Udviklingsaftale 2019 Kultur, Borger og Plan

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udviklingsaftale 2019 Kultur, Borger og Plan"

Transkript

1 Udviklingsaftale 2019

2 Hvordan har vi lavet aftalen? Arbejdet med aftalen er foregået i flere tempi: Orientering af medarbejdere om den kommende proces for udarbejdelse af udviklingsaftale og tidlig dialog om ideer til aftalen Heldagsseminar i ledergruppen, hvor der blev evalueret på aftale 2018 i forhold til status og processer i tilknytning til implementering, og afgrænsning af mål for 2019 Medarbejderseminar med udgangspunkt i ledergruppens afgrænsning og med fokus på forslag til organisering og effektmål Drøftelse i kontraktholdergruppen, herunder drøftelse af fælles mål Drøftelse i MED-udvalget Endelig færdiggørelse i ledergruppen.

3 Den aktuelle situation Det aktuelle situationsbilledet har betydning for de kerneydelser, som vi leverer i alle dele af. VORES RAMMER VORES RESSOURCER VORES RELATIONER VÆKST Med væksten som grundvilkår: Vi arbejder i en kommune, hvor der er fart på væksten. Vi vokser i antal og forventningerne til, hvad vi som ansatte og kommune skal levere er stigende. Det lægger pres på opgaveløsningen, hvad enten der er tale om planlægning, udvikling af faciliteter eller betjening af borgere. Men, fart på væksten må ikke betyde et kompromis med kvaliteten. Kvalitet er en vigtig del af vores opgaveløsning, og det er afgørende, at vi sikrer, at væksten sker med kvalitet. Det stiller krav til os som ledere og som medarbejdere. Vores rammer: Vi arbejder i et hus, hvor rammerne skal understøtte fællesskab om løsningen af de opgaver, som Skanderborg Kommune har og løser. Det er en bevidsthed, som skal være tydelig hos os alle, og som vi skal agere ud fra. Vi skal styrke og dyrke de rammer, vi har, og invitere andre ind i vores opgaveløsning. Vi skal være medskabere af et miljø, hvor der et tydeligt fælles ansvar for løsningen af vores opgaver. Vi skal realisere potentialerne i de fysiske rammer, som Fælleden giver os. Vores relationer: Vi arbejder i sammenhænge, hvor forventningerne til samarbejde, samskabelse og inddragelse er tydelige i form af Byrådets vision Mennesker møder mennesker, i form af Direktionens udviklingsspor og fra borgerne, der udtrykker ønske og forventning til at blive taget med på råd og bidrage i forhold til, hvordan kommunen skal udvikle sig. Det betyder, at den måde, vi tilgår verden på, har betydning for vores opgaveløsning, og vi skal være opmærksomme på, at netop det har betydning for, hvordan borgere og virksomhedeer opfatter vores organisation og arbejde om vi gør vores arbejde godt eller ej. Vores ressourcer: Vi skal være opmærksomme på vores ressourcer. Med væksten som et grundvilkår skal vi både evne at balancere vores egne ressourcer og være vågne på, hvordan vores ressourcer kan understøtte arbejdet i organisationen som helhed. Det handler om tillid i opgaveløsningen, det handler om optimering af fælles ressourcer, om ledelsesmæssig kurs, commitment og koordinering.

4 Byrådets og direktionens udviklingsspor Byrådets nye vision Mennesker møder mennesker former og farver de tre typer af relationer, som er omdrejningspunktet for Direktionens 2019 relationen til folkestyret, relationen til borgerne og relationen mellem ansatte. Visionen Mennesker møder mennesker gør det tydeligt, at vores kerneopgave handler om mødet mellem mennesker, hvad enten vi taler om vores relationer til folkestyret, borgerne eller mellem ansatte. Indlejret i arbejdet skal vi bestræbe os på at blive bedre til at vise, hvordan arbejdsindsatsen virker og har virkning for borgerne. Som et led i opbygningen af en forbedringskultur skal vi løbende søge at blive bedre og lære af hinanden. Vi skal arbejde med, hvordan vi kan vise og følge op på virkningen af vores arbejde. Vores relationer til folkestyret Vi skal øge vores bevidsthed om, at vi arbejder i en organisation, som er en del af det danske folkestyre. Vi har som ansatte i en kommune en særlig forpligtelse til at arbejde for demokratiet og for fællesskabet. Vores relationer til borgerne Vi møder mennesker, og her først og fremmest borgerne, med den overbevisning, at alle har ressourcer, at alle trives bedre, når man får mulighed for at bruge egne kræfter og tage ansvar gerne i fællesskab med andre. Mødet mellem mennesker skal være præget af tillidsfuldhed og ske med borgeren i centrum. Vores relationer til hinanden Det er en klar ambition i Byrådets udviklingspolitik, at; Når mennesker møder mennesker, opstår fællesskaber, og dermed skabes grundlaget for, at vi kan skabe udvikling sammen. Denne ambition gælder også i vores relationer til hinanden i organisationen. Der ligger en særlig organisatorisk kraft i at evne helhedssynet og at bære bevidstheden om, hvad man kan opnå ved fælles kraft.

5 Kulturforstærkerne Sammen med visionen Mennesker møder mennesker og Direktionens tre udviklingsspor er de fire kulturforstærkere vigtige pejlemærker for os i hverdagen. Kulturforstærkerne viser os vejen til, hvordan vores kerneopgaver skal løses, og hvordan vi skal møde hinanden. I Skanderborg Kommune tror vi på, at et fælles fokus på netop disse fire værdier, vil styrke opgaveløsningen til gavn for alle herunder styrke ambitionerne for et bæredygtigt arbejdsmiljø. De fire kulturforstærkere Vis tillid Skab relationer Del resurser Tænk nyt I betyder det f.eks. at vi er nysgerrige og undersøgende på, hvordan forskellige perspektiver på en sag tilsammen kan føre bedre resultater med sig at vi møder borgere og kolleger med tydelighed, tillid og viser, at vi er glade for vores arbejde at vi løbende har øje for, om vi løser de rigtige opgaver på den rigtige måde at vi arbejder professionelt med vores relationer, da de er afgørende for vores succes.

6 Kerneopgaverne i Kultur, Borger og Plan Situationsbilledet, grundfortællingen Mennesker møder mennesker, Direktionens udviklingsspor og Kulturforstærkerne sætter rammen omkring det, der er og skal være vores primære fokus: Vores kerneopgave. Vi er sat i verden til at varetage fællesskabets opgaver inden for politikområderne Klima, energi og beredskab Udviklingsstrategi, kommuneplan, og lokalplaner Borgerservice Erhverv, turisme og internationalt samarbejde Kultur og Fritid Vi arbejder hver dag med drift, myndighedsopgaver og udviklingsopgaver inden for politikområderne. For at kunne løse vores kerneopgaver, skal vi sammen have en række forskellige evner: Ledelses- og organisationskompetencer Evne til at mestre eget arbejdsliv Relationelle kompetencer Forretningskompetencer Faglige kompetencer Processuelle kompetencer De faglige og processuelle kompetencer er specifikke for arbejdet med de enkelte politikområder, mens resten er kompetencer, vi alle har brug for, for at kunne arbejde med de politikområder, vi er sat til at håndtere.

7 Byrådets forandringer Byrådets vision, direktionens udviklingsspor og de fire kulturforstærkere udgør tilsammen grundlaget og rammen for vores arbejde. Politikker, standarder og Forandringer sætter retning for vores indsatser. Forandringer Helhedsplanlægning Byrådet vil prioritere et overordnet helhedssyn på udviklingen, der sætter retning for udviklingen af de enkelte byer og sikrer sammenhæng i de overordnede strukturer på tværs af kommunens forskellige byer. (Budgettet forøges med på 0,5 mio. kr. i hvert af årene 2019, 2020 og 2021). 8. Fortsat arbejde med helhedsplan for Himmelbjerget Byrådet har vedtaget vision og principper for en Helhedsplan for Himmelbjerget - en vigtig fortælling om Himmelbjerget som demokratiets bjerg. Den igangværende dialog med lokale parter og borgere fortsætter, og når det endelige projekt skabes, sker dette ligeledes i dialog. Frem mod næste budgetlægning søges mulighederne afdækket, således at der ved budgetlægningen for kan foreligge et kvalificeret, evt. etapeopdelt bud på, hvordan helhedsplanens vision og principper kan realiseres og finansieres. (Budgettet forøges med 2,0 mio. kr. i 2020). 9. Justering af betalingen for resultatkontrakten for ErhvervSkanderborg Den 1. januar 2019 træder en ny lov om erhvervsfremme i kraft; den bevirker, at en del af disse opgaver nu skal løses af nye, fælleskommunale erhvervshuse. Det forudsættes, at der i løbet af 2019 skabes klarhed om opgavefordelingen, sådan at ErhvervSkanderborg kan løse den lokale erhvervsfremme for et lavere beløb. (Budgettet forøges med kr. i 2019 og med kr. fra 2020 og frem). 10. Branding via Skanderborg Håndbold Der budgetteres med en videreførelse af branding via Skanderborg Håndbold. (Budgettet forøges med 0,45 mio. kr. i 2019, 2020 og 2021). 16. Sløngeldage Di Heslige Slønglers Klup For at sikre, at der er finansiering bag Sløngeldagene, tilfører Byrådet kr. i de næste tre år til foreningen Di Heslige Slønglers Klup. Tilskuddet vurderes igen ved budgetlægning af Budget (Budgettet forøges med 0,3 mio. kr. i 2019, 2020 og 2021). 17. Eftersyn og videreudvikling af fritidspasordning rammeforøgelse 190 børn og unge er i 2018 omfattet af ordningen med fritidspas. Byrådet ønsker at øge anvendelsen af fritidspas yderligere og forøger derfor rammen til området. (Budgettet forøges med 0,1 mio. kr. fra 2019 og frem).

8 Byrådets forandringer 18. Skulpturby Galten Byrådet efterkommer med budgetforliget ansøgningen om underskudsdækning. (Budgettet forøges med kr. i 2019). 19. Branding-via Ry Outdoor Festival Der afsættes yderligere kr. i 2019, under forudsætning af at festivallen gennemføres i (Budgettet forøges med kr. i 2019). 24. Opnormering inden for klima, energi, cirkulær økonomi og grøn omstilling Der opnormeres svarende til ca. 1½ årsværk inden for klima, energi, cirkulær økonomi og grøn omstilling. Opgaven skal løfts på tværs i hele organisationen. (Budgettet forøges med 0,95 mio. kr. årligt fra 2019 og frem, reduceret til 0,85 mio. kr. pga. administrativ besparelse). 40. Nedlæggelse af arkitekturpris inkl. personalereduktion Den nuværende arkitekturpris nedlægges. (Budgettet reduceres med 0,1 mio. kr. årligt fra 2019 og frem) 43. Samarbejde med Eisenach inkl. personalereduktion Der skal tages stilling til samarbejdet med Eisenach i løbet af Der ydes ikke længere tilskud til lejrskoleophold fra (Budgettet reduceres med kr. årligt fra 2020 og frem). 44. Reduktion af betaling til VisitSkanderborg Budgettet reduceres ikke i I 2020 reduceres budgettet med kr. og fra 2021 med kr. I løbet af 2019 vurderes beløbene yderligere, når vi kender udformningen på det kommende destinationssamarbejde. 55. Reduktion af talentpuljen Den økonomiske ramme for talentpuljen udgør kr Puljen reduceres med kr. årligt. (Budgettet reduceres med 0,2 mio. kr. årligt fra 2019 og frem). 91. Hotel Democracy Tilskud til Hotel Democracy på kr. i hvert af årene 2019, 2020 og 2021 finansieres af eksisterende pulje. Tilskuddet vurderes igen i forbindelse med vedtagelsen af Budget 2021.

9 I Staben har vi i fællesskab formuleret en række mål, der understøtter og udspringer af den retning, som er sat med Byrådets vision, direktionens udviklingsspor, de fire kulturforstærkere samt Byrådets politikker, standarder og Forandringer. Vi skal som en fast del af vores arbejde bestræbe os på at blive bedre til at vise, hvordan arbejdsindsatsen virker og har virkning for borgerne. Løbende skal vi lære af hinanden og andre. Stabens mål understøttes af en lang række input fra stabens fælles arbejde med aftalen.

10 Hvordan understøtter vi den politiske rammesætning af opgaverne? Udviklingsmålet er en videreudvikling af 2018-målet Tidlig politisk dialog, som havde til formål at fremme dilemmametoden til at sætte en tidlig politisk retning for lokalplansager. Vi skal skabe de bedste forudsætninger for lokaldemokratiet og de politiske beslutninger som er resultatet af lokale demokratiske processer Udviklingsmålet relaterer i særlig grad til Byrådets Udviklingspolitik og Kommuneplan Vi vil fokusere på udarbejdelsen af sagsfremstillingerne, da det er det mest centrale redskab for den politiske rammesætning af opgaverne dette inkludere ordvalg, krav til protokollering og standardiseringer. Der etablere drejebog. Desuden vil arbejde med den tidsmæssige ramme for udarbejdelse af sagsfremstillinger, så der er den fornødne tid til ledelsesmæssig rammesætning og tidlig analyse. #vores relationer til folkestyret Færre tilbageløb, eksekverbare beslutninger, politisk tilfredshed

11 Hvordan understøtter vi forventningsafstemning og værdiskabelse i Byrådets borgermøder? Byrådet understreger i Udviklingspolitikken, at de ønsker at styrke arbejdet med demokrati, borgerinddragelse og åbenhed, og gøre det let at komme i dialog og samarbejde med kommune. Et fortsat stærkt fokus på Bedre Borgermøder kan spille positivt ind i Byrådets arbejde med demokrati og borgerinddragelse, Byrådets Udviklingspolitik. På baggrund af et review af nuværende erfaringer, vil vi udvikle standarder for afholdelse af borgermøder, som bidrager til en fælles forståelse og sprog om formål og indhold af møderne. Vi vil arbejde med en tidlig politisk dialog i forhold til procesplanlægning, hvor der tages politisk stilling til, hvornår man ønsker at afholde borgermøder og hvilke typer af møder man ønsker. Vi vil udvikle på evalueringerne af borgermøderne både borgernes og politikernes oplevelse af værdien af borgermødet med henblik på løbende forbedringer. Målet er at få udviklet og indarbejdet standarder for planlægning og afholdelse af forskellige typer af borgermøder. #vores relationer til folkestyret #vores relationer til borgerne Borgere og politikere oplever stor værdi af møderne, som er tydeligt rammesat.

12 Hvordan kan vi skabe mere nærvær i ledelse i dagligdagen? Udviklingsmålet relaterer i særlig grad til Personalepolitikken og til ledelsesgrundlaget i Skanderborg Kommune. Lederudviklingsforløb med fokus på nye vaner, der kan bidrage til øget nærvær, og sikre kalendertid. Vi vil styrke nærværet i ledelsen. #vores relationer til hinanden - det fælles vi Oplevet bæredygtig arbejdskultur blandt både ledere og medarbejdere.

13 Hvordan kan vi videreudvikle en bæredygtig arbejdskultur, hvor vi balancerer vores ressourcer og hvor åbenhed og interesse er bærende for vores relationer? Vores organisering, Skanderborgmodellen, og den tillidsbaserede kultur med fokus på relationer, fællesskab og udvikling, definerer vores syn på ledelse i Skanderborg Kommune og opgaven med at realisere de forandringer, som Byrådet vedtager. Udviklingsmålet relaterer i særlig grad til Personalepolitikken og til ledelsesgrundlaget i Skanderborg Kommune. Et af personalepolitikkens fire strategispor lyder: Bæredygtig arbejdskultur. Alle ledere i Skanderborg Kommune er inviteret til deltagelsen i et fælles ledelsesmæssigt udviklingsforløb omhandlende netop bæredygtig arbejdskultur. Vi vil sætte bæredygtighed på dagsordenen og organisere en tværgående indsats, som skal realisere de politiske mål for området. #vores relationer til hinanden - det fælles vi Positiv påvirkning af arbejdsmiljøet; effektivitet og sammenhæng i opgaveløsningen; Kommunen opleves som én sammenhængende organisation, hvor vi står sammen udadtil. Bedre 3i1, styrket social kapital, færre stressramte. I Staben Kultur, Borger og Plan oplever vi arbejdskulturen som bæredygtig.

14 Hvordan kan vi understøtte at cirkulær økonomi blive integreret i Skanderborg Kommunes politikker og indsatser? Skanderborg Kommune har i 10 år arbejdet ud fra en stærk politisk klima- og energidagsorden. Nu er vi klar til at tage næste store skridt. Byrådets budgetudvidelse skal understøtte Byrådets arbejde med at udvikle politik og strategier og til at søsætte konkrete tiltag i samarbejde med borgere, virksomheder og andre lokale interessenter. Vi vil sætte bæredygtighed på dagsordenen og organisere en tværgående indsats, som skal realisere de politiske mål for området. #vores relationer til folkestyret #vores relationer til hinanden - det fælles vi Vi gør vores til, at vi får en mere bæredygtig kommune og et mere bæredygtigt samfund

15 Hvordan sikrer vi, at borgere og virksomheder oplever en koordineret og helhedsorienteret opgaveløsning? Fra sager til projekt er en videreførelse af 2018-udviklingsmålet helhedsorienteret sagsbehandling. Kultur-, Borger og Plan og Teknik og Miljø har på ledelsesniveau arbejdet med at identificere og koordinere, og skabe en fælles referenceramme og forståelse af opgaven og behovet. Næste skridt er at implementere konkrete initiativer, der skal bidrage til nye arbejdsgange. Udviklingsmålet relaterer sig i særlig grad til Erhvervspolitikken, til Byrådets Udviklingspolitik og til Kommuneplan Med udgangspunkt i det arbejde, der allerede er gjort, vil vi sammen med Teknik og Miljø se på, hvordan arbejdsgangene skal se ud for at sikre en koordineret og helhedsorienteret håndtering af opgaverne - f.eks. overveje projektorganisering omkring opgaverne inkl. Rollefordeling og mandat iværksætte evaluering af forløb hos ansøgere for løbende at kunne forbedre forløbet styrke relationsdannelsen på tværs af afdelinger. Da det i det daglige er relationerne, som bærer koordineringen, vil vi øge vores fokus på såvel de interne som de eksterne relationer. Vi vil arbejde for styrket ejerskab på tværs af aktører og for helhedstænkning i projekterne. Indsatsen omfatter en ændring i arbejdsmetoder, i organisering og i kultur. Da vores hus (Fælleden) rummer mange muligheder for projekttænkning, vil vi skal se på, hvordan vi kan bruge husets fysisk rammer til at understøtte organiseringen af vores opgaver også blot kortvarigt, f.eks. i en opstart af et projekt. #vores relationer til folkestyret #vores relationer til borgerne #vores relationer til hinanden - det fælles vi

16 Bedre oplevet forløb hos ansøger; koordinerede og effektive arbejdsgange og samarbejde. Forbedret omdømme; borgere og virksomheder oplever en kommune, som hjælper dem med deres opgave og oplever, at hjælpen er koordineret/integreret. Evaluering af projektforløb gennem ErhvervSkanderborg samt pejling ved DIs Erhvervsklimamåling (omdømmemåling).

17 Hvordan kan vi medvirke til, at borgerne føler sig trygge i mødet med Skanderborg Kommune og oplever, at de bliver mødt som de mennesker med ressourcer? I Borgerservice sætter vi borgeren i centrum. Det handler om at møde borgeren i øjenhøjde, og at vi i Borgerservice er bevidste om, at vi er de første, borgerne møder, og at vi understøtter dem i deres løsning af egne opgaver. Vi vil skærpe vores egen opmærksomhed på ekspeditionerne og indføre fat evalueringsprocedure Vi vil øge bevidstheden om, at vi som frontpersonale har en helt særlig opgave i mødet med borgerne Vi vil såvel internt som eksternt dagsordenssætte og italesætte vores måde at møde borgerne med en kultur præget af tillid og en tro på andre menneskers evne til at agere i eget liv Følge op på politisk beslutning i 2016 om at lade politikken Politik for mødet mellem borger og kommune revidere i indeværende byrådsperiode. #vores relationer til borgerne Flere borgere oplever at blive selvhjulpne, borgerne er trygge og føler sig hjulpet og vejledt effektivt

18 Hvordan kan vi bidrage til, at mennesker bliver mere selvhjulpne i mødet med Skanderborg Kommune? Digital dannelse er en videreførelse af udviklingsmål i 2018, og spiller ind i både Digitaliserings- og IT-strategien, Politik for mødet mellem borger og kommune samt Digitalisering og IT-strategi for skolerne. Den overordnede vision for arbejdet med digitalisering i Skanderborg Kommune er at sikre at borgere, virksomheder og medarbejdere oplever bedre og mere sammenhængende digitale løsninger. Indsatsen omkring digital dannelse handler dels om tilgængelighed af digitale løsninger, dels om at styrke borgernes anvendelse af eksisterende digitale løsninger. Projektet løftes i tæt samarbejde med Digitalisering og Forretningsudvikling. Samspil med en række andre fagområder er essentielt, idet særlige grupper hos Børn&Unge, Ældre&Handicap og Beskæftigelse&Sundhed er hovedmålgrupper for indsatsen Dagsordenssætte de positive sider ved at være selvhjulpen Skabe relationer til andre fagområder, så det er nemt at efterspørge den faglige hjælp i forbindelse med justering og udvikling af såvel løsninger som arbejdsgange. #vores relationer til borgerne #vores relationer til hinanden - det fælles vi Borgernær fleksibilitet, oplevet fortrolighed og tryghed ved anvendelse, optimering af egne systemer, løsninger og blanketter i forhold til brugervenlighed

19 Hvordan understøtter vi Byrådets arbejde med identifikation af de kulturelle styrkepositioner? I 2016 vedtog Byrådet en ny kulturpolitik. I forbindelse med budget 2018 vedtog Byrådet en forandring under overskriften Kultur en investering i fremtiden. Med udgangspunkt i kulturpolitikken ønsker Byrådet at arbejde med en identificering af kulturens styrkepositioner med henblik på at udvikle kommunens kulturliv og fremme livskvalitet og samhørighed i kommunen. En proces er igangsat i 2019 i Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget, hvor udvalget har påbegyndt en drøftelse af kulturelle styrkepositioner. Udvalget ønsker en temadrøftelse, og at udviklingen sker i samarbejde med centrale aktører. Udviklingsmålet relaterer sig i særlig grad til Kulturpolitikken. Det er Kultur-, Borger og Plans opgave, at videreudvikle og designe den politiske proces med henblik på at skabe en fælles forståelse af det lokale kulturelle DNA og kulturelle styrkepositioner på tværs af Byråd, borgere, kulturaktører og den kommunale organisation. #vores relationer til folkestyret #vores relationer til borgerne #vores relationer til hinanden - det fælles vi Øget bevidshed om vores fælles kulturelle DNA og vores kulturelle styrkepositioner - kommunikere de kulturelle styrkepositioner ud i organisationen, så de kan fungere som omdrejningspunkt for andres opgaveløsning - f.eks. i planlægning, i skoleregi etc.

20 Hvordan kan vi professionalisere samarbejdet om og afvikling af events? På baggrund af udviklingsaftalen 2018 er der arbejdet med to udviklingsmål, der dels omhandler konceptualisering af escape, dels konceptualisering af samarbejde om events. Arbejdet fortsætter i 2019 under den samlede overskrift Professionalisering af samarbejde om events. Optimering og effektivisering af interne arbejdsgange og processer i forbindelse med events - f.eks. standarder, organisering og rammeaftaler, og herunder sikre gode samarbejdsrelationer internt i den kommunale organisation Indgå i samarbejde om udvikling af wiki-platform om afholdelse af events, hvor man f.eks. også kan videndele om tematikker som bæredygtighed og cirkularitet i kulturelle events og initiativer. #vores relationer til borgerne #vores relationer til hinanden - det fælles vi Måle på oplevet effektivitet i arbejdsgange og samarbejde.

21 Hvordan understøtter vi bedst udviklingen af Museum Skanderborg, så flere får gode kulturelle oplevelser? I 2015 vedtog Byrådet en helhedsplan for Museum Skanderborg, som bl.a. indeholder prioriteringer som større og mere tidssvarende formidlingsfaciliteter for museet i Skanderborg by. I 2018 blev det besluttet at flytte museet til den tidligere posthusgrund ved Skanderborg Station. I 2016 vedtog Byrådet på anbefaling fra det særlige udvalg vedr. turisme at søge modernisering og gentænkning af klosterhistorien omkring Øm Kloster. Som grundlag for det videre arbejde godkendte Byrådet i 2018 et skitseforslag til udvikling af Øm Kloster. Udviklingsmålet relaterer sig i særlig grad til Kulturpolitikken og til Kommuneplan I samarbejde med Museum Skanderborg vil vi skabe større synlighed omkring museets aktiviteter, søge at indtænke Museum Skanderborgs viden, kompetencer og ydelser i byudvikling og øge borgernes viden om og opfattelse af Museum Skanderborg. #vores relationer til folkestyret #vores relationer til borgerne #vores relationer til hinanden - det fælles vi Højere besøgstal - bedre publikumsoplevelse - flere samarbejder - øget bevidsthed om Museum Skanderborg som bærende kulturinstitution.

22 Hvordan understøtter vi, at det nye trailcenter med sine tre stationer bliver et populært samlingspunkt for motions- og friluftsaktiviteter i Søhøjlandet? I 2017 besluttede Økonomiudvalget at igangsætte et samarbejde med Lokale og Anlægsfonden samt Danmarks Idrætsforbund om udvikling af et trailcenter i Søhøjlandet. Byrådet har ved Budget 2019 sikret den kommunale andel af den samlede finansiering, samt besluttet, at der supplerende etableres trailcenter på Skimminghøj. Arbejdet med implementering af trailcenter relaterer sig i særlig grad til Kulturpolitikken, Natur og Miljøpolitikken og til bosætningsstrategien. Kultur- Borger og Plan har til opgave at inddrage relevante aktører og brugergrupper for at sikre et bredt ejerskab, at udvikle trailcenteret, dets funktioner og relaterede faciliteter i samarbejde med aktører og brugergrupper samt at fastholde fokus på, hvordan man i fællesskab kan arbejde med synligheden af trailcenteret og de muligheder det byder. #vores relationer til borgerne #vores relationer til hinanden - det fælles vi Høj benyttelsesgrad - høj grad af brugertilfredshed blandt brugere, som i dag ikke særskilt tilgodeses ved faciliteter

23 Hvordan bidrager vi til, at opgaverne bliver løst på den bedst mulige måde i både stab og organisation? Fokus på kerneopgaven ressourceanvendelse er en videreudvikling og fokusering af udviklingsmålet Fokus på kerneopgaven fra 2018 med hensyn til at optimere vores fælles ressourcer. Fokusering af udviklingsmålet sker for at tænke bredere i vores opgaveløsning, og målet spiller særligt ind i Direktionens udviklingsspor Vores relationer til hinanden. Kulturforstærkerne er også et væsentligt ophæng, og især den del der handler om at tænke nyt omkring vores opgaveløsning. Konkret betyder det, at vi vil igangsætte en screening af opgaverne i staben med henblik på at vurdere, hvordan opgaver eller delopgaver bedst varetages. Det kan f.eks. være en delvis flytning af en opgave eller ved projektorganisering på tværs af staben/organisationen. Opgaver igangsættes i ledergruppen med henblik på vurdering af den bedste anvendelse af ressourcer og kompetencer. Løser vi de rigtige opgaver på den rigtige måde i organisationen/staben. Vi vil udnytte Fælledens potentialer som fysisk ramme og kigge til andre fagområder og stabe for inspiration i forhold til at løse vores opgaver, men også for konkret at forholde os til, om der kompetencer andre steder, som kan bidrage til opgaveløsningen. De mange kompetencer i huset giver god mulighed for at få friske øjne på den måde vi gør tingene på. #vores relationer til hinanden - det fælles vi Mere effektiv opgaveløsning og en bæredygtig arbejdskultur (trivsel)

24 Hvordan kan vi frigive mere tid til kontakt med borgerne og til komplicerede opgaver ved hjælp af øget brug af teknologiske løsninger? It- og digitaliseringsstrategien sætter ramme for den digitale udvikling af Skanderborg Kommune. Blandt andet er der i strategien fokus softwarerobotter og machine-learning, og Digitalisering og Forretningsudvikling har på den baggrund iværksat en række forsøg. I Borgerservice er der en del manuelle processer, og der er allerede udpeget et enkelt område med potentiale for en bedre opgaveløsning med robotteknologi. Dette giver anledning til at kigge nærmere på, om der er andre arbejdsgange, som kan forbedres gennem øget teknologianvendelse. Vi vil se nærmere på, hvilke muligheder der er for at øge teknologianvendelsen i de opgaver, vi sidder med. Blandt andet vil vi kigge på, hvad andre kommuner gør, og søge viden på området. I første omgang handler det om at afdække hvad potentialet er, og i hvilke typer af investeringer det vil kræve. Vi vil nedsætte projektgruppe med det formål at finde ud af hvilke løsninger de danske kommuner benytter sig af og som med fordel kunne søges implementeret i Skanderborg Kommune. #vores relationer til borgerne Forbedre og effektivisere arbejdsgange og frigive mere tid til borgerkontakt, mere ensartet service på udvalgte områder

Præsentation af politikområderne Borgerservice og Kultur i Skanderborg Kommune

Præsentation af politikområderne Borgerservice og Kultur i Skanderborg Kommune Præsentation af politikområderne Borgerservice og Kultur i Skanderborg Kommune 1 POLITIKKER Mødet mellem borger og kommune (2010) Kulturpolitikken (2017) Helhedsplan for Museum Skanderborg (2016) Folkeoplysningspolitikken

Læs mere

Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet)

Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet) Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet) Andre forslag: - sammen når vi endnu længre - sammen skaber vi fremtiden - sammen mod fremtiden - sammen skaber vi velfærd - og

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Analyse af en demografimodel for sundhedstjenesten

Analyse af en demografimodel for sundhedstjenesten Beskrivelse af forslag til forandringer til budget 2020-2023 Analyse af en demografimodel for sundhedstjenesten Sundhedsfremme og forebyggelse Analyse af en demografimodel for sundhedstjenesten Skanderborg

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

Kodeks for bæredygtigt MED-samarbejde

Kodeks for bæredygtigt MED-samarbejde Kodeks for bæredygtigt MED-samarbejde Forord En god arbejdsplads kommer ikke af sig selv. Det kræver kompetente medarbejdere og ledere, der vil arbejde for en bæredygtig arbejds- og samarbejdskultur, hvor

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 VISION PERSPEKTIVER OVERORDNEDE MÅL ORGANISERING ROLLER OG ANSVAR INDSATSER BAGGRUND I Hjørring Kommune vil vi

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Strategiplanen. Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018.

Strategiplanen. Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018. Strategiplan 2017-2018 1 Strategiplanen Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018. Direktionen har arbejdet med emnet siden sommeren 2016 og har

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Koncernledelsen Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Til alle ledere og medarbejdere Region Midtjylland er en politisk ledet organisation,

Læs mere

Realiseringsplan Marts 2019

Realiseringsplan Marts 2019 Realiseringsplan Marts 2019 1 Visionen Tæt på hinanden - tæt på naturen skal sætte retningen for fremtidens Allerød I 2019 har Allerød Kommune fået en ny vision. Visionen er blevet til gennem en bred involveringsproces,

Læs mere

DIA Direktionens idé- og arbejdsgrundlag

DIA Direktionens idé- og arbejdsgrundlag DIA 2017 Direktionens idé- og arbejdsgrundlag Indledning Direktionens idé- og arbejdsgrundlag (DIA) understøtter Byrådets politikker og politisk besluttede forandringer og udgives én gang årligt. DIA udstikker

Læs mere

Bæredygtige Arbejdskulturer i Skanderborg Kommune

Bæredygtige Arbejdskulturer i Skanderborg Kommune Bæredygtige Arbejdskulturer i Skanderborg Kommune Oplæg på OHRC s landsmøde Jesper Loehr-Petersen, MacMann Berg Runa Brøchner HR-chef Skanderborg Kommune Et oplæg med mange spørgsmål og få svar Hvorfor

Læs mere

DIA (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind

DIA (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind DIA 2017 (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind Indledning Direktionens ide-og arbejdsgrundlag (DIA) understøtter Byrådets politikker og politisk besluttede

Læs mere

Vejen til mere kvalitet og effektivitet

Vejen til mere kvalitet og effektivitet INNOVATIONSPLAN 2013-2015 Innovation i Helsingør Kommune Vejen til mere kvalitet og effektivitet Indholdsfortegnelse 1. En innovationskultur - hvorfor?... 2 2. Hvad er innovation?... 3 3. Hvad er grundlaget

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2015

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Dokumentnr.: 727-2011-34784 side 1 Dokumentnr.: 727-2011-34784 side 2 Resume: Digitaliseringsstrategien for Odder Kommune 2011-2015 er en revidering af Odder Kommunes

Læs mere

Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv

Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv Center for Plan, Kultur og Erhverv (CPK) har en bred faglig profil, Vi samarbejder med erhvervslivet, borgerne og diverse organisationer

Læs mere

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan Den dobbelte ambition Direktionens strategiplan 2016-2018 Godkendt af Byrådet den 27. januar 2016 Direktionens strategiplan 2016-2018 Direktionens strategiplan tager udgangspunktet i Byrådets Vision, Udviklingsstrategien,

Læs mere

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 2.0 (bemærkninger fra Strategi & Analyse)

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 2.0 (bemærkninger fra Strategi & Analyse) Holbæk Kommune Digitaliseringsstrategi 2014-2018 Version 2.0 (bemærkninger fra Strategi & Analyse) Indhold 1. Baggrund... 3 2. Opbygning... 3 3. Forretningsmæssige målsætninger... 4 4. Vision, pejlemærker

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i God ledelse og styring i Til alle ledere og medarbejdere ligeværdig dialog. Vi er alle forpligtede til at Demokratisk udgangspunkt Vi ønsker en god tone, respekt og ordentlig-

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Forslag til forandringer

Forslag til forandringer Udvalg: Kultur-, Sundhed- og Beskæftigelsesudvalget område: Sundhedsfremme og Forebyggelse Ansvarligt fagsekretariat/stab: B&S Forslag til forandringer De næste skridt til Røgfrit Skanderborg 2025 (i 1.000

Læs mere

Udviklingssporene for 2018

Udviklingssporene for 2018 Udviklingssporene for 2018 Udviklingskontrakter og aftaler - helt kort: Hvert år i uge 43 fremlægger direktionen den fælles retning for organisationens udvikling. Vi beder alle ledere om, at de tre udviklingsspor

Læs mere

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Service og kvalitet Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Indledning Service og kvalitet er nøgleordene i Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune.

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Forord Denne strategi er gældende for hele det specialiserede socialområde for voksne. Strategien er blevet til i forlængelse af, at der er gennemført

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland UDKAST God ledelse og styring i God ledelse og styring i er en politisk ledet orga- tage problemer op med ledelsen, hvis der er Demokratisk udgangspunkt Dygtighed nisation, hvor regionsrådet beslutter

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted...

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted... POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE Vi sætter os i borgerens sted... Målsætninger for administration og service i Randers Kommune Helhed og Sammenhæng Mødet med borgeren

Læs mere

Direktionens besvarelse af høringssvar

Direktionens besvarelse af høringssvar Dato 15-11-2015 Dok.nr. 158086/15 Sagsnr. 15/12912 Ref. KIOL Direktionens besvarelse af høringssvar Forslag Afdelinger Høringssvaret Direktionens overvejelser/svar Ad A) Borgerservic e og GIS Fælles MED

Læs mere

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag Kalundborg Kommunes Ledelses- og styringsgrundlag Velkommen til Kalundborg Kommunes nye ledelsesog styringsgrundlag Det beskriver, hvordan vi skaber fælles retning og samarbejde for bedre resultater. Vi

Læs mere

Realiseringsplan. Vores vision for hele Allerød Tæt på hinanden - tæt på naturen sætter retningen for fremtidens Allerød.

Realiseringsplan. Vores vision for hele Allerød Tæt på hinanden - tæt på naturen sætter retningen for fremtidens Allerød. Realiseringsplan 1 I 2019 får Allerød Kommune en ny vision. Visionen er blevet til gennem en bred involveringsproces. Det er sket i løbet af 2018, hvor byrådet har involveret borgere, børn og unge, foreningslivet,

Læs mere

Leder af leder. sammenhængskraft. Serviceorienteret ledelse

Leder af leder. sammenhængskraft. Serviceorienteret ledelse SAMMENHÆNGSKRAFT FORORD Ledelse i den offentlige sektor er et utroligt spændende og krævende felt at være i. Borgerne har stadig større forventninger til den offentlige service. Samtidig møder vi løbende

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

Ledelse sådan! helhedsorienterede blik på, hvad der er bedst for borgeren, barnet eller den opgave, der står i centrum.

Ledelse sådan! helhedsorienterede blik på, hvad der er bedst for borgeren, barnet eller den opgave, der står i centrum. Ledelse - sådan! Ledelse sådan! Ledelsesgrundlaget i Rebild Kommune skal være med til at sikre, at vi har den rigtige ledelse til den bedst mulige løsning af kerneopgaven og den rigtige ledelse i forhold

Læs mere

Vær fornyende. Ta ledelse. Kerneopgaven. Skab følgeskab. Ledelse - sådan! Ha styr på driften

Vær fornyende. Ta ledelse. Kerneopgaven. Skab følgeskab. Ledelse - sådan! Ha styr på driften Vær fornyende Ta ledelse Kerneopgaven Skab følgeskab Ha styr på driften Ledelse - sådan! Vær fornyende Ledelse sådan! Ta ledelse Kerneopgaven Ha styr på driften Skab følgeskab Ledelsesgrundlaget i Rebild

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Godkendt i xx den xx.xx.2010 Digitalisering i Viborg Kommune skal understøtte en helhedsorienteret og effektiv service over for borgere og virksomheder effektivisere de kommunale

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter Den digit@le Digitaliseringsstrategi Vejle 2011-2015 Sprogcenter Ungdomsskolen CSV Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Mission... 2 3. Vision... 2 4. Fokusområder... 2 4.1 Helhed... 2 4.2 Udvikling...

Læs mere

LEDERPROFILER STÆRK 6SKANDERBORG KOMMUNE LEDELSE. Medarbejder. Direktør. Leder af medarbejder. Fag- og stabschef. Leder af ledere.

LEDERPROFILER STÆRK 6SKANDERBORG KOMMUNE LEDELSE. Medarbejder. Direktør. Leder af medarbejder. Fag- og stabschef. Leder af ledere. v LEDERPROFILER 6SKANDERBORG KOMMUNE Medarbejder Direktør Leder af medarbejder STÆRK Fag- og stabschef Leder af ledere Kontraktholder STÆRK SGRUNDLAG Den meget tillidsbaserede kultur og organisationsform

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

Aktiv hele Livet. Indledning. Beskrivelse af indhold. Holbæk i Fællesskab, Budgetcamp - Budget Omstillingsgruppens principper og anbefalinger

Aktiv hele Livet. Indledning. Beskrivelse af indhold. Holbæk i Fællesskab, Budgetcamp - Budget Omstillingsgruppens principper og anbefalinger Aktiv hele Livet Indledning Omstillingsgruppens principper og anbefalinger Paradigmeskift i velfærden Omstillingsgruppen foreslår, at det bærende princip i den fremtidige velfærd er, at alle har ret til

Læs mere

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 LOGO1TH_LS_POSr d By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 KULTURUDVALGETS Politiske fokusområder 2014-2015 Mødesteder og midlertidighed Kultur er fyrtårne og fysiske rammer.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

Effektiviseringsstrategi

Effektiviseringsstrategi Allerød Kommune Effektiviseringsstrategi 2017-20 Maj 2016 1 Indledning Med afsæt i Allerød Kommunes vision Fælles udvikling i Balance, præsenteres hermed kommunens effektiviseringsstrategi. Fælles - ved

Læs mere

Idrætssamvirke Skanderborg Kommune

Idrætssamvirke Skanderborg Kommune Dialogmøde med Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget Onsdag den 6. juni 2018 kl. 17.00-17.20 1. Budgetproces og budget 2019 (10 forslag til forandringer). 2. Satsninger og prioriteringer arbejdet

Læs mere

Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune

Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune Forord De personalepolitiske værdier for Vordingborg Kommune er udarbejdet i en spændende dialogproces mellem medarbejdere og ledere. Processen tog

Læs mere

Det nordfynske ledelsesgrundlag

Det nordfynske ledelsesgrundlag Det nordfynske ledelsesgrundlag Ledelsesgrundlag for Nordfyns Kommune Derfor et ledelsesgrundlag Nordfyns Kommune er en politisk ledet organisation i udvikling. Internt i form af nye innovative arbejdsformer,

Læs mere

Borgerdialog og MED-møde. Budgetproces 2016

Borgerdialog og MED-møde. Budgetproces 2016 Borgerdialog og MED-møde Budgetproces 2016 Frederikssund Kommune Budget 2016 Frederikssund Kommune skal til enhver tid drives så effektivt som muligt til glæde for alle borgere og virksomheder. Den aktuelle

Læs mere

Opfølgning på afbureaukratiseringsudvalgets arbejde. ETK den 11. september 2018

Opfølgning på afbureaukratiseringsudvalgets arbejde. ETK den 11. september 2018 Opfølgning på afbureaukratiseringsudvalgets arbejde den 11. september 2018 1) Det nære samarbejde mellem ejendomme og institutionerne Afholde en fornyet lokal forventningsafstemning mellem institutionsleder/kontaktperson

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018

Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018 Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018 for Sociale Forhold og Beskæftigelse Den overordnede målsætning er fastholdelse og udvikling af attraktive arbejdspladser med afsæt i tankesættene for social kapital og arbejdsmiljøledelse

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Odder Kommune

Digitaliseringsstrategi Odder Kommune Digitaliseringsstrategi Odder Kommune Dokumentnr.: 727-2016-159853 side 1 Opbygning af digitaliseringsstrategien: Digitaliseringsstrategien for Odder Kommune tager udgangspunkt i både Odder Kommunes generelle

Læs mere

Integrationspolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab

Integrationspolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Udkast 18. marts 2015 Dok.nr.: 2014/0026876-47 Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Ledelsessekretariatet Integrationspolitik 2015-2018 Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Forord 2

Læs mere

STRATEGI FOR DANMARKS DOMSTOLE

STRATEGI FOR DANMARKS DOMSTOLE STRATEGI FOR DANMARKS DOMSTOLE 2019-2022 INDHOLD Domstolenes rolle og opgaver 3 Strategiens baggrund 4 Den strategiske ramme 6 Værdier 8 De fire overordnede mål 9 De strategiske temaers indhold 12 2 DOMSTOLENES

Læs mere

Strategi for digitalisering og teknologi. Lemvig Kommune

Strategi for digitalisering og teknologi. Lemvig Kommune Strategi for digitalisering og teknologi Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Evalueringsprocessen i korte træk

Evalueringsprocessen i korte træk Vejledning ledelsesevaluering Medarbejdere og øvrige ledere HR-Centret 03-10-2016 Ledelsesevaluering 2016 - vejledning til medarbejdere Ledelsesevaluering er din leders redskab til at udvikle sin ledelse.

Læs mere

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den

Læs mere

NU LÆGGER VI SPORENE TIL FREMTIDEN SAMMEN EN STÆRK, DRIFTIG OG DRISTIG KOMMUNE PRÆGET AF ENTREPRENØRÅND, STÆRK KULTUR OG MEDBORGERSKAB

NU LÆGGER VI SPORENE TIL FREMTIDEN SAMMEN EN STÆRK, DRIFTIG OG DRISTIG KOMMUNE PRÆGET AF ENTREPRENØRÅND, STÆRK KULTUR OG MEDBORGERSKAB NU LÆGGER VI SPORENE TIL FREMTIDEN SAMMEN EN STÆRK, DRIFTIG OG DRISTIG KOMMUNE PRÆGET AF ENTREPRENØRÅND, STÆRK KULTUR OG MEDBORGERSKAB 1 Hvordan skaber vi sammen det gode liv i Struer Kommune? Ved afstemningen

Læs mere

Jobprofil for Centerchef til Center for Ejendomme og Intern Service

Jobprofil for Centerchef til Center for Ejendomme og Intern Service Jobprofil for Centerchef til Center for Ejendomme og Intern Service Centrets overordnede faglige områder, funktioner og formål er: Centrets faglige områder og funktioner er organiseret i forhold til Facility

Læs mere

Skanderborg Kommunes. Ledelsesgrundlag. Fag- og stabschef. Afltaleholder. Kontraktholder Direktør. Leder af leder. Medarbejder. Leder af medarbejder

Skanderborg Kommunes. Ledelsesgrundlag. Fag- og stabschef. Afltaleholder. Kontraktholder Direktør. Leder af leder. Medarbejder. Leder af medarbejder Skanderborg Kommunes Ledelsesgrundlag Fag- og stabschef Kontraktholder Direktør Medarbejder Leder af medarbejder Leder af leder Forord s. 2 Direktør s. 3 Fag- og stabschef s. 6 Afltaleholder s. 10 Leder

Læs mere

1. august Sagsnr Notat om tillidsdagsordenen og arbejdsfællesskaber. Dokumentnr

1. august Sagsnr Notat om tillidsdagsordenen og arbejdsfællesskaber. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen NOTAT 1. august 2019 Notat om tillidsdagsordenen og arbejdsfællesskaber Tillidsdagsordenen er bredt forankret i Københavns Kommune, og dagsordenen har stor opbakning

Læs mere

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan Den dobbelte ambition Direktionens strategiplan 2013-2015 Godkendt af Byrådet den 20. marts 2013 Direktionens strategiplan 2013-2015 Direktionens strategiplan tager udgangspunktet i Byrådets Vision, Udviklingsstrategi

Læs mere

Skovbos udviklingskontrakt 2014

Skovbos udviklingskontrakt 2014 Skovbos udviklingskontrakt 2014 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede

Læs mere

Ledelsesroller i Byens TMF

Ledelsesroller i Byens TMF Ledelsesroller i Byens TMF Med Byens TMF sætter vi yderligere fokus på at imødekomme Byens Behov og fremtidssikre TMF. Vi gør det ud fra følgende fire pejlemærker: Byens behov, Tværgående samarbejde, Mere

Læs mere

Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi

Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi Allerød Kommune Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi 2017-20 April 2016 1 Indledning Med afsæt i Allerød Kommunes vision Fælles udvikling i Balance præsenteres hermed kommunens effektiviseringsstrategien.

Læs mere

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi.

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi. Allerød Kommune Natur og Miljø Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-,

Læs mere

Kommissorium og procesoplæg til kulturpolitik:

Kommissorium og procesoplæg til kulturpolitik: Kommissorium og procesoplæg til kulturpolitik: Baggrund: Kultur- og Sundhedsudvalget vedtog d. 6. november 2014 at udarbejde en kulturpolitik for Skanderborg Kommune, som skal erstatte den nuværende Kultur-,

Læs mere

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN 2014-17 Visionen Visionen for politikken er: DETTE ER EN KORT GENNEMGANG AF DIGITALISERINGSPOLITIKKENS FORMÅL, OPBYGNING OG INDHOLD, SOM SKAL ANSES SOM ET SUPPLEMENT

Læs mere

SOSU Nord. Fælles ledelsesgrundlag. Januar 2018

SOSU Nord. Fælles ledelsesgrundlag. Januar 2018 SOSU Nord Fælles ledelsesgrundlag Januar 2018 1 God ledelse på SOSU Nord Introduktion / forord Ledelsesgrundlaget beskriver ledergruppens fælles forståelse af, hvad der er god ledelse på SOSU Nord. Ledelsesgrundlaget

Læs mere

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Indledning Dette er strategien for Albertslund Kommunes digitale udvikling frem mod 2015. I Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi gør regeringen

Læs mere

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland.

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland. Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Ledelses- og Styringsgrundlag Opdateret via proces i 2012-2013 hvor blandt andre koncernledelsen og MEDsystemet har været inddraget

Læs mere

Styrkelse af den forebyggende indsats, herunder særligt den kriminalpræventive indsats

Styrkelse af den forebyggende indsats, herunder særligt den kriminalpræventive indsats Kommissorium for: Styrkelse af den forebyggende indsats, herunder særligt den kriminalpræventive indsats Opgaven Direktionen fik med budgetaftalen for 2018 til opgave at: Styrke den forebyggende indsats

Læs mere

Overblik over opgaver - organisation og styring

Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsnr.: 2014/0004936 Dato: 23. juni 2014 Titel: Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsbehandler: Pia Lægaard Andersen, Direktionskonsulent 1. Indledning Dette notat har til formål at skabe

Læs mere

Direktionens Strategiplan 2018

Direktionens Strategiplan 2018 Direktionens Strategiplan 2018 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indledning...3 Økonomisk udvikling og styring...4 Status...4 Strategi...4 Initiativer...4 Organisation og Ledelse...6 Status...6

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

Administrationen Udviklingsaftale Udviklingsaftale. Økonomiudvalget

Administrationen Udviklingsaftale Udviklingsaftale. Økonomiudvalget Udviklingsaftale Økonomiudvalget 1 Området Området Administration omfatter for hovedpartens vedkommende, udgifter til den centrale administration og planlægningsvirksomhed. Herudover afholdes udgifter

Læs mere

Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi består af projekter på følgende fire fagområder:

Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi består af projekter på følgende fire fagområder: Webstrategi Rammen Dette er Faaborg-Midtfyn Kommunes første udgave af en webstrategi, version 1.0, der gælder for 2013 og har fokus på den umiddelbare opgave at understøtte kerneydelser på nettet. Webstrategien

Læs mere

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler.

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler. DIREKTIONENS STAB IT og Digitalisering Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Digitaliseringsstrategi 2017 2020 Poul.veno@herning.dk www.herning.dk Kontaktperson: Poul Venø Dato: 10. august 2017

Læs mere

Den samarbejdende organisation - Strategi for ledere og medarbejdere i Haderslev Kommune

Den samarbejdende organisation - Strategi for ledere og medarbejdere i Haderslev Kommune Den samarbejdende organisation - Strategi for ledere og medarbejdere i Haderslev Kommune Den samarbejdende organisation Strategi for ledere og medarbejdere i Haderslev Kommune I Haderslev Kommune tror

Læs mere

Skanderborg Kommunes. Personalepolitik

Skanderborg Kommunes. Personalepolitik Skanderborg Kommunes Forord En god arbejdsplads kommer ikke af sig selv. Det kræver den rette arbejdskultur samt kompetente medarbejdere og ledere, der vil fællesskabet og det har vi i Skanderborg Kommune.

Læs mere

Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på forandringer i Budget

Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på forandringer i Budget Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017. Dato: 19. februar 2014 Sagsnr.: 13/68721 Forslag til plan for Økonomiudvalgets arbejde med opfølgning på de politisk besluttede

Læs mere

BØRN, FAMILIE OG UDDANNELSESUDVALGET

BØRN, FAMILIE OG UDDANNELSESUDVALGET 2. GENERATION BØRN, FAMILIE OG UDDANNELSESUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Janne Hansen Vi lever i en tid med store forandringer. Børnetallet falder og vi har ikke uanede ressourcer til at løse opgaven.

Læs mere

Direktionens Udviklingsspor/Direktionens Udviklingsramme for fra kontraktstyring til udviklingsledelse

Direktionens Udviklingsspor/Direktionens Udviklingsramme for fra kontraktstyring til udviklingsledelse Direktionens Udviklingsspor/Direktionens Udviklingsramme for 2018 - fra kontraktstyring til udviklingsledelse Indledning Hvert år i uge 43 giver Direktionen bolden op til den proces, hvor den enkelte aftaleholder

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Definition og afgrænsning 3 3. Borgere og virksomheders brug af kommunikationskanaler 4 4. Hvad er strategien, og hvad betyder det for borgere og virksomheder? 5

Læs mere

LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING

LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING HVORFOR ETABLERE ET LIVEABLE CITY LAB (LCL)? Det går godt for Aarhus. Byen oplever betydelig vækst og udvikling som det erhvervsmæssige, uddannelsesmæssige og kulturelle

Læs mere

Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune

Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune Side 1/5 Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune Indledning: Vores nuværende afdelingschef gennem mere end 5 år skal fremover står i spidsen for ejendomsområdet

Læs mere

Det Nordfynske Ledelsesgrundlag

Det Nordfynske Ledelsesgrundlag Det Nordfynske Ledelsesgrundlag Ledelsesgrundlag for Nordfyns Kommune Derfor et ledelsesgrundlag Nordfyns Kommune er en politisk ledet organisation i udvikling. Internt i form af nye innovative arbejdsformer,

Læs mere

Jobbeskrivelse for kultur- og fritidschef i Billund Kommune

Jobbeskrivelse for kultur- og fritidschef i Billund Kommune Jobbeskrivelse for kultur- og fritidschef i Billund Kommune 10. juli 2014 Indledning Billund Kommune søger en kultur- og fritidschef. Der er tale om en nyoprettet stilling, som følge af en organisationsændring.

Læs mere

Afdelingschef i Vesthimmerlands Kommune

Afdelingschef i Vesthimmerlands Kommune Generelt Afdelingschef i Vesthimmerlands Kommune Om Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune i Region Nordjylland blev etableret ved Kommunalreformen i 2007. Kommunen har ca. 37.500 indbyggere og

Læs mere

2. PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTHÅNDBOG S. 19

2. PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTHÅNDBOG S. 19 2. PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTHÅNDBOG S. 19 1. Opgavens formål og baggrund For at sikre fremtidens velfærdssamfund bevæger Hedensted Kommune sig i 2014 over i en ny politisk struktur og selve organisationen

Læs mere

Organisering i Vordingborg Kommune

Organisering i Vordingborg Kommune Organisering i Vordingborg Kommune Indledning Vordingborg Kommunes nuværende organisation blev dannet ved kommunesammenlægningen i 2007. I 2008 medvirkede Lundgaard konsulenterne i en evaluering af den

Læs mere

It- og digitaliseringsstrategi. Sønderborg Kommune

It- og digitaliseringsstrategi. Sønderborg Kommune It- og digitaliseringsstrategi Sønderborg Kommune 2017-2020 Indhold Baggrund 3 Rammerne 3 Mål og Tema 3 Hvordan arbejder vi med målsætningen? 4 Illustration af elementerne i it- og digitaliseringsstrategien

Læs mere

Den sammenhængende børne- og ungepolitik. Horsens Kommune

Den sammenhængende børne- og ungepolitik. Horsens Kommune Den sammenhængende børne- og ungepolitik Horsens Kommune 2017-19 1 Forord Vi har en fælles vision I Horsens har vi en fælles vision om, at alle børn og unge skal have en uddannelse. Det gælder for alle

Læs mere

Implementering af ny strategi for 2220 medarbejdere i Københavns Kommune Pernille Andersen, administrerende direktør Teknik- og miljøforvaltningen

Implementering af ny strategi for 2220 medarbejdere i Københavns Kommune Pernille Andersen, administrerende direktør Teknik- og miljøforvaltningen Implementering af ny strategi for 2220 medarbejdere i Københavns Kommune Pernille Andersen, administrerende direktør Teknik- og miljøforvaltningen Udgangspunktet var 3 temaer og intet andet Den sammenhængende

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Introduktion Folketinget vedtog den 1. juni 2011 en række ændringer af folkeoplysningsloven. Et centralt punkt i den reviderede lov er, at alle kommuner

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG. Sorø Kommune 2016

LEDELSESGRUNDLAG. Sorø Kommune 2016 LEDELSESGRUNDLAG Sorø Kommune 2016 LEDELSE I SORØ KOMMUNE Ledelsesgrundlaget beskriver, hvordan ledelse udøves på en god måde i Sorø Kommune, og hvilke rammer ledelsen agerer indenfor. Ledelsesgrundlaget

Læs mere