Nyvalgt bestyrelsesmedlem. i gang med bestyrelsesarbejdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyvalgt bestyrelsesmedlem. i gang med bestyrelsesarbejdet"

Transkript

1 Nyvalgt bestyrelsesmedlem i gang med bestyrelsesarbejdet

2 Medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer Nyvalgt bestyrelsesmedlem - i gang med bestyrelsesarbejdet Denne pjece giver nogle råd til medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer, der skal i gang med arbejdet. Mange spørgsmål rejser sig, når man skal i gang med det nye tillidshverv: hvor kan jeg få hjælp? findes der kurser for medarbejdervalgte? hvad er min rolle i bestyrelsen? I pjecen finder du nogle svar, som vi håber kan hjælpe lidt i gang med bestyrelsesarbejdet. Der er også henvisninger til steder, hvor man kan få yderligere hjælp. CO-industri GIMK BAT-kartellet HANDELSKARTELLET I DANMARK

3 Hvor finder jeg hjælp? Lidt om kartellernes service Kartellerne Centralorganisationen af industriansatte i Danmark (CO-industri), BAT- (Bygge-Anlæg-Træ) kartellet, GIMK (Grafisk Industri og Medie Kartellet) og HANDELSKARTELLET I DANMARK varetager servicen til de medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer. Du er altså velkommen til at henvende dig direkte i det kartel du tilhører, når du har brug for hjælp. I kartellerne samarbejder vi om en stor del af den service man kan få og de tilbud, der er til de medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer. Du finder navne, telefonnumre m.v. andet sted i pjecen. Her finder du en oversigt over de fire karteller og tilbuddene herfra: CO-industri: CO-industri dækker industrivirksomhederne i Danmark. Det vil sige alle virksomheder der er medlem af arbejdsgiverforeningen Dansk Industri og uorganiserede virksomheder i industrien. Ud over de tilbud, der udbydes af kartellerne i fællesskab, tilbyder CO-industri personlig juridisk service for medarbejdervalgte i forhold til problemer der knytter sig til bestyrelsesarbejdet. Servicen ydes både telefonisk og skriftligt. Herudover gives også bistand til økonomiske og regnskabsmæssige spørgsmål via en økonom. Når det er nødvendigt stiller CO-industri bistand til rådighed via en advokatforbindelse.

4 Medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer BAT-kartellet: BAT dækker alle virksomheder i bygge og anlæg, træ- og møbelindustrien, det private skovbrug samt anlægsgartnere. Medlemsforbund er 3F, TIB, Malerforbundet, Dansk El-Forbund, Blik og Rør, Dansk Metal, HK/Privat og Teknisk Landsforbund. BAT svarer på alle spørgsmål om bestyrelsesarbejdet, fx om valgprocedurer og tavshedspligt. BAT tilbyder også rådgivning om regnskaber samt gratis personlig juridisk bistand i forbindelse med alvorlige problemer knyttet til bestyrelsesarbejdet. GIMK: Grafisk Industri- & Medie Kartel er et af fagbevægelsens karteller, med fagforbundene (HK/Privat, 3F Industri, 3F Transport, Dansk Metal og Dansk El-Forbund) og i alt tilmeldt medlemmer. GIMK har ansvaret for servicering og rådgivning af medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer inden for kartellets brancheområde. Sekretariatet har tilknyttet juridisk-/økonomiske rådgivere. Vi hjælper med at besvare de spørgsmål, du har til bestyrelsesarbejdet. HANDELSKARTELLET I DANMARK: HANDELSKARTELLET I DANMARK dækker alle handels- og engrosvirksomheder. Vores medlemsforbund er HK HANDEL, 3F, NNF, DFKF, DFF, Dansk Metal og Dansk El-Forbund. HANDELSKARTELLET I DANMARK tilbyder juridisk hjælp til alle spørgsmål og problemer der måtte opstå for de medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer. Hvis problemet er meget omfattende, stiller kartellet gratis advokatbistand til rådighed. Vi tilbyder desuden at lave dybdegående regnskabsanalyser og vores økonom besvarer gerne regnskabstekniske spørgsmål.

5 Din rolle i bestyrelsen De andre bestyrelsesmedlemmer forventer, at du som nyvalgt medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem hurtigt kommer til at kende din rolle. Dvs. at du ved hvad dine pligter og rettigheder er, og at du aktivt og kvalificeret deltager i bestyrelsens arbejde. Her er en kort opremsning af de vigtigste pligter og rettigheder: Du har pligt til at: Være grundigt forberedt til hvert bestyrelsesmøde. Kende indholdet af selskabets vedtægter og forretningsorden. Underskrive regnskab, bestyrelses- og revisionsprotokol. Stille spørgsmål til det du ikke har forstået. Ikke at underskrive på noget du ikke har forstået. Ikke at stemme for noget du ikke har forstået. Protestere til protokollen, hvis du er uenig i en beslutning. Overholde informations- og tavshedspligt. Rettigheder: Du har ret til at forlange et bestyrelsesmøde. Du har ret til at forlange et punkt på dagsordenen. Du har ret til at forlange revisor til stede på bestyrelsesmødet. Du har krav på alle informationer som vedrører den aktuelle sag.

6 Medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer Her er et overblik over tilbuddene: Håndbog for medarbejdervalgte. Kartellerne udgiver i samarbejde en håndbog for medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer. Håndbogen indeholder: relevant lovgivning på området juridiske afgørelser på sager der vedrører medarbejdervalgte beskrivelse af de vigtigste begreber juridiske og regnskabsmæssige forklaringer noget om Det europæiske selskab. Nyhedsbrev Tre til fire gange om året udkommer A/S Nyt som sætter fokus på aktuelle emner og problemer, aktuelle uddannelsestilbud m.v. Nyhedsbrevet sendes automatisk til alle vi har registreret som medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer. Hvis du ikke modtager nyhedsbrevet vil det derfor typisk skyldes, at du ikke er registreret som medarbejdervalgt. Du kan kontakte det kartel du tilhører for at blive registreret.

7 Hjemmeside for medarbejdervalgte Vi har i kartellerne en særlig hjemmeside for medarbejdervalgte, A/S Service. Du får adgang til denne ved at gå ind på CO-industris hjemmeside: Adgang til A/S Service på hjemmesiden kræver et password, som du får ved at bestille det via den åbne del af hjemmesiden. A/S Service er forbeholdt medarbejdervalgte, og her finder du det der svarer til indholdet i håndbogen for medarbejdervalgte samt aktuelle kursustilbud, ofte forekommende spørgsmål med tilknyttede svar, links til andre relevante informationskilder, A/S Nyt, et regnskabsanalyseprogram m.v. A/S Service ligger som nævnt på CO-industris hjemmeside og det er også CO-industri, der administrerer registret over medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer.

8 Medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer Konferencer CO-industri afholder hvert år en konference for medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer. De andre kartellers medarbejdervalgte medlemmer inviteres til at deltage i konferencen. Konferencen varer en dag, så man kan nå ud og hjem samme dag. Indholdet varierer naturligvis fra år til år, men vi satser på at indholdet er en blanding af aktuelle emner og indlæg der giver en konkret ny viden. Konferencen afsluttes typisk med et tankevækkende og underholdende indslag. På konferencen møder man medarbejdervalgte fra andre virksomheder, og det giver gode muligheder for erfaringsudveksling og dannelse af personlige kontakter og netværk. Lo-skolen afholder årligt en 2-dages konference for medarbejdervalgte se nærmere herom i afsnittet om uddannelse. Uddannelse Det grundlæggende kursus for medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer (ME) A/S- og ApS-Bestyrelser 1-2 er på to moduler hver af 5 dages varighed. Kurset henvender sig især til nyvalgte og kommende ME ere. Men alle ME ere herunder også suppleanter vil have stor nytte af kurset.

9 Deltagerne får på kurset mulighed for at opnå: et grundigt kendskab til de relevante dele af aktieselskabslovgivningen kendskab til deres rettigheder og pligter og det praktiske bestyrelsesarbejde i øvrigt et overordnet kendskab til ledelse, motivation og strategisk ledelse et grundigt kendskab til de relevante dele af årsregnskabslovgivningen, der har betydning for deres arbejde som medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer et kendskab til, hvordan man opstiller og analyserer et regnskab Kurset foregår på Lo-skolen og udbydes normalt fem gange årligt. Kursusforløbet er opdelt i to moduler af fem dage - en uges varighed. For at nå igennem de grundlæggende discipliner, der er nødvendige for en ME ere, er kurset forholdsvis intenst, og der er inkluderet en hjemmeopgave. Henvendelse om kurset kan ske til Lo-skolens kursusadministration. Se datoer mm. på skolens hjemmeside: (under ledelse). Af øvrige kurser kan nævnes A/S 2 (overbygning), der er et kursus for ME ere, der har gennemgået en uddannelse svarende til ovennævnte og har fungeret i bestyrelsesarbejdet i en periode. Kurset er af 3 dages varighed og udbydes ligeledes af Lo-skolen. Deltagerne vil på kurset bl.a. få indblik i følgende emner via oplæg og erfaringsudveksling: Nye tendenser inden for aktieselskabs- og årsregnskabslovgivningen samt god selskabsledelse (Corporate Governance og CSR). Aktuelle temaer, fx nye krav til virksomheden. For personer, der er ansat i virksomheder hvor engelsk er koncernsproget, er der et særligt kursus Engelsk i bestyrelsen. Der er tale om et kursus af 5 dages varighed, som foregår på Lo-skolen. På kurset vil der blive talt fagligt engelsk bl.a. inden for områderne årsrapporten herunder ledelsesberetningen, ledelse og strategi samt regnskabsudtryk.

10 Medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer Ud over disse kurser tilbydes også kurser for virksomheder og koncerner inden for området ledelse, samarbejde og bestyrelsesarbejde, de såkaldte rekvirerede aktiviteter. Dette kan eksempelvis være aktiviteter for faglige tillidsfolk (ME, TR og andre) inden for samme koncern, aktiviteter hvor både ledelse og medarbejdere medvirker. Desuden kurser lavet for forbund eller karteller. Endelig afholder Lo-skolen en årlig A/S-bestyrelseskonference, hvor en masse spændende og aktuelle emner er på programmet. Bestyrelseskonferencen afholdes normalt april/maj og varer et døgn fra 12 fredag til 13 lørdag og er åben for alle interesserede herunder både generalforsamlingsvalgte og medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer. Lo-skolen, Gl. Hellebækvej 70, Helsingør 10

11 Bestyrelsens arbejde I mange tilfælde starter du i en bestyrelse hvor medlemmerne kender hinanden i forvejen. De bruger derfor ikke mange ord på de enkelte sager. Det kan derfor som ny i bestyrelsen være svært at følge med. De andre har deres eget sprog. På samme måde som du og dine kolleger har jeres eget sprog som kun I forstår. Men er du i tvivl, så spørg. Træffer bestyrelsen en beslutning som skader andre, kan bestyrelsesmedlemmerne blive erstatnings- og/eller strafferetsligt ansvarlige. Bestyrelsen har en kontrolfunktion over for direktionen, herunder at sikre at direktionen efterlever bestyrelsens beslutninger. Men bestyrelsens vigtigste opgave er selskabets strategiske udvikling, dvs. diskutere og planlægge selskabets fortsatte overlevelse og udvikling. Det forventes, at du aktivt tager del i dette arbejde. Undersøgelser foretaget af Handelshøjskolen i København viser, at det alene er de kurser, du tager i bestyrelsesarbejde, der giver dig indsigt og indflydelse i bestyrelsen. Det betyder ikke noget hvilken faglig uddannelsesmæssig baggrund du måtte have. Man får ikke mere indflydelse på bestyrelsens beslutninger med høje akademiske grader. Så det bedste råd vi kan give dig er at tage et bestyrelseskursus hurtigst muligt. Her vil du få et hurtigt overblik over den mest nødvendige viden for at være bestyrelsesmedlem, og du er sammen med andre, der har det ligesom dig. Spørg dit kartel eller din faglige organisation om hvor du kan få et bestyrelseskursus. 11

12 Medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer CO-industri Vester Søgade København V Telefon: Fax: co@co-industri.dk BAT-kartellet Kampmannsgade København V Telefon: Fax: bat@batkartellet.dk GIMK Weidekampsgade København C Telefon: Fax: gimk@hk.dk HANDELSKARTELLET I DANMARK C. F. Richsvej Frederiksberg Telefon: Fax: handelskartellet@net.dialog.dk Nyvalgt Bestyrelsesmedlem - i gang med bestyrelsesarbejdet Redaktion: Peter Rimfort, Ulrik Spannow, Kurt Bosse, Susie Kristensen Fotograf: Arkiv Layout: Lise Trampedach Tryk: Schultz Grafisk August 2007 Oplag: 1500 stk. ISBN: CO-meddelelsesnr.: 081/2007 Udgivet af CO-industri, GIMK, BAT-kartellet, HANDELSKARTELLET 12

A/S NYT. Læs i dette nummer: - Internet-generalforsamlinger - Medarbejderrepræsentanternes indflydelse - Konference. Nr.

A/S NYT. Læs i dette nummer: - Internet-generalforsamlinger - Medarbejderrepræsentanternes indflydelse - Konference. Nr. Nr. 1 - august 2004 A/S NYT Læs i dette nummer: - Internet-generalforsamlinger - Medarbejderrepræsentanternes indflydelse - Konference Leder I oktober holdes CO-industris A/S-konferencer, hvor medarbejdervalgte,

Læs mere

A/S NYT. Globalisering. Læs i dette nummer: - Globalisering - Fusion og spaltning - Nyt ugebrev - Kursustilbud. Nr.

A/S NYT. Globalisering. Læs i dette nummer: - Globalisering - Fusion og spaltning - Nyt ugebrev - Kursustilbud. Nr. Nr. 2 - december 2004 A/S NYT Globalisering Læs i dette nummer: - Globalisering - Fusion og spaltning - Nyt ugebrev - Kursustilbud 1 Leder Her ved årets udgang er det værd at se tilbage på de spørgsmål

Læs mere

Kartellet. for industriansatte

Kartellet. for industriansatte Kartellet for industriansatte 1 Kartellet udgives af CO-industri Vester Søgade 12, 2 1790 København V Telefon 3363 8000 Fax: 3363 8099 www.co-industri.dk e-mail: co@co-industri.dk September 2013 Redaktør:

Læs mere

MEDARBEJDERVALGTE BESTYRELSESMEDLEMMER

MEDARBEJDERVALGTE BESTYRELSESMEDLEMMER CO-industri, Vester Søgade 12.2. sal Tlf. 33638000 Fax 33638099 www.co-industri.dk E-mail:co@co-industri.dk MEDARBEJDERVALGTE BESTYRELSESMEDLEMMER hvilken indflydelse har de? BAT-kartellet Kampmannsgade

Læs mere

Guide til valgudvalget

Guide til valgudvalget Guide til valgudvalget Det vigtige valgudvalg Når der skal vælges medarbejdere ind i selskabsbestyrelsen, er det valgudvalget, der planlægger valgprocessen. Valgudvalget afgør, hvornår valget skal afholdes,

Læs mere

Hvem kan stille op til valg? Alle medarbejdere i selskabet kan stille op til valg.

Hvem kan stille op til valg? Alle medarbejdere i selskabet kan stille op til valg. Information om medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer Hvem kan vælges til bestyrelse, og hvad er formålet med medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer? Hvad går arbejdet som bestyrelsesmedlem ud på? Hvad

Læs mere

A/S NYT. Chefens løn frem i lyset. Læs i dette nummer: - Chefens løn - På lige fod - Medarbejdervalgte. Nr. 2 - september 2005

A/S NYT. Chefens løn frem i lyset. Læs i dette nummer: - Chefens løn - På lige fod - Medarbejdervalgte. Nr. 2 - september 2005 Nr. 2 - september 2005 A/S NYT Chefens løn frem i lyset Læs i dette nummer: - Chefens løn - På lige fod - Medarbejdervalgte A/S NYT - 2005 1 Leder Det skal være ordentligt! Debatten om virksomhedernes

Læs mere

A/S NYT. Socialt ansvar. Læs i dette nummer: - Et nyt år - nye udfordringer - I skal holde kæft - Ugebrev for bestyrelser. Nr.

A/S NYT. Socialt ansvar. Læs i dette nummer: - Et nyt år - nye udfordringer - I skal holde kæft - Ugebrev for bestyrelser. Nr. Nr. 3 - december 2005 A/S NYT Socialt ansvar Sanne Borges, Amnesty International Foto: Niels Åge Skovbo Læs i dette nummer: - Et nyt år - nye udfordringer - I skal holde kæft - Ugebrev for bestyrelser

Læs mere

Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter

Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Produktion Samarbejde og psykisk arbejdsmiljø Forretning Regnskab Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Kurset er for nyvalgte tillidsrepræsentanter, og

Læs mere

Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter

Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Produktion Samarbejde og psykisk arbejdsmiljø Forretning Regnskab Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Kurset er for nyvalgte tillidsrepræsentanter, og

Læs mere

Medarbejdervalgt i selskabets øverste ledelse. Vejen til indflydelse

Medarbejdervalgt i selskabets øverste ledelse. Vejen til indflydelse Medarbejdervalgt i selskabets øverste ledelse Vejen til indflydelse 2 Indholdsfortegnelse Forord 3 Hvad laver bestyrelsen, og hvad er forskellen på en bestyrelse og et tilsynsråd? 4 Hvem kan vælge medarbejderrepræsentanter?

Læs mere

Elevarbejdet. profil 2000. Velkommen i klubben

Elevarbejdet. profil 2000. Velkommen i klubben Elevarbejdet profil 2000 Velkommen i klubben Velkommen i klubben er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansatte. Folderen retter sig mod eleverne på social- og sundhedsskolerne, så de kan få et indblik

Læs mere

Kursusoversigt 2014/15. Kurser for tillidsvalgte og medlemmer af Dansk Metal

Kursusoversigt 2014/15. Kurser for tillidsvalgte og medlemmer af Dansk Metal Kursusoversigt 2014/15 Kurser for tillidsvalgte og medlemmer af Dansk Metal Keld Brødsgaard Afdelingsleder/ Simon Palm Lene Boholm Bibliotekar/ Per Andersen Ulrik Rasmussen Faglig sekretær/ Metals kursus-

Læs mere

Bestyrelsesarbejde. På kurset arbejder du med at: Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet. Mød en advokat, en jurist og en økonom

Bestyrelsesarbejde. På kurset arbejder du med at: Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet. Mød en advokat, en jurist og en økonom Bestyrelsesarbejde Bestyrelsesarbejde Bliv et værdiskabende, kompetent og ansvarligt bestyrelsesmedlem Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet Bestyrelsen er virksomhedens øverste ledelse. Derfor er

Læs mere

A/S NYT. - Fløjten skal lyde - S vil have flere kvinder - Ny selskabslov. Nr. 1 - Juni 2010. A/S NYT nr. 1, 2010 1. Foto: Harry Nielsen

A/S NYT. - Fløjten skal lyde - S vil have flere kvinder - Ny selskabslov. Nr. 1 - Juni 2010. A/S NYT nr. 1, 2010 1. Foto: Harry Nielsen Nr. 1 - Juni 2010 A/S NYT - Fløjten skal lyde - S vil have flere kvinder - Ny selskabslov Foto: Harry Nielsen A/S NYT nr. 1, 2010 1 Indhold Lederside... side 3 Fløjten skal lyde... side 4-6 Kursus for

Læs mere

A/S NYT. Mød Mads Øvlisen på A/S-topmødet, hvor han fortæller om Rådet for Samfundsansvar. Nr. 2 - Oktober 2010. A/S NYT nr.

A/S NYT. Mød Mads Øvlisen på A/S-topmødet, hvor han fortæller om Rådet for Samfundsansvar. Nr. 2 - Oktober 2010. A/S NYT nr. Nr. 2 - Oktober 2010 A/S NYT Mød Mads Øvlisen på A/S-topmødet, hvor han fortæller om Rådet for Samfundsansvar A/S NYT nr. 2, 2010 1 Indhold Leder...side 3 A/S-Topmøde...side 4-5 Enighed om CSR...side 6-9

Læs mere

A/S NYT. Lidt dyrere dansk maling. Læs i dette nummer: - Lidt dyrere dansk maling - Kønskvotering. Nr. 1 - juni 2005.

A/S NYT. Lidt dyrere dansk maling. Læs i dette nummer: - Lidt dyrere dansk maling - Kønskvotering. Nr. 1 - juni 2005. Nr. 1 - juni 2005 A/S NYT Lidt dyrere dansk maling Læs i dette nummer: - Lidt dyrere dansk maling - Kønskvotering - Konferencer A/S NYT juni 2005 1 Leder I medierne dukker hele tiden temaer op, der er

Læs mere

VEJLEDNING OM. bestyrelsens forretningsorden

VEJLEDNING OM. bestyrelsens forretningsorden VEJLEDNING OM bestyrelsens forretningsorden UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 1 Indhold 1. Indledning... 1 2. Forretningsordenen... 1 3. Forretningsordenens indhold... 2 4. Anbefalingerne for

Læs mere

Bestyrelseskonference 2016

Bestyrelseskonference 2016 Bestyrelseskonference 2016 INDFLYDELSE. HANDLING. ANSVAR Det sociale ansvar i bestyrelseslokalet På årets konference vil vi helt overordnet sætte fokus på, hvordan man beskæftiger sig med socialt ansvar

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

Løntermometer. Løntermometer. Vedligehold dit lønsystem

Løntermometer. Løntermometer. Vedligehold dit lønsystem Løntermometer Vedligehold dit lønsystem DI og CO-industri har udviklet et Løntermometer til at tage temperaturen på din virksomheds lønsystem, så du løbende kan justere lønsystemet efter virksomhedens

Læs mere

Til nye medlemmer af afdelingsbestyrelsen

Til nye medlemmer af afdelingsbestyrelsen Til nye medlemmer af afdelingsbestyrelsen Denne pjece giver svar på mange af de spørgsmål, der kan opstå, når man er medlem af afdelingsbestyrelsen. På fsb s hjemmeside www.fsb.dk kan du finde mere information

Læs mere

LOVE FOR. Centralorganisationen af industriansatte i Danmark

LOVE FOR. Centralorganisationen af industriansatte i Danmark LOVE FOR Centralorganisationen af industriansatte i Danmark APRIL 2016 I det efterfølgende kaldet: >>CO-industri

Læs mere

Vedtægter. Roskilde Forsyning Holding A/S. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d.

Vedtægter. Roskilde Forsyning Holding A/S. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil:

Læs mere

Handlekraft og sammenhold

Handlekraft og sammenhold Handlekraft og sammenhold en håndbog om klubarbejde Fællesskabet giver styrke En faglig klub giver dig og dine kolleger handlekraft. Slår I jer sammen i en klub, får I større gennemslagskraft og styrke,

Læs mere

ectrl vejledning ectrl Velkomstmappe

ectrl vejledning ectrl Velkomstmappe ectrl vejledning ectrl Velkomstmappe Indholdsfortegnelse Indledning 3 Hvad er ectrl? 4 Deloitte og partnere 5 Support 6 Installation af ectrl 8 Oprettelse og administration af brugere 9 Hjælp til selvhjælp

Læs mere

Vedtægter. for. DøvBlindes. Kontaktpersons. Forening

Vedtægter. for. DøvBlindes. Kontaktpersons. Forening Vedtægter for DøvBlindes Kontaktpersons Forening Foreningens navn, stiftelse og hjemsted 1.1 Foreningens navn er " DøvBlindes Kontaktpersonsforening" - forkortet DBK. 1.2 Foreningen er stiftet den 15.

Læs mere

Urafstemning. Information om aftalen

Urafstemning. Information om aftalen Urafstemning Information om aftalen OK 2007 Nye rettigheder til dig Kære medlem Forliget om industriens overenskomster giver dig nye rettigheder, øger trygheden og giver god plads til kontante lønforhøjelser

Læs mere

A/S NYT. Kvoter kan være nødvendige. Læs i dette nummer: - Kvoter er ikke relevante - Stop for griskhed - CO-industri stævner Smurfit Kappa

A/S NYT. Kvoter kan være nødvendige. Læs i dette nummer: - Kvoter er ikke relevante - Stop for griskhed - CO-industri stævner Smurfit Kappa Nr. 2 - oktober 2007 A/S NYT Kvoter kan være nødvendige Ulla Morin, medarbejdervalgt i Novos bestyrelse Foto: Harry Nielsen Læs i dette nummer: - Kvoter er ikke relevante - Stop for griskhed - CO-industri

Læs mere

Vedtægter. Roskilde Grøn Energi A/S. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d.

Vedtægter. Roskilde Grøn Energi A/S. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil:

Læs mere

OK2014. Urafstemning. information om aftalen 1

OK2014. Urafstemning. information om aftalen 1 OK2014 Urafstemning information om aftalen 1 Kære kollega Vi har nu indgået en aftale med arbejdsgiverne om forbedringer af industriens overenskomster. I forhandlingerne har vi især lagt vægt på at få

Læs mere

A/S NYT. Læs i dette nummer: - Insidersagen - Kurser for medarbejdervalgte - Topmøde. Nr. 1 - juni 2009

A/S NYT. Læs i dette nummer: - Insidersagen - Kurser for medarbejdervalgte - Topmøde. Nr. 1 - juni 2009 Nr. 1 - juni 2009 A/S NYT Else Modvig Hansen, 3F, og Jørgen Stensgaard Madsen, Dansk Metal, er nyvalgte bestyrelsesmedlemmer A/S NYT nr. 1, 2009 Læs i dette nummer: - Insidersagen - Kurser for medarbejdervalgte

Læs mere

A/S Nyt nr. 2 2013. A SNyt. nr. 2 2013. Et unikt samarbejde side 3. afstanden Er blevet større side 6. Et talerør ind i systemet side 10.

A/S Nyt nr. 2 2013. A SNyt. nr. 2 2013. Et unikt samarbejde side 3. afstanden Er blevet større side 6. Et talerør ind i systemet side 10. A SNyt nr. 2 2013 Et unikt samarbejde side 3 afstanden Er blevet større side 6 Et talerør ind i systemet side 10 side 1 Et unikt samarbejde side 3 Værdiskabelse giver indflydelse side 8 A/S Topmøde 2013

Læs mere

Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv

Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv Velkommen i HK 01 Din overenskomst er vores fornemste opgave I HK arbejder vi med det helt klare mål at bevare og udvikle velfærden

Læs mere

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Aflønningsudvalget. Kommissorium for Aflønningsudvalget

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Aflønningsudvalget. Kommissorium for Aflønningsudvalget 1 1. Anvendelsesområde og formål 1.1 I henhold til Lov om Finansiel Virksomhed 77c samt bestyrelsens forretningsorden punkt 1.6 er der nedsat et Aflønningsudvalg (i det følgende benævnt Udvalget) under

Læs mere

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet 1 Vi er til for dig Hver dag bliver HK Kommunal Århus kontaktet af mange medlemmer, der enten ringer, e-mailer eller møder op for at drøfte faglige eller personlige

Læs mere

Selvvalgt uddannelse ABC. Selvvalgt ud. uddannelse. Selvvalgt uddannels

Selvvalgt uddannelse ABC. Selvvalgt ud. uddannelse. Selvvalgt uddannels ABC 1234 5678 Selvvalgt uddannels ne u Selvvalgt ud uddannelse else 1 ABC ne Selvvalgt u ddannelse ud 9 234 678 Selvvalgt u lse Udgivet af CO-industri 2. udgave November 2009 Tekst: Linda Hansen Layout:

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer 1 Manual til Rsiden.dk for koordinatorer Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, som skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere og koordinatorer på

Læs mere

Rapportering omkring god selskabsledelse Nord Energi A.m.b.a. 2018

Rapportering omkring god selskabsledelse Nord Energi A.m.b.a. 2018 Rapportering omkring god selskabsledelse Nord Energi A.m.b.a. 2018 EjerForbrugerForum under Dansk Energi har udarbejdet anbefalinger vedrørende god selskabsledelse, og rapportering om disse følger her:

Læs mere

Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse

Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse Side 1/6 Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse 1. Bestyrelsens valg, konstitution og honorar 1.1. Indstilling og valg af bestyrelsesmedlemmer sker i overensstemmelse med pkt. 7 og 8 i fondens

Læs mere

SÅDAN FORLØBER DIN SAG. - Om de regler der gælder, når kommunen behandler sociale sager

SÅDAN FORLØBER DIN SAG. - Om de regler der gælder, når kommunen behandler sociale sager SÅDAN FORLØBER DIN SAG - Om de regler der gælder, når kommunen behandler sociale sager SÅDAN FORLØBER DIN SAG - Om de regler der gælder, når kommunen behandler sociale sager Der er regler for, hvordan

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Roskilde Festival

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Roskilde Festival FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Fonden Roskilde Festival 1. FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.01. Denne forretningsorden oprettes i henhold til vedtægternes 6.07. 1.02. Originaleksemplaret skal opbevares

Læs mere

BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN ANTI DOPING DANMARK

BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN ANTI DOPING DANMARK BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN I ANTI DOPING DANMARK 2 Revideret 2013 Nærværende udgør forretningsordenen for bestyrelsen i Anti Doping Danmark. Afholdelse af bestyrelsesmøder 1. 1.1 Bestyrelsen afholder

Læs mere

Kurset. Opnå succes med din bestyrelsespost. Hvem deltager? På kurset arbejder du med: Mød en advokat, en jurist og en økonom

Kurset. Opnå succes med din bestyrelsespost. Hvem deltager? På kurset arbejder du med: Mød en advokat, en jurist og en økonom Bestyrelsesarbejde Opnå succes med din bestyrelsespost En bestyrelse er en virksomheds øverste ledelse. Du har derfor et stort ansvar, når du siger ja til en bestyrelsespost. Det er afgørende, at du har

Læs mere

A/S NYT. Det er ikke blevet sjovere. Læs i dette nummer: - Dom i insidersag - Gå til formanden - Ny selskabslov. Nr.

A/S NYT. Det er ikke blevet sjovere. Læs i dette nummer: - Dom i insidersag - Gå til formanden - Ny selskabslov. Nr. Nr. 3 - december 2006 A/S NYT Det er ikke blevet sjovere. Foto: Thomas Søndergaard, Polfoto Læs i dette nummer: - Dom i insidersag - Gå til formanden - Ny selskabslov A/S NYT nr. 3-2006 1 Indhold Leder...side

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen i AquaDjurs as

Forretningsorden. for bestyrelsen i AquaDjurs as Forretningsorden for bestyrelsen i AquaDjurs as Tiltrådt 17. juni 2014 Indholdsfortegnelse 1. Forretningsordenens hjemmel... 3 2. Aktiebesiddelse... 3 3. Tiltrædelse af forretningsorden... 3 4. Bestyrelsens

Læs mere

Velkommen til. Skolelederforeningen. Din faglige organisation og lederforening

Velkommen til. Skolelederforeningen. Din faglige organisation og lederforening Velkommen til Skolelederforeningen Din faglige organisation og lederforening Kære nye kollega, Tillykke med dit nye job som leder og hjertelig velkommen i Skolelederforeningen. Du har valgt et vigtigt,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR REBILD FORSYNING HOLDING A/S. W:\44102\147236\ doc

VEDTÆGTER FOR REBILD FORSYNING HOLDING A/S. W:\44102\147236\ doc VEDTÆGTER FOR REBILD FORSYNING HOLDING A/S W:\44102\147236\000005.doc 1. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Side 2 1.1 Selskabets navn er Rebild Forsyning Holding A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde den 5. februar 2014 kl. 17.00 og Bestyrelsesmøde onsdag den 26. februar 2014 kl. 17.00 i Almenbo, Hold-an Vej 16, Ballerup

Forretningsudvalgsmøde den 5. februar 2014 kl. 17.00 og Bestyrelsesmøde onsdag den 26. februar 2014 kl. 17.00 i Almenbo, Hold-an Vej 16, Ballerup Resumé af referat fra 13. marts 2014 Forretningsudvalgsmøde den 5. februar 2014 kl. 17.00 og Bestyrelsesmøde onsdag den 26. februar 2014 kl. 17.00 i Almenbo, Hold-an Vej 16, Ballerup Deltagere den 26.

Læs mere

Arbejdshæfte - Hjælpeværktøj. til Fotosafari og Medarbejderbytte

Arbejdshæfte - Hjælpeværktøj. til Fotosafari og Medarbejderbytte til Fotosafari og Medarbejderbytte Arbejdshæftet findes på CD som pdf-fil. Skemaer er vedlagt som wordfiler Denne CD er udgivet af: 2 Arbejdshæfte til Fotosafari og Medarbejderbytte 3 Værktøjer til erfaringsudveksling

Læs mere

Bilag til punkt 6. Justering af bestyrelsens forretningsorden. (Godkendt på bestyrelsesmødet 4. april 2018)

Bilag til punkt 6. Justering af bestyrelsens forretningsorden. (Godkendt på bestyrelsesmødet 4. april 2018) Bilag til punkt 6. Justering af bestyrelsens forretningsorden. (Godkendt på bestyrelsesmødet 4. april 2018) 1 Nærværende udgør forretningsordenen for bestyrelsen i den offentlige selvejende institution

Læs mere

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S Vedtægter for Royal UNIBREW A/S CVR-nr. 41 95 67 12 I. Selskabets navn, hjemsted og formål Selskabets navn er Royal UNIBREW A/S. 1. Selskabets hjemsted er Faxe Kommune. 2. 3. Selskabets formål er i eller

Læs mere

Værd at vide om GRUNDUDDANNELSEN Godt kollegaskab. Samtaler. Erfaringer Vores regler Lokale aftaler. Få alle med.

Værd at vide om GRUNDUDDANNELSEN Godt kollegaskab. Samtaler. Erfaringer Vores regler Lokale aftaler. Få alle med. Værd at vide om GRUNDUDDANNELSEN 2019 Godt kollegaskab Samtaler Erfaringer Vores regler Lokale aftaler Få alle med Vores faglighed Som tillidsvalgt har du en central rolle i kollegaernes arbejdsliv. Du

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen i Stutgården 29. SEPTEMBER J.nr.: SOF/ADJ

Forretningsorden. for bestyrelsen i Stutgården 29. SEPTEMBER J.nr.: SOF/ADJ J.nr.: 89-14666 SOF/ADJ Forretningsorden for bestyrelsen i Stutgården Kammeradvokaten Telefon +45 33 15 20 10 Vester Farimagsgade 23 Fax +45 33 15 61 15 DK-1606 København V www.kammeradvokaten.dk INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Spørgsmål og svar forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer 2017

Spørgsmål og svar forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer 2017 Spørgsmål og svar forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer 2017 Hvem kan stille op til valget? Alle myndige personer kan stille op til valget. Det er altså ikke noget krav at man skal være kunde i selskabet,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond FORRETNINGSORDEN 3. december 2015 For bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond Bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond har fastsat denne forretningsorden for bestyrelsens arbejde. 1. Fondens bestyrelse

Læs mere

T r a n s p a r e n c y I n t e r n a t i o n a l D a n m a r k. CVR nr. 31995876

T r a n s p a r e n c y I n t e r n a t i o n a l D a n m a r k. CVR nr. 31995876 Forretningsorden for bestyrelsen i T r a n s p a r e n c y I n t e r n a t i o n a l D a n m a r k CVR nr. 31995876 1 - GRUNDLAG Stk. 1 Denne forretningsorden opsummerer og supplerer bestemmelserne om

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1: Foreningens navn er GS1 Danmark Stk. 2: Foreningens hjemsted er København FORMÅL

VEDTÆGTER FOR. 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1: Foreningens navn er GS1 Danmark Stk. 2: Foreningens hjemsted er København FORMÅL VEDTÆGTER FOR 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1: Foreningens navn er GS1 Danmark Foreningens hjemsted er København FORMÅL 2 Foreningens formål er: administrere GS1 systemet i Danmark med udgangspunkt i behovene

Læs mere

Nuværende mål for kapitalstrukturen er en egenkapitalandel på 30% excl. værdi af goodwill.

Nuværende mål for kapitalstrukturen er en egenkapitalandel på 30% excl. værdi af goodwill. Anbefalinger for god selskabsledelse Land & Leisure A/S følger i al væsentlighed Nasdaq OMX Copenhagen A/S s anbefalinger for god selskabsledelse. Land & Leisure A/S ledelse forholder sig således løbende

Læs mere

Der vælges to kandidater som begge skal deltage i bestyrelserne i både vand- og spildevandsselskabet.

Der vælges to kandidater som begge skal deltage i bestyrelserne i både vand- og spildevandsselskabet. Spørgsmål og svar Hvem kan stille op til valget? Alle myndige personer kan stille op til valget. Det er altså ikke noget krav at man skal være kunde i selskabet, eller bo i området, for at man kan stille

Læs mere

Til tillidsrepræsentanten. Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse

Til tillidsrepræsentanten. Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse Til tillidsrepræsentanten F O A F A G O G A R B E J D E Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse Velkommen på holdet! En pjece til dig, der skal starte på FOAs

Læs mere

Byggeri Branchemøde TR-Forum 2014

Byggeri Branchemøde TR-Forum 2014 Byggeri Branchemøde TR-Forum 2014 Dagsorden 1 Udviklingen på brancheområdet 2 Redskaber til tillidsrepræsentanten 3 Valg af medlemsrepræsentant til branchebestyrelsen Udviklingen på brancheområdet Beskæftigelse

Læs mere

GOD SELSKABSLEDELSE TV 2 DANMARK A/S 11. REGNSKABSÅR CVR

GOD SELSKABSLEDELSE TV 2 DANMARK A/S 11. REGNSKABSÅR CVR GOD SELSKABSLEDELSE TV 2 DANMARK A/S 11. REGNSKABSÅR CVR 10 41 34 94 TV 2 DANMARK GOD SELSKABSLEDELSE Foto fra Kvægtorvet af fotograf Ebbe Rosendahl 2 GOD SELSKABSLEDELSE TV 2 lægger vægt på at sikre,

Læs mere

DANSK AUSTRALSK NEW ZEALANDSK VENSKABSFORENING

DANSK AUSTRALSK NEW ZEALANDSK VENSKABSFORENING DANSK AUSTRALSK NEW ZEALANDSK VENSKABSFORENING V E D T Æ G T E R Dansk Australsk New Zealandsk Venskabsforening er en ikke-kommerciel organisation og repræsenterer ikke bestemte politiske eller religiøse

Læs mere

Forretningsorden for. Hovedbestyrelsen i Scleroseforeningen

Forretningsorden for. Hovedbestyrelsen i Scleroseforeningen Forretningsorden for Hovedbestyrelsen i Scleroseforeningen 1 1.1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden oprettes i henhold til foreningens vedtægter 10. 1.2. Tiltrædelse af forretningsordenen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FREDENS BORG FORSYNING A/S

VEDTÆGTER FOR FREDENS BORG FORSYNING A/S VEDTÆGTER FOR FREDENS BORG FORSYNING A/S 1. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1 Selskabets navn er Fredensborg Forsyning A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Fredensborg Kommune. 1.3 Selskabets

Læs mere

God selskabsledelse/corporate Governance redegørelse fra Frøs Herreds Sparekasse ultimo 2009

God selskabsledelse/corporate Governance redegørelse fra Frøs Herreds Sparekasse ultimo 2009 God selskabsledelse/corporate Governance redegørelse fra Frøs Herreds Sparekasse ultimo 2009 Side 1 af 7 God selskabsledelse God selskabsledelse i Frøs Herreds Sparekasse handler om de mål, som sparekassen

Læs mere

TEMADAGE OG KONFERENCER

TEMADAGE OG KONFERENCER Spørgeskema til ældreråd, januar 2013 I spørgeskemaet bruges betegnelsen ældreråd for såvel ældre- som seniorråd. Kan KUN besvares elektronisk se link i mail. Navn på kontaktperson: Tlf.: E-mail: Kommune

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelserne for Grakom og Grakom Arbejdsgivere

Forretningsorden for bestyrelserne for Grakom og Grakom Arbejdsgivere 21.06.2019 Forretningsorden for bestyrelserne for Grakom og Grakom Arbejdsgivere I medfør af vedtægterne fastsættes forretningsorden for bestyrelsen for Grakom 1. Forretningsorden 1.1. Forretningsordenens

Læs mere

aktiviteter forår 2016 Fyn

aktiviteter forår 2016 Fyn aktiviteter forår 2016 Fyn Velkommen til et nyt spændende forår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF tilbyder i Kreds

Læs mere

CHARTER FOR FORMANDSKABET KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR

CHARTER FOR FORMANDSKABET KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR CHARTER FOR FORMANDSKABET KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR. 14 70 72 04 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORMÅL... 3 2 FORMANDSKABETS OVERORDNEDE FUNKTION... 3 3 SAMMENSÆTNING OG DIREKTIONENS DELTAGELSE... 4 4 BESLUTNINGSDYGTIGHED

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 2 Guide Dirigent på foreningens generalforsamling

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Scandinavian Brake Systems A/S Cvr-nr

VEDTÆGTER. for. Scandinavian Brake Systems A/S Cvr-nr VEDTÆGTER for Scandinavian Brake Systems A/S Cvr-nr. 32774210 J.nr. 206102 AMH/TPJ - 26.04.2016 1. Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er SCANDINAVIAN BRAKE SYSTEMS A/S. Dets hjemsted er Svendborg Kommune.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Frederikshavn Forsyning A/S

FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Frederikshavn Forsyning A/S FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Frederikshavn Forsyning A/S INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Forretningsordenens hjemmel... 3 2. Aktiebesiddelse... 3 3. Bestyrelsens konstitution... 3 4. Tiltrædelse af forretningsorden...

Læs mere

Vedtægter for PenSam Holding A/S

Vedtægter for PenSam Holding A/S Vedtægter for PenSam Holding A/S 2 Vedtægter for PenSam Holding A/S Kapitel I - Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er PenSam Holding A/S. 2 Selskabets hjemsted er Furesø kommune. 3 Selskabets formål

Læs mere

VEDTÆGTER for Den danske Fondsmæglerforening

VEDTÆGTER for Den danske Fondsmæglerforening 131 VEDTÆGTER for Den danske Fondsmæglerforening I Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er "Den danske Fondsmæglerforening" Foreningen benytter også navnet: "Fondsmæglerforeningen". På engelsk benytter

Læs mere

Velkommen på holdet!

Velkommen på holdet! F O A f a g o g a r b e j d e Velkommen på holdet! - En pjece til dig, der skal starte på FOAs grunduddannelse for tillidsrepræsentanter Læs om: At være tillidsrepræsentant TR-løftet Dine typiske opgaver

Læs mere

Forretningsorden for ApS

Forretningsorden for ApS Forretningsorden for ApS Denne forretningsorden gælder for bestyrelsen i CVR nr.. 1.0 Konstituering 1.1 Bestyrelsen træder sammen for at konstituere sig umiddelbart efter den ordinære generalforsamling.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B

F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ARWOS AFFALD A/S

VEDTÆGTER FOR ARWOS AFFALD A/S VEDTÆGTER FOR ARWOS AFFALD A/S 1. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Side 2 1.1 Selskabets navn er ARWOS Affald A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Aabenraa Kommune. 1.3 Selskabets formål er at drive

Læs mere

CHARTER FOR FORMANDSKABET KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR

CHARTER FOR FORMANDSKABET KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR CHARTER FOR FORMANDSKABET KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CVR NR. 14 70 72 04 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORMÅL... 3 2 FORMANDSKABETS OVERORDNEDE FUNKTION... 3 3 SAMMENSÆTNING OG DIREKTIONENS DELTAGELSE... 4 4 BESLUTNINGSDYGTIGHED

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. I henhold til selskabslovens $ 114 må formanden ikke udføre hverv for selskabet som "arbejdende. $ 1.

FORRETNINGSORDEN. I henhold til selskabslovens $ 114 må formanden ikke udføre hverv for selskabet som arbejdende. $ 1. FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen I Statens Ejendomssalg A/S (Freja ejendomme A/S) $ 1. Selskabets formål Selskabets formål er at overtage/erhverve faste ejendomme, hovedsageligt fra Den Danske Stat, med

Læs mere

Corporate Governance Anbefalinger og Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision.

Corporate Governance Anbefalinger og Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision. Sparekassen skal i forbindelse med indkaldelsen til repræsentantskabet forholde sig til Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision, der knytter sig til dele af Corporate Governance

Læs mere

ORDINÆR GENERALFORSAMLING I GN STORE NORD A/S

ORDINÆR GENERALFORSAMLING I GN STORE NORD A/S ORDINÆR GENERALFORSAMLING I GN STORE NORD A/S ORDINÆR GENERALFORSAMLING I GN STORE NORD A/S Med henvisning til vedtægternes pkt. 11 indkalder GN Store Nord A/S til ordinær generalforsamling torsdag den

Læs mere

LO PLUS MEDLEMSKORTBETINGELSER

LO PLUS MEDLEMSKORTBETINGELSER LO PLUS MEDLEMSKORTBETINGELSER I det følgende beskrives rammerne og betingelserne for LO Plus ved brug af LO Plus med enten et fysisk medlemskort eller det mobile medlemskort, der er en del af LO Plus

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Læsø Renovation ApS

VEDTÆGTER. for. Læsø Renovation ApS VEDTÆGTER for Læsø Renovation ApS 1. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1 Selskabets navn er Læsø Renovation ApS. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Læsø Kommune. 1.3 Selskabet skal varetage de opgaver

Læs mere

Tak for din mail af 29. september 2017 med bestyrelsens kommentarer til den seneste udgave af forretningsorden.

Tak for din mail af 29. september 2017 med bestyrelsens kommentarer til den seneste udgave af forretningsorden. Sendt per mail signe.breuning@roskildefestival.dk Fonden Roskilde Festival Havsteensvej 11 4000 Roskilde Att.: Signe Breuning Paragraf Plus Advokater Rådhusstræde 6, 2. sal 1466 København K +45 7199 4044

Læs mere

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde.

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde. Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2016 Indledning 2016 var det tredje år, hvor vi har været repræsenteret i såvel Handicapråd, Centerrådet for Handicapcenter København

Læs mere

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S. CVR nr

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S. CVR nr Vedtægter for Royal UNIBREW A/S CVR nr. 41 95 67 12 I. Selskabets navn, hjemsted og formål Selskabets navn er Royal UNIBREW A/S. Selskabets hjemsted er Faxe Kommune. 1. 2. 3. Selskabets formål er i eller

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i. Fonden Gjethuset FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Fonden Gjethuset 2016 1. FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.01. Denne forretningsorden oprettes i henhold til vedtægternes 3. 1.02. Originaleksemplaret skal opbevares i Fondens

Læs mere

BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN I DEN OFFENTLIGE SELVEJENDE INSTITUTION TEAM DANMARK. (Godkendt på bestyrelsesmødet den 18.

BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN I DEN OFFENTLIGE SELVEJENDE INSTITUTION TEAM DANMARK. (Godkendt på bestyrelsesmødet den 18. BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN I DEN OFFENTLIGE SELVEJENDE INSTITUTION TEAM DANMARK (Godkendt på bestyrelsesmødet den 18. februar 2013) 1 Nærværende udgør forretningsordenen for bestyrelsen i den offentlige

Læs mere

Bestyrelsesaftale samt aftale for formanden for Repræsentantskabet RANDERS REALSKOLE. Mellem Randers Realskole (herefter kaldet Skolen)

Bestyrelsesaftale samt aftale for formanden for Repræsentantskabet RANDERS REALSKOLE. Mellem Randers Realskole (herefter kaldet Skolen) Bestyrelsesaftale samt aftale for formanden for Repræsentantskabet RANDERS REALSKOLE Mellem Randers Realskole (herefter kaldet Skolen) og NN (herefter kaldet bestyrelsesmedlemmet ) er der dags dato indgået

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR GREVE RENOVATION A/S CVR-nr. 32 26 85 36 1. SELSKABETS

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ESBJERG VAND A/S CVR-NR: 32660991

VEDTÆGTER FOR ESBJERG VAND A/S CVR-NR: 32660991 VEDTÆGTER FOR ESBJERG VAND A/S CVR-NR: 32660991 Side 2 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets navn er Esbjerg Vand A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Esbjerg Kommune. 2. SELSKABETS FORMÅL 2.1

Læs mere

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Det er stort at være medlem af FDB Gør hverdagen bedre Brugsforeningsbestyrelsens arbejde Bestyrelsen for en brugsforening har ansvar for brugsforeningens drift og

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2018

GUIDE Udskrevet: 2018 GUIDE Bestyrelsens ansvar for foreningens økonomi Udskrevet: 2018 Indhold Bestyrelsens ansvar for foreningens økonomi......................................... 3 2 Guide Bestyrelsens ansvar for foreningens

Læs mere

VELKOMMEN. som lokalformand og leder-tr i Skolelederforeningen

VELKOMMEN. som lokalformand og leder-tr i Skolelederforeningen VELKOMMEN som lokalformand og leder-tr i Skolelederforeningen Kære nye lokalformand og leder-tr i Skolelederforeningen Allerførst tillykke med valget - og tak fordi du vil varetage den vigtige opgave at

Læs mere