Referat fra møde i Børne- og skoleudvalget den 16. maj 2006

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Børne- og skoleudvalget den 16. maj 2006"

Transkript

1 Referat fra møde i Børne- og skoleudvalget den 16. maj 2006 Indholdsfortegnelse 19. Klubtilbud i Vesthimmerlands Ungdomsskole 20. Ungdomsudvalg under Vesthimmerlands Ungdomsskole 21. Sommerskole i Vesthimmerlands Ungdomsskole 22. Diskoteks- og aktivitetsarrangementer i Vesthimmerlands Ungdomsskole 23. Organisering af Vesthimmerlands Ungdomsskole 24. Vedtægter for Vesthimmerlands Ungdomsskole 25. Småbørnsvejledning i Vesthimmerlands Kommune 26. Opnormering af tale/hørepædagogområdet 27. Meddelelser 28 Afbud: Bemærkninger til dagsorden: Punkt 19 Klubtilbud i Vesthimmerlands Ungdomsskole G01 Juniorklubberne er i dag organiseret på forskellige måder i de fire kommuner, hvorfor det foreslås, at alle juniorklubber lægges ind under ungdomsskolen, der udfra fælles mål og i tæt samarbejde med SSP og streetwalkerne kan blive en del af det støttende og forebyggende netværk. Målet er gennem aktiviteter for og med børn og unge at give den enkelte mulighed for at få medansvar ved at medinddrage dem i planlægning og gennemførelse af både junior og ungdomsklubbernes virksomhed og derved udvikle dem til engagerede og demokratiske medspillere. Klubberne bliver således et tilbud til børn og unge, hvor forebyggelse gennem interessevækkende og engagerende medarsvar bliver det bærende element. Ungdoms- og juniorklubberne bliver ved at blive placeret samme sted og i samme lokaliteter en tilbud for børn og unge fra 10 til 18 år. Klubtilbuddene etableres, så alle børn i Vesthimmerlands Kommune har et klubtilbud indenfor en radius af 10 km. fra, hvor de bor. Forslaget medfører, at juniorklubberne på Overlade skole, Bakkenskolen og på Vilsted-Vindblæs skole skal lægges ind under henholdsvis juniorklubben i Ranum og ind under en nyoprettet juniorklub i Løgstør, der skal placeres i ungdomsklubbens lokaler på Løgstør skole. Herved udnyttes de velfungerende klublokaler på Løgstør skole flere timer om ugen og etableringsomkostninger reduceres til kun at omfatte forskelligt materiale til brug i juniorklubben. Åbningstiden i juniorklubberne er 5 dage om ugen. Mandag til torsdag fra Fredag kl Åbningstid i ungdomsklubberne er i gennemsnit 3 dage om ugen fra Der er p.b.a. aktuelle medlemstal kalkuleret med følgende antal klubmedlemmer : Juniorklubberne: 280

2 Ungdomsklubberne: 335 I dag er junior- og ungdomsklubbernes budget på i alt kr. pr. år. I den foreslåede model under Vesthimmerlands Ungdomsskole er budgettet til klubberne estimeret til kr, så der bliver kun tale om en engangsudgift til etablering af den nye juniorklub på Løgstør skole på kr. Budget 2006 for de 4 ungdomsskoler, at børne- og skoleudvalget indstiller til godkendelse i sammenlægningsudvalget, at alle klubber samles under Vesthimmerlands Ungdomsskole, der nyoprettes en juniorklub i Løgstør skoles ungdomsklublokaliteter, der afsættes kr. i budgettet til etablering af juniorklubben og der i klubberne arbejdes målbevidst med forebyggende aktiviteter i tæt samarbejde med SSP. Børne- og skoleudvalgets indstilling den 16/ Børne- og skoleudvalget indstiller, at ungdomsskolen på sigt skal overtage alle klubber i Vesthimmerlands kommune m.h.p. at få skabt et ensartet tilbud med høj kvalitet i hele kommunen, men ønsker i en overgangsperiode at beholde den nuværende klubstruktur. Det indstilles endvidere, at der afsættes kr i budget 2007 til oprettelse af en juniorklub i Løgstør Ungdomsklub ved Løgstør skole. Punkt 20 Ungdomsudvalg under Vesthimmerlands Ungdomsskole G01 Aars kommune har i nogle år haft et ungdomsudvalg bestående af en ungdomsrepræsentant fra hver af kommunens 6 lokalområder og med en foreningsrepræsentant som tovholder, vejleder og koordinator for de unge i lokalområdet. Tovholderen forestår valg af unge til ungdomsudvalget, afholder møder med de unge og støtter de unge i forbindelse med udarbejdelse af ansøgninger til ungdomsudvalget. Der er i Aars Kommune afsat kr. på ungdomsudvalgets budget. Det foreslås, at der i Vesthimmerlands kommune med virkning fra 1/ oprettes et tilsvarende repræsentativt ungdomsudvalg, der organisatorisk placeres under Vesthimmerlands Ungdomsskole, der varetager sekretariatsfunktionen for udvalget. Formålet med ungdomsudvalget er: at styrke og støtte samarbejdet mellem unge i Vesthimmerlands Kommune at fungere som rådgiver og vejleder for unge om, hvor de kan få hjælp til gennemførelse af projekter at fordele midler, der stilles til rådighed til projekter for unge på baggrund af projektansøgninger fra de unge at give mulighed for oprettelse af diverse aktiviteter for unge at give de unge indflydelse og ansvar gennem arbejdet i ungdomsudvalget I budgettet foreslås afsat kr. til ungdomsaktiviteter, som ungdomsudvalget fordeler på baggrund af ansøgninger fra de enkelte ungdomsgrupper i lokalområderne. I forbindelse med godkendelse af, at der med virkning fra 1/ etableres et ungdomsudvalg i Vesthimmerlands Kommune, skal der gennemføres en dialogproces med lokalområderne i Vesthimmerlands Kommune og udarbejdes vedtægter til godkendelse i det nye byråd. Vesthimmerlands Ungdomsskole forestår gennemførelsen af denne og udarbejder sammen med forvaltningen oplæg til vedtægter, herunder sammensætning af ungdomsudvalget.

3 Administratitonen indstiller, at børne- og skoleudvalget indstiller til godkendelse, at der oprettes et ungdomsudvalg, der organisatorisk placeres under ungdomsskolen og med et særskilt budget på kr til ungdomsaktiviteter Børne- og skoleudvalget indstiller, at der med virkning fra 1/ søges etableret et ungdomsudvalg, der organisatorisk placeres under ungdomsskolen, der forestår processen i forbindelse med oprettelsen. Det indstilles endvidere, at der i budget 2007 afsættes kr til ungdomsudvalget og i overslagsårene kr pr. år. Punkt 21 Sommerskole i Vesthimmerlands Ungdomsskole G01 Aalestrup kommune har i en del år haft sommerskole hvert år som et tilbud til børn og unge i den første uge af sommerferien. Sommerskolen, der organiseres i et tæt samarbejde med skoler, juniorklubber og foreninger af enhver art har til formål: a. at eleverne fra kommunens skoler mødes på tværs af skolerne b. at børn og unge får mulighed for at gå til aktiviteter inden forældrene får ferie c. at børn og unge kan afprøve forskellige foreningstilbud og derved finde en fritidsinteresse d. at lave aktiviteter på tværs af aldersgrupper Der anvendes i dag i Aalestup kommune Ungdomsskole kr. til dette arbejde. Det foreslås, at Vesthimmerlands Ungdomsskole udbygger dette tilbud til at omfatte hele Vesthimmerlands Kommune og afsætter kr. i budgettet hertil. Udgiften afholdes under ungdomsskolens samlede budgetramme. Budget 2006 for de 4 ungdomsskoler, at børne- og skoleudvalget indstiller forslaget til godkendelse. Børne- og skoleudvalget indstiller forslaget til godkendelse. Punkt 22 Diskoteks- og aktivitetsarrangementer i Vesthimmerlands Ungdomsskole G01 Aalestrup kommunale Ungdomsskole har høstet gode erfaringer med at afvikle diskoteks- og aktivitetsfester for unge i Aalestrup kommune.

4 Formålet er at skabe nogle gode festlige rammer uden alkohol med en række aktiviteter så som bordtennis, airhockey, optræden med egne bands etc., så diskotekerne får forskelligt medinddragende indhold. Det foreslås derfor, at der i Vesthimmerlands Ungdomsskole arrangeres alkoholfrie diskoteker og aktivitetsaftener med: 2 fester pr. år i hver af de fire byer Løgstør, Farsø, Aars og Aalestrup. 2 fælles fester pr. år for hele kommunens unge. Festerne afholdes i tidsrummet til Målgruppen er de unge fra 6. klasse til 18 år. Ungdomsskolen koordinerer og administrerer. Festerne gennemføres i samarbejde med forældre, idrætsforeninger og spejdere. Udgifterne til afholdelse af festerne er estimeret til kr. pr år og afholdes indenfor ungdomsskolens harmoniserede budgetramme. Budget 2006 for de 4 ungdomsskoler, at børne- og skoleudvalget indstiller forslaget til godkendelse. Børne- og skoleudvalget indstiller forslaget til godkendelse med den bemærkning, at det bør overvejes om arrangementerne også kan placeres andre steder end i de fire byer. Punkt 23 Organisering af Vesthimmerlands Ungdomsskole G01 Vesthimmerlands Ungdomsskole tilbyder undervisning i.h.t. Lov om ungdomsskoler og har som overordnede mål: At mindske kløften mellem mainstreamunge og mindre priviligerede unge At give et kvalificeret og varieret tilbud på fritidsundervisning og samvær til unge i almindelighed at arbejde tværgående og opsøgende at oprette tilbud, der særligt retter sig imod og støtter udsatte unge at have opmærksomhed på at udvikle tilbud til tosprogede unge at støtte den unge i tilegnelsen af faglige, sociale og personlige kompetencer, så vedkommende kan fungere som aktiv medborger i et demokratisk samfund Vesthimmerlands Ungdomsskole har som hovedområder undervisning, fritidstilbud, klubtilbud og tilbud til særligt udsatte unge. I forbindelse hermed skal Vesthimmerlands Ungdomsskole være i konstant udvikling, så der tilbydes forskellige aktiviteter, der matcher det aktuelle behov såvel som være i en tæt dialog med skoler, fritidsorganisationer, SSP og streetwalkerne for at kunne yde den optimale indsats. Derfor skal der etableres en organisation, der kan håndtere disse opgaver. For at få en enhed over ungdomsskolen, så alle dele af kommunen får et ensartet tilbud foreslås, at der organiseres efter funktion og ikke efter distrikter. Derved bliver Vesthimmerlands Ungdomsskole en skole med et lederteam, hvor den enkelte leder får et bestemt funktions/tilbudsområde, som vedkommende har tilsyn med og har hovedansvaret for organisering, udvikling og gennemførelse af.

5 Det foreslås derfor, at den nuværende ungdomsskoleledelse fordeles på følgende stillinger: Ungdomsskoleinspektør, viceungdomsskoleinspektør (souschef) og to afdellingsledere. Der udarbejdes efterfølgende en arbejdsbeskrivelse for hver af de fire lederposter. Udvælgelsen sker efterfølgende efter ansættelsessamtaleforløb med et ansættelsesudvalg bestående af repræsentanter for medarbejdere fra de fire kommuner og den nye forvaltningsledelse. Organisationsplan, at børne- og skoleudvalget indstiller organisering og ledelsesmæssig bemanding til godkendelse i sammenlægningsudvalget. Børne- og skoleudvalget indstiller overordnede mål, organisationsplan og ledelsesmæssig bemanding til godkendelse. Punkt 24 Vedtægter for Vesthimmerlands Ungdomsskole G01 Vedlagt følger et harmoniseret oplæg til vedtægter for Vesthimmerlands Ungdomsskole. Vedtægter for Vesthimmerlands kommunale Ungdomsskole at børne- og skoleudvalget indstiller vedtægter for Vesthimmerlands Ungdomsskole til godkendelse. Børne- og skoleudvalget indstiller vedtægter for Vesthimmerlands Ungdomsskole til godkendelse. Punkt 25 Småbørnsvejledning i Vesthimmerlands Kommune G01 Institutioner, dagplejmødre og forældre med handicappede børn modtager i dag en småbørnsvejledning fra amtet. Småbørnsvejledningen, der forestås af amtets pædagoger yder bistand og rådgivning overfor almindelige daginstitutioner og dagplejemødre, som modtager førskolebørn med handicap forældre, som i deres hjem har førskolebørn med vidtgående handicap og som ikke er i særlig daginstitution myndigheder, som har til opgave at beskæftige sig med førskolebørn f.eks. sociale udvalg m.m. Vejlederens opgave er at indgå i en dialog med forældre og andre som professionelt har med barnets behandling at gøre og tilbyde støtte i form af

6 pædagogiske råd og vejldning. Kommunernes socialforvaltning eller børne- og kulturforvaltning fremsender henvisning til småbørnsvejledningen. Henvisningen behandles af et team bestående af to socialrådgivere (Nord/Syd), pædagogisk konsulent samt sekretær for småbørnsvejledningen i amtet. Da amtet nedlægges 1/ og der ikke er overført personale til småbørnsvejledningen i Vesthimmerlands Kommune foreslås, at specialbørnehavegruppen ved Mejsevejens børnehave nednormeres i 2007 med et barn og den frigjorte personaleressource anvendes til småbørnsvejledning for derved at sikre en fortsættelse af småbørnsvejledningen og afdække behovet herfor i Vesthimmerlands Kommune. Fra 31/ opnormeres institution igen og personalet tilbageføres dertil. Et barn udløser mellem 19,5 og 25 ugentlige timer. Personalet stiller sig positivt overfor forslaget, da man ser med bekymring på, at vi står uden småbørnsvejledning i Vesthimmerlands kommune. Småbørnsvejledningen har tidligere været tilknyttet personalegruppen, der har erfaringer med denne vejledning. Henvisning til småbørnsvejledningen sker til PPR fra sundhedsplejen, læger, handicapteam, socialforvaltning m.v. Småbørnsvejledningen koordineres i PPR og udføres af personalet ved Mejsevejens børnehave. Kopi af amtets pjece om småbørnsvejledning., at børne- og skoleudvalget indstiller forslaget til godkendelse. Sagen udsættes og genoptages i forbindelse med budget 2007 m.h.p. at få godkendt en opnormering, så den beskrevne model kan anvendes til at dække behovet i Vesthimmerlands kommune. Punkt 26 Opnormering af tale/hørepædagogområdet G01 I forbindelse med overgangen til Vesthimmerlands Kommune er den nuværende ressource til tale/høre området reduceret med 0.43 stilling, da en af konsulenterne går på pension og en af de nuværende tale/hørelærere på halv tid er opnormeret til fuld tid. I dag er den samlede ressource på 6.43 stillinger. I Vesthimmerlands Kommune er der normeret 6.00 stillinger, hvoraf to af de ansatte skal have aldersreduktion på tilsammen 350 timer (0.20 stilling), så der i arbejdstid kun er 5.8 stillinger. Harmoniseringskravet medfører en reduktion på 0.13 stilling, hvorfor der ved en uændret ressource vil være en rest på 0.30 stilling til rådighed for tale/høreområdet. I 2005 regnskabet er der til Taleinstituttet i Aalborg betalt kr. Taleinstituttet har primært været anvendt til observationsforløb, stammegruppeforløb og til gruppen for børn med svære tale/sprogvanskeligheder. På baggrund af Vesthimmerlands Kommunes størrelse vil kommunens tale/høre-afdeling selv kunne etablere denne undervisning under forudsætning af, at tale/høreafdelingen får de fornødne ressourcer.

7 Det skal bemærkes, at vi fortsat vil skulle bruge Taleinstituttet til helt specifikke områder f.eks. til læbeganespaltebørn., at børne- og skoleudvalget indstiller, at tale/høre området opnormeres med en stilling pr 1/ og vi selv varetager ovennævnte opgaver. Sagen udsættes og genoptages til vurdering i forbindelse med budget Punkt 27 Meddelelser. a) Skole og institutionsbesøgsplan for b) Mødeplan med temaer til årets møder. Skolebesøgsplan a) Skolebesøgsplanen den 13/6 ændres, så der afsluttes kl Der fremsendes en justeret plan. b) Udleveret. Mødet blev afsluttet kl Albert Veggerby Andersen Søren Peter Johansen Birgitte Tetzlaff Jan Dyregaard Ninni Gjessing Lise Harbo Ilse Skadhauge Larsen Freddy Nederby Kristensen

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 02. september 2008 kl. 18:00 i Aars 1

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 02. september 2008 kl. 18:00 i Aars 1 Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 02. september 2008 kl. 18:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 063. Budget 2009 3 2 Medlemmer Jan Dyregaard Ninni Gjessing Søren Peter Johansen Albert Veggerby

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 18. april Timetildeling til skolerne Normering på dagpasningsområdet 5

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 18. april Timetildeling til skolerne Normering på dagpasningsområdet 5 Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 18. april 2006 Indholdsfortegnelse 11. Timetildeling til skolerne 3 12. Normering på dagpasningsområdet 5 13. Takster og moduler for SFO pasning

Læs mere

DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00

DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00 DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Valg af repræsentant til bestyrelsen for Historisk Værksted i Giver 10 Åben - Meddelelser

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Indholdsfortegnelse 51. Drøftelse af visioner, strategi og udvikling i børne- og skoleudvalget 52. Dialogstruktur 53. Juniorklub

Læs mere

Referat fra Sammenlægningsudvalgets ordinære møde, den 12. juni 2006 kl på Aars Rådhus

Referat fra Sammenlægningsudvalgets ordinære møde, den 12. juni 2006 kl på Aars Rådhus Referat fra Sammenlægningsudvalgets ordinære møde, den 12. juni 2006 kl. 16.00 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 99 Løbende opfølgning af de sammenlagte byråds økonomiske

Læs mere

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 24. november 2009 kl. 14:00 i Aalestrup 1

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 24. november 2009 kl. 14:00 i Aalestrup 1 Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 24. november 2009 kl. 14:00 i Aalestrup 1 Indholdsfortegnelse 077. Justering af serviceniveauet i sundhedsplejen 3 078. SFO juniorklubberne ved Overlade,

Læs mere

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 31. januar 2012 kl. 14:00 i Hornum Børnehave, Elmevej 4, Hornum

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 31. januar 2012 kl. 14:00 i Hornum Børnehave, Elmevej 4, Hornum Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 31. januar 2012 kl. 14:00 i Hornum Børnehave, Elmevej 4, Hornum Indholdsfortegnelse 014. Klasserumsledelse 3 015. Status vedr. regnskab for 2011 4 016.

Læs mere

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 20. maj 2008 kl. 14:00 i Aalestrup 1

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 20. maj 2008 kl. 14:00 i Aalestrup 1 Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 20. maj 2008 kl. 14:00 i Aalestrup 1 Indholdsfortegnelse 042. Klasselokaler til indskolingsklasserne på Vestrup skole 3 043. Meddelelser 6 2 Medlemmer Jan

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 008. Meddelelser til Handicaprådet møde den 1. april 2009 17 009. Kommunal redegørelse vedrørende

Læs mere

Referat fra mødet i Kultur og fritidsudvalget den 28. februar 2006 i Farsø: Dagsorden:

Referat fra mødet i Kultur og fritidsudvalget den 28. februar 2006 i Farsø: Dagsorden: Referat fra mødet i Kultur og fritidsudvalget den 28. februar 2006 i Farsø: Dagsorden: 1. Struktur for Vesthimmerlands Kulturskole. 2. Struktur for Vesthimmerlands Biblioteksvæsen. 3. Igangsættelse af

Læs mere

Dagsorden for Børne- og skoleudvalgets møde den 18. september 2007 kl. 14:00 i Aalestrup

Dagsorden for Børne- og skoleudvalgets møde den 18. september 2007 kl. 14:00 i Aalestrup Dagsorden for Børne- og skoleudvalgets møde den 18. september 2007 kl. 14:00 i Aalestrup Indholdsfortegnelse 47. Rammeaftaler specialundervisningsområdet...27 48. Etablering af K-klasse (kontaktklasse)

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Den samlede koordinering sker gennem seks lokalgrupper hvor den gennemgående og samlende kraft er SSP-konsulenten.

Den samlede koordinering sker gennem seks lokalgrupper hvor den gennemgående og samlende kraft er SSP-konsulenten. I forbindelse med budget 2015 blev SSP og Ungdomsklubberne lagt ind under Ungdomsskolen. Flytningen af SSP sker fra d. 1.1.2015 og ungdomsklubberne overgår til Ungdomsskolen fra d. 1.8.2015 Fritidsklub

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214 Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Landsgardeforeningen søger værtsby til DM 3 2. Anmodning fra Dronning Ingrid Hallerne 4

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 22. august 2012 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 22. august 2012 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 22. august 2012 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 016. Orientering - ophør af forening 31 017. Løgstør Fitness - Reviderede vedtægter 32

Læs mere

Referat fra Kultur & Fritidsudvalgets møde den 4. april 2006

Referat fra Kultur & Fritidsudvalgets møde den 4. april 2006 Referat fra Kultur & Fritidsudvalgets møde den 4. april 2006 Dagsorden: 4. Igangsættelse af fase 2 for arbejdsgruppe vedrørende landsbyråd. 5. Nedsættelse af folkeoplysningsudvalg. 6. Struktur for Vesthimmerlands

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE HANDICAPRÅD ONSDAG DEN 11. MAJ 2006 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS, HIMMERLANDSGADE 27, AARS UDVALGSVÆRELSE 3 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Mål og Midler Klubber

Mål og Midler Klubber Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT. Ungdomsskolebestyrelsen

BESLUTNINGSREFERAT. Ungdomsskolebestyrelsen Ungdomsskolebestyrelsen BESLUTNINGSREFERAT Møde nr. : 3/2010 Sted : Gasværksvej 1, Grenaa (Grejbanken) Dato : 5. maj 2010. Start kl. : 17.00 Slut kl. : 21.00 Medlemmer Niels Basballe Kirsten Jensen Ingolf

Læs mere

Referat fra mødet den 2. marts 2006 i Børne- og skoleudvalget

Referat fra mødet den 2. marts 2006 i Børne- og skoleudvalget Referat fra mødet den 2. marts 2006 i Børne- og skoleudvalget 17.02.05 G01 Timetildeling til skolerne På baggrund af statusrapport for skoleområdet, er der udarbejdet 2 modeller, der begge er en harmoniseringsløsning,

Læs mere

Organisering af fritidsdelen. Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII

Organisering af fritidsdelen. Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII Organisering af fritidsdelen Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII Organisering af fritidsdelen Gennem fælles værdier i Børne- og Ungepolitikken og ved skolechefens overordnede ledelse skabes

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars REFERAT FOR BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 21. SEPTEMBER 2006 KL. 16.00 PÅ AARS RÅDHUS Indholdsfortegnelse 16 Orientering om budget 2007 17 Produktionsskolen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag 23. januar 2014 Model 1 Samarbejds- og partnerskabsmodel. Modellen betyder en uændret organisering af fritidsområdet. Der indgås forpligtende samarbejds- og partnerskabsaftaler i forhold til blandt andet

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i Indholdsfortegnelse 001. Orientering om status på biblioteksområdet 108 002. Takster 2009 - Biblioteksområdet 109 003. Politisk

Læs mere

Ungdomsskoleplan. Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune. pr. 27. september 2017

Ungdomsskoleplan. Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune. pr. 27. september 2017 Ungdomsskoleplan Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune pr. 27. september 2017 Indhold 1. Ungdomsskolens lovgrundlag...3 2. Formål med virksomheden...3 3. Favrskov Kommunes ungdomsskoleordning...3

Læs mere

Åbent møde tillægsdagsorden for Børne- og skoleudvalgets møde den 29. april 2008 kl. 14:00 i Aalestrup 1

Åbent møde tillægsdagsorden for Børne- og skoleudvalgets møde den 29. april 2008 kl. 14:00 i Aalestrup 1 Åbent møde tillægsdagsorden for Børne- og skoleudvalgets møde den 29. april 2008 kl. 14:00 i Aalestrup 1 Indholdsfortegnelse 42. Retningslinier for brug af reklamer og sponsorater i Vesthimmerlands Kommune...

Læs mere

Forslag til. Kommissorium for SSP organisationen i Faxe Kommune. Gældende fra 1. januar 2016

Forslag til. Kommissorium for SSP organisationen i Faxe Kommune. Gældende fra 1. januar 2016 Forslag til Kommissorium for SSP organisationen i Faxe Kommune Gældende fra 1. januar 2016 Indhold Styregruppen for SSP-samarbejdet i Faxe Kommune...3 Koordinationsgruppen for SSP samarbejdet i Faxe Kommune...4

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

3. Fastlæggelse af bestyrelsesmøderne i skoleåret 2012/13

3. Fastlæggelse af bestyrelsesmøderne i skoleåret 2012/13 Møde: Sted: UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN tirsdag den 23. oktober 2012 kl.16-18 Højvangen 6, 8660 Skanderborg Referat: 1. Godkendelse af referat fra forrige møde. Godkendt 2. Godkendelse af dagsorden Godkendt

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE I SOCIALUDVALGET VESTHIMMERLANDS KOMMUNE ONSDAG DEN 7. JUNI 2006 KL. 13.00 MØDET STARTER PÅ RØNBJERG FAMILIECENTER,

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse og uddannelsesplan for pædagogstuderende i Skovsgård SFO

Praktikstedsbeskrivelse og uddannelsesplan for pædagogstuderende i Skovsgård SFO Praktikstedsbeskrivelse og uddannelsesplan for pædagogstuderende i Skovsgård SFO Generelle informationer: Skovsgård SFO Hovedgaden 71, Skovsgård 9460 Brovst Tlf. 72 57 81 55 Mobil : 41 91 31 55 Hjemmeside:

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den XX.XX.XXXX 1 Indhold 1. Lovgivning og politik...3 1.1 Lokalpolitiske beslutninger...4 2. Struktur og rammer for Klub Dragør...5

Læs mere

Referat fra Plan- og miljøudvalgets ordinære møde, mandag den 20.marts 2006 kl. 12.00 på rådhuset i Farsø

Referat fra Plan- og miljøudvalgets ordinære møde, mandag den 20.marts 2006 kl. 12.00 på rådhuset i Farsø Referat fra Plan- og miljøudvalgets ordinære møde, mandag den 20.marts 2006 kl. 12.00 på rådhuset i Farsø Indholdsfortegnelse 1. Fastlæggelse af mødeaktivitet for underudvalget (kommende plan- og miljøudvalg)

Læs mere

Bestyrelsesstruktur for Klub Vedtaget af Byrådet

Bestyrelsesstruktur for Klub Vedtaget af Byrådet Juni 2010 Bestyrelsesstruktur for Klub 7000 Institutionsafdelingen, Fredericia Kommune Bestyrelsesstruktur for Klub 7000 Vedtaget af Byrådet 10.05.2010 1 Bestyrelsesstruktur for Klub 7000 Institutionsafdelingen,

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode a) Specialiseringsmuligheder

Læs mere

3. UDKAST Revideret 13.april Oplæg til ny bestyrelsesstruktur for Klub 7000

3. UDKAST Revideret 13.april Oplæg til ny bestyrelsesstruktur for Klub 7000 UDKAST Oplæg om ny bestyrelsesstruktur for Klub 7000 Institutionsafdelingen, Fredericia Kommune April 2010 3. UDKAST Revideret 13.april 2010 Jr.nr.: Sagsbehandler:DBP/JL Oplæg til ny bestyrelsesstruktur

Læs mere

Referat for Sundhedsudvalgets møde den 25. juni 2007 kl. 08:00 i Aars, lokale 1

Referat for Sundhedsudvalgets møde den 25. juni 2007 kl. 08:00 i Aars, lokale 1 Referat for Sundhedsudvalgets møde den 25. juni 2007 kl. 08:00 i Aars, lokale 1 Indholdsfortegnelse 46. Rygcentret... 87 85 Medlemmer Martin Glerup Bent Sloth Ole B. Sørensen Mads Krarup Nielsen Søren

Læs mere

åbent møde for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 10. januar 2008 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 10. januar 2008 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 10. januar 2008 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 1. Nyt medlem i Kultur- og Fritidsudvalget og Sundhedsudvalget 3 2. Drift af Hessel

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA ØKONOMIUDVALGETS MØDE DEN 3. JANUAR 2007 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA ØKONOMIUDVALGETS MØDE DEN 3. JANUAR 2007 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA ØKONOMIUDVALGETS MØDE DEN 3. JANUAR 2007 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS Indholdsfortegnelse 162 Valg af næstformand for økonomiudvalget 163 Tilskud til handelsstandsforeninger

Læs mere

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13. december 2007 kl. 17:00 på Farsø Hotel

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13. december 2007 kl. 17:00 på Farsø Hotel Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13. december 2007 kl. 17:00 på Farsø Hotel Indholdsfortegnelse 1. Ansøgning om godkendelse som tilskudsberettiget forening... 3 2. Ansøgning om godkendelse

Læs mere

Almen indsats. Almen forebyggende indsats

Almen indsats. Almen forebyggende indsats SAMARBEJDE En struktur for samarbejdet omkring børn og unge, der mistrives og har behov for er fra forskellige faggrupper i Børn & Kultur 1 Formål Almen Almen Indsatsniveauer Særlig Indsats fra almensystemet

Læs mere

Godkendelse: Tiltag ift. fællestilbuddene mellem Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen - 1. behandling

Godkendelse: Tiltag ift. fællestilbuddene mellem Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen - 1. behandling Punkt 13. Godkendelse: Tiltag ift. fællestilbuddene mellem Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen - 1. behandling 2014-36438 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at

Læs mere

Børne- og Ungdomsforvaltningens udmøntningsforslag

Børne- og Ungdomsforvaltningens udmøntningsforslag Børne- og Ungdomsforvaltningens udmøntningsforslag Børne- og Ungdomsforvaltningen foreslår, at der bør afsættes 575.000 kr. (2005-priser) til at udarbejde informationsmateriale om handicaptilgængelighed

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

Faglig leder søges til Børne- og Familierådgivningen i Jammerbugt kommune.

Faglig leder søges til Børne- og Familierådgivningen i Jammerbugt kommune. Faglig leder søges til Børne- og Familierådgivningen i Jammerbugt kommune. I Jammerbugt kommune mener vi, at den faglige og direkte ledelse gør en forskel. Vi søger derfor en engageret og ambitiøs faglig

Læs mere

Ishøj Kommunes børnepolitik Politisk besluttet del Ishøj Kommune

Ishøj Kommunes børnepolitik Politisk besluttet del Ishøj Kommune s børnepolitik Politisk besluttet del Ishøj Kommune Dette er et uddrag af den samlede Børnepolitik indeholdende de fem temaer, der er opstillet mål for: Tema: Sundhed... 3 Tema: Fysiske rammer... 4 Tema:

Læs mere

Indholdsfortegnelse - Besparelsesblokke til Genopretningsplan uddannelse, børn og familie

Indholdsfortegnelse - Besparelsesblokke til Genopretningsplan uddannelse, børn og familie Indholdsfortegnelse - Besparelsesblokke til Genopretningsplan uddannelse, børn og familie Oversigt over besparelsesforslag 2018 2019 2020 2021 Blok 1: Flytning af Helhedsskolen i Flemløse -59-495 -495-495

Læs mere

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 03. september 2008 kl. 15:00 i Farsø administrationsbygning,lokale i kælderen

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 03. september 2008 kl. 15:00 i Farsø administrationsbygning,lokale i kælderen Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 03. september 2008 kl. 15:00 i Farsø administrationsbygning,lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 072. Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 3. september

Læs mere

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 05. maj 2011 kl. 17:00 i Gæstekantinen, adm. bygningen i Løgstør

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 05. maj 2011 kl. 17:00 i Gæstekantinen, adm. bygningen i Løgstør åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 05. maj 2011 kl. 17:00 i Gæstekantinen, adm. bygningen i Løgstør Indholdsfortegnelse 018. Landsbyudvalget - Kvalitetsfondsmidler 2011 26 019. Himmerlands Kulturklub

Læs mere

SÅDAN ER VI ORGANISERET

SÅDAN ER VI ORGANISERET SÅDAN ER VI ORGANISERET SÅDAN ER VI ORGANISERET I dette kapitel vil vi kort introducere dig for organiseringen af det tværfaglige samarbejde i Børneog Familieforvaltningen i Jammerbugt Kommune. Du vil

Læs mere

Vedtægter for. Hedensted Musikskole. (ændring fra: Musikskolen. Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.

Vedtægter for. Hedensted Musikskole. (ændring fra: Musikskolen. Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted. Vedtægter for Hedensted Musikskole (ændring fra: Musikskolen Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.dk 1. Navn Hedensted Musikskole er en kommunal musikskole med

Læs mere

RAMMER OG ARBEJDSGRUNDLAG FOR FAVRSKOV KOMMUNES UNGDOMSSKOLE

RAMMER OG ARBEJDSGRUNDLAG FOR FAVRSKOV KOMMUNES UNGDOMSSKOLE FAVRSKOV KOMMUNE UNGDOMSSKOLEPLAN RAMMER OG ARBEJDSGRUNDLAG FOR FAVRSKOV KOMMUNES UNGDOMSSKOLE INDHOLDSFORTEGNELSE: INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 UNGDOMSSKOLENS LOVGRUNDLAG... 3 FORMÅL MED VIRKSOMHEDEN... 3

Læs mere

Referat for Landsbyudvalgets møde den 24. august 2011 kl. 19:00 i Simested Kro

Referat for Landsbyudvalgets møde den 24. august 2011 kl. 19:00 i Simested Kro Referat for Landsbyudvalgets møde den 24. august 2011 kl. 19:00 i Simested Kro Indholdsfortegnelse 023. Budget 2012 - Landsbyudvalget 35 024. Landdistriktskonference 2011 36 025. Landsforeningen Landsbyerne

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Velkommen i forældrebestyrelsen og institutionsbestyrelsen

Velkommen i forældrebestyrelsen og institutionsbestyrelsen Velkommen i forældrebestyrelsen og institutionsbestyrelsen Rammer for arbejdet i forældrebestyrelser og institutionsbestyrelser i selvejende dag- og fritidstilbud 2017 Indhold Indhold...2 Velkommen i forældrebestyrelsen

Læs mere

Notat: kommissorier for SSP organisationens parter

Notat: kommissorier for SSP organisationens parter Notat: kommissorier for SSP organisationens parter Tingvej 7 4690 Haslev Børn, Familie og Uddannelse Telefon 56 20 30 00 Telefax 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Dato j.nr. Direkte telefon 5620 3959 Mail

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 016. Orientering - Orienteringer fra administrationen 32 017. Til orientering - økonomirapport

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Beskrivelse af det nuværende tilbud

Beskrivelse af det nuværende tilbud Notat om arbejdsgruppens oplæg til eftermiddagsklubberne i fremtiden Eftermiddagsklubberne er i dag et tilbud ungdomsskolen driver på alle sine lokationer. Ledelsen på skoleområdet skal i et samarbejde

Læs mere

6. Hvem har ansvaret for at de fire mål føres ud i livet?

6. Hvem har ansvaret for at de fire mål føres ud i livet? Indholdsfortegnelse: 1. Vision. 2. Hvorfor have en ungdomspolitik? 3. Ungdomspolitikkens målgruppe. 4. Mål. 5. Hvordan føres de fire mål ud i livet? 5.1. Sådan får unge medbestemmelse i eksisterende institutioner

Læs mere

Mål og Midler Klubber

Mål og Midler Klubber Fokusområder Følgende indsatsområde vil være genstand for særlig opmærksomhed i udviklingen af klubstrukturen i Viborg Kommune Ressourcetildelingsmodellen Sammenlægning af klubber - leder af flere klubber

Læs mere

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus.

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 125. Ansøgning om støtte fra Plan09 midler til udarbejdelse af

Læs mere

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er:

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er: Gladsaxe Kommune Familieafdelingen august 2006 Sammenhængende børnepolitik i Gladsaxe kommune 1. Indledning Gladsaxe Kommunes Sammenhængende børnepolitik 2007-2009 skal sikre sammenhæng i overgangene mellem

Læs mere

Åben/lukket dagsorden Fraværende: Henrik Christensen, Jesper Marker, Christina Ottosen, Hans Søndergård, Villads Sørensen

Åben/lukket dagsorden Fraværende: Henrik Christensen, Jesper Marker, Christina Ottosen, Hans Søndergård, Villads Sørensen REFERAT Haslev d. 23/5-2006. Ungdomsskolebestyrelsen. Der afholdes bestyrelsesmøde onsdag den 31. maj 2006 kl. 15.30 18 i lokalerne Frederiksgade 6. Åben/lukket dagsorden Fraværende: Henrik Christensen,

Læs mere

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 26. august 2009 kl. 17:00 i Løgstør, lokale 214

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 26. august 2009 kl. 17:00 i Løgstør, lokale 214 åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 26. august 2009 kl. 17:00 i Løgstør, lokale 214 Indholdsfortegnelse 001. Strategi for håndtering af dårlige ejendomme i Vesthimmerlands Kommune 3 002. Budget 2010

Læs mere

Referat fra Landsbyudvalgets møde den 28. november 2007 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine

Referat fra Landsbyudvalgets møde den 28. november 2007 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine Referat fra Landsbyudvalgets møde den 28. november 2007 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine Vesthimmerlands Kommune, Landsbyudvalget 28. november 2007 Indholdsfortegnelse 1. Meddelelser den 28/11-2007...

Læs mere

Bilag 1. Notat om klubfællesskaber og ledelsesstruktur

Bilag 1. Notat om klubfællesskaber og ledelsesstruktur KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Kapacitetsstyring NOTAT Bilag 1 Notat om klubfællesskaber og ledelsesstruktur Ledelsesstrukturen i den nye klubmodel er baseret på følgende forudsætninger:

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 15. januar 2008 kl. 16:00 i Aalestrup 1

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 15. januar 2008 kl. 16:00 i Aalestrup 1 Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 15. januar 2008 kl. 16:00 i Aalestrup 1 Indholdsfortegnelse 1. Trafikfarlig skolevej 3 2. Ansøgning om tilskud til Stenaldercentret i Ertebølle 4 3. Opnormering

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Til orientering - Kommunale haller i Aars - evt. ny organisering 3 002. Til orientering

Læs mere

Vedr. Deres henvendelse vedrørende formand for Børneog Ungdomsudvalget i Viborg Kommune, Søren Pape Poulsens habilitet.

Vedr. Deres henvendelse vedrørende formand for Børneog Ungdomsudvalget i Viborg Kommune, Søren Pape Poulsens habilitet. A 22-07- 2008 Vedr. Deres henvendelse vedrørende formand for Børneog Ungdomsudvalget i Viborg Kommune, Søren Pape Poulsens habilitet. De har ved brev af 31. august 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

Perspektivplan 2014 Dagtilbud Lindholm Løvvangen

Perspektivplan 2014 Dagtilbud Lindholm Løvvangen Perspektivplan 2014 Dagtilbud Lindholm Løvvangen Indhold Præsentation af dagtilbud Lindholm Løvvangen... 2 Dagtilbuddets leder:... 2 De 7 institutioner i dagtilbuddet... 2 Børnehaven Strandparken, Gadegårdsvej

Læs mere

Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk. 3. 26. juli 2011

Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk. 3. 26. juli 2011 Svendborg Kommune Børn og Unge Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 20 62 72 Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk.

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5 Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5 Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Jan Bunkenborg, Kurt Sorknæs, Erik Jakobsen, Preben Juhl Rasmussen,

Læs mere

Referat fra møde i GJUK s bestyrelse torsdag den 29. august 2013 kl. 19,00 Afbud: Dennis Larsen og Sonny Behrendt 1.Godkendelse af referatet fra

Referat fra møde i GJUK s bestyrelse torsdag den 29. august 2013 kl. 19,00 Afbud: Dennis Larsen og Sonny Behrendt 1.Godkendelse af referatet fra Referat fra møde i GJUK s bestyrelse torsdag den 29. august 2013 kl. 19,00 Afbud: Dennis Larsen og Sonny Behrendt 1.Godkendelse af referatet fra Referatet godkendt uden bemærkninger. mødet den 30.5.2013

Læs mere

[28] Børn- og Ungeforvaltningen

[28] Børn- og Ungeforvaltningen [28] Børn- og Ungeforvaltningen I KORTE TRÆK Børn- og Ungeforvaltningens opgaver dækker børnepasning, kommunens skoler og skolefritidsordninger, fritidsaktiviteter, klubber og ungdomsskoler. Derudover

Læs mere

Plan for en sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet

Plan for en sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet Plan for en sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet 1 Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet. Som en del af den sammenhængende børnepolitik, har Vesthimmerlands Kommune

Læs mere

Bilag 3: Udkast til retningslinjer for PPRs og SR-specials praksis på småbørnsområdet

Bilag 3: Udkast til retningslinjer for PPRs og SR-specials praksis på småbørnsområdet Børne- og Ungdomsforvaltningen NOTAT 21-03-2007 Bilag 3: Udkast til retningslinjer for PPRs og SR-specials praksis på småbørnsområdet Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund... 1 2. Retningslinjer

Læs mere

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 03. februar 2009 kl. 14:00 i Aalestrup 1

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 03. februar 2009 kl. 14:00 i Aalestrup 1 Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 03. februar 2009 kl. 14:00 i Aalestrup 1 Indholdsfortegnelse 009. Ansøgninger om optagelse af børn i alderen 0 til 3 år fra forældrebestyrelserne i henholdsvis

Læs mere

DJURSLANDSSKOLEN. Ungdomsklubben. En kommunal specialskole

DJURSLANDSSKOLEN. Ungdomsklubben. En kommunal specialskole DJURSLANDSSKOLEN Ungdomsklubben En kommunal specialskole DJURSHULEN Er en ungdomsklub for unge med fysisk/ psykisk nedsat funktionsevne fra Djurslandsskolen og andre, for hvem tilbuddet vil være relevant.

Læs mere

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 29-01-2014 Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse Kort oprids af den nye lovgivning Det fremgår af folkeskoleloven,

Læs mere

Modtagelse af familier i Specialrådgivning

Modtagelse af familier i Specialrådgivning gladsaxe.dk Information om Modtagelse af familier i Specialrådgivning Underrubrik eller dato Indledning Denne pjece informerer forældre til børn/unge med handicap om modtagelsen i Gladsaxe Kommunes Specialrådgivning.

Læs mere

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 11. februar 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 11. februar 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 11. februar 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Landsbyudvalget udpegning af formand og valg af næstformand 3 002. Mødekalender for 2010 5 003.

Læs mere

Debatmøde 8: Økonomi og ressourcestyring på folkeskoleområdet. Kend din kommune - og styr den

Debatmøde 8: Økonomi og ressourcestyring på folkeskoleområdet. Kend din kommune - og styr den Debatmøde 8: Økonomi og ressourcestyring på folkeskoleområdet Kend din kommune - og styr den Debatmøde 8 på KØF Økonomi og ressourcestyring på folkeskoleområdet Direktør Per Aalbæk Nielsen 10. Januar 2014

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Referat. Indholdsfortegnelse. 8. Foretræde. J. nr. (JG) Sagsbeskrivelse:

Referat. Indholdsfortegnelse. 8. Foretræde. J. nr. (JG) Sagsbeskrivelse: Vesthimmerlands Kommune Kultur- fritidsudvalget Formand: Per Bisgaard Uffe Bro, Asger Andersen, Ninni Lodal Gjessing, Henrik Degn, Birgitte Tetzlaff, Torben Myrup. tirsdag den 16. maj 2006 kl. 19:00 i

Læs mere

Statusnotat vedrørende aktuelle udviklingstendenser i klubsektoren

Statusnotat vedrørende aktuelle udviklingstendenser i klubsektoren Statusnotat vedrørende aktuelle udviklingstendenser i klubsektoren Af: Thomas Willer, Center for Ungdomsstudier, November 2017 1 Statusnotat vedr aktuelle udviklingstendenser i klubsektoren Hvad gjorde

Læs mere

Dagtilbud mod fremtiden - Notat til brug for ansættelse af dagtilbudschef

Dagtilbud mod fremtiden - Notat til brug for ansættelse af dagtilbudschef Dagtilbud mod fremtiden - Notat til brug for ansættelse af dagtilbudschef NOTATETS FORMÅL Notatets formål er at sætte rammerne for Dagtilbuds fremtidige organisation og struktur. Notatet anvendes i forbindelse

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Oversigt over kompetence og delegation på BUUs område

Oversigt over kompetence og delegation på BUUs område KØBENHAVNS KOMMUNE Børne og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet NOTAT 29. november 2017 Oversigt over kompetence og delegation på BUUs område Efter Københavns Kommunes styrelsesvedtægt 16 varetager

Læs mere

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Afbud: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 36 Budget / Regnskab 1 37 Store Gå Dag 1 38 Struer Fjerkræklub 2 39 Lokalforeningen

Læs mere

2013/ 14. Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn i dagtilbud

2013/ 14. Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn i dagtilbud 2013/ 14 Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn i dagtilbud Liselotte Birkholm. Afdelingsleder Vesthimmerlands Kommune 01-04-2013 Organiseringen af tilsyn i Vesthimmerlands Kommune I Vesthimmerlands Kommune

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2010

REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2010 REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2010 DATO: 24-11-2010 STED: THORSENSVEJ 11, 2, 4800 NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 19.00 FRAVÆRENDE: AFBUD: BENEDICTE DREJER, BRIAN KROG, MIKKEL ØRSØE, HENRIK STAMPE Orientering

Læs mere

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 076. Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 24. september

Læs mere

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 13. januar 2009 kl. 14:00 i Aalestrup 1

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 13. januar 2009 kl. 14:00 i Aalestrup 1 Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 13. januar 2009 kl. 14:00 i Aalestrup 1 Indholdsfortegnelse 001. Kommissorium for en strukturanalyse på skoleområdet 3 002. Ansøgninger om optagelse af

Læs mere