Referat fra Sammenlægningsudvalgets ordinære møde, den 12. juni 2006 kl på Aars Rådhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra Sammenlægningsudvalgets ordinære møde, den 12. juni 2006 kl på Aars Rådhus"

Transkript

1 Referat fra Sammenlægningsudvalgets ordinære møde, den 12. juni 2006 kl på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 99 Løbende opfølgning af de sammenlagte byråds økonomiske dispositioner Budgetopfølgning pr. 30. april 2006 for de 4 kommuner Strukturen for den fremtidige turismeindsats Optagelse af lån Opløsning af Miljøcenter Nordjylland og Miljøcenter Viborg Høringssvar om fastlæggelse af den 3. Limfjordsforbindelse Fastsættelse af regler for økonomistyring Fortsat første behandling af styrelsesvedtægt for kommunen Kommunal redegørelse 2007 om forventet brug af sociale tilbud Handicaprådet for Vesthimmerlands Kommune - Vedtægter Varetagelse af vintertjenesten på overdragne amtsveje i overgangsperioden 2006/ Klubtilbud i Vesthimmerlands Ungdomsskole Ungdomsudvalg under Vesthimmerlands Ungdomsskole Sommerskole i Vesthimmerlands Ungdomsskole Diskoteks- og aktivitetsarrangementer i Vesthimmerlands Ungdomsskole Organisering af Vesthimmerlands Ungdomsskole Vedtægter for Vesthimmerlands Ungdomsskole Medlem til repræsentantskabet for TV/MIDT VEST Forslag fra Det Radikale Venstre og SF om tilgængelighed på kommunens 27 hjemmeside GODKENDELSER AF BESLUTNINGER I DE FIRE KOMMUNER 118 Godkendelse af overførsler fra 2005 til 2006 i de fire kommuner Godkendelse af tillægsbevilling til lysregulering i Aars Kommune Godkendelse af forlængelse af Hans Egedes Vej i Aars Kommune LUKKET MØDE Afbud: Knud Kristensen Henrik Degn Martin Glerup Bemærkninger til dagsorden:

2 Punkt 99. Løbende opfølgning af de sammenlagte byråds økonomiske dispositioner J. nr S00 Sammenlægningsudvalget skal hver måned for at kunne følge med i de sammenlagte kommuners økonomi have en orientering om Oversigt over den likvide beholdning ultimo måneden Gennemsnitlige daglige saldi over de seneste henholdsvis 3 og 12 måneder (opgjort efter kassekreditreglen) Opgørelse over akkumuleret bevægelse på regnskab sammenholdt med budgettet for 2006 korrigeret for godkendte tillægsbevillinger Udover oversigterne over de likvide beholdninger er der en hovedoversigt og en resultatopgørelse for hver kommune. Der er endvidere kort redegjort for, hvordan regnskabet har udviklet sig i forhold til budgettet suppleret med en rødt, gult eller grønt blinklys. Oversigterne fremgår af det vedlagte bilag. Lovgrundlag Bekendtgørelse nr af 19. december 2005om regulering af væsentlige økonomiske dispositioner i kommunerne i 2006 med tilhørende ændringsbekendtgørelse af 22. marts Orientering pr. 30/ vedrørende likvide aktiver samt akkumulerede bevægelser på regnskab at orienteringen tages til efterretning. Økonomiudvalget, den 29. maj 2006 Taget til efterretning Taget til efterretning Punkt 100. Budgetopfølgning pr. 30. april 2006 for de 4 kommuner J. nr Sammenlægningsudvalget besluttede på møde den 24. april 2006 (punkt 44) at pålægge de 4 byråd/kommunalbestyrelser af udføre budgetopfølgning pr. 30. april Aars Kommune Aars Kommune har som led i den sædvanlige procedure om budgetopfølgning udarbejdet en økonomivurdering pr. 31. marts Økonomivurderingen viser, at der forventes en afvigelse på driften på kr.. Heraf vedrører de kr. servicerammen. Den totale afvigelse er på kr., idet der er en positiv afvigelse på anlæg på kr.

3 Økonomiudvalget har behandlet økonomivurderingen på møde den 10. maj 2006 med følgende beslutning: Til efterretning. Stillingtagen til at give en tillægsbevilling afventer den næste økonomivurdering pr. 30. juni Løgstør Økonomivurderingen pr. 30. april 2006 viser en afvigelse på driften på kr. Heraf vedrører de kr. servicerammen. Den totale afvigelse er på kr. idet der er en afvigelse på anlæg på kr. Økonomivurderingen er endnu ikke behandlet i Kommunalbestyrelsen. Farsø Økonomivurderingen pr. 31. marts 2006 viser, at budgettet holder. Der bliver endog tale om en positiv tillægsbevilling på kr., der tilføres kassen. Det bemærkes, at økonomivurderingen alene vedrører driften. Der vil senere blive taget stilling til anlæg, specielt færgeprojektet. Økonomivurderingen behandles af Farsø Kommunes Økonomiudvalg den 6. juni Aalestrup Økonomivurderingen pr. 30. april 2006 viser en afvigelse på driften på kr. Den totale afvigelse er på kr. Byrådet har den 1. juni 2006 godkendt følgende tillægsbevillinger - dødsbobeskatning: Merindtægt på kr. - tilskud fra IM til kommunedeling: Merindtægt på kr. - lån til kommunedeling: Mindreindtægt på kr. Økonomivurdering pr. 31. marts 2006 fra Aars Kommune (kun forside) Budgetopfølgning pr. 30. april 2006 fra Løgstør Kommune Økonomivurdering drift fra Farsø Kommune Budgetkontrol pr. 30. april 2006 fra Aalestrup Kommune - orienteringen tages til efterretning. - at der foretages en yderligere budgetopfølgning i efteråret. Økonomiudvalget, den 12. juni 2006 Økonomiudvalget indstiller til Sammenlægningsudvalget, at: - de 4 gamle kommuner opfordres til at iværksætte et arbejde så overskridelsen af servicerammen som p.t. efter budgetopfølgningen er på ca. 9 mio. kr. minimeres mest muligt. - samtidig anmoder sammenlægningsudvalget om, at de 4 kommuner udarbejder en administrativ budgetopfølgning pr. 30. juni de 4 kommuner opfordres til helt generelt at arbejde for overholdelse af de faste budgetter. Per Bisgaard og Palle Jensen var ikke tilstede. Sammenlægningsudvalgets møde, den 12. juni 2006 Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt.

4 Punkt 101. Strukturen for den fremtidige turismeindsats J. nr I forbindelse med dannelsen af Vesthimmerlands Kommune, skal der opbygges en ny turistorganisation. På nuværende tidspunkt er turisterhvervet organiseret i 4 turistforeninger (Aalestrup Turistforening er under dannelse), men det vil være naturligt at opbygge en ny samlet organisation. Økonomiudvalget drøftede modeller for en ny organisation på mødet den 8. maj 2006 og var enige om at anbefale, at der pr. 1. januar 2007 etableres et nyt turistråd bestående af 4 medlemmer fra de eksisterende turistforeninger (1 fra hver forening) samt 4 medlemmer fra Sammenlægningsudvalget. Man var ligeledes enige om at anbefale, at der ansættes en turistchef. Udviklingsdirektør Birgitte Juhl har efterfølgende afholdt et møde med formændene fra de 4 nuværende turistforeninger. Der var på mødet enighed om at støtte etableringen af et turistråd som beskrevet. Der var ligeledes enighed om, at der skal ansættes en turistchef. Der henvises til referat udsendt af udviklingsdirektøren den 11. maj Administrationens indstilling, at Økonomiudvalget fortsætter drøftelsen af ny turistorganisation, ansættelse af turistchef, antallet af turistkontorer samt den administrative organisering af turistområdet med henblik på udarbejdelse af en indstilling til Sammenlægningsudvalget. Økonomiudvalget, den 29. maj 2006 Økonomiudvalget indstiller, at der pr. 1. januar 2007 etableres et nyt turistråd bestående af 4 medlemmer fra de eksisterende turistforeninger (1 fra hver forening) samt 4 medlemmer fra Sammenlægningsudvalget. Økonomiudvalget indstiller endvidere, at det er formand og næstformand for henholdsvis Økonomiudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget, der udpeges til turistrådet. Økonomiudvalget pålægger direktionen, at der afvikles en konference (primo august) med henblik på samarbejder på det turist- og erhvervsmæssige område herunder Region Aalborg samarbejdet. Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt med den justering, at Økonomiudvalget og Kultur- og fritidsudvalget hver især udpeger to medlemmer til turistrådet. Punkt 102. Optagelse af lån J. nr Ø20 Økonomiudvalget blev på møde den 24. april 2006 (punkt 49) orienteret om, at Indenrigs- og Sundhedsministeriet har givet lånedispensation til et lån på 12,9 mio. kr. til visse engangsinvesteringer i forbindelse med kommunalreformen.

5 Lånedispensationen er betinget af, at sammenlægningsudvalget godkender låneoptagelsen, og at tilbagebetalingen sker inden for en periode på maksimalt fem år. For at undgå, at de 4 kommuner p.t. skal indbetales yderligere bidrag (saldo på kassekredit er p.t positiv med kr.) vil det være en fordel at optage lånet på de 12,9 mio. kr. i KommuneKredit og indsætte beløbet på kassekreditten. Lånet foreslås optaget som et variabelt forrentet serielån med en løbetid på 5 år og med 1. afdrag i Den variable rente er pr. 19. maj 2006 på 2,79% (2,75 + 0,04). Positiv saldo på kassekreditten forrentes med 3,35% (2,75 + 0,60). Lovgrundlag Retningslinier af 31. august 2005 for kommunerne om ansøgning om lånedispensationsadgang til visse engangsinvesteringer i forbindelse med kommunalreformen. Lånedispensation af 3. april 2006 fra Indenrigs- og sundhedsministeriet (j.nr ). - at der optages et variabelt forrentet serielån i KommuneKredit med en løbetid på 5 år og med 1. afdrag i Økonomiudvalget, den 29. maj 2006 Administrationens indstilling indstilles godkendt. Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Punkt 103. Opløsning af Miljøcenter Nordjylland og Miljøcenter Viborg J. nr Bestyrelsen for Miljøcenter Nordjylland besluttede den 19. april, at der arbejdes videre med, at Hedeselskabet (nu Orbicon) overtager Miljøcenter Nordjylland pr. 1. juli 2006, og således at halvdelen af medarbejderne overgår til interessentkommunerne pr. 1. januar 2007 i henhold til virksomhedsoverdragelseslignende vilkår. Bestyrelsen for Miljøcenter Nordjylland godkendte den 17. maj aftalen for overdragelsen af Miljøcenteret til Orbicon med mindre ændringer. Den 21. juni er der bestyrelsesmøde i Miljøcenter Nordjylland, hvor bestyrelsen på baggrund af tilbagemeldingerne fra interessentkommunerne træffer endelig beslutning om opløsning af miljøcenteret. For så vidt angår Miljøcenter Viborg er det også besluttet, at dette opløses med udgangen af Behandling af miljøcentrene i Plan- og Miljøudvalget den 20. marts at Vesthimmerland kommune tilbyder at overtage 1 medarbejder fra Miljøcenter Nordjylland og mindst 1 medarbejder fra Miljøcenter Viborg på virksomhedsoverdragelseslignende vilkar.

6 Økonomiudvalget, den 29. maj 2006 Administrationens indstilling indstilles godkendt. Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Punkt 104. Høringssvar i forbindelse om fastlæggelse af den 3. Limfjordsforbindelse J.nr Nordjyllands Amt har i det tidlige forår gennemført en offentlighedsfase med henblik på fastlæggelse af arealreservation for en 3. Limfjordsforbindelse. Vejdirektoratet har i forbindelse med foroffentlighedsfasen foreslået, at der også udarbejdes en VVM redegørelse vedr. beliggenhed og udformning af projektet. Amtsrådet har derfor besluttet, at der udarbejdes en VVM-redegørelse, og at der afholdes en foroffentlighedsfase, som strækker sig fra 13. maj 29. maj Der indkaldes i den forbindelse ideer og forslag til brug for det videre planlægningsarbejde. Der kan også peges på forhold, som amtet skal være særlig opmærksom på, eller som bør indgå i miljøundersøgelserne. Det udsendte forslag indeholder ligesom i forrige offentlighedsfase 3 hovedforslag med alternative linieføringer. Linieføringerne fremlægges som ligeværdige forslag til offentlig debat. Herefter vil Amtsrådet tage endelig beslutning om valg af linieføring beslutningen træffes i samarbejde med Vejdirektoratet og Aalborg Kommune. Direktionen har på baggrund heraf udfærdiget et udkast til høringssvar. I dette høringssvar anbefales den vestlige forbindelse, idet denne forbindelse tilgodeser udviklingen i den vestlige del af amtet. Høringssvaret er af hensyn til overholdelse af høringsfrist fremsendt til amtsrådet men med en bemærkning om, at høringssvaret afventer økonomiudvalgets godkendelse. Eventuelle ændringer vil herefter kunne sendes til amtsrådet umiddelbart efter den 29. maj 2006l. Lovgrundlag Planloven 22 stk. 2 Udkast til høringssvar fra Vesthimmerlands Kommune Kopi af materiale fra Nordjyllands Amt indeholdende kort beskrivelse af de 3 hovedforslag Kopi af Løgstør Kommunes høringssvar fra 2003 i forbindelse med offentliggørelse af forslag til regionplan nr. 108 for en 3. limfjordsforbindelse Administrationens indstiller - at administrationens udkast til høringssvar godkendes. Økonomiudvalget, den 29. maj 2006

7 Udkastet indstilles godkendt med den tilføjelse, at økonomiudvalget præciserer i forhold til høringssvaret, at det er Egholm-løsningen, der ønskes gennemført, og at Vesthimmerlands Kommune foretrækker en broløsning.. Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Torben Duelund anbefaler et tredje tunnelrør og kan derfor ikke medvirke. Punkt 105. Fastsættelse af regler for økonomistyring J. nr S01 Sammenlægningsudvalget skal i 2006 fastsætte de nærmere regler for indretningen af den nye kommunes kasse- og regnskabsvæsen i et regulativ. Forvaltningen har i samarbejde med konsulentafdelingen i Kommunernes Revision udarbejdet et hovedregulativ Regulativ for økonomistyring. Regulativet indeholder det overordnede regelsæt for styringen af kommunens økonomi, ligesom det er grundlaget for Økonomiudvalgets indsigt i kommunens økonomiske forhold. Regulativet har til formål at sikre Tilstrækkelige værktøjer til styring af kommunens økonomi Korrekt og effektiv administration af kommunens kasse- og regnskabsvæsen Præcisering af budgetansvar og ledelsesansvar Tilstrækkelige interne kontroller, som tager udgangspunkt i en afvejning mellem væsentlighed og risiko Der er til regulativet knyttet en lang række bilag. Nogle af bilagene skal godkendes af Sammenlægningsudvalget mens de mere administrative bilag alene skal godkendes af økonomichefen. De bilag, som Sammenlægningsudvalget skal godkende vil senest blive medtaget på Sammenlægningsudvalgets møde i oktober måned. Regulativet vil blive tilgængelig på Vesthimmerlands Kommunes intranet, hvor der via links vil være on-line adgang til de forskellige bilag. Lovgrundlag Inddelingslovens 19, stk. 5, jfr. styrelseslovens 42, stk. 1. Regulativ for økonomistyring. - at regulativet godkendes. Økonomiudvalgets møde, den 12. juni 2006 Økonomiudvalget indstiller, at regulativet godkendes med følgende tilretning: - at regulativets punkt 9.8 de sidste 2 linier Aftaler om transporter. slettes. - at regulativets punkt 2.1 Selve regelsættet, 3. afsnit Såfremt der er tale om slettes og erstattes af: Øvrige ændringer til regelsættet skal altid forelægges økonomiudvalget og byrådet. Per Bisgaard og Palle Jensen var ikke tilstede.

8 Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Punkt 106 Fortsat førstebehandling af styrelsesvedtægt for kommunen. J. nr A10 Sammenlægningsudvalget behandlede på mødet den 9. januar 2006 administrationens udkast til styrelsesvedtægt for Vesthimmerlands Kommune. Det blev besluttet at lade udkastet overgå til 2. behandling. I forbindelse med og efter sammenlægningsudvalgets behandling af sagen er der fremkommet en række bemærkninger til udkastet. På den baggrund har administrationen udarbejdet et revideret udkast. Ændringerne vedrører navnlig fordelingen af opgaver mellem udvalgene, ligesom der er indsat vederlagssatser til formændene for de stående udvalg. Samlet oversigt over ændringerne fremgår af vedlagte bilag. På grund af karakteren og omfanget af de foretagne ændringer vurderes, at udkastet skal undergives en fortsat førstebehandling. Lovgrundlag Inddelingslovens 19, nr. 1 og Styrelsesloven. - Udkast af 30. maj 2006 til styrelsesvedtægt for Vesthimmerlands Kommune. - Oversigt af 31. maj 2006 over ændringer i udkast til styrelsesvedtægt. - at vedlagte udkast til styrelsesvedtægt overgår til 2. behandling. Udkastet til styrelsesvedtægt overgår til anden behandling. Det bemærkes, at det skal afklares, hvad procenten til udvalgsformændene skal være.

9 Punkt 107. Kommunal redegørelse 2007 om forventet brug af sociale tilbud J. nr (kke) En gang årligt skal kommunerne udarbejde en redegørelse om forventet behov for og forventet brug af sociale tilbud i egen region som i andre regioner, for så vidt angår KAN institutioner. Fra Region Nordjylland har man på skemaer fortrykt det forbrug opgjort i helårspladser, som Vesthimmerlands Kommune havde i Skemaerne blev udsendt til kommunerne i begyndelsen af april med anmodning om at svare senest 1. maj. Administrationen har for nærværende ikke forudsætninger for at tilkendegive andet, end af forbruget vil være uændret i 2007 samt overslags årene. Denne tilkendegivelse er fremsendt til Region Nordjylland den 10. maj, med det forbehold at svaret godkendes i Sammenlægningsudvalget. Det er vigtigt at understrege, at den kommunale redegørelse 2007 ikke er bindende juridisk, og kommunen kommer altså ikke til at hænge på er bestemt antal årspladsen i bestemte institutioner. Redegørelsen er til brug for den overordnede planlægning for alle kommuner og regionen på tilbudssiden. Parrallelt med redegørelsen på KAN institutioner, har kommunerne ligeledes besluttet at lave en tilsvarende opgørelse på SKAL institutionerne. Dette sker dog på frivillig basis og er ikke lovreguleret. Det bemærkes, at der også er udarbejdet en tilsvarende redegørelse på specialundervisningsområdet. Lovgrundlag Bekendtgøreles nr. 36 af 23. januar 2006, 2 stk. 1 nr Vesthimmerlands Kommunes redegørelse vedr. KAN institutioner. - Vesthimmerlands Kommunes redegørelse vedr. SKAL institutioner. - Vesthimmerlands Kommunes redegørelse vedr. specialundervisningstilbud. - at Sammenlægningsudvalget godkender redegørelserne.. Administrationens indstilling blev godkendt. Punkt 108. Handicaprådet for Vesthimmerlands Kommune - Vedtægter J. nr P2 : Handicaprådet udarbejder og fremlægger forslag til vedtægter for rådets opgaver og kompetencer. Forslaget fremsendes til Sammenlægningsudvalgets godkendelse. Administrationen har udarbejdet forslag til vedtægter, som udgangspunkt for rådets drøftelse af punktet. Administrationens indstilling: Handicaprådet behandler administrationens forslag til vedtægter.

10 - Forslag til vedtægter for Handicaprådet for Vesthimmerlands Kommune Handicapråds møde 11. maj 2006 Punkt 9: Udkast til Vedtægter godkendt. Dorthe Jende var fraværende med afbud, og deltog derfor ikke i behandlingen af punktet. Handicaprådets indstilling blev godkendt. Punkt 109. Varetagelse af vintertjenesten på overdragne amtsveje i overgangsperioden 2006/2007 J. nr P16 I forbindelse med udmøntningen af kommunalreformen på vejområdet har der i lovgivningen været betydelig fokus på udførelse af vintertjenesten og specielt i relation til overgangsvinteren 2006/2007. Folketingets trafikudvalg har forudsat, at parterne ved udstrakt frivilligt samarbejde gennemfører den af Vinterudvalget (repræsentanter for Vejdirektoratet, amtsrådsforeningen og KL) anbefalede løsning om, at den vintertjeneste, som amterne starter den fortsætter henover årsskiftet til Løsningen betyder i praksis, at Vejdirektoratet overtager den administrative og praktiske styring af vintertjenesten på det nuværende amts - og statsvejnet indenfor førnævnte periode. Dette sikrer, at der ikke skal skiftes entreprenører, materiel, standarder m.v. midt i en vinterperiode, hvilket stærkt frarådes af hensyn til trafiksikkerheden og fremkommeligheden. Det forudsættes endvidere, at Vejdirektoratet kan disponere over alt amtsligt personale, systemer, produktionsmidler m.v. uanset de formelle delingsaftaler pr Ejerskabet til salthaller, værksteder, målestationer og lignende skifter godt ejere pr , men råderetten udsættes ved frivillig aftale til Herved gives Vejdirektoratet mulighed for at fortsætte vintertjenesten på overdragne amtsveje de sidste 4 måneder af vinteren 2006/2007. For så vidt angår den økonomiske side af sagen er der nu udarbejdet en fordelingsnøgle, hvorefter Vejdirektoratet kan fordele vinteromkostningerne mellem Statens veje og kommunernes overtagne amtsveje. For Vesthimmerlands kommune drejer det sig om 137,3 km veje (371,6 km sporlængde) fra Nordjyllands amt og 24,5 km veje (55,4 km sporlængde) fra Viborg Amt. Fordelingsnøglen er som overordnet princip baseret på den samlede vejsporlængde - altså en betaling for de kilometer sporlængder, der tildeles den enkelte part. Dette medfører, at de anslåede udgifter for Vesthimmerlands kommune andrager henholdsvis 371,6 km a' kr = kr ,- Nordjyllands Amt og 55,4 km a' kr = kr ,- Viborg Amt, i alt kr ,-. hvilket er baseret på gennemsnitsudgifterne for vintrene 2004 og Udgiften kan derfor variere i såvel opad - som nedadgående retning. Opgørelsen omfatter alle udgifter til personale, vagt, værkstedspersonale, alt materiel, brændstof, pladser, værksteder, salt/sand, computere, el, telefon mv. Principielt vurderes aftalen til at være udgiftsneutral, da Vesthimmerlands kommune med overtagelsen af amtsvejene også overtager de økonomiske midler svarende til de overdragne veje og når opgaven løses til

11 anden side, vil der derfor ikke ved egen indsats i Vesthimmerlands kommune skulle afholdes udgifter til disse veje i omhandlede periode. Af hensyn til den videre planlægning i Vejdirektoratet skal der derfor indenfor en kortere tidshorisont foreligge en stillingtagen fra de nye kommuner i form af en skriftlig aftale eller, at opgaven søges løst ved egen foranstaltning. I konsekvens af, at vintertjenesten på de overdragne amtsveje i praksis forventes at fortsætte uændret i den sidste del af vinteren 2006/2007, vil en naturlig forlængelse heraf være, at de 4 sammenlægningskommuner på tilsvarende vis gennemfører vintertjenesten på kommunevejene i "eget regi" hele vinterperioden. Dette betyder ligeledes, at der ikke skal brydes op midt i vinteren for at indgå nye og fælles aftaler, indførelse af fælles standarder den første vinter. En sådan beslutning vurderes at være af beskeden økonomisk betydning. Indstilling: Det indstilles, at Underudvalget for teknisk udvalg indstiller følgende til Sammenlægningsudvalget: - At Vesthimmerlands kommune indgår aftale med Vejdirektoratet om varetagelsen af vintertjenesten på overdragne amtsveje i perioden til , alt i henhold til udarbejdet aftale af At Teknisk forvaltning bemyndiges til at drøfte de endelige detaljer i aftalen, herunder afklare de praktiske forhold med afgivelse af mandskab, koordinering af reparationer o.l. - At vinterberedskabet på de kommunale veje i sammenlægningskommunerne gennemføres af de enkelte kommuner på vanlig vis for hele vinterperioden 2006/2007. Teknisk udvalg, den 15. maj 2006, punkt 8 Indstillingen godkendt. Teknisk udvalgs indstilling blev godkendt. Punkt 110. Klubtilbud i Vesthimmerlands Ungdomsskole G01 Juniorklubberne er i dag organiseret på forskellige måder i de fire kommuner, hvorfor det foreslås, at alle juniorklubber lægges ind under ungdomsskolen, der udfra fælles mål og i tæt samarbejde med SSP og streetwalkerne kan blive en del af det støttende og forebyggende netværk. Målet er gennem aktiviteter for og med børn og unge at give den enkelte mulighed for at få medansvar ved at medinddrage dem i planlægning og gennemførelse af både junior og ungdomsklubbernes virksomhed og derved udvikle dem til engagerede og demokratiske medspillere. Klubberne bliver således et tilbud til børn og unge, hvor forebyggelse gennem interessevækkende og engagerende medarsvar bliver det bærende element. Ungdoms- og juniorklubberne bliver ved at blive placeret samme sted og i samme lokaliteter en tilbud for børn og unge fra 10 til 18 år.

12 Klubtilbuddene etableres, så alle børn i Vesthimmerlands Kommune har et klubtilbud indenfor en radius af 10 km. fra, hvor de bor. Forslaget medfører, at juniorklubberne på Overlade skole, Bakkenskolen og på Vilsted-Vindblæs skole skal lægges ind under henholdsvis juniorklubben i Ranum og ind under en nyoprettet juniorklub i Løgstør, der skal placeres i ungdomsklubbens lokaler på Løgstør skole. Herved udnyttes de velfungerende klublokaler på Løgstør skole flere timer om ugen og etableringsomkostninger reduceres til kun at omfatte forskelligt materiale til brug i juniorklubben. Åbningstiden i juniorklubberne er 5 dage om ugen. Mandag til torsdag fra Fredag kl Åbningstid i ungdomsklubberne er i gennemsnit 3 dage om ugen fra Der er p.b.a. aktuelle medlemstal kalkuleret med følgende antal klubmedlemmer : Juniorklubberne: 280 Ungdomsklubberne: 335 I dag er junior- og ungdomsklubbernes budget på i alt kr. pr. år. I den foreslåede model under Vesthimmerlands Ungdomsskole er budgettet til klubberne estimeret til kr, så der bliver kun tale om en engangsudgift til etablering af den nye juniorklub på Løgstør skole på kr. Budget 2006 for de 4 ungdomsskoler, at børne- og skoleudvalget indstiller til godkendelse i sammenlægningsudvalget, at alle klubber samles under Vesthimmerlands Ungdomsskole, der nyoprettes en juniorklub i Løgstør skoles ungdomsklublokaliteter, der afsættes kr. i budgettet til etablering af juniorklubben og der i klubberne arbejdes målbevidst med forebyggende aktiviteter i tæt samarbejde med SSP. Børne- og skoleudvalgets indstilling den 16/ Børne- og skoleudvalget indstiller, at ungdomsskolen på sigt skal overtage alle klubber i Vesthimmerlands kommune m.h.p. at få skabt et ensartet tilbud med høj kvalitet i hele kommunen, men ønsker i en overgangsperiode at beholde den nuværende klubstruktur. Det indstilles endvidere, at der afsættes kr i budget 2007 til oprettelse af en juniorklub i Løgstør Ungdomsklub ved Løgstør skole.. Børne- og skoleudvalgets indstilling blev godkendt. Beløbet på kr. til oprettelse af en juniorklub indgår i prioriteringen i forbindelse med udarbejdelsen af budget 2007.

13 Punkt 111. Ungdomsudvalg under Vesthimmerlands Ungdomsskole G01 Aars kommune har i nogle år haft et ungdomsudvalg bestående af en ungdomsrepræsentant fra hver af kommunens 6 lokalområder og med en foreningsrepræsentant som tovholder, vejleder og koordinator for de unge i lokalområdet. Tovholderen forestår valg af unge til ungdomsudvalget, afholder møder med de unge og støtter de unge i forbindelse med udarbejdelse af ansøgninger til ungdomsudvalget. Der er i Aars Kommune afsat kr. på ungdomsudvalgets budget. Det foreslås, at der i Vesthimmerlands kommune med virkning fra 1/ oprettes et tilsvarende repræsentativt ungdomsudvalg, der organisatorisk placeres under Vesthimmerlands Ungdomsskole, der varetager sekretariatsfunktionen for udvalget. Formålet med ungdomsudvalget er: at styrke og støtte samarbejdet mellem unge i Vesthimmerlands Kommune at fungere som rådgiver og vejleder for unge om, hvor de kan få hjælp til gennemførelse af projekter at fordele midler, der stilles til rådighed til projekter for unge på baggrund af projektansøgninger fra de unge at give mulighed for oprettelse af diverse aktiviteter for unge at give de unge indflydelse og ansvar gennem arbejdet i ungdomsudvalget I budgettet foreslås afsat kr. til ungdomsaktiviteter, som ungdomsudvalget fordeler på baggrund af ansøgninger fra de enkelte ungdomsgrupper i lokalområderne I forbindelse med godkendelse af, at der med virkning fra 1/ etableres et ungdomsudvalg i Vesthimmerlands Kommune, skal der gennemføres en dialogproces med lokalområderne i Vesthimmerlands Kommune og udarbejdes vedtægter til godkendelse i det nye byråd. Vesthimmerlands Ungdomsskole forestår gennemførelsen af denne og udarbejder sammen med forvaltningen oplæg til vedtægter, herunder sammensætning af ungdomsudvalget., at børne- og skoleudvalget indstiller til godkendelse, at der oprettes et ungdomsudvalg, der organisatorisk placeres under ungdomsskolen og med et særskilt budget på kr til ungdomsaktiviteter Børne- og skoleudvalget den 16/ Børne- og skoleudvalget indstiller, at der med virkning fra 1/ søges etableret et ungdomsudvalg, der organisatorisk placeres under ungdomsskolen, der forestår processen i forbindelse med oprettelsen. Det indstilles endvidere, at der i budget 2007 afsættes kr til ungdomsudvalget og i overslagsårene kr pr. år. Børne- og skoleudvalgets indstilling blev godkendt.

14 Punkt 112. Sommerskole i Vesthimmerlands Ungdomsskole G01 Aalestrup kommune har i en del år haft sommerskole hvert år som et tilbud til børn og unge i den første uge af sommerferien. Sommerskolen, der organiseres i et tæt samarbejde med skoler, juniorklubber og foreninger af enhver art har til formål: a. at eleverne fra kommunens skoler mødes på tværs af skolerne b. at børn og unge får mulighed for at gå til aktiviteter inden forældrene får ferie c. at børn og unge kan afprøve forskellige foreningstilbud og derved finde en fritidsinteresse d. at lave aktiviteter på tværs af aldersgrupper Der anvendes i dag i Aalestup kommune Ungdomsskole kr. til dette arbejde. Det foreslås, at Vesthimmerlands Ungdomsskole udbygger dette tilbud til at omfatte hele Vesthimmerlands Kommune og afsætter kr. i budgettet hertil. Udgiften afholdes under ungdomsskolens samlede budgetramme. Budget 2006 for de 4 ungdomsskoler, at børne- og skoleudvalget indstiller forslaget til godkendelse. Børne- og skoleudvalget den 16/ Børne- og skoleudvalget indstiller forslaget til godkendelse. Børne- og skoleudvalgets indstilling blev godkendt. Punkt 113. Diskoteks- og aktivitetsarrangementer i Vesthimmerlands Ungdomsskole G01 Aalestrup kommunale Ungdomsskole har høstet gode erfaringer med at afvikle diskoteks- og aktivitetsfester for unge i Aalestrup kommune. Formålet er at skabe nogle gode festlige rammer uden alkohol med en række aktiviteter så som bordtennis, airhockey, optræden med egne bands etc., så diskotekerne får forskelligt medinddragende indhold.

15 Det foreslås derfor, at der i Vesthimmerlands Ungdomsskole arrangeres alkoholfrie diskoteker og aktivitetsaftener med: 2 fester pr. år i hver af de fire byer Løgstør, Farsø, Aars og Aalestrup. 2 fælles fester pr. år for hele kommunens unge. Festerne afholdes i tidsrummet til Målgruppen er de unge fra 6. klasse til 18 år. Ungdomsskolen koordinerer og administrerer. Festerne gennemføres i samarbejde med forældre, idrætsforeninger og spejdere. Udgifterne til afholdelse af festerne er estimeret til kr. pr år og afholdes indenfor ungdomsskolens harmoniserede budgetramme. Budget 2006 for de 4 ungdomsskoler, at børne- og skoleudvalget indstiller forslaget til godkendelse. Børne- og skoleudvalget den 16/ Børne- og skoleudvalget indstiller forslaget til godkendelse med den bemærkning, at det bør overvejes om arrangementerne også kan placeres andre steder end i de fire byer. Børne- og skoleudvalgets indstilling blev godkendt. Punkt 114. Organisering af Vesthimmerlands Ungdomsskole G01 Vesthimmerlands Ungdomsskole tilbyder undervisning i.h.t. Lov om ungdomsskoler og har som overordnede mål: At mindske kløften mellem mainstreamunge og mindre priviligerede unge At give et kvalificeret og varieret tilbud på fritidsundervisning og samvær til unge i almindelighed at arbejde tværgående og opsøgende at oprette tilbud, der særligt retter sig imod og støtter udsatte unge at have opmærksomhed på at udvikle tilbud til tosprogede unge

16 at støtte den unge i tilegnelsen af faglige, sociale og personlige kompetencer, så vedkommende kan fungere som aktiv medborger i et demokratisk samfund Vesthimmerlands Ungdomsskole har som hovedområder undervisning, fritidstilbud, klubtilbud og tilbud til særligt udsatte unge. I forbindelse hermed skal Vesthimmerlands Ungdomsskole være i konstant udvikling, så der tilbydes forskellige aktiviteter, der matcher det aktuelle behov såvel som være i en tæt dialog med skoler, fritidsorganisationer, SSP og streetwalkerne for at kunne yde den optimale indsats. Derfor skal der etableres en organisation, der kan håndtere disse opgaver. For at få en enhed over ungdomsskolen, så alle dele af kommunen får et ensartet tilbud foreslås, at der organiseres efter funktion og ikke efter distrikter. Derved bliver Vesthimmerlands Ungdomsskole en skole med et lederteam, hvor den enkelte leder får et bestemt funktions/tilbudsområde, som vedkommende har tilsyn med og har hovedansvaret for organisering, udvikling og gennemførelse af. Det foreslås derfor, at den nuværende ungdomsskoleledelse fordeles på følgende stillinger: Ungdomsskoleinspektør, viceungdomsskoleinspektør (souschef) og to afdellingsledere. Der udarbejdes efterfølgende en arbejdsbeskrivelse for hver af de fire lederposter. Udvælgelsen sker efterfølgende efter ansættelsessamtaleforløb med et ansættelsesudvalg bestående af repræsentanter for medarbejdere fra de fire kommuner og den nye forvaltningsledelse. Organisationsplan, at børne- og skoleudvalget indstiller organisering og ledelsesmæssig bemanding til godkendelse i sammenlægningsudvalget. Børne- og skoleudvalget den 16/ Børne- og skoleudvalget indstiller overordnede mål, organisationsplan og ledelsesmæssig bemanding til godkendelse. Børne- og skoleudvalgets indstilling blev godkendt.

17 Punkt 115. Vedtægter for Vesthimmerlands Ungdomsskole G01 Vedlagt følger et harmoniseret oplæg til vedtægter for Vesthimmerlands Ungdomsskole. Vedtægter for Vesthimmerlands kommunale Ungdomsskole at børne- og skoleudvalget indstiller vedtægter for Vesthimmerlands Ungdomsskole til godkendelse. Børne- og skoleudvalget den 16/ Børne- og skoleudvalget indstiller vedtægter for Vesthimmerlands Ungdomsskole til godkendelse. Børne- og skoleudvalgets indstilling blev godkendt. Punkt 116 Valg af medlem til repræsentantskabet for TV/MIDT VEST. Formandskabet for TV/MIDT VEST fremsender anmodning om, at Vesthimmerlands Kommune vælger et medlem bosiddende i den nuværende Aalestrup Kommune til repræsentantskabet for TV/MIDT VEST. Valget er gældende for en 4-årig periode med start den 1. oktober Lovgrundlag Vedtægter for repræsentantskabet for TV/MIDT VEST. Brev fra Formandsskabet for TV/MIDT VEST. Kultur- og fritidsudvalget den 16. maj 2006 Per Bisgaard valgt. Dette fremsendes til godkendelse.. Kultur- og fritidsudvalgets indstilling blev godkendt.

18 Punkt 117. Forslag fra Det Radikale Venstre og SF om tilgængelighed på kommunens hjemmeside J. nr A10 Beslutningsforslag Følgende forslag er fremsendt fra Det radikale Venstre og SF: I forbindelse med udarbejdelsen af ny hjemmeside for Vesthimmerlands kommune skal det sikres, at princippet om Tilgængelig for alle indtænkes fra starten, så vi også her kan få mulighed for at blive førende. Motivation: Det er stort set omkostningsneutralt at medtage hensyn til handicappede i it, hvis det tænkes med fra starten. Derimod er det forbundet med betydelige meromkostninger at ændre på diverse it-løsninger på et senere tidspunkt. Derfor skal Vesthimmerlands kommune huske at indbygge de retningslinjer, som anbefales af Kompetencecenteret it for alle (IT-Styrelsen), i kravspecifikationerne fra starten. Det er f.eks.: Navigation: Her skal vi sikre os, at det bliver muligt at navigere ved hjælp af tastaturet. Hvis det kun bliver ved hjælp af musen udelukker det blinde/svagtseende, motorisk handicappede, mennesker med museskader og mennesker, der bruger andet end pc er, f.eks. mobiltelefoner eller PDA er. Taleprogrammer: Man skal kunne bruge taleprogrammer. Tekstning: Lyd og videopræsentationer skal have alternativ tekst ellers udelukkes døve. Ifølge De Samvirkende Invalideorganisationer er over 90 pct. af de eksisterende offentlige hjemmesider i dag ikke tilgængelige for alle. Administrationens indstilling Princippet om tilgængelighed for alle bruger administrationen i forvejen i det arbejde, der er igangsat vedr. den ny fælles hjemmeside. således, at beslutningsforslaget vedtages. Forslaget blev vedtaget.

19 GODKENDELSER AF BESLUTNINGER I DE FIRE KOMMUNER Punkt 118. Godkendelse af overførsler fra 2005 til 2006 i de fire kommuner. J. nr Som led i den almindelige procedure har udvalgene i de 4 kommuner anmodet om overførsel af uforbrugte midler fra 2005 til Aalestrup De samlede overførsler er på kr. der fordeler sig således: Drift kr. Anlæg kr. Lån kr. I alt kr. Aalestrup Kommune anmoder Sammenlægningsudvalget for Vesthimmerlands Kommune om at godkende overførsler fra 2005 til 2006 for i alt kr. Farsø De samlede overførsler er på kr., der alle vedrører driften. Overførslerne er endnu ikke behandlet i kommunalbestyrelsen. Løgstør De samlede overførsler er på kr., der alle vedrører driften (der er tidligere foretaget genbevilling vedrørende anlæg). Økonomiudvalget tager stilling til genbevilling på møde den 7. juni Aars De samlede overførsler er på kr., der fordeler sig således: Drift kr. (heraf serviceramme kr.) Anlæg kr. Lån kr. I alt kr. Aars Kommune anmoder Sammenlægningsudvalget for Vesthimmerlands Kommune om at godkende overførsler fra 2005 til 2006 for i alt kr. Lovgrundlag Bekendtgørelse nr af 19. december 2005 om regulering af væsentlige økonomiske dispositioner i kommunerne i 2006 med tilhørende ændringsbekendtgørelse af 22. marts Specifikation af overførsler Aalestrup Udskrift af Børne- og kulturudvalgets protokol - Farsø Udskrift af byrådets mødeprotokol - Aars - at overførslerne godkendes Økonomiudvalget, den 12. juni 2006 Økonomiudvalget indstiller til Sammenlægningsudvalget, at de 4 gamle kommuner tilskrives som følger: - Overførslerne fra 2005 til 2006 godkendes.

20 - Der henstilles til alle institutioner, at der overføres et beløb fra 2006 til 2007, der mindst udgør samme beløb som fra 2005 til Dette sker af hensyn til ønsket om et mindre forbrug på den samlede serviceramme. - Institutioner der har overført et negativt beløb fra 2005 til 2006 skal søge at indhente dette beløb i løbet af Per Bisgaard og Palle Jensen var ikke tilstede. Sammenlægningsudvalgets møde, den 12. juni 2006 Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Punkt 119. Godkendelse af tillægsbevilling til lysregulering i Aars Kommune J. nr Fodgængerovergangen, som bl.a. benyttes af mange elever fra Østermarkskolen, er ud over den normale skiltning forsynet med et lyssignalanlæg med gult blink ( Toronto-anlæg ) til sikring af fodgængerne. En af signalanlæggets master er væltet, og det har vist sig, at begge master var rustangrebne og tærede under jordoverfladen, hvorfor masterne er blevet fjernet. Udgift til opstilling af et nyt tilsvarende anlæg vil være ca kr. Fodgængerovergangen er beliggende kun ca. 30 m fra Østermarkens udmunding i Himmerlandsgade. Østermarkskolens ledelse har overfor Teknisk Forvaltning tidligere påpeget, at overgangens placering kan give anledning til et forkert køremønster for cyklister, idet disse benytter overgangen og kører i venstre side på cykelstien på Himmerlandsgade frem til Østermarken. For at imødegå det forkerte cykelkøremønster, give en større sikkerhed for fodgænger-færdslen over Himmerlandsgade og bedre mulighed for, at biler fra Østermarken kan køre ud på Himmerlandsgade, kunne den eksisterende fodgængerovergang nedlægges og erstattes af lysreguleringsanlæg og etablering af fodgængerovergange i krydset Himmerlandsgade / Østermarken. Udgift til etablering af et sådant anlæg forventes at være ca kr. Drøftelse af sagen, evt. besigtigelse. Aars Kommune, Teknisk udvalg, den 3. maj 2006: Forslag til nedlæggelse af eks. fodgængerovergang og etablering af lysreguleret vejkryds Himmerlandsgade / Østermarken med fodgængerovergange godkendt. Oversendes til økonomiudvalget. Aars Kommune, Økonomiudvalget, den 10. maj 2006, sag nr. 46: Økonomiudvalget anbefaler Teknisk Udvalgs indstilling. Det indstilles at udgiften kr. finansieres af et ekstraordinært tilskud på kr. fra Økonomistyrelsen.

21 Beløbet vedrører et engangstilskud på kr. pr. lejlighed i forbindelse med tilskud til servicearealet på Ældrecenter Solvang. Tilskuddet ligger ud over det beløb kommunen havde beregnet som tilskudsberettiget for Ældrecentrene. Aars Kommune, Byrådet, den 17. maj 2006, sag nr. 28: Teknisk Udvalgs og Økonomiudvalgets indstillinger godkendt. De resterende kr. af det ekstraordinære tilskud på kr. overføres til Socialudvalget. Beslutningen i Aars Kommune blev godkendt, dog således at de resterende kr. lægges i kassen. Punkt 120. Godkendelse af forlængelse af Hans Egedes Vej i Aars Kommune J. nr Et Ejendomsselskab i Aalborg har forhandlet med Jens Chr. Krogh, Sjøstrup, om erhvervelse af 7,5 ha. jord til udstykning og byggemodning af ca. 52 parcelhusgrunde i forlængelse af Hans Egedes Vej i Aars Ejendomsselskabet udstykker og byggemodner i mange andre kommuner. Her i Nordjylland blandt andet i Skagen, Hjørring, Brønderslev, Sejlflod og Nibe kommuner og de foretagne udstykninger er udført på høj teknisk og planlægningsmæssig niveau. I et møde med selskabet her på rådhuset, gjorde vi det klart for selskabet, at den på vedlagt kortbilag viste omfartsvej/stamvej, Hans Egedes Vejs forlængelse til Sjøstrupvej skal gennemføres i forbindelse med en eventuel udstykning sydvest for den eksisterende bebyggelse på Hans Egedes Vej. Vejen er 1,2 km. lang og den samlede udgift er af Aage Thomsen, Teknisk forvaltning opgjort til kr. jfr. vedlagte overslag. Vejprojektet er udført i samme standard som den bestående Hans Egedes Vej med cykelsti og fortov, kantsten og belysning. Da den pågældende nye vej også vil betjene den bestående udstykning på Hans Egedes Vej med ca. 300 boliger som en vigtig aflastningsvej, kan det ikke anses for rimeligt eller realistisk, at vejudgiften for en gennemgående stamvej/omfartsvej alene skal pålægges den resterende udstykning på Hans Egedes Vej. I den anledning foreslås, at kommunen afholder minimum 1/3 af vejudgiften svarende til 1,7 mill. kr. I givet fald afholdes den kommunale vejudgift finansieringsmæssigt af byggemodningskontoen for Hans Egedes Vej, ligesom en beslutning herom skal godkendes i Sammenlægningsudvalget Økonomiudvalget i Aars Kommune, den 10. maj 2006, sag nr. 48: Økonomiudvalget indstiller at det foreliggende forslag til finansiering af stamvejen i princippet godkendes. I den videre planlægning tages der udgangspunkt i det foreliggende forslag med de i planlægningsprocessen fremsatte bemærkninger. Aars Kommune, byrådet den 17. maj 2006

22 Økonomiudvalgets indstilling godkendt, og det præciseres, at det max. er 1/3 del af vejudgiften svarende til 1,7 mill. kr. Beslutningen i Aars Kommune blev godkendt. Mødet sluttet kl

Referat fra økonomiudvalgets møde den 29. maj 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Referat fra økonomiudvalgets møde den 29. maj 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Referat fra økonomiudvalgets møde den 29. maj 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 54. Løbende opfølgning af de sammenlagte byråds økonomiske dispositioner

Læs mere

Referat fra møde i Børne- og skoleudvalget den 16. maj 2006

Referat fra møde i Børne- og skoleudvalget den 16. maj 2006 Referat fra møde i Børne- og skoleudvalget den 16. maj 2006 Indholdsfortegnelse 19. Klubtilbud i Vesthimmerlands Ungdomsskole 20. Ungdomsudvalg under Vesthimmerlands Ungdomsskole 21. Sommerskole i Vesthimmerlands

Læs mere

Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 66. Budgetopfølgning pr. 30. april 2006 for de 4 kommuner

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Referat fra Plan- og miljøudvalgets ordinære møde, mandag den 20.marts 2006 kl. 12.00 på rådhuset i Farsø

Referat fra Plan- og miljøudvalgets ordinære møde, mandag den 20.marts 2006 kl. 12.00 på rådhuset i Farsø Referat fra Plan- og miljøudvalgets ordinære møde, mandag den 20.marts 2006 kl. 12.00 på rådhuset i Farsø Indholdsfortegnelse 1. Fastlæggelse af mødeaktivitet for underudvalget (kommende plan- og miljøudvalg)

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE HANDICAPRÅD ONSDAG DEN 11. MAJ 2006 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS, HIMMERLANDSGADE 27, AARS UDVALGSVÆRELSE 3 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat fra økonomiudvalgets møde den 24. april 2006 kl på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Referat fra økonomiudvalgets møde den 24. april 2006 kl på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Referat fra økonomiudvalgets møde den 24. april 2006 kl. 13.00 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE blad 44. Løbende opfølgning af de sammenlagte byråds økonomiske dispositioner

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 12. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-20.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/17 Udpegelse

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Indholdsfortegnelse 51. Drøftelse af visioner, strategi og udvikling i børne- og skoleudvalget 52. Dialogstruktur 53. Juniorklub

Læs mere

ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL FOR SOCIALUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI 2007 16:00

ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL FOR SOCIALUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI 2007 16:00 ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL FOR SOCIALUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI 2007 16:00 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Orientering fra formanden 2 Åben - Budgetopfølgning pr. 30. april 2007 3 Åben - Budget 2008-2011

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 008. Meddelelser til Handicaprådet møde den 1. april 2009 17 009. Kommunal redegørelse vedrørende

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE I SOCIALUDVALGET VESTHIMMERLANDS KOMMUNE ONSDAG DEN 7. JUNI 2006 KL. 13.00 MØDET STARTER PÅ RØNBJERG FAMILIECENTER,

Læs mere

Referat. Indholdsfortegnelse. 8. Foretræde. J. nr. (JG) Sagsbeskrivelse:

Referat. Indholdsfortegnelse. 8. Foretræde. J. nr. (JG) Sagsbeskrivelse: Vesthimmerlands Kommune Kultur- fritidsudvalget Formand: Per Bisgaard Uffe Bro, Asger Andersen, Ninni Lodal Gjessing, Henrik Degn, Birgitte Tetzlaff, Torben Myrup. tirsdag den 16. maj 2006 kl. 19:00 i

Læs mere

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 16. januar 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 16. januar 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus Referat fra Økonomiudvalgets møde den 16. januar 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse 1. Tilbud om bredbånd 3 2. Budget 2006 for sammenlægningsudvalget 4 3. Budgetprocedure for budget 2007

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 11.04.2018 kl. 10.00 14.00 Sted: Elisabethcentret lokale 1 D, Carl Reffsvej 2, Holbæk Der serveres

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 TORSDAG DEN 5. JANUAR 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, RÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 8 Fraværende: Tessa Gjødesen,

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Referat fra Kultur & Fritidsudvalgets møde den 4. april 2006

Referat fra Kultur & Fritidsudvalgets møde den 4. april 2006 Referat fra Kultur & Fritidsudvalgets møde den 4. april 2006 Dagsorden: 4. Igangsættelse af fase 2 for arbejdsgruppe vedrørende landsbyråd. 5. Nedsættelse af folkeoplysningsudvalg. 6. Struktur for Vesthimmerlands

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2006.

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2006. Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2006. 16-09- 2008 Statsforvaltningen har den 21. januar 2008 modtaget årsregnskab

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 22. august 2012 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 22. august 2012 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 22. august 2012 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 016. Orientering - ophør af forening 31 017. Løgstør Fitness - Reviderede vedtægter 32

Læs mere

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE BOGENSE HALLERNE Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE Stiftet den 19. marts 2018 Bogense Hallerne Vedtægter for den Selvejende Institution BOGENSE HALLERNE. 1 Navn og hjemsted. Den Selvejende

Læs mere

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL. 17.00 PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP Indholdsfortegnelse 1. Aars Gymnastikforening Ansøgning om fritagelse for betaling af halgebyr. 2. Aftale

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 016. Orientering - Orienteringer fra administrationen 32 017. Til orientering - økonomirapport

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 16. december 2010 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 16. december 2010 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 16. december 2010 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 381. Løgstør Boligforening - optagelse af lån i afd. 9 - Opland 781 382. Lukket - Evt. salg

Læs mere

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Referat torsdag den 7. oktober 2010 Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2011...2 07-10-2010 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ styregruppe Referat Dato: 29. november 2004 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 9.00 - ca. 12.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Forretningsorden

Læs mere

Referat. Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune. Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13

Referat. Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune. Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13 Referat Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13 Mødet afholdt hos Renovest I/S Stengårdsvej 33 9670 Løgstør Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 14:00 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomiopfølgning ultimo maj 2008 63 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

Referat for Beredskabskommissions møde den 09. marts 2011 kl. 10:00 i Administrationsbygningen i Farsø

Referat for Beredskabskommissions møde den 09. marts 2011 kl. 10:00 i Administrationsbygningen i Farsø Referat for Beredskabskommissions møde den 09. marts 2011 kl. 10:00 i Administrationsbygningen i Farsø Indholdsfortegnelse 001. Beredskabsplanen for Vesthimmerlands Kommune Generelle del. 3 002. Finansiel

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Dokumentdato: 27.03.2008 Dokumentansvarlig: MIC 1 Konstituering Bestyrelsen består af 14 medlemmer, der udpeges

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Afdelingsbestyrelsen kan jf. BABs vedtægter 19 stk.10, fastlægge en forretningsorden for udførelsen af sit hverv. Afdelingsbestyrelsen holder møde

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus.

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 125. Ansøgning om støtte fra Plan09 midler til udarbejdelse af

Læs mere

Norddjurs Kommune. Notat fra Fokusgruppe Økonomi. 28. december 2005

Norddjurs Kommune. Notat fra Fokusgruppe Økonomi. 28. december 2005 Norddjurs Kommune 28. december 2005 Notat fra Fokusgruppe Økonomi Regulering af væsentlige økonomiske dispositioner i kommunerne og samspil mellem sammenlægningsudvalg og kommunalbestyrelserne i 2006.

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 44 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 11. november 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut. Til

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 1. Besøg på tandklinikken... 3 2. Orientering fra formanden... 4 3. Sorggrupper for børn og unge i Vesthimmerlands

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Teknisk udvalg Formand: Uffe Bro Erik Nielsen, Mads Krarup, Kaj Wisti Lassen, Birgitte Tetzlaff, Niels Krebs Hansen, Ib Johansen. tirsdag den 7. november 2006 kl. 12:00 i Farsø

Læs mere

Referat for Sundhedsudvalgets møde den 25. juni 2007 kl. 08:00 i Aars, lokale 1

Referat for Sundhedsudvalgets møde den 25. juni 2007 kl. 08:00 i Aars, lokale 1 Referat for Sundhedsudvalgets møde den 25. juni 2007 kl. 08:00 i Aars, lokale 1 Indholdsfortegnelse 46. Rygcentret... 87 85 Medlemmer Martin Glerup Bent Sloth Ole B. Sørensen Mads Krarup Nielsen Søren

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

åbent møde for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 10. januar 2008 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 10. januar 2008 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 10. januar 2008 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 1. Nyt medlem i Kultur- og Fritidsudvalget og Sundhedsudvalget 3 2. Drift af Hessel

Læs mere

Vedtægter for. Hedensted Musikskole. (ændring fra: Musikskolen. Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.

Vedtægter for. Hedensted Musikskole. (ændring fra: Musikskolen. Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted. Vedtægter for Hedensted Musikskole (ændring fra: Musikskolen Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.dk 1. Navn Hedensted Musikskole er en kommunal musikskole med

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 24. maj 2012 kl. 14:00 i Aars 1

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 24. maj 2012 kl. 14:00 i Aars 1 åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 24. maj 2012 kl. 14:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 132. Lokaler 10. klasse centret 246 133. Aalestrup Varme - Kommunegaranti 7,0 mio. kr. 249 134. Aalestrup Vand

Læs mere

Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn

Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn Havnebestyrelsen Vallensbæk Havn Referat 336-1/2007 Møde nr. : Dato: Tilstede: Fraværende m. afbud: Referent: 336-1/2007 Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn Steen Hansen, formand, Ulrik Klausen,

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Valg af formand og næstformand for Sundhedsuvalget 2 Åben - Meddelelser til udvalgets

Læs mere

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Dok.nr: 727-2011-5834 2 Indledning. I årets løb anvendes de afsatte midler i overensstemmelse med det vedtagne budget og dets forudsætninger. Midlerne

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016 1 til 12 er enslydende for alle veteranhjem under Fonden Danske Veteranhjem (FDV) og kan ikke ændres ved lokale generalforsamlinger, da de fastlægger de fælles retningslinjer som FDV har fastsat. De lokale

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 001. Meddelelser til Handicaprådets møde den 11. februar 2009 3 002. Forslag til Vesthimmerland

Læs mere

Ny Tønder Kommune SammenlægningsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune SammenlægningsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 10. februar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 13.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Gruppemøder: 10. februar 2006 1 Indholdsfortegnelse Åbent møde:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Eventuelle positive reguleringer vedrørende tidligere år (før 2007) anvendes primært til finansiering af afdrag på HUR-lånet

Eventuelle positive reguleringer vedrørende tidligere år (før 2007) anvendes primært til finansiering af afdrag på HUR-lånet Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 9. oktober 2008 HVT 08 Byrdefordeling vedrørende renter og afdrag på HUR-lånet Indstilling: Direktionen indstiller, at Renteudgifter på HUR-lånet finansieres

Læs mere

VINTERUDVALGET. Kommunalreformen og VINTERTJENESTE (KR- VIN) Overgangsvinteren 2006/2007

VINTERUDVALGET. Kommunalreformen og VINTERTJENESTE (KR- VIN) Overgangsvinteren 2006/2007 Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 293 Offentligt VINTERUDVALGET Kommunalreformen og VINTERTJENESTE (KR- VIN) Overgangsvinteren 2006/2007 20. april 2005 VINTERUDVALGET Side 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-2-15 Dato: 08-09-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2016-2019 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 09. juni 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 09. juni 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 09. juni 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Indholdsfortegnelse 240. Orientering 3 241. Budgetopfølgning pr. 30. april 2008 4 242. Nedlæggelse af privat

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2009 3 002. Mødekalender

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars REFERAT FOR BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 21. SEPTEMBER 2006 KL. 16.00 PÅ AARS RÅDHUS Indholdsfortegnelse 16 Orientering om budget 2007 17 Produktionsskolen

Læs mere

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer Økonomisk Politik for Fanø Kommune Gældende for 2019-2022 Indledning På byrådets møde den 23. april 2018 blev der stillet forslag om, at der udarbejdes et oplæg til en økonomisk politik, som skal danne

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. februar 2012 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. februar 2012 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. februar 2012 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Orientering - Orienteringer fra administrationen 3 002. Folkeoplysningspolitik - udkast

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2010... 3 002. IF Kvik - Ansøgning

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214 Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Landsgardeforeningen søger værtsby til DM 3 2. Anmodning fra Dronning Ingrid Hallerne 4

Læs mere

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 18. august 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 18. august 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 18. august 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Indholdsfortegnelse 257. Orientering 3 258. Budget 2009 5 259. Fælles retningslinier for udlejning af

Læs mere

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 055. Orientering fra formanden 118 056. Orientering fra forvaltningschefen 119 057. Tids- og handleplan

Læs mere

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 31. januar 2012 kl. 14:00 i Hornum Børnehave, Elmevej 4, Hornum

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 31. januar 2012 kl. 14:00 i Hornum Børnehave, Elmevej 4, Hornum Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 31. januar 2012 kl. 14:00 i Hornum Børnehave, Elmevej 4, Hornum Indholdsfortegnelse 014. Klasserumsledelse 3 015. Status vedr. regnskab for 2011 4 016.

Læs mere

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 14-01-2014-14-01-2014 14.01.2014 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Nielsen (A) - Deltog Bjarne Rasmussen (A) - Deltog

Læs mere

Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE.

Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE. Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 Byrådet afholder møde: Referat Den 21. december 2004 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Jens Møller. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 46 Præsentation af forvaltningen 47 Valg af formand og næstformand

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Direktionsinstruks RANDERS REALSKOLE

Direktionsinstruks RANDERS REALSKOLE Direktionsinstruks RANDERS REALSKOLE 21. marts 2018 1 1 FORMÅL 1.1 Denne instruks har til formål at afgrænse og nuancere arbejdsfordelingen mellem skolens bestyrelse og skolens direktion samt fastlægge

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Til efterretning 1. Formanden meddeler...1

Til efterretning 1. Formanden meddeler...1 FURESØ KOMMUNE Planunderudvalget 6. februar 2006, Kl. 18.00 Møde nr. 2 Mødet foregår i mødelokale 6 på Værløse Rådhus, Stiager 2, 3500 Værløse - indgang fra Lille Værløsevej ved kantinen Lars Carpens (V),

Læs mere

Forretningsorden. for. bestyrelsen. DNS i/s [Arbejdstitel]

Forretningsorden. for. bestyrelsen. DNS i/s [Arbejdstitel] Eksempel på Forretningsorden for løsningsforslag no. 1. Eksemplet på Forretningsorden kræver ikke ændringer i det udarbejdede DNS I/S aftalesæt. Løsningsforslag fremlagt på borgmestermødet den 28. august

Læs mere