Støtte til udarbejdelse af udviklingsplaner for de såkaldt hårdeste ghettoområder. Ansøgningsskema Skovvejen / Skovparken og Munkebo (Kolding)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Støtte til udarbejdelse af udviklingsplaner for de såkaldt hårdeste ghettoområder. Ansøgningsskema Skovvejen / Skovparken og Munkebo (Kolding)"

Transkript

1 Støtte til udarbejdelse af udviklingsplaner for de såkaldt hårdeste ghettoområder Ansøgningsskema Skovvejen / Skovparken og Munkebo (Kolding) Side 1 8 Den samlede ansøgning må højst fylde 8 sider (A4), dertil kan evt. vedlægges bilag. Under hvert enkelt punkt er det forventede indhold beskrevet. Ansøgning skal fremsendes inkl. bilag senest 10. december 2018 kl. 16 på dmj@urland.dk. Vi opfordrer til, at der ansøges hurtigst muligt, da ansøgninger vurderes løbende. 1. Generelle oplysninger ANSØGER Hvem er ansøger? Følgende ansøger puljen i fællesskab: Kolding Kommune, AAB Kolding (BOVIA), Boligselskabet Kolding (Boligkontoret Danmark) og Alfabo (tidligere Lejerbo Kolding). (Hvilken kommune og hvilke boligselskaber ansøger om støtte? Vær opmærksom på, at det er et ufravigeligt krav fra Realdania, at ansøgning om støtte sker i et samarbejde mellem kommune og alle berørte boligselskaber indenfor det udpegede område for udviklingsplanen). OMRÅDE Hvilke boligafdelinger berører udviklingsplansarbejdet, og hvilken omkringliggende kontekst ønskes inddraget i det strategiske arbejde? Jf. Transport-, Bygnings- og Boligministeriets liste over ghettoområder den 1. december 2018 er to områder indeholdende boligafdelinger - optaget på listen: Munkebo - Alfabo afd Skovvejen / Skovparken AAB afd. 21 og Boligselskabet Kolding afd. 2 Med denne ansøgning søges om samlet støtte til udarbejdelse af en udviklingsplan for hvert boligområde, belyst og vurderet ift. sammenhænge med øvrige by og afledte konsekvenser. I udgangspunktet udgør hele byen - og i en hvis udstrækning hele kommunen - kontekst for de to boligområder, set ift. kommunens samlede boligudbud, flyttemønstre og set ift. velfærdsforsyning bredt set. Indenfor områderne og umiddelbart tilstødende ligger forskellige byfunktioner som fx butikker, dagtilbud, erhvervsområder, uddannelser, rekreative arealer og et sygehus, der samlet set og hver især giver anledning til at se boligområderne og deres udviklingspotentiale i et større perspektiv. De to boligområder er desuden beliggende på hver sin side af én af Koldings hovedindfaldsveje, Vejlevej.

2 Side 2 8 Ift. børnefamilier og skolegang indgår de to boligområder i hhv. Bramdrup og Munkevænget skoledistrikter. Erfaringsvist udveksles dog også elever med skoler i andre af Koldings bydele. I udgangspunktet udgør alle byens almene boligområder kontekst til de to aktuelle boligområder, ligesom det ift. flyttemønstre også er oplagt at vurdere ift. private udlejningsboliger og ejerboliger. Af kommunens samlede almene familieboliger rummer Skovparken / Skovvejen 943 almene familieboliger og Munkebo 610 almene familieboliger. Det betyder at de to boligområder samlet set rummer 20 pct. af de almene familieboliger i kommunen. (Berørte boligafdelinger og byområde anføres, valg af oplandsområde -by, kommune, region anføres) PROJEKTLEDER Hvem er projektleder? Klavs B. Thomsen, Strategisk planlægger (sociolog), Planafdelingen, By- og Udviklingsforvaltningen, Kolding Kommune. (Projektlederen er ansvarlig for gennemførelsen af projektet. Projektlederen vil være kontaktperson for Realdania i forbindelse med gennemførelsen af projektet). RÅDGIVER Er der tilknyttet ekstern rådgiver til projektet, og er der en yderligere konkret rådgiver der ønskes tilknyttet? Der vil blive tilknyttet eksterne konsulenter til projektet. Ved hjælp af ansøgt støtte fra Realdania vil der tilknyttes rådgivere med følgende kompetencer: Procesfacilitering Investor- og markedsanalyse Bystrukturelle og socioøkonomiske / demografiske analyser Bystrategiske kompetencer Ovenstående kompetencer vil forventeligt blive tilknyttet med én rådgiver, som den koordinerende, og som sikrer at øvrige kompetencer dækkes ved sammensætning af et konsulentteam. Èn konkret kompetence forventes tilknyttet selvstændigt ift. ovenstående, men så vurderinger kan omsættes i det videre arbejde, og skabe afklaring ift. krav til reduktion af andel af almene familieboliger: Ejendomsvurderinger salg af boliger / ejendomme under særlige betingelser. (Hvem er der evt. tale om, hvis de er valgt, og hvilke kompetencer bidrager de med? Hvis der ønskes tilknyttet yderligere rådgivning på baggrund af til- sagn om støtte fra Realdania, hvilken rådgiver eller rådgiverkompetence er der da tale om?)

3 Side Problemstilling og projektbeskrivelse PÅBEGYNDT AR- BEJDE MED UD- VIKLNGSPLANERNE Beskriv eventuelle påbegyndte aktiviteter og forarbejder til udarbejdelsen af den krævede udviklingsplan. Der er nedsat et politisk samarbejdsudvalg, jf. kommunalstyrelsesloven 17, stk. 4. Samarbejdsudvalget Udvalget for Udfordrede Boligområder (efterfølgende benævnt UUB ) er sammensat af politiske repræsentanter fra byrådet og de tre boligorganisationer, der ansøger. UUB har været på studiebesøg i Aarhus og Gellerup / Toveshøj, og der planlægges besøg i lokale boligområder i Kolding. På baggrund af ansøgning har Transport-, Bygnings- og Boligministeriet givet tilsagn om, at området Skovvejen / Skovparken er reduceret med én afdeling - AAB afd. 22. Der er igangsat forarbejde vedr. etablering af boligsocial monitorering. I første fase indebærer det monitorering af udviklingen i kommunens boligområder med afsæt i ghettokriterierne. I næste fase vil monitoreringen udvides til at monitorere flyttemønstre mere generelt på basis af underopdeling af hele kommunen i et data-grid. Fastsættelse af kriterier ift. obligatorisk fleksibel udlejning forventes godkendt i januar Generelt arbejdes der i fællesskab på en model for implementering og praktisk håndtering af de nye styringsværktøjer for, hvem der kan flytte ind i de udsatte boligområder. Der er taget initiativ til en styrket koordinering og samarbejde mellem forvaltninger og øvrige aktører ift. indsatser i de almene boligafdelinger. Der er ved at blive udarbejdet kommunikationsplan samt strategi for samarbejdets program for udfordrede boligområder som helhed. (Påbegyndt arbejde kan både være etablering af organisation, udarbejdelse af foranalyser, kommunikation til parter om den forestående proces etc.). PROBLEMSTILLING Hvilke konkrete udfordringer har I med at udarbejde udviklingsplanen, som støttemidler fra Realdania vil kunne bidrage til at løse? Status - kort Kolding Kommune har over en længere periode arbejdet med boligsocial helhedsplan, fælles for ikke alene de berørte boligområder (nu såkaldte hårde ghetto-områder), men også med indsatser i andre almene boligafdelinger i byen (Byliv Kolding). Dertil kommer at der gennem årene er gennemført fysiske renoveringer (facader, indendørsfaciliteter, tilgængelighed og udearealer) i flere store almene afdelinger i byen, som i større eller mindre grad har adresseret udfordringer ift. beboersammensætning. Det gælder Skovparken AAB afd. 21 (1997 og ), Munkebo Alfabo afd ( ) og en tredje af byens største almene

4 Side 4 8 boligområder, Fjordparken / Kløvervej Alfabo afd ( ). Hvor den boligsociale indsats har været koordineret og set i en større sammenhæng, har der hidtil manglet en overordnet boligpolitik eller sammenhængende bystrategisk tilgang, som de fysiske tiltag i boligområder og nærområder kan have ophæng i. Dette søges udviklet gennem foreliggende projekt, som Realdania ansøges om støtte til. For at udviklingsplanerne kan udgøre ambitiøse og stabile køreplaner for perioden frem til 2030, forudsætter det nødvendigvis konsensus om og ejerskab til de problematikker, udviklingsplanen skal håndtere. Derfor er parterne optaget af, hvordan der gennemføres en proces, der oparbejder den nødvendige viden, forståelse og ejerskab til opgaven, så der kan træffes beslutninger på et tilstrækkeligt oplyst og transparent grundlag. Boligudbud, flyttemønstre og omdømme De to aktuelle boligområder indeholder boliger, der i antal og boligstørrelser indgår som en vigtig del af byens samlede boligudbud. Fx rummer Skovvejen / Skovparken 5-værelses lejligheder, som kun findes i lille omfang andre steder i byen. Lejeudgifterne ligger på et for Kolding prisbilligt niveau, og alle boligerne er forholdsvis nyrenoverede. Derfor fungerer boligområderne som et varigt hjemsted for mange, men også som hjem i en kortere eller længerevarende overgangsperiode for personer og familier. Den almene boligsektor kan for nogle fungere som et trin på boligkarrieren, forstået således at folk fraflytter almene boliger til parcelhuse / ejerboliger når det økonomiske overskud er til det. Bevæggrundene kan handle om realisering af boligdrømme, bosætningspræferencer og ønske om at boligudgifter samtidig udgør en økonomisk investering. Hvis det til stadighed betragtes som lavstatus at bo alment, bliver denne bevægelse ikke mindre. Det omdømme, som den almene boligsektor forsøger at forny bl.a. gennem investeringer i eksisterende boligmasse men også i nye og spændende byggerier, der appellerer til forskellige målgrupper, kan sættes over styr ved at særlige boligområder og dets beboere generelt bliver stigmatiseret. På den måde kan det være svært at bryde et bosætningsmønster i et stigmatiseret område, hvor såkaldte ressourcesvage over tid udskiftes med andre ressourcesvage borgere (jf. særligt ghettokriterierne: tilknytning til arbejdsmarkedet, uddannelsesniveau samt gennemsnitlig indkomst). Identifikation af målsætninger I forlængelse af ovenstående kan der være en reel bekymring for, hvordan de fire fysiske virkemidler i den nye lovgivningen - fortætning, salg, ommærkning og nedrivning af almene familieboliger er reelle og gunstige tiltag, set ift. både de konkrete boligområder, og set ift. det samlede boligmarked i byen. Det vil derfor være nødvendigt at vurdere en række forskellige tiltag set ift. de konkrete områders omdømme og rolle ift. det øvrige boligmarked, samt afdække risici ved at andre boligområder udvikler sig til kategorisering som udsat boligområde eller måske endda

5 ghettoområde. Side 5 8 Det er derfor parternes ønske at arbejde med scenarier for områdets udvikling. Dette arbejde kan indeholde en del analyser og beskrivelser, hvilket kan være omfattende og krævende for sikre den nødvendige troværdighed. Overordnet set skal analyser og scenarier bidrage til at belyse det samfundsøkonomiske perspektiv i lovgivningens og udviklingsplaners forskellige virkemidler. Det er politisk signaleret fra parterne, at der ønskes anvendt de foreliggende dispensationsmuligheder. Ift. lovgivningens krav om reduktion af almene familieboliger til 40 pct. vil den generelle dispensationsmulighed søges anvendt, og for Munkebo vil den særlige dispensationsmulighed gældende for boligområder med færre end beboere samt lav kriminalitet, ligeledes søges anvendt. På den baggrund vil der parallelt med udarbejdelsen af udviklingsplaner, ansøges om dispensation fra de lovgivningsmæssige reduktionskrav. For at kunne håndtere de mulige forskellige udfald, er det derfor nødvendigt at arbejde med forskellige målsætninger for reduktion af andelen af almene familieboliger. (Giv en beskrivelse af de udfordringer I konkret har i forhold til udarbejdelsen af en helhedsorienteret udviklingsplan) LØSNING Hvilket bidrag til udviklingsplanen skal støtten finansiere? Sammenfattende kan midler fra Realdania bidrage til at: Tilknytte de nødvendige kompetencer og ressourcer for at løse en kompleks opgave. Proces og facilitering af dialog mellem parterne frem til to udviklingsplaner, der er realistiske, er afstemt og vurderet ift. deres gensidige og fælles påvirkninger på øvrige by, samt lever op til lovens krav. Der foretages relevante analyser for at tilvejebringe et fyldestgørende beslutningsgrundlag Sikre at mulige tiltag baserer sig på best practice på området. Sikre at udviklingsplanernes mulige tiltag bliver belyst og vurderet ift. en forventet påvirkning konkret i det lokale boligområder, men også sammenhænge med og indflydelse på Kolding bys øvrige boligmarked (almene boliger såvel som andre bolig- og ejerformer). Tegne forskellige fremtidsscenarier Projektets analyser forventes foreløbigt at belyse følgende: De seneste års udvikling i de to hårde ghettoområder ift. socioøkonomiske / demografiske forhold, og sammenlignet med udvikling i samme periode i øvrige almene boligområder i byen Identificere overordnede flyttemønstre mellem de konkrete boligområder og den øvrige del af byens forskellige kvarterer og boligområder. Forventet påvirkning på øvrige boligområder ved justeringer af boligbyggeriet i de aktuelle hårde ghettoområder (flytteanalyser og risici for koncentrationer af problemstillinger i andre boligområder) Scenarier i forhold til fysiske tiltag og bystrategiske greb i

6 Side 6 8 områderne herunder undersøge muligheder ved tilførelse af nye byfunktioner i området og nye sammenhænge i forhold til nærområde. Investor- og markedsanalyse i forhold til at belyse chancerne for og konsekvenserne ved anvendelse af lovgivningens fire forskellige virkemidler ift. boligbyggeriet ommærkning, salg, fortætning og nedrivning. I forlængelse af ovenstående, vurderer genhusningsudfordring (erstatningsbolig) ift. de konkrete boligområder og den øvrige by. Herunder belyses de akkumulerede konsekvenser af indsatser i hårde ghettoområder, og sammenstillet med den øvrige forventede boligudbygning og bosætning i byen. (Hvordan kan midler fra Realdania gøre en forskel for værdien og kvaliteten af den udviklingsplan der udarbejdes. Beskriv, hvordan Realdanias midler er med til at løse førnævnte udfordring(er) hvilke konkrete aktiviteter iværksættes) 3. Gennemførelse proces og organisering TIDSPLAN FOR POLI- TISK BEHANDLING Hvad er den forventede proces for politisk behandling af udviklingsplanen? Samarbejdsudvalg UUB udgør et forberedende politisk udvalg. Udvalget vil blive orienteret og involveret undervejs, og vil i sidste ende indstille til politisk godkendelse af henholdsvis udviklingsplan for Skovvejen/Skovparken og udviklingsplan for Munkebo. På den baggrund forventes følgende overordnede tidsplan for politisk behandling: Januar-april 2019: orientering og involvering af UUB ift. strategiske beslutninger Maj 2019: politisk behandling af udviklingsplaner i tre boligselskaber og Kolding Kommune (Angiv en procesplan for den politiske behandling af planen i boligselskaber og kommune) ORGANISERING Hvordan er udarbejdelsen af udviklingsplanen organiseret kommunen og boligselskaberne i mellem arbejdsgruppe, styregruppe osv.? Hvilke roller og kompetencer har de forskellige grupper og parter i projektet? Jf. vedlagte organisationsdiagram er der etableret en organisation, med afsæt i det nedsatte samarbejdsudvalg UUB. Arbejdet med udviklingsplaner inkl. de beskrevet supplerende analyser, ansøgt medfinansieret ved Realdania udgør et selvstændigt projekt under programmet. Samarbejdsudvalget UUB udgør den politiske styregruppe. Udvalget indstiller til politisk behandling af udviklingsplaner. Programstyregruppen udgør den administrative styregruppe og foretager de strategiske beslutninger ift. projektets fremdrift mv. Projektejer på udviklingsplaner for de to hårde ghettoområder har overordnet, administrativ ansvar for fremdrift i projektet samt

7 Side 7 8 beslutninger vedrørende de overordnede rammer for projektets opgavevaretagelse herunder ift. programstyregruppens løbende involvering og aktivering ift. strategiske beslutninger i projektets fremdrift. Projektleder varetager projektledelse og koordinering, herunder med ansvar for fremdrift på mål og milepæle. Projektleder bistås af ekstern konsulent og projektgruppe ift. ansvarsområde. Projektgruppen består af en kerne af medarbejdere, og tilknyttes ad hoc nødvendige kompetencer og ressourcepersoner. (Beskriv den eksisterende/planlagte organisering af projektet, primært i for- hold til samarbejdet mellem kommune og boligorganisationer, men også in- tern organisering i hhv. kommune og boligorganisation. Der kan eventuelt medsendes et oversigtsdiagram som bilag) 4. Budget STØTTEBELØB Hvor stort er det beløb der søges om? kr. inkl. moms (Angiv det beløb inkl. moms, som du ønsker at søge i støtte fra Realdania. Der kan søges op til 0,5 mio. kr. inkl. moms) SAMLET UDGIFTSBUDGET Angiv det samlede budget for udviklingsplanen fordelt på aktiviteter Aktiviteter Gruppe 1: Hovedaktiviteter jf. procesplan Procesfacilitering eksterne konsulenter samlet projekt Investor- og markedsanalyse fælles del og separat del for hhv. Skovvejen / Skovparken og Munkebo Bystrukturelle og Socioøkonomiske / demografiske analyser Scenarie-workshop udvikling og bearbejdning Bystrategiske hovedgreb Skovvejen / Skovparken Bystrategiske hovedgreb Munkebo Sammenfattende strategisk udviklingsplan (vision, bystrukturel rygrad, indsatser, etape- og tidsplan) bilag til udviklingsplan for hhv. Skovvejen / Skovparken og Munkebo Gruppe 2: Hovedaktiviteter ift. reduktionskrav og opfølgning på konsekvenser Monitorering af udvikling i boligområder indkøb af data og etablering af system* Ejendomsvurdering af boliger / bygninger Skovvejen / Skovparken (bidrag til dispensationsansøgning) Ejendomsvurdering af boliger / bygninger Munkebo (bidrag til dispensationsansøgning) Samlede udgifter Beløb i kr. (excl. moms) ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. * ) Der ansøges alene om støtte til dataindkøb og etablering, mens de efterfølgende driftsomkostninger finansieres af parterne. Driftsomkostninger anslås til at være kr. årligt efterfølgende. (Opstil et samlet budget for udviklingsplanen. Budgettet opstilles i hovedaktiviteter eller faser. Der kan eventuelt uploades et detaljeret budget som bilag)

8 Side 8 8 FINANSIERING Angiv, hvordan I planlægger at finansiere arbejdet med udviklingsplanen. Skriv, hvilke bidragydere I har tilsagn fra eller har ansøgt/planlægger at ansøge, og hvilket beløb der er tale om for hver bidragyder. Gruppe 1: Hovedaktiviteter jf. procesplan Bidragyder Beløb i kr. Tilsagn / ansøges Kolding Kommune: ,00 kr. Tilsagn AAB / BOVIA ,00 kr. Tilsagn Alfabo ,00 kr. Tilsagn Boligselskabet Kolding ,00 kr. Tilsagn I alt bevilget I alt ansøgt hos Realdania ,00 kr ,00 kr. Ansøgt Gruppe 2: Hovedaktiviteter ift. reduktionskrav og opfølgning på konsekvenser Bidragyder Beløb i kr. Tilsagn / ansøges Kolding Kommune: ,00 kr. Tilsagn I alt bevilget I alt ansøgt hos Realdania ,00 kr ,00 kr. Ansøgt (Angiv hvor finansieringen kommer fra. Medtag bidrag fra Realdania og egenfinansiering. NB: Realdanias bidrag udgør som udgangspunkt maksimalt halvdelen af det samlede projektets finansiering) MOMS- OG AFGIFTS- FORHOLD Hvilke udgiftsposter er omfattet af moms, og hvilke er ikke? Beløbene i udgiftsbudgettet er excl. moms. Af det eventuelt bevilligede tilskud fra Realdania skal der afregnes 17 ½ % i moms til den kommunale momsudligningsordning, under Økonomi og Indenrigsministeriet. Hvis der bevilliges kr. skal der afregnes kr. og hvis der bevilliges yderligere kr. skal der afregnes kr. til Økonomi- og Indenrigsministeriet. (Hvis der både er interne og eksterne udgifter i projektet, skal man være opmærksom på eventuelle forskelle, hvad angår moms. I både udgiftsbudgettet, finansieringsbeskrivelsen og det ansøgte støttebeløb fra Realdania skal momsudgifter medtages, hvis udgifterne ikke refunderes). 5. Eventuelle bilag Her kan vedhæftes alle relevante bilag i form af centralt baggrundsmateriale mv., som kan bidrage til forståelsen af udviklingsplansprocessen. Følgende bilag er vedlagt: Organisationsdiagram politisk og administrativ organisering Overordnet procesmodel (konsulenter)

Hovedbyer på forkant Ansøgningsskema

Hovedbyer på forkant Ansøgningsskema 2. oktober 2018 Hovedbyer på forkant Ansøgningsskema Side 1 6 Den samlede ansøgning må højst fylde 10 sider (A4), dertil kan vedlægges bilag. Under hvert enkelt punkt er det forventede indhold og omfang

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk BO0104-00250 18. februar 2018 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4,

Læs mere

Borgmester Jørn Pedersen Kolding Kommune. Klavs Busch Thomsen Kolding Kommune Alfabo Kolding Åpark 8, 6000 Kolding

Borgmester Jørn Pedersen Kolding Kommune. Klavs Busch Thomsen Kolding Kommune Alfabo Kolding Åpark 8, 6000 Kolding MINISTEREN Borgmester Jørn Pedersen Kolding Kommune Dato J. nr. 24. april 2019 2019-893 Klavs Busch Thomsen Kolding Kommune (klath@kolding.dk) Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 4178 0400 Fax 7262 6790 thad@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat BO0104-00226 10. april 2019 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 2 Projektudvikling Beboergrupper og boligafdelinger kan søge om støtte til at udvikle et projektforslag, så det senere kan føres ud i livet. vejledning til Ansøgningsskema Realdania-kampagnen

Læs mere

Anmodning om udvidelse af såkaldt hårdt ghettoområde Munkebo

Anmodning om udvidelse af såkaldt hårdt ghettoområde Munkebo Til Transport-, Bygnings- og Boligministeren Sendt digitalt til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V bolig@tbst.dk 23. maj 2019 - Sagsnr. 18/37395 - Løbenr. 115735/19

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat BO0104-00250 13-02-2019 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3,

Læs mere

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder UDKAST 19.10.2018 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder Notat BO0103-00020 19-10-2018 I

Læs mere

Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder

Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO401-0123 01-10-2018 Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder Fraflytningen

Læs mere

Eksempel. * Titel. * Ejendom. * Formål og udfordring(er) * Løsning. * Filantropiske mål. * Formidling

Eksempel. * Titel. * Ejendom. * Formål og udfordring(er) * Løsning. * Filantropiske mål. * Formidling Ansøgningsskema Alle obligatoriske felter er markeret med * Alle obligatoriske felter markeret med * skal udfyldes, før du kan indsende Vi ansøgningsskemaet. modtager kun ansøgninger Du har mulighed via

Læs mere

Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3

Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3 Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3 Oplysning om boligområde Områdenavn Boligselskaber og afdeling Kommune Procentsats der søges dispensation til Munkebo Alfabo (tidl. Lejerbo Kolding)

Læs mere

Udviklingsplan for fysisk omdannelse af Bispehaven og nærområder

Udviklingsplan for fysisk omdannelse af Bispehaven og nærområder Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 26. september 2017 Udviklingsplan for fysisk omdannelse af Bispehaven og Det foreslås, at der udarbejdes en fælles udviklingsplan

Læs mere

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 4. august 2015 Sagsbehandler Mette Albrandt Telefon direkte 76 16 13 09 Sagsid 15/11910 Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune 1. Forord... - 2-2. Strategien i

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 3 vejledning til Ansøgningsskema Projektrealisering Boligafdelinger kan søge om støtte til større, nytænkende projekter. Realdania-kampagnen DET GODE BOLIGLIV støtter udviklingen af fremtidens

Læs mere

Byerne og det stigende havvand. Pilotprojekter ANSØGNINGSSKEMA

Byerne og det stigende havvand. Pilotprojekter ANSØGNINGSSKEMA Byerne og det stigende havvand Pilotprojekter ANSØGNINGSSKEMA ANSØGNINGSSKEMA Ansøgning om støtte fra Byerne og det stigende havvand - Pilotprojekter, 1. ansøgningsrunde Vi skal have modtaget ansøgningsmaterialet

Læs mere

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftalens parter: Helsingør Kommune Boligselskabet Boliggården Boligselskabet Nordkysten Samarbejdsaftalen gælder i helhedsplanens

Læs mere

FREMTIDENS VOLLSMOSE PROGRAM Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen i Reg Syd

FREMTIDENS VOLLSMOSE PROGRAM Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen i Reg Syd PROGRAM 20190513 Baggrund ift. Vollsmose Vision og mission Den sidste Vollsmoseplan Den fysiske transformation Investorperspektiv Samlede tiltag Spørgsmål FREMTIDENS VOLLSMOSE Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen

Læs mere

Almene boliger i Aarhus

Almene boliger i Aarhus 13. NOVEMBER 2018 Almene boliger i Aarhus - Aftale mellem BL s 5. kreds og Aarhus Kommune om genhusning og nybyggeri 1. Den blandede by er en fælles opgave BL s 5. kreds og Aarhus Kommune har tradition

Læs mere

VEJLEDNING TIL Ansøgningsskema

VEJLEDNING TIL Ansøgningsskema Side 1 af 2 Den vilde idé Beboere, beboergrupper og ildsjæle kan søge om støtte til en vild idé, som giver nye og inspirerende fælles faciliteter. VEJLEDNING TIL Ansøgningsskema Realdania-kampagnen DET

Læs mere

Indhold. Strategi for erstatningsbyggeri (udgave 30. april 2019)

Indhold. Strategi for erstatningsbyggeri (udgave 30. april 2019) Strategi for erstatningsbyggeri (udgave 30. april 2019) Indhold 0 Baggrund for strategien... 2 1 Overblik over nuværende forudsætninger... 2 2 Principper for placering af erstatningsbyggeri... 3 3 Virkemidler...

Læs mere

Landsbyggefonden Boligselskabernes Hus. Lars Holmsgaard Käte Thorsen. - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger

Landsbyggefonden Boligselskabernes Hus. Lars Holmsgaard Käte Thorsen. - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger Præsentation og disposition Lars Holmsgaard Käte Thorsen - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger Disposition O. Overblik hele processen 1. Proces frem til foreløbig helhedsplan 2. Tidsplan

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Skematisk overblik - baseret på Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan UDKAST senest revideret 23.4

Læs mere

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI I ESBJERG KOMMUNE Teknik & Miljø Esbjerg Kommune INDHOLD 1. Forord.................................. 3 2. Strategien i en sammenhæng................ 3 3. Bæredygtighed i strategien..................

Læs mere

Titel: Strategisk planlægger, Planafdelingen, By- og Udviklingsforvaltningen

Titel: Strategisk planlægger, Planafdelingen, By- og Udviklingsforvaltningen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Skematisk overblik - baseret på Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan 1. Titel på udviklingsplan Titel:

Læs mere

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser.

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser. Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 10. maj 2017 Fælles strategi for udsatte boligområder 1. Resume Med afsæt i Aarhus-fortællingens vision om en god by for alle har Aarhus Kommune

Læs mere

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Center for Byplanlægning Indledning Lykkes de så i Danmark? Hvad er vores udfordringer? Københavnske tendenser.

Læs mere

Til orientering, Skoleudvalget ser frem til at følge indsatsen. Indsatsen drøftes i regi af budget 2018.

Til orientering, Skoleudvalget ser frem til at følge indsatsen. Indsatsen drøftes i regi af budget 2018. Punkt 5. Orientering om samarbejde med boligorganisationerne Alabu Bolig og Lejerbo om boligsocial helhedsplan i Aalborg øst, for perioden 1. januar 2017-31. januar 2021 2016-072864 Skoleforvaltningen

Læs mere

Ansøgning om særlig dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 4

Ansøgning om særlig dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 4 Ansøgning om særlig dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 4 Oplysning om boligområde Områdenavn Boligselskab og afdeling Kommune Procentsats der søges dispensation til Munkebo Alfabo (tidl. Lejerbo

Læs mere

Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder

Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder Notat BO0104-00246 28-01-2019 På møde

Læs mere

NOTAT VEDR. BOLIGOMRÅDET SKOVPARKEN/SKOVVEJEN I KOLDING

NOTAT VEDR. BOLIGOMRÅDET SKOVPARKEN/SKOVVEJEN I KOLDING NOTAT VEDR. BOLIGOMRÅDET SKOVPARKEN/SKOVVEJEN I KOLDING Kolding Kommune har 2 boligområder på listen over hårde ghettoer. Dette notat relaterer sig til det ene af disse to områder, nemlig boligområdet

Læs mere

Evaluering af de boligsociale helhedsplaner

Evaluering af de boligsociale helhedsplaner Evaluering af de boligsociale helhedsplaner I Københavns Kommune 2010 Kvarterudvikling, Center for Bydesign Teknik- og Miljøforvaltningen 2011 2 Boligsociale helhedsplaner i Københavns Kommune Københavns

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Motalavej, Slagelse Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Motalavej, Slagelse Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. BO0104-00250 Dato: 13. februar 2019 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168

Læs mere

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte UDKAST Boligaftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen. Aftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune om rammen for udlejning af

Læs mere

Almen Boligforum 5. oktober 2017

Almen Boligforum 5. oktober 2017 Almen Boligforum 5. oktober 2017 HØJE-TAASTRUP KOMMUNE Omdømme Beliggenhed Erhvervsklima BYUDVIKLING NÆRHEDEN 3000 nye boliger HØJE-TAASTRUP C 1200 nye boliger UDSATTE BOLIGOMRÅDER Den almene sektor 28%

Læs mere

Vejledning Fælles Rum

Vejledning Fælles Rum Vejledning Fælles Rum Foto: Emilie Koefoed for Realdania Foto: Bjarke Ørsted for Realdania Foto: Leif Tuxen Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Vejledning Fælles Rum side 2 Introduktion

Læs mere

Notat om udarbejdelse af udviklingsplaner. 1. Indledning

Notat om udarbejdelse af udviklingsplaner. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO0100-00398 Notat om udarbejdelse af udviklingsplaner 1. Indledning Der er indgået politisk aftale mellem

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Ringparken, Slagelse Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Ringparken, Slagelse Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Ringparken,

Læs mere

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for.

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for. Vejledning til ansøgning i Videncenter for Velfærdsledelse Dette er en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet. For yderligere information henvises til www.velfaerdsledelse.dk. Mulige ansøgere opfordres

Læs mere

Lars Holmsgaard Käte Thorsen. - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger. Landsbyggefonden Boligselskabernes Hus

Lars Holmsgaard Käte Thorsen. - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger. Landsbyggefonden Boligselskabernes Hus Præsentation og disposition Lars Holmsgaard Käte Thorsen - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger Disposition 0. Overblik hele processen 1. Proces for Helhedsplan v1.0 2. Tidsplan inkl. aktører

Læs mere

Jomfrustien, Haderslev, som byfornyelsesområde med klimatilpasningsinitiativer Willy Feddersen / 14/34171

Jomfrustien, Haderslev, som byfornyelsesområde med klimatilpasningsinitiativer Willy Feddersen / 14/34171 Haderslev Byråd, 25-11-2014 Side 1 Jomfrustien, Haderslev, som byfornyelsesområde med klimatilpasningsinitiativer Willy Feddersen / 14/34171 Åben sag Sagsindhold Denne sag vedrører klimatilpasningsprojekt

Læs mere

Lars Holmsgaard Käte Thorsen. - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger. Landsbyggefonden Boligselskabernes Hus

Lars Holmsgaard Käte Thorsen. - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger. Landsbyggefonden Boligselskabernes Hus Præsentation og disposition Lars Holmsgaard Käte Thorsen - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger Disposition 0. Overblik hele processen 1. Proces frem til foreløbig helhedsplan 2. Tidsplan

Læs mere

Boligsociale indsatser fremtidige udfordringer og løsninger

Boligsociale indsatser fremtidige udfordringer og løsninger Boligsociale indsatser fremtidige udfordringer og løsninger Kontor for Attraktive Bydele Gitte Brødsgaard Vesti Sociale og boligsociale indsatser Organisatoriske rammer Bydele i balance Fysiske forandringer

Læs mere

Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds

Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds København vokser kraftigt, og i 2030 vil der være ca. 100.000 flere indbyggere end i 2019. Københavns Kommune og BL 1. kreds har set, hvordan

Læs mere

ANSØGNING TIL. Ansøgning om støtte til kystby-projekt. ANSØGNINGSSKEMA TIL STEDET TÆLLER Side 1/8

ANSØGNING TIL. Ansøgning om støtte til kystby-projekt. ANSØGNINGSSKEMA TIL STEDET TÆLLER Side 1/8 TIL STEDET TÆLLER Side 1/8 ANSØGNING TIL Ansøgning om støtte til kystby-projekt Dette skema baserer sig på Realdanias Håndbog i projektudvikling. Vi anbefaler, at I orienterer jer i håndbogen undervejs,

Læs mere

Introduktion. Fælles Rum. Foto: Emilie Koefoed for Realdania. Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden

Introduktion. Fælles Rum. Foto: Emilie Koefoed for Realdania. Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Introduktion Fælles Rum Foto: Emilie Koefoed for Realdania Foto: Bjarke Ørsted for Realdania Foto: Leif Tuxen for Lokale og Anlægsfonden Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Introduktion

Læs mere

Dansk byplan laboratorium. den 10. marts 2015

Dansk byplan laboratorium. den 10. marts 2015 Dansk byplan laboratorium den 10. marts 2015 1 Kilde: Kontur, Svendborg, 2013 Vi er blevet færre befolkningsudvikling i procentvis ændring, 2008-13 Kilde: kontur, Svendborg, 2013 og vi bliver ældre: procentvis

Læs mere

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune At bryde den negative sociale arv for udsatte familier har været en opgave for kommunerne gennem mange år.

Læs mere

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender:

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender: 6. "Fremtidens Vollsmose" - Byudvikling og Infrastrukturplan Åbent - 2014/133021 Sagsresumé Landsbyggefonden har afsat en ramme på 220 millioner kr. til ny infrastruktur i Vollsmose under den forudsætning,

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Finlandsparken, Vejle Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Finlandsparken, Vejle Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 4178 0400 Fax 7262 6790 thad@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Finlandsparken,

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Sundparken, Horsens Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Sundparken, Horsens Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 4178 0400 Fax 7262 6790 thad@tbst.dk www.tbst.dk Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Sundparken,

Læs mere

Godkendelse af medfinansiering af helhedsplan i Sundby-Hvorup Boligselskab afd. 12, Løvvangen

Godkendelse af medfinansiering af helhedsplan i Sundby-Hvorup Boligselskab afd. 12, Løvvangen Punkt 8. Godkendelse af medfinansiering af helhedsplan i Sundby-Hvorup Boligselskab afd. 12, Løvvangen 2016-045554 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender:

Læs mere

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Skematisk overblik - baseret på Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan UDKAST senest revideret 23.4

Læs mere

Ansøgning om særlig dispensation

Ansøgning om særlig dispensation Ansøgning om særlig dispensation Områdenavn: Agervang Kommune: Holbæk Forudsætninger for særlig dispensation er at Boligområdet opfylder nedenstående kiterier: Området bebos af færre end 2.100 beboere

Læs mere

Ansøgning om prækvalifikation. Egeparken. Bjerringbro Andelsboligforening. Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg-Kjellerup. Ansøgning til Landsbyggefonden

Ansøgning om prækvalifikation. Egeparken. Bjerringbro Andelsboligforening. Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg-Kjellerup. Ansøgning til Landsbyggefonden Ansøgning om prækvalifikation Egeparken Bjerringbro Andelsboligforening Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg-Kjellerup Ansøgning til Landsbyggefonden August 2011 Udarbejdet af Boligkontoret Danmark 1 Helhedsorienteret

Læs mere

Vejledning til ansøgning:

Vejledning til ansøgning: Vejledning til ansøgning: Puljen for bedre mad til ældre i eget hjem Ansøgningsfrist: d. 1. juni 2017 kl.12.00 Ansøgningsskema sendes udfyldt og underskrevet til Sundheds- og Ældreministeriet sum@sum.dk

Læs mere

Udvikling af Børne- og Skoleområdet

Udvikling af Børne- og Skoleområdet ORIENTERING Dec 14 Udvikling af Børne- og Skoleområdet I 2015 igangsættes en proces, der skal belyse og bearbejde de kommende års udvikling på dagtilbuds-, skole- og ungeområdet. I denne orientering er

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 2 Den vilde idé Beboere, beboergrupper og ildsjæle kan søge om støtte til en vild idé, som giver nye og inspirerende fælles faciliteter. vejledning til Ansøgningsskema Realdania-kampagnen DET

Læs mere

forbedringer Udvikle områdets profil/identitet Forbedret omdømme Omdanne boliger til ejerboliger Helhedsorienteret familieindsats

forbedringer Udvikle områdets profil/identitet Forbedret omdømme Omdanne boliger til ejerboliger Helhedsorienteret familieindsats Rådgivende politisk udvalg ( 17.4) Økonomiudvalget og Socialudvalgsformanden Politiske repræsentanter fra AKB, DFB og VIBO Programstyregruppe Direktion i HTK Direktører i KAB, DOMEA og VIBO Programsekretariat

Læs mere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Almene boliger Almene boliger omfatter: Familieboliger Ældreboliger Ungdomsboliger Den historiske baggrund Købehavn vokser 1902: ca. 500.000 indbyggere

Læs mere

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN I VOLLSMOSE 2016-2020 1/15

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN I VOLLSMOSE 2016-2020 1/15 BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN I VOLLSMOSE 2016-2020 1/15 HELHEDSPLAN VOLLSMOSE 2016-2020 En kommende helhedsplan i Vollsmose skal gennem lokale indsatser understøtte de politiske udviklingsmål, som stat, kommune,

Læs mere

Indstilling. Gellerup-analyse (fase 1) og det videre arbejde. Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 5. november 2014

Indstilling. Gellerup-analyse (fase 1) og det videre arbejde. Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 5. november 2014 Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 5. november 2014 Gellerup-analyse (fase 1) og det videre arbejde. 1. Resume Magistraten igangsatte med beslutning 11. August 2014 Gellerup-analyse

Læs mere

Præsentation og disposition. Lars Holmsgaard - Byggetekniske konsulent - Vejledning - ansøgninger. Disposition:

Præsentation og disposition. Lars Holmsgaard - Byggetekniske konsulent - Vejledning - ansøgninger. Disposition: Præsentation og disposition Lars Holmsgaard - Byggetekniske konsulent - Vejledning - ansøgninger Disposition: 0. Overblik hele processen 1. Proces frem til foreløbig helhedsplan 2. Tidsplan og aktører

Læs mere

Indkomsterstattende Ydelser/pension

Indkomsterstattende Ydelser/pension Fællessekretariat Viborg Et samarbejde mellem Boligselskabet Viborg, Viborg Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg-Kjellerup Viborg Kjellerup & Viborg Kommune Ansøgning til Landsbyggefonden September 2011 Udarbejdet

Læs mere

Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti

Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 15. maj 2014 Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti

Læs mere

WORKSHOP 1 UDVIKLINGSPERSPEKTIVER I DEN BOLIGSOCIALE INDSATS

WORKSHOP 1 UDVIKLINGSPERSPEKTIVER I DEN BOLIGSOCIALE INDSATS WORKSHOP 1 UDVIKLINGSPERSPEKTIVER I DEN BOLIGSOCIALE INDSATS KAMPEN MOD GHETTOER UDSATTE BOLIGOMRÅDER 2015 Kriterier for udsatte boligområder Udviklingen i Gadehavegård, Tåstrupgård og Charlottekvarteret

Læs mere

Redegørelsen skal forholde sig såvel til beretningens indhold og konklusioner som Statsrevisorernes bemærkninger hertil.

Redegørelsen skal forholde sig såvel til beretningens indhold og konklusioner som Statsrevisorernes bemærkninger hertil. T MINISTERIET FOR BY, BOLIG OG LANDDISTRIKTER Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K MINISTEREN Dato: 24. oktober2014 Ministeriet har ved brev af 29. august 2014 modtaget

Læs mere

Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder

Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Ansøgningsskema for Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Finanslovskonto 17.49.24.20 Projektets navn: Fritidsjob i Skovparken / Munkebo Ansøger Kommune/Region/Organisation:

Læs mere

Vejledning til ansøgning for

Vejledning til ansøgning for Vejledning til ansøgning for Lokale og landsdækkende aktiviteter skal understøtte et demensvenligt samfund Ansøgningsskemaet udfyldes elektronisk ved indskrivning i fil fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN HANS SKIFTER ANDERSEN Min opgave Hvad betyder Regeringens forslag for bosætningen? Hvor flytter

Læs mere

ANSØGNING TIL REALDANIA

ANSØGNING TIL REALDANIA Vejledning I. Generelle oplysninger Projektejer Projektejeren er den formelle ejer af projektet eller det konkrete bygningsanlæg. Dette kan være den samme som ansøger, men er det ikke nødvendigvis. F.eks.

Læs mere

11. marts Sagsnr

11. marts Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 11. marts 2019 Bilag 2. Administrationsgrundlag for almene boliger - anvendelse af krav om almene boliger i lokalplaner og udmøntning

Læs mere

Hvad betyder hård ghetto -mærkatet for os i Skovparken og på Skovvejen?

Hvad betyder hård ghetto -mærkatet for os i Skovparken og på Skovvejen? Hvad betyder hård ghetto -mærkatet for os i Skovparken og på Skovvejen? 15. april 2019 Kære beboere Regeringen har sammen med et bredt flertal i Folketinget besluttet, at der skal laves udviklingsplaner

Læs mere

VELKOMMEN TIL VOLLSMOSE. "De vilde drenge og andre udfordringer" - Strategier i Odense

VELKOMMEN TIL VOLLSMOSE. De vilde drenge og andre udfordringer - Strategier i Odense VELKOMMEN TIL VOLLSMOSE Vores fælles vision I Odense Odense skal være landskendt for attraktive og tidssvarende almene boliger i velfungerende og trygge bydele. Vi skal fremtidssikre de almene boliger

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 29. oktober Mødested: Mødelokale 505. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 29. oktober Mødested: Mødelokale 505. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i Helhedsplansudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 29. oktober 2018 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 15:30-16:30 Medlemmer: Formand: Turan Savas

Læs mere

Helhedsorienteret, koordineret og

Helhedsorienteret, koordineret og Kommissorium for udarbejdelse af integrationspolitik I forlængelse af Social- og Sundhedsudvalgets beslutning om at udarbejde et nyt forslag til en integrationspolitik igangsættes en involverende proces,

Læs mere

Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune

Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune 1 2 Fortiden, nutiden og måske en fremtid 3 Interesse eller branche? Klar arbejdsdeling Professionalisme Mål og rammer Fordi den effektive interesseorganisation

Læs mere

Indstilling. Kommunal garanti til landsbyggefondsstøttet renovering. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Kommunal garanti til landsbyggefondsstøttet renovering. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 11. november 2013 Kommunal garanti til landsbyggefondsstøttet renovering Aarhus Kommune Teknik og Miljø Kommunal garanti til støtte fra Landsbyggefonden

Læs mere

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning VEJLEDNING Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning Skema 1 Generelle oplysninger om projektet 1.1 Projektets titel anføres i rubrik 1.1 1.2 Ansøgerorganisationens navn, adresse og CV-nummer. Projektleders

Læs mere

Notat om socialt udsatte boligomra der en koordineret tilgang

Notat om socialt udsatte boligomra der en koordineret tilgang Notat om socialt udsatte boligomra der en koordineret tilgang Indhold DIA-projektet... 2 Strategien for den kommunale indsats i Højvangen... 2 Sammenhængen til Socialpolitikken og den politiske forankring...

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

KEU, MD/ 28. oktober 2013. Bilag 2. Svendborg Kommunes boligstrategi baggrundsnotat og anbefalinger

KEU, MD/ 28. oktober 2013. Bilag 2. Svendborg Kommunes boligstrategi baggrundsnotat og anbefalinger KEU, MD/ 28. oktober 2013 Bilag 2 Svendborg Kommunes boligstrategi baggrundsnotat og anbefalinger Boligstrategien forholder sig til overudbuddet af boliger i den eksisterende boligmasse og behovet for

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem Folkeskoledonationen 2017 Det følgende er en vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem for Folkeskoledonationen. Fonden opslår specifikke ansøgningskriterier

Læs mere

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Skematisk overblik - baseret på Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan UDKAST senest revideret 13.5

Læs mere

STRATEGISK SAMARBEJDE OM VANGKVARTERET. Initiativaftale mellem Holbæk Kommune og Socialministeriet

STRATEGISK SAMARBEJDE OM VANGKVARTERET. Initiativaftale mellem Holbæk Kommune og Socialministeriet STRATEGISK SAMARBEJDE OM VANGKVARTERET Initiativaftale mellem Holbæk Kommune og Socialministeriet 2011 Det strategiske samarbejde Med strategien Ghettoen tilbage til samfundet et opgør med parallelsamfund

Læs mere

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag Økonomiudvalget 18.06.2013 Punkt nr. 140, 20. bilag juni 2013 1 Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden

Læs mere

Østjysk Bolig, afdeling 3, Ryhaven - anmodning om garanti for lån til renovering

Østjysk Bolig, afdeling 3, Ryhaven - anmodning om garanti for lån til renovering Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra MTM Dato 25. november 201425. november 2014 anmodning om garanti for lån til Der ydes kommunal garanti til Østjysk Boligs afdeling 3, Ryhaven, så afdelingen

Læs mere

Indstilling. Strategi for brug af kombineret udlejning. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 13.

Indstilling. Strategi for brug af kombineret udlejning. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 13. december 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Strategi for brug af kombineret udlejning Forslag til brug af kombineret udlejning for

Læs mere

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte projekter er: Bæredygtigt Byggeri Ansøgte beløb skal være mellem 50.000 og 500.000 kr. Der skal minimum

Læs mere

Vejledning til ansøgning for

Vejledning til ansøgning for Vejledning til ansøgning for Rådgivnings- og aktivitetscentre til mennesker med demens og deres pårørende, herunder yngre med demens Ansøgningsskemaet udfyldes elektronisk ved indskrivning i fil fra Sundhedsstyrelsens

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE FOR BOLIGSOCIALT FORUM PÅ NØRREBRO. Boligforeningen AAB fsb Vibo Lejerbo Boligselskabet AKB, København Hovedstadens Almennyttige

SAMARBEJDSAFTALE FOR BOLIGSOCIALT FORUM PÅ NØRREBRO. Boligforeningen AAB fsb Vibo Lejerbo Boligselskabet AKB, København Hovedstadens Almennyttige SAMARBEJDSAFTALE FOR BOLIGSOCIALT FORUM PÅ NØRREBRO Boligforeningen AAB fsb Vibo Lejerbo Boligselskabet AKB, København Hovedstadens Almennyttige 20-03-2012 Sagsnr. 2011-42253 Dokumentnr. 2011-714505 Indhold

Læs mere

OMRÅDE- TILGANG STYRINGS- DIALOG HELHEDS- PLANER BYSTRATEGISK UDVIKLING NYBYGGERI NYBYGGERI BEBOERSAMMEN- SÆTNING

OMRÅDE- TILGANG STYRINGS- DIALOG HELHEDS- PLANER BYSTRATEGISK UDVIKLING NYBYGGERI NYBYGGERI BEBOERSAMMEN- SÆTNING OMRÅDE- TILGANG STYRINGS- DIALOG HELHEDS- PLANER BYSTRATEGISK UDVIKLING BEBOERSAMMEN- SÆTNING NYBYGGERI NYBYGGERI DET BYSTRATEGISKE SPOR DET BOLIGSOCIALE SPOR NYBYGGERI TRYGHED ORGANISERINGS- SPORET..

Læs mere

Indhold. Vejledning vedr. den sociale investeringsfond

Indhold. Vejledning vedr. den sociale investeringsfond Vejledning vedr. den sociale investeringsfond Indhold Formål... 2 Baggrund... 2 Generelt om fonden... 2 Målgruppe... 2 Hvem kan ansøge om midler fra fonden?... 3 Hvad kan der søges midler til?... 3 Kriterier

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE FOR BOLIGSOCIALT FORUM I TINGBJERG BRØNSHØJ HUSUM. Boligforeningen AAB fsb SAB - Samvirkende Boligselskaber

SAMARBEJDSAFTALE FOR BOLIGSOCIALT FORUM I TINGBJERG BRØNSHØJ HUSUM. Boligforeningen AAB fsb SAB - Samvirkende Boligselskaber SAMARBEJDSAFTALE FOR BOLIGSOCIALT FORUM I TINGBJERG BRØNSHØJ HUSUM Boligforeningen AAB fsb SAB - Samvirkende Boligselskaber 20-03-2012 Sagsnr. 2011-42253 Dokumentnr. 2011-714505 Indhold Parterne... 3 Formål...

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 14. januar Mødested: Mødelokale 505. Mødetidspunkt: Kl. 15:00-16:30

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 14. januar Mødested: Mødelokale 505. Mødetidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 14. januar 2019 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Medlemmer: Formand: Turan Savas (A) Peder Tind (V) Søren

Læs mere

Med udkastet til ny aftale videreføres de mål, parterne har samarbejdet om gennem en årrække:

Med udkastet til ny aftale videreføres de mål, parterne har samarbejdet om gennem en årrække: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 25. marts 2019 Udlejningsaftalen 2019-2023 - kort fortalt Københavns Kommune og de almene boligorganisationer, organiseret

Læs mere

Investeringer i udsatte boligområder. Velkommen til Odense Måske et eventyr?

Investeringer i udsatte boligområder. Velkommen til Odense Måske et eventyr? Investeringer i udsatte boligområder Velkommen til Odense Måske et eventyr? Erfaringer fra Odense Kommune Etablering af et fremadrettet samarbejde med boligorganisationerne om at sikre velfungerende boligområder.

Læs mere

Opstart Har I brug for rådgivere, der kender alt til helhedsplaner og selv har arbejdet i det almene?

Opstart Har I brug for rådgivere, der kender alt til helhedsplaner og selv har arbejdet i det almene? Helhedsplaner Afklaring Hvordan kan jeres boliger og afdeling udvikles? ALECTIA tilbyder både individuelle og standardiserede løsninger. Ideer og/eller en strategi Gennem dialog og samarbejde med beboerne,

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM TECHNOLOGY DEMAND UNDER INNO-MT

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM TECHNOLOGY DEMAND UNDER INNO-MT VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM TECHNOLOGY DEMAND UNDER INNO-MT HVILKE TYPER PROJEKTER ER STØTTEBERETTIGET SOM TECHNOLOGY DEMAND? Technology Demands tager udgangspunkt i en konkret type af efterspørgsel på

Læs mere