Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax info@tbst.dk tbst.dk Notat BO Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder Fraflytningen fra de lidt over almene familieboliger, som ligger i de 16 hårde ghettoområder, var i 2017 godt boliger i alt, svarende til en fraflytningsprocent på 12 pct. Forudsat at fraflytningen forbliver på dette niveau, men at gennemsnittet er sammensat af husstande, der flytter hyppigt og andre der flytter sjældent, vil i alt omkring boliger blive fraflyttet i ghettoområderne frem til Dermed vil genhusningsbehovet, som følge af den almindelige fraflytning, kunne reduceres. Set i sammenhæng med en eventuel fortætning af boligmassen i de 16 områder gennem privat nybyggeri betyder det, at nogle områder kan nedbringe andelen af almene familieboliger, uden at der nødvendigvis skal foretages opsigelser eller genhusninger uden for boligområdet. Dog vil reduktionen i genhusningsbehovet i høj grad afhænge af de konkrete beboeres flyttemønstre samt udviklingsplanens indhold. 1. Øget nybyggeri via fortætning i de 16 områder Udnyttelse af ledige arealer i de 16 boligområder til nybyggeri af ejerboliger og private lejeboliger vil nedbringe områdets andel af almene familieboliger og reducere behovet for genhusning. Højere bebyggelsesprocenter kan eventuelt medvirke til, at området får et mere bymæssigt præg. Ledige arealer skal her forstås bredt, idet det også bør overvejes, om der med respekt for den bymæssige kontekst, bebyggelsen indgår i er muligheder for at fortætte ved at bygge højere, herunder etablere tagboliger ovenpå de nuværende bygninger. Hvis der bygges flere private boliger vil det alt andet lige nedbringe behovet for genhusning af beboere i de almene familieboliger, da det Side 1 (6)

2 antal familieboliger, der kan være inden for en andel på 40 pct., forøges, når det samlede antal boliger i området forøges via et øget nybyggeri. Derfor kan flere blive boende, og genhusningsbehovet reduceres. Private investorer og boligejere kan bidrage til at sikre en ændret beboersammensætning i de hårde ghettoområder. I tabel 1 er opstillet scenarier for genhusningsbehovet ved et øget privat nybyggeri svarende til hhv. 20, 40 og 60 pct. nye boliger i hvert af de 16 områder. Andelen af almene familieboliger og dermed genhusningsbehovet mindskes, når områderne fortættes gennem privat nybyggeri. Områdenavn Antal boliger Tabel 1: Det maksimale genhusningsbehov i de 16 hårde ghettoområder ved alternative antagelser om omfanget af privat fortætningsbyggeri Tæthed Genhusningsbehov v/uændret antal boliger Nyt genhusningsbehov v/forøgelse på 20 pct. Nyt genhusningsbehov v/forøgels e på 40 pct. Nyt genhusningsbehov v/forøgelse på 60 pct. Mjølnerparken 559 1, Tingbjerg/Utterslevhuse , Tåstrupgård 934 0, Gadehavegård 987 0, Agervang 596 0, Ringparken 868 0, Motalavej 888 0, Vollsmose , Stengårdsvej 783 0, Korskærparken 902 0, Sundparken 577 0, Munkebo 562 0, Skovvejen/Skovparken , Finlandsparken 529 0, Bispehaven 880 0, Gellerupparken/Toveshøj , I alt , Anm.: Tætheden er beregnet som områdets samlede beboelsesareal divideret med grundarealet. Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen baseret på Landbyggefondens huslejeregister. Af tabellens regneeksempler fremgår, at det maksimale genhusningsbehov reduceres fra ca husstande til ca husstande, ved at fortætte boligområderne med 40 pct. flere private nybyggede boliger. Ved at bygge hhv. 20, 40 og 60 pct. nye private boliger reduceres genhusningsbehovet med hhv. ca , og husstande. Denne reduktion kan lægges sammen med en reduktion i genhusningsbehovet, som følge af den almindelige fraflytning. Side 2 (6)

3 Tabellen er ikke udtryk for, at det nødvendigvis vil være en god ide at anvende fortætning i alle de 16 områder: Nogle områder har en relativt lav bebyggelsesprocent og vil derfor kunne fortættes meget, mens andre har en høj bebyggelsesprocent. Det vil være forskelligt fra område til område, hvordan det mest hensigtsmæssige mix af instrumenterne fortætning, salg, nedrivning og omdannelse af boligtyper vil være. 2. Beboersammensætning Vil genhusning fra de 16 hårde ghettoområder skabe ghettoproblemer i andre almene områder? Som tidligere nævnt, kan fortætning og almindelig fraflytning reducere behovet for genhusning og dermed mindske en eventuel negativ virkning for andre områder. I de 16 hårde ghettoområder kan boliger med blandede ejerformer bidrage til at sikre en mere blandet beboersammensætning. Hvor lang tid områderne er om at komme af ghettolisten afhænger i høj grad af områdets beboerkarakteristika i dag. Genhusningen af beboerne fra de 16 hårde ghettoområder vil i nogle kommuner skabe et pres på den øvrige almene sektor, blandt andet afhængigt af hvor stor en andel områderne udgør ift. kommunens samlede antal almene boliger. Høje Taastrup, Slagelse og Kolding kommune har den højeste andel af beboere i hårde ghettoområder ift. andelen af almene boliger i kommunen. Genhusningen kan bidrage til en mere skæv beboersammensætning i de afdelinger, hvortil genhusningen foregår. En genhusning af beboerne fra de hårde ghettoområder vil i de fleste tilfælde finde sted i andre almene boligområder i kommunen (eller alternativt en anden kommune). Boligorganisationen kan søge at genhuse disse beboere i mere velfungerende almene boligområder, som ikke opfylder kriterierne for et udsat boligområde. Tabel 2 viser ghettokriterieværdierne for hele den almene sektor i Danmark og for de 16 hårde ghettoområder i gennemsnit. Det fremgår, at den almene boligsektor som helhed ikke opfylder nogen af ghettokriterierne, hverken med eller uden de 55 udsatte områder, mens de 16 hårde ghettoområder opfylder 4 ud af 5 kriterier. Hvis beboere fra de 16 hårde ghettoområder derfor genhuses til det gennemsnitlige almene familieboligområde, ligger dette område relativt langt fra kriteriernes grænseværdier. På makroplan vil det derfor ikke være noget problem at genhuse de maksimalt husstande fra de hårde ghettoområder. Det kan dog ikke udelukkes, at der lokalt Side 3 (6)

4 kan være risici for, at nogle områder, der i dag ligger på grænsen til at opfylde et antal af ghettokriterierne, vil komme i farezonen for at komme på listen over hårde ghettoområder som følge heraf. Det fremgår af tabellen, at beboere i ejerboliger typisk har andre karakteristika end beboere i den almene sektor. Et mix af boliger antages derfor at kunne bidrage til en ændret beboersammensætning. Karakteristika for den gennemsnitlige boligejer ligger langt fra ghettogrænseværdierne. Tabel 2: Ghettokriterierne opgjort for forskellige boligsektorer. Område Antal boliger 1. jan 2017 Beboere 1. jan 2017 Udenfor arb.marked > 40 pct E & I Ikke vestlig > 50 pct. 1. jan 2017 Dømte > 2,2 pct. Kun Gns. grundskole indkomst > 60 pct. < 55 pct jan 2017 År 2015 Ejerboligsektoren i alt ,6 3,6 0,3 16,5 115,2 Den almene sektor i alt 1 ) ,4 24,7 1,4 50,4 69,5 Den almene sektor i alt fratrukket de udsatte områder (55) 1 ) De 55 udsatte områder i alt 1 ) ,4 20,9 1,3 47,7 71, ,2 54,3 2,2 69,7 59,4 De 16 hårde ghettoområder (vægtet gnsn.) i alt ,2 67,6 2,5 77,4 56,4 1) Opgjort ekskl. almene ældre- og ungdomsboliger (TBSTs boligstatistiske database 2017) Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen boligstatistiske database (antal boliger og beboere), samt udtræk fra Danmarks Statistiks forskerordning. 3. Huslejen i de 16 områder sammenlignet med huslejen i andre almene boliger i kommunen Tabel 3 viser huslejeniveauet i de 16 ghettoområder og huslejeniveauet i de almene boliger, som genhusningen antages at kunne ske til. Sidstnævnte er boliger, som ikke er på listen over udsatte områder, og som alternativt ville være blevet udlejet via den eksterne venteliste. Huslejen for genhusningsboligerne antages derfor at svare til Side 4 (6)

5 huslejen for boligerne udlejet via den eksterne venteliste med udlejning i Idet antallet af udlejninger via den eksterne venteliste udgør et forholdsvis begrænset antal, kan huslejeniveauet være skævt. Derfor viser tabel 3 tillige det gennemsnitlige huslejeniveau for alle almene familieboliger i kommunen pr. 1. januar Antal familie. boliger Husleje (kr. pr. m 2 ) Almene boliger fratrukket udsatte områder, hele bestanden Tabel 3: Huslejeniveauet i de 16 hårde ghettoområder og den tilhørende kommune Almene boliger fratrukket udsatte områder. Udlejning Ghettoområder via ekstern venteliste Antal Husleje Antal Husleje familie. (kr. pr. familie. (kr. pr. Difference Områdenavn boliger m 2 ) Kommune boliger m 2 ) Difference Mjølnerparken København Tingbjerg/Utterslev huse Tåstrupgård Høje-Taastrup Gadehavegård Agervang Holbæk Ringparken Slagelse Motalavej Vollsmose Odense Stengårdsvej Esbjerg Korskærparken Fredericia Sundparken Horsens Munkebo Kolding Skovvejen/Skovparken Finlandsparken Vejle Bispehaven Aarhus Gellerupparken/Toveshøj Anm.: De udsatte boligområder indgår ikke i beregningen for huslejeniveauerne i erstatningsboligerne, da genhusning ikke vil finde sted her. Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen baseret på Landbyggefondens huslejeregister. Ved en sammenligning kan man se, at kvadratmeterhuslejen i de 16 områder i gennemsnittet er lavere end i de øvrige almene familieboliger i samme kommune (som ikke er på listen over udsatte områder). Forskellen på kommuneniveau er mindre, hvis man sammenligner med hele bestanden end hvis man sammenligner med boliger på den eksterne venteliste. Det kan skyldes, at flere af boligerne i bestanden er ældre og dermed har en lavere husleje, at kommunerne kun anvender de billigste boliger til anvisning, og at de billigste boliger sjældnere fraflyttes. Side 5 (6)

6 Der er relativt store forskelle i huslejeniveauet i Slagelse, Horsens og Vejle uanset sammenligningsgrundlaget. København har de største forskelle i huslejeniveauer mellem de to opgørelser. I Høje-Taastrup og Fredericia er den gennemsnitlige kvadratmeterhusleje i ghettoområderne højere end i andre almene boliger, som ikke er et udsat område. Side 6 (6)

3. Andelen af beboere i alderen år, der alene har en grunduddannelse, overstiger 60 pct. af samtlige beboere i samme aldersgruppe.

3. Andelen af beboere i alderen år, der alene har en grunduddannelse, overstiger 60 pct. af samtlige beboere i samme aldersgruppe. NOTAT Dato J. nr. 1. december 2018 2018-6411 Liste over ghettoområder pr. 1. december 2018 I henhold til almenboligloven beregner og offentliggør transport-, bygnings- og boligministeren hvert år den 1.

Læs mere

Nye kriterier De fem hidtidige ghettokriterier bibeholdes, men kriterierne vedr. uddannelse og kriminalitet justeres.

Nye kriterier De fem hidtidige ghettokriterier bibeholdes, men kriterierne vedr. uddannelse og kriminalitet justeres. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Nye ghettokriterier I forbindelse med indsatsen mod parallelsamfund opdateres og konsolideres ghettokriterierne. Det gør kriterierne mere robuste og sikrer, at

Læs mere

Listen omfatter almene boligområder med mindst beboere, der opfylder mindst 3 af følgende fem kriterier:

Listen omfatter almene boligområder med mindst beboere, der opfylder mindst 3 af følgende fem kriterier: NOTAT Dato J. nr. [dato] [j.nr.] Liste over ghettoområder pr. 1. december 2016 I henhold til almenboligloven beregner og offentliggør transport-, bygnings- og boligministeren hvert år den 1. december en

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN HANS SKIFTER ANDERSEN Min opgave Hvad betyder Regeringens forslag for bosætningen? Hvor flytter

Læs mere

Børnefattigdom markant mere udbredt i de danske ghettoer

Børnefattigdom markant mere udbredt i de danske ghettoer Børnefattigdom markant mere udbredt i de danske ghettoer Fattigdom er væsentligt mere udbredt i ghettoområderne i Danmark end i resten af landet. I ghettoområderne er 3,8 pct. af beboerne økonomisk fattige,

Læs mere

Liste over særligt udsatte boligområder pr. 1. februar 2014

Liste over særligt udsatte boligområder pr. 1. februar 2014 Dato: 30. januar 2014 Kontor: Boligøkonomi/Almene Boliger Sagsnr.: 2011-5589 Sagsbehandler: kll/ior Dok id: Liste over særligt udsatte boligområder pr. 1. februar 2014 I henhold til almenboligloven beregner

Læs mere

Listen over udsatte boligområder omfatter almene boligområder med mindst beboere, hvor mindst to af følgende fire kriterier er opfyldt:

Listen over udsatte boligområder omfatter almene boligområder med mindst beboere, hvor mindst to af følgende fire kriterier er opfyldt: NOTAT Dato J. nr. 1. dec. 2018 2018-6411 Liste over udsatte boligområder pr. 1. december 2018 I henhold til almenboligloven 61 a, offentliggør transport-, bygnings- og boligministeren hvert år den 1. december

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat BO0104-00250 13-02-2019 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3,

Læs mere

Børn fra udsatte boligområder i daginstitutioner

Børn fra udsatte boligområder i daginstitutioner Velfærdspolitisk Analyse Børn fra udsatte boligområder i daginstitutioner Regeringen har d. 28. maj indgået aftale med Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkepartiet om bedre fordeling

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Sundparken, Horsens Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Sundparken, Horsens Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 4178 0400 Fax 7262 6790 thad@tbst.dk www.tbst.dk Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Sundparken,

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Ringparken, Slagelse Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Ringparken, Slagelse Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Ringparken,

Læs mere

Op mod hver 4. er fattig i de danske ghettoområder

Op mod hver 4. er fattig i de danske ghettoområder Op mod hver 4. er fattig i de danske ghettoområder Målt med OECD s fattigdomsdefinition er antallet af fattige i Danmark steget til 242.000 personer, når man udelader familier, hvor mindst én af forsørgerne

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Motalavej, Slagelse Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Motalavej, Slagelse Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. BO0104-00250 Dato: 13. februar 2019 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168

Læs mere

Den kommende liste over særligt udsatte boligområder efter de fem nye kriterier

Den kommende liste over særligt udsatte boligområder efter de fem nye kriterier Dato: 1. oktober Kontor: Boligøkonomi Sagsnr.: 2011-5589 Sagsbehandler: kll Dok id: Den kommende liste over særligt udsatte boligområder efter de fem nye kriterier Før sommerferien indgik regeringen en

Læs mere

ANALYSE AF BOLIGSALG OG -PRISER I HÅRDE GHETTOOMRÅDER

ANALYSE AF BOLIGSALG OG -PRISER I HÅRDE GHETTOOMRÅDER ANALYSE AF BOLIGSALG OG -PRISER I HÅRDE GHETTOOMRÅDER TRAFIK-, BYGGE- OG BOLIGSTYRELSEN 17. JANUAR 2019 FORFATTERE Sigurd Næss-Schmidt, Partner Christian Heebøll, Senior Economist Lærke Kilsdal, Analyst

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk BO0104-00250 18. februar 2018 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4,

Læs mere

Op mod hver fjerde lever i fattigdom i de danske ghettoområder

Op mod hver fjerde lever i fattigdom i de danske ghettoområder Op mod hver fjerde lever i fattigdom i de danske ghettoområder Fattigdommen i Danmark er mest udbredt blandt beboere i almene boliger. Mens 2,5 procent af personer, der bor i ejerboliger, er fattige, er

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 80 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 80 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 80 Offentligt Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalget lov@ft.dk Lennart Damsbo-Andersen Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

Et historisk tilbageblik på de særligt udsatte boligområder udpeget i Udviklingen i tilflyttere, fraflyttere og fastboende

Et historisk tilbageblik på de særligt udsatte boligområder udpeget i Udviklingen i tilflyttere, fraflyttere og fastboende Et historisk tilbageblik på de særligt udsatte boligområder udpeget i 2014 Udviklingen i tilflyttere, fraflyttere og fastboende November 2016 Opsummering 2 Opsummering Stadig store udfordringer i udsatte

Læs mere

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder UDKAST 19.10.2018 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder Notat BO0103-00020 19-10-2018 I

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 4178 0400 Fax 7262 6790 thad@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat BO0104-00226 10. april 2019 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens

Læs mere

Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3

Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3 Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3 Oplysning om boligområde Områdenavn Boligselskaber og afdeling Kommune Procentsats der søges dispensation til Munkebo Alfabo (tidl. Lejerbo Kolding)

Læs mere

Aftaler om initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund. Maj 2018

Aftaler om initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund. Maj 2018 Aftaler om initiativer på boligområdet, der modvirker Maj 2018 Indgåede aftaler Følgende aftaler er indgået om initiativer på boligområdet, der modvirker : Nye ghettokriterier Initiativer på undervisningsområdet

Læs mere

Almene boliger i Aarhus

Almene boliger i Aarhus 13. NOVEMBER 2018 Almene boliger i Aarhus - Aftale mellem BL s 5. kreds og Aarhus Kommune om genhusning og nybyggeri 1. Den blandede by er en fælles opgave BL s 5. kreds og Aarhus Kommune har tradition

Læs mere

Borgmester Jørn Pedersen Kolding Kommune. Klavs Busch Thomsen Kolding Kommune Alfabo Kolding Åpark 8, 6000 Kolding

Borgmester Jørn Pedersen Kolding Kommune. Klavs Busch Thomsen Kolding Kommune Alfabo Kolding Åpark 8, 6000 Kolding MINISTEREN Borgmester Jørn Pedersen Kolding Kommune Dato J. nr. 24. april 2019 2019-893 Klavs Busch Thomsen Kolding Kommune (klath@kolding.dk) Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27

Læs mere

Anmodning om udvidelse af såkaldt hårdt ghettoområde Munkebo

Anmodning om udvidelse af såkaldt hårdt ghettoområde Munkebo Til Transport-, Bygnings- og Boligministeren Sendt digitalt til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V bolig@tbst.dk 23. maj 2019 - Sagsnr. 18/37395 - Løbenr. 115735/19

Læs mere

Notat om udarbejdelse af udviklingsplaner. 1. Indledning

Notat om udarbejdelse af udviklingsplaner. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO0100-00398 Notat om udarbejdelse af udviklingsplaner 1. Indledning Der er indgået politisk aftale mellem

Læs mere

Initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund

Initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti om: Initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund

Læs mere

FREMTIDENS VOLLSMOSE PROGRAM Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen i Reg Syd

FREMTIDENS VOLLSMOSE PROGRAM Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen i Reg Syd PROGRAM 20190513 Baggrund ift. Vollsmose Vision og mission Den sidste Vollsmoseplan Den fysiske transformation Investorperspektiv Samlede tiltag Spørgsmål FREMTIDENS VOLLSMOSE Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Finlandsparken, Vejle Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Finlandsparken, Vejle Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 4178 0400 Fax 7262 6790 thad@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Finlandsparken,

Læs mere

Liste over almene boligområder pr. 1. december 2015, hvor reglerne om kombineret udlejning kan anvendes.

Liste over almene boligområder pr. 1. december 2015, hvor reglerne om kombineret udlejning kan anvendes. Liste over almene boligområder pr. 1. december 2015, hvor reglerne om kombineret udlejning kan anvendes. I henhold til almenboligloven beregner og offentliggør udlændinge-, integrations- og boligministeren

Læs mere

Analyse 8. januar 2014

Analyse 8. januar 2014 8. januar 2014 Øget koncentration af økonomisk fattige i særligt udsatte boligområder Af Kristian Thor Jakobsen I 2013 fremlagde et ekspertudvalg deres bud på en officiel fattigdomsgrænse i Danmark. Dette

Læs mere

NOTAT VEDR. BOLIGOMRÅDET SKOVPARKEN/SKOVVEJEN I KOLDING

NOTAT VEDR. BOLIGOMRÅDET SKOVPARKEN/SKOVVEJEN I KOLDING NOTAT VEDR. BOLIGOMRÅDET SKOVPARKEN/SKOVVEJEN I KOLDING Kolding Kommune har 2 boligområder på listen over hårde ghettoer. Dette notat relaterer sig til det ene af disse to områder, nemlig boligområdet

Læs mere

NOTAT. Tabel 2 viser de områder, der er udgået af listen i forhold til sidste år.

NOTAT. Tabel 2 viser de områder, der er udgået af listen i forhold til sidste år. NOTAT Dato J. nr. 1. december 2018 2018-6411 Liste over almene boligområder pr. 1. december 2018, hvor reglerne om kombineret udlejning kan anvendes. I henhold til almenboligloven beregner og offentliggør

Læs mere

Referat af ekstraordinært repræsentantskabsmøde. i Slagelse almennyttige Boligselskab. 13. maj 2019 kl. 17:30

Referat af ekstraordinært repræsentantskabsmøde. i Slagelse almennyttige Boligselskab. 13. maj 2019 kl. 17:30 Side 1 af 8 2400 LFJ 2400 / Lejer 13-05-2019 17:30 13-05-2019 18:30 Referat af ekstraordinært repræsentantskabsmøde i 13. maj 2019 kl. 17:30 i Selskabslokalet, Gørtlergade 1, 4200 Slagelse Til stede: Fra

Læs mere

SKOVPARKEN / SKOVVEJEN LOVPLIGTIG OMRÅDEOMDANNELSE EKSTRAORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE

SKOVPARKEN / SKOVVEJEN LOVPLIGTIG OMRÅDEOMDANNELSE EKSTRAORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE / LOVPLIGTIG OMRÅDEOMDANNELSE EKSTRAORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2.5.2019 SIDE 1 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2.5.2019 / LOVPLIGTIG OMRÅDEOMDANNELSE Den såkaldte Ghettolovgivning betyder at Danmarks udsatte

Læs mere

Opfølgning på indsatsen i de særligt udsatte boligområder 1. halvår Koncernstyring

Opfølgning på indsatsen i de særligt udsatte boligområder 1. halvår Koncernstyring Opfølgning på indsatsen i de særligt udsatte boligområder 1. halvår 2016 Koncernstyring September 2016 Anmeldelser per 1.000 indbyggere SUB i alt Udvikling 32,1 29,5 24,2 23,0 28,6 Balance (foregående

Læs mere

Ansøgning om særlig dispensation

Ansøgning om særlig dispensation Ansøgning om særlig dispensation Områdenavn: Agervang Kommune: Holbæk Forudsætninger for særlig dispensation er at Boligområdet opfylder nedenstående kiterier: Området bebos af færre end 2.100 beboere

Læs mere

Liste over særligt udsatte boligområder pr. 1. oktober 2013

Liste over særligt udsatte boligområder pr. 1. oktober 2013 Dato: 1. oktober 2013 Kontor: Boligøkonomi Sagsnr.: 2011-5589 Sagsbehandler: kll Dok id: Liste over særligt udsatte boligområder pr. 1. oktober 2013 I henhold til almenboligloven beregner og offentliggør

Læs mere

Fraflytninger i den almene boligsektor

Fraflytninger i den almene boligsektor TEMASTATISTIK 2016:6 Fraflytninger i den almene boligsektor 2011-2015 Antallet af eksterne fraflytninger i den almene boligsektor i 2015 udgør knap 74.000, og er næsten 2 % lavere sammenlignet med 2011.

Læs mere

Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds

Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds København vokser kraftigt, og i 2030 vil der være ca. 100.000 flere indbyggere end i 2019. Københavns Kommune og BL 1. kreds har set, hvordan

Læs mere

De 16 hårdeste ghettoområder. Dokumentation af de konkrete virkninger af parallelsamfundspakken

De 16 hårdeste ghettoområder. Dokumentation af de konkrete virkninger af parallelsamfundspakken De 16 hårdeste ghettoområder Dokumentation af de konkrete virkninger af parallelsamfundspakken De 16 hårdeste ghettoområder Dokumentation af de konkrete virkninger af parallelsamfundspakken Oktober 2018

Læs mere

Anvisninger i den almene boligsektor i 2016

Anvisninger i den almene boligsektor i 2016 TEMASTATISTIK 2017:1 Anvisninger i den almene boligsektor i 2016 Der er anvist 83.910 boliger i den almene boligsektor i løbet af 2016. Størstedelen af boligerne anvises til personer på ekstern venteliste

Læs mere

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2011

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2011 Boliganvisningen 15. august 2012 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2011 Dette er den 7. rapport. Rapporterne kan findes på kommunens hjemmeside www.ishoj.dk

Læs mere

Anvisninger i den almene boligsektor i 2017

Anvisninger i den almene boligsektor i 2017 TEMASTATISTIK 2018:3 Anvisninger i den almene boligsektor i 2017 Der er anvist 84.799 boliger i den almene boligsektor i løbet af 2017. Størstedelen af boligerne anvises til personer på ekstern venteliste

Læs mere

Indhold. Strategi for erstatningsbyggeri (udgave 30. april 2019)

Indhold. Strategi for erstatningsbyggeri (udgave 30. april 2019) Strategi for erstatningsbyggeri (udgave 30. april 2019) Indhold 0 Baggrund for strategien... 2 1 Overblik over nuværende forudsætninger... 2 2 Principper for placering af erstatningsbyggeri... 3 3 Virkemidler...

Læs mere

NOTAT. Tabel 2 viser de områder, der er udgået af listen i forhold til sidste år.

NOTAT. Tabel 2 viser de områder, der er udgået af listen i forhold til sidste år. NOTAT Dato J. nr. 1. dec. 2017 [j.nr.] Liste over almene boligområder pr. 1. december 2017, hvor reglerne om kombineret udlejning kan anvendes. I henhold til almenboligloven beregner og offentliggør transport-,

Læs mere

Anvisninger i den almene boligsektor i 2018

Anvisninger i den almene boligsektor i 2018 TEMASTATISTIK 2019:1 Anvisninger i den almene boligsektor i 2018 Der er anvist 81.711 boliger i den almene boligsektor i løbet af 2018. Størstedelen af boligerne anvises til personer på ekstern venteliste

Læs mere

INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ

INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ PROGRAM Kl.17.00 Kl.17.10 Kl.17.30 Kl.17.45 Kl. 18.00 Kl.18.30 Kl.19.00 Velkommen v/ Bjarne Larsson, adm. direktør fsb Beboernes spørgsmål

Læs mere

Vejledning til udarbejdelse af en udviklingsplan og afgrænsning af boligområder

Vejledning til udarbejdelse af en udviklingsplan og afgrænsning af boligområder VEJ nr 10030 af 29/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 7. december 2018 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Med udkastet til ny aftale videreføres de mål, parterne har samarbejdet om gennem en årrække:

Med udkastet til ny aftale videreføres de mål, parterne har samarbejdet om gennem en årrække: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 25. marts 2019 Udlejningsaftalen 2019-2023 - kort fortalt Københavns Kommune og de almene boligorganisationer, organiseret

Læs mere

UDSATTE BOLIGOMRÅDER OG GHETTOER. Hvordan undgår vi flere hårde ghettoer i Odense?

UDSATTE BOLIGOMRÅDER OG GHETTOER. Hvordan undgår vi flere hårde ghettoer i Odense? UDSATTE BOLIGOMRÅDER OG GHETTOER Hvordan undgår vi flere hårde ghettoer i Odense? UDSAT BOLIGOMRÅDE: ALMENT BOLIGOMRÅDE MED MINDST 1000 BEBOERE, DER OPFYLDER 2 UD AF FØLGENDE 4 KRITERIER: BESKÆFTIGELSE

Læs mere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Almene boliger Almene boliger omfatter: Familieboliger Ældreboliger Ungdomsboliger Den historiske baggrund Købehavn vokser 1902: ca. 500.000 indbyggere

Læs mere

Fraflytninger i den almene boligsektor

Fraflytninger i den almene boligsektor TEMASTATISTIK 2017:5 Fraflytninger i den almene boligsektor 2012-2016 Der er 66.216 eksterne fraflytninger i den almene boligsektor i 2016. Siden 2012 er antallet af fraflytninger faldet med 18 %. en er

Læs mere

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Boligøkonomi J.nr. 2009-104 kll 3. oktober 2011

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Boligøkonomi J.nr. 2009-104 kll 3. oktober 2011 Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Boligøkonomi J.nr. 2009-104 kll 3. oktober 2011 Liste over almene boligområder, hvor reglerne om kombineret udlejning kan anvendes pr 1. oktober 2011 Baggrund

Læs mere

Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder

Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder Notat BO0104-00246 28-01-2019 På møde

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 43 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 43 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 43 Offentligt Ministeren Finansudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K Finansudvalget har den 25. oktober 2016 stillet følgende

Læs mere

De almene beboeres anciennitet 2016

De almene beboeres anciennitet 2016 TEMASTATISTIK 2016:2 De almene beboeres 2016 Beboerne i almene familieboliger har i gennemsnit boet i deres boliger i mere end 10 år. I hver 10. bolig har beboerne boet mere end 25 år. Beboere i større

Læs mere

Liste over udsatte almene boligområder, der kan søge støtte til infrastrukturændringer pr. 1. december 2015

Liste over udsatte almene boligområder, der kan søge støtte til infrastrukturændringer pr. 1. december 2015 Liste over udsatte almene boligområder, der kan søge støtte til infrastrukturændringer pr. 1. december 2015 I henhold til almenboliglovens 92 b kan Landsbyggefonden med udlændinge-, integrations- og boligministerens

Læs mere

Hvordan går det med at understøtte, at Tingbjerg hjælpes ud af den statslige ghettoliste?

Hvordan går det med at understøtte, at Tingbjerg hjælpes ud af den statslige ghettoliste? KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør 17. maj 2019 Jakob Næsager, MB Sagsnr. 2019-0128033 Dokumentnr. 2019-0128033-5 Kære Jakob Næsager Tak for din henvendelse 9. maj 2019, hvor du stiller

Læs mere

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14.

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd Den 14. juni 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013 Forespørgslen handler om vilkårene

Læs mere

11. marts Sagsnr

11. marts Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 11. marts 2019 Bilag 2. Administrationsgrundlag for almene boliger - anvendelse af krav om almene boliger i lokalplaner og udmøntning

Læs mere

Solvejg von Barm og Pia Skov I 23. marts 2019 I 1. KREDS KONFERENCE I UDSATTE BOLIGOMRÅDER - KRITERIER

Solvejg von Barm og Pia Skov I 23. marts 2019 I 1. KREDS KONFERENCE I UDSATTE BOLIGOMRÅDER - KRITERIER SDE 1 Solvejg von Barm og Pia Skov 23. marts 2019 1. KREDS KONFERENCE UDSATTE BOLGOMRÅDER - KRTERER SDE 2 Solvejg von Barm og Pia Skov 23. marts 2019 1. KREDS KONFERENCE Udsatte boligområder Udsatte boligområder:

Læs mere

4. FORSLAG TIL STRATEGI FOR FREMTIDENS BOLIGER TIL ÆLDRE Sundheds- og Omsorgsudvalget besluttede:

4. FORSLAG TIL STRATEGI FOR FREMTIDENS BOLIGER TIL ÆLDRE Sundheds- og Omsorgsudvalget besluttede: 4. FORSLAG TIL STRATEGI FOR FREMTIDENS BOLIGER TIL ÆLDRE Sundheds- og Omsorgsudvalget besluttede: 1. at 1-værelses ældreboliger fortrinsvist anvendes som boliger til sociale målgrupper, 2. at den nuværende

Læs mere

Forsikringsudgifter i den almene boligsektor 2010-14

Forsikringsudgifter i den almene boligsektor 2010-14 TEMASTATISTIK 2016:4 Forsikringsudgifter i den almene boligsektor 2010-14 De almene boligafdelinger havde i gennemsnit forsikringsudgifter for 1.087 kr. pr. lejemålsenhed i 2014. Det er 23 % mere end i

Læs mere

BoligBarometret. 3. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 3. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 3. udgave 213 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

Liste over almene boligområder pr. 1. december 2014, hvor reglerne om kombineret udlejning kan anvendes

Liste over almene boligområder pr. 1. december 2014, hvor reglerne om kombineret udlejning kan anvendes Dato: 1. december 2014 Kontor: Boligøkonomi Sagsnr.: 2009-104 Sagsbehandler: kll Dok id: 564841 Liste over almene boligområder pr. 1. december 2014, hvor reglerne om kombineret udlejning kan anvendes I

Læs mere

BA10 - endelig aftale 8. november 2010

BA10 - endelig aftale 8. november 2010 Socialministeriet BA10 - endelig aftale 8. november 2010 Aftale mellem regeringen (Venstre og Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om styrket indsat i ghettoområderne og anvendelsen

Læs mere

BoligBarometret. 4. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 4. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 4. udgave 213 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

BoligBarometret. 2. udgave 2014. Almene boliger i Vejle Kommune. 7 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 2. udgave 2014. Almene boliger i Vejle Kommune. 7 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 2. udgave 214 7 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

Boliger for og til hjemløse muligheder og udfordringer

Boliger for og til hjemløse muligheder og udfordringer Boliger for og til hjemløse muligheder og udfordringer Konference Middelfart 13. november 2014 Søren Buggeskov 1 Oplæggets temaer Udfordringen Boligløsninger Hvem gør hvad og hvordan 2 2 Statsrevisorernes

Læs mere

Folder med spørgsmål og svar om:

Folder med spørgsmål og svar om: Juni 2019 BISPEHAVEN Folder med spørgsmål og svar om: Regeringens ghettoplan Udviklingsplan Genhusning Kontakt? Tidsplan Kære beboere i Bispehaven I slutningen af april modtog I beskeden om, at der skal

Læs mere

STATISTIK. Huslejestatistik 2018

STATISTIK. Huslejestatistik 2018 STATISTIK statistik statistik Forord statistikken for den almene boligsektor er baseret på oplysninger fra de almene boligorganisationers indberetninger af beboernes huslejer pr. 1. januar i Landsbyggefondens

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

BoligBarometret. 2. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 2. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 2. udgave 212 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Forord I Vejle Kommune er der samlet fem almene boligorganisationer AAB, ØsterBo, boligselskaber

Læs mere

BoligBarometret. November 2010. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. November 2010. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune November 21 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Forord I Vejle Kommune er der seks almene boligorganisationer AAB, Østerbo, Lejerbo, Boligselskaber

Læs mere

Liste over almene boligområder, hvor reglerne om kombineret udlejning kan anvendes pr. 1. oktober 2013

Liste over almene boligområder, hvor reglerne om kombineret udlejning kan anvendes pr. 1. oktober 2013 Dato: 1. oktober 2013 Kontor: Boligøkonomi Sagsnr.: 2011-5589 Sagsbehandler: kll Dok id: Liste over almene boligområder, hvor reglerne om kombineret udlejning kan anvendes pr. 1. oktober 2013 I henhold

Læs mere

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI I ESBJERG KOMMUNE Teknik & Miljø Esbjerg Kommune INDHOLD 1. Forord.................................. 3 2. Strategien i en sammenhæng................ 3 3. Bæredygtighed i strategien..................

Læs mere

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 4. august 2015 Sagsbehandler Mette Albrandt Telefon direkte 76 16 13 09 Sagsid 15/11910 Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune 1. Forord... - 2-2. Strategien i

Læs mere

Vejen Kommunes Boligpolitik

Vejen Kommunes Boligpolitik Vejen Kommunes Boligpolitik Godkendt af Vejen Byråd den. (Udkast ver. den 30. juni 2016) 1 Indhold Indledning... 2 Bredt sammensat boligmasse... 3 Almene familieboliger... 4 Boliger til særlige målgrupper...

Læs mere

Svar på spørgsmål til indstillingen vedrørende nye anvisningsog udlejningsregler i udsatte boligområder.

Svar på spørgsmål til indstillingen vedrørende nye anvisningsog udlejningsregler i udsatte boligområder. Svar på spørgsmål til indstillingen vedrørende nye anvisningsog udlejningsregler i udsatte boligområder. Side 1 af 5 I det følgende besvares de spørgsmål, der er rejst på byrådsmødets den 16. januar 2019

Læs mere

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør 03. juli 2018 Sagsnr. 2018-0171432 Dokumentnr. 2018-0171432-7 Kære Astrid Aller, Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende

Læs mere

Et historisk tilbageblik på de særligt udsatte boligområder udpeget i Udviklingen i tilflyttere, fraflyttere og fastboende

Et historisk tilbageblik på de særligt udsatte boligområder udpeget i Udviklingen i tilflyttere, fraflyttere og fastboende Et historisk tilbageblik på de særligt udsatte udpeget i 2014 Udviklingen i tilflyttere, fraflyttere og fastboende November 2016 Et historisk tilbageblik på de særligt udsatte udpeget i 2014 Udviklingen

Læs mere

BoligBarometret. 4. udgave 2012. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 4. udgave 2012. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 4. udgave 212 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Forord I Vejle Kommune er der samlet fem almene boligorganisationer AAB, ØsterBo, boligselskaber

Læs mere

KORT FORTALT. Finansministeriet

KORT FORTALT. Finansministeriet KORT FORTALT om tilbuddet til CHristianiaomr ådets beboere Finansministeriet SEPTEMBER 2006 INDHOLD INTRODUKTION........................................... 3 Tilbuddet kort fortalt...................................

Læs mere

Titel: Strategisk planlægger, Planafdelingen, By- og Udviklingsforvaltningen

Titel: Strategisk planlægger, Planafdelingen, By- og Udviklingsforvaltningen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Skematisk overblik - baseret på Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan 1. Titel på udviklingsplan Titel:

Læs mere

BoligBarometret. Februar Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. Februar Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune Februar 211 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Forord I Vejle Kommune er der samlet seks almene boligorganisationer AAB, Østerbo, Lejerbo,

Læs mere

Anvisninger i den almene bolig sektor i 2015

Anvisninger i den almene bolig sektor i 2015 Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December TEMASTATISTIK 2016:1 Anvisninger i den almene bolig sektor i 2015 Der er anvist 87.188 boliger i den almene boligsektor

Læs mere

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan.

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Dagsorden: Præsentation. Opfølgning på sidste møde Genhusning Spørgsmål Opfølgning. Opfølgning på sidste møde. Siden sidste møde

Læs mere

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Skematisk overblik - baseret på Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan UDKAST senest revideret 23.4

Læs mere

STATISTIK. Huslejestatistik 2017

STATISTIK. Huslejestatistik 2017 STATISTIK statistik 2017 statistik 2017 Forord statistikken for den almene boligsektor 2017 er baseret på oplysninger fra de almene boligorganisationers indberetninger af beboernes huslejer pr. 1. januar

Læs mere

BoligBarometret. 1. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 1. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 1. udgave 214 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

Lovforslagene På baggrund af ovennævnte aftaler er det oprindelige udkast til forslag til

Lovforslagene På baggrund af ovennævnte aftaler er det oprindelige udkast til forslag til tbst.dk Edvard Thomsens Vej 14 Til høringspartere, jf. vedlagte høringsliste Høring over udkast til 2 lovforslag - lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om

Læs mere

STATISTIK. Huslejestatistik 2019

STATISTIK. Huslejestatistik 2019 STATISTIK Forord statistikken for den almene boligsektor er baseret på oplysninger fra de almene boligorganisationers indberetninger af beboernes huslejer pr. 1. januar i Landsbyggefondens register. statistikken

Læs mere

Boligministeriet. nye regler om ERSTATNINGS. boliger. ved byfornyelse N Y E L Y F O R S E. vejledning

Boligministeriet. nye regler om ERSTATNINGS. boliger. ved byfornyelse N Y E L Y F O R S E. vejledning Boligministeriet nye regler om RSTATNINGS ved byfornyelse boliger B Y F O R N Y L S vejledning Nye regler om erstatningsboliger ved byfornyelse vejledning er udgivet af Boligministeriet, Slotsholmsgade

Læs mere

NOTAT. Nybyggeri af almene boliger i fremtiden - Debatoplæg

NOTAT. Nybyggeri af almene boliger i fremtiden - Debatoplæg NOTAT By- og Kulturforvaltningen Plan og Byg Salg og Udlejning Odense Slot Indgang G Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 65512694 Fax 66133222 E-mail pb.bkf@odense.dk Nybyggeri

Læs mere

Hvad virker? Hvad kan vi lære af erfaringerne?

Hvad virker? Hvad kan vi lære af erfaringerne? Hvad virker? Hvad kan vi lære af erfaringerne? Aalborg 6. juni 2018 P r o f e s s o r, C l a u s B e c h - D a n i e l s e n, S t a t e n s B y g g e f o r s k n i n g s i n s t i t u t, A a l b o r g

Læs mere

BoligBarometret. 2. udgave 2013. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 2. udgave 2013. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 2. udgave 213 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

Udgifter til varme, vand og el i den almene boligsektor i 2015

Udgifter til varme, vand og el i den almene boligsektor i 2015 TEMASTATISTIK 2015:5 Udgifter til varme, vand og el i den almene boligsektor i 2015 De almene boliger i Region Sjælland har i gennemsnit de højeste udgifter til varme, vand og el, viser en ny opgørelse

Læs mere

Ansøgning om særlig dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 4

Ansøgning om særlig dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 4 Ansøgning om særlig dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 4 Oplysning om boligområde Områdenavn Boligselskab og afdeling Kommune Procentsats der søges dispensation til Munkebo Alfabo (tidl. Lejerbo

Læs mere