Qaasuitsup Kommunia K2 - Syd Kommunalbestyrelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Qaasuitsup Kommunia K2 - Syd Kommunalbestyrelse"

Transkript

1 KONSTITUERENDE OVERGANGSUDVALGSMØDE, 13. Maj 2017 kl Qaasuitsup Kommunia K2 - Syd Kommunalbestyrelse Hansen, Ane Olsen, Peter Sørensen, Hector Lennert Samuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas Kristensen, Niels Jeremiassen, Kristian Svane, Jess Sandgreen, Enok Mølgaard, Timooq Jeremiassen, Otto Jeremiassen, Nikolaj Broberg, Kristian Petersen, Naja IA IA IA IA IA IA IA IA S S S S S S A Mødeleder: Referent: Tilforordnede: Afholdt: Kristian Broberg, S Hans Eriksen Direktionen Fysisk, Aasiaat 13. MAJ 2017 QAASUITSUP KOMMUNIA K2 - SYD Niels Egedes Plads 1, Postboks 220, 3950 Aasiaat

2 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 1 af 18 Dagsorden ORIENTERING OM OVERGANGSUDVALGETS OPGAVER I VALG AF FORMAND FOR KOMMUNALBESTYRELSEN GODKENDELSE AF FORRETNINGSORDEN FOR OVERGANGSUDVALGET VALG AF 1. OG 2. NÆSTFORMAND TIL FOR OVERGANGSUDVALGET NY STYRELSESVEDTÆGT GODKENDELSE AF ORGANISATIONSPLAN MØDEKALENDER FOR UDPEGNING AF MEDLEMMER TIL ØKONOMIUDVALG BESLUTNING OM VEDERLAG TIL 1. VICEBORGMESTER NEDSÆTTELSE AF INDSTILLINGSKOMITÉ VEDR. KOMMUNENAVN OG LOGO ORIENTERING: VALG AF MEDLEMMER TIL RÅD, NÆVN, FONDE, BESTYRELSER M.M ORIENTERING MØDET SLUTTER/ ATAATSIMIINNEQ NAAVOQ UNDERSKRIFTSBLAD: Emne Godkendelse af dagsorden Administrative bemærkninger til dagsorden: I henhold til Inatsisartutlov nr. 22 af 18. november 2010 om den kommunale styrelse 4, afholder den nyvalgte kommunalbestyrelse sit konstituerende møde efter at valgbestyrelsen har truffet afgørelse vedrørende eventuelle valgklager og prøvelsen af medlemmernes valgbarhed er afsluttet. På tidspunktet for dagsordenens færdiggørelse, har valgbarhedsnævnet endnu ikke afsluttet prøvelsen af medlemmernes valgbarhed. Imidlertid er administrationen blevet oplyst, at der ikke er valgte mandater blandt sagerne, og at der kun er enkelte stedfortrædere iblandt. Sagerne kører således. Valgbarhedsnævnets Sekretariat bestiller attester hos politimesteren. Når disse er tilsendt domsudskrifter og bødeforlæg, kan de begynde at udarbejde sags indstillinger til Valgbarhedsnævnet. Processen er således igang og det er ikke muligt at oplyse, hvornår der træffes afgørelser i sagerne. Da er således ikke er valgbarhedssager blandt de valgte medlemmer, og idet der skal afholdes konstituerende møde inden 1. Juni 2017, anser administrationen efter samråd med indenrigskontoret det for ubetryggende at afholde konstituerende møde inden Valgbarhedsnævnets afgørelser foreligger. Godkendt som indstillet.

3 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 2 af 18 Sag nr. Orientering Emne Orientering om Overgangsudvalgets opgaver i 2017 Inatsisartutlov nr. 30 af 28. november 2016 om ændring af strukturreform af den kommunale sektor 9-12: 9. Overgangsudvalgenes væsentligste opgave er at forberede delingen af Qaasuitsup Kommunia i de to nye kommuner. 10. Overgangsudvalgene udarbejder styrelsesvedtægter og forretningsordener for de nye kommuner. Stk. 2. Overgangsudvalgene nedsætter hvert et økonomiudvalg og kan nedsætte underudvalg. 11. Overgangsudvalgene skal træffe de beslutninger, som er nødvendige, for at de nye kommuner med virkning fra den 1. januar 2018 kan varetage de i lovgivningen fastsatte myndighedsområder. Stk. 2. Overgangsudvalgene beslutter senest den 1. august 2017 hvilket navn og byvåben, der ønskes for hver af deres nye kommuner. 12. Overgangsudvalgene beslutter, hvor de fremtidige forvaltninger fysisk skal placeres. Stk. 2. Overgangsudvalgene forbereder administrationen af de nye kommuner og ansætter det nødvendige antal administrative ledere til at opbygge administrationen. Stk. 3. Beslutning om fysisk placering og ansættelse af administrativ ledelse skal være truffet senest den 31. december Indledningsvis skal henvises til bemærkningerne til loven, der er vedlagt som bilag. Herunder er angivet uddrag fra lovens bemærkninger: Overgangsudvalgene får en vigtig rolle i forhold til at forberede de kommende nye kommuner. Overgangsudvalgene skal fungere i overgangsperioden frem til den endelige opdeling af qaasuitsup kommunia. Overgangsudvalgene skal blandt andet tage stilling til, hvordan etableringen af de nye kommuner rent praktisk skal foregå. Der skal udarbejdes en køreplan for de 8 måneder, som overgangsudvalgene har til at forberede sammenlægningen, således at de nye kommuner er funktionsdygtige fra 1. Januar Overgangsudvalgene konstituerer sig efter de gældende bestemmelser herom i inatsisartutlov om den kommunale styrelse. Det foreslås, at det ældste medlem af overgangsudvalget indkalder til konstituerende møde. Fremgangsmåden omkring konstituering i øvrigt følger bestemmelserne i styrelsesloven, dog skal det konstituerende møde være afholdt senest den 1. Juni Overgangsudvalgene vælger formand, næstformand og 2. Næstformand efter bestemmelserne i styrelsesloven om valg af borgmester, viceborgmester og 2. Viceborgmester. Efter delingen 1. Januar 2018 foreslås det, at overgangsudvalgene fortsætter som kommunalbestyrelser i de nye kommuner. Formanden for hvert overgangsudvalg fortsætter i de nye kommuner som borgmester, næstformanden som viceborgmester og 2. Næstformanden som 2. Viceborgmester. Det foreslås, at overgangsudvalgenes medlemmer vederlægges efter bestemmelserne i styrelsesloven om vederlag til kommunalbestyrelserne. Tilsvarende foreslås det, at formand, næstformand og 2. Næstformand vederlægges efter bestemmelserne om vederlag til borgmester, viceborgmester og 2. Viceborgmester.

4 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 3 af 18 Overgangsudvalgenes væsentligste opgave er at forberede opdelingen af qaasuitsup kommunia, samt tilrettelægge etableringen og driften af de to nye kommuner, således at de to nye kommuner vil være i stand til at varetage det kommunale myndighedsansvar på betryggende vis fra 1. Januar Derfor foreslås det, at overgangsudvalgene som noget af det første skal nedsætte økonomiudvalg og nødvendige øvrige udvalg. Bestemmelserne i inatsisartutlov om den kommunale styrelse finder tilsvarende anvendelse herfor. Endvidere skal overgangsudvalgene fastsætte en styrelsesvedtægt for de nye kommuner samt en forretningsorden for overgangsudvalgenes arbejde. Lovens bemærkninger om, at bestemmelserne herom i inatsisartutlov om den kommunale styrelse finder tilsvarende anvendelse, må formentlig forståes således, at disse skal behandles på det konstituerende møde. Overgangsudvalgene skal senest 1. August 2017 tage stilling til de nye kommuners navn og byvåben. Det er afgørende, at denne beslutning træffes hurtigt, af hensyn til behandlingen af et nyt forslag til inatsisartutlov om kommuneinddeling på efterårssamlingen i inatsisartut Endvidere skal de fremtidige forvaltningers fysiske placering fastlægges. Forvaltningerne skal ikke nødvendigvis samles på en lokalitet, men kan fordeles ud over den nye kommunes byer. Overgangsudvalgene træffer beslutning om de enkelte forvaltningers placering, ligesom overgangsudvalgene forbereder administrationen af den nye kommune, og ansætter det nødvendige antal administrative ledere til at opbygge administrationen. Dette arbejde forventes afsluttet, inden delingen af kommunen bliver en realitet 1. Januar Når overgangsudvalget har taget stilling til den fysiske placering af de fremtidige forvaltninger i den nye kommune, bør der hurtigst muligt udarbejdes en plan over hvilke af de ansatte, der skal placeres hvor. De ansatte skal løbende informeres om planerne, og en flytning af den ansattes arbejdssted skal meddeles så tidligt, at den ansatte har mulighed for at opsige sin stilling med det sædvanlige opsigelsesvarsel, såfremt den ansatte ikke ønsker at flytte med opgaven. Som udgangspunkt skal personalet følge opgaven. En ansat vil dog altid kunne opsige ansættelsesforholdet efter sædvanligt varsel, såfremt den ansatte ikke måtte ønske at blive overført til en ny ansættelsesmyndighed. Relevante love er vedlagt denne dagsorden som bilag, inklusiv lovbemærkninger.

5 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 4 af 18 Sagsnr. /emne Sagsfremstilling: Valg af formand for Kommunalbestyrelsen. Bilag nr. 001 Journal nr. Inatsisartutlov nr. 30 af 28. november 2016 om ændring af strukturreform af den kommunale sektor: 4. Det ældste medlem af hvert overgangsudvalg indkalder til konstituerende møde. Stk. 2. Overgangsudvalgene konstituerer sig i henhold til bestemmelserne i Inatsisartutlov om den kommunale styrelse. Det konstituerende møde skal være afholdt senest den 1. juni Stk. 3. Indtil valg af formand for hvert overgangsudvalg har fundet sted, ledes overgangsudvalgenes forhandlinger af det medlem, der har indkaldt til mødet. 7. Overgangsudvalgenes formænd fortsætter som borgmestre, næstformændene som viceborgmestre og 2. næstformændene som 2. viceborgmestre i de nye kommuner. I medfør Inatsisartutlov nr. 22 af 18. november om Den kommunale styrelse vælges formand for Kommunalbestyrelsen blandt medlemmerne ved Kommunalbestyrelsens (her: Overgangsudvalgets) konstituerende møde. Valget foretages som flertalsvalg ( 6, stk. 2). Efter valget af formand overtager denne herefter ledelsen af mødet. Indstilling Kommunalbestyrelsen bedes vælge deres formand. Bilag: Inatsisartutlov nr. 22 af 18. november 2010 Inatsisartutlov nr. 30 af 28. november 2016 om ændring af strukturreform af den kommunale sektor Ane Hansen valgt som formand for Overgangsudvalget i K2 med stemmerne 13 for, ingen imod og 2 blanke.

6 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 5 af 18 Sagsnr. /emne Sagsfremstilling: Godkendelse af forretningsorden for Overgangsudvalget. Bilag nr. Journal nr. I medfør Inatsisartutlov nr. 22 af 18. november , stk. 3 om Den kommunale styrelse, fastsætter Kommunalbestyrelsen (Overgangsudvalget) selv sin forretningsorden. Ifølge Inatsisartutlov nr. 30 af 28. november 2016 om ændring af strukturreform af den kommunale sektor 10, vil forretningsordenen formentlig skulle godkendes på det konstituerende møde. Det foreliggende udkast er i sit indhold identisk til den for Qaasuitsup Kommunia gældende, dog konsekvensrettet i forhold til lovændringer. Det anbefales at Overgangsudvalget opdaterer denne igen efter 1. Januar 2018, når overgangsudvalget overgår til Kommunalbestyrelse, idet minimum kommunenavn bør tilpasses. Indstilling Det indstilles, at udkast til forretningsorden godkendes Bilagsmateriale: 1. Forslag til forretningsorden. Godkendt som indstillet.

7 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 6 af 18 Sagsnr. /emne Valg af 1. og 2. næstformand til for Overgangsudvalget. Bilag nr. Journal nr. Sagsfremstilling: I medfør Inatsisartutlov nr. 22 af 18. november , stk. 4 om Den kommunale styrelse, vælges blandt medlemmer af Kommunalbestyrelsen (her: Overgangsudvalgets) ved dettes første møde. Valget foretages som forholdstalsvalg ( 35). Indstilling Overgangsudvalget bedes vælge deres 1. og 2. næstformand. Bilagsmateriale: Ingen Otto Jeremiassen (S) valgt som 1. næstformand og Hans Aronsen (IA) som 2. næstformand med 13 stemmer for, ingen imod og 2 blanke stemmer.

8 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 7 af 18 Sagsnr. /emne Ny styrelsesvedtægt Bilag nr. Journal nr. Resumé: Overgangsudvalget skal træffe beslutning vedr. den politiske udvalgsstruktur for Kommune K2, med virkning for 1. Januar Sagsfremstilling: Det følger af Inatsisartutlov nr. 30 af 28. november 2016 om ændring af strukturreform af den kommunale sektor 10, at overgangsudvalget skal udarbejde styrelsesvedtægter for de nye kommuner. Af 10, stk. 2 følger, at der skal nedsættes et økonomiudvalg, og at der kan nedsættes underudvalg. Disse underudvalg kan nedsættes efter samme princip som de eksisterende kommunalbestyrelser, i overensstemmelse med Inatsisartutlov om den kommunale styrelses bestemmelser herom. Hensigten er, at disse udvalg fortsætter efter 1. januar En ændring af styrelsesvedtægten kræver to på hinanden følgende behandlinger, med mindst 14 dages mellemrum. Ved 1. behandlingen realitetsbehandles forslaget ikke, men oversendes til beslutning ved 2. behandlingen. Af 9 fremgår: Overgangsudvalgenes væsentligste opgave er at forberede delingen af Qaasuitsup Kommunia i de to nye kommuner. Det er ikke et krav, at udkast til styrelsesvedtægt første behandles på det konstituerende møde. Administrationen anbefaler imidlertid at arbejdet igangsættes straks, således at overgangsudvalgets ønsker om nedsættelse af eventuelle udvalg, udover økonomiudvalget, kan få virkning hurtigst muligt. Administrationen har modtaget oversigt over de udvalg, som ønskes nedsat. Disse vil udgøre den overordnede ramme for den videre udarbejdelse af en egentlig styrelsesvedtægt. Overgangsudvalget anmodes derfor om at fremsende oversigt over de udvalg der faktisk bliver nedsat, samt uddybende og detaljerede oplysninger om udvalgenes opgaver og kompetenceområder, herunder i hvilket omfang det enkelte gives selvstændig beslutningskompetence og/eller indstilling til andre udvalg, fx Økonomiudvalg og Overgangsudvalget. Administrationen skal her særligt bemærke, at eventuelle stående udvalg ikke ses at skulle have nogen selvstændig beslutningskompetencer i Økonomiske konsekvenser: Den endelige vedtagelse af styrelsesvedtægt vil få økonomiske konsekvenser i forhold til vederlag til de kommende udvalgsformænd. Lovgivning Inatsisartutlov nr 22 af 18 november 2010 om den kommunale styrelse Inatsisartutlov nr. 30 af 28. november 2016 om ændring af strukturreform af den kommunale sektor Indstilling Overgangsudvalget bedes godkende, at udkast til styrelsesvedtægt udarbejdes og førstebehandles på førstkommende møde, efter modtagelsen af de nødvendige detaljerede oplysninger. Godkendt som indstillet med følgende indstilling til politisk struktur: Udvalget for Anlæg og Miljø

9 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 8 af 18 Udvalget for Kultur, Undervisning og Fritid Udvalget for Social og Familie Udvalget for Erhverv, Turisme og Råstoffer Udvalget for Nyskabelse, Iværksætter, Udvikling og Folkeoplysning

10 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 9 af 18 Sagsnr. /emne Forslag til administrativ organisation Bilag nr. Journal nr. Resume: For at administrationen i de nye kommuner kan være funktionsdygtig fra 1. januar 2018, skal overgangsudvalgene tage stilling til, hvordan de nye kommuners administration skal organiseres, samt ansætte det fornødne antal administrative ledere til at opbygge administrationen. Sagsfremstilling: Administrationen i Qaasuitsup Kommunia har i den anledning udarbejdet vedlagte notat, der opgør tre forskellige organisationsmodeller for administrationen af den nye kommune. De tre forslag er udarbjdet med afsæt i 6 strategiske mål som Administrationen i Qaasuitsup Kommunia anbefaler, at Overgangsudvalget tager med i det videre arbejde i forbindelse med etablering af de kommende administrative enheder i de to kommuner. De strategiske mål kan således anvendes som Overgangsudvalgets pejlemærker, der er med til at sikre, at de administrative enheder i den nye kommune bedst muligt understøtter det politiske arbejde, fastlagte indsatsområder og borgerne. Når Overgangsudvalget har fastlagt hvilken model for den administrative organisation for den nye kommune, som administrationen i Qaasuitsup Kommunia skal arbejde videre med, vil der fortsat skulle arbejdes med en række opgaver opdelt i Kommunikation til organisationen, Design af den fremtidige organisation samt implementering. Disse tre elementer er nærmere beskrevet i figur i notatet på side 7. Lovgrundlag: Inatsisartutlov nr. 30 af 28. november 2016 om ændring af strukturreform af den kommunale Sektor særligt 12 stk. 1 og 2 Konsekvenser: Indstillingen har ikke umiddelbart konsekvenser for andre områder. Økonomiske konsekvenser: De økonomiske konsekvenser af forslaget vil blive fremlagt ved næste møde i forbindelse med præsentation af design af den fremtidige organisation. Indstilling: Administrationen i Qaasuitsup Kommunia indstiller at overgansgsudvalget: 1. godkender de 6 strategiske mål for den fremtidige administrative organisering, som er fremlagt i notatet, jf. side 2 2. godkender én af de tre foreslåede modeller for administrative organisation, som fremgår af notatet, som den nye kommunes administrative organisation fra bemyndiger administrationen i Qaasuitsup Kommunia til - frem mod næste møde i Overgangsudvalget, - ud fra den model for administrativ organisering som Overgangsudvalget godkender, at udarbejde at arbejde videre med kommunikation til organisationen og Design af den fremtidige organisation. Sidstnævnte vil herefter blive fremlagt ved næste møde i Overgangsudvalget med henblik på, at Overgangsudvalget ved den lejlighed godkender Design af den fremtidige

11 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 10 af 18 organisation herunder ledelsesstruktur, opgavfordeling mellem de enkelte områder i administrationen, teamstruktur og samlede ressourcer. Bilagsmateriale: - Beslutningsnotat - fremtidig organisering af de to nye kommuner Overgangsudvalget i K2 besluttede at godkende strukturforslaget nr. 2 med indstilling om at tilpasse denne yderligere ned ad systemet i henhold til Overgangsudvalgets behov.

12 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 11 af 18 Sagsnr. /emne Mødekalender for 2017 Bilag nr. Journal nr. Resumé: I henhold til styrelsesloven, skal kommunalbestyrelsen (her: Overgangsudvalgets) på det konstituerende møde i et valgår, fastlægge årets mødedatoer. Sagsfremstilling: Overgangsudvalgets vigtigste opgaver fremgår af det indledende orienteringspunkt. I mødekalenderen skal særligt tages hensyn til, at der, jf. Inatsisartutlov nr. 30 af 28. november 2016 om ændring af strukturreform af den kommunale sektor 15, senest 1. Juli 2017 skal fremlægges forslag til budget 2017, som senest 1. august skal være behandlet og vedtaget. Senest samme dato skal træffes beslutning om valg af revision og beslutning om kommunenavn og byvåben. Derudover skal der tages højde for beslutninger omkring kommunens fremtidige organisation og placering af forvaltninger, således at det nødvendige personale kan være på plads i behørig tid inden 1. Januar Der bør/skal derudover ske en mødemæssig koordinering i forhold til Qaasuitsup Kommunias mødekalender, navnlig i forhold til behandlinger af Regnskab 2016 og evt. Tillægsbevillinger, jf. Inatsisartutlov nr. 30 af 28. november 2016 om ændring af strukturreform af den kommunale sektor 18. Der vurderes ligeledes at være behov for koordinering af mødedatoer de to overgangsudvalg imellem, hvorfor der anbefales dels at tage højde for dette, dels at overgangsudvalget udviser fleksibilitet i forhold til evt. ændringer. Under normale omstændigheder, forsøges så vidt muligt at holde juli måned fri af hensyn til ferie, samt august/dele af september pga. rensdyrjagt. Af hensyn til især budgetbehandlinger m.m., vil det formentlig være nødvendigt at holde møder i disse perioder. Som bilag til mødeplanlægningen vedlægges tidsplan for budgetlægning for overgangsudvalgene 2017 og for Som bilag vedlægges Kalender Mødetider for Inatsisartut er tilføjet, dog med forbehold for, at mødedatoer for EM2017 endnu ikke er kendt. Indstilling - at Overgangsudvalget fastsætter og godkender mødedatoer for Bilag: - tidsplan for budgetlægning for overgangsudvalgene 2017 og for Kalender for 2017, med mødedatoer for QaKom Det indstilles, at Økonomiudvalget i K2 bemyndiges til at koordinere med Overgangsudvalget i QK og Overgangsudvalget i K1 med at få udarbejdet mødekalder for Overgangsudvalget K2.

13 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 12 af 18 Sagsnr. /emne Resume: Udpegning af medlemmer til økonomiudvalg Bilag nr. Journal nr. Efter Inatsisartutlov nr. 30 af 28. november 2016 om ændring af strukturreform af den kommunale sektor 10, stk. 2, skal Overgangsudvalget nedsætter et økonomiudvalg og kan nedsætte underudvalg. Sagsfremstilling: Hvis eller når der nedsættes andre udvalg, vil dette ske efter samme princip som de eksisterende kommunalbestyrelser, i overensstemmelse med Inatsisartutlov om den kommunale styrelses bestemmelser herom. Hensigten er, at disse udvalg fortsætter efter 1. januar Ifølge Inatsisartutlov nr. 22 af 18. november 2010 om den kommunale styrelse 24 og 26 kan Kommunalbestyrelsen vælge at nedsætte stående udvalg, jf. disses sammensætning i styrelsesvedtægten (dagsordenens punk ), ligesom Kommunalbestyrelsen vælger medlemmer til Økonomiudvalget. Formand for overgangsudvalget er født formand for Økonomiudvalget. Medlemmerne vælges blandt Overgangsudvalgets medlemmer, og skal bestå af et ulige antal medlemmer, som ikke kan overstige halvdelen af Kommunalbestyrelsens medlemstal. For hvert medlem af de stående udvalg vælges tillige en stedfortræder, som kan indkaldes til at give møde i udvalget ved det ordinære udvalgsmedlems forfald. For så vidt angår de øvrige andre udvalg, stående udvalg, bør udpegning af medlemmer til disse mest naturligt ske i umiddelbar forlængelse af 2. Behandling af den ny styrelsesvedtægt for Overgangsudvalget, hvorefter disse udvalg hurtigst muligt konstituerer sig selv og vælger deres respektive formænd. Lovgrundlag: Inatsisartutlov nr. 22 af 18. november 2010 om den kommunale styrelse. Inatsisartutlov nr. 30 af 28. november 2016 om ændring af strukturreform af den kommunale sektor Konsekvenser: Der vurderes ikke at være miljø-, personale-, eller andre konsekvenser af tiltrædelse af indstilling. Økonomiske konsekvenser: Ingen Sagsbehandlingen: Sagen skal ikke behandles i andre udvalg/råd, Overgangsudvalget har afgørelseskompetencen. Indstilling: Overgangsudvalget bedes udpege nye medlemmer til Økonomiudvalget, efter D `Hondts metode. Bilagsmateriale:

14 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 13 af 18 - Formand Ane Hansen (IA) - Næst Formand Otto Jerimiassen (S) suppleant Jess Svane (S) - Medlem Peter Olsen (IA) suppleant Aqqa Samuelsen (IA) - Medlem Thomas Petersen (IA) suppleant Kristian Jerimiassen (IA) - Medlem Hans Aronsen (IA) suppleant Niels Kristensen (IA) - Medlem Timooq Mølgård (S) suppleant Enok Sandgreen(S) - Medlem Kristian Broberg (S) suppleant Naja Petersen (A)

15 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 14 af 18 Sagsnr. /emne Beslutning om vederlag til 1. viceborgmester Bilag nr. Journal nr. Resume: Kommunalbestyrelsen skal træffe beslutning om, hvorvidt vederlag til 1. viceborgmester skal ske med en fast månedlig procentsats på 15% af borgmestervederlaget eller om denne skal vederlægges med det fulde borgmestervederlag når denne fungerer på posten som borgmester. Beslutningen gælder kun 1. viceborgmester. Sagsfremstilling: Tidligere krævede det ikke en udtrykkelig beslutning mht. hvilken vederlagsform der skal ydes til kommunens 1. viceborgmester, men kræves nu som følge af ændring i bekendtgørelsen om vederlæggelse til borgmestre, viceborgmestre m.fl. i Lovgrundlag: Selvstyrets bekendtgørelse nr. 1 af den 21. januar 2011 om vederlæggelse af borgmestre og viceborgmestre samt kommunalbestyrelses- og bygdebestyrelsesmedlemmer mv., 3, stk. 1. Konsekvenser: Der vurderes ikke at være miljø-, personale-, eller andre konsekvenser af tiltrædelse af indstilling. Økonomiske konsekvenser: Det vurderes ikke, at den ene model fremfor den anden, hvor der ydes fuldt borgmestervederlag i de perioder hvor denne er på ferie el.lign., vil medføre væsentligt forskellige vederlag til 1. viceborgmesteren. Det er vurderingen, at de to modeller set over valgperioden som helhed, vil være stort set ens. Sagsbehandlingen: Sagen skal ikke behandles i andre udvalg/råd, Kommunalbestyrelsen har afgørelseskompetencen. Indstilling: Overgangsudvalget bedes beslutte, om vederlaget til 1. viceborgmester skal ydes som fast månedligt vederlag på 15% af borgmesterens vederlag. Bilagsmateriale: Ingen Godkendt som indstillet.

16 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 15 af 18 Sagsnr. /emne Sagsfremstiilling: Nedsættelse af indstillingskomité vedr. kommunenavn og logo Bilag nr. Journal nr. I medfør af inatsisartutlov nr. 30 af 28. november 2016 om ændring af strukturreform af den kommunale sektor 11, stk. 2, skal overgangsudvalget senest 1. August 2017 beslutte navn og byvåben, der ønskes for den nye kommune. Administrationen har igangsat konkurrencer vedr. navn og byvåben for begge de to nye kommuner, med afleveringsfrist 1. Maj. Der foreligger således på nuværende tidspunkt forslag til både navn og byvåben. Overgangsudvalget bedes derfor udpege medlemmer til en indstillingskomité, der skal gennemgå de modtagne forslag og fremkomme med 3 finalister til navn og 3 finalister til byvåben, med henblik på at fremlægge disse for overgangsudvalget til endelig godkendelse snarest muligt. Indstillingskomitéen foreslåes at bestå af 3-5 medlemmer, der ikke behøver at være medlemmer af overgangsudvalget, men kan være personer med særlig regional kulturel og samfundsmæssig indsigt. Overgangsudvalget kan vælge at nedsætte to komiteer; eet for navn, og eet for byvåben. Der vil være tale om ulønnet hverv, der ophører med overgangsudvalgets godkendelse af henholdsvis navn og byvåben. Indstilling: Overgangsudvalget bedes beslutte, hvor mange medlemmer indstillingskomiteen skal bestå af, samt udpege medlemmerne til komiteen. Bilagsmateriale: - Konkurrence-opslag. Det besluttes, at indstillingskomiteen skal bestå af 5 medlemmer udpeget blandt borgerne og kommiteen bemyndiges til at indstille 3 forslag til beslutning.

17 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 16 af 18 Sagsnr. /emne Resumé: Orientering: Valg af medlemmer til råd, nævn, fonde, bestyrelser m.m. Bilag nr. Journal nr Kommunalbestyrelsen skal vælge medlemmer til aktieselskaber, selvejende institutioner, kommunale institutioner, fonde, foreninger, udvalg og råd, som kommunalbestyrelsen eller kommunen skal være repræsenteret i, jævnfør styrelseslovens 31. Sagsfremstilling: Med henvisning til Inatsisartutlov nr. 30 af 28. november 2016 om ændring af strukturreform af den kommunale sektor 8 og 2, stk. 3, jf. Styrelseslovens 31, stk. 2, 2. pkt, skal Overgangsudvalget udpege disse medlemmer med funktionsperiode fra 1. Januar 2018, idet deres funktionsperiode følger den kommunalbestyrelses funktionsperiode, der har udpeget dem. Af styrelseslovens 31 fremgår, at valget til disse udvalg, råd m.m., skal ske efter valg af medlemmer til de stående udvalg (Økonomiuvalget er et fast udvalg, ikke et stående). Da disse andre stående udvalg imidlertid først kommer til eksistens når styrelsesvedtægten er 2. behandlet, vil valg således først kunne ske i umiddelbar forlængelse heraf. Forbrugerudvalg: Særligt om disse skal bemærkes, at Landstingslov nr. 10 af 13. november 1986 om forbrugerråd, markedsføring, mærkning, priser og forbrugerklageudvalg er ophævet. Der skal derfor ikke længere udpeges medlemmer til disse. I en række byer har udvalgene hidtil fortsat deres virke og opretholdt et vist aktivitetsniveau, ligesom der også fra borgernes/forbrugernes side, ses at være efterspørgsel for et lokalt forbrugermæssigt organ. Overgangsudvalget kan dog beslutte at nedsætte et alligevel, men det vil i så fald ikke have nogen lovgivningsmæssige beføjelser. Dette kan i så fald ske på et senere møde, hvilket anbefales, idet det i så fald bør ske på grundlag af grundigere overvejelser omkring et sådan udvalgs opgaver og funktioner. I en række byer er der endvidere nedsat Handicapråd og Ældreråd, som Socialudvalget udpeger medlemmer til. En detaljeret liste over de udvalg, råd, nævn, bestyrelser osv., hvortil der skal udpeges, bliver eftersendt til overgangsudvalget. Indstilling: Overgangsudvalget bedes tage orienteringen til efterretning Taget til efterretning.

18 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 17 af 18 ORIENTERING Forslag fra medlemmer, til videre behandling i udvalg eller administration. Forespørgsler fra medlemmer, besvaret administrativt.

19 Møde nr. 01/17 13/05/2017 Overgangsudvalget. KB/AH Side 18 af 18 Mødet slutter/ ataatsimiinneq naavoq Underskriftsblad: Hansen, Ane Olsen, Peter Sørensen, Hector Lennert Samuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas Kristensen, Niels Svane, Jess Sandgreen, Enok Mølgaard, Timooq Jeremiassen, Otto Jeremiassen, Kristian Jeremiassen, Nikolaj Broberg, Kristian Petersen, Naja

KONSTITUERENDE OVERGANGSUDVALGSMØDE, 07. Maj 2017 kl Qaasuitsup Kommunia K1 - Nord Kommunalbestyrelse S S S S S S S S S PN PN A A A D IA IA

KONSTITUERENDE OVERGANGSUDVALGSMØDE, 07. Maj 2017 kl Qaasuitsup Kommunia K1 - Nord Kommunalbestyrelse S S S S S S S S S PN PN A A A D IA IA KONSTITUERENDE OVERGANGSUDVALGSMØDE, 07. Maj 2017 kl.14.00 Qaasuitsup Kommunia K1 - Nord Kommunalbestyrelse Jerimiassen, Palle Bagger, Ane Lone Fleischer, Sakio Kristensen, Jørgen Petersen, Jakob Imanuelsen,

Læs mere

KONSTITUERENDE OVERGANGSUDVALGSMØDE, 07. Maj 2017 kl Qaasuitsup Kommunia K1 - Nord Kommunalbestyrelse S S S S S S S S S PN PN A A A D IA IA

KONSTITUERENDE OVERGANGSUDVALGSMØDE, 07. Maj 2017 kl Qaasuitsup Kommunia K1 - Nord Kommunalbestyrelse S S S S S S S S S PN PN A A A D IA IA KONSTITUERENDE OVERGANGSUDVALGSMØDE, 07. Maj 2017 kl.13.00 Qaasuitsup Kommunia K1 - Nord Kommunalbestyrelse Jerimiassen, Palle Bagger, Ane Lone Fleischer, Sakio Kristensen, Jørgen Petersen, Jakob Imanuelsen,

Læs mere

Dagsorden. Godkendelse af dagsorden. Administrationsbemærkninger til dagsorden: Ingen. Beslutning: Dagsorden bliver godkendt.

Dagsorden. Godkendelse af dagsorden. Administrationsbemærkninger til dagsorden: Ingen. Beslutning: Dagsorden bliver godkendt. Dagsorden 17-017 STILLINGSOPSLAG FOR KOMMUNALDIREKTØR... 1 17-018 FLYTNING AF PERSONALE FRA CENTRALADMINISTRATIONFEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 17-019 AASIAAT KULTURHUS... 4 17-020 AASIAAT SOM CENTRALADMINISTRATION....5

Læs mere

OVERGANGSUDVALGSMØDE, 09. juni 2017 kl Qaasuitsup Kommunia K2 - Syd Kommunalbestyrelse IA IA IA IA IA IA IA IA S S S S S S A

OVERGANGSUDVALGSMØDE, 09. juni 2017 kl Qaasuitsup Kommunia K2 - Syd Kommunalbestyrelse IA IA IA IA IA IA IA IA S S S S S S A OVERGANGUDVALGMØDE, 09. juni 2017 kl.14.00 Qaasuitsup Kommunia K2 - yd Kommunalbestyrelse Hansen, Ane Olsen, Peter ørensen, Hector Lennert amuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas Kristensen, Niels

Læs mere

OVERGANGSUDVALGSMØDE, 09. juni 2017 kl Qaasuitsup Kommunia K2 - Syd Kommunalbestyrelse

OVERGANGSUDVALGSMØDE, 09. juni 2017 kl Qaasuitsup Kommunia K2 - Syd Kommunalbestyrelse OVERGANGSUDVALGSMØDE, 09. juni 2017 kl.14.00 Qaasuitsup Kommunia K2 - Syd Kommunalbestyrelse Hansen, Ane IA Olsen, Peter IA Karl Thue Nathanielsen, suppleant Sørensen, Hector Lennert IA Samuelsen, Aqqa

Læs mere

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Ekstra ordinært møde

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Ekstra ordinært møde Overgangsudvalg, 01. Oktober 2017 kl. 10.00 Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Ekstra ordinært møde Hansen, Ane Olsen, Peter ørensen, Hector Lennert amuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas Kristensen,

Læs mere

ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 27. maj

ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 27. maj Møde nr. 05/13 27/05/2013 Kommunalbestyrelsen (OD) ide 1 af 11 ORDINÆRT KOMMUNALBETYRELEMØDE 27. maj 2013 2013 09.00 Deltagere: Ole Dorph Jess vane Kristian Jeremiassen Enok andgreen Palle Jerimiassen

Læs mere

29. september 2016 EM 2016/117. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

29. september 2016 EM 2016/117. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 29. september 2016 EM 2016/117 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Ved folkeafstemningen den 25. marts 2014 i den nuværende Qaasuitsup Kommunia tilkendegav et klart flertal

Læs mere

Kommunalbestyrelsens konstituerende møde 01/2017, den 26. april 2017

Kommunalbestyrelsens konstituerende møde 01/2017, den 26. april 2017 Oversigt: Indledning Punkt 01 Godkendelse af dagsorden Punkt 02 Ansøgning om orlov fra kommunalbestyrelse Henrik Fleischer Punkt 03 Ansøgning om orlov fra kommunalbestyrelse Erik Jensen Punkt 04 Valg af

Læs mere

24. august 2016 UKA 2016/117. Bemærkninger til lovforslaget

24. august 2016 UKA 2016/117. Bemærkninger til lovforslaget 24. august 2016 UKA 2016/117 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Ved folkeafstemningen den 25. marts 2014 i den nuværende Qaasuitsup Kommunia tilkendegav et klart flertal

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Konstituerende møde. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Konstituerende møde. Dagsorden Forside Konstituerende møde Dagsorden Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 17.00 Medlemmer Afbud Indkaldt Side 2 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Meddelelser... 4 3. Orienteringer... 5 4. Beslutninger...

Læs mere

Møde nr. 05/15 15/06/2015 Kommunalbestyrelsen (OD) Side 1 af 13. ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 15. Juni 2015 kl. 09:00

Møde nr. 05/15 15/06/2015 Kommunalbestyrelsen (OD) Side 1 af 13. ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 15. Juni 2015 kl. 09:00 Møde nr. 05/15 15/06/2015 Kommunalbestyrelsen (OD) ide 1 af 13 ORDINÆRT KOMMUNALBETYRELEMØDE 15. Juni 2015 kl. 09:00 Deltagere: Ole Dorph Jess vane Kristian Jeremiassen Enok andgreen Palle Jerimiassen

Læs mere

Møde nr. 02/15 13/03/2015 Kommunalbestyrelsen (OD) Side 1 af 5. EKSTRAORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 13. Marts 2015 kl. 10:00

Møde nr. 02/15 13/03/2015 Kommunalbestyrelsen (OD) Side 1 af 5. EKSTRAORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 13. Marts 2015 kl. 10:00 Møde nr. 02/15 13/03/2015 Kommunalbestyrelsen (OD) ide 1 af 5 EKTRORDINÆRT KOMMUNLBETYRELEMØDE 13. Marts 2015 kl. 10:00 Deltagere: Tilstede: Mødt/Tlf./tedfortræder Ole Dorph Jess vane Kristian Jeremiassen

Læs mere

K K R H O V E D S T A D E N

K K R H O V E D S T A D E N D AG SORDEN 2014 K K R H O V E D S T A D E N Dato: 29-01-2014 Tidspunkt: 10:30 Sted: Pharmakon, Milnersvej 42, 3400 Hillerød Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI)

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Ekstraordinært Udvalgsmøde FI Torsdag den 09. november 2017 Kl. 16:00 Lokale Strandvolden, Hornslet Medlemmer Jesper Yde Knudsen (Ø) Jørgen Brøgger (C)

Læs mere

Forretningsorden for Kommuneqarfik Sermersooq s Bygdebestyrelser

Forretningsorden for Kommuneqarfik Sermersooq s Bygdebestyrelser Forretningsorden for Kommuneqarfik Sermersooq s Bygdebestyrelser Konstituering af bygdebestyrelsen 1. Efter valgbestyrelsens afgørelse om evt. valgklager og prøvelsen af medlemmernes valgbarhed er afsluttet,

Læs mere

K K R S J Æ L L A N D

K K R S J Æ L L A N D D AG SORDEN TIL KONSTITUERENDE M ØDE 2010 K K R S J Æ L L A N D Dato: 25. januar 2010 Tidspunkt: 10.30 Sted: Scandic Ringsted, Nørretorv 57, 4100 Ringsted KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners

Læs mere

K K R S J Æ L L A N D

K K R S J Æ L L A N D D AG SORDEN 2018 K K R S J Æ L L A N D Dato: 22-01-2018 10:30 Sted: Sørup Herregård Sørupvej 26 4100 Ringsted. Mødet er fra kl. 10.30-12.00. Partierne aftaler selv gruppemøder. Gruppemøder kan i givet

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Konstituerende møde

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Konstituerende møde Forside Dagsorden Konstituerende møde Tirsdag den 19. april 2016 kl. 16.00 Medlemmer Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Udtrædende medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan

Læs mere

Ekstrakt af telefonreferat om konstituering

Ekstrakt af telefonreferat om konstituering Enhed KOMJURA, Kommunaljura Sagsbehandler DEPLRH Koordineret med Sagsnr. 2012-00713 Doknr. 39066 Dato 14-12-2012 Ekstrakt af telefonreferat om konstituering Baggrund En kommune har kontaktet ministeriet

Læs mere

K K R S Y D D A N M A R K

K K R S Y D D A N M A R K D AG SORDEN TIL KONSTITUERENDE MØDE 2010 K K R S Y D D A N M A R K Dato: 19. januar 2010 Tidspunkt: 10.30 Sted: Fredericia Uddannelsescenter, Mosegårdsvej 2, Fredericia KL s mission Varetage demokratisk

Læs mere

Dette notat beskriver borgmesterens formelle kompetence set i forhold til udvalget og forvaltningen tegnet ved direktionen.

Dette notat beskriver borgmesterens formelle kompetence set i forhold til udvalget og forvaltningen tegnet ved direktionen. NOTAT Til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Parlamentariske aspekter ved arbejdet som borgmester i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Dette notat beskriver borgmesterens formelle kompetence

Læs mere

K K R H O V E D S T A D E N

K K R H O V E D S T A D E N D AG SORDEN 2018 K K R H O V E D S T A D E N Dato: 29-01-2018 10:30 12.00 Sted: Pharmakon Milnersvej 42 3400 Hillerød Partierne aftaler selv gruppemøder. Gruppemøder kan i givet fald placeres i tidsrummet

Læs mere

Spørgsmål/svar i forbindelse med kommunalbestyrelsens og regionsrådenes konstituering (KRV17)

Spørgsmål/svar i forbindelse med kommunalbestyrelsens og regionsrådenes konstituering (KRV17) Spørgsmål/svar i forbindelse med kommunalbestyrelsens og regionsrådenes konstituering (KRV17) 1) Er en konstitueringsaftale bindende? Nej, en konstitueringsaftale er ikke juridisk bindende og kan ikke

Læs mere

Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune

Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune I henhold til 45, stk. 5 i Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats fastsættes: Formål 1. Det lokale beskæftigelsesråd

Læs mere

Notat vedrørende Glostrup Kommunes eventuelle omkonstituering. 1. Baggrund. 2. Faktuelle omstændigheder NOTAT

Notat vedrørende Glostrup Kommunes eventuelle omkonstituering. 1. Baggrund. 2. Faktuelle omstændigheder NOTAT Notat vedrørende Glostrup Kommunes eventuelle omkonstituering 1. Baggrund Glostrup Kommune har anmodet KL-konsulenterne om et notat om, hvorvidt det vil være i overensstemmelse med kommunestyrelsesloven

Læs mere

Vedtaget 24. august 2015

Vedtaget 24. august 2015 forretningsorden Vedtaget 24. august 2015 Emne Forretningsorden for fsb s bestyrelse 1. Bestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af boligorganisationens anliggender og skal

Læs mere

K K R H O V E D S T A D E N

K K R H O V E D S T A D E N D AG SORDEN TIL KONSTITUERENDE M ØDE 2010 K K R H O V E D S T A D E N Dato: 28. januar 2010 Tidspunkt: 11.00 Sted: KolleKolle Konferencehotel, Frederiksborgvej 105, 3500 Værløse KL s mission Varetage demokratisk

Læs mere

Social- og Indenrigsministeriet har telefonisk besvaret spørgsmål med følgende indhold fra en kommune:

Social- og Indenrigsministeriet har telefonisk besvaret spørgsmål med følgende indhold fra en kommune: Enhed Kommunaljura og Valg Sagsbehandler LBH Koordineret med Sagsnr. 2015-8007 Doknr. 285071 Dato 06-11-2015 Ekstrakt af telefonnotat til besvarelse af en kommunes spørgsmål om økonomiudvalgets sammensætning

Læs mere

K K R S Y D D A N M A R K

K K R S Y D D A N M A R K D AG SORDEN 2018 K K R S Y D D A N M A R K Dato: 25-01-2018 10:30 Sted: Comwell Hotel Kolding Skovbrynet 1 6000 Kolding Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager

Læs mere

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Kommunalbestyrelsen 31.oktober.2018 kl. 10.00 Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Hansen, Ane Olsen, Peter Sørensen, Hector Lennert Samuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas Kristensen, Niels Jeremiassen,

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN TIL KONSTITUERENDE M ØDE 2010 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 21. januar 2010 Tidspunkt: 10.30 Sted: Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg KL s mission Varetage demokratisk styrede

Læs mere

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Mødedato 14. december 2017 Mødetidspunkt 16:00 Konstituerende møde. Mødelokale F 6 Mødedeltagere Anne Sofie Uhrskov (V) Morten Skovgaard (V) Charlotte Drue (V)

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881 Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F 2015-33822 Dato: 27-11-2017 Kommunens sagsnr. 15/34881 Ankestyrelsen Henvendelse vedrørende Guldborgsund Kommunes fastsættelse af vederlag til stedfortrædere

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet

Forretningsorden for Integrationsrådet Forretningsorden for Integrationsrådet Revideret med SAMU beslutning af 24.01.2018 Dato: 31. januar 2018 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til,

Læs mere

Kommunalbestyrelsen DAGSORDEN

Kommunalbestyrelsen DAGSORDEN Kommunalbestyrelsen DAGSORDEN Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Tirsdag den 28. november 2017 Start kl.: 17:30 Slut kl.: 20:00 Medlemmer: Fraværende: Jan Petersen (A) Allan Gjersbøl Jørgensen (A) Hans

Læs mere

Udpegning, sammensætning og betjening af FGU-bestyrelser

Udpegning, sammensætning og betjening af FGU-bestyrelser Udpegning, sammensætning og betjening af FGU-bestyrelser KL har i forbindelse med udpegning, sammensætning og betjening af bestyrelserne for de nye FGU-institutioner bedt Undervisningsministeriet uddybe

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Konstituerende møde. Dagsorden

Kommunalbestyrelsen. Konstituerende møde. Dagsorden Dato: 02. maj 2017 Forside Konstituerende møde Dagsorden Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Uju Petersen (IA) Harald Bianco

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE Kapitel 1 Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver 1. Det Lokale Beskæftigelsesråd skal rådgive kommunen og skal samordne og

Læs mere

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Konstituerende møde. Referat

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Konstituerende møde. Referat Forside Konstituerende møde Referat Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 17.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA), formand Harald Bianco (IA) Malene Lynge (IA) Henrik Rachlev (IA) Randi Vestergaard Evaldsen (D)

Læs mere

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Kommunalbestyrelse 27. Marts 2018 kl. 10.00 Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Hansen, Ane Olsen, Peter Sørensen, Hector Lennert Samuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas Kristensen, Niels Jeremiassen,

Læs mere

Referat af Overgangsudvalgets konstituerende møde 01/2008, den 24. april 2008

Referat af Overgangsudvalgets konstituerende møde 01/2008, den 24. april 2008 Oversigt: Indledning. Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Punkt 02 Valg af formand. Punkt 03 Anmeldelse af grupper i forbindelse med valg af udvalgsmedlemmer. Punkt 04 Valg af næstformand og 2. næstformand.

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget Regler for Folkeoplysningsudvalgets virke i Københavns Kommune er fastlagt i folkeoplysningslovens 34-39

Læs mere

Notat. Sammenfatning. Sagens baggrund

Notat. Sammenfatning. Sagens baggrund Notat Vedrørende: Notat om forslag til ændringer i Styrelsesvedtægten Sagsnavn: Klage fra Bjarne Overmark til Statsforvaltningen over Venstre og Dansk Folkepartis vedr. strukturændringer Sagsnummer: 00.01.00-K02-5-15

Læs mere

VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG

VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG Nedsat iht. Lovbekendtgørelse nr. 924 af 5. oktober 2000 om støtte til folkeoplysning. I henhold til kapitel 9 i lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsorganisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 3. januar 2018 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Heidi Ladegaard,

Læs mere

Forretningsorden. for. bestyrelsen. DNS i/s [Arbejdstitel]

Forretningsorden. for. bestyrelsen. DNS i/s [Arbejdstitel] Eksempel på Forretningsorden for løsningsforslag no. 1. Eksemplet på Forretningsorden kræver ikke ændringer i det udarbejdede DNS I/S aftalesæt. Løsningsforslag fremlagt på borgmestermødet den 28. august

Læs mere

Forretningsorden for Det Regionale Beskæftigelsesråd, Hovedstaden & Sjælland

Forretningsorden for Det Regionale Beskæftigelsesråd, Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsesrådet Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Juni 2014 Forretningsorden for Det Regionale Beskæftigelsesråd, Hovedstaden & Sjælland I henhold til 37 i Lov nr. 522 om ansvaret for og

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 93, d. 30. januar 2018 Pkt. 4. Bilag 1 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 176, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

KANUKOKA s vedtægter. Navn, formål og hjemsted

KANUKOKA s vedtægter. Navn, formål og hjemsted Udkast til nye vedtægter (Grundlag: Delegeretforsamlingen nedlægges. Bestyrelsen er herefter KANUKOKA s højeste myndighed. Bestyrelsen består af en fast fuldtidsformand samt borgmestre og 1. viceborgmestre/lederen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Region Midtjylland

Styrelsesvedtægt for Region Midtjylland Regionshuset Viborg Styrelsesvedtægt for Region Midtjylland Kapitel 1 Regionsrådet 1. Regionsrådet består af 41 medlemmer. Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

INDSTILLING. 3. Godkendelse af forslag til forretningsorden

INDSTILLING. 3. Godkendelse af forslag til forretningsorden INDSTILLING 3. Godkendelse af forslag til forretningsorden Bestyrelsen skal i henhold til vedtægterne for Hovedstadens Beredskab 9.1 vedtage en forretningsorden for sit virke. Indstilling Det indstilles,

Læs mere

Forretningsorden for RAR Nordjylland

Forretningsorden for RAR Nordjylland Forretningsorden for RAR Nordjylland 1. Opgaver 1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv.: 1. Indgår

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B

F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 19-12-2016 Økonomiudvalget - 19-12-2016 19.12.2016 kl. 16:45 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

13. november 2017 EM 2017/106. Ændringsforslag. Til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om den kommunale styrelse. Til 6.

13. november 2017 EM 2017/106. Ændringsforslag. Til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om den kommunale styrelse. Til 6. Ændringsforslag Til Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om den kommunale styrelse Fremsat af Naalakkersuisut til 3. behandlingen. Til 6 1. 6 stk. 1 og 2, affattes således: På det konstituerende

Læs mere

Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune

Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune Uddrag for kommissorium Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ikast-Brande har i forbindelse med offentliggørelsen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8,

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8, VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE Forslag til ændringer Version 8, 11.10.2018 I disse ændringsforslag er der taget højde for, at medlemmer ikke kan vælges direkte til udvalget, men

Læs mere

Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune

Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune juni 2011 1 Beskæftigelsesrådets formål Det lokale beskæftigelsesråd har til formål at rådgive kommunen og samordne og udvikle

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Århus, den 10. december 2008 Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Introduktion Valg til bestyrelsen sker hvert år på boligkontorets repræsentantskabsmøde. Valgperioden er højst 2 år.

Læs mere

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1 ~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv

Læs mere

Dagsorden for Byrådet

Dagsorden for Byrådet Dagsorden for Byrådet 10.12.2013 Kl. 19:00 A: Socialdemokratiet B: Det Radikale Venstre C: Det Konservative Folkeparti F: Socialistisk Folkeparti I: Liberal Alliance O: Dansk Folkeparti V: Venstre Ø: Enhedslisten

Læs mere

Lokaludvalgsmøde. Referat

Lokaludvalgsmøde. Referat Najukkami ataatsimiititaliaq,tasiilaq Saqqaa Lokaludvalgsmøde Referat Onsdag den 11. februar 2015 kl. 14.00 Medlemmer: Ole Nuko Pia-Gry Christensen Lasarus Mikaelsen Knud Mathiassen Dilare Ertaq 0 Dagsorden

Læs mere

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold Greve Fodbold Bestyrelsens Forretningsorden Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold 1. Formål 1.1 Nærværende forretningsorden fastlægger rammerne for Greve Fodbolds bestyrelses ageren under iagttagelse

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for Amager Øst LOKALUDVALG. Udvalgets konstituering

FORRETNINGSORDEN. for Amager Øst LOKALUDVALG. Udvalgets konstituering FORRETNINGSORDEN for Amager Øst LOKALUDVALG Udvalgets konstituering 1. Det ældste medlem (i alder) indkalder til lokaludvalgets konstituerende møde. Stk. 2. På det konstituerende møde vælges en formand

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 81, den 8. dec. 2015 Pkt. 11. Bilag 2 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 16, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

Forslag til vedtægter for Folkeoplysningsudvalget i Viborg Storkommune

Forslag til vedtægter for Folkeoplysningsudvalget i Viborg Storkommune Forslag til vedtægter for Folkeoplysningsudvalget i Viborg Storkommune Dette forslag er udarbejdet under forudsætning af, at kulturelle foreninger/samvirker ikke gives støtte i henhold til lov om folkeoplysning

Læs mere

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune Forretningsorden for Integrationsrådet Odsherred Kommune Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at afgive udtalelse i alle spørgsmål, der har betydning for,

Læs mere

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald.

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Forretningsorden for Økonomiudvalget (Valgperioden 2018-2021) Udvalgets formand og næstformand 1. Overborgmesteren er født formand

Læs mere

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen Forretningsorden Dagtilbud Højvangen 1. Valg til bestyrelsen 2. Bestyrelsens konstituering 3. Bestyrelsens møder 4. Kompetencer og ansvar 5. Ændring af forretningsorden 6. Udlevering af forretningsorden

Læs mere

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Overgangsudvalg, 11. august 2017 kl. 10.00 Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Hansen, Ane Nathanielsen, Karl Thue Sørensen, Hector Lennert Samuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas Kristensen,

Læs mere

1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på 3 år.

1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på 3 år. 25. februar 2011 J.nr. 2011-4001-01 MD Forretningsorden for Universitetsdirektørudvalget Formandskab 1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på

Læs mere

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed:

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: REFERAT Byrådet Konstituering Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: 18.00-18.25 Fraværende: Mødested: Byrådssalen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 Valg af borgmester 2 Valg af 1. og

Læs mere

Vedtægter, Forretningsorden. samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune

Vedtægter, Forretningsorden. samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune Vedtægter, Forretningsorden samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune Kultur- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Marts 2014 Retsgrundlag. Ifølge Folkeoplysningsloven 34 og 35 fastsætter

Læs mere

Vedtægt. for. Folkeoplysningsudvalget. Assens Kommune

Vedtægt. for. Folkeoplysningsudvalget. Assens Kommune Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Assens Kommune 1. Formål med folkeoplysning. Stk. 1. Med respekt for forskellige holdninger at sikre offentligt tilskud med videre til den frie folkeoplysende virksomhed,

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN FOR ØKONOMIUDVALGET INDHOLDSFORTEGNELSE Konstituering... 3 Udvalgets møder... 3 Dagsorden, fremlæggelse... 3 Beslutningsdygtighed, mødeledelse og sagernes forelæggelse...

Læs mere

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Kommunalbestyrelsen 28.Marts 2019 kl. 10.00 Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Hansen, Ane Olsen, Peter ørensen, Hector Lennert amuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas Kristensen, Niels Jeremiassen,

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Stk. 2 Centerrådet kan udpege tilforordnede til at deltage i rådets møder uden stemmeret.

Stk. 2 Centerrådet kan udpege tilforordnede til at deltage i rådets møder uden stemmeret. Forretningsorden for Centerrådet 1 Sammensætning: Centerrådet sammensættes af et bestyrelsesmedlem fra hver udbyder af arbejdsmarkedsuddannelser og et fra hvert VUC, som har hjemsted i VEU-centrets geografiske

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 18. januar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 18. januar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 18. januar 2018 kl. 10.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Konstituering af bestyrelsesformand og næstformænd

Læs mere

Bestyrelsens forretningsorden

Bestyrelsens forretningsorden Bestyrelsens forretningsorden ARC - I/S Amager Ressourcecenter Bestyrelsens forretningsorden I medfør af 11, stk. 2, i vedtægten fastsættes denne forretningsorden for bestyrelsen for ARC - I/S Amager

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 18. januar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 18. januar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 18. januar 2018 kl. 10.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Orientering om Midttrafik

Læs mere

OVERGANGSUDVALGSMØDE, 14. juni 2017 kl Qaasuitsup Kommunia K1 - Nord Kommunalbestyrelse S S S S S S S S S PN PN A A A D IA IA

OVERGANGSUDVALGSMØDE, 14. juni 2017 kl Qaasuitsup Kommunia K1 - Nord Kommunalbestyrelse S S S S S S S S S PN PN A A A D IA IA OVERGANGUDVALGMØDE, 14. juni 2017 kl.13.00 Qaasuitsup Kommunia K1 - Nord Kommunalbestyrelse Jerimiassen, Palle Bagger, Ane Lone Fleischer, akio Kristensen, Jørgen Petersen, Jakob Imanuelsen, Jens Andersen,

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet I medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune nedsat et handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Forretningsorden. Stk. 2. Det lokale Beskæftigelsesråd består af følgende medlemmer: 1 fra Center for Erhvervsuddannelser Lolland Falster (CELF)

Forretningsorden. Stk. 2. Det lokale Beskæftigelsesråd består af følgende medlemmer: 1 fra Center for Erhvervsuddannelser Lolland Falster (CELF) Formål 1. Det lokale Beskæftigelsesråd har til formål at rådgive de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcenteret og at samordne og udvikle den lokale forebyggende indsats for personer, der har

Læs mere

stk. 3. Stemmeberettigede og valgbare er alene borgere bosiddende i Greve Kommune. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt.

stk. 3. Stemmeberettigede og valgbare er alene borgere bosiddende i Greve Kommune. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt. stk. 2. Ordinær generalforsamling afholdes hvert år i 1. kvartal. Ekstraordinær generalforsamling kan til enhver tid indkaldes, når mindst 4 bestyrelsesmedlemmer ønsker det og skal indkaldes på forlangende

Læs mere

UDKAST. til. Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden

UDKAST. til. Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Ledelsessekretariatet FORRETNINGSORDEN UDKAST til Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden 2018-2021 Formand og næstformand 1.

Læs mere

Vedtægter for bruger- og pårørenderådet (BOP) for Enggården Dragør Kommune

Vedtægter for bruger- og pårørenderådet (BOP) for Enggården Dragør Kommune Vedtægter for bruger- og pårørenderådet (BOP) for Enggården Dragør Kommune 1 Mål og formål Omsorgscenteret Enggården, almene boliger, daghjem og køkken fungerer under de mål og rammer Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune Udkast 9. november 2012 Sagsbehandler: KISV01 Dok.nr.: 2012/0072587-1 Skoleafdelingen Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune Klubbestyrelsen Sammensætning og valg 1 For hvert

Læs mere

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN Udvalget For Kultur og Fritid Forretningsorden for fagudvalgene i Rebild Kommune 1. januar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Konstituering...3 Udvalgets møder...3 Dagsorden, fremlæggelse...3

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver Styrelsesvedtægt for Center for Kommunikation & Undervisning, CKU Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver 1 Institutionens navn er Center for Kommunikation og

Læs mere