Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse"

Transkript

1 Kommunalbestyrelsen 28.Marts 2019 kl Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Hansen, Ane Olsen, Peter ørensen, Hector Lennert amuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas Kristensen, Niels Jeremiassen, Kristian vane, Jess andgreen, Enok Mølgaard, Timooq Jeremiassen, Otto Vetterlain, Jens Broberg, Kristian Kristensen, Naja A Ordstyrer: ekretær: Mødet blev afholdt som: Ane Hansen, Alida C. Rafaelsen Telefonmøde KOMMUNE QEQERTALIK NIEL EGEDE PLAD 1, POTBOK 220, 3950 AAAT

2 Møde nr. 4/19-28/03/2019 Kommunalbestyrelse AH ide 2 / 11 Dagsorden Whistleblowerordning Kommune Qeqertalik Overnatningssted for hjemløse i Aasiaat Alternativ finansieringsmuligheder...7 Lukket Ansøgning om alkoholbevilling Type A ORIENTERINGAGER MØDET LUTTEDE UNDERKRIFTBILAG Emne Godkendelse af dagsorden. Administrations bemærkninger til dagsorden: Beslutning:

3 Møde nr. 4/19-28/03/2019 Kommunalbestyrelse AH ide 3 / 11 ags nr Bilags nr 1 Journal nr. Emne Whistleblowerordning Kommune Qeqertalik REUME På baggrund af manglende en såkaldt whistleblowerordning i Kommune Qeqertalik giver Peter Olsen nu forslag til udarbejdelse af en whistleblowerordning i Kommune Qeqertalik, Whistleblowerordningen har til hensigt at sikre betryggende rammer for videregivelse af oplysninger om eksempelvis grove fejl i administrationen samt borgerbetjening. Whistleblower er en ordning der giver enhver medarbejder mulighed for at videregive oplysninger i fortrolighed til offentlige virksomheder eller nærmeste foresatte omkring mere eller mindre ulovlige eller kritisable forhold. Alle ansatte bør "sladre" i god tro at indgive oplysninger til "whistleblowerordningen" uden frygt for at få negative ansættelsesretlige reaktioner samt at blive straffet, omkring kritisable forhold og ulovlige handlinger i vores offentlig virksomhed. Der er pt. ingen mulighed for denne ret i Kommune Qeqertalik. AGFREMTILLING: Lige efter modtagelse af forslaget og sagens opstart blev det konstateret, at der er igangsat undersøgelse af om der mulighed for at oprette fælles whistleblowerordning for alle fem kommuner. Når der oprettes en whistleblowerordning vil HR afdelingen i Kommune Qeqertalik blive ansvarlig for at vurdere hvilke sager, der skal videresendes til kommunens advokatfirma. ØKONOMIKE KONEKVENER: Der vil blive brugt ,00 kr om året, enhver kan komme ind i hjemmesiden og have mulighed for at afgive meddelelse, derudover ser timetakster for sagsbehandling således ud: Partner: 3.400,00 kr, Advokat: 2.725,00 kr, Advokatfuldmæftig: 1.325,00 kr AGBEHANDLET AF: Kommunalbestyrelse BILAG: Bilag tilbud om Whitsleblow, hvis denne skulle blive godkendt Bilag Præsentation af Whistleblower på dansk. Bilag brev fra forslagsgiver

4 Møde nr. 4/19-28/03/2019 Kommunalbestyrelse AH ide 4 / 11 INDTILLING: Administrationen indstiller overfor udvalget INUA samt kommunalbestyrelsen om at foretage beslutning om kommunen skal deltage i fælles kommunal whistleblowerordning. åfremt ovenstående skulle blive forkastet, skal forslaget indstilles til godkendelse i udvalget INUA samt videreforsendelse med indstilling til godkendelse i kommunalbestyrelsen med henblik på at oprette denne ordning i Kommune Qeqertalik. BELUTNING: under Mødet den 20. marts 2019 i udvalget INUA Indstilling godkendt BELUTNING:

5 Møde nr. 4/19-28/03/2019 Kommunalbestyrelse AH ide 5 / 11 ags nr Bilags Nr Journal nr. Emne Overnatningssted for hjemløse i Aasiaat REUME Niels Kristensen og Aqqa amuelsen har givet forslag, fordi der er flere og flere hjemløse borgere i Aasiaat, der har markbart i den seneste tid har rettet henvendelse, derfor blev der igangsat pr. 5 november 2018 undersøgelse af mulighed for at leje en ejendom. Der blev stillet spørgsmål til sagsområdet Inoqarfik i Aasiaat og derfra blev der svaret at ejendommen B- nr. 576, Qaqqamut 6, kunne anvendes som et overnatningssted. Det pågældende hus har en størrelse på 63,33 kvt, har 5 mindre rum, der er tre værelser til enlige og to værelser til to. Ejendommen er allerede møbleret, og er allerede opvarmet. Inoqarfik har ladt Aasiaat VV undersøge ejedommen. Aasiaat VV har meddelt at vandledningen har brug for at blive repareret. Der ansøges om tillægsbevilling på ,00 kr., der skal anvendes til reparation af den pågældende ejendom. AGFREMTILLING: Der er 24 hjemløse personer i Aasiaat i henhold til folkeregistret i Winformatik. Der er modtaget 5 person, der har rettet henvendelse til sagsområdet Inuit for at få hjælp. Udvalget INUIT har under sit møde pr. 18. januar 2018 behandlet forslag om oprettelse af overnatningssted for hjemløse i Kommune Qeqertalik og forslagsgiverne er Aqqa amuelsen Inuit Ataqatigiit og Niels Kristensen Inuit Ataqatigiit. Udvalgets henvisning: at Kommune Qeqertalik skal rette henvendelse til elvstyret, med ønske om et samarbejde af denne sag Kommune Qeqertalik har ikke rettet henvendelse til elvstyret i løbet af året 2018 omkring overnatningssted til hjemløse, fordi administrativ personale kunne ikke se at sagen skulle høre til under elvstyrets regi agsområdet Inuit i Aasiaat modtager flere og flere hjemløse der retter henvendelse i løbet af vinterhalvåret for at få hjælp og grundet voksende antal af hjemløse, der har fået hjælp fra ømandshjemmet under frysetid, er der igangsat nærmere undersøgelse af forholdene. ØKONOMIKE KONEKVENER: Der er udarbejdet følgende budgetforslag til oprettelse af overnatningssted for hjemløse, ved eventuel godkendelse af forslaget: Forventet indtægter: Husleje for enlige om måneden kr.: 850 om året kr.: Husleje for toværelse om måned kr.:1.500 om året kr.:18000 Forventede indtægter fra leje af værelser om året kr.: Udgifter: Til elforbrug: om måneden kr.: 1800 om året kr.: Til varme om måneden kr.: 1600 om året kr.: Vedligeholdelse: om måneden kr.: 2300 om året kr.: Årlige udgifter... kr.:

6 Møde nr. 4/19-28/03/2019 Kommunalbestyrelse AH ide 6 / 11 Balance: Indtægter om året : kr Udgifter om året: kr Difference.: kr DER ER FØLGENDE GRUNDLAG TIL AT HENVIE FREMLAGTE OPLYNINGER TIL GODKENDELE: agsbehandler har, på baggrund af sin undersøgelse, følgende forslag til fremlagte oplysninger: Der kommer flere og flere hjemløse personer til sagsområdet Inuit i Aasiaat for at få hjælp. Når sagsområdet Inuit modtager henvendelser fra hjemløse i vinterhalvåret giver sagsområdet hjælp i form af overnatninger i ømandshjemmet. Det er ikke forsvarligt at lade personer overnatte i det fri under vinteren. Der er stort behov for at give overnatningsmulighed for hjemløse i vinterhalvåret og på grund af voksende antal af hjemløse, er der behov for at oprette overnatningssted for hjemløse i Aasiaat. BILAG: Bilag 17-1 Forslag til behandling INDTILLING: Oprettelse af overnatningssted i Aasiaat for hjemløse indstilles til godkendelse og videresendes til udvalget INUA med indstilling til godkendelse. BELUTNING: Under mødet i udvalget INUIT pr. 05 Marts 2019 Indstilling godkendt BELUTNING: Under mødet i udvalget INUA pr. 20. marts 2019 Indstilling godkendt BELUTNING:

7 Møde nr. 4/19-28/03/2019 Kommunalbestyrelse AH ide 7 / 11 ags nr Bilags nr Journal nr. Emne Alternativ finansieringsmuligheder REUMÈ: INUA gav i efteråret 2018 grønt lys for at kommunen skulle arbejde for at finde andre måder at finansiere anlægsbyggeri. Kommunen har efterfølgende være i dialog med følgende to banker i Grønland GrønlandsBanken og Bank Nordik. Bankerne har været positive i dialogen. AGFREMTILLING: Kommunen har store ønsker til et stort anlægsbudget. Dette sætter kommunens likviditet samt resultater under pres. Kommunen har derfor undersøgt mulighederne for at finde nye modeller for finansiering af anlægsopgaver. Modellen er vedlagt som en case i vedlagte bilag 2. GrønlandsBanken er som den første vendt tilbage med svar jf. bilag 1 Dette betragtes som positivt. Kommunen vil kontakte elvstyret for at sikre at de bakker op omkring modellen inden for det nærmeste såfremt INUA beslutter at godkende den skitserede model. Bank Nordik er rykket for svar i uge 10, ØKONOMIKE KONEKVENER: LOVGRUNDLAG: INDTILLING: Vi indstiller at kommunen fortsætter arbejdet ud fra den skitserede model anført i casen og at kommunen arbejder videre for at få selvstyret accept af modellen. BILAG: Bilag 18-1 mail fra GrønlandsBanken. Bilag 18-2 case, BELUTNING: Under mødet i udvalget INUA pr. 20. marts 2019 Indstilling godkendt BELUTNING:

8 Møde nr. 4/19-28/03/2019 Kommunalbestyrelse AH ide 8 / 11 Lukket

9 Møde nr. 4/19-28/03/2019 Kommunalbestyrelse AH ide 9 / 11 ORIENTERINGAGER: ags nr. Til orientering 1 INUA Emne tatus over lønsystem REUMÈ: Ved INUA mødet i februar 2019 blev der givet en kort status på kommende lønsystem. Her kort opfølgning på dette. AGFREMTILLING: Der er i uge , afholdt endnu et seminar omkring kommende lønsystem. De forskellige krav som blev stillet ved første seminar vurderes alle at kunne indfries uden at det kræver større tilpasninger i gængse lønsystemer. Ved det netop afholdt seminar deltog Kommune Qeqertalik desværre ikke grundet trafikale problemer. tatus om lønsystemet vedlægges som bilag. ØKONOMIKE KONEKVENER: Der er pt. ingen udgifter forbundet med systemet ud over ressourcetræk på personalet i organisationen. BILAG: Bilag orientering 1-1 tatus løn og vagtplan ags nr. Til orientering 2 INUA Emne Orientering om nyt ERP system REUMÈ: I henhold til orienteringen fremsendt i februar her en mere detaljeret plan for ERP systemets implementering i kommune Qeqertalik. AGFREMTILLING: Den 25. februar fik økonomifunktionen få besøg af ERP folk fra ERP sekretariatet i Nuuk, hvor organisation og hierarki vil blive gennemgået. Ledelsen fik ligeledes en orientering om systemet og de planer der ligger herfor. Vi har udarbejdet vedlagte præsentation som hiver nogle detaljer frem som er vigtige at have for øje. ØKONOMIKE KONEKVENER: Der vil i implementeringsperioden være en del ekstraarbejde for folkene i organisationen. Der er taget de nødvendige hensyn til dette i budgettet for året BILAG: Bilag orientering 2-1 ERP præsentation Bilag orientering 2-2 ERP implementering

10 Møde nr. 4/19-28/03/2019 Kommunalbestyrelse AH ide 10 / 11 ags nr. Til orientering 3 INUA Emne Ansættelse af økonomichef/vicekommunaldirektør REUMÈ: Efter ansøgning og ansættelsessamtale, er Thomas Holm Jensen, Aarhus, tilbudt en stilling som økonomichef/vicekommunaldirektør, med ansættelse pr. 01. juli 2019 at regne. Ansøgeren har tilkendegivet og herefter ønsket sig ansat, og dermed fået præsenteret sig et udkast til ansættelseskontrakt. ags nr. Til orientering 4 INUA Emne Regnskab 2018 samt regnskab januar februar 2019 REUMÈ: Regnskabet for året 2018 er fortsat under udarbejdelse. Der har været nogle regninger og poster som er kommet sent frem og der har været en del opgaver med at få omposteret en del bilag. Til næste kommunalbestyrelsesmøde vil flere detaljer omkring resultatet bliver fremsendt. Resultatet for året bliver som det også fremgik af orienteringen i efteråret 2018 bedre end budgettet. For årets to første måneder i 2019 vedlægges balancen. Disse tal er som vanligt behæftet med en del variationer grundet den korte tidshorisont som perioden dækker. Når balancen for marts måned 2019 foreligger vil vi gå mere i dybden med regnskabstallene. Bilag: Bilag 4-1 balance februar 2019 DK Bilag 4-2 Balance februar 2019 GRL

11 Møde nr. 4/19-28/03/2019 Kommunalbestyrelse AH ide 11 / 11 MØDET LUTTEDE: UNDERKRIFTBILAG: Hansen, Ane Olsen, Peter ørensen, Hector Lennert amuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas Kristensen, Niels vane, Jess andgreen, Enok Mølgaard, Timooq Jeremiassen, Otto Jeremiassen, Kristian Vetterlain, Jens Broberg, Kristian Kristensen, Naja

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Ekstra ordinært møde

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Ekstra ordinært møde Overgangsudvalg, 01. Oktober 2017 kl. 10.00 Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Ekstra ordinært møde Hansen, Ane Olsen, Peter ørensen, Hector Lennert amuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas Kristensen,

Læs mere

Dagsorden. Godkendelse af dagsorden. Administrationsbemærkninger til dagsorden: Ingen. Beslutning: Dagsorden bliver godkendt.

Dagsorden. Godkendelse af dagsorden. Administrationsbemærkninger til dagsorden: Ingen. Beslutning: Dagsorden bliver godkendt. Dagsorden 17-017 STILLINGSOPSLAG FOR KOMMUNALDIREKTØR... 1 17-018 FLYTNING AF PERSONALE FRA CENTRALADMINISTRATIONFEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 17-019 AASIAAT KULTURHUS... 4 17-020 AASIAAT SOM CENTRALADMINISTRATION....5

Læs mere

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Kommunalbestyrelsen 31.oktober.2018 kl. 10.00 Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Hansen, Ane Olsen, Peter Sørensen, Hector Lennert Samuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas Kristensen, Niels Jeremiassen,

Læs mere

OVERGANGSUDVALGSMØDE, 09. juni 2017 kl Qaasuitsup Kommunia K2 - Syd Kommunalbestyrelse IA IA IA IA IA IA IA IA S S S S S S A

OVERGANGSUDVALGSMØDE, 09. juni 2017 kl Qaasuitsup Kommunia K2 - Syd Kommunalbestyrelse IA IA IA IA IA IA IA IA S S S S S S A OVERGANGUDVALGMØDE, 09. juni 2017 kl.14.00 Qaasuitsup Kommunia K2 - yd Kommunalbestyrelse Hansen, Ane Olsen, Peter ørensen, Hector Lennert amuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas Kristensen, Niels

Læs mere

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Kommunalbestyrelse 27. Marts 2018 kl. 10.00 Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Hansen, Ane Olsen, Peter Sørensen, Hector Lennert Samuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas Kristensen, Niels Jeremiassen,

Læs mere

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Kommunalbestyrelse 31. Maj 2018 kl. 10.00 Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Hansen, Ane Olsen, Peter Sørensen, Hector Lennert Samuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas Kristensen, Niels Jeremiassen,

Læs mere

OVERGANGSUDVALGSMØDE, 09. juni 2017 kl Qaasuitsup Kommunia K2 - Syd Kommunalbestyrelse

OVERGANGSUDVALGSMØDE, 09. juni 2017 kl Qaasuitsup Kommunia K2 - Syd Kommunalbestyrelse OVERGANGSUDVALGSMØDE, 09. juni 2017 kl.14.00 Qaasuitsup Kommunia K2 - Syd Kommunalbestyrelse Hansen, Ane IA Olsen, Peter IA Karl Thue Nathanielsen, suppleant Sørensen, Hector Lennert IA Samuelsen, Aqqa

Læs mere

Qaasuitsup Kommunia K2 - Syd Kommunalbestyrelse

Qaasuitsup Kommunia K2 - Syd Kommunalbestyrelse KONSTITUERENDE OVERGANGSUDVALGSMØDE, 13. Maj 2017 kl.13.00 Qaasuitsup Kommunia K2 - Syd Kommunalbestyrelse Hansen, Ane Olsen, Peter Sørensen, Hector Lennert Samuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas

Læs mere

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Overgangsudvalg, 11. august 2017 kl. 10.00 Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Hansen, Ane Nathanielsen, Karl Thue Sørensen, Hector Lennert Samuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas Kristensen,

Læs mere

Møde nr. 05/15 15/06/2015 Kommunalbestyrelsen (OD) Side 1 af 13. ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 15. Juni 2015 kl. 09:00

Møde nr. 05/15 15/06/2015 Kommunalbestyrelsen (OD) Side 1 af 13. ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 15. Juni 2015 kl. 09:00 Møde nr. 05/15 15/06/2015 Kommunalbestyrelsen (OD) ide 1 af 13 ORDINÆRT KOMMUNALBETYRELEMØDE 15. Juni 2015 kl. 09:00 Deltagere: Ole Dorph Jess vane Kristian Jeremiassen Enok andgreen Palle Jerimiassen

Læs mere

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse

Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Kommunalbestyrelsen 29.november 2018 kl. 10.00 Kommune Qeqertalik Kommunalbestyrelse Hansen, Ane Olsen, Peter Sørensen, Hector Lennert Samuelsen, Aqqa Aronsen, Hans Petersen, Thomas Kristensen, Niels Jeremiassen,

Læs mere

ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 30. september

ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 30. september Møde nr. 07/15 30/09/2015 Kommunalbestyrelsen. OD ide 1 af 8 ORDINÆRT KOMMUNALBETYRELEMØDE 30. september 2015 09.00 Ole Dorph Jess vane Kristian Jeremiassen Enok andgreen Palle Jerimiassen Jens Danielsen

Læs mere

ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 27. maj

ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 27. maj Møde nr. 05/13 27/05/2013 Kommunalbestyrelsen (OD) ide 1 af 11 ORDINÆRT KOMMUNALBETYRELEMØDE 27. maj 2013 2013 09.00 Deltagere: Ole Dorph Jess vane Kristian Jeremiassen Enok andgreen Palle Jerimiassen

Læs mere

Møde nr. 02/15 13/03/2015 Kommunalbestyrelsen (OD) Side 1 af 5. EKSTRAORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 13. Marts 2015 kl. 10:00

Møde nr. 02/15 13/03/2015 Kommunalbestyrelsen (OD) Side 1 af 5. EKSTRAORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 13. Marts 2015 kl. 10:00 Møde nr. 02/15 13/03/2015 Kommunalbestyrelsen (OD) ide 1 af 5 EKTRORDINÆRT KOMMUNLBETYRELEMØDE 13. Marts 2015 kl. 10:00 Deltagere: Tilstede: Mødt/Tlf./tedfortræder Ole Dorph Jess vane Kristian Jeremiassen

Læs mere

Møde nr. 07/14 28/08/2014 Kommunalbestyrelsen (OD) Side 1 af 14. ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 28.august 2014 kl. 09:00

Møde nr. 07/14 28/08/2014 Kommunalbestyrelsen (OD) Side 1 af 14. ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 28.august 2014 kl. 09:00 Møde nr. 07/14 28/08/2014 Kommunalbestyrelsen (OD) ide 1 af 14 ORDINÆRT KOMMUNALBETYRELEMØDE 28.august 2014 kl. 09:00 Deltagere: Ole Dorph Jess vane Kristian Jeremiassen Enok andgreen Palle Jerimiassen

Læs mere

Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015. Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13.

Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015. Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13. Referat Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015 Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13.00 Deltagere: Delegerede Kommune Kujalleq Kommuneqarfik Sermersooq

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende

BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende 21. oktober 2016 BETÆNKNING Afgivet af Anlægsudvalget vedrørende Forlag til Inatsisartutbeslutning OlU at Naalald{ersuisut bemyndiges at implementere fiskeindustritakster for levering af og vand for landbaserede

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervs- og Råstofudvalget. vedrørende

BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervs- og Råstofudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Erhvervs- og Råstofudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xxx 2017 om ændring af landstingsforordning om revalidering (Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked,

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

22. maj 2014 FM2014/30 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende

22. maj 2014 FM2014/30 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende 22. maj 2014 FM2014/30 BETÆNKNING Afgivet af Anlægsudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges, at arbejde for igangsættelse af projektering af kollegiebyggeri

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 13. marts 2017 kl. 13:00 Mødelokale 10. Deltagere:

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 13. marts 2017 kl. 13:00 Mødelokale 10. Deltagere: Referat Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 13. marts 2017 kl. 13:00 Mødelokale 10 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Arne Cyron- afbud Michael Nørgaard Kim Leck Fischer Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 29. Februar 2016 kl.10.00

ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 29. Februar 2016 kl.10.00 Møde nr. 02/16 29/02/2016 Kommunalbestyrelsen. OD ide 1 af 14 ORDINÆRT KOMMUNALBETYRELEMØDE 29. Februar 2016 kl.10.00 Ole Dorph Jess vane Kristian Jeremiassen Enok andgreen Palle Jerimiassen Jens Danielsen

Læs mere

Referat THISTED VAND A/S

Referat THISTED VAND A/S Referat fra bestyrelsesmødet den 30-10-2017 kl. 16:00 i mødelokale A, Silstrupvej 12, Thisted THISTED VAND A/S Thisted Vand Service ApS Thisted Drikkevand A/S Thisted Spildevand Transport A/S Medlemmer:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Fomars

Referat af bestyrelsesmøde i Fomars Bestyrelsen Fomars Billund den 4. december 2015 Referat af bestyrelsesmøde i Fomars Tid: Den 27. november 2015 kl. 11 13. Sted: Hotel Legoland konferencecentret, U2 Deltagere: Hele bestyrelsen deltog.

Læs mere

22. oktober 2018 EM2018/213 BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervs-og Råstofudvalget. vedrørende

22. oktober 2018 EM2018/213 BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervs-og Råstofudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Erhvervs-og Råstofudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om ændring af Inatsisartutlov om mineralske råstoffer og aktiviteter af betydning herfor.

Læs mere

Referat for Teknik, Råstoffer og Miljøudvalgets ordinære møde 03/2017, den15. maj 2017

Referat for Teknik, Råstoffer og Miljøudvalgets ordinære møde 03/2017, den15. maj 2017 Referat for Teknik, Råstoffer og Miljøudvalgets ordinære møde 03/2017, den15. maj 2017 Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Punkt 02 Mundtlig orientering fra administrationen Punkt 03

Læs mere

Dagsorden for Kommunalbestyrelsens ekstraordinære møde EX02/2018 den 20. december 2018

Dagsorden for Kommunalbestyrelsens ekstraordinære møde EX02/2018 den 20. december 2018 Mødet afholdes via videokonference og starter kl. 08.30 Deltagere: Atassut Karl Davidsen Anna Karen Hoffmann Emilie Olsen Inuit Ataqatigiit Juliane Enoksen, Sofie Dorthe Olsen Erneeraq Poulsen Partii Naleraq

Læs mere

24. april 2007 FM 2007/61 BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg. vedrørende

24. april 2007 FM 2007/61 BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg vedrørende Forslag til landstingsbeslutning om, at Landsstyret pålægges at udarbejde en handlingsplan, der skal sikre vore unge - der flytter

Læs mere

K1-Overgangsudvalget, 24. August 2017 kl Qaasuitsup Kommunia K1 Avannaata Kommunia Overgangsudvalget

K1-Overgangsudvalget, 24. August 2017 kl Qaasuitsup Kommunia K1 Avannaata Kommunia Overgangsudvalget K1-Overgangsudvalget, 24. August 2017 kl.. 13.00 Qaasuitsup Kommunia K1 Avannaata Kommunia Overgangsudvalget Jerimiassen, Palle Bagger, Ane Lone Fleischer, akio Kristensen, Jørgen Petersen, Jakob Imanuelsen,

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MI - Meeqqanut Ilaqutariinnullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Familie (180509 - Ordinært møde) 09-05-2018 14:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0:

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale InSide, Dalvej 1, 8450 Hamme Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 11. - Budgetopfølgning pr. 30.9.2016 - ÅBENT 19 12. - Budget 2017 - ÅBENT 20 13. Ny

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kommunalbestyrelsen Mødedato: Tirsdag den 25. august 2015 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Kommunalbestyrelsens mødesal Henrik Zimino, Allan S. Andersen,

Læs mere

28. marts 2011 FM2011/90 BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget. vedrørende

28. marts 2011 FM2011/90 BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget. vedrørende 28. marts 2011 BETÆNKNING Afgivet af Erhvervsudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om Grønlands Selvstyre udtalelse til Anordning for Grønland om ikraftsættelse af ændringer af købeloven

Læs mere

BORGERRÅDGIVERUDVALGET

BORGERRÅDGIVERUDVALGET INDSTILLING 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. BOR 25/2012 1 2. Meddelelser fra formanden J.nr. BOR 26/2012 2 3. Høring om forslag til etablering af en whistleblower-ordning i Københavns Kommune J.nr. BOR

Læs mere

5. november 2017 EM2017/109 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende

5. november 2017 EM2017/109 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Anlægsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om telekommunikation og teletjenester. (Naalakkersuisoq for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur

Læs mere

Whistleblowerpolitik

Whistleblowerpolitik Whistleblowerpolitik Formål Aalborg Kommune har etableret en whistleblowerordning, som har til formål: - at øge ansattes og samarbejdspartneres mulighed for at ytre sig om kritisable forhold i kommunen

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 20.06.2018 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

DET ER IKKE FORBUDT AT KENDE SINE RETTIGHEDER

DET ER IKKE FORBUDT AT KENDE SINE RETTIGHEDER Det er vigtigt at få rettet fejl og mangler uden at det har konsekvenser for nogen. Med den hastighed alting ændres og omstruktureres og effektiviseres, kan det ikke undga s, der bega s fejl, så det vigtigste

Læs mere

TILLÆGSBETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget. vedrørende

TILLÆGSBETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget. vedrørende 1. juni 2014 FM20141139 TILLÆGSBETÆNKNING Afgivet af Erhvervsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. x af x. [måned] 2014 om udnyttelse af vandkraftressourcer til produktion af energi Afgivet

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 88 Dagsorden Møde tirsdag den 21. april 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Formand Poul Hansen (supp. for Justus Hansen (D) Allan Pertti

Læs mere

Godkendt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 20. marts 2018 kl. 12:00 16:15 IDA Mødecenter, København

Godkendt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 20. marts 2018 kl. 12:00 16:15 IDA Mødecenter, København Godkendt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 20. marts 2018 kl. 12:00 16:15 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Aase Marie Hou,

Læs mere

Bestyrelsesmøde; Mølleåværket A/S. Referat

Bestyrelsesmøde; Mølleåværket A/S. Referat Bestyrelsesmøde; Mølleåværket A/S Referat Dato: 21-09-2018 Ref.: msv Mødenr.: 3/2018 Mødedato: 20. september 2018 kl. 14-16 Mødested: Mølleåværkets mødelokale, Hjortekærbakken 12, 2800 Kgs. Lyngby Dagsorden

Læs mere

ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE, 27. februar 2017 kl Kommunalbestyrelse S S S S S S S S S S S S S S S IA IA IA IA A A 27.

ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE, 27. februar 2017 kl Kommunalbestyrelse S S S S S S S S S S S S S S S IA IA IA IA A A 27. ORDINÆRT KOMMUNALBETYRELEMØDE, 27. februar 2017 kl.10.00 Kommunalbestyrelse Ole Dorph Jess vane Kristian Jeremiassen Enok andgreen Palle Jerimiassen Jens Danielsen Bernhardt Olsen akio Fleischer Kristian

Læs mere

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land.

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land. Administrationsgrundlag for Grøn Ordning i Jammerbugt Kommune Den 19.8.2015 Indledning Der er i Lov om vedvarende energi [1] etableret en Grøn Ordning for nye vindmøller over 25 meter, der er opstillet

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30 Referat Sted Start 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30 Deltagere Niels Kruse, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Lars Olsen, Kjeld Kjeldsen, Per Carstens og Palle Rasmussen. Endvidere deltog suppleant

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN Den 22. oktober 2015 til ordinært møde tirsdag 3. november 2015 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. marts 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders

Læs mere

Møde nr. 01/14 24/02/2014 Kommunalbestyrelsen (OD) Side 1 af 15. ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 24. Februar

Møde nr. 01/14 24/02/2014 Kommunalbestyrelsen (OD) Side 1 af 15. ORDINÆRT KOMMUNALBESTYRELSESMØDE 24. Februar Møde nr. 01/14 24/02/2014 Kommunalbestyrelsen (OD) ide 1 af 15 ORDINÆRT KOMMUNALBETYRELEMØDE 24. Februar 2014 09.00 Deltagere: Tilstede: Mødt/Tlf./tedfortræder Ole Dorph Jess vane Kristian Jeremiassen

Læs mere

Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Aase Marie Hou,

Læs mere

VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN. Kapitel 1. Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion

VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN. Kapitel 1. Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion VEDTÆGT FOR BORGERRÅDGIVEREN Kapitel 1 Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion 1. Slagelse Kommune har etableret en borgerrådgiverfunktion. Funktionen er overordnet reguleret efter

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift. Referat af 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2017-29-03-2017 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 23-02-2017. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og godkendelse

Læs mere

Bygdebestyrelsen Arsuk. Referat

Bygdebestyrelsen Arsuk. Referat Bygdebestyrelsen Arsuk Referat Referat den 11. juni 2014 kl. 14.00 Medlemmer Formand, Jørgen Christensen (Siumut) Niels Peter Mikaelsen (Siumut) Ejnar Jakobsen (Inuit Ataqatigiit) 1. Dagsorden Afgørelse:

Læs mere

04-11-2011 EM2011/20 FM2011/39 BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget

04-11-2011 EM2011/20 FM2011/39 BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget BETÆNKNING Afgivet af Erhvervsudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut i samarbejde med de ansvarlige myndigheder i Nunavut og Nunavik opretter et Nuna Job udvekslingsophold

Læs mere

Dagsorden Ordinært møde 01/2017 Mødet afholdes i Qaqortoq 15. februar 2017 kl

Dagsorden Ordinært møde 01/2017 Mødet afholdes i Qaqortoq 15. februar 2017 kl Dagsorden Ordinært møde 01/2017 Mødet afholdes i Qaqortoq 15. februar 2017 kl. 09.00 1 FORTEGNELSE OVER PUNKTERNE: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Pkt. 4 Pkt. 5 Pkt. 6 Pkt. 7 Pkt. 8 Godkendelse af dagsorden Orientering

Læs mere

2. november 2015 EM2015/25 BETÆNKNING. Afgivet af Lovudvalget. Vedrørende

2. november 2015 EM2015/25 BETÆNKNING. Afgivet af Lovudvalget. Vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Lovudvalget Vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om Grønlands Selvstyres udtalelse til kongelig anordning om ikrafttræden for Grønland om ændringer til CPR-lov. Afgivet til

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

16. maj 2015 FM2015/71 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende

16. maj 2015 FM2015/71 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Anlægsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutslov nr. xx af xx.xx.2015 om SIKUKI Nuuk Harbour A/S og anlæg af havn ved Nuuk. Fremsat af formanden for Naalakkersuisut Afgivet

Læs mere

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Dagsorden

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Dagsorden Dato: 26. september Forside Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Dagsorden Mandag den 6. oktober 2014 kl. 14.00 I MIA s mødelokale Medlemmer Iddimanngiiu Bianco (IA), Formand Naja Lund (IA) Allan

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 11.04.2018 kl. 10.00 14.00 Sted: Elisabethcentret lokale 1 D, Carl Reffsvej 2, Holbæk Der serveres

Læs mere

Vedtægt for borgerrådgiveren i Odsherred Kommune

Vedtægt for borgerrådgiveren i Odsherred Kommune Vedtægt for borgerrådgiveren i Odsherred Kommune Kapitel 1 - Baggrund og generelle bestemmelser 1 Odsherred Byråd har besluttet at oprette en borgerrådgiverfunktion. Borgerrådgiveren kan vederlagsfrit

Læs mere

Familieudvalgets ekstraordinære møde 01/2016, den 26. maj 2016 Referat

Familieudvalgets ekstraordinære møde 01/2016, den 26. maj 2016 Referat Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Økonomisager Punkt 02 Forslag til budgetomplaceringer på konto 41 børn- og unge området i Sisimiut Punkt 03 Forslag til budgetomplaceringer på konto

Læs mere

Lokaludvalgsmøde. Referat

Lokaludvalgsmøde. Referat Najukkami ataatsimiititaliaq,tasiilaq Saqqaa Lokaludvalgsmøde Referat Onsdag den 11. februar 2015 kl. 14.00 Medlemmer: Ole Nuko Pia-Gry Christensen Lasarus Mikaelsen Knud Mathiassen Dilare Ertaq 0 Dagsorden

Læs mere

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 21. marts 2018 Til stede: Bolette Christensen, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Emma Martens Jafari, Kursistrådsrepræsentant

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

23. november 2015 EM2015/117 BETÆNKNING. Afgivet af Lovudvalget. vedrørende

23. november 2015 EM2015/117 BETÆNKNING. Afgivet af Lovudvalget. vedrørende 23. november 2015 BETÆNKNING Afgivet af Lovudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for, at der fastsættes regler, som giver virksomheder og myndigheder

Læs mere

Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart.

Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart. Bestyrelsen Fomars Billund den 18.11.2014 Referat fra bestyrelsesmødet i Fomars Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart. Afbud: Jan Olsen, VDK Michael Sølvsten,

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Aase Marie Hou,

Læs mere

Bygdebestyrelsen Qeqe-Kap. Ordinær Telefonisk Møde

Bygdebestyrelsen Qeqe-Kap. Ordinær Telefonisk Møde Nunaqarfinni Aqutsisut, Qeqe/Kap Saqqaa Bygdebestyrelsen Qeqe-Kap Ordinær Telefonisk Møde Tirsdag den 15 april 2014 kl. 09:00 Mødedeltagere: Jonathan Jacobsen, Formand(S) Qeq. Ingvar Motzfeldt, Næstformand

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. København, den 28. marts 2012 Sagsnr. 2010 634/VTA/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: Klagen vedrører advokat As adfærd og salær på

Læs mere

Udvalget for Anlægs- og Miljø. Dagsorden

Udvalget for Anlægs- og Miljø. Dagsorden Forside 182 Udvalget for Anlægs- og Miljø Dagsorden Møde tirsdag den 5. august 2014, kl. 11.30 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Allan

Læs mere

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 13-01-2016 Kl. 15:00 Gudbjerg Plejecenter, Byvej 27, Gudbjerg

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 13-01-2016 Kl. 15:00 Gudbjerg Plejecenter, Byvej 27, Gudbjerg Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 13-01-2016 Kl. 15:00 Gudbjerg Plejecenter, Byvej 27, Gudbjerg Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Lone Juul Stærmose, Ulla Larsen, Jesper Ullemose,

Læs mere

Referat konstituerende bestyrelsesmøde for FGU-institutionen i Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner

Referat konstituerende bestyrelsesmøde for FGU-institutionen i Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner Referat konstituerende bestyrelsesmøde for FGU-institutionen i Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner Inviterede. Mandag d. 1.10.18 kl. 16.30-18.00 Esbjerg Rådhus, Mødelokale 2, 2. sal. Rasmus Peter Rasmussen

Læs mere

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING 3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING Borgerrådgiveren indstiller til Borgerrådgiverudvalget, at

Læs mere

Mødedato: Torsdag d kl Mødested: Mølleåværkets mødelokale, Hjortekærbakken 12, 2800 Kongens Lyngby

Mødedato: Torsdag d kl Mødested: Mølleåværkets mødelokale, Hjortekærbakken 12, 2800 Kongens Lyngby Mølleåværket A/S Referat Dato: 26-06-2018 Ref.: msv Mødenr.: 2/2018 Mødedato: Torsdag d. 21.6.2018 kl. 14-16 Mødested: Mølleåværkets mødelokale, Hjortekærbakken 12, 2800 Kongens Lyngby Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

9. november 2016 EM 2016/99 BETÆNKNING. Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget. vedrørende

9. november 2016 EM 2016/99 BETÆNKNING. Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget. vedrørende 9. november 2016 BETÆNKNING Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut, som et led i implementeringen af FN s Handicapkonvention, pålægges

Læs mere

Udvalg for Erhverv og Turisme ekstraordinære møde EX01/2018, den 22. januar 2018

Udvalg for Erhverv og Turisme ekstraordinære møde EX01/2018, den 22. januar 2018 Dagsorden åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden Punkt 02 Punkt 03 Punkt 04 Punkt 05 Generelle sager Resultatkontrakt mellem Qeqqata Kommunia og Grønlands Selvstyre om drift af Majoriaq 2018 Ansøgning

Læs mere

BRØNDBY KOMMUNE. Dagsorden til Beskæftigelsesudvalgets møde. torsdag den 20. maj 2010 kl i mødelokale 1

BRØNDBY KOMMUNE. Dagsorden til Beskæftigelsesudvalgets møde. torsdag den 20. maj 2010 kl i mødelokale 1 BRØNDBY KOMMUNE Dagsorden til Beskæftigelsesudvalgets møde torsdag den 20. maj 2010 kl. 9.00 i mødelokale 1 BRØNDBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse 40. Ydelser og arbejdsmarkedsforanstaltninger for forsikrede

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 10. august 2016 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Carsten

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 7. november 2007 til et kommunalbestyrelsesmedlem: Vedr. Deres henvendelse om bestyrelsessammensætningen i I/S REFA

Statsforvaltningens brev af 7. november 2007 til et kommunalbestyrelsesmedlem: Vedr. Deres henvendelse om bestyrelsessammensætningen i I/S REFA Statsforvaltningens brev af 7. november 2007 til et kommunalbestyrelsesmedlem: 07-11- 2007 Vedr. Deres henvendelse om bestyrelsessammensætningen i I/S REFA De har på vegne af SF-gruppen henvendt Dem om

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 6. februar 2013, kl Administrationskontoret, Sportsvej 10

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 6. februar 2013, kl Administrationskontoret, Sportsvej 10 Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 6. februar 2013, kl. 16.30 Administrationskontoret, Sportsvej 10 Til stede: David Nielsen-Ourø, Flemming Jensen, Svend Lyster, Orla Neumann og Niels-Peter

Læs mere

15. maj 2015 FM2015/61 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende

15. maj 2015 FM2015/61 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges til at undersøge muligheder for at etablere en idrætshøjskole

Læs mere

Referat for: Tryggevælde Provstiudvalg. PU møde 28. april 2015. Kl. 15.00 Mødested: Provstikontoret, Maglby

Referat for: Tryggevælde Provstiudvalg. PU møde 28. april 2015. Kl. 15.00 Mødested: Provstikontoret, Maglby Referat for: Tryggevælde Provstiudvalg PU møde 28. april 2015. Kl. 15.00 Mødested: Provstikontoret, Maglby Torben Nielsen Formand for Lyderslev MR deltager under punkt 5. Afbud: Janne Melcher Mødepunkt

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

Klage over afslag på ansøgning om etablering af en adgang til den private fællesvej S-vej fra matr. nr. a.

Klage over afslag på ansøgning om etablering af en adgang til den private fællesvej S-vej fra matr. nr. a. Dato 14. december 2017 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 17/11068-12 Side 1/6 Klage over afslag på ansøgning om etablering af en adgang til den private fællesvej

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde. Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00. Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo

Referat af Beredskabskommissionens møde. Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00. Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Referat af Beredskabskommissionens møde Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00 Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Afbud: Ej mødt: Holger Schou Rasmussen, Niels Henriksen, Peter Bring-Larsen, Steffen Bigum

Læs mere

Hørsholm Kommune habilitet for partiet Venstres medlemmer af kommunalbestyrelsen

Hørsholm Kommune habilitet for partiet Venstres medlemmer af kommunalbestyrelsen Hørsholm Kommune habilitet for partiet Venstres medlemmer af kommunalbestyrelsen Resume: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at vi ikke vil rejse en tilsynssag, fordi vi efter de foreliggende oplysninger

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Byrådet. Tillægsdagsorden. Dato: Tirsdag den 30. august 2011. Mødetidspunkt: 18:00

Byrådet. Tillægsdagsorden. Dato: Tirsdag den 30. august 2011. Mødetidspunkt: 18:00 Tillægsdagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Byrådssal Michael Ziegler (borgmester) (C), Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Daniel Donoso

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 20.12 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Emne: Besøg hos den Sekretariet for den færøske Forskningsråd (Granskingarrađiđ)

Emne: Besøg hos den Sekretariet for den færøske Forskningsråd (Granskingarrađiđ) Rapport Emne: Besøg hos den Sekretariet for den færøske Forskningsråd (Granskingarrađiđ) Dato: Mandag, den 30. januar, 2017 Tid: Kl. 09.00-17.00 Sted: Granskingarrađiđ, The Faroese Research Council, Bryggjubakki

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR WHISTLEBLOWERORDNING HOS FÆRCH PLAST

RETNINGSLINJER FOR WHISTLEBLOWERORDNING HOS FÆRCH PLAST RETNINGSLINJER FOR WHISTLEBLOWERORDNING HOS FÆRCH PLAST Version 1.0-2018 Færch Plast - Retningslinjer for whistleblowerordning I disse retningslinjer beskrives baggrunden for Færch Plast s whistleblowerordning,

Læs mere

åbent møde for Færgebestyrelsens møde den 05. august 2009 kl. 17:00 i Hvalpsund Færgekro

åbent møde for Færgebestyrelsens møde den 05. august 2009 kl. 17:00 i Hvalpsund Færgekro åbent møde for Færgebestyrelsens møde den 05. august 2009 kl. 17:00 i Hvalpsund Færgekro Indholdsfortegnelse 001. Regnskab 2008 3 002. Budgetopfølgning pr. 30. juni 2009 5 003. Budget 2010 6 004. Takster

Læs mere

SIK s LOVE Besluttet i 2013

SIK s LOVE Besluttet i 2013 SIK s LOVE Besluttet i 2013 l Forbundets navn og hjemsted Sulinermik Inuussutissarsiuteqartut Kattuffiat (SIK) er sulinermik inuussutissarsiuteqartut peqatigiiffiisa, lønmodtagerforeningernes forbund i

Læs mere

Referat THISTED VAND A/S

Referat THISTED VAND A/S Referat fra bestyrelsesmødet den 03-09-2018 kl. 16:00 i mødelokale A, Silstrupvej 12, Thisted THISTED VAND A/S Thisted Vand Service ApS Thisted Drikkevand A/S Thisted Spildevand Transport A/S Medlemmer:

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 1. marts 2007 til en borger:

Statsforvaltningens brev af 1. marts 2007 til en borger: Statsforvaltningens brev af 1. marts 2007 til en borger: 01-03- 2007 De har ved brev af 7. september 2005 rettet henvendelse til Statsamtet Vestsjælland, Tilsynet med kommunerne i Vestsjællands, Roskilde

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 18. maj 2016 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere