Højboskolens udviklingskontrakt 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Højboskolens udviklingskontrakt 2019"

Transkript

1 Højboskolens udviklingskontrakt 2019 I udviklingskontrakten fremgår det, hvilke udviklingsmål vi skal arbejde med i årets løb. Udviklingsmålene viser både, hvordan vi bidrager til realiseringen af Skanderborg Byråds politikker og forandringer. Desuden viser den hvordan vi arbejder sammen med andre dele af det kommunale fællesskab, og hvordan vi realiserer vores egne, lokale ambitioner. Kontrakten er blevet til med udgangspunkt i sidste års kontrakt og med et solidt udgangspunkt i de særlige fokusområder, som er vigtige for skolen. Skolebestyrelsen er også kommet med input til kontrakten. Medarbejderne er orienteret om processen og præsenteres for den færdige kontrakt på et dialogmøde. Opfølgning og evaluering af udviklingsmålene: Ledelsen afholder kvartalsvise kontraktstatusmøder. Efter møderne orienteres bestyrelsen og medarbejderne på henholdsvis bestyrelsesmøder og dialogmøder. På kontraktstatusmøderne gemmegås alle mål og hvor langt vi er nået med dem. Udviklingsmålene diskuteres og evalueres kontinuerligt i det daglige arbejde mellem medarbejdere og ledelse.

2 I kontrakten for 2018 var alle udviklingsmål ordnet under de tre udviklingsspor, Det fælles vi, Kommunen 3.0, Fremtidens Folkestyre samt temaet Trivsel og læring. I en travl hverdag, hvor skolens drift under folkeskolelovens rammer og den tilhørende kommunale økonomi, kan det være svært for både medarbejdere og ledelse af have så bredt et fokus. Derfor har vi i år valgt at koncentrere os om den overordnede vision for Skanderborg Kommune endnu mere under temaet. At visionen opleves af elever, forældre og af de ansatte, i arbejdet på skolen. Hvordan kommer det til udtryk?: Ledelsen vil italesætte byrådets vision på dialogmøder og gå foran i at tænke visionen ind i skolens virke. Elever, forældre og ansatte skal opleve, at de bliver mødt af mennesker og at systemerne som vi omgiver os med, blot opleves som en ramme vi mødes i. Ved at fokusere på denne ene centrale vision i alt hvad skolen arbejder med, forventer vi at visionen får indvirkning, der kan mærkes af vores brugere og medarbejdere.

3 Det gode undervisningsmiljø Siden efteråret 2017 har der været en løbende diskussion blandt personale og ledelse, om hvordan undervisningsmiljøet kan forbedres. Temaet har været på flere pædagogiske rådsmøder, og der er afholdt en fælles uddannelsesdag for hele det pædagogiske personale med Hans Henrik Knoop. Alle årgangsteam har valgt temaer, som de skal arbejde med, og på et pædagogisk rådsmøde i november 2018 har de konkretiseret, hvordan de vil arbejde med det. At videreudvikle undervisningsmiljøet, så alle elever lærer så meget de kan, og at udvikle undervisningsmetoderne så eleverne i højere grad er selvstyrende i deres egen læring, med andre ord, er i flow i deres læring. Eleverne skal vide, hvad de er i gang med at lære, hvordan det går med deres læring og hvad deres næste skridt er. Alle årgangsteam arbejder med de valgte temaer og ledelsen følger og guider i dette arbejde. I 2019 afholdes der yderligere to uddannelsesdage med Hans Henrik Knoop, et i foråret og et i efteråret. På hver uddannelsesdag vælger årgangsteamene nye temaer, som de arbejder med i perioden indtil næste uddannelsesdag. På kontraktstatusmøderne besluttes, hvordan den pædagogiske ledelse følger op i forhold til de enkelte teams arbejdstemaer.

4 De fysiske læringsrum De fysiske rum har meget stor betydning for elevernes mulighed for at udfolde sig og for deres mulighed for at kunne vælge såvel arbejdsmetode som form i videst muligt omfang. I skoleåret 2018 /2019 har vi ændret det fysiske undervisningsmiljø på 8. årgang og især 6. årgang, således at undervisningen mest foregår årgangsvis og i lokaler, der understøtter, at eleverne aktivt vælger hvor og hvordan de vil arbejde. De foreløbige evalueringer fra elever, lærere og forældre er meget positive. Årgangsundervisning giver en række fordele: Bedre mulighed for differentiering, eleverne får flere valgmuligheder og bliver mere selvstyrende, bedre læringsmiljø for eleverne og bedre arbejdsmiljø for personale, bedre ressourceudnyttelse samt lettelse i forberedelse. At videreudvikle årgangsundervisningen på de årgange, som er i gang. At udbrede og implementere årgangsundervisning på flere årgange. I begyndelsen af året undersøger vi hvilke årgange det vil være mest oplagt at udbrede årgangsundervisningen til. I første omgang vil vi se på 5. og særligt 7. årgang som oplagte muligheder for anderledes indretning af undervisningsmiljøet. Vi vil også se på, hvordan vi understøtter indskolingen i en bevægelse mod mere årgangsundervisning. I foråret vil vi i planlægningen af skoleår 2019 / 2020 prioritere årgangsundervisning på de årgange, vi har valgt.

5 Modernisering og udbygning Med byrådets budget 2019 blev der sat en økonomisk ramme for moderniseringen og udbygningen af Højboskolen. De afsatte beløb er mindre end det beløb, det vil koste at gennemføre den helhedsplan, som vi fik lavet i sommeren P.t. er et rådgivningsfirma ved at undersøge, hvordan vi kan gennemføre så meget som muligt af helhedsplanen for de midler, der er afsat. At sikre, at vi får så meget kvalitet som muligt for de afsatte midler, herunder at vi får en byggeproces, hvor der skal opstilles færrest mulige midlertidige klasselokaler. Det er vigtigt, at vi holder fremdriften i renoveringsprocessen. Det er også et væsentligt formål, at den fysiske proces gennemføres med så få gener som muligt for elever og personale. Når udspillet fra arkitekterne er klar, præsenteres dette for personale, bestyrelse, elever og forældre. Vi prioriterer at indgå i et tæt samarbejde med rådgivende firmaer og Fagsekretariatet Børn og Unge. Vi har et særligt fokus på selv at udføre de ting, vi som skole har mulighed for at få udført, sådan at det ikke fordyrer eller forsinker byggeprocessen. I planlægningen af skoleåret 2019 / 2020 er renoveringsprocessen en væsentlig faktor, som vi skal tage hensyn til. Herunder specielt en hensynstaget til hvor eleverne skal undervises, når de forskellige lokaler renoveres.

6 Strategi for sprog og literacy Fagsekretariatet Børn og Unge har lavet et forslag til strategi for sprog og literacy, der i udkastet er præsenteret for kontraktholdere i november Højboskolen har gennem det seneste år arbejdet med at udbygge og systematisere det arbejde, som vores læsevejledere foretager. Vi vil benytte den nye strategi som inspiration til at tilpasse og udbygge vores arbejde med elevernes sproglige udvikling. At forsætte den udvikling vi har i gang, ved at forbedre skolens arbejde med elevernes sproglige udvikling. De pædagogiske ledere vil, i samarbejde med skolens læsevejledere, gennemgå den nye kommunale strategi med henblik på at sikre, at vores arbejde lever op til den nye strategi. I januar afholdes et temamøde for lærere med Kompetencecenter For Ordblinde, hvor lærerne introduceres til de nyeste elektroniske hjælpemidler, som kan støtte skriftsprogligt udfordrede elever i deres læring. Vi vil bruge strategien i samarbejdet med børnehaverne i distriktet til at forbedre vores arbejde med overgangen fra børnehave til skole og skabe bedre undervisningsmæssig sammenhæng mellem skole og børnehave. Fra næste skoleår vil vi benytte CHIPS-test til at kortlægge 0. klasses elevers kognitive udviklingstrin, for at kunne støtte deres udvikling. Vi vil arbejde med at vejlede forældre med anden etnisk baggrund i, hvordan de bedst støtter deres børns sproglige udvikling.

7 Antimobbestrategi Under overskriften Distrikt Hørning det stærke fællesskab mellem foreninger og institutioner valgte vi i Distriktsforum Hørning i 2018 at påbegynde udarbejdelsen af en fælles trivselspolitik for alle børn og unge i området. Distriktsforum Hørnings seks kontraktholdere arrangerede i maj en workshop med deltagelse af Red Barnets antimobbekonsulent og lokale foreninger og institutioner. Fra workshoppen udkrystalliserede vi fem centrale udsagn om børns trivsel: Alle forældre skal vide, hvordan de kan og skal bidrage Alle børn skal opleve at have en ven Alle børn skal have en voksen, de har tillid til Alle voksne har ansvar for at arbejde for børns trivsel Alle fællesskaber er karakteriseret ved gode relationer og grundlæggende respekt for ressourcer og forskellighed. I 2019 vil vi arbejde videre med disse udsagn og sørge for, at de bliver udtrykt i helt konkrete handlinger inden for hvert kontraktområde og arbejde for, at foreninger og institutioner i området tager dem til sig og arbejder med dem. Distriktsforum Hørning de seks kontraktholdere arbejder videre med de konkrete forslag til handlinger, der fremkom på den sidste workshop. Vi udarbejder en liste med gode ideer til, hvordan man kan sikre, at de fem udsagn kommer konkret til udtryk. De gode ideer trykkes på en plakat, der uddeles til alle institutioner og foreninger i Hørning. Distriktsforum Hørning arbejder med afholdelsen af endnu en workshop. Dels som evaluering af den hidtidige indsats for børns og unges trivsel og dels med plads til evt. nye initiativer. Den lokale indsats på hvert kontraktområde evalueres lokalt på de enkelte institutioner. På Højboskolen sker evalueringen i samarbejde med elevrådet.

8 Internationalt arbejde Højboskolen har gennem de seneste 2 skoleår haft internationale frivillige med i undervisningen i mange af engelsk- og tysktimerne, i en del praktiske fag og i SFO en. De ældste elever har mulighed for at vælge Cambridge engelsk. Vi har gennem mange år støttet SOS børnebyerne ved at have 2 fadderskabsbørn. I SFO en samler børnene penge ind til SOS børnebyerne. Via studieture med det pædagogiske personale har vi hentet inspiration i både England og Finland. At fastholde og afprøve nye former for internationalt samarbejde. Vi udvider vores internationale samarbejde ved i sommeren 2019 at være vært for en international workcamp arrangeret af Mellemfolkeligt Samvirke. På campen forventes at deltage unge mennesker fra hele verden. Hovedformålet med campen er, at de unge skal foretage praktisk arbejde til forskønnelse af skolens inde- og uderum. Et yderligere formål er, at de har en eller flere dage sammen med vores udskolingselever, således at vores udskolingselever får lejlighed til at møde og arbejde sammen med unge mennesker fra hele verden.

9 Fællesskaber En af Højboskolen kerneværdier er fælleskaber. Det kommer til udtryk på mange forskellige måder i skolens hverdag. Det er fællessamlinger, hvor hele skolen er samlet en gang om måneden, ugentlige fagdage hvor klasser blandes, venskabsklasser og skuespil og forestillinger på årgange. Mange af vores forældre laver fællesspisninger klasse- og årgangsvis. Vi har særligt en gruppe forældre, som vi ønsker skal deltage mere i fællesskabet. Det er de forældre, som ikke taler dansk og som for ofte ikke deltager, fx på forældremøder. Det kan også være udfordrende for alle deltagere på et forældremøde, hvis der sidder 3-4 tolke med. : At sikre, at alle deltager i fælleskabet, både for at alle får glæde af fællesskaber, men også for at fælleskabet får glæde af de synspunkter og ressourcer, som alle har. Når vi indkalder til forældremøder, vil vi gøre en særlig indsats ved i det næste år at benytte os af flere kanaler. Hvis der er forældre som ikke deltager, uden rimelig, grund vil ledelsen kontakte forældre efterfølgende og evt. indbyde dem til et nyt møde. Så snart der er mulighed for det at afprøve tolkeudstyr, hvor tolken er placeret i et andet rum og talen dermed ikke forstyrrer og forsinker øvrige deltagere. Vi vil afprøve fællessang for indskoling og mellemtrin, så disse mødes tirsdage og torsdage kl til 9.30 i kantinen.

10 IT støttesystemer Alle pædagogiske medarbejdere er i gang med at bruge Office 365 og er bekendt med de regler, der gælder for notat, journaliserings- og underretningspligt. Det næste store IT skridt bliver overgangen fra SkoleIntra til AULA. At overgangen fra SkoleIntra til AULA sker på en måde, så medarbejdere, elever og forældre oplever et skifte med få udfordringer og en lettere brug af AULA, som derved understøtter kommunikationen mellem ansatte og forældre / elever. At alle ansatte benytter Office 365 og oplever et elektronisk fagligt fællesskab og muligheden for at dele faglige forløb og finde fælles procedurer og skabeloner ét sted. I december introduceres AULA for alle ansatte, og der påbegyndes et oprydningsarbejde i Intra indtil marts Alle ansatte uddannes i AULA senest slut april. O365 benyttes til fælles procedurer og faglige forløb, hvor ledelsen har oprettet en mappestruktur, så alle oplever en forenkling af hvor skriftlige informationer findes. Infomateriale om AULA udsendes og ophænges til forældre i maj og juni. Dette efterfølges af eftermiddagsworkshop Få hjælp til AULA i juni og august, for at gøre overgangen så smidig som mulig.

Udviklingskontrakt for Låsby skole 2018.

Udviklingskontrakt for Låsby skole 2018. Udviklingskontrakt for Låsby skole 2018. Det er målet, at der fortsat arbejdes med at realisere vision og mission for Låsby skole, herunder at Låsby skole er byens skole. Inden for de tre udviklingsspor

Læs mere

Udviklingskontrakt 2018 for Landsbyordningen Ejer Bavnehøj

Udviklingskontrakt 2018 for Landsbyordningen Ejer Bavnehøj Udviklingskontrakt 2018 for Landsbyordningen Ejer Bavnehøj I udviklingskontrakten fremgår det, hvilke udviklingsmål vi skal arbejde med i årets løb. ene viser både, hvordan vi bidrager til realiseringen

Læs mere

Udviklingskontrakt 2018 for Herskind Skole & Børnehus

Udviklingskontrakt 2018 for Herskind Skole & Børnehus Udviklingskontrakt 2018 for Herskind Skole & Børnehus I udviklingskontrakten fremgår det, hvilke udviklingsmål vi skal arbejde med i årets løb. Udviklingsmålene viser både, hvordan vi bidrager til realiseringen

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves

Læs mere

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel.

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. Søndre Skole På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring

Læs mere

Udviklingskontrakt 2018 for Morten Børup Skolen

Udviklingskontrakt 2018 for Morten Børup Skolen Udviklingskontrakt 2018 for Morten Børup Skolen Kontraktens tilblivelse: Inspiration fra bl.a. kontraktholderdag d. 24. oktober, ledertræf d. 8. november samt deltagelse i 2 workshops (d. 7. + 13. november).

Læs mere

Udviklingskontrakt 2019 for Dagtilbud Ry

Udviklingskontrakt 2019 for Dagtilbud Ry Udviklingskontrakt 2019 for Dagtilbud Ry I udviklingskontrakten fremgår det, hvilke udviklingsmål vi skal arbejde med i årets løb. Udviklingsmålene viser både, hvordan vi; bidrager til realiseringen af

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen FOLKESKOLEREFORMEN Stensagerskolen Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi

Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi Vision Parkvejens Skole skal være et sted hvor det er godt at lære og godt at være. ne skal blive dygtige, handlekraftige, livsduelige og motiverede for livslang læring.

Læs mere

Handleplan for inklusion 2014

Handleplan for inklusion 2014 Handleplan for inklusion 2014 Højboskolens vision: Alle børn skal opleve at være del af værdifulde fællesskaber, hvor de udvikler sig fagligt, personligt og socialt. Hvert barn skal mødes, hvor det er

Læs mere

Drejebog folkeskolereformen vs. 2

Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Skoleafdelingen oktober 2014 Folkeskolereform version 2 Folkeskolereformen er en realitet og mange af dens elementer er implementeret. Skolerne i Dragør har et højt ambitionsniveau,

Læs mere

Børnehuset Mariendal AFTALE NOVEMBER 2014

Børnehuset Mariendal AFTALE NOVEMBER 2014 Børnehuset Mariendal AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Handleplan for inklusion på Hadsten Skole 2012 2015

Handleplan for inklusion på Hadsten Skole 2012 2015 1 Handleplan for inklusion på Hadsten Skole 2012 2015 På baggrund af den nye specialundervisningslov (april 2012), Favrskov Kommunes Børn- og Ungepolitik samt Hadsten Skoles fokus på inklusion tænkes denne

Læs mere

Langelinieskolens målsætning Missionen hvordan gør vi?

Langelinieskolens målsætning Missionen hvordan gør vi? Langelinieskolens målsætning 2013-2018 Vision hvor vil vi gerne hen som skole? På Langelinieskolen skaber vi stærke og inkluderende læringsrum for vores elever. Ved afslutningen af 9. klasse har alle elever

Læs mere

Brobyskolerne er den foretrukne skole for børn og familier i Brobyområdet.

Brobyskolerne er den foretrukne skole for børn og familier i Brobyområdet. Version 4- august 2012 Brobyskolerne - Det handler om relationer Brobyskolernes vision: Brobyskolerne er den foretrukne skole for børn og familier i Brobyområdet. Brobyskolernes mission På Brobyskolerne

Læs mere

Udviklingssporene for 2018

Udviklingssporene for 2018 Udviklingssporene for 2018 Udviklingskontrakter og aftaler - helt kort: Hvert år i uge 43 fremlægger direktionen den fælles retning for organisationens udvikling. Vi beder alle ledere om, at de tre udviklingsspor

Læs mere

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Nedenstående er Glostrup skoles bud på operationalisering og indikatorer på, at de kommunalt besluttede mål for implementering af

Læs mere

Den Sammenhængende Skoledag

Den Sammenhængende Skoledag Vestre Skole og Åløkkeskolen for dig og dit barn Scan koden Find materiale om DSS, på platformen http://odense.dk/dss 2 I Den Sammenhængende Skoledag handler det om at skabe helhed og sammenhæng i børnenes

Læs mere

Reformens hovedindhold.

Reformens hovedindhold. Engum Reformens hovedindhold. Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan! Mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater! Tillid og trivsel skal styrkes bl. a. gennem

Læs mere

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie.

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie. NYT August 2015 Velkommen tilbage fra sommerferie. Hækken er klippet, vinduerne pudset og solen skinner. Det er dejligt at komme tilbage fra ferien og se så mange glade, friske og veloplagte elever. Flere

Læs mere

Målet: at udgiften til de specialpædagogiske tilbud falder at antallet af børn i specialpædagogiske tilbud falder i forhold til niveauet i 2010

Målet: at udgiften til de specialpædagogiske tilbud falder at antallet af børn i specialpædagogiske tilbud falder i forhold til niveauet i 2010 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog undervisning i et specialiseret tilbud.

Læs mere

Årsrapport 2009 for Enghaveskolen

Årsrapport 2009 for Enghaveskolen Årsrapport 2009 for Side 1 af 7 1. Sammendrag Vi har stadig vores fleksible skema som et styrkeområde. Vi forsøger til stadighed at skabe den bedste ramme omkring den pædagogiske planlægning af undervisningen.

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Risskov Skole

FOLKESKOLEREFORMEN. Risskov Skole FOLKESKOLEREFORMEN Risskov Skole Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner.

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner. 28.10.17 Langhøjskolen skolen som fælles projekt Inklusionshandleplan Langhøjskolen har tydelig retning og lederskab i forhold til arbejdet med inkluderende læringsmiljøer, hvilket sikrer en tydeligere

Læs mere

Møde i skolebestyrelsen den kl Skolen er værter ved kage

Møde i skolebestyrelsen den kl Skolen er værter ved kage Møde i skolebestyrelsen den 29.10 2018 kl. 18.30-21.00 Skolen er værter ved kage 1. Godkendelse af referater Udsendt pr. mail. Referater godkendt fællesmøde med Bjerregrav den 25.09.18 samt mødet den 22.08.18

Læs mere

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingens læringssyn Læring er individets bestræbelser på at forstå og mestre verden. Børn og læring ser vi som en dynamisk proces, der involvere børn og voksne.

Læs mere

Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015

Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015 Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Scan koden Find materiale om DSS, på platformen www.odense.dk/dss 2 I Den Sammenhængende

Læs mere

Handleplan for implementering af Projekt Synlig Læring og Trivsel. Skole: Langhøjskolen. Skoleår: Dato for udarbejdelse:

Handleplan for implementering af Projekt Synlig Læring og Trivsel. Skole: Langhøjskolen. Skoleår: Dato for udarbejdelse: Handleplan for implementering af Projekt Synlig Læring og Trivsel Skole: Langhøjskolen Skoleår: 2017-19 Dato for udarbejdelse: 26.05.17 Hvem er ansvarlige for implementeringen af Projekt Synlig Læring

Læs mere

Kvalitetsmål / mål: Handleplan / tiltag:

Kvalitetsmål / mål: Handleplan / tiltag: Skalmejeskolen Udviklingsplan 2013/2014 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog

Læs mere

Struktur for forudsigelighed, - at skabe ro og overblik for den enkelte elev. Herunder visualisering og tydelige rammer.

Struktur for forudsigelighed, - at skabe ro og overblik for den enkelte elev. Herunder visualisering og tydelige rammer. SIAA klasser Kære forældre, Velkommen til Kobberbakkeskolens SIAA klasser. SIAA står for Struktur, inklusion, autisme i almen. Struktur for forudsigelighed, - at skabe ro og overblik for den enkelte elev.

Læs mere

Fælles skolebeskrivelse. Tema 1: Læring og faglig udvikling

Fælles skolebeskrivelse. Tema 1: Læring og faglig udvikling Fælles skolebeskrivelse Skolebestyrelse, medarbejdere og ledelse har arbejdet med Fælles Skolebeskrivelse ved at finde eksempler fra praksis inden for de enkelte temaer. Desuden har man i nogle af temaerne

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning for skoleåret

Skolebestyrelsens årsberetning for skoleåret Skolebestyrelsens årsberetning for skoleåret 2015-2016 Skolebestyrelsen har haft et godt og travlt år, hvor der bl.a. er sket meget med de to indsatsområder, vi gik i gang med i skoleåret 2014-2015, nemlig

Læs mere

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole Antimobbestrategi Skovvejens Skole 2017 FORORD Skovvejens Skole har i løbet af skoleåret 2016-17 uarbejdet denne antimobbestrategi. Skolens lærere og pædagoger har arbejdet struktureret med opgaven og

Læs mere

Værdiregelsæt for Ikast Nordre Skole

Værdiregelsæt for Ikast Nordre Skole Værdiregelsæt for Ikast Nordre Skole VÆRDIREGELSÆTTET BES TÅR AF: Vores vision og mål Vores værdier og deres betydning Levendegørelse af værdier Regelsæt og prioriteringer Samarbejde og rettigheder Trivsels-

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves - med

Læs mere

Aftale mellem Randers Byråd og GRØNHØJSKOLEN. Side 1 af 7

Aftale mellem Randers Byråd og GRØNHØJSKOLEN. Side 1 af 7 Aftale 2012-14 mellem Randers Byråd og GRØNHØJSKOLEN Side 1 af 7 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

FRA INTERNATIONAL VISION TIL INTERNATIONALE HANDLINGER

FRA INTERNATIONAL VISION TIL INTERNATIONALE HANDLINGER FRA INTERNATIONAL VISION TIL INTERNATIONALE HVORFOR ARBEJDE MED DEN INTERNATIONALE DIMENSION? Kunne kommunikere på fremmedsprog Anvende teknologi interaktivt i kommunikationen Kunne sætte sig i andres

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Ølgod Skole 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Ølgod Skole 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Ølgod Skole 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves -

Læs mere

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål Målsætning - Borbjerg Skole. Forord Denne målsætning for Borbjerg Skole bygger på: 1. Folkeskoleloven af 1993. Formålsparagraffen kap. 1-1 og 2 2. Pædagogisk målsætning for Holstebro Kommunale Skolevæsen

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejdet

Principper for skolehjemsamarbejdet Principper for skolehjemsamarbejdet Skole-hjemsamarbejdet tager udgangspunkt i folkeskolelovens formål: 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder

Læs mere

Præsentation af alle.

Præsentation af alle. Tilstede: Annette, Laila, Elisabeth, Louise, Peter, Rikke, Helle, Karina, Sussane, Tania, Solvor, Liv Afbud: Jean Referent: PB Dagsorden E696: Orientering: Velkommen til Liv og Rikke Meddelelser fra: Elevråd:

Læs mere

Glamsbjergskolen sammen om at lære. Det betyder, at vi vil være:

Glamsbjergskolen sammen om at lære. Det betyder, at vi vil være: Glamsbjergskolen sammen om at lære Med udgangspunkt i folkeskoleloven og de overordnede visioner der gælder for Assens Kommune ønsker vi at give vores elever de bedst mulige forudsætninger for at klare

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Ørnhøj Skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Ørnhøj Skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Ørnhøj Skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...5 Resultat bemærkninger...6

Læs mere

Resultatkontrakt for RASMUS RASK-SKOLEN

Resultatkontrakt for RASMUS RASK-SKOLEN Resultatkontrakt 2010-11 for RASMUS RASK-SKOLEN Odense Kommune - Forvaltning dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Rasmus Rask-skolen er indgået mellem Jørgen Schaldemose

Læs mere

Vurdering og Handleplan

Vurdering og Handleplan Vurdering og Handleplan I kan bruge Vurdering og Handleplan til at vurdere jeres resultater af jeres trivselsmåling og/eller kortlægning af jeres undervisningsmiljø. Dette værktøj hjælper jer til: 1. at

Læs mere

TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE

TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE Strategi for talentudvikling i Fredericias dagtilbud og skoler. 1 TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE BØRNENE ER FREMTIDEN. Byrådet har vedtaget en vision

Læs mere

Udviklingskontrakt 2018 for Dagtilbud Ry

Udviklingskontrakt 2018 for Dagtilbud Ry Udviklingskontrakt 2018 for Dagtilbud Ry I udviklingskontrakten fremgår det, hvilke udviklingsmål vi skal arbejde med i årets løb. Udviklingsmålene viser både, hvordan vi bidrager til realiseringen af

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel SKOLE/HJEM SAMARBEJDET: Overordnet mål: at der etableres et frugtbart, forpligtende, dialogbaseret skole/hjem-samarbejde til gavn for elevernes trivsel, udvikling og uddannelse. Målet for skole/hjem-samarbejdet

Læs mere

Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende.

Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende. Handleplan for inklusion på Hou Skole, november 2014 Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende. Status

Læs mere

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning?

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning? GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Brædstrup Skole Udarbejdet (dato): September 2009 Hvad forstår vi ved trivsel? I skolens værdigrundlag står: Trivsel og tryghed er vigtige faktorer i forhold til elevernes

Læs mere

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Et godt skolehjemsamarbejde er med til at skabe gode betingelser for den enkelte elevs læring og trivsel samt for undervisningsmiljøet i klassen og

Læs mere

Evaluering af Kontraktmålene for 2015/16 Børnehusene i Skørping

Evaluering af Kontraktmålene for 2015/16 Børnehusene i Skørping Evaluering af Kontraktmålene for 2015/16 Børnehusene i Skørping Læring og samarbejde Det gode børneliv Læring og Inklusion Samarbejde med dagplejen At vi fortsætter arbejdet med ICDP- og de 8 samspilstemaer.

Læs mere

Inklusionshandleplan for Bjedstrup Skole og Børnehus 2014

Inklusionshandleplan for Bjedstrup Skole og Børnehus 2014 Inklusionshandleplan for Bjedstrup Skole og Børnehus 2014 Handleplanen for inklusionsarbejdet i Bjedstrup Skole og Børnehus tager sit udgangspunkt i Skanderborg Kommunes strategi for inklusion, Børn og

Læs mere

UMV-Handleplan på baggrund Trivselsmåling foråret 2017

UMV-Handleplan på baggrund Trivselsmåling foråret 2017 UMV-Handleplan på baggrund Trivselsmåling foråret 2017 forfattet af trivselsudvalg, faglige leder elevgruppe fra elevrådet, december 2017 februar 2018 Elevrådet har på hver årgang med en spørgeguide spurgt

Læs mere

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Strategien inddeles i 1) Indledning og baggrund 2) Mål for Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi 3) Definition på mobning 4) Digital

Læs mere

Udviklingsplan/indsatsområder 2017/18

Udviklingsplan/indsatsområder 2017/18 Søndre Skole Udviklingsplan/indsatsområder 2017/18 Indsatsområde Teamets samarbejde om varieret skoledag Innovation og entreprenørskab (21 skills) Motion & bevægelse USU Fysiske læringsmiljøer Målet for

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Gødvadskolen Silkeborg Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Gødvadskolen Silkeborg Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Gødvadskolen Silkeborg Kommune Indholdsfortegnelse 1 FORORD 3 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN 4 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 5 4 RESULTATER 6 4.1 Bliver alle så dygtige, som de kan?

Læs mere

Trivselsmålingen 2016 Nivå Skole på 1. pladsen!

Trivselsmålingen 2016 Nivå Skole på 1. pladsen! Trivselsmålingen 2016 Nivå Skole på 1. pladsen! På Nivå Skole besvarede eleverne i løbet af marts 2016 spørgsmål vedrørende deres trivsel og deres undervisningsmiljø i årets nationale obligatoriske Trivselsmåling.

Læs mere

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Indhold Forord...2 Lovgivningen på området...3 Et sammenhængende skole- og fritidstilbud...4 Folkeskolens formålsparagraf...5 Horsens Kommunes sammenhængende

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Det gode skoleliv. Glostrup Kommune

Det gode skoleliv. Glostrup Kommune Det gode skoleliv Glostrup Kommune Forord Børne- og Skoleudvalget har fokus på børn og unges trivsel, læring og uddannelse. Vi ønsker, at børn og unge i Glostrup Kommune udvikler sig og uddanner sig til

Læs mere

Tryghed fællesskab læring

Tryghed fællesskab læring Tandslet Friskole september 2017 Antimobbestrategi Den følgende antimobbestrategi er lavet som en følge af et lovkrav om en skriftliggørelse af skolens indsats for arbejdet med trivsel og arbejdet mod

Læs mere

Drøftelse af model for oprettelse af center for elever med massiv tal- og ordblindhed

Drøftelse af model for oprettelse af center for elever med massiv tal- og ordblindhed Punkt 5. Drøftelse af model for oprettelse af center for elever med massiv tal- og ordblindhed 2018-041600 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets drøftelse, "Model for oprettelse af center for

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Oversigt over udviklingskontrakter for Børn- og Ungeområdet

Oversigt over udviklingskontrakter for Børn- og Ungeområdet Oversigt over udviklingskontrakter for Børn- og Ungeområdet 1. Processen for formulering af udviklingsmål (Hvordan er processen foregået, hvem har været inddraget mv.?) Fagsekretariatet Børn og Unge har

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og S/I Søndermarken 2015

Aftale mellem Varde Byråd og S/I Søndermarken 2015 Aftale mellem Varde Byråd og S/I Søndermarken 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring

Læs mere

Aftale mellem. Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole og Børnehus 2012 & 2014

Aftale mellem. Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole og Børnehus 2012 & 2014 Aftale mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole og Børnehus 2012 & 2014 Skabelon for aftalen 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle

Læs mere

Folkeskolereformen 2013

Folkeskolereformen 2013 Program Oplæg om: - Folkeskolereformen - Hvad gør vi på Kragelundskolen? - SFO Skolebestyrelsen - valg Spørgsmål og debat - Valg til skolebestyrelsen - Kragelundskolen næste skoleår Folkeskolereformen

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.?

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.? Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen Hvor sejler vi hen.? Program 1. Skolereformen generelt 2. Initiativer på Vittenbergskolen 3. Særligt for indskoling, mellemtrin og udskoling 1. Skolereformen

Læs mere

Resultatkontrakt for Næsby Skole

Resultatkontrakt for Næsby Skole Resultatkontrakt 2011-12 for Næsby Skole Odense Kommune - BUF - Skoleafdelingen 17.05.2011 dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Næsby - skole er indgået mellem Skoleafdelingen

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Formålet med skole hjem-samarbejdet på Gerbrandskolen er at skabe den bedst mulige kontakt mellem skole og hjem til

Læs mere

Kvalitetssikringsplan

Kvalitetssikringsplan Kvalitetssikringsplan 2013-2015 En skole i trivsel og udvikling med plads til alle, men ikke til alt! Kvalitetssikringsplan 2014-2015 Indholdsfortegnelse Indledende bemærkninger Side 3 Skolens vision og

Læs mere

Kontraktmål for Frydenhøjskolen 2013-14

Kontraktmål for Frydenhøjskolen 2013-14 Kontraktmål for Frydenhøjskolen 2013-14 Mål 1: Mål der knytter sig til Højere faglighed Styrke faglig læsning og skrivning (målet er 2-årigt) Vi vil fortsætte arbejdet med at styrke den faglige læsning

Læs mere

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Strategi for folkeskoleområdet i Aabenraa Kommune 2015-2020 Børn og Skole, Skole og Undervisning Marts 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål...

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole 2015 2020 Skole og Undervisning november 2016 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle

Læs mere

Trivselspolitik for elever

Trivselspolitik for elever Trivselspolitik for elever til SB-møde 26/5-05 Indhold: Værdigrundlag... 3 Skolens værdigrundlag... 3 Værdigrundlag for trivsel... 3 Læringssyn... 3 Definitioner... 3 Tryghed... 3 Respekt... 3 Ansvarlighed...

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Firkløveret 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Firkløveret 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Firkløveret 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring og

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Ødis Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen)

Læs mere

Skole-hjem samarbejde

Skole-hjem samarbejde Skole-hjem samarbejde Fællesbestyrelsen januar 2017 Skole-hjemsamarbejdet er vedtaget i bestyrelsen november 2016 Når samarbejdet mellem skole og hjem er positivt, kan pædagoger, lærere og forældre arbejde

Læs mere

Karensmindeskolens. Trivselspolitik

Karensmindeskolens. Trivselspolitik Karensmindeskolens Trivselspolitik 1 Indledning I Karensmindeskolens målsætning har vi bl.a. fokus på empati, ansvarlighed, selvværd og livsglæde. Trivselspolitikken skal ses i forhold til disse værdier,

Læs mere

Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018

Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018 Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018 Velkommen tilbage efter sommerferien Efter en fantastisk sommer med masser af sol og varme, så kneb det lidt med solstrålerne, da vi mandag kl. 9.00 bød alle elever

Læs mere

Maj 2013. Børneuniverset Fjelsted Harndrup

Maj 2013. Børneuniverset Fjelsted Harndrup Maj 2013 Børneuniverset Fjelsted Harndrup Børneuniverset Fjelsted Harndrup Børneuniverset Fjelsted Harndrup er: Børnehaven Regnbuen, Fjelsted Harndrup Skole (0.-6. klasse) og SFO Valhalla med fælles ledelse

Læs mere

Antimobbestrategi for Seden Skole. Gældende fra den Skoleåret 2017/18

Antimobbestrategi for Seden Skole. Gældende fra den Skoleåret 2017/18 Antimobbestrategi for Seden Skole Gældende fra den Skoleåret 2017/18 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi på Seden Skole? Formålet med antimobbestrategien er at: alle børn er glade for at gå

Læs mere

Aftale mellem Randers Byråd og Vestervangsskolen 2012 & 2014

Aftale mellem Randers Byråd og Vestervangsskolen 2012 & 2014 Aftale mellem Randers Byråd og Vestervangsskolen 2012 & 2014 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Trivselspolitik. Kjellerup Skole

Trivselspolitik. Kjellerup Skole Trivselspolitik Kjellerup Skole Trivselspolitik på Kjellerup Skole Ved skoleårets start 2006 var der udarbejdet et hæfte, som var blevet til på baggrund af drøftelser i elevråd, pædagogisk råd og skolebestyrelse.

Læs mere

Udviklingskontrakt 2018 for Galten Junior- og Ungdomsklub S/I

Udviklingskontrakt 2018 for Galten Junior- og Ungdomsklub S/I Udviklingskontrakt 2018 for Galten Junior- og Ungdomsklub S/I Kontrakten har været drøftet på personalemøde og i klubbens bestyrelse. Personalet har ønsket at arbejde videre med de allerede kørende udviklingsmål

Læs mere

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Børn- og Ungeområdet

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Børn- og Ungeområdet Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Børn- og Ungeområdet Processen for formulering af udviklingsmål (Hvordan er processen foregået, hvem har været inddraget mv.?) Chefteamet i Fagsekretariatet Børn

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Høje Kolstrup Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Høje Kolstrup Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Høje Kolstrup Skole 2015-2020 Skole og Undervisning Oktober 2017 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020

Læs mere

vision og strategi en kristen friskole i tiden VISION OG STRATEGI

vision og strategi en kristen friskole i tiden VISION OG STRATEGI vision og strategi 2013-18 PÅ JOHANNESSKOLEN Johannesskolen en kristen friskole i tiden VISION OG STRATEGI 2013-18 1 INDLEDNING VÆRDIGRUNDLAG En ny vision for Johannesskolen er blevet til. Skolens elever,

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering for Skansevejens Skole

Undervisningsmiljøvurdering for Skansevejens Skole Her indsætter I skolens logo Undervisningsmiljøvurdering for Skansevejens Skole Dato: februar 2014 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 2017 UMV en indeholder de fire faser, som

Læs mere

Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 Fagsekretariat for undervisning 2014 Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune Kompetencestrategien skal sammen med læreres

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Velkommen på mellemtrinnet 4. og 5. klasse på Højvangskolen

Velkommen på mellemtrinnet 4. og 5. klasse på Højvangskolen Velkommen på mellemtrinnet 4. og 5. klasse på Højvangskolen Høj faglighed, Høje ambitioner, Højt til loftet Højvangskolen er en velfungerende og attraktiv folkeskole beliggende i den sydøstlige udkant

Læs mere

Kloden. Ringetider. -klar til folkeskolereformen

Kloden. Ringetider. -klar til folkeskolereformen Ringetider Kloden -klar til folkeskolereformen 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30

Læs mere