Referat af møde i DASAMS uddannelsesudvalg den i KS&R Aarhus med deltagelse via video fra Socialmedicinsk afsnit, Frederiksberg.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i DASAMS uddannelsesudvalg den i KS&R Aarhus med deltagelse via video fra Socialmedicinsk afsnit, Frederiksberg."

Transkript

1 Referat af møde i DASAMS uddannelsesudvalg den i KS&R Aarhus med deltagelse via video fra Socialmedicinsk afsnit, Frederiksberg. Tilstede: Anita Ulvsgaard Sørensen, Sven Viskum, Anders Carlsen, Dorthe Goldschmidt, Jeppe Nørgaard Rasmussen, Dorthe Rubak, Lise Holst Thamsborg, Anne Mette Dons Afbud: Louise Rabøl, Mathilde Pihl Referent: Emma Helledie 1. Præsentationsrunde og velkomst til nye medlemmer Velkommen til de nye medlemmer: Lise Holst Thamsborg (uddannelseslæge, kommende phd studerende) Anne Mette Dons (ejer af Patientsikkerhed, sundhedsvæsenet og regler) Mathilde Phil (uddannelseslæge, Socialmedicinsk enhed, Holbæk Hospital) 2. Konstituering Uddannelsesudvalget konstituerede sig med Anne Mette Dons som formand, Dorthe Goldschmidt som hovedkursusleder samt Jeppe Nørgaard Rasmussen som hovedkursusassistent (formandsassistent evt. kommende næstformand, hvis denne post tilføjes, når vedtægterne i DASAMS revideres). 3. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt uden kommentarer. 4. Opfølgning på referat fra Godkendt med følgende opfølgende kommentarer: Dan Bruun Pedersen har forladt uddannelsesudvalget. Vedr. pkt. 3: Godkendelse af reviderede Anbefalinger vedr. sammensætning af uddannelsesforløb inkl. Nyt afsnit om meritvurdering. Revidering af anbefalingerne inkl. meritvurdering er lagt op på DASAMS hjemmeside. Vedr. pkt. 4: Drøftelse af revidering af Vejledning til opbygning af portefølje CV er rettet til, så det passer til den nye faglige profil. Afsnit om logbog er revideret og samtaleskemaerne er trukket ud og lagt op som selvstændige dokumenter på hjemmesiden. Vedr. faglig profil: Anita Sørensen oplyser, at den faglige profil har været sendt i høring i alle videreuddannelsesregioner, men at selskabet endnu ikke har fået svar fra Danske Regioner. Der er rykket for svar. Den nye formand tager kontakt til Lise Møller vedr. den faglige profil. Anita Sørensen fremsender tidligere korrespondancer vedr. den nye faglige profil til Anne Mette Dons. Vedr. pkt. 5: Orientering om temadag. Behandles senere som et selvstændigt punkt på dagsordnen.

2 Vedr. pkt. 6. Oversigt over uddannelseslæger og uddelte autorisationer: Louise Rabøl og Anita Sørensen har haft opgaven. Oversigten er ikke lavet endnu. Vedr. pkt. 9: Orientering om pædagogisk dag for delkursusledere. Pædagogisk dag for delkursusledere er blevet aflyst, yderligere opfølgning vedr. dette punkt udsættes til næste møde i uddannelsesudvalget. Vedr. pkt. 10: Drøftelse af evaluering af kursister hh. kursus Behandles senere som et selvstændigt punkt på dagsordnen. Vedr. evt. Hovedkursusrækken er offentliggjort på DASAMS hjemmeside. Anita Sørensen har kontaktet Arne Poulstrup, som vil deltage i uddannelsesudvalget ad hoc afh. af dagsorden. Han har derudover tilkendegivet, at han på trods af stillingsskifte - også fremover kan varetage forskningstræningskurserne i den samfundsmedicinske speciallægeuddannelse. 5. Forslag til ændringer i vedtægterne for uddannelsesudvalget DASAMS bestyrelse har planlagt at revidere vedtægterne. I den forbindelse er det relevant at uddannelsesudvalget har forslag til revidering af de dele, der vedrører udvalget. Anita Sørensen har udarbejdet et udkast til revidering af vedtægterne 5 Uddannelsesudvalget og 6 Øvrige udvalg. Vedr. 5, Stk 1 Drøftelse af fordele og ulemper vedrørende indførelse af valg til uddannelsesudvalget. Anita Sørensen: Vil sikre bredde repræsentationen i udvalget mhp stillingsniveau, grenspeciale og geografi. Dorte Rubak: Vi kan komme i den situation, at der ikke er kandidater til posterne i uddannelsesudvalget. Anne Mette Dons: Forslår formuleringen: Det foretrækkes, at udvalget sammensættes af medlemmer med de nævnte kompetencer og hensyn til geografisk placering. Sven Viskum: Skal PKL erne være faste medlemmer? Har status af embedsmænd, ansat af videreuddannelsesudvalget. Kan evt. have observatør status. Er der interessekonflikt, idet PKL refererer til anden arbejdsgiver videreuddannelsesregionen. Anita Sørensen: Der er ikke interessekonflikt for PKL ved deltagelse i Uddannelsesudvalget. PKL er er ikke embedsmænd, men lektorer, der af universiteterne er ansat til at varetage den medicinsk pædagogiske udvikling i specialet. I de fleste andre specialer indgår PKL erne som faste medlemmer mhp at sikre en god koordinering mellem det nationale og de regionale uddannelsesudvalg. Dorte Rubak: Vi har ikke mulighed for at indskrive i PKL s stillingsbeskrivelse, at skulle indgå i uddannelsesudvalget, dermed opsætter vi noget vi ikke kan indfri. Anne Mette Dons: Foreslår formuleringen: Ved det frie valg vil man tilstræbe, at der er et medlem fra hver uddannelsesregion. Der vil ved valg blive foretrukket den kandidat der udligner eventuelle balanceforskelle.

3 Konklusion vedr. 5, Stk 1: Der er enighed om ikke at indføre valg til de enkelte poster i DASAMS Uddannelsesudvalg, forslag til ændringer i 5, stk. 1 udgår af forslaget. Vedr. 5, stk. 2 Der er enighed om, at posten hovedkursusassistent slettes. Der er enighed om at tilføje formuleringen: Uddannelsesudvalget konstituerer sig som minimum med formand og hovedkursusleder... Dette for at sikre, at der er mulighed for løbende at oprette de poster som uddannelsesudvalget finder behov for. Beskrivelse af formandens opgaver; forslaget til ændringen accepteres uden kommentarer. Det 6 ugers specialespecifikke kursus omformuleres til de specialespecifikke kurser; forslaget til ændringen accepteres uden kommentarer. Udvalget varetager på vegne af selskabet udpegning af inspektorer og repræsentanter til ansættelsesudvalg. Denne ændring udgår af forslaget. Anne Mette Dons videregiver i stedet til bestyrelsen, at der kan være behov for hurtig sagsbehandling. Vedr. 5, stk 3. Det udgår, at uddannelsesudvalget varetager efteruddannelse. Der er bred enighed om, at denne opgave er meget vigtig men, at der i uddannelsesudvalget ikke er kapacitet til at løfte denne opgave. Bestyrelsen anbefales i stedet at oprette et efteruddannelsesudvalg. Dorte Rubak vil gerne kontakte bestyrelse mhp dette. Vedr. 6 Øvrige udvalg Beskrivelse af valg til, sammensætning og opgaver for et uddannelseslægeudvalg udgår af forslaget. Erstattes af formuleringen: Fraktionen af uddannelseslæger kan få indflydelse i bestyrelsen via de YLrepræsentanter, der sidder der. Anita redigerer forslag til ændringer i vedtægter vedr. uddannelsesudvalget jf. referatet og sender det til Anne Mette Dons, som bringer forslaget videre til bestyrelsen. 6. Udpegning af DASAMS repræsentanter til ansættelsesudvalg: 1-3 YL og 1-3 speciallæger Ved ansættelsessamtaler skal der deltage repræsentanter fra DASAMS, 1 speciallæge og en uddannelseslæge fra hver af de tre videreuddannelsesregioner. Repræsentanterne bør som udgangspunkt ikke sidde med i uddannelsesudvalget i egen region. Uddannelseslægen bør være H-læge for at undgå interessekonflikt og sikre forblivelse i specialet i de 3 år, som man vælges for. Region Øst: Jeppe Nørgaard Rasmussen (speciallæge) Mathilde Phil (uddannelseslæge) indstilles til uddannelsesudvalget, Ole S. Mortensen skal give tilladelse hertil, (Sven Viskum kontakter Mathilde Pihl vedr. indstillingen) Region Nord: Merete S Skovmose (uddannelseslæge), Dorte Qvesel (speciallæge) indstilles (Anita Sørensen kontakter Dorte Qvesel vedr. indstillingen). Region Syd: Arne Poulstrup (speciallæge), udvalget anbefaler, at han finder en uddannelseslæge repræsentant (Anita Sørensen kontakter Arne Poulstrup vedr. anbefalingen)

4 7. Udpegning af ansvarlig for gennemsyn og opdatering af vores hjemmeside Anne Mette Dons og Jeppe Nørgaard Rasmussen varetager fremover kontakten til Ole Refstrup, som administrerer DASAMS hjemmeside. Der er enighed om, at opdateringen af hjemmesiden tilføjes som fast punkt på dagsordenen fremover. 8. Drøftelse af sammensætning af H-forløb 1) VUR Øst 2. halvår 2015 I 2 forløb opereres med anden samfundsmedicinske ansættelse efter samtale, hvilket kan skabe usikkerhed og problemer for uddannelseslægerne. Årsagen er, at det er vanskeligt at finde administrative ansættelsessteder i de forskellige styrelser, da ingen er interesserede i at binde sig langt ud i fremtiden. Tidligere er både Sundhedsstyrelsen og Det Nationale Råd for Lægelig Videreuddannelse kontaktet af DASAMS vedr. dette. Ingen har haft mulighed for at gøre noget ved problemet, da afdelingerne selv bestemmer, hvornår de vil ansætte uddannelseslæger. Det bemærkes, at uddannelseslægen er sikret en stilling via sin kontrakt med videreuddannelsesregionen, og at der kan være en fordel ved selv at kunne vælge ansættelsessted og dermed skabe egen profil. Der er dog et klart behov for afklaring af kompetencefordelingen mellem de ansættende afdelinger, hvilket yderligere gør det problematisk ikke at kende den sidste samfundsmedicinske ansættelse. Alle forløb er enten socialmedicinske eller administrative i profilen, hvilket uddannelsesudvalget med den ny målbeskrivelse ellers har forsøgt at udrydde. Udvalget holdning var og er fortsat, at vi ikke uddanner socialmedicinere eller administrative medicinere men derimod samfundsmedicinere, som kan arbejde indefor begge grene, på individ-, gruppe- og samfundsniveau samt på kommunalt, regionalt og statsligt niveau. Anne Mette Dons tager kontakt til Lise Møller, og arrangerer et møde, vedr. at det er mest hensigtsmæssigt at alle ansættelsessteder er benævnte når H-forløb opslås samt, at det bør tilstræbes, at der er en ligelig vægt mellem administrative og socialmedicinske ansættelser i de enkelte H-forløb. 2) VUR Nord 1. halvår 2016 Der har i ét ud af 5 forløb måttet indgås et kompromis i forhold til, at første ansættelse har en varighed på 1 år, hvor det normalt skal være af 1,5 års varighed af hensyn til forskningstræningen. Desuden er der et forløb med kun 6 mdr. administrativ ansættelse, hvilket også er uhensigtsmæssigt ikke mindst fordi det halve år er placeret imellem to kliniske ansættelser. Anita Sørensen har som PKL haft en central rolle i sammensætningen af forløbene og er bevidst om DASAMS retningslinjerne for sammensætning af uddannelsesforløb. Kompromiserne er indgået for at være i stand til at oprette de stillinger, der aktuelt er behov for i videreuddannelsesregionen. Samlet set er der enighed om, at uddannelsesudvalget arbejder for, at der er bredde i sammensætningen af H-uddannelsen i forhold til administrative og socialmedicinske ansættelser. 9. Drøftelse af forslag til nationalt introduktionsdag til specialet Uddannelsesudvalget arbejder for at skabe 2 introduktionsdage om året, hvor uddannelseslægerne hver især møder til 1 introduktionsdag. Der er i udvalget enighed om, at der skal laves en introduktionsdag, der er ikke enighed om formål, målgruppe og indhold.

5 Lise Thamsborg drøfter med YL-fraktionen (er ikke navngivet endnu) hvad I-lægernes behov er. De YL repræsentanter, der sidder i bestyrelsen for DASAMS kan derfra blive klædt på til at deltage i diskussionen vedr. dette på bestyrelsesmøde. Anne Mette Dons drøfter med bestyrelsen, hvilke ønsker den har til en introduktionsdag, før uddannelsesudvalget går videre med sagen. 10. Opfølgning på temadag om målbeskrivelsen Temadagen var en succes. Der var mange konstruktive drøftelser. Deltagerne udtrykte ønske om at dagen blev fulgt om. Der er enighed i udvalget om, at der i forlængelse af den nationale temadag om målbeskrivelsen, skal laves en ny temadag om vejledning. Dorte Rubak og Emma Helledie arrangerer denne dag. Det tilstræbes, at dagen afholdes i september De specialespecifikke kurser Opfølgning på evaluering af international sundhed: Gode evalueringer med stor tilfredshed Fremtidig delkursusleder på Sundhed og Miljø: - Anders Carlsen udtrykker behov for inddragelse af en ekstra underviser, gerne en læge som er i aktuel beskæftigelse indenfor området med henblik på at overtage tjansen som delkursusleder, når han trækker sig efter næste kursus. Anne Hempel vil gerne fortsætte som underviser, men mener ikke hun har tid til at være delkursusleder. Dorte Rubak foreslår Susanne Fischer Hansen, som er ansat ved embedslægerne, og arbejder med beredskab og miljø. Anders Carlsen spørger Anne Hempel om Susanne Fischer Hansen kunne være en mulig delkursusleder på Sundhed og Miljø. Drøftelse af min og max antal deltagere på de specialespecifikke kurser: - Der har tidligere været behov for at tage kursister af enkelte specialespecifikke kurser. Deltagere med længst tilbageværende tid i speciallægeuddannelsen er taget af først. Der er enighed om, at der fastsættes et maksimalt antal deltagere på 25 personer til de specialespecifikke kurser. Drøftelse af forslag til evaluering af specialespecifikke kurser: - Der er enighed om at skemaet godkendes med følgende ændring: I hvor høj grad har du erhvervet nye holdninger udgår af evalueringsskemaet. Anita Sørensen sender opdateret evalueringsskema til Dorte Goldschmidt som herefter overdrager opgaven med at udfærdige endeligt layout af evalueringsskemaet til kursussekretæren. Udpegning af ansvarlig(e) for planlægning af pædagogisk dag for delkursusledere o Punktet udsættes til næste møde i uddannelsesudvalget. 12. Inspektorbesøg Punktet udsættes til næste møde i uddannelsesudvalget. 13. Drøftelse af behov for samfundsmedicinske speciallæger i fremtiden Pga. omstrukturering i Sundhedsstyrelsen afventer Sven Viskum og Anne Mette Dons at igangsætte arbejdet med prognosevurderingen. 14. Drøftelse af muligheder for merit for samfundsmedicinske kompetencer I1-I4 hhv. H1-H7, altså de ikke-kliniske kompetencer Punktet udsættes til næste møde i uddannelsesudvalget.

6 15. Planlægning af næste møde Næste møde tilstræbes at blive afholdt i marts april Jeppe Nørgaard Rasmussen sender en doodle ud vedr. dette. Valg af referent til næste uddannelsesudvalgsmøde: Lise Thamsborg. 16. Evt. Dorte Rubak oplyser, at hun har gennemført 360 evaluering 2 gange og kan kontaktes ved behov for sparring vedr. dette.

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 HR 7. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Uddannelsesudvalget for samfundsmedicin (videreuddannelsesregion Syd og Nord) Torsdag den 10. november 2016 kl. 14-16 Regionshuset

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget, DASAMS d afholdt på Klinisk socialmedicin, Oluf Palmes Alle Århus N.

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget, DASAMS d afholdt på Klinisk socialmedicin, Oluf Palmes Alle Århus N. Referat fra møde i Uddannelsesudvalget, DASAMS d. 23.11.2011 afholdt på Klinisk socialmedicin, Oluf Palmes Alle Århus N. Deltagere: Anders, Jeppe, Vivian, Karin, Anita, Dorte Afbud fra: Ulrik, Kenneth,

Læs mere

Anbefalinger vedr. sammensætning af uddannelsesforløb

Anbefalinger vedr. sammensætning af uddannelsesforløb DASAMS Dansk Samfundsmedicinsk Selskab Anbefalinger vedr. sammensætning af uddannelsesforløb Version og udgave:2.1 Dato: 15.01.2015 Ansvarlig: Anita Sørensen Jf. Bekendtgørelse nr. 1257 af 25/10/2007 er

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Uddannelsesudvalget for samfundsmedicin (videreuddannelsesregion Syd og Nord) Tirsdag den 14. juni 2016 kl. 14-16 Olof Palmes

Læs mere

1 Deltagere 1. 2 Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. 3 Referat fra 10. november Regler for forskningstræningsprojekter 4

1 Deltagere 1. 2 Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. 3 Referat fra 10. november Regler for forskningstræningsprojekter 4 30. juni 2017 /THOCHT Referat til møde i Samfundsmedicin, uddannelsesudvalg 13. juni 2017 kl. 09:00 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, 8200 Aarhus N, mødelokale 17 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Referat Møde nr. III i uddannelsesudvalg DASAMS

Referat Møde nr. III i uddannelsesudvalg DASAMS Referat Møde nr. III i uddannelsesudvalg DASAMS 17.1.19 Tilstede: Christina, Bernadette, Agnethe, Dorte, Louise L (på telefon til punkt 5) Dagsorden 1)valg af mødeleder og referent 2)godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 22. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Deltagere 1 2 Referat fra 4. oktober 2017 - til orientering 2 3 Bordet

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Uddannelsesudvalg i klinisk mikrobiologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 21. september 2016 Rasmus Elgaard Petersen Rasmus.petersen@stab.rm.dk 1-30-72-8-15 Uddannelsesudvalgsmøde i Klinisk Mikrobiologi

Læs mere

DASAMS Dansk Samfundsmedicinsk Selskab. Forskningstræning. Version og udgave:1.1 Dato: Ansvarlig: Anita Sørensen

DASAMS Dansk Samfundsmedicinsk Selskab. Forskningstræning. Version og udgave:1.1 Dato: Ansvarlig: Anita Sørensen DASAMS Dansk Samfundsmedicinsk Selskab Forskningstræning Version og udgave:1.1 Dato: 07.01.2015 Ansvarlig: Anita Sørensen Målgruppe et er en obligatorisk del af speciallægeuddannelsen jf. Vejledning for

Læs mere

Referat. til Klinisk Biokemi - uddannelsesudvalg 16. maj 2018 kl. 13:00 i Konferencerum C3.15, C312, AUH Øst

Referat. til Klinisk Biokemi - uddannelsesudvalg 16. maj 2018 kl. 13:00 i Konferencerum C3.15, C312, AUH Øst Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 8. juni 2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk Referat til Klinisk

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 20/11-17 Kasper Clausen Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 20/11-17 Kasper Clausen Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 20/11-17 Kasper Clausen kascla@rm.dk 21440397 1-30-72-141-15

Læs mere

Vedtægter for Dansk Samfundsmedicinsk Selskab (DASAMS)

Vedtægter for Dansk Samfundsmedicinsk Selskab (DASAMS) Vedtægter for Dansk Samfundsmedicinsk Selskab (DASAMS) 1 Navn og formål Selskabets navn er Dansk Samfundsmedicinsk Selskab og indgår som fraktion i Dansk Selskab for Folkesundhed (DSFF). Selskabets formål

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 2. juli THOCHT. Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 2. juli THOCHT. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariet Do Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 2. juli THOCHT 2018 Refer til Samfundsmedicin - uddannelsesudvalg

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET 17-04-2015 1-30-72-26-15

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET 17-04-2015 1-30-72-26-15 SREGI IDEREUDDANNELSESSEKR Uddannelsesudvalg i Klinisk Biokemi Dato Sagsnummer 17-04-2015 1-30-72-26-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde i Klinisk Biokemi Onsdag den 16. april 2015, kl. 13.00-15.00 Det gamle

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT FU 08/10 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 10. november kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale B Cheflæge, dr.med.

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl REFERAT FU 12/11 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale C Cheflæge, dr.med.

Læs mere

Referat. til møde i Samfundsmedicin, uddannelsesudvalg 23. november 2017 kl. 09:00 i Regionshospitalet Randers, Mødelokale M2.

Referat. til møde i Samfundsmedicin, uddannelsesudvalg 23. november 2017 kl. 09:00 i Regionshospitalet Randers, Mødelokale M2. 22. december 2017 /THOCHT Refer til møde i Samfundsmedicin, uddannelsesudvalg 23. november 2017 kl. 09:00 i Regionshospitalet Randers, Mødelokale M2. Videokonference via 918728012@rm.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

DASAIMS UDDANNELSES UDVALG. MØDE VEJLE SYGEHUS 12. Januar 2011 REFERAT

DASAIMS UDDANNELSES UDVALG. MØDE VEJLE SYGEHUS 12. Januar 2011 REFERAT DASAIMS UDDANNELSES UDVALG MØDE VEJLE SYGEHUS 12. Januar 2011 REFERAT Tilstede: Helle Thy Østergaard, Dorte Keld, Karen Skjelsager(formand), Hanne Tanghus Olsen, Kirsten Bested, Nicola G. Clausen (Referent),

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse opgaver og ansvar

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse opgaver og ansvar Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse opgaver og ansvar Birte Obel, Kontorchef Susanne Vinther Nielsen, Overlæge, Ph.d. Uddannelse og autorisation 4. marts 2014 i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Læs mere

Region Midtjylland. Referat. af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale

Region Midtjylland. Referat. af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale Region Midtjylland HR 26. juni 2018 /SAECRI Referat af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale 31 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Mødedeltagere 1 2 Indledning

Læs mere

Notat vedrørende ansættelse af læger i hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen

Notat vedrørende ansættelse af læger i hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen NOTAT Ansættelsesprocedure og forretningsorden Notat vedrørende ansættelse af læger i hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen I dette notat fastlægges de proceduremæssige rammer og retningslinjer

Læs mere

" 30. marts 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09

 30. marts 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 19. møde i uddannelsesudvalget for specialpsykologuddannelsen i Psykiatri! " 30. marts 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 19. møde i det Psykologfaglige

Læs mere

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb.

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb. N O T A T 02-07-2008 Sag nr. 06/4341 Dokumentnr. 39599/08 Procedure for ansættelse af læger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb Thomas I. Jensen Tel. 35298198 E-mail: tij@regioner.dk Indledning

Læs mere

Temaopdelt handlingsplan

Temaopdelt handlingsplan NR 9-12 Temaopdelt handlingsplan En opfølgning på anbefalingerne i Sundhedsstyrelsens rapport: Speciallægeuddannelsen. Status og perspektivering. 2012 Sundhedsstyrelsen februar 2012 Indhold 1 Organisation

Læs mere

1. Velkomst og præsentation af dagsordenen v. ovl. Peter Mouridsen. 4. Forventninger til PKL-funktionen ved ovl. PKL Svein Åge Rodt

1. Velkomst og præsentation af dagsordenen v. ovl. Peter Mouridsen. 4. Forventninger til PKL-funktionen ved ovl. PKL Svein Åge Rodt Referat fra møde i URSARN, torsdag d. 9. februar kl. 9.00 til 15.00 på Patienthotellet, Regionshospitalet Randers, mødelokale 4. 9.februar Charlotte B. Hansen Charlotte.b.hansen@stab.rm.dk Dagsorden: 1.

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden.

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden. Refer Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre Regionshuset Viborg Sundhedsuddannelser Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI. Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr.

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI. Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI IDEREUDDANNELSESREGION NORD Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. Oktober 2015 Berit Bjerre

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Dato Sagsnr. 10.juni 2016 1-30-72-44-15 Lægefaglig

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU. . Sagsnr. 17. juni 2013 Helene S. Kristensen

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU.  . Sagsnr. 17. juni 2013 Helene S. Kristensen DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREU IDEREUDDANNEL DDANNELSESREGION NORD Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr.

Læs mere

Dato Sagsbehandler Sagsnr. Referat

Dato Sagsbehandler  Sagsnr. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-Mail Sagsnr. 8. juni 2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk Referat til Børne- og

Læs mere

Vejledning for den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen

Vejledning for den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen Dato 13. februar 2014 SVN Sagsnr. 2-1410-146/1 7222 7562 Revision af vejledning om den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen fra 2005 - UDKAST Vejledning for den obligatoriske forskningstræning

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 13. maj 2015 Berit Bjerre Handberg Karen Norberg Karen.norberg@stab.rm.dk 1-30-72-155-07 Notat

Læs mere

Det tager minutter at besvare spørgeskemaet. På forhånd tusind tak for hjælpen!

Det tager minutter at besvare spørgeskemaet. På forhånd tusind tak for hjælpen! Center for Medicinsk Uddannelse på Aarhus Universitet og videreuddannelsesregion Nord vil gerne have din hjælp til at evaluere Den Pædagogisk Udviklende Funktion (PUF), som i det daglige varetages af de

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 17. oktober TRKPEE Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 17. oktober TRKPEE Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 17. oktober TRKPEE trkpee@rm.dk Referat til Klinisk

Læs mere

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse : 1 Dato: 11. marts 2010 Dagsordenstekst: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Rådet den 10. december 2009 3. Tema: Forskningstræning projektdelen Forskningstræning

Læs mere

Årsberetning. for følgegruppen for de specialespecifikke kurser

Årsberetning. for følgegruppen for de specialespecifikke kurser Årsberetning for følgegruppen for de specialespecifikke kurser Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 1.1 Følgegruppens opgaver og sammensætning...3 2. Drøftede emner...4 2.1 E-læring i de specialespecifikke

Læs mere

1 Indledning. 1.1 Beskrivelse og krav til en akutafdeling

1 Indledning. 1.1 Beskrivelse og krav til en akutafdeling Vejledning om overgangsordning for speciallæger i andet speciale og læger med erfaring i akutmedicin opnået inden etableringen af specialet akutmedicin 1 Indledning I henhold til 20-21 i Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 7. januar TRKPEE. Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 7. januar TRKPEE. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 7. januar TRKPEE 2019 Referat til Urologi - uddannelsesudvalg

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde d. 2. December 2016

Referat Bestyrelsesmøde d. 2. December 2016 Til Stede: Inge Nordgaard-Lassen Henning Gleerup Torben Nathan Birgit Lassen Lone Madsen Erika Bélard Per Ejstrud Referat Bestyrelsesmøde d. 2. December 2016 1. Velkomst og godkendelse af referat samt

Læs mere

VIRUM GYMNASIUM / BESTYRELSEN

VIRUM GYMNASIUM / BESTYRELSEN Dagsorden til bestyrelsesmødet den 10. juni 2014 kl. 18.00 på Virum Gymnasium. Vi begynder med en let anretning Mødested: Lærerværelset 1. Velkomst ved Mette Kynemund 2. Kommentarer til dagorden 3. Godkendelse

Læs mere

Region Midtjylland HR. Dagsorden. til møde i RUR - Akut læger 15. marts 2018 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg.

Region Midtjylland HR. Dagsorden. til møde i RUR - Akut læger 15. marts 2018 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg. Region Midtjylland HR 7. marts 2018 /TRKPEE Dagsorden til møde i RUR - Akut læger 15. marts 2018 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg. Lokale F7 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Dagsorden - Skolebestyrelsen ved Valsgård Skole - tirsdag den 14. august kl

Dagsorden - Skolebestyrelsen ved Valsgård Skole - tirsdag den 14. august kl Dagsorden - Skolebestyrelsen ved Valsgård Skole - tirsdag den 14. august kl. 17.00-19.00 Bestyrelsens sammensætning: Forældre: Minna Jokumsen (formand), Per Søndergaard Mathiesen (næstformand), Louise

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler E-mail Telefonnr. Sagsnr. 26. november 2015 Thomas Bøttern Christensen Thomas.Christensen@rm.dk 7841 0809 1-30-72-147-15

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Til medlemmerne af Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 23. april 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 3. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Dato Sagsbehandler Sagsnr. 11/ Kasper Clausen Referat

Dato Sagsbehandler  Sagsnr. 11/ Kasper Clausen Referat 1 Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 11/12-2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk Referat til Almen medicin - uddannelsesudvalg 4. december 2018 kl. 14:00 i Lokale 12, Regionshuset Århus Olof Palmes Alle 15 2

Læs mere

Bestyrelsen. Referat fra konstituerende møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning. Kl. 10:00 12:00 Bestyrelsesmøde i mødelokale 1

Bestyrelsen. Referat fra konstituerende møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning. Kl. 10:00 12:00 Bestyrelsesmøde i mødelokale 1 Bestyrelsen Til medlemmerne af bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning Den 28. April 2014 Journal nr.: Bestyrelsen, 34. møde Direkte nr.: 9627 2929 Referat fra konstituerende møde i bestyrelsen

Læs mere

Lægefaglig indstilling for forskningstræningsmodulet for specialet Anæstesiologi Region Nord

Lægefaglig indstilling for forskningstræningsmodulet for specialet Anæstesiologi Region Nord Lægefaglig indstilling for forskningstræningsmodulet for specialet Anæstesiologi Region Nord Vedlagte bilag: Bilag 1: Grundkursus i videnskabelige metoder Bilag 2: Målbeskrivelsen for Hoveduddannelsen

Læs mere

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST Referat Det Regionale Råd i Uddannelsesregion Øst Møde d. 18. december 2008 REGION HOVEDSTADEN REGION SJÆLLAND LEDREBORG ALLÉ 40, ST. DK-2820 GENTOFTE

Læs mere

Referat VIU møde fredag den 18. august, 2017 kl.10:30-14 Det Ambulante Hus, BUC Glostrup, Vibeholmsvej 17, 2605 Brøndby Tilstede: Afbud:

Referat VIU møde fredag den 18. august, 2017 kl.10:30-14 Det Ambulante Hus, BUC Glostrup, Vibeholmsvej 17, 2605 Brøndby Tilstede: Afbud: Referat VIU møde fredag den 18. august, 2017 kl.10:30-14 Det Ambulante Hus, BUC Glostrup, Vibeholmsvej 17, 2605 Brøndby Tilstede: Karin S. Munch, Gabriele Leth, Marianne Gürtler og Meryam Javed. Afbud:

Læs mere

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT NR 15/12 Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag d. 7. marts, kl. 16 18 Sted First Hotel Copenhagen, Molestien 11,

Læs mere

Referat. til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg. 4. oktober 2017 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, Mødelokale 24

Referat. til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg. 4. oktober 2017 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, Mødelokale 24 20. oktober 2017 /THOCHT Referat til møde i kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, Mødelokale 24 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Deltagere 1 2 Velkomst og godkendelse af dagsorden v/ Christian Høyer

Læs mere

Kompetencevurdering i Speciallægeuddannelsen. Sundhedsstyrelsens vejledning

Kompetencevurdering i Speciallægeuddannelsen. Sundhedsstyrelsens vejledning Kompetencevurdering i Speciallægeuddannelsen Sundhedsstyrelsens vejledning Juli 2007 1 Indledning I henhold til 6, stk. 2. i Sundhedsstyrelsens bekendtgørelse nr. 660 af 10. juli 2003 om uddannelse af

Læs mere

Referat af DASAM bestyrelsesmøde Bestyrelsesmødet blev afholdt på Arbejdsmedicinsk Klinik, Bispebjerg Hospital.

Referat af DASAM bestyrelsesmøde Bestyrelsesmødet blev afholdt på Arbejdsmedicinsk Klinik, Bispebjerg Hospital. Referat af DASAM bestyrelsesmøde 28.08.08 Bestyrelsesmødet blev afholdt på Arbejdsmedicinsk Klinik, Bispebjerg Hospital. Der henvises til dagsordenens punkter ved indkaldelse. Ad formalia: Der var afbud

Læs mere

Sundhedsstyrelsens vejledning om udarbejdelse og revision af målbeskrivelser i speciallægeuddannelsen

Sundhedsstyrelsens vejledning om udarbejdelse og revision af målbeskrivelser i speciallægeuddannelsen VEJ nr 9005 af 01/01/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 19. februar 2015 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Sundhedsstyrelsen, j.nr. Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Endeligt referat af møde i Det koordinerende Landsråd. Onsdag den 26. marts 9.30-12.00 Psykiatrifaglig Stab, Skovagervej 2, 8240 Risskov

Endeligt referat af møde i Det koordinerende Landsråd. Onsdag den 26. marts 9.30-12.00 Psykiatrifaglig Stab, Skovagervej 2, 8240 Risskov Endeligt referat af møde i Det koordinerende Landsråd Onsdag den 26. marts 9.30-12.00 Psykiatrifaglig Stab, Skovagervej 2, 8240 Risskov Deltagere: Uddannelsesregion Syd Konstitueret koordinator Elisabeth

Læs mere

PKL UKO VUS Møde 28. september 2015

PKL UKO VUS Møde 28. september 2015 Velkommen PKL UKO VUS Møde 28. september 2015 Bente Malling Vision for den Pædagogisk udviklende funktion Pædagogisk udviklende funktion BEK nr 1706 af 20/12/2006 DRRLV sikrer en pædagogisk udviklende

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer Thomas Birk

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer Thomas Birk SREGI SSEKR Uddannelsesudvalg i urologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 12.6.2017 Thomas Birk thbirk@rm.dk 1-30-72-107-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde i urologi Torsdag den 8. juni 2017 kl. 13.00-15.00

Læs mere

Referat DSIM bestyrelsesmøde 17. juni 2015

Referat DSIM bestyrelsesmøde 17. juni 2015 Referat DSIM bestyrelsesmøde 17. juni 2015 Til stede: Britt Falskov, Pia Nimann Kannegaard, Susanne Bro, Ingrid Titlestad, Anders Rinnov, Rikke Krogh-Madsen 1) Konstituering af bestyrelsen: Pia Nimann

Læs mere

Specialtandlægeuddannelsen

Specialtandlægeuddannelsen Specialtandlægeuddannelsen Sundhedsstyrelsen Maj 2013 Indledning 3 Organisering af specialtandlægeuddannelsen 3 Opbygning af specialtandlægeuddannelsen 3 Introduktionsuddannelsen 3 Hoveduddannelsen 4 Uddannelsesprogram

Læs mere

Ringkjøbing Amt Sundhedssekretariat og sygesikring

Ringkjøbing Amt Sundhedssekretariat og sygesikring Ringkjøbing Amt Sundhedssekretariat og sygesikring Østergade 41 6950 Ringkøbing Tlf: 96753212 Fax: 96753224 www.ringamt.dk E-mail: sundhed@ringamt.dk Den: 11. september 2006 Sagsnr: 2006080418A Sagsbehandler:

Læs mere

Funktions- og opgavebeskrivelse for uddannelsesansvarlige overlæger ved Aarhus Universitetshospital

Funktions- og opgavebeskrivelse for uddannelsesansvarlige overlæger ved Aarhus Universitetshospital Funktions- og opgavebeskrivelse for uddannelsesansvarlige overlæger ved Aarhus Universitetshospital FUNKTIONSBETEGNELSE Uddannelsesansvarlig overlæge FUNKTIONENS INDHOLD Organisatorisk placering og ledelsesmæssig

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen. Kim Brixen, Lisbeth Mortensen, Karsten Asmussen

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen. Kim Brixen, Lisbeth Mortensen, Karsten Asmussen Dagsorden Mødedato: Mandag den 21. januar 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Afbud: Mødesekretær: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø D004 Uddannelsesudvalg

Læs mere

Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord 13. februar 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk! Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden Gør tanke til handling VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College Mødested Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg, Lokale B 232 Mødetidspunkt Kl. 15.30-18.30 Der serveres

Læs mere

Referat fra møde i LUA

Referat fra møde i LUA Referat fra møde i LUA Dato: Fredag den 11. december 2015 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Kim Henriksen, formand for LUA Grethe Nielsen

Læs mere

Referat 8. Marts 2017

Referat 8. Marts 2017 Til Stede: Inge Nordgaard-Lassen Henning Glerup Torben Nathan Per Ejstrud Lone Madsen Erika Bélard Birgit Lassen Referat 8. Marts 2017 1. Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden 2. Stående udvalg

Læs mere

Referat. af møde afholdt den 6. september 2010 i Det Regionale Uddannelsesudvalg for specialet Urologi

Referat. af møde afholdt den 6. september 2010 i Det Regionale Uddannelsesudvalg for specialet Urologi Referat af møde afholdt den 6. september 2010 i Det Regionale Uddannelsesudvalg for specialet Urologi I mødet deltog: Poul Christian Frimodt-Møller (formand) Steen Walter Stefan Tiessen Jesper Merrild

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Uddannelsesudvalg i IM: Kardiologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 14. april 2016 Maja Bertz Maja.Bertz@stab.rm.dk Referat Uddannelsesudvalgsmøde i IM: Kardiologi Torsdag den 14. april 2016 kl. 14.00-16.00

Læs mere

Referent: Udfærdiget dato : Mødested. Godkendelse af dagsorden Dagsorden kunne godkendes med to yderligere emner. TL og PKW havde meldt afbud.

Referent: Udfærdiget dato : Mødested. Godkendelse af dagsorden Dagsorden kunne godkendes med to yderligere emner. TL og PKW havde meldt afbud. Referat bestyrelsesmøde i UDDU 06.05.2011 1/6 1.0 Godkendelse af dagsorden Dagsorden kunne godkendes med to yderligere emner. TL og PKW havde meldt afbud. 2.0 Godkendelse af referat fra mødet d. 25.03.2011

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen. 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder.

Andreas Balslev-Clausen. 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder. Referat af møde i UDDU 1/5 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder. 2.0 Godkendelse af referat. Referatet godkendes uden yderligere kommentarer.

Læs mere

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse R E F E R A T Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5. december kl. 15-18 Sted Sundhedsstyrelsen, mødelokale 501 Deltagere Lone Winther Jensen (Formand) Vicedirektør Kjeld

Læs mere

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd! 4. oktober 2007 Dorte Qvesel Dorte.Qvesel@stab.rm.dk 1-01-72-10-07 Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Baggrund Baggrunden for

Læs mere

Pædagogisk Udviklende Funktion Videreuddannelsesregion Syd

Pædagogisk Udviklende Funktion Videreuddannelsesregion Syd Koncern HR, Sundhedsuddannelser Den Lægelige Videreuddannelse Kontaktperson: Tine Boesen Larsen Tine.Boesen.Larsen@rsyd.dk Direkte tlf. 24600487 13. juli 2016 Side 1 / 5 Pædagogisk Udviklende Funktion

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Fredag den 11. april 2014 Starttidspunkt: Kl. 13:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø E010 Uddannelsesudvalg for Ernæring

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer 1. februar 2017 Maja Bertz

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer 1. februar 2017 Maja Bertz SREGI SSEKR Uddannelsesudvalg i intern medicin: kardiologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 1. februar 2017 Maja Bertz Maja.Bertz@stab.rm.dk 1-30-72-92-15 Til stede: Referat Uddannelsesudvalgsmøde

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen 07.06. 2011 Hotel Ascot København. Michael Brix kom senere, da han havde undervist i Århus.

Andreas Balslev-Clausen 07.06. 2011 Hotel Ascot København. Michael Brix kom senere, da han havde undervist i Århus. Referat af møde i UDDU 01.06.2011 1/5 07.06. 2011 Hotel Ascot København 1.0 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendes. Michael Brix kom senere, da han havde undervist i Århus. 2.0 Godkendelse af referat

Læs mere

Sammensætning UddannelsesAnsvarligeOverlæger

Sammensætning UddannelsesAnsvarligeOverlæger Beretning 2013-2014 Sammensætning UddannelsesAnsvarligeOverlæger Ålborg Mette Moe Kempel Herning Hanne Linnet Århus Carsten Rytter Vejle Parvin Adimi og Dorte Toftdahl Odense Lars Bastholt Næstved Wojciech

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord. Referat

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Møde om sammensætning af hoveduddannelsen i Akutmedicin Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 25. September 2018 Karen

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts 2014 Dato for udarbejdelse: 11. april 2014 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius Kirsten Thoke (pkt. 1-5 og 7) Rikke Vigstrup Dalgaard

Læs mere

Den kliniske basisuddannelse

Den kliniske basisuddannelse Den kliniske basisuddannelse Med denne pjece får du en kort information om nogle praktiske forhold og rettigheder i forbindelse med din kommende ansættelse i din kliniske basisuddannelse, KBU. Indhold:

Læs mere

Beslutning om udpegning til Metropols bestyrelse samt uddannelsesudvalg

Beslutning om udpegning til Metropols bestyrelse samt uddannelsesudvalg :\Ledelsessekretariatet\Bestyrelsen\Bestyrelsesmøder 2013\20131025\Bestyrelsesmøde\Bilag 10.1 Beslutning om udpegningsproces til bestyrelse og uddannelsesudvalg.docx Bilag 10.1 Dato 30. september 2013

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 29. august kl i Domus Medica

Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 29. august kl i Domus Medica Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 29. august kl. 12.00 i Domus Medica Til stede: Mogens Hüttel (formand), Lars Bønløkke, Annette Frölich, Jørgen Lassen, Anne Thomassen,

Læs mere

6. juli 2017 /THOCHT. Referat

6. juli 2017 /THOCHT. Referat 6. juli 2017 /THOCHT Refer til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 15. juni 2017 kl. 13:30 i Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade, bygning 15A, kælderen, receptionslokalet Indholdsfortegnelse

Læs mere

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse. Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S Mødelokale 501

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse. Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S Mødelokale 501 D A G S O R D E N BILAG NR18-18 Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 3. oktober 2018, kl. 15-18 Sted Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S Mødelokale 501

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse : 1 Dato: 10. december 2009 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Rådet den 10. september 2009 3. Tema : Udvælgelse af ansøgere til hoveduddannelse Særlig interviewguide

Læs mere

Referat af møde i UDDU 2. dec. 2012 1/5. Andreas Balslev-Clausen 3. dec. 2012 Pt.hotel Odense

Referat af møde i UDDU 2. dec. 2012 1/5. Andreas Balslev-Clausen 3. dec. 2012 Pt.hotel Odense Referat af møde i UDDU 2. dec. 2012 1/5 1.0 Godkendelse af dagsorden Dagsorden kunne godkendes med tilføjelse af punkt om frivillig eksamen i forb. med speciallægeanerkendelse. 2.0 Velkommen til Naja Bjørslev

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger tirsdag den 29. november kl På Kongebrogården i Middelfart

Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger tirsdag den 29. november kl På Kongebrogården i Middelfart Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger tirsdag den 29. november kl. 13.30 På Kongebrogården i Middelfart Til stede: Fra sekretariatet: Jørgen Lassen (formand), Jørgen Kleener, Annette

Læs mere

Udkast til Paradigme for sammensætning af hoveduddannelsesforløb

Udkast til Paradigme for sammensætning af hoveduddannelsesforløb Udkast til Paradigme for sammensætning af hoveduddannelsesforløb i den lægelige videreuddannelse Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Region Syddanmark december 2012 Indholdsfortegnelse: Indledning...

Læs mere

Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015

Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015 Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015 Definition Onkologi-arbejdsgruppen er en lægefaglig, videnskabeligt understøttende arbejdsgruppe med reference til

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Staben - HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat

Læs mere

Kommissorium for lægelige videreuddannelsesråd Aarhus Universitetshospital

Kommissorium for lægelige videreuddannelsesråd Aarhus Universitetshospital Kommissorium for lægelige videreuddannelsesråd Aarhus Universitetshospital Formål Det lægelige videreuddannelsesråd arbejder for at fremme udvikling af kvalitet og effektivitet i lægelig videreuddannelse

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. Januar 2015 Karen Norberg Karen.norberg@hotmail.com

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund (under pkt 3 og 8-16), Lise Terkildsen (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund (under pkt 3 og 8-16), Lise Terkildsen (referent) Møde den: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 15.00-17.00 Mødelokale 238, Victor Albeck-bygningen, Vennelyst Boulevard 4 Ph.d.-udvalgsmøde Referat Til stede: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

Velkommen til dataopsamling om den lægelige videreuddannelse i 2017 i Hospitalsenheden Vest

Velkommen til dataopsamling om den lægelige videreuddannelse i 2017 i Hospitalsenheden Vest Side 1 af 6 Velkommen til dataopsamling om den lægelige videreuddannelse i 2017 i Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest ønsker med denne undersøgelse at skabe et overblik over forskellige emner inden

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 28. marts HPETER. Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 28. marts HPETER. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 28. marts HPETER Referat til Kirurgi - uddannelsesudvalg

Læs mere

Referat af uddannelsesudvalgsmøde

Referat af uddannelsesudvalgsmøde Referat af uddannelsesudvalgsmøde Godkendt 11/2-2014 Mødedato: Tirsdag den 28. januar 2014 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale:

Læs mere

Videreuddannelsesregion Nord. Referat. Kirurgi, uddannelsesudvalg 7. december 2017 kl. 10:00 i Regionshuset Viborg F9 1. sal

Videreuddannelsesregion Nord. Referat. Kirurgi, uddannelsesudvalg 7. december 2017 kl. 10:00 i Regionshuset Viborg F9 1. sal Videreuddannelsesregion Nord Refer Kirurgi, uddannelsesudvalg 7. december 2017 kl. 10:00 i Regionshuset Viborg F9 1. sal Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Velkomst og godkendelse af dagsorden 1 2 Nyt

Læs mere

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning Til medlemmerne af bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen Bestyrelsen Den 16.04.07 Journal nr.: Bestyrelsen, 2. møde Sagsbehandler: DL Direkte nr.: 9627 2917 Referat fra møde i bestyrelsen for Social

Læs mere