Debatoplæg. Planlægning og miljøvurdering for Ringvej Syd etape Debatperiode: 27. august 10. september 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Debatoplæg. Planlægning og miljøvurdering for Ringvej Syd etape Debatperiode: 27. august 10. september 2019"

Transkript

1 1 Debatoplæg Planlægning og miljøvurdering for Ringvej Syd etape Debatperiode: 27. august 10. september 2019

2 2 Indkaldelse af forslag og idéer forud for opstart af kommuneplantillæg og miljøvurdering for Horsens Ringvej Syd etape Horsens Kommune er i gang med planlægning for videreførelsen af Ringvej Syd. Projektet er et led i Horsens Kommunes strategi for fremtidens infrastruktur Trafik Vejen planlægges i et forløb fra Ringvej Syd/Bjerrevej øst om Dagnæs og Tyrsted til Bollervej og videre til Ove Jensens Allé på Horsens Havn. miljøkonsekvensvurdering (tidligere kaldet en VVM-redegørelse). Vejprojektet kræver desuden, at der skal vedtages et kommuneplantillæg til Horsens Kommuneplan og en lokalplan. Planforslagene skal ligeledes miljøvurderes. Da det forventes, at projektet kan medføre væsentlige påvirkninger af miljøet, har Horsens Kommune vurderet, at projektet er omfattet af krav om udarbejdelse af en Der skal derfor udarbejdes en miljøkonsekvensvurdering af projektet og samtidig skal plandokumenterne miljøvurderes. Miljøvurdering Formålet med en miljøvurdering er dels at forbedre beslutningsgrundlaget, før Byrådet tager endelig stilling til planer og projekter, dels at minimere miljøpåvirkninger samt at inddrage offentligheden i processen. Miljøvurderingen udmøntes i en miljørapport, der skal beskrive planen og projektets væsentlige direkte og indirekte indvirkninger på miljøet, både i planlægnings-, anlægs- og driftsfasen. Miljørapporten danner grundlaget for beslutningen om hvorvidt projektet kan tillades. Her vil eventuelle påvirkninger for mennesker, natur og miljø i området blive vurderet, herunder om der er behov for foranstaltninger til at forebygge eller begrænse forventede væsentlige skadelige indvirkninger. Reglerne fremgår af miljøvurderingsloven (LBK nr af 25. oktober Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM))

3 3 Forslag og ideér ønskes Planprocessen og miljøvurderingen af vejprojektet igangsættes med en forhøring, hvor alle borgere, foreninger, interesseorganisationer og myndigheder har mulighed for at komme med bemærkninger og forslag til planlægningsarbejdet, herunder til afgrænsningen af indholdet i miljøvurderingen af planerne og miljøkonsekvensvurderingen af projektet. Dermed kan flest mulige hensyn indgå i den videre planlægning og miljøvurderingen. Dette debatoplæg indeholder en beskrivelse af projektet samt af de forhold, der forventes belyst nærmere i miljøvurderingen. På baggrund af de indkomne idéer og bemærkninger vil Horsens Kommune beslutte, hvilke alternativer og miljøspørgsmål, der skal belyses i miljøvurderingerne. Høringsperioden varer fra tirsdag den 27. august til og med den 10. september Du kan læse mere om den videre proces og tidsplanen samt dine muligheder for at indsende høringssvar bagerst i dette debatoplæg. Deltag i debatten Dette debatoplæg er sendt ud for at give dig mulighed for at komme med skriftlige idéer, bemærkninger og forslag til planlægningsarbejdet samt til indhold der ønskes belyst i miljørapporten og miljøkonsekvensrapporten (VVM). Det kan f.eks. være ønsker til miljøpåvirkninger, der skal sættes fokus på, eller hvis der er særlige forhold i området, som bør belyses eller tages hensyn til. Idéer, forslag og bemærkninger skal sendes skriftligt til Horsens Kommune senest den 10. september Bemærkninger sendes på til: planogby@horsens.dk Eller alternativt med brev til: Horsens Kommune Teknik og Miljø Rådhustorvet Horsens Afsenders navn, adresse og evt. skal anføres. Mailen eller brevet mærkes: Høringssvar Ringvej Syd

4 4 Kommuneplan og lokalplan Vejens linjeføring er placeret indenfor fem forskellige kommuneplanrammer i Horsens Kommuneplan, der udlægger områder til rekreative formål, tekniske anlæg og erhvervsformål. Derfor skal der vedtages et kommuneplantillæg, som udlægger én samlet kommuneplanramme for vejen og dets tilstødende anlæg og danner det planmæssige grundlag for projektet. Sideløbende med kommuneplantillægget skal der udarbejdes en lokalplan for ringvejen. Det primære formål med lokalplanen er at skabe plangrundlaget for etableringen af Ringvej Syd etape Lokalplanens bestemmelser skal bl.a. sikre arealudlæg til den nye vej med tilhørende anlæg, herunder tilslutning til eksisterende veje og stier samt dæmningsanlæggene ved udløbende fra henholdsvis Dagnæs Bæk og Bygholm Å. I øvrigt er det et væsentligt formål at vejforløbet indpasses i omgivelserne, under hensyntagen til de naturmæssige, landskabelige og visuelle kvaliteter og udpegninger, dyrelivet samt de kulturhistoriske bevaringsværdier. Endelig skal lokalplanen sikre, at der etableres de nødvendige foranstaltninger således at de støjmæssige konsekvenser af ringvejen overholder grænseværdierne for trafikstøj mod de tilstødende områder. Visualisering viser, at vejen sænkes visse steder 4-6 meter under terræn, så støj fra vejen bliver skærmet op mod boligområderne Tyrstedhøj, Hyrdetasken og Skovbrynet. Det betyder også, at vejen ikke vil være så synlig i landskabet på disse strækninger.

5 5 Projektbeskrivelse Formål I 2017 åbnede den første etape af Ringvej Syd fra Vejlevej til Bjerrevej. Etape 2 og 3 skal videreføre ringvejen fra Bjerrevej til Bollervej og videre til Ove Jensens Allé på Horsens Havn. Formålet med den færdige ringvej er at lede trafik uden om midtbyen. Den nye ringvej gør det muligt at lette trafikken ved boligområderne i sydbyen og på Høegh Guldbergs Gade. Derudover skal vejprojektet indgå som et led i klimasikring af Horsens by. Ved at lade vejen krydse Horsens Fjord på dæmninger med indbyggede højvandslukker etableres et værn, som skal sikre Horsens midtby mod vandstandsstigninger ved stormflod. Du kan se en animation af vejforløbet på hjemmesiden: Hovedforløb Vejstrækningen er i alt ca. 6 km lang. Linjeføringen følger fra syd boligområdet Tyrstedhøj og fortsætter videre mellem Klokkedal og Boller Overskov. Herfra føres vejen under Bollervej. På nordsiden af Bollervej etableres et hankanlæg med til- og frakørselsramper som tilslutning mellem Ringvejen og Bollervej. Derfra føres vejen videre til havnen, hvor den går direkte over i Ove Jensens Allé med adgang til byen. Vejprofil Hele vejen anlægges som en 2-sporet vej med en kørebredde på 8 m. Fra Bjerrevej og mod fjorden anlægges en dobbeltrettet cykel-og gangsti på den ene vejside. På den sidste del af ringvejen over dæmningen og langs Ove Jensens Allé anlægges enkeltrettede cykel-og gangstier på begge sider af vejen. Vejanlægget kommer får en samlet bredde på mellem 11-12,5 m eksklusive afvandings- og skåningsanlæg. Overordnet linjeføring for ringvejen med cykelstier. Ringvejen føres fra Bjerrevej til Ove Jensens Allé, der ombygges frem mod Høgh Guldbergs Gade.

6 6 Stisystemer Sammen med vejen etableres gang- og cykelstier på strækningen, således at de bløde trafikanter kan færdes sikkert på hele ruten. I fastlæggelsen af linjeføringen for gang- og cykelstier lægges vægt på den landskabelige og rekreative oplevelse. Blandt andet er stierne lagt i niveau med det omgivende terræn på strækninger, hvor vejen er sænket i forhold til det omgivende terræn. Derudover indeholder projektet kobling til eksisterende og planlagte stisystemer i Boller Overskov, Klokkedal og til Bollerstien. Regnvandsbassiner Der etableres regnvandsbassiner øst for ringvejen mellem Bjerrevej og Klokkedal og umiddelbart syd for Horsens Fjord. Det tilstræbes at bassinerne udformes så de fremstår som en naturlig del af landskabet. Bassinerne skal modtage regnvand fra ringvejen og fra tilknyttede befæstede arealer. Klimaprojektet Vejens krydsning af udløbet ved Dagnæs Bæk og Bygholm Å etableres som en vejdæmning med sluse-pumpeanlæg, der skal indgå som en del af byens værn mod stormflod. Når sluserne lukkes ved risiko for oversvømmelse fra Horsens Fjord, sikrer pumpeanlæggene, at vandet fra de to vandløb Dagnæs Bæk og Bygholm Å kan pumpes ud på fjordsiden af sluseanlægget. Alternativer Forud for valg af linjeføring har Horsens Kommune i 2017 gennemført en grundig screening af i alt 9 alternativer og tiltag, hvoraf de 6 var borgerforslag. Den løsning, kommunen på baggrund af screeningen valgte at gå videre med, indgik også i denne screening som forslag 1. Det blev konkluderet, at den valgte linjeføring var den korteste og mest effektive løsning i forhold til at flytte trafik, samt den billigste linjeføring for en sammenhængende omfartsvej syd om Horsens. Samtidig blev det vurderet, at der ikke er større eller kritiske påvirkninger, der lovmæssigt forhindrer en realisering af vejen. Horsens Kommunes byråd har på den baggrund besluttet, at der arbejdes videre med forslag 1, også kaldet Hovedforslaget, mens de øvrige alternativer fravælges og ikke indgår i de videre undersøgelser. Visualiseringen viser, at der anlægges parkeringspladser langs vejen mellem Boller Overskov og Klokkedal. Parkeringspladserne sikrer mulighed for adgang til de to skovområder.

7 Beskrivelse af Ringvejen stykke for stykke 7 Bjerrevej til Nordrevej ved FDF-kredshus Linjeføringen strækker sig overvejende over landbrugsjord syd og øst om Tyrsted. Omgivelserne er i kommuneplanen udlagt som et område med kulturhistorisk bevaringsværdi af hensyn til Tyrsted Kirkes omgivelser. Vejen er på denne strækning sænket i forhold til det omgivende terræn for at mindske støj til boligområderne og synlighed i landskabet. Ringvejen føres under Klokkedalsvej og under Nordrevej, hvor denne går ud til FDF s kredshus. Der etableres dobbelrettet cykel- og gangsti langs vejen. Stien forløber på toppen af skråningen og er ikke gravet ned. Nordrevej ved FDF-kredshus til Bollervej Denne del af vejstrækningen forløber på landbrugsjord mellem Boller Overskov og Klokkedal. Vest for den sydlige del af vejstrækningen ligger boligområdet Skovbrynet. Markerne mellem de to skove er i kommuneplanen udpeget som muligt naturområde. Skovene og området imellem er udlagt som bevaringsværdigt landskab. Ved Bollervej passerer vejen tæt forbi en gravhøj, som ligger ved hjørnet af Nordrevej og Bollervej. Ved Nordrevej ophører cykel- og gangstien og de bløde trafikanter henvises til det gamle forløb af Nordrevej, som bevares af hensyn til stiforløbet og adgang til en ejendom. Ved den sydlige del af Boller Overskov føres stien fra Nordrevej under ringvejen og videre mod nord. På dette sted etableres parkeringslommer på begge sider af ringvejen. Derved skabes gode adgangsmuligheder til skovene for både bløde trafikanter og bilister. Vejen og stiforløbet sænkes i terrænet frem mod Bollervej som både ringvejen og cykel-gangstien føres under. Der etableres tilslutning for både bilister og cykellister til Bollervej.

8 8 Bollervej til Ove Jensens Allé, Erhvervshavnen Fra Bollervej forløber ringvejen over landbrugsjord frem til naturområderne ved Bollerstien. Denne strækning er ligeledes omfattet af kommuneplanens udpegning af bevaringsværdigt landskab. Vejforløbet passerer øst for fredningen Bollerstien gennem lavbundsareal og naturområde med fersk eng og strandeng og videre udover udløbet af Dagnæs Bæk, Horsens Deponi og udløbet af Bygholm Å til Horsens Erhvervshavn. På denne strækning overgår vejen fra at være sænket i terrænet til at hæve sig op over terræn. Frem til Bollerstien forløber cykel- og gangstien øst for vejen i et separat trace. Der etableres stitilslutning til Bollerstien, og stiforløbet deles til enkeltrettede stier i hver side af vejen. Ove Jensens Allé (ombygning) Ringvejen samt cykel- og gangstierne tilsluttes Ove Jensens Allé. Denne ombygges frem mod krydset ved Høgh Guldbergs Gade, således at stiforløbet fortsætter hele vejen ind til byen.

9 9 Projektets mulige miljøpåvirkninger Horsens Kommune forventer, at miljøvurderingen skal have særligt fokus på følgende forhold: Trafik Etableringen af ringvejens etape 2 og 3 forventes at medføre væsentligt ændrede trafikmønstre på vejnettet særligt for de store indfaldsveje. Projektets betydning for trafikafviklingen i Horsens by og på den nye vejstrækning med tilslutninger beskrives og vurderes. Støj I anlægsfasen kan der forventes støj fra selve anlægsaktiviteterne og fra tung trafik ved transport af materialer og jord mv. De ændrede trafikmønstre i driftsfasen vil medføre ændringer i påvirkningen af trafikstøj. Støjpåvirkningerne, som projektet forventes at medføre, beskrives og vurderes. Der gennemføres støjberegninger, som skal udgøre grundlaget for vurdering af behov samt placering og udformning af evt. støjværn i forhold til boligområder eller andre områder med støjfølsom anvendelse, således at gældende støjgrænser kan overholdes. Landskab og rekreative forhold Den nye vej passerer gennem landskaber, der kan være følsomme for opførelse af større anlæg. For eksempel skovlandskaberne ved Boller Skov og Klokkedal samt kystlandskabet syd for udløbet af Dagnæs Bæk. Vejen vil på lange strækninger ligge under det omgivende terræn, hvilket vil begrænse vejens synlighed og den landskabelige påvirkning. På den nordlige del mod Horsens Havn ligger vejen på en dæmning, hvilket kan få betydning for oplevelsen af kystlandskabet og naturområderne langs Dagnæs Bæk. Derudover kan større vejanlæg udgøre barrierer som hindrer eller besværliggører borgernes muligheder for adgang til eksempelvis naturområder. Landskabernes karakter og vejanlæggets påvirkning af disse beskrives og vurderes. Miljøvurderingen vil ligeledes omfatte en beskrivelse og vurdering projektets påvirkning af mulighederne for den rekreative udnyttelse af skov-, natur- og kystområderne omkring vejens forløb. Natur Størstedelen af vejen forløber på landbrugsjord, som ikke rummer væsentlige naturinteresser. Ved Bollerstien krydser vejdæmningen et område med beskyttede naturtyper (mose, eng og strandeng). Derudover vil lukning af sluserne ved stormflod medføre en vandstandsstigning indenfor sluserne (inden pumperne tages i brug), hvilket også kan påvirke naturområderne og dets dyreliv. I miljøvurderingen beskrives de naturområder, som kan blive påvirket af projektet, og påvirkningens omfang og væsentlighed vurderes. Større veje i det åbne land kan udgøre spredningsbarrierer for forskellige dyrearter. Derfor gennemføres forud for miljøvurderingen undersøgelser af en række særligt beskyttede arter. Undersøgelserne omfatter kortlægning af, om arterne kan forventes at forekomme i området samt eftersøgning af specifikke arter herunder arter af flagermus og padder. Undersøgelserne skal danne grundlag for vurdering af vejanlæggets påvirkning af områdets dyreliv samt indgå i grundlaget for afklaring af behov, placering og udformning af eventuelle faunapassager. Overfladevand Midlertidig grundvandssænkning i anlægsfasen og vejanlæggets placering i terrænet kan få betydning for afstrømningsmønstre til vandløb og søer, ligesom afledning af vejvand kan have betydning for påvirkning af vandområderne med næringsstoffer og miljøfremmede stoffer. Projektets betydning for vandtilførelsen til Klokkedal Å samt anlæggets betydning

10 10 for vandkemien i områdets vandløb og de indre fjordområder undersøges og beskrives i miljøvurderingen. Marine miljøforhold Etablering af en vejdæmning over udløbene af Dagnæs Bæk og Bygholm Å vil kunne få betydning for de økologiske forhold omkring dæmningen, f.eks. vandets saltbalance samt drift og aflejring af sand og materiale fra vandløbene. Dertil kommer den direkte inddragelse af havbund til anlægget. Forud for miljøvurderingen gennemføres marine miljøundersøgelser med henblik på at beskrive det eksisterende dyreliv i havbunden. Der udtages også prøver af havbunden for at bestemme forureningsgraden i området. Undersøgelserne skal danne grundlag for en vurdering af områdets sårbarhed og projektets mulige påvirkninger af det marine miljø i anlægs- og driftsfasen. Øvrige forhold Andre emner forventes også at blive inddraget i miljøvurderingen, f.eks. kulturhistorie og miljøpåvirkninger som forhold vedr. jordforurening, udledning af luftforurenende stoffer og klimagasser samt lyspåvirkning. Som udgangspunkt vurderes påvirkningen af disse forhold ikke at blive væsentlig, og hovedfokus forventes at være på trafik, støj, landskab, rekreative forhold, natur, overfladevand samt marine miljøforhold. Den videre proces Første led i planlægningsprocessen er denne foroffentlighedsperiode, hvor interesserede borgere, foreninger og myndigheder har mulighed for at komme med ideer og forslag til den videre planlægning og til indholdet i miljøvurdering og miljøkonsekvensvurdering. Herefter bliver der udarbejdet et forslag til ét kommuneplantillæg til Horsens Kommuneplan 2017 der sætter rammerne for lokalplanlægningen. Derudover udarbejdes et forslag til lokalplan, der fastsætter nærmere bestemmelser for anvendelsen af området i forhold til bl.a. placering og udformning af vejanlægget samt krav til f.eks. støjafskærmning m.m. Der vil sideløbende med planforslagene blive udarbejdet en miljøvurdering af planlægningen samt en miljøkonsekvensvurdering af det konkrete projekt. Når Byrådet har godkendt planforslagene og miljørapporterne, bliver de sendt i offentlig høring i min. 8 uger. Her får borgerne igen mulighed for at komme med bemærkninger. Derefter tager Byrådet stilling til, om planerne kan blive vedtaget endeligt og om de kan gives en VVM-tilladelse til projektet. Indkomne høringssvar med bemærkninger vil indgå i Byrådets endelige behandling.

11 11 Tidsplan Den foreløbige tidsplan for den samlede planlægnings- og miljøvurderingsproces omfatter: 27. august 10. september 2019 Første offentlighedsfase Borgere, foreninger, virksomheder og andre myndigheder kan indsende idéer og forslag til planlægningsarbejdet, herunder hvilke temaer der skal belyses i miljøvurdering og miljøkonsekvensvurdering. Efteråret 2019/vinter 2020 Udarbejdelse af miljørapport og miljøkonsekvensrapport og forslag til kommuneplantillæg og lokalplan Eventuelle nye alternativer og problemstillinger belyses også i miljøvurdering og miljøkonsekvensvurdering. Forår 2020 Politisk behandling Vedtagelse af forslag til kommuneplantillæg og lokalplan samt miljørapport og miljøkonsekvensrapport. Forår/sommer 2020 Anden offentlighedsfase Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan samt miljørapport og miljøkonsekvensrapport offentliggøres i min. 8 uger og borgere, foreninger, virksomheder og andre myndigheder kan indsende høringssvar med bemærkninger. Efterår 2020 Politisk vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan samt VVMtilladelse Efter den offentlige debat kan Byrådet vedtage planforslagene og der kan meddeles VVM-tilladelse. Mindre ændringer som følge af indkomne bemærkninger kan indarbejdes i planforslag. Større ændringer vil medføre en ny planlægnings- og miljøvurderingsproces. Efterår 2020 Offentlig bekendtgørelse og 4 ugers klageperiode Projektering og anlægsarbejde Efter vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan samt meddelt VVM-tilladelse, kan projektet færdigprojekteres og der skal hjemsøges øvrige tilladelser og arealerhvervelse, som er nødvendige for at projektet kan gennemføres. Herefter kan anlægsarbejderne sættes i gang.

12 12 Horsens Kommune Rådhustorvet Horsens Telefon:

MODERNISERING AF RESENDALVEJ

MODERNISERING AF RESENDALVEJ MODERNISERING AF RESENDALVEJ Forudgående høring April 2012 Debatoplæg Baggrund Silkeborg Kommune planlægger en modernisering af Resendalvej for at forbedre trafiksikkerheden. Den berørte strækning er ca.

Læs mere

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag VVM for udvikling af Kvickly-grunden i Horsens til byområde for butikker og boliger mv. 1. Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering

Læs mere

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om KRAFT Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om Miljørapport, Lokalplan nr. 403 og Tillæg nr. 66 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den 20. april

Læs mere

Etablering af ny oplevelsespark - WOW-Park Billund

Etablering af ny oplevelsespark - WOW-Park Billund Debatoplæg Etablering af ny oplevelsespark - WOW-Park Billund Indkaldelse af forslag og idéer Juni 2018 1 Indkaldelse af forslag og idéer for etablering af ny oplevelsespark i Billund i forbindelse med

Læs mere

Ny administrationsbygning på Åstvej med parkeringshuse på Højmarksvej og evt. ny adgangsvej til Nordmarksvej

Ny administrationsbygning på Åstvej med parkeringshuse på Højmarksvej og evt. ny adgangsvej til Nordmarksvej Debatoplæg Ny administrationsbygning på Åstvej med parkeringshuse på Højmarksvej og evt. ny adgangsvej til Nordmarksvej Indkaldelse af forslag og idéer LEGO parkeringshus KIRKBI A/S har søgt Billund Kommune

Læs mere

EN NY FÆRGEHAVN SYD FOR BALLEN BALLEN FÆRGEHAVN

EN NY FÆRGEHAVN SYD FOR BALLEN BALLEN FÆRGEHAVN OFFENTLIG HØRING INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL DEN VIDERE PLANLÆGNING EN NY FÆRGEHAVN SYD FOR BALLEN BALLEN FÆRGEHAVN Kystdirektoratet og Aarhus Kommune har besluttet, at der skal gennemføres vurdering

Læs mere

DEBATOPLÆG Udvidelse af Karstensens Skibsværft

DEBATOPLÆG Udvidelse af Karstensens Skibsværft DEBATOPLÆG Udvidelse af Karstensens Skibsværft Formålet med dette debatoplæg er at indkalde idéer og forslag i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 32

Læs mere

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Plan og Erhverv 11. april 2019 Afdeling: Plan Helene Grenild Helene.grenild@svendborg.dk

Læs mere

Idéoplæg for boligbyggeri på Tuborg Syd afgrænsning af hvad der miljømæssigt skal undersøges i miljøkonsekvensrapport

Idéoplæg for boligbyggeri på Tuborg Syd afgrænsning af hvad der miljømæssigt skal undersøges i miljøkonsekvensrapport Idéoplæg for boligbyggeri på Tuborg Syd afgrænsning af hvad der miljømæssigt skal undersøges i miljøkonsekvensrapport Gentofte Kommune Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund 10. april 2018 Telefon: 39

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019 Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene Sammenfattende redegørelse Februar 2019 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlig høring af planforslagene... 3 2.1

Læs mere

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding 1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding Kom med idéer og forslag til miljørapport og planforslag fra den 22. marts 2017 til den 19. april 2017 Kolding Kommune

Læs mere

Debatoplæg. Kornmarken. Campus i Billund. Indkaldelse af forslag og idéer

Debatoplæg. Kornmarken. Campus i Billund. Indkaldelse af forslag og idéer Debatoplæg Udbygning af LEGO Koncernens Kornmarken Campus i Billund Indkaldelse af forslag og idéer September, 2016 LEGO SYSTEM A/S har søgt Billund Kommune om tilladelse til at kunne udbygge produktionen

Læs mere

Biomassefyret kraftvarmeværk ved Miljøvej i Herning. Tillæg nr. 5 til Kommuneplan

Biomassefyret kraftvarmeværk ved Miljøvej i Herning. Tillæg nr. 5 til Kommuneplan Nyt Kraftvarmeværk Biomassefyret kraftvarmeværk ved Miljøvej i Herning Debatoplæg Debat: 17.11-15.12 2016 Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013-2024 Indkaldelse af idéer og forslag til emner, der skal belyses

Læs mere

Godkendelse af forslag til kommuneplantillæg nr. 28 og VVM-redegørelse for modernisering af Resendalvej

Godkendelse af forslag til kommuneplantillæg nr. 28 og VVM-redegørelse for modernisering af Resendalvej Godkendelse af forslag til kommuneplantillæg nr. 28 og VVM-redegørelse for modernisering af Resendalvej Sagsnr: 11/24977 Sagsansvarlig: dr29471 Sagsbehandler: hc Sagens formål Godkendelse af forslag til

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Marts 2016 Vindmøller ved Skodsebølle Lolland Kommune er et af de steder i verden, hvor der produceres mest vedvarende energi pr. indbygger, og kommunen vil fortsætte

Læs mere

Favrskov Kommune, Trafik og Veje. Skovvej Hinnerup

Favrskov Kommune, Trafik og Veje. Skovvej Hinnerup Favrskov Kommune, Trafik og Veje Skovvej 20 8382 Hinnerup Favrskov Kommune Plan Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Strækningsanlægstilladelse til forlængelse af

Læs mere

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Debatoplæg VVM-undersøgelse December 2014 VVM-undersøgelse af Rute 54 Næstved-Rønnede I trafikaftalen fra juni 2014 har en række partier i Folketinget besluttet at

Læs mere

IDEOPLÆG. Foroffentlighed for planlægningen for et område til rideskole og gartneri ved Vestergade i Ikast VISION VESTERGADE

IDEOPLÆG. Foroffentlighed for planlægningen for et område til rideskole og gartneri ved Vestergade i Ikast VISION VESTERGADE IDEOPLÆG Foroffentlighed for planlægningen for et område til rideskole og gartneri ved Vestergade i Ikast VISION VESTERGADE Redegørelse Med dette idéoplæg indkalder byrådet i Ikast- Brande Kommune idéer

Læs mere

Indkaldelse af forslag og ideer

Indkaldelse af forslag og ideer Indkaldelse af forslag og ideer Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord TEKNIK OG MILJØ 2 INDKALDELSE AF FORSLAG OG IDEER Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord Danish Crown A/S

Læs mere

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Vindmølleprojekt ved Døstrup/Finderup Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Forslag og ideer ønskes Dette debatoplæg er indledningen på Vurdering af Virkninger på Miljøet (VVM) af en planlagt opstilling

Læs mere

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby - Indkaldelse af forslag og idéer Debatperiode 6. februar til 6. marts 2013 Februar 2013 Vindmøller ved Lavensby Visualiseringen på forsiden viser 5 stk. vindmøller

Læs mere

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune.

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. Program 19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. 19:05 Vindmølleplanlægning i Vejen Kommune v. fagkoordinator Thomas Boldsen, Vejen kommune. 19:25 Indlæg omkring

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted DEBATOPLÆG 6. februar 2013 til den 6. marts 2013 Visualisering af 4 nye vindmøller på 130 meter, set fra Hyttenvej Skagen Frederikshavn Sæby Debatoplæg Vindmøller ved Donsted rojekt: Baggrund Frederikshavn

Læs mere

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan SMV Screening Forslag til TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø December 2013 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING 4 OBLIGATORISK MILJØVURRING? 6 SCREENINGSSKEMA 6 KONKLUSION 9 2 FORMALIA HVAD ER EN SMV SCREENING? En

Læs mere

VELKOMMEN BORGERMØDE OM FORLÆNGELSE AF DREWSENSVEJ MOD VEST. 27. august 2015

VELKOMMEN BORGERMØDE OM FORLÆNGELSE AF DREWSENSVEJ MOD VEST. 27. august 2015 VELKOMMEN BORGERMØDE OM FORLÆNGELSE AF DREWSENSVEJ MOD VEST 27. august 2015 PROGRAM Velkomst Baggrund : Trafik og vækst i Silkeborg Hvad er en VVM Forarbejder Kommuneplan Forslag til linjeføringer Naturhensyn

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Omfordeling af byzoneareal og nyt erhvervsområde forslag til tillæg nr. 49 Tillæg til byudvikling og rammebestemmelser Odense Kommune Hvad er en kommuneplan? I

Læs mere

Godkendelse af forslag til tillæg nr. 19 og 19-A til Kommuneplan samt lokalplan og A for forlængelse af Drewsensvej

Godkendelse af forslag til tillæg nr. 19 og 19-A til Kommuneplan samt lokalplan og A for forlængelse af Drewsensvej Dagsordenpunkt Godkendelse af forslag til tillæg nr 19 og 19-A til Kommuneplan 2017-2028 samt lokalplan 10-026 og 10-026- A for forlængelse af Drewsensvej Sagsbehandler: DR28377 Sags-ID: EMN-2017-06124

Læs mere

DEBATOPLÆG Nyt havne- og værftsområde på Frederikshavn Havn med to flydedokke

DEBATOPLÆG Nyt havne- og værftsområde på Frederikshavn Havn med to flydedokke DEBATOPLÆG Nyt havne- og værftsområde på Frederikshavn Havn med to flydedokke Formålet med dette debatoplæg er at indkalde idéer og forslag i henhold til 32 og 35 i lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Lokalplan 9-4-105.

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte Høringsperiode fra den 11. oktober 2018 til den 1. november 2018 Hjo rte spr ing Herlev Rin Herlev

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 54 Område ved Lunden 8 Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

Odense Letbane 1. etape

Odense Letbane 1. etape 1 Forslag til tillæg nr. 18 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Letbane 1. etape 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune

Læs mere

4,8 MW solcelleanlæg ved Røde Anes vej, Hundborg FORDEBAT. Debatoplæg 25. september - 9. oktober 2013

4,8 MW solcelleanlæg ved Røde Anes vej, Hundborg FORDEBAT. Debatoplæg 25. september - 9. oktober 2013 Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 KEB Alm.del Bilag 328 Offentligt FORDEBAT 4,8 MW solcelleanlæg ved Røde Anes vej, Hundborg Debatoplæg 25. september - 9. oktober 2013 Spørgsmål til debat Hvilke

Læs mere

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer #BREVFLET# Aalborg Kommune, Plan og Udvikling Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby 14. november 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune har modtaget en ansøgning om

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Idéfase - Omfartsvej øst om Hedensted 2. dialogfase

Idéfase - Omfartsvej øst om Hedensted 2. dialogfase Idéfase - Omfartsvej øst om Hedensted 2. dialogfase Baggrund for dialogfase Hedensted Kommune ønsker at åbne mulighed for etablering af en omfartsvej øst om Hedensted. Hedensted Kommune har tidligere inviteret

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 til Kommuneplan 2013-2025 Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 Baggrund Forslaget til kommuneplantillæg nr. 20 til Hedensted

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Mariagerfjord Kommune Solcelleanlæg Syd for Skrødstrup på 6,8 MW Anlæggets produktion vil dække forbruget til 2600 husstande

Mariagerfjord Kommune Solcelleanlæg Syd for Skrødstrup på 6,8 MW Anlæggets produktion vil dække forbruget til 2600 husstande Mariagerfjord Kommune Solcelleanlæg Syd for Skrødstrup på 6,8 MW Anlæggets produktion vil dække forbruget til 2600 husstande 10KV Transformator Debatfase xx/xxx/x DEBATOPLÆG Tillæg nr. xx Kommuneplan xxxx-xxxx

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 26 til Rammeområde 12.OF1 - Offentligt område Lillelund Eng samt 12.OF3 - Offentligt område ved Nordre Kirkegård i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Debatoplæg. 82b b. 7000bu. 13a. Nørregade. 12b. 15a. 15e. 335a. 336a. 16a. 335d. 7000cg. 335c. 19b. Enghaven. 7000bl. 22b. 29b. 29d. 35b.

Debatoplæg. 82b b. 7000bu. 13a. Nørregade. 12b. 15a. 15e. 335a. 336a. 16a. 335d. 7000cg. 335c. 19b. Enghaven. 7000bl. 22b. 29b. 29d. 35b. HOLSTEBRO KOMMUNE Butikscenter, boliger og erhverv i Enghaven, Holstebro Indkaldelse af idéer og forslag 7000bl 306a 7000m 37a 339d 353a 7 03b 16a 86a 97 304 43 29b 62a 54 7000bq 344 6c 29d 87 25a 40a

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE KOMMUNEPLAN 2013-25 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatperiode i 4 uger: Fra mandag den 5. januar 2015 til mandag den 2. februar 2015. Oplæg til debat om vindmøller ved Aunsbjerg Ecopartner Aps. og lodsejer Holger Preetzmann

Læs mere

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelse Juni 2017 Ny motorvej på strækning fra Give til Haderslev Med aftale mellem regeringen (V, LA og K), S, DF,

Læs mere

Tillæg 28 til Kommuneplan Tradium, Vester Allé. Status: Vedtaget

Tillæg 28 til Kommuneplan Tradium, Vester Allé. Status: Vedtaget Tillæg 28 til Kommuneplan 2017 - Tradium, Vester Allé Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 19. december 2018 Høringsperiode start: 19. december 2018 Høringsperiode slut: 16. januar 2019

Læs mere

ODENSE LETBANE 1. ETAPE

ODENSE LETBANE 1. ETAPE 1 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ODENSE LETBANE 1. ETAPE 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge

Læs mere

Debatoplæg. Klimasikring af Holstebro Midtby mod oversvømmelse fra Storådalen. Indkaldelse af idéer og forslag. August 2017 HOLSTEBRO KOMMUNE

Debatoplæg. Klimasikring af Holstebro Midtby mod oversvømmelse fra Storådalen. Indkaldelse af idéer og forslag. August 2017 HOLSTEBRO KOMMUNE Bygværk 2 Bygværk 3 Bygværk 1 Klimasikring af Holstebro Midtby mod oversvømmelse fra Storådalen Indkaldelse af idéer og forslag August 2017 HOLSTEBRO KOMMUNE Måned August Forudgående høring Debatfasen

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 47

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 47 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 47 Toldbodgade Ændring af kommuneplanområde 1 Skibhuskvarteret Skibhusene Vollsmose Stige Ø Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2013

Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2013 Til foreløbig vedtagelse af byrådet F O R S L A G af 9. november 2015 Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2013 Sognehus ved Nordby Kirke Fremlægges fra den 04. 02 2016 til den 31. 03 2016 Fanø Kommune December

Læs mere

SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE

SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE KOLDING KOMMUNE SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE RESUMÉ AF FORUNDERSØGELSER ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Kolding Kommune har gennemført

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 FORSLAG i offentlig høring fra den 5. december 2016 til den

Læs mere

Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund

Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund Silkeborg Byråd har 29. april 2019 besluttet at sende forslag til tillæg 20 til Silkeborg Kommuneplan 2017-2028 i offentlig høring. Kommuneplantillægget er i forslag

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Cirkusgrunden med mulig nyt boligområde markeret med stipling Forhøring Ændring af afgrænsning af grønt område ved Cirkuspladsen i Hvissinge Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Hedensted Kommune SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR OG KOMMU-

Sammenfattende redegørelse. Hedensted Kommune SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR OG KOMMU- Hedensted Kommune Sammenfattende redegørelse SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR. 1111 OG KOMMU- NEPLANTILLÆG NR. 6 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED REMMERSLUND I HE- DENSTED Hedensted Kommune Sammenfattende

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Baggrund Det er forudsat i lovbemærkningerne til lov nr. 765 af 26/02/14 om anlæg af letbane

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 9-4-105 endeligt

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2014 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT JANUAR 2018 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT KOMMUNEPLAN 2017 FOR HORSENS KOMMUNE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens

Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens 31 2013 Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 31 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Vindmøller ved Døstrup/Finderup Indholdsfortegnelse Sammenfattende redegørelse... 5 1. Indledning og baggrund...6 2. Planvedtagelse...6 3. Integrering af miljøhensyn i planerne...7 4. Miljørapportens

Læs mere

Screening til Cordoza

Screening til Cordoza TEKNIK OG MILJØ Screening til Cordoza Plan/programtitel: Sagsbehandler: Dato: Sagsnr: Kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan 2017-2029 Cordoza SRP 29. januar 2019 01.02.15-P16-2-18 RESUME Byrådet vedtog

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Kommuneplan for Tønder Kommune

Sammenfattende redegørelse Kommuneplan for Tønder Kommune FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Kommuneplan 2017 2029 for TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Februar

Læs mere

Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016

Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 er omfattet af 3, stk. 1 i lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård

Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård 13 2013 Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Status Kladde KOMPLAN_ID 1486324 Tillæg nummer 13 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Retningslinje for

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald Allerød Kommune Plan og Byg DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk

Læs mere

Lokalplan 334 fastlægger de fysiske rammer for områdets udformning og anvendelse som boligområde.

Lokalplan 334 fastlægger de fysiske rammer for områdets udformning og anvendelse som boligområde. Teknik & Miljø 8. juni 2016 Sags id.: 14/1439 Sagsbehandler: TETO Bilag 1 Sammenfattende redegørelse I henhold til Lov om Miljøvurdering af Planer og programmer Lokalplan 334 Boligområde ved Skullebjergvej

Læs mere

Tillæg nr. 36 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro

Tillæg nr. 36 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro Kommuneplantillæg Tillæg nr. 36 til Kommuneplan 2017-2028 for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 36 er fremlagt i offentlig høring fra den 7.01.2019

Læs mere

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta:

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Planens navn Kommuneplantillæg 2013.15 og lokalplan 594 for et boligområde ved Efterskolevej, Rantzausminde Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Boligområde med åben lav og tæt lav boligbebyggelse,

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 15 og lokalplanforslag nr. 629 Planens indhold Den eksisterende lokalplan, nr. 58 Gadstrup Erhvervspark,

Læs mere

Nordmarks Alle 1. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr VVM-tilladelse for Hyldager Bakker

Nordmarks Alle 1. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune Nordmarks Alle 1 2620 Albertslund Att. Kommunale Ejendomme CVR nr. 66137112 VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune, Kommunale Ejendomme (bygherre), har søgt Albertslund

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

PLAN, BYG OG MILJØ FOROFFENTLIGHED. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for etablering af solcellepark på Asnæs

PLAN, BYG OG MILJØ FOROFFENTLIGHED. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for etablering af solcellepark på Asnæs PLAN, BYG OG MILJØ FOROFFENTLIGHED Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for etablering af solcellepark på Asnæs Ideer og kommentarer skal være Kalundborg Kommune i hænde senest den 27. marts

Læs mere

DEBATOPLÆG FOR SOLCELLEANLÆG VED ÅLBÆK

DEBATOPLÆG FOR SOLCELLEANLÆG VED ÅLBÆK FOR SOLCELLEANLÆG VED ÅLBÆK Formålet med dette debatoplæg er at indkalde ideer og forslag i henhold til Planlovens 23c for planlægningen for en realisering af projektet vedr. etablering af et solcelleanlæg

Læs mere

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 Bering-beder vejen Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 1 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 kommuneplantillæg for Bering-beder vejen Udgivet af: Aarhus Kommune 2016 Indhold

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By Forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By august 2019 Offentlig høring Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 er i høring til den 24. oktober 2019.

Læs mere

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Vejle Kommune Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Mål og rammer for lokalplanlægningen Januar 2009 Screening af ændrede rammer af Kommuneplan 2009 for Vejle Kommune Generelle rammer Emne Udvidelse

Læs mere

Planlagt anvendelse: Natur, kultur, fritidsområde,

Planlagt anvendelse: Natur, kultur, fritidsområde, Rammeområde: 1339-51 Tillæg 16 til Kommuneplanen Anvendelse i dag: Natur, kultur, fritidsområde Planlagt anvendelse: Natur, kultur, fritidsområde, nationalt samlingssted Miljøscreeningsdato: 7/3 2018 Miljøpåvirkning:

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatperiode: 16. april 2014 til den 14. maj 2014 Visualisering af 3 nye vindmøller med en totalhøjde på 100 meter, set fra det sydlige Torrild Baggrund Byrådet har i

Læs mere

Ny planlægning for centerområdet ved Kåremagervej, Brande. Borgermøde den 29. september 2017

Ny planlægning for centerområdet ved Kåremagervej, Brande. Borgermøde den 29. september 2017 Ny planlægning for centerområdet ved Kåremagervej, Brande Borgermøde den 29. september 2017 Program Velkomst v/henrik Engedahl, formand for Teknik- og Miljøudvalget Planprocessen v/lilian Ebbesen, Planafdelingen

Læs mere

Godkendelse efter naturbeskyttelseslovens 20 omfartsvej syd om Aars

Godkendelse efter naturbeskyttelseslovens 20 omfartsvej syd om Aars Vesthimmerlands Kommune Trafik og Grønne områder Himmerlandsgade 27 9600 Aars Sendt til: jkr@vesthimmerland.dk Dato: 01. juni 2015 Teknik- og Økonomiforvaltningen, Farsø Sagsnr.: 820-2015-16385 Dokumentnr.:

Læs mere

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver:

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver: Sammenfattende redegørelse af miljørapport i forbindelse med lokalplan nr. 52.E1.1 med tillæg nr. 49 til Herning Kommuneplan 2013-2024 for et erhvervsområde ved Haunstrup Hovedgade, Haunstrup I forbindelse

Læs mere

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN Energipark ved St. Soels - vindmølle- og solcelleanlæg Fem af de i alt syv vindmøller set fra Lundby syd for vindmølleområdet. Vindmøllerne er visualiseret med en rotor på 126 meter i diameter. PLANAFDELINGEN

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Vindmølleområde ved Hejring Indholdsfortegnelse... 5 1. Indledning og baggrund...6 2. Planvedtagelse...7 3. Integrering af miljøhensyn i planerne...7 4. Miljørapportens betydning og udtalelser i offentlighedsfasen...

Læs mere

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej. Status: Vedtaget

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej. Status: Vedtaget Tillæg 15 til Kommuneplan 2017 - Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 3. oktober 2018 Høringsperiode start: 3. oktober 2018 Høringsperiode slut:

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 51 Bolig- og serviceområde ved Faaborgvej 39 Ændring af kommuneplanområde 7 Sandrum-Dalum-Elmelund Hvad er en kommuneplan? I henhold til

Læs mere

Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016

Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 er omfattet af 3, stk. 1 i lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet - status...5

Læs mere

Afgørelse om at etablering af til- og frakørselsanlæg mellem Bodum og Aabenraa ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at etablering af til- og frakørselsanlæg mellem Bodum og Aabenraa ikke er VVM-pligtig Vejdirektoratet Niels Juels gade 13 1059 København K Sendt elektronisk til: nkk@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Afgørelse om at etablering af

Læs mere

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3A til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Projekt fra idé til færdigt anlæg Rute 54 Trafikale problemstillinger Årsdøgntrafik: ca.

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Salten Å, Salten Langsø, Mossø og søer syd for Salten Langsø og dele af Gudenå nr. 52, habitatområde H48 og Fuglebeskyttelsesområde

Læs mere

Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg ikke udløser krav om miljøvurdering.

Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg ikke udløser krav om miljøvurdering. Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg 2017.03 ikke udløser krav om miljøvurdering. Afgørelse Planforslagets indvirkning på miljøet er undersøgt i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Tillæg 36 til Kommuneplan Boligområde ved Frejasvej/Gl. Hobrovej

Tillæg 36 til Kommuneplan Boligområde ved Frejasvej/Gl. Hobrovej Tillæg 36 til Kommuneplan 2017 - Boligområde ved Frejasvej/Gl. Hobrovej Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 19. marts 2019 Høringsperiode start: 19. marts 2019 Høringsperiode slut: 16. april

Læs mere