Bilag 1: Oversigt over status for evaluering af indsatser med bevillingsudløb

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1: Oversigt over status for evaluering af indsatser med bevillingsudløb"

Transkript

1 1 Bilag 1: Oversigt over status for evaluering af indsatser med bevillingsudløb Tabel 1: Bevillingsbortfald og reduktioner i servicerammen Bortfald af bevillinger på servicerammen Aftale Bortfald i 2020 Bortfald af opgave Bevilling efter bortfald Forvaltningens vurdering notat bestilt Evaluering/ status I alt -60,2 Fokusområde 1 BIF skal hjælpe udsatte borgere til hurtig afklaring, så de kan komme videre Projekt Flere skal med Initiativet er finansieret gennem en STAR-pulje og skal understøtte, at flest mulige langvarige kontanthjælpsmodtagere opnår fodfæste på arbejdsmarkedet ved hjælp af en virksomhedsrettet indsats. Københavns andel af puljen er samlet set 64 mio. kr. og dækker perioden Vedtaget af BR 31. august ,7 Ja 0 Der er finansiering til at kunne fortsætte indsatsen med omlægnings, jf. budget. STAR og Jobcenter København monitorerer udviklingen i projektet tæt. BIU modtog en skriftlig status for hele 2018 den 14. marts. BIU blev i juni orienteret om den nuværende status, og om hvornår Jobcenter København forventer at nå målet. BIU orienteres ligeledes, når Jobcenter København har nået projektets målsætning. Investering i lavere sagsstammer Midler afsat til et pilotprojekt i Jobcenter København, Lærkevej. Formålet har været at undersøge og dokumentere effekterne af lavere sagsstammer pr. sagsbehandler på kvalitet, udgifter til overførsler og længden af ledighedsforløb. Den foreløbige evaluering af projektet er god ,93 Ja 0 Rejses som specifik udfordring af forvaltningen. (Tema om udsatte) Københavns professionshøjskole udarbejder kvalitativ evaluering med medarbejderinterview, borgerinterview samt sagsgennemgang. Midtvejsstatus på den kvalitative evaluering blev fremlagt på BIU møde den 8. april. Der udarbejdes en samlet midtvejsstatus, som præsenteres for BIU den 16. september og endelig evaluering medio Implementering af anbefalinger fra taskforcen for førtidspension og fleksjob -5,22 Ja 10,2 Aktiviteterne gennemføres i. Opfølgningskoncept er ved at blive udarbejdet bl.a. med støtte fra Implement ifm. at etablere program for

2 2 Bevillingen er afsat til implementering af anbefalingerne fra taskforcen for førtidspension og fleksjob. Bortfaldet dækker bevillinger til struktureret oplæring, supervision og juraundervisning. handleplanen. BIU orienteres ifm. resultatstatus og anden opfølgning på handleplanen. Bevillingen dækker oplæring og undervisning af medarbejdere, som gennemføres i. Rehabiliteringsindsats retskrav Bevillingen er afsat til at øge antallet af rehabiliteringsmøder midlertidigt fra med en faldende profil. Det skyldes en præcisering af reglerne for tilkendelse af førtidspension. Sundhed, social mobilitet og beskæftigelse for borgere i ressourceforløb Implementering af business case vedr. Sundhed, social mobilitet og beskæftigelse for borgere i ressourceforløb. Tværfaglig forsøgsindsats i Jobcenter København, Gl. Vasbygade og Sydbanestien, hvor 100 ressourceforløbsborgere får tilknyttet fast virksomhedskonsulent, sundhedsvejleder og mentor gennem regelmæssige møder hos koordinerende sagsbehandler med henblik på at flere udsatte borgere kommer i beskæftigelse og færre bliver afhængige af langvarig social støtte og lægelig behandling. Investeringen ophører med udgangen af effekterne er på efterspørgselsstyrede overførsler og indsats grundet færre borgere med ydelse og vil blive evalueret af VIVE i foråret. Helhedsorienteret indsats Bevillingen skal sikre, at de udsatte unge, som forvaltningerne Business case godkendt i BR 26. maj 2016 Vedtaget af BR ,9 Ja 3,3 Rejses som need-to af forvaltningen. (Tema om udsatte) -0,53 Ja 0 Businesscasen er implementeret som planlagt, men indsatsen ophører. -3,37 Ja 0 Rejses delvist som specifik Løbende afrapportering Antallet af møder blev øget til I forbindelse medoverførselssagen blev der søgt og modtaget finansiering, så der med bidrag fra BIFs egen ramme kan afholdes yderligere møder i. Evaluering er igangsat i foråret og gennemføres af VIVE. BIU præsenteres for et fortroligt udkast på BIU møde den 26. august. Forvaltningen forventer at modtage den endelige rapport i oktober.

3 3 møder gang på gang, men som er vanskelige at fastholde i en indsats, får en koordineret helhedsorienteret indsats på tværs af forvaltningerne i København, der understøtter uddannelse og beskæftigelse. Bevillingen betyder en styrkelse af samarbejdet mellem forvaltningerne om denne målgruppe og er konkret udmøntet til en ny, fælles funktion, hvor udsatte unge kan få rådgivning og vejledning om uddannelse og job samt en mere direkte opsøgende indsats for at etablere dialog. Bevillingen er givet via en business case, som blev vedtaget med overførselssag Investeringen ophører med udgangen af effekterne er på efterspørgselsstyrede overførsler og indsats grundet færre borgere med ydelse og er endnu ikke evalueret. april udfordring af forvaltningen. (Tema om unge) Den endelige evaluering af helhedsorienteret indsats gennemføres af Økonomiforvaltningens tværgående analyseenhed i Seneste foreløbige status er foretaget februar. Af de 204 unge, der har afsluttet deres sag, er 72 i job og uddannelse. Det er forvaltningernes vurdering, at afgangsraten til uddannelse eller arbejde er tilfredsstillende set ift. målgruppen af udsatte unge. Det er endvidere oplevelsen, at det tværgående samarbejde herunder samlokalisering sikrer en væsentlig bedre koordination af indsats for og med den unge. Fokusområde 2 BIF skal gennem øget samarbejde med virksomhederne sikre bedre match mellem ledige københavnere og virksomhedernes efterspørgsel efter arbejdskraft Jobhjælp AC Bevillingen er givet til interne aktiveringsforløb for ledige akademikere først i ledighedsforløbet (serviceudgiften er en ekstra samtale). Vurderingen var, at det vil have en positiv effekt på ledighedslængden. Da akademikere udgør ca. 40 pct. af det samlede antal af ledige dagpengemodtagere i Københavns kommune, er det nødvendigt, at kommunen lykkes med at få flere akademikere i arbejde. Vedtaget af BR 27. april ,4 Ja 0 SF har fremsat budgetønske om forlængelse af bevilling. Bevillingen er givet via en business case, som blev vedtaget med Foreløbig evaluering Forvaltningen har forelagt Beskæftigelses- og Integrationsudvalget en foreløbig evaluering den 20. maj. Evalueringen viser, at forløbet ikke har haft de ønskede effekter. Forvaltningen fremlagde på BIU-møde den 17. juni en indstilling om justering af forløbet.

4 4 overførselssag Investeringen ophører med udgangen af effekterne er på efterspørgselsstyrede overførsler og indsats grundet færre borgere med ydelse og er endnu ikke evalueret. Styrket AC-indsats Antallet af ledige akademikere i København er højere end i de øvrige universitetsbyer, så bevillingen skal styrke den opsøgende indsats i forhold til små og mellemstore virksomheder, samt samarbejde med a-kasser, fagforeninger, mv ,52 Ja 1,52 Hvis Løbende afrapportering Forvaltningen har fulgt op på styrket AC-indsats i status på udmøntning og resultater af akademikeraftalen til BIU. BIU godkendte i forbindelse med status forelagt den 12. november, at status på AC-området fremadrettet indgår som en del af arbejdet med det strategiske fokusområde om bedre match mellem virksomheder og ledige. Forvaltningen vurderer, at AC-aftalen har haft en beskeden positiv effekt på akademikerområdet, men også at aftalen ikke til fulde har forløst potentialet i de seneste års højkonjunktur med generel stigende beskæftigelse og faldende ledighed. Tidlig jobsøgning i den private sektor for dimittender Bevillingen vedr. indsats over for studerende og dimittender med fokus på tidlig jobsøgning i samarbejde med universitetet, og udspringer af anbefaling nr. 20 fra Task force for bedre erhvervsvilkår i København. Bortfaldet vedrører projektleder og konsulent samt arrangementer. Tidlig ekstra jobsamtale og screening af jobparate kontanthjælpsmodtagere Der afholdes en ekstra samtalemed nytilmeldte jobparate kontanthjælpsmodtagere, der fortsat er ledige en måned efter tilmelding eller til et intensiveret screeningsforløb Vedtaget af BR 31. august ,85 Ja 0,85 Ekstra udgifter til opstart, der bortfalder. -2,1 Ja 0 Hvis Bevillingen er givet med 1,7 mio. kr. i og 0,85 mio. kr. i 2020, 2021 og Merbevillingen i vedrører opstart. Format for afrapportering afklares, når projektet er i drift. Evalueres ikke Indsatsen omfatter alle nytilmeldte jobparate kontanthjælpsmodtagere og vil i praksis derfor være svær at evaluere, da der ikke kan etableres en kontrolgruppe. Dog er målgruppen faldet betragteligt fra ca i februar 2017 til ca i februar.

5 5 tidligt i ledighedsforløbet. Hostprogram Programmet matcher nytilkomne internationale borgere med frivillige Københavnere. Dette styrker integrationen af internationale borgere og arbejdstagere og er med til at fastholde dem i længere tid i København ,58 Ja 0 Rejses som specifik udfordring af forvaltningen. (Tema om arbejdskraft) Fokusområde 4 BIF skal styrke integration af københavnere med ikke-vestlig baggrund Minoritetsfamilier Bevillingen vedrører en iværksættelse af et pilotforsøg om en integrationsindsats for Københavns Kommunes mest udsatte etniske minoritetsfamilier. Børn af forældre, der står uden for arbejdsmarkedet, er i særlig grad udsatte, bl.a. som følge af forældrenes socioøkonomiske situation. Projektet er ikke evalueret ,86 Ja 0 Hvis En samlet evaluering af initiativet er igangsat og forventes at foreligge i 4. kvartal. På Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets møde den 19. juni 2018 besluttede udvalget, at udvalget skal forelægges en midtvejsstatus efter 2. kvartal (forventet den 26. august) og en endelig afrapportering på indsatsen efter 1. kvartal Integrationsindsats I 2020 bortfalder følgende bevillinger under integrationsindsatsen for i alt 6,3 mio. kr ,9 Ja 2,4 Initiativerne vedrørende VINK rejses i regi af Sikker By. Evaluering/afrapportering afventer eller afrapporteres løbende Der afgives status til BIU på diskriminationshandleplanen ultimo. Medborgerskab (2,8 mio. kr.) Det er en styrkelse af indsatsen mod antisemitisme og islamofobi, diskrimination i nattelivet og social kontrol. Der er bl.a. afsat midler til Jødisk Informations Center, SSP København mv. VINK kriminalforsorg (0,4 mio. kr.) Det er et pilotprojekt, som skal udvikle en foregribende antiradikaliseringsindsats i samarbejde med Kriminalforsorgen. Hvis de resterende aktiviteter vedrørende medborgerskab budgetønske Der blev afgivet status til BIU på VINK s handleplan den 8. april. Næste status forventes i april 2020.

6 6 VINK (2,7 mio. kr.) En styrkelse af VINK s arbejde med radikaliseringstruede og radikaliserede borgere med fortsat opkvalificering af frontmedarbejdere. Der blev i budgetaftale for afsat 2,4 mio. kr. årligt til delvis videreførelse i perioden Særlig indsats flygtninge (inden KK fik kommunekvote) Der er merledighed blandt flygtninge i Københavns Kommune, så bevillingens formål er at styrke beskæftigelsesindsatsen for de flygtninge, som hovedsageligt er tilflyttet fra andre kommuner. Indsatsen består i at tilbyde mentorer udvidet sundhedstjek, et frivilligt arbejde og en håndholdt virksomhedsrettet beskæftigelsesindsats ,6 Ja 0 Businesscasen er implementeret som planlagt, men indsatsen ophører. Evalueres ikke Indsatsen er forankret i Center for Beskæftigelse, Sprog og Integration. Centret følger løbende indsatsen, men indsatsen vil ikke blive evalueret. Udviklingen i merledigheden følges løbende. Fra 4. kvartal 2016 til 4. kvartal 2018 er merledigheden blandt københavnere med ikke-vestlig baggrund faldet fra 9,8 pct.-point til 7,5 pct.-point. Det bemærkes, at indsatsen ikke er en del af Københavnermodellen for modtagelse og integration af nyankomne flygtninge. Indsatsen var målrettet flygtninge, som tilflytter KK og blev igangsat, mens KK var en 0- kvotekommune. Øvrige udløb Jobrotation Forlængelse af en oprindelig bevilling fra budget 2014, som blev forlænget for at fremme anvendelsen af jobrotation via markedsføring og rådgivning ,78 Ja 0 Hvis Evalueres ikke Volumen i aktiviteten af jobrotationsforløb er steget markant fra 2016 til 2018, med en samlet stigning på knap 80 pct. i bevilligede timer. Reglerne vedr. jobrotation (fx om lærlinge kan indgå) er dog langt mere betydningsfulde end rådgivning og information. Effekten af aktiviteten kan derfor ikke isoleres.

7 7 Iværksætteri Iværksættere i resten af landet er oftere i stand til at omsætte deres gode idéer til levedygtige forretninger end iværksættere i København. Bevillingen skal understøtte, at flere nye virksomheder kommer ind i solide vækstforløb via en mentorordning og kurser på dansk og engelsk ,84 Ja 0 Hvis V har fremsat budgetønske om forlængelse af bevilling Evalueres ikke I 2018 var ca deltagere i et iværksætterforløb i Københavns Erhvervshus. 95 % af deltagerne, som har modtaget 1:1 rådgivning angav, at de var tilfredse/meget tilfredse med forløbet. Festival innovation En del af fælles budgetnotat KF17 Kreativ vækstpakke (KFU, TMU og BIU). Kommunal medfinansiering til Trailerpark Festivalens I/O indsats på 0,4 mio. kr. årligt i Med mål om, at I/O festivalen bliver en toneangivende begivenhed inden for tech-området, samt tiltrækker internationale aktører som Google m.fl ,42 Ja 0 Hvis Løbende afrapportering Festivalen har i 2018 skiftet navn til Social Service Club. Der er indgået resultatkontrakt med arrangøren bag festivalen: TP Productions ApS. Resultatkontrakten angiver budget, aktiviteter og målsætninger, som skal indfries som forudsætning for tilskuddet. TP Productions afgiver årligt regnskab og afrapportering for de afholdte aktiviteter som forudsætning for udbetaling af tilskud for det efterfølgende år. Seneste afrapportering for 2017 viste, at de i resultatkontrakten nævnte forpligtelser er gennemført i overensstemmelse med kontrakten. Bl.a. er der gennemført 30 talks og debatter, 15 koncerter/ musikoplevelser, 10 workshops der udforsker innovationsområder og 5 kunstinstallationer/ performances. Det samlede besøgstal for 2017 var ca fordelt over 3 dage. Fritidsakademiet Bevillingen dækker 0,375 mio. kr. årligt i til Fritidsakademiet (FRAK), som arbejder for at gøre kriminalitetstruede unge parate til uddannelse og få dem i fritidsjob. Midlerne går til at udvikle FRAK som socioøkonomisk virksomhed, en styrket håndholdt indsats samt til en styrkelse ,39 Ja 0 SF og Ø har fremsat budgetønske om forlængelse af bevilling. Løbende afrapportering FRAK blev etableret i 2015 og er gået fra at være en frivillig forening til en registreret socialøkonomisk virksomhed. FRAK aflægger årligt en evaluering til forvaltningen. Seneste afrapportering for 2018 viser, at FRAK har gennemført arbejdstræningsforløb for 86 unge i alderen år.

8 8 af administrationen af Fritidsakademiet herunder dokumentation og resultatmåling. - City of Congresses Bevillingen er en videreførelse af støtten til City of Congresses. Københavns Kommune støtter sammen med staten og Region Hovedstaden Wonderful Copenhagens målrettede og strategiske kongresindsats, City of Congresses, for at tiltrække flere internationale, videnskabelige kongresser til København. -0,5 Ja 0,3 V har fremsat budgetønske om forlængelse af bevilling. FRAK har dermed nået sit mål om at gennemføre en håndholdt indsats overfor minimum 300 unge, svarende til 75 unge årligt. Midtvejsstatus for viser, at 40 unge har været i arbejdstræningsforløb ved FRAK i. Dermed er FRAK halvvejs fra at nå målet om 75 unge i. Midtvejsstatus for fremgår af bilag 1.A. Løbende afrapportering Der er indgået årlige resultatkontrakter med Wonderful Copenhagen, som angiver budget, aktiviteter og målsætninger, som skal indfries som forudsætning for tilskuddet. Wonderful Copenhagen afgiver årligt regnskab og afrapportering for de afholdte aktiviteter og opnåede resultater, som forudsætning for udbetaling af tilskud det efterfølgende år. Seneste afrapportering for 2018 viste, at der i 2018 blev: - Afgivet 102 bud (målsætning på 110) - Vundet 56 (målsætning på 60) - Realiseret overnatninger (målsætning var ) I 2018 var der generelt flere større internationale kongresser i udbud, hvorfor WoCo har søgt og vundet færre kongresser end forventet. Til gengæld har WoCo søgt og vundet kongresser med et større deltagerantal end gennemsnitligt forventet, hvorfor målet om antal overnatninger i 2018 er overgået med 6,5%.

9 9 Tabel 2: Bevillingsbortfald og reduktioner i indsatsrammen For nogle aftalebevillinger tildeles der midler på både service- og indsatsrammen. Derfor fremgår enkelte bevillinger flere steder i oversigten. Strukturen er den samme, som da oversigten indgik som bilag til indstillingen om budgetbidraget for Bortfald af bevillinger på indsatsrammen Aftale Bortfald i 2020 Bortfald af opgave Bevilling efter bortfald Forvaltningens vurdering I alt -39,2 Fokusområde 1 BIF skal hjælpe udsatte borgere til hurtig afklaring, så de kan komme videre Sundhed, social mobilitet og beskæftigelse for borgere i ressourceforløb Implementering af business case vedr. Sundhed, social mobilitet og beskæftigelse for borgere i ressourceforløb. Konkret dækker disse midler mentor, sundhedsvejledning og personlig vejleder. Investeringen ophører i 2020 effekterne er på efterspørgselsstyrede overførsler og indsats grundet færre borgere med ydelse, og vil blive evalueret af VIVE i foråret. Business case godkendt i BR 26. maj ,38 Ja 0 Businesscasen er implementeret som planlagt, men indsatsen ophører. notat bestilt Evaluering/ status Evaluering er igangsat i foråret og gennemføres af VIVE. BIU præsenteres for et fortroligt udkast på BIU møde den 26. august. Forvaltningen forventer at modtage den endelige rapport i oktober. Fokusområde 2 BIF skal gennem øget samarbejde med virksomhederne sikre bedre match mellem ledige københavnere og virksomhedernes efterspørgsel efter arbejdskraft Akademikerindsats København har i en årrække haft en højere ledighed blandt akademikere end de øvrige uddannelsesbyer. Med refusionsomlægningen er kommunens nettoudgifter til forsørgelse steget, så bevillingen vedrører en styrket indsats for langtidsledighed blandt akademikere. Midlerne bruges til fremrykket langtidsledighedsindsats samt et opfølgende forløb til akademikere ,85 Ja 0 Hvis Forvaltningen gennemfører en evaluering, som forventes at foreligge i 4. kvartal..

10 10 Bortfald af bevillinger på indsatsrammen Jobhjælp AC Bevillingen er givet til interne aktiveringsforløb for ledige akademikere først i ledighedsforløbet. Vurderingen var, at det vil have en positiv effekt på ledighedslængden. Da akademikere udgør ca. 40 pct. af det samlede antal af ledige dagpengemodtagere i Københavns kommune, er det nødvendigt at kommunen lykkes med at få flere akademikere i arbejde. Bevillingen er givet via en business case, som blev vedtaget med overførselssag Investeringen ophører med udgangen af effekterne er på efterspørgselsstyrede overførsler og indsats grundet færre borgere med ydelse og er endnu ikke evalueret. Investering i en virksomhedsrettet og effektiv beskæftigelsesindsats I forbindelse med en mere effektiv beskæftigelsesindsats, omlægges der i årene i alt 80 mio. kr. fra indsatsrammen til servicerammen. Omlægningen finansieres ved gradvist at konvertere midler fra efterspørgselsstyret indsats til service. Omlægningen fra indsats er på 30 mio. kr. i Aftale Vedtaget af BR 27. april Bortfald i 2020 Bortfald af opgave Bevilling efter bortfald Forvaltningens vurdering notat bestilt -3,41 Ja 0 SF har fremsat budgetønske om forlængelse af bevilling. -30 Ja - Omlægning til servicemidler jf. budgetaftale. Fokusområde 4 BIF skal styrke integration af københavnere med ikke-vestlig baggrund Minoritetsfamilier Bevillingen vedrører en iværksættelse af et pilotprojekt om en integrationsindsats for Københavns Kommunes mest udsatte etniske ,51 Ja 0 Hvis Evaluering/ status Foreløbig evaluering Forvaltningen har forelagt Beskæftigelses- og Integrationsudvalget en foreløbig evaluering den 20. maj. Evalueringen viser, at forløbet ikke har haft de ønskede effekter. Forvaltningen fremlagde på BIU-møde den 17. juni en indstilling om justering af. Opfølgningskonceptet er en del af budgetaftalen. Omlægningen løber over 3 år og vil på et senere tidspunkt blive evalueret. På Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets møde den 19. juni 2018 besluttede udvalget, at udvalget skal forelægges en midtvejsstatus efter 2. kvartal

11 11 Bortfald af bevillinger på indsatsrammen minoritetsfamilier, som beskrevet under udløb på servicerammen. Bevillingen dækker øget brug af mentorstøtte og dermed aktiveringsdelen af projektet. Projektet er ikke evalueret. Aftale Bortfald i 2020 Bortfald af opgave Bevilling efter bortfald Forvaltningens vurdering notat bestilt Evaluering/ status (forventet den 26. august) og en endelig afrapportering på indsatsen efter 1. kvartal 2020.

12 12 Tabel 3: Bortfald af bevillinger givet ved Overførselssagen 2018/ Bortfald af bevillinger Aftale Bortfald i 2020 Bortfald af opgave Bevilling efter bortfald Forvaltningens vurdering notat bestilt Evaluering/ status I alt -13,9 Erhvervshus Hovedstaden I blev der afsat yderligere 5,8 mio. kr. i og frem til Københavns Kommunes forhøjede tilskud til det nye Erhvervshus Hovedstaden. Den forventede udgiftsfordeling i etableringsaftalen tog oprindeligt udgangspunkt i Bloktilskudsnøglen. Den endelige beregning fra Økonomi- og Indenrigsministeriet om tilskud til erhvervshusene betyder, at Københavns Kommune fremover skal betale ca. 1,1 mio. kr. mere end det beløb, der blev afsat i Buget. Denne bevilling dækker Københavns Kommunes forhøjede tilskud til Erhvervshus Hovedstaden. OFS 2018/ -1,1 Nej 0 Finansieringsbehovet bortfalder som følge af delvist momsafløft. Evalueres ikke Rehabiliteringsindsats retskrav Behovet for ekstra rehabiliteringsmøder kan henføres til en ekstraordinær pukkel af sager, der skal på rehabiliteringsteam, hvilket bl.a. er forårsaget af, at der i Flere skal med - projektet visiteres flere kontanthjælpsmodtagere til ressourceforløb, hvorfor borgerne skal have deres sag på rehabiliteringsmøde. Dertil kommer, at førtidspensionsreglerne blev lempet pr. 1. juni OFS 2018/ -4,8 Ja 0 Rejses som need-to af forvaltningen. (Tema om udsatte) Løbende afrapportering De afsatte midler fra overførselssagen kan, med bidrag fra BIFs egen ramme, finansiere yderligere møder i. Der udarbejdes fornyet prognose og need-to budgetønske til budgetforhandlingerne 2020, jf. aftaletekst om overførselssagen.

13 13 Bortfald af bevillinger Aftale Bortfald i 2020 Bortfald af opgave Bevilling efter bortfald Forvaltningens vurdering notat bestilt Evaluering/ status Copenhagen Career Program Københavns Kommunes bevilling til Copenhagen Career Program udløb med udgangen af For ikke at miste den regionale medfinansiering, har Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen ekstraordinært afsat midler til at forlænge karriereprogrammerne i perioden januar-april - frem til forhandlingerne om overførselssagen for 2018/. Med bevillingen sikres fortsat den regionale medfinansiering. Tværgående beskæftigelses- og sundhedsindsats: IPS I forbindelse med budgetforhandlingerne blev IPS indsatsen ikke prioriteret. Derfor blev IPS indsatsen finansieret midlertidigt inden for forvaltningens egen ramme. Med overførselssagen er der afsat midler til finansiering af indsatsen i. Beskæftigelsesindsats på Hellebro for unge hjemløse Med de afsatte midler, finansierer Københavns Kommune opstarten af 3- årigt forsøg med beskæftigelsesindsats for målgruppen på Hellebro. Projektet OFS 2018/ OFS 2018/ OFS 2018/ -1,5 Ja 0 Rejses som rettidig omhu af forvaltningen. -3,6 Ja 0 Rejses af forvaltningen som opfølgning på hensigtserklæring fra OFS 2018/ -2,9 Ja 0 Hvis de resterende midler indhentes som ekstern finansiering i, og Evalueres ikke I perioden september 2015 til oktober 2018 har mere end 400 internationale studerende gennemført programmet. Af det første hold er 73% af de færdiguddannede kommet i job, og bidrager således gennem skattebetaling mv. med en relativ høj indkomst til kommunekassen. Efterspørgslen blandt internationale studerende om at deltage i programmet er høj, og i dag bliver ca. halvdelen af de studerende, der ansøger om optag, afvist. Der udarbejdes budgetønske til budgetforhandlingerne 2020, jf. aftaletekst om overførselssagen. STAR har gennemført et randomiseret, nationalt forskningsprojekt med IPS-metoden. Forskningsrapporten er ikke offentliggjort endnu og det er endnu usikkert hvornår den bliver det. De foreløbige resultater viser, at der er signifikant positive effekter af IPS-indsats på både landsplan og i København. For Københavns vedkommende viser resultaterne fra forskningsprojektet, at 62,4 pct. af borgerne er kommet i arbejde eller uddannelse mod 46,6 pct. i kontrolgruppen. Der udarbejdes budgetønske til budgetforhandlingerne 2020, jf. aftaletekst om overførselssagen. En eventuel evaluering afventer igangsættelse af projektet

14 14 Bortfald af bevillinger har et samlet budget på ca. 8 mio. kr. over 3 år. De resterende midler til indsatsen søges finansieret fra eksterne fonde. Bevillingen dækker over 2,3 mio. kr. i til opstart af indsatsen samt 0,6 mio. kr. i til udstationering af en koordinerende sagsbehandler. Aftale Bortfald i 2020 Bortfald af opgave Bevilling efter bortfald Forvaltningens vurdering udstationeringen af den koordinerende sagsbehandler der rejses notat bestilt Evaluering/ status

Tabel 1: Bevillingsbortfald i servicerammen. Bortfald. Bevilling efter bortfald. Bortfald af bevillinger på servicerammen Aftale

Tabel 1: Bevillingsbortfald i servicerammen. Bortfald. Bevilling efter bortfald. Bortfald af bevillinger på servicerammen Aftale Bilag 1: Oversigt over bevillings i budget I er der en del bevillingerne som er helt eller delvis. De berørte bevillinger er listet i nedenstående tabel 1 og 2. Tabel 1 vedrører servicerammen mens tabel

Læs mere

BI2 Stærkt og konkret jobfokus i samtaler med ledige og sygemeldte

BI2 Stærkt og konkret jobfokus i samtaler med ledige og sygemeldte Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI2 Stærkt og konkret jobfokus i samtaler med ledige og sygemeldte Baggrund Der er siden 2013 gennemført fire reformer på beskæftigelsesområdet:

Læs mere

Ad1) Hvordan søger BIF at komme langtidsledighed blandt borgere i Københavns Kommune til livs?

Ad1) Hvordan søger BIF at komme langtidsledighed blandt borgere i Københavns Kommune til livs? KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Cecilia Lonning-Skovgaard E-mail: Cecilia_Lonning-Skovgaard@br.kk.dk 09-06-2017 Sagsnr. 2017-0124645 Dokumentnr. 2017-0124645-44

Læs mere

Derudover vil den del af omlægningen, der omhandler partnerskaber med virksomhederne også udmønte den del af Task forcens anbefaling 2: Flere én

Derudover vil den del af omlægningen, der omhandler partnerskaber med virksomhederne også udmønte den del af Task forcens anbefaling 2: Flere én KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen BUDGETNOTAT Anbefaling nr. 19 fra Task force for bedre erhvervsvilkår ØK25.19 Partnerskab om beskæftigelse i København Virksomhedssamarbejde med mening og reelle

Læs mere

BI2 Finansiering af reformer (rev. den 28. august - samt ny titel)

BI2 Finansiering af reformer (rev. den 28. august - samt ny titel) Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI2 Finansiering af reformer (rev. den 28. august - samt ny titel) Baggrund Der er siden 2013 gennemført fire reformer på beskæftigelsesområdet:

Læs mere

BI5: Investering i lavere sagsstammer

BI5: Investering i lavere sagsstammer KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI5: Investering i lavere sagsstammer Baggrund Som en del af budgetaftalen for 2017 blev det besluttet at det skal undersøges,

Læs mere

Overførsl. er(eo) Overførsl. er (EI) Samlet varig ændring

Overførsl. er(eo) Overførsl. er (EI) Samlet varig ændring BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Intensiv jobhjælp til akademikere Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Læs mere

BI4 Need to: Retskrav på indsats i rehabiliteringsteams

BI4 Need to: Retskrav på indsats i rehabiliteringsteams KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Socialforvaltningen Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI4 Need to: Retskrav på indsats i rehabiliteringsteams Baggrund Alle kommuner

Læs mere

BI4 Need to som følge af ændret lovgivning på beskæftigelsesområdet

BI4 Need to som følge af ændret lovgivning på beskæftigelsesområdet Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI4 Need to som følge af ændret lovgivning på beskæftigelsesområdet Baggrund Københavns Kommune har en lang række forpligtelser i forhold til borgerne

Læs mere

BI4 Need to som følge af ændret lovgivning på beskæftigelsesområdet

BI4 Need to som følge af ændret lovgivning på beskæftigelsesområdet Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI4 Need to som følge af ændret lovgivning på beskæftigelsesområdet (revideret 7 september) Baggrund Københavns Kommune har en lang række forpligtelser

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen kr p/l Styringsområde 2016/

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen kr p/l Styringsområde 2016/ BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: Sundhed, social mobilitet og beskæftigelse for borgere i ressourceforløb

Læs mere

8. maj Sagsnr

8. maj Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 1. kontor - Jobparate, Unge og Virksomhedsrettet indsats NOTAT 8. maj 2019 Orienteringsnotat med foreløbig evaluering af business casen

Læs mere

BI1a Vision 2020: Akademikerindsats

BI1a Vision 2020: Akademikerindsats Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI1a Vision 2020: Akademikerindsats Baggrund København har i en årrække haft en højere ledighed blandt akademikere end de øvrige uddannelsesbyer.

Læs mere

Nyt ressourceforløbscenter på CAB

Nyt ressourceforløbscenter på CAB / Centerchef, Jannik K. P. Nielsen Center for Afklaring og Beskæftigelse 10. december 2018

Læs mere

Spørgsmål 1 Kan forvaltningen redegøre for, hvorfor er det ikke den enkeltes koordinerende sagsbehandler, som laver planerne?

Spørgsmål 1 Kan forvaltningen redegøre for, hvorfor er det ikke den enkeltes koordinerende sagsbehandler, som laver planerne? KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen NOTAT Til Susan Hedlund, MB E-mail: Susanhedlund@br.kk.dk. 06-12-2016 Sagsnr. 2016-0420356 Dokumentnr. 2016-0420356-1 Kære Susan

Læs mere

BI25 - Sundhed, social mobilitet og beskæftigelse for borgere i ressourceforløb

BI25 - Sundhed, social mobilitet og beskæftigelse for borgere i ressourceforløb KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen BUDGETNOTAT BI25 - Sundhed, social mobilitet og

Læs mere

BI6b Implementering af anbefalinger fra taskforcen for førtidspension og fleksjob: Lavere sagsstammer i Jobcenter København

BI6b Implementering af anbefalinger fra taskforcen for førtidspension og fleksjob: Lavere sagsstammer i Jobcenter København KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI6b Implementering af anbefalinger fra taskforcen for førtidspension og fleksjob: Lavere sagsstammer i Jobcenter København Baggrund

Læs mere

BI7 Rettidig omhu: Copenhagen Career Program

BI7 Rettidig omhu: Copenhagen Career Program KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI7 Rettidig omhu: Copenhagen Career Program Baggrund Tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft er et væsentligt vækstparameter

Læs mere

Svar vedr. særlig beskæftigelsesindsats i udsatte boligområder

Svar vedr. særlig beskæftigelsesindsats i udsatte boligområder KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT Svar vedr. særlig beskæftigelsesindsats i udsatte boligområder Socialdemokratiet har i forbindelse med besøg i Mjølnerparken

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Rettelser efter Erhvervs- og s møde den 6. februar 2018 er markeret

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

BI_1b: Virksomhedsrettet indsats for udsatte borgere

BI_1b: Virksomhedsrettet indsats for udsatte borgere KØBENHAVNS KOMMUNE XXX-forvaltningen BUDGETNOTAT BI_1b: Virksomhedsrettet indsats for udsatte borgere Baggrund Vejen til job for aktivitetsparate borgere skabes ved en gradvist progression tættere på arbejdsmarkedet

Læs mere

KF10 Internationalisering - Modtagelse og fastholdelse af internationale talenter (rev. 1. september 2015)

KF10 Internationalisering - Modtagelse og fastholdelse af internationale talenter (rev. 1. september 2015) KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kultur- og Fritidsforvaltningen BUDGETNOTAT KF10 Internationalisering - Modtagelse og fastholdelse af internationale talenter (rev. 1. september

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

Til Ninna Thomsen, MB. Sagsnr Dokumentnr Kære Ninna Thomsen

Til Ninna Thomsen, MB. Sagsnr Dokumentnr Kære Ninna Thomsen KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen NOTAT Til Ninna Thomsen, MB E-mail: Ninna_Thomsen@br.kk.dk Kære Ninna Thomsen 24-08-2015 Sagsnr. 2015-0159100 Dokumentnr. 2015-0159100-7

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Beskæftigelsesplan 2016-2020 Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Indhold Indhold... 2 1 Indledning... 3 2 Københavns Vision 2020... 3 3 Ministermål 2016... 4 4 Status, udfordringer

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Forslag til ny opgave (driftsønske), budget

Forslag til ny opgave (driftsønske), budget Budgetområde Titel Jobformidler til a-dagpengeområdet Nr.: ø 826-01 Helsingør Kommune har haft et fald i antal langtidsledige på a-dagpenge i 2015 på 21 % svarende til 47 personer. Sammenlignelige kommuner

Læs mere

TEMADRØFTELSE OM AKADEMIKERINDSATSEN BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET

TEMADRØFTELSE OM AKADEMIKERINDSATSEN BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET TEMADRØFTELSE OM AKADEMIKERINDSATSEN BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET TEMADRØFTELSE OM AKADEMIKERINDSATSEN DISPOSITION FOR PRÆSENTATIONEN 1. Udfordringer for akademikerne 2. Den nuværende akademikerindsats

Læs mere

AFTALE OM EN SÆRLIG INDSATS FOR FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB

AFTALE OM EN SÆRLIG INDSATS FOR FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB AFTALE OM EN SÆRLIG INDSATS FOR FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB 2017 AFTALE OM SÆRLIG INDSATS FOR FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB I København står 12.500 aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i dag uden for arbejdsmarkedet.

Læs mere

1.1 BAGGRUND OG FORMÅL

1.1 BAGGRUND OG FORMÅL BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Investering i lavere sagsstammer Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Læs mere

Bilag1: Forklaringer til det forventede regnskab

Bilag1: Forklaringer til det forventede regnskab Bilag1: Forklaringer til det forventede regnskab Redegørelse for afvigelser på bevillinger og delområder Forventet regnskab pr. april 2019 Bevilling Område Vedtaget budget 2019 Korrigeret budget (godkendt)

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

BI Investering i lavere sagsstammer

BI Investering i lavere sagsstammer KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI Investering i lavere sagsstammer Baggrund Som en del af budgetaftalen for 2017 blev det i hensigtserklæring 17 specificeret,

Læs mere

Svar på politikerspørgsmål fra V, K og LA om integrationsprojekter. Kære Cecilia Lonning-Skovgaard, Jakob Næsager og Alex Vanopslagh

Svar på politikerspørgsmål fra V, K og LA om integrationsprojekter. Kære Cecilia Lonning-Skovgaard, Jakob Næsager og Alex Vanopslagh KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktion Til V, K og LA Svar på politikerspørgsmål fra V, K og LA om integrationsprojekter 30. august 2018 Sagsnr. 2018-0226833 Dokumentnr.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert

Læs mere

Målinger på fokusområde 1 om udsatte ledige. Bilag 1

Målinger på fokusområde 1 om udsatte ledige. Bilag 1 Målinger på fokusområde 1 om udsatte ledige Bilag 1 Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere (Hovedmål) Figur 1. Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i pct. af befolkningen 16-66 år Københavns andel

Læs mere

BUSINESS CASE. Smarte investeringer i kernevelfærden 1.1 FORSLAGETS SAMLEDE ØKONOMISKE KONSEKVENSER

BUSINESS CASE. Smarte investeringer i kernevelfærden 1.1 FORSLAGETS SAMLEDE ØKONOMISKE KONSEKVENSER BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Virksomhedsrettet indsats i kombination med rusmiddelbehandling til

Læs mere

Principper for og organisering af virksomhedsindsatsen. Oplæg til BIU møde den 28. januar 2019 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Principper for og organisering af virksomhedsindsatsen. Oplæg til BIU møde den 28. januar 2019 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Principper for og organisering af virksomhedsindsatsen Oplæg til BIU møde den 28. januar 2019 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 1 Visionen Vision Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

BI_3b2: F1a - Flygtninge 2018: Job, uddannelse og integration

BI_3b2: F1a - Flygtninge 2018: Job, uddannelse og integration Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. BI_3b2: F1a - Flygtninge 2018: Job, uddannelse og integration i samfundet BUDGETNOTAT Baggrund Med refusionsreformen

Læs mere

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final 1: Resultatoversigt 1 Resultater: Unge 2 Antal fuldtidspersoner under 30 år på offentlige forsørgelsesydelser i Vejen Kommune var i 2013 701 personer mod

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mødet den 22. november 2016 Pkt. 4.2: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Anledning Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats

Læs mere

BI1b Vision 2020: Fremskudt beskæftigelsesindsats i udsatte boligområder (revideret 6. september)

BI1b Vision 2020: Fremskudt beskæftigelsesindsats i udsatte boligområder (revideret 6. september) Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI1b Vision 2020: Fremskudt beskæftigelsesindsats i udsatte boligområder (revideret 6. september) Baggrund Den hidtidige årlige bevilling på 5.

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Jobcenter Kalundborg Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 19. december 2018 Side 1 af 6 1. ARBEJDSMARKEDSPOLITISK STRATEGI. Indledning Den arbejdsmarkedspolitiske strategi 2018-2021

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Handleplan for udmøntning af politisk aftale om udsatte borgere

Handleplan for udmøntning af politisk aftale om udsatte borgere KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere Til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Handleplan for udmøntning af politisk aftale

Læs mere

NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet

NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet ARBEJDSMARKED Dato: 01-06-15 Kontaktperson: E-mail: NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet De senere år har budt på en række reformer af beskæftigelsesindsatsen: førtids- og fleksjobreform

Læs mere

Aftale om udmøntning af satspuljen for 2017 på beskæftigelsesområdet

Aftale om udmøntning af satspuljen for 2017 på beskæftigelsesområdet 07-11-2016 Aftale om udmøntning af satspuljen for 2017 på beskæftigelsesområdet Beskæftigelsesministeren har indgået en aftale ved de decentrale forhandlinger med beskæftigelsesordførerne fra Venstre,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

INTEGRATIONSHANDLEPLAN

INTEGRATIONSHANDLEPLAN INTEGRATIONSHANDLEPLAN 2017-18 TEMADRØFTELSE DEN 7. NOVEMBER 2016 BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET V. Direktør Michael Baunsgaard Schreiber INDHOLD 1. Rammen om forhandlingerne 2. Vi er på rette

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Områdebaserede beskæftigelsesindsatser for kontanthjælpsmodtagere og selvforsørgede i København

Områdebaserede beskæftigelsesindsatser for kontanthjælpsmodtagere og selvforsørgede i København KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere NOTAT Områdebaserede beskæftigelsesindsatser for kontanthjælpsmodtagere og selvforsørgede

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

BI7a Vækst gennem arbejdskraft til virksomheder

BI7a Vækst gennem arbejdskraft til virksomheder KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI7a Vækst gennem arbejdskraft til virksomheder Baggrund Københavns Kommunes erhvervs- og vækstpolitik for 2015-2020 sætter rammerne

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal fokus

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Beskæftigelsesplan

Beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016-2020 Version 2017 Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning 1 Indhold Indhold... 2 1 Indledning... 3 1.1 Ændringer i forhold til beskæftigelsesplanen fra 2016...

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og s ansvarsområde

Læs mere

BI8 Tværgående beskæftigelses- og sundhedsindsatser

BI8 Tværgående beskæftigelses- og sundhedsindsatser KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen BUDGETNOTAT BI8 Tværgående beskæftigelses- og sundhedsindsatser Baggrund En relativt stor gruppe af sygemeldte

Læs mere

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er:

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er: #split# Notat Jobcentret Dato: 23-08-2014 Sags. nr.: 15.20.00-P22-3822-13 Sagsbeh.: Thomas Holland Krogh Lokaltlf.: +4599455821 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945 4500 raadhus@99454545.dk

Læs mere

Bilag 1. Handleplan for implementering

Bilag 1. Handleplan for implementering Bilag 1 Handleplan for implementering af jobcenteranalysens anbefalinger 2017 Baggrund for handleplan Beskæftigelses- og Integrationsudvalget blev på mødet 02.05.2017, punkt 24, præsenteret for Jobcenteranalysen,

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

BI1 Investering i en ny og effektiv beskæftigelsesindsats (rev. 10. september 2015)

BI1 Investering i en ny og effektiv beskæftigelsesindsats (rev. 10. september 2015) Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI1 Investering i en ny og effektiv beskæftigelsesindsats (rev. 10. september 2015) Baggrund Med baggrund i et medlemsforslag fra Socialdemokraterne

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens indsatsplan for Handicappolitikken Juni 2018

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens indsatsplan for Handicappolitikken Juni 2018 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens indsatsplan for Handicappolitikken 2018-22 Juni 2018 Tema 1 Det gode liv Målsætning: Vi skal sikre, at borgere med handicap har de nødvendige forudsætninger

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende Resultatrevision 2013 Indhold 1. Beskæftigelsesministerens mål... 3 1.1. Flere unge skal have en uddannelse... 3 1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til ledige på kanten af arbejdsmarkedet... 4

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Resultatrevision 2013. Svendborg Kommune

Resultatrevision 2013. Svendborg Kommune Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Resultatoversigten... 4 2.1. Ministermål... 4 2.1.1. Flere unge skal have en uddannelse.... 4 2.1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet.

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 14. november 2017 Beskæftigelsesplan 2018 1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det

Læs mere

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1 Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn Bilag til pkt. 6.1 Juni 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune November 2017 Indledning Nyborg Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan, der tager udgangspunkt i, hvad der er særligt fokus på i Nyborg Kommunes beskæftigelsesrettede

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE ARU 3. december 29 NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Arbejdsmarkedsforvaltningen Jobcenter Sagsbehandler: Anne-Mette Thordal-Christensen Afrapportering på 1-dagesplanen På Arbejdsmarkedsudvalgets møde d. 1. august

Læs mere

Budgetforslag - Budget Hyppigere målrettet opfølgning på dyre sygedagpengesager Ansættelse af medarbejdere til sygedagpenge/jobafklaring.

Budgetforslag - Budget Hyppigere målrettet opfølgning på dyre sygedagpengesager Ansættelse af medarbejdere til sygedagpenge/jobafklaring. REDUKTION Sæt kryds ( ) EFFEKTIVISERING ( x ) Lb. Nr. BIU-F-01 Hyppigere målrettet opfølgning på dyre sygedagpengesager Ansættelse af medarbejdere til sygedagpenge/jobafklaring. Udvalg: Beskæftigelses

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2017 Opfølgning - November 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

Efter hhv. 3/6 måneder i henhold til loven aktivering i virksomhedspraktik/løntilskud/jobrotation

Efter hhv. 3/6 måneder i henhold til loven aktivering i virksomhedspraktik/løntilskud/jobrotation Administration og udvikling Sagsnr. 264290 Brevid. 2066110 Ref. KRPE Dir. tlf. kristinep@roskilde.dk NOTAT: Konkrete tiltag i forbindelse med justering af Beskæftigelsesstrategi 24. februar 2015 Forsikrede

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 21-01-2016 Status på reformer og indsats RAR Fyn Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Indledning Beskæftigelsesplanen er Kommunens plan for, hvordan Kommunen vil imødekomme nogle af de beskæftigelsespolitiske udfordringer i det kommende år. Beskæftigelsesplanen for

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats Vestjylland Marts 2017 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal sammen

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats Nordjylland Februar 2017 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal

Læs mere

Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen. Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018

Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen. Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018 Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018 Agenda Arbejdsgrundlagets ressourcesyn og politiske mål Finansieringsomlægning

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats Østjylland Februar 2016 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal sammen

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 BESKÆFTIGELSE- OG BORGERSERVICE Dato: 26. september 2016 Sags.nr.: 15.00.00-A00-4-16 Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesplan 2017 er en plan for, hvordan Ballerup Kommune vil arbejde med indsatsen for

Læs mere

Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen

Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen NOTAT Jobcenter Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen 4. marts 2015 Beskæftigelsesområdet er genstand for mange reformer og ændring af tankesæt senest med beskæftigelsesreformen. Som et led i denne

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 EN STATUS ALLE KAN BIDRAGE

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 EN STATUS ALLE KAN BIDRAGE BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 EN STATUS To mål for 2019 Der skal være 400 fuldtidspersoner færre på overførselsindkomst AKBI løfter de 330 og UAUN de 70 Ved udgangen af 2019 har 250 flere fuldtidspersoner været

Læs mere

POLITISKE FOKUSOMRÅDER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET. Møde med KKR Nordjylland den 16. november 2018

POLITISKE FOKUSOMRÅDER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET. Møde med KKR Nordjylland den 16. november 2018 POLITISKE FOKUSOMRÅDER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET Møde med Nordjylland den 16. november 2018 POLITISKE FOKUSOMRÅDER Det indstilles at fortsat har fokus på : Tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft, herunder

Læs mere

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag Notat Sagsnr.: 15.2.-P5-1-17 Dato: 14-12-217 Titel: Status Fleksjob og Ledighedsydelse Sagsbehandler: Borgerservice og Beskæftigelse Udvalget Vækst og Erhverv drøftede på møde i juni 217 udfordringer for

Læs mere

ØU2 - Internationalisering: Modtagelse og fastholdelse af internationale talenter

ØU2 - Internationalisering: Modtagelse og fastholdelse af internationale talenter Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kultur- og Fritidsforvaltningen BUDGETNOTAT ØU2 - Internationalisering: Modtagelse og fastholdelse af internationale talenter Baggrund I 2012 ankom 12.002 internationale

Læs mere

Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Arbejdsmarked

Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Arbejdsmarked Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år Arbejdsmarked Hvem er de aktivitetsparate borgere Borgere der ikke vurderes parate til at komme

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til EBU og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal fokus på to væsentlige

Læs mere

Til Ulrik Kohl, MB. 31. oktober Sagsnr Dokumentnr Kære Ulrik Kohl

Til Ulrik Kohl, MB. 31. oktober Sagsnr Dokumentnr Kære Ulrik Kohl KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Ulrik Kohl, MB E-mail: Ulrik_Kohl@kk.dk Kære Ulrik Kohl 31. oktober 2018 Sagsnr. 2018-0273541 Dokumentnr. 2018-0273541-1

Læs mere

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med"

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet Flere skal med Punkt 4. Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med" 2017-010755 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at godkender, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Læs mere