Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege!"

Transkript

1 Leg og læring i bevægelsesbåndet Kom lad os lege! Kom lad os lege! er en inspirationsplakat til børn i indskolingen. Dette hæfte indeholder gamle og nye lege samt reglerne på legene. Vi synes, at der er en stor værdi for klassens fællesskab, når de leger sammen i skolen. For at det ikke kun bliver leg, så har vi skrevet lidt til de forskellige lege om de fokuspunkter vi også har, når vi går med børnene ud og leger. Vi har 3 forskellige fokuspunkter: 1) Fagligt fokus 2) Socialt fokus 3) Motorisk fokus Du kan bruge plakaten på forskellige måder. Du kan som lærer/pædagog vælge den leg du synes kunne være passende for klassen i dag. Du kan også lade børnene slå med terninger, da legene har numre fra Du kan også lade børnene vælge hvilken leg de vil lege (her kan det være en idé, at et af de børn, som er duks i den uge vælger). Vi bruger nogle steder begrebet pædagogisk bagdør, som betyder at der er en rolle i legen til de børn, som på dagen ikke kan deltage på lige fod med de andre. Vi håber, at du og børnene bliver inspireret til leg og læring i bevægelsesbåndene. Skulle i have flere idéer til de forskellige lege eller idéer til helt nye lege, så hører vi gerne fra jer, så vi kan give idéerne liv. Vores mail er

2 1. Stikbold I Stikbold gælder det om at ramme hinanden med en bold. Til at starte med aftaler man et areal, som legen leges nogenlunde inden for (Multibanen er god). Herefter kastes bolden højt op i luften, og der råbes stjerne (alle må tage bolden) eller et navn (kun den med navnet må tage bolden), og spillet er i gang. Det primære formål er at få fat i bolden og ramme de andre deltagere med den. Bolden SKAL kastes fra det sted, hvor man får fat i den. Alle andre deltagere må til gengæld løbe rundt hele tiden. Bliver man ramt uden at bolden har rørt jorden, er man død og skal sætte sig ned. For at blive levende igen, så skal den som skød én dø, eller man får fat i bolden der hvor man sidder. Hvis bolden bliver grebet, så er personen, der kaster den død. Fagligt fokus: For at blive levende igen, så kan der være forskellige ting børnene skal gøre. Her er nogle eksempler: Lave plusstykker Sige tabeller Stave udsagnsord Sige tillægsord Gætte det udsagnsord barnet viser (danse, synge, løbe osv.) I stedet for at dø, så laver i regler hvor man skal hjælpe hinanden med at blive levende: Lave ståtrold, løbe fra den ene ende til den anden med en kammerat i hånden, lave trillebør osv. Motorisk fokus: I stedet for at dø, så kan man lave regler, som gør at man bliver levende igen. 5 sprællemænd, 5 englehop, kolbøtter, mavebøjninger osv.

3 2. På sporet af ordet Inden du kan lave aktiviteten, så skal du have forberedt en masse tennisbolde. Vi har valgt at skrive både et tal og et bogstav på samme bold. Der er lige mange bolde med tallene fra 0-9 på. Jeg har brugt det antal bogstaver som findes i Wordfeud, men hvis børnene skal lege med engelske og tyske ord også, så skal der tilføjes en del flere W, H, C, Z, Y (du kan komme nogle blanke bolde i som jokere). Aktiviteten starter med, at I kaster alle boldene ud på et kæmpe område (ca. 100 bolde). Klassen får 15 minutter til at samle points i - vi har et mål i klassen som er 500 points på 15 minutter. Det giver flødeboller Til at holde styr på de points børnene har samlet, så bruger vi centicubes. Fagligt fokus tilpasset 3 årgang: Danske ord under 5 bogstaver = 1 point Danske ord på 5 bogstaver eller derover = antal bolde anvendt (ord på 5 bogstaver = 5 point) Engelske ord tæller dobbelt (altså antal bogstaver x 2). Mother giver 6x2= 12 points Engelske ord på 10 bogstaver og over tripler du. Candyfloss giver 10x3 = 30 points Hovedstæder ganges med 4. Paris giver 5x4 = 20 points Det kan kun lade sig gøre at nå målet, hvis alle børnene i klassen er en del af opgaven. De bliver nødt til at lægge en taktik for hvad de skal gøre, så alle ved hvad deres rolle er. Den pædagogiske bagdør for et barn kan være at finde bogstaver til dem som staver ordene, tælle centicubes eller at hjælpe med at få ordene ind til den voksne. Variationer: Bruge tallene til at finde årstal Stave til ord som passer ind i natur/teknik, geografi, historie osv. Stave til byer, kendte personer, seværdigheder osv. Stave til udsagnsord på engelsk Bruge Wordfeud (scrabble) pointene til at tælle antal point sammen Tysk og franske ord osv.

4 3. Hjælpetagfat Denne leg starter med 1-2 fangere, som skal fange de andre børn. Børnene har et kort, så fangerne kan se hvem som stadigvæk er frie. Når et barn bliver tikket, så afleveres kortet til den voksne, og så hjælper barnet med at fange de andre. Legen slutter når alle er tikket. Fagligt fokus: Den voksne (eller barn) som samler kortene ind kan stille børnene spørgsmål, og svarer de rigtigt, må de løbe afsted igen. Ellers er de også fangere. Du kan med fordel stille spørgsmål, som de kan bruge i På sporet af ordet. Vi stiller spørgsmål omkring hovedstæder, som de så har lært til næste gang vi spiller med tennisboldene. Denne leg er god til at styrke fælleskabet - de bliver hurtigt gode til at hjælpe hinanden med at fange de andre.

5 4. Kortstratego Kortstratego er en ude-version af det kendte brætspil stratego. Kortstratego spilles af to hold med hver deres farve kort. Spillet kan spilles udenfor eller i en cykelkælder hvis skolen har det. Hvert hold har en base, hvor kortholderen står og deler kort ud. Her vender alle fra holdet tilbage med erobrede kort eller efter et nyt kort. Banen ligger mellem de to baser. Hver spiller får udleveret et kort Du kan bruge et helt almindeligt spil kort, hvor 2 er det mindste og konge er det højeste. Esset fungerer som fane. Selve spillet går ud på, at børnene skal løbe rundt mellem hinanden, og udfordre én fra modstanderholdet. De siger melder. Når man har udfordret en anden, så skal begge to vise deres kort til hinanden. Det bedste kort vinder, og får modstanderens kort. Har man vundet et kort skal man tilbage med det vundne kort til sin base med det samme. Hvis man mister sit kort, så skal man tilbage og hente et nyt kort ved sin base. Har man udfordret en med samme rang, så byttes kortene lige over. Når kortgiveren ikke har så mange kort tilbage, så kan han sætte fanen i spil. Fanen kan ikke slå de andre kort, og det skal passe på ikke at blive tikket for så vinder det andet hold. Når der ikke er flere kort tilbage, så er dem uden kort ikke længere aktive. Fagligt fokus: Et kortspil: Børnene kan lære værdien for de forskellige kort, hvis du spiller med et sæt kort. De 120 ord: Du kan lave et spil kort med de 120 hyppigst brugte ord. Du deler kortene op i to bunker, så der er ca. lige mange ord med alle de samme forbogstaver i hver bunke. Ord med A slår alle de andre forbogstaver og nedefter. Du kan lave nogle bomber, som slå alle ordene. Du laver to kort med et billede af en fane, som selvfølgelig er fanen. Talstratego: Du kan også lave et sæt kort med regnestykker (plus, minus, division og gange). Børnene skal regne facit ud på det kort de har. Når de så melde eller bliver meldt, så skal de fortælle hinanden facit på deres regnestykke, og den med højeste tal vinder. Du laver regnestykkerne efter hvilken årgang du har. Socialt fokus Alle kan være med til kortstratego. Nogle er gode til taktikken, nogle er gode til at løbe stærkt, nogle husker de andres kort, nogle er gode til at regne (talstratego), nogle er gode til at stave (de 120 ord). Den pædagogiske bagdør kan være at give rollen som kortgiver til et barn, som har brug for pause.

6 5. Haleleg Alle spillere bliver udstyret med en hale (overtræksbånd), som placeres bagpå i buksekanten. Legen går ud på at børnene skal stjæle haler fra hinanden. De stjålne haler placeres i buksekanten, som den første hale. Man kan godt stjæle haler selvom man ingen har. Det barn som har flest haler, når legen slutter vinder. Motorisk fokus: Dette er en leg, hvor retningsskift, overblik og opmærksomhed er i fokus. Samtidig er det en leg, som får pulsen op.

7 6. Vinkegemme: Der er en fanger, som skal gå rundt og finde de andre. Når fangeren ser én, så råber han X fundet. Den som bliver fundet skal gå rundt i en kæde bagved fangeren. Man kan befri sig selv ved at vinke til en af kammeraterne, der stadig gemmer sig - kammeraten giver et Thumbs up som signal til befrielsen. Når det er sket, så gemmer man sig igen når det kan lade sig gøre. Hvis fangeren ser nogen snige sig væk, så må de gerne sige X fundet med det samme. Fangeren må bare ikke gå og vende sig hele tiden (gå evt. med med skyklapper på). Denne leg er med til at øve børnene i, at være fair når de leger. Legen er klart sjovest, når børnene bliver i kæden indtil en kammerat har befriet dem. Du kan med fordel snakke med klassen om dette. Alle har en rolle i denne leg, da de skal hjælpe hinanden med at befri dem, som er taget til fange. Det kan være svært at være fanger, og derfor er det oplagt at skifte fanger med jævne mellemrum.

8 7. Kædetik: Du starter med en fanger - når fangeren tikker et andet barn, så holder begge børn i hånden. De skal nu fange flere børn ved at holde i hånden. Når der er 4 i en kæde, så deler kæden sig i 2 nye kæder på 2 personer. Kædetik er en samarbejdsleg, hvor børnene er nødt til at tage hensyn til hinanden. De kan være nødsaget til, at lægge en taktik i forhold til hvem de vil tikke. Legen kan gøres svære, så de er nødt til at hjælpe hinanden meget mere. Hvis du indfører reglen, at kæden skal blive ved med at være sammenhængende, så betyder det at det kun er de to yderste børn, som kan tikke med deres frie hånd. Det vil sige, at kæden skal lave en taktik omkring hvilket barn de vil tikke. Hvis et barn forsøger at undslippe kæden ved at komme mellem benene på dem i midten af kæden, så må kæden godt lukke sammen, så fangerne kan nå ind og tikke dem.

9 8. Rød, gul, grøn - STOP! Der vælges én som er den. Hun står med lukkede øjne og ryggen til de andre i den ene ende af banen. Resten står på rækken i den anden ende af banen. Hun råber: Rød, gul, grøn stop!, og imens løber de andre børn frem mod hende. Når hun råber stop!, så skal de stå helt stille. Hun vender sig om efter stop!. Hvis nogle af de andre bevæger sig, så skal de starte forfra. Den som når frem til hende først, skal være næste rød, gul, grøn stop!. Det barn som er den bestemmer selv farten på rød, gul, grøn - STOP! - det er en fordel at variere farten hele tiden, så de andre ikke kan gætte sig til farten. Gode råd Det er kun den, der vender sig, der kan dømme nogle til at starte forfra, ellers har man hurtigt alt for mange dommere. Dette er en leg, hvor børnene skal øve sig i at lytte til hinanden. Når der er en dommer, så er der også ting som kan være udfordrende: At lytte til hvad dommeren siger (du er død) og accepterer det At kunne være fair som dommer At kunne stoppe og stå bumstille, når der bliver råbt STOP. En motorisk udfordring for nogle børn.

10 9. Dåseput: Start med at vælge en dåse (en mur, pæl, lysmast, dåse eller en dør). Vælg en fanger, som skal finde alle de andre. Når fangeren opdager én, så skal han skynde sig hen til dåsen og råbe X i dåsen. Sådan bliver fangeren ved indtil alle er fundet. Den som blev fundet først skal være ny fanger. Det er forbudt at være dåseruger, da det ødelægger legen. Hvis man når hen til dåsen før fangeren, så kan man sige Mig selv fri. Er man den sidste, så råber man alle fri. Hvis der bliver råbt alle fri, så er det den samme fanger igen. Fagligt fokus: Den voksne stiller spørgsmål til alle dem, som ryger i dåsen. Svarer de rigtigt så er de frie igen. Hvis de svarer forkert, så er de i dåsen. Hvis et barn siger fri af dåsen, så kan barnet befri én, som har svaret forkert. Her kan du igen øve ting, som du bruger i På sporet af ordet. Eller du kan stille spørgsmål til undervisningen (hvad underviser du i nu).

11 10. Smuglerleg Børnene skal være delt i 2 hold (politi og smuglere). Smuglerne holder til i den ene ende af området legen leges på. Politiet holder til i midten af banen. Legen går ud på, at smuglerne smugler deres guld forbi politiet. De må smugle 5 stykker guld af gangen. Hvis smugleren bliver stoppet af politiet (1 eller flere), så må politiet kropsvisiterer smugleren (lav regler for hvor guldet må gemmes). Hvis politiet finder noget guld, så skal det hjem i deres krukke. Hvis smugleren kommer igennem banen med guld, så skal det i deres krukke. Der spilles i et bestemt tidsrum, og så bytter de to hold. Børnene kan godt lide, at tælle det guld der er smuglet, så de kan finde en vinder. Fagligt fokus: Du kan lave bogstaver, som børnene smugler. Når tiden er gået, så skal børnene (både smuglere og politi) lave ord af de bogstaver de har. Hvert ord giver et point. Det er sjovest hvis alle når at være både smuglere og politi. Man er en del af et team, og det som det enkelte barn kan bidrage med er vigtigt.

12 11. Just dance Du finder just dance videoer på Youtube.com Det er sjovt at danse sammen - nogle af koreografierne lægger op til at man danser sammen i par eller flere. Motorisk fokus: Børnene bliver udfordret motorisk ved at følge just dance koreografierne, da der er mange krydskoordinationer. Det er en puls op aktivitet.

13 12. Blækspruttetik: Alle børnene løber fra den ene side til den anden. Fangeren starter i midten. Når legen går i gang må alle bevæge sig. Det gælder for de andre, at de skal nå hen til modsatte væg, hvor der er Helle. Når fangeren har tikket én, så skal de stå stille - de må tikke dem, som kommer forbi. Når alle er tikket, så finder i en ny fanger. Fagligt fokus: Den voksne råber et spørgsmål eks. 8 x 9, og så løber børnene, når de har svaret og har råbt det højt. Pæd. Bagdør er at lytte til hvad de andre råber, hvi man ikke kender svaret. Dette er en oplagt leg at øve tabeller i. Børnene skal samarbejde for at få alle tikket.

Stop Brug din krop. Version 2.0

Stop Brug din krop. Version 2.0 Stop Brug din krop Version 2.0 1 Stop brug din krop Idehæftet er tænkt som inspiration til aktiviteter, der kan bruges som et aktivt afbræk i undervisningen, men også som en del af undervisningen. De fleste

Læs mere

Træningslege og idrætsaktiviteter

Træningslege og idrætsaktiviteter Træningslege og idrætsaktiviteter til børnetræning i fægtning. Redaktion Martin Wiuff Oktober 2000, opdateret maj 2001 Indholdet ikke offentliggøres eller videregives til andre end medlemmer af Hellerup

Læs mere

En arbejdsplads i bevægelse

En arbejdsplads i bevægelse TEMA Bevægelse på arbejdspladsen Idékatalog En arbejdsplads i bevægelse Ideer til fysisk aktivitet på kontoret En arbejdsplads i bevægelse Bevægelse er vigtigt for vores sundhed og velbefindende. Derfor

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn.

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Bliv klædt på til træning Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Side 2 Bliv klædt på til træning Ny træner......det kan være en stor mundfuld Er du helt ny træner? Er du evt. presset

Læs mere

Et øvelseskatalog der får elevernes kreative evner til at blomstre

Et øvelseskatalog der får elevernes kreative evner til at blomstre Et øvelseskatalog der får elevernes kreative evner til at blomstre Sociale lege 4 Samarbejdsøvelser 8 Kreative øvelser 14 Idégenerering 18 Hjernegymnastik 25 Pjattelege 28 Sociale lege Rækkefølge-leg

Læs mere

FIND 10 EKSEMPLER PÅ DÅRLIG TRAFIKSTIL

FIND 10 EKSEMPLER PÅ DÅRLIG TRAFIKSTIL FIND 10 EKSEMPLER PÅ DÅRLIG TRAFIKSTIL FIND SKILTET! FOR ALLE Her skal I lægge de ti trafiksskilte ud på gulvet i en rundkreds med ca. en halv meters mellemrum. Alle børn stiller sig ind i midten én er

Læs mere

Inspirationshæfte, 0. 2. klasse

Inspirationshæfte, 0. 2. klasse Inspirationshæfte, 0. 2. klasse Inspirationshæfte, 0. 2. klasse Indledning Hæftet er et inspirationshæfte lavet til lærerne i forbindelse med aktivitetskampagnen Aktiv rundt i Danmark 2008. Hæftet kan

Læs mere

Trænerstart. Trænerstart. - med bolden i centrum

Trænerstart. Trænerstart. - med bolden i centrum Inspirationshæfte DBU Uddannelse Trænerstart Trænerstart - med bolden i centrum Trænerstart Forord Kære nye træner! Du er førstegangstræner? måske er du sågar nødløsningen på din søns/datters hold? Fortvivl

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Integrationsnet En del af Dansk Flygtningehjælp. Metodehæfte. Ud på gulvet. Lege, der styrker børns sprog og sociale færdigheder

Integrationsnet En del af Dansk Flygtningehjælp. Metodehæfte. Ud på gulvet. Lege, der styrker børns sprog og sociale færdigheder Integrationsnet En del af Dansk Flygtningehjælp Metodehæfte Ud på gulvet Lege, der styrker børns sprog og sociale færdigheder Integrationsnet Kolofon En en del af Dansk dansk flygtningehjælp Flygtningehjælp

Læs mere

De tre domæner på Skovgården

De tre domæner på Skovgården De tre domæner på Skovgården Udarbejdet af pædagogisk leder Hanne Dalsgaard, Skole- og behandlingshjemmet Skovgården. Februar 2010. Som vi ser det, er domænerne et rigtigt anvendeligt redskab, som på mange

Læs mere

Hvad er det, du siger -4

Hvad er det, du siger -4 Hvad er det, du siger -4 Dine ord skaber Mål: Børn indser, at det, vi siger, gør noget i os selv, andre og den verden, vi lever i. Ord bliver ofte til handling. At sige gode og positive ord skaber noget

Læs mere

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm Kom godt fra start - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen Dorthe Holm Tekst: Dorthe Holm, pædagogisk vejleder, børnehaveklasseleder v/ Centerklasserne Højvangskolen, d.holm@pc.dk Udgivet af centerklasserne

Læs mere

Dreng og pige, hvad vil det sige? -undervisning om kroppens udvikling, målrettet børn i 2 3 klasse.

Dreng og pige, hvad vil det sige? -undervisning om kroppens udvikling, målrettet børn i 2 3 klasse. Dreng og pige, hvad vil det sige? -undervisning om kroppens udvikling, målrettet børn i 2 3 klasse. Manual udarbejdet i 2010 af Hanne Ryberg og Hanne Andreassen Sundhedsplejersker i Randers Kommune Folder/plakat

Læs mere

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE INDHOLD AT VÆRE SIG SELV. TEMAMATERIALE TIL 6.-7. KLASSE................................. 3 1. HVEM ER VI? ICEBREAKER.................................................

Læs mere

Hjælp dit barn til at blive en god læser

Hjælp dit barn til at blive en god læser Hjælp dit barn til at blive en god læser Hvordan udvikler du dit barns læsning, og hvad kan I som forældre gøre for at understøtte skolens arbejde? Folkeskolerne i Lyngby-Taarbæk Kommune 1 Forældreinformation

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

ULTIMATE en introduktion til undervisning 1

ULTIMATE en introduktion til undervisning 1 ULTIMATE en introduktion til undervisning 1 Forfatterens forord Kære idrætslærer. Kompendiet giver en idé om hvad ultimate er, og indeholder øvelser og forslag til forløb i gymnasier og folkeskolernes

Læs mere

LEG MED VISION BEVÆGELSESKULTUR I DAGINSTITUTIONEN

LEG MED VISION BEVÆGELSESKULTUR I DAGINSTITUTIONEN LEG MED VISION BEVÆGELSESKULTUR I DAGINSTITUTIONEN katrine bertelsen og METTE MUNK Tekst: Katrine Bertelsen, 7266 5243, kbe@ucsyd.dk og Mette Munk, 7266 5247, mmj@ucsyd.dk Billeder: Steen Olsson Layout

Læs mere

Hvis din hest er død - så stå af

Hvis din hest er død - så stå af Roller Individuel øvelse 1. Hvilke roller har du på arbejdet? Jeg er den: 2. Hvilken rolle er du mest træt af, og hvorfor? 3. Er der roller, du føler, du er blevet påduttet af andre? 4. Hvilke roller sætter

Læs mere

Mellem hjem og børnehave

Mellem hjem og børnehave Mellem hjem og børnehave En undersøgelse i Børnerådets Minibørnepanel BØRNERÅDETS Minibørnepanel Mellem hjem og børnehave 1 2 Børnerådets Minibørnepanel Indhold Indledning / 3 Resultater af undersøgelsen

Læs mere

Når dit barn skal lære at læse

Når dit barn skal lære at læse Når dit barn skal lære at læse Gode råd til forældre Ishøj Kommune PPR 1 2 Velkommen til skolen Når dit barn begynder i skole, er det allerede godt i gang med at lære at læse og skrive. Det har måske gået

Læs mere

SådAn GØR VI. Ugeskemaer er sagen. November 2014

SådAn GØR VI. Ugeskemaer er sagen. November 2014 SådAn GØR VI November 2014 Ugeskemaer er sagen Ugeskemaer på 3. årgang på Gistrup Skole styrker elevernes motivation og lærerteamets mulighed for at inkludere og differentiere. Der er elever i snart sagt

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

Fair Play Kids Nu også på nettet www.tdc.dk/fairplay. Fair Play Kids Nu også på nettet. www.tdc.dk/fairplay

Fair Play Kids Nu også på nettet www.tdc.dk/fairplay. Fair Play Kids Nu også på nettet. www.tdc.dk/fairplay Fair Play Kids Nu også på nettet Fair Play Kids Nu også på nettet www.tdc.dk/fairplay www.tdc.dk/fairplay Følg Frederik og Pernille og deres oplevelser en dag til et fodboldstævne, hvor de møder fodboldspillet

Læs mere

DIN GUIDE SOM HJÆLPER

DIN GUIDE SOM HJÆLPER DIN GUIDE SOM HJÆLPER en del af noget større Indhold DBU s pigeraket FØR PIGERAKETTEN DBU s Pigeraket... 3 Raketten... 7 Mælkevejen... 9 Solen... 10 Mars... 11 Uranus... 12 Saturn... 13 det er vigtigt,

Læs mere