Alle er med:-) Spil og lege vejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning"

Transkript

1 Spil og lege vejledning

2 Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule top 1.5 meter foran gærdet. Læg de to kegler 5 meter til hver sin side af den gule top, så de danner en trekant foran gærdet. Læg den sidste kegle 5 meter bag de to kegler i lige linje med den gule top. Toppen og de tre kegler danner nu en firkant foran gærdet. Sørg for at der er god plads udenom keglerne, så der er plads til at løbe rundt om dem. Sådan spilles spillet: Der deles to hold med 5-7 spillere på hver. Ligesom i rundbold starter det ene hold som indehold, og det andet hold som udehold. Udeholdet tager opstilling bag de to forreste kegler, så de er i en sikker afstand fra battet. En spiller fra udeholdet vælges som keeper og stiller sig bagved gærdet. Spillet starter ved, at en spiller fra indeholdet tager battet og skumbolden, og stiller sig foran gærdet. Her lægger han bolden på den gule top, og gør sig klar til at slå. Gærdespillerens opgave er at slå bolden ud i mellem de to forreste kegler. Så snart gærdespilleren har ramt bolden skal han løbe rundt om keglerne på banen. Hver gang gærdespilleren passerer en kegle, får indeholdet et point. Det er en god ide, at indeholdet tæller point højt. I mens gærdespilleren løber, skal udeholdet hurtigst muligt få fat i bolden, og kaste den rundt til alle spillerne har rørt bolden. Når alle i marken har rørt bolden, kastes bolden ind til keeperen, som rører ved gærdet med bolden og siger nu!. Når keeperen har sagt nu! må gærdespilleren ikke løbe mere. Gærdespilleren giver battet til den næste fra indeholdet, og stiller sig bag i køen. Indeholdet får i alt fem minutter til at score så mange point de kan. Når de fem minutter er gået skifter de to hold, og det nye indehold får mulighed for at score point i fem minutter. Når tiden er gået, er dét hold der har scoret flest point, vinder af kampen. Avancerede regler: Hvis udeholdet griber bolden, skal gærdespilleren løbe en strafrunde rundt om de tre kegler. Strafrunden giver ikke point til indeholdet. Hvis gærdespilleren slår bolden udenfor de to forreste kegler, er det en selvhenter. Gærdespilleren skal hurtigst muligt løbe ud og hente bolden, og lægge den tilbage på toppen. Hvis gærdespilleren glemmer at tage battet med når han løber, tæller pointene ikke. Variationer: For mindre elever (0-2 kl.) kan der, i stedet for at spille på tid, spilles med at hver gærdespiller kun får et slag før at holdene bytter.

3 Kiwi-cricket I skal bruge: To gærde, et bat, en blød skumbold og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer de to gærder tæt ved siden af hinanden, så der er god plads foran dem. Læg de tre kegler i en lige linje foran gærderne. Den første kegle skal ligge ca. 8 meter foran gærderne, den næste 10 meter og den sidste 12 meter. Hvis det er muligt tegnes en streg en meter foran gærderne, hvor gærdespilleren skal stå. Sådan spilles spillet: Der deles to hold med 5-7 spillere per hold. Det ene hold vælges til indehold og det andet er udehold. Udeholdet tager opstilling i marken mindst 5 meter fra keglerne. Fra udeholdet vælges en kaster, som stiller sig bagved den sidste kegle, og en keeper som stiller sig bagved gærdet. Indeholdet vælger en gærdespiller, som stiller sig klar foran gærdet. Kasteren kaster med et underarms kast skumbolden mod gærdet. Bolden må gerne ramme jorden en eller flere gange, men må ikke trille. Gærdespilleren skal forsøge at slå bolden væk. Hvis gærdespilleren rammer bolden, skal han forsøge at score point for indeholdet. Gærdespilleren får point ved at løbe ud og røre en kegle med battet, og løbe tilbage til stregen, hvor han står. Den første kegle giver 2 point, den næste 4 og den sidste 6 point. Gærdespilleren kan blive ved med at slå og løbe point, indtil udeholdet får ham ud. På hvert kast har udeholdet tre muligheder for at få gærdespilleren ud: Kastet ud: Hvis kasteren kaster bolden forbi gærdespilleren og rammer gærderne bag ham, er gærdespilleren ude. Grebet ud: Hvis gærdespilleren slår bolden op i luften og en fra udeholdet griber den, er gærdespilleren ude. Løbet ud: Når gærdespilleren rammer bolden, skal han forsøge at løbe ud til en kegle og tilbage igen. Hvis udeholdet kan nå at få fat i bolden og ramme gærdet før gærdespilleren er i sikkerhed bag stregen, så er han ude. Gærdespilleren er i sikkerhed, så snart han har en del af kroppen inde bag stregen. Her tæller battet med som en del af kroppen så længe gærdespilleren holder det. Spillet fortsætter indtil alle på indeholdet har haft deres tur. Herefter skifter de to hold, og det er det nye indeholds tur til at score point. Det hold der har scoret flest point når alle har haft deres tur, er vinder af kampen. Avancerede regler: Der udpeges en dommer til kampen. Dommerens opgave er at beslutte hvornår gærdespilleren er ude. Udover de tre nævnte måder at ryge ud på, kan dommeren også dømme gærdespilleren ude for unfair spil. Det kan f.eks. være hvis gærdespilleren bruge sin krop til at dække for gærdet eller hvis gærdespilleren med vilje ikke løber helt ud til keglerne og vender. For at sætte fart over spillet kan der indføres en regel om at gærdespilleren ikke må løbe to gange til den samme kegle i træk.

4 Par-cricket I skal bruge: To gærder, to bat, en bold og en slå top. Start med at stille banen op. Placer de to gærder 15 meter fra hinanden, med god plads rundt om begge gærder. Sådan spilles spillet: Del to hold med 6 eller 8 spillere per hold. Det ene hold vælges til indehold og det andet til udehold. Udeholdet tager plads på banen, rundt om de to gærder. Udeholdet vælger en kaster som tager opstilling ved det ene gærde, og en keeper, som tager plads bag det andet. Indeholdet deles op i par, og de to første gærdespillere udstyres med bat. Gærdespillerne tager opstilling ved de to gærder. Spillet startes ved, at kasteren kaster bolden efter gærdet i keeperens ende. Gærdespilleren skal forsøge at slå bolden væk, så han kan løbe point. Gærdespilleren kan score point ved at skifte plads med sin makker. Når kasteren har kastet tre bolde er der over. Alle spillerne på udeholdet roterer en position, så der kommer en ny kaster og keeper. Kegleslag: Hvis kasteren kaster en skæv bold som gærdespilleren ikke kan ramme, er der kegleslag. Bolden placeres på en slå top, og gærdespilleren har frit slag. Gærdespilleren får kun ét forsøg til at ramme bolden. Indeholdet får tolv over til at score point. Overne bliver fordelt ligeligt mellem parrene. Hvis der er tre par, får hvert par fire overs. Hvis der er fire par får hvert par tre overs. Når indeholdet har modtaget tolv overs bytter de to hold, og det nye indehold får tolv overs til at lave point. Det hold der har flest point efter tolv overs, er vinder af kampen. Hver gang indeholdet mister et gærde, trækkes 3 point fra deres score. Indeholdet kan miste et gærde på følgende måde: Kastet ud: Hvis kasteren kaster en bold der rammer gærdet bag gærdespilleren, er gærdespilleren ude. De to gærdespillere bytter plads. Grebet ud: Hvis gærdespilleren slår bolden op i luften og en fra udeholdet griber den, er gærdespilleren ude. De to gærdespillere bytter plads. Løbet ud: Gærdespilleren er ude hvis udeholdet kan nå at få fat i bolden og kaste den i gærdet i kasterens ende, før gærdespilleren når frem til det. På samme måde kan ikke-slåeren som løber mod gærdet i keeperens ende blive løbet ud, hvis udeholdet kan nå at kaste bolden i gærdet før han når frem. Avancerede regler: Grænseslag: Der spilles på en rund bane ca. 60 meter i diameter. Hvis gærdespilleren kan slå bolden ud af banen, har han scoret et grænseslag. Et grænseslag giver 4 point hvis bolden triller ud af banen, og 6 point hvis bolden flyver hele vejen ud af banen uden at ramme jorden først.

5 World cup cricket I skal bruge: To gærder, to bats, en bold. Start med at stille banen op. Placer de to gærder 15 meter fra hinanden, med god plads rundt om begge gærder. Sådan spilles spillet: Del to hold med 6-8 spillere per hold. Det ene hold vælges til indehold og det andet til udehold. Udeholdet tager plads på banen rundt om de to gærde. Udeholdet vælger en kaster som tager opstilling ved det ene gærde, og en keeper som tager plads bag det andet. Indeholdet danner en kø i området bag keeperen, og de to første gærdespillere i køen udstyres med bat. Første gærdespiller tager opstilling foran gærdet. Spillet startes ved at kasteren kaster bolden med et underhåndskast mod gærdet. Gærdespilleren skal forsøge at slå bolden væk, så den ikke rammer gærdet. Hvis gærdespilleren rammer bolden, skal han forsøge at løbe point ved at løbe ned til gærdet i kasterens ende. Herefter kommer næste gærdespiller frem til gærdet. Kasteren kaster igen en bold, som den nye gærdespiller skal forsøge at slå væk. Hvis gærdespilleren rammer bolden skal han forsøge at løbe point ved at bytte plads med sin makker ved det andet gærde. Den gærdespiller der kommer tilbage til gærdet i keeperens ende, giver sit bat videre til den næste gærdespiller i køen og stiller sig bagerst i køen. Sådan fortsætter spillet, til udeholdet har fået tre gærdespillere ud. Når udeholdet har fået tre gærdespillere ud, skifter de to hold. Udeholdet kan få gærdespillere ud på følgende måde. Kastet ud: Hvis kasteren kaster en bold der rammer gærdet bag gærdespilleren, er gærdespilleren ude. Gærdespilleren afleverer battet til den næste i køen og stiller sig bagerst. Grebet ud: Hvis gærdespilleren slår bolden op i luften og en fra udeholdet griber den, er gærdespilleren ude. Gærdespilleren giver battet videre til den næste i køen, og stiller sig bagerst. Løbet ud: Når gærdespilleren rammer bolden, skal han forsøge at skifte plads med sin makker. Gærdespilleren er ude, hvis udeholdet kan nå at få fat i bolden og kaste den i gærdet i kasterens ende, før gærdespilleren når frem til det. På samme måde kan gærdespilleren som løber mod gærdet i keeperens ende, blive løbet ud, hvis udeholdet kan nå at kaste bolden i gærdet før gærdespilleren når frem. Slået ud: Gærdespilleren har tre forsøg til at ramme bolden. Hvis gærdespilleren ikke rammer bolden på de tre forsøg, er han slået ud. Avancerede regler: Der skiftes kaster efter tre bolde. Når alle på udeholdet har kastet tre bolde bytter de to hold, uanset om indeholdet har tre ude eller ej. Udenom: Hvis kasteren kaster en skæv bold som gærdespilleren ikke kan ramme, gælder kastet ikke, og indeholdet modtager et gratis point. Variation: Der kastes med cricket kast med strakt arm i stedet for underhåndskast

6 Pitch - Gadecricket I skal bruge: Et gærde, et bat, og et antal bolde. Start med at stille banen op. Placer gærdet tæt ved en mur. Spillet kan med fordel spilles i boldbure, skolegård og multibaner, hvor bolden ikke kan slås langt væk. Hvis det er muligt, tegnes et målfelt på jorden 2 meter foran gærdet. Målfeltet tegnes ca. en halv meter bredt, og en meter langt. 15 meter fra gærdet laves et mærke hvor kasterne skal kaste fra. Sådan spilles spillet: Spillet kan spilles af to eller flere spillere. En spiller vælges som gærdespiller, og stiller sig foran gærdet. Resten af spillerne tager en bold, og stiller sig i kø bag kastemærket. Hvis der ikke er bolde til alle, fordeler de sidste spillere sig på banen som markspillere. En af gangen kaster kasterne deres bold mod gærdet og prøver at få gærdespilleren ud. Hvis det lykkes at få gærdespilleren ud, bytter gærdespilleren med den spiller der fik ham ud, der herefter bliver den nye gærdespiller. Gærdespilleren kan blive dømt ude på flere måder: Grebet ud: Hvis gærdespilleren slår bolden op i luften og der er en på banen der griber den, er gærdespilleren ude. Den spiller der greb bolden, bliver den nye gærdespiller. Kastet ud: Hvis kasteren rammer gærdet med sit kast, er gærdespilleren ude, og kasteren bliver den nye gærdespiller. Målfelt: Hvis kasteren rammer målfeltet og gærdespilleren ikke rammer bolden med battet, er han ude, og kasteren bliver den nye gærdespiller. Snittet ud: Hvis gærdespilleren snitter bolden så den rammer muren bag ved gærdet er han ude og kasteren bliver den nye gærdespiller. Avancerede regler: One hand/one bounce: Hvis gærdespilleren slår bolden ned i jorden og det lykkes en af de øvrige spillere at gribe bolden med en hånd før den har ramt jorden igen, er gærdespilleren ude. Den spiller der griber bolden, bliver den nye gærdespiller. Variationer: Det er muligt at spille med point. Der vælges en række mål på banen, som giver gærdespilleren point hvis han kan ramme dem med bolden

7 Cricket-lege Alle lege eksemplificeres med video eller foto på spilcricket.dk under menupunktet spil cricket Leg 1 Først til 0! To personer og en bold. Gerne flere par, da eleverne skal konkurrere mod hinanden. Bolden kastes frem og tilbage 10 gange. Når 10 nås, bytter de to plads og fortsætter med 9 greb. Sådan fortsætter legen til første par når 0. Leg 2 Top og bund En bold. Eleverne står i en halvcirkel rundt om læreren (eller en anden elev). Læreren kaster bolden tilfældigt rundt til eleverne. Hvis man griber bliver man stående. Hvis man taber bolden går man til bunden af rækken (helt til venstre for læreren). Det gælder om at ende i toppen (helt til højre). Leg 3 Kast, klap, grib Bolde. Eleverne fordeler sig, så der er god plads. - Kast bolden lige op i luften. - Klap så mange gange i hænderne de kan nå. - Grib bolden igen. Start evt. med ét klap, og for hver gang den gribes, skal der klappes en gang mere. Tabes bolden startes på et klap igen. Hvem får flest klap på tid?

8 Leg 4 Er du hurtig? Bolde. - Eleverne står parvis overfor hinanden. Den ene holder to bolde i hænderne, den anden har armene langs siden. - Den ene bold slippes. - Bolden skal gribes. Gør gradvist legen mere udfordrende. Evt. kan griberen have armene på ryggen, eller eleven der holder boldene, kan holde boldene lavere inden bolden slippes. Leg 5 Cricket-stafet med bold To bolde, to gærder og to kegler. Bolden ligger på en kegle. Den første samler bolden op, og løber rundt om gærdet der står 10 m. væk. Eleven løber tilbage og lægger bolden tilbage på keglen. Så snart bolden ligger på keglen, må den næste tage bolden, og gentage indtil alle har været igennem. Leg 6 Cricket-kapløb med indstik En bold, et bat, et gærde, tre kegler Stil gærdet og den ene kegle 5 m. fra hinanden. 12 m. fra gærde og kegle placeres to kegler. De konkurrerer to elever mod hinanden. Den ene elev stiller sig ved siden af gærdet og den anden ved siden af ved keglen. Læreren (eller en elev) står bag gærdet og triller en bold ud mod keglen. Eleven ved gærdet løber så hurtigt som muligt rundt om keglen og tager bolden op og kaster ind mod gærdet. Gælder om at ramme gærdet eller, at få bolden ind til læreren der kan stikke gærdet. For den anden elev gælder det om med et bat i hænderne at nå rundt om keglen og tilbage inden den anden elev har stukket gærdet.

9 Leg 7 To bolde i luften Bolde. - Eleverne står parvis overfor hinanden med hver sin bold. De kaster på samme tid til hinanden. - Grib bolden. - Kast igen. Hvor mange gange kan de gribe uden at tabe en af boldene? Øvelsen kan også foregå hvor eleverne er tre og tre sammen, eller endnu flere. Leg 8 Kast efter gærde Bolde og et gærde (alternativt andet kastemål som tasker, kegler m.m.). - Eleverne står parvis overfor hinanden med ca. 20 m. afstand. Placer et gærde eller andet kastemål i midten. - Kast efter gærdet/målet, og forsøg at ramme det. Hvem rammer flest gange? - Rammes gærdet/målet ikke, forsøger den anden elev at gribe bolden. Leg 9 Bold på bat Bolde og bats - Tag et bat og en bold. Jongler med bolden på battets flade side. - Hvor mange gange kan eleverne få bolden til at hoppe på battet uden at tabe den? - Bliver det for nemt, kan eleverne prøve at bruge battets smalle side.

10 Ekstra lege Disse indgår ikke på spilcricket.dk Leg 10 - Cirkelgreb Bold. Læreren (eller en elev) står i midten af en lille cirkel. Han kaster bolden rundt i cirklen efter tur. Herefter skal eleverne klappe i hænderne før de griber bolden igen efter tur. Læreren kaster nu bolden tilfældig rundt i cirklen. Hvis en elev ikke griber, skal de sætte sig ned. Hvis de glemmer at klappe før de griber bolden, skal de sætte sig ned. Hvis de klapper og bolden ikke kommer til dem, skal de sætte sig ned. Legen fortsætter til kun en står tilbage. Leg 11 - Skud på mål En slåtop, to toppe, bat og en bold. Lav et mål mellem to kegler, ca. 2 m bredt. Den ene spiller står på mål. Den anden spiller skyder på mål ved at lægge bolden på en slåtop 8 m fra målet, og slå til bolden med battet.

11 Leg 12 - Indstik-stafet (variation 2) To gærde, fire kegler og to bolde. Banen består af to kegler med ca 20 m. imellem. Midt mellem de to kegler står et gærde. Bag hver kegle står ca. 3 elever. Bolden starter i den ene ende. Den første tager bolden, og kaster den efter gærdet. Efter kastet løber han bag køen bag den anden kegle. Bag den anden kegle modtager den første bolden og kaster efter pindene, og løber herefter bag køen bag den første kegle. Gentag indtil et hold har ramt gærdet 10 gange. Leg 13 Indstik om point Tre kegler, en bold og et gærde. Lav et mål med to kegler 1.5 m. bredt. Midt i målet stilles et gærde. Læreren (eller en elev) står ved siden af gærdet med en bold. Eleverne står ved siden af læreren i en kø. Læreren ruller bolden ud. Den første elev løber ud og prøver at indhente bolden. Når bolden er stoppet, kaster eleven bolden efter gærdet fra hvor bolden blev stoppet. Rammes gærdet giver det 3 point, hvis bolden rammer mellem de to kegler gives 1 point. Læreren samler bolden og ruller den ud til næste elev.

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl.

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl. Kidsvolley-lektioner med fuld fart på 0.-3. kl. Kaste og gribe 10 min. Eleverne fordeles rundt i gymnastiksalen/hallen. Parvis om en bold. Alle bolde kan bruges. Studs bolden til makker, som griber den.

Læs mere

Udstyr. Om softball. Softball er et unikt boldspil, hvor samarbejde, teknik og taktik går op i en højere enhed.

Udstyr. Om softball. Softball er et unikt boldspil, hvor samarbejde, teknik og taktik går op i en højere enhed. SOFTBALL i skolen Om softball Softball er et unikt boldspil, hvor samarbejde, teknik og taktik går op i en højere enhed. Softball er i familie med baseball og de mere kendte spil rundbold og M- bold. Det

Læs mere

Brug bolden 3. Idéer på spil

Brug bolden 3. Idéer på spil Brug bolden 3 Idéer på spil Indhold i dette hæfte: Bordtennis.............................. 3 Tennis................................... 7 Fodbold................................. 12 Håndbold................................

Læs mere

Øvelser til forhånd og baghånd

Øvelser til forhånd og baghånd Øvelser til forhånd og baghånd Forhånd og baghånd kan integreres i de fleste øvelser. Her er en masse øvelser, som giver mulighed for at lege forhånd og baghånd ind. En øvelse har altid et fagligt formål,

Læs mere

Boldøvelser kun med bold

Boldøvelser kun med bold Boldøvelser kun med bold Dræber og frelserbold Materialer: To forskellige bolde. 4 kegler. Område på banen: Afgrænset område markeres med de 2 kegler. Spillerniveau: Let øvet. Beskrivelse: Der spilles

Læs mere

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere

Minimum 3 hjelme. ordforklarings- og refleksionsark. Det laminerede

Minimum 3 hjelme. ordforklarings- og refleksionsark. Det laminerede Lektion 1. Kast og grib Øvelses nr. Tid ca. Beskrivelse Opvarmning 5 min Opvarmning: Spred en kasse bolde ud på jorden over et større areal, sæt den tomme kasse eller to kasser i en passende afstand væk

Læs mere

Træningsplan uge Hårlev BK

Træningsplan uge Hårlev BK Træningsplan uge 33 2018 Hårlev BK Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Træningsplan Mandag den 13. August... 3 Træningsplan Onsdag den 15. August... 6 Træningsplan Mandag den 13. August Øvelser:

Læs mere

Småspil og volleyspecifikke lege

Småspil og volleyspecifikke lege Småspil og volleyspecifikke lege Småspil i undervisningen er en spændende og udfordrende måde for eleverne at arbejde med tekniske elementer. I dette afsnit præsenteres en masse småspil, der alle bygger

Læs mere

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD 1 ØVELSER Nedenstående øvelser og spil er tænkt som inspiration til undervisning i høvdingebold. Målgruppen er 4.-5. klassetrin, men flere af øvelserne vil med justering

Læs mere

DGI tennis. Forslag til 2-3 timers tenniskaravane

DGI tennis. Forslag til 2-3 timers tenniskaravane DGI tennis Forslag til 2-3 timers tenniskaravane Øvelse 1: Stafetløb med bold liggende på ketsjer rundt om kegle. Hver spiller skal have en bold. Øvelsen kan gøres sværere ved at hvert hold kun har én

Læs mere

Fingerslagskast og baggerslagskast

Fingerslagskast og baggerslagskast Fingerslagskast og baggerslagskast Fingerslagskast og baggerslagskast er begge forøvelser til det færdige finger- og baggerslag. Her under følger en række øvelser, hvor fokus er lagt på netop disse to

Læs mere

0.-1. klasse Boldtilvænning og Leg Skudbane

0.-1. klasse Boldtilvænning og Leg Skudbane Skudbane En skudbane (20 x 15 meter) kan laves ud af fem-seks mindre skud- og motorikbaner sammensat ud fra forskellige fokuspunkter. Eleverne introduceres til de forskellige skud- og motorikbaner og ikke

Læs mere

DÆK-O-MANI. Leg med dækslanger MÅL... INDHOLD... INTRODUKTION...

DÆK-O-MANI. Leg med dækslanger MÅL... INDHOLD... INTRODUKTION... DÆK-O-MANI TEMA... Leg med dækslanger MÅL... Legeaften med dækslanger, hvor budskabet er, at Gud ønsker at fylde vores liv med noget godt. INTRODUKTION... Dette event kan afholdes både ude og inde. Til

Læs mere

Floorball. Undervisningsmateriale. Dansk Floorball Union Uddannelse skole - indskoling

Floorball. Undervisningsmateriale. Dansk Floorball Union Uddannelse skole - indskoling Floorball Undervisningsmateriale Udarbejdet i samarbejde med Hørsholm Rungsted Floorball Klub 1 Indhold Rammerne... 4 Storytelling... 4 Opvarmning... 4 Fælles øvelser... 4 Stationsbaserede øvelser... 5

Læs mere

Dansk Håndbold Forbund

Dansk Håndbold Forbund 1 2 3 4 Hvornår begynder udvisningstiden for en udvist spiller? Når dommeren har vist Når den udviste spiller Når dommeren fløjter for dommertegn nr. 14 har passeret sidelinien og genoptagelse af spillet.

Læs mere

Find vej gennem tunnelen

Find vej gennem tunnelen Grundmotorisk bevægelse: Krybe Find vej gennem tunnelen Træne motoriske færdigheder som at krybe og koordinere på en sjov måde. Skabe bevægelsesglæde gennem udfoldelse og leg uden fokus på konkurrence

Læs mere

2.-3. klasse Kast, spring og løb Del 7: Lege

2.-3. klasse Kast, spring og løb Del 7: Lege Del 7: Lege Apport Fido: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Apport Fido. Eleverne er sammen to og to. 1 bold. Bolde i forskellige størrelser og materiale. Ingen bane. Den ene elev er hunden Fido

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke

Læs mere

under at gribe øvelsen. hænderne i gribestilling. Her skal pegefinger og tommeltot pege imod hinanden og ellers

under at gribe øvelsen. hænderne i gribestilling. Her skal pegefinger og tommeltot pege imod hinanden og ellers Nr.3493 Alder: 8-10 år - Tid: 12 min. Nr.3492 Alder: 8-10 år - Tid: 8 min. At gribe bolden De 2 spillere står overfor hinanden med ca. 2 og 2 sidelæns løb på et mål eller ca. 10-15 m før der skiftes retning.

Læs mere

LOVE FOR CRICKET. 12.udgave. (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE

LOVE FOR CRICKET. 12.udgave. (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE LOVE FOR CRICKET 12.udgave (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE Forord Følgende dokument er rettelsesblade i forhold til 11. udgave (2017-lovbogen 1. udg.) MCC har pr. 1. april 2019 ændret en række love.

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke til bolden - vristspark 7. Sparke til bolden

Læs mere

KAST LAAANGT. Løb, spring og kast. Kast. Grundform. 20 min

KAST LAAANGT. Løb, spring og kast. Kast. Grundform. 20 min KAST LAAANGT Vælg en tennisbold eller lignende, som I skal kaste så langt som muligt på forskellige måder. I skal kaste: 1) Underhåndskast med en hånd. 2) Stående overhåndskast med højre hånd. 3) Stående

Læs mere

totalhåndbold Del 1: Lege

totalhåndbold Del 1: Lege totalhåndbold Del 1: Lege 0-15 minutter Forklaring og instruktion til Ståtrold med bold Antal elever Udstyr Bane Beskrivelse og regler Variationer Eleverne deles i grupper á 15-25 elever Kegler/ markeringer-

Læs mere

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege Del 13: Lege Fang slangens hale: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Fang slangens hale. Eleverne deles i grupper á 4-5 elever. Kegler/markeringer. 5x5 meter. Hver gruppe får et areal markeret

Læs mere

TRÆNING 1. Opvarmning (1 øvelse) Opdeling i 3 grupper. Start øvelse 1-2 og 3 (1 station) Vandpause og skift af øvelse

TRÆNING 1. Opvarmning (1 øvelse) Opdeling i 3 grupper. Start øvelse 1-2 og 3 (1 station) Vandpause og skift af øvelse TRÆNING 1 kl. 17:00 Kl. 17:05 Samling Opvarmning (1 øvelse) Tagfat (1 eller 2 fangere) - når man bliver fanget er det udenfor firkanten til træneren evt. variation med kædetagfat Kl. 17:15 Kl. 17:20 Opdeling

Læs mere

Trivsel og Bevægelse i Skolen

Trivsel og Bevægelse i Skolen Trivsel og Bevægelse i Skolen Indholdsfortegnelse : Politi og røvere Udbryderkongen Grænselegen Hvad er klokken Hr. Løve De blå de må gå s.1 s.2 s.3 s.4 s.5 : Sjipning Trylleelastik Diabolo Kendama Jonglering

Læs mere

Brug bolden 4. Flere idéer på spil

Brug bolden 4. Flere idéer på spil Brug bolden 4 Flere idéer på spil Indhold i dette hæfte: Bordtennis............................... 3 Tennis................................... 7 Fodbold.................................. 10 Håndbold................................

Læs mere

Klubdag for de mindste (U-6/U-8)

Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Saml foreningens mindste spillere og deres forældre til en sjov og hyggelig dag i hallen, hvor der er fokus på fælles aktiviteter og klubånd. Denne klubdag er målrettet

Læs mere

1. Forlæns kolbøtte + hop og drej

1. Forlæns kolbøtte + hop og drej Teknikmærke 1. Forlæns kolbøtte + hop og drej Beskrivelse: Lav en almindelig forlæns kolbøtte! I det du lander laver du et hop, hvor du roterer en hel omgang rundt om dig selv. (360 grader.) Land i balance

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde)

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Nr.6531 Nr.6530 Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Der spilles med én bold som holdes i gang samtidig med at man løber rundt om bordet og >4 spillere skiftes til at spille

Læs mere

Koordinationstræning. Formål: Børnene skal lære grundlæggende motorik og bevægelse.

Koordinationstræning. Formål: Børnene skal lære grundlæggende motorik og bevægelse. Koordinationstræning Abekatte streger: Opstil en koordinationsbane som spillerne skal løbe igennem. Lav ikke for svære øvelser i starten, da motorikken ikke er lige god ved alle spillerne, men man kan

Læs mere

OL alternative konkurrencer

OL alternative konkurrencer OL alternative konkurrencer OL kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Disciplinerne kan plukkes og bruges

Læs mere

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok.

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok. BEN- OG FODARBEJDE 1. ØVELSE - STIGETRÆNING Målmanden tager enkeltstep i trinene. Ved enden af stigen ligger hun sig på maven. Rejser sig i grundstillingen, hvorefter træneren / målmandsmakkeren laver

Læs mere

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

Børnefodbold U10.3 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1740 Station 1 Afleveringer Der opstilles en startkegle og 5 kegler på række, med ca. 5-7 meters imellem. Der stilles nu en spiller ved hver kegle. Første spiller, spiller

Læs mere

1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og venstre hånd

1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og venstre hånd Kidsvolley Kidsklubsamling Peter Morell Opvarmning Øvelser med balloner 1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og

Læs mere

Parbold. Fanger (1) Fanger (2) Bemærkninger:

Parbold. Fanger (1) Fanger (2) Bemærkninger: Parbold 2 og 2 om 1 bold - 1 fanger i midten - Fangeren skal fange bolden fra et af holdene - når denne har gjort det bytter han/hun med en af dem som bolden er fanget fra. Parrene har helle udenfor stregerne,

Læs mere

Spillere U15 - U17 år

Spillere U15 - U17 år TRÆNINGSMANUAL Spillere U15 - U17 år Årsplan Speed 1 Årsplan Årsplan 15-17 år 1 år = 42 uger 1 uge = 3 tekniske sessioner 1 session = 2 timer Kamp = 1 pr. uge Fokus Færdigheder gennem konkurrence Mål Bedre

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. SKOLEREGLER VERSION 2018 Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. INDHOLD Indhold Side 2 Indledning Side 2 Banen, bolden og overtrådt Side 3 Spillere og spilstart Side

Læs mere

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil De overordnede temaer for efteråret for BAS er: - Touch, - Præcise afleveringer. - Vendinger - 1v2 defensivt - Possession. - 2 Handlinger - Fysisk ABC 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil Mandag-

Læs mere

Boldøvelser - med ketsjer og bold

Boldøvelser - med ketsjer og bold Boldøvelser - med ketsjer og bold Drible med bolden Materialer: 1 bold og ketsjer pr. spiller. Område på banen: I servefelterne eller andet afgrænset område. Spillerniveau: Begynder. Beskrivelse: Bolden

Læs mere

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. SKOLEREGLER VERSION 2018 Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. INDHOLD Indhold Side 2 Indledning Side 2 Banen, bolden og overtrådt Side 3 Spillere og spilstart Side

Læs mere

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse 9 SJOVE Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse Samarbejde vil være omdrejningspunktet for de 7 lege i kompendiet. Aktiviteterne kan foregå både inde- og udendørs og

Læs mere

Historien bliver til virkelighed

Historien bliver til virkelighed Historien bliver til virkelighed Eleverne går sammen to og to og skriver en lille historie på max. 10 linjer. Der skal indgå en række udsagnsord, som læreren evt. skriver på tavlen. Når eleverne har skrevet

Læs mere

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med 1 2 SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med forslag til træningsøvelser og planlægning af lektioner

Læs mere

FALDSTART. Løb, spring og kast. Sprint. Grundform. 15 min

FALDSTART. Løb, spring og kast. Sprint. Grundform. 15 min FALDSTART Gå sammen i par. Den ene af jer er løber og står klar bag en linje. Den anden står med siden til ca. to-tre meter længere fremme og holder en arm udstrakt i skulderhøjde. Løberen laver en faldstart,

Læs mere

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand.

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. skudøvelser om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. I dette tilfælde koncentrerer vi os om skud, der skal dygtiggøre målmanden i

Læs mere

PIGERAKET TRÆNINGSPAS

PIGERAKET TRÆNINGSPAS FODBOLDØVELSER PIGERAKET TRÆNINGSPAS EN DEL AF NOGET STØRRE 2 KÆRE TRÆNER Din klub har valgt at afholde Pigeraketten og derfor også valgt at sætte fokus på det fodboldtilbud, som netop jeres klub tilbyder

Læs mere

Til aktiviteterne rådes det til at der skal være ca. 2 voksne med til posterne, for at igangsætte eller hjælpe ved problemer.

Til aktiviteterne rådes det til at der skal være ca. 2 voksne med til posterne, for at igangsætte eller hjælpe ved problemer. Børnerute Svendborg Posternes placering og indhold: 1. Slalom og Kryds&Bolle : Skaterbanen ved Bendixens Fiskehandel 2. Hulahop: Havnetrappen 3. Puslespil: Vor Frue Kirke 4. Golf spil & Ringspil - Café

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK Nr.1605 Alder: 10-12 år - Tid: 6 min. Nr.1603 Flamingoen spiller kaster bolden til makkerens hoved. Spilleren, som står på et ben, header tilbage. Drillepinden med en bold mellem knæene. Den anden spiller

Læs mere

Træningsøvelser til motorikpakken

Træningsøvelser til motorikpakken Dansk Squash Forbund Motorikpakken 1 Træningsøvelser til motorikpakken Rekvisitter Skumbold m. plasthud Navn & beskrivelse Stikbold Alle mod alle det gælder om at ramme de andre og selv undgå at blive

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U9 10

Forslag til træningsøvelser for U9 10 Forslag til træningsøvelser for U9 10 Koordinationstræning: Alle 25 x 10 meter Opstil en koordinationsbane som spillerne skal løbe igennem. Lav ikke for svære øvelser i starten, da motorikken ikke er lige

Læs mere

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk Aktivitetshæfte Kom godt i gang med Kids Walk Her er et par ideer til, hvordan I kan gøre Kids Walk mere varieret og samtidig få trænet børnenes balance, koordination, reflekser og samarbejdsevne. Børneulykkesfonden

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Mavebøjning i kæde. Mavebøjning i makkerpar FYSIK TRÆNING FYSIK TRÆNING

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Mavebøjning i kæde. Mavebøjning i makkerpar FYSIK TRÆNING FYSIK TRÆNING Nr.10256 Alder: 8-90 år - Tid: 5 min. Nr.10255 Alder: 8-90 år - Tid: 5 min. Mavebøjning i kæde Materiale Bold Mavebøjning i makkerpar At styrke de lige mavemuskler Deltagerne sætter sig skråt for hinanden.

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Samarbejdsøvelser Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Indhold Indhold... 1 Tennisbolde og nedløbsrør... 2 Kravle igennem hulahopring... 3 Kravle igennem spindelvæv... 4 Binde knude...

Læs mere

Vildbjerg FS. Træning 1 // U6

Vildbjerg FS. Træning 1 // U6 Vildbjerg FS Træning 1 // U6 Opvarmning: 1. Kongeløber (ca. 8-10min.) a. 2 fangere på en opmærket keglebane. Resterende spillere skal fordeles på de 2 langsider b. Det gælder om at bevæge sig fra sidelinje

Læs mere

Børnefodbold U10.2 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

Børnefodbold U10.2 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1740 Station 1 Afleveringer Der opstilles en startkegle og 5 kegler på række, med ca. 5-7 meters imellem. Der stilles nu en spiller ved hver kegle. Første spiller, spiller

Læs mere

Frikvartersaktiviteter

Frikvartersaktiviteter Trivsel og Bevægelse i Skolen Eksempelsamling Frikvartersaktiviteter Indholdsfortegnelse CHASE: Politi og røvere s.1 Udbryderkongen s.2 Grænselegen s.3 Hvad er klokken Hr. Løve s.4 De blå de må gå s.5

Læs mere

- TLF

- TLF Æggebold Freestyle / Eggball Forsøg med fødder, knæ og hoved at holde bolden i luften så længe som muligt. Det er det rene boldakrobatik. Du kan naturligvis også vælge at benytte hænderne til at holde

Læs mere

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning.

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Teknikmærke 2000/2001/2002 Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Der kan opnås et af følgende teknikmærker: Spilleren opnår en samlet score > 9 point = Bronzemærke

Læs mere

Kom-i-gang-lege. Jorden Rundt. Variation: Flere i midten. Husk at tage et tilsvarende antal stole ud.

Kom-i-gang-lege. Jorden Rundt. Variation: Flere i midten. Husk at tage et tilsvarende antal stole ud. Kom-i-gang-lege Frugtsalat 5-10 minutter stole Alle elever står på en stol i en rundkreds. Der er en stol mindre end antallet af elever, den sidste elev står derfor i midten. Alle får nu tildelt navnet

Læs mere

Brug bolden - fra 6 til 66

Brug bolden - fra 6 til 66 Brug bolden - fra 6 til 66 1 Brug Bolden -Fra 6 til 66 er udgivet af DGI i forbindelse med Boldens Arena ved Landsstævne 2009. Idé: Bente O. Larsen, Per Baltzer, Kaj Mathiesen, Henning Olsen og Thomas

Læs mere

I denne test kan der godt være mere end et rigtigt svar i hvert spørgsmål

I denne test kan der godt være mere end et rigtigt svar i hvert spørgsmål I denne test kan der godt være mere end et rigtigt svar i hvert spørgsmål 1 Da målmand A er ved at udføre et målkast, kommer hans fod til berøre stregen til feltet. Hvad er den korrekte kendelse? A B C

Læs mere

1. Gå på hænder. 2. Gå bagover i bro + overslag. 3. Kraftsspring uden hovedet

1. Gå på hænder. 2. Gå bagover i bro + overslag. 3. Kraftsspring uden hovedet Teknikmærke 1. Gå på hænder Beskrivelse: Hænderne sættes på madrassen, hvorefter der sættes af med fødderne fra madrassen, således at man står på sine hænder. Gå derefter mindst 3 m fremad. 2. Gå bagover

Læs mere

Banen bliver delt op i to. Man har slalom-aktiviteten på den ene del af banen og Kryds & Bolle på den anden del.

Banen bliver delt op i to. Man har slalom-aktiviteten på den ene del af banen og Kryds & Bolle på den anden del. - med kroner og kærlighed Svendborg Posternes placering og indhold: 1. Slalom og Kryds&Bolle : Skaterbanen ved Bendixens Fiskehandel 2. Hulahop: Havnetrappen 3. Puslespil: Vor Frue Kirke 4. Golf spil &

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Udarbejdet af: MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Vikingelegen

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Blok og Rebound (Defensive Boards) Blokere og Afholde (Close out and Contain)

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Blok og Rebound (Defensive Boards) Blokere og Afholde (Close out and Contain) Nr.6464 Nr.6462 Blok og Rebound (Defensive Boards) angriberen, bøjet ben, hænderne oppe og bruge bagdel og skuldre til at blokere angriberen. Blokere og Afholde (Close out and Contain) Forsvaret skal sørge

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U13 14

Forslag til træningsøvelser for U13 14 Forslag til træningsøvelser for U13 14 Inderside. Spillerantal: Alle 2 bolde pr. 3 spiller Banestørrelse: 20 x 20 meter Scoring: Ingen Rød spiller skal stoppe bolden med fodsålen inden den spilles tilbage

Læs mere

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege Del 1: Lege Transportbåndet: Start Mål 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Transportbåndet. Eleverne deles i grupper á 4-6 elever. 5-6 bolde i forskellige størrelser og materialer til hver gruppe.

Læs mere

Individuelle kompetencer Læringsmål

Individuelle kompetencer Læringsmål Individuelle kompetencer Læringsmål Gribeteknik 1. Gribetrekant/pilespids 2. Skovlen 3. Sækken 4. Stakit og låg 5. Bold til krop Andre teknikker 1. Udgangs-/grundstilling 2. Faldteknik 3. 1:1 Spil med

Læs mere

Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller

Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller M 1- Mønstring i trav Hesteføreren tager opstilling foran dommerne med sin hest og præsenterer den med navn, alder og race.

Læs mere

Miljø. Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller. At vise, at hesten vil stå stille og villigt følge føreren i skridt og trav

Miljø. Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller. At vise, at hesten vil stå stille og villigt følge føreren i skridt og trav Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller M 1- Mønstring i trav Hesteføreren tager opstilling foran dommerne med sin hest og præsenterer den med navn, alder og race. Hesten mønstres i skridt til den

Læs mere

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Fysisk Aktivitet Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Indholdsfortegnelse CIRKELTRÆNINGSPROGRAMMER... 1 INSTRUKTØRKORT HELE KROPPEN... 3 INSTRUKTØRKORT PAR... 4 INSTRUKTØRKORT

Læs mere

DGI Petanque. Træningshæfte. Sådan bliver du bedre til petanque.

DGI Petanque. Træningshæfte. Sådan bliver du bedre til petanque. DGI Petanque Træningshæfte Sådan bliver du bedre til petanque www.dgi.dk/petanque 2 Petanque og træning Med en lille indsats kan du hurtigt blive bedre til petanque. Processen er hverken kedelig eller

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Træningsmateriale - Stafetløb

Træningsmateriale - Stafetløb Træningsmateriale - Stafetløb Indhold Generelt om stafet... 2 Lektion 1 løbeteknik... 3 Træningsøvelser og lege... 6 Konkurrencen... 7 1 Generelt om stafet I atletik løber man typisk 4x100m eller 4x400m,

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Find dit dyr. Bowling DE YNGSTE DE YNGSTE. Variation. Variation. Formål.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Find dit dyr. Bowling DE YNGSTE DE YNGSTE. Variation. Variation. Formål. Nr.9155 Alder: 4-6 år - Tid: 8 min. Nr.9152 Find dit dyr af et af 3 dyr. Spillerne deles i tre hold. Hvert hold får et dyrenavn. Hvert hold leder en efter Bowling række bag en kegle i passende afstand

Læs mere

Dansk Cricket-Forbund

Dansk Cricket-Forbund Dansk Cricket-Forbund INDENDØRSTURNERINGEN FOR KØBENHAVN/SJÆLLAND 2016 OBS - ALLE KAMPE 2 X 12 OVERE MED MINDRE ANDET ER FASTSAT I DETTE PROGRAM, AFTALES ELLER FASTSÆTTES AF HALLEDEREN P.G.A. MANGLENDE

Læs mere

Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2

Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2 Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2 I dette materiale, målrettet skoler og fritidsordninger, er kidsvolleyreglerne rettet til, så de passer til en undervisningssituation, hvor idrætslæreren har grupper

Læs mere

PUTT : JORDEN RUNDT PUTT : JORDEN RUNDT PUTT : JORDEN RUNDT. Du får et point, når bolden går i hul.

PUTT : JORDEN RUNDT PUTT : JORDEN RUNDT PUTT : JORDEN RUNDT. Du får et point, når bolden går i hul. PUTT : JORDEN RUNDT Placer tre bolde x fod fra hullet, og putt dem mod hullet. Du får et point, når bolden går i hul. Putt fra: 0 fod 0 fod 0 fod 04 4 fod 05 5 fod 06 6 fod 07 7 fod 08 8 fod 09 9 fod 0

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Credits. Udskoling. Udarbejdet af: Kære idrætslærer/idrætslærerteam. Den lange bane betyder, at vi i gennem undervisningsforløbene

Credits. Udskoling. Udarbejdet af: Kære idrætslærer/idrætslærerteam. Den lange bane betyder, at vi i gennem undervisningsforløbene Credits Kære idrætslærer/idrætslærerteam Udarbejdet af: Med dette materiale i hånden får du og dine idrætskolleger nye muligheder for at samarbejde om god kvalitet i idrætsundervisningen på både den korte

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Bevægelighedstræning Bane 2 Kanal Bane 3 Skifte med en i gruppen Hurtige fødder Stige Skifte mellem rød / gul Station 1 (Teknisk)

Læs mere

Uge Dag Dato Materialer Tema Opvarmning Træner Station 1 Træner Station 2 Træner Station 3 Træner

Uge Dag Dato Materialer Tema Opvarmning Træner Station 1 Træner Station 2 Træner Station 3 Træner Træningsplan Trænere Ung trænere Forældre hjælp Efterår 2015 (10 uger) Smedsgaard Rasmus Levin Pedersen Jørgen Hansen Borbjergaard U9 Drenge - Mejrup GU Sørensen Mathias Høy Troelsen Claus Gedved Flemming

Læs mere

Rummet: Ingen begrænsninger i antal. Deltagere:

Rummet: Ingen begrænsninger i antal. Deltagere: REKORDLEGEN Rekordlegen er en aktivitet, som kan strække sig over en længere periode, og handler om at sætte ugens rekord i en aftalt disciplin. Ugens rekordindehaver bliver hædret og noteret på SFO ens

Læs mere

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje.

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. 1:1 I FIRKANT 1 bold pr. 2 spillere 4 kegler/toppe Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. Der skiftes ende og rollerne er nu

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Teknik serv. Fra underhåndsserv til overhåndsserv

Teknik serv. Fra underhåndsserv til overhåndsserv Teknik serv Fra underhåndsserv til overhåndsserv Underhåndsserven er den første egentlige grundteknik, der indlæres i sit fulde omfang i Kidsvolley. Udviklingen i serven, går fra serv over nettet fra et

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter Til fødselsdagsselskabet, beach party, picnic, familiedagen eller på legepladsen til enhver tid. Fra 6 til 90 år. Indeholder

Læs mere

Trænerkursus i Odense den

Trænerkursus i Odense den Trænerkursus i Odense den 17-01-2015 Trænerpunkter/-opgaver Vælge en trænerstil Hvordan får man respekt? Vigtigt at rette en øvelse til, således at det hele tiden er tydeligt, hvem der har trænerrollen

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Spiller 1 (køen) Kanal træning Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning Bane 5

Læs mere

1. Fireball the game. TRESS FireBall Games - The game - Flagbasket - Ultimate

1. Fireball the game. TRESS FireBall Games - The game - Flagbasket - Ultimate TRESS FireBall Games 1. Fireball the game Ide med spillet: Kampspil spændingsspil løbe-fange/undvige kaste-, gribe-, rammeplet spil holdspil med taktiske opgaver og roller Spillerne fordeles med afbalanceret

Læs mere

Produktionstræning. Deltagere: Alle. Banen: Hele banen. Øv 3 Øv 4

Produktionstræning. Deltagere: Alle. Banen: Hele banen. Øv 3 Øv 4 Produktionstræning Banen: Hele banen Fig. opstilles på midten og i den ene side af banen. Der arbejdes i 20 sek. Og derefter 5 gange pause, så gerne 6 spillere ved hver station. Øvelse 1 (midtstopper)

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Indhold. Kære træner. 7 anbefalinger til øvelserne s. 3 Introøvelser s. 4 Samarbejdsøvelser s. 12

Indhold. Kære træner. 7 anbefalinger til øvelserne s. 3 Introøvelser s. 4 Samarbejdsøvelser s. 12 ØVELSER Indhold 7 anbefalinger til øvelserne s. 3 Introøvelser s. 4 Samarbejdsøvelser s. 12 Kære træner Her får du 30 øvelser, som træner trivslen. Øvelserne er udarbejdet til børn på 6-12 år og er inddelt

Læs mere