Alle er med:-) Spil og lege vejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning"

Transkript

1 Spil og lege vejledning

2 Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule top 1.5 meter foran gærdet. Læg de to kegler 5 meter til hver sin side af den gule top, så de danner en trekant foran gærdet. Læg den sidste kegle 5 meter bag de to kegler i lige linje med den gule top. Toppen og de tre kegler danner nu en firkant foran gærdet. Sørg for at der er god plads udenom keglerne, så der er plads til at løbe rundt om dem. Sådan spilles spillet: Der deles to hold med 5-7 spillere på hver. Ligesom i rundbold starter det ene hold som indehold, og det andet hold som udehold. Udeholdet tager opstilling bag de to forreste kegler, så de er i en sikker afstand fra battet. En spiller fra udeholdet vælges som keeper og stiller sig bagved gærdet. Spillet starter ved, at en spiller fra indeholdet tager battet og skumbolden, og stiller sig foran gærdet. Her lægger han bolden på den gule top, og gør sig klar til at slå. Gærdespillerens opgave er at slå bolden ud i mellem de to forreste kegler. Så snart gærdespilleren har ramt bolden skal han løbe rundt om keglerne på banen. Hver gang gærdespilleren passerer en kegle, får indeholdet et point. Det er en god ide, at indeholdet tæller point højt. I mens gærdespilleren løber, skal udeholdet hurtigst muligt få fat i bolden, og kaste den rundt til alle spillerne har rørt bolden. Når alle i marken har rørt bolden, kastes bolden ind til keeperen, som rører ved gærdet med bolden og siger nu!. Når keeperen har sagt nu! må gærdespilleren ikke løbe mere. Gærdespilleren giver battet til den næste fra indeholdet, og stiller sig bag i køen. Indeholdet får i alt fem minutter til at score så mange point de kan. Når de fem minutter er gået skifter de to hold, og det nye indehold får mulighed for at score point i fem minutter. Når tiden er gået, er dét hold der har scoret flest point, vinder af kampen. Avancerede regler: Hvis udeholdet griber bolden, skal gærdespilleren løbe en strafrunde rundt om de tre kegler. Strafrunden giver ikke point til indeholdet. Hvis gærdespilleren slår bolden udenfor de to forreste kegler, er det en selvhenter. Gærdespilleren skal hurtigst muligt løbe ud og hente bolden, og lægge den tilbage på toppen. Hvis gærdespilleren glemmer at tage battet med når han løber, tæller pointene ikke. Variationer: For mindre elever (0-2 kl.) kan der, i stedet for at spille på tid, spilles med at hver gærdespiller kun får et slag før at holdene bytter.

3 Kiwi-cricket I skal bruge: To gærde, et bat, en blød skumbold og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer de to gærder tæt ved siden af hinanden, så der er god plads foran dem. Læg de tre kegler i en lige linje foran gærderne. Den første kegle skal ligge ca. 8 meter foran gærderne, den næste 10 meter og den sidste 12 meter. Hvis det er muligt tegnes en streg en meter foran gærderne, hvor gærdespilleren skal stå. Sådan spilles spillet: Der deles to hold med 5-7 spillere per hold. Det ene hold vælges til indehold og det andet er udehold. Udeholdet tager opstilling i marken mindst 5 meter fra keglerne. Fra udeholdet vælges en kaster, som stiller sig bagved den sidste kegle, og en keeper som stiller sig bagved gærdet. Indeholdet vælger en gærdespiller, som stiller sig klar foran gærdet. Kasteren kaster med et underarms kast skumbolden mod gærdet. Bolden må gerne ramme jorden en eller flere gange, men må ikke trille. Gærdespilleren skal forsøge at slå bolden væk. Hvis gærdespilleren rammer bolden, skal han forsøge at score point for indeholdet. Gærdespilleren får point ved at løbe ud og røre en kegle med battet, og løbe tilbage til stregen, hvor han står. Den første kegle giver 2 point, den næste 4 og den sidste 6 point. Gærdespilleren kan blive ved med at slå og løbe point, indtil udeholdet får ham ud. På hvert kast har udeholdet tre muligheder for at få gærdespilleren ud: Kastet ud: Hvis kasteren kaster bolden forbi gærdespilleren og rammer gærderne bag ham, er gærdespilleren ude. Grebet ud: Hvis gærdespilleren slår bolden op i luften og en fra udeholdet griber den, er gærdespilleren ude. Løbet ud: Når gærdespilleren rammer bolden, skal han forsøge at løbe ud til en kegle og tilbage igen. Hvis udeholdet kan nå at få fat i bolden og ramme gærdet før gærdespilleren er i sikkerhed bag stregen, så er han ude. Gærdespilleren er i sikkerhed, så snart han har en del af kroppen inde bag stregen. Her tæller battet med som en del af kroppen så længe gærdespilleren holder det. Spillet fortsætter indtil alle på indeholdet har haft deres tur. Herefter skifter de to hold, og det er det nye indeholds tur til at score point. Det hold der har scoret flest point når alle har haft deres tur, er vinder af kampen. Avancerede regler: Der udpeges en dommer til kampen. Dommerens opgave er at beslutte hvornår gærdespilleren er ude. Udover de tre nævnte måder at ryge ud på, kan dommeren også dømme gærdespilleren ude for unfair spil. Det kan f.eks. være hvis gærdespilleren bruge sin krop til at dække for gærdet eller hvis gærdespilleren med vilje ikke løber helt ud til keglerne og vender. For at sætte fart over spillet kan der indføres en regel om at gærdespilleren ikke må løbe to gange til den samme kegle i træk.

4 Par-cricket I skal bruge: To gærder, to bat, en bold og en slå top. Start med at stille banen op. Placer de to gærder 15 meter fra hinanden, med god plads rundt om begge gærder. Sådan spilles spillet: Del to hold med 6 eller 8 spillere per hold. Det ene hold vælges til indehold og det andet til udehold. Udeholdet tager plads på banen, rundt om de to gærder. Udeholdet vælger en kaster som tager opstilling ved det ene gærde, og en keeper, som tager plads bag det andet. Indeholdet deles op i par, og de to første gærdespillere udstyres med bat. Gærdespillerne tager opstilling ved de to gærder. Spillet startes ved, at kasteren kaster bolden efter gærdet i keeperens ende. Gærdespilleren skal forsøge at slå bolden væk, så han kan løbe point. Gærdespilleren kan score point ved at skifte plads med sin makker. Når kasteren har kastet tre bolde er der over. Alle spillerne på udeholdet roterer en position, så der kommer en ny kaster og keeper. Kegleslag: Hvis kasteren kaster en skæv bold som gærdespilleren ikke kan ramme, er der kegleslag. Bolden placeres på en slå top, og gærdespilleren har frit slag. Gærdespilleren får kun ét forsøg til at ramme bolden. Indeholdet får tolv over til at score point. Overne bliver fordelt ligeligt mellem parrene. Hvis der er tre par, får hvert par fire overs. Hvis der er fire par får hvert par tre overs. Når indeholdet har modtaget tolv overs bytter de to hold, og det nye indehold får tolv overs til at lave point. Det hold der har flest point efter tolv overs, er vinder af kampen. Hver gang indeholdet mister et gærde, trækkes 3 point fra deres score. Indeholdet kan miste et gærde på følgende måde: Kastet ud: Hvis kasteren kaster en bold der rammer gærdet bag gærdespilleren, er gærdespilleren ude. De to gærdespillere bytter plads. Grebet ud: Hvis gærdespilleren slår bolden op i luften og en fra udeholdet griber den, er gærdespilleren ude. De to gærdespillere bytter plads. Løbet ud: Gærdespilleren er ude hvis udeholdet kan nå at få fat i bolden og kaste den i gærdet i kasterens ende, før gærdespilleren når frem til det. På samme måde kan ikke-slåeren som løber mod gærdet i keeperens ende blive løbet ud, hvis udeholdet kan nå at kaste bolden i gærdet før han når frem. Avancerede regler: Grænseslag: Der spilles på en rund bane ca. 60 meter i diameter. Hvis gærdespilleren kan slå bolden ud af banen, har han scoret et grænseslag. Et grænseslag giver 4 point hvis bolden triller ud af banen, og 6 point hvis bolden flyver hele vejen ud af banen uden at ramme jorden først.

5 World cup cricket I skal bruge: To gærder, to bats, en bold. Start med at stille banen op. Placer de to gærder 15 meter fra hinanden, med god plads rundt om begge gærder. Sådan spilles spillet: Del to hold med 6-8 spillere per hold. Det ene hold vælges til indehold og det andet til udehold. Udeholdet tager plads på banen rundt om de to gærde. Udeholdet vælger en kaster som tager opstilling ved det ene gærde, og en keeper som tager plads bag det andet. Indeholdet danner en kø i området bag keeperen, og de to første gærdespillere i køen udstyres med bat. Første gærdespiller tager opstilling foran gærdet. Spillet startes ved at kasteren kaster bolden med et underhåndskast mod gærdet. Gærdespilleren skal forsøge at slå bolden væk, så den ikke rammer gærdet. Hvis gærdespilleren rammer bolden, skal han forsøge at løbe point ved at løbe ned til gærdet i kasterens ende. Herefter kommer næste gærdespiller frem til gærdet. Kasteren kaster igen en bold, som den nye gærdespiller skal forsøge at slå væk. Hvis gærdespilleren rammer bolden skal han forsøge at løbe point ved at bytte plads med sin makker ved det andet gærde. Den gærdespiller der kommer tilbage til gærdet i keeperens ende, giver sit bat videre til den næste gærdespiller i køen og stiller sig bagerst i køen. Sådan fortsætter spillet, til udeholdet har fået tre gærdespillere ud. Når udeholdet har fået tre gærdespillere ud, skifter de to hold. Udeholdet kan få gærdespillere ud på følgende måde. Kastet ud: Hvis kasteren kaster en bold der rammer gærdet bag gærdespilleren, er gærdespilleren ude. Gærdespilleren afleverer battet til den næste i køen og stiller sig bagerst. Grebet ud: Hvis gærdespilleren slår bolden op i luften og en fra udeholdet griber den, er gærdespilleren ude. Gærdespilleren giver battet videre til den næste i køen, og stiller sig bagerst. Løbet ud: Når gærdespilleren rammer bolden, skal han forsøge at skifte plads med sin makker. Gærdespilleren er ude, hvis udeholdet kan nå at få fat i bolden og kaste den i gærdet i kasterens ende, før gærdespilleren når frem til det. På samme måde kan gærdespilleren som løber mod gærdet i keeperens ende, blive løbet ud, hvis udeholdet kan nå at kaste bolden i gærdet før gærdespilleren når frem. Slået ud: Gærdespilleren har tre forsøg til at ramme bolden. Hvis gærdespilleren ikke rammer bolden på de tre forsøg, er han slået ud. Avancerede regler: Der skiftes kaster efter tre bolde. Når alle på udeholdet har kastet tre bolde bytter de to hold, uanset om indeholdet har tre ude eller ej. Udenom: Hvis kasteren kaster en skæv bold som gærdespilleren ikke kan ramme, gælder kastet ikke, og indeholdet modtager et gratis point. Variation: Der kastes med cricket kast med strakt arm i stedet for underhåndskast

6 Pitch - Gadecricket I skal bruge: Et gærde, et bat, og et antal bolde. Start med at stille banen op. Placer gærdet tæt ved en mur. Spillet kan med fordel spilles i boldbure, skolegård og multibaner, hvor bolden ikke kan slås langt væk. Hvis det er muligt, tegnes et målfelt på jorden 2 meter foran gærdet. Målfeltet tegnes ca. en halv meter bredt, og en meter langt. 15 meter fra gærdet laves et mærke hvor kasterne skal kaste fra. Sådan spilles spillet: Spillet kan spilles af to eller flere spillere. En spiller vælges som gærdespiller, og stiller sig foran gærdet. Resten af spillerne tager en bold, og stiller sig i kø bag kastemærket. Hvis der ikke er bolde til alle, fordeler de sidste spillere sig på banen som markspillere. En af gangen kaster kasterne deres bold mod gærdet og prøver at få gærdespilleren ud. Hvis det lykkes at få gærdespilleren ud, bytter gærdespilleren med den spiller der fik ham ud, der herefter bliver den nye gærdespiller. Gærdespilleren kan blive dømt ude på flere måder: Grebet ud: Hvis gærdespilleren slår bolden op i luften og der er en på banen der griber den, er gærdespilleren ude. Den spiller der greb bolden, bliver den nye gærdespiller. Kastet ud: Hvis kasteren rammer gærdet med sit kast, er gærdespilleren ude, og kasteren bliver den nye gærdespiller. Målfelt: Hvis kasteren rammer målfeltet og gærdespilleren ikke rammer bolden med battet, er han ude, og kasteren bliver den nye gærdespiller. Snittet ud: Hvis gærdespilleren snitter bolden så den rammer muren bag ved gærdet er han ude og kasteren bliver den nye gærdespiller. Avancerede regler: One hand/one bounce: Hvis gærdespilleren slår bolden ned i jorden og det lykkes en af de øvrige spillere at gribe bolden med en hånd før den har ramt jorden igen, er gærdespilleren ude. Den spiller der griber bolden, bliver den nye gærdespiller. Variationer: Det er muligt at spille med point. Der vælges en række mål på banen, som giver gærdespilleren point hvis han kan ramme dem med bolden

7 Cricket-lege Alle lege eksemplificeres med video eller foto på spilcricket.dk under menupunktet spil cricket Leg 1 Først til 0! To personer og en bold. Gerne flere par, da eleverne skal konkurrere mod hinanden. Bolden kastes frem og tilbage 10 gange. Når 10 nås, bytter de to plads og fortsætter med 9 greb. Sådan fortsætter legen til første par når 0. Leg 2 Top og bund En bold. Eleverne står i en halvcirkel rundt om læreren (eller en anden elev). Læreren kaster bolden tilfældigt rundt til eleverne. Hvis man griber bliver man stående. Hvis man taber bolden går man til bunden af rækken (helt til venstre for læreren). Det gælder om at ende i toppen (helt til højre). Leg 3 Kast, klap, grib Bolde. Eleverne fordeler sig, så der er god plads. - Kast bolden lige op i luften. - Klap så mange gange i hænderne de kan nå. - Grib bolden igen. Start evt. med ét klap, og for hver gang den gribes, skal der klappes en gang mere. Tabes bolden startes på et klap igen. Hvem får flest klap på tid?

8 Leg 4 Er du hurtig? Bolde. - Eleverne står parvis overfor hinanden. Den ene holder to bolde i hænderne, den anden har armene langs siden. - Den ene bold slippes. - Bolden skal gribes. Gør gradvist legen mere udfordrende. Evt. kan griberen have armene på ryggen, eller eleven der holder boldene, kan holde boldene lavere inden bolden slippes. Leg 5 Cricket-stafet med bold To bolde, to gærder og to kegler. Bolden ligger på en kegle. Den første samler bolden op, og løber rundt om gærdet der står 10 m. væk. Eleven løber tilbage og lægger bolden tilbage på keglen. Så snart bolden ligger på keglen, må den næste tage bolden, og gentage indtil alle har været igennem. Leg 6 Cricket-kapløb med indstik En bold, et bat, et gærde, tre kegler Stil gærdet og den ene kegle 5 m. fra hinanden. 12 m. fra gærde og kegle placeres to kegler. De konkurrerer to elever mod hinanden. Den ene elev stiller sig ved siden af gærdet og den anden ved siden af ved keglen. Læreren (eller en elev) står bag gærdet og triller en bold ud mod keglen. Eleven ved gærdet løber så hurtigt som muligt rundt om keglen og tager bolden op og kaster ind mod gærdet. Gælder om at ramme gærdet eller, at få bolden ind til læreren der kan stikke gærdet. For den anden elev gælder det om med et bat i hænderne at nå rundt om keglen og tilbage inden den anden elev har stukket gærdet.

9 Leg 7 To bolde i luften Bolde. - Eleverne står parvis overfor hinanden med hver sin bold. De kaster på samme tid til hinanden. - Grib bolden. - Kast igen. Hvor mange gange kan de gribe uden at tabe en af boldene? Øvelsen kan også foregå hvor eleverne er tre og tre sammen, eller endnu flere. Leg 8 Kast efter gærde Bolde og et gærde (alternativt andet kastemål som tasker, kegler m.m.). - Eleverne står parvis overfor hinanden med ca. 20 m. afstand. Placer et gærde eller andet kastemål i midten. - Kast efter gærdet/målet, og forsøg at ramme det. Hvem rammer flest gange? - Rammes gærdet/målet ikke, forsøger den anden elev at gribe bolden. Leg 9 Bold på bat Bolde og bats - Tag et bat og en bold. Jongler med bolden på battets flade side. - Hvor mange gange kan eleverne få bolden til at hoppe på battet uden at tabe den? - Bliver det for nemt, kan eleverne prøve at bruge battets smalle side.

10 Ekstra lege Disse indgår ikke på spilcricket.dk Leg 10 - Cirkelgreb Bold. Læreren (eller en elev) står i midten af en lille cirkel. Han kaster bolden rundt i cirklen efter tur. Herefter skal eleverne klappe i hænderne før de griber bolden igen efter tur. Læreren kaster nu bolden tilfældig rundt i cirklen. Hvis en elev ikke griber, skal de sætte sig ned. Hvis de glemmer at klappe før de griber bolden, skal de sætte sig ned. Hvis de klapper og bolden ikke kommer til dem, skal de sætte sig ned. Legen fortsætter til kun en står tilbage. Leg 11 - Skud på mål En slåtop, to toppe, bat og en bold. Lav et mål mellem to kegler, ca. 2 m bredt. Den ene spiller står på mål. Den anden spiller skyder på mål ved at lægge bolden på en slåtop 8 m fra målet, og slå til bolden med battet.

11 Leg 12 - Indstik-stafet (variation 2) To gærde, fire kegler og to bolde. Banen består af to kegler med ca 20 m. imellem. Midt mellem de to kegler står et gærde. Bag hver kegle står ca. 3 elever. Bolden starter i den ene ende. Den første tager bolden, og kaster den efter gærdet. Efter kastet løber han bag køen bag den anden kegle. Bag den anden kegle modtager den første bolden og kaster efter pindene, og løber herefter bag køen bag den første kegle. Gentag indtil et hold har ramt gærdet 10 gange. Leg 13 Indstik om point Tre kegler, en bold og et gærde. Lav et mål med to kegler 1.5 m. bredt. Midt i målet stilles et gærde. Læreren (eller en elev) står ved siden af gærdet med en bold. Eleverne står ved siden af læreren i en kø. Læreren ruller bolden ud. Den første elev løber ud og prøver at indhente bolden. Når bolden er stoppet, kaster eleven bolden efter gærdet fra hvor bolden blev stoppet. Rammes gærdet giver det 3 point, hvis bolden rammer mellem de to kegler gives 1 point. Læreren samler bolden og ruller den ud til næste elev.

Brug bolden 3. Idéer på spil

Brug bolden 3. Idéer på spil Brug bolden 3 Idéer på spil Indhold i dette hæfte: Bordtennis.............................. 3 Tennis................................... 7 Fodbold................................. 12 Håndbold................................

Læs mere

Øvelser til forhånd og baghånd

Øvelser til forhånd og baghånd Øvelser til forhånd og baghånd Forhånd og baghånd kan integreres i de fleste øvelser. Her er en masse øvelser, som giver mulighed for at lege forhånd og baghånd ind. En øvelse har altid et fagligt formål,

Læs mere

Brug bolden 4. Flere idéer på spil

Brug bolden 4. Flere idéer på spil Brug bolden 4 Flere idéer på spil Indhold i dette hæfte: Bordtennis............................... 3 Tennis................................... 7 Fodbold.................................. 10 Håndbold................................

Læs mere

1. LEGE UDEN BOLD 3 2. LEGE MED BOLD 5 3. LEGE SOM ER FODBOLDRELEVANTE 10 4. SPIL TIL TRÆNING AF TEKNIK 12 5. TRÆNINGSFORLØB 14

1. LEGE UDEN BOLD 3 2. LEGE MED BOLD 5 3. LEGE SOM ER FODBOLDRELEVANTE 10 4. SPIL TIL TRÆNING AF TEKNIK 12 5. TRÆNINGSFORLØB 14 FODBOLDLEGE ØVELSESFORSLAG 1. LEGE UDEN BOLD 3 2. LEGE MED BOLD 5 3. LEGE SOM ER FODBOLDRELEVANTE 10 4. SPIL TIL TRÆNING AF TEKNIK 12 5. TRÆNINGSFORLØB 14 6. ØVELSER MED 1 BOLD PR. SPILLER 17 7. ØVELSER

Læs mere

5 MINUTTERS AKTIVITETER

5 MINUTTERS AKTIVITETER FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 5 MINUTTERS AKTIVITETER Her kan du finde inspiration og idéer til aktiviteter af 5 minutters varighed, hvis dine elever trænger til en pause, hvor de får pulsen op og ilt til

Læs mere

Brug bolden 1. Gamle lege og boldspil

Brug bolden 1. Gamle lege og boldspil Brug bolden 1 Gamle lege og boldspil Indhold i dette hæfte: Forord: Boldens historie................... 3 Fedtefad og trebold....................... 5 Tårnbold................................ 7 Langbold.................................

Læs mere

Indhold. Ludo stafetten 077 Billedlotteri 078 Kortstafetten 079 Master Mind 080 Minerydder 081 Klemmestafet 082

Indhold. Ludo stafetten 077 Billedlotteri 078 Kortstafetten 079 Master Mind 080 Minerydder 081 Klemmestafet 082 Indhold Forord 003 Forklaring på aktivitetsbeskrivelser 004 BRILLIANTE BOLDLEGE 005 Kurvebold 006 Par fodbold 007 Skobold 008 Keglebold 009 TRebound 010 Sæbefodbold 011 Flag fodbold 012 Kwick cricket 014

Læs mere

Powerpauser GODE VANER TIL ET SUNDT SKOLELIV

Powerpauser GODE VANER TIL ET SUNDT SKOLELIV Powerpauser GODE VANER TIL ET SUNDT SKOLELIV Powerpauser er ideer til den gode, lille pause. Den gode pause hjælper med at genoprette den mentale energi, som har betydning for, at eleverne kan holde koncentrationen.

Læs mere

Småspil og volleyspecifikke lege

Småspil og volleyspecifikke lege Småspil og volleyspecifikke lege Småspil i undervisningen er en spændende og udfordrende måde for eleverne at arbejde med tekniske elementer. I dette afsnit præsenteres en masse småspil, der alle bygger

Læs mere

www.dcf.dk Foto: Mikkel Østergaard

www.dcf.dk Foto: Mikkel Østergaard FANGE SÆBEBOBLER 1 Antal børn: Fra et og opefter. Alder: Alle fra ca. to år. Rekvisitter: Sæbebobler og evt. en batteridreven sæbeboblemaskine til at holde i hånden. Fysiske rammer: En legeplads eller

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

Idékatalog KICKSTARTER. Udarbejdet af:

Idékatalog KICKSTARTER. Udarbejdet af: Udarbejdet af: Deltagere og instruktør,, på Kickstarterkurset august-oktober 2012 Indholdsfortegnelse Generelt... 4 Brætspil på en ny måde... 5 Kryds og bolle (udendørs og indendørs):... 5 Kortene i ringen

Læs mere

get moving inspirationskatalog 60 minutter om dagen og gerne mere www.getmoving.dk

get moving inspirationskatalog 60 minutter om dagen og gerne mere www.getmoving.dk get moving 60 minutter om dagen og gerne mere inspirationskatalog www.getmoving.dk Get Moving Inspirationskatalog Sundhedsstyrelsen, 2015 Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København S Emneord:

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 Pasnings- og positionsøvelse Holdet i overtal er altid i boldbesiddelse. Spillerne skal hele tiden sørge for at holdebolden på egne fødder, Den spiller, der evt.

Læs mere

Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege!

Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege! Leg og læring i bevægelsesbåndet Kom lad os lege! Kom lad os lege! er en inspirationsplakat til børn i indskolingen. Dette hæfte indeholder gamle og nye lege samt reglerne på legene. Vi synes, at der er

Læs mere

Hér er et lille udpluk af lege og spil, som vi med sikkerhed ved, har deres oprindelse i middelalderen:

Hér er et lille udpluk af lege og spil, som vi med sikkerhed ved, har deres oprindelse i middelalderen: Middelalderlandsbyen Værkstedsarbejde 3 MIDDELALDERENS LEGE OG SPIL Det går jo som en leg lyder en gammel kendt talemåde. Og vi kender det alle sammen, når tingene bare glider og er muntre og festlige

Læs mere

Armbrøst. Navn: Armbrøst

Armbrøst. Navn: Armbrøst Navn: Armbrøst Armbrøst Beskrivelse: Hæng skiven op på en væg eller dør. Stil dig ca. 2-3 meter fra skiven og skyd med sugekop pilene. Der kan laves en konkurrence med hvor mange point du opnår på 3 pile.

Læs mere

If you can dream it You can do it!

If you can dream it You can do it! If you can dream it You can do it! 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2 FORORD...4 VEJLEDENDE ÅRSPLAN...5 SVØMNING...6 FÆLLESMÅL...6 Indskoling... 6 Mellemtrin... 6 Overbygning... 7 LÆSEPLAN...7

Læs mere

6-14 årige. Øvelseshæfte. Gode lege og spil Tips, tricks og finurligheder NU MED NYE ØVELSER. SoccerTrix. - elektroniske lektier

6-14 årige. Øvelseshæfte. Gode lege og spil Tips, tricks og finurligheder NU MED NYE ØVELSER. SoccerTrix. - elektroniske lektier Øvelseshæfte 6-14 årige SoccerTrix - elektroniske lektier Gode lege og spil Tips, tricks og finurligheder til fodboldskolens børn NU MED NYE ØVELSER 2009 Kære DGI fodboldskoleledere og instruktører Vi ønsker

Læs mere

QIANBALL DOUBLE REGLER REGLER FOR QIANBALL DOUBLE KAMPE. KFUMs Idrætsforbund.

QIANBALL DOUBLE REGLER REGLER FOR QIANBALL DOUBLE KAMPE. KFUMs Idrætsforbund. KFUMs IDRÆTSFORBUND PRÆSENTERER REGLER FOR QIANBALL DOUBLE KAMPE Sidste års medalje vindere. Udarbejdet af KFUMs Idrætsforbund. KFUMs IDRÆTSFORBUND Revideret januar 2008. Danske double spilleregler for

Læs mere

Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2

Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2 Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2 I dette materiale, målrettet skoler og fritidsordninger, er kidsvolleyreglerne rettet til, så de passer til en undervisningssituation, hvor idrætslæreren har grupper

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Husmandsfinte 2. Zidane-finte 3. Okocha-finte 4. Laudrup-finte 5. Cruyff-vending 6. Ronaldo-retningsskift (bag om støtteben) 7. 8 forskellige driblerytmer

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i mindre grupper

Læs mere

Regnestrategier. Matematik 7.-9. klasse

Regnestrategier. Matematik 7.-9. klasse Regnestrategier Matematik 7.-9. klasse Udgivet af Dansk Skoleidræt Marts 2014 1. udgave, 1. oplag Trykt i 500 stk. Forfattere: Lene Faaborg Stenger, Tønder Ungdomsskole og Tine Vind Bromerholm. Grafisk

Læs mere

Mindfulness og Empati Kropsøvelser

Mindfulness og Empati Kropsøvelser Mindfulness og Empati Kropsøvelser Generelt Stå med en hoftebredde mellem fødderne. Fordel vægten mellem hæl, punktet under lilletåen og punktet under storetåen. Mærk forbindelsen mellem fod og gulv. Husk

Læs mere

Nogle elever lærer bedst teori, når de får mulighed for at bruge hele kroppen i undervisningen

Nogle elever lærer bedst teori, når de får mulighed for at bruge hele kroppen i undervisningen Gøre/Røre Kort Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Geometri og måling. Matematik 7.-9. klasse

Geometri og måling. Matematik 7.-9. klasse Geometri og måling Matematik 7.-9. klasse Udgivet af Dansk Skoleidræt Marts 2014 1. udgave, 1. oplag Trykt i 500 stk. Forfattere: Lene Faaborg Stenger, Tønder Ungdomsskole og Tine Vind Bromerholm. Grafisk

Læs mere

Lege som oldemor og oldefar legede, da de var børn

Lege som oldemor og oldefar legede, da de var børn Lege som oldemor og oldefar legede, da de var børn Stikke Palles øje ud Ant al: 2 Du skal b r ug e: en st o k o g t o t r æklo d ser Stil jer ryg mod ryg med en stok m ellem benene Når der bliver råbt

Læs mere

1-2-TRÆNER VOLLEYBALL KIDSVOLLEY DEN SJOVESTE SVEDER

1-2-TRÆNER VOLLEYBALL KIDSVOLLEY DEN SJOVESTE SVEDER VOLLEYBALL 1 KIDSVOLLEY DEN SJOVESTE SVEDER 2 VOLLEYBALL INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen på kursus 3 Underhåndsserv 8 Baggerslag 10 Fingerslag 12 Smash 14 Sådan vælger du de øvelser, som du vil bruge i træningen

Læs mere