Til Folketingets Skatteudvalg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til Folketingets Skatteudvalg"

Transkript

1 Journal nr Dato : 7. august 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333 og 334 af 2. juli (Alm. del). Stillet efter ønske af Jesper Petersen (SF). Kristian Jensen /Tina R. Olsen

2 Spørgsmål 321: " SKAT har her lige før sommerferien udsendt en organisationsplan for den store omorganisering af SKAT. Ifølge denne er der udpeget ny direktion, og dennes placering er oplyst, medens der ikke før efter sommerferien meddeles det egentlige personale, hvor den enkelte medarbejder skal placeres, således at SKATs medarbejdere nu tager på sommerferie i uvished om deres fremtidige rolle, medens direktionen har deres på det tørre. Er dette i overensstemmelse med moderne personalepolitik, eller et tegn på, at SKATS personalepolitik med manglende hensyn til personalet fortsætter?" Rammerne for SKATs fremtidige struktur er fastlagt lige før sommerferien, og det er så meningen at disse rammer udfyldes i løbet af efteråret. Det er valgt med baggrund i SKATs vision for åbenhed, der også gælder internt i forholdet mellem ledelse og medarbejdere, at give en bred information til alle medarbejdere om de overordnede rammer, så snart disse var fastlagt. Det giver ledere og medarbejdere de bedste betingelser for at deltage i og være trygge ved den videre proces med udfyldelse af rammerne. Planen om ændring af SKATs struktur skal ses på baggrund af den fusion af den kommunale og den statslige skatteforvaltning, der blev gennemført i forbindelse med strukturreformen. Her blev medarbejderne placeret i en geografisk struktur med 30 skattecentre. I forlængelse heraf blev der desuden etableret de landsdækkende enheder, dvs. Kundecenter, Betalingscenter og Inddrivelsescenter. I forbindelse med etableringen af SKAT blev det samtidig besluttet, at der skulle ske en evaluering af den nye struktur efter ca. 2 år. Dette er nu sket gennem en interviewundersøgelse samt gennem en række debatmøder og drøftelser med personaleorganisationerne. På baggrund af disse input er der nu udarbejdet en plan for ændring af organiseringen. Det gennemgående element i planen er, at der skal ske en øget udnyttelse af mulighederne i den enhedsforvaltning, der blev etableret med SKAT. Det betyder at en række opgaver fremover løses på tværs af den geografiske opdeling på skattecentre som led i en øget specialisering på flere områder. Erfaringerne med etablering af de landsdækkende centre har været gode, og kan udnyttes på flere områder for at understøtte effektivisering, bedre service og øget retssikkerhed. Herudover viser evalueringen af SKATs organisation et behov for en forenkling af den ledelsesstruktur, der blev etableret til at gennemføre fusionen. Hele evalueringen og beslutningen om den nye plan for organisering er gennemført i et tæt samspil med personaleorganisationerne.

3 2 Planen indebærer først og fremmest, at der skal ske en ny indplacering af en række ledere i den nye struktur. Den øgede specialisering på tværs af skattecentrene indenfor regionerne og på tværs af landet medfører, at skattedirektører, fagchefer og en række kontorchefer får nye ansvarsområder. De berørte ledere er på forhånd på en række møder orienterede om planen og den indplaceringsproces, der kommer til at foregå i perioden august til november. Planen indebærer desuden, at afdelingsledere i SKAT får nye referencelinier til direktør-niveauet. De kommer til at referere til en regional indsats- eller vejlednings- og afregningsdirektør eller en direktør for en landsdækkende enhed. Disse referencelinier skal være fastlagt pr. 1. januar Herudover vil en række afdelingsledere opleve, at deres opgaveområde ændrer sig. Dette vil for nogle ske pr. 1. januar og for andre vil det være en udvikling, der strækker sig over flere år. Planen indebærer, at det er de nye regionale ledelser, som er på plads i oktober, der planlægger den præcise opgavefordeling. For de fleste medarbejdere sker der ikke store omlægninger på kort sigt. Udgangspunktet i den nye struktur er, at den geografiske placering af skattecentrene fra strukturreformen bevares. En række medarbejdere vil dog komme til at referere til en anden leder end i dag, og en række medarbejdere vil også få ændrede arbejdsopgaver som følge af den øgede specialisering, der får betydning for, hvilke opgaver der løses på det enkelte skattecenter. For mange vil det være en udvikling, der sker over en længere periode. En stor udfordring i de kommende år vil være at sikre, at der sker kompetenceudvikling af medarbejderne, så de er i stand til at varetage de opgaver, der er placeret i deres område. Det vil være en hovedopgave for de regionale ledelser at tilrettelægge den bedst mulige proces for ændringerne i forhold til medarbejderne. Jeg har vanskeligt ved at genkende udsagnet om, at SKATs personalepolitik skulle indebære manglende hensyn til personalet. Der er netop lagt stor vægt på en bred involvering i evalueringen af SKATs organisation, og det vil også gælde i forbindelse med udfyldelsen af de rammer, der nu er lagt for fremtiden.

4 Spørgsmål 322: "Hvor mange medarbejdere regner man med frivilligt vil forlade SKAT som følge af den forestående store omorganisering i efteråret 2008?" SKAT har oplyst følgende: På kort sigt vil det store flertal af medarbejdere ikke opleve arbejdsmæssige ændringer som følge af den forestående omorganisering. Der forventes derfor ikke nogen særlig personaleafgang i den anledning.

5 Spørgsmål 323: "I hvilket omfang regner man med at ledere, der er tjenestemænd, og som degraderes efter den nye organisationsplan, skal have 3 års rådighedsløn?" SKAT har oplyst følgende: Der forventes som udgangspunkt ikke at blive tale om rådighedsløn for tjenestemænd. Målet er, at der vil kunne findes gode jobs til de ledere, der ønsker at fortsætte i den nye struktur. Der arbejdes derfor med en række muligheder for de ledere, der ikke indplaceres i den fremtidige ledelsesorganisation. Mulighederne for fratrædelsesordninger for ledere er under overvejelse.

6 Spørgsmål 324: "Hvilke budgetmidler er afsat til den kommende omorganisering af SKAT, herunder til fratrædelsesordninger m.v., og hvilke besparelser forventer man at opnå ved, at menige medarbejdere i SKAT opsiger deres stilling på grund af endnu en omstrukturering?" SKAT har oplyst følgende: Der har i perioden frem til sommerferien 2008 været afsat ca. 3 mio. kr. til analyser, møder mv., herunder bistand fra eksterne konsulenter. Der er igangsat en undersøgelse af behovet for IT-mæssige tilretninger. Der er igangværende overvejelser om mulighederne for at tilbyde eventuelle fratrædelsesordninger til ledere. Der er endnu ikke klarhed over de økonomiske rammer for sådanne eventuelle ordninger. Jf. svaret på spørgsmål 322 forventes der ikke at blive tale om, at medarbejdere opsiger deres stilling på grund af omorganiseringen, og derfor er der ikke en forventning om at opnå besparelser på lønbudgettet.

7 Spørgsmål 325: "I den nye direktion på 7 mand, som er udpeget af ministeren, er der ingen kvinder. Er det i overensstemmelse med SKATs fremtidige personalepolitik?" I forbindelse med organisationsændringen er der alene foretaget en omstrukturering af den hidtidige direktion. Der er ikke sket nyudnævnelser. Den aktuelle kønsfordeling i direktionen er derfor ikke et udtryk for SKATs fremtidige personalepolitik.

8 Spørgsmål 326: "Hvorledes er den aktuelle fordeling af SKATs ansatte på køn?" SKAT har oplyst følgende: De ansatte i SKAT fordeler sig med ca. 60 % kvinder og ca. 40 % mænd.

9 Spørgsmål 327: "SKAT har udpeget 6 direktører til chefer for de nye regioner. Hvor mange af disse direktører har i deres karriere været beskæftiget med skatteligning, konkret skatterevision eller konkret sagsbehandling af skatteretslige emner?" Stillingen som direktør for Region Midtjylland er endnu ikke besat. Der er derfor alene udpeget fem direktører. Tre af direktørerne har tidligere i deres karriere i en vis udstrækning været beskæftiget med skatteligning, konkret skatterevision eller konkret sagsbehandling af skatteretlige emner.

10 Spørgsmål 328: "SKAT gennemførte i foråret 2007 en større rekrutteringskampagne. Hvor mange nyansættelser fandt sted på grundlag af kampagnen, og hvor mange af disse er fortsat ansat i SKAT?" SKAT har oplyst følgende: Der er i 2007 sket nyansættelse af medarbejdere dels som følge af rekrutteringskampagnen og dels i forbindelse med etablering af kundecentrene samt Betalingscentret i Ringkøbing. I alt er der i 2007 sket nyansættelse i SKAT af 588 personer svarende til 574,3 årsværk. Der foreligger ikke opgørelser, der viser den præcise effekt af rekrutteringskampagnen, men nedenstående opgørelse giver et relativt præcist billede af rekrutteringsforløbet i Således er der i Hovedcentret, samarbejderne og de særlige enheder ansat 313,7 årsværk. Hertil kommer kontorelever, således at der i alt er ansat 391 årsværk udover de særlige tiltag til bemanding af Betalingscenter og Kundecenter. Heraf er 45,5 årsværk svarende til 11,6 procent fratrådt. Hertil kommer 6 ledere, hvoraf én er fratrådt. Vedrørende Betalingscentret og Kundecentret samt overførsler fra Ribe og Ringkøbing amter er der ansat 177,3 årsværk, hvoraf 30,2 årsværk svarende til 17 procent er fratrådt. Samlet er 76,7 årsværk svarende til 13,4 procent af de nyansatte fratrådt. Årsværk Heraf fratrådt Ledere 6,0 1,0 Medarbejdere - Hovedcentret 66,1 10,6 - Samarbejder 219,9 25,6 - BetalingsCentret 84,8 6,8 - KundeCentret 69,5 18,4 - Andre Særlige Enheder 27,7 4,0 Kontorelever 77,3 5,3 Overført fra Ribe og Ringkøbing Amt 23,0 5,0 I alt 574,3 76,7 Der kan være et vist overlap mellem rekrutteringskampagnen og de særlige ansættelser i forbindelse med bemanding af Kundecenter og Betalingscenter.

11 Spørgsmål 329: "I hvilket omfang er medarbejderne i SKAT inddraget i udarbejdelsen af den nu bebudede omfattende omstrukturering?" SKAT har oplyst følgende: Som oplæg til den nye struktur er der gennemført en omfattende interviewundersøgelse af en række ledere og medarbejdere i SKAT. Ved beslutningen om SKATs nye struktur har direktionen blandt andet støttet sig til input fra SKATs ledere indsamlet i forbindelse med debatmøder i løbet af foråret. Endelig har personaleorganisationerne løbende været inddraget i arbejdet. En del af det arbejde, der bliver sat i gang efter sommerferien, er mere detaljerede analyser af opgaver og processer. Denne fase kræver et indgående kendskab til såvel opgaver og processer som til lokale forhold og ressourcer. Der vil derfor blive tale om en bred involvering i arbejdet med at få lagt de endelige opgavesnit.

12 Spørgsmål 330: "Kan det bekræftes, at medarbejdere, herunder ledere med resultatløn, er blevet mødt med en negativ reaktion, hvis de har udtalt sig negativt om de organisatoriske tiltag i de seneste år?" Nej, det kan ikke bekræftes.

13 Spørgsmål 331: "Kan ministeren bekræfte, at det ifølge de fremlagte organisationsplaner, skal være de samme afdelinger, der skal forestå indsatsen mod økonomisk kriminalitet (og dermed undersøge om der er sket overtrædelse af skattekontrollovens straffebestemmelser), som også skal forestå opgaven med afgørelse af, om skatteydere skal have forelagt bødeforlæg eller om en given sag skal oversendes til politiet?" SKAT har oplyst følgende: "Opgaven vedrørende ansvarssager - det vil sige administrativ fastsættelse af bødeforlæg - vil også i den fremtidige struktur være adskilt fra afdelinger, der beskæftiger sig med blandt andet økonomisk kriminalitet.

14 Spørgsmål 332: "Er det ud fra en retssikkerhedsmæssig vurdering en hensigtsmæssig udvikling, at efterforskning og den strafferetslige bedømmelse sker hos samme enhed i SKAT i fremtiden?" Jf. svar på spørgsmål nr. 331 er administrativ ansvarsbehandling allerede i dag og vil også i den fremtidige struktur - være adskilt fra den skattemæssige sagsbehandling. Det er i øvrigt overladt til anklagemyndigheden at foretage den strafferetslige bedømmelse i skattesager.

15 Spørgsmål 333: "Kan ministeren bekræfte, at der i den foreslåede organisationsplan lægges op til, at der ikke i Hovedcenteret skal foregå egentlig sagsbehandling, men kun planlægning og styring? Hvordan sikres at medarbejderne i hovedcenteret, herunder i juridisk service, har den fornødne indsigt i udviklingstendenserne hos skatterådgiverne m.v., når der ikke sker en selvstændig sagsbehandling af tunge sager i Hovedcenteret?" SKAT har oplyst følgende: Det er korrekt, at der i den fremtidige struktur ikke vil foregå egentlig sagsbehandling i Hovedcentret. Opsamlingen af erfaringer i forbindelse med tunge sager på skatteområdet er i øvrigt ikke hidtil primært sket i Hovedcentret, men i de regionale indsatsafdelinger, i Center for Store Selskaber samt i de særlige regionale afdelinger for Økokrim og TP-ligning. Det er primært her, der sker en løbende opfølgning i forhold til udviklingen hos skatterådgiverne baseret på konkrete sager. Den nye organisering muliggør netop en styrkelse af dette område. Der sker en samling på ledelsesplan af Center for Store Selskaber med de regionale TPligningsafdelinger i én landsdækkende enhed, som hermed varetager al ligning af selskaber med mere end 250 ansatte. Ligeledes samles Økokrim-afdelingerne i en landsdækkende enhed. Disse enheder vil få bedre muligheder for prioritering og opfølgning på området. Et vigtigt element i den nye organisering er desuden omorganiseringen af det nuværende Juridisk Service. Det fremtidige Juridisk Center vil bestå af eksperter, der er placeret i hele landet. Eksperterne vil i samspil med et netværk af specialister inden for de enkelte fagområder sikre, at der bliver fælles praksis og kvalitet på tværs af landet. Samtidig sikrer denne model, at der sker en opsamling af udviklingstendenserne hos skatterådgivere m.fl. hos de eksperter, der har ansvaret for at overvåge, hvordan skattelovgivningen fungerer, og som har mulighed for at agere i forhold til problemer på de enkelte fagområder.

16 Spørgsmål 334: "Hvordan er Skatteministeriets retssikkerhedsmæssige målsætning indgået i planerne for den kommende omorganisering af SKAT?" SKATs direktion fastlagde tidligt i evalueringsarbejdet fire hovedhensyn, som har udgjort en vigtig ramme for tilblivelsen af den fremtidige struktur. Ét af disse hensyn er ensartethed og kvalitet i opgaveløsningen, som netop er med til at sikre borgenes retssikkerhed. I en model, der arbejder mod fuld udnyttelse af enhedsorganisationen, vil landsdækkende enheder og et netværk af specialister i samspil med et landsdækkende Juridisk Center sikre, at der bliver fælles praksis og kvalitet i afgørelserne på tværs af landet.

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 421 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 421 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 421 Offentligt J.nr. j.nr.. 09-105958 Dato : 16. juni 2009 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 421 af 10. juni 2009. (Alm.

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 4. oktober (Alm. del). / Tina R. Olsen

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 4. oktober (Alm. del). / Tina R. Olsen Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 5 Offentligt J.nr. 06-115949 Dato : 19. december 2006 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 4. oktober 2006. (Alm. del).

Læs mere

Vigtige eller principielle sager - arbejdsgange i SKAT

Vigtige eller principielle sager - arbejdsgange i SKAT Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 102 Offentligt Vigtige eller principielle sager - arbejdsgange i SKAT Dato for udsendelse Til Sagsnummer - Ansvarlig fagkontor Forfatter Resumé 1. november

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2005-711-0048 Den

Skatteministeriet J.nr. 2005-711-0048 Den Skatteudvalget S 545 - O Skatteministeriet J.nr. 2005-711-0048 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 110 - Forslag til Lov om skatteforvaltningsloven. Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget L 130 - Offentlig Skatteministeriet J.nr. 04-711-30 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 130 - Forslag til Lov om Skatteforvaltningsloven. Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål

Læs mere

L Forslag til Skatteforvaltningsloven.

L Forslag til Skatteforvaltningsloven. Skatteministeriet J.nr. 04-711-30 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 130 - Forslag til Skatteforvaltningsloven. Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 4 og 5 af 1. december 2004. Kristian

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om fusionen af skatteforvaltningen

Rigsrevisionens notat om beretning om fusionen af skatteforvaltningen Rigsrevisionens notat om beretning om fusionen af skatteforvaltningen (II) November 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om fusionen af skatteforvaltningen (II) (beretning nr. 7/2011)

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 327 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 327 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 327 Offentligt J.nr. J.nr. 7-126229 Dato : 5. September 27 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 327, 328 og 329 af 8. august

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr.116, 117, 118 og 119 af 9. januar 2007. (Alm. del). /Tina R. Olsen

Hermed sendes svar på spørgsmål nr.116, 117, 118 og 119 af 9. januar 2007. (Alm. del). /Tina R. Olsen Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 118 Offentligt J.nr. j.nr. 07-005347 Dato : Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr.116, 117, 118 og 119 af 9. januar 2007. (Alm.

Læs mere

Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune

Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune Referat fra ekstraordinært møde Mødetidspunkt: Fra kl.: 17.00 Til kl.: 17.40 Mødested: Byrådssalen, Stænderpladsen 2, Viborg Mødenr.: 8 Fraværende: Karin Gaardsted, Steffen Andreasen, Katrine Ørnebjerg

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05 RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om selskabsligningen (beretning nr. 16/01) 1. I mit notat til statsrevisorerne af

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel. November 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel. November 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel November 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om indsatsen mod momskarruselsvindel (beretning

Læs mere

Status på Redegørelse om kontrolsager

Status på Redegørelse om kontrolsager Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 160 Offentligt Notat J.nr. 13-6495295 11. april 2014 Status på Redegørelse om kontrolsager Bred medieomtale af en række af SKATs kontrolsager medførte, at den tidligere

Læs mere

Skatteudvalgets ekspertmøde om retssikkerhed på skatteområdet 11. september 2013

Skatteudvalgets ekspertmøde om retssikkerhed på skatteområdet 11. september 2013 Retsudvalget, Skatteudvalget 2012-13 REU Alm.del Bilag 401, SAU Alm.del Bilag 309 Offentligt Skatteudvalgets ekspertmøde om retssikkerhed på skatteområdet 11. september 2013 Generelt om retssikkerheden

Læs mere

Struer Kommune Udvikling af organisationen

Struer Kommune Udvikling af organisationen Projektbeskrivelse Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 1 2. Formål med opgaven... 2 3. Indhold af projektet... 2 4. Organisering af opgaven... 3 5. Resultat af projektet... 4 6. Tidsplan... 4 BILAG 1...

Læs mere

Tak fordi jeg får lejlighed til at uddybe min politik og holdning i forhold til retssikkerhed og åbenhed på skatteområdet.

Tak fordi jeg får lejlighed til at uddybe min politik og holdning i forhold til retssikkerhed og åbenhed på skatteområdet. Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 574 Offentligt Tale 14. maj 2014 J.nr. 14-2323304 Samråd aktindsigt i interne arbejdsdokumenter Samrådsspørgsmål AE Hvordan harmonerer ministerens

Læs mere

Retsudvalget, Skatteudvalget REU Alm.del Bilag 401, SAU Alm.del Bilag 309 Offentligt. Arbejdsplan for retssikkerhed 2013

Retsudvalget, Skatteudvalget REU Alm.del Bilag 401, SAU Alm.del Bilag 309 Offentligt. Arbejdsplan for retssikkerhed 2013 Retsudvalget, Skatteudvalget 2012-13 REU Alm.del Bilag 401, SAU Alm.del Bilag 309 Offentligt Arbejdsplan for retssikkerhed 2013 Notat Borger- og retssikkerhedschefen 30. april 2013 Arbejdsplan for retssikkerhed

Læs mere

Statsrevisorernes beretning nr. 4/2007 om fusionen mellem den statslige og kommunale skatte- og inddrivelsesforvaltning

Statsrevisorernes beretning nr. 4/2007 om fusionen mellem den statslige og kommunale skatte- og inddrivelsesforvaltning Skatteministeren Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Telefon 3392 3392 Telefax 3392 4258 www.skm.dk skm@skm.dk CVR-nr 17146815 EAN.NR.

Læs mere

Overblik over opgaver - organisation og styring

Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsnr.: 2014/0004936 Dato: 23. juni 2014 Titel: Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsbehandler: Pia Lægaard Andersen, Direktionskonsulent 1. Indledning Dette notat har til formål at skabe

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring. September 2014

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring. September 2014 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring September 2014 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om fusionen mellem den statslige og kommunale skatte- og inddrivelsesforvaltning. December 2007

Beretning til Statsrevisorerne om fusionen mellem den statslige og kommunale skatte- og inddrivelsesforvaltning. December 2007 Beretning til Statsrevisorerne om fusionen mellem den statslige og kommunale skatte- og inddrivelsesforvaltning December 2007 BERETNING OM FUSIONEN MELLEM DEN STATSLIGE OG KOMMUNALE SKATTE- OG INDDRIVELSESFORVALTNING

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2006 RN A307/06

RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2006 RN A307/06 RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2006 RN A307/06 Udvidet notat til statsrevisorerne om SKATs inddrivelse af skatter og afgifter efter fusionen den 1. november 2005 I. Resumé 1. Statsrevisorerne

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 99/05-502-00360 Den Spørgsmål 105-109

Skatteministeriet J.nr. 99/05-502-00360 Den Spørgsmål 105-109 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 109 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 99/05-502-00360 Den Spørgsmål 105-109 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed fremsendes svar på spørgsmål

Læs mere

Skatteministeriet Den

Skatteministeriet Den Skatteudvalget, Skatteudvalget L 130 - Bilag 1,L 131 - Bilag 1 Offentlig Skatteministeriet 04-711-28 Den 04-711-30 Til Folketingets Skatteudvalg Til udvalgets orientering fremsendes modtagne udtalelser

Læs mere

Kommissorium: Organisering af 4K-samarbejdet på børne-, unge- og kulturområdet: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Rudersdal

Kommissorium: Organisering af 4K-samarbejdet på børne-, unge- og kulturområdet: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Rudersdal Revideret og endelig udgave april 2014 Kommissorium: Organisering af 4K-samarbejdet på børne-, unge- og kulturområdet: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Rudersdal og Gladsaxe INDHOLD 1. Formål med 4K-samarbejdet

Læs mere

1. Resume Teknik og Miljø fremlægger et forslag til organisatoriske ændringer, der skal sikre et styrket Teknik og Miljø.

1. Resume Teknik og Miljø fremlægger et forslag til organisatoriske ændringer, der skal sikre et styrket Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og miljø Dato 6. marts 2018 Organisationsudvikling for Styrket Teknik og Miljø Organisatoriske ændringer i Teknik og Miljø med henblik på at styrke

Læs mere

Administrationen udfører de vedtagne beslutninger og har ansvaret for at løse regionens opgaver inden for de politisk besluttede rammer.

Administrationen udfører de vedtagne beslutninger og har ansvaret for at løse regionens opgaver inden for de politisk besluttede rammer. Organisationsplan 1 Indholdsfortegnelse 1. Grundlaget for Region Sjællands virke... 3 1.1 Regionens hovedopgaver... 3 1.2 Vi er til for dig... 3 1.3 Grundlæggende organisatoriske principper... 4 2. Region

Læs mere

Samrådsspørgsmål AO: Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse

Samrådsspørgsmål AO: Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 497 Offentligt Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse Samrådsspørgsmål AO:

Læs mere

Formål med workshop. Hvad er Skattecenter København?

Formål med workshop. Hvad er Skattecenter København? Skattecenter København på ny rejse med Excellence Workshop med Skattecenter København SCKK kvalitetskonference den 15. november 2007 Formål med workshop Besvarelse af og mulighed for dialog i forbindelse

Læs mere

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 8, 9, 10 og 45 af 7. maj 2008, stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF). / Tina R.

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 8, 9, 10 og 45 af 7. maj 2008, stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF). / Tina R. j.nr. 08-068742 Dato : 14. maj 2008 Til Folketingets Skatteudvalg L 160 - forslag til lov om skattenedslag for seniorer. Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 8, 9, 10 og 45 af 7. maj 2008,

Læs mere

7/2011. Beretning om fusionen af skatteforvaltningen (II) Skatteudvalget SAU alm. del Bilag 223. Offentligt

7/2011. Beretning om fusionen af skatteforvaltningen (II) Skatteudvalget SAU alm. del Bilag 223. Offentligt Skatteudvalget 2011-12 SAU alm. del Bilag 223 Offentligt Statsrevisorerne 2011-12 Beretning nr. 7 Beretning om fusionen af skatteforvaltningen (ll) Offentligt 7/2011 Beretning om fusionen af skatteforvaltningen

Læs mere

[Det talte ord gælder]

[Det talte ord gælder] Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 349 Offentligt [Det talte ord gælder] Samrådsspørgsmål S: Ministeren bedes redegøre for konsekvenserne af den igangværende strukturomlægning af SKAT på Fyn, navnlig

Læs mere

Dagsorden. Møde i MED-Hovedudvalget Onsdag den 16. maj 2018 kl. 09:30 Mødelokale 8/9 i Regionshuset. Deltagere:

Dagsorden. Møde i MED-Hovedudvalget Onsdag den 16. maj 2018 kl. 09:30 Mødelokale 8/9 i Regionshuset. Deltagere: Dagsorden Møde i MED-Hovedudvalget Onsdag den 16. maj 2018 kl. 09:30 Mødelokale 8/9 i Regionshuset Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Formand, Per Bennetsen Leif Panduro Jensen Lone Lindsby Karsten Ole

Læs mere

Undersøgelseskommissionen har efter lov om undersøgelseskommissioner 4, stk. 2, til opgave at undersøge og redegøre for det samlede begivenhedsforløb,

Undersøgelseskommissionen har efter lov om undersøgelseskommissioner 4, stk. 2, til opgave at undersøge og redegøre for det samlede begivenhedsforløb, UDKAST Lovafdelingen Dato: 30. juni 2017 Kontor: Stats- og Menneskeretskontoret Sagsbeh: Henrik Skovgaard-Petersen Sagsnr.: 2017-750-0562 Dok.: 2358012 Kommissorium for en undersøgelseskommission om SKAT

Læs mere

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne AMTSRÅDSFORENINGEN 11.16.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OMRÅDE... 3 2. FORMÅL...

Læs mere

Varde Kommune. Overordnede spilleregler. for. aftalestyring

Varde Kommune. Overordnede spilleregler. for. aftalestyring Varde Kommune Overordnede spilleregler for aftalestyring 2012 Dok. nr. 1022255 Indholdsfortegnelse 1. AFTALESTYRING...3 1.1 Baggrund og formål...3 1.2 Hvad er en aftale?...4 1.3 Dialog som omdrejningspunkt

Læs mere

ORGANISATIONSPLAN OG FORRETNINGSGANGE... 3 1. GRUNDLAGET FOR REGION SJÆLLANDS VIRKE...

ORGANISATIONSPLAN OG FORRETNINGSGANGE... 3 1. GRUNDLAGET FOR REGION SJÆLLANDS VIRKE... Indholdsfortegnelse ORGANISATIONSPLAN OG FORRETNINGSGANGE... 3 1. GRUNDLAGET FOR REGION SJÆLLANDS VIRKE... 4 1.1 REGIONENS HOVEDOPGAVER... 4 1.2 REGION SJÆLLANDS VISION... 4 1.3 DE GRUNDLÆGGENDE ORGANISATORISKE

Læs mere

2) Frivillig overførsel på overenskomstmæssige vilkår. Enkelte steder har tjenestemænd givet afkald på deres tjenestemandsstatus og er gået over til ansættelse i den private virksomhed, hvorefter aflønning

Læs mere

TRYGHED OG KOMPETENCEUDVIKLING

TRYGHED OG KOMPETENCEUDVIKLING BILAG TIL FORHANDLINGSPROTOKOL 1 TRYGHED OG KOMPETENCEUDVIKLING Parternes fælles arbejde med kompetenceudvikling i staten Den økonomiske krise og behovet for løbende opgavemæssige og organisatoriske forandrings-

Læs mere

Bilag 1. Oplæg til vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler

Bilag 1. Oplæg til vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler Dato 09-11-2017 NCHO/NIVG/ELSD Sagsnr. 4-1010-336/1 Bilag 1. Oplæg til vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler Dette oplæg danner baggrund for arbejdsgruppens drøftelser på 2. workshop

Læs mere

Notat AMK vagtcentral Fremtidig organisering og økonomi

Notat AMK vagtcentral Fremtidig organisering og økonomi Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 14/24519 Dato: 23. februar 2015 Udarbejdet af: Malene Jeppesen E mail: Malene.Jeppesen@rsyd.dk Telefon: 76631431 Notat AMK vagtcentral

Læs mere

L 121- Forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Enklere forskuds- og selvangivelsesprocedure samt frivillig indberetning af gaver m.v.).

L 121- Forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Enklere forskuds- og selvangivelsesprocedure samt frivillig indberetning af gaver m.v.). Skatteudvalget L 121 - Svar på Spørgsmål 4 Offentligt J.nr. 2005-711-0050 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget L 121- Forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Enklere forskuds- og selvangivelsesprocedure

Læs mere

Retssikkerhedspakke II Borgeren skal stå stærkere

Retssikkerhedspakke II Borgeren skal stå stærkere Retssikkerhedspakke II Borgeren skal stå stærkere Borgeren skal stå stærkere 2 Borgeren skal stå stærkere Borgeren skal stå stærkere 3 Fuld omkostningsgodtgørelse for selskaber og fonde Reglerne i dag

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi. September 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi. September 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi September 2009 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om ToldSkats indsats mod sort økonomi

Læs mere

Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet

Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet Skabelon for implementering af anbefalinger i forbindelse med organisationseftersynet Organisatorisk enhed/funktion Hvordan er arbejdet organiseret? (Som projekt eller opgave) Deltagere Tidsplan Hvor afklares

Læs mere

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. J.nr.: 9.02.02.1 9. november 2004 Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet Indledning

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Lyngby-Taarbaek Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor

Læs mere

Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration

Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration Dokumentnummer 12912-15 Sagsnummer 15-12912 Dato: 19/11 2015 Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration Direktionen i Varde Kommune har i efteråret 2015 gennemført en vurdering af kommunens

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om fusionen af skatteforvaltningen (II) Februar 2012

Beretning til Statsrevisorerne om fusionen af skatteforvaltningen (II) Februar 2012 Beretning til Statsrevisorerne om fusionen af skatteforvaltningen (II) Februar 2012 BERETNING OM FUSIONEN AF SKATTEFORVALTNINGEN (II) Indholdsfortegnelse I. Introduktion og konklusion... 1 II. Indledning...

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06

RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06 RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om statsamternes produktivitet og effektivitet (beretning nr. 2/02) Indledning 1. I

Læs mere

Status for implementering af handleplanen på arbejdsmarkedsområdet

Status for implementering af handleplanen på arbejdsmarkedsområdet Status for implementering af handleplanen på arbejdsmarkedsområdet Kommunalbestyrelsen besluttede på mødet den 18. november 2014 en handleplan for arbejdsmarkedsområdet. Handleplanen omfatter 5 indsatsområder:

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om opfølgning på notat om benchmarking af regionernes ledelse og administration. Maj 2011

Notat til Statsrevisorerne om opfølgning på notat om benchmarking af regionernes ledelse og administration. Maj 2011 Notat til Statsrevisorerne om opfølgning på notat om benchmarking af regionernes ledelse og administration Maj 2011 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning på notat om benchmarking

Læs mere

KVIK I ANKESTYRELSEN - SELVEVALUERING EFTER KVIK-MODELLEN MED FOKUS PÅ MEDARBEJDERINDDRAGELSE

KVIK I ANKESTYRELSEN - SELVEVALUERING EFTER KVIK-MODELLEN MED FOKUS PÅ MEDARBEJDERINDDRAGELSE KVIK I ANKESTYRELSEN - SELVEVALUERING EFTER KVIK-MODELLEN MED FOKUS PÅ MEDARBEJDERINDDRAGELSE Læs om, hvordan Ankestyrelsen har tilrettelagt en selvevaluering, hvor alle medarbejdere har deltaget i arbejdet

Læs mere

VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED

VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED Objektivitet, kvalitet og effektivitet Anklagemyndighedens virksomhedsstrategi 2017 SYV FOKUSPUNKTER FOR ANKLAGEMYNDIGHEDEN I de seneste år har vi i anklagemyndigheden gennemført

Læs mere

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen, jf. årsregnskabslovens 99b Forklaringsnoter 1. ÅRL 99b Virksomheder i regnskabsklasse C (stor) og D skal opstille måltal for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Solrød Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen, jf. årsregnskabslovens 99b Forklaringsnoter 1. ÅRL 99b Virksomheder i regnskabsklasse C (stor) og D skal opstille måltal for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

Direktionens besvarelse af høringssvar

Direktionens besvarelse af høringssvar Dato 15-11-2015 Dok.nr. 158086/15 Sagsnr. 15/12912 Ref. KIOL Direktionens besvarelse af høringssvar Forslag Afdelinger Høringssvaret Direktionens overvejelser/svar Ad A) Borgerservic e og GIS Fælles MED

Læs mere

Notat til OmrådeMED Ny organisation i Beskæftigelse

Notat til OmrådeMED Ny organisation i Beskæftigelse Notat til OmrådeMED Ny organisation i Beskæftigelse Dette notat beskriver direktionens forslag til Økonomiudvalget om, at Beskæftigelse og skal organiseres i en ny struktur i kommunen med virkning fra

Læs mere

Stillings- og personprofil. Specialist til støttet byggeri Haderslev Kommune

Stillings- og personprofil. Specialist til støttet byggeri Haderslev Kommune Stillings- og personprofil Specialist til støttet byggeri Haderslev Kommune September 2017 Opdragsgiver Haderslev Kommune Adresse Haderslev Kommune Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev 74 34 34 34 www.haderslev.dk

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Informationssikkerhedspolitik

Ringkøbing-Skjern Kommune. Informationssikkerhedspolitik Ringkøbing-Skjern Kommune Informationssikkerhedspolitik Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Indledning... 2 2. Formål... 2 3. Holdninger og principper... 3 4. Omfang... 3 5. Sikkerhedsniveau...

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 215 Offentligt. En skatteforvaltning. hele Danmark. Skatteforvaltningen 2021

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 215 Offentligt. En skatteforvaltning. hele Danmark. Skatteforvaltningen 2021 Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 215 Offentligt En skatteforvaltning i hele Danmark Skatteforvaltningen 2021 En skatteforvaltning i hele Danmark Skatteforvaltningen 2021 www.fra1til7.dk En skatteforvaltning

Læs mere

ligestillingspolitik En rummelig arbejdsplads giver plads til kreativitet og nytænkning En ligeværdig arbejdskultur

ligestillingspolitik En rummelig arbejdsplads giver plads til kreativitet og nytænkning En ligeværdig arbejdskultur ligestillingspolitik En ligeværdig arbejdskultur Den familievenlige arbejdsplads sikrer en sammenhæng mellem familieliv og arbejdsliv Ly n g by-ta arbæk Kommune En rummelig arbejdsplads giver plads til

Læs mere

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2017-18 L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt 26. september 2017 J.nr. 2017-3508 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering

Læs mere

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Indledning og baggrund Der er politisk truffet beslutning om et nyt fælles ejendomscenter i Syddjurs Kommune

Læs mere

Jobprofil Daginstitutionsleder

Jobprofil Daginstitutionsleder Jobprofil Arbejdsstedets navn Daginstitutionsafdelingen, Ikast-Brande Kommune Stillingsbetegnelse Organisatorisk placering Stillingen som daginstitutionsleder er indplaceret i organisationen i henhold

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38 Offentligt Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2 Offentligt j.nr. 06-014656 Dato : 21. november 2006 Til Folketingets Finansudvalg Hermed fremsendes statusrapport

Læs mere

Kommissorium for Redningsberedskabets Strukturudvalg

Kommissorium for Redningsberedskabets Strukturudvalg Forsvarsministeriet Finansministeriet Kommissorium for Redningsberedskabets Strukturudvalg 11. oktober 2013 Baggrund Det fremgår af Aftale om redningsberedskabet i 2013 og 2014 mellem regeringen, Venstre,

Læs mere

Mere retssikkerhed på skatteområdet Retssikkerhedspakke II

Mere retssikkerhed på skatteområdet Retssikkerhedspakke II - 1 Mere retssikkerhed på skatteområdet Retssikkerhedspakke II Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I sidste uge præsenterede skatteministeren en Retssikkerhedspakke II med overskriften Borgeren

Læs mere

Notat. Strategi og Organisation. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Sagsnr.: 2010/14376 Dato: Udkast - Effektiviseringsstrategi.

Notat. Strategi og Organisation. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Sagsnr.: 2010/14376 Dato: Udkast - Effektiviseringsstrategi. Strategi og Organisation Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Sagsnr.: 2010/14376 Dato: 29-04-2011 Sag: Sagsbehandler: Udkast - Effektiviseringsstrategi Signe Friis Direktionskonsulent 1. Baggrund og

Læs mere

Rekrutteringsstrategi for Udbetaling Danmark

Rekrutteringsstrategi for Udbetaling Danmark Rekrutteringsstrategi for Udbetaling Danmark ATP ønsker at informere eksterne interessenter om vores strategi for rekruttering af nyansatte medarbejdere, som tilknyttes den nye myndighed Udbetaling Danmark.

Læs mere

UDKAST. Tillæg til: Forslag. til

UDKAST. Tillæg til: Forslag. til UDKAST Sagsnr. 2017-1265 Doknr. 453394 Dato 13-03-2017 Tillæg til: Forslag til Lov om frikommunenetværk Kapitel 9 Ophævelse af lov om frikommuner m.v. og forlængelse af udvalgte frikommuneforsøg 2012 2015

Læs mere

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen, jf. årsregnskabslovens 99b Forklaringsnoter 1. SEL 139a Virksomheder i regnskabsklasse C (stor) og D skal opstille måltal for den kønsmæssige

Læs mere

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Indledning Regeringens strukturreform ændrer danmarkskortet og opgavefordelingen mellem stat, amt og

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs fusion af inddrivelsesområdet. Februar 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs fusion af inddrivelsesområdet. Februar 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs fusion af inddrivelsesområdet Februar 2015 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs fusion af inddrivelsesområdet (beretning nr.

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. Ledelsesgrundlaget viser ledelsesfunktionerne i Guldborgsund

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Solrød Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

Aftale for Team Myndighed

Aftale for Team Myndighed Aftale for Team Myndighed Overskrifter for aftalens mål 1 Effektmål 2 Målrettet sagsbehandling 3 Økonomistyring Dato: 16.12.2014 Aftale mellem Susanne Strandkjær Centerchef Henrik Otto Teamchef Underskrift

Læs mere

Det samlede antal årsværk er på ca. 165, hvoraf ca. 75 er indtægtsdækkede stillinger.

Det samlede antal årsværk er på ca. 165, hvoraf ca. 75 er indtægtsdækkede stillinger. l Koncern HR Koncern HR ledes af to afdelingschefer samt en sekretariatschef, der alle har reference til direktionen. Afdelingen er organiseret med en overordnet strategisk og koordinerende enhed i Regionshuset

Læs mere

Domstolsstyrelsen HR-centret Uddannelses- og udviklingssektionen St. Kongensgade 1 3 1264 København K. Danmarks Domstoles LIGESTILLINGSRAPPORT 2007

Domstolsstyrelsen HR-centret Uddannelses- og udviklingssektionen St. Kongensgade 1 3 1264 København K. Danmarks Domstoles LIGESTILLINGSRAPPORT 2007 Domstolsstyrelsen HR-centret Uddannelses- og udviklingssektionen St. Kongensgade 1 3 1264 København K Danmarks Domstoles LIGESTILLINGSRAPPORT 2007 Kapitel 1: Indledning 1.1. Baggrund for udarbejdelse af

Læs mere

Opgaver og organisation indenfor alkohol- og misbrugsbehandling

Opgaver og organisation indenfor alkohol- og misbrugsbehandling Opgaver og organisation indenfor alkohol- og misbrugsbehandling 03.06.09 Margit Tang Møller Organisationen Alkohol- og misbrugsbehandlingen blev indtil 1. januar 2007 varetaget af amterne. I forbindelse

Læs mere

Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet

Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet - Koncept for onboarding af nye ledere og medarbejdere Dato 22. maj 2018 Sagsnr.: 81.00.00-A26-2-17 Din reference Pernille Bang Tlf: +4587947119

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Sønderborg Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Ændret organisering af socialpsykiatriske centre i København

Ændret organisering af socialpsykiatriske centre i København Socialforvaltningen NOTAT Æ23-11-2010 Sagsnr. 2010-17388 Ændret organisering af socialpsykiatriske centre i København Forvaltningen vil i dette notat orientere om en ændret organisering af socialpsykiatrien

Læs mere

B 90 - forslag til folketingsbeslutning om indhentelse af oplysninger i Tyskland om navne på danskere med formue i banker i Liechtenstein.

B 90 - forslag til folketingsbeslutning om indhentelse af oplysninger i Tyskland om navne på danskere med formue i banker i Liechtenstein. Skatteudvalget (2. samling) B 90 - Svar på Spørgsmål 4 Offentligt j.nr. 08-069658 Dato : 4. juni 2008 Til Folketingets Skatteudvalg B 90 - forslag til folketingsbeslutning om indhentelse af oplysninger

Læs mere

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 43 Offentligt Tale 27. august 2015 J.nr. 15-2388779 Samrådsspørgsmål D Proces og Administration tco og hch - Tale til besvarelse

Læs mere

Muligheder for JOBROKERING. Administrative medarbejdere i Region Midtjylland. Koncern HR, Stab

Muligheder for JOBROKERING. Administrative medarbejdere i Region Midtjylland. Koncern HR, Stab Muligheder for JOBROKERING Administrative medarbejdere i Region Midtjylland Koncern HR, Stab Formål Jobrokering skal styrke den enkelte medarbejders faglige og personlige udvikling og samtidig skabe helhedsforståelse

Læs mere

Skatteudvalget L 85 - Bilag 2 Offentligt

Skatteudvalget L 85 - Bilag 2 Offentligt Skatteudvalget L 85 - Bilag 2 Offentligt J.nr. 2006-309-0148 Dato: 21. november 2006 Til Folketinget - Skatteudvalget L 85 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og skattekontrolloven (Forhøjelse

Læs mere

Resumé af sagsgangsanalyse

Resumé af sagsgangsanalyse Det Politisk-Økonomiske Udvalg (2. samling) PØU alm. del - Svar på Spørgsmål 48 Offentligt Resumé 1 Resumé af sagsgangsanalyse 1.1. Indledning I løbet af 2005 og 2006 var der øget fokus på Statsministeriets

Læs mere

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner Indledning Mellem kommunerne Ringsted, Sorø og Slagelse er indgået aftale om drift af et fælles center for Ungdommens Uddannelsesvejledning kaldet Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland (UU Vestsjælland).

Læs mere

Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 229 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 229 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 229 Offentligt J.nr. j.nr. 08-067899 Dato : 3. juni 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 228, 229, 230, 231

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Danmarks Statistik Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 8. december 2015 Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 1. Baggrund for analysen I Ældre og Sundhed har opgaverne udviklet sig meget over de senere år. Ældrebefolkningen

Læs mere

Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabet møde den 1. juni 2006 Punkt nr. 11

Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabet møde den 1. juni 2006 Punkt nr. 11 Region Midtjylland Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabet møde den 1. juni 2006 Punkt nr. 11 Side 1 af 4 9-1-1-06 4. Forslag til overordnet organisering samt geografisk placering af

Læs mere

hvorvidt kommunen har formuleret en ligestillingspolitik, og i givet fald det nærmere indhold af den

hvorvidt kommunen har formuleret en ligestillingspolitik, og i givet fald det nærmere indhold af den Notat Til: Fra: Byrådet, Direktionen Mette Lunau Larsen Byrådsservice Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk Notat til sagen: Ligestillingsredegørelse 2011 Baggrund Ifølge Lov om ligestilling

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG. Ledelse i Greve Kommune at skabe effekt gennem andre.

LEDELSESGRUNDLAG. Ledelse i Greve Kommune at skabe effekt gennem andre. LEDELSESGRUNDLAG Ledelse i Greve Kommune at skabe effekt gennem andre. Du sidder nu med Greve Kommunes ledelsesgrundlag. Ledelsesgrundlaget er en del af ledelseskonceptet, som sætter retning for Greve

Læs mere