Aftale for Team Myndighed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftale for Team Myndighed"

Transkript

1 Aftale for Team Myndighed Overskrifter for aftalens mål 1 Effektmål 2 Målrettet sagsbehandling 3 Økonomistyring Dato: Aftale mellem Susanne Strandkjær Centerchef Henrik Otto Teamchef Underskrift Underskrift Aftaleperiode: 1. januar 2015 til 31. december 2015

2 Økonomisk ramme Den samlede økonomiske ramme for enheden udgør i 2015: kr. Oprindeligt budget 2015 Budget 2015 Politikområde Administrativ enhed U3 Udgift Indtægt Budget total 20 Borgerservice og administration 100 Myndighed Sociale serviceydelser 100 Myndighed Hovedtotal For nærmere præcisering af budgettet på området, henvises til centerets Administrativt budgetdokument, 3. niveau. I aftaleperioden kan der ske justeringer af aftaleenhedens budget. Aftaleenheden vil altid blive orienteret om justeringerne og de korrigerede beløb vil fremgå af kommunens økonomisystem. Fælles fokusområder Borger- og brugereffekter Team Myndighed har gennem flere år oparbejdet stor professionalitet i forhold til at arbejde med den såkaldte spiraleffekt. Desværre har der også været sager, hvor borgene eller deres pårørende ikke har følt sig hørt eller ikke har kunnet finde ud af, hvad der foregik i deres sag. Derfor vil Team Myndighed i 2015 sætte fokus på arbejdet med borgerinddragelse i sagerne. Det skal ske gennem en række systematiske tiltag som er beskrevet i denne aftale. Men det skal også ske gennem opmærksomhed på emnet i hverdagen i den daglige sagsbehandling. Vi vil på vores fagmøder drøfte, hvordan borgeren kan inddrages bedre. Ikke mindst i de sager, hvor borgerne giver udtryk for, at de ikke er tilfreds med måden sagsbehandlingen foregår på. Effektive arbejdsgange Team Myndighed er forgangsafdeling, når det kommer til fordeling af arbejdsopgaver. Arbejdsopgaverne fordeles og prioriteres samlet så sagsbehandlerne hele tiden løser de rigtige opgaver. I 2015 vil vi gøre FOL endnu bedre gennem en systematisk evaluering. Vi vil også benytte lejligheden til at fortælle andre om det udviklingsarbejde, vi laver. Andre kommuner har allerede vist interesse for at høre om Fælles Opgave Løsning og Fremskudt Sagsbehandling. Tværgående samarbejde En vigtig forudsætning for at arbejdet i Team Myndighed lykkes er, at der er et godt samarbejde med samarbejdsparterne. Ikke mindst samarbejdet med centrets øvrige afdelinger fungerer allerede rigtig godt. Det skal nu forbedres yderligere med systematiske metoder til dokumentation, effektmåling og ensartede og gennemtænkte visitationsprocedurer. Også samarbejdet med kommunens øvrige centre skal forbedres og systematiseres. Det gælder først og fremmest SUOC, BURC og jobcentret. Vi vil også sætte fokus på samarbejdet med eksterne leverandører, hvor der bl.a. skal udarbejdes ensartede kontrakter til at lave aftaler om leverancer til Høje-Taastrup Kommune.

3 Aftalens mål 1. Effektmål Målsætning Målet er at sagsbehandlerne i samarbejde med borgeren fastsætter SMARTe mål i bevilgende afgørelse efter serviceloven. Baggrund I flere sager har Team Myndighed oplevet at bevilling af et mindre indgribende tilbud kommer bag på borgeren eller dennes nærmeste. Borgeren eller de pårørende har ikke forstået klart hvad bevillingen indebar og at den kunne ophæves igen, når borgeren havde opnået et højere funktionsniveau. Dette understøttes af afgørelser fra Ankestyrelsen, hvor Høje-Taastrup Kommune enten har fået hjemvist sagen eller borgeren har modtaget en afgørelse, der går imod Høje-Taastrup Kommunes afgørelse. Målet indgår som en del af SHC s mål Fælles og ens dokumentationspraksis og effektmåling, der igen er en del af Direktionens strategi i forhold til Borger- og brugereffekter. Resultat- og effektmål Borgerne (og deres pårørende der hvor de skal inddrages) oplever at være informeret om hvad der skal ske i deres sag og hvornår. Borgerne oplever, at de forstår, med hvilket formål indsatsen er blevet bevilget og hvad han og leverandøren skal arbejde sammen om. Borgerne oplever at de bliver inddraget i behandling af deres sag. Deadline Inden sommerferien og umiddelbart efter sommerferien følger Team Myndighed op på, om der bliver sat effektmål i alle afgørelser, der er bevilget i Visitationsudvalget efter at sagsbehandlerne har modtaget undervisning i formulering af effektmål. Indsatser I løbet af 1. halvår af 2015 skal alle medarbejdere, der arbejder med udarbejdelse af afgørelser efter serviceloven gennemgå et kursus i fastsættelse af effektmål i borgersager. Tidspunkter for opfølgning Team Myndighed følger på de ugentlige fagteammøder op på hvordan der arbejdes med effektmål i sagerne. Metode til opfølgning på mål Det konstateres, om den nødvendige undervisning er gennemført. Team Myndighed s juridiske konsulent kvalitetssikrer alle afgørelser, der er udfærdiget på baggrund af bevillinger givet af Visitationsudvalget. Efter afdelingens sagsbehandlere har modtaget undervisning vil konsulenten sikre, at ingen afgørelser sendes ud til borgeren, før der er oprettet effektmål. Team Myndighed vil evaluere om samarbejdet med borgere, pårørende og leverandører er blevet lettere og mere samstemt. Se i øvrigt under Metode til opfølgning på mål under Mål 2 om Målrettet sagsbehandling.

4 2. Målrettet sagsbehandling Målsætning Sagsbehandlerne arbejder efter en plan for en sags normalforløb. Baggrund Nogle borgere har givet udtryk for, at de ikke forstår hvad der sker, når deres sag behandles i Team Myndighed. Det handler ofte om hvem der træffer afgørelse om hvad, hvornår vi skal til næste møde, og hvad der skal foregå der. Team Myndighed indførte i 2013 Fremskudt Sagsbehandling og Fælles Opgaveløsning (FOL). Det har givet bedre overblik over sagerne for ledelse og medarbejdere. For borgerne har det betydet en forbedret service i form af fx at langt flere henvendelser kan straksafklares og at møder med borgerne ikke aflyses. I foråret 2015 skal FOL evalueres med henblik på at opnå endnu bedre styring med sagsbehandlingen i afdelingen. FOL har betydet en betydelig forbedret styring på fordeling af sager og arbejdsopgaver. En plan for en sags normalforløb, skal give bedre styring på sagernes afslutning og overholdelse af tidsfrister. Desuden skal vi sikre løbende information til borgeren om sagens forløb og hvad der skal ske på næste møde. Målet er en del af Direktionens strategi om en Servicekultur og Effektive arbejdsgange. Resultat- og effektmål Borgerne (og deres pårørende der hvor de skal inddrages) oplever at være informeret om hvad der skal ske i deres sag og hvornår. Borgerne oplever at de bliver inddraget i behandling af deres sag. Deadline Plan for en sags normalforløb er implementeret inden sommerferien Indsatser På baggrund af evaluering af FOL vil Team Myndighed udarbejde en plan for en sags normalforløb. Planen indeholder hvilke møder, der skal holdes og hvad de skal indeholde, hvilke deadlines, der skal overholdes og hvilke standardbreve, der sendes til borgeren med information om sagens forløb. Planen indeholder desuden skabeloner for hvordan og med hvilket formål de enkelte møder med borgeren holdes. Tidspunkter for opfølgning: Team Myndighed vil inden årets udgang foretage en vurdering plan for en normalsags virkning. Metode til opfølgning på Team Myndighed vil foretage en vurdering af om samarbejdet med borgere, pårørende og leverandører er blevet lettere og mere samstemt. Team Myndighed vil foretage en brugerundersøgelse blandt borgere, der har gennemgået et sagsforløb, hvor der er arbejdet med plan for en sags normalforløb og hvor der er sat effektmål. Brugerundersøgelsen skal vise hvordan borgeren har oplevet forløbet i forhold til hans mulighed for inddragelse og medvirken.

5 3. Økonomistyring Målsætning Team Myndighed leverer på forhånd definerede nøgletal til budgetopfølgning hver måned. Team Myndighed leverer løbende analyser af årsagerne til ændringer i forventet regnskab. Baggrund Udgifterne til det specialiserede socialområde er vanskeligt styrbare. Stadigt flere borgere henvender sig til kommunen med behov for specialiseret støtte. På sin vis har området visse ligheder med sygedagpenge eller ledighedsydelse i den forstand, at lovgivningen på forhånd fastlægger omfattende krav til, hvad kommunen skal levere. På den anden side er området ikke ustyrbart. Samtidig er økonomien bygget op af en lang række af enkelte borgeres særlige sammensætning af ydelser fordelt på flere forskellige typer af målgrupper og lov. Det gør det samlede billede meget komplekst og dertil kommer at oplysninger om disse enkeltsager genereres hos sagsbehandlerne og hurtigst muligt skal kanaliseres over i økonomisystemerne for et validt billede af den samlede økonomi. Økonomien kan i nogen grad styres, men det kræver et godt samspil mellem tæt ledelse, gode redskaber til ensartet og gennemarbejdet sagsbehandling og dygtige medarbejderes omhyggelige og vedvarende arbejde med at tilbyde borgerne mindst indgribende foranstaltninger. Målet er en del af SHC s mål om Økonomi- og kapacitetsstyring og Direktionens strategi om Effektive arbejdsgange. Resultat- og effektmål Der foreligger valide tal for forventet regnskab. Udsving fra forrige budgetopfølgning analyseres, så der foreligger viden om hvilke ændringer, der er sket på borgerniveau. Borgere der er under 18 år og har en omfattende foranstaltning, som forventes at række ind i voksenlivet indarbejdes systematisk i forventet regnskab Deadline It understøttelse, struktur for visitationsmøder og BPA håndbog implementeres i 1. kvartal. Vejledning til 100 og skabeloner og metoder til budgetopfølgning implementeres i 2. kvartal. Indsatser Der indføres it understøttelse til disponering af udgifter i form af systemet Calibra. Alle regneark afskaffes. Der er indkøbt it snitflade Incorp, der er systemet til understøttelse af sagsbehandlingen. Oplysningerne i borgersagerne fødes i Incorp og bringes videre til Calibra, for at sikre at alle tal er valide. Der udarbejdes en model med skabeloner og metoder til budgetopfølgning i samarbejde med ØDC og SHC s centerchef. En række andre indsatser skal understøtte den økonomiske styring og bidrage til mere sikker vurdering af forventet regnskab. Det drejer sig blandt andet om at: Der implementeres en ny struktur for visitationsmøder med dagsordner og referater, så der systematisk kan følges op på hvornår der er truffet hvilke afgørelser og af hvem.

6 Der implementeres en BPA håndbog og et særligt regneark til bevilling af BPA ordninger for at sikre ensartethed og gennemskuelighed i de enkelte ordninger. Der udarbejdes materiale som vejledning til afgørelser efter servicelovens 100, til brug for en ensartet sagsbehandling af ansøgninger om merudgifter. Tidspunkter for opfølgning: ØDC og Team Myndighed vurderer værdien af modellen for budgetopfølgning ved kvartalsbudgetopfølgningerne. Første gang ved opfølgning på 2. kvartal. Metode til opfølgning på mål Økonomikonsulenter og ledere evaluerer modellen for budgetopfølgning.

Aftale for Socialpædagogisk enhed

Aftale for Socialpædagogisk enhed Aftale for Socialpædagogisk enhed Overskrifter for aftalens mål 1 Nye borgere på Frøgård Allé 2 Opstart Taastrup Torv Dato: [ ] Aftale mellem Susanne Strandkjær Centerchef Grete Ringgaard Leder Underskrift

Læs mere

Aftale for Social- og Handicapcenteret

Aftale for Social- og Handicapcenteret Aftale for Social- og Handicapcenteret Overskrifter for aftalens mål 1 Implementering af udvalgte dele af Planen for socialområdet for voksne 2014-2020 2 Forbedret økonomistyringsgrundlag Dato: 3. marts

Læs mere

Aftale for Team Myndighed SHC

Aftale for Team Myndighed SHC Aftale for Team Myndighed SHC Overskrifter for aftalens mål Fælles mål: 1 Borgeren i centrum via rehabilitering 2 Faglig og økonomisk bæredygtighed ved hjælp af mål og opfølgning Øvrige mål: 1 Proaktiv

Læs mere

Aftale for Socialpædagogisk enhed

Aftale for Socialpædagogisk enhed Aftale for Socialpædagogisk enhed Overskrifter for aftalens mål A. I samarbejde med SHC: 1. Fælles og ensartet dokumentationspraksis og effektmåling. 2. Fortsat implementering af den rehabiliterende tilgang.

Læs mere

Aftale for Social- og Handicapcentret

Aftale for Social- og Handicapcentret Aftale for Social- og Handicapcentret Overskrifter for aftalens mål Fælles mål: 1 Borgeren i centrum via rehabilitering 2 Faglig og økonomisk bæredygtighed ved hjælp af mål og opfølgning Øvrige mål: 3

Læs mere

Overskrifter for aftalens mål

Overskrifter for aftalens mål Overskrifter for aftalens mål 1 Forsat udvikling af recovery- og rehabiliterende understøttende indsatser, med særligt fokus på opstart af social færdighedstræning i grupper, som er en evidensbaserede

Læs mere

Aftale 2018 for Socialområdet for voksne

Aftale 2018 for Socialområdet for voksne Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LeaBa 247550-17 17/14522 Social- og Handicapcentret December 2017 Aftale 2018 for Socialområdet for voksne Overskrifter for aftalens mål Her indsættes tre eller flere mål.

Læs mere

Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion. August 2013

Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion. August 2013 Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion August 2013 FAXE KOMMUNES ADMINISTRATION AF ORDNINGER MED STATSREFUSION 2012 1 Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion 2012

Læs mere

KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010

KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010 Digitalisering af handicap- og udsatte voksneområdet. KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010 Indhold 1. Kort om behovet for projektet 2. Præsentation af DHUV projektet 1. Formål med metoden

Læs mere

Handleplan og prioriterede indsatsområder på baggrund af BDO s anbefalinger Center for Unge (CFU)

Handleplan og prioriterede indsatsområder på baggrund af BDO s anbefalinger Center for Unge (CFU) Handleplan og prioriterede indsatsområder på baggrund af BDO s anbefalinger Center for Unge (CFU) 1. Indledning På baggrund af budgetstyringsanalysen og de heraf afstedkomne anbefalinger fra BDO, er følgende

Læs mere

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Ledelsestilsyn Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Udvælgelse af sager til ledelsesmæssig revision... 3 Kontrollen gennemførelse

Læs mere

Proces- og handleplan for ajourføring og genopretning af sager på det specialiserede socialområde. Maj 2014.

Proces- og handleplan for ajourføring og genopretning af sager på det specialiserede socialområde. Maj 2014. Proces- og handleplan for ajourføring og genopretning af sager på det specialiserede socialområde. Maj 2014. Emne Trin Plan for Socialafdelingens proces og handling Udfordring Hvad har vi allerede gjort?

Læs mere

Informationsmøde Marts 2011

Informationsmøde Marts 2011 Digitalisering af handicap- og udsatte voksneområdet. Informationsmøde Marts 2011 Indhold 1. Kort om behovet for projektet 2. Præsentation af Voksenudredningsmetoden 1. Formål med metoden 2. Udredningsmetode

Læs mere

Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse

Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse April 2013 1 Sammenhæng og enkelhed Denne pjece beskriver Fredensborg Kommunes styringsfilosofi. Styringsfilosofien bygger princippet

Læs mere

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune 1 of 6 26-11-2015 Sagsnummer.: 14/37310 Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune Indledning Dialogbaseret aftalestyring er et af de centrale styringsværktøjer i Syddjurs Kommune, der er baseret på dialog

Læs mere

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde Status for handleplan for det specialiserede børne-familieområde August 2019 Kommunalbestyrelsen har i april 2019 tiltrådt indstillingen om en handleplan for det specialiserede børne-familieområde. Handleplanen

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Referat fra ordinært møde 27.11.2012 Tirsdag 27.11.2012 kl. 7:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Status på Akutpakken. 3 Kvalitetsstandard

Læs mere

Område Vest. Drifts- og udviklingsaftale Gyldigheden af aftalen bekræftes herved:

Område Vest. Drifts- og udviklingsaftale Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Område Vest Drifts- og Kirsten Dyrholm Hansen Afdelingschef Charlotte Fønss Gjørup Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Egon Fræhr Borgmester Sonja Miltersen Direktør 1. Drifts- og

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Revideret NOVEMBER 2017 1. juni 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og

Læs mere

Kærdalen-Lindecentret

Kærdalen-Lindecentret Kærdalen-Lindecentret Drifts- og Afdelingschef Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune Aftalestyring er en central

Læs mere

Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven

Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven 108 2015 1. Lovgrundlag Servicelovens 108 2. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen skal jf. Lov om Socialservice 108 tilbyde ophold i boformer,

Læs mere

Der foreligger et ydelseskatalog fra 2006. Fremadrettet har vi valgt at fokusere på en fyldest gørende service deklaration.

Der foreligger et ydelseskatalog fra 2006. Fremadrettet har vi valgt at fokusere på en fyldest gørende service deklaration. Ældre og handicap Handlingsplan efter tilsyn Efter hvert tilsyn skal institutionen udarbejde en handlingsplan indenfor en måned efter modtagelse af rapport. Hvis der modtages rapporter, hvor der peges

Læs mere

Projekt. Projektmandat. Projekttitel: Dokumentation og effektmåling. Projektleder: Henriette Holmskov. Projektejer: Jesper Ulm Jessen

Projekt. Projektmandat. Projekttitel: Dokumentation og effektmåling. Projektleder: Henriette Holmskov. Projektejer: Jesper Ulm Jessen Projekt Projektmandat Projekttitel: Dokumentation og effektmåling Projektleder: Henriette Holmskov Projektejer: Jesper Ulm Jessen Den brændende platform: Social- og Handicapcentret har gennem flere år

Læs mere

Aftale for Socialområdet for voksne

Aftale for Socialområdet for voksne Aftale for Socialområdet for voksne Overskrifter for aftalens mål Fælles mål: 1 Borgeren i centrum via rehabilitering 2 Faglig og økonomisk bæredygtighed ved hjælp af mål og opfølgning Øvrige mål: 3 Sammenlægning

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem

Læs mere

STYRINGSMODEL PÆDAGOGISK FOREBYGGENDE INDSATS

STYRINGSMODEL PÆDAGOGISK FOREBYGGENDE INDSATS STYRINGSMODEL PÆDAGOGISK FOREBYGGENDE INDSATS STYRINGSMODEL PÅ FOREBYGGELSESOMRÅDET FOR UDSATTE BØRN OG UNGE MYNDIGHED (FAMILIERÅDGIVNING OG UNGEENHED) OG LEVERANDØR PFI (PÆDAGOGISK FOREBYGGENDE INDSATS)

Læs mere

Mål- og effektstyring i Faaborg-Midtfyn Kommune

Mål- og effektstyring i Faaborg-Midtfyn Kommune Mål- og effektstyring i Faaborg-Midtfyn Kommune 2017 MÅL- OG EFFEKTAFTALER DIALOGMØDER MÅLOPFØLGNING Forord Mål- og effektstyring er et vigtigt styringsredskab, som har til formål at: Skabe den størst

Læs mere

Kvalitetsstyringssystemet for natur- og miljøområdet

Kvalitetsstyringssystemet for natur- og miljøområdet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 3770 Allinge Analyserapport nr. 2 Kvalitetsstyringssystemet for natur- og miljøområdet Ledelsens evaluering 2009-2011. Telefon: 56 92 00 00 E-mail:

Læs mere

Faglig og økonomisk styring i Center for Social Indsats. Bevilling af ydelser

Faglig og økonomisk styring i Center for Social Indsats. Bevilling af ydelser Faglig og økonomisk styring i Center for Social Indsats. Notatet beskriver den faglige og økonomiske styring i forvaltningen. Notatet beskriver hvordan forvaltningen bevilger ydelser og følger op på borgernes

Læs mere

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den

Læs mere

Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Indsatser Formål Resultatmål frem til 31. december 2014 Ledelsesinformation Der er etableret en fast kadence for og udvikling af skemaer,

Læs mere

Udviklingsplan for det specialiserede børneområde

Udviklingsplan for det specialiserede børneområde Udviklingsplan Center for Familie og Forebyggelse 9. januar 2017 Forord Denne udviklingsplan tager afsæt i analyserapport fra Socialstyrelsens Task Force på det specialiserede børneområde, der er offentliggjort

Læs mere

Selvevaluering. Selvevalueringen er et led i Task Forcens screening og analyse af kommunens organisering og sagsbehandling på børne- og ungeområdet.

Selvevaluering. Selvevalueringen er et led i Task Forcens screening og analyse af kommunens organisering og sagsbehandling på børne- og ungeområdet. Selvevaluering Som grundlag for samarbejdet mellem kommunen og Social- og Integrationsministeriets Task Force på børne- og ungeområdet, vil vi bede jer beskrive og vurdere jeres praksis på børne- og ungeområdet

Læs mere

Introduktion til redskaber

Introduktion til redskaber December 2007 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Projekt "Sammenhængende Børnepolitik"...1 Lovgrundlag...2 Vejledning til redskabssamlingen...3 Hvordan bruges redskabssamlingen?...3 Læsevejledning...4

Læs mere

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2014

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2014 Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2014 Indhold Indledning... 3 1. Regler vedrørende behandling af klagesager... 3 2. Klager over afgørelser truffet i

Læs mere

SERVICENIVEAU. Vejledning til udvikling af serviceniveau VEJLEDNING TIL UDVIKLING AF SERVICENIVEAU 1

SERVICENIVEAU. Vejledning til udvikling af serviceniveau VEJLEDNING TIL UDVIKLING AF SERVICENIVEAU 1 SERVICENIVEAU Vejledning til udvikling af serviceniveau VEJLEDNING TIL UDVIKLING AF SERVICENIVEAU 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. NDLEDNING....3 2. HVORFOR SKAL VI HAVE ET SERVICENIVEAU?.... 3 3. VEJEN MOD ET

Læs mere

Vejledning til ansøgning for

Vejledning til ansøgning for Vejledning til ansøgning for Flere og meningsfulde dag- og aflastningstilbud samt støtte til yngre med demens Ansøgningsskemaet udfyldes elektronisk ved indskrivning i fil fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Læs mere

BU - Årsstatistik 2017, Ankestyrelsens behandling af klager i 2017 over Lejre Kommunes afgørelser på social- og beskæftigelsesområdet

BU - Årsstatistik 2017, Ankestyrelsens behandling af klager i 2017 over Lejre Kommunes afgørelser på social- og beskæftigelsesområdet 11-04-2018 19:00 Side 1 BU - Årsstatistik 2017, Ankestyrelsens behandling af klager i 2017 over s afgørelser på social- og beskæftigelsesområdet Sagsnr.: 15/4894 Resumé: Sagen præsenterer en oversigt over

Læs mere

Handicap og Psykiatri. Social, Sundhed og Beskæftigelse. Handicap- og psykiatrichefen

Handicap og Psykiatri. Social, Sundhed og Beskæftigelse. Handicap- og psykiatrichefen Jobbeskrivelse Leder af driftsområdet Psykiatri Misbrug Udsatte Organisatorisk indplacering: Forvaltning: Reference til: Ledelse i forhold til: Handicap og Psykiatri Social, Sundhed og Beskæftigelse Handicap-

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Godkendelse Revidering Acadre dokument nr. 174406-17 myndighed

Læs mere

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august 2016. Task force anbefalinger Politik og strategi Fastsætter konkrete målsætninger for voksenhandicapområdet. Tilretter de nævnte styringsdokumenter i forhold

Læs mere

Notat til Børne- og Skoleudvalget

Notat til Børne- og Skoleudvalget Notat til Børne- og Skoleudvalget Uddybning af vejledende serviceniveau Udsatte børn og unge Børn og unge med handicap 28. oktober 2014 Skole og Familie Økonomi og drift Tlf. 46 11 42 13 ROGV@rudersdal.dk

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer Faglige tilgange, metoder og resultater

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer Faglige tilgange, metoder og resultater 1.juli 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer Faglige tilgange, metoder og resultater Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2018

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2018 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2018 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet fungerer som løbende opfølgning på lovmedholdelighed, faglig kvalitet og god dokumentation og

Læs mere

Eksempel på overblik over modtagere af ledelsesinformation

Eksempel på overblik over modtagere af ledelsesinformation Eksempel på overblik over modtagere af ledelsesinformation God ledelsesinformation skal sikre en bedre styring og udvikling af området, og det er derfor nødvendigt indledningsvist at overveje, hvilken

Læs mere

Kvalitetsstandard vedr. sagsbehandling i forhold til borgere, der søger ydelser i Psykiatri og Handicap.

Kvalitetsstandard vedr. sagsbehandling i forhold til borgere, der søger ydelser i Psykiatri og Handicap. Kvalitetsstandard vedr. sagsbehandling i forhold til borgere, der søger ydelser i Psykiatri og Handicap. Målgruppe: Sagsbehandlere i Rådgivning og Bevilling. Formål med ydelsen: Formålet med ydelsen er,

Læs mere

Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017

Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017 Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017 Side 1 af 10 Indhold Borgerstyret Personlig Assistance 96 3 Borgerstyret Personlig Assistance 95 7 Side 2 af 10 Kvalitetsstandard

Læs mere

Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner

Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner Tilsynet skal gennemføres efter en model, der giver et ensartet, systematisk og veldokumenteret grundlag for vurderinger, så politikerne

Læs mere

Drifts- og udviklingsaftale 2015

Drifts- og udviklingsaftale 2015 Birkely Drifts- og Kirsten Dyrholm Hansen Afdelingschef Bo Smith Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Egon Fræhr Borgmester Sonja Miltersen Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler

Læs mere

Aftale for Park Job og Aktivitetshus

Aftale for Park Job og Aktivitetshus Aftale for Park Job og Aktivitetshus Overskrifter for aftalens mål 1 Udvikling af beskyttet beskæftigelse 2 Udvikling af personalegruppen i det ny dagtilbud Dato: Aftale mellem Susanne Strandkær Centerchef

Læs mere

Notat 28. marts Koncept for ledelsestilsyn

Notat 28. marts Koncept for ledelsestilsyn Notat 28. marts 2017 Ledelsestilsynskoncept for Beskæftigelse og Sundhed Koncept for ledelsestilsyn 1. Ledelsestilsyn I henhold til regnskabsbekendtgørelsen (BEK nr. 1509 af 13.12.2013) skal kommunen sikre

Læs mere

Inspirationsoplæg. Kan udgiftsudviklingen knækkes på de specialiserede områder? Camilla T. Dalsgaard. 17. januar 2019 Køge Kommune

Inspirationsoplæg. Kan udgiftsudviklingen knækkes på de specialiserede områder? Camilla T. Dalsgaard. 17. januar 2019 Køge Kommune Inspirationsoplæg Kan udgiftsudviklingen knækkes på de specialiserede områder? Camilla T. Dalsgaard 17. januar 2019 Køge Kommune De konkrete spørgsmål Kan udgiftsudviklingen standses? Hvordan kan vi udvikle

Læs mere

Vi vil tættere på naturen! Vi vil være nysgerrige og lærende! Fordi vi kan mere i fællesskaber

Vi vil tættere på naturen! Vi vil være nysgerrige og lærende! Fordi vi kan mere i fællesskaber NOTAT Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød kommunen@alleroed.dk alleroed.dk Morten Knudsen 5. januar 2019 Allerød Kommunes politiske styringsmodel Visionen er det helt overordnede pejlemærke for kommunens

Læs mere

Madservice. Drifts- og udviklingsaftale 2015. Gyldigheden af aftalen bekræftes herved:

Madservice. Drifts- og udviklingsaftale 2015. Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Madservice Drifts- og Kirsten Dyrholm Hansen Afdelingschef Gitte Larsen Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Egon Fræhr Borgmester Sonja Miltersen Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler

Læs mere

Analyse af specialrådgivningen Strategi

Analyse af specialrådgivningen Strategi Analyse af specialrådgivningen Strategi Oplæg ved Chef for Specialrådgivningen Anne Leth Udvalget for Ældre og Handicappede d. 9. september Samlet strategi Beskrivelse af indsatser og effekt Ambition fra

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Onsdag den 25. september 2013 Dagsorden for præsentationen 1. Præsentation af Task Forcen 2. Analysens opbygning 3. Præsentation af resultaterne af

Læs mere

04-05-2015. Til Økonomiforvaltningen. Sagsnr. 2015-0002378. Dokumentnr. 2015-0002378-1

04-05-2015. Til Økonomiforvaltningen. Sagsnr. 2015-0002378. Dokumentnr. 2015-0002378-1 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for administration NOTAT Til Økonomiforvaltningen Status på fokuspunkterne for forvaltningens arbejde for bedre sagsbehandling mv. Baggrund Sundheds-

Læs mere

Bilag. Ad 1: Fysioterapeuternes opgaver

Bilag. Ad 1: Fysioterapeuternes opgaver Bilag Høringssvar med kommentar til oplæg om serviceniveau for den fysio- og ergoterapeutiske indsats til børn og unge med vidtgående funktionsnedsættelser Høringssvarene fremgår af oversigten med tilhørende

Læs mere

Resultatopfølgning. Vejledning til dokumentationsstrategi og planlægning. Netværksinddragende Metoder

Resultatopfølgning. Vejledning til dokumentationsstrategi og planlægning. Netværksinddragende Metoder Resultatopfølgning Vejledning til dokumentationsstrategi og planlægning Netværksinddragende Metoder 1 Resultatopfølgning for Netværksinddragende Metoder Vejledning til dokumentationsstrategi og planlægning

Læs mere

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde.

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde. Mål Myndighed Borger Udfører Guideline for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde Opfølgning Indsats Det handler om borgeren, når

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 3. Kvartal 24. oktober / Anja Franka Andersen, Kenneth Røn Christiansen, Trine Wittrup, Tina Rønstrup / sagsid: 18/10509 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet

Læs mere

Spørgsmål og svar til Et mere rummeligt arbejdsmarked II

Spørgsmål og svar til Et mere rummeligt arbejdsmarked II Spørgsmål og svar til Et mere rummeligt arbejdsmarked II 12. december 2018 Er der et minimumskrav ift. måltal? Der er ikke et minimumskrav ift. antal deltagere, men der er lagt op til at kommunen skal

Læs mere

H Å N D B O G I TVÆRSEKTORIEL VISITATION OG KOORDINATION PÅ VOKSENOMRÅDET

H Å N D B O G I TVÆRSEKTORIEL VISITATION OG KOORDINATION PÅ VOKSENOMRÅDET Håndbog 9. januar 2010 H Å N D B O G I TVÆRSEKTORIEL VISITATION OG KOORDINATION PÅ VOKSENOMRÅDET 2010 Håndbog 9. januar 2010 Indholdsfortegnelse: Udvalgets overordnede formål... 1 Økonomi og politisk styring...

Læs mere

Evaluering af DHUV Samlet afrapportering

Evaluering af DHUV Samlet afrapportering INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Evaluering FØRSTE UDKAST af Work-in-progress: VUM og DHUV Evaluering af DHUV Samlet afrapportering Bilag 4: Baggrunden for evalueringen af dhuv www.bdo.dk Forfatter: BDO og

Læs mere

Aftale for Socialpsykiatrien. Overskrifter for aftalens mål. 1 Fælles og ensartet dokumentationspraksis og effektmåling

Aftale for Socialpsykiatrien. Overskrifter for aftalens mål. 1 Fælles og ensartet dokumentationspraksis og effektmåling Aftale for Socialpsykiatrien Overskrifter for aftalens mål 1 Fælles og ensartet dokumentationspraksis og effektmåling 2 Fortsat implementering af den rehabiliterende tilgang 3 Afprøvning af evidensbaserede

Læs mere

Styring af specialområdet. Udvalget for det specialiserede børne- og voksenområde mødet 24. oktober 2018

Styring af specialområdet. Udvalget for det specialiserede børne- og voksenområde mødet 24. oktober 2018 Styring af specialområdet Udvalget for det specialiserede børne- og voksenområde mødet 24. oktober 2018 Indhold 1. Hvordan styrer vi økonomien (orientering) 1. hvordan dannes budgettet 2. hvordan opstår

Læs mere

Faglige kvalitetsoplysninger (FKO) på det voksenspecialiserede socialområde Frederiksberg Kommune, 1. december 2015

Faglige kvalitetsoplysninger (FKO) på det voksenspecialiserede socialområde Frederiksberg Kommune, 1. december 2015 + Faglige kvalitetsoplysninger (FKO) på det voksenspecialiserede socialområde Frederiksberg Kommune, 1. december 2015 + Rammerne for arbejdet med Faglige Kvalitetsoplysninger (FKO) Politisk beslutning

Læs mere

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development 1. Parterne mellem Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø EAN-nr.: 5798002040609 Telefon: 70 15 50 00 E-mail: vaekstforum@regionsjaelland.dk

Læs mere

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Formål Faxe Kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, det løbende økonomiske

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Referat onsdag den 12. november 2014 Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Status på handleplan i Center for Social og Familie...2 3. BU - Eventuelt...7

Læs mere

Erfaringer med forandringsteori og resultatstyring Jobcenterchef Lise Willer

Erfaringer med forandringsteori og resultatstyring Jobcenterchef Lise Willer Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland 27. september 2010 Erfaringer med forandringsteori og resultatstyring Jobcenterchef Lise Willer Hovedpunkter God resultatstyring forudsætter gode data. Resultatstyringen

Læs mere

Notat. 3. januar Økonomi. Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen

Notat. 3. januar Økonomi. Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen Notat Forvaltning: Økonomi Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. januar 2011 Udfærdiget af: AlC Vedrørende: Visionspolitikker 2010 13 Proces og indhold Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen Byrådet vedtog i juni

Læs mere

Hjælpemiddelservice Vejen

Hjælpemiddelservice Vejen Vejen Drifts- og Kirsten Dyrholm Hansen Afdelingschef Rene Sigvartsen Afdelingsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Egon fræhr Borgmester Sonja Miltersen Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler

Læs mere

Børn og familie udførerområdet Aftalemål November 2016

Børn og familie udførerområdet Aftalemål November 2016 Børn og familie udførerområdet Aftalemål 2017 November 2016 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Dagens program. Det nye Strategiske Lederforum. Hvor er Høje-Taastrup Kommune på vej hen med ledelse? Status på kommunens innovationsindsats

Dagens program. Det nye Strategiske Lederforum. Hvor er Høje-Taastrup Kommune på vej hen med ledelse? Status på kommunens innovationsindsats Dagens program Kl. 12.30 Det nye Strategiske Lederforum Hvor er Høje-Taastrup Kommune på vej hen med ledelse? Kl. 13.45 Kl. 14.15 Kl. 15.00 Status på kommunens innovationsindsats Ledernetværk Mål for reduktion

Læs mere

(handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger

(handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger NOTAT- MAJ 2014 Omstilling af det specialiserede voksenområde (handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger Omstilling af det specialiserede

Læs mere

Principper for aftalestyring

Principper for aftalestyring Principper for aftalestyring 2012 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 2. FORMÅL HVAD ER FORMÅLET MED AFTALESTYRING... 1 3. HVAD ER EN AFTALEENHED?... 2 4. HVEM INDGÅR AFTALER MED HVEM?... 2 5. ÅRETS

Læs mere

SHC - Team Myndighed Referat fra Handicaprådsmøde Torsdag den 24. april 2014 kl på Rådhuset

SHC - Team Myndighed Referat fra Handicaprådsmøde Torsdag den 24. april 2014 kl på Rådhuset REFERAT SHC - Team Myndighed 28-04-2014 Referat fra Handicaprådsmøde Torsdag den 24. april 2014 kl. 16.00-18.00 på Rådhuset Deltagere: Kenneth Bjerregaard, Erna Christensen deltog i pkt. 4 samt pkt. 7-12,

Læs mere

Kvalitetsstandarder Mariagerfjord Kommune

Kvalitetsstandarder Mariagerfjord Kommune Lovgrundlag Lov om Social Service Hvordan søger man om genoptræning Hvad er formålet Bærende principper for 86, stk. 1 Kommunalbestyrelsen skal tilbyde genoptræning til afhjælpning af fysisk funktionsnedsættelse

Læs mere

Voksenudredningsmetoden. Ledelsesinformation. VUM-superbrugerseminar Maj 2015

Voksenudredningsmetoden. Ledelsesinformation. VUM-superbrugerseminar Maj 2015 Voksenudredningsmetoden. Ledelsesinformation VUM-superbrugerseminar Maj 2015 Program 1. Formål 2. VUM og information til styring og udvikling 3. Erfaringer og potentiale 4. Praktiske eksempler 5. Læring

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstaden. Styringskonference om det specialiserede voksenområde Den 6. november 2015

Socialtilsyn Hovedstaden. Styringskonference om det specialiserede voksenområde Den 6. november 2015 Socialtilsyn Hovedstaden Styringskonference om det specialiserede voksenområde Den 6. november 2015 Disposition Kort om Socialtilsyn Hovedstaden Tilsyn med effektdokumentation Tilsyn med økonomi og styring

Læs mere

Holstebro Kommune Visitationsudvalget Dag- og Fritidstilbud Vejledning for ansøgning og tildeling af støtte til børn med særlige behov

Holstebro Kommune Visitationsudvalget Dag- og Fritidstilbud Vejledning for ansøgning og tildeling af støtte til børn med særlige behov Holstebro Kommune Visitationsudvalget Dag- og Fritidstilbud Vejledning for ansøgning og tildeling af støtte til børn med særlige behov Udarbejdet af visitationsudvalget i 2012 Revideret nov. 2013 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

I Udviklingsstrategien i Rammeaftale 2016 har KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden udvalgt følgende særlige tema, som skal behandles i 2016:

I Udviklingsstrategien i Rammeaftale 2016 har KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden udvalgt følgende særlige tema, som skal behandles i 2016: K O M M I S S O R I U M F O R U D A R B E J D E L S E A F M Å L S Æ T N I N G E R F O R D E T T V Æ R G Å E N D E S P E C I A L I S E R E D E S O C I A L O M R Å D E I H O V E D S T A D S R E G I O N E

Læs mere

Notat vedrørende udgifter på det specialiserede socialområde for børn og unge samt tiltag på området

Notat vedrørende udgifter på det specialiserede socialområde for børn og unge samt tiltag på området Notat vedrørende udgifter på det specialiserede socialområde for børn og unge samt tiltag på området Udvikling i udgifterne I perioden fra 2011 til 2015 har udgifterne på det specialiserede socialområde

Læs mere

Handleplan for opfølgning på Socialtilsynets driftsorienteret tilsyn på Rødbo 2017

Handleplan for opfølgning på Socialtilsynets driftsorienteret tilsyn på Rødbo 2017 RØDBO Center Social og Sundhed Klausdalsbrovej 621 A-E 2750 Ballerup Tlf: 4477 6161 www.roedbo.dk Dato: 12. september 2017 Tlf. dir.: 4477 6162 Fax. dir.: 4477 6169 E-mail: msi@balk.dk Kontakt: Marianne

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 107 Midlertidige botilbud Vedtaget af Byrådet, d. 22. marts 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Forudsætninger... 3 1.1 Lovgrundlag for tilbud...

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 GULDBORGSUND KOMMUNE GODKENDT AF BYRÅDET 22.03.2012 1 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Kvalitetsstandardens formål og opbygning...

Læs mere

Hvordan ser det ud på landsplan?

Hvordan ser det ud på landsplan? Hvordan ser det ud på landsplan? Kilde: Socialpolitisk redegørelse 2017 Udgiftstræk for forskellige grupper Kilde: Socialpolitisk Redegørelse Kort fortalt 2016 Hvordan ser det ud på landsplan? - Flere

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Disposition for oplægget 1. Håndbogen i (videns-)kontekst 2. Præsentation

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 1. Lovgrundlag Servicelovens 107 2. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen kan jf. Serviceloven

Læs mere

Årsberetning For området. Job og Arbejdsmarked

Årsberetning For området. Job og Arbejdsmarked Årsberetning 2010 For området Arbejdsmarked 1. Chefens årsberetning Budget 2010 Området havde ved starten af 2010 et udtalt behov for at få skabt overblik og fælles forståelse for budget 2010. Første halvår

Læs mere

Kvalitetsstandard. Indhold. 1. Rammer

Kvalitetsstandard. Indhold. 1. Rammer Kvalitetsstandard Beskyttet beskæftigelse Lov om Social Service 103 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og myndighed på det specialiserede socialområde. Godkendelse Juni

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Hvolris Jernalderlandsby og KSE

Dialogbaseret aftale mellem. Hvolris Jernalderlandsby og KSE Dialogbaseret aftale mellem Hvolris Jernalderlandsby og KSE 2014 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der indgås mellem forvaltningen og den enkelte budgetansvarlige

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Standard 2.1 Kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Standard 2.1 Kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Lokal instruks for Standard 2.1 Kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab. Alle

Læs mere

STYRINGSKONCEPT - SÅDAN STYRER VI

STYRINGSKONCEPT - SÅDAN STYRER VI STYRINGSKONCEPT - SÅDAN STYRER VI BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE 01 Området er styrbart Vi kan styre fordi vi ved, hvor vi er og hvor vi skal hen! KONOMI- ARBEJDSMARKED Indledning I denne folder

Læs mere

Handleplan på baggrund af revisionens anbefalinger

Handleplan på baggrund af revisionens anbefalinger Delopgave 1: Vurdering af de enkelte afdelingers procedure for regnskabsføring, økonomiopfølgning, ledelse og tilsyn, målsætninger samt produktivitet og effektivitet 1 Det anbefales, at der løbende foretages

Læs mere