'^P7??pia4*t?&4<t/ J%^7tøUfitø/

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "'^P7??pia4*t?&4<t/ J%^7tøUfitø/"

Transkript

1 # '^P7??pia4*t?&4<t/ ^ J%^7tøUfitø/

2 Antallet af aktionærer i Houborg Plantage er ved en opgørelse foretaget kort tid før generalforsamlingen opgjort til 491 mod 501 sidste år, og antallet af de i årets løb noterede aktieoverdragelser har andraget i alt 66 Som det er sædvane, vil jeg gerne her, hvor der er lejlighed til det, byde de nye aktionærer velkommen som aktionærer i Houborg Plantage. Ved at anskaffe sig en aktie, stor eller lille, har de vist deres interesse for plantningssagen i almindelighed og Houborg Plantage i særdeleshed. Det skal derfor være vort ønske, at de må føle sig virkelig velkommen i aktionærkredsen. Vore generalforsamlinger og samværet i timerne derefter plejer at forløbe på en både rolig, seriøs og hyggelig måde. Og det er vort håb, at det fortsat må være sådan såvel i år som i årene fremover. Jeg vil også gerne samtidig give udtryk for den glæde, det er for bestyrelsen at se, at så mange, som tilfældet er, slutter op om selskabet og tager sig tid til at deltage i generalforsamlingen. Og det er ikke blot aktionærer fra Hovborg og de nærmeste byer, der møder frem. Selskabets aktionærer er spredt ud over hele landet, og ind i mellem sidder der her i aften ikke så få aktionærer, der har måttet køre en lang vej for at kunne være til stede. Tak for det. Forud for generalforsamlingen har bestyrelsen igen i år udsendt dagsorden og regnskab til vore aktionærer. Det er ikke noget, vi skal, men en service vi gerne vil yde. Mange har da også tidligere udtrykt tilfredshed dermed, og vi håber fra bestyrelsens side, at interessen herfor blandt aktionærerne fortsat er til stede. Det koster lidt penge og giver direktionen lidt ekstra arbejde. Men så længe mulighederne samt interessen herfor er til stede blandt aktionærerne, vil vi gerne fortsætte denne praksis.

3 For direktionen blev 1996 et travlt år. Foruden noteringen af de 66, ejerskifter - i øvrigt det højeste tal, der har været på et år - er 743 aktier blevet opskrevet i forbindelse med den vedtagne udvidelse af aktiekapitalen. Tilbage er nu 57 aktier fordelt på 51 aktionærer, der mangler en opskrivningspåtegning. En del af disse aktionærer er adressemæssig ubekendte. De er flyttet og har ikke fået meddelt adresseændringen til notering i aktiebogen. Andre, hvis adresse er kendt, har ikke reageret på en erindringsskrivelse. Og så vidt jeg er orienteret, skulle der være nogle, som har ønsket selv at aflevere aktien til opskrivning her i dag. Udgiften ved aktieopskrivningen er efterhånden løbet op i et ikke ubetydeligt beløb. Blandt andet fordi samtlige aktier er blevet returneret til deres ejere i anbefalet brev. Og det har sin årsag. Mange af vore aktionærer har aktier, der har tilhørt slægten gennem mange - og for nogles vedkommende alle - årene. Andre har fået aktien overdrages ved en speciel lejlighed. Og alle ville de være meget bedrøvet, hvis aktiebrevet skulle gå tabt. Det forstod vi og sikrede derfor aktiebrevenes tilbagesendelse så godt, det var os mulig. 4- Prisen på træ har bedret sig noget gennem 1996 men mest for trædimensioner, som vi ikke eller kun i ringe mængde er leveringsdygtig i. Flisen, som vi gerne så højere priser for, giver kun er lille dækningsbidrag, og cellulosetræet, som vi tidligere havde en rimelig indtægt af, kan ikke afsættes, da visse østlande leverer til priser ca. 100 kr. lavere end vore.. Men heldigvis kan vi glæde os over en pæn jagtleje og en rimelig renteintægt, der medvirker til et tilfredsstillende driftsresu. jtat, lidt bedre end vi forud havde budgetteret.

4 Alle vi, der er til stede her i dag, kan sikkert blive enige om, at vi gerne medvirker til et godt miljø. Allerede som aktionærer i et plantageselskab har vi gjort det første skridt. Og det er der flere årsager til. 1. En plantages træer optager og anvender kuldioxid (C02) og er derved med til at formindske den mængde, der fremkommer ved afbrænding af kul, olie og gas. 2. En plantage er god for grundvandet og spiller en central rolle som beskytter af grundvandsreserverne. Ikke mindst fordi brugen af pesticider fra træerne plantes til de er hugstmodne er minimal. 3. En plantage giver mulighed for et næsten uforstyrret dyre- og planteliv og er dejlig at gå ture i. 4. En plantage er leveringsdygtig i brændsel, der faktisk er C02-neutral. Men samtidig med, at vi gerne medvirker til et godt miljø, ser vi som aktionærer også gerne, at plantagen driftsmæssigt har en rimelig indtjening. Men dette er ikke blevet lettere, efter at cellulosetræet faktisk er blevet usælgelig og fremover formentlig skal hugges til flis. Der tales så meget om C02-udslippets skadelige virkning som selv forskerne er uenige om. Men faktum er, at en lang række lande deriblandt Danmark, hvis C02-udslip er opgjort til 0,2% af verdens samlede udslip, har besluttet at ville nedbringe udslippet. En af mulighederne herfor kunne være, at kraft- Og varmeværkerne anvendte betydelig mere træflis end i dag. Træflis er et miljøvenligt råstof, som vi og de øvrige plantager kan producere i store mængder. Og med en øget efterspørgsel må det kunne forventes, at træflisproduktionen kan blive lønnende. Dette ville være en fordel for både miljøet og os som aktionærer.

5 Jo mere kompliceret et samfund bliver, desto mere stiger behovet for love og regler, der kan regulere forholdene. Det er der ikke noget nyt i. Men desværre har der gennem de senere år udviklet sig en tendens til, at bedst som man havde lært sig loven og dens omfang, er loven blevet ændret, fordi geskæftige personer har fundet nogle huller og udnyttet dem i modstrid med lovens ånd og mening. Når det overhovedet er grund til at komme ind på dette forhold i beretningen, er årsagen, at også plantagens og selskabets virsomhed er reguleret i en række love, hvoraf nogle med års mellemrum ændres på for os ret væsentlige punkter. Lad mig som et eksempel nævne ÅRSREGNSKABSLOVEN, hvis bestemmelser vi er underlagt, som en af de love der i de senere år er blevet ændret hvert år. Efter loven har vi indenfor en ret kort frist pligt til at indsende selskabets reviderede og godkendte regnskab til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, hvis opgave det blandt andet er løbende at kunne stille korrekte og aktuelle oplysninger om aktie- og anpartsselskaber til rådighed for erhvervslivet og andre brugere. Vi har hidtil passet på at overholde indsendelsesfristen, men alligevel blev også vi omfattet af en ret så skrap opstramning af reglerne ved lovændringen i Så nu påhviler den rettidige indsendelse såvel direktionen som hvert enkelt medlem af selskabets bestyrelse. Og i værste fald kan det for den enkelte medføre, at han pålægges en personlig afgift på op til kr. Så vi er ikke blevet mindre opmærksomme på at få regnskabet fremsendt til tiden. Igen i 1996 måtte folketinget på ny ændre loven. Denne gang om hvem der kunne være revisor. I vore vedtægter står der herom bl.a: "Selskabets regnskaber revideres af een eller to revisorer valgt af generalforsamlingen. Den ene revisor skal være statsautoriseret".

6 Denne vedtægtbestemmelse har hidtil været i fuld overensstemmelse med årsregnskabsloven. Men fra 1. juni 1996 skal den hhv. de, der vælges til revisor for selskabet, være statsautoriserede eller registrerede revisorer. Lovændringen har følgende ordlyd:' 1. Revisor skal være statsautoriseret eller registreret revisor. 2. Er en revisionsvirksomhed valgt til revisor skal den, som revisionen overdrages, opfylde lovens betingelser. 3. Erhvervsministeren kan fastsætte nærmere regler om adgangen til at foretage lovpligtig revision af årsregnskaber for de registrerede revisorer, der er optaget i revisionsregistret efter 1. januar For vort vedkommende betyder dette, - at vi ikke fremover kan vælge en ukønnet revisor ud af aktionærernes midte, samt - at vi må sige farvel til Jørgen Jørgensen som revisor, da han ikke opfylder betingelserne for at kunne genvælges. Og det betyder formentlig også, at vi fremover klarer os med ene statsautoriserede revisor, som vore vedtægter kræver. For der er vel næppe nogen, der finder anledning til, at selskabet skal afholde udgifter til yderligere en revisor, hvad enten denne så er statsautoriseret eller registreret, for at få vort regnskab revideret. Inden jeg slutter dette afsnit af beretningen, skal jeg på bestyrelsens vegne overbringe Jørgen Jørgensen vor tak for for hans arbejde i de desværre alt for få år, han fik lov til at bestride posten som den ene af selskabets revisorer. Men som sagt, er det hverken vor eller generalforsamlingens skyld, at det ikke blev til flere år.

7 Siden 1990 har Danmark haft en skovrejsningsplan vedtaget af et bredt flertal af folketingets medlemmer. Planens sigte er, at der i løbet af tiden frem til ca skal ske en forøgelse af Danmarks skovarealer fra ca. 10% af landets areal til en ca %. For at dette kan nås, skal der hvert år tilplantes ca ha ny skov dels af det offentlige og dels af private. Selvom alle - eller i hvert fald næsten alle - kan se fordelen derved og synes, at det er godt med et større skovareal, er der indtil udgangen af 1996 gået alt for langsomt. Staten har kun tilplantet ca ha ny skov om året. De private har med statsstøtte tilplantet ca. 700 ha om året, og andre, der ikke har opnået nogen støtte, har tilplantet ca ha med ny skov om året. Men alt i alt giver det kun ca. halvt så meget ny skov pr. år, som forventet. Men kniber det med at få tilplantet nye skovarealer, har der til gengæld været gang i tilplantning af arealer med juletræer. Efter de seneste opgørelser endda i et sådan omfang, at juletræproduktionen om 8-10 år vil nå op på en millioner ju'letræer om året mod nu ca. 6 millioner. Den store speku lation i juletræer har da også ført til store avisoverskrifter som Juletræer årets skattefidus for skatteplagede danskere, Nye skatteprojekter skyder op som 90ernes skattefidus og Juletræs-snyd for kæmpebeløb. I Houborg Plantage sætter især de klimatiske forhold en grænse for, hvad der kan gå at tilplante med juletræssalg for øje. Den sene nattefrost, som i mange år kommer langt hen i juni måned, frostsvider de nye skud og forringer træernes værdi som juletræer. I stedet vil vi derfor hellere tilplante nye arealer, hvis de kan erhverves på sådanne vilkår, at der kan etableres et bæredygtig - med understregning af bæredygtig -skovbrug. For de ganske pæne etableringstilskud og årlige tilskud, som er gældende fra 1997, kan vi ikke opnå.

8 Man kan altid glæde sig, når noget går godt. Det var derfor en god nyhed, at de danske nåleskove - som helhed betragtet - har fået det bedre i Det er Skov- og Naturstyrelsens årlige rapport om skovenes sundhedstilstand, der så positivt konkluderer, at nu kan 75% af de danske nåletræer vurderes som sunde. Vi har i Hovborg Plantage ikke noget tilsvarende parameter for plantagens sundhedstilstand, men vi har under vore besigteiser i plantagen i hvert fald kunnet konstatere, at plantagen - jordbunds- og klimaforhold taget i betragtning - uden at overdrive kan betegnes som værende i rimelig god tilstand. En konklusion der sikkert kan bekræftes af såvel de, der jævnlig færdes i plantagen, som af de der deltager i den årlige aktionærtur i plantagen, selvom det ikke kun er de bedre beplantninger, aktionærerne får at se. For selvom de voldsomme ja nærmest orkanagtige storme, vi har haft, stormfælder nogle træer og medvirker til at give skovkantens graner røde nåle, og selvom der hist op pist er træer, som træbiller som typografen gør sit til at ødelægge, bliver hovedindtrykket dog en god træbestand med en rimelig god årlig tilvækst. Men tag selv på en tur i plantagen. Den er altid et besøg værd. Eller tag med på en guidet tur søndag den 9. november kl. 14, hvor naturvejleder Finn Lillethorup Hansen på en 2 timers tur gennem plantagen vil fortælle om plantagen, dens træer og dens øvrige plante- og dyreliv.

9 Det har igennem mange år været en fast tradition, at bestyrelsens mundtlige beretning på generalforsamlingen er opdelt i to dele. Dels i en almen beretning, der aflægges af formanden, og dels i en teknisk beretning som skovrideren aflægger på bestyrelsens vegne. Ikke så få aktionærer har gennem årene overfor bestyrelsen givet udtryk for deres tilfredshed med den fyldigere beretning, de på denne måde får. Derfor skal denne tradition heller ikke brydes i år. Men inden jeg overlader ordet til skovrider Oppermann for hans aflæggelse af den tekniske beretning, finder jeg anledning til at rette et par ord til de mange, jeg eller bestyrelsens øvrige medlemmer har haft kontakt med i det forløbne o ar. Vi er fra bestyrelsens side meget glade for den interesse, aktionærerne viser for Houborg Plantage, og for det gode samarbejde vi udadtil har til naboplantagerne, Hedeselskabet, Jagtselskabet og de mange andre, vi har kontakt med. Der skal også herfra lyde en tak til skovrider Oppermann og skovfoged Herskind samt til arbejderne i plantagen for godt udført arbejde i det forløbne år til gavn for Houborg Plantage. Og selv vil jeg gerne runde disse ord af med en tak til bestyrelsens medlemmer og til revisorerne for et godt samarbejde i det forløbne år.

10 Beretning for A/S Hovborg Plantage Arbejdet i Hovborg Plantage har i det forløbne år omfattet afdrift af ældre rødgran og contortafyr i afd. 2,32,35 og 43, typiske bevoksninger der er i delvis opløsning på grund af klimaskader og typografangreb. Endvidere er der foretaget skærmstilling i afd. 1 og i afd. 29 i forbindelse med underplantning med sitkagran i afd. 1 og i afd. 29 i forbindelse med etablering af et løvtræbælte langs plantagens sydkant. Egentlig gennemhugning er foretaget i afdelingerne 28 og 37, ligesom der i div. yngre rødgranafdelinger - navnlig i plantagens østlige del, efter forudgående tynding, er produceret flis. Årets samlede hugst nåede op på 1707 m 3 (1995: 1625 m 3 ) hvoraf 2Q6_mi blev aflagt som afkortet og uafkortet tømmer, 407 m 3 som lameltræ og træuldstræ, 237 m 3 som cellulosetræ og 357 m 3 (1020 rm) som flis. Plantagens produktion afjuletræer har omfattet: 114 stk nordmannsgranjuletræer solgt til en gennemsnitspris af 66 kr/stk r 491 stk rødgranjuletræer solgt til 13 kr/stk og 7 stk rødgran - torvejuletræer solgt til priser mellem 100 og SOJLkr/jlk. Endvidere er der solgt kg nordmannsgran (afd. 2 og 44) som selvklip til UQMkg, llqqkg nordmannsgran (afd 7) solgt til &5JLkr/Jjg og 2iØJLkg nobilis (afd. 46) solgt til IMhtkg* Ud over skovningsarbejdet er der i det forløbne år gentilplantet ialt 8 r 3 ha til en samlet udgift på kr ( kr/ha), omfattende pløjning, kvasrydning, indkøb af planter og plantning. Gentilplantningen har primært fundet sted i afd. 1,2,35,43 og 45 med sitkagran som hovedtræart. I afd. 32 og 34 henligger 1,2 ha efter renafdrift af primært contortafyr, som tilplantes i indeværende forår. Planterne er indkøbt på 1996-regnskabet (2975 planter). Til kultur- og bevoksningspleje er anvendt ialt 64,512 kr bl.a. brugt til sprøjtning mod lus i pyntegrønt- og juletræskulturerne, indkøb og udbringning af gødning, sprøjtning mod snudebiller i div. nykulturer og udrensning af løvtræopvækst i div. skovkulturer m.m. Over flisningskontoen er der til nedskæring af bjergfyr i afd. 42 i Rubøl Sande brugt 6A252Jir.

11 Bestyrelsen har besluttet, i takt med at den gi. bjergfyr forfalder, at føre afd. 42 tilbage til sin naturlige tilstand med lyng og revling, ved at fjerne bjergfyrren samtidig med at vi lader de enkelte gamle østriske fyr og skovfyr, der findes indblandet i bjergfyrren, stå tilbage, og supplerer med plantning af enkelte holmevise grupper af østrisk fyr og skovfyr. Langs "Bi Mads" vej er det tanken af plante et bredt løvtræbælte med eg som hovedtræart, suppleret med blomstrende buske. Baggrunden for projektet er erkendelsen af, at vi aldrig får produktionsskov på arealet og derfor hellere vil have noget pænt at se på,fremfor den delvis udgåede bjergfyr. Under skowedligeholdelse er anvendt ialt kr T primært brugt til vejvedligeholdelse og materialer. Unden den sekundære drift er der til drift og vedligeholdelse af skovens huse brugt ialt ca kr, omfattende udgifter til brandforsikring, bygningskasko, renovation, skorstensfejning og vandafgift. Heraf udgør brandforsikring og bygningskasko alene ca kr. De eneste vedligeholdelsesomkostninger vi har haft er maling af traktorgaragen med en udgift på godt kr. Den samlede huslejeindtægt udgør kr. Plantagens maskinstation har i 1996 indtjent ialt kr T hvoraf /? 3/kr eller ca. Z o.é% hidrører fra arbejdsopgaver i Hovborg Plantage, medens de 'T&.S % af indtægten hidrører fra løsning af arbejdsopgaver i naboplantagerne. Arbejdsopgaverne omfatter primært vejvedligeholdelse, udspredning af gødning, snerydning og i mindre omfang udkørsels- og udslæbningsopgaver. Maskinstationens driftsoverskud før afskrivning udgjorde kr. Ser vi på råtræsituationen generelt, er der på det europæiske træmarked i 1996 kommet bedre balance mellem udbud og efterspørgsel. Presset fra USA, som vi oplevede det i 1995, er taget markant af på grund af et stærkt stigende forbrug på hjemmemarkedet. For den anden store træeksportør - Rusland - gælder, at produktionen her er fortsat faldende, og mængden til eksport er væsentlig reduceret. Dette resulterede i, at færdigvarelagrene af savskåret træ herhjemme, og i det øvrige Europa, blev reduceret, og efterspørgslen på uafk. og afk. tømmer steg, samtidig med at priserne langsomt vendte tilbage til prisniveauet fra Kun cellulosetræet bevæger sig både afsætningsmæssigt og prismæssigt fortsat ned ad bakke, og priserne er ved at tangere de laveste priser nogensinde.

12 Situationen er dels affødt af et stort udbud af cellulosetræ fra Østeuropa og Baltikum til meget lave priser, dels celluloseindustriens skærpede kvalitetskrav, der gør, at vi ikke længere må blande lærk og douglas i den sortering der hedder bl. nål. Industrierne er stort set kun interesseret i hvidt træ - RGR og SGR - så blegningsprocessen ved cellulosefremstillingen bliver så billig og lidet forurenende som mulig. Her er det at flisen kommer ind i billedet, og der kan sælges øgede mængder til landets flisfyrede varmeværker. I de tidlige tyndinger, ved en hugstdiameter under 8 cm i brysthøjde, er flisen oftest den eneste afsætningsmulighed. I forhold til cellulosetræet er flisen også økonomisk overlegen op til en hugstdiameter omkring 11 cm i brysthøjde, hvor der kan begynde at aflægges lameltræ sammen med cellulosetræ. Flisproduktionen giver ikke noget stort dækningsbidrag, men den kan vende et minus til et lille plus. I de mellemaldrende bevoksninger aflægges normalt korttømmer/lameltræ kombineret med cellulosetræ. Her vender billedet, idet flisen bliver mindre konkurrencedygtig. Vi har endnu ikke udviklet en metode til kombineret skovning af korttømmer og flis, som er økonomisk på højde med skovning af korttømmer og cellulosetræ. Men der arbejdes med forskellige modeller og med de meget begrænsede muligheder for afsætning af cellulosetræ, er det helt nødvendigt at skabetilfredsstillendeøkonomiske skovningsmodeller i mellemaldrende bevoksninger, hvor flis også indgår. Cellulosepriserne startede i 1. kvartal 1996 med at ligge på 190 kr/m 3 for RGR/SGR og på 170 kr/m 3 for bl. nål, og er nu nede på henholdsvis 160 kr/m 3. og 150 kr/m 3 r og kan dermed ikke bære skovningsomkostningerne. Blandt de andre effekter der er produceret i plantagen i det forløbne år, er eksempelvis prisen på korttømmer steget med ca. 19 kr/m 3 til 290 kr/m 3 r uafk. tømmer, kl. B, cm midt er steget med 31 kr/m 3 til 290 kr/m 3 f og lameltræ er steget med 2 kr/m 3 til 250 kr/m 3. Som nævnt tidligere er vi for de bedre effekter ved at nå op på et prisniveau, hvor driften igen kan blive rentabel. Juletræ- og pyntegrøntsæsonen startede forholdsvis sent, og de udenlandske opkøbere disponerede særdeles forsigtigt,belært af sæsonen 95, hvor mange grossister stod tilbage med usolgte partier juleaften, og hvor mange i starten af sæsonen betalte 10-15% over de vejl. priser, hvorimod dem der handlede efter august fik varen til en lavere pris. Salget af NGR-juletræer er gået planmæssigt og ved sæsonens slutning var der på det europæiske marked stort set udsolgt af nordmannsgran, og navnlig interessen for træer over 1,75 m har været stor.

13 Priserne har typisk ligget på: cm ca kr cm ca lo- Træer fra cm (75-80 kr) faldt noget i pris (10%) i forhold til sidste år, grundet det store udbud af træer i netop denne klasse. Aftagerne på det tyske, østrigske og schweiziske marked opfattede derimod nordmannsgran-sæsonen som dårlig. Flere havde omsætningstilbagegang på 25-30%, men ofte på næsten samme mængde træer. De lyske kunder er flere steder vendt tilbage til blågran som juletræ, og der er for øjeblikket et stort udbud af gode blågran i derigtigestørrelser ( cm). På det engelske ogfranskemarked klarede NGR sig bedre, hvorimod man på disse markeder havde større mængder af usolgte RGR. I den kommende sæson forventes en produktionsstigning på NGR på ca. 16%, og vore kunder forventer bedre og større træer til en faldende pris. Hvordan den kommer til at ligge, er lidt for tidligt at spå om endnu. Vi har i NGR-kulturer haft en del problemer med uudsprungne knopper p.g.a. den strenge vinter, ligesom den manglende nedbør fik skuddannelsen til at svigte. Resultatet har været mindre juletræsudbytte end beregnet. Nobilis-juletræer udgør kun en mindre del af markedet. Vi konkurrerer især med skotske og irske træer, der oftest er af en højere kvalitet end de danske træer. Markedet for rødgran juletræer er præget af en stor europæiske produktion, hvor især Belgien præger markedet med træer til meget lave priser. Nordmannsgranen står sig fortsat godt på det europæiske marked i forhold til rødgran og blågran, primært fordi den ikke drysser og er symmetrisk og velformet. Chaufførblokaden fra den november satte sit præg på pyntegrøntsæsonen, og hvor specielt salget op til første søndag i advent blev ramt. Rent lokalt betød det, at vi ikke fik klippet så meget som budgetteret. Efterspørgslen på NGR-klip var stor, og der blev handlet til de vejl. priser. Markedet for Nobilis-grønt var præget af det stadigt stigende udbud, der iflg prognoserne vil stige 5% årligtfremtil år Dekorationsgrene var meget vanskelige at sælge, idet markedet fokuserede meget på prisen og valgte ofte i stedet ungdomsgrene eller mellemgrene. I oktober måned konstateredes gulfarvning af ældre nåleårgange i nobilis. Gulfarvningen skyldes formentlig mangel på vand. Nålene falder senere af, og pyntegrønt-kvaliteten forringes.

14 Klima og sundhed 1996 blev et usædvanligt tørt år. I landsgennemsnit faldt kun 505 mm nedbør, mod normalt 712 mm, og året blev dermed det 3. tørreste år der er målt siden de landsdækkende målinger startede i Kun maj og november gav mere nedbør end normalt, medens der stort set ikke kom regn i januar, marts og april. Det nedbørsfattige 1996 kom iøvrigt efter et 2. halvår af 1995 som også bød på meget lidt nedbør, nemlig 254 mm, mod normalt 427 mm. Vi fik i 1996 lidt mere sol end normalt. Til gengæld lå årets gennemsnitstemperatur 1 lavere end normalt, så tørken i 1996 har ikke været nær så mærkbar som i Plantagernes største skadevolder i disse år - typografen - ligger fortsat på et højt populationsniveau. De lune efterårsmåneder i 1995 gjorde at augustgenerationens afkom udviklede sig til voksne biller, der overvintrede helt upåvirkede af de lave vintertemperaturer, hvilket resulterede i at vi i foråret 1996 havde mange angrebne træer i de sol- og vindeksponerede bevoksningsrande. Disse træer blev fjernet så hurtigt som muligt inden billerne bredte sig yderligere, og på trods af den forventede kraftige stigning i typografbestanden i 1996 har denne tilsyneladende ikke udviklet sig alarmerende, måske på grund af den noget lavere gennemsnitstemp. for året. Hvordan det går i indeværende år er endnu for tidligt at sige. Men med den reducerede nedbør- 60% af normalen - vi havde i månederne april, maj og juni 1996, der er den optimale vækstsæson for træerne, ertilvækstenformentlig reduceret og det samme kan meget vel gælde deres modstandskraft mod billeangreb. Af generelle ting indenfor skovbrugserhvervet skal jeg til slut omtale en række tiltag i den reviderede skovlov af maj 1996, og den tilhørende bekendtgørelse af 2. november 1996, som kan have interesse for kredsen her. Skovloven skal som bekendt sikre, at skovene dyrkes med henblik på både at forøge og forbedre træproduktionen, og på at varetage hensyn af landskabelig natur, kulturhistorisk- og miljøbeskyttende art samt hensyn til friluftslivet. I lovens 19 er der åbnet mulighed for, at Miljøministeren kan give tilskud tilfremmeaf god og flersidig skovdrift i eksisterende skov. Disse tilskudsmuligheder er under udformning og påregnes at træde i kraft den 1. januar 1998.

15 Den nye ordning om tilskud til god ogflersidigskovdrift sigter særlig mod at understøtte skovejere, der ønske at opbygge skove med øget stabilitet, produktivitet, sundhed, variation og biologisk mangfoldighed. Herunder er det også målet at øge løvtræarealet. Tilskudsmulighederne omfatter driftsplanlægning og lokalitetskortlægning. Etablering af stabile skovtyper af løv, herunder løvskovbryn, og på de magre jorder endvidere etablering af stabile nåletræbevoksninger. Endvidere kan der ydestilskudtilsærlige driftsformer i forbindelse med: - sikring af egekrat - pleje af naturarealer og kulturminder - opretholdelse eller genskabelse af skov- og naturarealer drevet ved hjælp af særlige driftsformer - foranstaltninger der kanfremmefriluftslivet Indenfor plantageområderne er det navnlig støtten til sikring af øget stabilitet og sundhed, der har interesse. I skovlovens 20 er der givet Miljøministeren bemyndigelse til at fastsætte regler for betaling af produktionsafgifter på juletræer og pyntegrønt. Reglerne er udarbejdet af brancheorganisationerne og ordningen er trådt i kraft den 1. januar i år, og er foreløbig gjort 5-årig. Afgiften bliver 125 kr/ha/år for nordmannsgran og nobilisarealer under 40 år. Ejerne indberetter årligt sine afgiftspligtige arealer til pyntegrøntfonden. Et totalareal på under 1 ha. pr. ejendom er dogfriholdtfor afgift. Staten indbetaler ettilskudtil fonden i samme størrelsesorden som den opkrævede afgift. Fondsmidlerne anvendes til afsætningsfremme af juletræer og grønt, samt til forskning og produktudvikling og herunder omstilling til mere miljøvenlige produktionsformer. I loven 16 slås fast, at egekrat skal bevares. Skov- og Naturstyrelsen vil indenfor de nærmeste år foretage en registrering af de bevaringsværdige krat, og der vil blive indgået aftaler med ejerne om sikring og pleje. Typisk kan der være behov for rydning af selvsået nåletræopvækst, hvortil der bl.a. kan søges om tilskud i.h.t. den kommende tilskudsordning. Endelig er der i lovens 21 givet Miljøministeren bemyndigelse til at fastsætte regler for mærkning af skovprodukter fra bæredygtige eller økologisk drevne skovbrug. En sådan certificering af skovdriften og mærkning af produkterne er et meget debateret emne indenfor det globale skovbrug i disse år.

16 Der er oprettet et internationalt, uafhængigt certificeringssystem, FSC, der tilbyder sin service til skovejere i hele verden. FSC står for "Forest Stewardship Council" og dets certificeringssystem bygger på ideen om økologisk, social og økonomisk bæredygtighed og forudsætter at skovejerne har dokumenterede skovplaner, styringssystemer og klare målsætninger. Herhjemme er der oprettet en FSC-arbejdsgruppe, der drøfter en evt fremtidig certificeringsordning. I gruppen sidder Skovforeningen, Friluftsrådet, SID, Skov- og Landskabsing., Natur- og Ungdom, Nepenthes og WWF. Blandt skovfolk og skovejere herhjemme er man nok af den formening, at dansk skovlovgivning itilstrækkeligomfang har sikret, at danske skove drives bæredygtigt, og at de anvendte driftsformer uden større problemer kunne omfattes af en certificeringsordning. Men det må ligesom være en forudsætning, at forbrugerne vil betale en merpris for de mærkede træprodukter, før producenterne går ind i en sådan delvis medlemsfinansieret ordning. Der er på nuværende tidspunkt ca. 3 mill. ha skov i verden, der er certificeret. Der findes skove i Mexico og i Polen, der er certificerede, og Sverige er langt fremme i sine overvejelser L. Oppermann / J. Herskind?

Disse venlige ord faldt fra en af deltagerne i sidste års tur i plantagen.

Disse venlige ord faldt fra en af deltagerne i sidste års tur i plantagen. 'tfo^ /vø^mé? / t Antallet af aktionærer i Houborg Plantage er ved en opgørelse foretaget kort tid før generalforsamlingen opgjort til 496 mod 491 sidste år, og antallet af de i årets løb noterede aktieoverdragelser

Læs mere

% - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr

% - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr % - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr Antallet af aktionærer i Houborg Plantage udgjorde ved en optælling kort før generalforsamlingen i alt }60/, og antallet af de i årets løb noterede aktieoverdragelser er

Læs mere

Til de nye aktionærer skal der herfra lyde et Velkommen i aktionærkredsen.

Til de nye aktionærer skal der herfra lyde et Velkommen i aktionærkredsen. di, u Det er for bestyrelsen en glæde - hvilket vi også tidligere har givet udtryk for - at så mange tager sig tid til at deltage i plantagens generalforsamling. Vi har aktionærer over hele landet samt

Læs mere

Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Carl Georg Bech. Æret være Carl Georg Bech's minde.

Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Carl Georg Bech. Æret være Carl Georg Bech's minde. Det var med sorg, at jeg og bestyrelsens øvrige medlemmer erfarede, at plantagens mangeårige skovrider og bestyrelsens tidligere formand, skovrider Carl Georg Bech, den 12. december 1988 var afgået ved

Læs mere

Baggrund om projektet Certificering af skoventreprenører en genvej til certificering af mindre skovejendomme

Baggrund om projektet Certificering af skoventreprenører en genvej til certificering af mindre skovejendomme Baggrund Mens FSC og PEFC skovcertificering er blevet stadigt mere udbredt blandt større statslige, andre offentlige og private skov ejere verden over, er det samme ikke tilfældet for små og mindre ejendomme

Læs mere

j j, M/o /føtfaxy /?7?

j j, M/o /føtfaxy /?7? j j, M/o /føtfaxy /?7? * i HiMimiu»Puwppitii^m 'WM^iWHMpiitPjptøp^ ^H^ItifW^^^4'"i VI^^^ '^W*^'SiTW CWWf»T!'W^ A/S HODBORG PLANTAGE - BERETNING FOR 1979. * % Der i 1979 skovet ialts 296o m, hvoraf 1977

Læs mere

2. Skovens sundhedstilstand

2. Skovens sundhedstilstand 2. Skovens sundhedstilstand 56 - Sundhed 2. Indledning Naturgivne og menneskeskabte påvirkninger Data om bladog nåletab De danske skoves sundhedstilstand påvirkes af en række naturgivne såvel som menneskeskabte

Læs mere

Generalforsamling i Grundejerforeningen Musvågevej

Generalforsamling i Grundejerforeningen Musvågevej Generalforsamling i Grundejerforeningen Musvågevej 5. marts 2016 Bestyrelsens beretning 2.1 Bestyrelsen, som den ser ud i dag Formand: Niels Bloch Musvågevej 52 Ikke på valg Kasserer: Kai Jensen Musvågevej

Læs mere

Indhold. Generelle bemærkninger...2. Til forslagets enkelte bestemmelser...7

Indhold. Generelle bemærkninger...2. Til forslagets enkelte bestemmelser...7 Indhold Generelle bemærkninger...2 Til forslagets enkelte bestemmelser...7 Ad 1:...7 Ad 8:...7 Ad 9:...8 Tilføjelse til loven:...8 Tilføjelse til loven:...9 Ad 11...9 Ad 14:...9 Ad 15:...9 Ad 16:...10

Læs mere

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Allerførst velkommen til den årlige

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Generelt: Så er tiden atter inde til at kigge såvel tilbage på den forgangne sæson, som til at se fremad, mod de kommende sæsoner i biavlen Lave honningpriser

Læs mere

Den 24. november sidste år anrettede den storm, der da gik over Danmark, de hidtil største skader i dansk skovbrugs historie.

Den 24. november sidste år anrettede den storm, der da gik over Danmark, de hidtil største skader i dansk skovbrugs historie. Ati Den 24. november sidste år anrettede den storm, der da gik over Danmark, de hidtil største skader i dansk skovbrugs historie. Stormen væltede meget store mængder nåletræer af betydelig værdi, og det

Læs mere

Naturnær drift i nåletræ

Naturnær drift i nåletræ Naturnær drift i nåletræ Nåletræ kan godt drives med selvforyngelse. Der skal ofte foretages en jordbearbejdning og måske indbringes andre arter. Hulbor er anvendt med held i SLS Skovadministration. Opvæksten

Læs mere

Sletterhage Vandværk. Beretning for året 2013

Sletterhage Vandværk. Beretning for året 2013 Beretning for året 2013 Sletterhage I 2013 fik Sletterhage leveret 10.978 m 3 fra fællesvandværket. I 2012 fik vi leveret 10.271 m 3. Så dette niveau ser ud til at være niveauet for andelshavernes forbrug.

Læs mere

Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1. Referat

Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1. Referat Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1 Referat 1. Dirigent Per (nr. 24). Generalforsamlingen er lovlig varslet erklæres lovlig og beslutningsdygtig 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen.

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen. 26. november 2015 For ikke at skabe forvirring har vi afventet et bebudet nyhedsbrev fra andelsbestyrelsen, men det lader vente på sig, så vi synes ikke vi kan vente længere med at informere jer lidt om,

Læs mere

Sæson 2015 Evaluering og analyser. Claus Jerram Christensen Danske Juletræer træer & grønt

Sæson 2015 Evaluering og analyser. Claus Jerram Christensen Danske Juletræer træer & grønt Sæson 2015 Evaluering og analyser Claus Jerram Christensen Danske Juletræer træer & grønt Juletræer 2015 - opstart Meget sene ordreafgivelser for flere aktører. Flere mindre dyrkere lukkede først handler

Læs mere

Elektronisk post. Gå ind på vores hjemmeside: http://www.vejlauget- skovholm.dk

Elektronisk post. Gå ind på vores hjemmeside: http://www.vejlauget- skovholm.dk Elektronisk post Bestyrelsen opfordrer alle medlemmer af vejlauget til fremover at modtage meddelelser, indkaldelser, orienteringsskrivelser mv. fra Vejlauget. Gå ind på vores hjemmeside: http://www.vejlauget-

Læs mere

De Danske Skovdyrkerforeninger har opnået en status som. paraply-organisation under den skovcertificeringsordning, som hedder PEFC.

De Danske Skovdyrkerforeninger har opnået en status som. paraply-organisation under den skovcertificeringsordning, som hedder PEFC. Øst Nr. 7 Maj 2007 Skovdyrkerforeningerne PEFC-certificeret Læhegn Skovnings- og plantesæsonen vel overstået Igen tilskud til skovrejsning Forretningsbetingelser Sommerferieplanen 2007 Skovdyrkerforeningerne

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015

Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015 Dams Have, den 25. januar 2015 Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015 Fremmødte fra hus nr. 2, 6, 7, 10, 11, 14, 16, 17, 18, 19, 23, 25. 1. Valg af dirigent og referent: Freddie (17) og

Læs mere

ABAF NYT 18/2011 november 2011. Hvem kan få refusion og hvor fra? Alle virksomheder på det private

ABAF NYT 18/2011 november 2011. Hvem kan få refusion og hvor fra? Alle virksomheder på det private ABAF NYT 18/2011 november 2011 Hvem kan få refusion og hvor fra? Alle virksomheder på det private HUSK AT SØGE OM REFUSION FRA DA-BARSEL DER ER PENGE AT HENTE En undersøgelse viser, at mange virksomheder

Læs mere

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Dagsorden 1 valg af dirigent 2 bestyrelsens beretning ved formanden 3 aflæggelse

Læs mere

Også for 2002 forventer bestyrelsen et positiv resultat.også 6-cifret, men mindre end i 2001.

Også for 2002 forventer bestyrelsen et positiv resultat.også 6-cifret, men mindre end i 2001. ^y/éum iwém /^7^^^ ^ ^ ^ Der er tradition for, at bestyrelsens beretning indeholder nogle ord om aktionærkredsen, bl.a. om hvor mange vi er, og hvilke ændringer der er sket i årets løb. Efter en for kort

Læs mere

Sæson 2011 evaluering og analyser. Claus Jerram Christensen Dansk Juletræsdyrkerforening

Sæson 2011 evaluering og analyser. Claus Jerram Christensen Dansk Juletræsdyrkerforening Sæson 2011 evaluering og analyser Claus Jerram Christensen Dansk Juletræsdyrkerforening Juletræer 2011 - afvikling og reklamationer Opstart af sæson i en positiv stemning (For) tidlig sæsonstart Fremragende

Læs mere

Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Taylor Hansen (KTH), Thomas Petersen (TP), Henrik Kruse, Mette Nyholm og Britt Espensen.

Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Taylor Hansen (KTH), Thomas Petersen (TP), Henrik Kruse, Mette Nyholm og Britt Espensen. Afdelingsmøde for Klintevej/Rosendals Allé afd. 35. Mandag, den 21. september 2015 kl. 19.00. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Taylor Hansen (KTH), Thomas Petersen (TP), Henrik Kruse,

Læs mere

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Frøslev Plantage Plan efter stormfald 2013

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Frøslev Plantage Plan efter stormfald 2013 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Frøslev Plantage er på ca.1042 ha og er beliggende få kilometer fra den dansk-tyske grænse. Mod øst afgrænses plantagen af motorvej E45. Området kaldet Frøslev Sand blev indtil

Læs mere

Klager. 12,9 ha skov nordvest for [ ].

Klager. 12,9 ha skov nordvest for [ ]. 1 København, den 14. marts 2013 KENDELSE Klager ctr. Ejner Kaa Strandvejen 237 8543 Hornslet Nævnet har modtaget klagen den 26. september 2012. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede skal betale

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING Generalforsamling 2010

BESTYRELSENS BERETNING Generalforsamling 2010 BESTYRELSENS BERETNING Generalforsamling 2010 Så er der gået endnu et år, på trods af, at der stadig er 365 døgn med 24 timer i hvert døgn, føles det som om det var i går vi havde generalforsamling 2009.

Læs mere

Forest Stewardship Council

Forest Stewardship Council Fortolkning af den danske FSC-skovstandard Der er, og vil altid være, tilfælde, hvor der kræves en fortolkning af og klarhed om kravene under selv den bedste standard. Hos FSC Danmark er der udpeget en

Læs mere

Exh 12 Brochure on CeFCo (in Danish)

Exh 12 Brochure on CeFCo (in Danish) Exh 12 Brochure on CeFCo (in Danish) D4.3 Information material produced Public document This information is part of the CeFCo project, with the purpose to develop a model for certification of forest contractors

Læs mere

ADVOKATFIRMA VEDTÆGTER BISPEBJERG KOLLEGIET A/S

ADVOKATFIRMA VEDTÆGTER BISPEBJERG KOLLEGIET A/S ADVOKATFIRMA VEDTÆGTER BISPEBJERG KOLLEGIET A/S VEDTÆGTER BISPEBJERG KOLLEGIET A/S (CVR-nr.: 19659038) 1 Selskabets navn er Bispebjerg Kollegiet A/S. Selskabets hjemsted er Københavns Kommune. 2 Selskabets

Læs mere

REVISORDØGNET D. 14. SEPTEMBER KL. 9.00-9.20. Tak for invitationen til at komme og åbne Revisordøgnet 2015.

REVISORDØGNET D. 14. SEPTEMBER KL. 9.00-9.20. Tak for invitationen til at komme og åbne Revisordøgnet 2015. REVISORDØGNET D. 14. SEPTEMBER KL. 9.00-9.20 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] [Indledning] Tak for invitationen til at komme og åbne Revisordøgnet 2015. Erhvervsområdet har de seneste år været vant til at se

Læs mere

OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8

OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8 OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8 Herved indkaldes til ekstraordinær generalforsamling i med følgende DAGSORDEN: Dampskibsselskabet

Læs mere

Beretning 2014. Produktion

Beretning 2014. Produktion Beretning 2014 Driften af vores vindmølle er stabil og tilfredsstillende. Den kører heldigvis uden de store problemer. Møllen får sin faste service 2 gange om året, et stort og et lille eftersyn, og får

Læs mere

Fårup Klit (skov nr. 76)

Fårup Klit (skov nr. 76) Fårup Klit (skov nr. 76) Beskrivelse Generelt Fårup Klit kaldes lokalt for læplantagerne. Administrativt kalder vi de sammenhængende områder for sti 100. Skoven er et smalt bånd af træbevoksning, der strækker

Læs mere

Ølby Præstegårds- plantage

Ølby Præstegårds- plantage Ølby Præstegårds- plantage Attraktiv beliggenhed - tæt på Klosterheden og Limfjorden Salgsprospekt Skovdyrkerne Vestjylland april 2012 1. Introduktion Hermed udbydes Ølby Præstegårdsplantage med tilliggende

Læs mere

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ********************************

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** Sagsnr. 07-01-00-173 Ref. RNØ/jtj Den 10. januar 2001 Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** I

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

Markedskommentar marts: Centralbankerne skaber mere ro på markederne!

Markedskommentar marts: Centralbankerne skaber mere ro på markederne! Nyhedsbrev Kbh. 5. apr. 2016 Markedskommentar marts: Centralbankerne skaber mere ro på markederne! Marts blev en mere rolig måned på aktiemarkederne godt hjulpet på vej af lempelige centralbankerne. Faldende

Læs mere

Aktionærerne i Comendo A/S, CVR-nr. 26 68 56 21 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling, der finder sted:

Aktionærerne i Comendo A/S, CVR-nr. 26 68 56 21 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling, der finder sted: FONDSBØRSMEDDELELSE NR. 107 4. oktober 2010 Til aktionærerne i Comendo A/S Aktionærerne i Comendo A/S, CVR-nr. 26 68 56 21 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling, der finder sted: tirsdag, den

Læs mere

Klassisk Teak Siden 1996

Klassisk Teak Siden 1996 Klassisk Teak Siden 1996 2014 Teaktræets naturlige olier gør det meget anvendeligt på udsatte steder, samt resistent overfor mug og skadedyr. Teak er holdbart, selv når det ikke behandles med olie eller

Læs mere

Certificering og Naturhensyn

Certificering og Naturhensyn Certificering og Naturhensyn Karina Seeberg Kitnæs Certificeringsleder Orbicon A/S I samarbejde med DNV Certification og Soil Association Woodmark Workshop om skovenes biodiversitet Eigtved Pakhus, d.

Læs mere

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd.

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd. Søften den 20.12.2011 Til: Grundejerne i Efterfølgende til: Favrskov Kommune Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen. Bilag: 1. Referat fra ordinær generalforsamling. 2. Formandens

Læs mere

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND.

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Bestyrelsens beretning for 2011 Kære hjemløse venner Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Det plejer at være formanden, der får lov at stå her og fortælle hvad der er sket i løbet af året.

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 22. maj 2013 (J.nr. 2012-0032589) Revisor ikke

Læs mere

Referat fra. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset

Referat fra. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset GRUNDEJER FORENINGEN STANGKJÆR Referat fra Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html Til grundejerforeningens medlemmer. Til forsiden FREDAG 6. APR 2012 Indbetaling af kontingent for 2011 kan ske ved indsættelse på konto 1551 3719216501 i Danske Bank, eller direkte til kasseren. Kontingentet

Læs mere

Bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur

Bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur BEK nr 637 af 10/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Plantedirektoratet, j. nr. 09-0115-000006 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

ULLERØD VANDVÆRK A.m.b.a.

ULLERØD VANDVÆRK A.m.b.a. Referat af den ordinære generalforsamling for Ullerød Vandværk a.m.b.a. afholdt på Grundtvigs Højskole, Tulstrupvej 4, den 29. april 2015 kl. 19.00. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning.

Læs mere

De begrunder anmodningerne med Deres sygdom og vedlægger som dokumentation herfor en lægeudtalelse af 19. november 2003.

De begrunder anmodningerne med Deres sygdom og vedlægger som dokumentation herfor en lægeudtalelse af 19. november 2003. Kendelse af 15. februar 2005. (J.nr. 04-61.121) Afgift for for sent indsendt årsregnskab ikke eftergivet. Nugældende årsregnskabslovs 152 (Lars Holtug, Poul Østergaard Mortensen og Jan Uffe Rasmussen)

Læs mere

KENDELSE: Ved brev af 30. januar 2007 har SKAT - [skattecenter] klaget over registreret revisor A.

KENDELSE: Ved brev af 30. januar 2007 har SKAT - [skattecenter] klaget over registreret revisor A. Den 19. december 2008 blev der i sag nr. 3/2007 SKAT [skattecenter] mod registreret revisor A. afsagt sålydende KENDELSE: Ved brev af 30. januar 2007 har SKAT - [skattecenter] klaget over registreret revisor

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V.

Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V. Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V. 3. november 2004 Som bekendt er vor forening indtrådt som afd. 7 i FFT

Læs mere

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere)

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Den 21. november 2010 blev der holdt et møde i den gamle gymnastiksal her på skolen. Vi skulle stifte en andelsforening. Og hvorfor

Læs mere

Biomasseoptimeret skovdyrkning

Biomasseoptimeret skovdyrkning Biomasseoptimeret skovdyrkning NordGen Forest Thematic Day Kulturkvalitet og øget træproduktion Skovrider Michael Gehlert Skovdyrkerne Vestjylland Skovbruget som energileverandør 360 o Klimakommissionen

Læs mere

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFOSAMLING GRUNDEJERFORENINGEN BRØNSHOLMDALSVEJ 2 40

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFOSAMLING GRUNDEJERFORENINGEN BRØNSHOLMDALSVEJ 2 40 REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFOSAMLING GRUNDEJERFORENINGEN BRØNSHOLMDALSVEJ 2 40 Tid og sted: den 27. januar 2014, kl.19.30 i Medborgerhuset Egedal Fremmødte: hus nr. 4, 6, 8, 10, 14, 16, 18, 20, 22, 24,

Læs mere

samtlige Distrikter Skovpolitisk kontor Den 11. august 1997 FREDSKOVSNOTERING Vejledning i distrikternes arbejde med løbende vedligeholdelse af

samtlige Distrikter Skovpolitisk kontor Den 11. august 1997 FREDSKOVSNOTERING Vejledning i distrikternes arbejde med løbende vedligeholdelse af samtlige Distrikter Skovpolitisk kontor Den 11. august 1997 FREDSKOVSNOTERING Vejledning i distrikternes arbejde med løbende vedligeholdelse af fredskovsnoteringen I forbindelse med ændringen af skovloven

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SKAKO A/S

VEDTÆGTER FOR SKAKO A/S Advokatanpartsselskab J.nr. 18946 om/emn VEDTÆGTER FOR SKAKO A/S NAVN 1.1 Selskabets navn er SKAKO A/S. 1. 1.2 Selskabets binavne er VT Holding A/S og SKAKO Industries A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for TV 2/DANMARK A/S

V E D T Æ G T E R. for TV 2/DANMARK A/S V E D T Æ G T E R for TV 2/DANMARK A/S 1.0 Selskabets navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er TV 2/DANMARK A/S. 1.2 TV 2/DANMARK A/S er et statsligt aktieselskab etableret med hjemmel i lov nr. 438 af

Læs mere

Vildtremiser - nr. 3 på demonstrationsarealet.

Vildtremiser - nr. 3 på demonstrationsarealet. Vildtremiser Vildtremiser - nr. 3 på demonstrationsarealet. Vildtremiser er beplantninger, hvis eneste formål er at være til gavn for vildtet. Det kan de f.eks. være som ynglested, dækning og spisekammer.

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014.

Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014. Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014. Tilstede: 13 stemmeberettigede parceller Dirigent: Niels Carlsson blev valgt som dirigent og konstaterede at generalforsamlingen

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Tolne Skov ApS CVR-nr. 45 17 12 13

VEDTÆGTER. for. Tolne Skov ApS CVR-nr. 45 17 12 13 Advokatfirmaet Hjortlund & Partnere Nørresundby - Frederikshavn - Hjørring Sagsnr.: 403201 LFA/MHL Dato: 18. april 2011 Åstrupvej 9 DK-9800 Hjørring Telefon +45 9819 3800 Telefax +45 9892 7938 hjr@ahplaw.dk

Læs mere

Vedtægter. Omegnens Fritidshaveforening

Vedtægter. Omegnens Fritidshaveforening Genoptryk af vedtægt fra 1966 Side 1 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er: Omegnens Fritidshaveforening, Vedtægter for Omegnens Fritidshaveforening andelsforening med begrænset ansvar i det følgende

Læs mere

Baggrund om landbrugsfondene

Baggrund om landbrugsfondene Baggrund om landbrugsfondene Kort om fondene Landbrugsfondene har til formål at sikre fælles finansiering af aktiviteter inden for forskning (fx foderudnyttelse, miljøforbedringer eller markforsøg), markedsføring

Læs mere

vedtægter Vedtægter Mondo A/S Cvr nr. 27 09 42 95 Mondo A/S Selskabsmeddelelse nr. 11, 2009 København, 12.marts 2009

vedtægter Vedtægter Mondo A/S Cvr nr. 27 09 42 95 Mondo A/S Selskabsmeddelelse nr. 11, 2009 København, 12.marts 2009 Selskabsmeddelelse nr. 11, 2009 København, 12.marts 2009 Vedtægter Mondo A/S vedtægter Mondo A/S Cvr nr. 27 09 42 95 12. marts 2009 Mondo A/S Vedtægter Mondo A/S. Side 1 af 8 1 navn 1.1 Selskabets navn

Læs mere

ÅRSBERETNING 2015 FOR DN IKAST-BRANDE

ÅRSBERETNING 2015 FOR DN IKAST-BRANDE Medlemssituationen ÅRSBERETNING 2015 FOR DN IKAST-BRANDE Medlemstilbagegangen er aftaget i årets løb. Pr. 1. oktober et vort medlemstal opgjort til 562 mod 580 på samme tid i fjor, en tilbagegang på 18.

Læs mere

Biomasse priser, forsyningssikkerhed og bæredygtighed Vibeke Kvist Johannsen Forskningschef, Skov og Landskab, KU

Biomasse priser, forsyningssikkerhed og bæredygtighed Vibeke Kvist Johannsen Forskningschef, Skov og Landskab, KU Biomasse priser, forsyningssikkerhed og bæredygtighed Vibeke Kvist Johannsen Forskningschef, Skov og Landskab, KU Biomasse priser, forsyningssikkerhed og bæredygtighed Vivian Kvist Johannsen Skov & Landskab

Læs mere

Referat generalforsamling 08.05.07 Gug plejehjem

Referat generalforsamling 08.05.07 Gug plejehjem Referat generalforsamling 08.05.07 Gug plejehjem Der var fremmødt 25 personer repræsenterende 18 parceller. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen pegede på Hans Østergaard nr. 84.

Læs mere

Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012

Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012 Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012 Ad 1: Valg af dirigent Per Bach valgt til dirigent og konstaterede at generalforsamlingen var indkaldt rettidig. Ad 2: Bestyrelsens

Læs mere

BRANCHEUDVALGET FOR FRØ Danish Seed Council Axeltorv 3, 1609 København V

BRANCHEUDVALGET FOR FRØ Danish Seed Council Axeltorv 3, 1609 København V BRANCHEUDVALGET FOR FRØ Danish Seed Council Axeltorv 3, 1609 København V 1. marts 2012 Den samlede danske frøbranches høringssvar på forslag til lov om ændring af lov om afgift af bekæmpelsesmidler Indsendes

Læs mere

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold:

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold: NYHEDSBREV Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006 Formanden har ordet Parkeringsproblematikken Travetur Fastelavn Ny hjemmeside Løst og Fast Indhold: Husk den historiske travetur Søndag

Læs mere

økonomisk og økologisk

økonomisk og økologisk af Henrik S. BacH og Martin SejerSgaard-jacoBSen, dsls ForMandSkaB økonomisk og økologisk Beskæftigelsen På trods af en igangværende recession er der fortsat høj beskæftigelse for de uddannede skov- og

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i European LifeCare Group A/S (tidligere Danske Lægers Vaccinations Service A/S)

Referat fra ordinær generalforsamling i European LifeCare Group A/S (tidligere Danske Lægers Vaccinations Service A/S) Søborg, den 31. maj 2016 Referat fra ordinær generalforsamling i European LifeCare Group A/S (tidligere Danske Lægers Vaccinations Service A/S) Generalforsamlingen blev afholdt på selskabets adresse den

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 21. marts Side 1 af 7 Referat fra generalforsamling 18. marts 2010 Mødested Fælleshuset Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse

Læs mere

Udrensning i eg: Figur 1. Tre forsøg med udrensning i ung eg, anlagt 2002-03.

Udrensning i eg: Figur 1. Tre forsøg med udrensning i ung eg, anlagt 2002-03. Udrensning i eg: Hård udrensning uden for meget kvas øger skovens rekreative værdi Af Jens Peter Skovsgaard og Frank Søndergaard Jensen, Skov & Landskab (KU) Når der er tale om skovens værdi til friluftsliv,

Læs mere

GENERALFORSAMLINGSREFERAT

GENERALFORSAMLINGSREFERAT J. nr. 4948/20 GENERALFORSAMLINGSREFERAT Onsdag den 24. april 2013 kl. 18.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Porcelænshaven i CBS lokaler (PH407), Porcelænshaven 26, 2000 Frederiksberg.

Læs mere

Afsætningssituationen for juletræer og klippegrønt

Afsætningssituationen for juletræer og klippegrønt Afsætningssituationen for juletræer og klippegrønt Kaj Østergaard Dansk Juletræsdyrkerforening Sæson 2008 Opstart af sæson ok positiv stemning Prisstigninger men hvor meget? Stor efterspørgsel efter billigtræer

Læs mere

Borgerhenvendelse 1. Til Ringsted kommune TU. Vedr. kørsel til Kilden i store Bøgeskov.

Borgerhenvendelse 1. Til Ringsted kommune TU. Vedr. kørsel til Kilden i store Bøgeskov. Borgerhenvendelse 1 Til Ringsted kommune TU Vedr. kørsel til Kilden i store Bøgeskov. Vi er mange borgere, som primært bor i Sorø kommune, der færdes i vore skove og andre rekreative områder Bl. a. i Store

Læs mere

Landsstyreformandens nytårstale 1. januar 2001

Landsstyreformandens nytårstale 1. januar 2001 Landsstyreformandens nytårstale 1. januar 2001 Kære landsmænd. Allerførst vil jeg gerne ønske jer alle et hjerteligt og velsignet godt nytår. Sidste år på denne tid sagde vi farvel til det gamle årtusinde

Læs mere

Jeg vil gerne sige tak for invitationen til at holde årets Sankt Hans-tale, her ved Thisted Roklub.

Jeg vil gerne sige tak for invitationen til at holde årets Sankt Hans-tale, her ved Thisted Roklub. Sankt Hans-tale 2012 Jeg vil gerne sige tak for invitationen til at holde årets Sankt Hans-tale, her ved Thisted Roklub. Det er, på trods af en kølig og våd vejrudsigt, nu her ved midsommer, at vi kan

Læs mere

Lundeborg Lystbådehavn på position:

Lundeborg Lystbådehavn på position: Nr. 2 april - 2004 Mindeord Jeg har just modtaget den sørgelige meddelelse at Poul Olsen er død. Poul fungerede som næstformand i Alpha29-klubben siden 1999 og på vores bestyrelsesmøde i januar var Poul

Læs mere

Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle.

Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle. Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle. Indledningsvis bemærkes, at vi som mangeårige medlemmer

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN TIL STØTTE FOR MØDRE OG BØRN

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN TIL STØTTE FOR MØDRE OG BØRN VEDTÆGTER FOR FORENINGEN TIL STØTTE FOR MØDRE OG BØRN ( Foreningen til hjælp for ulykkeligt stillede Mødre og Foreningen til Hjælp for enligtstillede, nødlidende Kvinder med Børn, senere Mødrehjælpen)

Læs mere

Sendt elektronisk den 29/4 2016 og omdelt i postkasser, hvor disse findes i sommerhusområdet.

Sendt elektronisk den 29/4 2016 og omdelt i postkasser, hvor disse findes i sommerhusområdet. Sendt elektronisk den 29/4 2016 og omdelt i postkasser, hvor disse findes i sommerhusområdet. Til alle medlemmer 29. april 2016 Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i grundejer- foreningen Tømrerbakken.

Læs mere

FORMANDENS BERETNING 2013

FORMANDENS BERETNING 2013 FORMANDENS BERETNING 2013 Visionen for området kan bedst beskrives ved de ord som er nævnt i kvalitetsprogrammet der er udarbejdet for området: Ullerødbyen vil udvikle sig til en unik bydel, hvor arkitektur,

Læs mere

Åbent brev til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen

Åbent brev til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen Åbent brev til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen Som psoriasispatient, og desværre en af dem der har en meget aggressiv form, brænder jeg efter at indvie dig i mine betragtninger vedrørende den debat

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Vedtægter for Andelsboligforeningen. Lilla Skolan i Skogsryd

Vedtægter for Andelsboligforeningen. Lilla Skolan i Skogsryd 1 / 7 Vedtægter for Andelsboligforeningen 2 / 7 Navn, hjemsted og formål 1 Foreningens navn er: Andelsboligforeningen. I det følgende omtalt som foreningen. Foreningens hjemsted er Ringsted Kommune. Tvister

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING

BESTYRELSENS BERETNING BESTYRELSENS BERETNING 12 måneder er der gået siden vi sidst holdt generalforsamling. 12 måneder, 52 uger, 366 dage, 8784 timer sådan et runde tal eller sagt på en anden måde: Der er gået et år! Et tilbageblik

Læs mere

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2013 Allerførst velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Beslutningsreferat fra ekstraordinær generalforsamling afholdt. Poul gav følgende information:

Beslutningsreferat fra ekstraordinær generalforsamling afholdt. Poul gav følgende information: Beslutningsreferat fra ekstraordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 8. juni 1993. Punkt 1 : Per Ludvigsen valgtes til dirigent Punkt 2 : Poul gav følgende information: * på et bestyrelsesmøde i

Læs mere

Velkommen til. Generalforsamling

Velkommen til. Generalforsamling Velkommen til Generalforsamling 2012 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. A. Bestyrelsens beretning B. Orientering fra udvalg 3. A. Regnskab for 2011 B. Budget 2012 4. Indkomne forslag 5. Valg til bestyrelsen

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 25. november 2005 RN D101/05

RIGSREVISIONEN København, den 25. november 2005 RN D101/05 RIGSREVISIONEN København, den 25. november 2005 RN D101/05 Udvidet notat til statsrevisorerne om årsrapporterne for Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene (IFU) I. Indledning 1. Statsrevisorerne

Læs mere

Vedtægter. for. Novo Nordisk A/S

Vedtægter. for. Novo Nordisk A/S Vedtægter for 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: Novo Industri A/S Novo Terapeutisk Laboratorium A/S Nordisk Gentofte A/S Nordisk Insulinlaboratorium

Læs mere

Markedskommentar Torsdag den 3. januar 2013. CHICAGO-BØRSEN sluttede den 2. januar 2013 Sojaskrå Minus US $ 11,90 pr. short ton

Markedskommentar Torsdag den 3. januar 2013. CHICAGO-BØRSEN sluttede den 2. januar 2013 Sojaskrå Minus US $ 11,90 pr. short ton Råvare NYT Markedskommentar CHICAGO-BØRSEN sluttede den 2. januar 2013 Sojaskrå Forår 2013 Sommer 2013 Natmarked Minus US $ 13,40 pr. short ton Minus US $ 11,90 pr. short ton MINUS US $ 3,10 pr. short

Læs mere

En anden god tradition er, at Houborg Plantage kan udbetale udbytte til sine aktionærer - en tradition, der har 80 år på bagen.

En anden god tradition er, at Houborg Plantage kan udbetale udbytte til sine aktionærer - en tradition, der har 80 år på bagen. Et selskab med så mange år bag sig som Houborg Plantage skaber sig rent umiddelbart en række traditioner. Så længe de er gode og aktuelle, bør de bevares. Men bliver de forældede og uegnede, bør de slettes.

Læs mere

Varsling af generalforsamling

Varsling af generalforsamling Øst Nr. 10 September 2007 Varsling af generalforsamling Plant for vildtet - Tilskud til vildtplanter Ny ansøgningsrunde om tilskud til landskabs- og biotopforbedrende beplantninger Marjatta og Bredeshave

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 634 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 634 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 634 Offentligt Notat Ministersekretariatet J.nr. SNS- Ref. CLJ Miljøministerens besvarelse af spørgsmål DF, DG og DH fra Folketingets Miljø- og

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Keops EjendomsObligationer VI (Sverige) A/S CVR nr. 28710240

VEDTÆGTER. for. Keops EjendomsObligationer VI (Sverige) A/S CVR nr. 28710240 VEDTÆGTER for Keops EjendomsObligationer VI (Sverige) A/S CVR nr. 28710240 1 SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1 Selskabets navn er Keops EjendomsObligationer VI (Sverige) A/S. 1.2 Selskabets hjemsted

Læs mere