Kultur- og Fritidsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kultur- og Fritidsudvalget"

Transkript

1 Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 6 Mødested: Nærum Ungdomsgård, Biblioteksalléen 2, Nærum, leder Mogens Jørgensen, tlf Mødedato: Tirsdag den 29. maj 2007 Mødetidspunkt: Kl Bemærkninger: Troels Svendsen deltager under punkt 7 Medlemmer: Erik Mollerup (EM), Sophie Løhde (SL), Thomas Lesly Rasmussen (TLR), Jette Ebro (JE), Annelise Møller (AM), Axel Bredsdorff (AB) og Lars Engelberth (LE) Fraværende: Axel Bredsdorff og Sophie Løhde Fra forvaltningen: Henning Bach Christensen, Birgit Hoé Knudsen og Birgit Hemmingsen Fastlagte møder: Tirsdag den 14. august 2007, kl Tirsdag den 11. september 2007, kl Tirsdag den 9. oktober 2007, kl Tirsdag den 13. november 2007, kl Tirsdag den 4. december 2007, kl

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 1. Meddelelser Overførsel af mindre-/merforbrug fra regnskab 2006 til budget Tillægsbevilling Forslag til brugsaftale for matr. 1 A, Hestkøbgård mellem Furesø Golfklub og Rudersdal Kommune Forslag til nye driftsaftaler for Badmintonhallen i Birkerød og Søndervangshallen Uddeling af priser inden for Kulturområdet, herunder hædring af idrætsudøveres særlige resultater - Forslag til form og indhold RudersdalRuten - Statusorientering Driftsaftalen med Nærum Ungdomsgård Udvalgets mødekalender

3 Side: 1 1. Meddelelser KFU Jnr KULTUR BHK ÅBEN SAG 1) Rudersdal Teater, fremtidens teater i Rudersdal Kommune Rudersdal Teater har over for Kulturområdet fremsat ønske om, at der bliver tilkendegivet, hvorledes teaterforeningsområdet teaterområdet som helhed, fra politisk side fremover ønskes prioriteret. Denne anmodning sker med baggrund i de tilkendegivelser og overvejelser, der var i tilknytning til bevilling af tilskud for sæson 2007/08 samt i øvrigt de ændrede vilkår for anvendelse af Ny Holte Skole fra sæson 2008/09. Teaterforeningen har af hensyn til næstkommende sæsonplanlægning samt ikke mindst de udfordringer, der er vedrørende de fremtidige fysiske faciliteter (kan ikke være på Ny Holte Skole) fra sæson 2008/09 ønsket en dialog og/eller tilkendegivelser om fremtidige vilkår såvel økonomisk som facilitetsmæssigt. Den 1. maj har teaterforeningen fremsendt en benchmarkinganalyse, som hermed vedlægges til udvalgets orientering. 2) Birkerød Lokalhistoriske Arkiv og Museum - samarbejdsaftale og aftale om tilskudsvilkår Primo april indledtes forhandlinger mellem Rudersdal Kommune v/kulturområdet og Birkerød Lokalhistoriske Arkiv og Museum (BLAM) om ovennævnte. Der har været en god dialog, og der foreligger nu et oplæg til aftale, som ligger til drøftelse og behandling i bestyrelsen for den selvejende institution BLAM. Der har været afholdt bestyrelsesmøde Kommunalbestyrelsens repræsentation i bestyrelsen har oplyst, at der berammes endnu et bestyrelsesmøde om emnet primo juni, hvorfor sagen ikke fremlægges på nærværende Kultur- og Fritidsudvalgsmøde. Med henblik på en behandling inden sommerferien forventes det derfor, at der afholdes et ekstraordinært møde i Kultur- og Fritidsudvalget - evt. umiddelbart inden Kommunalbestyrelsens møde den 20. juni ) I forlængelse af henvendelse fra BUPL til Kultur- og Fritidsudvalget og Børne- og Skoleudvalget orienterede Henning Bach Christensen Kultur- og Fritidsudvalget om den igangværende møderække mellem BUPL og Skoleområdet.

4 Side: 2 2. Overførsel af mindre-/merforbrug fra regnskab 2006 til budget Tillægsbevilling KFU Jnr. 07/3152 KU BH/ØO KG ÅBEN SAG De hidtidige regler for overførselsadgang i Birkerød og Søllerød Kommuner udløb den i forbindelse med overgangen til Rudersdal Kommune. Sammenlægningsudvalget vedtog den , at de hidtidigt gældende regler for overførsler i Birkerød og Søllerød Kommuner også kunne benyttes ved overførsel fra regnskab 2006 til budget Overførselsadgangen er indført for at give institutioner mv. mulighed for at fordele forbruget hensigtsmæssigt, herunder planlægning af aktiviteter ud over det enkelte budgetår. Muligheden for overførsel af mindre-/merforbrug omhandler alene budgetområder, hvor det er muligt at påvirke aktivitetsniveauet. Med baggrund i det endelige forbrug for regnskabsåret 2006 og de hidtidigt gældende regler, kan det konstateres, at der er følgende beløb til overførsel fra 2006 til 2007: Mindreforbrug/ -merforbrug Politik- Område 3.10 Kultur, Fritid og Idræt /35 Fælles formål, stadion og idrætsanlæg samt andre fritidsfaciliteter kr. Overførslen skyldes bl.a.: Rundforbi idrætsanlæg: En merudgift (netto) på kr. Merudgiften skyldes bl.a. indkøb af en plæneklipper i 2005 og manglende indtægter vedrørende salg af badebilletter. Øvrige stadions og fritidsanlæg samt andre fritidsfaciliteter en samlet merudgift (netto) på kr Folkeoplysning og fritidsaktiviteter m.v Fælles formål kr.

5 Side: 3 Overførslen skyldes bl.a. en mindreudgift på kr. på kontiene vedrørende leje af lokaler på Havarthigården, og tilsynsfunktion på Nærum Amtsgymnasium Start- og udviklingspuljen kr. Overførslen skyldes bl.a. at bevilgede tilskud på kr. i 2007, som endnu ikke er udbetalt. Disse tilskud vil blive udbetalt i Folkeoplysende voksenundervisning kr. Overførslen skyldes bl.a. et mindreforbrug på kr. overført fra 2005 til 2006, som endnu ikke er anvendt Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde kr. Overførslen skyldes bl.a.: Rudersdalordningen Mindreudgift på kr. skyldes væsentligst en disponeret overførsel, der forventes anvendt til ansøgninger hidrørende ekstraordinær vedligeholdelse til foreningernes egne bygninger. Derudover har der været færre ansøgninger end forventet om tilskud fra Rudersdalordningen. Der er endvidere registreret bevilgede tilskud på kr. i 2006, som endnu ikke er udbetalt. Disse tilskud vil blive udbetalt i Endvidere vil mindreudgiften bl.a. blive anvendt til henholdsvis tilskud til administrativ hjælp til foreninger og tilskud til ekstraordinær vedligeholdelse af egne og lejede lokaler i Pulje til elitestøtteordning: Mindreudgift på kr. 6. klasseelever Introduktionstilbud til livet i fritids- og sportsklubber: Mindreudgift på kr Lokaletilskud kr. Overførslen skyldes bl.a., at der var færre udgifter end forventet i tilskud til idrætsforeningernes og børne- og ungdomsorganisationernes bygninger. Tilskuddet udbetales i henhold til folkeoplysningsloven.

6 Side: Fritidsaktiviteter uden for folkeoplysningsloven kr. Overførslen skyldes en samlet mindreudgift (netto) på kr Ungdomsskolevirksomhed kr. Ungdomsskolen: Overførslen skyldes en merudgift (netto) på kr Klubber kr. Klubber under ungdomsskolevirksomheden: Overførslen skyldes bl.a. Der er 6 klubber med en samlet merudgift (netto) på kr Klubber Overførslen skyldes bl.a.: Fritidshuset Depotet: Merudgift (netto) på kr. Nærum Ungdomsgård: Mindreudgift (netto) på kr /35 Folkebiblioteker og kulturel virksomhed Folkebiblioteker kr. Overførslen skyldes en mindreudgift (netto) på kr., som tænkes anvendt til fusionsrelaterede udgifter, som biblioteket forventer at afholde inden for budgetrammen 2007: Hjemmeside kr., konvertering og fletning af bibliotekssystem kr., diverse bygningsændringer, nyindretning, flytning de- og remontering kr., el-arbejde kr., udskiftning af administrative pc er, ombygning og supplering af selvbetjeningsautomater m.m kr., i alt anslået kr Rudersdal Museum kr. Overførslen skyldes en mindreudgift (netto) på kr.

7 Side: Reprise Teatret kr. Overførslen skyldes en mindreudgift (netto) på kr Øverødvej 10 (Reprise Teatret) Mindreudgift (netto) på kr. som bl.a. vil blive anvendt til vedligeholdelse af ejendommen Teatervirksomhed for børn og unge Overførslen skyldes en mindreudgift (netto) på kr Rudersdal Musikskole kr. Overførslen skyldes bl.a. mindreindtægter på kr. vedrørende elevbetaling Andre kulturelle opgaver kr. Overførslen skyldes bl.a.: Mariehøj Centret: Mindreudgift (netto) på kr. som bl.a. vil blive anvendt til diverse indflytnings- og indretningsarbejder i forbindelse med kommunesammenlægningen i 2007 (Musikskolen og Ungdomsskolen m.v.). Kultur for børn og unge: Mindreudgift (netto) kr. vil blive anvendt til planlagte aktiviteter i Kunstneriske aktiviteter: Mindreudgift på kr. skyldes, at der bevidst er undladt indkøb af kunst med henblik på senere køb af større kunstværk i kommunen. Andre kulturelle aktiviteter: Mindreudgift (netto) på kr. som vil blive anvendt til Kultur og Fritids fælleskonti for projektarbejder, uddannelse, og bygningsvedligeholdelse. Pr-virksomhed kultur: Mindreudgift på kr. I alt Mindreudgift kr.

8 Side: 6 Derudover overføres fra regnskab kr. vedrørende bogprojekt Birkerøds Historie Området har sammen med de institutioner, der har et stort merforbrug udarbejdet en plan for afvikling af det store merforbrug. Bilag: Oversigt indeholdende mindreforbrug/merforbrug, der er overført fra tidligere år. Direktionen foreslår indstillet, 1) at der ydes en positiv tillægsbevilling på kr. til budget 2007 under henvisning til et tilsvarende mindreforbrug i 2006, og 2) at der ydes en positiv tillægsbevilling på kr. til budget 2007 til bogprojekt under henvisning til et tilsvarende mindreforbrug i KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

9 Side: 7 3. Forslag til brugsaftale for matr. 1 A, Hestkøbgård mellem Furesø Golfklub og Rudersdal Kommune OU A Jnr BEN KFU Birkerød Byråd oversendte følgende sag til behandling i Sammenlægningsudvalget for Rudersdal Kommune, idet det blev anbefalet, at brugsaftalen blev godkendt: I 1981 blev der indgået en brugsretsaftale mellem Birkerød og Farum Kommuner og Furesø Golfklub. Aftalen udløb i 1987 og er ikke blevet fornyet formelt. Forvaltningen opdagede i forbindelse med drøftelser om ny lejeaftale for bygningerne på Hestkøbgård, at brugsretsaftalen ikke var blevet fornyet, hvilket blev oplyst overfor Kultur- og Fritidsudvalget den Herefter har forvaltningen afholdt møder med Farum Kommune og Furesø Golfklub med henblik på at få indgået en ny brugsretsaftale. I Farum Kommune ligger ca. 15 ha på matr. nr. e. 9 m og 10 h Stavnsholt by og i Birkerød Kommune ligger 57,3 ha på matr. nr. 1 a Hestkøb, i alt 72,3 ha, som anvendes til golfbane. Der er tale om et landbrugsareal. Før indgåelse af den tidligere fællesaftale meddelte Landbrugsministeriet ved brev af tilladelse til, at det omhandlede areal kunne anvendes til golfbanen i tiden frem til 1. januar Tilladelsen blev givet på en række betingelser, der skulle sikre, at arealernes geninddragelse til landbrugsmæssig anvendelse ikke ville blive vanskeliggjort. I tilladelsen blev det bemærket, at når der i samarbejde med Hovedstadsrådet og Landbrugsministeriet var tilvejebragt en sammenfattende planlægning vedrørende de rekreative arealer i hovedstadsområdet, ville der være grundlag for at tage endelig stilling til, hvorvidt der kunne meddeles tilladelse for et længere tidsrum, eventuelt uden tidsbegrænsning. I perioden fra indgåelse af brugsaftale og til i dag er der gennemført forskellig planlægning for de berørte arealer: I henhold til Regionplan 2005 indgår arealerne i et område med landskabelige værdier, som en del af den eksisterende grønne Stavnsholtkile. I HUR s planer for kileforlængelser, jf. kortmaterialet Forlængelse af Fingerbyens Grønne Kiler 2006, forlænges Stavnsholtkilen. I Regionplanens Temakort over ydre grønne kiler er arealerne markeret som område til fritidsanlæg. I Kommuneplan 2000/Temarevision 2004 for Birkerød Kommune indgår arealerne i et større sammenhængende grønt område, og anvendelsen er i ÅBEN SAG

10 Side: 8 rammebestemmelserne for enkeltområde G14 fastlagt til golfbane og nærrekreativt område. I Lokalplan nr. 70 for golfbanen og Hestkøbgård i Birkerød er arealernes anvendelse fastlagt til golfbane. Arealerne er endvidere omfattet af en fredningskendelse af 3. juni 1974, der siden hen er ændret med henblik på at give mulighed for etablering af golfbane. Forvaltningen i Birkerød Kommune har efter aftale med forvaltningen i Farum Kommune og med henvisning til de gældende planer ansøgt Frederiksborg Amt om ophævelse af landbrugspligten for de arealer, der i dag anvendes til golfbane. Det er ligeledes aftalt med Farum Kommune, at hver kommune udarbejder en ny brugsaftale for jorden ud fra følgende: 1. Aftalen træder i kraft 1. januar 2007 og vedvarer indtil den 1. januar Aftalen kan opsiges med 3 måneders varsel i tilfælde af misligholdelse. 3. Golfklubben kan opsige aftalen med 1 års varsel. 4. Golfklubben betaler en årlig lejeafgift til Rudersdal Kommune på, kr. pr. ha.. Lejen reguleres årligt i henhold til KL s prisindeks, første gang 1. januar Lejeafgift for 2007 på kr. foreslås opkrævet 2 gange om året henholdsvis 30. juni og 30. december. Lejeafgift opkræves 1. gang 30. juni Golfklubben skal udarbejde en plejeplan for arealerne, der skal godkendes af kommunen, og som skal ligge til grund for den pleje og de ændringer, der ønskes foretaget af arealerne. Plejeplanen skal være en langsigtet plan, der sikrer en fælles forståelse mellem kommunen og golfklubben om arealernes indretning og udnyttelse. 6. Offentligheden har adgang til arealerne i henhold til gældende lokalplan og i det omfang, det er efter kommunens skøn er foreneligt med golfspillet. Farum Kommune har udarbejdet brugsaftale på ca. 15 ha på ovennævnte vilkår, og som blev godkendt i Planudvalget den 14. december Aftalens længde er 20 år. Der betales kr. pr. ha. i leje. Økonomiudvalget vedtog i møde den 23. januar 2007, at Rudersdal Kommune skulle optage forhandling med Furesø Golfklub om brugsrettens længde. Kultur har herefter haft drøftelser med Furesø Golfklub. Der er enighed om at foreslå, at brugsrettens længde som minimum løber i 30 år. Furesø Golfklub har et ønske om en rullende 30 års aftale, således at restløbetiden til enhver tid er 30 år, med mindre aftalen opsiges. Furesø Golfklub har i forbindelse med sagsbehandlingen fremsendt vedlagte skriftlige argumentation for længden som ligger til grund for forslaget om en minimumslængde på 30 år. Byplan har undersøgt spørgsmålet om landbrugspligtens ophævelse.

11 Side: 9 Jordbrugskommissionens sekretariat har modtaget kommunens forespørgsel af 6. februar 2007 til sag om ophævelse af landbrugspligten på det areal, der i dag anvendes af Furesø Golfklub til golfbane. Sagen blev startet af den tidligere Birkerød Kommune ved fremsendelse af en ansøgning om ophævelse af landbrugspligten til Frederiksborg Amt. Sekretariatet spurgte til formålet med at få ophævet landbrugspligten, idet der er sket en lovændring af landbrugsloven, der overlader det til kommunerne at fastlægge anvendelsen af landbrugsarealer gennem en lokalplanlægning. En lokalplan sikrer den fastlagte anvendelse, indtil en kommunalbestyrelse beslutter, at der skal planlægges for en anden anvendelse. Det er selvfølgelig en forudsætning, at den overordnede planlægning er fulgt. Ophævelsen af en landbrugspligt er i virkeligheden kun interessant for en kommune, hvis den ønsker at afhænde et landbrugsareal. Bliver arealet i kommunens eje og der foreligger en lokalplan, der fastlægger anvendelsen til golfbane, kan kommunen udleje arealet i 30 år uden at der stilles krav om ophævelse af landbrugspligt og udstykning. Det foreslås, at ansøgningen om ophævelse af landbrugspligt udfra de foreliggende oplysninger trækkes tilbage. I konsekvens heraf foreslås, at 1. sætning i afsnit 3 under 2 slettes og at 2. sætning samme sted ændres til: Arealerne er omfattet af Lokalplan nr. 70 for golfbanen og Hestkøbgård. I sidste sætning er det kun i øvrigt der udgår. Der eksisterer i dag en lejekontrakt som omfatter store dele af ejendommen Hestkøbgård, som er uopsigelig indtil 30. juni På foranledning af Furesø Golfklub blev der i maj 2006 igangsat forhandlinger mellem klubben og Kultur om en ny brugs- og lejeaftale for dele af ejendommen Hestkøbgård til erstatning af den uopsigelige aftale. Sagen forventes forelagt til politisk behandling i august Bilag: Brugsaftale Furesø Golfklubs argumentation for en 30 årig aftale Direktionen foreslår indstillet 1) at forslaget til brugsaftale godkendes med den foreslåede ændring af 2 og at varigheden af aftalen fastsættes til 30 år med start , 2) at Golfklubben betaler en årlig lejeafgift til Rudersdal Kommune på kr. pr. ha.. Lejen reguleres årligt i henhold til KL s prisindeks, første gang Lejeafgift for 2007 på kr. opkræves 2 gange om året henholdsvis 30. juni og 30. december. Lejeafgift opkræves 1. gang , og

12 Side: 10 3) at ansøgningen om ophævelse af landbrugspligt trækkes tilbage. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. Forinden oplyste Kulturområdet, at det tidligere er politisk tilkendegivet fra Økonomiudvalget, at en 40-årig aftale er for lang.

13 Side: Forslag til nye driftsaftaler for Badmintonhallen i Birkerød og Søndervangshallen. KFU Jnr 07/6838 & 07/6841 HSK Som et led i arbejdet med organisering af Rudersdal Kommunes idræts- og fritidsanlæg, og ud fra et ønske om at harmonisere eventuelle fremtidige brugs- og driftsaftaler, vedtog Sammenlægningsudvalget at opsige de tre brugsog driftsaftaler til udløb for: Badmintonhallen i Birkerød (Birkerød Badminton Klub) Tennis- og squashanlægget i Birkerød (Birkerød Tennis- og Squashklub) Søndervangshallen i Birkerød (Søndervangshallens Fond) Kulturområdet har hen over foråret arbejdet med forslag til nye brugs- og driftsaftaler for de tre anlæg ud fra et fælles koncept med respekt for folkeoplysningslovens anvisningsforpligtelse og anlæggenes egenart. Det nye koncept er opdelt i fire hovedafsnit: 1. Faciliteter og lokalefordeling. Her defineres det fysiske omfang af aftalen og ansvaret for lokalefordelingen præciseres. 2. Driftsherres rettigheder og pligter. Her defineres ansvaret typisk omkring forbrugsafgifter, indvendig vedligeholdelse, rengøring, servicemedarbejderbistand, tilsyn m.v. 3. Ejers rettigheder og pligter. Her defineres ansvaret typisk omkring skatter og afgifter, tekniske anlæg, udvendig bygningsmasse, befæstede arealer og godtgørelsen til dækning af driftsherrens ansvar. 4. Andre bestemmelser. Her defineres gensidige opsigelsesvarsler m.m. Der har i perioden været forhandlinger omkring badmintonhallen og Søndervangshallen, og der er opnået enighed omkring vedlagte forslag til nye brugs- og driftsaftaler for de to anlæg. Forskellene i de to aftaler afspejler anlæggenes egenart og aftaleparternes ønsker om egenforvaltning. De to aftaler ligger inden for de nuværende økonomiske rammer til de to ejendomme i Kommunens budget. Fra er det årlige driftstilskud for badmintonhallen på kr. fremskrevet med den sats Kommunalbestyrelsen beslutter, Kommunens budget på området skal fremskrives. Den samlede ramme i budgetforslag 2008 til badmintonhallen er på kr. inkl. beløb til indvendig vedligeholdelse samt skatter, renovation og bygningsforsikringer. Det årlige driftstilskud er øget i forhold til nuværende aftale, idet klubben i den nye aftale overtager flere opgaver vedr. den indvendige vedligeholdelse, hvilket finansieres af budgettets afsatte beløb til ind-

14 Side: 12 vendig vedligeholdelse. Fra er det årlige driftstilskud for Søndervangshallen på kr. fremskrevet med den sats Kommunalbestyrelsen beslutter, Kommunens budget på området skal fremskrives. Den samlede ramme i budgetforslag 2008 til Søndervangshallen er på kr. Det årlige driftstilskud er ikke ændret i forhold til gældende aftale. I samme periode har det vist sig meget vanskeligt at finde et tidspunkt, hvor forhandlinger om tennis- og squashanlægget har kunnet finde sted, hvorfor der ikke kan fremlægges forslag for dette anlæg på nuværende tidspunkt. Det forventes, at forhandlingerne om en eventuel aftale, der ligeledes bygger på ovennævnte koncept er færdiggjort i efteråret. Bilag Forslag til brugs- og driftsaftale for badmintonhallen. Forslag til brugs- og driftsaftale for Søndervangshallen. Direktionen foreslår, 1. at Udvalget godkender de to fremlagte forslag til brugs- og driftsaftaler for henholdsvis Badmintonhallen i Birkerød og Søndervangshallen, 2. at aftalerne har virkning fra 1. juli 2007, samt 3. at behandling af en eventuel brugs- og driftsaftale for tennis- og squashanlægget i Birkerød forelægges Udvalget. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

15 Side: Uddeling af priser inden for Kulturområdet, herunder hædring af idrætsudøveres særlige resultater - Forslag til form og indhold. SLU-KFU Jnr - BHK FOU/Kultur Jnr 07/3459 TM KFU Jnr 07/3450 TM Sammenlægningsudvalgets Kultur- og Fritidsudvalg indstillede den : At der fortsat skal uddeles en idrætslederpris og en ungdomslederpris samt foretages hædring af idrætsudøveres bemærkelsesværdige resultater for det foregående år. At arrangementet finder sted i februar/marts, og at forvaltningen på et kommende møde fremsætter forslag om form og indhold herfor. At der skal uddeles en årlig kulturpris. At arrangementet finder sted i oktober/november samt at forvaltningen i så fald på et kommende møde fremsætter forslag om form og indhold herfor. Kulturområdet har den holdt møde med formændene for de tre interesseorganisationer: Rudersdal Idrætsråd, BUS Rudersdal og Rudersdal Kulturparaply med henblik på at drøfte den fremtidige hædring af mestre og uddeling af lederpriser m.m. Der var på mødet enighed om at foreslå følgende: a. At der - udover idrætslederprisen, ungdomslederprisen og kulturprisen - uddeles en kulturlederpris. b. At der - udover idrætslederprisen, ungdomslederprisen og kulturprisen - uddeles en talentpris til en ung talentfuld udøver inden for såvel idræt som spejder. c. At der til modtagerne af lederpriserne gives en unik kunstgave. d. At arrangementet udsættes til efteråret 2007 eventuelt i forbindelse med kulturnatten. e. At de omhandlede arrangementer tilrettelægges med størst mulig grad af fællesskab mellem de tre paraplyorganisationers områder. f. At der bør skelnes mellem: 1) De aktive og deres hædring for opnåede resultater. 2) Ildsjælene (lederne). g. At det ved tilrettelæggelsen af festligheder i forbindelse med arrangementerne vil være hensigtsmæssigt at skelne mellem de unge og andre ud fra ÅBEN SAG

16 Side: 14 det synspunkt, at de to grupper har helt forskellige forventninger til festlige markeringer. Med baggrund i ovenstående foreslås følgende: Hvilke priser skal der uddeles Der uddeles følgende priser: a. En idrætslederpris til en leder inden for det frivillige idrætsarbejde. Prisen uddeles som en anerkendelse og påskønnelse af det store frivillige lederarbejde, der udføres i de mange idrætsklubber i kommunen til gavn for børn og unge. Folkeoplysningsudvalget træffer afgørelse om uddelingen på baggrund af begrundede indstillinger fra Rudersdal Idrætsråd. b. En ungdomslederpris til en leder inden for det frivillige ungdomsarbejde. Prisen uddeles som en anerkendelse og påskønnelse af det store frivillige lederarbejde, der udføres i de mange spejdergrupper i kommunen til gavn for børn og unge. Folkeoplysningsudvalget træffer afgørelse om uddelingen på baggrund af begrundede indstillinger fra BUS Rudersdal. c. En talentpris til en ung talentfuld udøver inden for hele kulturområdet. Prisen uddeles som en anerkendelse af og opmuntring til den unge udøver. Prismodtageren må højst være 18 år gammel. Folkeoplysningsudvalget træffer afgørelse om uddelingen på baggrund af begrundede indstillinger. Kulturområdet vil efterfølgende udarbejde forslag til kriterier for talentprisen. d. En kulturpris / kulturlederpris til en forening eller en person, som har ydet en særlig kulturel indsats i kommunen, enten som arrangør eller udøver, eller til en leder inden for det frivillige kulturarbejde for børn og unge. Kultur- og Fritidsudvalget træffer afgørelse om uddelingen på baggrund af begrundede indstillinger fra Rudersdal Kulturparaply. Hvad består priserne af Priserne består af et diplom samt en kunstgenstand til en værdi af ca kr., udarbejdet af årets kunstner. Kulturområdet vil efterfølgende udarbejde forslag til udvælgelse af årets kunstner. Hvornår skal priserne uddeles Priserne uddeles i forbindelse med Foreningernes Ungdomsfest (se nedenfor). Kulturprisen foreslås dog uddelt i forbindelse med Kulturnatten. Hvem overrækker priserne

17 Side: 15 Priserne overrækkes af borgmesteren. Hædring af idrætsudøveres særlige resultater Formålet er at hædre idrætsudøvere, der som medlem af en forening i Rudersdal Kommune, har erhvervet sig et danmarksmesterskab eller anden udmærkelse, enten som del af et holdfællesskab eller som individuel udøver. Hvem kan deltage Personer under 18 år modtager kommunens erindringsgave, hvis der er opnået et eller flere af følgende resultater: a) Landsdels- eller regionsmesterskaber, danmarksmesterskaber, nordiske mesterskaber, europamesterskaber og verdensmesterskaber såvel individuelt som for hold. b) Deltagelse i olympiske lege. c) Førsteholds oprykninger til næste række under Danmarks Idræts-Forbund. Personer over 18 år modtager kommunens erindringsgave, hvis der er opnået et eller flere af følgende resultater: a) Et eller flere danmarksmesterskaber i Danmarks Idræts-Forbunds regi såvel individuelt som for hold. b) Officielle nordiske mesterskaber, europamesterskaber, verdensmesterskaber og/eller olympiske mesterskaber. c) Deltagelse i olympiske lege. d) Førsteholds oprykninger til eller inden for divisions regi under Danmarks Idræts-Forbund. Erindringsgave Den enkelte deltager modtager et diplom med navn, klubnavn og resultat(er) påført samt et gavekort eller en gavecheck på 400 kr. uanset antallet af præstationer. Hvornår skal erindringsgaverne overrækkes Erindringsgaverne overrækkes for udøvere under 18 år i forbindelse med Foreningernes Ungdomsfest og for udøvere over 18 år i forbindelse med Foreningernes Seniorfest (se nedenfor). Hvem overrækker erindringsgaverne Erindringsgaverne overrækkes af borgmesteren / formanden for Kultur- og Fritidsudvalget. Arrangement og tidspunkt Det foreslås, at uddelingen af lederpriser og hædring af mestre opdeles i to arrangementer, nemlig Foreningernes Ungdomsfest og Foreningernes Seniorfest. Foreningernes Ungdomsfest Foreningernes Ungdomsfest foreslås afviklet i to dele: Første del af fejringen er den formelle prisoverrækkelse, hvor såvel lederpriser

18 Side: 16 som erindringsgaver til udøvere under 18 år uddeles af borgmesteren. Der vil i forbindelse hermed være 2-3 underholdende indslag af lokale foreninger, kunstnere eller lignende. Udover prismodtagere og udøvere indbydes samtlige ledere til at deltage i første del. Første del afsluttes med et let traktement. Anden del af fejringen er en fest for alle interesserede foreningsmedlemmer op til 18 år. Foreningernes Ungdomsfest foreslås afviklet på et af kommunens idrætsanlæg. Foreningernes Seniorfest Foreningernes Seniorfest foreslås afviklet således: Først uddeler borgmesteren kommunens erindringsgaver til udøvere over 18 år. Der vil i forbindelse hermed være et underholdende indslag (foredrag eller lignende). Herefter vil der være et traktement. Foreningernes Seniorfest foreslås afviklet i rådssalen og kantinen på rådhuset i Holte. Tidspunkt for afvikling af arrangementerne Det foreslås, at uddeling af priser og overrækkelse af erindringsgaver fremover foregår i februar/marts måned. I 2007 foreslås det dog, at arrangementerne foregår i september/oktober måned. Økonomi Budget for forslaget: Lederpriser Erindringsgaver Traktement ved Foreningernes Ungdomsfest Fest for interesserede foreningsmedlemmer Foredragsholder ved Foreningernes Seniorfest Traktement ved Foreningernes Seniorfest Diverse (annoncering, blomster m.m.) I alt kr kr kr kr kr kr kr kr. Udgifter til lederpriser, hædring og sammenkomst i 2006: Birkerød Kommune lederpriser, erindringsgaver og forplejning Søllerød Kommune lederpriser og erindringsgaver m.m. Søllerød Kommune forplejning ved sammenkomsten I alt kr kr kr kr. Folkeoplysningsudvalget behandlede sagen den og indstiller til Kulturog Fritidsudvalget, at forslaget til uddeling af priser inden for Kulturområdet, herunder hædring af idrætsudøveres særlige resultater godkendes. Efterfølgende har forslaget været sendt til høring i interesseorganisationerne Rudersdal Idrætsråd, BUS Rudersdal og Rudersdal Kulturparaply.

19 Side: 17 Bilag Notat med høringssvarene. Notat af med sammenligning af praksis omkring uddeling af priser og hædring af idrætsudøveres særlige resultater i Birkerød og Søllerød Kommuner. Direktionen foreslår, at Folkeoplysningsudvalgets indstilling tiltrædes. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

20 Side: RudersdalRuten - Statusorientering KFU Jnr KFU Jnr KF DJS/BHK KFU Jnr KF DJS/BHK ÅBEN SAG ÅBEN SAG Nærværende sag behandles på Teknik- og Miljøudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget. Handleplanen for RudersdalRuten blev politisk behandlet den 6. februar 2007 og med henvisning hertil redegøres hermed for status på handleplanen. Indvielse af TusindbenRuten TusindbenRuten bag Mariehøj Centret i Gl. Holte i umiddelbart tilknytning til Mariehøj Naturlegeplads og RudersdalRuten, er klar til indvielse torsdag d. 7. juni. Til indvielsen inviteres 2-3 børnehaver. Næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget Sophie Løhde og Teknik- og Miljøudvalgsformand Vibeke Peschardt er inviteret til sammen at indvie ruten. TusindbenRuten er ca m lang og har fokus på bevægelse for børn og deres voksne i naturen. Med udgangspunkt i det virkelige landskab, skabes et eventyrligt univers som ramme for formidling af viden om dyr og planter. Kong Tusindbens fortælling om Tryllespidsmusen og Den irgrønne Søheks leder via 6 poster børnene rundt i omgivelserne. Undervejs kan de lære om den natur der udfolder sig lige der hvor de står, og de opfordres til bevægelse ved forskellige lege. I forbindelse med ruten er udarbejdet en pixibog med Kong Tusindbens fortælling. Pixibogen vil være tilgængelig på hjemmesiden, på bibliotekerne samt udsendes til kommunens daginstitutioner. Ruten finansieres med midler fra Friluftsrådet ( kr.), en donation fra Oticonfonden i forbindelse med RudersdalRuten ( kr.) samt Rudersdal Kommune ( kr.) - herunder en bevilling i forbindelse med renovering af Mariehøj Naturlegeplads 2006 ( kr.). SundhedsRuten I forbindelse med Lions Club - Søllerøds 50 års jubilæum har klubben doneret kr. til 2-3 nye Lions-trimcenter-redskaber til brug for Rudersdal Kommunes motionister. For at tilgodese et behov for træningsmuligheder i naturen især for det ældre publikum, arbejdes der i øjeblikket på en sundhedsrute/sundhedsplads hvor de kr. fra Lions Club kan anvendes. Der arbejdes på at få involveret forskellige interessenter i udviklingen af projektet. I første omgang indbydes Ældrerådet til at deltage i projektgruppen. Der er allerede nu peget på forskellige mulige placeringer i kommunen, hvor en sundhedsplads kan etableres:

21 Side: 19 Ved Søllerød Sø i forbindelse med Genoptræningscentret Skovbrynet, som ligger i umiddelbar tilknytning til Søllerød Sø og Geelskov. Ved Plejecentret Sjælsø i naturskønne omgivelser ved Sjælsø. I forbindelse med Lions Park Søllerød (Pleje- og Ældrecenter). RudersdalStafetten Der arrangeres en stafet, hvor borgerne kan deltage. Dette og næstnævnte arrangement vil blive afviklet i forbindelse med Kulturdagene i Rudersdal i dagene den september Samarbejdspartnere omkring arrangementerne vil i år blandt andet være, ud over skolerne i Rudersdal, DGI Nordsjælland. Udover den offentlige RudersdalStafet bliver der i 2007 arrangeret et 15 km (3 x 5 km) langt stafetløb for 8. klasser. Stafetten vil foregå på en strækning af RudersdalRuten med udgangspunkt omkring en skole i kommunen. Idéen er, at stafetten hvert år kommer til en ny skole. Skolerne stiller med 5-mandshold fra 8. klasse og der vil blive kåres en RudersdalRute-Mester. Ud fra Rapporten om Skolebørns deltagelse i idræt og andre fysiske aktiviteter i Rudersdal (Knud Larsen, Bjarne Ibsen, april 2006), ved vi, at det er de klassetrin, hvor der begynder at være frafald i deltagelsen i idræt. Fortsat fokus på den RudersdalRuten og aktivitetspladserne Træningspavillonerne på de to aktivitetspladser i Vedbæk og Birkerød har modtaget Den Danske Designpris I forbindelse med opsætning af oplysningstavler ved aktivitetspladserne i maj måned afholdes der to arrangementer, hvor borgere og foreninger vil blive inviteret til at komme og prøve en tur i redskaberne samt at gå en tur i lokalområdet ad de på oplysningstavlerne afmærkede ruter. Styregruppen ønsker at styrke indsatsen for at få flere borgere samt foreninger og aktivitetscentre til at anvende træningspavillonerne. Der tages kontakt til de lokale foreninger og aktivitetscentre hvor der informeres om de mange muligheder der ligger i at træne i de udendørs træningsredskaber. I samarbejde med firmaet Træningspavillonen ApS produceres en træningsfolder der beskriver de muligheder der ligger for at anvende træningspavillonerne og det at træne i naturen. Vejledningerne vil i første omgang være tilgængelige på bibliotekerne, på hjemmesiden, m.v. Der arbejdes ligeledes på at træningsvejledningerne kan målgruppespecificeres, så vi får et bredere publikum til at bruge aktivitetspladserne. Maratonløb på RudersdalRuten På privat initiativ blev der i februar måned arrangeret og afholdt et maratonløb på RudersdalRuten. De garvede maratonløbere fandt ruten meget spændende og der er allerede arrangeret et løb til juni og flere i efteråret. Se mere på

22 Side: 20 Partnerskab I forbindelse med videreudvikling og søgning af eksterne midler til projektet ønskes etableret en partnerskabsgruppe. RudersdalRuten er flere steder blevet fremhævet som et godt eksempel for andre kommuner på, hvordan der dels kan etableres nye innovative udendørs rammer for fysisk aktivitet for borgerne og dels, hvordan der kan etableres partnerskaber med lokale virksomheder omkring et projekt. Samtidig har samarbejdet i styregruppen for RudersdalRuten allerede gennem flere år fungeret som et tværstrukturelt samarbejde, der også har inddraget foreningsliv og kontakten til borgerne. Det overvejes at etablere en partnerskabsgruppe, der kan danne grundlag for idéudvikling samt søgning af midler til projekter inden for området sundhed og natur (ex. Grønne partnerskaber) samt på anden vis bidrage med viden, ressourcer og kontakter. Grønne partnerskaber kan indgås mellem kommunen, Miljøministeriet v. de lokale skovdistrikter, Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening. Derudover kan man forestille sig et samarbejde med Team Rudersdal og DGI Nordsjælland og diverse lokale foreninger. Styregruppen inviterer de forskellige partnere til et dialogmøde som opstart af en partnerskabsgruppe med fokus på RudersdalRuten, sundhed og natur. På den ovennævnte baggrund vil Forvaltningen på Teknik- og Miljøudvalgets augustmøde nærmere redegøre for mulighederne for at etablere grønne partnerskaber herunder koordination mellem grønne emneområder. Bevillinger til modtagelse af donationen fra Lions Club på kr. og anvendelse efter formålet behandles af Kultur- og Fritidsudvalget. Direktionen foreslår indstillet, 1) at statusorienteringen tages til efterretning 2) at der for den modtagne donation gives en negativ tillægsbevilling til budget 2007 på kr., og 3) at der ydes en tilsvarende positiv tillægsbevilling til budget 2007 på kr. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

23 Side: Driftsaftalen med Nærum Ungdomsgård UB/KOF Jnr NFH KFU ÅBEN SAG Nærum Ungdomsgård er en selvejende institution, der har en driftsaftale med Rudersdal Kommune om drift af Miniklub, Fritidsklub og Ungdomsklub. Senest er driftsaftalen revideret i august 2006, men allerede på daværende tidspunkt meddelte Kulturområdet, at driftsaftalen skulle genforhandles, når klubstrukturen for Rudersdal Kommune var fastlagt. Nedenstående vedrører alene Ungdomsklubben. Ifølge beslutning i Sammenlægningsudvalget , skal der fremover drives ungdomsklubber for to målgrupper i stedet for, som hidtil, for en målgruppe. Den nye opdeling er således: 1. elever fra 6. og 7. klasse, Light-klub 2. elever fra 8. klasse og op til 18 år, Ung-klub. En anden ændring er, at adgangsbetalingen bortfalder for begge grupper og erstattes af en mere direkte medfinansiering samt at ungdomsklubber drives samlet under Ung i Rudersdal. De vedtagne ændringer betyder ændringer for driften af Ungdomsklubben på Nærum Ungdomsgård, således: a) Hidtil har 6. klasserne udelukkende kunnet bruge Nærum Ungdomsgårds fritidsklub og 7. klasserne har kunnet bruge såvel fritidsklub som ungdomsklub. Med den nye struktur vil 6. og 7. klasse fremover få tilbud om Lightklub. b) Hidtil har personalet været ansat ved Nærum Ungdomsgård som helhed og gjort tjeneste ved én eller flere af de tre nuværende klubformer på stedet. Med den nye struktur, vil personale, der gør tjeneste i de nye ungdomsklubtyper, blive ansat i Ung i Rudersdal. Tjeneste i ungdomsklub kan fortsat kombineres med tjeneste i fritidsklub eller miniklub. Det er Rudersdal Kommune, der er regnskabsførende og lønudbetalende for Nærum Ungdomsgård. For medarbejderne vil den eneste ændring være, at de får mulighed for at gøre tjeneste i andre dele af Ung i Rudersdal, hvis de ønsker det. c) Den nuværende driftsoverenskomst indebærer, at Nærum Ungdomsgård driver tre klubformer for Rudersdal Kommune, Miniklub, Fritidsklub og Ungdomsklub. På baggrund af de vedtagne ændringer, skal den nye driftsoverenskomst indgås uændret for Fritidsklub og Miniklub, men skal udarbejdes så det gøres muligt at Ung i Rudersdal driver de to typer ungdomsklub, med lederen af Nærum Ungdomsgård som daglig leder. Et oplæg vedr. ovenstående er sendt til bestyrelse og ledelse af Nærum Ung-

24 Side: 22 domsgård med anmodning om en forhåndstilkendegivelse om sagen. Det forventes at forhåndstilkendegivelsen foreligger på mødet. Direktionen foreslår, at Kulturområdet bemyndiges til at indgå ny driftsoverenskomst med Nærum Ungdomsgård. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag, idet Udvalget ønsker en orientering om den nye driftsaftale, når den er indgået.

25 Side: Udvalgets mødekalender 2008 KFU Jnr A10 SEK SA Direktionen har udarbejdet forslag til mødekalender for møder i Kommunalbestyrelsen, Økonomiudvalget og de stående udvalg i Forslaget er dateret og var vedlagt Økonomiudvalgets dagsorden til mødet den Mødekalenderen kan, med respekt af skoleferier, indpasses i kalenderen i alle årets måneder. Dog er der pga. påskeferie ikke afsat gruppemøde forud for kommunalbestyrelsens møde i marts måned, ligesom der pga. pinsen ikke er afsat udvalgsformandsmøde forud for de stående udvalgs møder i maj måned. Det forventes at Kommunalbestyrelsen på sit møde den godkender forslaget for så vidt angår Økonomiudvalgets og Kommunalbestyrelsens møder. De enkelte stående udvalg skal godkende udvalgets egen mødeplan, jf. den kommunale styrelseslov 20. Bilag: Udkast til mødekalender 2008, dateret Direktionen foreslår, at Kultur- og Fritidsudvalgets møder i 2008 godkendes. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 4 Mødested: Lille sal i fællesbygningen ved Administrationscentret i Birkerød. Mødedato: Tirsdag den 24. april 2007 Mødetidspunkt: Kl. 17.00-18.45

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 4 Mødested: Birkerød Vandsportscenter, Plantagevej 80, 3460 Birkerød Mødedato: Onsdag den 15. april 2009 Mødetidspunkt: Kl. 13.15 Bemærkninger:

Læs mere

RAMMER FOR HÆDRINGS- OG FRIVILLIGHEDS-AR- RANGEMENTER I RUDERSDAL KOMMUNE

RAMMER FOR HÆDRINGS- OG FRIVILLIGHEDS-AR- RANGEMENTER I RUDERSDAL KOMMUNE RAMMER FOR HÆDRINGS- OG FRIVILLIGHEDS-AR- RANGEMENTER I RUDERSDAL KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget godkendte den 12. november 2014 nedenstående rammer for hædrings-/frivillighedsarrangementer i Rudersdal

Læs mere

Forslag til fremtidige rammer for hædrings-/frivillighedsarrangementer

Forslag til fremtidige rammer for hædrings-/frivillighedsarrangementer Forslag til fremtidige rammer for hædrings-/frivillighedsarrangementer Der har været nedsat en arbejdsgruppe med henblik på at fremsætte forslag til fremtidige rammer for hædrings-/frivillighedsarrangementer.

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Reprisen Øverødvej 12. Mødedato Onsdag den 03. februar 2010

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Reprisen Øverødvej 12. Mødedato Onsdag den 03. februar 2010 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Reprisen Øverødvej 12 Mødedato Onsdag den 03. februar 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Mødet indledes med besigtigelse af Reprisen.

Læs mere

Hædring af mestre og uddeling af priser tanker og overvejelser vedrørende fremtidige arrangementer

Hædring af mestre og uddeling af priser tanker og overvejelser vedrørende fremtidige arrangementer Hædring af mestre og uddeling af priser tanker og overvejelser vedrørende fremtidige arrangementer NUVÆRENDE ARRANGEMENT: Hvilke priser uddeles En Idrætslederpris til en leder inden for det frivillige

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme 13 Andre faste ejendomme Korrigeret budget 873.494 1.496.538 Regnskab 788.286 1.285.171 Forskel 85.208 211.367 Overført til kommende budgetår

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 23. oktober 2007. Fraværende: Kenneth Christensen og Bjarne Pyndt.

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 23. oktober 2007. Fraværende: Kenneth Christensen og Bjarne Pyndt. HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Kultur og Fritidsudvalgets møde den 23. oktober 2007 Fraværende: Kenneth Christensen og Bjarne Pyndt. INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 3 Møde i Kulturpaletten... 3 Pkt.nr.

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget.

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 77 78 8. Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2014 på politikområder, Drift: Politikområder U/I Budget 2014 Kultur U 8.036.400 I -144.000 Idræt U 10.162.900 I - 3.413.500 Folkeoplysning

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017 F = for (forslaget indgår i prioriteringsrummet) I = imod (forslaget indgår ikke i prioriteringsrummet) U = undlader at stemme Center 2014 2015 2016 2017 A C V Kultur- og Fritidsudvalgets indstilling Antal

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. MARTS 2007 KL. 17.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. MARTS 2007 KL. 17.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. MARTS 2007 KL. 17.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 1. Konstituering 3 2. Anmodning om udtrædelse som suppleant til Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

4... Styregruppen for ældreidræt søger om tilskud fra Vækstpuljen til afholdelse af konference 4

4... Styregruppen for ældreidræt søger om tilskud fra Vækstpuljen til afholdelse af konference 4 Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. august 2006, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser2 2... Folkeoplysningsudvalgets møder i 2007. 2 3... Anvisning af

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Lovgrundlag Regler fastsat i Lov om støtte til folkeoplysning Folkeoplysningsloven.

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 10. september 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Skriftlig votering Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Kultur- og

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer *

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * Møde i Social- og Sundhedsudvalget tirsdag den 3. juni 2003, Kl. 13.00 i udv.vær. 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * 2. Meddelelse:

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 1 Mødested: Mødet indledes med en besigtigelse af magasinet på Dronninggårdskolen. Mødested skolens hovedindgang, Rønnebærvej 33. Derefter

Læs mere

Vel mødt til startskuddet på en forhåbentlig lang række af Sportsgalla arrangementer.

Vel mødt til startskuddet på en forhåbentlig lang række af Sportsgalla arrangementer. Sportsgalla 2011 Kære Idrætsforeninger Det er med fornøjelse at Idræts- og Sundhedsudvalget i Helsingør kommune inviterer til Sportsgalla 2011. Der har i 38 år været afholdt Sportens Dag i Helsingør kommune,

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 05. oktober 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, Mødelokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 18:30 Fraværende: Johan Kristensen 05. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

3. Wivi Jørgensen søger om tilskud til Gospel workshop med efterfølgende koncert *

3. Wivi Jørgensen søger om tilskud til Gospel workshop med efterfølgende koncert * Møde i Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag den 4. oktober 2005, Kl. 08.00 i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Processen i forhold til udformning af kulturpolitik * 3. Wivi

Læs mere

DAGSORDEN. Folkeoplysningsudvalget. Møde nr. : 06/2011 Sted : Rougsøhallen, 8950 Ørsted Dato : 10. oktober 2011 Start kl. : 15.30 Slut kl. : 18.

DAGSORDEN. Folkeoplysningsudvalget. Møde nr. : 06/2011 Sted : Rougsøhallen, 8950 Ørsted Dato : 10. oktober 2011 Start kl. : 15.30 Slut kl. : 18. Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 06/2011 Sted : Rougsøhallen, 8950 Ørsted Dato : 10. oktober 2011 Start kl. : 15.30 Slut kl. : 18.00 Medlemmer Kirsten G. Jensen (Kommunalbestyrelsen) Else Søjmark

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 3. Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 3. Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 3 Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012 Mødetidspunkt Kl. 16.00 Medlemmer Fra forvaltningen Jens Bruhn (A), Thomas Lesly Rasmussen (V), Anne

Læs mere

Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område

Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område Sort: Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22.12.2010 KM = Kommunalbestyrelsen =eslutter Rødt: Forslag til ny/ændret delegation. Gennemstregning udgår

Læs mere

SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET

SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET (side 60-79) 60 Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning af tværgående udvikling og

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget: Kultur, Fritid og Idræt

Kultur- og Fritidsudvalget: Kultur, Fritid og Idræt Budgettildelings- og styringsprincipper Budgettet fastlægges årligt som en integreret del af budgetlægningen. Som hovedregel benyttes tidligere års budget, korrigeret med den forventede udvikling i pris-

Læs mere

Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område

Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område Sort: Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22.12.2010 KM = Kommunalbestyrelsen =eslutter Rødt: Forslag til ny/ændret delegation. Gennemstregning udgår

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 09. april 2013 Mødetidspunkt: 17:15 Mødelokale: Medlemmer: Sollentuna II Ømer Kuscu, Arne Bech, Ivan Fogtmann, Nina Thøgersen, Kenneth F. Christensen Bemærkninger: Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat 19. marts 2013. fra Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Referat 19. marts 2013. fra Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Referat 19. marts 2013. fra Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19. marts 2013 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Vibeke Rasmussen, Brian Franklin,

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Mandag den 22-06-2009. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Mandag den 22-06-2009. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 15:40 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2009, 2010 og overslagsårene 107 Underskriftsside 111

Læs mere

Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn

Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn Oversigt over udvidelsesforslag 28. juli 2015 Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2016 Pol. Basis Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn 2016 2016 2017 2018 2019 1 51 Kultur 1 Biografen 1 & 2,Tønder-øget

Læs mere

REFERAT. Folkeoplysningsudvalget

REFERAT. Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget REFERAT Møde nr. : 04/2010 Sted : Kantinen 1. sal, Kirkestien 1, Allingåbro Dato : 17. maj 2010 Start kl. : 15.30 Slut kl. : 17:30 Medlemmer Kirsten G. Jensen (Kommunalbestyrelsen)

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfatter punkterne 1 9)

Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfatter punkterne 1 9) Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 9) Meddelelser a) Kulturstregier, - en del af Københavns Amts kulturpolitik er en pjece, der omhandler stregien for de tværgående

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 16.45 Tirsdag den 13-november-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: 09-11-01 Afbud

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Merete Scheelsbeck (C), Steffen

Læs mere

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Dagsorden Dato: Torsdag den 01. februar 2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 09.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere:

Læs mere

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune.

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Læsø Kommune afsætter i sit budget beløb til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed samt tilskud til

Læs mere

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg Referat fra Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. september 2015 Mødetidspunkt: 15:00-16:00 Mødested: Deltagere: Mødelokale 3 Esbjerg Rådhus Jakob Lose (V), Annemette Knudsen Andersen (V), Mussa

Læs mere

NOTAT. Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen kan opdeles i 4 hovedaktiviteter:

NOTAT. Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen kan opdeles i 4 hovedaktiviteter: SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2016-2019 Til: Byrådet m.fl. Dato: 17. december 2014 Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 14/18683 Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik 2013-2017 Marts 2013 Forord Byrådet sætter med frivilligpolitikken en ny ramme for at styrke kommunens indsats på frivilligområdet, som bidrager til et styrket frivilligt

Læs mere

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 Januar 2013 Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 J. nr. 00.01.00P22 1 Forord Forord indsættes her Frivilligpolitikken træder i kraft fra 1. marts 2013 På vegne af Byrådet, Borgmester Karin Søjberg

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2005-2008 4-18. Budget 2005-2008. 770 Fritidsfaciliteter, og 771 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter

Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2005-2008 4-18. Budget 2005-2008. 770 Fritidsfaciliteter, og 771 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2005-2008 4-18 Budget 2005-2008 770 Fritidsfaciliteter, og 771 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter Ansvarsplacering Behandling og vedtagelse Udvalg: Fritids- og Kulturudvalget

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Mandag den 11. april 2016 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Einer Lyduch, Brian Franklin, Elise Andersen,

Læs mere

Nyhedsbrev Favrskov Idrætssamvirke

Nyhedsbrev Favrskov Idrætssamvirke Nyhedsbrev Favrskov Idrætssamvirke 2. januar 2012 Hermed nyhedsbrev fra Favrskov Idrætssamvirke. Nyhedsbrevet er forholdsvis kort og primært med indhold, kommentarer, holdninger samt INFO fra Favrskov

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Natur - Fritids og Kulturudvalget

Budgetforudsætninger 2016 Natur - Fritids og Kulturudvalget Budgetforudsætninger 2016 Natur - Fritids og Kulturudvalget Overblik Natur- Fritids- og Kulturudvalget Regn Opr. Basis Budget Budget Budget Budget skab budget budget forslag forslag forslag forslag 2014

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Holte Bibliotek Holte Midtpunkt. Mødedato Onsdag den 6.

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Holte Bibliotek Holte Midtpunkt. Mødedato Onsdag den 6. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Holte Bibliotek Holte Midtpunkt Mødedato Onsdag den 6. oktober 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Besigtigelse

Læs mere

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og

Læs mere

Indhold. Tilskud til kulturelle aktiviteter

Indhold. Tilskud til kulturelle aktiviteter Oversigt over puljer Dette notat orienterer om øvrige udviklingspuljer kommunen råder over udover den eksterne udviklingspulje. Oversigten orienterer om puljernes formål, økonomi, samt hvilket udvalg,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 2 Mødested: Mødelokale 5, Mariehøj Centret, Øverødvej 246 A (blå indgang). Mødedato: Tisdag den 27. februar 2007 Mødetidspunkt: Kl. 17.00-17.45

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 14 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. Mødet startede kl. 9.05 og sluttede kl. 11.50 Lone Hansen deltog fra kl. 9.30 Der var afbud

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: - 18:00 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej 1, kælderen. Indgang via gavlen (handicapindgang).

Læs mere

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019 Anlæg Budgetbemærkningerne til anlægsprojekter er i budget 2016 samlet i ét afsnit. Beskrivelserne er opdelt under de forskellige udvalg og center. Der er alene anlægsprojekter under Fritids- og Kulturudvalget

Læs mere

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS Pkt.nr. 3 Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS 452337 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur og Fritidsudvalget 1. at godkende Bysted A/S' forslag

Læs mere

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus.

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus. Notatark Sag: 00.00.00-ø40-1-12 Dato: 01.02.2016 Tilskudsregler for Kultur & Fritid 2016 Folkeoplysende foreninger En godkendt forening, der modtager kommunale tilskud skal senest den 1. maj indsende en

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. oktober 2008 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 12. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur- og fritidsudvalget den

Læs mere

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik *

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * Møde i tirsdag den 17. august 2004, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * 3. s konference

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden

Økonomiudvalget. Dagsorden 2015no Forside Dagsorden Torsdag den 15. oktober 2015 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Justus Hansen (D) Martha Abelsen (S) pr. telefon Ane Egede Mathæussen (S) Per Berthelsen

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde : Idræt og Sundhed...4 FF2019-001 Reduktion i tilskud til vedligeholdelse af 3 tennisbaner og rengøringstilskud til foreninger.4 FF2019-002 Reduktion

Læs mere

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt:

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt: Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev juni 2015 Vi har indgået en samarbejdsaftale med Haderslev Kommune Det er nu et par måneder siden vi sidst har givet lyd fra os men det betyder bestemt ikke at vi har ligget

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kultur- og Fritidsudvalget. Området omfatter drift af kommunale fritids-/ idrætsfaciliteter, tilskud til drift af ikke kommunale fritids-/idrætsfaciliteter samt tilskud

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 27-april-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 3 Mødested: Administrationscentret, Mødelokale 4 Mødedato: Tirsdag den 13. marts 2007 Mødetidspunkt: Kl. 13.00-15.25 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ordinært møde D2 Torsdag 11.10.2012 kl. 7:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Hørsholm Almene Boligselskab - Orientering om boligorganisationen

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 25. maj 2005 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Flemming Sten Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben

Læs mere

Forslag 3.1 (2012-2015)

Forslag 3.1 (2012-2015) Forslag 3.1 03.32.50.1 Bibliotekerne 39.668.000 kr. Reduktionsområde: Ophør af kommunens medlemskab af Danmarks Bibliokteksforening Beskrivelse: Udmelding af Danmarks Biblioteksforening. Der betales årligt

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18. januar 2011 Mødested: Hansborg 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Marianne Ørsted Bonde Fraværende: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Åben. BYCENTERUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 5.

Åben. BYCENTERUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 5. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Medlemmer Fra forvaltningen Erik Mollerup (V), Axel Bredsdorff (L),

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter Samlet regnskab: 2017 Korrigeret budget 2.851.754

Læs mere

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn.

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. Pkt.nr. 7 Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. 323372 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til ansøgningerne,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2 Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2008 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 9. juni 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand)

Læs mere

Denne sag omhandler 2 grupper af ansøgninger, som behandles samlet i denne sag:

Denne sag omhandler 2 grupper af ansøgninger, som behandles samlet i denne sag: Nye lokaleudgifter 2016 Sagsnr.: 14/38760 Sagsansvarlig: Lene Grønbæk SAGSFREMSTILLING Reglerne om lokaletilskud til frivilligt, folkelysende foreningsarbejde fremgår dels af folkeoplysningsloven, dels

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 Mødedato: 01-08-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-16.50 Mødested: B246 Knud Wilson og Steen Jørgensen. Cai Møller mødte kl. 15.10 og

Læs mere

Referat af møde i Kultur- og fritidsudvalget

Referat af møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Kultur- og fritidsudvalget Referat åben Mødedato 16. december 2013 Mødetidspunkt 17.45 Mødelokale Skriftlig votering Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17.46 Tilstede:

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser Strukturudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 1 Mødested: Mødelokale 4, Birkerød Rådhus Mødedato: Mandag den 23. januar 2006 Mødetidspunkt: Kl. 13.30-16.30 Bemærkninger: Medlemmer: Fraværende: Daniel

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Tirsdag den 22-oktober-2002 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-601 Reduktion i budgettet til lokaletilskud til de folkeoplysende foreninger og aftenskoler Politikområde 602 Folkeoplysning Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Lokaletilskud

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:40 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Børneudvalget Der peges på at følgende overførsler kan lægges i kommunekassen.

Børneudvalget Der peges på at følgende overførsler kan lægges i kommunekassen. Til: Økonomiudvalget Mulige reduktioner af overførslerne på drift og løn Ved behandlingen af budgetoverførslerne fra 2007 til 2008 på Økonomiudvalgets møde i april udsatte udvalget sagen med henblik på

Læs mere

Ny folkeoplysningspolitik. DUF-konference: Morgendagens foreningsliv - 6. oktober 2011

Ny folkeoplysningspolitik. DUF-konference: Morgendagens foreningsliv - 6. oktober 2011 Ny folkeoplysningspolitik DUF-konference: Morgendagens foreningsliv - 6. oktober 2011 Ny folkeoplysningslov vedtaget i juni 2011 I kraft 1. august 2011 Bevirker at der skal arbejdes med en række konsekvenser

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune

Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune Gældende fra Indhold 1. Formål 2. Generelle bestemmelser 3. Drift og vedligehold 4. Adgang til idrætsfaciliteterne 5. Budget

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 17-01-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 17. januar 2013 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere