Kultur- og Fritidsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kultur- og Fritidsudvalget"

Transkript

1 Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 3 Mødested: Administrationscentret, Mødelokale 4 Mødedato: Tirsdag den 13. marts 2007 Mødetidspunkt: Kl Bemærkninger: Medlemmer: Fraværende: Erik Mollerup (EM), Sophie Løhde (SL), Thomas Lesly Rasmussen (TLR), Jette Ebro (JE), Annelise Møller (AM), Axel Bredsdorff (AB) og Lars Engelberth (LE) Thomas Lesly Rasmussen Fra forvaltningen: Henning Bach Christensen, Birgit Hoé Knudsen, Birgit Hemmingsen og Martin Sell under pkt. 2 Fastlagte møder: Tirsdag den 10. april 2007, kl Tirsdag den 15. maj 2007, kl Tirsdag den 29. maj 2007, kl Tirsdag den 14. august 2007, kl Tirsdag den 11. september 2007, kl Tirsdag den 9. oktober 2007, kl Tirsdag den 13. november 2007, kl Tirsdag den 4. december 2007, kl

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 1. Meddelelser Rudersdal Musikskole, fagstruktur og deltagerbetaling Rundforbi Idrætsanlæg. Anlægsbevilling til renovering af tag Rundforbi Idrætsanlæg. Renovering af svømmehal Birkerød Lokalhistoriske Arkiv og Museum, ansøgning om tilskud i 2007, herunder aftale om tilskudsvilkår Forslag til regler for tilskud til nedsat deltagerbetaling i den folkeoplysende voksenundervisning Kulturnattens fremtid Markeringspuljen, fordeling Udgivelse af bog om Birkerøds Historie , forslag til organisering og disponering Team Rudersdal, etablering af struktur for koordinering og samarbejde Fonden Søllerød-spejdernes Lederkollegium. Regnskab 2005/ Aftale om mellemkommunale betalinger vedrørende fritidsundervisning for voksne Kulturelle tilskud Åbent Hus-arrangement Overførsel af opgaver og midler fra EGU fra Kultur- og Fritidsudvalget til Børne- og Skoleudvalget...31

3 Side: 1 1. Meddelelser KFU Jnr KFU AMM ÅBEN SAG Erik Mollerup orienterede om pressemeddelelse vedr. Nærum Bibliotek og at sagen om bibliotekernes serviceniveau behandles på Udvalgets aprilmøde. Erik Mollerup meddelte, at der har været afholdt møder med Legehuset og med Furesø Golfklub.

4 Side: 2 2. Rudersdal Musikskole, fagstruktur og deltagerbetaling KFU Jnr BHK ÅBEN SAG Rudersdal Musikskole drives efter Lov om Musikskoler. I den vedtagne foreløbige Kultur- og fritidspolitik er det for Musikskolen anført: Enhver borger skal kunne møde musikken aktivt i løbet af livet. Musikskolens primære målgruppe er børn og unge mellem 0 25 år. Musikundervisningens kvalitative og sociale aspekter skal til stadighed videreudvikles. Elever på alle niveauer skal have mulighed for et musisk miljø, hvor udbuddet af undervisning og aktiviteter er så alsidigt, at det er attraktivt for alle interesserede børn og unge samtidig med, at talentfulde elevers behov tilgodeses. Musikskolen skal udnyttes som kommunens musikalske omdrejningspunkt til at fastholde og udvikle samarbejdet med såvel kommunens øvrige institutioner som det lokale kultur-, forenings- og handelsliv. Musikskolen skal være synlig for alle borgere gennem en omfattende udadvendt virksomhed. I forlængelse af den politisk vedtagne struktur for Rudersdal Musikskole har de to gamle musikskoleledelser i tæt samarbejde med lærerkredsen i løbet af efteråret 2006 udarbejdet et konkret forslag til Musikskolens fagstruktur. Forslaget tager hensyn til de to musikskolers respektive traditioner og tegner samtidig en ny musikskole med et højt ambitionsniveau, hvor mulighederne for faglig fordybelse på baggrund af gode undervisningsrammer og tilbud er til stede. Der er endvidere udarbejdet et forslag til deltagerbetaling for kommende sæson. Såvel fagstrukturen og gebyrer blev forelagt musikskolebestyrelsen ved et bestyrelsesmøde Bestyrelsen anbefalede såvel fagstruktur og gebyrer til politisk godkendelse. Fagstrukturen Musikskolen tilbyder Sammenhængende undervisningstilbud for de yngste børn (0 5 år) med forældre på aldersopdelte hold Forskoletilbud for de yngste børn på folkeskolerne, præget af pædagogisk nytænkning samt intention og ønske om at tilbyde musikundervisning af højeste kvalitet Instrumental- og sangundervisning i hensigtsmæssige rammer og med lektionslængder, som er i overensstemmelse med borgernes og musikpædagogernes ønsker og anbefalinger En stor vifte af tillægsfag (orkestersammenspil m.v.), som instrumental- og sangelever kan deltage i, uden det koster ekstra bortset fra ét og kun ét - administrationsgebyr på 200 kr.

5 Side: 3 Udviklingen i Musikskolen sker, hvor orkesterspil, sammenspil og kor og andre fællesfag kommer til at blomstre. Det er netop gennem disse fag, at en musikskole kan tilbyde noget helt unikt, som adskiller sig fra, hvad man kan købe sig til andre steder. Disse overvejelser tegner strukturen i Rudersdal Musikskole og gebyrpolitikken er udtryk for den samme holdning. Forholdet mellem det planlagte lektionsforbrug for de tre store undervisningskategorier (førskole-/forskoleundervisning, instrumental- og sangundervisning, orkester, sammenspil m.v.) fordeler sig som følger: Førskole/forskole: 22 % Instrumental- og sangundervisning: 68 % Tillægsfag (orkester, sammenspil m.v.): 10 % Deltagerbetaling Fagstrukturen er baseret på, at deltagerbetalingen for sæson udgør 32,5 % af undervisningsudgifterne. (Maksimum iht. loven er 33 1/3 % af undervisningsudgifterne.) Hold Forløb Pris Indskrivningsgebyr Musik 0-9 mdr. Musik 9-18 mdr. 12 gange 75 min. 660 kr. Musik 1½-3 år Musik 3-4 år Musik 4-5 år 12 gange 45 min. 510 kr. 85 kr. (1 gebyr pr. sæson) Hold Forløb Pris Indskrivningsgebyr Musik for 1. kl. 36 gange 45 min. 10 gange 225 kr. Musikkarrusel for 36 gange 60 min. 10 gange 85 kr. (1 gebyr pr. sæson) 2. kl. Rytmisk forskole for kl. 350 kr. 36 gange 45 min. 10 gange 175 kr. Instrumental- og sangundervisning Pris Indskrivningsgebyr Hold à 2 elever i 40 min. pr. uge *) 10 x 340 kr. Eneundervisning 25 min. pr. uge 10 x 425 kr. 85 kr. (1 gebyr pr. sæson) Eneundervisning 40 min. pr. uge 10 x 680 kr. *) Evt. 3 elever i 60 min. pr. uge *) Hvis hold ikke kan dannes, henvises eleven til eneundervisning i 20 min. pr. uge Fællesfag Kor BandBasics Sammenspil Pris for elever der ikke går til sangeller instrumentalundervisning 10 x 160 kr. + indskrivningsgebyr 85 kr. Kun for instrumentalelever 10 x 160 kr. + indskrivningsgebyr 85 kr. Gebyr Fællesfag er gratis for elever, der går til sang- eller instrumentalundervisning. Dog opkræves der 200 kr. i administrationsgebyr pr.

6 Side: 4 Kammermusik Efter aftale Orkester 10 x 160 kr. + indskrivningsgebyr 85 kr. Big Band 10 x 160 kr. + indskrivningsgebyr 85 kr. Tangentworkout Kun for klaverelever Teori + Hørelære 10 x 160 kr. + indskrivningsgebyr 85 kr. Musik + Computer Kun for instrumental- og sangelever sæson for deltagelse i et eller flere fællesfag. Hvis der er ledige pladser, kan man gå til kor, orkester, sammenspil, hørelære og teori uden at være instrumental- eller sangelev i musikskolen. Betalingen er som anført ovenfor 10 gange 160 kr. pr. fag samt indskrivningsgebyr 85 kr. (tillægsfag). Undervisningsgebyret opkræves i 10 lige store rater i månederne september juni. Betalingen for kortere undervisningsforløb opkræves i 1 rate. Der opkræves et indskrivningsgebyr på 85 kr. pr. elev sammen med den første rate. I forbindelse med første rate opkræves også et evt. administrationsgebyr på 200 kr. pr. sæson for deltagelse i et eller flere fællesfag. Gebyret dækker bl.a. afgift til COPY-DAN. Musikskolen råder over et meget begrænset antal fripladser. Ansøgningsskema fås ved henvendelse til musikskolens kontor. Ansøgninger skal indsendes sammen med tilmeldingsblanketten eller senest mandag den 19. maj Ovenstående deltagerbetaling er en stigning på 1,5-2 % i forhold til tidligere i de to musikskoler. Denne øgede deltagerbetaling er nødvendig - for at kunne skabe en harmonisering af de to musikskoler, hvor det kvalitative niveau m.h.t. rammer og fagindhold fastlægges på det højeste niveau - for at skabe en musikskole, hvor optaget af instrumental- og sangelever kan vokse - for at skabe rum til nye tiltag. Denne vurdering understøtter endvidere ønsket om at fremme elevtilgangen på instrumenter, som er egnede til at indgå i orkester og sammenspil. Musikskoleleder Martin Sell vil deltage i sagens behandling. Direktionen foreslår indstillet, at den foreslåede fagstruktur og deltagerbetaling godkendes. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

7 Side: 5 3. Rundforbi Idrætsanlæg. Anlægsbevilling til renovering af tag KFU Jnr BHK ÅBEN SAG Taget på Rundforbi Idrætsanlæg har gennemgået første renoveringsfase og nu skal 2. del på den lave del af anlægget iværksættes. Taget har været meget utæt i de senere år og den løbende tætning er ikke i stand til at udbedre skaderne. Derfor er en større renovering nødvendig. I budgettet for 2007 er der på investeringsoversigten til projekt 0609, Rundforbi Idrætsanlæg, renovering af tag, afsat et rådighedsbeløb til formålet på kr. Den ledende halinspektør har indhentet tilbud hos det firma, der udførte første del af renoveringen. Tilbuddet lyder på kr. I tilbuddet tages Dansk byggeris standardforbehold af januar Det foreslås, at anlægsbevillingen gives med det fulde beløb, idet en vurdering af, at uforudsigelige udgifter anslås til 5 %, svarende til kr. Den samlede udgift udgør herefter kr. Direktionen foreslår indstillet, at der til projektnr. 0609, Rundforbi Idrætsanlæg, renovering af tag, gives en anlægsbevilling på kr. svarende til det afsatte rådighedsbeløb. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

8 Side: 6 4. Rundforbi Idrætsanlæg. Renovering af svømmehal KMB SLU D KFU Jnr KFU BEN/BHK ÅBEN SAG I Søllerød Kommunalbestyrelse og i Sammenlægningsudvalget for Rudersdal Kommune blev besluttet igangsætning af projekt med henblik på renovering af svømmehallen i Rundforbi Idrætsanlæg. Det var oplyst, at de nødvendige renoveringsarbejder beløber sig til ca kr. Derudover er der forslag til supplerende arbejder til i alt kr. Til sagen blev oplyst, at disse arbejder bør indgå i en planlægning for svømmehallens videre renovering og vedligeholdelse, men at de ikke er nødvendige i forhold til de basale renoveringsarbejder. Det blev endvidere oplyst, at licitation og udbud vil foregå i foråret og at arbejdet forventes påbegyndt i sommerferien Det blev besluttet, at der arbejdes videre med projektet excl. supplerende arbejder til en anslået pris på ca. 25 mio. kr.. Endvidere blev bevilget kr. til indledende arbejde med prækvalifikation og valg af rådgiver. Efterfølgende er der indarbejdet mio.kr. i årene i kommunens investeringsoversigt. Arbejdet er i gang og COWI A/S og Teknologisk Institut (TI) har i fællesskab, som kommunens totalrådgivere på renoveringsopgaven for den igangværende projektering påpeget, at også ventilationsanlæggene for svømmehallens serviceafdelinger (omklædning og bad) samt for idrætshallen er meget gamle og utidssvarende, set i relation til energirigtig drift. Den høje alder på anlæggene har også sat sit præg på den mekaniske tilstand. Ventilering af omklædnings- og badeafdelinger er fordelt på 3 ventilationsanlæg. TI er af den opfattelse, at der kan opnås væsentlige energibesparelser ved udskiftning/ombygning af anlæggene, bl.a. ved etablering af optimal varmegenvinding. Det eksisterende vandbehandlingssystem i Rundforbi Svømmehal, som betjener op til 60 brusesteder, er ligeledes af ældre dato og opbygget på en sådan måde, at der er en begrundet frygt for udvikling af Legionellabakterier. Der er derfor behov for en ombygning af brugsvandsanlægget for at minimere den nuværende risiko for, at badegæsterne smittes gennem brusevandet. Rudersdal Bygninger er enig i rådgivernes ovennævnte betragtninger og har alle-

9 Side: 7 rede i oplæg til budgettet for den samlede anlægssum medtaget et beløb i størrelsesordenen 5,5 mio. kr. til renovering af de øvrige ventilationsanlæg samt vandbehandlingssystemet. Såfremt renoveringen gennemføres, vurderes det, at den aktuelle drifts- og vedligeholdsmæssige besparelse på årsbasis er i størrelsesordenen kr. I energimæssige sammenhænge vurderes det indledningsvist, at anvendelse af varmegenvinding og el-sparemotorer årligt vil kunne medføre en besparelse på kr., altså i alt kr. på årsbasis. Investeringen vil have en tilbagebetalingstid på 8-10 år. Tiltaget medfører samtidig en væsentlig reduktion i CO2 udslippet. Det kan stærkt anbefales at medtage og gennemføre de ovenfor anførte ekstraarbejder som en del af den samlede entreprise under den igangværende projektering. En udskydelse til et senere tidspunkt vil ikke alene have brugermæssige kon- sekvenser, men samtidig medføre meget betydelige meromkostninger i både håndværkerudgifter, teknikerhonorarer, byggeplads-etableringer, jura - og anden rådgivning. Såfremt de supplerende udgifter til ventilation og brugsvandsforsyning medtages, forventes den samlede udgift til hele projektet at blive kr. fordelt på årene 2007: 11 mio., i 2008: 19,5 mio. og i 2009: kr. Den forventede fordeling af de afsatte beløb på mio. kr. i investeringsover- sigten er i 2007: 11,0 mio., i 2008: 15,0 mio. og i 2009: 1,0 mio. kr. Den administrative styregruppe for projektet, som er sammensat af repræsentan- giverne om at fremkomme med et prissat løsningsforslag, som kan danne grund- ter fra direktionen, idrætsanlægget, Rudersdal Byg og Kulturområdet har set det hensigtsmæssige i allerede på nuværende tidspunkt at få belyst forholdene omkring den utidssvarende ventilation og vandbehandling og har derfor anmodet råd- lag for en videreprojektering. Det forøgede teknikerhonorar for denne ydelse kan holdes indenfor de afsatte budgetmidler og arbejdet vil således kunne udbydes samtidig med det øvrige projektmateriale. Herved kan der drages nytte af konkur- rencesituationen, idet der ved samlet udbud kan forventes en ikke uvæsentlig besparelse på anlægsudgiften. Det kan oplyses, at der forventes udbud inden sommerferien 2007 og at sagen forventes forelagt til politisk behandling i august En igangsætning af arbejdet forventes at ske september/oktober 2007, således at brugere fra Rundforbihallen kan henvises til det nye svømmeanlæg i Birkerød, som forventes åbnet til den tid. Direktionen foreslår indstillet, 1) at investeringsoversigten tilrettes således, at det afsatte beløb på mio. kr. fordeles i 2007: 11,0 mio., i 2008: 15,0 mio., i 2009: 1,0 mio. kr., 2) at renoveringen af de 3 ventilationsanlæg samt vandbehandlingssystemet udføres samtidig, men udbydes som option, således at tillægsarbejderne kan udtages, såfremt resultatet af den samlede licitation bliver væsentlig større end

10 Side: 8 forudsat, 3) at der i investeringsoversigten for 2008 og 2009 indarbejdes de forventede udgifter på i alt kr. til renovering af svømmehal, incl. supplerende ventilation og brugsvand. En driftsmæssig konsekvens vil være, at der kan indarbejdes driftsbesparelser fra 2009 med 9/12 og fuld virkning i 2010, og 4) at den samlede økonomi for projektet forelægges efter licitationen med henblik på beslutning om igangsætning. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

11 Side: 9 5. Birkerød Lokalhistoriske Arkiv og Museum, ansøgning om tilskud i 2007, herunder aftale om tilskudsvilkår KFU Jnr BHK Den selvejende institution Birkerød Lokalhistoriske Arkiv og Museum (BLAM) har fremsendt ansøgning til kulturelle tilskud for Der ansøges om i alt /. kr. til drift af arkiv og museum. Ansøgningen vedlægges dagsordenen. I 2006 modtog BLAM kr. i tilskud fra Birkerød Kommune. I harmoniseringsprocessen i 2006 besluttede Sammenlægningsudvalget en struktur for Rudersdal Museer og i beslutningen indgik, at det nye Kultur- og Fritidsudvalg i 2007 beslutter samarbejdsflader mellem Rudersdal Museer og BLAM. Kulturområdet foreslår, at der, i tilknytning til BLAMs ansøgning om tilskud, etableres en aftale om tilskudsvilkår, der samtidig belyser og sikrer samarbejdsflader og indsatsområder mellem Rudersdal Museer og Birkerød Lokalhistoriske Arkiv og Museum. Med henblik på at afdække interesse og muligheder for et samarbejde, har der allerede været afholdt møder mellem Kulturområdet og repræsentanter fra BLAM. Det foreslås, at aftalen etableres ud fra følgende principper: Tilskudsperiode Da 2007 er første og indledende år foreslås det, at aftalen udelukkende etableres for 2007 og at der fra 2008 vil være mulighed for at indgå f.eks. en 2-årig aftale. Lovgrundlag Det er frivilligt for kommuner, om der til museums- og arkivformål ydes tilskud til lokale selvejende institutioner, organisationer, foreninger m.v. Tilskud ydes i henhold til Kommunalbestyrelsens vedtagne retningslinier for kulturelle tilskud. Rudersdal Museers virke som statsanerkendt museum har udgangspunkt i Museumsloven. Formål Det er et mål at sikre den lokalhistoriske identitet og Hjemstavnsfølelse i alle dele af Rudersdal Kommune, således at ligheder og forskelligheder i kommunens enkelte dele afdækkes, bevares og formidles, og at historien i videst muligt omfang bliver dér, hvor den er skabt. BLAM I henhold til BLAMs vedtægter er formålet at indsamle og opbevare arkivalier og museumsgenstande fra Birkerødegnen samt at skabe interesse for Birkerødegnens historie og gøre det indsamlede materiale tilgængeligt for alle interesserede i henhold til gældende love og regler. ÅBEN SAG

12 Side: 10 Rudersdal Museer Formålet er som udgangspunkt at leve op til museumslovens bestemmelser, som i henhold til 1 og 2 bestemmer, at der gives adgang til viden om kulturarven og dens samspil med verden omkring os, og at kulturarven sikres gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling. Aftalen om tilskudsvilkår/samarbejdsaftalen Formålet med aftalen mellem BLAM og Rudersdal Museer er at styrke det lokalhistoriske arbejde i Birkerød, således at Birkerødegnens righoldige historie bliver bevaret, registreret og formidlet til gavn og glæde for såvel alle borgerne i Rudersdal Kommune som for interesserede uden for kommunegrænsen. Aftalens formål er endvidere at sikre, at BLAM på vegne af og i samarbejde med Rudersdal Museer udfører og udmønter museumslovens bestemmelser og krav til et statsanerkendt museum. Faciliteter BLAM har brugsret til 2/3 af den kommunale ejede ejendom Cathrinelyst i det centrale Birkerød. Lokalerne anvendes til kontorer, læsesal, arkivmagasin og mindre museumsudstillinger. Rudersdal Kommune afholder udgifter til bygningens udvendige vedligeholdelse og almindelige drift, herunder rengøring. Aktiviteter Aktiviteterne tager udgangspunkt i museumsloven vedr.: Indsamling Registrering Formidling De bevaringsværdige museumsgenstande og indsamlede arkivalier er således offentlig eje, som ikke kan privatiseres. Konkretiseringen af aktiviteterne aftales med BLAM ved etablering af nærværende aftale. Særlige indsatsområder for 2007 Efter nærmere aftale bidrage med historisk viden til bogen om Birkerød Samarbejde om og bidrage til udstillingen Vejen til Rudersdal i anledning af markeringen af kommunesammenlægningen. Økonomi Under punkt 13, Kulturelle tilskud, er der stillet forslag om, at BLAM vil modtage et driftstilskud som udgør kr. i Tilskuddet forudsætter, at nærværende aftales bestemmelser om aktiviteter og indsatsområder indfries.

13 Side: 11 Regnskab og evaluering Der aflægges regnskab således, at dette senest foreligger ved behandling af kommende driftstilskud. Aftalen evalueres samtidig med regnskabsaflæggelsen, idet der dog i 2007 foretages en status-evaluering i november Direktionen foreslår, 1) at de anførte principper for en aftale om tilskudsvilkår og samarbejdsaftale mellem Rudersdal Museer og BLAM godkendes, 2) at Kulturområdet bemyndiges til på baggrund heraf at indgå aftalen, 3) at Kultur- og Fritidsudvalget orienteres om den endelige aftale, og 4) at spørgsmål om eventuelle yderligere tilskud forelægges Udvalget efter samarbejdsaftalens indgåelse. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag. Forinden ønskede Udvalget indstillingens punkt 2) ændret, således at Kulturområdet bemyndiges til at forhandle aftalen og punkt 3) ændret, således at den endelige aftale herefter forelægges Udvalget til godkendelse. Brev af fra Tormod Hessel, BLAM blev omdelt til Udvalget.

14 Side: Forslag til regler for tilskud til nedsat deltagerbetaling i den folkeoplysende voksenundervisning. KFU Jnr HSK/TM/BHK FOU/kultur Jnr 07/465 TM/BHK/ KFU Den , pkt. 8 behandlede Kultur- og Fritidsudvalget forslag til regler for tilskud til nedsat deltagerbetaling i den folkeoplysende voksenundervisning. De fremsatte forslag gengives efterfølgende i forkortet form. Ud fra en vurdering af hvad der giver mindst mulig administration i såvel den enkelte aftenskole/undervisningsforening som i forvaltningen, fremlægger Kultur følgende tre forslag til regler for tilskud i Rudersdal. 1. Tilskud ud fra et værdikort Der kan gives et tilskud til nedsættelse af deltagerens egenbetaling ved deltagelse i undervisning efter disse regler. Det er en betingelse for dette tilskud, at deltageren har bopæl i kommunen og at der afsat midler til formålet på kommunens budget. Tilskud gives til den enkelte på baggrund af et værdikort, der udsendes til de tilskudsberettigede personer én gang årligt. Tilskud afregnes direkte med den enkelte aftenskole eller undervisningsforening. Værdikortets pålydende værdi fastsættes en gang årligt inden for budgettets ramme af Kultur- og Fritidsudvalget/Folkeoplysningsudvalget. Følgende personer kan komme i betragtning: Personer der modtager folkepension efter pensionslovgivningens bestemmelser. (Personer der modtager førtidspension efter pensionslovgivningens bestemmelser.) (Personer der modtager efterløn.) (Personer der er registreret som arbejdsledige.) Restudgiften betales af deltageren. 2. Tilskud ud fra et fast beløb pr. time Der kan gives et tilskud til nedsættelse af deltagerens egenbetaling ved deltagelse i undervisning efter disse regler. Tilskud gives med XX kr. pr. undervisningstime og XX kr. pr. foredrag. Tilskud afregnes direkte med den enkelte aftenskole eller undervisningsforening. Følgende personer kan komme i betragtning: Personer der modtager folkepension efter pensionslovgivningens bestemmelser. ÅBEN SAG

15 Side: 13 (Personer der modtager førtidspension efter pensionslovgivningens bestemmelser.) (Personer der modtager efterløn.) (Personer der er registreret som arbejdsledige.) Følgende betingelser skal være opfyldt: Deltageren skal have bopæl i kommunen. Deltageren skal betale restudgiften ved deltagelsen i aktiviteten. Udbyderen af aktiviteten skal i sin offentliggørelse af aktiviteten oplyse om størrelsen af det kommunale tilskud. Tilskud gives til undervisningsaktiviteter i kommunen. 3. Tilskud med en fast procentsats Der kan gives et tilskud til nedsættelse af deltagerens egenbetaling ved deltagelse i undervisning efter disse regler. Det er en betingelse for dette tilskud, at deltageren har bopæl i kommunen, og at der afsat midler til formålet på kommunens budget. Tilskud gives med XX % af holdets pris. Tilskud afregnes direkte med den enkelte aftenskole eller undervisningsforening. Følgende personer kan komme i betragtning: Personer der modtager folkepension efter pensionslovgivningens bestemmelser. (Personer der modtager førtidspension efter pensionslovgivningens bestemmelser.) (Personer der modtager efterløn.) (Personer der er registreret som arbejdsledige.) Følgende betingelser skal være opfyldt: Deltageren skal have bopæl i kommunen. Deltageren skal betale restudgiften ved deltagelsen i aktiviteten. Udbyderen af aktiviteten skal i sin offentliggørelse af aktiviteten oplyse om størrelsen af det kommunale tilskud. Forvaltningen kan på baggrund af de ovenfor oplistede fordele ved modellerne anbefale model 2. Kultur- og Fritidsudvalget besluttede følgende: 1) at model 2 vælges. 2) at ordningen, såfremt model 2 vælges, begrænses til at omfatte tilskud til personer i Rudersdal Kommune, der modtager førtids- og folkepension efter Servicelovens bestemmelser. Ordningen forventes dermed at kunne finansieres inden for det afsatte budgetbeløb.

16 Side: 14 3) at tilskuddet, såfremt model 2 vælges, omfatter tilskud til undervisning og foredrag, og at tilskuddet hertil fastsættes til 7 kr. pr. undervisningstime samt 14 kr. pr. foredrag. 4) at den valgte model sendes i høring, jfr. tidligere fremlagte tids- og handleplan, samt 5) at sagen genoptages i Kultur- og Fritidsudvalgets møde den med henblik på indstilling til Kommunalbestyrelsen. Sagen har været sendt til høring hos aftenskolerne i Rudersdal, Rudersdal Handicapråd og Rudersdal Ældreråd med høringsfrist den Endvidere har der den været afholdt et møde for høringsparterne med præsentation af de 3 forslag.. /. Oversigt over de afgivne høringssvar fra de høringsberettigede parter vedlægges. Folkeoplysningsudvalget behandlede emnet på sit møde den og anbefaler indstillet, a) at model 2 vælges, således at der ydes tilskud til nedsættelse af deltagerbetalingen for personer i Rudersdal Kommune, der modtager førtids- og folkepension efter Servicelovens bestemmelser. b) at tilskuddet omfatter tilskud til undervisning og foredrag, der foregår i Rudersdal Kommune. c) at tilskuddet fastsættes til 7 kr. pr. undervisningstime og 14 kr. pr. foredrag. Direktionen foreslår indstillet, 1) at høringssvarene tages til efterretning, og 2) at Folkeoplysningsudvalgets anbefaling tiltrædes. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

17 Side: Kulturnattens fremtid KFU Jnr AMM ÅBEN SAG Både Birkerød og Søllerød har haft tradition for i henholdsvis 10 år og 8 år at afvikle en årlig Kulturnat, hvor de kulturelle institutioner, foreningslivet m.fl. inviterede kommunens borgere til kulturelle oplevelser. I Birkerød har Kulturnatten været afviklet den første lørdag i november og i Søllerød den sidste fredag i august. Konceptet for afvikling af Kulturnat i de to tidligere kommuner har været forskelligt. I Birkerød har det primært været paraplyorganisationen for de kulturelle foreninger, Birkerød Kulturparaply, der har været den koordinerende arrangør af Kulturnatten. Handelslivet har ikke deltaget aktivt i selve afviklingen af Kulturnatten, men har bidraget økonomisk med sponsormidler til bl.a. fremstillingen af program for Kulturnatten. Forretningerne har stillet deres vinduer til rådighed for lokale kunstnere, som i forbindelse med Kulturnatten har udstillet deres kunst under overskriften Det lange galleri i Birkerød. I Søllerød har bibliotekets kulturmedarbejdere været tovholdere og haft den koordinerende rolle i forbindelse med tilrettelæggelse af Kulturnatten. Både de kulturelle foreninger og handelslivet har deltaget aktivt i Kulturnatten. Handelslivet har deltaget med arrangementer og aktiviteter i bl.a. forretningscentrene i Nærum, Holte, Vedbæk og Trørød. Kulturnatten 2006 I Søllerød Kommune havde de seneste års afvikling af Kulturnatten givet anledning til evaluering og drøftelse om, hvorvidt Kulturnatsatningen skulle retænkes, idet der dog fortsat ønskedes en kulturevent med deltagelse af alle interesserede. I kommunesammenlægningens tegn stillede de to paraplyorganisationer, Birkerød Kulturparaply og Kulturelt Forum i Søllerød i 2006 forslag om, at Birkerøds Kulturnat, som blev afviklet for 10. gang lørdag den 4. november 2006, skulle afvikles som en Kulturnat for både Birkerød, hvor Søllerød deltog og bidrog. På den baggrund blev det tidligt på året politisk besluttet, at der ikke skulle afholdes Kulturnat i Søllerød i 2006 efter de tidligere års koncept. De kulturelle foreninger, institutioner og andre i Søllerød Kommune blev opfordret til at være med i Kulturnatten i Birkerød for på denne måde at præsentere sig og medvirke til at skabe fælles identitet for den nye Rudersdal Kommune. Ud over arrangementsprogrammet for selve Kulturnatten indeholdt programmet for Birkerød-Kulturnat også informationer om arrangementer og aktiviteter i perioden ultimo oktober til ultimo november 2006 i både Birkerød og Søllerød. Programmet blev husstandsomdelt i hele Rudersdal Kommune.

18 Side: 16 Der henvises til særskilt punkt om Åbent Hus-arrangement. KULTUR-EVENT i Rudersdal Kommune i 2007 I overvejelserne vedrørende fremtidige fælles kultur-events - Kulturnat, RudersdalNat eller lignende - vil det være hensigtsmæssigt at skelne mellem arrangementet i 2007 og arrangementerne i de efterfølgende år. Dette begrundes i, at formålet med arrangementet i 2007 bør være at bringe de to tidligere områder, Birkerød og Søllerød, sammen mod en fælles identitet. Her skal kulturen først og fremmest være midlet og ikke målet: Det skal gensidigt vises, hvad kulturen mere konkret er i de to områder og ad denne vej medvirke til at skabe det ønskede fællesskab i og om Rudersdal Kommune. I de efterfølgende år skal de årlige fælles kultur-events i højere grad vise status på og vise fornyelser i det fælles, kulturelle landskab i Rudersdal Kommune. Det er derfor vigtigt, at en fælles kultur-event i 2007 bliver altfavnende og en repræsentativ demonstration af, hvad de kulturelle institutioner (biblioteket, den fælles musikskole, museet, biografen, ungdomsskolen m.fl.) og det kulturelle foreningsliv kan præsentere, og hvilke faciliteter kommunen stiller til rådighed for kulturlivet i Rudersdal Kommune. Kulturområdet har drøftet emnet med Kulturparaplyen og det foreslås: at en fælles kultur-event for 2007 afvikles med et overordnet indhold, som ovenfor anført, at den gennemføres i den forlængede weekend fra fredag den 14. september til søndag den 16. september 2007, at kommunens rådhus, idrætsanlæg og kulturelle institutioner præsenterer sig med Åbent Hus-arrangementer lørdag d. 15. september at der arrangeres tværgående arrangementer med kulturelle oplevelser i samarbejde med det frie foreningsliv m.fl. at kultur- og informationskonsulenten udpeges som tovholder for projektet at der til gennemførelse af den fælles kultur-event nedsættes en styregruppe. Styregruppen foreslås sammensat med en repræsentant fra henholdsvis Kulturparaplyen, en fælles udpeget repræsentant fra kommunens kulturog fritidsinstitutioner og med kulturområdets kultur- og informationskonsulent som tovholder/formand. Til den praktiske udførelse etableres i forlængelse af styregruppens organisation relevante projektgrupper, herunder også, såfremt dette ønskes, selvbestaltede projektgrupper. Kultur- og informationskonsulenten koordinerer dette arbejde og samler op herpå i relation til styregruppen. Rudersdal Kulturparaply har oplyst, at foreningen har besluttet at indkalde til et medlemsmøde, hvor man bl.a. vil drøfte en årlig kultur-event. Mødet finder sted i Søllerød Sognegård kl Foreningen vil være indstillet på, såfremt Kommunen synes, det er en god idé, at lade mødet blive et fælles arrangement, hvor også repræsentanter for de kulturelle institutioner, erhvervsliv og andre interesserede inviteres til at deltage.

19 Side: 17 Da det er vigtigt allerede fra begyndelsen at skabe størst muligt fælles fodslag omkring en fælles kultur-event i Rudersdal Kommune, vil Kulturområdet naturligvis møde frem ved det planlagte møde i Søllerød Sognegård og hermed også bidrage ved indhold, indbydelser m.v. Tilrettelæggelsen af fremtidige, årlige kultur-events bl.a. må ske på basis er de indhøstede erfaringer fra Økonomi Rudersdal Kulturparaply har indgivet ansøgning til formålet via Kulturelle tilskud. Kulturområdet vil endvidere øremærke og disponere midler til formålet ved det afsatte budget til afvikling af kulturelle arrangementer Direktionen foreslår, 1) at forslaget til afholdelse af Kulturnat i Rudersdal i 2007 godkendes, og 2) at der, med henblik på en afklaring af næste års koncept, fremlægges en evalueringsrapport med forslag hertil. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

20 Side: Markeringspuljen, fordeling. KFU Jnr 06/11227 BOE ÅBEN SAG Sammenlægningsudvalget besluttede den forskellige tiltag og arrangementer i forbindelse med markeringen af kommunesammenlægningen. Sammenlægningsudvalget besluttede herunder at afsætte en pulje på kr. med det formål at opfordre det frivillige foreningsliv til at fremsende eventuelle ideer til markering af sammenlægningen. Den tog Sammenlægningsudvalget retningslinierne for Markeringspuljen til efterretning og en pressemeddelelse samt annonce blev efterfølgende udarbejdet og udsendt til pressen samt fremsendt til foreningslivet. I forbindelse med den øvrige information om sammenlægningen blev Markeringspuljen annonceret løbende gennem december 2006 og januar 2007 med ansøgningsfrist den Retningslinierne Af de vedtagne retningslinier for Markeringspuljen fremgår det, at formålet er: at støtte initiativer fra det frivillige foreningsliv med det formål at markere kommunesammenlægningen. Der gives støtte til arrangementer, events og lignende, der særligt markerer sammenlægningen mellem Birkerød og Søllerød Kommuner til Rudersdal Kommune. Det forudsættes, at arrangementerne er åbne for såvel kommunens borgere, som for borgere uden for kommunen. Der sikres god oplysning og PR om de støttede arrangementer. Ansøgninger Ved ansøgningsfristens udløb, havde Kulturområdet modtaget 6 ansøgninger til Markeringspuljen jf. nedenstående oversigt: Ansøger Formål Kr. Birkerød Tennis- Afholdelse af Rudersdal Kommunes Tennis- og og Squashklub Squash Mesterskaber. Turneringen vil blive afholdt i samarbejde med øvrige tennisklubber i Rudersdal Kommune. Rudersdal Teater Afvikling af en teaterforestilling med Jytte Abildstrøm med det formål at give borgerne mulighed for en større forståelse for teaterkunsten

21 Side: 19 Ansøgning trukket den Birkerød Musikdramatiske forening Rudersdal Kulturparaply Danmarks Naturfredningsforening Ny Musik i Birkerød Musikprojekt, hvor sangere, kor og musikere får kendskab til hinanden og synliggør Rudersdal Kommune som en musik-kommune. Gennem en forlænget weekend ønsker ansøgeren at bringe kulturens foreninger sammen i et målrettet arrangement, hvor formålet er at gennemføre events, udstillinger samt en kulturbusruten i Rudersdal Kommune. Gennem markering og synliggørelse af de mange fredede områder i Rudersdal Kommune ønskes kommunens mange naturskønne områder synliggjort og profileret. I samarbejde med Søllerød Kunstforening afvikles en koncert med Storstrøms Kammerensemble i tilknytning til kunstudstillingen på Havarthigaarden Der er i alt ansøgt om økonomisk støtte på kr i de 6 ansøgninger. Bemærkninger fra Kulturområdet Kulturområdet har truffet aftale med Informationskontoret omkring formidling af arrangementerne mv. Kulturområdet har i nedenstående anbefaling vægtet ansøgernes egen mulighed for sponsering af konkrete anførte udgifter i fremsendt budget som f.eks. præmier, annoncering. Kulturområdet har været i dialog med flere af ansøgerne og har herefter nedenstående anbefaling. Ansøger Kr. Birkerød Tennis- og Squashklub Birkerød Musik-dramatiske Forening Rudersdal Kulturparaply Danmarks Naturfredningsforening Ny Musik i Birkerød I alt Kulturområdet har i tilknytning til ovenstående anbefaling følgende uddybende bemærkninger: Vedrørende Danmarks Naturfredningsforening anbefales det, at der trykkes kort til formidling. Rudersdal Kulturparaply har ikke beskrevet konkrete initiativer, hvorfor det anbefales, at der forlods disponeres et beløb, idet dette forudsætter en

22 Side: 20 yderligere konkretisering af ideen. Direktionen foreslår indstillet 1) at Kultur- og Fritidsudvalget bevilger midler fra Markeringspuljen som foreslået, og 2) at Udvalget senest på sit decembermøde får fremlagt en samlet evaluering af de enkelte projekter. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

23 Side: Udgivelse af bog om Birkerøds Historie , forslag til organisering og disponering KFU Jnr KULTUR - BHK KFU KULTUR - BHK Med baggrund i tidligere beslutninger om udgivelse af bog om Birkerøds Historie behandlede Kultur- og Fritidsudvalget emnet den , pkt. 9. Udvalget tog redegørelsen for det tidligere forløb til efterretning og vedtog at Kulturchefen på et møde i foråret fremlægger endeligt forslag til organisering og disponering, herunder en tidsplan for forløbet. Kulturområdet fremsætter følgende forslag: Disponering En bog på 200 sider med 150 manuskriptsider + billedmateriale. Befolkningsudviklingen Befolkningens sammensætning Børn, daginstitutioner og skoler Handel og erhvervsliv Ud- og indpendling Indvandring Foreninger og fritid Alderdomshjem, plejecenter, beskyttede boliger og hjemmehjælp Bebyggelsesudviklingen Det åbne land og landskabsfredninger Skovene Sjælsø Landsbyerne og planlægningen Kongevejen Industrien Centralbyen Hestkøbgård, Friheden, Ebberødgård og andre større ejendomme Den politiske udvikling Efterkrigstiden, fra sognekommune til Gentoftestatus Byvåben og borgmesterkæde Valg, vælgere og partier Skiftende borgmester Et nyt rådhus 1972 Rådhuset som arbejdsplads Kampen om Mantziusgården Vejen til storkommunen ÅBEN SAG

24 Side: 22 Rudersdal Kommune et tilbageblik Landsogn, provinsby og forstad under forvandling Konklusion og perspektiv Organisering Det foreslås, at projektet udføres i Rudersdal Museers regi. Der indgås samarbejder med relevante borgere, foreninger m.v., herunder Birkerød Lokalhistoriske Arkiv og Museum, der forudsættes at spille en væsentlig rolle, hvorfor bogprojektet er nævnt som et indsatsområde i den i punkt 5 nævnte samarbejdsaftale. Økonomi Der er bevilget kr. til formålet, hvoraf der budgetmæssigt er disponeret kr. til løn/honorar og til layout, trykning m.v. Kulturområdet vurderer, at bogen kan skrives og udgives inden for det afsatte budgetbeløb. Tidsplan I øjeblikket verserer flere større projekter i museernes virksomhed og det vurderes derfor, at forløbet med tilblivelsen af bogen kan ske fra medio oktober 2007 til ultimo marts Vurdering af tidsforløb til endelig layout, trykning m.v. vurderes at vare ca. 3 måneder. Det foreslås således, at bogen udgives før sommerferien Direktionen foreslår, at forslag til disponering, organisering, økonomi og tidsplan godkendes. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

25 Side: Team Rudersdal, etablering af struktur for koordinering og samarbejde KFU Jnr BHK KFU KULTUR - BHK KFU KULTUR - BHK Kultur- og Fritidsudvalget har den besluttet at, Rudersdal Kommune tegner medlemskab i Team Rudersdal med excl. moms, idet der udarbejdet et aftalegrundlag for medlemskabet. Endvidere modtog udvalget ved mødet den ved den af Team Rudersdal udarbejdede Hvidbog en række anbefalinger, som vil kunne udvikle eliteidrætten i Rudersdal Kommune. En af anbefalingerne vedrører etablering af struktur for koordinering og samarbejde, hvor det er hensigten at højne koordineringen, fagligheden og det langsigtede aspekt i udviklingen af eliteidræt, er det optimalt at etablere en organisation, ud fra 2 spor: Fastholdelse af nuværende støtte til eliteidræt, videre udvikling af eliteidrættens støtte, herunder koordinering og anbefalinger til ansøgninger om elitestøtte Udvikling af en erfaringsbase bestående af ledere og personer, der har modtaget støtte i de tidligere år (såkaldte ambassadører til rådgivning) Team Rudersdal anbefaler derfor, at der etableres en arbejdsgruppe til varetagelse af udvikling, inspiration, koordinering og samarbejde i tråd med den arbejdsgruppe, der bidrog til Hvidbogen. I første omgang foreslås en overgangsmodel, hvor det er målet at følge på Hvidbogens anbefalinger. Kulturområdet har nu modtaget en konkret henvendelse fra Team Rudersdal med henblik på iværksættelse af arbejdsgruppen og foreslår følgende sammensætning: 2 repræsentanter fra bestyrelsen i Team Rudersdal 2 repræsentanter fra eliteudøvere, trænere/ledere 2 repræsentanter fra Kultur- og Fritidsudvalget Formanden fra Rudersdal Idrætsråd Kulturchefen med observatørstatus Direktionen foreslår, 1) at Kultur- og Fritidsudvalget tager forslaget til sammensætning af arbejdsgruppen til efterretning, og 2) at Kultur- og Fritidsudvalget i den foreslåede overgangsmodel udpeger to deltagere. ÅBEN SAG

26 Side: 24 KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag. Forinden besluttede Udvalget, at Erik Mollerup og Lars Engelberth udpeges som deltagere i arbejdsgruppen.

27 Side: Fonden Søllerød-spejdernes Lederkollegium. Regnskab 2005/2006 KFU Jnr KULTUR 07/390TM ÅBEN SAG På Lendemosevej 1 A i Gl. Holte opførte Søllerød Division under Det Danske Spejderkorps i 1986 lederkollegiet Bostedet. Lederkollegiet Bostedet er beliggende på en grund, der af Søllerød Kommune er stillet til rådighed for kollegiet. Fonden Søllerød-spejdernes Lederkollegium Bostedet fremsender den./ vedlagte regnskab for 2005/2006 til godkendelse. Årsregnskabet udviser et overskud på driften på kr. (i 2004/2005 var der et driftsoverskud på kr.). Balancen for 2005/2006 viser et fald i egenkapitalen på kr., og hensættelserne er faldet med kr. Fonden Søllerød-spejdernes Lederkollegium anfører, at der I 2005/2006 er investeret i et nyt køkken. Der optræder dog ikke noget underskud på regnskabet, da pengene til køkkenet er taget fra (de dertil beregnede) hensættelser. Økonomi har ingen bemærkninger til regnskabet. Det kan oplyses, at Fonden Søllerød-spejdernes Lederkollegium har igangsat arbejdet med at ændre fondens vedtægter, så de passer til den nye situation i Rudersdal Kommune. Kommunalbestyrelsen i Søllerød Kommune bemyndigede den det stående udvalg til i fremtiden at godkende regnskaber fra Fonden Søllerødspejdernes Lederkollegium. Direktionen foreslår, at regnskabet godkendes. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

28 Side: Aftale om mellemkommunale betalinger vedrørende fritidsundervisning for voksne. FOU/kultur Jnr 07/2126 TM KFU Siden 1970 har der mellem kommunerne i Københavns Amt været en aftale om ikke at opkræve mellemkommunale betalinger for fritidsundervisning for voksne, der finder sted i henhold til folkeoplysningsloven. I forbindelse med folkeoplysningslovens ikrafttræden i 1991 blev det på et borgmestermøde besluttet at videreføre aftalen, dog således at der mellem kommunerne kan opkræves betaling for de i henhold til folkeoplysningslovens 43, stk. 3, nævnte deltagere. Det vil sige, at en kommunalbestyrelse kan kræve betaling fra en anden kommune for udgifterne til undervisning og studiekredse for personer, der er tilmeldt folkeregistret i kommunen, men som ved beregning af kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner indgår i folketallet i den anden kommune. Af folkeoplysningslovens 43, stk. 1, fremgår, at deltagelse i fritidsundervisning ikke er betinget af bopæl i den kommune, hvor undervisningen finder sted. Baggrunden for aftalen har været, at ingen af kommunerne i Københavns Amt har været egentlige centerkommuner, hvorfor antallet af deltagere, der søger undervisning i anden kommune end hjemkommunen stort set udligner sig selv. Da administrationen med indhentelse af navn, adresse, kommune, cpr.nr., tilrettelæggelsesform og startdato på hver enkelt deltager er ret omfattende både for kommuner og aftenskoler, har alle set en fordel i aftalen. Søllerød Kommune (fra det tidligere Københavns Amt) er som bekendt blevet lagt sammen med Birkerød Kommune (fra det tidligere Frederiksborg Amt) til Rudersdal Kommune, og i den forbindelse beder Børne- og Kulturchefforeningen i Region Hovedstaden om snarest at få meddelelse om, hvorvidt Rudersdal Kommune ønsker at indgå i aftalen om mellemkommunale betalinger. Kulturområdet kan oplyse, at der blandt kommunerne i det tidligere Frederiksborg Amt ikke har eksisteret en tilsvarende ordning omkring de mellemkommunale betalinger vedrørende fritidsundervisning for voksne. Kulturområdet foreslår indstillet, a) At Rudersdal Kommune indgår i aftalen med kommunerne i det tidligere Københavns Amt om ikke at opkræve mellemkommunale betalinger for fritidsundervisning for voksne, der finder sted i henhold til folkeoplysningsloven. b) At ordningen om ikke at opkræve mellemkommunale betalinger for fritidsundervisning for voksne, der finder sted i henhold til folkeoplysningsudvalget, ÅBEN SAG

29 Side: 27 indtil videre fortsættes som foreslået, men søges udbredt til resten af kommunerne i Region Hovedstaden. FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET indstiller Kulturområdets forslag a) b) tiltrådt. Direktionen foreslår, at Folkeoplysningsudvalgets indstilling a) - b) tiltrædes. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

30 Side: Kulturelle tilskud 2007 KFU Jnr KULTUR 2006/01084IMS/BHK ÅBEN SAG I henhold til vedtagne retningslinier behandler Kultur- og Fritidsudvalget ansøgninger til kulturelle tilskud. Der var ansøgningsfrist den Kulturområdet har modtaget ansøgninger for i alt kr. fra 24 foreninger inkl. Gl. Holtegård/Breda Fonden og Birkerød Lokalhistoriske Arkiv og Museum. Lovgrundlag Retningslinierne for tilskud til kulturelle aktiviteter i Rudersdal Kommune, godkendt af SLU Kulturområdets bemærkninger Forvaltningen har gennemgået ansøgningerne og fremlægger forslag til fordeling af i alt kr../. Følgende bilag vedlægges dagsordenen: Retningslinier for tildeling af kulturelle tilskud i Rudersdal Kommune Forslag til fordeling af de kulturelle tilskud Kommentarer og begrundelser for forslagene Forvaltningen gør opmærksom på, at der ved forslaget til fordeling er taget hensyn til, at det er første gang, at de kulturelle tilskud fordeles i Rudersdal Kommune. Forslaget bygger på det grundprincip, at der i 2007 ikke sker væsentlige ændringer i størrelsen af det tildelte tilskud i forhold til Ansøgningen fra den selvejende institution Birkerød Lokalhistoriske Arkiv og Museum skal ses i sammenhæng med punkt 5 på dagsordenen. Ud fra ovenstående princip foreslår Kulturområdet afsat kr. i tilskud. P.t. beror der derudover en henvendelse fra Historisk-Topografisk Selskab for Søllerødegnen om tilskud til skiltning ved offentlig tilgængelige historiske monumenter. Kulturområdet har vurderet, at fremlæggelse af denne ansøgning bør afvente en afklaring af, hvorvidt Birkerød Lokalhistoriske forening endvidere deltager i partnerskabet om bevaring af historiske monumenter i Rudersdal Kommune. Det er Kulturområdet bekendt, at der er indledt en dialog herom. Særlige temaer Jubilæumsgaver: Birkerød har haft en tradition med at give en pengegave på foreningernes jubilæumsdag/dagen for festligholdelse af jubilæet. Udvalget skal drøfte hvilken tradition, der skal være gældende for Rudersdal Kommune. Sankt Hans: Sankt Hans festen ved Birkerød Sø har været afholdt i samarbejde med Vej og Park, og udgifterne er blevet dækket af puljen til kulturelle

31 Side: 29 tilskud. Udvalget skal drøfte, hvor vidt udvalget i 2007 og fremover vil bruge kulturelle tilskud til denne Sankt Hans fest eller øvrige Sankt Hans fester i kommunen. Årets kunster: Birkerød har i 2005 og 2006 tildelt årets kunstner en pengegave på kr. Årets kunstner har stået for at lave plakaten til Kulturnatten, og har forpligtet sig til at aflevere 1 stk. signeret og nummeret litografisk tryk af plakaten til kommunen. Kulturområdet foreslår, at der først tages endelig stilling til dette, når konceptet om den kommende kulturpris er vedtaget. Økonomi Der er på budgettet afsat kr. til puljen for kulturelle tilskud. Kulturområdet har fremsat forslag om fordeling af incl. moms og kr. excl. moms, hvorefter der resterer kr. excl. moms. Kulturområdet anbefaler, at dette beløb reserveres til efterfølgende bevillinger og disponeringer i Kultur- og Fritidsudvalget. Direktionen foreslår, 1) at en andel af puljen fordeles i henhold til Kulturområdets forslag, jfr. bilag med forslag til fordeling af de Kulturelle tilskud, 2) at Kultur- og Fritidsudvalget drøfter, om der fremover skal ydes en gave til foreningerne ved deres jubilæer, f.eks kr. ved almindelige jubilæer og kr. ved 50, 75 og 100 års jubilæer, 3) at Udvalget drøfter, om der i 2007 skal afsættes et beløb til afholdelse af Sankt Hans fest ved Birkerød Sø og øvrige Sankt Hans fester, og 4) at ansøgningen om en pengegave til årets kunstner udsættes til konceptet om den kommende kulturpris er besluttet. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag med følgende ændringer, ad 1) at BLAM modtager kr. som anført ovenfor samt kr. øremærket til EDB anskaffelser mv., jfr. BLAMs ansøgning samt vedr. Rudersdal Teater, at det forudsættes, at teatret inden sommerferien oplyser, om det får brug for underskudsgarantien, idet denne udelukkende relaterer sig til et evt. reduceret statstilskud, men derimod ikke til svigtende publikumssøgning. Ad 2) at der ikke per automatik ydes gaver til jubilæer, men at gaver ydes per konduite. Ad 3) at det i oversigten foreslåede beløb på kr. afsættes.

32 Side: Åbent Hus-arrangement KFU Jnr KFU AMM ÅBEN SAG Åbent Hus-arrangement ØU har på mødet taget Kulturområdets indstilling til efterretning: At markeringsarrangementet i anledning af kommunesammenlægningen kombineres med Kulturdagene/Kulturnatarrangementerne, som foreslås afholdt i weekenden fredag søndag Herved samles ressourcerne i ét stort anlagt program, som samtidig markerer kommunesammenlægningen. Det foreslås, at der afholdes åbent hus-arrangementer i kommunens administrationsbygninger, idrætsanlæggene og på de kulturelle institutioner lørdag den 15. september i tidsrummet kl. 11 kl. 15/16. Om aftenen arrangeres forskellige tværgående arrangementer med kulturelle oplevelser i samarbejde med det frie foreningsliv. Direktionen foreslår, at orienteringen tages til efterretning. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Reprisen Øverødvej 12. Mødedato Onsdag den 03. februar 2010

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Reprisen Øverødvej 12. Mødedato Onsdag den 03. februar 2010 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Reprisen Øverødvej 12 Mødedato Onsdag den 03. februar 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Mødet indledes med besigtigelse af Reprisen.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 2 Mødested: Mødelokale 5, Mariehøj Centret, Øverødvej 246 A (blå indgang). Mødedato: Tisdag den 27. februar 2007 Mødetidspunkt: Kl. 17.00-17.45

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 1 Mødested: Mødet indledes med en besigtigelse af magasinet på Dronninggårdskolen. Mødested skolens hovedindgang, Rønnebærvej 33. Derefter

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 05. oktober 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, Mødelokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 18:30 Fraværende: Johan Kristensen 05. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 09. april 2013 Mødetidspunkt: 17:15 Mødelokale: Medlemmer: Sollentuna II Ømer Kuscu, Arne Bech, Ivan Fogtmann, Nina Thøgersen, Kenneth F. Christensen Bemærkninger: Indholdsfortegnelse

Læs mere

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer *

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * Møde i Social- og Sundhedsudvalget tirsdag den 3. juni 2003, Kl. 13.00 i udv.vær. 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * 2. Meddelelse:

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune 1. FORMÅL Bestemmelserne i dette regelsæt fastsætter reglerne for støtte til Folkeoplysende Voksenundervisning. Reglerne følger Folkeoplysningsloven jævnfør lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni 2004,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfatter punkterne 1 9)

Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfatter punkterne 1 9) Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 9) Meddelelser a) Kulturstregier, - en del af Københavns Amts kulturpolitik er en pjece, der omhandler stregien for de tværgående

Læs mere

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune Regler for tilskud til aftenskoler i Halsnæs Kommune Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Formål 2 2. Undervisningens omfang 2 3. Begrænsninger 2 4. Foreningskrav 3 5. Ansøgning og tilskudstilsagn 4

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET. Sammendrag. Korr. Budget 31.05. 2009* Oprindeligt budget 2009. Regnskab 2008

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET. Sammendrag. Korr. Budget 31.05. 2009* Oprindeligt budget 2009. Regnskab 2008 KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Oprindeligt budget 2009 Korr. Budget 31.05. 2009* Regnskab 2008 Budget 2010 032 Udvikling 17.682 21.691 21.482 21.351 05 Ubestemte

Læs mere

Maj 2012 NYT UDKAST TIL. Handlingsplaner for kultur- og fritidspolitikken Indsatsområde. Initiativ Aktiviteter / indhold. Evaluering.

Maj 2012 NYT UDKAST TIL. Handlingsplaner for kultur- og fritidspolitikken Indsatsområde. Initiativ Aktiviteter / indhold. Evaluering. Maj 2012 NYT UDKAST TIL Handlingsplaner for kultur- og fritidspolitikken Indsatsområde 1 Initiativ Aktiviteter / indhold Evaluering Frivillighedsdatabase Markedsføring/ aktivitetskalender Database, hvor

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Holte Bibliotek Holte Midtpunkt. Mødedato Onsdag den 6.

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Holte Bibliotek Holte Midtpunkt. Mødedato Onsdag den 6. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Holte Bibliotek Holte Midtpunkt Mødedato Onsdag den 6. oktober 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Besigtigelse

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag den 01. februar 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag den 01. februar 2007 Referat fra møde i torsdag den 01. februar 2007 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Valg af formand og næstformand... 1 2. FOU - Fastsættelse af mødedage og tidspunkt...

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget.

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 77 78 8. Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2014 på politikområder, Drift: Politikområder U/I Budget 2014 Kultur U 8.036.400 I -144.000 Idræt U 10.162.900 I - 3.413.500 Folkeoplysning

Læs mere

Åben. UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Nærum Ungdomsgård. Mødedato Torsdag den 6. maj 2010. Mødetidspunkt Kl. 17.

Åben. UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Nærum Ungdomsgård. Mødedato Torsdag den 6. maj 2010. Mødetidspunkt Kl. 17. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Nærum Ungdomsgård Mødedato Torsdag den 6. maj 2010 Mødetidspunkt Kl. 17.00 Medlemmer Fra forvaltningen Randi Mondorf (KMB), Marianne Bigum (KMB), Per Vangekjær (Arbejdsgiverne),

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg Referat fra Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. september 2015 Mødetidspunkt: 15:00-16:00 Mødested: Deltagere: Mødelokale 3 Esbjerg Rådhus Jakob Lose (V), Annemette Knudsen Andersen (V), Mussa

Læs mere

Dagsorden. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland

Dagsorden. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Dagsorden Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Mødedato 11. marts 2015 Starttidspunkt for møde Kl. 15.30 Lokale Vestermølle, Oddervej 80, 8660 Skanderborg Udsendt til Else Søjmark, Kultur og udviklingsudvalget,

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn

Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn Oversigt over udvidelsesforslag 28. juli 2015 Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2016 Pol. Basis Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn 2016 2016 2017 2018 2019 1 51 Kultur 1 Biografen 1 & 2,Tønder-øget

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 Mødedato: 01-08-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-16.50 Mødested: B246 Knud Wilson og Steen Jørgensen. Cai Møller mødte kl. 15.10 og

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme 13 Andre faste ejendomme Korrigeret budget 873.494 1.496.538 Regnskab 788.286 1.285.171 Forskel 85.208 211.367 Overført til kommende budgetår

Læs mere

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By NOTAT Til Økonomiudvalget Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 Jf. vedlagte indstilling

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:45 Mødested: Mødelokale A Fraværende: Følgende sager behandles:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2 Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2008 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 9. juni 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand)

Læs mere

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn.

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn. Skovhusets bestyrelse 19.03.2015 Skovhusets oplæg til brug for møde med KFIU d. 14.4.15. 1. KFIU`s beslutning Uddrag af KFIU-referat af møde d. 6 nov. 2014: Forvaltningen indstiller: 1. At udvalget godkender

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. oktober 2008 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Referat. Mødedato: 12. marts 2013. Mødelokale: Mødelokale 1, Danavej 15, 6520 Toftlund. Starttidspunkt for møde: 09:00.

Referat. Mødedato: 12. marts 2013. Mødelokale: Mødelokale 1, Danavej 15, 6520 Toftlund. Starttidspunkt for møde: 09:00. Mødedato: 12. marts 2013 Mødelokale: Mødelokale 1, Danavej 15, 6520 Toftlund Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 12. marts 2013 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Dagsorden og referat 3 2 Orientering

Læs mere

Jobprofil. Projektmedarbejder til lokaleanvisningen i Kultursekretariatet

Jobprofil. Projektmedarbejder til lokaleanvisningen i Kultursekretariatet Jobprofil Projektmedarbejder til lokaleanvisningen i Kultursekretariatet Opgaven Rudersdal Kommunes Kulturområde varetager central anvisning af lokaler og udendørs anlæg til fritidsbrug på 12 folkeskoler,

Læs mere

Forslag 3.1 (2012-2015)

Forslag 3.1 (2012-2015) Forslag 3.1 03.32.50.1 Bibliotekerne 39.668.000 kr. Reduktionsområde: Ophør af kommunens medlemskab af Danmarks Bibliokteksforening Beskrivelse: Udmelding af Danmarks Biblioteksforening. Der betales årligt

Læs mere

Favrskov Kommune 12. juni 2013. Aftale om etablering af nye haller i Hadsten, Søften og Hammel

Favrskov Kommune 12. juni 2013. Aftale om etablering af nye haller i Hadsten, Søften og Hammel Favrskov Kommune 12. juni 2013 Aftale om etablering af nye haller i Hadsten, Søften og Hammel 1. Indledning Borgmester Nils Borring Socialdemokraterne Erling Kvist Andersen Venstre Anders G. Christensen

Læs mere

Fleksible tilrettelæggelsesformer

Fleksible tilrettelæggelsesformer Lederhåndbog side 9.2.1 Fleksible tilrettelæggelsesformer Fleksible tilrettelæggelsesformer Folketinget vedtog i december 2006 en ændring af folkeoplysningsloven, der bl.a. giver aftenskolerne mulighed

Læs mere

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Ringsted Kommune marts 2012 Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes Borgere og foreningsliv Indhold 1. Kort om papir og proces

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017 F = for (forslaget indgår i prioriteringsrummet) I = imod (forslaget indgår ikke i prioriteringsrummet) U = undlader at stemme Center 2014 2015 2016 2017 A C V Kultur- og Fritidsudvalgets indstilling Antal

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aftenskoler og oplysningsforbund i Horsens Kommune omfattet af Folkeoplysningsloven

Retningslinjer for tilskud til aftenskoler og oplysningsforbund i Horsens Kommune omfattet af Folkeoplysningsloven Kulturafdelingen Sagsnr. 18.15.00-P21-1-15 Dato:15.12.2015 Retningslinjer for tilskud til aftenskoler og oplysningsforbund i Horsens Kommune omfattet af Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med den folkeoplysende

Læs mere

Tønder Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 4. december 2013. lokale 121. Starttidspunkt for møde: 15:00.

Tønder Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 4. december 2013. lokale 121. Starttidspunkt for møde: 15:00. Mødedo: 4. december 2013 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 121 Starttidspunkt for møde: 15:00 Fraværende: 4. december 2013 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Forslag til revideret

Læs mere

4... Styregruppen for ældreidræt søger om tilskud fra Vækstpuljen til afholdelse af konference 4

4... Styregruppen for ældreidræt søger om tilskud fra Vækstpuljen til afholdelse af konference 4 Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. august 2006, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser2 2... Folkeoplysningsudvalgets møder i 2007. 2 3... Anvisning af

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET. Sammendrag. Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Oprindeligt budget. Korrigeret budget 2015 2015. Budget.

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET. Sammendrag. Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Oprindeligt budget. Korrigeret budget 2015 2015. Budget. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2014 Oprindeligt Korrigeret 2015 2015 Budget 2016 Kultur- og Fritidsudvalg 61.454 64.191 64.424 63.862 Kultur og Fritid

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 2 Mødested: UU-Sjælsø, Hovedgaden 18, 3460 Birkerød Mødedato: Onsdag den 4. februar 2009 Mødetidspunkt: NB Kl. 9.30 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik 2013-2017 Marts 2013 Forord Byrådet sætter med frivilligpolitikken en ny ramme for at styrke kommunens indsats på frivilligområdet, som bidrager til et styrket frivilligt

Læs mere

307. Forslag til Klimatilpasningsplan

307. Forslag til Klimatilpasningsplan 307. Forslag til Klimatilpasningsplan Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til Klimatilpasningsplan, med tilhørende ændringsforslag

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015 Referat torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Åben. BYCENTERUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 5.

Åben. BYCENTERUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 5. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Medlemmer Fra forvaltningen Erik Mollerup (V), Axel Bredsdorff (L),

Læs mere

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Mette Kristensen, Jakob Holm, Søren Sønderlund Hansen, Lisa

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 3. juni 2012 kl. 16:00 18:00 på Torneværksvej 20 Deltagere Bjarne Westerdahl, Cæsar Funch Jensen, Kai Dahl Andersen, Bjarne Kruse, Erik Eriksen,

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Mandag den 22-06-2009. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Mandag den 22-06-2009. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 15:40 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2009, 2010 og overslagsårene 107 Underskriftsside 111

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 4. juni 2014 Mødetidspunkt: 8:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: Ungdomsskolen, Lundbækvej 5, 2665 Vallensbæk Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen

Læs mere

Økonomihåndbog. Indholdsfortegnelse. 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum

Økonomihåndbog. Indholdsfortegnelse. 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum Økonomihåndbog Indholdsfortegnelse 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum... 1 Udgifter der dækkes... 2 Regnskab... 2 1.2 Netværksgrupper... 3 Regnskab... 3 1.3 Støtteformer... 4 Gaver og bidrag uden

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 Januar 2013 Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 J. nr. 00.01.00P22 1 Forord Forord indsættes her Frivilligpolitikken træder i kraft fra 1. marts 2013 På vegne af Byrådet, Borgmester Karin Søjberg

Læs mere

at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 0-6 års-daginstitutioner.

at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 0-6 års-daginstitutioner. Pkt.nr: 7 Målsætninger på 06 årsområdet visionsdelen 198747 Indstilling: at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 06 årsdaginstitutioner. Formål med indstilling: At Socialudvalget drøfter

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 4 Mødested: Birkerød Vandsportscenter, Plantagevej 80, 3460 Birkerød Mødedato: Onsdag den 15. april 2009 Mødetidspunkt: Kl. 13.15 Bemærkninger:

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 27-april-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Perspektivplan 2. forslag

Perspektivplan 2. forslag Perspektivplan 2. forslag PRÆSENTATION AF DET GRØNLANDSKE HUS / HISTORIEN Det Grønlandske Hus (DGH) er et kontakt- og samlingssted, der tilbyder rådgivning inden for retslige, uddannelsesmæssige, integrationsmæssige

Læs mere

Nyhedsbrev Favrskov Idrætssamvirke

Nyhedsbrev Favrskov Idrætssamvirke Nyhedsbrev Favrskov Idrætssamvirke 2. januar 2012 Hermed nyhedsbrev fra Favrskov Idrætssamvirke. Nyhedsbrevet er forholdsvis kort og primært med indhold, kommentarer, holdninger samt INFO fra Favrskov

Læs mere

Retningslinjer for Tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Køge Kommune

Retningslinjer for Tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Køge Kommune Retningslinjer for Tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Køge Kommune Retningslinjerne er udarbejdet i overensstemmelse med reglerne i Folkeoplysningsloven og bekendtgørelser hertil samt de politiske

Læs mere

Er du frivillig i Thisted Kommune?

Er du frivillig i Thisted Kommune? Er du frivillig i Thisted Kommune? Produceret af Thisted Kommune April 2015 Forord Der skal lyde en tak for din indsats som frivillig i Thisted Kommune. Et stærkt frivilligmiljø med aktive og engagerede

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Kulturelle samråd i tal

Kulturelle samråd i tal Bente Schindel Kulturelle samråd i tal En oversigt over de kulturelle samråds opgaver, aktiviteter og økonomi i 2013/2014 Landsforeningen Kulturelle Samråd i Danmark 1 Forord Kulturelle samråd i tal En

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA ØKONOMIUDVALGETS MØDE DEN 3. JANUAR 2007 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA ØKONOMIUDVALGETS MØDE DEN 3. JANUAR 2007 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA ØKONOMIUDVALGETS MØDE DEN 3. JANUAR 2007 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS Indholdsfortegnelse 162 Valg af næstformand for økonomiudvalget 163 Tilskud til handelsstandsforeninger

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser Strukturudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 1 Mødested: Mødelokale 4, Birkerød Rådhus Mødedato: Mandag den 23. januar 2006 Mødetidspunkt: Kl. 13.30-16.30 Bemærkninger: Medlemmer: Fraværende: Daniel

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Lovgrundlag Regler fastsat i Lov om støtte til folkeoplysning Folkeoplysningsloven.

Læs mere

2... Baldur søger om tilskud og underskudsgaranti til forårskoncert3. 4... Tilskud til folkeoplysende aktiviteter for borgere med særlige behov.

2... Baldur søger om tilskud og underskudsgaranti til forårskoncert3. 4... Tilskud til folkeoplysende aktiviteter for borgere med særlige behov. Møde i Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag den 6. februar 2007, Kl. 08.00 OBS!! Mødet afholdes på Hovedbiblioteket Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser2 2... Baldur søger om tilskud og underskudsgaranti

Læs mere

Referat 13. marts 2013

Referat 13. marts 2013 Referat 13. marts 2013 Bestyrelsesmøde nr. 30, onsdag den 13. marts 2013 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Til stede Svend Erik Søegaard, Kirsten Horn, Jens Jakob Jakobsen, Isabella

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød.

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. mandag den 27.april 2015 kl. 17.00 Deltagere: Bent Nielsen Jette Hansen Susanne Karlsson Birgitte Pedersen Morten Wulff-

Læs mere

Nørre-Aaby Ældreboligselskab REFERAT afl organisationsbestyrelsesmøde

Nørre-Aaby Ældreboligselskab REFERAT afl organisationsbestyrelsesmøde Nørre-Aaby Ældreboligselskab REFERAT afl organisationsbestyrelsesmøde Onsdag den 27. maj 2015 kl. 14.00 i Fælleshuset Albuen, Nr. Åby. Dagsorden: 1 Nørre-Aaby Ældreboligselskab... 2 1.1 Orientering fra

Læs mere

BORNHOLMS IDRÆTSRÅD HELSEVEJ 4, 3700 RØNNE E-MAIL: POST@BHSIR.DK WWW. BHSIR.DK

BORNHOLMS IDRÆTSRÅD HELSEVEJ 4, 3700 RØNNE E-MAIL: POST@BHSIR.DK WWW. BHSIR.DK Referat af møde i Bornholms Idrætsråd Torsdag den 05. maj 2011 kl. 16:00 18:00 i Idrættens Hus, Helsevej 4, 3700 Rønne Deltagere: Jørn Christoffersen, Carsten Hæstrup, Cæsar Funch Jensen, Erik Eriksen,

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice.

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice 13. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume Magistratsafdelingen

Læs mere

Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune.

Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune. U D K A S T Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune. 1. Godkendelse af aftenskoler Folkeoplysningsudvalget (eller kommunalbestyrelsen) godkender folkeoplysende virksomhed,

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 24-9-2007 kl. 13.00 i Thy Uddannelsescenter Medlemmer: Birger Hansen (formand) Preben Dahlgaard (deltog under pkt. 1-4 og 7) Torben Iversen

Læs mere

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer Vedtægter for Sydvestjyske Museer Vedtaget den 25. oktober 2011 1 Indhold Side 1. Navn og ejerforhold, art og status 3 2. Hjemsted, adresse og afdelinger 3 3. Formål og ansvarsområde 3 4. Samarbejde med

Læs mere

b) at formuleringen kunst- og kulturskoler for at undgå fejltolkninger udgår af lovteksten

b) at formuleringen kunst- og kulturskoler for at undgå fejltolkninger udgår af lovteksten København, 17. september 2013 Til Undervisningsministeriet Høringssvar - folkeskolereform Høringssvar fra Danske Musik- og kulturskoleledere, DMKL: Lov om ændring af folkeskoleloven, lov om ungdomsskoler

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse KRAV OG ANBEFALINGER I det næste gives kort svar på, hvordan Forstadsmuseet opfylder eller har planer om at opfylde Kulturstyrelsens krav og anbefalinger til de statsanerkendte museer. Arbejdsgrundlag,

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 3 Mødested: Administrationscentret, Mødelokale 4 Mødedato: Onsdag den 11. marts 2009 Mødetidspunkt: Kl. 13.00 Bemærkninger: Niels Peter Stilling

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 528 Social- og sundhedsudvalget afholder møde onsdag den med følgende dagsorden Kl. 16.00: Rundvisning i Støtte- og Aktivitetscentret SAC-SYD, Søndervangen 51 Derefter møde i lokale 1 på Rådhuset

Læs mere