Symaskinens ABC. Lær din symaskine at kende BERNINA activa

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Symaskinens ABC. Lær din symaskine at kende BERNINA activa"

Transkript

1 Symaskinens ABC Lær din symaskine at kende BERNINA activa Når du har læst dette kompendie, vil du have en bred viden om maskinens sømme, funktioner, trykfødder og tilbehør. Det vil give en lettere tilgang til maskinerne, og en større syglæde. Kombinér gerne dette kompedie med de syprojekter vi har til nybegyndere og skolebrug. God fornøjelse!

2 Grundlæggende om symaskinen Brugsanvisningen Det er en stor fordel at du læser brugsanvisningen inden du syr på din maskine første gang. Så er du bedre forberedt på hvordan man spoler undertråd, og tråder maskinen ved de forskellige sømme. Det er også godt at vide hvor informationen omkring de forskellige sømme står, samt fejlsøgningsguiden. Trådspænding Det er Godt at vide hvordan man justerer trådspændingen. Oftest behøver man ikke ændre på trådspændingen. Vil man have specielle effekter, eller justere efter et bestemt materiale type, er det uundværligt. Når man ændrer på trådspændingen, er det altid en god idé at lave en prøvelap i samme materiale som det stof man skal sy i. Kontrollér alltid undertrådsspændingen, samtidig med at du tråder undertråden: Indsæt spolen i spolekapslen og tråd tråden under spændingsfjederen. Når man holder i tråden, skal den kunne holde spolehuset frit i luften, uden at spolehuset giver tråd. Giv et lille ryk i tråden (som med en jo-jo). Da skal spolekapslen give lidt tråd, og stoppe af sig selv. Overtrådsspændingen kontrollerer du enklest ved en prøvesyning: Sy en ligesøm i et dobbelt lag stof med en stinglængde på 3 4. Overtråden og undertråden skal knyttes imellem de to lag, dvs. at hvis det er så løkker på den ene eller anden side af stoffet, skal spændingen stilles på. Det er overtrådsspændingen vi stiller på her, da vi allerede har kontrolleret undertrådsspændingen, som er okay. Nålestop Alle Berninas nyere elektroniske maskiner har nålestop, dvs. nålen stopper altid i topposition. Vil man have maskinen til at lade nåle stoppe ved nederste position, findes denne knap, som har denne funktion. Når denne er aktiv stopper maskinen alltid med nålen nede. De større maskiner har også denne funktion indbygget i fodpedalen.

3 Nål, Tråd & Stof Det er vigtigt at man syr med en nål som er helt lige en skadet nål kan give problemer såsom løkker på over/undersiden af stoffet, og i værste tilfælde skade dele i maskinen. Vælg en nål ud fra stoffets tykkelse og struktur, samt hvilken type tråd du ønsker at anvende. Kontrollér altid nålen hvis der opstår fejl under syningen! Det er også vigtigt med en tråd af god kvalitet for at få en problemfri syoplevelse. Bernina anbefaler en kvalitetstråd af mærket Mettler eller Amann. De billige tråde kan være klumpede og kan strækkes hvilket giver en dålig trådspænding. Det kan sammenlignes med at putte en elastik gennem trådspændingen. Det er oftest en bomuld eller syntetisk tråd der anvendes. En tykkere tråd kræver altid en nål med et større hul, og oftest en justering af trådspænding. De billige tråde giver ofte ustabil trådspænding og uforklarligt brud på tråden. Display På displayet ser du alle indstillinger tydeligt: 1. Stingbredde 2. Stinglængde 3. Nåleposition - 9 positioner 4. Nålestop - oppe/nede 5. Valgt søm - nummer 6. Trykfodsnummer - anbefalet 7. Symbol for satinsøm/knaphulssøm Transportøren De små tænder, som sidder under stingpladen er transportøren. Det er den som får stoffet transporteret under trykfoden. Hvis man vil sy f.eks. frihåndsbroderi så skal transportøren sænkes. (slået fra) Man kan nu flytte stoffet frit under trykfoden. Balancen Hvis man syr knaphuller eller sømme hvor materialet transporteres både frem og tilbage, kan man justere balancen. Når balanceknappen bruges, ændres Transporten af stoffet, så at sømmen stadig er samme stinglængde i begge retninger. Lav en syprøve og se om det ser korrekt ud

4 Trykfødder Der følger et antal standart trykfødder med til maskinen (Forskelligt afhængig af maskinmodel) Hver trykfod har hver sin unikke funktion og anvendelse. Det gør syning meget lettere og enklere. Der findes mange ekstra trykfødder til forskellige formål. Se eventuelt Berninas hjemmeside eller webshop, hvor du kan købe trykfødderne online. Visse maskiner har hele trykfødder, andra har såler funktionen er den samme, de monteres dog forskelligt. Se nedenstående. 1 Standart trykfod til nytte og pyntesømme, den mest anvendte. Trykfoden er specielt til sømme styret af transportøren. Læg mærke til at slidsen på den ene side, for at forhindre at tråden sætter sig fast når man syr tilbage. 2 Overlockfod For overkasningssømme til elastiske stoffer. Den lille metaltap holder sømmen ud ogundviger en hård/rullet kant.kan også anvendes med en almindelig zigzagsøm på et enkelt lag stof. 3 Knaphulsfod har to spor på undersiden som giver plads til knaphullet. Foran findes en lille tap, hvor en tråd kan ligges i for at får et mere fyldigt/markeret knaphul. På modellerna i 3-serien medfølger den automatiske kanphulsfod, hvor indstillinger kan gemmes, så alle knaphullerne bliver ens. 4 Lynlåsfod Gør isyningen af lynlås til en leg. Nålen flyttes helt til højre eller venstre. Stofkanten bruges som guide. Skal man udenom låsedelen, vælges nålestop nede, og når nålen er nede, løftes trykfoden, og låsen køres forbi. 5 Blindstingsfod Anvendes ved blandt andet oplægning af stoffer. Bedste anvendelse er semi tykke stoffer.

5 Skifte trykfod: Skifte trykfodssål: Grundsømme De mest anvendte sømme er ligesøm og zigzag. I tabellen ser du anbefalede indstillinger for stinglængde/-bredde alt afhængig af hvad type stof og tråd der bruges : Andre nyttesømme Søm Anvendelse Stinglængde Stingbredde Ligesøm Sammensyning af vævede mat. 2,25 0 Tyndt materiale 3 3,5 0 Tykt materiale 3,5 4,5 0 Risting 5 0 Zigzag Mellemtykt materiale 1,5 3,5 Tykt materiale 1,5 3,5-5 Sammsyning med stretch 1 0,5 1 Pyntesømme 0,25 0,5 Bestem selv Pyntesøm, synlig zigzag Bestem selv Bestem selv Vari-overlock: Sammensyning af tyndere strikkede materialer. Kantsyning i finere materiale. TIPS: Hvis man anvender en overlockfod #2, undgår man at stoffet trækker sig sammen Stræksøm: Isyning af elastik. Sømmen gør at man kan strække stoffet uden at tråden knækker eller hopper af.

6 Ligesøm med fæstning: Svarer til en almindelig ligesøm, men starter med at fæste og slutter med at fæste når man har trykket en gang på fæsteknappen. Forstærket søm: Den forstærkede søm kan sys enten som en ligesøm eller som en zigzag. Ligesømmen anvendes specielt til at forstærke spinkle sømme. Zigzag-sømmen kan anvendes til at forstærke søm (såsom ligesøm) eller som dekorsøm, da den tredobbelte søm giver en elegant effekt. Usynlig oplægningssøm: Anvendes til usynligt oplægning I lidt kraftigere materiale. Fold først kanten. Stoffet lægges som vist på ovenstående billede, og sømmen sys med blindstingsfoden # 5 I tyndere materialer får man en synlig søm, som kan användas som en flot effekt. Dobbelt overlocksøm: Til sammensyning eller kantning. Til forskel fra den tiidligere overlocksøm, låser denne i begge sider, og bliver mere stabil. TIPS! Stickade material Använd nya maskinnålar/ stretchnålarför att undvika att skada tygets maskor Knaphul For at få et flot knaphul, så bør undertrådens spænding øges. Dette gøres ved at tråde undertråden i det lille hul på spolekapslens arm. Du kan med fordel tråde undertråden på denne måde, hvis du skal sy tætte dekorsømme. Overtråden vil da blive trukket længere ned under stoffet.

7 Manuelt knaphul 4-steps med trykfod #3 (B215): Afmærk knaphullets placering og størrelse på tøjet. 1. Sy den første side tryk derefter på returknappen. 2. Maskinen syr nu en ligesøm baglæns stopper ved begyndelsen - tryk derefter på returknappen. 3. Maskinen vil nu sy enden og den modsatte side. og stoppe hvor det slutter tryk på returknappen. 4. Maskinen syr nu enden og stopper. Ønskes der flere knaphuller gentages proceduren. Vil du sy flere knaphuller i samme størrelse på en enklare måde så Kan det gøres med knaphulsfod #3B (ekstra tilbehør). Med denne trykfod kan man stille størrelsen med en lille rød markering så har man denne markering at rette sig efter. Automatisk Knaphul med trykfod # 3A (B330/350/380): 1. Maskinen syr 1.del tryk derefter på returknappen. 2. Maskinen syr nu en ligesøm baglæns 3. Maskinen syr enden 4. og syr derefter den anden ende 5. Maskinen slutter enden og stopper. Ønsker du flere knaphuller har maskinen gemt størrelsen på knaphullet du kan let sy x antal knaphuller, bare ved at trykke på fodpedalen. Stoppefunktion Et lille hul eller revne i tøjet er hurtigt fikset med stoppefunktionen! Anvend trykfod #1 (B215) eller trykfod #3A (B 3-serien). - Nålen starter med at sy fra venstre øverste hjørne. - Sy den ønskede længde tryk derefter på returknappen for at indstille længden. - Nu syr maskinen frem og tilbage. Afslutter til sidst med at hæfte. Ved store huller; flyt stoffet sy én gang til (OBS! størrelsen ligger i hukommelsen så det er bare at trykke på fodpedalen) Pyntesømme Med pyntesømme kan du skabe flotte effekter på stoffer. Du kan også anvende pyntesømmme, som oplægningssømme og klippe kanten af stoffet op til sømmen. De flestae pyntesømme er detaljerede, og mange sys med transport, både frem og retur.

8 Tillbehør - Kantlinial Kantlinialen kan skrues fast på de fleste af trykfødderne, og hjælper med at holde den rigtige afstand til kanten af stoffet. Rengøring børste, stingplade, symaskineolie Sømmene bliver pænere og maskinen holder Længere hvis man regelmæssigt holder det rent omrking griber og under stingplade. Der ligger ofte trådrester, knækkede nåle m.m. Stingpladen løsnes ved at trykke i hjørnet, Hvor der er markeret med en cirkel (B) Efter den er vippet op fjernes den let. Tag også spolekapsel og griber ud når maskinen har været anvendt i længere tid. Ved at trykke fjederstålet ind, kan griberbaneringen ligges ned og griberen tages ud. Brug en lille børste og eventuelt en støvsuger til at fjerne tråd/uldrester. Dryp 2-3 små dråber symaskineolie på griberens spids, og saml det hele igen. Lyt til maskinen, og smør griberen efter behov. Syr man meget, anbefaler vi at give den lidt hver gang man starter med at sy. God fornøjelse!

Symaskine ABC. med. Kyndøl Symaskiner 66178183

Symaskine ABC. med. Kyndøl Symaskiner 66178183 Symaskine ABC med Kyndøl Symaskiner 66178183 Symaskine ABC lær din symaskine at kende Vi kender det alle sammen vi bruger ligesøm og zigzag på vores symaskine, og ikke mere! Men der er jo faktisk rigtig

Læs mere

Berøringsfølsom LCD-skærm Automatisk nåletråder Forlængerbord 296 broderier 129 nytte- og dekorationssømme. Den kompakte sy- og broderimaskine

Berøringsfølsom LCD-skærm Automatisk nåletråder Forlængerbord 296 broderier 129 nytte- og dekorationssømme. Den kompakte sy- og broderimaskine 955 955 Den kompakte sy- og broderimaskine Berøringsfølsom LCD-skærm Automatisk nåletråder Forlængerbord 296 broderier 129 nytte- og dekorationssømme 955 Den lille maskine til store ideer... Innov-ís 955

Læs mere

Instruktionsbog DK: HZL-27Z, HZL-29Z

Instruktionsbog DK: HZL-27Z, HZL-29Z Instruktionsbog DK: HZL-27Z, HZL-29Z 1 Indholdsfortegnelse Side Indhold Side Indhold 3 Sikkerhedsforeskrifter 21 Nål skiftes 4-6 Maskinens detaljer 22 Zigzag-søm 7 Tilbehør 23 3-punkts zigzag 8 Spolepinde

Læs mere

expressiontm line Opdag dit potentiale Jævn stoffremføring både fra oven og fra neden.

expressiontm line Opdag dit potentiale Jævn stoffremføring både fra oven og fra neden. TM Originale PFAFF 9-mm-sømme! expressiontm line Opdag dit potentiale Jævn stoffremføring både fra oven og fra neden. Opdag dit potentiale, og oplev en ny dimension inden for syning Søger du ny inspiration,

Læs mere

ZIGZAGSØMME. Sæt sømvælgeren på B.

ZIGZAGSØMME. Sæt sømvælgeren på B. ZIGZAGSØMME Sæt sømvælgeren på B. Sådan fungerer stingbreddevælgeren Den maksimale zigzagstingbredde i zigzagsømme er 5. Du kan dog gøre stingene smallere i alle sømmene. Stingbredden bliver større, i

Læs mere

Perfekt til. Små Steder & Store Oplevelser

Perfekt til. Små Steder & Store Oplevelser Perfekt til Små Steder & Store Oplevelser Lad dig inspirere PFAFF passport modellerne leveres med et kuffertlåg, der beskytter symaskinen. Det ergonomiske design sikrer behagelig transport og nem opbevaring.

Læs mere

HUSKYLOCK. 936, 910 og 905 - Gode venner arbejder godt sammen

HUSKYLOCK. 936, 910 og 905 - Gode venner arbejder godt sammen HUSKYLOCK 936, 910 og 905 Gode venner arbejder godt sammen 936 910 905 Din HUSKYLOCK og Husqvarna Viking symaskiner er som nål og tråd. Kombiner symaskinens alsidighed med hastigheden og den professionelle

Læs mere

A Nyttesømme Sømme til syning og reparation af tøj.

A Nyttesømme Sømme til syning og reparation af tøj. Sømme Nyttesømme Sømme til syning og reparation af tøj. Søm Sømnavn/nvendelse Trykfod 1, 2, 3 Ligesøm, venstre, midterste og højere nåleposition Til alle typer syning. Tryk på stingbredde og vandret spejlvending

Læs mere

I NV-900. Indhold: April 2008 Side 1

I NV-900. Indhold: April 2008 Side 1 Indhold: Skærmbillede af NV900 Side 2 Sømme i symaskinen Side 3 Brugen af udjævningsknappen på zigzagfoden J Side 4 Overlocksøm med guide og kantskærer Side 5 Blindsting Side 6 Stretchsøm Side 7 Knaphuller

Læs mere

Switel BIG T18. Fastnettelefon. Bruger vejledning. Tele Call ene-distributør i Danmark for Switel www.telecall.dk

Switel BIG T18. Fastnettelefon. Bruger vejledning. Tele Call ene-distributør i Danmark for Switel www.telecall.dk Switel BIG T18 Fastnettelefon Bruger vejledning 1. Klargøring 1. Forbind stikket i telefonrøret og stikket i bunden af basen med spiralledningen 2. Tilslut telefonen til telefonstikket 2. Monter Batteri

Læs mere

Kontrollér, at nedenstående tilbehør findes i kassen. Kontakt leverandøren, hvis der mangler noget, eller hvis noget af tilbehøret er beskadiget.

Kontrollér, at nedenstående tilbehør findes i kassen. Kontakt leverandøren, hvis der mangler noget, eller hvis noget af tilbehøret er beskadiget. S_brotherDa.book Page A Wednesday, October 8, 00 : PM Medfølgende tilbehør Kontrollér, at nedenstående tilbehør findes i kassen. Kontakt leverandøren, hvis der mangler noget, eller hvis noget af tilbehøret

Læs mere

Fællesskab og dejlige minder

Fællesskab og dejlige minder Fællesskab og dejlige minder Lav det, du elsker at lave (sy!) med dem, du elsker! En stor quilt. Tre fantastiske puder. Flotte bordløbere. Personlige kopholdere (seks for at være nøjagtig). Og endda en

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.129 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr.129 Side 1 Side 1 Til denne vejledning laver vi lidt ekstra ved hvert billede. Vi skal bruge det der hedder Image Curl. Vi skal altså bruge en fil der kan hentes på min hjemmeside under Photofiltre 7 og nederst på

Læs mere

Sy med stil med EMERALD fra HUSQVARNA VIKING EMERALD 116 EMERALD 118

Sy med stil med EMERALD fra HUSQVARNA VIKING EMERALD 116 EMERALD 118 Sy med stil med EMERALD fra HUSQVARNA VIKING EMERALD 116 EMERALD 118 Med dit personlige præg. Syet med EMERALD. Husqvarna Viking EMERALD er en serie symaskiner, som er ideelle til alle typer syning, fra

Læs mere

$99_brotherE_cover Brugsanvisning Dansk XC8375-0212 Printed in China

$99_brotherE_cover Brugsanvisning Dansk XC8375-0212 Printed in China Brugsanvisning VIGTIGE SIKKERHEDSREGLER Følg altid de grundlæggende sikkerhedsregler vedrørende brug af maskinen, herunder følgende: Læs samtlige instruktioner, inden maskinen tages i brug. FARLIGT - Sådan

Læs mere

Bordkort nr. 1 & 7. Sværhedsgrad 1 Ingen kendskab. Bordkort nr. 2 & 3. Sværhedsgrad 2 Lidt kenskab. Bordkort nr. 4 & 6

Bordkort nr. 1 & 7. Sværhedsgrad 1 Ingen kendskab. Bordkort nr. 2 & 3. Sværhedsgrad 2 Lidt kenskab. Bordkort nr. 4 & 6 SVÆRHEDSGRAD Der er i denne e-bog 8 bordopsætninger, som indeholder 4 sværhedsgrader. Sværhedsgrad 1 er den letteste, og 4 den sværeste. Dog skal det siges, at alle, som er let øvede inden for kort og

Læs mere

Sapphire - som en safir i natten

Sapphire - som en safir i natten Sapphire - som en safir i natten Dette trendy quiltetæppe med applikationer med rå trevlekanter stråler som en safir i natten - med et ildfuldt væld af blåt! Begynd at samle alle de blå batikstoffer, du

Læs mere

6150 9135935 MOSRIVE / STENRIVE 100 CM.

6150 9135935 MOSRIVE / STENRIVE 100 CM. 6150 9135935 MOSRIVE / STENRIVE 100 CM. Samle vejledning Bruger vejledning Vedligeholdelse Reservedele DAVIDSENshop.dk Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk REGLER

Læs mere

SIKKERHEDSANVISNINGER Denne husholdningssymaskine er konstrueret i overensstemmelse med IEC/EN 60335-2-28.

SIKKERHEDSANVISNINGER Denne husholdningssymaskine er konstrueret i overensstemmelse med IEC/EN 60335-2-28. Brugervejledning SIKKERHEDSANVISNINGER Denne husholdningssymaskine er konstrueret i overensstemmelse med IEC/EN 60335-2-28. Elektrisk tilslutning Denne symaskine skal betjenes i overensstemmelse med den

Læs mere

SIKKERHEDSANVISNINGER Denne husholdningssymaskine er konstrueret i overensstemmelse med IEC/EN 60335-2-28.

SIKKERHEDSANVISNINGER Denne husholdningssymaskine er konstrueret i overensstemmelse med IEC/EN 60335-2-28. Brugervejledning SIKKERHEDSANVISNINGER Denne husholdningssymaskine er konstrueret i overensstemmelse med IEC/EN 60335-2-28. Elektrisk tilslutning Denne symaskine skal betjenes i overensstemmelse med den

Læs mere

1 familietradition. 389 præcise sømme. 64,478 ensartede BSR-sting. 1 forlovelsesgave min datter vil værdsætte for evigt.

1 familietradition. 389 præcise sømme. 64,478 ensartede BSR-sting. 1 forlovelsesgave min datter vil værdsætte for evigt. BERNINA 550 QE I 50 1 familietradition 5 aftener i quilte-klubben 89 præcise sømme 64,478 ensartede BSR-sting 6 tallerkener med pasta 7 glas æblejuice 1 forlovelsesgave min datter vil værdsætte for evigt

Læs mere

Forflytning til opsamlingssted efter faldepisode

Forflytning til opsamlingssted efter faldepisode Forflytning til opsamlingssted efter faldepisode Brehms Spilerdug ApS Tlf.: 57648351 E-mail: info@spilerdug.dk www.spilerdug.dk 1 Forflytning fra fald-sted til opsamlingssted PAS PÅ ALDRIG AT TRÆDE PÅ

Læs mere

VQ2 VQ2. Nu er det kun din fantasi der sætter grænser for din kreativitet.

VQ2 VQ2. Nu er det kun din fantasi der sætter grænser for din kreativitet. VQ2 VQ2 Nu er det kun din fantasi der sætter grænser for din kreativitet. 473 indbyggede sømme Stort arbejdsområde (28,5cm) AHA (automatisk højde justering af trykfoden) Pivot (nålen sænkes mens trykfoden

Læs mere

SIKKERHEDSANVISNINGER Denne husholdningssymaskine er konstrueret i overensstemmelse med IEC/EN 60335-2-28.

SIKKERHEDSANVISNINGER Denne husholdningssymaskine er konstrueret i overensstemmelse med IEC/EN 60335-2-28. BRUGSANVISNING SIKKERHEDSANVISNINGER Denne husholdningssymaskine er konstrueret i overensstemmelse med IEC/EN 60335-2-28. ELEKTRISK TILSLUTNING Denne symaskine skal betjenes i overensstemmelse med den

Læs mere

IntoWords ipad Tjekliste

IntoWords ipad Tjekliste IntoWords ipad Tjekliste IntoWords Generelt Gennemgået Øvelse Installation af IntoWords til Ipad 1 Login til Skole 2 Login til Privat 3 Login til Erhverv 4 Værktøjslinjen 5 Indstillinger i IntoWords 6

Læs mere

Guide til oprettelse af ruter og interessepunkter på Endomondo

Guide til oprettelse af ruter og interessepunkter på Endomondo Guide til oprettelse af ruter og interessepunkter på Endomondo Indhold: A. Oprettelse af profil på Endomondo B. Oprettelse af selve ruten C. Redigering af oprettet rute D. Oprettelse af interessepunkter

Læs mere

Trøje i skyggestrik. Størrelse 42/44

Trøje i skyggestrik. Størrelse 42/44 Trøje i skyggestrik Størrelse 42/44 Skyggestrik er en meget enkel/diskret mønsterteknik. Mønstereffekten fremkommer ved, at der på vrangsiden veksles mellem ret og vrang, og dermed får de forskellige farver

Læs mere

Kommuniker: Symbolskrivning 2 Kom godt i gang med tavler 1

Kommuniker: Symbolskrivning 2 Kom godt i gang med tavler 1 Denne aktivitet viser, hvordan du kan lave en enkelt tavle til skrivning Dette hjælpeark følger efter Kom godt i gang med at skrive og forudsætter, at du er fortrolig med de grundlæggende funktioner i

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.166 Side 1 Lave små grafik knapper i Photofiltre

Vejledning til Photofiltre nr.166 Side 1 Lave små grafik knapper i Photofiltre Side 1 Photofiltre er jo først og fremmest et fotoredigeringsprogram. MEN det er også udmærket til at lave grafik med. F.eks. disse knapper er hurtig og nemme at lave. Her er der sat en hvid trekant med

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker - SKJORTE

Vejledning i dragtsyningsteknikker - SKJORTE Tekst: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer - Foto: Birger Lund Redaktion: Dragtgruppen 2 SY-VEJLEDNING TIL SKJORTE De gamle bondeskjorter var alle håndsyede i hvidt hørlærred. En del af de bevarede skjorter

Læs mere

Påklædning Hospitalsskjorte af og på i seng

Påklædning Hospitalsskjorte af og på i seng Påklædning Hospitalsskjorte af og på i seng Med denne vejledning håber vi at kunne inspirere jer, der i det daglige hjælper patienter med at få hospitalsskjorte af eller på. Eksemplerne foregår alle i

Læs mere

SKABT AF IMERCO TIL HVERDAGEN ULTIMATE SLOWJUICER BRUGSANVISNING

SKABT AF IMERCO TIL HVERDAGEN ULTIMATE SLOWJUICER BRUGSANVISNING SKABT AF IMERCO TIL HVERDAGEN ULTIMATE SLOWJUICER Vigtige sikkerhedsforanstaltninger.... 02 Advarsel.... 03 Apparatets dele.... 05 Sådan samles juiceren.... 07 Tips vedr. betjening... 09 Tips vedr. ingredienser...

Læs mere

Manual til skinnelayoutprogram

Manual til skinnelayoutprogram Manual til skinnelayoutprogram Version 1.1 13. marts 2005 Skinnelayoutmanual af 13. marts 2005, version 1.1 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Oversigt over startbillede... 3 3 Menulinie... 4

Læs mere

Quilt med mange cirkler

Quilt med mange cirkler Det skal du bruge: PFAFF creative 3.0 sy- og broderimaskine PFAFF creative QUILTERS HOOP 200x200 (820940096) PFAFF forlængerbord med justerbar guide (821031096) PFAFF 0A standardtrykfod til IDT -system

Læs mere

Indsættelse af nyt hofteled (Øvelsesprogram)

Indsættelse af nyt hofteled (Øvelsesprogram) Indsættelse af nyt hofteled (Øvelsesprogram) Anbefalinger Medmindre du har fået andet at vide, må du støtte med fuld vægtbæring på det opererede De første 6 uger efter operationen anbefales det at undgå

Læs mere

Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det!

Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det! Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det! 10 trin til dig fra BaliQuilt, som hjælper dig på vej til at quilte på maskine. BONUS: Tre øvelser til at komme i gang på. Trin nr. 1 tilbehør Der er tilbehør

Læs mere

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 pia@schiermer.dk

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 pia@schiermer.dk Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 Bloggen er et online medie for både de store og de små, høje og lave, lange og brede. Bloggen er for alle på nettet også de andre. En blog, også kaldet

Læs mere

Sådan benytter du HOTLINEs ServiceDesk (SD)

Sådan benytter du HOTLINEs ServiceDesk (SD) Sådan benytter du HOTLINEs ServiceDesk (SD) Hvor finder jeg ServiceDesk?...2 Fanebladet Start Startside...3 Hvordan opretter jeg en ny opgave?...4 Hvordan laver jeg et skærmdump og får lagt det ind i min

Læs mere

TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR

TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR TIPS & TRICKS TIL EN GOD TUR Sådan sikrer du dig, at eleverne både får en sjov dag og noget fagligt med hjem. FØR TUREN Fortæl klassen om den tematur, de skal på. Lad eleverne drøfte de spørgsmål, som

Læs mere

SMARTER BY PFAFF inspireret og udviklet af førsteklassessymaskinemærket PFAFF

SMARTER BY PFAFF inspireret og udviklet af førsteklassessymaskinemærket PFAFF rugervejledning 140s 160s SMRTER Y PFFF inspireret og udviklet af førsteklassessymaskinemærket PFFF Denne husholdningssymaskine er konstrueret i overensstemmelse med IEC/EN 60335-2-28 og UL1594. VIGTIGE

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

FÅ OVERBLIK OVER LØNNEN EXCEL FOR TILLIDSREPRÆSENTANTER DEL 4: FORMATERING AF REGNEARKET INFORMATIONSBOKS

FÅ OVERBLIK OVER LØNNEN EXCEL FOR TILLIDSREPRÆSENTANTER DEL 4: FORMATERING AF REGNEARKET INFORMATIONSBOKS FÅ OVERBLIK OVER LØNNEN Få overblik over lønnen Excel for tillidsrepræsentanter Del 4: Formatering af regnearket Trin 8: Justér visningen af tallene Nu er vi færdige med selve tal-beregningerne i Excel.

Læs mere

De 2D Constraints, der findes i programmet, er vist herunder (dimension er også en form for 2D Constraint). Fig. 298

De 2D Constraints, der findes i programmet, er vist herunder (dimension er også en form for 2D Constraint). Fig. 298 Inventor 2011 - Del 1 Featuren Circular Pattern 2D Constraints Constraints er bindinger, der kan oprettes mellem de forskellige elementer i fx en Sketch. Du har allerede arbejdet med nogle af dem, programmet

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Introduktion for studerende på den Sundhedsfaglige diplomuddannelse Kom godt i gang med Fronter Introduktion for studerende på den Sundhedsfaglige diplomuddannelse Sådan

Læs mere

Behandling og træning, når knæskallen er gået af led

Behandling og træning, når knæskallen er gået af led Behandling og træning, når knæskallen er gået af led Din knæskal er gået af led. Når knæskallen går af led, hopper den oftest ud på ydersiden af knæet. Ledkapslen, som knæskallen ligger i, revner, og knæet

Læs mere

Oprettelse af Aktivitet

Oprettelse af Aktivitet Oprettelse af Aktivitet 1. Fra Organizerens forside Kalender vælges og det ønskede tidspunkt for aktiviteten. 2. Nu dukker formen frem som aktiviteten bliver oprettet med. Formen har som udgangspunkt 3

Læs mere

"Jeg garanterer. fuld. tilfredshed"

Jeg garanterer. fuld. tilfredshed "Jeg garanterer fuld tilfredshed" Du har besluttet dig for BERNINA og har dermed truffet et sikkert valg, som du vil have glæde af i mange år. I over 100 år har min familie koncentreret sig om at yde fuld

Læs mere

Brugsanvisning KEEPING THE WORLD SEWING

Brugsanvisning KEEPING THE WORLD SEWING rugsanvisning KEEPING THE WORLD SEWING SIKKERHEDSANVISNINGER Denne husholdningssymaskine er konstrueret i overensstemmelse med IEC/EN 60335-2-28. ELEKTRISK TILSLUTNING Denne symaskine skal betjenes i overensstemmelse

Læs mere

Ældresagen datastue Aktivitetsteltscentret Bavnehøj Nørre Snede Tema: Internettet på ipad. Tema. Internettet. på ipad Opdateret 29.

Ældresagen datastue Aktivitetsteltscentret Bavnehøj Nørre Snede Tema: Internettet på ipad. Tema. Internettet. på ipad Opdateret 29. n Tema Internettet på ipad Opdateret 29. marts 2016 Sofus Opdateret d. 29. marts 2016 Side 1 Indhold Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7-8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16

Læs mere

Variabel- sammenhænge

Variabel- sammenhænge Variabel- sammenhænge Udgave 2 2009 Karsten Juul Dette hæfte kan bruges som start på undervisningen i variabelsammenhænge for stx og hf. Hæftet er en introduktion til at kunne behandle to sammenhængende

Læs mere

Velkommen til 2. omgang af IT for let øvede

Velkommen til 2. omgang af IT for let øvede Velkommen til 2. omgang af IT for let øvede I dag Hjemmeopgave 1 Næste hjemmeopgave Eventuelt vinduer igen Mapper og filer på USB-stik Vi skal hertil grundet opgave 2 Internet Pause (og det bliver nok

Læs mere

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag Patientinformation om behandling med Xeplion I tiden mellem behandlingerne kan du bruge din frihed til at have mere fokus på det gode liv

Læs mere

Quilt. Det skal du bruge: Omtrentlig størrelse: 137 cm x 137 cm

Quilt. Det skal du bruge: Omtrentlig størrelse: 137 cm x 137 cm Quilt Omtrentlig størrelse: 137 cm x 137 cm Det skal du bruge: 1,5 m x 140 cm hvid satin 1,15 m x 140 cm sart lyserød satin 15 cm x 115 cm gul satin 15 cm x 115 cm muldvarpegrå satin 30 cm x 115 cm skinnende

Læs mere

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet.

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet. Gode råd om CV Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside www.jobnet.dk Alle ledige medlemmer skal oprette et CV, som A-kassen efterfølgende

Læs mere

I NV Indhold: Maj 2008 Side 1

I NV Indhold: Maj 2008 Side 1 Indhold: Skærmbillede af NV1200 Side 2 Sømme i symaskinen Side 3 Brugen af udjævningsknappen på zigzagfoden J Side 4 Overlocksøm med guide og kantskærer Side 5 Blindsting Side 6 Stretchsøm Side 7 Knaphuller

Læs mere

Picasa Web. En ressource i SkoleIntra. Version: August 2012

Picasa Web. En ressource i SkoleIntra. Version: August 2012 Picasa Web En ressource i SkoleIntra Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er PicasaWeb?...4 Kom på!...5 Google-konto...5 Når du er logget ind: Indstillinger...5 Når du er logget ind: Upload...6

Læs mere

Brugsanvisning til coverlock. Ïëîñêîøîâíàÿ øâåéíàÿ ìàøèíà. Ðóêîâîäñòâî ïî ýêñïëóàòàöèè ÐÓÑÑÊÈÉ DANSK

Brugsanvisning til coverlock. Ïëîñêîøîâíàÿ øâåéíàÿ ìàøèíà. Ðóêîâîäñòâî ïî ýêñïëóàòàöèè ÐÓÑÑÊÈÉ DANSK Brugsanvisning til coverlock Ïëîñêîøîâíàÿ øâåéíàÿ ìàøèíà. Ðóêîâîäñòâî ïî ýêñïëóàòàöèè INDHOLD: DANSK I. Navne på dele og deres funktioner... II. Forberedelse før trådning... 8 III. Trådning... 9 IV. Stingtyper...

Læs mere

Tillykke med din nye ipad. Denne guide hjælper dig med at oprette et Apple-ID mens du sætter din ipad op

Tillykke med din nye ipad. Denne guide hjælper dig med at oprette et Apple-ID mens du sætter din ipad op Tillykke med din nye ipad Denne guide hjælper dig med at oprette et Apple-ID mens du sætter din ipad op Indhold Regler for brug af ipad... 3 Skærm lås... 3 Brug af Citrix... 3 Mail og kalender... 3 Dropboks...

Læs mere

Omgang 9: 4 fm * 2 fm i næste fm, 8 fm * gentag fra * til * Omgang 10 og 11: 62 fm Omgang 12: * 9 fm, 2 fm i næste fm, * gentag fra * til * Omgang 13

Omgang 9: 4 fm * 2 fm i næste fm, 8 fm * gentag fra * til * Omgang 10 og 11: 62 fm Omgang 12: * 9 fm, 2 fm i næste fm, * gentag fra * til * Omgang 13 Hest i sort og hvid Garnforbrug: 200 gr. Sort 100 gr. Hvid, restgarn til halstørklæde Længde: Ca. 55 cm Hæklenål: nr. 4 Tilbehør: Syntetisk vat til udstopning Hoved: Slå 6 lm op med dobbelt sort garn,

Læs mere

Påklædning Bluse på og af i seng

Påklædning Bluse på og af i seng Påklædning Bluse på og af i seng Med denne vejledning håber vi at kunne inspirere jer, der i det daglige hjælpe personer med at få bluse på eller af. Eksemplerne foregår alle i seng, da der er situationer,

Læs mere

Stimulus glæder sig til at træffe dine søer.. Brugermanual

Stimulus glæder sig til at træffe dine søer.. Brugermanual Stimulus glæder sig til at træffe dine søer.. Brugermanual Indholdsfortegnelse: Til lykke med din nye Stimulus... 3 Figuroversigt Stimulus og tilbehør... 4 Før du tager Stimulus i anvendelse... 4 Beskrivelse

Læs mere

Smedejernsport & låge.

Smedejernsport & låge. Smedejernsport & låge. Art: 00094/95 Version: 205/0 Designet af: F&H Com A/S - Gl. Kattrupvej 4-875 Gedved Danmark - mail@fhcom.dk Produktet/ kassernes indhold: 5 0 8 9 Nr. 2 3 4 5 6 7 8 9 0 6 Beskrivelse

Læs mere

MANUAL ISOREADER. Ver. 04 03-10-2013 SKIOLD GØR EN FORSKEL!

MANUAL ISOREADER. Ver. 04 03-10-2013 SKIOLD GØR EN FORSKEL! MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL! ISOREADER 981 002 701 Ver. 04 03-10-2013 Indholdsfortegnelse 1 Funktion og forbindelse... 4 2 Hvad betyder de enkelte lys/ lamper... 5 3 Læs øremærke (transponder)... 6 4

Læs mere

Brændekløver turbo Benzin motor

Brændekløver turbo Benzin motor Brugsanvisning Varenr.: 9045182 Brændekløver turbo Benzin motor Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Brændekløver turbo Varenummer: 9045182 Beskrivelse: Brændekløver

Læs mere

Forord. Kære BERNINA Kunde

Forord. Kære BERNINA Kunde BERNINA 710 Forord Kære BERNINA Kunde Hjertlig tillykke! Du har besluttet dig for BERNINA og har hermed et produkt, som du vil have glæde af i mange år. I over 100 år har min familie koncentreret sig om

Læs mere

EPOS PORTAL VEDLIGEHOLD PORTAL-FORSIDE

EPOS PORTAL VEDLIGEHOLD PORTAL-FORSIDE EPOS PORTAL VEDLIGEHOLD PORTAL-FORSIDE KUNDEVEJLDNING DECEMBER 2013 E Epos Portal - Vedligehold Portal-forside Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Menupunktet "Vedligehold portal-forsiden"... 2 2

Læs mere

Forenklet byggemåde for hastighedsvisere fra Banetjenesten.dk

Forenklet byggemåde for hastighedsvisere fra Banetjenesten.dk Btj. 16.5.2015 Forenklet byggemåde for hastighedsvisere fra Banetjenesten.dk På baggrund af erfaringer er denne ny og endnu lettere måde at lave hastighedsviserne på blevet udarbejdet. Denne Byggebeskrivelse

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING

MONTERINGSVEJLEDNING MONTERINGSVEJLEDNING JABO Type VI J1003 Art.-nr 503 Type VI Medfølgende dele x2 x4 9x9 x2 90 9x9 90 380 210 9x9 90 382 x 2x19,5 x2 00 x1 11,5x11,5 x10 4,5x1 92,8 x4 2x19,5 2x19,5 04 x1 59 x9 x2 2x19,5

Læs mere

Kursus i overlocker. Trådningsdiagram til 640D.

Kursus i overlocker. Trådningsdiagram til 640D. Trådningsdiagram til 640D. Side 1 Trådningsdiagram til 925D, 929D M1034D og 940D. Side 2 Trådspændingerne: Gul 4 Rød 4 Grøn 4 Blå 4 Blå: 7 Grøn: 7 Side 3 Sådan finder man de forskellige knapper på 640D.

Læs mere

Sådan træner du, når du er blevet opereret for hoftebrud

Sådan træner du, når du er blevet opereret for hoftebrud Sådan træner du, når du er blevet opereret for hoftebrud Du er blevet opereret for hoftebrud. Det er afgørende for resultatet af operationen, at du hurtigt kommer i gang med genoptræningen, så du får en

Læs mere

Behandling og pleje af delhudstransplantater

Behandling og pleje af delhudstransplantater Patientinformation Behandling og pleje af delhudstransplantater Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling Apr. 2010 Delhudstransplantat Delhudstransplantat Et hudtransplantat bruges til at

Læs mere

Brugsanvisning 140TH ANNIVERSARY LIMITED EDITION SEWING MACHINE

Brugsanvisning 140TH ANNIVERSARY LIMITED EDITION SEWING MACHINE Brugsanvisning 140TH ANNIVERSARY LIMITED EDITION SEWING MACHINE SIKKERHEDSANVISNINGER Denne husholdningssymaskine er konstrueret i overensstemmelse med IEC/EN 60335-2-28. Elektrisk tilslutning Denne symaskine

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET GUIDE 6 Noget om blænde GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET 2015 LÆRfoto.dk Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Blænde... 4 Blænde og dybdeskarphed... 5 Blænde og lyset... 6 LÆRfoto.dk s serie af guides

Læs mere

ViTal. Første start et overblik. ViTal bjælken. ViTal Læsebjælken. ViTal Kom godt igang

ViTal. Første start et overblik. ViTal bjælken. ViTal Læsebjælken. ViTal Kom godt igang ViTal Første start et overblik Når ViTal starter første gang med fabriksindstillingerne vises to ting på skærmen: ViTal bjælken Stemmen som er valgt afhænger af hvilke der er tilgængelige på maskinen;

Læs mere

DSB Kolonnehus Svenstrup J.

DSB Kolonnehus Svenstrup J. DSB Kolonnehus Svenstrup J. Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Start med at lime de fire stykker med murstensmønster samt de to stykker med hul der

Læs mere

BLOMSTRET CLUTCH DET SKAL DU BRUGE

BLOMSTRET CLUTCH DET SKAL DU BRUGE creative 1.5 BLOMSTRET CLUTCH Sy denne smukke blomstrede clutch, som er pyntet med broderier fra PFAFF creative 1.5 sy- og broderimaskinen. Embroidery Intro-softwaren til din PC gør det nemt at kombinere

Læs mere

Montagevejledning til Proff Litho- og Grafikpresse

Montagevejledning til Proff Litho- og Grafikpresse Montagevejledning til Proff Litho- og Grafikpresse TofKo - Nørremarksvej 27-9270 Klarup Tlf.: 9831 7711 - Fax: 9831 7755 - E-mail: info@tofko.com - www.tofko.com Tillykke med din nye Norup grafikpresse

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA

BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA Side 1 til videokamera Introduktion Videokameraet er et IP-videokamera. Det kan tilsluttes med et netværkskabel (nødvendig for registrering på det online kontrolpanel) eller

Læs mere

C-Tec Temple of Gold Spillebeskrivelse Rev. 02 Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg

C-Tec Temple of Gold Spillebeskrivelse Rev. 02 Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg C-Tec Temple of Gold Spillebeskrivelse Rev. 02 Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. GENERELT OM TEMPLE OF GOLD 3 2. GEVINSTTAVLEN 4

Læs mere

creative performance Techniques book

creative performance Techniques book creative performance Techniques book 1 Indstillingsmenu 1.1 Ejers navn 1.2 Dobbeltnål 2 Quiltning 2.1 Frihåndsquiltning 2.2 Quiltning i sytilstand 3 4 Indholdsfortegnelse Syning af kombinationer Stitch

Læs mere

Rammesamlinger med DOMINO brikker

Rammesamlinger med DOMINO brikker Nr. 542 Rammesamlinger med DOMINO brikker A Beskrivelse Med DOMINO træsamlingssystemet kan snedkere og tømrere hurtigt og enkelt fremstille rammesamlinger. DOMINO brikken kombinerer egenskaberne ved en

Læs mere

Alf og Alfabetet. - lær bogstaver, ord og begreber. Vejledning

Alf og Alfabetet. - lær bogstaver, ord og begreber. Vejledning Alf og Alfabetet - lær bogstaver, ord og begreber Vejledning Indholdsfortegnelse Forord 3 Sådan navigerer du rundt i Alf og Alfabetet 4 A - Lær bogstaverne 4 L - Stav ordet 5 F - Skriv ordet 5 E - Kombiner

Læs mere

Indsættelse af nyt hofteled

Indsættelse af nyt hofteled Information og øvelsesprogram Indsættelse af nyt hofteled med restriktioner Fysioterapien Indholdsfortegnelse Restriktioner side 2 Andet side 4 Bilkørsel side 5 Øvelsesprogram side 6 Liggende øvelser side

Læs mere

Elna Lotus på MoMA. Lotus var for Elna en salgssucces over hele verden med over en million solgte maskiner.

Elna Lotus på MoMA. Lotus var for Elna en salgssucces over hele verden med over en million solgte maskiner. Elna Lotus på MoMA En kompakt symaskine med et unikt design: Den originale Elna Lotus fra 1968 er udstillet på The Museum of Modern Art (MoMA) i New York. Lotus var for Elna en salgssucces over hele verden

Læs mere

2 takts benzindrevet kædesav på teleskopskaft, justerbar fra 2,5 til 4,0 meter, med bæresele. Hækkeklipper (9044213) købes separat.

2 takts benzindrevet kædesav på teleskopskaft, justerbar fra 2,5 til 4,0 meter, med bæresele. Hækkeklipper (9044213) købes separat. Topsav / hækkeklipper Varenummer: 9044212 og 9044213 Beskrivelse: 2 takts benzindrevet kædesav på teleskopskaft, justerbar fra 2,5 til 4,0 meter, med bæresele. Hækkeklipper (9044213) købes separat. Indledning:

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker - KNÆBUKSER

Vejledning i dragtsyningsteknikker - KNÆBUKSER Tekst: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer Foto: Birger Lund Redaktion: Dragtgruppen 2 SY-VEJLEDNING TIL KNÆBUKSER 1700-tallets mandsbukser var knæbukser. Bukserne var forholdsvis snævre og blev lukket foran

Læs mere

En hæklet havfruehale

En hæklet havfruehale En hæklet havfruehale Her finder du en gratis vejledning til, hvordan du kan hækle din egen havfruehale. Havfruehalen er designet af Maria Buck Jensen og du kan finde hjælp og flere billeder på. Maria

Læs mere

Få mere synlighed! Vejledningshæfte

Få mere synlighed! Vejledningshæfte Få mere synlighed! Vejledningshæfte Vejledning Sådan kommer dit arrangement på OplevRudersdal.dk Dit arrangement kommer nemt og enkelt på www.oplevrudersdal.dk ved at du opretter dit arrangement på hjemmesiden.

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Knæhængselsbandage -instruktion og vejledning

Knæhængselsbandage -instruktion og vejledning Ortopædkirurgisk Afdeling Knæhængselsbandage -instruktion og vejledning Patientinformation www.koldingsygehus.dk Indhold: Indledning Restriktioner Vejledning i af- og påtagning af skinnen Træning Øvrige

Læs mere

I NV4000 Som broderimaskine.

I NV4000 Som broderimaskine. Hvis du kun ønsker at sætte et broderi på. Sådan påbegynder du et broderi: 1. Løft nålen ved at aktivere knappen på maskinen (billede nr. 1). 2. Tryk på knappen for at skifte til anden trykfod (billede

Læs mere

Bristet akillessene uden operation (Øvelsesprogram)

Bristet akillessene uden operation (Øvelsesprogram) Bristet akillessene uden operation (Øvelsesprogram) DE FØRSTE 4 UGER Du får en støvle (Rom Walker) på foden, så din fod sidder i spidsfods stilling. Din fod skal være i støvlen hele døgnet i 4 uger. Du

Læs mere

Sorteringsmaskinen. Hej med dig!

Sorteringsmaskinen. Hej med dig! Sorteringsmaskinen Hej med dig! Jeg er Thomas Tandstærk, og jeg ved en masse om teknik og natur. Jeg skal lære dig noget om at lave forsøg og undersøgelser. Når klassen er færdig får I et flot diplom!

Læs mere

- det øger genkendeligheden og styrker personligheden

- det øger genkendeligheden og styrker personligheden - det øger genkendeligheden og styrker personligheden Du har fået svært ved at huske og finde rundt. Du flytter i plejebolig, men har svært ved at finde din egen dør. Du tager din gamle dør med, som du

Læs mere

Pladeudfoldning, Kanaler

Pladeudfoldning, Kanaler 2009 Pladeudfoldning Kanaler Teoretisk gennemgang af de grundlæggende færdigheder inden for Pladeudfoldning, Kanaler Teknisk Isolering AMUSYD 06 02 2009-1 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2

Læs mere

Indhold. Opdateringskit til NV4000D II Side 1

Indhold. Opdateringskit til NV4000D II Side 1 Premiumpakke 2 Indhold Pakkens indhold 2 Indhold på Cd-rom 2 Oversigt over installationen.2 Pc ens kapacitet 2 Installationen..3 Hvis der bruges et USB-medie...5 Hvis det er via computer..5 Brugsanvisning

Læs mere

VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER

VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Sikkerhedshenvisninger Ved brug af et elektrisk apparat skal det tages følgende grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger. Læs venligst alle sikkerhedsforskrifter grundigt

Læs mere

STIGA PARK 100 B 8211-3014-08

STIGA PARK 100 B 8211-3014-08 STIGA PARK 100 B 8211-3014-08 1. F G 2. H 3. 4. 2 DK DANSK SYMBOLER Følgende symboler findes på maskinen for at minde Dem om den forsigtighed og opmærksomhed, der kræves ved brug af maskinen. Symbolerne

Læs mere

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF 10/28/2015 KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF Af Nichlas, Lizette, Jake og jonas indholdsfortegnelse Inledning... 3 Problemformulering... 3 Om SAF.... 3 Brainstorming for SAF... 3 Valg af idé.... 4 Færdige produkt...

Læs mere