Thunderbird en guide. Hanne B. Stegemüller 8. juni 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Thunderbird en guide. Hanne B. Stegemüller 8. juni 2015"

Transkript

1 Thunderbird en guide Hanne B. Stegemüller 8. juni 2015

2 Den bedste -klient Jeg har brugt Thunderbird i ca. 10 år, og det er med baggrund i den erfaring, jeg nu skriver denne guide. Herudover har jeg set denne video i forbindelse med gennemgangen. Det er en god video. Thunderbird er en del af Mozillafamilien, der er Open Source; dermed er Thunderbird gratis og bliver ved med at være det. Det er en -klient på linje med Outlook, men der er langt flere muligheder for at tilpasse programmet. Der er lagt meget vægt på at holde styr på rigtig mange mails. Dette emne behandles på side 13 ff.

3 Installation Det er let at komme i gang, for når man først har downloaded og klikket på exe-filen, går resten nærmest af sig selv. Der kommer ingen Crapware med ved downloaden. Exefilen henter du her. Fx skulle man før i tiden kende til SSL, IMAP og SMTP, og det gør kun nørderne. Nu er det tilstrækkeligt at angive navn, -adresse og password, så klarer Thunderbird selv resten. Jeg har lavet en komplet ny installation for at kunne skrive denne guide. Jeg downloadede fra ovenstående link og fik denne fil: Thunderbird Setup Når man klikker på knappen, får man mulighed for standardinstallation eller Brugerdefineret. Jeg valgte standard. Nederst i hjørnet kan man markere, om Thunderbird skal være standardprogram til mails. Der er på forhånd sat flueben. Næste trin er at indtaste navn, -adresse og password. Thunderbird finder selv ud af, om du har en POP3-konto eller en IMAP-konto. Det kan din udbyder oplyse, hvis du er i tvivl. Som hovedregel bør det være sådan, at når du klikker næste, får du vist udbyder og kontotype. Ved klik på næste vises mailboksen og installationen er færdig.

4 Få fyldt noget i Hvis der ikke vises nogen s i det store tomme område, skyldes det, at der endnu ikke er hentet nogen mail. Tryk på Hent meddelelser oppe i øverste venstre hjørne. Nu skulle der gerne vises mails. Thunderbird kan automatisk hente mails fx hvert andet minut. Gå til Funktioner > Kontoindstillinger > Serverindstillinger og vælg under Serverindstillinger hvor ofte, du vil hente nye mails. Min står fx til hvert andet minut. Hvis du vil have flere mailkonti knyttet til Thunderbird fx både din almindelige mail men også din Gmail skal du gå til Funktioner > Kontoindstillinger og tilknytte den ekstra konto. Jeg prøvede for sjov at knytte min Gmail til. Thunderbird hentede ret hurtigt (ca. tre minutter) de gamle mails ind. Det tog væsentligt længere tid for Bullguard (mit sikkerhedsprogram) at behandle alle de mails. Hvis du henter ind fra Gmail, får du alle de kendte undermapper med fx Stjernemarkerede, Spam, Vigtigt osv.

5 Kontoindstillinger Generelt: Kig alle felterne og menuerne grundigt igennem, for det er her, du opsætter hele programmet fx også din signatur. Det sker i Kontoindstillinger og klik på kontonavnet allerøverst. Serverindstillinger: Den skal du ikke røre ved, da det er de oplysninger, programmet selv fandt frem til, da du installerede. Kopier og mapper: Den er god at dyrke lidt. Jeg har fx ved afsendelse lagt en skjult kopi til min Gmail, så Gmail er en form for backup. Jeg har mærke i Arkiver meddelelse, og så Mappen arkiv. Jeg vender tilbage til arkiver senere.

6 Kontoindstillinger fortsat Komposition og adressering: Her tager man stilling til, om ens svar skal stå øverst eller nederst, om der skal tilføjes en signatur, om meddelelsen skal være i HTML eller ej. Adressering: Jeg har bare mit mærke til at stå på Global LDAP, og hvad resten er for noget, ved jeg faktisk ikke. Spam-indstillinger: Lad alt stå til standard især Stol på serverevalueringer: SpamAssasin. Jeg får stort set aldrig spam, så dette virker. Synkronisering og Lager: Lad alt stå til standard. Jeg har aldrig rørt noget her.

7 Det sidste om Kontoindstillinger Kvitteringer: Øverste punkt Brug mine globale kvitteringsindstillinger for denne konto Tryk på Globale indstillinger og vælg hvordan du vil behandle anmodninger om kvittering. Selv har jeg mærke i Send aldrig en kvittering, for jeg synes ikke, det kommer afsender ved, om jeg har læst hans/hendes mail. Når du er færdig med dine indstillinger herinde, trykker du OK og kommer tilbage, hvor du kom fra. Endnu engang OK og du er ude på forsiden med Kontoindstillingerne. Sikkerhed: Hos mig er dette menupunkt blankt, men der er mulighed for at angive Digital Signatur, Kryptering og Certifikater. Udgående server SMTP: Din udbyder kan oplyse dig om Servernavn, Port, Forbindelsessikkerhed, og godkendelsesmetode. Du skal bruge oplysningerne for at kunne sende mails. Muligvis har Thunderbird selv fundet ud af at sætte dem ind. Igen: Brug noget tid på at dyrke detaljerne i Kontoindstillinger, for det er her, du laver hele den vigtige opsætning af Thunderbird, som du vil have det. Du kan naturligvis altid vende tilbage på et senere tidspunkt og justere dine indstillinger.

8 Lige efter programmet indlæses 1. gang Det er muligt, at eventuelle billeder i en mail ikke vises. Løsning: Gå til Funktioner > Indstillinger. Vælg Privatliv. Sæt mærke i Tillad eksternt indhold i meddelelser, så vises billederne. Funktioner > Indstillinger > Avanceret > Avancerede indstillinger fører til aboutconfig. Videoen, som jeg henviser til, har en beskrivelse af, at man skal sætte følgende til True, men dem kan jeg ikke finde. De må høre til en tidligere version af Thunderbird? mailnews.message_display.disable_remote_image mail.identity.default.suppress_signature_separator aboutconfig er programmets nerve, og jeg anbefaler ikke almindelige brugere at rode rundt her. Jeg har aldrig selv haft behov for det.

9 Diverse funktioner Printe: Selv om det måske ikke er det, man har mest behov for, skal man selvfølgelig kunne printe. Har man har en mail åben, klikker man på Flere funktioner, når man vil printe. Står man ude i oversigten med alle mails, kan man få printikonet frem ved at højreklikke på det blanke område (se pilen), vælge Tilpas og så trække printerikonet op i det blanke område. Så vil man kunne udskrive den eller de markerede mails.

10 Importere adressebøger/kontakter Hvis man har brugt et andet mailprogram eller en webmail, vil man typisk have brug for at importere sine kontakter (eller alt muligt andet) til Thunderbird. Programmet kan håndtere alle de mest gængse formater, hvor det vigtigste er vcard, men der er også mulighed for Eudora, Outlook, Outlook Express og Tekstfiler herunder csv. Man laver en eksport til det foretrukne format i det program, man kommer fra, og så importerer man til Thunderbird. Det sker i Funktioner > Importer > Adressebøger. Vælg det ønskede format og udpeg herefter filen, der rummer din eksport.

11 Temaer Ophavsmanden til videoen jeg henviser til, er vild med temaerne, og de er da også en stor styrke ved Thunderbird. Jeg synes nu ikke, det er så vigtigt. Temaerne bevirker, at man kan få Thunderbird til at have look and feel nøjagtig, som man synes. Der er hundredvis af temaer. For at finde nye temaer: Gå til Funktioner > Tilføjelser > Temaer. Vælg et tema og klik yderst til højre på det lille grønne (i hvert fald hos mig er det grønt) tandhjul for at installere denne tilføjelse. Han foreslår Noia Fox, som ganske rigtigt er meget flot. Du finder det lettest ved at søge på Fox (uden anførselstegnene). Når det er installeret, skal Thunderbird genstartes, før ændringerne træder i kraft. Mit foretrukne tema er Walnut 2, men smag og behag er heldigvis forskelligt. Jeg vil nu nok prøve Noia Fox i et par dage

12 Backup Backup af måske mange tusind mails er vigtigt. I videoen foreslår han, at man gør det vha %appdata% Gå til startmenuen, skriv %appdata%, klik på Roaming,, naviger til Thunderbird, og kopier hele mappen til fx et USB-stik. Så får du alle settings og s med. Hos mig er stien C:\Users\HBS\AppData\Roaming. Det tog lidt tid at kopiere alle mine mails, da jeg havde 2,13 GB. Selv bruger jeg programmet Mozbackup, der kan lave backup af såvel Thunderbird som Firefox. Jeg har brugt det i mange år, og har også prøvet at lave restore herfra,; det foregår problemløst.

13 En anden god video - highlights Her er 36:11 minutters meget dybdegående video om Thunderbird. Den er virkelig god og kommer fra Pcclasses. Jeg bringer nogle highlights: Thunderbird er hurtig og enkel. Skal du lære din bedsteforældre at bruge , er Thunderbird den rigtige løsning Programmet kan gøres mere avanceret med tilføjelser. Det er uhyre let at lave tilføjelser til adressebogen: Åbn en mail og klik på ikonet umiddelbart til højre for afsenderens -adresse. Så er vedkommende tilføjet din adressebog. Chat = Kobling til Facebook. Når der er skabt forbindelse til Facebook vises alle online-kontakter øverst i vinduet. Klikker man på et af navnene, vil tidligere korrespondancer blive vist, hvis der altså er nogen. Man kan også starte en chat herinde ved at klikke på den lille firkant lige til højre for et markeret navn. Alt dette sker altså uden, at man er på Facebook.

14 En anden god video - highlights Åbner du flere s ad gangen, vises hver mail på sit eget faneblad, hvilket gør det let at hoppe fra den ene mail til den næste, når man kan have mange åbne på én gang. Menulinje og maillinje: Højreklik oppe på det blanke område og sæt flueben ved både menulinje og maillinje, så du har alle de menuer, du kender. Tilpas evt. med nye funktioner, som trækkes op i maillinjen. Jeg har fx trukket Svar op i denne linje. Integration med Dropbox: En smart mulighed for at sende links til filer i Dropbox, når fx en video er for stor til at blive sendt med mail. Det der sendes, er alene et link. Gør sådan: Gå til Funktioner > Indstillinger > Vedhæftede filer > Tilføj (fortsættes på næste slide)

15 En anden god video - highlights Vælg en online opbevaringstjeneste. Vælg Dropbox > Opret konto. Log på Dropbox med brugernavn og password. Næste gang du sender en mail og klikker på Vedhæft, vil du bemærke, at der er kommet et ekstra menupunkt, der hedder Filelink > Dropbox. Udpeg den store fil på sædvanlig vis. Filen skal lige loades og linket skal lige dannes, men du får besked inde i mailen, når disse processer er færdige. Tilføjelsen Send later : Af og til vil man ikke sende en på det tidspunkt man skriver den; det problem løser Send later. Installer tilføjelsen og genstart Thunderbird. Skriv mailen og gå op i Filer og vælg Send senere. Her kan man så planlægge afsendelsen til fx 15 minutter senere. Når man trykker på fx 15 minuttes forsvinder meddelelsen fra skærmen, og den bliver sendt 15 minutter senere. I mellemtiden ligger den i mappen Kladder.

16 Daglig brug Resten af denne guide vil handle om daglig brug af Thunderbird og vil fokusere på det at håndtere store mængder af s. Jeg beskriver primært funktioner, jeg selv bruger rigtig meget. En af programmets store styrker er, at man kan gemme virkelig mange e- mails men stadig bevare overblikket over sin indbakke. Det sker med mærkning, lynfiltre, arkivering og meddelelsesfiltre.

17 Mærkning/Mærkater De grønne pile viser de funktioner, jeg nu vil komme ind på. Mærkat: Når en ankommer,og man står på oversigten over alle mails eller når man har en mail åben, kan den pågældende mail tildeles en mærkat. Thunderbird er født med 26 mærkater, men man kan selv tilføje flere.

18 Mærkning/Mærkater Man tildeler en mærkat ved at klikke på ikonet Mærkat (sjovt nok ) Man kan selv ændre på mærkaternes farve og tekst. Det gøres ved at gå til Mærkat og så Håndter mærkater Det helt stærke ved mærkaterne er, at man kan vælge, at man kun vil have vist de mails, der har fx mærkaten Projekt. Det gøres til højre for teksten Vis, hvor der som default står Alle. Det er en drop Down box, hvor man kan vælge den relevante mærkat. En mail kan have flere mærkater. En visning kan gøres til en virtuel mappe.

19 Lynfilter Lynfilter er et stærkt værktøj til at filtrere stor mængder af mails. Filteret fungerer som en simpel søgning på en tekst/nogle ord. Kombinerer man mærkater med lynfilteret, kan man meget hurtigt finde en bestemt mail blandt flere hundrede eller tusinde. Selv om man skifter mappe, kan man ved at klikke på den lille røde knappenål i venstre side få lov at beholde de valgte filtre.

20 Meddelelsesfiltre Endnu en stærk funktion er Meddelelsesfiltrene. De er også med til at skabe overblik over indbakken. Gå til Funktioner > Meddelelsesfiltre. Så kan du enten lave et nyt filter eller redigere et eksisterende.

21 Meddelelsesfiltre Vær opmærksom på, at det er bedst, at vælge Match en af følgende, da man ellers kan risikere at få filtreret for meget fra. Som det ses, kan hvert filter rumme flere afsenderes s-adresser (det er -adresser der gemmer sig under det jeg har malet over. Jeg bruger primært disse filtre til at få sat mærkater på automatisk, men der er mange andre muligheder. Der kan udføres flere handlinger pr. filter. Prøv at eksperimentere lidt med disse filtre, så kan du se hvor mange anvendelsesmuligheder, der er.

22 Arkiverne Hvis man står på en meddelelse ude i oversigten, kan man ved blot at taste a få arkiveret meddelelsen. Hvis der ikke findes nogen arkiver i forvejen, vil der som standard blive oprettet en arkivmappe, der tager navn efter det aktuelle årstal. Hvis man er inde på en konkret , kan man arkivere den ved at trykke på Arkiver oppe i højre hjørne. Kombinerer man arkivet med mærkater og lynfilter, kan man meget let få et overblik over selv rigtig mange mails.

23 Afslutning Hvis du behøver hjælp er du altid velkommen til at spørge i gruppen. Det bedste og mest dedikerede sted at få hjælp på dansk til samtlige Mozillaprodukter er på Ludvigs Hjørne, hvor Kim Ludvigsen har specialiseret sig i alt muligt om Mozillafamilien. Tilbage er der kun at sige god fornøjelse med verdens bedste program. Der er mange flere muligheder, end dem jeg har beskrevet, men jeg tror, jeg har fået alt det vigtigste med. Bare gå i gang med at udforske. Hvis du synes, der mangler noget, er du velkommen til at kontakte mig.

OnLibri.dk. Outlook 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com

OnLibri.dk. Outlook 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com Outlook 2007 Torben Lage Frandsen 2008 Torben Lage Frandsen & OnLibri Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne bog må gengives, lagres i et søgesystem eller transmitteres i nogen form eller med

Læs mere

Manual for installation og brug af Bullguard

Manual for installation og brug af Bullguard Manual for installation og brug af Bullguard af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. Først et par ord om programmet Bullguard og min oplevelse af programmet. Det er et dansk antivirus-program,

Læs mere

Guide til Outlook 2007

Guide til Outlook 2007 Guide til Outlook 2007 Indholdsfortegnelse Kom godt i gang med Outlook 2007... 1 E-mails... 2 Mappestruktur... 2 Reading Pane... 3 Out-of-Office... 3 Signatur... 4 Arkivering... 5 Autoarkivering... 6 Åbent

Læs mere

Picasa 3 Vejledning. Oktober 2011. www.skive.dk

Picasa 3 Vejledning. Oktober 2011. www.skive.dk Picasa 3 Vejledning Oktober 2011 www.skive.dk Picasa3 Grundlæggende Indhold PICASA3 GRUNDLÆGGENDE... 1 LIDT OM PICASA3... 2 DOWNLOAD AF PICASA3... 2 INSTALLATION AF PICASA PHOTOVIEWER (FOTOVISER)... 4

Læs mere

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen Lær din mac at kende Poul Erik Larsen Indholdsfortegnelse 03 Mac en udvendigt 04 Skrivebordet 05 Æble-menuen 06 Finder-menuen 07 Arkiv-menuen 08 Dock 10 Hvilket styresystem? 11Systemindstillinger 11 Generelt

Læs mere

Velkommen til AgeForce

Velkommen til AgeForce Velkommen til AgeForce Kapitel 1... 2 Opret din egen profil... 2 Log ind - og log ud - på AgeForce.... 4 Kapitel 2... 5 Fanebladet Hjem din profil... 5 Kapitel 3... 6 Rediger din profil... 6 Rediger dine

Læs mere

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det, der står efter @ sætter serverne i stand til at finde ud af, hvor mailen skal hen og hvorfra den kom

Læs mere

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Opdateret: 31. januar 2011 Danmarks Kirkelige Mediecenter og Y s Region Danmark Materialet må ikke videregives i nogen form

Læs mere

Trygt i gang. Det første kig på Internet Explorer Når du surfer på nettet, Tidligere bragte skoler. Det kan du lære i denne Internetskole

Trygt i gang. Det første kig på Internet Explorer Når du surfer på nettet, Tidligere bragte skoler. Det kan du lære i denne Internetskole Det kan du lære i denne Internetskole Trygt i gang Hvad skal du bruge af udstyr og programmer for at komme på internettet? Hvilken udbyder og hvilken betalingsform skal du vælge? Hvordan ser Internet Explorer

Læs mere

IT Manual for Borup IF Fodboldafdelingen

IT Manual for Borup IF Fodboldafdelingen IT Manual for Borup IF Fodboldafdelingen Version 1.0-2. aug. 2010 Side 1 af 43 Denne manual et opslagsværk over de mest almindelige funktioner som du som bruger kommer ud for. Den gennemgår de IT systemer

Læs mere

Lotus Notes. i Hillerød Kommune. Sådan får du mest ud af Lotus Notes Kom godt i gang Kom videre Brug som reference

Lotus Notes. i Hillerød Kommune. Sådan får du mest ud af Lotus Notes Kom godt i gang Kom videre Brug som reference Lotus Notes i Hillerød Kommune Sådan får du mest ud af Lotus Notes Kom godt i gang Kom videre Brug som reference Indhold Sådan bruger du denne guide Sådan bruger du denne guide 3 Notes for første gang

Læs mere

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system)

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Indholdsfortegnelse Rart at vide Generelt om CMS modulet Sådan benytter du CM-systemet til at rette på din hjemmeside Ændring af sider / opret af sider Indsætning

Læs mere

DESIGN-PARTNER VEJLEDNING. af Vivian Høxbro. og Jubbe Netterstrøm

DESIGN-PARTNER VEJLEDNING. af Vivian Høxbro. og Jubbe Netterstrøm DESIGN-PARTNER VEJLEDNING af Vivian Høxbro og Jubbe Netterstrøm FORORD 29. april 2014 Design-Partner er udviklet med specielt henblik på den professionelle strikdesigner. Ved hjælp af Design-Partner er

Læs mere

OnLibri.dk. PowerPoint 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com

OnLibri.dk. PowerPoint 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com PowerPoint 2007 Torben Lage Frandsen 2008 Torben Lage Frandsen & OnLibri Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne bog må gengives, lagres i et søgesystem eller transmitteres i nogen form eller

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

PC Kursus I. P. Schmidt. Grundkursus.

PC Kursus I. P. Schmidt. Grundkursus. PC Kursus I. P. Schmidt Grundkursus. Start. Det er ikke svært. Det er sjovt! Kabale. Vi skal til at lægge kabale. Nogle vil nok undre sig over, at vi skal til at spille spil! Grunden til dette er, at det

Læs mere

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11 SkoleKom Begyndervejledning Tilpasset FirstClass version 11 1 Om SkoleKom... 3 1.1 Download og installation af FirstClass-programmet... 4 1.2 Log på SkoleKom... 5 1.3 Dit SkoleKom-skrivebord... 5 1.4 Sådan

Læs mere

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP Velkommen til CMS modulet på din DanaWebshop, som du skal benytte for at opdatere din webshop med produkter, produktsider, infosider med mere. I DanaWeb kalder vi CMS

Læs mere

Introduktion Mamut Online Backup

Introduktion Mamut Online Backup Mamut Active Services Introduktion Mamut Online Backup Version 4 MOB.BKL.INTRO.DK.040.01 Mamut Online Backtup Mamut Online Backup Indhold Mamut Online Backup... 3 Nyheder i version 4... 4 Introduktion...

Læs mere

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 TYPO3 manual DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 Det første afsnit, Introduktion til systemet, giver et hurtigt overblik over mulighederne.

Læs mere

Jens Holm. Er du nervøs for, at uvedkommende læser med, når du sender mails? Og er det overhovedet sikkert at sende en god gammeldags e-mail?

Jens Holm. Er du nervøs for, at uvedkommende læser med, når du sender mails? Og er det overhovedet sikkert at sende en god gammeldags e-mail? 1 af 16 29-01-2014 12:15 Publiceret 22. januar 2014 kl. 16:01 på cw.dk/art/229651 Printet 29. januar 2014 Guide: Så nemt kommer du i gang med e-mail-kryptering Undgå at andre kan snage i dine e-mails og

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

OnLibri.dk. Word 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com

OnLibri.dk. Word 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com Word 2007 Torben Lage Frandsen 2008 OnLibri Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne bog må gengives, lagres i et søgesystem eller transmitteres i nogen form eller med nogen midler grafisk, elektronisk,

Læs mere

så dagens lys i 1998. Hurtigt overtog den positionen

så dagens lys i 1998. Hurtigt overtog den positionen GOOGLE-SKOLEN Det kan du lære i skolen Lær Googles tilbehør at kende. Glem alt om søgning på nettet du får gratis e-mail, tekstbehandling, kalender, billedbehandling med mere. I dette nummer: Lær at bruge

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012

KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012 KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012 KaBoo brugermanual Kom igang med KaBoo Med denne manual kan du hurtigt komme i gang med at bruge KaBoo - DKMs kalender- og bookingsystem. Manualen indeholder

Læs mere

OUTLOOK 2010 LÆR DET SELV

OUTLOOK 2010 LÆR DET SELV OUTLOOK 2010 LÆR DET SELV KIM KRARUP ANDERSEN OUTLOOK 2010 LÆR DET SELV De nye muligheder i Outlook 2010 E-mail det grundlæggende og det smarte Hold styr på kontakter, aftaler og opgaver KIM KRARUP ANDERSEN

Læs mere

FSB Skolevangen I og II: Guide. Til. Netværket

FSB Skolevangen I og II: Guide. Til. Netværket FSB Skolevangen I og II: Guide Til Netværket Indholdsfortegnelse Forord...3 Velkommen...3 Tilgang til administrations siden (mail konti og sikkerhed)...4 Mail generelt...5 Brug af administrations siden

Læs mere

Vejledning til NETOPweb - NETOPs hjemmesidesystem Version 3 Januar 2010

Vejledning til NETOPweb - NETOPs hjemmesidesystem Version 3 Januar 2010 Vejledning til NETOPweb - NETOPs hjemmesidesystem Version 3 Januar 2010 Vejledning til NETOPweb - NETOPs hjemmesidesystem Side 1 1. INTRODUKTION 3 1.1 Support 3 2. START NETOPWEBS ADMINISTRATIONSMODUL

Læs mere

Introduktion til billeddatabasen

Introduktion til billeddatabasen Introduktion til billeddatabasen Colourbox.dk Colourbox.dk er den billeddatabase som Odense Kommune har købt licens til. Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er ubegrænset download af billeder. I materialet

Læs mere