Ønske om at have samme muligheder i web-interface som i system-system. Ønske om at have samme muligheder i web-interface som i system-system.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ønske om at have samme muligheder i web-interface som i system-system. Ønske om at have samme muligheder i web-interface som i system-system."

Transkript

1 DIADEM, kommentarer til konceptbeskrivelse Id Emne Kommentar Uddybelse DIADEMs svar k1 Web-interface, rapporter Rapportskabeloner i webinterface. Ønske om at have samme muligheder i web-interface som i system-system. I forbindelse med lancering af kerneydelsen i 2011 vil dette ikke være en mulighed. Web-interfacet vil dog understøtte selektiv visning/eksport/deling af enkelte ejendomsoplysinger i en rapport.på sigt, i senere faser, er det muligt at DIADEM åbner op for at yderligere skabeloner kan tilgås i web-interfacet. k2 Web-interface, rapporter Mulighed for at inkludere eget logo i en DIADEM rapport igennem web-interface. Ønske om at have samme muligheder i web-interface som i system-system. Muligheden for at inkludere eget logo i en købt DIADEM rapport via web-interfacet har vi valgt ikke at understøtte på baggrund af overvejelser omkring drift/support udfordringer. Ligeledes vil det være umuligt at styre rapporters udseende, hvilket kan give problemer i forhold til både æstetik og brugbarhed af rapporten. k3 Rapporten Ønske om én samlet rapport, og ikke en rapport med tilknyttede pdf-filer. Unik id og dele-link skal henvise til eet dokument i web-interface. Mulighederne for at knytte alle ejendomsoplysningerne i én visning/fil hænger sammen med datakildernes leveranceformat. Der arbejdes målrettet på at skabe et så brugbart "samlet" format som muligt. k4 Betaling Der ønskes en grace-periode. Væsentligt for forretningsmodel og brug af professionelle. Som det fremgår af konceptbeskrivelsen arbejdes der på en afklaring af denne mulighed. k5 Fuldmagt Der ønskes en hensigtsmæssig fuldmagtsløsning, som ikke komplicerer de professionelles arbejde med indhentning af ejendomsoplysninger. Der foreslås en løsning der kobler DIADEM fuldmagtsløsning med Tinglysningsrettens. Som det fremgår af konceptbeskrivelsen arbejdes der i første omgang på en løsning baseret på tro-og-love-erklæring. Og en kobling til en fællesoffentlig fuldmagtsløsning, når denne er etableret

2 k6 Generel funktionalitet Formulering "der har adgang til samme funktionalitet som webinterfacet - samt en række yderligere services" skaber forvirring omkring evt. forskelle mellem web-interface løsning og system-system løsning. Der ønskes samme muligheder i web-interface som i system-system løsninger. Dette er omformuleret så det står klart at forskellen er begrænset til muligheden for at definere og udstille egne rapportskabeloner i en system-system løsning. k7 Support/drift Overvejelse omkring hensigtsmæssigheden i at DIADEM har en dedikeret supportfunktion i forbindelse med spørgsmål til datakvalitet og andre henvendelser fra brugere af DIADEM. Der er bekymring for brugervenligheden såfremt DIADEM udelukkende sender brugere videre til dataejere i forbindelse med tvivl/fejl eller andet. EBST vil supportere selve DIADEM løsningen. Altså forespørgselsmotor og webinterface. Datakilderne vil fortsat have ansvaret for at supportere og drifte i forhold til datakvalitet osv. DIADEM er opmærksomme på at etablere et hensigtsmæssigt "hjælp" system i web-interfacet, ligesom system-system anvendere vil få adgang til dokumentation, også ifht. support på dataniveau. k8 System-system, rapporter Ønske om 100% strukturerede dataleverancer fra DIADEM. DIADEM vil være et mere relevant og brugbart produkt såfremt al data kan leveres struktureret, direkte i det forespørgende system. DIADEM er opmærksomme på hensigtsmæssigheden i at levere strukturerede data, hvor relevant. DIADEMs muligheder for at levere struktureret fra data hænger snævert sammen den måde datakilderne udstiller data på. k9 Betaling Ønske om kreditkundeforhold, Vigtigt for convenience. således at der kan faktureres opsamlende. Desuden væsentligt at der kan udskrives en "kontooversigt" så forbrug kan dokumenteres. Kommentar taget til efterretning. Endelige vilkår og muligheder for kreditkundeforhold er stadig under udarbejdelse.

3 k10 Data Ønske om på sigt at inkludere alle relevante oplysninger relateret til ejendomshandel i DIADEM. Relevant for DIADEM har fokus på at udstille registeroplysninger, som er offentligt registrerede forretningsmodel, optimering samt lovpligtige for sælger at oplyse ved ejendomshandel og/eller hæfter juridisk på af processer og convenience. ejendommen, der handles. k11 Fuldmagt Ønske om en "tro & love" løsning på dokumentation af fuldmagt. Væsentligt for bibeholdelse af uproblematiske arbejdsgange. Som det fremgår af konceptbeskrivelsen arbejdes der på en afklaring af denne mulighed. k12 Betaling k13 Signering Ønske om betaling via "forventet efterbevilling" - således at der først betales for en DIADEM rapport så snart det er bekræftet at der gennemføres en reel ejendomshandel. Alá e-nettet løsning. Vil en rapport være signeret i S2S? Er det fra hver dataleverandør signeringen sker, eller er det en overordnet DIADEM signatur. o Hvis overordnet, hvem har så ansvaret, hvis der er fejl? Væsentligt for business case for ejendomsmæglere. Gebyrbetaling for en DIADEM-rapporten skal dække omkostningerne ved af indsamle data samt drift og udvikling af systemet. Derfor skal der betales ved bestilling af rapporten. Selve betalingen, fx kontant versus månedafregning kan aftales. Data leveres i en trusted forbindelse fra DIADEM til S2S baseret på en unik rapportid. Der signeres ikke digitalt som sådan. En komplet DIADEM rapport, det vil sige når DIADEM har leveret alle ejendomsoplysninger, defineret i en rapportskabelon, vil være en "officiel"/stemplet DIADEM rapport. Selve de enkelte ejendomsoplysninger er datakilden selv ansvarlig for, i det øjeblik leverancen er lavet. Det vil sige at DIADEM har ansvaret for leveringen af den samlede rapport, datakilderne har ansvaret for de enkelte ejendomsoplysninger. k14 Betaling Afregning af rapporter o Hvordan foretages afregningen af rapporter Vil der være en digital løsning som i etinglysningen? Og vil afregningen ligeledes dække hent af rapporter via Webportalen? Betaling sker kontant eller ud fra kundeaftale, fx månedafregning kan aftales.

4 DIADEM, kommentarer som supplement til konceptbeskrivelsen Id Emne Kommentar Knyttet til DIADEMs svar s1 Brugervenlighed Der opfordres til at sikre en brugervenlig løsning som fungerer godt alene og i sammenhæng med boligejer.dk Udvikling af web-interface Anvendeligheden og brugervenligheden af løsningen vil blive testet på brugerne to gange i løbet af udviklingen, i forbindelse med udvikling af IA/flows og i en endelig brugervenlighedstest af brugerfladen. Dette for at sikre en brugervenlig løsning. s2 Brugervenlighed Det opfordres til at risiko for at forvirre brugerne med muligheden for at hente de samme oplysninger forskellige steder minimeres for at sikre brugervenligheden. Udvikling af web-interface Anvendeligheden og brugervenligheden af løsningen vil blive testet på brugerne to gange i løbet af udviklingen, i forbindelse med udvikling af IA/flows og i en endelig brugervenlighedstest af brugerfladen. Dette for at sikre en brugervenlig løsning. s3 Bestilling Det foreslås at det bliver obligatorisk at opgive en adresse til notifikationer, således at det sikres at der kan leveres en færdig/fuld rapport igennem en notifikation. Udvikling af web-interface DIADEM vil finde en simpel løsning indenfor lovgivningens rammer. s4 Brugervenlighed Der opfordres til at sikre at brugeren forstår hvornår og hvordan en "fuld" DIADEM rapport leveres af systemet, såfremt denne ikke leveres i brugerfladen med det samme. Udvikling af web-interface Vi arbejder målrettet med at tilpasse de instruktioner og metadata der tilknyttes løsningen til brugere som ikke nødvendigvis har nogen forudsætninger for at arbejde med ejendomsoplysninger. Dette er også et element i løsningen vi vil teste indgående.

5 s6 Præsentation Vil DIADEM udstille stylesheet til Det vil lette Vi vil arbejde imod muligheden for at dele stylesheet, da vi er helt enige i S2S løsningen, således at vi kan kommunikationen, når flere ræsonnementet omkring genkendelighed. genbruge den måde DIADEM selv skal kigge på den samme opstiller en rapport på? rapport i hvert deres system? s7 Rapport Det skal være muligt at hente en offentlig rapport uden Tingbogsopslaget. Ja, det vil være muligt at fra-/tilvælge et tingbogsopslag. s8 Rapport Vi kan forstå, at man modtager en PDF, når man bestiller et tingbogsopslag. Hvornår forventer man, at det kan sendes som XML? Vi forstår ikke, at der ikke er en valgmulighed for at modtage tingbogsopslaget i XML, da der allerede findes en S2S løsning i etinglysningen. Hvis en aktør ønsker at lave "dyb integration" af DIADEM løsningen, med oprettelse af ejendom, og ejendomsrelaterede oplysninger, giver det ikke mening, at aktøren skal bruge ressouser på at etabelerer en yderligere infrastruktur til etinglysningen. DIADEM vil alene tilvejebringe et tingbogsresume. Tingbogsresumeet er primært tænkt som en hjælp til borgere og andre, der ikke anvender tekniske integrerede løsninger. DIADEM har i sit udgangspunkt ikke til formål at integrere/kopiere funktionalitet fra etinglysningen. S2S brugere, der ønsker integration mod etinglysningen må gøre det via Tingbogens egen portal. s9 Betaling Et tingbogsopslag koster 175 via DIADEM er det samme beløb via S2S løsningen? Vi forstår ikke, at der kan være forskel i prisen for et tingbogsopslag, alt efter via hvilken offentlig infrastruktur man henter det? DIADEM vil henvende sig til etinglysningen og høre om hvilke vilkår der skal være opfyldt for at få en lavere pris. DIADEM kan ikke garantere en lavere pris end standardprisen.

6 s10 Kommunikation Bliver der lavet en udviklingsportal for løsningen. Her menes et samlet sted, hvor løsningsbeskrivelser, planer og anden projektrelevant information er tilgængelig. Er der en ensartet distribution af informationer og løsningsbeskrivelser? Vi kommer nok ikke helt af med maildistributionslisterne, men med en portal er man altid sikker på, at man forholder sig til den seneste version af et dokument. Ja, DIADEM vil stille et udviklingsorienteret ekstranet til rådighed i forbindelse med den tekniske følgegruppe. Den præcise anvendelse af ekstranet vil blive fastlagt i den tekniske følgegruppe. s11 Kompatibilitet s12 Fuldmagt s13 Web-interface Vil det fortsat være muligt at hente data fysisk via kommunerne med videre? Fuldmagt i aftaledokumenter. o Bliver der lavet et forslag til, hvordan den kan formuleres. Eller skal alle aktører selv formulere den? Vil adgangen til DIADEM WEB portalen være ens for borger og for professionelle? DIADEM er en ny løsning, som ikke regulerer eksisterende løsninger. Nej, DIADEM vil som udgangspunkt ikke formulere en generel fuldmagt til aftaledokumenter. Grundlæggende vil opbygningen af brugerfladen til hhv. Professionelle og borgere blive opbygget ens. Der bliver dog taget hensyn til de professionelle brugeres ekstra behov (lange lister med rapporter, søgemuligheder), ligesom en professionel kan have ekstra funktionalitet stillet til rådighed (fx i forbindelse med tro&love fuldmagter). s14 Præsentation Hvordan vises rapporten på DIADEM WEB portalen? Der leveres visning af data på baggrund af stylesheet. Nogle data, fx et tingbogsopslag, bliver leveret i PDF. Det kan desuden vælges, at man ønsker at modtage hele rapporten som en PDF og bilag som PDF.

7 DIADEM, kommentarer overleveret til teknisk følgegruppe Id Emne Kommentar Uddybelse DIADEMs svar t1 Sikker- og rettighedssystem Der er behov for en konkret afklaring og definition af implementeringen af sikkerhed og rettighedssystem. Der er opstillet et forslag fra Finanssektoren som er videregivet til teknisk følgegruppe og som kan rekvireres. Væsentligt for muligheden for at påbegynde forberedelsen til implementeringen i egne systemer. Det er planlagt at lave et dokument, som beskriver hele sikkerhedsopsætningen omkring DIADEM. Planlagt til foråret 2011 men ikke mere præcist p.t. t2 Snitflade Services er ens til både WEB og S2S. Er det fornuftigt? Det betyder snitflade ændringer for S2S, hvis der skal ændres på WEB delen. Det betyder ikke nødvendigvis, at S2S behøver at ændres. Services versioneres. Derudover vil der formentlig være services, der anvendes i brugerfladen, som ikke giver mening i system-til-system løsninger. t3 Kompatibilitet Bagudkompatibelt. En rapport kan leve i lang tid. Dette stiller krav til bagudkompatibiliteten. Hvis det ikke er tilfældet, vil skemavalideringen på S2S afvise rapporten inden den kommer ind i aktørens system. Disse 2 elementer har vi set problemer med i etinglysningen. Enumerationer og patterns Hvis der ændres i elementerne (typisk hvis værdier fjernes i enumerationer), vil rapporten ikke længere være skemavalid, og aktørs system vil sende en SOAP fault til DIADEM. Resultatet er, at en rapport ikke kan komme ind i aktørens system Vi er opmærksomme på behovet for kompatibilitet. Vi arbejder med den fleksibilitet der ligger i XML. Kompatibilitet vil være et element som tages op i forbindelse med den tekniske følgegruppe.

8 t4 Rettigheder Der mangler et interface til Vi mener ikke det er professionelle brugere, for ønskeligt, at en medarbejder registrering af medarbejdernes i Danske Bank får en liste rettigheder for anvendelse af med samtlige koncernens signaturerne. Der kan være ejendomme. andre rettighedsindskrænkninger som ønskes. Adgang til rapporter styres på kundeniveau med medarbejdere knyttet til et virksomhedscertifikat (via NemID). Derudover vil der være muligheder for at styre datavisning med fx egen reference, forskellige søge- og sorteringsmuligheder og intervalvisning i web-interfacet. t5 Rettigheder Bliver rettighedsregistrering samme sted som for etinglysningen? Efterhånden som der kommer flere offentlige infrastrukturer, er det ønskeligt, at aktøren kun skal forholde sig til rettigheder i en og samme brugergrænseflade. DIADEM følger i videst mulige omfang de fælles offentlige retningslinier. Der er ikke lagt op til en sammenhæng til etl. t6 Data En ikke fuldstændig rapport o Hvordan opdager en aktør, at der kan være inkonsistens i data, hvis et element ændrer indhold pga. forretningsmæssige ændringer fra bestilling og delleverance og til endelig leverance sker? Der kan være opdateringer i de offentlige systemer der ændrer på data i en rapport, og som derfor fremstår inkonsistent. Jeg er med på, at det er et generelt problem, men på en eller anden måde skal der tages hensyn til det. De informationer som DIADEM henter automatisk vil (selv ved manglende informationer) formentlig i langt de fleste tilfælde blive fremskaffet på under et døgn. Det kan ikke udelukkes at der kan være sket konfliktende ændringer i denne periode, men det vil være klart færre end i dag, hvor indsamlingen fra kommunen og andre myndigheder typisk sker over en 14-dages periode og mange steder er manuelt baseret. t7 Signering Vil signaturrutiner blive de samme som i etinglysning? Vi forventer at man benytter Løsningen er baseret på den fællesoffentlige sikkerhedsmodel med NemID m.m. samme signeringsrutiner som DSS. Dette af vedligeholdelses hensyn.

9 t8 Deling En Systemnøgle kan inddrages af udsteder, betyder det, at et link man har delt med en anden, ligeledes bliver inddraget? Ja - ejeren (fuldmagtshaveren) kan trække et link tilbage, således det ikke længere kan anvendes. Der er en status på linket, som angiver om det er tilgængeligt, tilbagekaldt etc.

10 t9 Betaling Hvilken nøgle kan en professionel bruger se, hvilken rapport der er opkrævet for? Det er vigtigt at vi kan angive en egen reference per bestilt rapport. Dette blandt andet af hensyn til afstemning. Det vil være muligt at medtage og vil blive prioriteret i udviklingen. t10 Søgning Det skal være muligt at fremsøge rapporter via vores egen angivet reference. Der mangler generelt en beskrivelse af hvilke søgemuligheder der findes for at finde en rapport. Det vil være muligt at medtage og vil blive prioriteret i udviklingen. t11 Reference IT-relateret korrelationid Det er et ønske for sektoren, at vi har mulighed for selv at sætte en korrelationid på en forespørgsel på en rapport, og at den modtages med retur. Det skal kombineres med aktørid. Jeg vedlægger et selvstændigt dokument med forslag til, hvilke nøgler og referencer der ønskes. Kommentar taget til efterretning. Der kræves en nærmere analyse af dette sat overfor sikkerheden i løsningen. Denne afklaring vil blive prioriteret i udviklingen, men DIADEM kan ikke love at det kan håndteres. t12 Reference Det skal være muligt at søge med ID nummeret på WEB løsningen. Ellers binder vi korrespondance mellem aktørerne til, at bruge mail, og ikke fysiske breve. Dette stiller krav til ID'et. Man kunne overveje at bruge samme model som i etinglysningen, hvor der findes en brugervendt nøgle. DOC aliaset. Kommentar taget til efterretning. Der kræves en nærmere analyse af dette sat overfor sikkerheden i løsningen. Denne afklaring vil blive prioriteret i udviklingen, udviklingen, men DIADEM kan ikke love at det kan håndteres.

11 t13 Reference Notifikationerne der modtages per mail, skal ligeledes indeholde vores egen reference. Dette vil gøre det lettere for vores brugere, at placere rapporten. Kommentar taget til efterretning. Det vil være muligt at medtage og vil blive prioriteret i udviklingen. t14 Notifikationer t15 Planer I WEB interfacet bliver det eller SMS notifikation, men hvad kommer der S2S? Hvilke planer foreligger der PT. Er der for eksempel lavet testplaner? Hvornår forventes snitflader at foreligge? Der er samme muligheder for notifikation i system-system som i web-interface. Så snart der ligger faste udviklings- og testplaner knyttet til system-system udviklere, vil disse blive kommunikeret ud i den tekniske følgegruppe. t16 Reference Vil der være en CPR/CVR indentifikation på ejer af ejendommen i S2S løsningen, når rapporten leveres? Det vil blive benyttet til at Ejerinformation bruges til at validere rettighed ved selve datakilden. DIADEM hverken identificere hvilken kunde, en gemmer eller udstiller disse oplysninger. rapport skal placeres på. Endvidere er der en validering for, at det den korrekte kunde man har reg. i aktørsystemet. t17 Reference Er det muligt indsætte sin egen brugervendte reference når man får overdraget en rapport fra en anden aktør? Når man modtager et link/id på en rapport, vil vi gerne kunne påføre akørens egen sagsreference. Således vil der være flere referencer. En pr. aktør. Se selvstændigt dokument med forslag til nøgler og referencer der ønskes. Kommentar taget til efterretning. Der kræves en nærmere afklaring af dette. Denne afklaring vil blive prioriteret i udviklingen, men DIADEM kan ikke love at det kan håndteres.

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-dialog Version : v1.01

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-dialog Version : v1.01 Dokumentation Udbyder : sms1919.dk Service : sms-dialog Version : v1.01 Indholdsfortegnelse Versionshistorik... 3 Konceptet... 4 Oprettelse af konto... 5 Via sms1919.dk... 5 E-mailinterface... 5 Redigering

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Løsningsbeskrivelse og visuelle guidelines Dokumentet er en del af NemID tjenesteudbyderpakken.

Løsningsbeskrivelse og visuelle guidelines Dokumentet er en del af NemID tjenesteudbyderpakken. Løsningsbeskrivelse og visuelle guidelines Dokumentet er en del af NemID tjenesteudbyderpakken. p. 1-16 Løsningsbeskrivelse og visuelle guidelines Indhold Hvad er NemID?... 3 NemID på din hjemmeside...

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Udbud af levering af jobannoncer til jobnet.dk. Bilag 1: Kravspecifikation

Udbud af levering af jobannoncer til jobnet.dk. Bilag 1: Kravspecifikation Udbud af levering af jobannoncer til jobnet.dk Bilag 1: Kravspecifikation 1. OPGAVEBESKRIVELSE Arbejdsmarkedsstyrelsen (Kunden) ønsker at indgå aftale om levering af dansksprogede jobannoncer vedrørende

Læs mere

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE Sådan ser du svarprocenten og rykker for eller tilbagekalder besvarelser I denne vejledning kan du læse, hvordan du kan følge arbejdspladsens svarprocent på spørgeskemaundersøgelsen

Læs mere

Vejledning om dybe links i Digital Post. Februar 2016

Vejledning om dybe links i Digital Post. Februar 2016 Vejledning om dybe links i Digital Post Februar 2016 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du vil indsætte et link til myndighedens postkasse i Digital Post som kontaktoplysning

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

ADGANG TIL EGEN SAG ADGANG TIL EGEN SAG. Integration til Borger.dk baseret på fælleskommunal infrastruktur

ADGANG TIL EGEN SAG ADGANG TIL EGEN SAG. Integration til Borger.dk baseret på fælleskommunal infrastruktur ADGANG TIL EGEN SAG ADGANG TIL EGEN SAG Integration til Borger.dk baseret på fælleskommunal infrastruktur Tema Side 2 af 7 Indholdsfortegnelse Formål...3 Muligheder for at udstille data...3 SAPA og den

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Sådan benytter du HOTLINEs ServiceDesk (SD)

Sådan benytter du HOTLINEs ServiceDesk (SD) Sådan benytter du HOTLINEs ServiceDesk (SD) Hvor finder jeg ServiceDesk?...2 Fanebladet Start Startside...3 Hvordan opretter jeg en ny opgave?...4 Hvordan laver jeg et skærmdump og får lagt det ind i min

Læs mere

Vedrørende Naturstyrelsens udbud af ny samlet webbutik af 15-08-2016, er der indkommet følgende spørgsmål og svar:

Vedrørende Naturstyrelsens udbud af ny samlet webbutik af 15-08-2016, er der indkommet følgende spørgsmål og svar: og svar og svar Vedrørende Naturstyrelsens udbud af ny samlet webbutik af 15-08-2016, er der indkommet følgende spørgsmål og svar: 1 om et tilbud der kun berører dagjagter vil komme i betragtning? Naturstyrelsens

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at det nu er muligt at bogføre

Læs mere

Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post

Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post 20. marts 2014 KUI/BIL KIK/Masoe Artikel til digst.dk om offentlige myndigheders særlige vejledningspligt ifm. kanalskifte til Digital Post Særlig vejledningsforpligtelse ved offentlige myndigheders overgang

Læs mere

Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse:

Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse: Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse: Side 2: Nyheder valg til personligt nyhedsbrev, Mine Nyheder og visning på enkeltsider Side 3: Funktionen

Læs mere

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet:

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet: Mein Sport Af Christian Falkesgaard Brendholdt Kompetencenområder: Mundtlig kommunikation og skriftlig kommunikation Færdigheds-vidensområder: Lytning (trin 1, fase 3) Læsning (trin 1, fase 3) Tekster

Læs mere

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni FAQ Waoo! Web TV på computeren Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Waoo! Web TV på computeren...4 Waoo! Bio på Waoo! Web TV...7 Fiberbredbånd TV Telefoni 02 Waoo! Web TV på computeren Hvem kan få Waoo! Web

Læs mere

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Kort og godt om NemID En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Hvad er NemID? NemID er en ny og mere sikker løsning, når du skal logge på offentlige hjemmesider, dit pengeinstitut og private virksomheders

Læs mere

Overgangen til RejsUd fra andet rejseafregningssystem

Overgangen til RejsUd fra andet rejseafregningssystem Overgangen til RejsUd fra andet rejseafregningssystem Januar 2010 Det nye fællesstatslige rejse- og udlægsafregningssystem, RejsUd, bliver i løbet af 2010 implementeret i de offentlige institutioner under

Læs mere

Q&A for DIADEM Version 31. maj 2012, MBBL

Q&A for DIADEM Version 31. maj 2012, MBBL 1 2011 Afregning Gebyret er på 300 kroner, er det incl. :ngbog? Tingbogen er ikke en del af DIADEM. Gebyret fastlæges i gebyrbekendtgørelsen. 2 2012 Bagudkompa:belt/ versionering Vil det fortsat være muligt

Læs mere

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer 2014-34 Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Finansministeriet om sikringen af, at nye offentlige

Læs mere

Brugerguide Integration af erhvervsdata fra NN Markedsata til Microsoft Dynamics NAV 2015

Brugerguide Integration af erhvervsdata fra NN Markedsata til Microsoft Dynamics NAV 2015 Brugerguide Integration af erhvervsdata fra NN Markedsata til Microsoft Dynamics NAV 2015 Indledning Med Navne & Numre Erhverv Webservice til Microsoft Dynamics NAV kan du oprette og vedligeholde data

Læs mere

Indlæsning fra BS Plus. - modulbeskrivelse

Indlæsning fra BS Plus. - modulbeskrivelse Indlæsning fra BS Plus - modulbeskrivelse Indledning Modulet Indlæsning fra BS Plus drejer sig om at håndtere virksomhedens tilbagevendende betalinger f.eks. forsikringer, abonnementer, rengøring eller

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

1. Send Digitalt knappen anvendes til at afsende meddelelsen til de valgte modtagere. (Alt- S)

1. Send Digitalt knappen anvendes til at afsende meddelelsen til de valgte modtagere. (Alt- S) Send Digitalt. Elementerne i Send Digitalt vinduet 1. Send Digitalt knappen anvendes til at afsende meddelelsen til de valgte modtagere. (Alt- S) 2. Tjek kan anvendes til at kontrollere, om der kan sendes

Læs mere

Reagér på bivirkninger

Reagér på bivirkninger Reagér på bivirkninger - Og hjælp med at gøre medicin mere sikker for alle Vejledning til PowerPoint-præsentation om bivirkninger 2 Indhold 1. Indledning 2. Introduktion til slides 3. Opfølgning på undervisning

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice Til kommunernes Borgerservice Ref.nr.: Fagligt Nyt fra Udbetaling Danmark/ December 2015 Oplys venligst ved henvendelse Indhold Boligstøtte... 2 Arbejdsgang vedr. formueskemaer 2016... 2 Nye regler for

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål Torvegade 74, 6700 Esbjerg Ofte stillede spørgsmål Kan jeg reservere en byggegrund? Jeg ønsker at købe en grund hvad gør jeg? Hvornår skal jeg betale for grunden? Skal jeg have en advokat? Kan jeg fortryde?

Læs mere

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00.

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. januar 2016 Notat Udbud af håndværkerydelser: Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. 1. Velkomst og indledning Vil socialt

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice Til kommunernes Borgerservice Ref.nr.: Fagligt Nyt fra Udbetaling Danmark/ Januar 2016 Oplys venligst ved henvendelse Indhold Boligstøtte... 2 Midlertidig ændring til oplysning om tilflyttere... 2 Nye

Læs mere

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM)

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt... 3 2. Uanmodede henvendelser.... 3 3. Nærmere om samtykke til henvendelse.... 7 3.1. Krav om forudgående samtykke...

Læs mere

Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser.

Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser. Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser. I forhold til de forløb hvor deltagerne skal tage udgangspunkt i selvoplevede kommunikationssituationer, har vi afprøvet skabeloner hvori deltagerne

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

Vejledning om kvalitetssikring i it-systemer

Vejledning om kvalitetssikring i it-systemer Vejledning om kvalitetssikring i it-systemer - Rigsarkivets minimumskrav og anbefalinger Rigsarkivet, marts 2016 Indledning Ordet kvalitet bruges i forskellige sammenhænge og kan have mange betydninger.

Læs mere

Denne vejledning henvender sig til katalogadministratoren, og er en guide der gennemgår hvilke elementer en titel består af.

Denne vejledning henvender sig til katalogadministratoren, og er en guide der gennemgår hvilke elementer en titel består af. DIN VEJ TIL MÅLRETTET KOMPETENCEUDVIKLING INDLEDNING Denne vejledning henvender sig til katalogadministratoren, og er en guide der gennemgår hvilke elementer en titel består af. Kursets 3 dele: 1. Titlen

Læs mere

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI SKI s rammeaftaler Anja Piening Juridisk chef, SKI Dagsorden Kort om rammeaftaler. SKI s rammeaftaler. Hvordan bliver man leverandør hos SKI? Opmærksomhedspunkter som leverandør. Gode råd til jer som leverandører.

Læs mere

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013 Natur og Udvikling Kanalstrategi Hvert år håndterer Halsnæs Kommune rigtig mange henvendelser til og fra borgere

Læs mere

Brugermanual. YouSee Voicemail

Brugermanual. YouSee Voicemail Brugermanual YouSee Voicemail Indholdsfortegnelse 3 4 5 6 7 8 9 10 11 14 16 Introduktion Ikoner Login Afspil Spol i Del og lås Skift mellem Søgning Indstillinger Indtal FAQ Version 1.0 Android version:

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

Versionsopdatering Epos HR 1 Highlights version November 2010

Versionsopdatering Epos HR 1 Highlights version November 2010 1 Highlights version November 2010 I denne versionsopdatering gennemgås de væsentligste ændringer pr. modul. Highlights gælder for både (Oracle), build 3504, samt (SQL), build 7880. 1.1 Basismodulet 1.1.1

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til skoler Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Indledning kort om digitale uddannelsesaftaler... 3 Hvordan logger jeg på?... 5 Hvordan fremsøges eksisterende aftaler?...

Læs mere

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Denne rapport belyser, hvordan folkeskoler, og i særlig grad udskolingslærere, arbejder med at forberede deres elever til at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Læs mere

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 INDLEDNING OG BAGGRUND FOR VEJLEDNINGEN Som offentlig indkøber er det en svær og

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Middle Management Program (MMP)

Middle Management Program (MMP) IBC Kurser og kompetenceudvikling Lederuddannelser Middle Management Program (MMP) Forberedelseshæfte til lederudviklingsprogram for nye og erfarne mellemledere Kære Leder Velkommen på IBCs Middle Management

Læs mere

og versioneringsstrategi for OIOUBL - fælles standard for e-handelsdokumenter.

og versioneringsstrategi for OIOUBL - fælles standard for e-handelsdokumenter. Notat Opdaterings- og Versioneringsstrategi for OIOUBL fælles standard for e- handelsdokumenter Indledning I henhold til erfaringerne med OIOXML elektronisk regning samt de opdateringer og præciseringer,

Læs mere

SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN. Sorø Kommune Byrådet

SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN. Sorø Kommune Byrådet SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN Sorø Kommune Byrådet Sorø Kommune - Politik for mødet med borgeren. Indledning og formålsbeskrivelse God servicering af borgerne handler om Mødet med borgeren

Læs mere

Release note R2.0 2015. Mandag den 23. marts 2015. Autocore Salg

Release note R2.0 2015. Mandag den 23. marts 2015. Autocore Salg Release note R2.0 2015 Mandag den 23. marts 2015 Autocore Salg Semler Services 16-03-2015 Indhold Indledning... 3 Support for Browser... 3 FVS Salgsordre... 3 Indhold funktion:... 3 Listebillede:... 4

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE Denne folder er en introduktion til hvorledes klubben lægger en plan for banens udvikling. Sammen med folderen er der

Læs mere

Arealer under grafer

Arealer under grafer HJ/marts 2013 1 Arealer under grafer 1 Arealer og bestemt integral Som bekendt kan vi bruge integralregning til at beregne arealer under grafer. Helt præcist har vi denne sætning. Sætning 1 (Analysens

Læs mere

AU OG FAST TRACK-ORDNINGEN

AU OG FAST TRACK-ORDNINGEN OG FAST TRACK-ORDNINGEN OVERVEJELSEN FOR Er det en fordel for at gå over til at søge via fast track-ordningen? Opvejer fordelene de eventuelle ulemper? Arbejsgruppe (HR ST, HR BSS, P-JUR, Forskermobilitet/IAS)

Læs mere

Rediger eller opret institutionsmedarbejder på en ungdomsuddannelse

Rediger eller opret institutionsmedarbejder på en ungdomsuddannelse Rediger eller opret institutionsmedarbejder på en ungdomsuddannelse Institutionens brugeradministrator på Optagelse.dk kan oprette medarbejdere med forskellige roller og rettigheder. Når du opretter en

Læs mere

Øget leveringssikkerhed i AMU

Øget leveringssikkerhed i AMU Øget leveringssikkerhed i AMU 28. januar 2013 MOM/NES Formål med dette notat IF ønskes at sætte gang i initiativer, som reducerer antallet af aflyste kurser, øger aktiviteten og dermed styrker leveringssikkerheden

Læs mere

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune Skema opdateret den 22.08.14 Nummer på spørgsmål/supplerende oplysning Dato for besvarelse Spørgsmål 1 15.08.14

Læs mere

Spørgsmål og svar. Udbud af betalingsparkering ved Odense Universitetshospital og. Svendborg sygehus

Spørgsmål og svar. Udbud af betalingsparkering ved Odense Universitetshospital og. Svendborg sygehus Udbud af betalingsparkering ved Odense Universitetshospital og Svendborg sygehus Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice Til kommunernes Borgerservice Ref.nr.: Fagligt Nyt fra Udbetaling Danmark/ Februar 2016 Oplys venligst ved henvendelse Indhold Boligstøtte... 2 Udbetaling Danmark bruger oplysninger fra SKAT til at beregne

Læs mere

Secret Sharing. Olav Geil Institut for Matematiske Fag Aalborg Universitet email: olav@math.aau.dk URL: http://www.math.aau.dk/ olav.

Secret Sharing. Olav Geil Institut for Matematiske Fag Aalborg Universitet email: olav@math.aau.dk URL: http://www.math.aau.dk/ olav. 1 Læsevejledning Secret Sharing Olav Geil Institut for Matematiske Fag Aalborg Universitet email: olav@math.aau.dk URL: http://www.math.aau.dk/ olav September 2006 Nærværende note er tænkt som et oplæg

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK KOMPUTER FOR ALLE Få helt styr på Gå på netbank og borgerservice med Her viser vi, hvordan du bestiller og bruger, så du kan bruge netbank og de mange offentlige internettjenester. Når du vil logge på

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Om besvarelse af skemaet

Om besvarelse af skemaet - 1 - Om besvarelse af skemaet Vi vil bede dig besvare det spørgeskema, som du nu sidder med. Vi forventer at det ca. vil tage 15 minutter at udfylde spørgeskemaet. Spørgeskemaet omhandler din vurdering

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag I foråret 2014 går 34 kommuner og 75 skoler i gang med en række udviklingsprojekter om længere og mere varierede

Læs mere

Digital post. AMU-nr. 47774

Digital post. AMU-nr. 47774 Digital post AMU-nr. 47774 Undervisningsministeriet. Oktober 2013 Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse i samarbejde med Ann-Vibeke Mose,

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere

Hvordan. normalkontrakter og aftaler

Hvordan. normalkontrakter og aftaler Hvordan tilpasses normalkontrakter og aftaler i takt med virksomhedernes udvikling? Vejledning til overenskomsterne mellem DJ og DDFF 2004-2007 Se ordbog bagest. Se også den særskilte vejledning i forståelsen

Læs mere

ID-tyveri. Forsikringsbetingelser ID2016-01

ID-tyveri. Forsikringsbetingelser ID2016-01 ID-tyveri Forsikringsbetingelser ID2016-01 Gælder fra januar 2016 Indholdsfortegnelse 1. Gjensidige ID-tyveri hjælper med at forebygge, opdage og begrænse identitetstyveri afsnit 1-10 Side 3 Kontakt Gjensidige

Læs mere

Undersøgelsen viser på nordisk plan generelt de samme tendenser i de nordiske lande, men man ser også en række forskelle.

Undersøgelsen viser på nordisk plan generelt de samme tendenser i de nordiske lande, men man ser også en række forskelle. Fremtidens bank Undersøgelse af ønsker til den ideelle bank Internetbanken Nordnet har ved hjælp af Novus Opinion gennemført en undersøgelse af de nordiske forbrugeres ønsker til den ideelle bank i dag

Læs mere

IndFak. Indkøber Udvidet uddannelse

IndFak. Indkøber Udvidet uddannelse IndFak Indkøber Udvidet uddannelse Dagsorden 1. Præsentation 2. Ideen bag IndFak 3. Elementær forretningsforståelse 4. Sikrer funktions forståelse 5. Superbruger hvad er det? Ideen bag IndFak Fælles indkøbs

Læs mere

Opgaveproduktion og kvalitetssikring af opgaver til de nationale test

Opgaveproduktion og kvalitetssikring af opgaver til de nationale test Afdeling for Almen Uddannelse og Tilsyn Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Opgaveproduktion og kvalitetssikring

Læs mere

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning MED-aftale Midtjysk Brand og Redning April 2016 Forord: Denne aftale udgør den overordnede ramme for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere og gælder for alle ansatte i MJBR. MED-aftalen er et vigtigt

Læs mere

CD-DIRECT Eksport til MS-Office

CD-DIRECT Eksport til MS-Office CD-DIRECT Eksport til MS-Office Indhold 1. Kom godt i gang med eksportfunktionen... 3 2. Eksport fra CD-DIRECT... 4 2.1 Angivelse af filformat...4 2.2 Valg af datafelter... 5 2.3 Angivelse af filnavn samt

Læs mere

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet.

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet. Gode råd om CV Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside www.jobnet.dk Alle ledige medlemmer skal oprette et CV, som A-kassen efterfølgende

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse F O A F A G O G A R B E J D E Virksomhedsoverdragelse Hvad betyder det for dig? Hvad skal du være opmærksom på? GODE RÅD 2 www.foa.dk En virksomhedsoverdragelse kan have stor betydning for dine ansættelsesvilkår,

Læs mere

Samråd i Folketingets Kulturudvalg om Statens Forsvarshistoriske Museum Åbent eller lukket: Dato og klokkeslæt: Tirsdag d. 19. juni, kl. 9.

Samråd i Folketingets Kulturudvalg om Statens Forsvarshistoriske Museum Åbent eller lukket: Dato og klokkeslæt: Tirsdag d. 19. juni, kl. 9. Kulturudvalget 2011-12 KUU alm. del Bilag 210 Offentligt TALE Arrangement: Samråd i Folketingets Kulturudvalg om Statens Forsvarshistoriske Museum Åbent eller lukket: Åbent Dato og klokkeslæt: Tirsdag

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

NY & FORBEDRET SIGNFLOW

NY & FORBEDRET SIGNFLOW SignFlow Faktura ændres løbende med såvel helt nye funktioner som forbedringer af allerede eksisterende funktionalitet. Alle nye ændringer i SignFlow er nu samlet i en version 2016.1, som stilles til rådighed

Læs mere

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Begrundelse for og kommentarer til vedtægtsændringer foreslået af bestyrelsen November 2015 1 Baggrund På den ekstraordinære generalforsamling

Læs mere

Brugerregler for Swipp Erhverv Mobilnummer

Brugerregler for Swipp Erhverv Mobilnummer Brugerregler for Swipp Erhverv Mobilnummer Nedenfor finder du de regler, der gælder for erhvervsdrivendes brug af Swipp. Som erhvervsdrivende kan du alene modtage beløb via Swipp i forbindelse med salg

Læs mere

Negativ social arv i de gymnasiale uddannelser Seminar for skolekoordinatorer

Negativ social arv i de gymnasiale uddannelser Seminar for skolekoordinatorer Negativ social arv i de gymnasiale uddannelser Seminar for skolekoordinatorer Middelfart Gymnasium, 26.august 2010 Lars Ulriksen Christine Holm Aase Bitsch Ebbensgaard Dias 1 Formål med mødet Når dagen

Læs mere

Borgerne i Tybjerg-området kan køres til og fra Borgerservice i Fensmark. Dette selvom Fensmark er beliggende inden for bykernen.

Borgerne i Tybjerg-området kan køres til og fra Borgerservice i Fensmark. Dette selvom Fensmark er beliggende inden for bykernen. Udbud efter forhandling: T3 - Udbud af Oplands-Taxa i Næstved Kommune Spørgsmål og Svar Vejledning Nedenfor følger Movias løbende besvarelse af spørgsmål til udbuddet samt eventuelle ændringer. Alle svar

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Basal statistik for sundhedsvidenskabelige forskere, forår 2015 Udleveret 3. marts, afleveres senest ved øvelserne i uge 13 (24.-25.

Basal statistik for sundhedsvidenskabelige forskere, forår 2015 Udleveret 3. marts, afleveres senest ved øvelserne i uge 13 (24.-25. Hjemmeopgave Basal statistik for sundhedsvidenskabelige forskere, forår 2015 Udleveret 3. marts, afleveres senest ved øvelserne i uge 13 (24.-25. marts) En stikprøve bestående af 65 mænd og 65 kvinder

Læs mere

Skolemedarbejder 9. klasse. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder 9. klasse. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. klasse Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. klasse Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og Læring,

Læs mere

Sammenhængende børnepolitik

Sammenhængende børnepolitik Sammenhængende børnepolitik Udarbejdet af: Carsten Salling Dato: 30-05-2011 Sagsnummer.: 00.15.00-A00-6-10 Version nr.: 3 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GRUNDLÆGGENDE VÆRDIER 3 2. MÅLSÆTNINGER OG BETYDNING 5 2.1.

Læs mere

DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE

DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE v. Kirsten Jørgensen, KL Den fælles kommunale digitaliseringsstrategi Frem mod 2020 vil kommunerne: arbejde for, at børns digitale dannelse og læring påbegyndes tidligt

Læs mere

Vejledning til kopi- og printaftalen

Vejledning til kopi- og printaftalen Vejledning til kopi- og printaftalen Økonomistyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.oes.dk og www.statensindkob.dk Indholdsfortegnelse 2 1. Indledning...3 2. Hvad er formålet

Læs mere

Sluttelig vil vi gøre opmærksom på, at det er trygt og lovligt at udlevere CPR-nr., registrerings nr. og konto nr. over telefonen:

Sluttelig vil vi gøre opmærksom på, at det er trygt og lovligt at udlevere CPR-nr., registrerings nr. og konto nr. over telefonen: 15. Betalingsservice Når de strategiske overvejelser er på plads, planerne er afstemt og metoderne er valgt, er det vigtigt at opkræve bidragsyder mest optimalt, så administrationen fylder mindst muligt

Læs mere

Post Danmark forsendelsesmodul til Magento (Pacsoft)

Post Danmark forsendelsesmodul til Magento (Pacsoft) Opsætningsguide til Post Danmark forsendelsesmodul til Magento (Pacsoft) Version 1.5.7 Magentomoduler ApS Myggenæsgade 3, 4. Lejl. 4 København kontakt@magentomoduler.dk Magentomoduler ApS Opsætning Modulets

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

KOMBIT Byg og Miljø FAQ. Byg og Miljø. Version 1.1 24. januar 2014 BHE

KOMBIT Byg og Miljø FAQ. Byg og Miljø. Version 1.1 24. januar 2014 BHE KOMBIT Byg og Miljø FAQ Byg og Miljø Version 1.1 24. januar 2014 BHE Indhold Login og rettigheder... 3 Aktiviteter, sager, projekter... 4 Regler... 5 Proces... 6 Kommunikation... 7 Filer... 8 Integration

Læs mere

VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune

VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune VISIONER OG MÅL En kort introduktion til den psykosociale indsats i Rudersdal Kommune Rudersdal Kommune 2012-2022 VISIONER OG MÅL for den psykosocial indsats i Rudersdal Kommune 2012-2022 Indledning Rudersdal

Læs mere