Bruxelles & Amsterdam

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bruxelles & Amsterdam"

Transkript

1 Studietur for Teknik & Byggeudvalget juni 2014 Bruxelles & Amsterdam

2 Formål med studieturen Teknik & byggeudvalgets studietur i byrådsperioden gik til Bruxelles og Amsterdam. Derudover blev s-hertogenbosch og Haarlem besøgt. Forud for turen opstilledes følgende formål med turen: Opnå viden og indsigt i mulighederne for at opnå EU-støtte til projekter indenfor Teknik & Byggeudvalgs arbejdsområde Studere eksempler på Trafiksikkerhedsløsning for navnlig cyklister Studere infrastrukturløsninger i bykerner, herunder broer og affaldsløsninger Se eksempler på klimatilpasning, håndtering af overfladevand Program Mandag den 23. juni 2014 Kl Afgang med TAXA fra henholdsvis Ribe og Esbjerg til Billund Lufthavn Check-in i Billund Afgang med fly til Bruxelles Ankomst til Bruxelles Ankomst til Hotel Novotel i Bruxelles centrum Besigtigelse af Street-art Let frokost på det syddanske EU-kontor Oplæg om det syddanske EU-kontor v/ EU-konsulent Thomas Jensen Rundvisning i Parlamentet v/ Gry Midttun assistent for Jens Rohde Oplæg om Regionsudvalget v/ Steen Illeborg, tidl. direktør for sekretariatet Spisning på La Belle Maraîchère Tirsdag den 24. juni 2014 Kl Afgang med bus til s-hertogenbosch Besigtigelse i s-hertogenbosch Frokost i s-hertogenbosch Afgang mod Haarlem

3 15.30 Besigtigelse i Haarlem Ankomst til Hotel NH Dolen i Amsterdam Centrum Middag i Amsterdam Onsdag den 25. juni 2014 Kl Broer og infrastruktur i Amsterdam Frokost Håndtering af nedbør og overfladevand Velkomst. Mødested: Ingeniørbureau Amsterdam, Weespersstraat 430, 1018 DN Amsterdam. (Paulien Hartog og Sacha Stolp). Præsentation af Amsterdams program for håndtering af nedbør og overfladevand. Vidensplatform for offentlige og private samt introduktion til forskellige løsninger på regnvandsafledning via tagkonstruktioner. (Paulien Hartog og Sacha Stolp). Cykeltur/sejltur rundt i Amsterdam med fokus på innovative regnvejrsløsninger i byrummet, herunder også håndtering af udfordringer i den gamle bydel. (Paulien Hartog og Sacha Stolp.) Besøg på Polderdak et privat initiativ, hvor alle klimamæssige hensyn er indarbejdet både hvad angår regnvand og energiforbrug. Middag et sted i Amsterdam Torsdag den 26. juni 2014 Kl Afgang med bus til Schiphol Lufthavn Afgang med fly til Billund Ankomst til Billund Afgang med TAXA til Ribe og Esbjerg

4 Mandag den 23. juni Besigtigelse af Street-art I kvarteret omkring Grand Place og Manneken Pis blev der set eksempler på street-art på private/offentlige gavle og facader. Street-arten er for en stor dels vedkommende systematiseret med informationstavler, der viser placering og information om kunstneren mv. Derudover blev der også set eksempler på den ikke systematiserede Street-art omkring banegården. Her havde bemalingen af facaderne mere karakter af hærværks-graffiti. Efter Street-art besigtigelsen fortsattes til fods til det Syddanske EU-kontor.

5 Besøg på Det Syddanske EU-kontor Thomas Jensen, EU-konsulent, redegjorde for arbejdet på det Syddanske EU-kontor, herunder om de udviklingsprogrammer, der er mulighed for at søge i. Der blev vist en række eksempler på projekter der har opnået EU-støtte/medfinasiering. Teknik & Byggeudvalget forespurgte om mulighed for at opnå EU-støtte/medfinansiering i aktuelle projekter. Følgende projekter drøftet: Omfartsvej øst om Gørding Ribe Vesterå, naturgenopretnings- og rekreativt projekt Istandsættelse af Bærmevejene langs havdigerne Smart Island Mandø Det aftaltes, at der til hvert enkelt af projekterne fremsendes forespørgsel til Det Danske EUkontor om støttemuligheder, hvor projekterne beskrives nærmere. Ud fra Det Syddanske EU-kontors vurdering af støttemulighederne træffer udvalget beslutning om det videre arbejde. Efter mødet på Det Syddanske EU-kontor fortsattes til fods til Europa-parlamentet. Undervejs sås eksempler på de udfordringer der er for mobiliteten i denne del af Bruxelles, hvor rigtig man gerne vil benytte cyklen, men, hvor infrastrukturen endnu ikke er indrettet til hertil. Rundvisning i Parlamentet Gry Midttun, assistent for Europaparlamentariker Jens Rohde, viste rundt i Parlamentet og fortalte om hvordan det er at arbejde som assistent i så stor en organisation.

6 Oplæg om Regionsudvalget Steen Illeborg, tidligere direktør for sekretariatet, holdt et oplæg om Regionsudvalget. Regionsudvalget har til opgave at fremsætte lokale og regionale synspunkter om EUlovgivningen. Det gør det ved at afgive udtalelser om Kommissionens forslag. Kommissionen, Rådet og Parlamentet skal høre Regionsudvalget, før der træffes afgørelser om anliggender, der vedrører lokale og regionale myndigheder (for eksempel om beskæftigelsespolitik, miljø, uddannelse eller folkesundhed). Regionsudvalget har på nuværende tidspunkt 344 medlemmer, dvs. halvt så mange medlemmer, som der er medlemmer af Europaparlamentet. Der ni danske medlemmer. Medlemmer og suppleanter udnævnes for en periode på fem år af Rådet efter forslag fra EUlandene. Medlemmerne er folkevalgte medlemmer eller på anden måde centrale aktører hos de lokale eller regionale myndigheder i hjemlandet. Mulighederne for at fremme EU-projekter gennem brug af Regionsudvalget blev drøftet.

7 Tirsdag den 24. juni s-hertogenbosch På busturen fra Bruxelles til Amsterdam blev der gjort holdt i s-hertogenbosch, hvor der blev set nærmere den måde man har valgt at indrette cykelstiinfrastrukturen på. Der er rigtig mange der benytter cyklen som primært transportmiddel i Holland, hvilket har haft afgørende indflydelse i forhold til den måde, hvorpå man har indrettet cykelinfrastrukturen på. Der har således været fokus at skabe et sammenhængende, direkte, attraktivt, sikkert og komfortabelt cykelstinetværk. Der blev foretaget besigtigelse af en rundkørsel, hvor der hele vejen udenom rundkørslen er anlagt en dobbeltrettet cykelsti. Besigtigelsen viste, at på trods af omfattende bil- og cykelstrafik i rundkørslen blev trafikken afviklet fornuftigt. Det skyldes formentlig især, at både bilister og cyklister er meget opmærksomme, hastigheden ind og ud af rundkørslen er lav, som følge af hævede flader og langt de fleste cyklister kører med uret rundt i rundkørslen ligesom bilerne. Generelt var der enighed om, at det vil være problematisk at anvende samme trafikale løsning i Danmark.

8 Haarlem Inden ankomst til Amsterdam blev der gjort holdt i Haarlem. Her sås eksempler på håndtering af renovationsaffald i bykernen, hvor man har indrettet specielle underjordiske tankanlæg til affaldet. I den centrale bykerne må kun køretøjer med særlig tilladelse køre ind. Der er opsat hæve/sænkbare pullerter, der sikrer, at kun køretøjer med tilladelse kan komme ind i bykernen. På byens centrale plads, Grote Markt sås, nærmere på anvendelse af teglsten som belægningstype. Herudover sås eksempel på simpelt pisservoir. En enkel løsning for trængende mænd, hvor lugtgerne dog ikke helt var håndteret optimalt.

9 Onsdag den 26. juni Broer og infrastruktur i Amsterdam Til fods blev der set eksempler på gamle kanalbroer. Mange af Amsterdams ældre kanalbroer er konstrueret i udhugget granit, som indgår som den bærende konstruktion. Der blev set på hvorledes de meget store cykelparkeringsproblemer med større eller mindre held er søgt løst. I Amsterdam er det afgørende, at der er mulighed for at fastgøre kædelåsen til cykelstativet. I modsat fald bruges andre stativer, eksempelvis lygtepæle.

10 Håndtering af nedbør og overfladevand På Ingeniørbereau Amsterdam (teknisk forvaltning) præsenterede Paulien Hartog og Sacha Stolp, hvorledes man i Amsterdam i dag håndterer de store mængder regnvand der falder i forbindelse med navnlig sommerskybrud. Efterfølgende foretoges besigtigelse på cykel rundt til lokaliteter, hvor der er gjort eller skal gøres særlige indsater for klimasikring ved kraftig nedbør. På en nu nedlagt skole sås på grønne tage til opsamling/tilbageholdelse af regnvand. Det tilbageholdt regnvand i reservoiret kan udnyttes til bl.a. toiletskyl mv. Afslutningsvis besøgtes Polderdak, et privat firma, der samarbejder med Kommunen om at skabe klimavenlige tagløsinger med grønne tage. Opsamling på turen, hvad skal der arbejdes videre med Ud fra de besøgene/besigtigelserne på turen aftaltes, at der skal arbejdes videre med følgende: - Støttemuligheder til projekter drøftet på mødet med Det Syddanske EU-kontor Omfartsvej øst om Gørding Ribe Vesterå, naturgenopretnings- og rekreativt projekt Istandsættelse af Bærmevejene langs havdigerne Smart Island Mandø - Grønne tage som element i klimatilpasningen - Cykelparkering de særlige stålbøjler - Cykelfremme generelt - Fredeliggørelsesmuligheder i Ribe (biltrafik)

Teknik & Byggeudvalgets studietur til Bruxelles og Amsterdam

Teknik & Byggeudvalgets studietur til Bruxelles og Amsterdam Program for udvalgets studietur til Bruxelles og Amsterdam 23. juni 2014 Kl. 5.00 Kl. 6.00 Kl. 7.25 Kl. 8.50 Kl. 10.00 Kl. 11.00 Afgang med TAXA fra henholdsvis Ribe og Esbjerg til Billund Lufthavn Check-in

Læs mere

Opfølgning på studietur

Opfølgning på studietur Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 26. august 2015 Opfølgning på studietur Opfølgning på studietur for Teknik & Byggeudvalget, 4-5. juni 2015 Torsdag den 4. juni 8.00 Afgang fra Esbjerg med De Blå Busser,

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

BRÜGGE, BRUXELLES & AMSTERDAM Busrejse til tre skønne byer i Belgien og Holland.

BRÜGGE, BRUXELLES & AMSTERDAM Busrejse til tre skønne byer i Belgien og Holland. BRÜGGE, BRUXELLES & AMSTERDAM Busrejse til tre skønne byer i Belgien og Holland. 6 DAGES busrejse i foråret 2017 tilrettelagt for medlemmer af Rejse-Venner-Jylland. AFREJSE fredag morgen den 5. maj 2017

Læs mere

Trafikpolitik. Toftlund Distriktsskole

Trafikpolitik. Toftlund Distriktsskole Trafikpolitik Distriktsskole FORMÅL OG INDHOLD Distriktsskoles trafikpolitik har som formål: At skabe trygge forhold på skolevejen At sikre fælles rammer for trafiksikkerheden i forbindelse med skolens

Læs mere

Sundhedsklinikken i Brønderslev Kommune

Sundhedsklinikken i Brønderslev Kommune Sundhedsklinikken i Brønderslev Kommune Juli 2013 2 VELKOMMEN TIL SUNDHEDSKLINIKKEN I Sundhedsklinikken kan du modtage den sygepleje, som du er blevet henvist til af din læge eller blevet bevilget i Visitationen.

Læs mere

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej.

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. 8 GUG SKOLE Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. Figur 114. Skoleruter til Gug Skole. Vejene Sønder Tranders Vej, Solhøjsvej og Landlystvej

Læs mere

Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar.

Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Anlæg 27-07-2015 Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar. Teknik- og Miljøforvaltningen har bedt Indre By Lokaludvalg

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole

Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Billedkatalog - Tracé- og belægningstyper 1 Midttrafik - Letbanesekretariatet Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Tracé- og belægningstyper Oktober 2010 Udgivelsesdato 05.10.2010 Billedkatalog

Læs mere

- STUDIETUR FOR ESBJERG KOMMUNES SOCIAL & ARBEJDSMARKEDSUDVALG TIL HOLLAND

- STUDIETUR FOR ESBJERG KOMMUNES SOCIAL & ARBEJDSMARKEDSUDVALG TIL HOLLAND PROGRAM - STUDIETUR FOR ESBJERG KOMMUNES SOCIAL & ARBEJDSMARKEDSUDVALG TIL HOLLAND Dette notat indeholder oplæg til studietur for Esbjerg Kommunes Social- og Arbejdsmarkedsudvalg den 19. til 22. maj 2015.

Læs mere

God adfærd i det offentlige - kort og godt. December 2007

God adfærd i det offentlige - kort og godt. December 2007 God adfærd i det offentlige - kort og godt December 2007 God adfærd i det offentlige - kort og godt December 2007 God adfærd i det offentlige - kort og godt Udgivet december 2007 Udgivet af Personalestyrelsen

Læs mere

Rejsetidspunkterne mandag og fredag ligger fast (flybilletter er bestilt). Det samme gælder besøgsrækkefølgen for byerne, da hotellerne er booket.

Rejsetidspunkterne mandag og fredag ligger fast (flybilletter er bestilt). Det samme gælder besøgsrækkefølgen for byerne, da hotellerne er booket. Til Kulturudvalget Side 1 af 5 Skitse for Kulturudvalgets studietur 2016 til Nordspanien På Kulturudvalgsmødet d. 27. oktober 2015 drøftede kulturudvalget to fors til destination for den kommende studietur

Læs mere

Cykel klima test. Benchmarking. www.trendy-travel.eu. supported by

Cykel klima test. Benchmarking. www.trendy-travel.eu. supported by Benchmarking Cykel klima test supported by www.trendy-travel.eu Det fulde ansvar for indholdet i denne publikation ligger hos forfatterne. Indholdet afspejler ikke nødvendigvis holdningerne ved den Europæiske

Læs mere

Potentiale for overflytning af korte bilture til cykel og gang. Linda Christensen, LCH@Transport.DTU.dk Thomas Jensen, TCJ@Transport.DTU.

Potentiale for overflytning af korte bilture til cykel og gang. Linda Christensen, LCH@Transport.DTU.dk Thomas Jensen, TCJ@Transport.DTU. Potentiale for overflytning af korte bilture til cykel og gang Linda Christensen, LCH@Transport.D.dk Thomas Jensen, TCJ@Transport.D.dk Andelen, der går og cykler afhængig af rejselængden Rejselængden er

Læs mere

Randers Kommune Teknik- og Miljøudvalget Studietur til Freiburg august Programforslag og tilbud fra byrejsen.dk strategisk byudvikling

Randers Kommune Teknik- og Miljøudvalget Studietur til Freiburg august Programforslag og tilbud fra byrejsen.dk strategisk byudvikling Programforslag og tilbud fra byrejsen.dk strategisk byudvikling Vauban, Freiburg Randers Kommune Teknik- og Miljøudvalget Studietur til Freiburg 24.-27. august 2011 Baggrund og formål med studieturen Randers

Læs mere

Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning 18-10-2010. Sagsnr. 2010-147261

Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning 18-10-2010. Sagsnr. 2010-147261 Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning Notatet redegør for trafikale forhold ved den planlagte sammenlægning af 4 skoler på Amager. Analysen er udarbejdet ift. de tre opstillede modeller:

Læs mere

Trafik politik for Børnegården

Trafik politik for Børnegården Trafik politik for Børnegården Formål Trafikpolitikken sætter fokus på, at alle har et ansvar for, at trafikken bliver afviklet sikkert og trygt. I trafikpolitikken er alle relevante parter blevet inddraget.

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis

forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 1 FORHANDLING Danske Fysioterapeuters pjece om hvordan forhandlingsretten håndteres i praksis forhandlingsret 10:Layout 1 14/04/10 10:50 Side 2 2/FORHANDLINGSRET

Læs mere

Lokalrådet for Lille Næstved området

Lokalrådet for Lille Næstved området Næstved Kommune Dato 24.11.2015 Johanne Korchs Vej 19 4700 Næstved Mobil +45 24255057 Mail arl@ dialogbyg.dk www.lille-naestved.dk vedr.: Forslag til planstrategi 2016 2027 Vand og mere vand - side 26

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union DET EUROPÆISKE RÅD. EU s strategiske institution

Rådet for Den Europæiske Union DET EUROPÆISKE RÅD. EU s strategiske institution Rådet for Den Europæiske Union DET EUROPÆISKE RÅD EU s strategiske institution DET EUROPÆISKE RÅD EN STRATEGISK INSTITUTION Det Europæiske Råd er drivkraften bag Den Europæiske Union. Det fastlægger Unionens

Læs mere

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Provas 2020 PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Vi er Provas Mission Vision Værdier Kunder Medarbejdere Ejer Samfund Strategiske pejlemærker 05 06 07 08 10 13 14 17 18

Læs mere

Trafikpolitik 2014. Hadbjerg Skole

Trafikpolitik 2014. Hadbjerg Skole Trafikpolitik 2014 Hadbjerg Skole Trafikpolitik for Hadbjerg Skole Denne trafikpolitik er udarbejdet af Hadbjerg Skole i samarbejde med Trafik & Veje, Favrskov Kommune. Baggrunden for udarbejdelsen af

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kalkværksvej 10 8000 Århus C Århus d. 8. juni 2012

Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kalkværksvej 10 8000 Århus C Århus d. 8. juni 2012 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kalkværksvej 10 8000 Århus C Århus d. 8. juni 2012 Vedr. Svar på indsigelser til lokalplan 921, Gl. Kongevej Viby J Hermed svar på indsigelser til lokalplan

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Fejlagtig praksis for registrering af tidspunkt for indgivelse af ansøgninger om førtidspension er bragt til ophør Når selv simple ting

Læs mere

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X.

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X. MCH TimeWorld En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning Debatoplæg Debat: X. november - X. november 2013 Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2013-2024 Indkaldelse af idéer

Læs mere

GØR ÅRHUS GRØN. Med venlig hilsen. Nicolai Wammen Borgmester i Århus

GØR ÅRHUS GRØN. Med venlig hilsen. Nicolai Wammen Borgmester i Århus Kommunalvalg Socialdemokraterne 2009 i Århus GØR ÅRHUS GRØN I Århus ønsker vi at tage et reelt ansvar for vores by, også når det gælder klima og miljø. Som borgmester vil jeg sikre, at Århus tager et medansvar

Læs mere

Svar: Vi søger trygheden for cyklisterne. Vi vil hellere reducere på asfaltbredden end på rabatten. Vi bruger også den brede rabat til afvanding.

Svar: Vi søger trygheden for cyklisterne. Vi vil hellere reducere på asfaltbredden end på rabatten. Vi bruger også den brede rabat til afvanding. Aalborg Kommune Anlæg BLF By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 DK-9400 Nørresundby Att: Gitte Fogedgaard Gitte.fogedgaard@aalborg.dk Mette Halgaard Mette.halgaard@aalborg.dk Vodskov, 8. december

Læs mere

PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation

PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation Præsentation af hovedresultater af survey blandt 1720 patienter maj 2011 Eva Draborg, Mickael Bech,

Læs mere

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 udarbejdet af Søren Kveiborg 25. januar 2016 Indledning Nærværende rapport samler resultaterne fra undersøgelser

Læs mere

Jejsing Friskoles trafikpolitik

Jejsing Friskoles trafikpolitik Jejsing Friskoles trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0708 Offentligt

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0708 Offentligt Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0708 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 12.12.2006 KOM(2006) 811 endelig 2004/0248 (COD) MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET

Læs mere

Undgå misbrug af virksomhedspraktik

Undgå misbrug af virksomhedspraktik Virksomhedspraktik Undgå misbrug af virksomhedspraktik I denne pjece kan du læse om, hvad du som tillidsrepræsentant skal være opmærksom på ved indgåelser af aftaler om virksomhedspraktik, og hvor du kan

Læs mere

Lov om Institut for Menneskerettigheder Danmarks Nationale Menneskerettighedsinstitution 1)

Lov om Institut for Menneskerettigheder Danmarks Nationale Menneskerettighedsinstitution 1) LOV nr 553 af 18/06/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 20. september 2016 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., j.nr. 28.C.28.a.30-5. Senere ændringer til forskriften LOV nr 656 af

Læs mere

1. Status for projektet Orientering vedr. lokalplansarbejdet Orientering vedr. møde med Lokale- og anlægsfonden

1. Status for projektet Orientering vedr. lokalplansarbejdet Orientering vedr. møde med Lokale- og anlægsfonden Mødereferat 3 Projekt Udvikling Kulturcenter Mariehøj Møde: Byggeudvalgsmøde 3 Tid: Mandag den 6. juni 2011 kl. 13.30 15.30 Sted: Kulturcenter Mariehøj, Kulturs mødelokale Deltagere: Birgit Hoé Knudsen

Læs mere

Handlingsplan for implementering af visionen Vi i naturen Dok 62918-15

Handlingsplan for implementering af visionen Vi i naturen Dok 62918-15 Handlingsplan for implementering af visionen Vi i naturen Borger & Arbejdsmarked Dok 62918-15 Handling Hvordan bidrager handlingen til at understøtte visionen? Starttidspunkt Sluttidspunkt Ansvarlig 1)

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Træningen Træningstilbuddet foregår primært i et privat fitnesscenter, men kan også foregå ude enten i form af ture i skoven eller lignende. Det

Læs mere

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Cykelparkering ved Esbjerg Banegård og i Esbjerg

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 VARDE KOMMUNE VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende forhold

Læs mere

1 of 6. Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Godkendt af byrådet d.

1 of 6. Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Godkendt af byrådet d. Kvalitetsstandard Forebyggende hjemmebesøg Godkendt af byrådet d. 1 of 6 2 of 6 Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikre vi igennem - En

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 17.6.2016 COM(2016) 400 final 2016/0186 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE om ændring af afgørelse nr. 445/2014/EU om en EU-aktion vedrørende

Læs mere

Mini whiskytur 21. 24. november 2016

Mini whiskytur 21. 24. november 2016 Mini whiskytur 21. 24. november 2016 Whiskyauktion / destilleribesøg og besøg hos uafhængig aftapper Kunne en whiskytur med besøg på 2 destillerier friste??? Kombineret med besøg hos en uafhængig aftapper.

Læs mere

Værnedamsvej, bedre byliv, bedre cykelforhold

Værnedamsvej, bedre byliv, bedre cykelforhold Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Værnedamsvej, bedre byliv, bedre cykelforhold BILAG Oktober 2013 Udgivelsesdato : 8. oktober 2013 Projekt : 22.5010.02 Version Udarbejdet : Kontrolleret : Godkendt

Læs mere

Kl. 16.30 på Bispebjerg Hospital opgang 20D lokale D1

Kl. 16.30 på Bispebjerg Hospital opgang 20D lokale D1 K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Torsdag den 24. juni 2010 Kl. 16.30 på Bispebjerg Hospital opgang 20D lokale D1 Mødet sluttede kl. 18.55 Møde nr. 5 Medlemmer: Kirsten Lee (formand) Thor Grønlykke

Læs mere

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Den 16. maj 2007 Efterreguleringsoversigt Ribe Amt Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver, rettigheder

Læs mere

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller Informationsfolder Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller regionsyddanmark.dk Det gode samarbejde Indledning Denne folder har til formål at sætte fokus på det

Læs mere

Mallorca Logbog. Fredag:

Mallorca Logbog. Fredag: Mallorca Logbog Fredag: Vi fløj af sted fra Billund lufthavn. Vi afleverede vores kufferter, og gik derefter ind i området før boarding, så vi kunne få lidt mad inden afrejse. Vi landede i Palma lufthavn

Læs mere

Detailhandel i Horsens Midtby

Detailhandel i Horsens Midtby Detailhandel i Horsens Midtby Forslag til Kommuneplantillæg 10-2007 TEKNIK OG MILJØ 2 KOMMUNEPLANTILLÆG 10-2007 Offentliggørelse For at give borgerne i Horsens Kommune lejlighed til at sætte sig ind i

Læs mere

Vedrørende Sti mellem Fjellerup og Skovgårde Arbejdsgruppe Skovgårde vest/nordvang. Besigtigelsesnotat 17. marts 2014

Vedrørende Sti mellem Fjellerup og Skovgårde Arbejdsgruppe Skovgårde vest/nordvang. Besigtigelsesnotat 17. marts 2014 Bilag til MTU sag 26. juni 2014 l Byg og Miljø Dato: 03.06.2014 Direkte telefon: 8959 4012 Reference: Heidi Jensen Sag nr.: 14/7314 Vedrørende Sti mellem Fjellerup og Skovgårde Arbejdsgruppe Skovgårde

Læs mere

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd

Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Principper for rådgivningen via de lægefaglige specialeråd i Region Midtjylland Baggrund

Læs mere

HANDICAPPOLITIK 2015-2018

HANDICAPPOLITIK 2015-2018 HANDICAPPOLITIK 2015-2018 Titel: Handicappolitik 2015-2018 Udgivet af: Frederiksberg Kommune Smallegade 1 2000 Frederiksberg September 2015 Foto: nilsholm.dk Layout og grafisk produktion: heidiborg.dk

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN MILJØ - OG KLIMAUDVALGET Mandag den 3. maj 2010 Klokken: 17.00 19.00 Sted: Regionsgården Mødelokale: H 5 Møde nr. 3 Mødet slut kl. 19.10 Medlemmer: Lars Gaardhøj

Læs mere

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75%

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Meld dig til en af årets 6 temadage - og bliv inspireret omkring eget køkkenbord! I anledning af kampagneåret for 75%

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

Foreningshuset Holmegaard Søndergade 82, 5591 Gelsted CVR nr. 36 27 36 15 Bank Totalbanken konto 6880 0001084523 E-mail Foreningshuset@gelsted.

Foreningshuset Holmegaard Søndergade 82, 5591 Gelsted CVR nr. 36 27 36 15 Bank Totalbanken konto 6880 0001084523 E-mail Foreningshuset@gelsted. Foreningshuset Holmegaard. Foreningen. Foreningens formål er primært at udleje og bruge ejendommen til at fremme, støtte og udvikle idrætsfritids- kultur- kreativ- og folkeoplysende aktiviteter samt øge

Læs mere

BYBUS- OG RUTEBILTRAFIKKEN I ÅRHUS CITY

BYBUS- OG RUTEBILTRAFIKKEN I ÅRHUS CITY BYBUS- OG RUTEBILTRAFIKKEN I ÅRHUS CITY Af Jørgen Bunde Århus Kommune BAGGRUND ÅRHUS RUTEBILSTATION: EN OPLANDSSTATION Århus Rutebilstation fungerer idag som en central endestation for Århus Amts Rutebiler

Læs mere

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 01-04-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Integrationsrådet, 01-04-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Næsbjerg Skoles trafikpolitik

Næsbjerg Skoles trafikpolitik Næsbjerg Skoles trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 1. juli 2014 Sagsnr.: 99./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

Overgange - Den gode overgang fra dagtilbud til skole Samarbejdsaftale mellem dagtilbud og skoler i skoledistrikterne Ellidshøj, Ferslev, Svenstrup,

Overgange - Den gode overgang fra dagtilbud til skole Samarbejdsaftale mellem dagtilbud og skoler i skoledistrikterne Ellidshøj, Ferslev, Svenstrup, 2015 Overgange - Den gode overgang fra dagtilbud til skole Samarbejdsaftale mellem dagtilbud og skoler i skoledistrikterne Ellidshøj, Ferslev, Svenstrup, Højvang og Lyngbjerggaard Skolen 1 Samarbejdsaftale

Læs mere

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde Hvorfor trafikforsøg i Vestergade

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Den 30. september 2013 offentliggjorde Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) rapporten Forbrugerejede vandværker og

Læs mere

Reagér på bivirkninger

Reagér på bivirkninger Reagér på bivirkninger - Og hjælp med at gøre medicin mere sikker for alle Vejledning til PowerPoint-præsentation om bivirkninger 2 Indhold 1. Indledning 2. Introduktion til slides 3. Opfølgning på undervisning

Læs mere

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 l Handicap politik [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fredensborg Kommune er en handicapvenlig kommune, der skaber gode vilkår for borgere med handicap, så den enkelte borger

Læs mere

Frederikssundsvej. Indlæg på borgermøde 2010.02.24 Arrangeret af Brønshøj-Husum Lokaludvalg

Frederikssundsvej. Indlæg på borgermøde 2010.02.24 Arrangeret af Brønshøj-Husum Lokaludvalg Indlæg på borgermøde 2010.02.24 Arrangeret af Brønshøj-Husum Lokaludvalg Frederikssundsvej Jan Aagaard - Håbets Allé - Brønshøj Rådgivende ingeniør (speciale i vejbygning) Formålet med ombygningen i 1998

Læs mere

TALEPUNKT til samråd CV-CW om marsvin (Miljø- og Planlægningsudvalget 19. maj 2011)

TALEPUNKT til samråd CV-CW om marsvin (Miljø- og Planlægningsudvalget 19. maj 2011) Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 MPU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 726 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Sagsnr.: 9622/241679 Den 19. maj 2011 TALEPUNKT til samråd

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen

Teknik- og Miljøforvaltningen Indre By Lokaludvalg Rådhuspladsen 77, 4. 1550 København V indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 33 66 54 41 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen

Læs mere

AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan?

AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan? AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan? F O T O : C O L O U R B O X. C O M A F T A G E R P A N E L E R A F T A G E R

Læs mere

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer 2014-34 Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Finansministeriet om sikringen af, at nye offentlige

Læs mere

Notat. Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Hillerødgade

Notat. Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Hillerødgade Notat Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Hillerødgade Hillerødgade er i Kommuneplanen klassificeret som overordnet trafikvej og fortsætter i begge ender af vejen ind i Københavns Kommune.

Læs mere

Skoletransportvaner i Odense Kommune 2015

Skoletransportvaner i Odense Kommune 2015 Notat Skoletransportvaner i Odense Kommune 2015 Baggrund Børns transport til skole er meget vigtig flere skal gå og cykle til skole, da det er godt i forhold til trafikken, sundheden og evnen til indlæring.

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3.

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3. Kvalitetsstandard Levering af til borgere i eget hjem 1. januar 2012 1. Overordnede rammer Levering af til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3. 1.2 Politiske målsætninger

Læs mere

BILAG 1: FLERE PÅ CYKEL MELLEM LØSNING OG HEDENSTED

BILAG 1: FLERE PÅ CYKEL MELLEM LØSNING OG HEDENSTED BILAG 1: FLERE PÅ CYKEL MELLEM LØSNING OG HEDENSTED Hedensted Kommune ønsker at forbedre forholdene for de lette trafikanter, og derved få flere til at cykle. Dette skal ske ved at etablere en sti mellem

Læs mere

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN HJEMMEL OG HJEMSTED 1 Nærværende vedtægt er fastsat med hjemmel i Kulturministeriets Bekendtgørelse den 27. december 2014 om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder. Repræsentantskabet har hjemsted

Læs mere

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen Dato 19. august 2014 Dokument 14/02402 Side Klage over Kommunens administration af H Vej Vejdirektoratet har behandlet din klage af 6. februar 2014 over Kommunens afgørelse af 3. februar 2014, hvor kommunen

Læs mere

Skoletjenesten version 2.0

Skoletjenesten version 2.0 Punkt 12. Skoletjenesten version 2.0 2015-064601 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at Skoletjenestens tilbud fremadrettet i endnu højere grad vil have fokus på energi, miljø, økologi,

Læs mere

Generelt for hele distriktet

Generelt for hele distriktet Trafikpolitik Indhold Generelt for hele distriktet... 2 Sikker skolevej... 2 Forældreinformation... 2 Rollemodeller... 2 Kampagner... 2 Snerydning og saltning... 2 Skolebestyrelsen... 2 Personalets befordring

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Analyse marts 2010 09/67371 Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Holbæk Kommune foretager pædagogisk tilsyn med de kommunale børnehuse og private pasningstilbud.

Læs mere

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune:

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: 27-11- 2007 Esbjerg Kommune har i brev af 16. maj 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark med anmodning

Læs mere

Christiansø Skole Christiansø Skole - forældretilfredshed April 2016 1

Christiansø Skole Christiansø Skole - forældretilfredshed April 2016 1 Christiansø Skole 1 Helt enig Mest enig Hverken enig eller uenig Mest uenig Helt uenig 6 5 4 3 2 1 0 God skole Tryg ved at God God og Godt og sende mit barn information ligeværdig tillidsfuldt dialog samarbejde

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan kommunen skal planlægge

Læs mere

Skriftlig opsamling på temamøde om ulighed i sundhed. januar 2016

Skriftlig opsamling på temamøde om ulighed i sundhed. januar 2016 Skriftlig opsamling på temamøde om ulighed i sundhed januar 2016 Indholdsfortegnelse Side 2 Introduktion Side 3 Baggrund om ulighed i sundhed Side 4 Politiske handlemuligheder Side 5 De vigtigste pointer

Læs mere

Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2

Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2 K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN 31. august 2010 Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2 Møde nr. 5 Medlemmer: Jannie Hjerpe (F), formand Per Seerup Knudsen (A) Karin Helweg-Larsen

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for forebyggende hjemmebesøg

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for forebyggende hjemmebesøg Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 15 Kvalitetsstandard for forebyggende hjemmebesøg 2016 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politiske besluttede serviceniveau

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

UDKAST - Afgørelse vedr. ikke påbud omkring undersøgelser på ubefæstet parkeringsplads

UDKAST - Afgørelse vedr. ikke påbud omkring undersøgelser på ubefæstet parkeringsplads Keolis Bus A/S Naverland 20 2600 Glostrup Center for Miljø og Teknik Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6365 UDKAST - Afgørelse vedr. ikke påbud omkring undersøgelser

Læs mere

Notater fra temamøde om branding og værdiskabelse fra byggepladser og bygninger

Notater fra temamøde om branding og værdiskabelse fra byggepladser og bygninger Notater fra temamøde om branding og værdiskabelse fra byggepladser og bygninger 18. januar 2012 Bygherreforeningens første temamøde i 2012 tog fat på bygherres muligheder for at arbejde med oplevelser,

Læs mere

Nyhedsbrev juni Langemosen

Nyhedsbrev juni Langemosen NYBORG UNGDOMSSKOLE Nyhedsbrev juni Langemosen Juni 2016 DENN E G ANG: Nyt på skolen 1 Plan for de sidste uger før sommerferien + prøveplan 2-3 Københavnertur + Invitation til dimission 4-5 Kære alle!

Læs mere

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side Side 2 Forord... 3 1. Anvendelsesområde... 4 2. Formål... 4 3. Pligt

Læs mere

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Udviklingssamtaler Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Du skal have den årlige medarbejdersamtale med en af dine medarbejdere, Rita Ravn. Rita er pligtopfyldende og dygtig, og hun udgør i høj grad

Læs mere