HALVE DAGPENGE TIL UNGE?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HALVE DAGPENGE TIL UNGE?"

Transkript

1 HALVE DAGPENGE TIL UNGE? 3F siger nej. Vi holder regeringen fast på dens valgløfte Faglig Fælles Akasse

2 LAVERE DAGPENGE VIL RAMME TUSINDER AF UNGE Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) har luftet planer om, at den såkaldte ungeindsats skal udvides til også at omfatte ledige i alderen år. I dag skal ledige under 25 år aktiveres efter 26 ugers ledighed, på halve dagpenge. Ledige årige skal også aktiveres efter 26 uger, men bevarer deres normale dagpengesats. Det er den regel, ministeren overvejer at ændre. Ministerens argument er, at ungeindsatsen har bragt ungdomsledigheden ned. Vi mener ikke, at det er reglerne, som har bragt ungdomsledigheden ned. Det er højkonjunkturen og mindre ungdomsårgange, der er årsagen. Vi har godt medlemmer i alderen årige af dem er ledige, og knap halvdelen har været ledige i mere end 26 uger. Derfor vil de umiddelbart blive ramt af sådan et forslag. Det er ganske enkelt uretfærdigt. Mange unge i slutningen af 20 erne har stiftet familie og har økonomisk ansvar for andre end sig selv. Skal de straffes med halve dagpenge og have frataget deres eksistensgrundlag, fordi de uforskyldt er uden job? Hvad skal de så leve af? Skal jeg samle flasker? spørger et af vores unge medlemmer her i pjecen. Det er ikke rimeligt i et samfund, der er et af de rigeste i verden. Man kan ikke sulte ledige i arbejde. Et godt eksempel er loftet over kontanthjælp. Det har ikke betydet, at flere kom i arbejde. Det betød blot, at en befolkningsgruppe blev fattigere. Dagpenge er en ydelse, der bygger på et forsikringsprincip. Man betaler til forsikringen, og har ret til dagpenge hvis man mister sit job. 3F advarer mod, at man piller ved det princip. Derfor angår dette ikke kun de årige. Det angår os alle, og derfor vender vi os stærkt mod ministerens tanker. Et sådant forslag vil desuden være løftebrud fra regeringens side. Vi holder regeringen fast på, at den har lovet befolkningen ikke at forringe dagpengene. Venlig hilsen Morten Kaspersen Forretningsfører 3FA Per Christensen Forbundssekretær 3F

3 1.670 KR. OM UGEN Den maksimale dagpengesats er 667 kr. om dagen = kr. om ugen. Ungesatsen er 334 kr. om dagen = kr. om ugen. MINISTER KLAR TIL INDGREB I februar skrev Dansk Arbejdsgiverforenings blad, Arbejdsmarkedspolitisk Agenda: Med årene er ungeindsatsen udvidet. Først blev ydelsen for kontanthjælpsmodtagere under 25 reduceret, og siden blev aktiveringen af de unge udvidet og fremrykket. Først i 2002 blev den tidlige, aktive indsats udvidet til også at omfatte ledige årige med reformen Flere i arbejde. Der blev dog ikke ændret på ydelserne i forbindelse med reformen. Men op til præsentationen af regeringens forslag til en velfærdsreform er beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) indstillet på at gøre noget ved det. Jeg er parat til at gå meget langt, når det gælder om at sikre de unge incitamenter til at tage en uddannelse eller komme i arbejde. Du kan kalde det moderat økonomisk pres. Men for mig er der ikke nogen tabuer i den her sag. Ungeordningen er en ubetinget succes. Derfor skal vi selvfølgelig overveje, hvordan vi kan udbrede den succes til dem, der er over 25 år. Ikke alle naturligvis. Men unge op til 30 år, der ikke er i uddannelse eller arbejde, bør tilskyndes til at komme i gang. I en tid, hvor adgangsbilletten til arbejdsmarkedet er uddannelse og kompetencer, har ingen glæde af at spilde ungdomsårene på tant og fjas. Det koster simpelthen for meget i den anden ende, siger Claus Hjort Frederiksen. Citat: Arbejdsmarkedspolitisk Agenda (DA s blad), 23. februar 2006 VALGLØFTET Jeg ser ikke behov for at skære i niveauet for dagpenge, kontanthjælp og førtidspension. Statsminister Anders Fogh Rasmussen, Jyllands Posten 19. januar, før valget 8. februar. I løbet af valgkampen gav Fogh Socialdemokraterne vetoret overfor eventuelle velfærdsreformer.

4 PROBLEMATISK En udvidelse af ungeindsatsen vil som tidligere nævnt være problematisk, fordi flere i aldersgruppen årige har stiftet familie. Blandt unge ledige dagpengemodtagere mellem 16 og 24 år var der kun 9,6 procent, der havde børn. For ledighedsberørte mellem årige var det 34,1 procent. Harald Børsting, LO-sekretær MONA - 28 ÅR: RISIKERER AT MISTE HUSET - Hvis jeg skal på halv dagpengesats, vil vi være nødt til at sælge huset. Jeg ser for mig, hvordan det vil ramle, alt det vi har bygget op med hus og familie. Mona Darby Andersen, 28 år, bor udenfor Randers med sin mand, og deres tre børn datteren Ibi på snart fem år, og tvillingedrenge Anton og Max på 14 måneder. Mona Darby Larsen har været ledig siden midt i december. Inden da var hun på barsel med drengene. - Vi sidder hårdt i det, selv om min mand arbejder om natten og tjener godt. Vi har indrettet vores økonomi, så vi har råd til, at en af os bliver ledig. Men hvis reglerne bliver lavet om, så unge på år også skal have halve dagpenge, så ryger huset. Det vil jeg være meget ked af, siger Mona Dalby Larsen. - Lige nu søger jeg bare alt arbejde, gerne indenfor industriområdet. Jeg vil rigtig gerne være voksenlærling, hvor man får overenskomstmæssig løn. Men tage en uddannelse på halve dagpenge eller SU, det har jeg ikke råd til, fastslår hun.

5 1.400 LEDIGE 3F ERE BLIVER RAMT Over ledige 3F-medlemmer vil blive ramt af et forslag om at halvere dagpengene til årige, der har været ledige i mere end 26 uger, nemlig hvis man udvider den såkaldte ungeindsats. Det viser tal fra 3FA. I alt kvinder, år: Heraf ledige: (14,6 procent) I alt mænd, år: Heraf ledige: (11,9 procent) I alt : ledige 3F ere årige. Heraf har været ledige i mere end 26 uger. (KILDE: 3FA, 28. FEBRUAR 2006) JANUS - 27 ÅR: RAMMER DE FORKERTE - Jeg synes, at sådan et forslag vil ramme de forkerte. 27-årige Janus Bøttcher fra Roskilde er udlært brolægger. En uge ind i marts er han stadig hjemsendt på grund af vintervejret. Janus Bøttcher er netop blevet sendt i aktivering på et tre ugers jobsøgningskursus. For når man er under 30 år, skal man i aktivering, når man har været ledig i 26 uger indenfor de sidste tre år. Og da Janus og andre brolæggere hjemsendes om vinteren, har han nu haft sammenlagt 26 ugers ledighed. - Jeg synes, det er hul i hovedet. Hvis det går som det plejer, er jeg i arbejde igen om 14 dage og resten af året. Jeg er jo ikke ledig som sådan, og jeg har en uddannelse, siger Janus Bøttcher. Hvis reglerne om ungeindsatsen udvides til også at gælde ydelserne, altså dagpengene, for de årige, skulle Janus Bøttcher nu på halve dagpenge. - Det er hårdt nok i forvejen at være på dagpenge og kun få udbetalt en lille del af, hvad man plejer at få i løn. På halve dagpenge vil det slet ikke kunne hænge sammen, mener Janus, der bor i lejlighed i Roskilde sammen med sin kone Nanna, der er studerende og på SU. - Jeg synes, at et forslag om halve dagpenge vil ramme de forkerte. Jeg fatter ikke, at det vil kunne ramme sådan nogle som mig. Jeg er jo i arbejde, så snart frosten går af jorden, pointerer Janus Bøttcher.

6 KVINDER HÅRDEST RAMT Kvinder vil blive hårdest ramt af en regel om halve dagpenge til årige. De har nemlig en højere ledighed end gennemsnittet i 3F. Gennemsnitlig ledighed årige i 3F: 12,7 % Gennemsnitlig ledighed årige kvinder i 3F: 14,6 % KILDE: 3FA, 28. FEBRUAR 2006 ERIC - 25 ÅR: 500 KR. OM UGEN AT LEVE FOR 500 kroner om ugen. Det er, hvad 25 årige Eric Johannes Christiansen og hans familie har at leve for, når de faste udgifter er betalt. De 500 kr. skal dække mad, benzin, vaskekort, tøj, fornøjelser. - Måske er det i orden med halve dagpenge til unge under 25 år uden børn, men når man har børn, er det ikke rimeligt, mener Eric Johannes Christiansen. Eric er weekendfar til Emma Edith på snart fem år, og har sønnen William Charles sammen med sin nuværende kone Ditte. Familien bor i lejlighed i Nr. Sundby. Indtil februar var Eric Johannes Christiansen på lastbilkursus på AMU-centret. Da han var under 25 år, var det på halve dagpenge. Sønnen William blev født alt for tidligt, var syg, og Eric måtte stoppe for at hjælpe med at passe drengen. - Jeg mangler stadig cirka otte uger på AMU for at få kørekort til lastvogn med hænger. Får jeg det, er der rigtig gode chancer for at få arbejde. Men hvis jeg skal på halve dagpenge igen, så har jeg simpelthen ikke råd til at fortsætte på kurset. Vi er heldige at have en flink bank, men den går ikke længere, siger Eric Johannes Christiansen. Han frygter at det bliver meget svært at få et job, uden de nødvendige kvalifikationer. - Det er hul i hovedet, hvis man laver reglerne om. Det vil ramme rigtig mange lige som mig. Som jeg ser det, vil man ikke have råd til at gå på kursus, med mindre man er meget ung og bor alene, siger den unge far.

7 5 GODE GRUNDE Der er mange gode grunde til at afvise halv dagpengesats for årige ledige. Her er fem: - Det vil være løftebrud fra regeringens side - Mange årige har familie og børn, som skal forsørges - Det vil ramme kvinderne hårdest. De har højere ledighed end mændene - Det er et brud med forsikringsprincippet for de unge - Lavere ydelser fører ikke til arbejde. RENÉ - 26 ÅR: MÅ LÅNE SIG FREM René Hasselstrøm, 26 år, bor i hus ved Køge sammen med Louise, som han har været ringforlovet med i fem år, og deres to hunde. Men det kan blive svært at få råd til huset, hvis han skal på halve dagpenge igen. René Hasselstrøm har arbejdet som tagdækker i flere år, men har også været ledig flere måneder hvert år. Da han var ledig sidste år, tog han kørekort til lastbil, og i år er han netop blevet færdig med at tage et truckkort, i håbet om at det kan hjælpe ham til at få noget andet arbejde. - Hvis jeg kommer på halve dagpenge, vil det først og fremmest nok betyde, at vi må finde et andet sted at bo. Det kniber allerede med at få pengene til at række, når jeg er på dagpenge. Vi kører ikke så meget i bilen for at spare på benzinen, og bruger kun de penge, som er nødvendige, siger René Hasselstrøm. Sidste år var han i en periode på halve dagpenge. Det var svært, fortæller René, for der var ikke engang penge nok til de faste udgifter. - Hvis jeg skulle bruge nye sko, måtte jeg låne penge af mine forældre. Vi måtte også låne til huslejen. Hvis bare vi har arbejde begge to, så sidder vi ikke for hårdt i det, fortæller han. René Hasselstrøm forstår ikke, hvorfor man overvejer at udvide ungeindsatsen, så den også skal omfatte folk i års alderen. - Hvad skal jeg så leve af? Samle flasker? Eller gå tur med naboens hund? Problemet er, at når arbejdsgiverne for eksempel søger en chauffør, skal man helst have mindst fem års erfaring. Jeg synes, man skulle give os unge en chance for at vise, hvad vi kan. Halve dagpenge hører ingen steder hjemme, mener han.

8 5 GODE GRUNDE Der er mange gode grunde til at afvise halv dagpengesats for årige ledige. Her er fem: - Det vil være løftebrud fra regeringens side - Mange årige har familie og børn, som skal forsørges - Det vil ramme kvinderne hårdest. De har højere ledighed end mændene - Det er et brud med forsikringsprincippet for de unge - Lavere ydelser fører ikke til arbejde. Faglig Fælles Akasse Kampmannsgade København V Telefon Kampmannsgade København V Telefon DIN LOKALE 3F-AFDELING Redaktion: Lene Petersen og Poul Hansen Layout/grafisk tilrettelæggelse: Lars Thomsen Foto: Michael Bo Rasmussen Hanne Loop Henrik Bjerregrav Varenr. 6203

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Fælles lønforsikring Så kan du klare dig, hvis du mister dit job DAGLIGVARE BUTIKKEN SOV TRYGT med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Socialpædagogerne får fælles lønforsikring

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

Kofoeds Skole Århus side 3

Kofoeds Skole Århus side 3 Marts 2007 nr. 1 Kofoeds Skole Århus side 3 Projekt Liv kvindefest side 6 300 timers-reglen side Vil pisken virke? 2 LEDER Aldrig har så mange været i arbejde. Arbejdsløsheden er historisk lav, og der

Læs mere

Enlig mor frygter økonomisk ruin Af Anders Hjelmer Paulsen Søren Eibye Svenstrup og Ronja Ryde ahp@jv.dk

Enlig mor frygter økonomisk ruin Af Anders Hjelmer Paulsen Søren Eibye Svenstrup og Ronja Ryde ahp@jv.dk 6 INDLAND tirsdag 18. september 2012 ikke kunne få kontanthjælp. JydskeVestkysten fortæller de kommende uger om10 ledige sydjyder, Enlig mor frygter økonomisk ruin LEDIG: drømmer om at komme tilbage på

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

En pjece til mænd om barsel. Far på barsel. Fakta om regler og gode råd til fædre, der gerne vil holde barselsorlov

En pjece til mænd om barsel. Far på barsel. Fakta om regler og gode råd til fædre, der gerne vil holde barselsorlov En pjece til mænd om barsel Far på barsel Fakta om regler og gode råd til fædre, der gerne vil holde barselsorlov 1 Kære Helt konkret mener HK, at 12 uger af barselsorloven skal øremærkes til fædre. 2

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

Åbent Hus. Lørdag, den 3. oktober 2009 fra kl. 14 til 16.30 VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7, 2200 København N. Lokalet 305 ligger på 3.

Åbent Hus. Lørdag, den 3. oktober 2009 fra kl. 14 til 16.30 VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7, 2200 København N. Lokalet 305 ligger på 3. Nyhedsbrev nr. 51 - august 2009 Åbent Hus Lørdag, den 3. oktober 2009 fra kl. 14 til 16.30 VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7, 2200 København N. Lokalet 305 ligger på 3. sal VerdensKulturCentrets café

Læs mere

Fattigdom i København

Fattigdom i København Fattigdom i København Den, der lever fattigt, lever ofte skjult D a jeg blev socialborgmester i København, fik jeg også ansvaret for en række små legater for københavnere i økonomisk nød. Og jeg skal

Læs mere

Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper

Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper Interview med Michael Ziegler, chefforhandler for KL, til bogen Lærernes kampe kampen for skolen Interviewer: Hanne Birgitte Jørgensen Hvad

Læs mere

substans efterlønsreform Ét bageri lukker hver uge Ledigheden mere end fordoblet SIDE 17-19 Virksomheder spekulerer i løntilskud

substans efterlønsreform Ét bageri lukker hver uge Ledigheden mere end fordoblet SIDE 17-19 Virksomheder spekulerer i løntilskud substans FAGLIGT MAGASIN FOR ANSATTE I FØDEVAREBRANCHEN // 03 // 2011 Vi kommer til at stå med hatten i hånden Så meget koster VKORs efterlønsreform DIG! TEMA side 4-13 Ét bageri lukker hver uge Ledigheden

Læs mere

PÅ SAMME VILKÅR ET HÆFTE OM UDENLANDSKE ARBEJDERE I DANMARK

PÅ SAMME VILKÅR ET HÆFTE OM UDENLANDSKE ARBEJDERE I DANMARK LØN: 30 KRONER I TIMEN BOLIG: CAMPINGVOGN ELLER LILLE VÆRELSE SAMMEN MED ANDRE ANSATTE INGEN RET TIL PENSION, DAGPENGE ELLER FERIEPENGE, PÅ SAMME VILKÅR ET HÆFTE OM UDENLANDSKE ARBEJDERE I DANMARK 2 UDENLANDSKE

Læs mere

guide SKILSMISSE SÅDAN UNDGÅR DU DEN DYRE SKILSMISSE sider Marts 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

guide SKILSMISSE SÅDAN UNDGÅR DU DEN DYRE SKILSMISSE sider Marts 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus guide Marts 2015 14 sider SÅDAN UNDGÅR DU DEN DYRE Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 2 R178 G210 R116 G178 INDHOLD SIDE 4 PLUS logo De daglige udgifter eksploderer, hvis du bliver skilt, viser

Læs mere

nr. 11 nove mber 2010 14 . årgang p ris 2

nr. 11 nove mber 2010 14 . årgang p ris 2 h u sfo r bi nr. 11 november 2010 14. årgang pris 20 kr. 8 kr. går til sælgeren køb af sælgere med synligt id-kort starthjælp virker mod hensigten Danskere ryger i regeringens indvandrerfælde ny dansk

Læs mere

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed KAPITEL 5 MÆND OG KVINDER ER FORSKELLIGE OGSÅ SOM JOBJÆGERE Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed sammen, som par. Citat fra mand

Læs mere

Løn ingen selvfølge. Sjælland & Øerne FRA DIN LOKALAFDELING. Ære og tal er nøgleord i Henrik Wly Olsens hverdag på Arla- Terminalen i Slagelse

Løn ingen selvfølge. Sjælland & Øerne FRA DIN LOKALAFDELING. Ære og tal er nøgleord i Henrik Wly Olsens hverdag på Arla- Terminalen i Slagelse LOKALE LOKALE NYHEDER NYHEDER FRA FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF SJÆLLAND LILLEBÆLT-FYN & ØERNE Sjælland & Øerne - Jeg kan jo ikke leve af frisk luft. Det kræver penge at betale regningerne, siger Asama Alwali,

Læs mere

Psykiatrien rykker på gaden

Psykiatrien rykker på gaden h u sfo r bi nr. 2 februar 2014 18. årgang pris 20 kr. 8 kr. går til sælgeren køb af sælgere med synligt id-kort Psykiatrien rykker på gaden syge mennesker fratages kontanthjælp på besøg i hjemløses teltlejr

Læs mere

Guide. Guide: Sådan undgår du et AFDRAGSCHOK. sider. Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix

Guide. Guide: Sådan undgår du et AFDRAGSCHOK. sider. Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix Foto: Scanpix Guide Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 18 sider Guide: Sådan undgår du et AFDRAGSCHOK INDHOLD: AFDRAGSCHOK Stor boliggyser på vej...4 EU-bombe under boligmarkedet...6

Læs mere

3F Varde-Billund har en valgt afdelingsbestyrelse, bredt sammensat på fag, geografi og køn, i Varde og Billund kommuner.

3F Varde-Billund har en valgt afdelingsbestyrelse, bredt sammensat på fag, geografi og køn, i Varde og Billund kommuner. Vi har talt med en række medlemmer som bekræfter dette udsagn, og som hver på sin måde, fortæller andre, hvordan de har ydet til fælleskabet eller mærket fællesskabets styrke. Maskinsnedkerlærlinge med

Læs mere

Fælles Nyt. Er I blevet kærester? 11. oktober 2012-46. årgang. Danfoss Arbejdernes Blad 7

Fælles Nyt. Er I blevet kærester? 11. oktober 2012-46. årgang. Danfoss Arbejdernes Blad 7 Fælles Nyt 11. oktober 2012-46. årgang Er I blevet kærester? Hvordan registrerer I jer som samlevere? Når I registrerer jer som samlevere hos ATP, skal en række betingelser være opfyldt. Registrer jer

Læs mere

Bilag 35: Fokusgruppeinterview med motivationsgruppe i Odsherred 26.april 2011

Bilag 35: Fokusgruppeinterview med motivationsgruppe i Odsherred 26.april 2011 Bilag 35: Fokusgruppeinterview med motivationsgruppe i Odsherred 26.april 2011 Facilitatorer (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager 1: Bente, en ældre dame der ikke har diabetes Deltager 2: Lene 52

Læs mere

Mødrehjælpen. Mette Frederiksen om kontanthjælpsreformen. Solvej fandt råd og netværk i Mødrehjælpen. 4 skarpe. interview. Nr.

Mødrehjælpen. Mette Frederiksen om kontanthjælpsreformen. Solvej fandt råd og netværk i Mødrehjælpen. 4 skarpe. interview. Nr. Nyt Nr. 31 / August 2013 4 skarpe Mette Frederiksen om kontanthjælpsreformen interview Solvej fandt råd og netværk i LEDER spørgsmål og svar Vi møder de unge forældre helt fordomsfrit og lige der, hvor

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Hjemløs fra Grønland taler ikke dansk

Hjemløs fra Grønland taler ikke dansk h u sfo r bi nr. 6 juni 2014 18. årgang pris 20 kr. 8 kr. går til sælgeren køb af sælgere med synligt id-kort Hjemløs fra Grønland taler ikke dansk Nyt netværk for unge hjemløse Byen som dagligstue Tuberkulosebus

Læs mere

idepolitik / debat / visioner / analyse / viden / handling / progressivitet / løsninger / holdninger / innovation / udfordringer

idepolitik / debat / visioner / analyse / viden / handling / progressivitet / løsninger / holdninger / innovation / udfordringer 03/2012 1 NR./ÅRG. 03/2012 idepolitik / debat / visioner / analyse / viden / handling / progressivitet / løsninger / holdninger / innovation / udfordringer TEMA: DEN DANSKE MODEL Den danske arbejdsmarkedsmodel

Læs mere

L 221 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven, børnefamilieydelsesloven og ejendomsavancebeskatningsloven.

L 221 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven, børnefamilieydelsesloven og ejendomsavancebeskatningsloven. Page 1 of 99 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 221 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven, børnefamilieydelsesloven og

Læs mere

Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen

Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen 1 Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen En af de danskere, der voksede op her på Bornholm, er arbejderforfatteren Martin Andersen Nexø. Og øen danner også rammen om første del

Læs mere