Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord 13. december 2012 kl. 13 i DI

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord 13. december 2012 kl. 13 i DI"

Transkript

1 Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord 13. december 2012 kl. 13 i DI I mødet deltog: Forbundssekretær John Sørensen, Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet (næstformand) Chefkonsulent Birgitte Dember, Mejeribrugets Arbejdsgiverforening Faglig sekretær Bjarne Larsen, Dansk Funktionærforbund Forbundssekretær Poul Erik Faarkrog, Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet Sekretariatsleder Anne-Sofi Søgaard Christensen, Foreningen af Mejeriledere og Funktionærer Forhandlingssekretær Vagn Henriksen, Fagligt Fælles Forbund Arbejdsmiljøkonsulent Kristine Jensen, Fagligt Fælles Forbund Afd.chef Anne Marie Hagelskjær, Gartneri-, Land og Skovbrugets Arbejdsgivere Chefkonsulent Hanne Lindberg Greisen, Fællessekretariatet (referent) Der var afbud fra: Direktør Johnny Ulff Larsen, Gartneri-, Land og Skovbrugets Arbejdsgivere (formand) Forhandlingssekretær Hanne Gram, Fagligt Fælles Forbund Forhandlingssekretær Morten Fischer Nielsen, Fagligt Fælles Forbund Faglig sekretær Jette Andersen, HK Konsulent Anne-Marie Hansen, Landbrug & Fødevarer Chefkonsulent Torben Rentzius Jans, Mejeribrugets Arbejdsgiverforening Chefkonsulent Harry Hansen, Dansk Industri Chefkonsulent Annette Hoffmann, Dansk Industri Specialkonsulent Anne Lene Højgaard, Skov- og Naturstyrelsen Hanne Lindberg Greisen nævnte, at man ifølge vedtægterne ikke var beslutningsdygtig. I forbindelse med udsendelsen af referatet ville der blive gjort opmærksom på dette, og rådsmedlemmerne ville blive bedt om at tilkendegive, om de kunne tiltræde de trufne beslutninger. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Punkt 2. Godkendelse af referat fra rådsmødet den 28. marts 2012 Der var ikke inden fristen på 14 dage indkommet bemærkninger til referat fra rådsmødet den 28. marts Referatet var således godkendt. Punkt 3. Meddelelser - Vedr. afsluttende afrapportering af den afsluttende revision af Branchearbejdsmiljørådet Jord til Bords regnskab for 2011 Fællessekretariatet har den 26. september 2012 fået en skrivelse fra Rigsrevisionen, hvor der udtrykkes utilfredshed med regnskabet for Utilfredsheden går nærmere på, at det ikke er muligt at trække en balance for regnskabsåret 2011, der viser en talmæssig sammenhæng til årsregnskabet for Rigsrevisionen har anmodet om at få oplyst, hvilke tiltag der vil blive foretaget til afhjælpning af de påviste svagheder. Vi har den 8. oktober 2012 svaret, at administrationen af BAR-midler flyttes til DI, og at vi efterfølgende vil redegøre for, hvorledes vi vil imødegå Rigsrevisionens kritik.

2 2 - Fælles stand på Arbejdsmiljøkonferencen 2012 BAR Jord til Bord deltog sammen med de øvrige BAR i en fælles stand på Arbejdsmiljøkonferencen. Standen var bemandet med repræsentanter fra de forskellige BAR i pauserne og i det faglige frikvarter. Der var til anledningen designet en stand, som også kan bruges i andre sammenhæng. De besøgende på standen kunne deltage i en konkurrence, hvor præmien var en dab-radio. Den samlede pris for deltagelse på standen var kr., hvoraf BAR Jord til Bords andel udgør kr Kristine oplyste, at der havde været mere end 700 deltagere på konferencen, og at standen havde været rigtig godt besøgt. Der havde været stor interesse for at deltage i konkurrencen. - Møde med Arbejdstilsynet den 26. november 2012 Den 26. november 2012 afholdtes det årlige kontaktmøde mellem Arbejdstilsynet (AT) og BAR Jord til Bord. På dagsordenen var nyt fra Arbejdstilsynet og nye forskningsresultater, der kunne være relevant for BAR Jord til Bords område. Endvidere udleverede Arbejdstilsynet en række materialer om, AT s reaktioner og virksomhedsbesøg på vores område, anmeldte arbejdsulykker , oversigt over kommende regler, oplysninger om tilsynsindsatsten samt AT s nye løftemodel. Der ud over blev MRSA spredningsproblematikken drøftet, samt samarbejdet mellem AT og Jordbrugets Arbejdsmiljøudvalg omkring høst af kål. John Sørensen oplyste, at han havde deltaget i et møde mellem bl.a. Arbejdstilsynet og Landbrug og Fødevarer omkring MRSA problematikken. Der var blevet nedsat en lille arbejdsgruppe, der skal lave en let læselig pjece om MSRA. - Statistik BAR Jord til Bord marts 2012 november 2012 Der blev uddelt statistik over antal besøgende på BAR Jord til Bords hjemmeside i perioden marts november Antallet af besøgende pr. måned lå på mellem 3245 i april 2012 og 5377 i november Den mest downloadede side i alle månederne var fortsat apv-skemaer, mens den meste besøgte side var nyheder. Den gennemsnitlige besøgstid var mellem 8,9 og 21,72 minutter. Der ville blive udarbejdet statistik på samlet antal besøg i 2012, bl.a. med henblik på at undersøge om antallet af besøgene samlet set er steget i forhold til Sekretariatet lovede på opfordring at undersøge, om der kan udskrives statistik på en enkelt dag. Sekretariatet kan oplyse, at det er muligt. Såfremt der er behov for statistik på bestemte dage, kan der rettes henvendelse til Fællessekretariatet. Rådet tog meddelelserne til efterretning. Punkt 4. Projektoversigt for 2012 Der var som bilag udsendt en projektoversigt over igangværende projekter i de tre underudvalg. Projektoversigten blev taget til orientering.

3 3 Punkt 5. Fordeling af BAR-midler 2013 BAR Jord til Bord har i 2013 fået tildelt kr. i tilskud. De kr. afsættes forlods til administration og de kr. fordeles mellem de tre underudvalg. I henhold til vedtægternes 7 stk. 5, tildeles JAU 50 pct. og MIA og SAU deler de resterende 50 pct. i forhold til den seneste oplyste lønsum. Det betyder for 2013, at: JAU modtager kr SAU modtager kr MIA modtager kr Rådet tog fordelingen af BAR-midler for 2013 til efterretning. Endvidere besluttet Rådet, at det resterende beløb på kr , der var afsat til fællesprojekter i 2012, videreføres til eventuelle fællesprojekter i Restbeløbet udgør ca kr. idet der er anvendt ca kr. til deltagelse på den fælles BAR stand på arbejdsmiljøkonferencen samt til en fælles BAR-folder, der informerer om BAR enes virksomhed. Punkt 6. Fremtidig administration af BAR Jord til Bord, herunder budget for 2013 Fællessekretariatets flytning fra SALA til DI ville medføre en række ændringer i forhold til den økonomiske og regnskabsmæssige administration af BAR Jord til Bord. Det vil for fremtiden være Anette Culbert der vil varetage den økonomiske og regnskabsmæssige administration af BAR Jord til Bord. Anette Culbert varetager i forvejen økonomi og regnskab for BAR-Service og BAR-Transport samt SAU s økonomi og regnskaber. Der havde samme dag været afholdt et møde med repræsentanter fra de tre underudvalg, hvor man havde drøftet de fremtidige forretningsgange. Udgangspunktet havde været, at den model, som man ville arbejde efter, skulle være så administrativ let for underudvalgene som mulig. Alle betalinger af underudvalgenes fakturaer o.l., ville fremadrettet blive varetaget af DI, ligesom DI ville stå for løbende at udarbejde oversigter over forbrug af midler, projektregnskaber og det samlede regnskab for BAR Jord til Bord. Rådet tilsluttede sig den ændrede administration af BAR Jord til Bord. Med hensyn til budgettet for fællessekretariatet 2012 var der sket nogle justeringer for 2. halvår Der forventes udgifter for kr mod budgetteret kr Der udbetales således kr til hvert af de tre underudvalg mod budgetteret kr Rådet godkendte det ændrede fremlagte budget for Det fremlagte budget for 2013 tog ligeledes udgangspunkt i, at Fællessekretariatet tildeles kr og underudvalgene hver kr Der er tale om en fast fordeling af administrationstilskuddet for 2013, og der forventes således ikke at blive en ekstra betaling til underudvalgene. Rådet godkendte budgettet for Fællessekretariatet for 2013.

4 4 7. BAR Jord til Bords plan og budget for 2013 Plan og budget for Bar Jord til Bord var udsendt som bilag. Planen havde tidligere været sendt i skriftlig høring, hvor ingen rådsmedlemmer havde haft kommentarer. Planen indeholdte bl.a. en beskrivelse af BAR Jord til Bords strategi for arbejdsmiljøarbejdet, hvilke arbejdsmiljøemner BAR Jord til Bord vil arbejde med i 2013, hvilke mål som er sat for indsatsen, samt hvordan målene nås, og endelig hvordan de planlagte aktiviteter er virksomhedsrettede. Der var ikke de store forskelle i forhold til planen for Med planen fulgte et budget for, hvorledes de tildelte midler forventes fordelt på ekstern projektledelse, ekstern konsulentbistand, evaluering og administrationsomkostninger. Det havde været rigtig svært den 31. oktober 2012 præcist at forudsige, hvor mange midler der vil være tilbage den 31. december 2012, der skulle overføres til projekter i Det var derfor ved fremsendelsen af planen oplyst, at der er tale om et skøn, og at endelig budget fremsendes efter 31. december Arbejdstilsynet havde ved skrivelse af 28. november 2012 fra Arbejdstilsynet fået oplyst, at man godkendte BAR Jord til Bords plan og budget for Rådet tog orienteringen til efterretning. Punkt 8. Evaluering af Branchearbejdsmiljørådene I den politiske aftale om strategi for arbejdsmiljøindsatsen frem til 2020 er det nævnt, at de aktører, der modtager midler fra det offentlige, skal dokumentere effekten af væsentlige aktiviteter. Målet er, at aktiviteterne bidrager til at nå målene for arbejdsmiljøindsatsen. Derfor vil der ske en evaluering af de aktiviteter, BAR ene har gennemført i perioden Der er to formål med evalueringen: Det skal gennem evalueringen afdækkes, hvad der virker, og hvad der virker mindre godt, når det handler om at få en BAR-aktivitet til at nå målgruppen, og når det handler om, at BAR-aktiviteten skaber aktion blandt målgruppen. Evalueringen skal se på formulering af aktivitet, samspil med andre aktører og intervention samt output og outcome på kort sigt. Endvidere skal det gennem evalueringen undersøges, hvor stort kendskabet og brugen er til de anbefalinger mm., som BAR-aktiviteterne formidler. De enkelte BAR skal indsende en liste med en række projekter, der er gået godt, og nogle som er gået mindre godt. Udvælgelsen sker blandt de projekter, BAR ene har indsendt. BAR ene har således mulighed med den valgte metode at undgå evaluering af projekter, man ikke ønsker evalueret. Ud over resultaterne af evalueringen skal BAR ene hver især have et læringsudbytte af evalueringen, som kan anvendes i aktiviteterne fremover. Der vil i den forbindelse blive afholdt et 1 dags seminar for BAR ene. Den endelige evaluering skal foreligge den 1. marts 2014.

5 5 Rådet tog orienteringen til efterretning. Punkt 9. Forslag til fælles BAR-projekt fra Industriens BAR Unge på job generationernes møde på arbejdsmarkedet Alle BAR havde fået en henvendelse fra I-BAR vedr. evt. deltagelse i et fælles projekt med titlen Unge på job generationernes møde på arbejdsmarkedet. Projektet koster i alt kr., hvoraf BAR Jord til Bords eventuelle andel vil afhænge af, hvor mange øvrige BAR, der vil være med i projektet. Projektet har fokus på at sikre et godt arbejdsmiljø og trivsel ved at understøtte unges integration på den enkelte arbejdsplads og finde frem til viden og værktøjer, der bedst muligt sikrer en god dialog mellem generationer, så det gode arbejdsmiljø blive en naturlig del af unges møde med arbejdsmarkedet. Projektet retter sig primært mod unge under 25 år men også mod de unges ældre kollegaer. Kristine Jensen oplyste, at ansøgningen havde været drøftet på BAR-KU mødet den 12. december Der havde umiddelbart ikke været tilslutning til ansøgningen. Rådet besluttede, at man ikke ønskede at deltage i et eventuelt fælles projekt. Punkt 10. Orientering fra BAR Jord til Bord Arbejdsmiljøuddannelsen Der havde i 2012 været afholdt 6 uddannelsesforløb fordelt på fire kurser inden for mejeriindustrien og to kurser inden for slagteri og det grønne område, der kørte som fælleskurser. To kurser var blevet aflyst - et fra hvert område. I 2013 planlægges fire kurser inden for mejeriindustrien og to kurser inden for slagteri/det grønne område. Rådet tog orienteringen til efterretning. Punkt 11. Orientering fra Jordbrugets Arbejdsmiljøudvalg, Slagteribranchens Arbejdsmiljøudvalg og Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg De tre udvalg gav en status på arbejdet i udvalgene: Slagteribranchens Arbejdsmiljøudvalg og Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg. Jordbrugets Arbejdsmiljøudvalg: Der var udgivet tre vejledninger om henholdsvis: Lovpligtigt eftersyn af landbrugsmaskiner og udstyr Sikkerhedshåndtering af halmballer i landbruget Højtryksrensning Der ud over var man i gang med projekter vedr.: MRSA Ergonomi Arbejde i højden Støv med udgangspunkt i afsluttet forskningsprojekt Designmanual for vejledninger

6 6 Slagteribranchens Arbejdsmiljøudvalg: SAU arbejdede med udfordringen at gå fra projekt til kultur eller implementering af projekter efter udløb af projektfasen. Der var et ønske om at gennemføre et projekt, der sætter fokus på ledelsens opbakning ved projekter og ved de tiltag, SAU igangsætter. En nødvendighed for at få det til at leve derude. Inspireret af MIA s succes med hensyn til arbejdsmiljøkonferencen vil SAU planlægge en temadag, hvor emnet psyk og intelligent motion er temaer. Engagement, motivation og opbakning skal ind over de temaer. Forslaget, som det ligger helt ubehandlet, går på, at de enkelte fabrikker på dagen kommitter sig til at lave en handleplan ud fra dagens temaer. Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg: Der havde den 29. november 2012 været afholdt en arbejdsmiljøkonference med 400 deltagere. På konferencen havde man kåret årets arbejdsmiljørepræsentant. Prisen gik til en repræsentant på Birkum Mejeri. Birkum Mejeri var ligeledes indstillet til en Europæisk Arbejdsmiljøpris for virksomheder under 100 ansatte. Endvidere var projektet Helt sikker plus forebyggelse af EL-ulykker blevet præsenteret. Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg havde ligeledes udgivet en folder om Helbredskontrol for natarbejdere. Datoen for konferencen i 2013 vil være den 28. november. Poul Erik Faakrog oplyste, at overenskomstfonden afholder tre kurser af to dages varighed for arbejdsmiljørepræsentanter. Der er 25 tilmeldte til hvert kursus. Punkt 12. Mødekalender for 2013 Der blev aftalt følgende to nye møder i 2013: 15. marts 2013 kl i Dansk Industri, Hannemanns Alle 25, 2300 København S 24. oktober 2013 kl i Dansk Industri, Rådhuspladsen, København V. Punkt 13. Eventuelt Kristine Jensen præsenterede en ny fælles BAR-folder. Folderen indeholder oplysning om de enkelte BAR's områder, hjemmesider og kontaktoplysninger. Formålet med folderen er, at Arbejdstilsynet under tilsynsbesøg kan give folderen til virksomheder, så de bliver oplyst om, at de kan søge hjælp og vejledning hos BAR ene. Der var ikke yderligere at bemærke under punktet eventuelt.

Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord 28. marts 2012 kl. 10 i SALA

Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord 28. marts 2012 kl. 10 i SALA Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord 28. marts 2012 kl. 10 i SALA I mødet deltog: Direktør Johnny Ulff Larsen, GLS-A (formand) Forbundssekretær John Sørensen, Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet

Læs mere

Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord den 27. oktober 2011 kl i SALA

Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord den 27. oktober 2011 kl i SALA Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord den 27. oktober 2011 kl. 10.00 i SALA I mødet deltog: Forbundssekretær John Sørensen, Fødevareforbundet NNF (næstformand) Chefkonsulent Finn Jeppesen Kemp, Mejeribrugets

Læs mere

Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord 25. marts 2010 kl. 10 i SALA

Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord 25. marts 2010 kl. 10 i SALA Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord 25. marts 2010 kl. 10 i SALA I mødet deltog: Forbundssekretær John Sørensen, Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet (formand) Direktør Johnny Ulff Larsen,

Læs mere

Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord 20. marts 2014 kl. 10 i Dansk Industri

Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord 20. marts 2014 kl. 10 i Dansk Industri Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord 20. marts 2014 kl. 10 i Dansk Industri I mødet deltog: Direktør Johnny Ulff Larsen, GLS-A (formand) Forbundssekretær John Sørensen, Fødevareforbundet NNF (næstformand)

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra rådsmødet den 25. marts 2010 Referat fra rådsmødet den 25. marts 2010 blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat fra rådsmødet den 25. marts 2010 Referat fra rådsmødet den 25. marts 2010 blev godkendt uden bemærkninger. Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord den 5. oktober 2010 I mødet deltog: Forbundssekretær John Sørensen, Fødevareforbundet (næstformand) Forhandlingssekretær Morten Fischer Nielsen, Fagligt Fælles Forbund

Læs mere

Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord 26. marts 2008 kl. 10 i SALA

Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord 26. marts 2008 kl. 10 i SALA Referat af rådsmøde i BAR Jord til Bord 26. marts 2008 kl. 10 i SALA I mødet deltog: Direktør Johnny Ulff Larsen, GLS-A (formand) Forbundssekretær John Sørensen, Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet

Læs mere

R E F E R A T af møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg mandag den 16. september 2013 kl. 10.00 i Dansk Industri. I mødet deltog:

R E F E R A T af møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg mandag den 16. september 2013 kl. 10.00 i Dansk Industri. I mødet deltog: Mejeribrugets UddannelsesUdvalg R E F E R A T af møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg mandag den 16. september 2013 kl. 10.00 i Dansk Industri I mødet deltog: Poul Erik Faarkrog, NNF Lars Gram, Danske

Læs mere

Referat af rådsmødet i BAR Jord til Bord den 1. december 2015 kl i DI

Referat af rådsmødet i BAR Jord til Bord den 1. december 2015 kl i DI Referat af rådsmødet i BAR Jord til Bord den 1. december 2015 kl. 10.00 i DI I mødet deltog: Morten Fischer Nielsen, 3F Jim Jensen, NNF Heidi Søsted, DMF (under en del af mødet) Johnny Ulff Larsen, GLSA

Læs mere

Invitation til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2011

Invitation til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2011 B A R J O R D T I L B O R D Invitation til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2011 Fyrtårnet viser atter vejen til en arbejdsmiljøkonference, med mejerierne i centrum M E J E R I I N D U S T R I

Læs mere

R E F E R A T af møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg onsdag den 5. september 2012 kl. 10.00 i Dansk Industri. I mødet deltog:

R E F E R A T af møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg onsdag den 5. september 2012 kl. 10.00 i Dansk Industri. I mødet deltog: Mejeribrugets UddannelsesUdvalg R E F E R A T af møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg onsdag den 5. september 2012 kl. 10.00 i Dansk Industri I mødet deltog: Poul Erik Faarkrog, NNF Lars Gram, Danske

Læs mere

R E F E R A T. møde i Mejerifagets FællesUdvalg. torsdag den 22. marts 2012 kl. 13.00. på Kold College

R E F E R A T. møde i Mejerifagets FællesUdvalg. torsdag den 22. marts 2012 kl. 13.00. på Kold College Mejerifagets FællesUdvalg R E F E R A T af møde i Mejerifagets FællesUdvalg torsdag den 22. marts 2012 kl. 13.00 på Kold College I mødet deltog: Lars Gram Thomas Johansen Poul Erik Faarkrog Lars Kaae Lis

Læs mere

Handlingsplan 2013-2015

Handlingsplan 2013-2015 Handlingsplan 2013-2015 Denne handlingsplan folder temaerne i Arbejdsmiljørådets strategi ud samt beskriver andre aktiviteter, som rådet iværksætter. Handlingsplanen er inddelt i de temaer, som fremgår

Læs mere

R E F E R A T. møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg. den 23. marts 2015 kl. 10 på Kold College

R E F E R A T. møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg. den 23. marts 2015 kl. 10 på Kold College R E F E R A T af møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg den 23. marts 2015 kl. 10 på Kold College Tilstede var: Poul Erik Faarkrog Thomas Johansen Lars Gram Torben Andreasen Lindhardt Nils Lange Jørgensen

Læs mere

R E F E R A T. møde i Mejerifagets FællesUdvalg tirsdag den 26. oktober 2010 kl. 10.00. på Axelborg, København

R E F E R A T. møde i Mejerifagets FællesUdvalg tirsdag den 26. oktober 2010 kl. 10.00. på Axelborg, København Mejerifagets FællesUdvalg R E F E R A T af møde i Mejerifagets FællesUdvalg tirsdag den 26. oktober 2010 kl. 10.00 på Axelborg, København I mødet deltog: Lars Gram Thomas Johansen Poul Erik Faarkrog Vagn

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

VEJLEDNING FRA BFA HANDEL, FINANS OG KONTOR. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse

VEJLEDNING FRA BFA HANDEL, FINANS OG KONTOR. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse VEJLEDNING FRA BFA HANDEL, FINANS OG KONTOR Den årlige arbejdsmiljødrøftelse den årlige arbejdsmiljødrøftelse 1 Årlig arbejdsmiljødrøftelse En gang om året skal I holde et koordinerende arbejdsmiljømøde,

Læs mere

R E F E R A T. møde i Mejerifagets FællesUdvalg

R E F E R A T. møde i Mejerifagets FællesUdvalg Mejerifagets FællesUdvalg R E F E R A T af møde i Mejerifagets FællesUdvalg den 5. september 2012 i Dansk Industri Til stede var: Lars Gram Poul Erik Faarkrog Thomas Johansen Lars Kaae Jens Ingvardsen

Læs mere

Referat. fra. Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl til Sted: Frichsparken, Lokale 1.86

Referat. fra. Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl til Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Side 1 af 5 Referat fra Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl. 09.00 til 13.00 Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Sekretariatsleder Søren Hougaard Jensen Kopi til: Rådmand

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet tirsdag den 22. november 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra Anders Gadegaard. Stiftsrådet indledte

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a:

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: 1. MISSION Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: Det enkelte branchearbejdsmiljøråd skal inden for rådets område bistå branchens virksomheder med

Læs mere

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 12.02.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland - mødelokale 1 + 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anita Herold Gudmundsson, Rie Hestehave,

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse

VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM drøftelse af arbejdsmiljøet PÅ KONTORER Den årlige arbejdsmiljødrøftelse Årlig arbejdsmiljødrøftelse En gang om året skal I holde et koordinerende arbejdsmiljømøde, også kaldet

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Deltagere fra bestyrelsen: John Adelsteen Andersen, formand Mariazara Pervin, næstformand Jytte Rønne Bente Nees Susanne Pia Hansen

Deltagere fra bestyrelsen: John Adelsteen Andersen, formand Mariazara Pervin, næstformand Jytte Rønne Bente Nees Susanne Pia Hansen Boligselskabet DFB Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde nr. 51 Tirsdag d. 30. august 2011 kl. 17.00 i Nimb, Tivoli, Bernstorffsgade 5, 1577 København V med efterfølgende spisning Dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

REFERAT. Bente Dahl, Henrik Jansberg, Mikael Rørsted, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt.

REFERAT. Bente Dahl, Henrik Jansberg, Mikael Rørsted, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt. 26. februar 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 12 Mødedato: 25. februar 2015 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til kl. 22.00 Sted: Bella Sky, Center Boulevard 5, 2300 København S Til

Læs mere

Arbejdsgrundlag for BAR U&F. Mission - Vision - Værdier - Strategi

Arbejdsgrundlag for BAR U&F. Mission - Vision - Værdier - Strategi Arbejdsgrundlag for BAR U&F Mission - Vision - Værdier - Strategi Mission Gennem samarbejde medvirker BAR U&F (Branchearbejdsmiljøråd Undervisning & Forskning) til at skabe trivsel og gode arbejdspladser

Læs mere

R E F E R A T. møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg. tirsdag den 20. april 2010 på Kold college

R E F E R A T. møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg. tirsdag den 20. april 2010 på Kold college Mejeribrugets UddannelsesUdvalg R E F E R A T af møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg tirsdag den 20. april 2010 på Kold college I mødet deltog: Poul Erik Faarkrog Thomas Johansen Niels Lange Jørgensen

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

R E F E R A T. møde i Mejerifagets FællesUdvalg

R E F E R A T. møde i Mejerifagets FællesUdvalg Mejerifagets FællesUdvalg R E F E R A T af møde i Mejerifagets FællesUdvalg den 28. november 2014 kl. 8.00 på Comwell Hotel Kolding Til stede var: Lars Gram Vagn Henriksen Thomas Johansen Lars Kaae Jens

Læs mere

Referat. møde i Mejerifagets FællesUdvalg. den 25. marts 2014 kl på Kold College. Pernille Græsdal Beck

Referat. møde i Mejerifagets FællesUdvalg. den 25. marts 2014 kl på Kold College. Pernille Græsdal Beck Referat af møde i Mejerifagets FællesUdvalg den 25. marts 2014 kl. 13.30 på Kold College Tilstede var: Lars Gram Thomas Johansen Poul Erik Faarkrog Vagn Henriksen Jens Ingvardsen Lars Kaae Lis Korsbjerg

Læs mere

Referat af møde nr. 14, 3. december Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 14, 3. december Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 14, 3. december 2012. Medlemmer Funktion: Tid: Mandag d. 03.12.2012 kl. 9.00. Deltagere: Sille Jantzen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse Rådhus Ulla

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30 Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl. 13.00 til 14.30 Tilstede: Ursula Dybmose, KL, formand Joan Prahl, FOA, næstformand Jette Hovedskov, Danske regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 29. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted:

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 29. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale A, Administrationsbygningen Nørager, Jernbanegade 9, 9610 Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Niels Ove Mikkelsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift

Læs mere

R E F E R A T. møde i Mejerifagets FællesUdvalg. mandag den 5. september 2011. i Mejeribrugets Arbejdsgiverforening

R E F E R A T. møde i Mejerifagets FællesUdvalg. mandag den 5. september 2011. i Mejeribrugets Arbejdsgiverforening Mejerifagets FællesUdvalg R E F E R A T af møde i Mejerifagets FællesUdvalg mandag den 5. september 2011 i Mejeribrugets Arbejdsgiverforening I mødet deltog: Lars Gram Poul Erik Faarkrog Jens Ingvardsen

Læs mere

R E F E R A T af møde i Mejerifagets FællesUdvalg mandag den 27. oktober 2008 kl. 14.00 på Dalum UddannelsesCenter

R E F E R A T af møde i Mejerifagets FællesUdvalg mandag den 27. oktober 2008 kl. 14.00 på Dalum UddannelsesCenter MEJERIFAGETS FÆLLESUDVALG R E F E R A T af møde i Mejerifagets FællesUdvalg mandag den 27. oktober 2008 kl. 14.00 på Dalum UddannelsesCenter Der forelå afbud fra Thomas Johansen Mødets dagsorden var følgende:

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

UDVALGET VEDR. ULIGHED I SUNDHED 15. juni Kl på Regionsgården i H7. Møde nr. 11. Medlemmer:

UDVALGET VEDR. ULIGHED I SUNDHED 15. juni Kl på Regionsgården i H7. Møde nr. 11. Medlemmer: K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN 15. juni 2011 Kl. 17.00 på Regionsgården i H7 Møde nr. 11 Medlemmer: Lise Müller (F), formand Jannie Hjerpe (F) Per Seerup Knudsen (A) Karin Helweg-Larsen (Ø)

Læs mere

Norddjurs Beskæftigelsesråd REFERAT

Norddjurs Beskæftigelsesråd REFERAT Norddjurs Beskæftigelsesråd REFERAT Sted: SCS Salen, Gl. Estrup Landbrugsmuseum Randersvej 4 8963 Auning Dato: Torsdag den 20. august 2015 Start kl.: 12:30 Slut kl.: 13:45 Medlemmer: Fraværende: John Saaby

Læs mere

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR)

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Referat Møde nr. : 04/2010 Sted : Mødelokale 3. Rådhuset i Grenaa Dato : 24. august 2010 Start kl. : 12:00 Slut kl. : 15:00 Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Torben Nielsen,

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 28-10-2015 Restaurant Kikko, Vendsysselvej 15.30 Deltagere Robert Madsen, Jørn Stevns, Poul Jeppesen, Erik Krogsbak, John Nilsson, Anders Enevoldsen, Knud Weiss,

Læs mere

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend Referat Referat af møde i: Regionsbestyrelsesmøde i region sjælland Dato for møde: 12.01.2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 07.02.2012 Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Deltagere: Kurt Pedersen Eva Borg Allan Nielsen Karen Schur Dorte Tind Lise Rask

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Michael Bojesen, Bernard Villaume, Dorte Bille, Emil de Waal, Li-Ying Wu og Signe Høirup Wille-Jørgensen.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Michael Bojesen, Bernard Villaume, Dorte Bille, Emil de Waal, Li-Ying Wu og Signe Høirup Wille-Jørgensen. Dato 20. marts 2019 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 13 Mødedato: 19. marts 2019 Tidspunkt fra kl. 9.00 til kl. 15.00 Mødet holdtes i mødelokale 3 på 5. sal Kl. 13.00 deltog rigsrevisionen

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

Indhold. Indledning 3. Arbejdsmiljørådets egen strategi frem mod Arbejdsmiljøredegørelse med gode råd til beskæftigelsesministeren 5

Indhold. Indledning 3. Arbejdsmiljørådets egen strategi frem mod Arbejdsmiljøredegørelse med gode råd til beskæftigelsesministeren 5 Indhold Indledning 3 Arbejdsmiljørådets egen strategi frem mod 2020 4 Arbejdsmiljøredegørelse med gode råd til beskæftigelsesministeren 5 Et godt psykisk arbejdsmiljø i forbindelse med forandringer og

Læs mere

Dato: Sagsnr.: Dok. nr.: Direkte telefon: Initialer: SIKR

Dato: Sagsnr.: Dok. nr.: Direkte telefon: Initialer: SIKR Orienteringsreferat Dato: 25.04.2019 Sagsnr.: 2018-005133 Dok. nr.: 2018-005133-27 Direkte telefon: 2519 9369 Initialer: SIKR Sekretariat v/ Aalborg Vand A/S Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Fattigdomsråd. Referat

Fattigdomsråd. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 9.45 Til kl.: 14.00 Mødested: Vibohøj Rørsangervej 1 8800 Viborg Mødenr.: 2 Udvalgets medlemmer: Gunnar Villadsen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 8 Dagens program 13

Læs mere

REFERAT. Indhold. Møde i: Regionshandicaprådet Dato: 6. juni 2017 Kl.: Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5

REFERAT. Indhold. Møde i: Regionshandicaprådet Dato: 6. juni 2017 Kl.: Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5 Kongens Vænge 2 3400 Hillerød REFERAT Møde i: Dato: 6. juni 2017 Kl.: 17.00-19.00 Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5 Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 5013 Fax 38 66 53 99

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 3 Referat 2.10.2014 Kl. 16:00-19:00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af formandskabet Sted: Afbud: Deltagere: Carlsbergvej 34, Hillerød, Mødelokale,

Læs mere

R E F E R A T. møde i Mejerifagets FællesUdvalg. den 30. marts 2016 kl på Thise Mejeri

R E F E R A T. møde i Mejerifagets FællesUdvalg. den 30. marts 2016 kl på Thise Mejeri R E F E R A T af møde i Mejerifagets FællesUdvalg den 30. marts 2016 kl. 13.00 på Thise Mejeri Tilstede var: Lars Gram Nils Juhl Andreasen Finn Ladegaard Peter K. Holm Lars Kaae Maria-Christina Sørensen

Læs mere

REFERAT. Møde med ministeren kl til

REFERAT. Møde med ministeren kl til 30. januar 2015 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 11 Mødedato: 29. januar 2015 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til 15.00 Sted: Mødelokale 8 i stuen Møde med ministeren kl. 15.15 til 16.00.

Læs mere

Holmstrupgård Arbejdsmiljøaftale for Holmstrupgård

Holmstrupgård Arbejdsmiljøaftale for Holmstrupgård Holmstrupgård 2017-2018 Side 1 af 7 Holmstrupgård 2017-2018 Titel Retningslinje for Arbejdsmiljø Formål med retningslinjen for Arbejdsmiljø skal sikre At der udarbejdes en lokal arbejdsmiljøaftale. At

Læs mere

Deltagere: Niels, Lotte, Marianne A, Louise, Britt, Camilla, Berit, Conni, Charlotte Afbud: Lene

Deltagere: Niels, Lotte, Marianne A, Louise, Britt, Camilla, Berit, Conni, Charlotte Afbud: Lene Referat fra bestyrelsesmøde i Hobitten Tirsdag, den 22. februar 2011 Deltagere: Niels, Lotte, Marianne A, Louise, Britt, Camilla, Berit, Conni, Charlotte Afbud: Lene Gennemgang af protokol og godkendelse

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2018 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 06-04-2018 09:30 Sted: KL, lokale S-02 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og referat... 4 1.1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts 2014 Dato for udarbejdelse: 11. april 2014 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius Kirsten Thoke (pkt. 1-5 og 7) Rikke Vigstrup Dalgaard

Læs mere

REFERAT AF. Møde i Udviklingsudvalg for Svejse-, skibsbygning og støberiindustri

REFERAT AF. Møde i Udviklingsudvalg for Svejse-, skibsbygning og støberiindustri REFERAT AF Møde i Udviklingsudvalg for Svejse-, skibsbygning og støberiindustri Torsdag den 21.9.2017 Jyden Bur, Idomvej 2, 7570 Vemb Deltagere Formand Jens Peter Christensen, 3F Medlem Søren Krabbe Knudsen,

Læs mere

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser...

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser... Møde i tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser... 2 2... Foreningsberetninger 2004... 2 3... Godkendelse af internt kursus for FDF Ballerup...

Læs mere

Social kapital, trivsel og effektivitet Resultater fra et interventionsprojekt i mejeriindustrien

Social kapital, trivsel og effektivitet Resultater fra et interventionsprojekt i mejeriindustrien Social kapital, trivsel og effektivitet Resultater fra et interventionsprojekt i mejeriindustrien Seniorforsker Thomas Clausen, tcl@nfa.dk Forsker Annette Meng, ame@nfa.dk Seniorforsker Vilhelm Borg, vbo@nfa.dk

Læs mere

Fraværende: Lizzie Melby Jespersen; Kirsten Heinrichson; Erik Steen Kristensen; Niels Halberg

Fraværende: Lizzie Melby Jespersen; Kirsten Heinrichson; Erik Steen Kristensen; Niels Halberg Møde den: 23. februar 2015 kl. 10.00-11.30 Videolink: Videolinkrum (5) Flakkebjerg og mødelokale PV22 Foulum AGRO LAMU-møde Referat Til stede: Karen Eberhardt Henriksen; Jørgen Eriksen; Palle Jørgensen;

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 11. november 2010 kl. 16:30 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/8 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 11. november 2010 1. Fællesmøde

Læs mere

REFERAT. 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendt referat fra forrige møde til orientering 528 3. Meddelelser 4. Økonomi 529 5. Statens Kunstråd 530

REFERAT. 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendt referat fra forrige møde til orientering 528 3. Meddelelser 4. Økonomi 529 5. Statens Kunstråd 530 Statens Kunstråds Musikudvalg Møde nr. 28 Mødedato: 23. september 2013 Tidspunkt: kl. 10.00 14.15 Sted: Lokale 8, stueetagen REFERAT Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna Rasmussen, Katrine Nyland Sørensen,

Læs mere

Velkommen til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2017 MEJERIINDUSTRIENS ARBEJDSMILJØUDVALG

Velkommen til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2017 MEJERIINDUSTRIENS ARBEJDSMILJØUDVALG Velkommen til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2017 Velkomst v/ formand for MIA Forhandlingssekretær Lars Mark Jensen, 3F Et godt arbejdsmiljø en god bundlinje Vi sætter i dag bl.a. fokus på: Hvad

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Aktiv sygemelding Projektperiode: 2009 2010 Målgruppe: Målgruppen for

Læs mere

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Deltagere: Jørn Christensen (Høreforeningen) Øvrige deltagere: Tabita Sonne-Dalsø Afbud: Alice Thulesen (Dansk

Læs mere

PensionDanmark Holding A/S

PensionDanmark Holding A/S PensionDanmark Holding A/S ANBEFALET Til aktionærerne Til Aktionærerne i PensionDanmark Holding A/S 13. april 2010 Generalforsamling Der indkaldes hermed til 5. ordinære generalforsamling i PensionDanmark

Læs mere

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 REFERAT 2017 GEODANMARK BESTYRELSESMØDE Dato: 06-02-2017 10:15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 Deltagerfortegnelse...3 1. Godkendelse af dagsorden og referat...4 1.1. Godkendelse af

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Refer Mødetidspunkt: Kl. 09:00 Mødested: Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Deltagere: Elin Kristensen, Anker Andersen, Lilian Andersen, Jens Peter L. Rasmussen, Ole Flemming Lyse,

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00 Bilag 2.2, Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov,

Læs mere

Danske Risikorådgivere. Bestyrelsesmøde

Danske Risikorådgivere. Bestyrelsesmøde Referat Danske Risikorådgivere Bestyrelsesmøde Dato: Torsdag den 30. maj 2013 Sted: Hotel Nyborg Strand Tidspunkt: Kl. 16.00 Til stede: Steen Nedergaard Jensen / formand Torben Jacobsen / næstformand Thomas

Læs mere

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Referat fra møde 01-12 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 3. februar 2012 kl. 13.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Deltagere: Kirsten Skovsby Danmarks Jægerforbund (formand)

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske

Læs mere

Referat - bestyrelsesmøde i SUFO Godkendt

Referat - bestyrelsesmøde i SUFO Godkendt Referat - bestyrelsesmøde i SUFO Godkendt Dato og tid: Mandag d. 30. januar 2017, kl. 9.00 15.00 Sted: Slotsgade 5, 5000 Odense lokale 3.3, 3 sal. Referent: Marianne Lundsgaard, faglig sekretær/jeanette

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-01-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-01-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-01-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Jan Bunkenborg, Erik Jakobsen, Preben Juhl Rasmussen,

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 20. ordinære møde den 26. august 2014 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 20. ordinære møde den 26. august 2014 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 94590/14 HREJ Referat af Stiftsrådets 20. ordinære møde den 26. august 2014 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

Dato - Tidspunkt 28. august 2015 09.00 13.00 Grønnegadecentret Alle med undtagelse af Ivan Gren, Per Schultz, Lars Larsen og Regnar Berdiin.

Dato - Tidspunkt 28. august 2015 09.00 13.00 Grønnegadecentret Alle med undtagelse af Ivan Gren, Per Schultz, Lars Larsen og Regnar Berdiin. Møde Nr. 20 Mødetype Ordinært møde Dato - Tidspunkt 28. august 2015 09.00 13.00 Sted Grønnegadecentret Deltagere Alle med undtagelse af Ivan Gren, Per Schultz, Lars Larsen og Regnar Berdiin. Referent Birgit

Læs mere

Referat. Sagsnr Dokumentnr Mødedato 9. marts 2011

Referat. Sagsnr Dokumentnr Mødedato 9. marts 2011 Referat Mødeforum MED-områdeudvalget Job og Arbejdsmarked Sagsnr. 2010-15230 Dokumentnr. 2011-56222 Mødedato 9. marts 2011 Tid Kl. 9:30-11:30 Formøde B-siden 8:30-9:30 Sted Rådmandshaven mødelokale 3 Deltagere

Læs mere

Jonna E. Menne (udvalgssekretær)

Jonna E. Menne (udvalgssekretær) Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Torsdag 27. august 2015, kl. 12.00-16.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Britta Borch Egevang Charlotte Thaning Sigge Winther Nielsen Edith Jakobsen, pkt. 4 Wenche Marit Quist, pkt. 6 Lotte Jepsen (referent)

Britta Borch Egevang Charlotte Thaning Sigge Winther Nielsen Edith Jakobsen, pkt. 4 Wenche Marit Quist, pkt. 6 Lotte Jepsen (referent) DJØF PRIVAT BESTYRELSESMØDE DEN 6. MARTS 2019 Godkendt referat udsendt pr. mail den 2. april 2019 Referat af bestyrelsesmøde i Djøf Privat den 6. marts 2019 Sagsnr: 2019-203 Ref. LOJ 2.04.2019 Til stede:

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 15-10-2013 Restaurant Kikko i Lindholmcentret 16.00 Deltagere Werner I. Madsen, Jørn Stevns, Peter Fynbo Hansen, Knud Weiss, Robert Madsen, John Nilsson, Poul

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Til stede Erik Brouer, formand, Danske Regioner Karen Stæhr, næstformand, FOA FOA: Stig Ove Jensen Elias Pedersen Danske Regioner:

Læs mere

Referat Den 7. juni 2018

Referat Den 7. juni 2018 0ì TRYGHEÞ, FÆLLE55KAB G 5EtV5TÆNDIGHED Glostrup, den 13. juni 2018 Referat Den 7. juni 2018 Mødeart Mødested Mødetid: FA9 smøde Glostrup Park Hotel, Hovedvejen 41,2600 Glostrup kt. 18.00 Der vil blive

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Fredag den 10.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Finn Brozek Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

Referat. Dato: Mandag den 4. marts 2013 kl Referat fra mødet

Referat. Dato: Mandag den 4. marts 2013 kl Referat fra mødet Referat Udvalg: PASS Dato: Mandag den 4. marts 2013 kl. 10-12 Emne: Referat fra mødet Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Lisbeth Højmark, Danske Regioner Birgitte Rasmussen,

Læs mere

Områdeudvalg socialområdet DAGSORDEN

Områdeudvalg socialområdet DAGSORDEN Områdeudvalg socialområdet DAGSORDEN Sted: Gjerrild Vandrehjem, Dyrehavevej 9, Gjerrild, 8500 Grenaa. Formøde for medarbejderne fra kl. 08.00 til 10.00. Dato: Onsdag den 21. maj 2014 Start kl.: 8:00 Slut

Læs mere

Kim Walther Andreasen, Steen Andersen, Merete Kragh. 1/17 17/ Valg af mødeleder v. Lene Lindberg 3

Kim Walther Andreasen, Steen Andersen, Merete Kragh. 1/17 17/ Valg af mødeleder v. Lene Lindberg 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 22.02.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland, mødelokale I og II Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Anette Linderstrøm, Anita Gudmundsson, Rie Hestehave, Ann-Mari

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret.

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Parcelforeningen TOFTHOLM Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl. 19.00 i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 13. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 13. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 13. oktober 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om branchefællesskaber for arbejdsmiljø

Vejledning til bekendtgørelse om branchefællesskaber for arbejdsmiljø 23. februar 2017 Vejledning til bekendtgørelse om branchefællesskaber for arbejdsmiljø Indledning Fra den 1. januar 2017 gælder der nye regler for parternes samarbejde på arbejdsmiljøområdet. Branchearbejdsmiljørådene

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde. Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00. Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo

Referat af Beredskabskommissionens møde. Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00. Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Referat af Beredskabskommissionens møde Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00 Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Afbud: Ej mødt: Holger Schou Rasmussen, Niels Henriksen, Peter Bring-Larsen, Steffen Bigum

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 25-02-2015 Restaurant Kikko, Vendsysselvej 15.30 Deltagere Werner I. Madsen, Jørn Stevns, Robert Madsen, Poul Jeppesen, John Nilsson, Anders Enevoldsen, Knud

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere