Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING FORENINGEN AF KOMMUNER I KØBENHAVNS AMT KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE AFSKRIFT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING FORENINGEN AF KOMMUNER I KØBENHAVNS AMT KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE AFSKRIFT"

Transkript

1 Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING FORENINGEN AF KOMMUNER I KØBENHAVNS AMT KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE AFSKRIFT R E G L E M E N T for det pr. ultimo marts 1976 reglementsansatte personale ved amtskommunale/kommunale døgninstitutioner og ved selvejende døgninstitutioner, hvormed amtsrådene/kommunalbestyrelserne har indgået driftsoverenskomst i henhold til 96 i lov om social bistand. 1976

2 Side 2 (Ved kommunale forhandlingsorganer forstås henholdsvis Amtsrådsforeningen, Kommunernes Landsforening, Foreningen af kommuner i Københavns Amt, lønudvalget, Københavns kommune og Frederiksberg kommune). 1. del. ALMINDELIGE BESTEMMELSER. KAPITEL 1. REGLEMENTETS OMRÅDE. 1. Stk. 1. Som reglementsansat betragtes enhver, der er ansat i henhold til nærværende reglement ved amtskommunale/kommmunale døgninstitutioner og ved selvejende døgninstitutioner, hvormed amtsrådene/kommunalbestyrelserne har indgået driftsoverenskomst. Stk. 2. Ansættelse efter nærværende reglement er betinget af medlemskab af Pensionsordningen af 1976 (tidligere Børneforsorgens Pensionskasse) før 1. april KAPITEL 2. ANSÆTTELSE. 2. Ansættelse sker i følgende former: 1. Varig ansættelse. 2. Ansættelse på prøve med senere varig ansættelse for øje. 3. Stk. 1. Ansættelse ved amtskommunale/kommunale døgninstitutioner foretages af amtsrådet/kommunalbestyrelsen.

3 Side 3 Stk. 2. Ansættelse ved selvejende institutioner foretages af bestyrelsen i overensstemmelse med de herom anførte regler i den mellem amtsrådet/kommunalbestyrelsen og institutionens bestyrelse indgåede driftsoverenskomst. 4. Ansættelse forudsætter, at vedkommende efter sin alder, helbredstilstand og uddannelse er i stand til at bestride tjenesten i den pågældende stilling. Amtsrådet/kommunalbestyrelsen eller vedkommende kommunale forhandlingsorgan kan efter forhandling med den forhandlingsberettigede organisation fastsætte særlige betingelser med hensyn til alder, helbredstilstand og uddannelse, hvor sådanne ikke er fastsat i lovgivningen eller i medfør af denne. 5. Stk. 1. Ansættelse sker efter offentligt opslag, medmindre den pågældende ansættes efter forudgående ansættelse på prøve eller i henhold til reglerne i 11. Stk. 2. Opslaget skal angive ansættelsesområdet og stillingens betegnelse samt den for tiden for stillingen gældende aflønning og det for tiden gældende tjenestested. Stk. 3. Efter anmodning meddeles der ansøgere og organisationer, hvis medlemmer er naturlige ansøgere til stillingen, oplysning om ansøgernes navne. Stk. 4. Hvor ikke ganske særlige forhold er til stede, må ansøgningsfristen ikke være mindre end 14 dage. Stk. 5. Hvis ansættelsesmyndigheden skønner, at ingen af de ansøgere, der rettidigt har meldt sig til en opslået stilling, er tilstrækkeligt egnede til stillingen, eller at man ved fornyet opslag kan fremskaffe ansøgning fra mere kvalificerede ansøgere, skal stillingen opslås på ny.

4 Side 4 6. Stk. 1. Første varige ansættelse sker efter forudgående ansættelse på prøve. Stk. 2. Amtsrådet/kommunalbestyrelsen kan fastsætte undtagelser fra reglen i stk. 1. Stk. 3. Amtsrådet/kommunalbestyrelsen eller vedkommende kommunale forhandlingsorgan kan efter forhandling med den forhandlingsberettigede organisation fastsætte regler om prøveansættelse, herunder om uddannelse og om konstatering af udfaldet. 7. Amtsrådet/kommunalbestyrelsen eller vedkommende kommunale forhandlingsorgan kan efter forhandling med den forhandlingsberettigede organisation fastsætte nærmere bestemmelser om forfremmelsessagers behandling, herunder om grundlag for personalebedømmelser. 8. Stk. 1. Den ansatte modtager - så vidt muligt før tiltrædelsen - et ansættelsesbrev med angivelse af stillingsbetegnelse og ansættelsesområde. Stk. 2. Samtidig meddeles det den ansatte, efter hvilken lønramme han for tiden aflønnes, og på hvilket tjenestested han indtil videre skal forrette tjeneste. Stk. 3. Ingen kan samtidig være varigt ansat i mere end én stilling i henhold til dette reglement.

5 Side 5 KAPITEL 3. DEN ANSATTES PLIGTER. 9. Stk. 1. Den ansatte skal samvittighedsfuldt overholde de regler, der gælder for stillingen, og såvel i som uden for tjenesten vise sig værdig til den agtelse og tillid, som stillingen kræver. Stk. 2. Det påhviler vedkommende institution - for selvejende institutioner bestyrelsen - omgående at afgive indberetning til amtsrådet/kommunalbestyrelsen om ethvert forhold, der begrunder en nærliggende fare for en ansats misbrug af sin stilling. Stk. 3. Den ansatte skal iagttage tavshed med hensyn til de forhold, som pågældende i medfør af sin stilling bliver bekendt med, og hvis hemmeligholdelse ifølge sagens natur er påkrævet eller bliver den ansatte foreskrevet. Tavshedspligten ophører ikke med den ansattes udtræden af tjenesten. 10. Inden for sit ansættelsesområde har den ansatte pligt til at gøre midlertidig tjeneste i en stilling, der er sideordnet med eller højere end pågældendes egen stilling. 11. Stk. 1. Inden for sit ansættelsesområde har den ansatte pligt til at underkaste sig sådanne forandringer i sine tjenesteforretningers omfang og beskaffenhed, der ikke ændrer tjenestens karakter, og som ikke medfører, at stillingen ikke længere kan anses for passende for den ansatte. I samme omfang kan det pålægges den ansatte at overtage en anden stilling. Stk. 2. En ansat, der bliver uskikket til at udføre den virksomhed, hvortil han er antaget, eller hvis stilling inddrages, er pligtig at overtage en anden efter hans uddannelse og helbredstilstand passende stilling inden for ansættelsesområdet, for så vidt sådan tilbydes.

6 Side Stk. 1. Såfremt det af hensyn til udførelsen af tjenestepligterne er nødvendigt at knytte tjenestebolig til stillingen, har den ansatte pligt til at bebo denne, sålænge han beklæder stillingen, og til derefter at fraflytte den. Stk. 2. Bestemmelser om indretning og vedligeholdelse af tjenesteboliger og om ind- og udflytning af sådanne boliger fastsættes af amtsrådet/kommunalbestyrelsen eller af vedkommende kommunale forhandlingsorgan. Den ansattes bidrag for anvendelse af tjenesteboligen samt eventuel flyttegodtgørelse ved ind- og udflytning af tjenesteboligen fastsættes dog ved aftale i henhold til Lejen for andre boliger, der af institutionen udlejes til den ansatte, fastsættes under hensyn til boligens størrelse, alder, kvalitet og udstyr. Nærmere regler herom fastsættes af amtsrådet/ kommunalbestyrelsen eller vedkommende kommunale forhandlingsorgan. 14. Amtsrådet/kommunalbestyrelsen eller vedkommende kommunale forhandlingsorgan fastsætter nærmere regler for, i hvilket omfang eventuelle udgifter til tjenestens udførelse under en ansats fravær som følge af borgerligt eller kommunalt ombud kan afholdes af institutionen. 15. Stk. 1. En ansat kan kun have beskæftigelse ved siden af sin stilling for så vidt og i det omfang, det er foreneligt med en samvittighedsfuld udøvelse af de til stillingen knyttede pligter og med den for stillingen nødvendige agtelse og tillid. Stk. 2. Amtsrådet/kommunalbestyrelsen eller vedkommende kommunale forhandlingsorgan kan efter aftale med den forhandlingsberettigede organisation fastsætte særlige regler med hensyn til de ansattes adgang til bibeskæftigelse.

7 Side En ansat kan for varetagelsen af de pligter, der følger af stillingen, samt for sådanne hverv, der må betragtes som led i stillingen, kun oppebære sådan løn og andre ydelser, der er fastsat i henhold til 31. KAPITEL 4. SUSPENSION, DISCIPLINÆRFORFØLGNING OG INJURIESØGSMÅL. 17. Stk. 1. En ansat kan af den ansættende myndighed suspenderes eller midlertidigt overføres til andet arbejde, når han har pådraget sig grundet mistanke om et forhold, der betager ham den tillid, som bestridelsen af stillingen kræver, eller som i øvrigt gør det betænkeligt, at han vedblivende udfører sit hidtidige arbejde. Enhver suspension skal omgående indberettes til amtsrådet/kommunalbestyrelsen. Stk. 2. Forhold, der medfører indskriden efter stk. 1, og som ikke gøres til genstand for strafferetslig forfølgning, behandles ved disciplinær undersøgelse efter reglerne i Stk. 3. Amtsrådet/kommunalbestyrelsen eller vedkommende kommunale forhandlingsorgan kan fastsætte nærmere regler om iværksættelse og ophør af suspension. Stk. 4. Det påhviler vedkommende institution - for selvejende institutioner bestyrelsen - omgående at afgive indberetning til amtsrådet/kommunalbestyrelsen om ethvert forhold af den i stk. 1 omhandlede art. 18. Stk. 1. En ansat, der tjenstligt indberettes for en tjenesteforseelse eller et strafbart forhold, skal have udleveret en fremstilling af sagens faktiske omstændigheder og have adgang til at afgive en skriftlig udtalelse om fremstillingen. Han skal samtidig gøres bekendt med, at han ikke har pligt til at udtale sig om fremstillingen.

8 Side 8 Stk. 2. Når disciplinærundersøgelse indledes om en ansat for tjenstlig forseelse, anmoder amtsrådet/kommunalbestyrelsen præsidenten for vedkommende landsret om at udpege en forhørsleder. Stk. 3. Såfremt forhørslederen anmoder derom, kan amtsrådet/kommunalbestyrelsen efter indhentet udtalelse fra den forhandlingsberettigede organisation udpege en person til at repræsentere amtskommunen/kommunen. 19. Stk. 1. Den ansatte er ved forhør berettiget til at give møde med en bisidder og skal ved indkaldelse til det første forhør gøres bekendt hermed. Stk. 2. Som bisidder kan anvendes en repræsentant for den forhandlingsberettigede organisation, en ansat i vedkommende institution eller en advokat. Stk. 3. Forhørslederen træffer beslutning om vidneførsel og om tilvejebringelse af andre bevisligheder. Stk. 4. Enhver ansat har pligt til at give møde ved forhørene og afgive forklaring, og forhørslederen kan forlange udtalelser af en som vidne ført ansat afgivet på ære og samvittighed. Vidnesbyrd kan dog nægtes, når besvarelsen af det stillede spørgsmål vil udsætte vidnet selv for tab af borgerlig agtelse eller velfærd. Stk. 5. Den ansatte har adgang til at afgive skriftlige indlæg, også efter forhørenes afslutning. Stk. 6. Forhørslederen afgiver efter sagens afslutning en beretning og kan efter anmodning fra amtsrådet/kommunalbestyrelsen eller fra den forhandlingsberettigede organisation afgive en indstilling om sagens afgørelse. Stk. 7. Forhør over ansatte og retsmøder, der afholdes under sagen er ikke offentlige. Amtsrådet/kommunalbestyrelsen kan dog bestemme, at offentligheden skal have adgang til at overvære sagens behandling, hvis den ansatte med tilslutning af den forhandlingsberettigede organisation fremsætter begæring derom.

9 Side Stk. 1. Må det antages, at sagen slutter med overførsel til andet arbejdssted eller til anden stilling inden for ansættelsesområdet, degradation eller afsked, skal der gives den forhandlingsberettigede organisation meddelelse om sagens stilling, således at denne kan få lejlighed til at udtale sig i sagen, inden denne afgøres. Stk. 2. Den forhandlingsberettigede organisation har efter begæring krav på at blive gjort bekendt med den afgørelse, som er truffet på grundlag af det ved den tjenstlige undersøgelse tilvejebragte materiale. Stk. 3. Hvis en ansat er mistænkt for et strafbart forhold, kan han forlange sagen behandlet som straffesag. Dette er ikke til hinder for, at der efter straffesagens afslutning iværksættes tjenstligt forhør imod den ansatte. Stk. 4. En ansat, hvem der er tildelt en disciplinær straf uden forudgående tjenstligt forhør, jf. 22, kan begære en tjenstlig undersøgelse iværksat. Der er dog kun pligt til at imødekomme begæringen, såfremt den er anbefalet af den forhandlingsberettigede organisation. 21. Stk. 1. Sluttes undersøgelsen uden ikendelse af disciplinærstraf, godtgøres den ansattes udgift til bisidder. I andre tilfælde afgør forhørslederen under hensyntagen til sagens udfald og omstændighederne i øvrigt, om udgiften til bisidder skal godtgøres helt eller delvis. Stk. 2. Godtgørelse efter stk. 1 ydes kun, såfremt det må anses for rimeligt, at den ansatte har afholdt udgifter til bisidder, og godtgørelsen kan ikke overstige, hvad der for et tilsvarende arbejde ville være blevet tilkendt en beskikket forsvarer i en straffesag. Forhørslederen afgiver efter begæring en udtalelse herom. Stk. 3. Har den ansatte under en disciplinærsag på egen hånd fremskaffet beviser, godtgøres udgifter herved ham helt eller delvis, når

10 Side 10 han må anses for at have haft rimelig grund til at fremskaffe beviserne. Forhørslederen afgiver efter begæring en udtalelse herom. 22. Som disciplinær straf for tjenstlig forseelse kan anvendes advarsel eller irettesættelse, bøde, der dog ikke må overstige ½ måneds løn, overførelse til andet arbejde eller andet arbejdssted eller til anden stilling inden for ansættelsesområdet, degradation - herunder nedrykning med ét eller flere løntrin inden for samme lønramme - eller afsked. Bøde over 1/25 af månedslønnen og overførelse til andet arbejde kan ikke anvendes, inden forhør er afholdt i overensstemmelse med 18-20, medmindre der foreligger en uforbeholden skriftlig tilståelse, i hvilken den ansatte vedgår de faktiske omstændigheder i det påsigtede forhold og erkender sig skyldig i en tjenesteforseelse. Overførelse til andet arbejdssted eller til anden stilling inden for ansættelsesområdet, degradation eller afsked som straf for tjenesteforseelser kan, når forholdet ikke er fastslået ved dom, aldrig finde sted uden efter afholdt tjenstligt forhør. Ikendte bøder kan indeholdes i lønnen. 23. Når en ansat beskyldes for uretskaffenhed i tjenesten, eller der fremsættes ærerørige beskyldninger mod ham, kan amtsrådet/kommunalbestyrelsen pålægge ham at fralægge sig beskyldningen ved dom. Såfremt forholdene taler derfor, kan amtsrådet/kommunalbestyrelsen bestemme, at der af (amts)kommunen ydes den ansatte hel eller delvis godtgørelse af eventuelle udgifter ved retssagen. KAPITEL 5. AFSKED. 24. Stk. 1. Afskedigelse af ansatte ved amtskommunale/kommunale døgninstitutioner foretages af amtsrådet/kommunalbestyrelsen. Stk. 2. Afskedigelse af ansatte ved selvejende institutioner foretages af bestyrelsen i overensstemmelse med de herom anførte regler i

11 Side 11 den mellem amtsrådet/kommunalbestyrelsen og institutionens bestyrelse indgåede driftsoverenskomst. 25. Den ansatte kan med 3 måneders varsel forlange sig afskediget til udgangen af en måned. 26. Stk. 1. Den ansatte kan afskediges uden ansøgning med 3 måneders varsel til udgangen af en måned. Stk. 2. Afsked kan dog ske med kortere varsel, såfremt den er begrundet i, at den pågældende har gjort sig skyldig i et forhold, der begrunder en nærliggende fare for misbrug af stillingen, jf. 9, stk. 2, eller at den pågældende som følge af strafbart forhold, tjenesteforseelse eller mislighed er uskikket til at forblive i stillingen. Stk. 3. Medmindre den pågældende har gjort sig skyldig i et af de i stk. 2 nævnte forhold, og bortset fra sygdom og de i 27 og 29 nævnte tilfælde, kan en ansat, der er fyldt 35 år og har mindst 10 års tjenestetid, dog kun afskediges, hvis hans arbejde eller forhold i øvrigt, herunder samarbejdet med de øvrige ansatte på institutionen og forholdet til eleverne, er af en sådan beskaffenhed, at den ansættende myndighed efter samråd med amtsrådet/kommunalbestyrelsen med føje kan kræve, at han ikke fortsætter i sin stilling ved institutionen. 27. Den ansatte afskediges fra udgangen af den måned, hvori den pågældende fylder 70 år eller opnår den alder over 60 år, som ved aftale, jf. 31, er fastsat som aldersgrænse. 28. Stk. 1. Inden en ansat afskediges uden ansøgning, skal der bortset fra de i 27 nævnte tilfælde gives såvel den forhandlingsberettigede

12 Side 12 organisation som den ansatte selv adgang til at udtale sig, medmindre forhør har været afholdt efter Stk. 2. Enhver, der afskediges uden ansøgning, kan forlange at få skriftlig oplysning om afskedigelsesgrunden. Stk. 3. Forud for enhver ansøgt eller uansøgt afsked, der skyldes sygdom, skal spørgsmålet, om hvorvidt den pågældende har krav på pension, afklares. Stk. 4. Skønner den forhandlingsberettigede organisation, at en afskedigelse ikke kan anses for rimeligt begrundet i pågældendes eller institutionens forhold, kan organisationen inden for en frist af 1 måned efter opsigelsen kræve spørgsmålet forhandlet med vedkommende kommunale forhandlingsorgan. Stk. 5. Opnås der ikke enighed ved forhandlingen, kan spørgsmålet inden for en frist af 1 måned efter forhandlingen af organisationen kræves gjort til genstand for behandling i et i denne anledning nedsat nævn. Stk. 6. Nævnet består af 2 repræsentanter valgt af hver af parterne samt en af præsidenten for vedkommende landsret udpeget formand. Stk. 7. Nævnet fastsætter selv sin forretningsorden. Stk. 8. Parterne er berettiget til at give møde for nævnet med en bisidder. Stk. 9. Nævnets kendelse er bindende for parterne. Stk. 10. Kan en for nævnet indbragt sag ikke forventes afsluttet senest 1 måned inden udløbet af det den ansatte givne opsigelsesvarsel, kan nævnet træffe beslutning om forlængelse af opsigelsesvarslet, dog højst med 3 måneder. Stk. 11. For ansatte, der ikke opfylder de i 26, stk. 3, fastsatte betingelser, kan afskedigelsen kun indbringes for nævnet, såfremt den forhandlingsberettigede organisation ikke anser afskedigelsen for rimeligt begrundet i den ansattes egne forhold.

13 Side 13 Stk. 12. Nævnet kan i de i stk. 11 nævnte tilfælde, bortset fra det i stk. 13 anførte, ikke træffe en for parterne bindende afgørelse. Stk. 13. Anser nævnet ikke afskedigelsen for rimeligt begrundet i den ansattes egne forhold, kan nævnet pålægge amtskommunen/kommunen/institutionen at udrede en godtgørelse. Godtgørelsen, der fastsættes under hensyn til den pågældendes ansættelsestid og sagens øvrige omstændigheder, kan udgøre indtil 3 måneders løn. For ansatte, der har været uafbrudt beskæftiget inden for børne-og ungdomsforsorgen i mindst 10 år, kan godtgørelsen dog udgøre indtil 4 måneders løn. Stk. 14. Fra nævnets kompetence er unddraget de tilfælde, hvor der imod vedkommende ansatte er rejst disciplinærsag i medfør af Stk. 1. Hvis en ansat afskediges, fordi hans stilling inddrages, og der ikke af amtsrådet/kommunalbestyrelsen kan tilbydes ham ansættelse i en anden efter hans uddannelse og helbredstilstand passende stilling, som han efter 11 har pligt til at overtage, afskediges han med det i 26, stk. 1, eller for prøveansatte i 30, stk. 2, anførte opsigelsesvarsel. Er pågældende imidlertid fyldt 35 år og har mindst 10 års tjenestetid, er han berettiget til i 2 år at oppebære efterløn. Denne skal i de første 3 måneder udgøre hans hidtidige løn og derefter 2/3 heraf. Amtskommunen/kommunen afholder udgifterne herved. Stk. 2. I efterlønsperioden har den pågældende pligt til at søge supplerende uddannelse efter nærmere anvisning. I en uddannelsesperiode på indtil 10 måneder vil den pågældende være stillet på samme måde som medarbejdere, der tager en tilsvarende uddannelse, jf. i øvrigt socialministeriets bekendtgørelse af 1. juni 1974 om uddannelse til børneforsorgspædagog og omsorgspædagog.

14 Side 14 KAPITEL 6. SÆRBESTEMMELSE OM PRØVEANSATTE. 30. Stk. 1. Den, der er ansat på prøve, kan i de første 6 måneder af prøveansættelsen forlange sig afskediget med 14 dages varsel og i den resterende del af prøveansættelsen med 1 måneds varsel, i begge tilfælde til udgangen af en måned. Stk. 2. I de første 6 måneder af prøveansættelsen kan den prøveansatte afskediges uden ansøgning med 14 dages varsel til udgangen af en måned. Stk. 3. Bestemmelserne i 28, stk. 3-14, gælder ikke for prøveansatte. 2. del. LØN- OG ANDRE ANSÆTTELSESVILKÅR. KAPITEL 7. FORHANDLINGS- OG ORGANISATIONSFORHOLD. 31. Stk. 1. Løn- og andre ansættelsesvilkår for de ansatte fastsættes ved aftale mellem de forhandlingsberettigede organisationer, jf. 34, og de kommunale forhandlingsorganer eller amtsrådet/kommunalbestyrelsen. Stk. 2. Aftale efter stk. 1 kan dog ikke indgås om forhold, der bestemmes ved lov eller i henhold til lov eller nærværende regulativ, eller som angår amtskommunens/kommunens/institutionernes opgaver, organisation eller personalebehov. 32. Stk. 1. Kan der ikke indgås aftale i henhold til 31 forelægger de kommunale forhandlingsorganer sagen for Kommunernes Lønningsnævn med henblik på nævnets overvejelse af, om der bør fastsættes nærmere retningslinjer for fortsatte forhandlinger eller,

15 Side 15 om der bør fremsættes henstillinger om hensyntagen til sådanne synspunkter, som nævnet måtte lægge særlig vægt på. Stk. 2. Såfremt en eller flere af de berørte parter ønsker det, indhentes en udtalelse fra det i 35 nævnte lønningsråd, forinden sagen forelægges for nævnet. Stk. 3. Såfremt der herefter fortsat ikke kan indgås aftale i henhold til 31, fastsætter amtsrådet eller kommunalbestyrelsen regler for de pågældende forhold. Dette sker, såfremt sagen har været forelagt lønningsrådet, på grundlag af en redegørelse for lønningsrådets behandling af sagen. 33. Stk. 1. Bestemmelser om forhold, hvorom der i henhold til 31, stk. 2, ikke kan indgås aftale, samt ændring af sådanne bestemmelser fastsættes af amtsrådet/kommunalbestyrelsen henholdsvis de kommunale forhandlingsorganer efter forudgående forhandling med de berørte forhandlingsberettigede organisationer. Stk. 2. De forhandlingsberettigede organisationer kan forhandle med amtsrådet/kommunalbestyrelsen eller de kommunale forhandlingsorganer om ethvert fagligt spørgsmål, der angår de ansatte. 34. De ansattes og de pensioneredes forhandlingsret udøves gennem de personaleorganisationer, med hvilke amtskommunen/kommunen henholdsvis de kommunale forhandlingsorganer indgår en hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og om regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt. KAPITEL 8. LØNNINGSRÅD. 35. Stk. 1. Lønningsrådet består af 5 medlemmer og et tilsvarende antal stedfortrædere udpeget af Amtsrådsforeningen, Kommunernes Landsforening, Foreningen af kommuner i Københavns amt, Kø-

16 Side 16 benhavns kommune samt Frederiksberg kommune og 5 medlemmer og stedfortrædere udpeget af de i 34 nævnte personaleorganisationer. Stk. 2. Medlemmer og stedfortrædere udpeges for 4 år ad gangen, idet dog udskiftning kan ske i funktionsperioden efter respektive parters bestemmelse. Stk. 3. Lønningsrådet vælger af sin midte et formandskab bestående af 2 formænd, der i fællesskab leder rådets arbejde og på skift leder rådets møder. Stk. 4. Til medhjælp for formandskabet udpeger lønningsrådet 2 sekretærer. Stk. 5. Rådets beslutninger træffes ved simpel stemmeflerhed. KAPITEL 9. VOLDGIFT OG INDBRINGELSE FOR DOMSTOLE. 36. Spørgsmål om overtrædelse eller fortolkning af indgåede aftaler eller af bestemmelser, som efter 32 træder i stedet for aftaler, samt uenighed om hvilke forhold, der er omfattet af 31, stk. 2, kan af amtskommunen/kommunen henholdsvis vedkommende kommunale forhandlingsorgan eller af den forhandlingsberettigede personaleorganisation kræves henvist til endelig afgørelse ved en voldgiftsret. 37. Stk. 1. Voldgiftsretten nedsættes på følgende måde: Den forhandlingsberettigede personaleorganisation vælger 2 voldgiftsmænd. Såfremt flere forhandlingsberettigede personaleorganisationer er parter i sagen, kan hver organisation vælge 1 voldgiftsmand. Amtskommunen/kommunen henholdsvis de kommunale forhandlingsorganer vælger et til antallet af voldgiftsmænd udpeget af den eller de forhandlingsberettigede personaleorganisationer svarende antal voldgiftsmænd. Voldgiftsmændene vælger i forening en opmand, der leder voldgiftsrettens forhandlinger og eventuelt afsiger

17 Side 17 kendelse. Opnås ikke enighed om valget af opmand, anmoder parterne præsidenten for Østre Landsret om at udnævne en opmand. Stk. 2. Voldgiftsretten fastsætter selv sin forretningsorden. 38. Stk. 1. Spørgsmål, der efter 36 kan indbringes for en voldgiftsret, kan ikke indbringes for de almindelige domstole. Dog er en reglementsansat berettiget til at anlægge sag ved domstolene, når den pågældendes forhandlingsberettigede organisation har afslået at indbringe sagen for en voldgiftsret. Stk. 2. Hvor en sag kan indbringes for domstolene, skal den være anlagt inden 6 måneder efter, at sagsøgeren har modtaget meddelelse om den endelige afgørelse i sagen, eller sagen er afvist af vedkommende forhandlingsberettigede organisation eller af voldgiftsretten. 3. del. FORSKELLIGE BESTEMMELSER. KAPITEL 10. EKSTRAORDINÆR TJENESTEFRIHED. 39. Stk. 1. Efter den ansættende myndigheds skøn i det enkelte tilfælde kan der gives en ansat tjenestefrihed uden løn i en på forhånd fastsat periode af mindst 1 måneds og normal højst 3 års varighed. Perioden fradrages ved beregning af lønancienniteten. Stk. 2. Den ansættende myndighed kan indrømme en ansat tjenestefrihed uden for den egentlige ferie. Stk. 3. Såfremt det er foreneligt med tjenestens tarv, kan den ansættende myndighed imødekomme en ansats anmodning om nedsat tjenestetid for begrænset tid eller indtil videre mod tilsvarende lønnedsættelse.

18 Side 18 Stk. 4. Bestemmelser om hel eller delvis bevarelse af løn og lønanciennitet under tjenestefrihed efter stk. 2 eller under nedsat tjenestetid fastsættes af amtsrådet/kommunalbestyrelsen eller af vedkommende kommunale forhandlingsorgan. KAPITEL 11. EFTERINDTÆGT. 40. Stk. 1. Ægtefællen efter en ansat, som ved sin død oppebar lønning, er berettiget til efterindtægt, medmindre ægteskabet var opløst ved skilsmisse. Efterlader den pågældende sig ikke ægtefælle, men børnepensionsberettigede børn, herunder stedbørn, som er medtaget til forsørgelse i det fælles hjem, er disse berettiget til efterindtægt. Stk. 2. Afgår en ansat ved døden uden at efterlade sig ægtefælle eller børnepensionsberettigede børn, er pågældendes bo berettiget til efterindtægt. 41. Efterindtægt udgør for hver måned et beløb svarende til den sidst udbetalte lønningsindtægt. 42. Stk. 1. Retten til efterindtægt omfatter et tidsrum af 3 måneder efter dødsfaldet, jf. dog stk. 2 og 3. Stk. 2. Er den ansatte afgået ved døden som umiddelbar følge af tilskadekomst under udførelse af tjenesten, omfatter retten til efterindtægt efter 40, stk. 1, et tidsrum af 12 måneder. Stk. 3. Ægtefællens ret til efterindtægt efter en ansat, der er afgået ved døden, før ægtefællen er berettiget til ægtefællepension, omfatter et tidsrum af 9 måneder.

19 Side Stk. 1. Hvis en ægtefælle, som er berettiget til efterindtægt, afgår ved døden inden efterindtægtsperiodens udløb, tilkommer den del af efterindtægten, som ikke er udbetalt ved dødsfaldet, førstafdødes børnepensionsberettigede børn. Stk. 2. Så længe denne efterindtægt udbetales til børnene, har disse ikke ret til efterindtægt efter 40. KAPITEL 13. IKRAFTTRÆDELSES- OG OVERGANGSBESTEM- MELSER. 44. Stk. 1. Dette reglement har virkning fra den 1. april Stk. 2. Bestemmelsen i 11 finder kun anvendelse på reglementsansatte, som er ansat eller udnævnt i anden stilling efter 1. juli Andre reglementsansatte er undergivet de indtil da gældende regler. Stk. 3. (Ophævet pr. 1. april 1981). Stk. 4. Personale, der i henhold til 29 er afskediget med efterløn, omfattes af dette reglement ved genansættelse inden for efterlønsperioden. Stk. 5. Reglementsansatte, der fratræder deres stilling efter 1. april 1976 og ikke umiddelbart overgår til ansættelse i anden stilling, der omfattes af dette reglement, er ved senere ansættelse ikke omfattet af dette reglement. 45. Stk. 1. Dette reglement afløser socialministeriets reglement af 21. marts 1966 med tillæg af 14. oktober 1968 om lønninger m.v. for det fastansatte personale ved anerkendte, private børne- og ungdomshjem. Stk. 2. For så vidt angår forhold, hvorom der efter dette reglement skal fastsættes regler ved administrative forskrifter eller ved aftale,

20 Side 20 forbliver det i stk. 1 nævnte reglement og de i medfør heraf udfærdigede forskrifter i kraft, indtil de afløses af regler, der er fastsat som foran nævnt. Stk. 3. De kommunale forhandlingsorganer kan endvidere fastsætte, at andre bestemmelser i det i stk. 1 nævnte reglement og de i medfør heraf udfærdigede forskrifter forbliver i kraft. Stk. 4. De kommunale forhandlingsorganer udarbejder en oversigt over hvilke bestemmelser, der efter stk. 2 og 3 forbliver i kraft, samt øvrige bestemmelser, der pr. 1. april 1976 er gældende for det reglementsansatte personale.

21 Side 21 AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNERNES LANDSFORENING FORENINGEN AF KOMMUNER I KØBENHAVNS AMT KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE September 1986 J.nr /86 BEMÆRKNINGER TIL REGLEMENT FOR DET PR. ULTIMO MARTS 1976 REGLEMENTSANSATTE PERSONALE VED AMTS- KOMMUNALE/KOMMUNALE DØGN-INSTITUTIONER OG VED SELVEJENDE DØGNINSTITUTIONER, HVORMED AMTSRÅDE- NE/KOMMUNALBESTYRELSERNE HAR INDGÅET DRIFTSOVER- ENSKOMST I HENHOLD TIL 96 I LOV OM SOCIAL BISTAND. Med henblik på en administrativ forenkling af bestemmelserne for det reglementsansatte personale på døgninstitutionsområdet er der opnået enighed om, at personalet i videst muligt omfang omfattes af de amtskommunale bestemmelser. I den anledning - samt af hensyn til en ajourføring i øvrigt efter 1. april har man foretaget en omredigering af bemærkningerne til reglementet. De enkelte ændringer er markeret med streg i margenen. INDLEDNING. Det pædagogiske personale ansat på døgninstitutionerne har for så vidt angår den løn- og ansættelsesmæssige stilling været omfattet af socialministeriets reglement af 21. marts med ændringer af 14. oktober om lønninger m.v. for det fastansatte personale ved anerkendte, private børne- og ungdomshjem. Bestemmelserne i dette reglement svarede stort set til reglerne for statens tjenestemænd, der var indeholdt i lønnings- og pensionsloven af 7. juni Endvidere har de for statens tjenestemænd gældende bestemmelser fastsat i henhold til tjenestemandslovgivningen også fundet anvendelse på det pædagogiske personale.

22 Side 22 Efter vedtagelsen af lov nr. 291/1969 om tjenestemænd i staten, folkeskolen og folkekirken meddelte ministeriet for statens lønningsog pensionsvæsen ved skrivelse af 23. juni 1970 socialministeriet, at de i tjenestemandsloven fastsatte bestemmelser fandt anvendelse på personale under børne- og ungdomsforsorgen som en foreløbig ordning, indtil en revision af reglementerne for løn- og ansættelsesvilkår m.v. for personalet kunne tilendebringes. Imidlertid var der ved bistandslovens ikrafttræden endnu ikke af socialministeriet udsendt nye reglementer. Personale, der var ansat efter socialministeriets reglement af 21. marts 1966 blev, hvis de i øvrigt opfyldte betingelserne herfor, medlemmer af Børneforsorgens Pensionskasse, der i henhold til vedtægterne sikrede medlemmerne en til en tjenestemandspension svarende pension ved afgang på grund af alder eller svagelighed, mens vedtægterne ikke hjemlede de pågældende ret til pension ved afsked af anden dem utilregnelig årsag. Ved bistandslovens ikrafttræden den 1. april 1976 overgik døgninstitutionerne fra statslig til amtskommunalt/kommunalt regie, og der blev i denne anledning ført forhandlinger med personaleorganisationerne om personalets løn- og ansættelsesvilkår. På et den 25. september 1975 afholdt møde i socialministeriet opnåedes der enighed om, at det personale, som pr. ultimo marts 1976 var ansat - i henhold til socialministeriets reglementer for personalet ved børne- og ungdomsforsorgens dag- og døgninstitutioner - ved (amts)kommunale institutioner og ved private institutioner, hvormed amtskommuner eller kommuner indgik overenskomst om driften i henhold til lov om social bistand, under fortsat ansættelse efter 1. april 1976, bevarede uændrede løn-, pensions- og øvrige ansættelsesvilkår, dog således, at der kunne foretages de tillempninger af ansættelsesvilkårene, som var nødvendige af hensyn til de særlige kommunale forhold, jf. socialstyrelsens cirkulæreskrivelse nr. 353 af 29. september Efter forhandlinger med Statstjenestemændenes Centralorganisation II opnåedes enighed om nærværende reglement. Reglementet omfatter det pr. ultimo marts 1976 reglementsansatte personale ved amtskommunale/kommunale døgninstitutioner samt ved selvejende døgninstitutioner, hvormed amtsrådene/kommunalbestyrelserne har indgået driftsoverenskomst, der den 1. april 1976

23 Side 23 fortsat er ansat ved en døgninstitution. Reglementet er godkendt af Kommunernes Lønningsnævn den 19. marts Til reglementets enkelte bestemmelser bemærkes følgende: 1. DEL: ALMINDELIGE BESTEMMELSER. KAPITEL 1: REGLEMENTETS OMRÅDE. Til 1. Bestemmelsen er udformet svarende til, hvad der er gældende for tjenestemænd. I socialministeriets reglement af 21. marts 1966 var det i 10 fastsat, at fast ansættelse i normeret stilling var betinget af, at pågældende indtræder i Børneforsorgens Pensionskasse, for så vidt pågældende i øvrigt opfylder betingelserne herfor og ikke er omfattet af en anden anerkendt pensionskasse. Det pr. ultimo marts 1976 reglementsansatte personale har derfor hidtil haft pensionsrettigheder i henhold til vedtægterne for Børneforsorgens Pensionskasse. Folketingets finansudvalg har godkendt, at Børneforsorgens Pensionskasse ophæves fra 1. april 1976, samt at statskassen fra samme dato viderefører forpligtelsen til at yde pension eller understøttelse efter regler svarende til de for Børneforsorgens Pensionskasse hidtil gældende for en række personalekategorier, herunder til de medlemmer af Børneforsorgens Pensionskasse, der pr. 31. marts 1976 er tjenstgørende ved døgninstitutioner, under forudsætning af, at de pågældende efter 31. marts 1976 forbliver ansat ved de nævnte institutioner m.v. med bevarelse af deres hidtidige personaleretlige status. Denne forudsætning anses for opfyldt ved de med personaleorganisationerne den 31. marts 1976 trufne aftaler om overgangsvilkår. Der henvises til Socialstyrelsens regulativ af 6. september 1978 med tillæg af 30. november 1981 om Pensionsordningen af Opmærksomheden henledes særligt på bestemmelserne i regulativets 3, stk. 4, hvorefter det er en betingelse for optagelse i pensionsordningen, at pågældende er beskæftiget mindst halvdelen af fuld tjeneste.

24 Side 24 KAPITEL 2: ANSÆTTELSE. Til 2. Ansættelse sker enten som varig ansættelse eller på prøve med senere varig ansættelse for øje. Man har derimod ikke fundet behov for at etablere ansættelse på åremål. Til 3. Ansættelseskompentence henlægges som for amtskommunale/kommunale tjenestemænd til amtsrådet/kommunalbestyrelsen for så vidt angår personale ved de amtskommunale/kommunale institutioner, mens kompentencen til at ansætte personale ved de selvejende institutioner, hvormed amtsrådene/kommunalbestyrelserne indgår driftsoverenskomst, må afgøres i overensstemmelse med, hvad der er aftalt i den enkelte driftsoverenskomst. Til 4. Bestemmelsen svarer til, hvad der er gældende for tjenestemænd. I tilfælde af ansættelse af personer med invaliditeter eller helbredsmangler, der vel ikke er til hinder for, at den pågældende kan bestride vedkommende stilling, men dog medfører forøget risiko med hensyn til sygdom, kan amtsrådet/kommunalbestyrelsen efter indhentet udtalelse fra nævnet for helbredsbedømmelser i tjenestemandssager bestemme, at der til imødegåelse af tjenesteforsømmelser på grund af sygdom i mere end normalt omfang afkortes et af de pensionsgivende lønningsdele procentvis beregnet fradrag. I forbindelse med forhandlingerne om denne bestemmelse, er der opnået enighed om hvilke uddannelser, der kvalificerer til ansættelse i stillinger efter reglementet.

25 Side 25 Til 5. Bestemmelsen svarer til, hvad der er gældende for tjenestemænd. Efter socialministeriets reglement af 21. marts 1966 skulle ansættelse af medarbejdere i normerede stillinger ske efter opslag i de for området bestemte fagblade og eventuelt på anden måde. I overensstemmelse hermed har opslag af ledige stillinger i vidt omfang fundet sted i et eller flere af følgende tidsskrifter og fagblade: "Socialpædagogen", "Børn i Tiden" og for socialrådgiverstillingers vedkommende i "Socialrådgiveren". Under forhandlingerne med personaleorganisationerne er der opnået enighed om, at det ikke længere kan pålægges en amtskommune/kommune eller bestyrelse at opslå ledige stillinger i bestemte fagblade, men parterne er ligeledes enige om, at det tjener til gennemførelse af en hensigtsmæssig personalepolitik på dette område, at ledige stillinger bekendtgøres i så vide kredse som muligt, og man skal i denne forbindelse pege på de hidtil anvendte muligheder for offentliggørelse. Til 6. Varig ansættelse og genansættelse på reglementsvilkår sker efter "Regler om ansættelse som tjenestemand på prøve i amtskommuner med henblik på senere varig ansættelse". (Amtsrådsforeningens samling vedrørende løn- og ansættelsesvilkår, afsnit 21.08). Til 7 og 8. Bestemmelserne svarer til de for tjenestemænd gældende bestemmelser. Specielt vedrørende 8 bemærkes, at lønninger udbetales månedlig forud ved hver måneds begyndelse. Hvis udbetalingsdagen falder på en helligdag, skal udbetalingen dog finde sted på den sidste søgnedag i den foregående måned. Dødsfald eller uansøgt afgang i den måned, for hvilken udbetaling har fundet sted medfører ikke tilbagebetaling af nogen del af de forud oppebårne månedsbeløb.

26 Side 26 Dersom en i normeret stilling fast ansat skifter stilling, regnes den nye stillings lønning fra den dato, fra hvilken ansættelsen ifølge ansættelsesbrevet er at regne. KAPITEL 3: DEN ANSATTES PLIGTER. Til Bestemmelserne i dette kapitel indeholder regler, der svarer til, hvad der er fastsat for tjenestemænd. Under forhandlingerne med personaleorganisationerne om vilkårene efter 1. april 1976 for reglementsansatte ved døgninstitutionerne blev fra de kommunale forhandlingsorganer tilkendegivet, at der fremtidig alene kunne ydes flyttegodtgørelse ved flytninger mellem institutioner tilhørende den enkelte amtskommune/kommune, herunder de selvejende døgninstitutioner, hvormed amtskommuen/ kommunen har indgået driftsoverenskomst i henhold til 96 i lov om social bistand. Såfremt en ansat forflyttes til et andet tjenested inden for amtskommunen og i denne anledning nødsages til at foretage flytning af husstand og bohave, ydes der ham godtgørelse efter de for tjenestemænd i staten, folkeskolen og folkekirken gældende regler. Specielt vedrørende bestemmelsen i 11 bemærkes, at fastsættelse af ansættelsesområder sker ved aftale. Indtil sådan aftale er indgået, følges hidtidig praksis, hvorefter ansættelsesområdet normalt er den enkelte institution. Det bemærkes, at en sådan aftale er indgået for det pædagogiske personale beskæftiget ved amtskommunale institutioner. ( ). Specielt vedrørende bestemmelsen i 12, stk. 1, omhandlende tjenesteboliger bemærkes, at de for tjenestemænd herom fastsatte bestemmelser finder tilsvarende anvendelse.

27 Side 27 KAPITEL 4: SUSPENSION, DISCIPLINÆRFORFØLGNING OG INJURIESPØRGSMÅL. Til incl. I socialministeriets reglement af 21. marts 1966 var der i 19 hjemlet adgang til under visse nærmere betingelser at suspendere en fast ansat i normeret stilling. Endvidere indeholdt reglementets 24 en henvisning til de i lønnings- og pensionsloven for statens tjenestemænd af 7. juni anførte regler vedrørende behandling af disciplinære forseelser. Under henvisning hertil er det fundet rigtigt i reglementet at optage bestemmelser, der indholdsmæssigt er helt svarende til de bestemmelser i tjenestemandsloven af 1969, der har afløst bestemmelserne i tjenestemandslovgivningen af Opmærksomheden henledes i øvrigt på, at der under suspensionen kun oppebæres 2/3 af lønningen. Viser suspensionen sig ugrundet, udbetales den tilbageholdte løn. KAPITEL 5: AFSKED. Til 24. Bestemmelsen er et naturligt modstykke til 3. Den ansættende og afskedigende myndighed er den samme, se dog 26. Til 25. Bestemmelsen tager sigte på varigt ansat personale. For så vidt angår prøveansatte gælder særlige regler, jf. 30. Til 26. Bestemmelsen svarer til 15 i det hidtidige reglement af 21. marts 1966, således som det er ændret ved socialministeriets reglement af 14. oktober Herefter kan den ansatte uden ansøgning afskediges med 3 måneders varsel til udgangen af en måned, hvilket svarer til, hvad der er gældende for tjenestemænd. For en ansat, der er

28 Side 28 fyldt 35 år og har mindst 10 års tjenestetid, gælder der herudover den særlige beskyttelsesregel, at han bortset fra afsked på grund af sygdom, alder eller stillingens nedlæggelse, kun kan afskediges, såfremt hans arbejde eller forhold i øvrigt, herunder samarbejdet med de øvrige ansatte og forholdet til elever, er af en sådan beskaffenhed, at det med føje kan kræves, at han ikke fortsætter i sin stilling ved institutionen. I de 10 års tjenestetid medregnes al tidligere tjeneste i normerede og klassificerede stillinger ved observationsskoler samt børne- og ungdomsforsorgen, hvilket betyder, at også tjeneste i normerede og klassificerede stillinger ved daginstitutioner kan medregnes. Bestemmelsen må ses i sammenhæng med, at der alene tilkommer reglementsansat personale ret til pension ved afsked på grund af alder eller svagelighed, men ikke adgang til pension ved afsked af den de pågældende utilregnelig årsag. Beslutning om at søge den pågældende afskediget kan i disse tilfælde først træffes efter forudgående samråd med amtsrådet/kommunalbestyrelsen. I bestemmelsens stk. 2 er der hjemlet adgang til kortere opsigelsesvarsel i særlige tilfælde. Til 27. Det er forudsat, at den i bestemmelsen indeholdte ramme for afgangsalder udfyldes ved aftale. For tiden er der ikke indgået aftale om lavere pligtig afgangsalder end ved det 70. år. Til 28. Bestemmelsen er en videreførelse af de hidtil gældende bestemmelser i socialministeriets reglement af 21. marts 1966, som ændret i Stk. 1-3 svarer indholdsmæssigt til de for tjenestemænd gældende bestemmelser.

29 Side 29 Specielt vedrørende bestemmelsen i stk. 3, omhandlende spørgsmålet om, hvorvidt pågældende har krav på pension, rettes henvendelse til Pensionsordningen af Opmærksomheden henledes på, at efter 15 i socialministeriets reglement af 21. marts 1966, som ændret i 1968, var det en betingelse for afskedigelse uden ansøgning, at der forinden var givet den pågældende en advarsel. Ved udformningen af de nye bestemmelser er der opnået enighed om, at det ikke længere er en gyldighedsbetingelse for, at en sag om uansøgt afskedigelse kan påbegyndes, at der er givet en advarsel, da den ansattes interesser må anses for varetaget gennem det forhold, at afskedigelse ikke kan iværksættes, førend den forhandlingsberettigede organisation har lejlighed til at udtale sig. Imidlertid er det af betydning for den senere procedure ved en sag om uansøgt afsked, at det forhold en afskedigelse er begrundet i, forinden er påtalt. Af hensyn til sagens videre behandling herunder eventuel behandling i det i stk. 5 omtalte afskedigelsesnævn anbefales det, at en påtale meddeles den pågældende i skriftlig form. Af stk. 1 fremgår det, at der forinden der foretages en uansøgt afsked skal gives såvel den forhandlingsberettigede organisation som den ansatte selv adgang til at udtale sig, medmindre forhør har været afholdt. Der er mellem parterne opnået enighed om, at der skal foreligge en skriftlig sagsfremstilling indeholdende sådanne oplysninger, at det fornødne grundlag for organisationens vurdering af afskedigelsen er til stede, samt at der gives organisationen en frist til at udtale sig i sagen på normalt ikke under 14 dage. Endelig bemærkes, at endelig beslutning om afskedigelse først kan træffes efter den afskedigende myndighed har haft lejlighed til at gøre sig bekendt med såvel organisationens udtalelser i sagen samt eventuelle udtalelser fra den ansattes side. I stk. 4 er der åbnet den forhandlingsberettigede organisation adgang til at forhandle spørgsmålet om, hvorvidt en afskedigelse kan anses for rimeligt begrundet med de kommunale forhandlingsorganer.

30 Side 30 Såfremt organisationen fortsat ikke kan acceptere en stedfunden afskedigelse, kan spørgsmålet af organisationen kræves gjort til genstand for behandling i et særligt afskedigelsesnævn, der nedsættes for hver enkelt sag. Afskedigelsesnævnet kan for ansatte, der er fyldt 35 år og har mindst 10 års tjenestetid, træffe en for parterne bindende beslutning, herunder at afskedigelsen ophæves. For andre ansatte kan alene med bindende virkning træffes bestemmelse om, at den ansættende myndighed skal udrede en godtgørelse som anført i 28, stk. 13. Det bemærkes, at bestemmelserne må ses i nøje sammenhæng med, at der ikke tilkommer den pågældende ret til egenpension i henhold til pensionskassens vedtægter i de tilfælde, hvor afskedigelsen ikke er begrundet i alder eller svagelighed. Til 29. Bestemmelsen svarer indholdsmæssigt til de for tjenestemænd gældende bestemmelser. Dog tilkommer der ikke i sådanne situationer den pågældende ventepenge/rådighedsløn, medmindre han er fyldt 35 år og har mindst 10 års tjenestetid, i hvilket tilfælde han er berettiget til efterløn i 2 år. Efterlønnen udgør i de første 3 måneder den pågældendes hidtidige løn og derefter 2/3 heraf, hvilket svarer til beregningen af ventepenge efter lønnings- og pensionsloven af Efterlønnen afholdes af amtskommunen/kommunen. Om fremgangsmåden for beregning og udbetaling af efterløn henvises til Amtsrådsforeningens skrivelse af 13. december Finansudvalget har ved aktstykke nr. 274 af 24. marts 1976 tiltrådt, at eventuelle udgifter til efterløn til det pr. 31. marts 1976 tjenstgørende reglementsansatte personale deles mellem statskassen og vedkommende amtskommune/kommune. Delingen sker i forholdet mellem den pensionsalder, der var oparbejdet i Børneforsorgens Pensionskasse pr. 31. marts 1976, og den del af pensionsalderen på afgangstidspunktet, der er oparbejdet i tiden fra og med 1. april 1976.

31 Side 31 Hvad angår det i 29, stk. 2. anførte om supplerende uddannelse i efterlønsperioden skal bemærkes, at der herved sigtes på videreuddannelser ved Socialpædagogisk Højskole (tidligere Børneforsorgens Fortsættelsesseminarium), jf. kapitel III i socialministeriets bekendtgørelse nr. 174 af 1. juni KAPITEL 6. SÆRBESTEMMELSER OM PRØVEANSÆTTELSE. Til 30. Bestemmelserne i 28, stk. 1 og 2, hvorefter såvel den ansatte som den forhandlingsberettigede organisation skal have adgang til at udtale sig, hvor afsked sker uden ansøgning fra den ansattes side, finder også anvendelse på prøveansatte. 2. DEL: LØN- OG ANSÆTTELSESVILKÅR. KAPITEL 7: FORHANDLINGS- OG ORGANISATIONSFORHOLD. Til 31. Under forhandlingerne om det nye ansættelsesgrundlag for det hidtil reglementsansatte personale ved døgninstitutionerne er der mellem parterne enighed om, at løn- og øvrige ansættelsesvilkår, ligesom tilfældet er for statens tjenestemænd og for amtskommunale/kommunale tjenestemænd, fastsættes ved aftale. Endvidere er der enighed om, at der ikke kan indgås aftale om forhold, der er bestemt ved lov eller i henhold til lov, eller som angår amtskommunens/kommunens/institutionens opgaver, organisation eller personalebehov. Til 33. Bestemmelsen forudsætter en almindelig ret til forhandling for de forhandlingsberettigede organisationer om ansættelsesvilkår, der falder uden for aftaleområdet.

32 Side 32 Til 34. Der henvises til den mellem parterne indgåede hovedaftale af 31. august KAPITEL 9: VOLDGIFT OG INDBRINGELSE FOR DOMSTOLE. Til På tilsvarende måde som for tjenestemænd er spørgsmålet om overtrædelser eller fortolkning af visse nærmere i 36 anførte forhold, hvorom enighed ikke har kunnet opnås, henvist til endelig afgørelse ved en voldgiftsret, hvis nærmere sammensætning er anført i 37. I 38 er specielt fremhævet, at spørgsmål, der kan indbringes for voldgiftsretten, normalt ikke kan indbringes for domstolene. 3. DEL: FORSKELLIGE BESTEMMELSER. KAPITEL 10: EKSTRAORDINÆR TJENESTEFRIHED. Til 39. Bestemmelsen svarer indholdsmæssigt til de tilsvarende bestemmelser for tjenestemænd. KAPITEL 11: EFTERINDTÆGT. Til Bestemmelserne svarer til de efterindtægtsbestemmelser, der gælder for tjenestemænd, hvor reglerne er optaget i pensionsreglerne. KAPITEL 12: IKRAFTTRÆDELSES- OG OVERGANGSBESTEM- MELSER. Til 44. Reglementet har virkning fra den 1. april 1976 for de pr. ultimo marts 1976 ansatte ved døgninstitutionerne, der hidtil har været omfattet

33 Side 33 af socialministeriets reglement af 21. marts 1966 med ændringer af 14. oktober 1968, og som fortsat er ansat den 1. april En reglementsansat, der efter 1. april 1976 fratræder sin stilling og umiddelbart overgår til ansættelse i en anden stilling ved en døgninstitution, omfattes dog fortsat af reglementet. Det bemærkes, at bestemmelsen i 44, stk. 3, er ophævet pr. 1. april Såfremt en person, der er omfattet af reglementet, fratræder sin stilling og ikke umiddelbart overgår til ansættelse i en anden stilling ved en døgninstitution, er den pågældende ikke længere omfattet af reglementet og vil ved eventuel senere ansættelse blive omfattet af de ansættelsesgrundlag, som er aftalt for personale, der ansættes efter den 1. april Ved forhandlingerne om nærværende reglement opnåedes der e- nighed om, at personale, der med udgangen af marts 1976 var hvilende medlemmer af Børneforsorgens Pensionskasse, jf. vedtægternes 5, ved genansættelse efter 1. april 1976 senest umiddelbart ved udløbet af det hvilende medlemskab var omfattet af dette reglement, forudsat at staten for dette personale videreførte forpligtelsen til at yde pension m.v. efter regler svarende til de for Børneforsorgens Pensionskasse hidtil gældende. Parterne var ligeledes enige om, at såfremt staten efter 1. april 1976 videreførte regler svarende til de anførte bestemmelser om hvilende medlemskab af Børneforsorgens Pensionskasse, var personale med sådant hvilende medlemskab ved genansættelse efter 1. april 1976 senest umiddelbart ved udløbet af det hvilende medlemskab - omfattet af dette reglement, forudsat at staten for dette personale videreførte forpligtelsen til at yde pension m.v. efter ovenanførte regler. Da reglerne er videreført, og statens forpligtelse er opretholdt, jf. socialstyrelsens regulativ af 6. september 1978 med tillæg af 30. november 1981 om Pensionsordningen af 1976, er personale, der genansættes i direkte efterfølgelse af hvilende medlemsskab, omfattet af reglementet. Endelig henledes opmærksomheden på, at en reglementsansat, der fratræder sin stilling og umiddelbart overgår til ansættelse i en anden normeret og klassificeret stilling ved en dag- eller døgninstitution for børn og unge med mindst halvdelen af fuld beskæf-

3. Stk. 1. Ansættelse ved kommunale daginstitutioner foretages af kommunalbestyrelsen.

3. Stk. 1. Ansættelse ved kommunale daginstitutioner foretages af kommunalbestyrelsen. Reglement for det pr. ultimo marts 1976 reglementsansatte personale ved kommunale daginstitutioner og ved selvejende institutioner, hvormed kommunalbestyrelsen har indgået driftsoverenskomst i henhold

Læs mere

Landstingslov nr. 21 af 18. december 2003 om Grønlands Hjemmestyres og kommunernes tjenestemænd i Grønland. Kapitel 1 Lovens område

Landstingslov nr. 21 af 18. december 2003 om Grønlands Hjemmestyres og kommunernes tjenestemænd i Grønland. Kapitel 1 Lovens område Landstingslov nr. 21 af 18. december 2003 om Grønlands Hjemmestyres og kommunernes tjenestemænd i Grønland Kapitel 1 Lovens område 1. Denne landstingslov finder anvendelse på enhver, der er ansat som tjenestemand

Læs mere

REGLEMENT FOR TJENESTEMANDSLIGNENDE ANSATTE VED LOKALBANERNE AF DECEMBER 2010

REGLEMENT FOR TJENESTEMANDSLIGNENDE ANSATTE VED LOKALBANERNE AF DECEMBER 2010 REGLEMENT FOR TJENESTEMANDSLIGNENDE ANSATTE VED LOKALBANERNE AF DECEMBER 2010 Det vedlagte reglement for tjenestemandslignende ansatte ved lokalbanerne (lokalbanetjenestemænd) indeholder bestemmelserne

Læs mere

Bekendtgørelse om ansættelsesvilkår for tjenestemandslignende ansatte ved professionshøjskoler for videregående uddannelser m.v.

Bekendtgørelse om ansættelsesvilkår for tjenestemandslignende ansatte ved professionshøjskoler for videregående uddannelser m.v. BEK nr 1176 af 08/12/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Institutionsstyrelsen, j. nr. 061.813.031 Senere

Læs mere

Tjenestemandsregulativ af 2004 for kommuner inden for KL's forhandlingsområde

Tjenestemandsregulativ af 2004 for kommuner inden for KL's forhandlingsområde Side 1 Tjenestemandsregulativ af 2004 for kommuner inden for KL's forhandlingsområde Indholdsfortegnelse Side 21.01 Side 2 1. del. Almindelige bestemmelser... 3 Kapitel 1. Anvendelsesområde... 3 Kapitel

Læs mere

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne.

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne. 888.20 21.04.1 Side 1 000000000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000 UDKAST Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om tjenestemænd

Bekendtgørelse af lov om tjenestemænd Bekendtgørelse af lov om tjenestemænd Hermed bekendtgøres lov om tjenestemænd, jf. lovbekendtgørelse nr. 678 af 17. september 1998, med de ændringer, der følger af 2 i lov nr. 346 af 2. juni 1999 1. del

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 70 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 70 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 70 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 18. november 2014 Kontor: Statsrets- og Menneskeretskontoret

Læs mere

AFSKRIFT. Bekendtgørelse af lov om en kommunal tjenestemandsret

AFSKRIFT. Bekendtgørelse af lov om en kommunal tjenestemandsret Side 1 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 Januar 2001 J.nr. APV2119-38990 AFSKRIFT Bekendtgørelse af lov om en kommunal tjenestemandsret Side 2 Indholdsfortegnelse 1... 3 1

Læs mere

Lovtidende A 2010 Udgivet den 12. maj 2010

Lovtidende A 2010 Udgivet den 12. maj 2010 Lovtidende A 2010 Udgivet den 12. maj 2010 6. maj 2010. Nr. 488. Bekendtgørelse af lov om tjenestemænd Hermed bekendtgøres lov om tjenestemænd, jf. lovbekendtgørelse nr. 531 af 11. juni 2004, med de ændringer,

Læs mere

Pensionsordningen for lærere i friskolen og efterskolen

Pensionsordningen for lærere i friskolen og efterskolen J.nr. 2016-7022-0011 Finansministeriets regulativ af 30. september 2016 Pensionsordningen for lærere i friskolen og efterskolen I. Pensionsordningen 1. Pensionsordningens navn er "Pensionsordningen for

Læs mere

Regler om prøveansættelse af og aftale om prøvetidens længde for kommunale tjenestemænd

Regler om prøveansættelse af og aftale om prøvetidens længde for kommunale tjenestemænd Regler om prøveansættelse af og aftale om prøvetidens længde for kommunale tjenestemænd KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte I medfør af Tjenestemandsregulativ for kommuner inden for KL's forhandlingsområde

Læs mere

Pensionsregulativ af 2013 for kommuner. 23.01 O.13 22/2013 Side 1

Pensionsregulativ af 2013 for kommuner. 23.01 O.13 22/2013 Side 1 Pensionsregulativ af 2013 for kommuner Side 1 Indholdsfortegnelse Side Side 2 Kapitel 1. Anvendelsesområde... 4 1... 4 Kapitel 2. Egenpension... 4 2... 4 3... 4 4... 5 4a... 6 5... 6 6... 7 7... 8 8...

Læs mere

Rammeaftale om åremålsansættelse. 07.50 O.13 19/2014 Side 1

Rammeaftale om åremålsansættelse. 07.50 O.13 19/2014 Side 1 Rammeaftale om åremålsansættelse KL Sundhedskartellet Side 1 Indholdsfortegnelse Side Side 2 Kapitel 1 Åremålsansættelse på tjenestemandsvilkår... 3 1 Indholdet i åremålsansættelse... 3 2 åremålsstillingen...

Læs mere

Lagtingslov om tjenstemandspension, som senest ændret ved lagtingslov nr. 74 af 13. juni )

Lagtingslov om tjenstemandspension, som senest ændret ved lagtingslov nr. 74 af 13. juni ) Nr. 32 5. juli 1971 Lagtingslov om tjenstemandspension, som senest ændret ved lagtingslov nr. 74 af 13. juni 1995 1) Kapitel 1. Anvendelsesområde. Kapitel 2. Egenpension. Kapitel 3. Ægtefællepension. Kapitel

Læs mere

Pensionsordningen af 1925 for de private eksamensskoler

Pensionsordningen af 1925 for de private eksamensskoler J.nr. 2016-7022-0010 Finansministeriets regulativ af 30. september 2016 Pensionsordningen af 1925 for de private eksamensskoler I Pensionsordningen 1. Pensionsordningens navn er "Pensionsordningen af 1925

Læs mere

Side 1 O.02 AMTSRÅDSFORENINGEN. Tjenestemandsregulativ for ansatte i amterne

Side 1 O.02 AMTSRÅDSFORENINGEN. Tjenestemandsregulativ for ansatte i amterne Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN Tjenestemandsregulativ for ansatte i amterne 2004 Side 2 Indholdsfortegnelse FØRSTE DEL. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 5 KAPITEL I.... 5 1. ANVENDELSESOMRÅDE... 5 KAPITEL II. ANSÆTTELSE...

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 8 af 3. december 2009 om Ombudsmanden for Inatsisartut. Historisk. Kapitel 1 Forholdet til Inatsisartut

Inatsisartutlov nr. 8 af 3. december 2009 om Ombudsmanden for Inatsisartut. Historisk. Kapitel 1 Forholdet til Inatsisartut Inatsisartutlov nr. 8 af 3. december 2009 om Ombudsmanden for Inatsisartut. Historisk Kapitel 1 Forholdet til Inatsisartut 1. Efter hvert valg til Inatsisartut samt ved embedsledighed vælger Inatsisartut

Læs mere

04.50 O.18 40/2018 Side 1. Rammeaftale om åremålsansættelse

04.50 O.18 40/2018 Side 1. Rammeaftale om åremålsansættelse Side 1 Rammeaftale om åremålsansættelse KL Forhandlingsfællesskabet Indholdsfortegnelse Side Side 2 Kapitel 1. Åremålsansættelse på Tjenestemandsvilkår.... 3 1. Indholdet af åremålsansættelse... 3 2. Åremålsstillingen...

Læs mere

Regulativet omfatter som hidtil ikke lærere i folkeskolen "den lukkede gruppe".

Regulativet omfatter som hidtil ikke lærere i folkeskolen den lukkede gruppe. Regulativ om afsked af tjenestemænd ansat i kommuner inden for Kommunernes Landsforenings forhandlingsområde på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder, 1997 (afskrift) Kommunernes Landsforening

Læs mere

Rammeaftale om åremålsansættelse

Rammeaftale om åremålsansættelse Side 1 Rammeaftale om åremålsansættelse KL Forhandlings fælles skabet Indholdsfortegnelse Side Side 2 Kapitel 1 Åremålsansættelse på Tjenestemandsvilkår. 3 5 1. Indholdet af åremålsansættelse 3 2. Åremålsstillingen

Læs mere

TJENESTEMANDSREGULATIV FOR ANSATTE I REGIONERNE

TJENESTEMANDSREGULATIV FOR ANSATTE I REGIONERNE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN TJENESTEMANDSREGULATIV FOR ANSATTE I REGIONERNE **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale/regulativ **NYT** med virkning fra dato = Hvis

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om tjenestemænd

Bekendtgørelse af lov om tjenestemænd LBK nr 488 af 06/05/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 18. marts 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Personalestyrelsen, j.nr. 09-30-5 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1365

Læs mere

25. januar 2017 UPA 2017/9. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx.xx 2017 om Ombudsmanden for Inatsisartut. Kapitel 1 Forholdet til Inatsisartut

25. januar 2017 UPA 2017/9. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx.xx 2017 om Ombudsmanden for Inatsisartut. Kapitel 1 Forholdet til Inatsisartut 25. januar 2017 UPA 2017/9 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx.xx 2017 om Ombudsmanden for Inatsisartut. Kapitel 1 Forholdet til Inatsisartut 1. Efter hvert valg til Inatsisartut samt ved embedsledighed

Læs mere

Aftale om kommunale tjenestemænds løn under ulovlig udeblivelse og suspension mv.

Aftale om kommunale tjenestemænds løn under ulovlig udeblivelse og suspension mv. Side 1 Aftale om kommunale tjenestemænds løn under ulovlig udeblivelse og suspension mv. KL Sundhedskartellet Indholdsfortegnelse Side 06.72 Side 2 Kapitel 1. Ulovlig udeblivelse... 3 Kapitel 2. Iværksættelse

Læs mere

og Overenskomstansatte Rammeaftale om åremålsansættelse

og Overenskomstansatte Rammeaftale om åremålsansættelse Københavns Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Rammeaftale om åremålsansættelse 2002 Kapitel 1. Åremålsansættelse på tjenestemandsvilkår...3 1. Rammeaftalens område...3 2. Åremålsstillingen...3

Læs mere

Aftale om kommunale tjenestemænds løn under ulovlig udeblivelse og suspension mv.

Aftale om kommunale tjenestemænds løn under ulovlig udeblivelse og suspension mv. Side 1 Aftale om kommunale tjenestemænds løn under ulovlig udeblivelse og suspension mv. KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side O.05 Side 2 Kapitel 1. Ulovlig udeblivelse...

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en kommunal og regional tjenestemandsret

Bekendtgørelse af lov om en kommunal og regional tjenestemandsret LBK nr 1124 af 23/08/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 21. maj 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2016-2071 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

PENSIONSREGULATIV FOR FYNS TELEFONS PENSIONSKASSE

PENSIONSREGULATIV FOR FYNS TELEFONS PENSIONSKASSE PENSIONSREGULATIV FOR FYNS TELEFONS PENSIONSKASSE Dette regulativ er senest ajourført Februar 2009 1 Hovedpunkter: Almindelige bestemmelser 1 Pensionsvilkår 2-5 Overførselsregler 6 og 7 Forskellige bestemmelser

Læs mere

Rammeaftale om åremålsansættelse

Rammeaftale om åremålsansættelse Rammeaftale om åremålsansættelse KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 04.60 Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Åremålsansættelse på tjenestemandsvilkår... 3 1. Rammeaftalens

Læs mere

Rammeaftale om åremålsansættelse

Rammeaftale om åremålsansættelse Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET Rammeaftale om åremålsansættelse **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende rammeaftale **NYT**

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om tjenestemænd

Bekendtgørelse af lov om tjenestemænd LBK nr 511 af 18/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 18. november 2017 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2017-6002-0008 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Lønningsrådet. Marts 2017

Lønningsrådet. Marts 2017 Lønningsrådet Marts 2017 Indhold 1. Indledning 3 2. Lønningsrådets sammensætning 4 3. Lønningsrådets opgaver 5 4. Lønningsrådets sagsbehandling 9 5. Aktindsigt og forholdet til offentligheden 10 Side

Læs mere

Rammeaftale om åremålsansættelse

Rammeaftale om åremålsansættelse Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSSKABET Rammeaftale om åremålsansættelse **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende rammeaftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

Bekendtgørelse om ansættelsesvilkår for forstandere og lærere ved folkehøjskoler

Bekendtgørelse om ansættelsesvilkår for forstandere og lærere ved folkehøjskoler BEK nr 166 af 02/03/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Institutionsstyrelsen, j. nr. 152.114.031 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik 2005

Rammeaftale om seniorpolitik 2005 Foreningen af Kommunale Chefer KC jnr. 43401.8 Rammeaftale om seniorpolitik 2005 KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune KTO Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Kapitel

Læs mere

PENSIONSREGULATIV FOR. TDC Pensionskasse

PENSIONSREGULATIV FOR. TDC Pensionskasse PENSIONSREGULATIV FOR TDC Pensionskasse Dette regulativ er vedtaget i forbindelse med fusionen af KTAS Pensionskasse, Jydsk Telefons Pensionskasse og Fyns Telefons Pensionskasse på ekstraordinære generalforsamlinger

Læs mere

Oktober 1999 Aftalenr. 1347

Oktober 1999 Aftalenr. 1347 Økonomiforvaltningen J.nr. 233.1STPÆ-1/99 Oktober 1999 Aftalenr. 1347 Københavns Kommune og Forbundet af Offentligt Ansatte har aftalt fornyelse pr. 1. april 1999 af overenskomst for støttepædagoger der

Læs mere

December 2010 / Side 1. Pensionsreglement for tjenestemandslignende ansatte ved lokalbanerne af december 2010.

December 2010 / Side 1. Pensionsreglement for tjenestemandslignende ansatte ved lokalbanerne af december 2010. Side 1 Pensionsreglement for tjenestemandslignende ansatte ved lokalbanerne af december 2010. Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Anvendelsesområde... 4 1. Reglementets anvendelsesområde... 4 Kapitel

Læs mere

August 1999 Aftalenr. 1387

August 1999 Aftalenr. 1387 Økonomiforvaltningen J.nr. 233.1BHKL-1/99 August 1999 Aftalenr. 1387 Københavns Kommune og Forbundet af Offentligt Ansatte har aftalt fornyelse pr. 1. april 1999 af overenskomst for børnehaveklasseassistenter

Læs mere

AFTALE OM TJENESTEMÆNDS LØN UNDER ULOVLIG UDEBLIVELSE OG SUSPENSION MV.

AFTALE OM TJENESTEMÆNDS LØN UNDER ULOVLIG UDEBLIVELSE OG SUSPENSION MV. Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET AFTALE OM TJENESTEMÆNDS LØN UNDER ULOVLIG UDEBLIVELSE OG SUSPENSION MV. 2015 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL 1. ULOVLIG UDEBLIVELSE...

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 4. maj 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

Side 1 REGLER OM PRØVEANSÆTTELSE AF REGIONALE TJENESTEMÆND OG AFTALE OM PRØVETIDENS LÆNGDE FOR REGIONALE TJENESTEMÆND.

Side 1 REGLER OM PRØVEANSÆTTELSE AF REGIONALE TJENESTEMÆND OG AFTALE OM PRØVETIDENS LÆNGDE FOR REGIONALE TJENESTEMÆND. Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET REGLER OM PRØVEANSÆTTELSE AF REGIONALE TJENESTEMÆND OG AFTALE OM PRØVETIDENS LÆNGDE FOR REGIONALE

Læs mere

Suspension mv. og ulovlig udeblivelse

Suspension mv. og ulovlig udeblivelse Cirkulære om Suspension mv. og ulovlig udeblivelse 2008 Cirkulære af 5. december 2008 Perst. nr. 073-08 J.nr. 07-537-6 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Indledning... 5 Generelle bemærkninger... 5 Ikrafttræden...

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om tjenestemandspension

Bekendtgørelse af lov om tjenestemandspension LBK nr 489 af 06/05/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Personalestyrelsen, j.nr. 09-801-5 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1371

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Side 1 Rammeaftale om seniorpolitik KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledende bestemmelser...

Læs mere

Lovtidende A 2010 Udgivet den 12. maj 2010

Lovtidende A 2010 Udgivet den 12. maj 2010 Lovtidende A 2010 Udgivet den 12. maj 2010 6. maj 2010. Nr. 489. Bekendtgørelse af lov om tjenestemandspension Herved bekendtgøres lov om tjenestemandspension, jf. lovbekendtgørelse nr. 230 af 19. marts

Læs mere

Åremålsansættelse i staten i Grønland

Åremålsansættelse i staten i Grønland Cirkulære om Åremålsansættelse i staten i Grønland 2008 Cirkulære af 2. april 2009 Perst. nr. 027-09 J.nr. 07-233-4 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 1. Lovgrundlag... 5 2. Personkredsen...

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 31. marts 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

PENSIONSREGLEMENT FOR TJENESTEMANDSLIGNENDE ANSATTE VED LOKALBANERNE AF DECEMBER 2010.

PENSIONSREGLEMENT FOR TJENESTEMANDSLIGNENDE ANSATTE VED LOKALBANERNE AF DECEMBER 2010. PENSIONSREGLEMENT FOR TJENESTEMANDSLIGNENDE ANSATTE VED LOKALBANERNE AF DECEMBER 2010. Bestemmelserne vedrørende pensionsforhold for tjenestemandslignende ansatte ved lokalbanerne(lokalbanetjenestemænd)

Læs mere

Cirkulære om suspension mv. og ulovlig udeblivelse

Cirkulære om suspension mv. og ulovlig udeblivelse CIR nr 9852 af 05/12/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 15. juni 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Personalestyrelsen, j.nr. 07-537-6 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

3.4.18. Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne

3.4.18. Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne 3.4.18 1991 Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne 2 Indhold Side Overenskomstens område... 3 Ansættelse... 3 Løn... 3 Lønanciennitet... 4 Pension... 4 Lønberegning,

Læs mere

Cirkulære om. Åremålsansættelse. Cirkulære af 19. april Modst. nr J.nr

Cirkulære om. Åremålsansættelse. Cirkulære af 19. april Modst. nr J.nr Cirkulære om Åremålsansættelse 2016 Cirkulære af 19. april 2016 Modst. nr. 022-16 J.nr. 2016-1718-0011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 1. Ændringer ved OK15... 5 2. Lovgrundlag...

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 26. november Bekendtgørelse af lov om statens tjenestemænd i Grønland. 14. november Nr

Lovtidende A Udgivet den 26. november Bekendtgørelse af lov om statens tjenestemænd i Grønland. 14. november Nr Lovtidende A 2015 Udgivet den 26. november 2015 14. november 2015. Nr. 1291. Bekendtgørelse af lov om statens tjenestemænd i Grønland Herved bekendtgøres lov om statens tjenestemænd i Grønland, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Rammeaftale om seniorpolitik KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledende bestemmelser...

Læs mere

H O V E D A F T A L E. mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og. Denne hovedaftale er afsluttet med bindende virkning for:

H O V E D A F T A L E. mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og. Denne hovedaftale er afsluttet med bindende virkning for: Side 1 H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Foreningen af Danske Lægestuderende. Denne hovedaftale er afsluttet med bindende virkning for: 1. a. Regionernes Lønnings- og Takstnævn.

Læs mere

Lov om ændring af retsplejeloven

Lov om ændring af retsplejeloven Lov om ændring af retsplejeloven (Behandlingen af klager over politipersonalet m.v.) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke

Læs mere

Suspension mv. og ulovlig udeblivelse

Suspension mv. og ulovlig udeblivelse Cirkulære om Suspension mv. og ulovlig udeblivelse 2005 Cirkulære af 2. november 2005 Perst. nr. 052-05 PKAT nr. J.nr. 05-537-19 Indholdsfortegnelse Cirkulære Indledning... 3 Generelle bemærkninger...

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For ledere

Ansættelsesbrev Efterskoler For ledere Ansættelsesbrev Efterskoler For ledere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lederens navn fra den Adresse, cpr. nr. og tlf. nr. som Ansættelsesforholdets

Læs mere

I øvrigt gælder de i Tjenestemandsregulativ for amtskommuner af september 1994 fastsatte bestemmelser om afskedigelse under prøveansættelse.

I øvrigt gælder de i Tjenestemandsregulativ for amtskommuner af september 1994 fastsatte bestemmelser om afskedigelse under prøveansættelse. Side 1 Ansættelsesbrev til tjenestemænd [navn m.v.] Dato: [...] J.nr. [cpr.nr.] Sagsbehandler [...] Tlf. [...] [...] Amt ansætter herved Dem[/]dig som 1 [...] på prøve fra den [...] 20[..] med [...] som

Læs mere

64.04 O.15 22/2016 Side 1

64.04 O.15 22/2016 Side 1 Side 1 Aftale vedrørende aflønning mv. for det pr. ultimo marts 1976 reglementsansatte pædagogisk uddannede personale ved kommunale døgninstitutioner og ved selvejende døgninstitutioner, hvormed kommunalbestyrelsen

Læs mere

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 6

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 6 Titel 24.11 Regulativ om tjenestefrihed og lønafkortning for tjenestemænd, der varetager ombud og lignende (01-04- Status Gældende Ikrafttrådt 01-01-1994 Type Regulativ Nummer 24.11 Publiceret 01-04-1994

Læs mere

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve)

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) KL Amtsrådsforeningen Sundhedskartellet Side 1 Indholdsfortegnelse Side Side 2

Læs mere

Cirkulære om ÅREMÅLSANSÆTTELSE

Cirkulære om ÅREMÅLSANSÆTTELSE Cirkulære om ÅREMÅLSANSÆTTELSE 2001 1 Cirkulære om åremålsansættelse (Til samtlige ministerier) Finansministeriet og tjenestemændenes centralorganisationer har den 31. oktober 2001 indgået aftale om løn-

Læs mere

Lovbekendtgørelse nr. 724 af 9. september 1993 om tjenestemandspension, som senest ændret ved lov nr. 346 af 2. juni 1999

Lovbekendtgørelse nr. 724 af 9. september 1993 om tjenestemandspension, som senest ændret ved lov nr. 346 af 2. juni 1999 Lovbekendtgørelse nr 724 af 9 september 1993 om tjenestemandspension, som senest ændret ved lov nr 346 af 2 juni 1999 Kapitel 1 Anvendelsesområde Kapitel 2 Egenpension Kapitel 3 Ægtefællepension Kapitel

Læs mere

Tillæg til visse tjenestemands- og tjenestemandslignende. centre for videregående uddannelse og sociale højskoler

Tillæg til visse tjenestemands- og tjenestemandslignende. centre for videregående uddannelse og sociale højskoler Cirkulære om Tillæg til visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse og sociale højskoler 2003 Cirkulære af 30. januar 2004 Perst nr. 007-04

Læs mere

Udkast til. 1. I 2 udgår, lov om åremålsansættelse af tjenestemænd og ansatte på tjenestemandslignende vilkår.

Udkast til. 1. I 2 udgår, lov om åremålsansættelse af tjenestemænd og ansatte på tjenestemandslignende vilkår. Udkast til 8. september 2005 BLj J.nr. 05-204-93 Forslag til Lov om ændring af lov om tjenestemænd i folkeskolen m.v. (Konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen og ændringer af tjenestemandslovgivningen)

Læs mere

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1 OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. april 2001-29. februar 2004 2 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens Område...

Læs mere

Aftale om Arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve)

Aftale om Arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) Side 1 Aftale om Arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale

Læs mere

23.01 O.08 28/2008(2) Side 1. Pensionsregulativ af 2008 for tjenestemænd i kommuner inden for KL s forhandlingsområde

23.01 O.08 28/2008(2) Side 1. Pensionsregulativ af 2008 for tjenestemænd i kommuner inden for KL s forhandlingsområde Side 1 Pensionsregulativ af 2008 for tjenestemænd i kommuner inden for KL s forhandlingsområde Indholdsfortegnelse 23.01 Side 2 Side Kapitel 1. Anvendelsesområde... 3 Kapitel 1. Anvendelsesområde... 3

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om vederlag og pension m.v. for ministre

Bekendtgørelse af lov om vederlag og pension m.v. for ministre LBK nr 939 af 16/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 10. april 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2017-7402-0267 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. marts 2004-28. februar 2007 Overenskomsten er forenklet, både for så vidt angår

Læs mere

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve)

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) Side 1 Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) KL Sundhedskartellet Side 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Aftalens anvendelsesområde...

Læs mere

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve)

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Side 1 Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regler om opslag af tjenestemandsstillinger

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regler om opslag af tjenestemandsstillinger Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Regler om opslag af tjenestemandsstillinger 2007 Side 2 Indholdsfortegnelse OPSLAG... 3 1.... 3 2.... 3 UNDTAGELSER FRA OPSLAG... 3 3.... 3 4.... 4 5.... 4 OPSLAGETS

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lærerens navn fra den Adresse, cpr. nr. og

Læs mere

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg Overenskomst for anlægsledere ved Københavns Idrætsanlæg 2003-2005 1 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 3 2. ANSÆTTELSESBREV... 3 3. ARBEJDSTID...3 4. LØN.... 3 5. UDGÅET... 4 6. TELEFONGODTGØRELSE...

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. 21.01.4 Side 1. Procedure ved uansøgt afsked af tjenestemænd

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. 21.01.4 Side 1. Procedure ved uansøgt afsked af tjenestemænd REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN 21.01.4 Side 1 Procedure ved uansøgt afsked af tjenestemænd 2007 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. HJEMMEL TIL UANSØGT AFSKEDIGELSE/VARSEL... 3 2. UDTALERET... 3 3. FREMGANGSMÅDE

Læs mere

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve)

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) KL Forhandlingsfællesskabet 0.4.11 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 0.4.11 Side

Læs mere

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve)

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd

Læs mere

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af regionale hverv

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af regionale hverv Europaudvalget KOU alm. del - Bilag 66 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet Dato: 19. december 2005 Kontor: 2.k.kt. J.nr.: 2005-2201-3 Sagsbeh.: mkg Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension

Læs mere

21.11 O.08 30/2009 Side 1. Regler om opslag af tjenestemandsstillinger i kommuner inden for KL s forhandlingsområde 1664.

21.11 O.08 30/2009 Side 1. Regler om opslag af tjenestemandsstillinger i kommuner inden for KL s forhandlingsområde 1664. Side 1 Regler om opslag af tjenestemandsstillinger i kommuner inden for KL s forhandlingsområde KL 2009 1664.12 Side 2 Indholdsfortegnelse Side 1. Offentligt opslag... 3 2. Avertering... 3 Kapitel 2 Undtagelse

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Rammeaftale om seniorpolitik KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 05.21 Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledende bestemmelser... 3 1. Hvem er omfattet af aftalen...3 2.

Læs mere

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af regionale hverv

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af regionale hverv Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af regionale hverv I medfør af 11, stk. 3, og 36 c, stk. 2, i lov om regioner og om nedlæggelse af amtskommunerne, Hovedstadens Udviklingsråd

Læs mere

Stk.1. Skoleforeninger tilknyttet Aftaleenheden for frie grundskoler og BUPL udgør de centrale parter og forhandler som fastsat herunder.

Stk.1. Skoleforeninger tilknyttet Aftaleenheden for frie grundskoler og BUPL udgør de centrale parter og forhandler som fastsat herunder. Bilag 4: Forhandlingsaftale 1. Parterne Stk.1. Skoleforeninger tilknyttet Aftaleenheden for frie grundskoler og BUPL udgør de centrale parter og forhandler som fastsat herunder. Stk. 2. De lokale parter

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGULATIV OM TJENESTEFRIHED OG LØNAFKORTNING FOR TJENESTEMÆND, DER VARETAGER OMBUD OG LIGNENDE

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGULATIV OM TJENESTEFRIHED OG LØNAFKORTNING FOR TJENESTEMÆND, DER VARETAGER OMBUD OG LIGNENDE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGULATIV OM TJENESTEFRIHED OG LØNAFKORTNING FOR TJENESTEMÆND, DER VARETAGER OMBUD OG LIGNENDE 2007 Side 2 I medfør af 14 og 38 i tjenestemandsregulativ for ansatte

Læs mere

Aftale for reglementsansat pædagogisk uddannet personale ved kommunale og selvejende daginstitutioner O.15 22/2016 Side 1

Aftale for reglementsansat pædagogisk uddannet personale ved kommunale og selvejende daginstitutioner O.15 22/2016 Side 1 Aftale for reglementsansat pædagogisk uddannet personale ved kommunale og selvejende daginstitutioner KL 62.05 Side 1 BUPL Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund Indholdsfortegnelse Side 62.05 Side

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lærerens navn fra den Adresse, cpr. nr. og

Læs mere

Tjenestemandspension er

Tjenestemandspension er Tjenestemandspension er en løbende og livsvarig ved indtrædende/afsked pga alder (baseret på optjening/opsparing) sygdom (forsikringsmæssig dækning af risiko for sygdom) dødsfald (risikodækning af forsørgelsen

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om forbrugerklager (forbrugerklageloven)

Bekendtgørelse af lov om forbrugerklager (forbrugerklageloven) LBK nr 1095 af 08/09/2010 Udskriftsdato: 7. maj 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr.08/07485 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

VILLA MU$ICA MUSIK OG TEATER. Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler. Socialpædagogernes Landsforbund (SL)

VILLA MU$ICA MUSIK OG TEATER. Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler. Socialpædagogernes Landsforbund (SL) Om SOCIAL PÆDACOCERNE MU$ICA VILLA OK-2015 Og Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler Socialpædagogernes Landsforbund (SL) MUSIK OG TEATER SUWfFOH Løn- og ansættelsesvilkår for personalet 1. OVERENSKOMSTENS

Læs mere

Forslag. Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med Grønlands Selvstyres overtagelse af sagsområder

Forslag. Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med Grønlands Selvstyres overtagelse af sagsområder 2008/1 LSF 131 (Gældende) Udskriftsdato: 14. januar 2017 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Personalestyrelsen, j.nr. 07-231-1 Fremsat den 5. februar 2009 af finansministeren (Lars

Læs mere

Regionernes Lønnings- og Takstnævn

Regionernes Lønnings- og Takstnævn Side 1 Regionernes Lønnings- og Takstnævn Juni 2016 AFTALE OM ARBEJDSGIVERENS PLIGT TIL AT UNDERRETTE ARBEJDS- TAGEREN OM VILKÅRENE FOR ANSÆTTELSESFORHOLDET (ANSÆTTEL- SESBREVE) EF s ministerråd vedtog

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomsten er gælden for de i Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds beskæftigede hus- og køkkenhjælpere,

Læs mere

Ansættelsesbrev. Adresse og telefon. Medarbejderens fulde navn. Ansættelsesforholdets begyndelsestidspunkt

Ansættelsesbrev. Adresse og telefon. Medarbejderens fulde navn. Ansættelsesforholdets begyndelsestidspunkt Ansættelsesbrev For ledere, lærere og børnehaveklasseledere, der er ansat på en skole oprettet i henhold til Lov om friskoler og private grundskoler m.v. Dette ansættelsesbrev anbefales af Dansk Friskoleforening

Læs mere

1. Aftalen gælder for ansatte, der er omfattet af Politiforbundets aftaleret.

1. Aftalen gælder for ansatte, der er omfattet af Politiforbundets aftaleret. Hj.nr.: 2007-2000-21 Aftale om opsparing af frihed (Fridøgnsbanken) Med henvisning til 3 i Finansministeriets og centralorganisationernes aftale af 14. juni 2002 om opsparing af frihed samt 3 i aftale

Læs mere

Hovedaftale mellem KL og Lærernes Centralorganisation (LC) /2011 Side 1

Hovedaftale mellem KL og Lærernes Centralorganisation (LC) /2011 Side 1 Hovedaftale mellem KL og Lærernes Centralorganisation (LC) Side 1 Indholdsfortegnelse Side Side 2 Kapitel 1. Hvem er omfattet 3 5 1. Hvem er omfattet 3 Kapitel 2. Parternes formål 3 2. Samarbejde og organisationsfrihed

Læs mere

Sygeplejeoverenskomst 2010 2012. - Ledere. Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd

Sygeplejeoverenskomst 2010 2012. - Ledere. Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd Sygeplejeoverenskomst 2010 2012 - Ledere Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd 794650 1 Indhold 1. Overenskomstens område 4 2. Grundløn 4 3. Funktions- og kvalifikationsløn 5 4.

Læs mere

Notat om borgmesterpension til en tidligere borgmester, der senere bliver fungerende borgmester i en ny kommune

Notat om borgmesterpension til en tidligere borgmester, der senere bliver fungerende borgmester i en ny kommune Enhed Forvaltningsjura Sagsbehandler Mette Kryger Gram Sagsnr. 2019-2259 Doknr. 92705 Dato 09-05-2019 Notat om borgmesterpension til en tidligere borgmester, der senere bliver fungerende borgmester i en

Læs mere

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013:

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: 16. Arbejdstid Lønnen efter denne overenskomst forudsætter fuldtidsbeskæftigelse svarende til gennemsnitlig 37 timer ugentlig.

Læs mere