Partner Review. Marie og rugbrødet giver bedre revision #6. Sælger sig ud af krisen #8. Tjekker ud på toppen #3. få gode tips #10

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Partner Review. Marie og rugbrødet giver bedre revision #6. Sælger sig ud af krisen #8. Tjekker ud på toppen #3. få gode tips #10"

Transkript

1 11 Partner Review NR maj Partner revision rådgivende revisorer Marie og rugbrødet giver bedre revision #6 Tjekker ud på toppen #3 Sælger sig ud af krisen #8 Netværk nytter få gode tips #10

2 Mildere vinde og veje ud af mørket Der var ikke noget, vi hellere ville end at annoncere finanskrisen for død og borte. Men det kan vi desværre ikke. Det ville være uforeneligt med den seriøsitet, vi gerne vil kendes for. Vi aner dog lysninger i horisonten. Forsigtige indikationer, der peger i den rigtige retning efter snart to års globalt økonomisk uvejr. Tallene for beskæftigelsen i både USA, der jo er det store diesellokomotiv i verdensøkonomien, og i Danmark, har bedret sig i det seneste kvartal, selv om vinteren var lang og hård. Vi er i regnskabssæsonen, og årsresultaterne fra de danske børsnoterede virksomheder offentliggøres, og de tilhørende aktiekurser er i begyndelsen af 2010 fortsat opad, som de også gjorde gennem hele For nylig brød det danske C20-aktieindeks gennem den psykologiske kurs 400-grænse. Det betyder, at aktiekurserne har stabiliseret sig på niveauet fra før, verden gik af lave. Trods det er det en kendsgerning, at finanskrisen ikke har i sinde at forsvinde i samme hast, som den ramte i sidste halvår af Det er en tid, hvor det understreges, at Partner Revision er med klienterne i medgang og modgang. Vi sidder med, tager ansvar og spiller ind, også når det drejer sig om brydsomme forhandlinger med tøvende långivere. Af og til kunne man have håbet på mere tålmodighed, forståelse og risikovillighed fra den side. Men det er nu også vores opfattelse, at man i den finansielle sektor har indset vigtigheden af også at stå last og brast i modgang. Tiderne har tvunget virksomhederne til nytænkning. Et eksempel er speditionsvirksomheden ALPI i Lind ved Herning. Her søsatte man, da finanskrisen rasede hårdest, projektet Give me sales med det formål at øge salget til eksisterende kunder for at undgå at afskedige værdsatte medarbejdere. Missionen lykkedes, og det kan du blandt andet læse om i dette nummer af Partner Review. For andre gav det bonus at pleje og røgte netværkene en ekstra gang. Det har Vestjysk Marketing i Ringkøbing succes med. Få et godt råd fra indehaveren. Partner Revision har fokus på medarbejdernes sundhed og trivsel. I den forbindelse har vi stor glæde af samarbejdet med virksomheden Prevent, hvis kompetencer omtales nærmere inde i bladet. Og så er det jo, at vi siger farvel til en af husets menneskelige hovedhjørnesten, Villy Fiedler. Efter 36 år i Partner Revision og 39 år i branchen holder han fyraften. Vi sætter pris på, at Villy Fiedler bevarer tilknytningen til Partner Revision, selv om han ikke længere er første mand om morgenen og ham, der lukker og slukker på Thrigesvej om aftenen. Hvad Villy Fiedler så skal lave? Det afsløres i magasinets samtale med Mr. Partner Revision. Svend Erik møller nielsen statsautoriseret revisor, bestyrelsesformand, Partner Revision Lars Ole Mortensen statsautoriseret revisor, adm. direktør, Partner Revision Partner Review, NR maj 2010 Udgiver Partner Revision, Industrivej Nord 15, Birk, 7400 Herning. Phone: Redaktion Bjarne U. Pedersen, Lone W. Larsen og Jeanette Bjerregård, Partner Revision, NewsRoom Oplag eksemplarer. Koncept Kommunikationsbureauet IB&Co. Foto Gunnar Merrild Fotografi. Tryk ATM-ArkTryk Midtjylland.

3 Fyraften for Ugens Gæst Han vil ikke være en torsk derfor tjekker Villy Fiedler ud på toppen Af Hans Krabbe Han snyder, gør han, den afgående administrerende direktør for Partner Revision, 58-årige Villy Fiedler. For som han sidder der i ulasteligt gråt med velplejet hår og milde manerer, ligner han prototypen på revisoren, der blev formet af den gamle skole i halvfjerdserne og nu høster frugterne af et strabadserende arbejdsliv med lange dage på kontoret. Det er blandt andet hænderne, der afslører ham. Store som en murerarbejdsmands og med et håndtryk som drevet af hydraulik. Og så ordene, der kommer ud af hans mund. De har kant. Og er overraskende. Meget lidt tal-agtige. Sådan må det vel være, når man er rundet af et husmandshjem nedenfor Sir Lyngbjerg vest for Holstebro. Revision blev hans livsbane, og nu er han så på vej ud af biksen. Men revisor i gængs forstand er han langt fra. - Der er flere årsager til, at det slutter nu. Jeg har været 36 år i Partner Revision. De sidste ni som administrerende direktør. Vi er gået fra 98 til 155 medarbejdere i den tid. Det har været fantastisk. Men det har også været hårdt. Desuden mener jeg, man skal stoppe, mens man er god. Du skal passe på med ikke at blive en gammel torsk, fordi du bliver hængende for længe. Kompetencemæssigt er jeg stadig i form, men teoretisk bliver det sværere og sværere at følge med, fordi jeg har så meget andet at se til. Derfor er tiden rigtig. Også fordi jeg har lyst til at prøve noget andet. Helbredet er heller ikke længere, som da jeg var 30 med en spritny eksamen som statsautoriseret revisor. Hjemmet i Naur var trygt og godt. Men rigt var det ikke. Til gengæld var friheden for Villy og de to brødre stor, bare de passede deres ting. Blandt andet fik de tidligt lært at tage fat, så der har aldrig for alvor været sat spørgsmålstegn ved de timer ugentligt på kontoret. Vi undlader at spørge fru Anette, hvad hun synes om kvoten. Så meget var han dog hjemme, at det blev til en søn og en datter undervejs. Kim og Rikke er voksne nu. Måske blev de det, uden Villy helt opdagede det? - Det gjorde de jo nok. Jeg husker Kim en aften, da han ikke var ret stor. Far, ser du fjernsyn? Hold da kæft, arbejdede man virkelig så meget? Jeg har været utrolig godt gift. Anettes opbakning har været enestående. Vi har ikke altid været enige. Men hun har altid givet mig friheden til at agere. Jeg har været ualmindelig stolt af, at det netop var Anette, der var min ledsager i alle mulige og umulige sammenhænge. Hun er et kreativt og vidende menneske og har været en fantastisk repræsentant for mig og Partner Revision. Udover at holde sammen på vores hjem og opdrage to børn var hun en menneskealder i Nordea. - Hun må have været meget forelsket. Jeg har af omveje hørt, at hun har sagt, at jeg aldrig stopper med at arbejde. På et tidspunkt kaldte hun mig Ugens Gæst. Sådan skal det ikke være resten af livet. Jeg har været for lidt hjemme til at give hende et anstændigt modspil. Det er også en af grundene til, at jeg stopper. Revision i forandring Han er vel det nærmeste, man kommer Partner Revision kogt ind til en Maggi-terning. Hen over sommeren er det slut. Det har Villy Fiedler det godt med. Selv om følelserne trækker i flere retninger. Partner Review 11/

4 - Jeg kommer særligt til at savne to ting: Medarbejderne. Og kunderne. For hold da op, hvor har vi et godt team. Det var hårdt lige efter årtusindskiftet. Og det er udfordrende med krisen nu. Men det har været en fantastisk tid. Alle vores gode, unge mennesker er et aktiv uden lige. Vi har en flad ledelse med tradition for at snakke os frem til løsningerne. Ikke at vi er en kaffeklub. Men én mand gør det ikke alene. Det er jo ikke mig, der åbner syv døre rundt om i landsdelen hver morgen. Kunderne - alle ved, at kunderne har betydet alt for mig - 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, 365 dage om året. Jeg er mine kunder dybt taknemmelig for det indhold, de har givet mig i mit liv - ikke bare erhvervsmæssigt. Anette har engang spurgt, om ikke hun kunne blive kunde hos mig med den opmærksomhed, de får - det kan man vist kalde et vink med en vognstang. Villy Fiedler gjorde sin entré i faget, da tallene stod i kolonner på hvidt papir og tingene blev regnet ud på gammeldags maner. I dag er revision så meget andet. Og i bund og grund er det den del, der for alvor tænder manden. - Jeg har altid været mere til driftsdelen, iværksætteriet, virksomhedsudviklingen og generationsskifterne. Det er også den vej, faget går, tror jeg. Mange virksomheder ansætter deres egne talknusere i dag. Det betyder, at vi nok endnu mere skal over i specialistrollen, hvor folk er helt skarpe på deres kompetencer. Måske vi skal dyrke sælgergenet yderligere og være mere udfarende. Jeg ville gerne, at jeg var 15 år yngre, for det passer mig godt, siger Villy Fiedler. Nu passerer han snart sekretæren og højrehånden Kirsten Sass- Petersen i receptionen for sidste gang. De to har fulgtes ad i lang tid. Kirsten har været en enestående kollega og en personlighed, der giver firmaet krop og sjæl indadtil og profil udadtil. - Den dag, jeg smider nøglerne på skranken, kommer jeg til at græde. Det er stensikkert. Jeg elsker firmaet over alt på jorden. Men jeg glæder mig også til friheden efterfølgende. Og det er helt bevidst, at jeg ikke skal have tapperhedsmedaljen for 40 års tro tjeneste. Den slags er jeg ikke til. Venture med vennerne 58 og på toppen af verden. Så Villy Fiedler går ikke i hi. Fremtiden kommer blandt andet til at handle om en række bestyrelsesposter. Desuden vil han koncentrere sig om passionen for aktier. Og så skal der bruges stunder i et nyt ventureselskab, som Fiedler går ind i sammen med en række fagpersoner og venner. - Vi er en talmand, en advokat, en med forstand på detailhandel, en der kender til børs og finansiering og et par fabrikanter. Der kommer mange virksomheder til salg i den kommende tid. Vi vil ind og spille en rolle i bestyrelserne. Vi er allerede i gang, fortæller Villy Fiedler begejstret. Jamen, er han da for alvor på vej hjem til Anette? Vi tør ikke spørge fruen selv Jeg kommer særligt til at savne to ting: Medarbejderne. Og kunderne. For hold da op, hvor har vi et godt team Efterspurgt uddannelsessted Partner Revision former usædvanligt mange statsautoriserede revisorer Af Hans Krabbe Når Villy Fiedler i løbet af sommeren trækker sig tilbage fra Partner Revision, kan han blandt andet bryste sig af, at virksomheden i dag har ry for at være et ekstraordinært godt uddannelsessted for fremtidens talmænd og -kvinder. Selv om Partner Revision med syv afdelinger i det midt- og vestjyske er en betydende regional spiller, er virksomheden ikke stor på nationalt plan. Desto mere bemærkelsesværdigt er antallet af statsautoriserede revisorer, som huset former. - Når vi er gode til at uddanne, hænger det sammen med grundholdningen i virksomheden. Siden begyndelsen har det ligget implicit, at der skulle være en rådgivende vinkel. Det rent revisionsmæssige skal naturligvis være 100 % på plads. Men ud over det, skal vi frem for alt være en sparringspartner, så kunden får noget merværdi, forklarer Villy Fiedler. I dag er Partner Revisions ry som et attraktivt uddannelsessted så udbredt, at Fiedler har oplevet unge skifte elevplads for at få en platform i virksomheden. - Det hænger blandt andet sammen med ånden her, tror jeg. Festerne altså, man skulle ikke tro, det er et revisionsfirma. Men folk bliver dygtigere af at være et sted, hvor der er gang i den, og unge mennesker af i dag er grundlæggende kanon dygtige, siger den afgående direktør. - Unge i dag vil ikke bare tjene penge. De vil også have udfordringer og et arbejdsliv og en arbejdsplads, som de kan være stolte af ude i byen. Det stræber vi kontinuerligt efter at kunne tilbyde de unge mennesker. Blandt andet ved, at vores klientel branchemæssigt og størrelsesmæssigt er bredt, så de bliver udfordret på alle niveauer. Og vi giver dem frihed til at løbe linen helt ud. På den måde får vi fat i højt kvalificerede unge. Vi har et varemærke som et godt hus at være i. Det skal vi værne om ved en dynamisk, aktiv og positiv tilgang til de udfordringer, der ligger forude. Fortsætter vi på den måde, er det kun fantasien, der sætter grænser for Partner Revisions muligheder i fremtiden, siger Villy Fiedler. 04 Partner Review 11/2010

5 Fiedler i kort form: 58 år. Afgående adm. dir. i Partner Revision. Revisor i 39 år. 36 år i Partner Revision. Gift med Anette. En søn. En datter. Et barnebarn. Golfhandicap 9,8. Tidl. gymnast på Holstebro-Lemvigegnens rep. hold. Holder af golf, badminton og tennis. Lillebror Kurt. Storebror Ejvind. Tjente på landet efter 7. klasse. Var blevet landmand eller tømrer, hvis ikke revisor. Har to MG-sportsvogne. Kan de køre? Nej Kommer de til det? Ja, det tror han Villy Fiedler og Kirsten sass-petersen

6 Enkle midler har skabt positiv forandring Et omfattende forebyggende og sundhedsfremmende projekt har skabt en ny hverdag hos Partner Revision. Samtlige medarbejdere har fået en detaljeret sundhedsprofil med opfølgning med Marie Thygesen, Prevent Af Niels Frydenlund En klog mand har engang sagt: Intet menneske er bedre, end man har det. Det er filosofien bag sygeplejerske og nlp-coach Marie Thygesens firma Prevent. I næsten to år har hun stået bag et omfattende livsværdi-projekt for medarbejderne i alle Partner Revisions afdelinger. Det har både givet bedre livskvalitet for den enkelte medarbejder og virksomheden en ny hverdag. Den mest synlige forandring er kosten i kantinen. Nu er der kun rundstykker om fredagen. Mere rugbrød, mere müsli og mere A38, mere vand til væskebalancen, og så er der som noget helt nyt indført mulighed for om eftermiddagen at hæve energiniveauet med et stykke knækbrød eller lidt frugt. - Det handler om at have stabilt blodsukker hele dagen, så man ikke hænger med hovedet og er træt og ineffektiv specielt de sidste timer inden fyraften, forklarer Marie Thygesen. Men projektet handler om meget mere end kost. Marie Thygesen har ganske enkelt sporet medarbejderne ind på sundere livsstil og med enkle midler og overskuelige handlingsplaner bidraget til mere livsværdi for den enkelte. - Medarbejderne er vores vigtigste aktiv. Vi lever af den viden, de har oparbejdet. Vi ønskede at få en status over medarbejdernes helbredsmæssige situation, for vi er sårbare, hvis nogen falder væk på grund af sygdom i perioder, hvor vi er pressede. Vi gik ind i samarbejdet med Marie for at fremme trivslen. Man sparer jo heller ikke på olie i maskinrummet. Og det er lykkedes, forklarer Allan Bjørn fra Partner Revision. Helt konkret gik Marie Thygesen ind og i samarbejde med hver enkelt medarbejder lagde en individuel plan. - Hver medarbejder har fået lavet en sundhedsprofil. Ved første samtale af en times varighed fik de målt blodtryk, kolesteroltal, blodsukker, blodprocent, taljemål, højde, vægt og BMI (body mass index). Men seancen var lige så meget en snak om alt muligt andet - arbejde, familie-situation, kost, rygning, alkohol, motion etc. Sammen lagde vi en handlingsplan med fokus på nogle enkle virkemidler. Det er vigtigt med helt realistiske mål, vigtigt at føle, at man kommer i mål og ser resultater undervejs. Dermed vokser motivationen, forklarer Marie Thygesen. I forbindelse med den første samtale med Marie Thygesen har medarbejderne fået lavet en personlig sundheds-journal, der giver et billede af den øjeblikkelige helbredstilstand. Samtidig blev der lagt en handlingsplan det kan handle om mere motion, nedsættelse af kolesteroltallet, blodtrykket, vægttab, rygestop, energioptimering eller blot en justering af kosten eller lignende. Efter tre til seks måneder blev den første samtale fulgt op for at holde 06 Partner Review 11/2010

7 Anny opdagede hjertefejl Anny Jørgensen fra Partner Revision i Ikast fik efter sundhedstjek hos Marie Thygesen konstateret hjertefejl, der kunne have udviklet sig alvorligt. Af Niels Frydenlund Grundlægger af prevent, Marie Thygesen, i virksomhedens kursuslokale i Ikast. hver enkelt medarbejder op på mål og handlingsplan. Samtidig gik Marie Thygesen ind og optimerede kantine-maden. Flere fibre, rugbrødsboller, A38, müsli og færre rundstykker. Og så et stykke knækbrød og frugt om eftermiddagen. - Det fine i projektet har været, at det har været meget enkle midler, Marie har brugt. Medarbejderne har fået nogle enkle redskaber at arbejde med, og vi har som virksomhed gjort det nemmere for medarbejderne at træffe det kloge valg. Det giver en langtidsholdbar effekt, for sådan noget må ikke blive for besværligt, så løber det ud i sandet. Man kan ikke sige, at det har givet mere effektivitet, for vi havde i forvejen en meget effektiv medarbejderstab. Men det har skabt et fælles engagement, og det skulle også gerne give os som virksomhed nogle resultater på langt sigt. Færre sygedage og flere år på arbejdsmarkedet, forklarer Allan Bjørn. - Det handler om livshjulet, om at have det godt i alle dele af livet, siger Marie Thygesen. For Anny Jørgensen, der til dagligt er bogføringsassistent hos Partner Revision i Ikast, betød det omfattende sundshedsprojekt med Marie Thygesen fra Prevent ikke kun, at hun fik styr på et alt for højt blodtryk. Lægerne afslørede også en hjertefejl, der til daglig ikke har nogen betydning, men som uden at være blevet opdaget kunne have fået fatale konsekvenser ved en operation. - Mit blodtryk var temmelig højt, kunne Marie konstatere ved det første sundhedstjek, så jeg gik til min egen læge for at få styr på det. En EKG-måling viste, at der kunne være forkalkninger på hovedpulsåren. Fire dage senere blev jeg indkaldt til hjerteambulatoriet på sygehuset og fik hjertet skannet. Heldigvis viste det sig ikke at være forkalkning, men derimod en medfødt hjertefejl. To af mine hjerteklapper er vokset sammen, siger Anny Jørgensen videre. Hjertefejlen var vigtig at opdage, for uden den viden ville Anny Jørgensen risikere en såkaldt endokardit ved en operation selv ved en simpel rodbehandling ved tandlægen. Endokardit er en betændelsestilstand i den hinde, der beklæder indersiden af hjertet og hjerteklapperne, og når man har en hjertefejl, skal der tages specielle forholdsregler ved operationer i blodbanen for at undgå betændelse. Endokardit er en alvorlig sygdom, der kan være livstruende. - Det var da skræmmende, mens det stod på, men godt at det blev opdaget, siger Anny Jørgensen, der herefter kunne koncentrere sig om at få sænket sit alt for høje blodtryk. - Det har været rigtigt positivt at have Marie som min tovholder. Jeg har tabt fem-seks kilo, blandt andet ved at motionere mere. Jeg går lange ture, og så har jeg en handicappet datter, der rider pony. Så løber jeg og holder i tømmerne, det giver også god motion, smiler Anny. - Jeg vil ikke sige, at det har givet mig et bedre liv. Men det har fået mine øjne op for, at tingene ikke altid er, som man tror, de er. Jeg tænker også mere over, hvad jeg spiser og på, at det er vigtigt at få noget motion i hverdagen, konkluderer Anny Jørgensen, hvis oplevelse med Marie Thygesen har været så positiv, at hun overvejer at fortsætte de personlige konsultationer hos hende. Prevent kort fortalt Prevent er Marie Thygesens firma, etableret for godt to år siden med speciale i forebyggende sundhedsprofiler. Marie Thygesen, der har en baggrund som sygeplejerske og også er uddannet nlp-coach, har både private og offentlige virksomheder som kunder. Virkemidlerne er små, overskuelige ændringer i hverdagen, der giver den enkelte højere livsværdi. Prevent ligger på Tulstrupvej 9 i Ikast. Læs mere på: Partner Review 11/

8 Facts om ALPI Speditionsfirma med hovedkontor i Herning og kontorer i Århus, Greve og Odense. Arbejder med alle former for transport til lands, til vands og i luften. Har stor erfaring i specialløsninger. Skaber med samarbejdspartnere over hele verden optimale transportløsninger for kunderne. Speditionsfirma med et menneskeligt ansigt Usædvanligt salgsfremstød hjælper ALPI gennem krisen uden fyringer Af Hans Krabbe Båååååt, båt, båt, bååååååt De første gange kikkede kollegerne forfjamskede op. I dag sætter de røde båthorn i det åbne kontorlandskab hos speditionsfirmaet ALPI i Lind ved Herning blot kolorit på en travl arbejdsdag og aktiverer smilebåndene hos kollegerne rundt om. Et trut i hornet er nemlig kvitteringen for, at en ny kunde er landet, klar til at bliver serviceret. Hornet signalerer, at projektet Give me sales lever og i den grad bidrager til virksomhedens ve og vel i en tid præget af den globale økonomiske afmatning. En recession, der også ramte Lind-virksomheden. - Alle andre blev ramt i efteråret Det gjorde vi ikke. Til gengæld fik vi forhammeren få uger inde i Vi mistede op mod 20 procent af godsmængden. Vi havde ærligt talt ikke forestillet os, at det ville blive så drastisk. Det fortæller Carsten Sjørvad, økonomichef hos ALPI og en af initiativtagerne til en workshop i foråret 2009, hvor ledende medarbejdere satte sig sammen for at finde veje ud af krisen. En af dem blev projektet Give me sales. - Udgangspunktet var, at vi ville undgå at afskedige medarbejdere. Andre i branchen sagde hurtigt farvel til 10 eller 20 procent af de ansatte. Men vi ville ikke af med gode medarbejdere, der lavede fine resultater før krisen. Desuden skulle vi jo bruge dem, når krisen engang var ovre. Derfor igangsatte vi Give me sales, der går ud på at inddrage alle kolleger i arbejdet med at finde nye kunder og øge salget til allerede eksisterende kunder, forklarer Carsten Sjørvad. Initiativ godt modtaget - Medarbejderne tog godt imod initiativet. De var glade for virksomhedens udmelding om, at vi ville undgå at afskedige medarbejdere, selv om vi ikke kom med egentlige garantier. De værdsatte den åbne og ærlige information om, at vi var nødt til at gøre noget. Alle afdelinger gik positivt ind i projektet, der blev præsenteret på en række stormøder, siger Carsten Sjørvad. Essensen af Give me sales handler om at få så mange tip til nye kunder frem til sælgerne som muligt. Derfor blev medarbejderne opfordret til at bruge øjne og ører også udenfor virksomheden. Et ukendt firmanavn bag på en varebil. En konversation til en konfirmationsfest. Al information er i princippet brugbar, når det handler om at finde nye kunder. Give me sales er ifølge Carsten Sjørvad en succes, selv om ALPI ikke undgår røde tal i Vi er kommet godt fra land i Vi har vendt minus til plus, og aktivitetsmæssigt er vi tilbage på vores gamle niveau. Som alle andre er vi pressede på dækningsbidraget, og der skal løbes stærkt. Men marts tegnede sig aktivitetsmæssigt for en all-time rekord i virksomhedens 18-årige historie. Havde vi ikke gjort noget, ville vi ikke have været i nærheden af den godsmængde, vi ser nu. Vi har fået en rullestart på de gode tider, når de melder sig igen, konstaterer Carsten Sjørvad. ALPI er en velkonsolideret virksomhed, der kunne klare en periode med røde tal. - Vores aktionærer går heldigvis ikke efter kortsigtet profit kombineret med krav om årlige udbetalinger af udbytte. Det og vores fornuftige økonomiske fundament gjorde, at vi kunne tillade os at konfrontere krisen anderledes end så mange andre. Mange var over natten nødt til at se på, hvor de kunne skære. Vi kunne tænke udvikling. Desuden var det helt centralt, at vi undgik at fyre gode folk af hensyn til ALPI s fremtidige udviklingsmuligheder. Men det handler også om social ansvarlighed. Medarbejderne havde arbejdet hårdt for overskud i årene før og fortjente mere snor end mange mere velkonsoliderede virksomheder gav deres medarbejdere, da krisen slog til. Vi har nu en perfekt platform med en uændret stab af medarbejdere, der udvidede deres kompetencer via Give me sales og et par vellykkede IT-projekter. Desuden styrkede processen sammenholdet markant. Det høster vi frugterne af nu, siger Carsten Sjørvad. 08 Partner Review 11/2010

9 Afgørende at agere Give me sales får ros fra rådgiver Allan Bjørn, statsautoriseret revisor, Partner Revision Herning og Carsten Sjørvad, økonomichef hos ALPI Et veltilrettelagt og målrettet salgsfremstød, der samtidig øger medarbejdernes kompetencer og styrker sammenholdet på arbejdspladsen. Det udløser anerkendende nik fra en, der blandt andet lever af at rådgive virksomheder i krisetider. - Det er altafgørende, at man som virksomhed agerer. Især da i krisetider. Lader man stå til, bliver man kørt over. Klar tale fra Allan Bjørn, statsautoriseret revisor hos Partner Revision i Herning med speciale i blandt andet driftsøkonomi og budgettering. Han har fulgt ALPI s projekt Give me sales. Og han synes godt om den proces, virksomheden satte i værk. - ALPI formåede at udvikle forretningen, selv om der var nedgang i markedet. Det typiske er at skære i omkostningerne og så vente, indtil markedet vender igen, siger Allan Bjørn. Mange virksomheder har mere eller mindre nødtvunget taget pejling af krisen. - Men nogle er måske kommet for sent i gang. Man må næsten hellere gøre noget galt i stedet for ikke at gøre noget. ALPI valgte en klar strategi og fik tidligt medarbejderne med. Det værste er usikkerheden. Når ledelsen er i tvivl om, hvad man skal gøre, breder det sig lynhurtigt til resten af organisationen. - Det er vigtigt, at ledelsen leder virksomheden og finder ud af i hvilken retning, virksomheden skal. Men det er mindst lige så vigtigt hele tiden at informere medarbejderne. Det er den eneste måde at komme usikkerheden til livs på. Medarbejdernes tanker skal flyttes over på Hvad kan jeg bidrage med? i stedet for Hvordan er min situation?

10 Sådan spinder du det gode netværk Det kræver planlægning og indsats at netværke men det betaler sig Af Hans Krabbe Tag ikke fejl af ham. Når kampene med Skjern Håndbold som den ene aktør kører for fuldt blus i Skjern Bank Arena, undslipper der let et brøl eller to fra Boy Boysen. Han er selv tidligere divisionsspiller i Skjern, så han har mellem år og dag råbt sit til dommerne. Derfor er det kun naturligt, at instinkterne fra tid til anden tager magten fra ham. Men når manden bag Vestjysk Marketing både før og efter ligakampene i Skjern rutineret mingler blandt de øvrige sponsorer, er tonen en anden. Så er Boysen til håndbold. Jovist, men han er lige så meget på job. Sponsorloungen i arenaen er nemlig et af de steder, hvor reklamemanden aktivt dyrker sit erhvervsnetværk i bestræbelserne på at finde nye kunder og holde fast i de eksisterende. - Jeg er mig selv, når jeg går rundt i loungen. Jeg deler ikke visitkort og den slags ud. Jeg håber, folk kan huske mig på mit navn og mit ansigt. Hvis ikke, har jeg ikke gjort det godt nok, siger Boy Boysen. Netværk at få et, måske flere, og at vedligeholde dem bliver en stadig større del af det at drive virksomhed. Det er som oftest virksomhedsindehaveren eller nøglemedarbejdere, der involveres i netværksdelen. Netværkene kan være mange. Netop i disse år er det populært med invitationer til strømlinede morgenarrangementer, hvor man i højt tempo får sit budskab ud og parres med folk fra andre brancher. Den slags nymodens netværk kender Boy Boysen godt. Men han hælder nu mere til de traditionelle netværk, der typisk opstår omkring sportsklubberne. - Siden starten på Vestjysk Marketing i 1998 har vi oplevet kontinuerlig vækst uden at gøre det store markedsføringsmæssigt. 95 procent af kunderne kommer via netværk. Det var også sådan, jeg fandt min revisor i sin tid, forklarer Boy Boysen, og nikker over mod Søren H. Andersen fra Partner Revision i Ringkøbing. Han deler Boysens syn på netværk. Bevidst strategi - Det handler ikke kun om at skaffe nye kunder. Det handler i lige så høj grad om at holde fast i dem, du har. Og at vifte andre aktører væk, siger Søren H. Andersen. Mens Boysen først og fremmest gør sig i Skjern Håndbold, er Søren H. Andersen synlig i forbindelse med de succesrige 1. divisionshåndboldkvinder i Ringkøbing og Ringkøbing IF i fodboldens jyllandsserie. Boy Boysen tager ikke let på en eftermiddag i loungen. - Jeg er bevidst om, hvem jeg sidder ved. Jeg hygger mig, og konen er da med. Men jeg planlægger på forhånd, hvem jeg skal have fat i. Det går ikke bare at sætte sig hen i et hjørne og lægge ordrebogen frem. Jeg betragter det som en del af mit arbejde, forklarer Boy Boysen. Så sent som Skærtorsdag kastede en fodboldkamp i Ringkøbing en ny kunde af sig. - Vi kom til at snakke om, hvorvidt hans virksomhed nu hed det rigtige. Jeg spurgte, om han ikke gav en kop kaffe? Så kunne vi da tale om det. Det gav forretning Søren H. Andersen lytter med et smil. - Metoden er den samme hos os. Vi får ikke kunder, fordi vi kører store annoncekampagner. Det giver måske kendskab til virksomheden. Men det får ikke folk til at ringe. Mødes man nu i sit netværk, er der større sandsynlighed for, at man husker ansigtet. Netværk er vigtige, ikke mindst i en tid, hvor ordrerne måske ikke vælter ind, lyder erfaringen fra Søren H. Andersen. De to er enige om, at nok er netværksdelen en del af jobbet. Men det går kun, hvis man tænder på det, man engagerer sig i. - Jeg kunne ikke gøre det i en basketballklub. Jeg skal brænde for det, jeg er til og have hjertet med. Ellers bliver det kunstigt, og så kaster det kun badwill af sig, siger håndboldmennesket Boy Boysen. Så må dommerne i Skjern Bank Arena mellem år og dag finde sig i et udbrud eller to Facts om Vestjysk Marketing: Etableret i 1998 af Boy Boysen. Er i dag primært webbureau med speciale i online-mediet. Beskæftiger 10 medarbejdere, programmører, webdesignere, konsulenter etc. VM gik i 2009 online med én ny hjemmeside hver uge året rundt. I 2009 kåret til gazellevirksomhed af dagbladet Børsen. Boy Boysen sidder i bestyrelsen for Skjern Håndbold A/S samt et mindre antal virksomhedsbestyrelser. BB er aktivt medlem af erhvervsklubben Reds & Greens. 10 Partner Review 11/2010

11 Boysens brugbare: Lær elevatortalen. På 20 sekunder skal du kunne fortælle, hvad du kan, og hvad du har at sælge. Det er den tid, det tager at køre op med elevatoren. NAVNE I NOTER TILTRÆDELSE 1. marts 2010 Kirsten Loftager Andersen, Silkeborg, sekretær Svend Erik Møller Nielsen Jubilæum 1. maj 2010 Svend Erik Møller Nielsen, Silkeborg, 25 års jubilæum René Glud Lavrsen Stefan Clausen Andersens anvendelige: Engager dig lokalt. Især hvis du er i et liberalt erhverv eller håndværker. Kan flere i virksomheden netværke, så del det mellem jer. Jo flere, jo bedre. Cand.merc.aud. eksamen 29. januar 2010 René Glud Lavrsen, Ikast 12. februar 2010 Stefan Clausen, Ikast Udlærte 7. januar 2010 Martin Steffen Christensen, Ikast 31. januar 2010 Laila Riskjær Hansen, Silkeborg Boy Boysen, Direktør Vestjysk Marketing og T.h. Søren H. Andersen, Partner Revision Ringkøbing Partner Review 11/

12 Vellykket kampsponsorat i FC Midtjylland Det blev en god oplevelse, da Partner Revision var kampsponsor i forbindelse med FC Midtjyllands møde med OB i SAS Ligaen på MCH Arena den 6. marts. - Mange af vores eksisterende og potentielle kunder færdes i loungen på stadion. Derfor var det nærliggende at blive kampsponsor og dermed få mulighed for at tale direkte med nye, potentielle kunder, forklarer Allan Bjørn, Partner Revision i Herning. Som en del af eventen indgik en quiz, hvor svarene skulle findes i en profilbrochure. Det sikrede, at brochuren blev læst flittigt. - Det direkte afkast var 25, der ønskede at komme på virksomhedens mailingliste med nyheder og informationer. Desuden fik vi sat et møde med en potentiel kunde op. Det er svært præcist at måle afkastet af sponsorater. Men det er vigtigt, at kunderne tænker på os som det naturlige valg, hvis de overvejer at skifte revisor. På den måde var dagen med til at slå vores navn yderligere fast i området, siger Allan Bjørn. Fornem hæder til travl elev Talentfulde håndboldknægte holder Jonas skarp på jobbet Af Hans Krabbe Bær over med ham, hvis han er småhæs mandag morgen. Det er formentligt fordi, han har tilbragt endnu en weekend med sine elskede håndbolddrenge. Når arbejdsdagen hos Partner Revision i Ikast er slut, smider Jonas Højhus Jeppesen nemlig skjorte og slips for i stedet at trække i træningstøjet som ungdomstræner i håndboldafdeling i Ikast KFUM. Så værdsat er Jonas Højhus Jeppesen, at han netop har modtaget KFUM Idræts Ungdomslederpris. Dermed fik revisoreleven fra Ikast et håndgribeligt bevis på, at han spiller en central rolle i succeshistorien om en veldrevet håndboldklub og et usædvanligt kuld af sprudlende U12 drenge. Den 20-årige Jonas Højhus Jeppesen begyndte sin trænergerning som U14-spiller. De sidste fire år har han stået i spidsen for et kuld knægte, der i denne sæson markerer sig som et af Danmarks bedste U12 hold. Det har givet Jeppesen blod på tanden. - Jeg vil gerne træne de dygtigste ungdomsspillere i Danmark. Enten på et ungdomslandshold eller som talentansvarlig i en klub. Derfor begynder jeg på Dansk Håndbold Forbunds elitetræneruddannelse her i foråret, forklarer Jonas Højhus Jeppesen. Trænergerningen og det øvrige lederarbejde i Ikast KFUM, hvor Jonas også sidder med i bestyrelsen, sluger al disponibel fritid. Men investeringen kommer tifold igen. - Der er jo alle de sportslige og sociale oplevelser med drengene. Jeg nyder hvert sekund, hvor jeg laver noget, der har med håndbold at gøre. Men det kræver planlægning og en struktureret hverdag, så jeg er god til at organisere for mig selv og andre. Det er så noget, jeg har gavn af i min professionelle hverdag, siger Jonas Højhus Jeppesen, der deler elevstatus i Ikast med kollegerne Henrik Eriksen, Sandra Udsen Kjærgaard og Michael Mikkelsen. Jonas Højhus Jeppesen fik Ungdomslederprisen sammen med klubkammeraterne Simon Hørdum og Andreas Justesen. U12 drengene fra Ikast KFUM efter endnu en sejr. Jonas Højhus Jeppesen er nummer to fra højre i bageste række. (privatfoto) Partner Revision statsautoriseret revisionsaktieselskab Herning. Tlf Ikast. Tlf Brande. Tlf Silkeborg. Tlf Ringkøbing. Tlf Skjern. Tlf Tarm. Tlf Tilknyttet RevisorGruppen Danmark

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

sundhed i grusgraven

sundhed i grusgraven Sundhed på arbejdspladsen kommer ikke af sig selv, bare fordi arbejdsmiljøet er i orden. Det ved man hos NCC Roads, hvor frugt og vand på flaske gav resultater. I Helse arbejdsliv oktober 2007 Sundhed

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Guide: Sådan lytter du med hjertet

Guide: Sådan lytter du med hjertet Guide: Sådan lytter du med hjertet Når du i dine kærlighedsrelationer er I stand til at lytte med dit hjerte, opnår du som oftest at kunne bevare det intense og mest dyrebare i et forhold. Når du lytter

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Få sunde medarbejdere, mere produktive hjerner. og optimer på virksomhedens bundlinie.

Få sunde medarbejdere, mere produktive hjerner. og optimer på virksomhedens bundlinie. Få sunde medarbejdere, mere produktive hjerner og optimer på virksomhedens bundlinie. Hvorfor investere I SUNDHED DET ER VELDOKUMENTERET, at virksomheder, der aktivt tør satse på sundhedsfremmende tiltag,

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk 7 enkle råd - til at få det bedre Henriette Hagild.dk 1 Henriette Hagild 7 enkle råd - til at få det bedre Saxo Publish 2 7 enkle råd til at få det bedre 5 7 gode råd 7 enkle råd 7 Livshjulet 9 1. Du er

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

Motion og livsstil er hverdagskost i sundhedsvirksomheder

Motion og livsstil er hverdagskost i sundhedsvirksomheder Motion og livsstil er hverdagskost i sundhedsvirksomheder Ny form for fælles sundheds- og trivselstiltag i kontorejendomme i Ørestad Hos verdens største medicovirksomhed Medtronic er medarbejdernes sundhed

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

Direktørens beretning 2015

Direktørens beretning 2015 Traditionelt set, så bruges en beretning oftest til at kigge tilbage på det forgangne år, og fremhæve de resultater der er opnået, men som formanden nævnte i sin beretning, så har udviklingen af en ny

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen. Randers HH A/S mail: as@randershh.dk

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen. Randers HH A/S mail: as@randershh.dk Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen Randers HH A/S mail: as@randershh.dk HVEM ER RANDERS HERRE HÅNDBOLD? Randers Herre Håndbold er en overbygning på 4 af byens gamle håndboldklub ber; Randers Freja,

Læs mere

SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG

SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG 5. April 2011 Fremtidens Plejehjem som levende laboratorium Njalsgade 106,2 5. april 2011.COM DK2300 Kbh. S info@copenhagenlivinglab.com +45 2023 2205

Læs mere

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske M a g a s i n e t f o r M e d a r b e j d e r n e s T r i v s e l, S u n d h e d o g V e l v æ r e ISSN: 1604-2875 Nr. 3 Marts 2007 Konsulent virksomheden Create You Indehavere Mika Heilmann og Charlotte

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har'

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' 21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' Pernille Lærke Andersen fortæller om den dag, hun faldt om med en blodprop, og hele livet forandrede sig Af Karen Albertsen, 01. december

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 60 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 46% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

recepten på motivation

recepten på motivation BS& recepten på motivation Alle - også BS - har kun fået én krop udleveret til hele livet, og den skal der passes på. Det gøres bedst ved bl.a. at lade motivationen drive én. BS Christiansen giver sin

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Bilag 1 Interview med Michael Piloz Interviewet blev foretaget d. 3. april kl på Michael Piloz kontor ved Aarhus Stadion.

Bilag 1 Interview med Michael Piloz Interviewet blev foretaget d. 3. april kl på Michael Piloz kontor ved Aarhus Stadion. Bilag 1 Interview med Michael Piloz Interviewet blev foretaget d. 3. april kl. 11.00 på Michael Piloz kontor ved Aarhus Stadion. Da interviewet er delt op i to dele grundet en kort afbrydelse af Bakken

Læs mere

Mind Your Own Business Prisen

Mind Your Own Business Prisen Icebreakers Denne pris går til en virksomhed, som dommerkomiteen særligt ønsker at rose for dens måde at organisere sig på og for virksomhedens fokus på medarbejderudvikling. Virksomheden har etableret

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Sct. Kjeld. Inden afsløringen:

Sct. Kjeld. Inden afsløringen: Sct. Kjeld Inden afsløringen: Når vi tænker på en ikon, så vil mange af os have et indre billede af, hvordan en ikon ser ud. Hvis vi kunne se disse billeder ville de være forskellige. Ud fra hvad vi tidligere

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Vend bøtten på hovedet!

Vend bøtten på hovedet! BØRNEKULTUR En af de store udfordringer for klubbernes trænere og ledere er, at de i højere grad skal opbygge det fællesskab, en holdsport nu en gang er, omkring det enkelte individ og ikke omvendt. Sådan

Læs mere

Bilag 3: Interview med Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears

Bilag 3: Interview med Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears Bilag 3: Interview med Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears Hvilke værdier står Bakken Bears for? Jeg tror vi står for at være de professionelle amatører. I det store billede. Vi er økonomiske

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG UGE 3: GUDS FOLK FORBEREDELSE Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Vores identitet som Guds familie. Gud valgte sit folk af ren og

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Generalforsamling 5. april 2011.

Generalforsamling 5. april 2011. Generalforsamling 5. april 2011. Der er så dejligt ude på landet, således begynder et af H. C. Andersens mest kendte eventyr: Den grimme ælling, og det er vel på sin plads at citere netop denne berømte

Læs mere

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket.

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket. KLAUSUL: DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Tale til stormøde om efterløn den 2. februar 2011 i Odense Indledning Harald Børsting Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere.

Læs mere

"Jeg har ikke tid." "Jeg har ikke pengene."

Jeg har ikke tid. Jeg har ikke pengene. Lad ikke indvendinger skræmme dig. Se dem som en anmodning om hjælp til at se tingene i et nyt lys og din mulighed for at bringe dem ind i dette nye lys. En formel, der passer til alle indvendinger er

Læs mere

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling EPI-center Danmark er et dynamisk og udviklende branchekontorfællesskab for iværksætter- og mikrovirksomheder, der arbejder inden for online salg og markedsføring. Vores kontorfællesskab strækker sig over

Læs mere

guide SMART- METODEN SÅDAN NÅR DU DINE SUNDHEDSMÅL sider Marts 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

guide SMART- METODEN SÅDAN NÅR DU DINE SUNDHEDSMÅL sider Marts 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus guide Marts 2015 14 sider SMART- METODEN SÅDAN NÅR DU DINE SUNDHEDSMÅL Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 2 INDHOLD SIDE 4 Vær konkret, når du går i gang med en livsstilsændring. Læg dig fast på,

Læs mere

Effektundersøgelse organisation #2

Effektundersøgelse organisation #2 Effektundersøgelse organisation #2 Denne effektundersøgelse er lavet på baggrund af interviews med etikambassadørerne, samt et gruppeinterview i aktivitets og samværstilbuddene. Denne undersøgelse er ikke

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

Bedst at forebygge et dårligt helbred

Bedst at forebygge et dårligt helbred 3F Aalborg afdeling Telefon 7030 0858 Når du kontakter 3F Aalborg Du er altid velkommen til at henvende dig i 3F Aalborg, men for at gøre det lettere for dig selv, så henvend dig direkte i din egen gruppe.

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

profil Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Målsætning

profil Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Målsætning Ringkøbing Idrætsforening Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Frivillige Frivillige Stadion Stadion Elite Elite Klub1900 Klub1900 Sponsorer Sponsorer profil Historie Historie Vision

Læs mere

Hvad skaber engagerede medarbejdere, og hvad er effekten?

Hvad skaber engagerede medarbejdere, og hvad er effekten? Hvad skaber engagerede medarbejdere, og hvad er effekten? Oplæg af Kirstine Rechendorff, Ennova Ennova A/S Hvorfor engagement? - fordi det er win-win For virksomheden: For medarbejderen: Fastholde medarbejderne

Læs mere

Idékatalog til Kollegaens Dag 2011

Idékatalog til Kollegaens Dag 2011 Idékatalog til Kollegaens Dag 2011 Hvordan kan I fejre Kollegaens Dag? Alle kan være med til at fejre Kollegaens Dag det kræver ikke andet end lysten til at gøre noget positivt for og med sine kollegaer.

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Her er det, vi har fået lavet af materiale omkring Danmarks Største Frivillighedsweekend indtil videre...

Her er det, vi har fået lavet af materiale omkring Danmarks Største Frivillighedsweekend indtil videre... From: Carsten Petersen Sent: 24-11-2015 08:39:30 To: Kirsten Nørgaard Subject: Materiale vedrørende frivillighedsweekend Attachments: Beskrivelse - 1 - generelt.docx; Beskrivelse - 2 - matchday.docx; Beskrivelse

Læs mere

1. Fortolkning af interview med Rolf (bilag_rt)

1. Fortolkning af interview med Rolf (bilag_rt) BILAG_rf: 1. Fortolkning af interview med Rolf (bilag_rt) Forskningsspørgsmål: Hvordan forholder ældre sig til motion og hvordan kan Ældre Sagen i Rudersdal styrke inaktive medlemmers mulighed for et godt

Læs mere

Kampagnemagasin nr. 4-2008

Kampagnemagasin nr. 4-2008 Kampagnemagasin nr. 4-2008 Er din virksomhed cykelvenlig? - Nyt projekt i Dansk Cyklist Forbund Mette Jacobsen siger Ja tak til motionspolitik på arbejdspladsen - Store gevinster at hente for erhvervslivet

Læs mere

AXA Powers motionsaktiviteter

AXA Powers motionsaktiviteter AXA Powers motionsaktiviteter AM:2011 8. november, 2011 Nyborg Strand 8.-10. June 2009 Motion på arbejdspladsen, den korte version Faktum Alle er enige om, at 30 minutters motion om dagen er sundt Synspunkt

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

Dansk Jobindex Endnu ingen tegn på fremgang

Dansk Jobindex Endnu ingen tegn på fremgang Investment Research General Market Conditions 5. oktober Dansk Jobindex Endnu ingen tegn på fremgang Dansk Jobindex er stabiliseret. Efter en lang periode med et faldende antal jobannoncer er der nu en

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

Personas. Horsens på forkant med sundhed

Personas. Horsens på forkant med sundhed Personas Horsens på forkant med sundhed Materiale og metode Baggrundsmateriale Interviews af borgere Feltstudier på hospital og i hjemmeplejen Egne erfaringer (tidligere ansættelser i hjemmeplejen og på

Læs mere

En tablet daglig mod forhøjet risiko

En tablet daglig mod forhøjet risiko En tablet daglig mod forhøjet risiko Af: Dorte Glintborg, Institut for Rationel Farmakoterapi, Sundhedsstyrelsen. Der kommer flere og flere lægemidler på markedet, som ikke skal helbrede men forebygge

Læs mere

Det handler om ildsjæle

Det handler om ildsjæle Det handler om ildsjæle Talentudvikling, Holdsport & Erhvervsnetværk Et sponsorat skal være et dynamisk samarbejde til glæde og gavn for begge parter derfor er vores sponsorer ikke bare sponsorer men samarbejdspartnere

Læs mere

KAPITEL 1 AKUT-HJÆLP TIL EN FYRET

KAPITEL 1 AKUT-HJÆLP TIL EN FYRET KAPITEL 1 AKUT-HJÆLP TIL EN FYRET Knap hver anden arbejdssøgende føler, at det i mere eller mindre grad er deres egen skyld, at de ikke har et arbejde. Hvorfor mig? Var jeg for dyr, for besværlig, for

Læs mere

Livsstilshold (vægttab) Individuel coaching. Kostvejledning

Livsstilshold (vægttab) Individuel coaching. Kostvejledning Livsstilshold (vægttab) Individuel coaching Livsstilshold på arbejdspladsen Kostvejledning Som coach vil jeg hjælpe dig til at optimere dit liv ved at få dig til at tage det fulde ansvar og indse, hvad

Læs mere

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets Formand Thomas Auens Laursen samlede for tre år siden nogle gamle venner, der havde lagt fodbolden på hylden. I dag er der 55 seniorspillere i klubben. DEN NY KLUB HAR IKKE HAFT TILGANG FRA DEN EKSISTERENDE

Læs mere

Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT)

Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT) 1 Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT) Medarbejdere og ledere i Borgerservice i Silkeborg, Marianne Kristiansen og Jørgen Bloch-Poulsen 22.10.09 HK Kommunalbladet

Læs mere

Ka vi være med? - personer med udviklingshandicap i din idrætsforening

Ka vi være med? - personer med udviklingshandicap i din idrætsforening Hvad gør vi nu? Ka vi være med? - personer med udviklingshandicap i din idrætsforening Hvis ovenstående har givet jeres klub lyst til at starte et Special Olympics-hold eller blot at høre nærmere om indholdet,

Læs mere

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad liv&sjæl Magasinet for bevidst livskvalitet Nr. 5 - oktober/november 2013 Kr. 48,00 TEMA Styrk dit åndedræt Coach dig selv til et fantastisk familieliv Derfor bør du give dig selv alenetid Lev let lev

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND IFs Idræt for sindet - siden 1996 Få alle med Mange mennesker med psykiske vanskeligheder dyrker efterhånden idræt

Læs mere

Mentor eller certificeret coaching

Mentor eller certificeret coaching Mentor eller certificeret coaching Præsentationens indhold: Indledning Hvad er coaching? Fordele? Udbytte? Hvem kan have glæde af coaching? Hvordan kommer vi i gang? Uddrag af reference 1 2 3 4 5 6 7 8

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor: Ungdom Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene spot på sporten // MARTs 2012 Hovedsponsor: Ungdom FORÅRET ER PÅ VEJ - ØV :-) Foråret er på vej - både i flg. kalenderen og når vi kigger ud mod

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Interview med kommunaldirektøren om professionalisme i ledelse og ledelsesudfordringer 1

Interview med kommunaldirektøren om professionalisme i ledelse og ledelsesudfordringer 1 1 Indledning Har du lyst til at læse lidt om dine øverste lederes tanker om ledelse og professionalisme? Så har du her 7 dugfriske sider, baseret på et interview den 8. december 2014. Interviewet var en

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

VÆR MED TIL AT TEGNE FREMTIDEN - bliv trainee hos BDO og vær en del af vores talentudvikling

VÆR MED TIL AT TEGNE FREMTIDEN - bliv trainee hos BDO og vær en del af vores talentudvikling VÆR MED TIL AT TEGNE FREMTIDEN - bliv trainee hos BDO og vær en del af vores talentudvikling SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT UDVIKLE

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Projekttitel: Trivsel og Sundhed på arbejdspladsen Baggrund for projektet: Bilernes hus ønsker at have fokus på medarbejdernes trivsel. Det er et vigtigt parameter

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er)

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Lige om hjørnet Dansk Revision har kontorer i 26 byer landet over. Det betyder, at du har mulighed for at få et spændende job tæt på din bopæl uanset, hvor du bor.

Læs mere

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 Spørgsmål: Hvorfor er din krop (form, vægt, udseende, almen sundhed

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Etnisk Jobteam i Odense Kommune

Etnisk Jobteam i Odense Kommune Etnisk Jobteam i Odense Kommune Etnisk Jobteam ligger midt i Vollsmose og er af den grund ikke kun kulturelt, men også fysisk midt i hjertet af Odense Kommunes integrationsarbejde. Etnisk Jobteam er et

Læs mere

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen AL: Det opgaven handler om er hvad man kan ligge til grund for sammenbruddet i Roskilde Bank. Sådan som jeg har det er aktieoptionsordningen fra 2002 en stor del af

Læs mere

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet 15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet Pengene eller livet det er det, det handler om i dag. Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene

Læs mere

DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU

DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU Mellemlederne hos KD Gruppen brugte for meget tid på drift og detaljer. De løb hurtigere og hurtigere for at nå mere og mere selv, mens

Læs mere

TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ

TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ Life2Save 360 Når vi siger 360 grader betyder det, at vi er med jer hele vejen rundt. Vores 360 cirkel er opbygget af moduler, der kan sammensættes og tilpasses, så det

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Om forskellige SOFUS'er for Fiberline Composites A/S af Asbjørn Lønvig

Om forskellige SOFUS'er for Fiberline Composites A/S af Asbjørn Lønvig Om forskellige SOFUS'er for Fiberline Composites A/S af Asbjørn Lønvig Safety-SOFUS Jeg synes det er meget væsentligt at afværge ulykker og at bevare et godt helbred på min arbejdsplads. Vi kalder det

Læs mere

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Sæsonen 2009/2010 nærmer sig nu hastigt afslutningen. Det har været en sæson med blandet følelser og jeg vil derfor i denne beretning over seniorernes

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Vædderen: På hovedet. Retvendt. på hovedet. Omgiv dig med et smaragdgrønt lys, og lad universet heale dig. Du er mere følsom end man umiddelbar tror ved første

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere