Partner Review. Marie og rugbrødet giver bedre revision #6. Sælger sig ud af krisen #8. Tjekker ud på toppen #3. få gode tips #10

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Partner Review. Marie og rugbrødet giver bedre revision #6. Sælger sig ud af krisen #8. Tjekker ud på toppen #3. få gode tips #10"

Transkript

1 11 Partner Review NR maj Partner revision rådgivende revisorer Marie og rugbrødet giver bedre revision #6 Tjekker ud på toppen #3 Sælger sig ud af krisen #8 Netværk nytter få gode tips #10

2 Mildere vinde og veje ud af mørket Der var ikke noget, vi hellere ville end at annoncere finanskrisen for død og borte. Men det kan vi desværre ikke. Det ville være uforeneligt med den seriøsitet, vi gerne vil kendes for. Vi aner dog lysninger i horisonten. Forsigtige indikationer, der peger i den rigtige retning efter snart to års globalt økonomisk uvejr. Tallene for beskæftigelsen i både USA, der jo er det store diesellokomotiv i verdensøkonomien, og i Danmark, har bedret sig i det seneste kvartal, selv om vinteren var lang og hård. Vi er i regnskabssæsonen, og årsresultaterne fra de danske børsnoterede virksomheder offentliggøres, og de tilhørende aktiekurser er i begyndelsen af 2010 fortsat opad, som de også gjorde gennem hele For nylig brød det danske C20-aktieindeks gennem den psykologiske kurs 400-grænse. Det betyder, at aktiekurserne har stabiliseret sig på niveauet fra før, verden gik af lave. Trods det er det en kendsgerning, at finanskrisen ikke har i sinde at forsvinde i samme hast, som den ramte i sidste halvår af Det er en tid, hvor det understreges, at Partner Revision er med klienterne i medgang og modgang. Vi sidder med, tager ansvar og spiller ind, også når det drejer sig om brydsomme forhandlinger med tøvende långivere. Af og til kunne man have håbet på mere tålmodighed, forståelse og risikovillighed fra den side. Men det er nu også vores opfattelse, at man i den finansielle sektor har indset vigtigheden af også at stå last og brast i modgang. Tiderne har tvunget virksomhederne til nytænkning. Et eksempel er speditionsvirksomheden ALPI i Lind ved Herning. Her søsatte man, da finanskrisen rasede hårdest, projektet Give me sales med det formål at øge salget til eksisterende kunder for at undgå at afskedige værdsatte medarbejdere. Missionen lykkedes, og det kan du blandt andet læse om i dette nummer af Partner Review. For andre gav det bonus at pleje og røgte netværkene en ekstra gang. Det har Vestjysk Marketing i Ringkøbing succes med. Få et godt råd fra indehaveren. Partner Revision har fokus på medarbejdernes sundhed og trivsel. I den forbindelse har vi stor glæde af samarbejdet med virksomheden Prevent, hvis kompetencer omtales nærmere inde i bladet. Og så er det jo, at vi siger farvel til en af husets menneskelige hovedhjørnesten, Villy Fiedler. Efter 36 år i Partner Revision og 39 år i branchen holder han fyraften. Vi sætter pris på, at Villy Fiedler bevarer tilknytningen til Partner Revision, selv om han ikke længere er første mand om morgenen og ham, der lukker og slukker på Thrigesvej om aftenen. Hvad Villy Fiedler så skal lave? Det afsløres i magasinets samtale med Mr. Partner Revision. Svend Erik møller nielsen statsautoriseret revisor, bestyrelsesformand, Partner Revision Lars Ole Mortensen statsautoriseret revisor, adm. direktør, Partner Revision Partner Review, NR maj 2010 Udgiver Partner Revision, Industrivej Nord 15, Birk, 7400 Herning. Phone: Redaktion Bjarne U. Pedersen, Lone W. Larsen og Jeanette Bjerregård, Partner Revision, NewsRoom Oplag eksemplarer. Koncept Kommunikationsbureauet IB&Co. Foto Gunnar Merrild Fotografi. Tryk ATM-ArkTryk Midtjylland.

3 Fyraften for Ugens Gæst Han vil ikke være en torsk derfor tjekker Villy Fiedler ud på toppen Af Hans Krabbe Han snyder, gør han, den afgående administrerende direktør for Partner Revision, 58-årige Villy Fiedler. For som han sidder der i ulasteligt gråt med velplejet hår og milde manerer, ligner han prototypen på revisoren, der blev formet af den gamle skole i halvfjerdserne og nu høster frugterne af et strabadserende arbejdsliv med lange dage på kontoret. Det er blandt andet hænderne, der afslører ham. Store som en murerarbejdsmands og med et håndtryk som drevet af hydraulik. Og så ordene, der kommer ud af hans mund. De har kant. Og er overraskende. Meget lidt tal-agtige. Sådan må det vel være, når man er rundet af et husmandshjem nedenfor Sir Lyngbjerg vest for Holstebro. Revision blev hans livsbane, og nu er han så på vej ud af biksen. Men revisor i gængs forstand er han langt fra. - Der er flere årsager til, at det slutter nu. Jeg har været 36 år i Partner Revision. De sidste ni som administrerende direktør. Vi er gået fra 98 til 155 medarbejdere i den tid. Det har været fantastisk. Men det har også været hårdt. Desuden mener jeg, man skal stoppe, mens man er god. Du skal passe på med ikke at blive en gammel torsk, fordi du bliver hængende for længe. Kompetencemæssigt er jeg stadig i form, men teoretisk bliver det sværere og sværere at følge med, fordi jeg har så meget andet at se til. Derfor er tiden rigtig. Også fordi jeg har lyst til at prøve noget andet. Helbredet er heller ikke længere, som da jeg var 30 med en spritny eksamen som statsautoriseret revisor. Hjemmet i Naur var trygt og godt. Men rigt var det ikke. Til gengæld var friheden for Villy og de to brødre stor, bare de passede deres ting. Blandt andet fik de tidligt lært at tage fat, så der har aldrig for alvor været sat spørgsmålstegn ved de timer ugentligt på kontoret. Vi undlader at spørge fru Anette, hvad hun synes om kvoten. Så meget var han dog hjemme, at det blev til en søn og en datter undervejs. Kim og Rikke er voksne nu. Måske blev de det, uden Villy helt opdagede det? - Det gjorde de jo nok. Jeg husker Kim en aften, da han ikke var ret stor. Far, ser du fjernsyn? Hold da kæft, arbejdede man virkelig så meget? Jeg har været utrolig godt gift. Anettes opbakning har været enestående. Vi har ikke altid været enige. Men hun har altid givet mig friheden til at agere. Jeg har været ualmindelig stolt af, at det netop var Anette, der var min ledsager i alle mulige og umulige sammenhænge. Hun er et kreativt og vidende menneske og har været en fantastisk repræsentant for mig og Partner Revision. Udover at holde sammen på vores hjem og opdrage to børn var hun en menneskealder i Nordea. - Hun må have været meget forelsket. Jeg har af omveje hørt, at hun har sagt, at jeg aldrig stopper med at arbejde. På et tidspunkt kaldte hun mig Ugens Gæst. Sådan skal det ikke være resten af livet. Jeg har været for lidt hjemme til at give hende et anstændigt modspil. Det er også en af grundene til, at jeg stopper. Revision i forandring Han er vel det nærmeste, man kommer Partner Revision kogt ind til en Maggi-terning. Hen over sommeren er det slut. Det har Villy Fiedler det godt med. Selv om følelserne trækker i flere retninger. Partner Review 11/

4 - Jeg kommer særligt til at savne to ting: Medarbejderne. Og kunderne. For hold da op, hvor har vi et godt team. Det var hårdt lige efter årtusindskiftet. Og det er udfordrende med krisen nu. Men det har været en fantastisk tid. Alle vores gode, unge mennesker er et aktiv uden lige. Vi har en flad ledelse med tradition for at snakke os frem til løsningerne. Ikke at vi er en kaffeklub. Men én mand gør det ikke alene. Det er jo ikke mig, der åbner syv døre rundt om i landsdelen hver morgen. Kunderne - alle ved, at kunderne har betydet alt for mig - 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, 365 dage om året. Jeg er mine kunder dybt taknemmelig for det indhold, de har givet mig i mit liv - ikke bare erhvervsmæssigt. Anette har engang spurgt, om ikke hun kunne blive kunde hos mig med den opmærksomhed, de får - det kan man vist kalde et vink med en vognstang. Villy Fiedler gjorde sin entré i faget, da tallene stod i kolonner på hvidt papir og tingene blev regnet ud på gammeldags maner. I dag er revision så meget andet. Og i bund og grund er det den del, der for alvor tænder manden. - Jeg har altid været mere til driftsdelen, iværksætteriet, virksomhedsudviklingen og generationsskifterne. Det er også den vej, faget går, tror jeg. Mange virksomheder ansætter deres egne talknusere i dag. Det betyder, at vi nok endnu mere skal over i specialistrollen, hvor folk er helt skarpe på deres kompetencer. Måske vi skal dyrke sælgergenet yderligere og være mere udfarende. Jeg ville gerne, at jeg var 15 år yngre, for det passer mig godt, siger Villy Fiedler. Nu passerer han snart sekretæren og højrehånden Kirsten Sass- Petersen i receptionen for sidste gang. De to har fulgtes ad i lang tid. Kirsten har været en enestående kollega og en personlighed, der giver firmaet krop og sjæl indadtil og profil udadtil. - Den dag, jeg smider nøglerne på skranken, kommer jeg til at græde. Det er stensikkert. Jeg elsker firmaet over alt på jorden. Men jeg glæder mig også til friheden efterfølgende. Og det er helt bevidst, at jeg ikke skal have tapperhedsmedaljen for 40 års tro tjeneste. Den slags er jeg ikke til. Venture med vennerne 58 og på toppen af verden. Så Villy Fiedler går ikke i hi. Fremtiden kommer blandt andet til at handle om en række bestyrelsesposter. Desuden vil han koncentrere sig om passionen for aktier. Og så skal der bruges stunder i et nyt ventureselskab, som Fiedler går ind i sammen med en række fagpersoner og venner. - Vi er en talmand, en advokat, en med forstand på detailhandel, en der kender til børs og finansiering og et par fabrikanter. Der kommer mange virksomheder til salg i den kommende tid. Vi vil ind og spille en rolle i bestyrelserne. Vi er allerede i gang, fortæller Villy Fiedler begejstret. Jamen, er han da for alvor på vej hjem til Anette? Vi tør ikke spørge fruen selv Jeg kommer særligt til at savne to ting: Medarbejderne. Og kunderne. For hold da op, hvor har vi et godt team Efterspurgt uddannelsessted Partner Revision former usædvanligt mange statsautoriserede revisorer Af Hans Krabbe Når Villy Fiedler i løbet af sommeren trækker sig tilbage fra Partner Revision, kan han blandt andet bryste sig af, at virksomheden i dag har ry for at være et ekstraordinært godt uddannelsessted for fremtidens talmænd og -kvinder. Selv om Partner Revision med syv afdelinger i det midt- og vestjyske er en betydende regional spiller, er virksomheden ikke stor på nationalt plan. Desto mere bemærkelsesværdigt er antallet af statsautoriserede revisorer, som huset former. - Når vi er gode til at uddanne, hænger det sammen med grundholdningen i virksomheden. Siden begyndelsen har det ligget implicit, at der skulle være en rådgivende vinkel. Det rent revisionsmæssige skal naturligvis være 100 % på plads. Men ud over det, skal vi frem for alt være en sparringspartner, så kunden får noget merværdi, forklarer Villy Fiedler. I dag er Partner Revisions ry som et attraktivt uddannelsessted så udbredt, at Fiedler har oplevet unge skifte elevplads for at få en platform i virksomheden. - Det hænger blandt andet sammen med ånden her, tror jeg. Festerne altså, man skulle ikke tro, det er et revisionsfirma. Men folk bliver dygtigere af at være et sted, hvor der er gang i den, og unge mennesker af i dag er grundlæggende kanon dygtige, siger den afgående direktør. - Unge i dag vil ikke bare tjene penge. De vil også have udfordringer og et arbejdsliv og en arbejdsplads, som de kan være stolte af ude i byen. Det stræber vi kontinuerligt efter at kunne tilbyde de unge mennesker. Blandt andet ved, at vores klientel branchemæssigt og størrelsesmæssigt er bredt, så de bliver udfordret på alle niveauer. Og vi giver dem frihed til at løbe linen helt ud. På den måde får vi fat i højt kvalificerede unge. Vi har et varemærke som et godt hus at være i. Det skal vi værne om ved en dynamisk, aktiv og positiv tilgang til de udfordringer, der ligger forude. Fortsætter vi på den måde, er det kun fantasien, der sætter grænser for Partner Revisions muligheder i fremtiden, siger Villy Fiedler. 04 Partner Review 11/2010

5 Fiedler i kort form: 58 år. Afgående adm. dir. i Partner Revision. Revisor i 39 år. 36 år i Partner Revision. Gift med Anette. En søn. En datter. Et barnebarn. Golfhandicap 9,8. Tidl. gymnast på Holstebro-Lemvigegnens rep. hold. Holder af golf, badminton og tennis. Lillebror Kurt. Storebror Ejvind. Tjente på landet efter 7. klasse. Var blevet landmand eller tømrer, hvis ikke revisor. Har to MG-sportsvogne. Kan de køre? Nej Kommer de til det? Ja, det tror han Villy Fiedler og Kirsten sass-petersen

6 Enkle midler har skabt positiv forandring Et omfattende forebyggende og sundhedsfremmende projekt har skabt en ny hverdag hos Partner Revision. Samtlige medarbejdere har fået en detaljeret sundhedsprofil med opfølgning med Marie Thygesen, Prevent Af Niels Frydenlund En klog mand har engang sagt: Intet menneske er bedre, end man har det. Det er filosofien bag sygeplejerske og nlp-coach Marie Thygesens firma Prevent. I næsten to år har hun stået bag et omfattende livsværdi-projekt for medarbejderne i alle Partner Revisions afdelinger. Det har både givet bedre livskvalitet for den enkelte medarbejder og virksomheden en ny hverdag. Den mest synlige forandring er kosten i kantinen. Nu er der kun rundstykker om fredagen. Mere rugbrød, mere müsli og mere A38, mere vand til væskebalancen, og så er der som noget helt nyt indført mulighed for om eftermiddagen at hæve energiniveauet med et stykke knækbrød eller lidt frugt. - Det handler om at have stabilt blodsukker hele dagen, så man ikke hænger med hovedet og er træt og ineffektiv specielt de sidste timer inden fyraften, forklarer Marie Thygesen. Men projektet handler om meget mere end kost. Marie Thygesen har ganske enkelt sporet medarbejderne ind på sundere livsstil og med enkle midler og overskuelige handlingsplaner bidraget til mere livsværdi for den enkelte. - Medarbejderne er vores vigtigste aktiv. Vi lever af den viden, de har oparbejdet. Vi ønskede at få en status over medarbejdernes helbredsmæssige situation, for vi er sårbare, hvis nogen falder væk på grund af sygdom i perioder, hvor vi er pressede. Vi gik ind i samarbejdet med Marie for at fremme trivslen. Man sparer jo heller ikke på olie i maskinrummet. Og det er lykkedes, forklarer Allan Bjørn fra Partner Revision. Helt konkret gik Marie Thygesen ind og i samarbejde med hver enkelt medarbejder lagde en individuel plan. - Hver medarbejder har fået lavet en sundhedsprofil. Ved første samtale af en times varighed fik de målt blodtryk, kolesteroltal, blodsukker, blodprocent, taljemål, højde, vægt og BMI (body mass index). Men seancen var lige så meget en snak om alt muligt andet - arbejde, familie-situation, kost, rygning, alkohol, motion etc. Sammen lagde vi en handlingsplan med fokus på nogle enkle virkemidler. Det er vigtigt med helt realistiske mål, vigtigt at føle, at man kommer i mål og ser resultater undervejs. Dermed vokser motivationen, forklarer Marie Thygesen. I forbindelse med den første samtale med Marie Thygesen har medarbejderne fået lavet en personlig sundheds-journal, der giver et billede af den øjeblikkelige helbredstilstand. Samtidig blev der lagt en handlingsplan det kan handle om mere motion, nedsættelse af kolesteroltallet, blodtrykket, vægttab, rygestop, energioptimering eller blot en justering af kosten eller lignende. Efter tre til seks måneder blev den første samtale fulgt op for at holde 06 Partner Review 11/2010

7 Anny opdagede hjertefejl Anny Jørgensen fra Partner Revision i Ikast fik efter sundhedstjek hos Marie Thygesen konstateret hjertefejl, der kunne have udviklet sig alvorligt. Af Niels Frydenlund Grundlægger af prevent, Marie Thygesen, i virksomhedens kursuslokale i Ikast. hver enkelt medarbejder op på mål og handlingsplan. Samtidig gik Marie Thygesen ind og optimerede kantine-maden. Flere fibre, rugbrødsboller, A38, müsli og færre rundstykker. Og så et stykke knækbrød og frugt om eftermiddagen. - Det fine i projektet har været, at det har været meget enkle midler, Marie har brugt. Medarbejderne har fået nogle enkle redskaber at arbejde med, og vi har som virksomhed gjort det nemmere for medarbejderne at træffe det kloge valg. Det giver en langtidsholdbar effekt, for sådan noget må ikke blive for besværligt, så løber det ud i sandet. Man kan ikke sige, at det har givet mere effektivitet, for vi havde i forvejen en meget effektiv medarbejderstab. Men det har skabt et fælles engagement, og det skulle også gerne give os som virksomhed nogle resultater på langt sigt. Færre sygedage og flere år på arbejdsmarkedet, forklarer Allan Bjørn. - Det handler om livshjulet, om at have det godt i alle dele af livet, siger Marie Thygesen. For Anny Jørgensen, der til dagligt er bogføringsassistent hos Partner Revision i Ikast, betød det omfattende sundshedsprojekt med Marie Thygesen fra Prevent ikke kun, at hun fik styr på et alt for højt blodtryk. Lægerne afslørede også en hjertefejl, der til daglig ikke har nogen betydning, men som uden at være blevet opdaget kunne have fået fatale konsekvenser ved en operation. - Mit blodtryk var temmelig højt, kunne Marie konstatere ved det første sundhedstjek, så jeg gik til min egen læge for at få styr på det. En EKG-måling viste, at der kunne være forkalkninger på hovedpulsåren. Fire dage senere blev jeg indkaldt til hjerteambulatoriet på sygehuset og fik hjertet skannet. Heldigvis viste det sig ikke at være forkalkning, men derimod en medfødt hjertefejl. To af mine hjerteklapper er vokset sammen, siger Anny Jørgensen videre. Hjertefejlen var vigtig at opdage, for uden den viden ville Anny Jørgensen risikere en såkaldt endokardit ved en operation selv ved en simpel rodbehandling ved tandlægen. Endokardit er en betændelsestilstand i den hinde, der beklæder indersiden af hjertet og hjerteklapperne, og når man har en hjertefejl, skal der tages specielle forholdsregler ved operationer i blodbanen for at undgå betændelse. Endokardit er en alvorlig sygdom, der kan være livstruende. - Det var da skræmmende, mens det stod på, men godt at det blev opdaget, siger Anny Jørgensen, der herefter kunne koncentrere sig om at få sænket sit alt for høje blodtryk. - Det har været rigtigt positivt at have Marie som min tovholder. Jeg har tabt fem-seks kilo, blandt andet ved at motionere mere. Jeg går lange ture, og så har jeg en handicappet datter, der rider pony. Så løber jeg og holder i tømmerne, det giver også god motion, smiler Anny. - Jeg vil ikke sige, at det har givet mig et bedre liv. Men det har fået mine øjne op for, at tingene ikke altid er, som man tror, de er. Jeg tænker også mere over, hvad jeg spiser og på, at det er vigtigt at få noget motion i hverdagen, konkluderer Anny Jørgensen, hvis oplevelse med Marie Thygesen har været så positiv, at hun overvejer at fortsætte de personlige konsultationer hos hende. Prevent kort fortalt Prevent er Marie Thygesens firma, etableret for godt to år siden med speciale i forebyggende sundhedsprofiler. Marie Thygesen, der har en baggrund som sygeplejerske og også er uddannet nlp-coach, har både private og offentlige virksomheder som kunder. Virkemidlerne er små, overskuelige ændringer i hverdagen, der giver den enkelte højere livsværdi. Prevent ligger på Tulstrupvej 9 i Ikast. Læs mere på: Partner Review 11/

8 Facts om ALPI Speditionsfirma med hovedkontor i Herning og kontorer i Århus, Greve og Odense. Arbejder med alle former for transport til lands, til vands og i luften. Har stor erfaring i specialløsninger. Skaber med samarbejdspartnere over hele verden optimale transportløsninger for kunderne. Speditionsfirma med et menneskeligt ansigt Usædvanligt salgsfremstød hjælper ALPI gennem krisen uden fyringer Af Hans Krabbe Båååååt, båt, båt, bååååååt De første gange kikkede kollegerne forfjamskede op. I dag sætter de røde båthorn i det åbne kontorlandskab hos speditionsfirmaet ALPI i Lind ved Herning blot kolorit på en travl arbejdsdag og aktiverer smilebåndene hos kollegerne rundt om. Et trut i hornet er nemlig kvitteringen for, at en ny kunde er landet, klar til at bliver serviceret. Hornet signalerer, at projektet Give me sales lever og i den grad bidrager til virksomhedens ve og vel i en tid præget af den globale økonomiske afmatning. En recession, der også ramte Lind-virksomheden. - Alle andre blev ramt i efteråret Det gjorde vi ikke. Til gengæld fik vi forhammeren få uger inde i Vi mistede op mod 20 procent af godsmængden. Vi havde ærligt talt ikke forestillet os, at det ville blive så drastisk. Det fortæller Carsten Sjørvad, økonomichef hos ALPI og en af initiativtagerne til en workshop i foråret 2009, hvor ledende medarbejdere satte sig sammen for at finde veje ud af krisen. En af dem blev projektet Give me sales. - Udgangspunktet var, at vi ville undgå at afskedige medarbejdere. Andre i branchen sagde hurtigt farvel til 10 eller 20 procent af de ansatte. Men vi ville ikke af med gode medarbejdere, der lavede fine resultater før krisen. Desuden skulle vi jo bruge dem, når krisen engang var ovre. Derfor igangsatte vi Give me sales, der går ud på at inddrage alle kolleger i arbejdet med at finde nye kunder og øge salget til allerede eksisterende kunder, forklarer Carsten Sjørvad. Initiativ godt modtaget - Medarbejderne tog godt imod initiativet. De var glade for virksomhedens udmelding om, at vi ville undgå at afskedige medarbejdere, selv om vi ikke kom med egentlige garantier. De værdsatte den åbne og ærlige information om, at vi var nødt til at gøre noget. Alle afdelinger gik positivt ind i projektet, der blev præsenteret på en række stormøder, siger Carsten Sjørvad. Essensen af Give me sales handler om at få så mange tip til nye kunder frem til sælgerne som muligt. Derfor blev medarbejderne opfordret til at bruge øjne og ører også udenfor virksomheden. Et ukendt firmanavn bag på en varebil. En konversation til en konfirmationsfest. Al information er i princippet brugbar, når det handler om at finde nye kunder. Give me sales er ifølge Carsten Sjørvad en succes, selv om ALPI ikke undgår røde tal i Vi er kommet godt fra land i Vi har vendt minus til plus, og aktivitetsmæssigt er vi tilbage på vores gamle niveau. Som alle andre er vi pressede på dækningsbidraget, og der skal løbes stærkt. Men marts tegnede sig aktivitetsmæssigt for en all-time rekord i virksomhedens 18-årige historie. Havde vi ikke gjort noget, ville vi ikke have været i nærheden af den godsmængde, vi ser nu. Vi har fået en rullestart på de gode tider, når de melder sig igen, konstaterer Carsten Sjørvad. ALPI er en velkonsolideret virksomhed, der kunne klare en periode med røde tal. - Vores aktionærer går heldigvis ikke efter kortsigtet profit kombineret med krav om årlige udbetalinger af udbytte. Det og vores fornuftige økonomiske fundament gjorde, at vi kunne tillade os at konfrontere krisen anderledes end så mange andre. Mange var over natten nødt til at se på, hvor de kunne skære. Vi kunne tænke udvikling. Desuden var det helt centralt, at vi undgik at fyre gode folk af hensyn til ALPI s fremtidige udviklingsmuligheder. Men det handler også om social ansvarlighed. Medarbejderne havde arbejdet hårdt for overskud i årene før og fortjente mere snor end mange mere velkonsoliderede virksomheder gav deres medarbejdere, da krisen slog til. Vi har nu en perfekt platform med en uændret stab af medarbejdere, der udvidede deres kompetencer via Give me sales og et par vellykkede IT-projekter. Desuden styrkede processen sammenholdet markant. Det høster vi frugterne af nu, siger Carsten Sjørvad. 08 Partner Review 11/2010

9 Afgørende at agere Give me sales får ros fra rådgiver Allan Bjørn, statsautoriseret revisor, Partner Revision Herning og Carsten Sjørvad, økonomichef hos ALPI Et veltilrettelagt og målrettet salgsfremstød, der samtidig øger medarbejdernes kompetencer og styrker sammenholdet på arbejdspladsen. Det udløser anerkendende nik fra en, der blandt andet lever af at rådgive virksomheder i krisetider. - Det er altafgørende, at man som virksomhed agerer. Især da i krisetider. Lader man stå til, bliver man kørt over. Klar tale fra Allan Bjørn, statsautoriseret revisor hos Partner Revision i Herning med speciale i blandt andet driftsøkonomi og budgettering. Han har fulgt ALPI s projekt Give me sales. Og han synes godt om den proces, virksomheden satte i værk. - ALPI formåede at udvikle forretningen, selv om der var nedgang i markedet. Det typiske er at skære i omkostningerne og så vente, indtil markedet vender igen, siger Allan Bjørn. Mange virksomheder har mere eller mindre nødtvunget taget pejling af krisen. - Men nogle er måske kommet for sent i gang. Man må næsten hellere gøre noget galt i stedet for ikke at gøre noget. ALPI valgte en klar strategi og fik tidligt medarbejderne med. Det værste er usikkerheden. Når ledelsen er i tvivl om, hvad man skal gøre, breder det sig lynhurtigt til resten af organisationen. - Det er vigtigt, at ledelsen leder virksomheden og finder ud af i hvilken retning, virksomheden skal. Men det er mindst lige så vigtigt hele tiden at informere medarbejderne. Det er den eneste måde at komme usikkerheden til livs på. Medarbejdernes tanker skal flyttes over på Hvad kan jeg bidrage med? i stedet for Hvordan er min situation?

10 Sådan spinder du det gode netværk Det kræver planlægning og indsats at netværke men det betaler sig Af Hans Krabbe Tag ikke fejl af ham. Når kampene med Skjern Håndbold som den ene aktør kører for fuldt blus i Skjern Bank Arena, undslipper der let et brøl eller to fra Boy Boysen. Han er selv tidligere divisionsspiller i Skjern, så han har mellem år og dag råbt sit til dommerne. Derfor er det kun naturligt, at instinkterne fra tid til anden tager magten fra ham. Men når manden bag Vestjysk Marketing både før og efter ligakampene i Skjern rutineret mingler blandt de øvrige sponsorer, er tonen en anden. Så er Boysen til håndbold. Jovist, men han er lige så meget på job. Sponsorloungen i arenaen er nemlig et af de steder, hvor reklamemanden aktivt dyrker sit erhvervsnetværk i bestræbelserne på at finde nye kunder og holde fast i de eksisterende. - Jeg er mig selv, når jeg går rundt i loungen. Jeg deler ikke visitkort og den slags ud. Jeg håber, folk kan huske mig på mit navn og mit ansigt. Hvis ikke, har jeg ikke gjort det godt nok, siger Boy Boysen. Netværk at få et, måske flere, og at vedligeholde dem bliver en stadig større del af det at drive virksomhed. Det er som oftest virksomhedsindehaveren eller nøglemedarbejdere, der involveres i netværksdelen. Netværkene kan være mange. Netop i disse år er det populært med invitationer til strømlinede morgenarrangementer, hvor man i højt tempo får sit budskab ud og parres med folk fra andre brancher. Den slags nymodens netværk kender Boy Boysen godt. Men han hælder nu mere til de traditionelle netværk, der typisk opstår omkring sportsklubberne. - Siden starten på Vestjysk Marketing i 1998 har vi oplevet kontinuerlig vækst uden at gøre det store markedsføringsmæssigt. 95 procent af kunderne kommer via netværk. Det var også sådan, jeg fandt min revisor i sin tid, forklarer Boy Boysen, og nikker over mod Søren H. Andersen fra Partner Revision i Ringkøbing. Han deler Boysens syn på netværk. Bevidst strategi - Det handler ikke kun om at skaffe nye kunder. Det handler i lige så høj grad om at holde fast i dem, du har. Og at vifte andre aktører væk, siger Søren H. Andersen. Mens Boysen først og fremmest gør sig i Skjern Håndbold, er Søren H. Andersen synlig i forbindelse med de succesrige 1. divisionshåndboldkvinder i Ringkøbing og Ringkøbing IF i fodboldens jyllandsserie. Boy Boysen tager ikke let på en eftermiddag i loungen. - Jeg er bevidst om, hvem jeg sidder ved. Jeg hygger mig, og konen er da med. Men jeg planlægger på forhånd, hvem jeg skal have fat i. Det går ikke bare at sætte sig hen i et hjørne og lægge ordrebogen frem. Jeg betragter det som en del af mit arbejde, forklarer Boy Boysen. Så sent som Skærtorsdag kastede en fodboldkamp i Ringkøbing en ny kunde af sig. - Vi kom til at snakke om, hvorvidt hans virksomhed nu hed det rigtige. Jeg spurgte, om han ikke gav en kop kaffe? Så kunne vi da tale om det. Det gav forretning Søren H. Andersen lytter med et smil. - Metoden er den samme hos os. Vi får ikke kunder, fordi vi kører store annoncekampagner. Det giver måske kendskab til virksomheden. Men det får ikke folk til at ringe. Mødes man nu i sit netværk, er der større sandsynlighed for, at man husker ansigtet. Netværk er vigtige, ikke mindst i en tid, hvor ordrerne måske ikke vælter ind, lyder erfaringen fra Søren H. Andersen. De to er enige om, at nok er netværksdelen en del af jobbet. Men det går kun, hvis man tænder på det, man engagerer sig i. - Jeg kunne ikke gøre det i en basketballklub. Jeg skal brænde for det, jeg er til og have hjertet med. Ellers bliver det kunstigt, og så kaster det kun badwill af sig, siger håndboldmennesket Boy Boysen. Så må dommerne i Skjern Bank Arena mellem år og dag finde sig i et udbrud eller to Facts om Vestjysk Marketing: Etableret i 1998 af Boy Boysen. Er i dag primært webbureau med speciale i online-mediet. Beskæftiger 10 medarbejdere, programmører, webdesignere, konsulenter etc. VM gik i 2009 online med én ny hjemmeside hver uge året rundt. I 2009 kåret til gazellevirksomhed af dagbladet Børsen. Boy Boysen sidder i bestyrelsen for Skjern Håndbold A/S samt et mindre antal virksomhedsbestyrelser. BB er aktivt medlem af erhvervsklubben Reds & Greens. 10 Partner Review 11/2010

11 Boysens brugbare: Lær elevatortalen. På 20 sekunder skal du kunne fortælle, hvad du kan, og hvad du har at sælge. Det er den tid, det tager at køre op med elevatoren. NAVNE I NOTER TILTRÆDELSE 1. marts 2010 Kirsten Loftager Andersen, Silkeborg, sekretær Svend Erik Møller Nielsen Jubilæum 1. maj 2010 Svend Erik Møller Nielsen, Silkeborg, 25 års jubilæum René Glud Lavrsen Stefan Clausen Andersens anvendelige: Engager dig lokalt. Især hvis du er i et liberalt erhverv eller håndværker. Kan flere i virksomheden netværke, så del det mellem jer. Jo flere, jo bedre. Cand.merc.aud. eksamen 29. januar 2010 René Glud Lavrsen, Ikast 12. februar 2010 Stefan Clausen, Ikast Udlærte 7. januar 2010 Martin Steffen Christensen, Ikast 31. januar 2010 Laila Riskjær Hansen, Silkeborg Boy Boysen, Direktør Vestjysk Marketing og T.h. Søren H. Andersen, Partner Revision Ringkøbing Partner Review 11/

Få sunde medarbejdere, mere produktive hjerner. og optimer på virksomhedens bundlinie.

Få sunde medarbejdere, mere produktive hjerner. og optimer på virksomhedens bundlinie. Få sunde medarbejdere, mere produktive hjerner og optimer på virksomhedens bundlinie. Hvorfor investere I SUNDHED DET ER VELDOKUMENTERET, at virksomheder, der aktivt tør satse på sundhedsfremmende tiltag,

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk 7 enkle råd - til at få det bedre Henriette Hagild.dk 1 Henriette Hagild 7 enkle råd - til at få det bedre Saxo Publish 2 7 enkle råd til at få det bedre 5 7 gode råd 7 enkle råd 7 Livshjulet 9 1. Du er

Læs mere

Mind Your Own Business Prisen

Mind Your Own Business Prisen Icebreakers Denne pris går til en virksomhed, som dommerkomiteen særligt ønsker at rose for dens måde at organisere sig på og for virksomhedens fokus på medarbejderudvikling. Virksomheden har etableret

Læs mere

Skjern Håndbold Navn Bord nr.

Skjern Håndbold Navn Bord nr. Skjern Håndbold Navn Bord nr. Skjern Bank - Carsten Jensen Bord 1 Eksklusive Skjern Bank - Carsten Jensen Bord 1 Eksklusive Ørskov Gruppen A/S Bord 1 Eksklusive Ørskov Gruppen A/S Bord 1 Eksklusive ABC

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

MÅLØV BK HERSTEDØSTER IC

MÅLØV BK HERSTEDØSTER IC Serie 2, Pulje 2 MÅLØV BK HERSTEDØSTER IC 26. september 2015 kl. 14.00 Dagens kampsponsor: Han kom, han så, han sejrede! Som jeg lovede i sidste kampprogram, så var der en god nyhed under opsejling. Her

Læs mere

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne?

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne? Hvor aktiv var du inden du blev syg? Før jeg fik konstateret brystkræft trænede jeg ca. fire gange om ugen. På daværende tidspunkt, bestod min træning af to gange løbetræning, to gange yoga og noget styrketræning

Læs mere

Idékatalog til Kollegaens Dag 2011

Idékatalog til Kollegaens Dag 2011 Idékatalog til Kollegaens Dag 2011 Hvordan kan I fejre Kollegaens Dag? Alle kan være med til at fejre Kollegaens Dag det kræver ikke andet end lysten til at gøre noget positivt for og med sine kollegaer.

Læs mere

recepten på motivation

recepten på motivation BS& recepten på motivation Alle - også BS - har kun fået én krop udleveret til hele livet, og den skal der passes på. Det gøres bedst ved bl.a. at lade motivationen drive én. BS Christiansen giver sin

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Projekttitel: Trivsel og Sundhed på arbejdspladsen Baggrund for projektet: Bilernes hus ønsker at have fokus på medarbejdernes trivsel. Det er et vigtigt parameter

Læs mere

Hvordan håndteres. den svære samtale. i mindre virksomheder?

Hvordan håndteres. den svære samtale. i mindre virksomheder? Hvordan håndteres den svære samtale i mindre virksomheder? 1. Den svære samtale 2. Forberedelse til samtalen 3. Afholdelse af selve samtalen 4. Skabelon til afholdelse af samtalen 5. Opfølgning på samtalen

Læs mere

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har'

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' 21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' Pernille Lærke Andersen fortæller om den dag, hun faldt om med en blodprop, og hele livet forandrede sig Af Karen Albertsen, 01. december

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Stress på arbejdspladsen et modefænomen eller hvad?

Stress på arbejdspladsen et modefænomen eller hvad? FAGLIGT HJØRNE Interview v/faglig sekretær Ingelise Rangstrup Stress på arbejdspladsen et modefænomen eller hvad? Hvis du føler dig stresset i din hverdag, så deler du vilkår med rigtig mange andre mennesker,

Læs mere

AXA Powers motionsaktiviteter

AXA Powers motionsaktiviteter AXA Powers motionsaktiviteter AM:2011 8. november, 2011 Nyborg Strand 8.-10. June 2009 Motion på arbejdspladsen, den korte version Faktum Alle er enige om, at 30 minutters motion om dagen er sundt Synspunkt

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Vædderen: På hovedet. Retvendt. på hovedet. Omgiv dig med et smaragdgrønt lys, og lad universet heale dig. Du er mere følsom end man umiddelbar tror ved første

Læs mere

Det handler om ildsjæle

Det handler om ildsjæle Det handler om ildsjæle Talentudvikling, Holdsport & Erhvervsnetværk Et sponsorat skal være et dynamisk samarbejde til glæde og gavn for begge parter derfor er vores sponsorer ikke bare sponsorer men samarbejdspartnere

Læs mere

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 Spørgsmål: Hvorfor er din krop (form, vægt, udseende, almen sundhed

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

Messehåndbogen Gode tips & ideér til en succesfuld messe.

Messehåndbogen Gode tips & ideér til en succesfuld messe. Messehåndbogen Gode tips & ideér til en succesfuld messe. Ofte ses der desværre flere kedelige tendenser når firmaet drager på messetur. Det kan være, at I simpelthen har så mange produkter at vise frem,

Læs mere

Præsentation. www.firmaovertagelse.socialfonden.net www.detail-innovation.socialfonden.net

Præsentation. www.firmaovertagelse.socialfonden.net www.detail-innovation.socialfonden.net Præsentation Niels Jørgen Sørensen www.firmaovertagelse.socialfonden.net www.detail-innovation.socialfonden.net Program for 13. februar 2007 i Bodø Projekt FIRMAOVERTAGELSE 1. Baggrund 2. Projektplan 3.

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

FC Vestsjælland. Erfarent trænerteam. Superligafodbold i Vestsjælland 2012/2013

FC Vestsjælland. Erfarent trænerteam. Superligafodbold i Vestsjælland 2012/2013 2012/2013 FC Vestsjælland FC Vestsjælland blev i 2008 etableret som en professionel overbygning af fodboldafdelingen i Slagelse Boldklub og Idrætsforening - også kaldet SBI. Superligafodbold i Vestsjælland

Læs mere

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling EPI-center Danmark er et dynamisk og udviklende branchekontorfællesskab for iværksætter- og mikrovirksomheder, der arbejder inden for online salg og markedsføring. Vores kontorfællesskab strækker sig over

Læs mere

KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN

KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN Hanna og Torben Birkmose Jakobsen har fulgt nogle af de første danske kurser i PREP for at styrke deres parforhold og samliv. - Vi ville gerne investere tid og kræfter

Læs mere

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Koldings nye flagskib Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Kvindefodbolden i rivende udvikling Danmark har altid været med fremme i kvindefodboldens historie, og vi er fortsat med helt i toppen.

Læs mere

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet 15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet Pengene eller livet det er det, det handler om i dag. Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene

Læs mere

Sundhed og forebyggelse. Privat Service Branchemøde del I TR-Forum 2013

Sundhed og forebyggelse. Privat Service Branchemøde del I TR-Forum 2013 Sundhed og forebyggelse Privat Service Branchemøde del I TR-Forum 2013 Dagsorden Helle Gullacksen, PensionDanmark: Status på PensionDanmarks sundhedsindsats Peter Hamborg Faarbæk, 3F: 3F s sundhedsprojekt

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

INSPIRATION TIL INVITATION

INSPIRATION TIL INVITATION INSPIRATION TIL INVITATION Når vi inviterer andre til at se på produkter / forretningsmulighed, er det afgørende, at de mærker du blot ønsker at VISE dem, hvad du personligt brænder for. Vores opgave er

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

ORDINÆR GENEREALFORSAMLING NORS BOLDKLUB 28. februar 2014

ORDINÆR GENEREALFORSAMLING NORS BOLDKLUB 28. februar 2014 ORDINÆR GENEREALFORSAMLING NORS BOLDKLUB 28. februar 2014 Til den ordinære genrealforsamling var mødt 19 personer incl hovedbestyrelsen undtagen Karen Nielsen, som havde meldt afbud. Derudover deltog repræsentanter

Læs mere

Visionær projektudvikling af ejendomme

Visionær projektudvikling af ejendomme Visionær projektudvikling af ejendomme 2 Innovater er en know-how baseret virksomhed, som beskæftiger sig med projektudvikling af ejendomme samt udlejning og salg af erhvervs-, bolig og detailprojekter

Læs mere

Kultur og adfærd Skab tillid til virksomhedens største aktiv

Kultur og adfærd Skab tillid til virksomhedens største aktiv www.pwc.dk Kultur og adfærd Skab tillid til virksomhedens største aktiv Medarbejderne er virksomhedens største aktiv og udgør samtidig dens største, potentielle risiko. En virksomheds kultur er defineret

Læs mere

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske M a g a s i n e t f o r M e d a r b e j d e r n e s T r i v s e l, S u n d h e d o g V e l v æ r e ISSN: 1604-2875 Nr. 3 Marts 2007 Konsulent virksomheden Create You Indehavere Mika Heilmann og Charlotte

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Direktørens beretning 2015

Direktørens beretning 2015 Traditionelt set, så bruges en beretning oftest til at kigge tilbage på det forgangne år, og fremhæve de resultater der er opnået, men som formanden nævnte i sin beretning, så har udviklingen af en ny

Læs mere

Rådgivning. Grafisk hjælp. Print og offset. Efterbehandling. Pakning og forsendelse. Produktion i profil

Rådgivning. Grafisk hjælp. Print og offset. Efterbehandling. Pakning og forsendelse. Produktion i profil Rådgivning Grafisk hjælp Print og offset Efterbehandling Pakning og forsendelse Produktion i profil Hvidovre Kopi A/S Hvidovre Kopi A/S blev grundlagt i 1986. Startede som et traditionelt kopicenter. Er

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Guide: Sådan tackler du stress

Guide: Sådan tackler du stress Guide: Sådan tackler du stress Et nyt dansk forskningsprojekt viser, at den bedste stressbehandling er at bevare kontakten til arbejdet Af Trine Steengaard, 16. oktober 2012 03 Arbejd dig ud af stress

Læs mere

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG UGE 3: GUDS FOLK FORBEREDELSE Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Vores identitet som Guds familie. Gud valgte sit folk af ren og

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

Brøndbyernes IF-beretning 2013. Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling:

Brøndbyernes IF-beretning 2013. Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling: Brøndbyernes IF-beretning 2013 Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling: Jørn Sørensen Bente Fryland John Pedersen Arne Nielsen Rudolf Larsen Æret være deres minde.. Året 2013

Læs mere

SPONSORKONCEPT 2015/2016

SPONSORKONCEPT 2015/2016 SPONSORKONCEPT 2015/2016 At skabe et lokalt samlingspunkt for erhvervslivet med udgangspunkt i herreelitefodbold. Rishøj Boldklub vil brande Køge by og Køge kommune nationalt gennem sportslige resultater.

Læs mere

Kik på børnene - råd fra diætisten

Kik på børnene - råd fra diætisten Kik på børnene - råd fra diætisten Tynde børn må godt få en kakaomælk, men drenge, der tonser rundt, kan ikke klare sig med en halv kiwi til mellemmåltid Af Kim Haagen Andersen Hun har hjulpet 10 overvægtige

Læs mere

Sociale medier b2b. nye veje til salg

Sociale medier b2b. nye veje til salg Sociale medier b2b nye veje til salg 1 FORORD VELKOMMEN TIL ANALYSEN De sociale medier får stigende betydning for vores kommunikation og deling af viden. Det smitter af på erhvervslivet og skaber nye forretningsmuligheder.

Læs mere

Beretning 2010 FFD 2009.

Beretning 2010 FFD 2009. Beretning 2010 Den 74. tyvende beretning blev så min opgave at fremlægge efter mit første år som formand for en klub jeg kun kan være glad for at være medlem af. Det har været et fantastisk år selv om

Læs mere

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden Alma 82 år Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns Alma er ikke så god til at huske længere og hendes sygdom gør, at hun har svært ved at passe dagligdagens gøremål.

Læs mere

Mindfulness hos familierådgivningen i Ikast Brande kommune - 20 socialrådgivere og 5 HK - Hanne Nørskov er leder af Familierådgivningen. Indhold.

Mindfulness hos familierådgivningen i Ikast Brande kommune - 20 socialrådgivere og 5 HK - Hanne Nørskov er leder af Familierådgivningen. Indhold. Mindfulness hos familierådgivningen i Ikast Brande kommune - 20 socialrådgivere og 5 HK - Hanne Nørskov er leder af Familierådgivningen Indhold. 1. Indledning v. Hanne Nørskov 2. Målinger opsummeret 3.

Læs mere

DinnerdeLuxe. En virksomhedscase

DinnerdeLuxe. En virksomhedscase DinnerdeLuxe En virksomhedscase Indhold Introduktion til casen. 3 Om DinnerdeLuxe. 3 Vigtige partnerskaber. 4 Introduktion til casen DinnerdeLuxe Aps er en dansk virksomhed, og denne eksempelcase handler

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

Randers HH Business & EventClub. - et anderledes erhvervsnetværk!

Randers HH Business & EventClub. - et anderledes erhvervsnetværk! RANDERS HERRE HÅNDBOLD SOCIALT ANSVAR OG UDVIKLING GENNEM HÅNDBOLD Randers HH Business & EventClub - et anderledes erhvervsnetværk! Randers HH er byens elitesatsning på herresiden som alle håndboldklubberne

Læs mere

I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum.

I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum. TRE GODE GRUNDE I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum. Vi spurgte: Vi vil gerne høre, om du herunder i tråden vil nævne de tre

Læs mere

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi

Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Styrk virksomhedens arbejdsmiljø, salg og driftsøkonomi Skab værdi for din virksomhed med en arbejdsmiljøstrategi - med fokus på sunde og sikre medarbejdere. Det giver god økonomi Klare fordele ved at

Læs mere

TYPE 2-DIABETES FAKTA OG FOREBYGGELSE

TYPE 2-DIABETES FAKTA OG FOREBYGGELSE TYPE 2-DIABETES FAKTA OG FOREBYGGELSE Type 2-diabetes - en folkesygdom 200.000-300.000 danskere har type 2- diabetes. Derudover får 10.000-20.000 hvert år sygdommen, der også kaldes type 2-sukkersyge.

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

Næste generation rykker ind i Herning

Næste generation rykker ind i Herning Fagblad for den danske kontorartikelbranche Nr. 8, november/december 2010 Næste generation rykker ind i Herning w w w. k o n t o r p a p i r. d k Næste generation overtager KD Gruppen Hjernen bliver magelig

Læs mere

side 9 manden StilladsInformation nr. 107 - juni 2013 Alder: 50 Stilladser, Kbh. Start i branchen: 1988

side 9 manden StilladsInformation nr. 107 - juni 2013 Alder: 50 Stilladser, Kbh. Start i branchen: 1988 StilladsInformation nr. 107 - juni 2013 side 9 manden Navn: Lars Henriksen Bopæl: Humlebæk Alder: 50 Firma: Oldenborg Stilladser, Kbh. Start i branchen: 1988 Stilladsudd: ERFA 1 og 2, Faldsikring Tillidshverv:

Læs mere

UNDER UDARBEJDELSE. Net-opgaver: Facitliste

UNDER UDARBEJDELSE. Net-opgaver: Facitliste Net-opgaver: Facitliste Kapitel 1: Arbejde og uddannelse Ordforråd: Job og jobfunktioner Grammatik: Inversion Grammatik: Datid Grammatik: Possessive pronominer Udtale: R Billedserie: Josefs arbejde Kapitel

Læs mere

VORES NET ER KOMPLET!

VORES NET ER KOMPLET! D A N M A R K VORES NET ER KOMPLET! Med 18 veluddannede service- og salgspartnere i Danmark, er PALFINGER tæt på kunderne i hele landet. PALFINGER tilbyder således den bedste service, kvalitet og teknologi

Læs mere

FOREDRAG & KURSER ERIK ØSTENKJÆR. Dipl.Psych. MFCC. Viljen starter, hvor lysten holder op! SPORTS PSYCHOLOGY INSTITUTE

FOREDRAG & KURSER ERIK ØSTENKJÆR. Dipl.Psych. MFCC. Viljen starter, hvor lysten holder op! SPORTS PSYCHOLOGY INSTITUTE FOREDRAG & KURSER ERIK ØSTENKJÆR Dipl.Psych. MFCC Viljen starter, hvor lysten holder op! HVEM ER? ERIK ØSTENKJÆR Dipl.Psych. MFCC Erik Østenkjær, Dipl.Psych. MFCC, har været coach og sparringspartner for

Læs mere

Mentor eller certificeret coaching

Mentor eller certificeret coaching Mentor eller certificeret coaching Præsentationens indhold: Indledning Hvad er coaching? Fordele? Udbytte? Hvem kan have glæde af coaching? Hvordan kommer vi i gang? Uddrag af reference 1 2 3 4 5 6 7 8

Læs mere

Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset

Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset Michael Rohde var stødt på vej op ad karrierestigen, inden han valgte at ændre kurs. I dag hjælper han andre mennesker med at leve et bedre liv i pagt med deres

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Ung og Sund til unge og deres forældre

Ung og Sund til unge og deres forældre Ung og Sund til unge og deres forældre Idræt Mad Trivsel Velvære Rusmidler Skole Vægt Sundhedsvaner og trivsel blandt 7. - 10. klasse Kære unge, forældre og lærere SUNDHEDSPROFIL Vejen Kommune Rådhuspassagen

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

Stresscoaching. Den hurtigste og mest effektive metode til et liv uden stress. Specialist i stresscoaching, stressbehandling og stresshåndtering

Stresscoaching. Den hurtigste og mest effektive metode til et liv uden stress. Specialist i stresscoaching, stressbehandling og stresshåndtering Stresscoaching Forebyg Stress Stress Coaching Team Den hurtigste og mest effektive metode til et liv uden stress Specialist i stresscoaching, stressbehandling og stresshåndtering Mange tror, at stress

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

Alletiders bedste RIF-hold.

Alletiders bedste RIF-hold. Alletiders bedste RIF-hold. Ser man tilbage på de bedste fodboldspillere i RIF s historie, springer 2 ting umiddelbart i øjnene. De fleste af spillerne har spillet på 1. holdet i de 2 perioder, hvor man

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Varig og bæredygtig vækst i gartneriklyngen. Det er formålet med Den Grønne Vækstklynge. Projekt igangsat af Udvikling Odense og Dansk Gartneri, og bakkes op af en

Læs mere

STRESS 1 DRÅBE KAN VÆRE NOK TIL AT DIT GLAS FLYDER OVER

STRESS 1 DRÅBE KAN VÆRE NOK TIL AT DIT GLAS FLYDER OVER STRESS Stress er blevet et stort problem for os og for vores trivsel i hverdagen. Stressforeningen i Danmark melder, at der hver dag er 35.000 danskere, der er sygemeldt pga. stress, og at ca. 430.000

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

Tal med patienten. Regionshuset Viborg. Koncern Kommunikation

Tal med patienten. Regionshuset Viborg. Koncern Kommunikation 7 Tal med patienten Regionshuset Viborg Koncern Kommunikation Indhold Forord... 3 Hvorfor er kommunikation vigtig?... 4 Målet med samtalen... 5 Hvordan er samtalen bygget op?... 6 Samtalens redskaber...

Læs mere

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat Vi engagerer os mere Revision Rådgivning Skat Altid til rådighed... Jesper Christensen, Revisor Vi er med hele vejen Gennem en virksomheds livsforløb er der behov for assistance og rådgivning på en række

Læs mere

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET Kompashuset ApS, Klavs Nebs Vej 25, 2830 Virum Tlf 45 83 92 83, ka@kompashuset.dk, www.kompashuset.dk JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET En fortælling om at arbejde med ældrepleje Af Kirstine

Læs mere

Forebyg stress af Bjarne Toftegård

Forebyg stress af Bjarne Toftegård Forebyg stress af Bjarne Toftegård Hej, jeg hedder Bjarne Toftegård. Jeg hjælper mennesker med at forebygge stress, så de får et bedre arbejdsliv, et bedre familieliv og et bedre helbred. At forebygge

Læs mere

afslører alt derfor træner jeg ungdomsholdet

afslører alt derfor træner jeg ungdomsholdet lland: FrivilligCenter Lo r dig! Der er brug fo Bliv Frivillig Make A Wish ønskefonden får drømmene til at gå i opfyldelse! Thomas fra VELO Poul fortæller: Jeg gør det for min egen skyld Sådan hjælper

Læs mere

DEPRESSION FAKTA OG FOREBYGGELSE

DEPRESSION FAKTA OG FOREBYGGELSE DEPRESSION FAKTA OG FOREBYGGELSE Depression - en folkesygdom 200.000 danskere har en depression, og omkring halvdelen af dem kommer aldrig til lægen. Mange, der går til læge, fortæller ikke, at de føler

Læs mere

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Dagsorden for bestyrelses møder i Fredericia f.f. 1 Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2 Nyt fra

Læs mere

KAPITEL 1 AKUT-HJÆLP TIL EN FYRET

KAPITEL 1 AKUT-HJÆLP TIL EN FYRET KAPITEL 1 AKUT-HJÆLP TIL EN FYRET Knap hver anden arbejdssøgende føler, at det i mere eller mindre grad er deres egen skyld, at de ikke har et arbejde. Hvorfor mig? Var jeg for dyr, for besværlig, for

Læs mere

Attraktive og effektive

Attraktive og effektive Attraktive og effektive arbejdspladser ATTRAKTIVE OG EFFEKTIVE ARBEJDSPLADSER SIDE 1:6 Sæt arbejdspladsens sociale kapital på dagsordenen og opnå bedre resultater. Når I oplever en sammenhæng i det I gør,

Læs mere

Region Midtjyllands folkesundhedsundersøgelse: Hvordan har du det? 2010

Region Midtjyllands folkesundhedsundersøgelse: Hvordan har du det? 2010 Region Midtjyllands folkesundhedsundersøgelse: Hvordan har du det? 2010 Hvordan har du det? 2010 er en spørgeskemaundersøgelse af borgernes sundhed, sygelighed og trivsel. I kraft af en stikprøvens størrelse

Læs mere

Virksomhedskultur og værdier. Hvad er resultatet af god ledelse?.og af dårlig?

Virksomhedskultur og værdier. Hvad er resultatet af god ledelse?.og af dårlig? Virksomhedskultur og værdier Hvad er resultatet af god ledelse?.og af dårlig? Ledernes Hovedorganisation August 4 Indledning Meget moderne ledelsesteori beskæftiger sig med udvikling af forskellige ledelsesformer,

Læs mere

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Torsdag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Marianne, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Morten, Pia 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

unge og fodbold Kolde kendsgerninger om

unge og fodbold Kolde kendsgerninger om Kolde kendsgerninger om unge og fodbold Her kan du finde hurtige genveje til den store mængde af dokumentation om unges bevæggrunde for at til og fravælge fodbold og idræt i det hele taget. Tekst: Mads

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

Brugerkonferencen Lev dit liv Fredag 4. oktober og lørdag 5. oktober 2013 INVITATION

Brugerkonferencen Lev dit liv Fredag 4. oktober og lørdag 5. oktober 2013 INVITATION INVITATION Kom og få nogle hyggelige og inspirerende dage på årets brugerkonference. I år foregår den på Sjælland og byder på foredrag og syv forskellige workshop i dejlige omgivelser. Vi håber, at det

Læs mere

Forberedelse. Gennemføring. Succes.

Forberedelse. Gennemføring. Succes. Forberedelse. Gennemføring. Succes. Kelly Services Interviewguide til kandidater Hos Kelly Services er vi dedikerede til at udarbejde værktøjer og stille disse til rådighed således, at du kan optimere

Læs mere