MASTER I INDUSTRIEL ARKITEKTUR 2007/2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MASTER I INDUSTRIEL ARKITEKTUR 2007/2008"

Transkript

1 Det Kongelige Danske Kunstakademi Kunstakademiets Arkitektskole Philip de Langes Allé 10 DK-1435 København K Danmark Tlf Fax TBJ/AB/JRG /J.nr.: 3.34 Institut for Teknologi Center for Industriel Arkitektur mia@karch.dk Tlf: / MASTER I INDUSTRIEL ARKITEKTUR 2007/2008 Master i Industriel Arkitektur - MIA - er en tværfaglig forskningsbaseret videreuddannelse med fokus på produktdesign og nyindustrialisering i arkitekturen. Uddannelsen er udviklet på Kunstakademiets Arkitektskole, i regi af CINARK - Center for Industriel Arkitektur. Uddannelsen er beskrevet i tæt dialog med virksomhedsledere fra byggeriet samt på baggrund af en række interviews blandt potentielle brugere. Uddannelsens form og faglige indhold er vurderet og godkendt af Kulturministeriet. MIA-uddannelsen er et tilbud til ansatte i byggeriet der med forskellig baggrund og optik har innovation og produktudvikling tæt inde på livet, og som ønsker at få styrket og perspektiveret deres faglighed i lyset af arkitekturens stigende systemorientering. Komponentdesign er ikke længere en isoleret størrelse, men indgår i værdikæder der involverer flere lag af byggebranchen end tidligere. Udvikling af nye bygningskomponenter der indgår som led i større del- eller helhedsløsninger, eller som elementer i såkaldte systemleverancer, har derfor en stærkt stigende efterspørgsel inden for byggeriet i disse år. Som følge heraf bliver en større helhedstænkning i organisation og produktion en nødvendighed i fremtiden. Byggeriets produktudviklere skal samtidig være klædt på til at levere løsninger der taler til et marked med langt mere differentierede og omskiftelige behov end tidligere. Formgivernes rolle i den industrielle byggeproces synes derved at blive stadig mere central, idet der vil være en stødt stigende efterspørgsel på helhedsløsninger med fleksibelt udfaldsrum. Denne globalt virkende tendens stiller dansk arkitektur og design over for store udfordringer i fremtiden. Hensigten med MIA-uddannelsen er, at imødekomme disse udfordringer igennem en bredt anlagt uddannelse, der skal bidrage til at fremme et bæredygtigt helhedssyn i dansk arkitektur og styrke byggeriets internationale gennemslagskraft.

2 Side 2 af 7 Adgangskrav uddannelsens målgruppe MIA-uddannelsen henvender sig til en bred deltagerkreds der ud fra forskellige perspektiver har berøring med produktudvikling i byggeriet. Derved sigter uddannelsen imod at blive en tværfaglig læringsbase og en netværksfremmende brobygger imellem byggeriets parter. Optagelse på uddannelsen kræver minimum tre års erhvervserfaring efter endt lang eller mellemlang videregående uddannelse som for eksempel ingeniør, bygningskonstruktør, arkitekt, designer, humanist, planlægger, økonom eller andet med tilknytning til byggeriet. Udvælgelsen af kandidaterne sker på baggrund af en vurdering af uddannelsens og erhvervserfaringens relevans samt under hensyntagen til at skabe en tværfaglig og dynamisk holdsammensætning. Deltagerens udbytte virksomhedens gevinst MIA er en kompetencegivende videreuddannelse, hvis vigtigste formål er at: styrke deltagerens viden om det industrialiserede byggeris organisations- og produktionsvilkår, med særlig vægt på udvikling af bygningskomponenter på alle arkitekturens skalatrin. gøre deltageren i stand til at følge og lede integrerede designprocesser fra idéudvikling til produktion, slutprodukt og afsætning. give deltageren grundig indsigt i hjemlige og internationale markedsmekanismer og deraf afledte innovationsstrategier for komponent- og systemudvikling. gøre deltageren til en handlestærk integrator og grænsebryder, der kan operere i områderne mellem rådgivere, producenter og udførende. preparere deltageren til at indgå aktivt i tværfaglige innovationsteams og til at initiere progressive netværker på tværs af byggeriets særinteresser. kvalificere deltageren til at spænde bredere, til at reflektere over egen faglighed og til at bevæge sig fra specialistrollen til mere generelle tværfaglige kompetencer. Undervisningens form Undervisningen vil fortrinsvis foregå på Kunstakademiets Arkitektskole, som udbyder, administrerer og vedligeholder uddannelsen i fagligt regi af Center for Industriel Arkitektur. Der kan forventes gennemsnitlig 8-12 undervisningsdage pr. semester, fordelt på 4-5 internater der typisk spænder over to hele hverdage. Undervisningen er teambaseret og vil have form af lærende workshops, i et vekselspil mellem undervisernes og deltagernes videnskapital. Imellem internaterne arbejdes der individuelt og gruppevis med teori og casebaserede studier, bakket op af web-baseret vejledning og dialog. Den casebaserede studieform skal sikre et vedvarende praksisnært fokus samt at det indlærte løbende implementeres i virksomheden.

3 Side 3 af 7 Højtkvalificerede undervisere Undervisningen vil varetages af højt kvalificerede vidensformidlere og konsulenter fra ind- og udland med forskningsmæssig og praktisk baggrund i og uden for byggeriet. Fokus vil være rettet imod markeds- og innovationsstrategier inden for produkt- og systemudvikling, herunder nye produktionsformer, nye materialetyper og anvendelsesformer samt optimerede organisations- og samarbejdsformer, procesledelse, økonomistyring, teknologistyring mv. Der trækkes på undervisere fra bl.a. Copenhagen Business School, Roskilde Universitets Center, Danmarks Pædagogiske Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Teknologisk Institut, Arkitektskolen i Aarhus og Kunstakademiets Arkitektskole. Semestrenes indhold og struktur Uddannelsen er bygget op over fire semestre med varierende indhold. De tre første semestre bliver organiseret under tre overordnede temaer, der fra et markeds- og innovationsperspektiv bevæger sig gradvis over i proces, samarbejde, organisation, teknologi og produktion. Hvert semester består af to undervisningsmoduler efterfulgt af et opgaveskrivningsmodul. Undervisningsmodulerne vil være af ca. 7 ugers varighed, begyndede med et todages internat der gentages fire uger inde i forløbet. Hvert undervisningsmodul indeholder en teoretisk del og en praktisk del. Semesteropgaven reflekterer teori og praksis i forhold til den studerendes erhvervsarbejde og giver akademisk træning til skrivning af masterafhandlingen. På uddannelsens fjerde og sidste semester skrives den afsluttende masterafhandling på baggrund af den akkumulerede viden. Den modulbaserede undervisning vil efter behov blive suppleret af kurser i mere generelle færdigheder, så som læseteknik, skrive- og rapportteknik mv. Dertil vil deltagerne jævnligt få tilbudt forelæsninger i almen arkitekturteori og historie. Til uddannelsen knyttes en fast faglig koordinator der skal sikre kontinuitet og faglig sammenhæng uddannelsen. Nedenstående semesterplan er et foreløbigt udtryk for uddannelsens indhold, udarbejdet på baggrund af de undervisere der indtil videre har truffet aftaler med. Der tages forbehold for programændringer undervejs.

4 Side 4 af 7 1. SEMESTER, 1. februar juni 2007: Marketing, innovation, filosofi Hovedindholdet af første semester vil kredse om markedsmekanismer, relateret til udvikling og afsætning af komponenter og byggesystemer lokalt og globalt. Markedsmodulerne suppleres med målinger af innovationsdygtighed i deltagernes egne virksomheder, teambaserede øvelser i basale innovationsstrategier samt undervisning i filosofiske tankeformer, afledt af temaerne industrialisering, marketing og innovation. Semestret tager afsæt i et introseminar, hvor holdet sammenrystes og uddannelsens faglige fokus uddybes og diskuteres. Den afsluttende semesteropgave tager afsæt i forholdet mellem innovation og marketing, knyttet an til konkrete cases i deltagernes virksomheder. Semesteropgaven løses individuelt eller i teams uge mandag tirsdag onsdag torsdag fredag week end M o d u l 1. 1 M o d u l 1. 2 feb mar apr maj jun 5 Intro- seminar 6 Læsekursus Læsekursus 7 15.feb/1.1a 16.feb/1.1b mar/1.1b 16mar/1.1b Påskeferie apr/1.2a 13.apr/1.2b maj/1.2a 11.maj/ b Sem.opgave Sem.opg.afl. 26 Semopg.tilb februar: Introseminar februar: Læsekursus - Hurtig og Effektiv Læsning Undervisere: Uddannelseshuset. 15.2/15.3: Modul 1.1a: Relationel marketing Undervisere: Lars Mikkelsen, cand. merc., MBA, (CBS). Thomas Ritter, cand. merc., p.hd., professor, (CBS). 16.2/16.3: Modul 1.1b: Byggeriets marketing/innovationsmåling Undervisere: Jens Erik Gram, arkitekt, konsulent (ArkiGram). Hans Christian Ralking, konsulent (HC Ralking). 12.4/10.5: Modul 1.2a: Innovation i praksis Underviser: Henrik Herlau, ingeniør, lektor, p.hd., (CBS). 13.4/11.5: Modul 1.2b: Filosofiske tankeformer Underviser: Steen Nepper Larsen, filosof, ekstern lektor, (RUC og CBS). Maj - juni: Semesteropgave, afleveres 22. juni 07, returneres 29. juni 07

5 Side 5 af 7 2. SEMESTER: 23. august januar 2008: Proces, organisation, samarbejde På andet semester rettes fokus mod projektledelse og samarbejsformer i byggeriet. Kurserne vil kredse om proceskvaliteter i byggeriets tidlige faser samt om kreativ mødekultur, relateret til innovation og produktudvikling. Der fokuseres på de processer og strategier der styrer produktets udvikling og produktion, perspektiveret af forskellige teoretiske positioner inden for procesledelsesteori. På semestrets anden del fokuseres på industrialisering og praktisk produktudvikling, relateret til tværfagligt samarbejde og strategisk partnerskaber. Den afsluttende semesteropgave baserer sig på et casestudie af en virksomhed eller et partnerskab, hvis proces- og udviklingsstrategier evalueres i forhold til produkternes brugerfleksibilitet samt deres økonomiske, kvalitative og æstetiske bæredygtighed. I forløbet indgår en studierejse til et internationalt brændpunkt for højt udviklet industrialiseret arkitektur. Studierejsen vil rumme virksomhedsbesøg og interviews til brug for det videre uddannelsesforløb uge mandag tirsdag onsdag torsdag fredag week end M o d u l 2. 1 M o d u l 2. 2 sep okt nov dec jan aug/2.1a 24.aug/2.1b Studierejse Studierejse Studierejse Studierejse Studierejse Stud rejse sep/2.1a 28.sep/2.1b Efterårsferie okt/2.2a 26.okt/2.2b nov/2.2a 23.nov/2.2b Sem.opgave Juleferie Semopg.afl. 4 Semopg.tilb. 23.8/27.9: Modul 2.1a: Procesdesign i byggeriet Underviser: Lene Dammand Lund, arkitekt, MBA, adm. direktør (SLA A/S) 24.8/28.9: Modul 2.1b: Samarbejde - Det lærende møde Underviser: Bl.a. Nina Tange, projektleder, (Learning Lab Denmark, DPU) september: Studierejse 25.10/22.11: Modul 2.2a: Strategisk produktudvikling Underviser: Jens Erik Gram, arkitekt, konsulent (ArkiGram) /23.11: Modul 2.2b: Fra industrialisering til Ny-industrialisering Undervisere og forelæsere endnu ikke udpeget December - januar: Semesteropgave, afleveres 18. januar 08, returneres 25. januar 08

6 Side 6 af 7 3. SEMESTER, 31. januar juni 2008 Produktion, teknologistyring, konfigurering Det tredje trin i uddannelsens temarække går tæt på produktudvikling i praksis. På baggrund af de hidtil opnåede viden om marketing, innovation og proceskvaliteter, retter deltagerne nu fokus mod et konkret produkt, der kan spænde lige fra mindre delkomponenter til komplette facade- eller apteringssystemer, så vidt muligt med berøring til egen virksomhed. Forløbet bakkes op af undervisning i nye materialetyper, produktionsforståelse, teknologistyring samt IT-baseret produktkonfigurering, formoptimering og 3Dmodelling. Det praktiske feltarbejde appellerer til at samarbejde i mindre, kompetencedelte grupper uge mandag tirsdag onsdag torsdag fredag week end 5 31.jan/3.1a 1.feb/3.1b feb/3.1a 29.feb/3.1b M o d u l 3. 1 M o d u l 3. 2 feb mar apr maj jun 12 Påskeferie mar/3.2a 28.mar/3.2b apr/3.2a 25.apr/3.2b Sem.opgave Semopg. afl 26 Semopg.tilb 31.1/28.2: Modul 3.1a: Nye materialer og produktionsformer Undervisere og forelæsere endnu ikke udpeget 1.2/29.2: Modul 3.1b: Facelift kontra produktudvikling Undervisere: Jens Erik Gram, arkitekt, (Arkigram). Mads Georg Jensen, cand. merc., virksomhedskonsulent. 27.3/24.4: Modul 3.2a: Produktudvikling i praksis Undervisere og forelæsere endnu ikke udpeget 28.3/25.4: Modul 3.2b: Teknologistyring, konfigurering og optimering Undervisere og forelæsere: Bl.a. Per Kortegaard, arkitekt maa, lektor. Karl Christiansen, arkitekt maa, lektor (begge Arkitektskolen i Aarhus). Maj-juni: Semesteropgave, afleveres 20. juni 08, returneres 27. juni 08

7 Side 7 af 7 4. SEMESTER, august 08 januar 08: Masterafhandling Den afsluttende masterafhandling kan kun udarbejdes på baggrund af gennemførsel og beståelse af de tre foregående semestre. Masterafhandlingen tager udgangspunkt i den viden der er akkumuleret gennem de foregående studier og opgaver og skal rumme en formuleret strategi for innovativ produktudvikling inden for egen eller beslægtet virksomhed. Arbejdet med masterafhandlingen indledes med en workshop hvor de enkelte afhandlinger programmeres og hvor der indgår undervisning i afhandlingsmetodik og skriveteknik. Undervejs i processen indgår tre opfølgningsmøder, hvor afhandlingens tekniske og faglige udfordringer diskuteres i plenum og i grupper. Arbejdet med masterafhandlingen følges af vejledere, udpeget individuelt efter den enkelte kandidats faglige fokusområde. Masterafhandlingen bedømmes med karakter af et hold af undervisere tilknyttet uddannelsen samt af en eksternt udpeget bedømmer. En bestået masterafhandling giver giver ret til at anvende titlen MIA - Master i Industriel Arkitektur/MIA - Master of Industrialised Architecture. Masterafhandlingen påbegyndes 21. august 2008 og afleveres 5. januar Afhandlingen forsvares og bedømmes i uge 5, Uddannelsens formelle niveau og varighed MIA - Master i Industriel Arkitektur ligger på linje med internationale standarder, kendt fra eksisterende MBA- og masterprogrammer. Uddannelsen er normeret til et års fuldtidsstudie fordelt over to år, svarende til 60 ECTS-point. Mindst 20 ECTS-point bedømmes af eksterne censorer. Et gennemført uddannelsesforløb giver ret til at anvende titlen Master i Industriel Arkitektur / Master of Industrialised Architecture. Evaluering Hvert af de tre første semestre afsluttes med en semesteropgave, der bedømmes med et godkendt eller et ikke godkendt af et panel bestående af interne og eksterne bedømmere. Bedømmelsen ledsages af en skriftlig evaluering. Et godkendt semester udløser 15 ECTS-point. Den afsluttende masterafhandling bedømmes med karakter efter individuelt mundtligt forsvar. Masterafhandlingen udløser 15 ECTS-point. Finansiering Master i Industriel Arkitektur er en betalingsuddannelse. Deltagerprisen for hele uddannelsen er fastsat til kr. Beløbet betales forud i rater og kan ikke refunderes hvis en deltager vælger at springe fra uddannelsen undervejs. Der må påregnes ekstra udgifter til bøger og studierejser, evt. transport og overnatninger. Ansøgningsfrist for optagelse på uddannelsen er 1. december Forbehold Da uddannelsen er under løbende udvikling tages der forbehold for programændringer undervejs. 18. august 2006, Center for Industriel Arkitektur, Kunstakademiets Arkitektskole 2006,

Master i Industriel Arkitektur

Master i Industriel Arkitektur MIA Master i Industriel Arkitektur En kompetencegivende videreuddannelse med fokus på markedsteori, procesledelse og teknologistyring i det industrielle byggeri INDHOLD MIA-uddannelsens formål Målgruppe,

Læs mere

Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA

Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA LEDERE DER ER KLAR TIL FREMTIDENS UDFORDRINGER SKABER FORUDSÆTNINGEN FOR VORES SUCCES Hos DESMI har vi sendt flere nøglemedarbejdere på MBA-uddannelsen på

Læs mere

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015 STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA Studiestart JANUAR 2015 LEDERE MED DE RETTE KOMPETENCER ER EN FORUDSÆTNING FOR VORES FORTSATTE SUCCES Jeg havde fornøjelsen af at sige tillykke til MBA-uddannelsens første dimittender

Læs mere

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Institut for Økonomi og Ledelse Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Master of Business Administration Telefon: 9940 8255 Email: mba@aaumba.dk september 2015 MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Aalborg Universitet udbyder

Læs mere

TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Skab værdi for dig selv og din virksomhed

TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Skab værdi for dig selv og din virksomhed TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET 2019 Skab værdi for dig selv og din virksomhed 2 MBA MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION AAU s MBA er direkte værdiskabende for virksomheden Aalborg Havn har haft stor glæde

Læs mere

Skab værdi for dig selv og din virksomhed TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET

Skab værdi for dig selv og din virksomhed TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET 2018 Skab værdi for dig selv og din virksomhed TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET 2 AAU EXECUTIVE / MBA Kompetente medarbejdere sikrer virksomhedens fremtidige indtjening En vigtig faktor for at sikre vores

Læs mere

TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Er du klar til fremtidens udfordringer?

TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Er du klar til fremtidens udfordringer? TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Er du klar til fremtidens udfordringer? KOMPETENCEUDVIKLING ER EN NATURLIG DEL AF VORES FORTSATTE SUCCES Nordjyske Bank har i de seneste år været igennem en større omstillingsproces,

Læs mere

Master i projekt- og innovationsledelse

Master i projekt- og innovationsledelse INNOVATIONSLEDELSE Master i projekt- og innovationsledelse Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 1 MPI folder.indd 1 09/01/2019 14.33 INNOVATIONSLEDELSE 2 MPI folder.indd

Læs mere

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Studiestart februar 2020 Skab værdi for dig selv og din virksomhed 2 MBA MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION AAU s MBA skaber værdi for vores forretning Hos Fibertex Nonwovens

Læs mere

MASTER I BYGHERRERÅDGIVNING OG VÆRDIDESIGN (MBV)

MASTER I BYGHERRERÅDGIVNING OG VÆRDIDESIGN (MBV) MBV tager afsæt i en kompleks forståelse af byggeriet, som har til formål at inspirere deltagerne til nye og mere eksplicitte måder at sikre projekters værdiskabelse. MASTER I BYGHERRERÅDGIVNING OG VÆRDIDESIGN

Læs mere

REALIZE YOUR POTENTIAL

REALIZE YOUR POTENTIAL REALIZE YOUR POTENTIAL Master in Management of Technology EXECUTIVE MBA at iscenesætte forandringer handler om at tegne billeder af nye helheder Master in Management of Technology 2-årig masteruddannelse

Læs mere

REALIZE YOUR POTENTIAL

REALIZE YOUR POTENTIAL REALIZE YOUR POTENTIAL Master in Management of Technology EXECUTIVE MBA at iscenesætte forandringer handler om at tegne billeder af nye helheder Master in Management of Technology 2-årig masteruddannelse

Læs mere

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING PRAKTISK UDDANNELSESFORLØB TIL UDVIKLING AF DIT PERSONLIGE LEDERSKAB, TEAMS OG ORGANISATIONER AUGUST 2018 - MAJ 2019 Uddannelsen til dig, der vil have træning

Læs mere

Studieordning for Adjunktuddannelsen

Studieordning for Adjunktuddannelsen Studieordning for Adjunktuddannelsen Adjunktuddannelsen udbydes af Dansk Center for Ingeniøruddannelse 1.0 Formål 1.1 Formål Formålene med Adjunktuddannelsen er, at adjunkten bliver bevidst om sit pædagogiske

Læs mere

Cand. scient. san.= sundhedsfaglig kandidatuddannelse Københavns Universitet

Cand. scient. san.= sundhedsfaglig kandidatuddannelse Københavns Universitet Enhedens navn Cand. scient. san.= sundhedsfaglig kandidatuddannelse Københavns Universitet Bente Appel Esbensen, Forskningsleder, ekstern lektor Glostrup Hospital, FORSEN Institut for Folkesundhedsvidenskab,

Læs mere

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE OVERORDNET FORMÅL MED UDDANNELSEN Danske Arkitektvirksomheder lancerer i samarbejde

Læs mere

Studieordning. Master of Business Administration (Commercial Banking) Aalborg Universitet 2012

Studieordning. Master of Business Administration (Commercial Banking) Aalborg Universitet 2012 Studieordning Master of Business Administration (Commercial Banking) Aalborg Universitet 2012 1. Bekendtgørelsesgrundlag Master of Business Administration (MBA), er tilrettelagt med udgangspunkt i Ministeriet

Læs mere

UNIVERSITETSPÆDAGOGISK NETVÆRK

UNIVERSITETSPÆDAGOGISK NETVÆRK Kursus i Universitetspædagogik for adjunkter Universitetspædagogisk netværk Torben K. Jensen Koordinator Dato: 31. oktober 2011 Side 1/5 Universitetspædagogisk Netværk, AU afholder også i foråret 2012

Læs mere

Master i offentlig kvalitet og ledelse. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet

Master i offentlig kvalitet og ledelse. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Master i offentlig kvalitet og ledelse Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 2 Øje for kvalitet og ledelse Det handler om at skabe, fastholde og udvikle kvalitet i

Læs mere

Master i Pædagogisk Ledelse. forskningsbaseret

Master i Pædagogisk Ledelse. forskningsbaseret Master i Pædagogisk Ledelse forskningsbaseret En moderne skole eller børnehave er en kompleks organisation, der stiller store krav til ledelse. Men al forskning peger på, at det, det drejer sig om, er

Læs mere

Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 Med ændring pr. 1. februar 2014

Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 Med ændring pr. 1. februar 2014 Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 Med ændring pr. 1. februar 2014 1. Bekendtgørelsesgrundlag Master of Business Administration (MBA), er tilrettelagt med udgangspunkt

Læs mere

STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001. med korrektioner 2007

STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001. med korrektioner 2007 STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001 med korrektioner 2007 Indhold 1. Bekendtgørelsesgrundlag...2 2. Studienævns- og fakultetstilhørsforhold...2 3. Adgangskrav og forudsætninger...2

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København

Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København Studieordning af Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens titulatur, formål og mål for

Læs mere

Master i Idræt og Velfærd 2019

Master i Idræt og Velfærd 2019 Master i Idræt og Velfærd 2019 Informationsmøde 30. april 2019 v/ studieleder Charlotte Svendler Nielsen csnielsen@nexs.ku.dk Dias 1 Program 17.00:Velkomst og generel information om uddannelsen v/ studieleder

Læs mere

HD PÅ CBS FOR DIG DER VIL MERE. Stine Gregersen, Daglig leder af HD1

HD PÅ CBS FOR DIG DER VIL MERE. Stine Gregersen, Daglig leder af HD1 HD PÅ CBS FOR DIG DER VIL MERE Stine Gregersen, Daglig leder af HD1 AGENDA 1. Hvad er en HD-uddannelse? 2. HD-uddannelsens opbygning 3. Adgangskrav 4. Fleksibel undervisning 5. Blended Learning 6. Priser

Læs mere

MASTER I DESIGN. Formål & kompetencer

MASTER I DESIGN. Formål & kompetencer MASTER I DESIGN STUDIEORDNING Denne studieordning udstedes i henhold til bekendtgørelse om diplom- og masteruddannelser på Kulturministeriets område nr. 1089 af 16.11.2005. Uddannelsen udbydes af Det Kongelige

Læs mere

Lean i Administration og service

Lean i Administration og service Lean i Administration og service Akademiuddannelse med certificering Forstå Lean Bliv klædt på som Lean forandringsagent At implementere Lean Vedvarende succes Udbytterig uddannelse med sideløbende forbedringsprojekt

Læs mere

5-årig læreruddannelse. Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau

5-årig læreruddannelse. Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau 5-årig læreruddannelse Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau Indledning Der er bred enighed om, at der er behov for at styrke lærernes kompetencer og vidensgrundlag markant. Kravene

Læs mere

BEK nr 1524 af 16/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. juni 2016

BEK nr 1524 af 16/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. juni 2016 BEK nr 1524 af 16/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen

Læs mere

Masterkurser i Friluftsliv

Masterkurser i Friluftsliv det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Masterkurser i Friluftsliv Forskningsbaseret efteruddannelse Derfor master Det er en naturlig, akademisk forlængelse af min hidtidige erfaring.

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN MASTER I SOFTWARE ENGINEERING itu.dk/master/software MASTER I SOFTWARE ENGINEERING Master i Software Engineering er til dig, som allerede er en erfaren software- og systemudvikler,

Læs mere

Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2016

Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2016 Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2016 Forår 2016 Beskrivelse af fagene: Business development Forandringsledelse Innovation og forretningsmodeludvikling Supply Chain Management MBA

Læs mere

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Ambitionen Det er MacMann Bergs vision at være dagsordensættende

Læs mere

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse 2 GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB Giv jeres medarbejdere et fagligt skub...... og klæd dem på til fremtidens udfordringer.

Læs mere

master i Læreprocesser uddannelse i fornyelse Studiestart forår 2015

master i Læreprocesser uddannelse i fornyelse Studiestart forår 2015 master i Læreprocesser uddannelse i fornyelse Studiestart forår 2015 Læring kræves i mange sammenhænge. Når arbejdspladser og medarbejdere skal omstille sig, når elever og studerende skal tilegne sig viden,

Læs mere

Innovation og entreprenørskab

Innovation og entreprenørskab Innovation og entreprenørskab Kursus til dig, der underviser på de gymnasiale uddannelser Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 2 Danske unge er kimen til iværksætteri

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk)

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk) Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk) Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE OVERORDNET FORMÅL MED UDDANNELSEN Danske Arkitektvirksomheder og CBS Executive udbyder

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN KANDIDAT I IT & BUSINESS (E-Business) ITU.dk/uddannelser IT & BUSINESS (CAND.IT I E-BUSINESS) Kunne du tænke dig at arbejde i krydsfeltet mellem it og forretningsudvikling?

Læs mere

Facilities Management Uddannelsen

Facilities Management Uddannelsen Uddannelse 13 dage DKK 65.999 Nr. 72184 P ekskl. moms Dato Sted 27-01-2020 Taastrup 31-08-2020 Taastrup 01-02-2021 Taastrup Gør som mere end 100 tidligere kursister og deltag på FM uddannelsen. Kom på

Læs mere

SEMESTERORIENTERING 6. SEMESTER. Praktik. VIA University College. Uddannelsen til professionsbachelor som bygningskonstruktør

SEMESTERORIENTERING 6. SEMESTER. Praktik. VIA University College. Uddannelsen til professionsbachelor som bygningskonstruktør VIA University College SEMESTERORIENTERING 6. SEMESTER Praktik Uddannelsen til professionsbachelor som bygningskonstruktør VIA University College Horsens, Holstebro, Aarhus Efteråret 2014 VIA University

Læs mere

UNIK OVERBYGNING TIL ARKITEKTUDDANNELSEN

UNIK OVERBYGNING TIL ARKITEKTUDDANNELSEN + UNIK OVERBYGNING TIL ARKITEKTUDDANNELSEN BAGGRUND Mens det i mange lande slet ikke er muligt at praktisere som arkitekt uden en praksisdokumentation, har Danmark ingen krav til formalisering af denne

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

Studieordning for masteruddannelsen i biblioteks- og informationsvidenskab Spor 2: Forskningsbibliotekarer, fagreferenter og dokumentalister mv.

Studieordning for masteruddannelsen i biblioteks- og informationsvidenskab Spor 2: Forskningsbibliotekarer, fagreferenter og dokumentalister mv. Studieordning for masteruddannelsen i biblioteks- og informationsvidenskab Spor 2: Forskningsbibliotekarer, fagreferenter og dokumentalister mv. Danmarks Biblioteksskole. 3. april 2003 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lederens retorik - troværdig og overbevisende kommunikation

Lederens retorik - troværdig og overbevisende kommunikation Lederens retorik - troværdig og overbevisende kommunikation Efter- og Videreuddannelse 2012/2013 Lederens retorik troværdig og overbevisende kommunikation Mange mennesker opfatter kommunikation som en

Læs mere

Master of Public Administration

Master of Public Administration Master of Public Administration mpa Viden, der skaber værdi Master of Public Administration Er du leder i den offentlige sektor, i en faglig eller frivillig organisation eller i en privat virksomhed med

Læs mere

Studieordning for Masteruddannelse i Arbejdsmarked og Personaleforhold (MAP) Master of Labour Market Regulation and Human Resource Management

Studieordning for Masteruddannelse i Arbejdsmarked og Personaleforhold (MAP) Master of Labour Market Regulation and Human Resource Management Studieordning for Masteruddannelse i Arbejdsmarked og Personaleforhold (MAP) Master of Labour Market Regulation and Human Resource Management ved Aalborg Universitet Gældende fra den 1.9.2006 med korrektioner

Læs mere

1. semester, kandidatuddannelsen i Politik og Administration ved Aalborg Universitet

1. semester, kandidatuddannelsen i Politik og Administration ved Aalborg Universitet , kandidatuddannelsen i Politik og Administration ved Aalborg Universitet Oplysninger om semesteret Skole: Skolen for Statskundskab Studienævn: Studienævnet for Politik & Administration og Samfundsfag

Læs mere

Studieordning for Bacheloruddannelsen i billedkunst (BFA) ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne

Studieordning for Bacheloruddannelsen i billedkunst (BFA) ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne Studieordning for Bacheloruddannelsen i billedkunst (BFA) ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne Indhold Studieordning for Bacheloruddannelsen i billedkunst (BFA) ved Det Kongelige

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2009

NYHEDSBREV OKTOBER 2009 ERHVERVSØKONOMISK INSTITUT HANDELSHØJSKOLEN AARHUS UNIVERSITET DSBR NYHE NYHEDSBREV OKTOBER 2009 Emnerne i dette nyhedsbrev er: - Optagelsestal - Ny struktur for HD 2. dels specialer - Certifikat projekt

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i Idræt

Studieordning for bacheloruddannelsen i Idræt Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Studienævnet for Sundhed, Teknologi og Idræt Studieordning for bacheloruddannelsen i Idræt Aalborg Universitet 2013 Dispensation januar 2015 Uddannelsen udbydes i Aalborg

Læs mere

Studieordning for Kandidatuddannelsen i informationsteknologi. It, Kommunikation og Organisation. cand.it. ITKO

Studieordning for Kandidatuddannelsen i informationsteknologi. It, Kommunikation og Organisation. cand.it. ITKO Opdateret 8. januar 2010 Studieordning for Kandidatuddannelsen i informationsteknologi It, Kommunikation og Organisation cand.it. ITKO Handelshøjskolen, Aarhus Universitet 4 Indholdsfortegnelse FORORD...

Læs mere

Forandringsledelse. På kurset arbejder du med: Succesfuld ledelse af forandringsprocesser. Hvem deltager?

Forandringsledelse. På kurset arbejder du med: Succesfuld ledelse af forandringsprocesser. Hvem deltager? Forandringsledelse Forandringsledelse Skab resultater gennem succesfulde forandringer Succesfuld ledelse af ser Reorganisering, besparelser og nye krav om optimering er hverdag for mange. Forandringer

Læs mere

Profilbeskrivelse for Business Controlling

Profilbeskrivelse for Business Controlling Profilbeskrivelse for Business Controlling Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi 1 af 10 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen for

Læs mere

Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering, 1. semester.

Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering, 1. semester. Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering,. Semesterbeskrivelse Oplysninger om semesteret Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning for Bacheloruddannelsen

Læs mere

Vejledning, dokumentation og samarbejde i forhold til børns sprog - styrket sprogvejledning i dagtilbud

Vejledning, dokumentation og samarbejde i forhold til børns sprog - styrket sprogvejledning i dagtilbud Vejledning, dokumentation og samarbejde i forhold til børns sprog - styrket sprogvejledning i dagtilbud Et fagligt valgmodul fra PD i Børns sprog Foråret 2019 1 Et diplomforløb for sprogvejledere med fokus

Læs mere

Ansøgning til kommunepuljen cirkulær økonomi, Region Midtjylland

Ansøgning til kommunepuljen cirkulær økonomi, Region Midtjylland Ansøgning til kommunepuljen cirkulær økonomi, Region Midtjylland Titel: Full Circle Island Samsø som levende laboratorium og udstillingsvindue for cirkulær økonomi (CØ). Vision: Samsø skal være det første

Læs mere

Det tværfaglige kulturprojekt i praksis

Det tværfaglige kulturprojekt i praksis Det tværfaglige kulturprojekt i praksis 02 Det tværfaglige kulturprojekt i praksis Målgruppe: Faglige medarbejdere i kulturforvaltninger og -institutioner Kultur inviteres i en kommunal sammenhæng stadig

Læs mere

Studieordning for SUPPLERINGSFAG I ETIK DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET

Studieordning for SUPPLERINGSFAG I ETIK DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET Studieordning for SUPPLERINGSFAG I ETIK DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET August 2005 Senest revideret marts 2007 Indhold Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5: Kapitel 6: Kapitel

Læs mere

Årsplan 2015-2016. Plan for aktiviteter. 17. aug. Mandag 18. aug. Tirsdag

Årsplan 2015-2016. Plan for aktiviteter. 17. aug. Mandag 18. aug. Tirsdag Årsplan 2015-2016 Sist redigert 04.06.15 Uke Dato Dag Aktivitet 17. aug. Mandag 18. aug. Tirsdag 34 19. aug. Onsdag 20. aug. Torsdag 21. aug. Fredag 22. aug. Lørdag 23. aug. Søndag Åpningsdag 24. aug.

Læs mere

12. Modulbeskrivelse

12. Modulbeskrivelse 12. Modulbeskrivelse Gældende pr. 1. september 2011 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Generelt... 3 2. Introduktion til modulet:... 3 3. Modulets fokusområde... 3 4. Fordeling af fag og

Læs mere

IT-UNIVERSITETet I KØBENHAVN. medier og design. itu.dk/bachelor

IT-UNIVERSITETet I KØBENHAVN. medier og design. itu.dk/bachelor IT-UNIVERSITETet I KØBENHAVN Bachelor i digitale medier og design itu.dk/bachelor Bliv bachelor i Digitale medier og design Interesserer du dig for digitale medier og kommunikation? Kunne du forestille

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: CINARK SÆTTER FOKUS

INDHOLDSFORTEGNELSE: CINARK SÆTTER FOKUS INDHOLDSFORTEGNELSE: CINARK SÆTTER FOKUS Denne publikation gengiver de oplæg og den debat, der udspandt sig på en række seminarer afholdt af CINARK i foråret 2005. En sammenfattende artikel trækker indledningsvist

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation Studieordning af 19. august 2015 Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens

Læs mere

Mannaz Projektlederuddannelse

Mannaz Projektlederuddannelse Mannaz Projektlederuddannelse - en praksisorienteret og virkelighedsnær uddannelse Værktøjer til at planlægge, lede og styre dine projekter Mannaz Projektlederuddannelse er Danmarks førende projektlederuddannelse.

Læs mere

CSR Master Class. CSR Master Class er et samarbejde mellem FIU, CBS og Konventum

CSR Master Class. CSR Master Class er et samarbejde mellem FIU, CBS og Konventum CSR Master Class CSR Master Class er et samarbejde mellem FIU, CBS og Konventum ANSVARLIGHED. STRATEGI. VÆKST Hvordan kan CSR skabe værdi for mit faglige arbejde? CSR omfatter virksomheders indflydelse

Læs mere

Lars Pryds. Pressens Uddannelsesfond Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Østerbro, den 18. juni 2013

Lars Pryds. Pressens Uddannelsesfond Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Østerbro, den 18. juni 2013 Pressens Uddannelsesfond Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K Østerbro, den 18. juni 2013 Afsluttende rapport for uddannelsesforløb på Master i Design. Jvf. bevillinger af 30. juni 2011, 12.4.2012

Læs mere

EFTERUDDANNELSE. MASTER i. gymnasiepædagogik. didaktik eller ledelse FORSKNINGSBASERET EFTERUDDANNELSE

EFTERUDDANNELSE. MASTER i. gymnasiepædagogik. didaktik eller ledelse FORSKNINGSBASERET EFTERUDDANNELSE EFTERUDDANNELSE MASTER i gymnasiepædagogik didaktik eller ledelse FORSKNINGSBASERET EFTERUDDANNELSE Fokus på de gymnasiale uddannelser Masteruddannelsen i gymnasiepædagogik er den første og eneste masteruddannelse,

Læs mere

Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 med ændringer 2014 og 2018

Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 med ændringer 2014 og 2018 Indholdsfortegnelse Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 med ændringer 2014 og 2018 1. Bekendtgørelsesgrundlag... 2 2. Studienævn og fakultet... 2 3. Optagelse... 2

Læs mere

Studie- og evalueringsplan for htx Studieretning: Teknologi, Design og Innovation Klasse: 2.C Periode:

Studie- og evalueringsplan for htx Studieretning: Teknologi, Design og Innovation Klasse: 2.C Periode: Studie- og evalueringsplan for htx Studieretning: Teknologi, Design og Innovation Klasse: 2.C Periode: 2016-2019 Ansvarlig for klassens studieplan: Nader Gry, ng@rybners.dk Obligatoriske fag Underviser

Læs mere

Kandidatuddannelse i journalistik

Kandidatuddannelse i journalistik Kandidatuddannelse i journalistik (Cand.public.) Bliv en skarpere journalist. Sammensæt din egen kandidatuddannelse i journalistik på heltid eller deltid. Få nye journalistiske og akademiske færdigheder

Læs mere

VELFÆRDS- TEKNOLOGI, KLINISK KVALITETS- UDVIKLING M.M. Sundhedsfaglig diplomuddannelse/kompetencegivende videreuddannelse

VELFÆRDS- TEKNOLOGI, KLINISK KVALITETS- UDVIKLING M.M. Sundhedsfaglig diplomuddannelse/kompetencegivende videreuddannelse VELFÆRDS- TEKNOLOGI, KLINISK KVALITETS- UDVIKLING M.M. Sundhedsfaglig diplomuddannelse/kompetencegivende videreuddannelse UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK EFTER- OG VIDERE- UDDANNELSE Februar 2014 University

Læs mere

Effektiv eksekvering og implementering af strategi

Effektiv eksekvering og implementering af strategi Strategisk Ledelse Effektiv eksekvering og implementering af strategi Store tanker bliver ikke til virkelighed af sig selv det kræver strategisk ledelse. Din succes som leder afhænger af, at du kan skabe

Læs mere

Modulansvarlig Elsebeth Korsgaard Sorensen (Dept. of Learning and Philosophy, Aalborg University)

Modulansvarlig Elsebeth Korsgaard Sorensen (Dept. of Learning and Philosophy, Aalborg University) Semesterbeskrivelse OID 4. semester. Semesterbeskrivelse Oplysninger om semesteret Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning for Bacheloruddannelsen i

Læs mere

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Udbydes i København, Odense og Aarhus 2 Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Rådgivning

Læs mere

Master i rehabilitering. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet

Master i rehabilitering. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Master i rehabilitering Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet MASTER I REHABILITERING Lad dit speciale gro Velkommen til Master i Rehabilitering - der giver kompetencer

Læs mere

Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget

Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget Akademiuddannelsen - Fagudbud Foråret 2014 Undervisning i dagtimerne: Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget Pris ledige Kommunikation & formidling Kommunikation i praksis 26.-27.03.,

Læs mere

Aarhus Universitet. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk

Aarhus Universitet. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk ACE Denmark Aarhus Universitet Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk Akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i teknologibaseret forretningsudvikling Kandidatuddannelsen

Læs mere

M A S T E R I M AT E M AT I K

M A S T E R I M AT E M AT I K MASTER I MATEMATIK 2-årig masteruddannelse evu.aau.dk Master i Matematik Matematik er de naturvidenskabelige og tekniske videnskabers sprog, ligesom matematik spiller en stor rolle i økonomi og samfundsvidenskaber

Læs mere

master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015

master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015 master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015 På LOOP arbejder vi med ledelse og konsultation ud fra psykologiske og læringsteoretiske perspektiver. Det er en humanistisk orienteret

Læs mere

STUDIEORDNING CAND.PHIL. OG CAND.MAG.

STUDIEORDNING CAND.PHIL. OG CAND.MAG. STUDIEORDNING FOR CAND.PHIL. OG CAND.MAG. I SAMFUNDSFAG VED AALBORG UNIVERSITET Gældende fra 1. september 1999 INDHOLDSFORTEGNELSE: Indledning... 3 1. Studienævns- og fakultetstilhørsforhold... 3 2. Adgangskrav

Læs mere

MARKETING & COMMUNICATION DESIGN FORÅR 2017

MARKETING & COMMUNICATION DESIGN FORÅR 2017 FAG/MODUL-INFORMATION MARKETING & COMMUNICATION DESIGN FORÅR 2017 UDDANNELSE: EA Designteknologi NIVEAU: Erhvervsakademiuddannelse svarende til niveau 5 i den danske kvalifikationsramme SEMESTER: 2. Semester

Læs mere

Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets ansøgning, akkrediteringsrapporten og en uddybende sagsbehandlingsrapport.

Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets ansøgning, akkrediteringsrapporten og en uddybende sagsbehandlingsrapport. Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i katastrofehåndtering ved Københavns Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

STUDIEORDNING for intern pædagogisk uddannelse: License to teach

STUDIEORDNING for intern pædagogisk uddannelse: License to teach STUDIEORDNING for intern pædagogisk uddannelse: License to teach 1. Indledning Nedenstående studieordning er udarbejdet af Pædagogisk Center, EA-Kolding, og fungerer således som intern kompetenceudvikling

Læs mere

Teamkoordinator-uddannelsen

Teamkoordinator-uddannelsen Teamkoordinator-uddannelsen De mange krav, den store kompleksitet og den accelererende udvikling, som opleves overalt i samfundet i dag, er også blevet en naturlig del af skolens virkelighed. For at navigere

Læs mere

Modul 4: Masterprojekt (15 ECTS)

Modul 4: Masterprojekt (15 ECTS) København, Forår 2015 Modul 4: Masterprojekt (15 ECTS) Master i socialpædagogik I masterprojektet arbejder den studerende med en selvvalgt problemstilling inden for de socialpædagogiske områder. Efter

Læs mere

Mannaz Projektlederuddannelse

Mannaz Projektlederuddannelse Mannaz Projektlederuddannelse - en praksisorienteret og virkelighedsnær uddannelse. 58.500 kr Varighed: 3 dage Næste ledige afholdelse: 16. - 18. jan. 2019 Mannaz - Hørsholm Værktøjer til at planlægge,

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I O R G A N I S A T I O N S A N T R O P O L O G I. September 2003

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I O R G A N I S A T I O N S A N T R O P O L O G I. September 2003 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I O R G A N I S A T I O N S A N T R O P O L O G I September 2003 Senest revideret august 2007 1-årig suppleringsuddannelse

Læs mere

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Udbydes i København, Odense og Aarhus 2 Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Rådgivning

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og interaktive teknologier

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og interaktive teknologier Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og interaktive teknologier Studieordning af Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens titulatur,

Læs mere

Inden for en ramme, der til enhver tid afspejler tendenser og udviklinger, i såvel den aktuelle som den fremtidige psykiatriske sygepleje.

Inden for en ramme, der til enhver tid afspejler tendenser og udviklinger, i såvel den aktuelle som den fremtidige psykiatriske sygepleje. Specialuddannelsen i psykiatrisk sygepleje én uddannelse på landsplan. Specialuddannelsen i Psykiatrisk Sygepleje udbydes regionalt, og der er på tværs af de fire uddannelsesregioner et tæt samarbejde,

Læs mere

Din ambition. Samfundets fremtid.

Din ambition. Samfundets fremtid. Din ambition. Samfundets fremtid. Internationalt topakkrediteret. Den eneste i Danmark. MASTER OF PUBLIC ADMINISTRATION Er du leder i den offentlige sektor, i en faglig eller frivillig organisation eller

Læs mere

Facilities Management Uddannelsen

Facilities Management Uddannelsen Uddannelse 13 dage DKK 65.999 Nr. 72184 P ekskl. moms Dato Sted 21-01-2019 Korsør 19-08-2019 Taastrup Gør som mere end 100 tidligere kursister og deltag på FM uddannelsen. Kom på et unikt og intensivt

Læs mere

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING på Syddansk Universitet GRAFISK DESIGN: PRINT & SIGN, SDU 1 Kandidatuddannelse i Folkesundhedsvidenskab med specialisering

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN DIPLOM I IT NY VIDEN - NYE KOMPETENCER itu.dk/diplom NYE KOMPETENCER PÅ DELTID Diplomuddannelsen på IT-Universitet er til dig, som gerne vil tage en kompetencegivende akademisk

Læs mere

MIL valgmodul Forrår 2019: Digital produktion og didaktiske designere

MIL valgmodul Forrår 2019: Digital produktion og didaktiske designere MIL valgmodul Forrår 2019: Digital produktion og didaktiske designere Undervisere: Lektor Karin Levinsen, AAU Professor Birgitte Holm Sørensen, AAU Kursusperiode: 21. januar 8. maj 2019 1. seminar 24.

Læs mere

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE EFFEKTFULDE FORANDRINGER I PRAKSIS UDDANNELSE BYGHOLM PARKHOTEL AUGUST 2015 DECEMBER 2015 LEDELSE WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE Strategisk relationel

Læs mere

Valgfag for PBA11 - efterår 2015

Valgfag for PBA11 - efterår 2015 Valgfag for PBA11 - efterår 2015 Professionsbachelor i Erhvervssprog og It-baseret markedskommunikation 68200101, 5 ECTS Language and Globalization Sprog og globalisering Hold: IVK31/IVK32, onsdag, kl.

Læs mere

Kontaktliste BVU*net 01.07.2011 Navn Institution Position/arbejdsopgaver Telefon Email Til stede 13.01.2011

Kontaktliste BVU*net 01.07.2011 Navn Institution Position/arbejdsopgaver Telefon Email Til stede 13.01.2011 Koordineringsrådet: Elsebeth Terkelsen AAA/EVAA Arkitektskolen Aarhus, Efter- og Videruddannelsen Leder af Efteruddannelsen, Arkitekt MAA 8936 0150 Elsebeth.terkelsen@aarch.dk Lars Klint Kunstakademiets

Læs mere

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN Hvad er Junior Consult? 2 Junior Consult er Danmarks største konsulentvirksomhed, der udelukkende drives af kandidatstuderende fra BSS ved Aarhus Universitet.

Læs mere