Brand Personality. Den digitale verden skal mødes stålsat og klar i spyttet. The Yellow Papers Series

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brand Personality. Den digitale verden skal mødes stålsat og klar i spyttet. The Yellow Papers Series"

Transkript

1 Brand Personality Den digitale verden skal mødes stålsat og klar i spyttet The Yellow Papers Series

2 02 Den digitale teknologis muligheder for at virksomheder og kunder kan komme i nærkontakt med deres kunder, åbner en lang række muligheder for interaktion. Den digitale teknologis muligheder for at virksomheder og kunder kan komme i nærkontakt med deres kunder, åbner en lang række muligheder for interaktion. Det kan være alt lige fra innovation til mere underholdende eller holdningsbetonede indholdsplatforme. Det har fået en del af kommunikationsbranchen til at skumme over i begejstring over, at man nu vil kunne få stærkere og mere nærværende kontakt til sine kunder, hvis man tør give slip og lade kunderne være med til at definere og co-create brandet. Jeg vil gerne agere showstopper, lige her. Netop denne nye måde, mennesker connecter til hinanden og verden på, skærper behovet for bevidst og styret subjektiv adfærd, hvis man vil have noget positivt ud af det. Og det er ikke kun adfærd på nettet, jeg tænker på, og jeg vil gerne forklare hvorfor. Mødet med brands er som mødet mellem mennesker: Vi får lyst til at gå i dialog med den interessante og stærke attitude og finder dem, der ikke har en holdning og står for noget, farveløse og ligegyldige. Den digitale teknologis mulighed for at søge information og udvide omgangskredsen via digitale medier, forstærker behovet for at have en stærk og bevidst brand attitude, som forbrugerne finder værd at beskæftige sig med og tale med vennerne om. Det er disse brands, som man vælger at have en relation til. Men det er afgørende, at brandets adfærd har baggrund i en oplevet virkelighed, autentiske værdier og indsigt i forbrugernes verden, for aldrig har tingene været mere transparente. Kritiske og utilfredse forbrugerne kan og vil hurtigere end nogensinde før sprede budskabet om negative oplevelser i en hast, der virker skræmmende. Det allerværste er, at man som virksomhed ikke selv vælger, om man vil være med til festen - festen kommer til dig.

3 03 Af Poul Mikkelsen, Partner DDB Danmark Hvis Thomas Blachman er ved at nuppe sig en pindemad fra buffeten i det fyldte festlokale, hvor du træder ind, får du sandsynligvis appetit på at veksle et par ord med den kontroversielle dommer fra tv-programmet X Factor. For vi får intuitivt lyst til dialog med mennesker, der udstråler en stærk personlighed og har markante holdninger. Du vil næppe være i tvivl om, at Blachman undsiger mainstreamet pop til fordel for store stemmer og eksperimenterende nichetoner. Hvad enten du er enig med Blachman eller ej, må du respektere oprigtigheden, fordi han faktisk udlever standpunkterne gennem sin egen musik. Samme mekanisme træder i kraft, når vi skridter ind i supermarkedet. Hvis produktbrandene skiller sig ud med personlige og bemærkelsesværdige fortællinger, som er troværdige og relevante, belønner forbrugere det. Brand attitude er i dag mere afgørende for kommerciel succes end nogensinde før, fordi vilkårene for markedsføring og konkurrence ændrer sig: Digital evolution: Med den digitale teknologi er antallet af veje og metoder til kommunikation eksploderet. Så er der også flere muligheder for at fange forbrugernes opmærksomhed. Samtidig har forbrugerne fået mulighed for at skabe deres eget medieindhold og udbrede deres egne budskaber til masserne. Kommerciel revolution: Forbrugerne kan på internettet lettere finde frem til og sammenligne produkter på tværs af forhandlere og grænser. Desuden er forbrugerne afgørende medskabere af brandet, fordi deres udsagn om produkter og virksom heder påvirker hinanden og det endelige indtryk af et brand i markant større skala end tidligere. Tænk macro, agér micro Kommunikationsvejene til forbrugerne er i dag ekstremt komplekse, fordi den digitale teknologi har fragmenteret mediebilledet. Det gør det nødvendigt at tænke markedsføring og mediaplaner på nye præmisser. For et brand betyder det, at budskabet nødvendigvis bør være tilstrækkeligt entydigt og slagkraftigt til at kunne fungere på flere platforme, gamle som nye.

4 04 Word of mouth is the best medium of all. - Bill Bernbach Selv om både de traditionelle radioer, tv-stationer, dagblade og ugeaviser tilbyder online platforme, er den teknologiske udviklings mest interessante fænomen, muligheden for, på en mere vedkommende måde, at fange forbrugernes opmærksomhed uden om de etablerede medier. Dette kan ske på mange måder, men det er oplagt at kommunikere sin historie - eller de relevante dele af den - der, hvor der i forvejen er interesse til stede. En udnyttelse af de muligheder den digitale teknologi giver os, betyder bestemt ikke et farvel til den massekommunikation, vi kender i dag. Forbrugerne forventer, at de brands de elsker har en offentlig adfærd, som de er stolte af. Men som vi har set mange af de store brands gøre, så har det mere karakter af manifestationer. Jeg tænker her på brands som Sony, Nike, Adidas og Guiness, som har forstået at arbejde ægte integreret med deres markedsføring. Ovenover alting er det stadig evnen til, via unik consumer insight, at skabe en positiv hype omkring sit brand, der tæller. Dette er, hvad man kan kalde macro marketing. Blot har vi, via den digitale teknologi, og den deraf følgende ændring i verdens måde at kommunikere på, fået en hel række nye veje at køre på. Disse veje skal ikke ses som et adskilt vejnet, men som en integreret del af en helt ny infrastruktur. Virksomhederne kan også ret let nå et globalt publikum med interesse for deres produktområder ved i kombination med deres øvrige markedsadfærd, bl.a. massekommunikation, at producere og publicere deres eget content på internettet, og på den måde skubbe en kommunikation i gang, der kaskaderer helt af sig selv. Kunsten består i at starte op med noget, der er værd at snakke om, og som har attitude og autenticitet nok til at komme helskindet igennem dialogerne. Privatpersoner kan lige såvel som virksomhederne kommunikere via sites og netværk med alle andre online. Det er et markant kontroltab for virksomhederne, der kun styrer en del af informationerne. Men det giver også et potentiale for personformidlet omtale i helt nye dimensioner, som kan benyttes til at skabe et stærkere brand: Word of mouth is the best medium of all, sagde grundlæggeren af DDB, Bill Bernbach engang. Det gælder i endnu højere grad i dag, fordi forbrugerne knytter sociale relationer som aldrig før. Community sitene Facebook og MySpace har skabt kontakt mellem millioner af mennesker, og er nu de to af de aller mest besøgte netværkssider.

5 05 Forbrugerne kan med fordel tænkes ind som første led i opmærksomhedskæden i stedet for de etablerede medier. Men som sagt, så gælder det om at have noget på hjerte, som de lægger mærke til og gider gå i positiv dialog omkring, hvilket stiller store krav til processer og kompetencer i virksomhederne. Træd ind i et varigt forhold De digitale omvæltninger har også stor betydning for konkurrencevilkårene og forbrugernes overvejelser og viden foran hylden i supermarkedet. Konkurrenceparametrene har skiftet plads. Grundlæggende kan en virksomhed konkurrere på tre præmisser: Pris: Forbrugerne kan blive motiveret til at vælge et produkt frem for konkurrenternes, hvis produktet er blandt de billigste. Men prisen er blevet et uklart parameter. Pricing er blevet en hardcore disciplin, hvor prissætningen er blevet så finurlig, at det kræver særlige tv-programmer at finde igennem systemerne og frem til den reelt billigste udbyder. Det er sneet til. Det er også blevet en hygiejneværdi, idet selv den dyreste snakker lav pris. Se blot telemarkedet med alle deres gebyrer, takster, bindinger og tilskud - eller flyselskaberne med billetter til lavpris, der får lagt ekstrabetaling for bagage, catering og sædevalg oveni, før købet er færdigt. Pris er ikke længere et dynamisk positioneringsparameter, nærmere generisk. Unikke produkter: Hvis dit produkter skiller sig ud som noget, ingen andre på markedet tilbyder, kan den særstatus gøre produktet og brandet attraktivt i forbrugernes øjne. Men det unikke som en funktionel feature er en vanskelig præmis, fordi det sjældent bliver til mere end indpakning og storytelling, men ikke egentlige funktioner. Der er langt imellem reelle produktfordele i dag. Og hvis de er der, bliver de eftergjort så hurtigt, at kopierne ofte er på markedet næsten samtidig med originalen. Relationer til forbrugeren: Dette parameter har altid været stedbarnet i trekløveret. Pris og produkt er dejligt håndgribelige ting, mens selve kunderelationen er blevet opfattet som noget luftigt. Det er jo ellers netop i relationen, man kan vise, at man forstår kunden og dennes behov. En dyb indsigt i kundernes værdier og måde at leve på, anser jeg som et nødvendigt udgangspunkt for enhver værdifuld relation. I denne forbindelse er det afgørende at betragte netop produktet som det primære medie, sekundært salget og servicen som en integreret del af oplevelsen. Allerede her er vi gået på tværs af flere strategi-ben. Hvis man tager denne relation alvorligt og går i aktiv dialog med markedet, vil man kunne opbygge en relation, der bliver personlig og kun vanskeligt vil kunne bringes i spil af konkurrenterne. Forudsat at man har en reel kompetence og en klar attitude i sin måde at bruge den på og mod til at kaste sig ind i det digitale liv.

6 06 Det er afgørende at betragte produktet som det primære medie, sekundært salget og servicen som en integreret del af oplevelsen. Det gælder altså om at have en markant personlighed, en god historie og være god til at fortælle den. Hvis du vil være et interessant brand at tale med og om. Vi kigger efter styrke og overlevelseskraft, når vi søger mage. De samme regler gælder for mange andre af vores valg, bl.a. arbejdsplads, og vi vil også helst omgive os med stærke brands. Dermed mener jeg ikke, at generel enighed er et succeskriterium for den rette brand attitude. Det er stillingtagen derimod. If you stand for something, you will always find some people for you and some against you. If you stand for nothing, you will find nobody against you, and nobody for you. Bill Bernbach Når Dove fører en kampagne for ægte skønhed og laver reklamer med kvinder med runde topmaver, fine rynker og store smil, går virksomheden op mod de seneste årtiers tendens, hvor medier og markedsføring ophøjer sygeligt magre og mopsede unge kvinder til tidens absolutte skønhedsideal. Doves signal er, at man skal respektere og værdsætte kvinder, som de er, og disse kvinder skal være sig selv bekendt som sunde og naturlige. Det er en attitude, hvor brandet inviterer autentiske kvinder til en indforstået, gensidig og respektfuld relation. En markant, men egentlig ikke særlig original menneskeindsigt. Modet består mere i, at Dove har turdet være de første til at bryde klicheerne og tale så direkte med kvinder. Til gengæld har Dove fået problemer ved tilsyneladende at overse andre afgørende principper for produkt branding, som vi vil vende tilbage til.

7 07 Brug kunderne som medier. De gør det gratis. I den digitale verden kan det tydelige brand nå vidt omkring ved at få direkte kontakt med enkelte entusiastiske brugere. Kontaktfladen kan eksempelvis være at facilitere et fællesskab i brandets regi mellem de forbrugere, der interesserer sig for dit produktområde eller det miljø, der er omkring det. Det kan også gå den anden vej, hvor et brand byder ind med holdninger og input i et forum eller community, der ligger deres kunder på sinde. På den måde kan forbrugerne selv være med til at skabe og udleve de værdier, brandet står for. Et stærkt community bygger på: Interesse, nærvær, respekt og sympati. Kunderne bliver i realiteten brand advokater, som via de nye netværksverdener influerer andre, som igen influerer atter andre osv. Således kaskaderes en brand historie ud via the best medium of all. Det lyder dejligt enkelt og billigt, men det er ikke en knap, man bare kan trykke på. Man er nødt til som brand at involvere sig på en langt mere forpligtende måde. Dette stiller helt nye krav til måden, virksomhederne tænker markedsadfærd på. Man er nødt til at tænke mere holistisk i forhold til hele virksomhedens eksistens, og man skal i det hele taget finde nye måder at tænke kommunikation på. Man skal være aktiv og overraskende. Den digitale tilstedeværelse skal bakkes op af synlige fysiske aktiviteter. Selv måden man tænker massekommunikation på skal være integreret i de øvrige aktiviteter. På den måde stilles der helt nye krav til både form og indhold. Det er ikke længere best practice bare at køre et tv burst med et humoristisk tilsnit, som bakkes op af lidt print og et par bannerannoncer. Forbrugernes mulighed for at kommunikere frit med digitale interessenter betyder, at krav og klager kan sprede sig lige så hurtigt som gode brand oplevelser.

8 08 Kunder, der klager, er den farligste, men samtidig den mest interessante gruppe af forbrugere. I et moderne forhold taler man åbent om konflikter. Forbrugernes mulighed for at kommunikere frit med digitale interessenter betyder, at krav og klager kan sprede sig lige så hurtigt som gode brand oplevelser. Da en ung nordmand for nylig oprettede en gruppe på Facebook med kravet om at få Coca-Colas læskedrik Urge på halvandenlitersflasker, fik tilslutningen og medieomtalen brandet til at sende det efterspurgte produkt på markedet. Meget tankevækkende har de brands, der har bedst direkte kontakt til deres kunder, ofte ret lave reklamebudgetter. Eks. Apple, Virgin og Converse. Det betyder ikke, at man ikke investerer ressourcer i sin adfærd, man bruger blot energierne på alternative måder. De tre nævnte selskaber har kontrol over hele deres værdikæde i en sådan grad, at forbrugerne får bekræftet deres perception af brandene, uanset hvor de støder på dem. Samtidig synes disse brands at være til stede i verden på næsten samme måde som deres kunder. Man fornemmer, at de er vilde med det, de laver. Kritiske forbrugere har fået lettere ved i fællesskab at udfordre reklamernes løfter, for det er nærliggende at tjekke forbrugeranmeldelser før køb af den nye dvd-afspiller. Forbrugernes udsagn som hverdagseksperter kan vise sig at få lige så stor indflydelse som officielle fageksperters. Brandet er uden tvivl bedst tjent med at være nøjagtigt det, det udgiver sig for, så det kan holde til et virkelighedstjek. Hvis brandet leverer varen og oveni købet er åbent for dialog, er der ingen grund til at klage over svigtede løfter og falske forudsætninger. Jo mere menneskelig og forståelig et brands adfærd er, jo større rummelighed og tilgivelse vil det blive mødt med i markedet. Kunder, der klager, er den farligste, men samtidig den mest interessante gruppe af forbrugere. De handler aktivt på den dårlige oplevelse, i stedet for at være ligeglade og vælge den lette løsning ved at skifte leverandør i al ubemærkethed. De er dine vigtigste kunder.

9 09 For det første fordi konflikten sjældent bliver inden for virksomhedens fire vægge, når kunden nu kan nøjes med at logge sig på nettet og udbrede det vrede budskab. For det andet fordi de gennem klagen udviser en handlekraft og et engagement i dit brand. Det gør dem til potentielle brand advokater, hvis du tidligt kan gå i overbevisende dialog med dem på baggrund af værdierne i en gennemført brand attitude. Desværre afspejler dette faktum sig ikke i de fleste virksomheders brand adfærd. Man er ofte meget fokuseret på at være effektive til at lokke kunderne ind med alle midler, men der står sjældent nogen i døren og forsøger at holde på kunderne, når de går. Jeg arbejdede i en del år for en førende televirksomhed. Her gennemførte man en målbevidst win-back-strategi over for de kunder, man havde mistet inden for de sidste to år. 30% af disse kunder fik man tilbage som kunder igen, blot ved at interessere sig for dem og tale ind til deres behov. Det er en større succesrate, end jeg har hørt nogen salgskampagne præstere. Der er meget at vinde ved at have en koordineret kundefront. Har du en attraktiv personlighed? Brand attituden skal vække intuitiv genklang for alle, der lever brandet eller er i berøring med virksomheden og produkterne. Derfor er den nødt til at bygge på de værdier og kompetencer, der allerede eksisterer i din virksomhed. Volvo kan i dag brande sig på en ansvarlig attitude under ordlyden Volvo for life, fordi virksomheden i flere årtier har været kendt for at ville producere de sikreste biler. Det flytter fokus fra et firma, der gerne vil tjene penge, til en bilproducent, der er sig sit ansvar bevidst, og som taler til forbrugeren, der gerne vil beskytte sin familie. Volvo har med andre ord en autentisk berettigelse til at profilere sig som en virksomhed, der tager ansvar og mener, at livet er så vigtigt, at man bør køre ud at kigge på det, men at man bør gøre det i en Volvo. I sine senere kampagner har de drejet fokus en anelse over mod livskvalitet og livstidsværdier. Det virker sympatisk, og her deler brandet og kunderne en fælles opfattelse og ambition. Volvo rammer med sit konsistente fokus på ansvarlighed og humanisme en personlighed, mange oplyste mennesker sætter over den personlighed, de ville skildre ved at køre eksempelvis BMW. Et andet eksempel på et bilmærke, der har helt sin egen position er VW. Igennem 60 år er det lykkedes for VW at bringe sit ydmyge folkelige udgangspunkt med sig, så man i dag, til trods for at man producerer dyre luksusbiler, kan kalde VW et bilmærke med demokratiske værdier. Begge disse mærker producerer luksusbiler, ikke ulig BMW, men mærkerne fortæller via en snorlige adfærd igennem hele værdikæden en meget personlig historie, som lægger op til et dybere forhold. En megatrend i samfundet er, at forbrugerne generelt forventer, at virksomhederne engagerer sig mere og tager større ansvar for sig selv, deres kunder og den verden, de tjener deres penge i. Corporate Social Responsibility (CSR) er følgelig blevet et udbredt fænomen inden for de seneste år. Vi kommer helt sikkert til at se et meget stort aktivitetsniveau på samfundsrelaterede aktiviteter fremover. Tidligere har disse ting været mest præget af sponsorater, men kravet om autenticitet vil fordre, at virksomhederne engagerer sig mere helhjertet i disse ting, og så at sige får fingrene ned i suppen. Til gengæld for anstrengelserne får man noget, der er rigtig meget mere effektfuldt end traditionel reklame kan tilbyde. Social ansvarlighed giver god mening - på samme måde som Doves forsøg på at give kvinder bedre selvtillid og redefinere skønhedsidealerne burde gøre det.

10 010 Consumer insights er nok den mest værdifulde baggrundsviden for at drive et brand med succes. Men man kan ikke løbe fra sit efternavn. Consumer insights er nok den mest værdifulde baggrundsviden for at drive et brand med succes. Det giver muligheden for at designe sit produkt og den måde, det bliver levet på over for konsumenterne. Disse insights bliver mest værdiskabende, hvis man strategisk vælger at arbejde med Product Branding fremfor Corporate Branding. Product Brands kan blive så stærke og selvstændige, at de af gode grunde glemmer, hvor de kommer fra, eller hvem der står bag dem. Problemerne kan nemlig hurtigt opstå, hvis et sådan brands attitude konflikter med et andet familiemedlems attitude. Men i den nye medieverden skal forbrugerne nok huske dig på det. Derfor gik det også galt for Dove, der har et overordentligt stærkt selvstændigt brand, og bygger på en fornem consumer insight. Men som har Unilever som moder og Axe eller Lynx, som det hedder i nogle lande som sin frække bror. Den maskuline duftserie Axe promoverer sig selv som brandet, der gør en mand uimodståelig for piger. Nogle mener givetvis, at Axe fremstiller pigerne som en slags sex-lemminger, der tankeløst følger duften og slet ikke kan lade være med at gnide sig sanseløst rundt om metalstænger, der er snuskede natklubber værdige. Altså ikke helt i tråd med den kvindeopfattelse, Dove lægger for dagen. Det er i hvert fald det indtryk, de fleste nok vil få efter at have set parodierende modkampagner på YouTube, hvor der bliver krydsklippet mellem letpåklædte kvinder under Axe-sloganet Spray more, get more og naturlige, uskyldige unge piger, som skaber tydelig association til Doves Campaign for real beauty personer har indtil videre set disse underminerende halvandet minut på YouTube. Herudover er der hits på Google. Jeg gentager, sites, som hver især på hver sin måde forholder sig negativt til sammenhængen mellem Dove og Axe. Man har også haft den tvivl somme fornøjelse at blive hængt ud på flere tv-stationer bl.a. CNN, som både viste og omtalte disse ret sarkastiske videoer. Fænomenet kaldes Brand Terrorism. Det vil sige, at på et splitsekund er det, der var tænkt at skulle opfattes som en ærlig og anderledes approach over for den modne naturlige kvinde, blevet afsløret som manipulerende tænkning i disse kvinders formodede lave selvværd. Dette er formentlig som opstart sat i værk af nogle ganske få mennesker eller måske af en udspekuleret og ondsindet konkurrent. Et eksempel på god reklame i begge tilfælde, men fordi vores kommunikationsverden har ændret sig, gik den ikke. I den gamle medieverden havde ingen løftet et øjenbryn.

11 011 Vi er fantastiske, vores kunder er fantastiske, og sammen gør vi hinanden bedre. Det er ikke nok, at du er det. I skal være det alle sammen. Vi er fantastiske, vores kunder er fantastiske, og sammen gør vi hinanden bedre. Vi er opmærksomme over for vores kunder. Vi lytter, vi er nysgerrige, og vi er forandringsvillige. Vi mister ikke os selv. Vi bevarer vores måde at være på i enhver situation. Dette kunne være opskriften på ideel digital adfærd. Det lyder jo meget nemt, og det ville det også være, hvis der ikke var mennesker involveret. Det er imidlertid helt essentielt, at brandprofilen og værdierne også er både forankret og forstået internt i organisationen, hvis du skal styre adfærden i kundefront og dermed perceptionen i markedet og samfundet så godt som muligt. Du kan ganske vist ikke gardere dig imod forbrugernes tilkendegivelser om dit brand. Men du kan kende kanalerne og være forudseende, så din virksomhed bedre kan håndtere de scenarier, hvor dit produktområde og virksomhedens værdier kommer på dagsordenen. En sådan form for issue management forudsætter, at producenten af upåklagelige mobiltelefoner er klar til at reagere den dag, hvor nogle indere eksempelvis har fremstillet en dårlig mobil med alt for høj stråling. Sandsynligheden er nemlig stor for, at der rejser sig en generel debat om stråling, som den gode producent ufrivilligt bliver viklet ind i. Det kan lige så vel være en landechef eller afdelingsleder som den administrerende direktør, der kommer til at svare på mediernes og forbrugernes kritiske spørgsmål. Og de skal ofte svare nu og her og ikke om et par dage, når de har kunnet diskutere fæ- nomenet internt. I det øjeblik er det en nødvendighed, at brandets attitude og ståsted hænger som noget nærmest spirituelt i luften omkring medarbejderne, så ingen er i tvivl om, hvordan virksomhedens reaktion må og skal være. Dine medarbejdere skal være dine bedste brand advokater.

12 12 Vi har aldrig været i mere direkte kontakt med vores kunder. Vores adfærd har aldrig været mere tydelig og hudløs, og den har aldrig haft større konsekvens. Opsummering Forbrugerne har større indflydelse på branding og kommerciel succes end nogensinde før. Den digitale teknologi gør dem i stand til at kommunikere om et brand med virksomheden og med alle andre nysgerrige online. De udveksler viden, gode råd og kritik og er derfor med til at definere brandet. Hvad enten du vil det eller ej. Så der er egentlig ikke tale om et valg. Det øger behovet for en markant brand attitude, som er stærk, gennemtænkt og inspirerende nok til at tiltrække dynamiske forbrugere, der gider sprede det glade budskab. Det skaber også et behov for at virksomheden, og ikke blot marketing, er i stand til at have en værdiskabende dialog med disse så vigtige mennesker. Men vigtigst, så kræver det, at virksomheden arbejder med sin kamp og eksistensberettigelse. Og med den måde, den bliver udtrykt igennem produkterne og i den måde, de bliver kommunikeret på. På en måde kan man sige, at det aldrig har været renere. Hvis vi skærer helt ind til benet, så er kunderne de eneste, der leverer reel værdi til virksomhederne. Kunder er mennesker med følelser og holdninger, og de forventer at deres yndlingsbrands også har følelser og holdninger. Vi har aldrig været i mere direkte kontakt med dem. Vores adfærd har aldrig været mere tydelig og hudløs, og den har aldrig haft større konsekvens. Spørgsmålet er så: Er du blandt dem, der ser det som en trussel, fordi det er svært at kontrollere og gennemskue, eller er du blandt dem, der ser det som en unik mulighed for at få løn som fortjent?

13 DDB Worldwide Communications Group Inc (www.ddb.com) er det største reklame-og marketingbureau-netværk i verden ifølge Advertising Age. DDB er også det bureaunetværk i verden, der har modtaget flest priser ifølge Creativity magazine og The Gunn Report. Med mere end 200 kontorer i over 90 lande, er det DDB gruppens overbevisning, at kreativitet er den mest magtfulde kraft i vores branche. Og det er denne kraft, der er med til at opbygge vedvarende og stærke brands, som skaber resultater og TalkValue. DDB Worldwide er en del af Omnicom Group Inc. (NYSE: OMC).

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Tale er sølv og tavshed er guld eller er det omvendt?

Tale er sølv og tavshed er guld eller er det omvendt? Tale er sølv og tavshed er guld eller er det omvendt? Af seniorkonsulent hos Wilke, Søren Pedersen (sp@wilke.dk) Amerikansk forskning viser, at Word of Mouth er en af de potentielt stærkeste markedsføringsparametre,

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet TokeWith DanmarksMedie2ogJournalisthøjskole 20142PUJ Forsidehistorie.+ 5 Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet Forbrugerne ser mere og mere TV på 25 Det er et oprør mod priserne. Og nu sætter de dem

Læs mere

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER 17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER Indholdsfortegnelse INTRODUKTION...3 ONLINE MARKEDSFØRING MED GAVEARTIKLER...4 Promovér din virksomheds hjemmeside...4 Konkurrencer...4

Læs mere

Vi møder borgerne med anerkendelse

Vi møder borgerne med anerkendelse Vi møder borgerne med anerkendelse Strategi for ledere og medarbejdere Center for Politik og Strategi september 2015 Forord Fredensborg Kommune er en organisation i udvikling, hvor kravene til service,

Læs mere

Information- og kommunikationsstrategi for FOA Nordsjælland

Information- og kommunikationsstrategi for FOA Nordsjælland Information- og kommunikationsstrategi for FOA Nordsjælland Indhold 1. Værdier for information- og kommunikation 2. Mål for information- og kommunikation 3. Formidling af information fra forbund og afdelingsbestyrelse

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune I Rudersdal Kommune prioriterer vi den gode borgerdialog. For at styrke denne og for at give dialogen en klar retning er der formuleret tre principper for

Læs mere

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND!

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND! En gratis e-guide til dig fra Stormvind. - med håb om at du kan lide smagen i denne digitale smagsprøve på Velbekomme! Dorte 1 Inden du går i gang med at investere din tid i at implementere nogle af disse

Læs mere

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Synliggør din virksomhed via de digitale medier Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Agenda Tidens tendenser i markedsføring Sociale medier, big data og indholdsmarkedsføring Behøver jeg så

Læs mere

1. Hvor enig er du i følgende udsagn: "2012 bliver året, hvor vi er gearet Bl for alvor at koble sociale medier Bl vores brede markedsføing"

1. Hvor enig er du i følgende udsagn: 2012 bliver året, hvor vi er gearet Bl for alvor at koble sociale medier Bl vores brede markedsføing 1. Hvor enig er du i følgende udsagn: "2012 bliver året, hvor vi er gearet Bl for alvor at koble sociale medier Bl vores brede markedsføing" 21% 3 Hverken- Eller 3 2. Hvor enig er du i følgende udsagn:

Læs mere

Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger. Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S

Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger. Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S Spillebanen: Rammen som adfærdsændringer foregår i Økonomi Polarisering Sundhed

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook Sådan laver du gode opdateringer på Facebook Indhold Indhold 2 Indledning 3 Hold linjen 4 Vær på linje med virksomhedens overordnede identitet 4 Unik stemme 5 Brug virksomhedens unikke stemme 5 Skab historier

Læs mere

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD 1 Denne vejledning viser, hvordan du kan udnytte de mange muligheder, de sociale medier giver, og være opmærksom på de faldgruber, der kan skade dig selv, dine pårørende og kolleger eller din myndighed.

Læs mere

Kære LINAK medarbejder

Kære LINAK medarbejder Værdihåndbog Kære LINAK medarbejder Hvad er en værdihåndbog? For LINAK er det et forsøg på at samle de holdninger, vi har til tingene og de værdier, vi bygger på. De resultater, vi har præsteret sammen

Læs mere

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg Jeg ved, hvordan demokrati fungerer i praksis Jeg er samfundsengageret og følger med i det politiske liv Jeg diskuterer samfundets indretning med andre Jeg stemmer, når der er valg Jeg udvikler ideer til

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Personprofil og styrker

Personprofil og styrker Personprofil og styrker Et redskab til at forstå dine styrker gennem din personprofil Indhold Dette værktøj er udviklet med henblik på at skabe sammenhæng mellem de 24 karakterstyrker udviklet af The VIA

Læs mere

Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities

Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities Side 2 Indholdsfortegnelse: Succesfuld Facebook administration side 3 Den positive spiral Side 4 Sørg for at poste hver dag Side 5 Fokuser

Læs mere

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING.

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. 3 TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. Tlf. 70 268 264 info@relationwise.dk København - London - Stockholm Introduktion Loyalitets-guruen Frederick Reichheld beskriver, at loyale kunder er en fantastisk profit-generator,

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND SÆT DIT TALENT I SPIL SÅ FALDER BRIKKERNE NEMMERE PÅ PLADS IRIS ENGELUND

TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND SÆT DIT TALENT I SPIL SÅ FALDER BRIKKERNE NEMMERE PÅ PLADS IRIS ENGELUND TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND T A L E N T B E S K R I V E L S E HVORDAN OPFØRER TALENTET SIG? 1. Strategisk Du har strategisk overblik, kan forudse forhindringer og finder

Læs mere

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015 Din genvej til Danmarks mest populære bloggere Mediekit 2015 Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvem der vil være den rette ambassadør for dine produkter eller ydelser. Blogly gør det nemt

Læs mere

Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider. Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group

Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider. Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group 1. Brugervenlighed En politisk hjemmeside skal leve op til de gængse krav for brugervenlighed.

Læs mere

The World of Social Media

The World of Social Media The World of Social Media Sociale medier er medier for social interaktion, hvilket vil sige at der er et socialt sammenspil online - Det er altså kommunikation der går begge veje. Sociale medier kan også

Læs mere

Selvevaluering 2013. Vesterdal Efterskoles værdigrundlag, som det fremgår af skolens vedtægter 1, stk. 5. Evalueringens sigte.

Selvevaluering 2013. Vesterdal Efterskoles værdigrundlag, som det fremgår af skolens vedtægter 1, stk. 5. Evalueringens sigte. Selvevaluering 2013 Vesterdal Efterskoles værdigrundlag, som det fremgår af skolens vedtægter 1, stk. 5 Vesterdal Efterskole bygger på det grundtvigske skolesyn om at oplyse, vække og engagere. Det sker

Læs mere

"Jeg har ikke tid." "Jeg har ikke pengene."

Jeg har ikke tid. Jeg har ikke pengene. Lad ikke indvendinger skræmme dig. Se dem som en anmodning om hjælp til at se tingene i et nyt lys og din mulighed for at bringe dem ind i dette nye lys. En formel, der passer til alle indvendinger er

Læs mere

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk.

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. BLIV EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK EGN er din kilde til innovation,

Læs mere

Skab bedre relationer gennem forbedring af image

Skab bedre relationer gennem forbedring af image Skab bedre relationer gennem forbedring af image I ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel. Maya Angelou Om

Læs mere

EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Hogan Assessment Systems Inc.

EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Hogan Assessment Systems Inc. EQ EVNEN EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Rapport for John Doe ID UH555936 Dato 06 Juli 2016 2013 Hogan Assessment Systems Inc. Introduktion Hogan EQ vurderer

Læs mere

Slide 1. Slide 2. Slide 3. Definition på konflikt. Grundantagelser. Paradigmer i konfliktløsning

Slide 1. Slide 2. Slide 3. Definition på konflikt. Grundantagelser. Paradigmer i konfliktløsning Slide 1 Paradigmer i konfliktløsning Kilde: Vibeke Vindeløv, Københavns Universitet Slide 2 Grundantagelser En forståelse for konflikter som et livsvilkår En tillid til at parterne bedst selv ved, hvad

Læs mere

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Videbegær Du elsker at lære nyt, ikke fordi du skal, men fordi du har lyst. Du kan

Læs mere

Børnehavens værdigrundlag og metoder

Børnehavens værdigrundlag og metoder Børnehavens værdigrundlag og metoder Det grundlæggende for os og basis i vores daglige pædagogiske arbejde, er at give børnene tryghed, omsorg og at være nærværende voksne. Vi prøver at skabe et trygt

Læs mere

LÆRING DER SÆTTER SPOR

LÆRING DER SÆTTER SPOR LÆRING DER SÆTTER SPOR Faglighed Relationer Bevægelse Kreativitet - Initiativ Min drømmeskole - tegnet af Viktor, 3.A. VISION FOR SKOLEN PÅ NYELANDSVEJ LÆRING DER SÆTTER SPOR Vi er stolte af den kvalitet

Læs mere

Sociale medier som en del af kommunikationsstrategien

Sociale medier som en del af kommunikationsstrategien KUNDELOGO Sociale medier som en del af kommunikationsstrategien Den 2. december 2010 Copyright 2010 Discus Communications A/S Conventional marketing wisdom long held that a dissatisfied customer tells

Læs mere

Optimér butikken som medie og øg trafikken med 25 50 %

Optimér butikken som medie og øg trafikken med 25 50 % Af Torben Callisen, Adm. Dir. Mobil: + 45 51 88 81 13 E-mail: torben@high-street.dk www.high-street.dk Optimér butikken som medie og øg trafikken med 25 50 % Nyt studie af 75 butiksfacader peger på, at

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

10tips til at skabe gnister i borgerkontakten

10tips til at skabe gnister i borgerkontakten 10tips til at skabe gnister i borgerkontakten Brian Vang - 2016 Vær nærværende Vær nærværende og giv borgeren 100% fokus! Nærvær er en grundlæggende forudsætning for at skabe kontakt til andre mennesker,

Læs mere

Nyhedsbreve, der sælger

Nyhedsbreve, der sælger Nyhedsbreve, der sælger - Anja Nielsen Nyhedsbreve, der sælger E-mail marketing er en fantastisk salgskanal. Her får du en god opskrift på nyhedsbreve, der sælger. Du får konkrete tips til, hvordan du

Læs mere

Betalt indhold. - det nye sort eller bare helt sort?? 1/ Pressens Hus

Betalt indhold. - det nye sort eller bare helt sort?? 1/ Pressens Hus Betalt indhold - det nye sort eller bare helt sort?? 1/4 2014 Pressens Hus Hvad er det egentligt? Native add Promotions Sponsorships Advertorials Branded content Content marketing Den kommercielle definition

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

Sådan får du nemmere ved at sælge dig selv

Sådan får du nemmere ved at sælge dig selv E-bog Sådan får du nemmere ved at sælge dig selv - 10 enkle steps til mere succes! Kort om forfatteren: Jeg, Louise Schubert har en kommerciel baggrund fra Handelshøjskolen i Aarhus. I mange år har jeg

Læs mere

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle?

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave 1.Indhold 2. Hensigtserklæring 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? (egne eksempler) 5. 10 gode råd til kollegerne

Læs mere

MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND

MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND Er du motiveret, er du næsten helt sikker på succes. Motivationen er drivkraften, der giver dig energi og fører dig i mål. Mangler du den, slæber det hele sig afsted, trækker

Læs mere

Salg med LinkedIn Online kursus 4. Del

Salg med LinkedIn Online kursus 4. Del Salg med LinkedIn Online kursus 4. Del Vi går i gang præcis kl. 12 Kursus : Salg med LinkedIn nr. 1 Dato: september 2012 linkedin.com/in/olebachandersen Introduktion til kurset indholdet 1. Betydningen

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Genvej til medierne. FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier. Det behøver slet ikke at være så svært F O A F A G O G A R B E J D E

Genvej til medierne. FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier. Det behøver slet ikke at være så svært F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E Genvej til medierne FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier Det behøver slet ikke at være så svært Tekst: Camilla Stokholm Nielsen Redaktion: Ann Lübbers,

Læs mere

DIGITAL MARKEDSFØRING

DIGITAL MARKEDSFØRING DIGITAL MARKEDSFØRING DAGSORDEN NorthSides historie NorthSides gæster NorthSide på sociale medier NorthSide på Facebook Den flygtige forbruger Den gode digitale kampagne Case: Tuborg / NorthSide Music

Læs mere

KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. november

KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. november KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. november Regionernes indsats for en høj stemmeprocent Kandidat? Dine vælgere vil møde kampagnen fra regionerne. Se mere her EN HØJ VALGDELTAGELSE En høj stemmeprocent er målsætningen

Læs mere

Sociale medier b2b. nye veje til salg

Sociale medier b2b. nye veje til salg Sociale medier b2b nye veje til salg 1 FORORD VELKOMMEN TIL ANALYSEN De sociale medier får stigende betydning for vores kommunikation og deling af viden. Det smitter af på erhvervslivet og skaber nye forretningsmuligheder.

Læs mere

W I L L E D I G I T A L M A R K E T I N G. Lær at markedsføre din virksomhed effektivt på nettet

W I L L E D I G I T A L M A R K E T I N G. Lær at markedsføre din virksomhed effektivt på nettet W I L L E D I G I T A L M A R K E T I N G Lær at markedsføre din virksomhed effektivt på nettet D E N N E E - B O G E R U D A R B E J D E T A F WILLE Digital Marketing ALLE RETTIGHEDER FORBEHOLDES 2. udgivelse

Læs mere

10tips til at skabe gnister i kundekontakten

10tips til at skabe gnister i kundekontakten 10tips til at skabe gnister i kundekontakten Brian Vang - 2016 Vær nærværende Vær nærværende og giv kunden 100% fokus! Nærvær er en grundlæggende forudsætning for at skabe kontakt til andre mennesker,

Læs mere

Kommunikation og adfærd

Kommunikation og adfærd Kommunikation og adfærd Indledning I dit arbejde som servicegartner kommer du i kontakt med to grupper: Planter og mennesker. Delkurserne har indtil nu handlet om at hjælpe dig med at blive bedre til at

Læs mere

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Som forældre er det vigtigt at du: Accepterer at medierne er kommet for at blive og er en del af børn og unges virkelighed. Så vis dem

Læs mere

CRM & Markedslederskab

CRM & Markedslederskab Henrik Andersen Direktør, Andersen&Partners Management Consulting Thomas Ritter Professor, Copenhagen Business School Publiceret i 24. april 2008 Andersen&Partners Management Consulting www.andersenpartners.com

Læs mere

DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL

DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL Giv turisten let adgang til oplevelser i naturen Guide til pakketering - Tjen penge på naturen Naturligt Samspil drives af HORESTA med støtte fra Naturstyrelsen

Læs mere

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 LOGO1TH_LS_POSr d By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 KULTURUDVALGETS Politiske fokusområder 2014-2015 Mødesteder og midlertidighed Kultur er fyrtårne og fysiske rammer.

Læs mere

On-line dialog startes off-line

On-line dialog startes off-line On-line dialog startes off-line Af: Anette Boiesen Petersen Markedskonsulent Post Danmark A/S Søren Pedersen Senior Consultant Wilke A/S Synopsis: Word of Mouth er en af de mest effektive kommunikationsfomer

Læs mere

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Dato: 22-08-2014 Copyright af Bach & McKenzie 2014 Introduktion Indholdsfortegnelse 03 Hovedtal Kære VIRKSOMHED A/S Tillykke med jeres nye Social

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE Marts 2015 Lars Sandstrøm. Branding Ringsted CORPORATE RELATIONS

RINGSTED KOMMUNE Marts 2015 Lars Sandstrøm. Branding Ringsted CORPORATE RELATIONS RINGSTED KOMMUNE Marts 2015 Lars Sandstrøm Branding Ringsted CORPORATE RELATIONS HVAD TALER JEG OM? Kommunebranding definition og udbredelse Typiske udfordringer Brandingprocessen involvering og eksekvering

Læs mere

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 017-20 VÆRD AT DELE. STADIG ORIGINAL. MERE DIGITAL. MISSION DRs mission er, at DR samler, udfordrer og oplyser Danmark. VISION Det er DRs vision at tilbyde indhold, der er værd at dele originalt kvalitetsindhold

Læs mere

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING TARUP SKOLE ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING I en tid med forandringer omkring folkeskolen er det afgørende, at vi, som skole, har et fast fundament at bygge udviklingen og fremtiden

Læs mere

...?! Make Love and Money!

...?! Make Love and Money! ...?! En sjov rejse, der startede med en bagerjomfru og endte med brok, tips, kærlighed og historien om en dyne... ...? Utrolig hvad lidt lækkert morgenbrød!? kan føre til... Hallo,hvad sker der..? En

Læs mere

5 gode råd om storytelling & branding. wort.dk / Lasse Juhl Nielsen

5 gode råd om storytelling & branding. wort.dk / Lasse Juhl Nielsen 5 gode råd om storytelling & branding wort.dk / Lasse Juhl Nielsen wort.dk / Lasse Juhl Nielsen 5 gode råd om storytelling & branding Jeg er humanist cand. mag. i litteraturhistorie, og på mange måder

Læs mere

Facebookstrategi for IFS-foreninger

Facebookstrategi for IFS-foreninger Facebookstrategi for IFS-foreninger MÅLGRUPPE Nuværende og potentielle brugere af IFS-foreningen i lokalområdet. Dvs. mennesker med psykiske vanskeligheder, som også har interesse i idræt og har en Facebook-konto.

Læs mere

Aktivering af netværket omkring Landsstævnet. Netværksstrategi del 1

Aktivering af netværket omkring Landsstævnet. Netværksstrategi del 1 Aktivering af netværket omkring Landsstævnet Netværksstrategi del 1 Indledning Dette dokument er første del af netværksstrategien. Her præsenteres det strategiske fundament for en mere netværksbaseret

Læs mere

INDHOLD. INDSIGT 1 Danskerne åbner læser og reagerer på dine breve. INDSIGT 2 Unge elsker at få breve fra dig

INDHOLD. INDSIGT 1 Danskerne åbner læser og reagerer på dine breve. INDSIGT 2 Unge elsker at få breve fra dig 2014 BREVETS STYRKE FIND VEJ TIL DANSKERNES HJERTER Brevets styrke 2014 er en analyse af danskernes forhold til kommunikation fra virksomheder via fysisk brev og brev lagt i e-boks sammenlignet med, web,

Læs mere

Guide: Sådan lytter du med hjertet

Guide: Sådan lytter du med hjertet Guide: Sådan lytter du med hjertet Når du i dine kærlighedsrelationer er I stand til at lytte med dit hjerte, opnår du som oftest at kunne bevare det intense og mest dyrebare i et forhold. Når du lytter

Læs mere

KANDIDATGRUNDLAG FOLKETINGSVALG

KANDIDATGRUNDLAG FOLKETINGSVALG Kære kandidataspirant, Dette grundlag skal du bruge, når du forbereder dine tanker om, hvorvidt og hvordan du vil være kandidat til Folketinget i Alternativet. Kandidatgrundlaget her er skriftligt og skal

Læs mere

DTU s personalepolitik understøtter uddannelse, forskning, myndighedsbetjening og innovation ved at:

DTU s personalepolitik understøtter uddannelse, forskning, myndighedsbetjening og innovation ved at: Personalepolitik 1. FORMÅL DTU s personalepolitik understøtter uddannelse, forskning, myndighedsbetjening og innovation ved at: - tiltrække og udvikle dygtige medarbejdere - sætte rammen for DTU som en

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

Børnehaven Sønderled Her skaber vi rammerne for et godt børneliv..

Børnehaven Sønderled Her skaber vi rammerne for et godt børneliv.. Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled Udarbejdet Februar 2016 1 Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled Børnehavelivet er en stor del af et barns liv. De tilbringer mange timer i hænderne

Læs mere

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015 Din genvej til Danmarks mest populære bloggere Mediekit 2015 25% af den danske befolkning læser ugentlig blogs. Det er en stigning på 80% over de seneste 5 år Kilde: Carat CCS Survey 2015 Kort fortalt

Læs mere

Strategisk kommunikation. Et kursus til virksomheder i it-branchen

Strategisk kommunikation. Et kursus til virksomheder i it-branchen Strategisk kommunikation & PR Et kursus til virksomheder i it-branchen Communication works for those who work at it John Powell Kommunikation, kommunikation, kommunikation. Internt og eksternt, ved kriser

Læs mere

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Kontakt: Merethe Kring merethe.kring@yougov.com www.yougov.dk København, februar 2012 1 Sociale medier ændrer verden 2

Læs mere

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland - og bliv du s med naboen Interkulturelt Erhvervs- og virksomhedskultur Sprog Branding Pricing Globalisering og digitalisering Web & sociale medier Google

Læs mere

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog OPRINDELSE Ordet blog har sin oprindelse i Weblog OPRINDELSE blog: a website that contains an online personal journal with reflections, comments and often hyperlinks provided by the writer - Merriam-Webster

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Det vil glæde mig...

Det vil glæde mig... s Det vil glæde mig... Kære leder Det vil være en glæde for mig sammen med Dig - at designe en unik workshop tilpasset din virksomhed og jeres udfordringer Lad Dig inspirere af workshops, som andre allerede

Læs mere

Hvis vi er synlige på en god måde, får vi en turboeffekt.

Hvis vi er synlige på en god måde, får vi en turboeffekt. Vores varemærke eksponeres til en lang række opinionsdannere, der på deres side påvirker en lang række almindelige brugere. Hvis vi er synlige på en god måde, får vi en turboeffekt. Nu-gruppen 2009, uddrag

Læs mere

Bliv synlig på nettet!

Bliv synlig på nettet! Bliv synlig på nettet! Østfyns Erhvervsråd Sinatur Hotel Storebælt Nyborg d. 8. september 2015 Sanne Schibsbye IBIZ-Center sanne@ibiz-center.dk +45 7220 1751 Morgenens program Introduktion til online synlighed

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

PARTNERSKABS- PROGRAM

PARTNERSKABS- PROGRAM / PARTNERSKABS- PROGRAM VORES KULTUR HOVEDSTADSÅR BLIVER EN GAME CHANGER I SAM SPILLET MELLEM FORRETNINGSLIVET OG KULTUREN. ADMINISTRERENDE DIREKTØR REBECCA MATTHEWS FONDEN AARHUS 2017. EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD

Læs mere

Fjernsyn: en avanceret teknologi skabt til at forhindre folk i at underholde. Leonard Rossiter. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.

Fjernsyn: en avanceret teknologi skabt til at forhindre folk i at underholde. Leonard Rossiter. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2. Fjernsyn: en avanceret teknologi skabt til at forhindre folk i at underholde sig selv. Leonard Rossiter 184 185 Medierne Ordet medie stammer fra det latinske medium, der har betydningen at stå midt imellem

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi NETOP netværk for oplysning Kommunikationsstrategi for lokalforeninger - 2011 Martin T. Hansen 1 Intro NETOPs medlemsforeninger er meget forskellige og har meget forskellige måder at kommunikere på. Som

Læs mere

Udarbejdelse af sponsorstrategi den kommunale model. Jeppe Madsbad Lauritzen, Promovator

Udarbejdelse af sponsorstrategi den kommunale model. Jeppe Madsbad Lauritzen, Promovator Udarbejdelse af sponsorstrategi den kommunale model Jeppe Madsbad Lauritzen, Promovator Program 1. Sponsering (Kort!) om Promovator Hvad kan sponsering, og hvad siger forbrugerne til sponsering Hvordan

Læs mere

-Kom godt i gang! Kredsforening MidtVest

-Kom godt i gang! Kredsforening MidtVest NETVÆRKSGRUPPER -Kom godt i gang! Vores barn har autisme og selvom vi elsker vores helt specielle barn meget højt fremkalder vores liv med dette helt specielle menneske ofte nogle stærke følelser i os

Læs mere

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Formålet I får indblik og mulighed til at tænke strategisk vedr. de sociale

Læs mere

Kommunikation, der engagerer. - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016

Kommunikation, der engagerer. - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016 Kommunikation, der engagerer - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016 Vision Skanderborg Kommune er på én og samme tid myndighed, servicevirksomhed og fællesskab med 60.000 borgere. Det er ledere og

Læs mere

Hvilke ord 'trigger' dine kunder?

Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Af Rikke Moos, Webskribenten Du kender talemåden: vælg dine ord med omhu. Et fornuftigt råd, der er værd at følge, hvis du vil undgå at blive misforstået af andre. Men

Læs mere

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind UGE 47: Digitale Strategier En slide om Dorte Min passion: At påvirke virksomheder, så det kan mærkes! 20+ års erfaring fra IT-branchen Lever af at sælge viden & rådgivning Iværksætter lige som dig Social

Læs mere

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune Det er for børn Trivsel og læring i de vigtigste år Forord Det er for børn trivsel og læring i de vigtigste år er Vejle Kommunes delpolitik for dagtilbudsområdet

Læs mere

EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI

EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI Adm. direktør Henrik Engelund, core:workers DI Service Årsdag 2015 Fremtidens Arbejdskraft MOVING PEOPLE THROUGH INTERNAL, CORPORATE & EMPLOYER COMMUNICATION

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier Februar 2014 INDHOLD KONKLUSION............................................ 3 OM ANALYSEN...........................................

Læs mere

Strategi for Vejle Kommunes kommunikation på Facebook

Strategi for Vejle Kommunes kommunikation på Facebook Strategi for Vejle Kommunes kommunikation på Facebook Der er mange grunde til, at Vejle kommune skal være til stede på de sociale medier. Dels giver de nye netværksmedier kommunen mulighed for at komme

Læs mere