Brand Personality. Den digitale verden skal mødes stålsat og klar i spyttet. The Yellow Papers Series

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brand Personality. Den digitale verden skal mødes stålsat og klar i spyttet. The Yellow Papers Series"

Transkript

1 Brand Personality Den digitale verden skal mødes stålsat og klar i spyttet The Yellow Papers Series

2 02 Den digitale teknologis muligheder for at virksomheder og kunder kan komme i nærkontakt med deres kunder, åbner en lang række muligheder for interaktion. Den digitale teknologis muligheder for at virksomheder og kunder kan komme i nærkontakt med deres kunder, åbner en lang række muligheder for interaktion. Det kan være alt lige fra innovation til mere underholdende eller holdningsbetonede indholdsplatforme. Det har fået en del af kommunikationsbranchen til at skumme over i begejstring over, at man nu vil kunne få stærkere og mere nærværende kontakt til sine kunder, hvis man tør give slip og lade kunderne være med til at definere og co-create brandet. Jeg vil gerne agere showstopper, lige her. Netop denne nye måde, mennesker connecter til hinanden og verden på, skærper behovet for bevidst og styret subjektiv adfærd, hvis man vil have noget positivt ud af det. Og det er ikke kun adfærd på nettet, jeg tænker på, og jeg vil gerne forklare hvorfor. Mødet med brands er som mødet mellem mennesker: Vi får lyst til at gå i dialog med den interessante og stærke attitude og finder dem, der ikke har en holdning og står for noget, farveløse og ligegyldige. Den digitale teknologis mulighed for at søge information og udvide omgangskredsen via digitale medier, forstærker behovet for at have en stærk og bevidst brand attitude, som forbrugerne finder værd at beskæftige sig med og tale med vennerne om. Det er disse brands, som man vælger at have en relation til. Men det er afgørende, at brandets adfærd har baggrund i en oplevet virkelighed, autentiske værdier og indsigt i forbrugernes verden, for aldrig har tingene været mere transparente. Kritiske og utilfredse forbrugerne kan og vil hurtigere end nogensinde før sprede budskabet om negative oplevelser i en hast, der virker skræmmende. Det allerværste er, at man som virksomhed ikke selv vælger, om man vil være med til festen - festen kommer til dig.

3 03 Af Poul Mikkelsen, Partner DDB Danmark Hvis Thomas Blachman er ved at nuppe sig en pindemad fra buffeten i det fyldte festlokale, hvor du træder ind, får du sandsynligvis appetit på at veksle et par ord med den kontroversielle dommer fra tv-programmet X Factor. For vi får intuitivt lyst til dialog med mennesker, der udstråler en stærk personlighed og har markante holdninger. Du vil næppe være i tvivl om, at Blachman undsiger mainstreamet pop til fordel for store stemmer og eksperimenterende nichetoner. Hvad enten du er enig med Blachman eller ej, må du respektere oprigtigheden, fordi han faktisk udlever standpunkterne gennem sin egen musik. Samme mekanisme træder i kraft, når vi skridter ind i supermarkedet. Hvis produktbrandene skiller sig ud med personlige og bemærkelsesværdige fortællinger, som er troværdige og relevante, belønner forbrugere det. Brand attitude er i dag mere afgørende for kommerciel succes end nogensinde før, fordi vilkårene for markedsføring og konkurrence ændrer sig: Digital evolution: Med den digitale teknologi er antallet af veje og metoder til kommunikation eksploderet. Så er der også flere muligheder for at fange forbrugernes opmærksomhed. Samtidig har forbrugerne fået mulighed for at skabe deres eget medieindhold og udbrede deres egne budskaber til masserne. Kommerciel revolution: Forbrugerne kan på internettet lettere finde frem til og sammenligne produkter på tværs af forhandlere og grænser. Desuden er forbrugerne afgørende medskabere af brandet, fordi deres udsagn om produkter og virksom heder påvirker hinanden og det endelige indtryk af et brand i markant større skala end tidligere. Tænk macro, agér micro Kommunikationsvejene til forbrugerne er i dag ekstremt komplekse, fordi den digitale teknologi har fragmenteret mediebilledet. Det gør det nødvendigt at tænke markedsføring og mediaplaner på nye præmisser. For et brand betyder det, at budskabet nødvendigvis bør være tilstrækkeligt entydigt og slagkraftigt til at kunne fungere på flere platforme, gamle som nye.

4 04 Word of mouth is the best medium of all. - Bill Bernbach Selv om både de traditionelle radioer, tv-stationer, dagblade og ugeaviser tilbyder online platforme, er den teknologiske udviklings mest interessante fænomen, muligheden for, på en mere vedkommende måde, at fange forbrugernes opmærksomhed uden om de etablerede medier. Dette kan ske på mange måder, men det er oplagt at kommunikere sin historie - eller de relevante dele af den - der, hvor der i forvejen er interesse til stede. En udnyttelse af de muligheder den digitale teknologi giver os, betyder bestemt ikke et farvel til den massekommunikation, vi kender i dag. Forbrugerne forventer, at de brands de elsker har en offentlig adfærd, som de er stolte af. Men som vi har set mange af de store brands gøre, så har det mere karakter af manifestationer. Jeg tænker her på brands som Sony, Nike, Adidas og Guiness, som har forstået at arbejde ægte integreret med deres markedsføring. Ovenover alting er det stadig evnen til, via unik consumer insight, at skabe en positiv hype omkring sit brand, der tæller. Dette er, hvad man kan kalde macro marketing. Blot har vi, via den digitale teknologi, og den deraf følgende ændring i verdens måde at kommunikere på, fået en hel række nye veje at køre på. Disse veje skal ikke ses som et adskilt vejnet, men som en integreret del af en helt ny infrastruktur. Virksomhederne kan også ret let nå et globalt publikum med interesse for deres produktområder ved i kombination med deres øvrige markedsadfærd, bl.a. massekommunikation, at producere og publicere deres eget content på internettet, og på den måde skubbe en kommunikation i gang, der kaskaderer helt af sig selv. Kunsten består i at starte op med noget, der er værd at snakke om, og som har attitude og autenticitet nok til at komme helskindet igennem dialogerne. Privatpersoner kan lige såvel som virksomhederne kommunikere via sites og netværk med alle andre online. Det er et markant kontroltab for virksomhederne, der kun styrer en del af informationerne. Men det giver også et potentiale for personformidlet omtale i helt nye dimensioner, som kan benyttes til at skabe et stærkere brand: Word of mouth is the best medium of all, sagde grundlæggeren af DDB, Bill Bernbach engang. Det gælder i endnu højere grad i dag, fordi forbrugerne knytter sociale relationer som aldrig før. Community sitene Facebook og MySpace har skabt kontakt mellem millioner af mennesker, og er nu de to af de aller mest besøgte netværkssider.

5 05 Forbrugerne kan med fordel tænkes ind som første led i opmærksomhedskæden i stedet for de etablerede medier. Men som sagt, så gælder det om at have noget på hjerte, som de lægger mærke til og gider gå i positiv dialog omkring, hvilket stiller store krav til processer og kompetencer i virksomhederne. Træd ind i et varigt forhold De digitale omvæltninger har også stor betydning for konkurrencevilkårene og forbrugernes overvejelser og viden foran hylden i supermarkedet. Konkurrenceparametrene har skiftet plads. Grundlæggende kan en virksomhed konkurrere på tre præmisser: Pris: Forbrugerne kan blive motiveret til at vælge et produkt frem for konkurrenternes, hvis produktet er blandt de billigste. Men prisen er blevet et uklart parameter. Pricing er blevet en hardcore disciplin, hvor prissætningen er blevet så finurlig, at det kræver særlige tv-programmer at finde igennem systemerne og frem til den reelt billigste udbyder. Det er sneet til. Det er også blevet en hygiejneværdi, idet selv den dyreste snakker lav pris. Se blot telemarkedet med alle deres gebyrer, takster, bindinger og tilskud - eller flyselskaberne med billetter til lavpris, der får lagt ekstrabetaling for bagage, catering og sædevalg oveni, før købet er færdigt. Pris er ikke længere et dynamisk positioneringsparameter, nærmere generisk. Unikke produkter: Hvis dit produkter skiller sig ud som noget, ingen andre på markedet tilbyder, kan den særstatus gøre produktet og brandet attraktivt i forbrugernes øjne. Men det unikke som en funktionel feature er en vanskelig præmis, fordi det sjældent bliver til mere end indpakning og storytelling, men ikke egentlige funktioner. Der er langt imellem reelle produktfordele i dag. Og hvis de er der, bliver de eftergjort så hurtigt, at kopierne ofte er på markedet næsten samtidig med originalen. Relationer til forbrugeren: Dette parameter har altid været stedbarnet i trekløveret. Pris og produkt er dejligt håndgribelige ting, mens selve kunderelationen er blevet opfattet som noget luftigt. Det er jo ellers netop i relationen, man kan vise, at man forstår kunden og dennes behov. En dyb indsigt i kundernes værdier og måde at leve på, anser jeg som et nødvendigt udgangspunkt for enhver værdifuld relation. I denne forbindelse er det afgørende at betragte netop produktet som det primære medie, sekundært salget og servicen som en integreret del af oplevelsen. Allerede her er vi gået på tværs af flere strategi-ben. Hvis man tager denne relation alvorligt og går i aktiv dialog med markedet, vil man kunne opbygge en relation, der bliver personlig og kun vanskeligt vil kunne bringes i spil af konkurrenterne. Forudsat at man har en reel kompetence og en klar attitude i sin måde at bruge den på og mod til at kaste sig ind i det digitale liv.

6 06 Det er afgørende at betragte produktet som det primære medie, sekundært salget og servicen som en integreret del af oplevelsen. Det gælder altså om at have en markant personlighed, en god historie og være god til at fortælle den. Hvis du vil være et interessant brand at tale med og om. Vi kigger efter styrke og overlevelseskraft, når vi søger mage. De samme regler gælder for mange andre af vores valg, bl.a. arbejdsplads, og vi vil også helst omgive os med stærke brands. Dermed mener jeg ikke, at generel enighed er et succeskriterium for den rette brand attitude. Det er stillingtagen derimod. If you stand for something, you will always find some people for you and some against you. If you stand for nothing, you will find nobody against you, and nobody for you. Bill Bernbach Når Dove fører en kampagne for ægte skønhed og laver reklamer med kvinder med runde topmaver, fine rynker og store smil, går virksomheden op mod de seneste årtiers tendens, hvor medier og markedsføring ophøjer sygeligt magre og mopsede unge kvinder til tidens absolutte skønhedsideal. Doves signal er, at man skal respektere og værdsætte kvinder, som de er, og disse kvinder skal være sig selv bekendt som sunde og naturlige. Det er en attitude, hvor brandet inviterer autentiske kvinder til en indforstået, gensidig og respektfuld relation. En markant, men egentlig ikke særlig original menneskeindsigt. Modet består mere i, at Dove har turdet være de første til at bryde klicheerne og tale så direkte med kvinder. Til gengæld har Dove fået problemer ved tilsyneladende at overse andre afgørende principper for produkt branding, som vi vil vende tilbage til.

7 07 Brug kunderne som medier. De gør det gratis. I den digitale verden kan det tydelige brand nå vidt omkring ved at få direkte kontakt med enkelte entusiastiske brugere. Kontaktfladen kan eksempelvis være at facilitere et fællesskab i brandets regi mellem de forbrugere, der interesserer sig for dit produktområde eller det miljø, der er omkring det. Det kan også gå den anden vej, hvor et brand byder ind med holdninger og input i et forum eller community, der ligger deres kunder på sinde. På den måde kan forbrugerne selv være med til at skabe og udleve de værdier, brandet står for. Et stærkt community bygger på: Interesse, nærvær, respekt og sympati. Kunderne bliver i realiteten brand advokater, som via de nye netværksverdener influerer andre, som igen influerer atter andre osv. Således kaskaderes en brand historie ud via the best medium of all. Det lyder dejligt enkelt og billigt, men det er ikke en knap, man bare kan trykke på. Man er nødt til som brand at involvere sig på en langt mere forpligtende måde. Dette stiller helt nye krav til måden, virksomhederne tænker markedsadfærd på. Man er nødt til at tænke mere holistisk i forhold til hele virksomhedens eksistens, og man skal i det hele taget finde nye måder at tænke kommunikation på. Man skal være aktiv og overraskende. Den digitale tilstedeværelse skal bakkes op af synlige fysiske aktiviteter. Selv måden man tænker massekommunikation på skal være integreret i de øvrige aktiviteter. På den måde stilles der helt nye krav til både form og indhold. Det er ikke længere best practice bare at køre et tv burst med et humoristisk tilsnit, som bakkes op af lidt print og et par bannerannoncer. Forbrugernes mulighed for at kommunikere frit med digitale interessenter betyder, at krav og klager kan sprede sig lige så hurtigt som gode brand oplevelser.

8 08 Kunder, der klager, er den farligste, men samtidig den mest interessante gruppe af forbrugere. I et moderne forhold taler man åbent om konflikter. Forbrugernes mulighed for at kommunikere frit med digitale interessenter betyder, at krav og klager kan sprede sig lige så hurtigt som gode brand oplevelser. Da en ung nordmand for nylig oprettede en gruppe på Facebook med kravet om at få Coca-Colas læskedrik Urge på halvandenlitersflasker, fik tilslutningen og medieomtalen brandet til at sende det efterspurgte produkt på markedet. Meget tankevækkende har de brands, der har bedst direkte kontakt til deres kunder, ofte ret lave reklamebudgetter. Eks. Apple, Virgin og Converse. Det betyder ikke, at man ikke investerer ressourcer i sin adfærd, man bruger blot energierne på alternative måder. De tre nævnte selskaber har kontrol over hele deres værdikæde i en sådan grad, at forbrugerne får bekræftet deres perception af brandene, uanset hvor de støder på dem. Samtidig synes disse brands at være til stede i verden på næsten samme måde som deres kunder. Man fornemmer, at de er vilde med det, de laver. Kritiske forbrugere har fået lettere ved i fællesskab at udfordre reklamernes løfter, for det er nærliggende at tjekke forbrugeranmeldelser før køb af den nye dvd-afspiller. Forbrugernes udsagn som hverdagseksperter kan vise sig at få lige så stor indflydelse som officielle fageksperters. Brandet er uden tvivl bedst tjent med at være nøjagtigt det, det udgiver sig for, så det kan holde til et virkelighedstjek. Hvis brandet leverer varen og oveni købet er åbent for dialog, er der ingen grund til at klage over svigtede løfter og falske forudsætninger. Jo mere menneskelig og forståelig et brands adfærd er, jo større rummelighed og tilgivelse vil det blive mødt med i markedet. Kunder, der klager, er den farligste, men samtidig den mest interessante gruppe af forbrugere. De handler aktivt på den dårlige oplevelse, i stedet for at være ligeglade og vælge den lette løsning ved at skifte leverandør i al ubemærkethed. De er dine vigtigste kunder.

9 09 For det første fordi konflikten sjældent bliver inden for virksomhedens fire vægge, når kunden nu kan nøjes med at logge sig på nettet og udbrede det vrede budskab. For det andet fordi de gennem klagen udviser en handlekraft og et engagement i dit brand. Det gør dem til potentielle brand advokater, hvis du tidligt kan gå i overbevisende dialog med dem på baggrund af værdierne i en gennemført brand attitude. Desværre afspejler dette faktum sig ikke i de fleste virksomheders brand adfærd. Man er ofte meget fokuseret på at være effektive til at lokke kunderne ind med alle midler, men der står sjældent nogen i døren og forsøger at holde på kunderne, når de går. Jeg arbejdede i en del år for en førende televirksomhed. Her gennemførte man en målbevidst win-back-strategi over for de kunder, man havde mistet inden for de sidste to år. 30% af disse kunder fik man tilbage som kunder igen, blot ved at interessere sig for dem og tale ind til deres behov. Det er en større succesrate, end jeg har hørt nogen salgskampagne præstere. Der er meget at vinde ved at have en koordineret kundefront. Har du en attraktiv personlighed? Brand attituden skal vække intuitiv genklang for alle, der lever brandet eller er i berøring med virksomheden og produkterne. Derfor er den nødt til at bygge på de værdier og kompetencer, der allerede eksisterer i din virksomhed. Volvo kan i dag brande sig på en ansvarlig attitude under ordlyden Volvo for life, fordi virksomheden i flere årtier har været kendt for at ville producere de sikreste biler. Det flytter fokus fra et firma, der gerne vil tjene penge, til en bilproducent, der er sig sit ansvar bevidst, og som taler til forbrugeren, der gerne vil beskytte sin familie. Volvo har med andre ord en autentisk berettigelse til at profilere sig som en virksomhed, der tager ansvar og mener, at livet er så vigtigt, at man bør køre ud at kigge på det, men at man bør gøre det i en Volvo. I sine senere kampagner har de drejet fokus en anelse over mod livskvalitet og livstidsværdier. Det virker sympatisk, og her deler brandet og kunderne en fælles opfattelse og ambition. Volvo rammer med sit konsistente fokus på ansvarlighed og humanisme en personlighed, mange oplyste mennesker sætter over den personlighed, de ville skildre ved at køre eksempelvis BMW. Et andet eksempel på et bilmærke, der har helt sin egen position er VW. Igennem 60 år er det lykkedes for VW at bringe sit ydmyge folkelige udgangspunkt med sig, så man i dag, til trods for at man producerer dyre luksusbiler, kan kalde VW et bilmærke med demokratiske værdier. Begge disse mærker producerer luksusbiler, ikke ulig BMW, men mærkerne fortæller via en snorlige adfærd igennem hele værdikæden en meget personlig historie, som lægger op til et dybere forhold. En megatrend i samfundet er, at forbrugerne generelt forventer, at virksomhederne engagerer sig mere og tager større ansvar for sig selv, deres kunder og den verden, de tjener deres penge i. Corporate Social Responsibility (CSR) er følgelig blevet et udbredt fænomen inden for de seneste år. Vi kommer helt sikkert til at se et meget stort aktivitetsniveau på samfundsrelaterede aktiviteter fremover. Tidligere har disse ting været mest præget af sponsorater, men kravet om autenticitet vil fordre, at virksomhederne engagerer sig mere helhjertet i disse ting, og så at sige får fingrene ned i suppen. Til gengæld for anstrengelserne får man noget, der er rigtig meget mere effektfuldt end traditionel reklame kan tilbyde. Social ansvarlighed giver god mening - på samme måde som Doves forsøg på at give kvinder bedre selvtillid og redefinere skønhedsidealerne burde gøre det.

10 010 Consumer insights er nok den mest værdifulde baggrundsviden for at drive et brand med succes. Men man kan ikke løbe fra sit efternavn. Consumer insights er nok den mest værdifulde baggrundsviden for at drive et brand med succes. Det giver muligheden for at designe sit produkt og den måde, det bliver levet på over for konsumenterne. Disse insights bliver mest værdiskabende, hvis man strategisk vælger at arbejde med Product Branding fremfor Corporate Branding. Product Brands kan blive så stærke og selvstændige, at de af gode grunde glemmer, hvor de kommer fra, eller hvem der står bag dem. Problemerne kan nemlig hurtigt opstå, hvis et sådan brands attitude konflikter med et andet familiemedlems attitude. Men i den nye medieverden skal forbrugerne nok huske dig på det. Derfor gik det også galt for Dove, der har et overordentligt stærkt selvstændigt brand, og bygger på en fornem consumer insight. Men som har Unilever som moder og Axe eller Lynx, som det hedder i nogle lande som sin frække bror. Den maskuline duftserie Axe promoverer sig selv som brandet, der gør en mand uimodståelig for piger. Nogle mener givetvis, at Axe fremstiller pigerne som en slags sex-lemminger, der tankeløst følger duften og slet ikke kan lade være med at gnide sig sanseløst rundt om metalstænger, der er snuskede natklubber værdige. Altså ikke helt i tråd med den kvindeopfattelse, Dove lægger for dagen. Det er i hvert fald det indtryk, de fleste nok vil få efter at have set parodierende modkampagner på YouTube, hvor der bliver krydsklippet mellem letpåklædte kvinder under Axe-sloganet Spray more, get more og naturlige, uskyldige unge piger, som skaber tydelig association til Doves Campaign for real beauty personer har indtil videre set disse underminerende halvandet minut på YouTube. Herudover er der hits på Google. Jeg gentager, sites, som hver især på hver sin måde forholder sig negativt til sammenhængen mellem Dove og Axe. Man har også haft den tvivl somme fornøjelse at blive hængt ud på flere tv-stationer bl.a. CNN, som både viste og omtalte disse ret sarkastiske videoer. Fænomenet kaldes Brand Terrorism. Det vil sige, at på et splitsekund er det, der var tænkt at skulle opfattes som en ærlig og anderledes approach over for den modne naturlige kvinde, blevet afsløret som manipulerende tænkning i disse kvinders formodede lave selvværd. Dette er formentlig som opstart sat i værk af nogle ganske få mennesker eller måske af en udspekuleret og ondsindet konkurrent. Et eksempel på god reklame i begge tilfælde, men fordi vores kommunikationsverden har ændret sig, gik den ikke. I den gamle medieverden havde ingen løftet et øjenbryn.

11 011 Vi er fantastiske, vores kunder er fantastiske, og sammen gør vi hinanden bedre. Det er ikke nok, at du er det. I skal være det alle sammen. Vi er fantastiske, vores kunder er fantastiske, og sammen gør vi hinanden bedre. Vi er opmærksomme over for vores kunder. Vi lytter, vi er nysgerrige, og vi er forandringsvillige. Vi mister ikke os selv. Vi bevarer vores måde at være på i enhver situation. Dette kunne være opskriften på ideel digital adfærd. Det lyder jo meget nemt, og det ville det også være, hvis der ikke var mennesker involveret. Det er imidlertid helt essentielt, at brandprofilen og værdierne også er både forankret og forstået internt i organisationen, hvis du skal styre adfærden i kundefront og dermed perceptionen i markedet og samfundet så godt som muligt. Du kan ganske vist ikke gardere dig imod forbrugernes tilkendegivelser om dit brand. Men du kan kende kanalerne og være forudseende, så din virksomhed bedre kan håndtere de scenarier, hvor dit produktområde og virksomhedens værdier kommer på dagsordenen. En sådan form for issue management forudsætter, at producenten af upåklagelige mobiltelefoner er klar til at reagere den dag, hvor nogle indere eksempelvis har fremstillet en dårlig mobil med alt for høj stråling. Sandsynligheden er nemlig stor for, at der rejser sig en generel debat om stråling, som den gode producent ufrivilligt bliver viklet ind i. Det kan lige så vel være en landechef eller afdelingsleder som den administrerende direktør, der kommer til at svare på mediernes og forbrugernes kritiske spørgsmål. Og de skal ofte svare nu og her og ikke om et par dage, når de har kunnet diskutere fæ- nomenet internt. I det øjeblik er det en nødvendighed, at brandets attitude og ståsted hænger som noget nærmest spirituelt i luften omkring medarbejderne, så ingen er i tvivl om, hvordan virksomhedens reaktion må og skal være. Dine medarbejdere skal være dine bedste brand advokater.

12 12 Vi har aldrig været i mere direkte kontakt med vores kunder. Vores adfærd har aldrig været mere tydelig og hudløs, og den har aldrig haft større konsekvens. Opsummering Forbrugerne har større indflydelse på branding og kommerciel succes end nogensinde før. Den digitale teknologi gør dem i stand til at kommunikere om et brand med virksomheden og med alle andre nysgerrige online. De udveksler viden, gode råd og kritik og er derfor med til at definere brandet. Hvad enten du vil det eller ej. Så der er egentlig ikke tale om et valg. Det øger behovet for en markant brand attitude, som er stærk, gennemtænkt og inspirerende nok til at tiltrække dynamiske forbrugere, der gider sprede det glade budskab. Det skaber også et behov for at virksomheden, og ikke blot marketing, er i stand til at have en værdiskabende dialog med disse så vigtige mennesker. Men vigtigst, så kræver det, at virksomheden arbejder med sin kamp og eksistensberettigelse. Og med den måde, den bliver udtrykt igennem produkterne og i den måde, de bliver kommunikeret på. På en måde kan man sige, at det aldrig har været renere. Hvis vi skærer helt ind til benet, så er kunderne de eneste, der leverer reel værdi til virksomhederne. Kunder er mennesker med følelser og holdninger, og de forventer at deres yndlingsbrands også har følelser og holdninger. Vi har aldrig været i mere direkte kontakt med dem. Vores adfærd har aldrig været mere tydelig og hudløs, og den har aldrig haft større konsekvens. Spørgsmålet er så: Er du blandt dem, der ser det som en trussel, fordi det er svært at kontrollere og gennemskue, eller er du blandt dem, der ser det som en unik mulighed for at få løn som fortjent?

13 DDB Worldwide Communications Group Inc (www.ddb.com) er det største reklame-og marketingbureau-netværk i verden ifølge Advertising Age. DDB er også det bureaunetværk i verden, der har modtaget flest priser ifølge Creativity magazine og The Gunn Report. Med mere end 200 kontorer i over 90 lande, er det DDB gruppens overbevisning, at kreativitet er den mest magtfulde kraft i vores branche. Og det er denne kraft, der er med til at opbygge vedvarende og stærke brands, som skaber resultater og TalkValue. DDB Worldwide er en del af Omnicom Group Inc. (NYSE: OMC).

Tale er sølv og tavshed er guld eller er det omvendt?

Tale er sølv og tavshed er guld eller er det omvendt? Tale er sølv og tavshed er guld eller er det omvendt? Af seniorkonsulent hos Wilke, Søren Pedersen (sp@wilke.dk) Amerikansk forskning viser, at Word of Mouth er en af de potentielt stærkeste markedsføringsparametre,

Læs mere

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER 17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER Indholdsfortegnelse INTRODUKTION...3 ONLINE MARKEDSFØRING MED GAVEARTIKLER...4 Promovér din virksomheds hjemmeside...4 Konkurrencer...4

Læs mere

Sociale medier b2b. nye veje til salg

Sociale medier b2b. nye veje til salg Sociale medier b2b nye veje til salg 1 FORORD VELKOMMEN TIL ANALYSEN De sociale medier får stigende betydning for vores kommunikation og deling af viden. Det smitter af på erhvervslivet og skaber nye forretningsmuligheder.

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING.

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. 3 TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. Tlf. 70 268 264 info@relationwise.dk København - London - Stockholm Introduktion Loyalitets-guruen Frederick Reichheld beskriver, at loyale kunder er en fantastisk profit-generator,

Læs mere

Sociale medier som en del af kommunikationsstrategien

Sociale medier som en del af kommunikationsstrategien KUNDELOGO Sociale medier som en del af kommunikationsstrategien Den 2. december 2010 Copyright 2010 Discus Communications A/S Conventional marketing wisdom long held that a dissatisfied customer tells

Læs mere

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Synliggør din virksomhed via de digitale medier Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Agenda Tidens tendenser i markedsføring Sociale medier, big data og indholdsmarkedsføring Behøver jeg så

Læs mere

Online tilstedeværelse

Online tilstedeværelse Online tilstedeværelse Modul 1: Online tilstedeværelse -Hvordan bygger jeg en hjemmeside og hvad skal den gøre for mig? Modul 2: Få flere kunder -Hvordan får jeg mine besøgende konverteret til nye kunder

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

CRM & Markedslederskab

CRM & Markedslederskab Henrik Andersen Direktør, Andersen&Partners Management Consulting Thomas Ritter Professor, Copenhagen Business School Publiceret i 24. april 2008 Andersen&Partners Management Consulting www.andersenpartners.com

Læs mere

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet TokeWith DanmarksMedie2ogJournalisthøjskole 20142PUJ Forsidehistorie.+ 5 Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet Forbrugerne ser mere og mere TV på 25 Det er et oprør mod priserne. Og nu sætter de dem

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune I Rudersdal Kommune prioriterer vi den gode borgerdialog. For at styrke denne og for at give dialogen en klar retning er der formuleret tre principper for

Læs mere

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD 1 Denne vejledning viser, hvordan du kan udnytte de mange muligheder, de sociale medier giver, og være opmærksom på de faldgruber, der kan skade dig selv, dine pårørende og kolleger eller din myndighed.

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Hvilke ord 'trigger' dine kunder?

Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Af Rikke Moos, Webskribenten Du kender talemåden: vælg dine ord med omhu. Et fornuftigt råd, der er værd at følge, hvis du vil undgå at blive misforstået af andre. Men

Læs mere

som mindre virksomhed?

som mindre virksomhed? :: White paper :: Hvorfor gøre brug af Facebook Marketing Services, s mindre virkshed? Udarbejdet for Atanea ApS af: Sarah Agerklint, sarah@agerklint.dk Bachelor, English, International Marketing, Handelshøjskolen

Læs mere

Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger. Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S

Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger. Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S Spillebanen: Rammen som adfærdsændringer foregår i Økonomi Polarisering Sundhed

Læs mere

EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI

EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI Adm. direktør Henrik Engelund, core:workers DI Service Årsdag 2015 Fremtidens Arbejdskraft MOVING PEOPLE THROUGH INTERNAL, CORPORATE & EMPLOYER COMMUNICATION

Læs mere

MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND

MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND Er du motiveret, er du næsten helt sikker på succes. Motivationen er drivkraften, der giver dig energi og fører dig i mål. Mangler du den, slæber det hele sig afsted, trækker

Læs mere

1. Hvor enig er du i følgende udsagn: "2012 bliver året, hvor vi er gearet Bl for alvor at koble sociale medier Bl vores brede markedsføing"

1. Hvor enig er du i følgende udsagn: 2012 bliver året, hvor vi er gearet Bl for alvor at koble sociale medier Bl vores brede markedsføing 1. Hvor enig er du i følgende udsagn: "2012 bliver året, hvor vi er gearet Bl for alvor at koble sociale medier Bl vores brede markedsføing" 21% 3 Hverken- Eller 3 2. Hvor enig er du i følgende udsagn:

Læs mere

Pull Marketing Whitepaper

Pull Marketing Whitepaper Pull Marketing Whitepaper www.tunein.dk www.tunein.dk/pullmarketing Indhold 1. Internettet som platform til at få flere kunder side 3 2. Push and Pull Marketing side 3 3. Internettet er skabt til Pull

Læs mere

FORBRUGERADFÆRD Metode og resultater i forprojektet

FORBRUGERADFÆRD Metode og resultater i forprojektet FORBRUGERADFÆRD Metode og resultater i forprojektet v./ Mette Skovgaard Frich, seniorkonsulent Retail Institute Scandinavia Baggrund for projektet STIGENDE FORBRUGERKRAV OG MAGT: I takt med en stigende

Læs mere

On-line dialog startes off-line

On-line dialog startes off-line On-line dialog startes off-line Af: Anette Boiesen Petersen Markedskonsulent Post Danmark A/S Søren Pedersen Senior Consultant Wilke A/S Synopsis: Word of Mouth er en af de mest effektive kommunikationsfomer

Læs mere

Strategisk kommunikation. Et kursus til virksomheder i it-branchen

Strategisk kommunikation. Et kursus til virksomheder i it-branchen Strategisk kommunikation & PR Et kursus til virksomheder i it-branchen Communication works for those who work at it John Powell Kommunikation, kommunikation, kommunikation. Internt og eksternt, ved kriser

Læs mere

Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider. Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group

Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider. Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group 1. Brugervenlighed En politisk hjemmeside skal leve op til de gængse krav for brugervenlighed.

Læs mere

Sådan får du nemmere ved at sælge dig selv

Sådan får du nemmere ved at sælge dig selv E-bog Sådan får du nemmere ved at sælge dig selv - 10 enkle steps til mere succes! Kort om forfatteren: Jeg, Louise Schubert har en kommerciel baggrund fra Handelshøjskolen i Aarhus. I mange år har jeg

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Varde Kommune

Kommunikationsstrategi for Varde Kommune TIL UDVALGET FOR ØKONOMI OG ERHVERV Kommunikationsstrategi for Varde Kommune God kommunikation formulerer og kanaliserer budskaber og sikrer, at disse når rettidigt frem til relevante målgrupper. Økonomiudvalget

Læs mere

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Dato: 22-08-2014 Copyright af Bach & McKenzie 2014 Introduktion Indholdsfortegnelse 03 Hovedtal Kære VIRKSOMHED A/S Tillykke med jeres nye Social

Læs mere

Udarbejdelse af sponsorstrategi den kommunale model. Jeppe Madsbad Lauritzen, Promovator

Udarbejdelse af sponsorstrategi den kommunale model. Jeppe Madsbad Lauritzen, Promovator Udarbejdelse af sponsorstrategi den kommunale model Jeppe Madsbad Lauritzen, Promovator Program 1. Sponsering (Kort!) om Promovator Hvad kan sponsering, og hvad siger forbrugerne til sponsering Hvordan

Læs mere

LÆRING DER SÆTTER SPOR

LÆRING DER SÆTTER SPOR LÆRING DER SÆTTER SPOR Faglighed Relationer Bevægelse Kreativitet - Initiativ Min drømmeskole - tegnet af Viktor, 3.A. VISION FOR SKOLEN PÅ NYELANDSVEJ LÆRING DER SÆTTER SPOR Vi er stolte af den kvalitet

Læs mere

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Kontakt: Merethe Kring merethe.kring@yougov.com www.yougov.dk København, februar 2012 1 Sociale medier ændrer verden 2

Læs mere

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Formålet I får indblik og mulighed til at tænke strategisk vedr. de sociale

Læs mere

Kære LINAK medarbejder

Kære LINAK medarbejder Værdihåndbog Kære LINAK medarbejder Hvad er en værdihåndbog? For LINAK er det et forsøg på at samle de holdninger, vi har til tingene og de værdier, vi bygger på. De resultater, vi har præsteret sammen

Læs mere

KOMMUNIKATIONS- POLITIK, STRATEGI og PLAN SOCIALE MEDIER FORÅR 2013

KOMMUNIKATIONS- POLITIK, STRATEGI og PLAN SOCIALE MEDIER FORÅR 2013 KOMMUNIKATIONS- POLITIK, STRATEGI og PLAN SOCIALE MEDIER FORÅR 2013 Og hvorfor skal vi nu have det?? Du skal kunne analysere en problemstilling og udvælge egnede undersøgelsesmetoder til at besvare spørgsmålet.

Læs mere

Kirkernes mediedag 2013

Kirkernes mediedag 2013 Kirkernes mediedag 2013 Synlig forandring Kulturel forandring Historier Helte Symboler Ritualer Rutiner og daglige processer Ros og belønning Status symboler Ledelsesstil Værdier Antagelser Tro Hvad er

Læs mere

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup #30DageMedBranding Følgende er en enkel guide til et bedre personligt brand på internettet. Processen løber over 30 dage og hver dag skal du gøre en ny ting. Nogen gange vil du blive nødt til at udskyde,

Læs mere

Social færdigheds test.

Social færdigheds test. Social færdigheds test. Spørgeskemaet består af en række spørgsmål som du kan se nedenfor. Læs dem og besvar dem et af gangen ved at give dig en karakter mellem 0 og 10, hvor 0 = Passer slet ikke 10 =

Læs mere

DIGITAL MARKEDSFØRING

DIGITAL MARKEDSFØRING DIGITAL MARKEDSFØRING DAGSORDEN NorthSides historie NorthSides gæster NorthSide på sociale medier NorthSide på Facebook Den flygtige forbruger Den gode digitale kampagne Case: Tuborg / NorthSide Music

Læs mere

KOMMUNIKATIONS- STRATEGI 2015

KOMMUNIKATIONS- STRATEGI 2015 KOMMUNIKATIONS- STRATEGI 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 HVORFOR KOMMUNIKERER VI?... 3 DET STRATEGISKE FUNDAMENT... 3 Fremtidsdrøm... 3 DNA... 4 INDSATSOMRÅDER... 4 Strategi 2015... 4 Kommunikationssituation...

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

KOMMUNIKATIONS- POLITIK, STRATEGI og PLAN SOCIALE MEDIER EFTERÅR 2013

KOMMUNIKATIONS- POLITIK, STRATEGI og PLAN SOCIALE MEDIER EFTERÅR 2013 KOMMUNIKATIONS- POLITIK, STRATEGI og PLAN SOCIALE MEDIER EFTERÅR 2013 Og hvorfor skal vi nu have det?? Du skal kunne analysere en problemstilling og udvælge egnede undersøgelsesmetoder til at besvare spørgsmålet.

Læs mere

Skrevet af. Hanne Pedersen

Skrevet af. Hanne Pedersen Skrevet af Hanne Pedersen Vidste du, at mange mennesker slider med følelsen af "ikke at være god nok"? Mange mennesker tror, at de er helt alene med oplevelsen af "ikke at føle sig gode nok" eller "ikke

Læs mere

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland - og bliv du s med naboen Interkulturelt Erhvervs- og virksomhedskultur Sprog Branding Pricing Globalisering og digitalisering Web & sociale medier Google

Læs mere

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind UGE 47: Digitale Strategier En slide om Dorte Min passion: At påvirke virksomheder, så det kan mærkes! 20+ års erfaring fra IT-branchen Lever af at sælge viden & rådgivning Iværksætter lige som dig Social

Læs mere

SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014

SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 DAGENS PROGRAM Sociale medier og engagerende content Hvad, hvor, hvem Godt indhold og Content

Læs mere

Personprofil og styrker

Personprofil og styrker Personprofil og styrker Et redskab til at forstå dine styrker gennem din personprofil Indhold Dette værktøj er udviklet med henblik på at skabe sammenhæng mellem de 24 karakterstyrker udviklet af The VIA

Læs mere

Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie.

Sådan bliver du en god ekstramor Sig fra lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Af: Janne Førgaard, I lære som ekstramor At leve i en sammenbragt familie er

Læs mere

Skab bedre relationer gennem forbedring af image

Skab bedre relationer gennem forbedring af image Skab bedre relationer gennem forbedring af image I ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel. Maya Angelou Om

Læs mere

SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014

SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 DAGENS PROGRAM Sociale medier og engagerende content Hvad, hvor, hvem Godt indhold og Content

Læs mere

Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013

Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013 Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013 Gruppe 7: Melissa, Line, Terese, Anita og (Sofie). Spørgsmål ud fra teksterne af Jenkins, Mossberg og Fuchs: Danmarksindsamlingen (Byg videre på jeres tidligere observationer

Læs mere

Hvis vi er synlige på en god måde, får vi en turboeffekt.

Hvis vi er synlige på en god måde, får vi en turboeffekt. Vores varemærke eksponeres til en lang række opinionsdannere, der på deres side påvirker en lang række almindelige brugere. Hvis vi er synlige på en god måde, får vi en turboeffekt. Nu-gruppen 2009, uddrag

Læs mere

Konflikthåndtering. - Inspiration fra en anden kultur. Af Else Tranberg

Konflikthåndtering. - Inspiration fra en anden kultur. Af Else Tranberg Konflikthåndtering - Inspiration fra en anden kultur Af Else Tranberg I oktober måned deltog to konsulenter fra Cubion i et seminar i Kenya. Temaet var tilgange til konfliktarbejde og konflikthåndtering.

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

Kommunikation og adfærd

Kommunikation og adfærd Kommunikation og adfærd Indledning I dit arbejde som servicegartner kommer du i kontakt med to grupper: Planter og mennesker. Delkurserne har indtil nu handlet om at hjælpe dig med at blive bedre til at

Læs mere

Salg med LinkedIn Online kursus 4. Del

Salg med LinkedIn Online kursus 4. Del Salg med LinkedIn Online kursus 4. Del Vi går i gang præcis kl. 12 Kursus : Salg med LinkedIn nr. 1 Dato: september 2012 linkedin.com/in/olebachandersen Introduktion til kurset indholdet 1. Betydningen

Læs mere

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet?

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? 1) Den klassiske tilstedeværelse Visitkort hele pakken blogs Fora Netbutik Distribueret indhold 2) De sociale medier Facebook LinkedIn Twitter Faglige blogs

Læs mere

Udfordringen med at fastholde branchens unge. Til kamp for bedre retshjælp. Advokater viser vejen til vækst. Skud fra Borgen

Udfordringen med at fastholde branchens unge. Til kamp for bedre retshjælp. Advokater viser vejen til vækst. Skud fra Borgen # 2 Maj 2013 MAGASIN FOR ADVOKATVIRKSOMHEDER Til kamp for bedre retshjælp Advokater viser vejen til vækst Skud fra Borgen MF Ole Birk Olesen: Når det koster at vinde Outsourcing af juristarbejde påvirker

Læs mere

En museumsudstilling kræver mange overvejelser

En museumsudstilling kræver mange overvejelser En museumsudstilling kræver mange overvejelser Forfatter: Michaell Møller, Cand. mag. Int. i Virksomhedskommunikation med specialisering i Dansk Indledning Når danskerne i dag går på museum skal det være

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune Det er for børn Trivsel og læring i de vigtigste år Forord Det er for børn trivsel og læring i de vigtigste år er Vejle Kommunes delpolitik for dagtilbudsområdet

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Rekruttering 3.0: Fremtidens rekruttering er allerede her

Rekruttering 3.0: Fremtidens rekruttering er allerede her Rekruttering 3.0: Fremtidens rekruttering er allerede her Ifølge en artikel i amerikanske Journal of Corporate Leadership som K2 Search har taget del i vedrørende forandringer for rekrutteringsbranchen

Læs mere

Lederen, der i højere grad gør som han plejer til møderne, frem for at tage fat og ændre på mødekulturen i sin afdeling.

Lederen, der i højere grad gør som han plejer til møderne, frem for at tage fat og ændre på mødekulturen i sin afdeling. En vinders mindset Du er hvad du tænker Spørgsmålet er, hvad tænker du? Holder du dit potentiale tilbage? Og kan du påvirke, hvordan du eller dine medarbejdere tænker? Kan du støtte dine medarbejdere i

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

Brugergenereret indhold at navigere succesfuldt i brugernes landskab

Brugergenereret indhold at navigere succesfuldt i brugernes landskab Brugergenereret indhold at navigere succesfuldt i brugernes landskab Hvis man i år 2010 ikke forholder sig til sin tilstedeværelse på sociale medier, er man dårligt nok på internettet! Det er den virkelighed

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

MasterClass 2012. Danmarks største sponsorkonference. præsenteres af

MasterClass 2012. Danmarks største sponsorkonference. præsenteres af MasterClass 2012 Danmarks største sponsorkonference præsenteres af Om MasterClass 2012 Onsdag den 5. september byder Promovator, i samarbejde med dagbladet Børsen, endnu engang velkommen til MasterClass,

Læs mere

Hvem er Aspekta? Michael Trinskjær er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen. + 25 sogne, stifter og provstier. Januar 2015

Hvem er Aspekta? Michael Trinskjær er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen. + 25 sogne, stifter og provstier. Januar 2015 Den kommunikerende NGO 2014 Hvem er Aspekta? PR- og kommunikationsbureau siden 2004 Hovedkontor i Malmø, kontor i København og Stockholm Kåret til Sveriges bedste PR-bureau i 2011 og 2012 Medlem af Public

Læs mere

Den succesfulde leder i krisetider. Ledelsens Dag 2009

Den succesfulde leder i krisetider. Ledelsens Dag 2009 Den succesfulde leder i krisetider Ledelsens Dag 2009 4 scenarier Vækst Scenarie 1 Scenarie 2 Mere af det samme Fagre nye verden Forbruger økonomi Økonomisk vækst, evolutionær påvirkning af strategien

Læs mere

Strategi for sociale medier

Strategi for sociale medier Strategi for sociale medier Præsentation og erfaringer Cases: Hvad gør andre? Læg en strategi Dos and don ts Hvad er det værd? 10 trin til at komme i gang sociale medier i praksis Spørgsmål Often those

Læs mere

The World of Social Media

The World of Social Media The World of Social Media Sociale medier er medier for social interaktion, hvilket vil sige at der er et socialt sammenspil online - Det er altså kommunikation der går begge veje. Sociale medier kan også

Læs mere

B&O Play fejler og Jabra vinder på social synlighed!

B&O Play fejler og Jabra vinder på social synlighed! Synlighed på sociale medier: B&O Play fejler og Jabra vinder på social synlighed! En analyse af GN Netcoms Jabra, Libratone og B&O Plays globale synlighed afslører en enkel vej til vækst og global digital

Læs mere

7 Marts 2011 Branding af din by og din kommune

7 Marts 2011 Branding af din by og din kommune 7 Marts 2011 Branding af din by og din kommune Professor Majken Schultz Copenhagen Business School Hvad er et Brand? The American Marketing Association definerer et brand som Et navn, et udtryk, et symbol,

Læs mere

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog OPRINDELSE Ordet blog har sin oprindelse i Weblog OPRINDELSE blog: a website that contains an online personal journal with reflections, comments and often hyperlinks provided by the writer - Merriam-Webster

Læs mere

En B-t-B sælgers bekendelser kapitel 3

En B-t-B sælgers bekendelser kapitel 3 En B-t-B sælgers bekendelser kapitel 3 Salgstaler på dåse I sidste kapitel foreslog jeg, at du gør op med dig selv, at du kan præstere meget mere, end du tror. Og at du opstiller dit idealbillede af en

Læs mere

Det vil glæde mig...

Det vil glæde mig... s Det vil glæde mig... Kære leder Det vil være en glæde for mig sammen med Dig - at designe en unik workshop tilpasset din virksomhed og jeres udfordringer Lad Dig inspirere af workshops, som andre allerede

Læs mere

Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2013

Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2013 Side 1 af 12 YouSee A/S, Presse DATO 17/4-2013 INITIALER BWJ/IKJE Version: FINAL Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2013 Forord Denne analyse er den fjerde i en række, som YouSee

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN Region Hovedstaden KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN GOD KOMMUNIKATION - I REGION HOVEDSTADEN FORORD Regionsrådet er en politisk organisation, hvis medlemmer er demokratisk valgt til at sikre

Læs mere

KONKURRENCE STRATEGI & THE BRAND VALUE CHAIN

KONKURRENCE STRATEGI & THE BRAND VALUE CHAIN KONKURRENCE STRATEGI & THE BRAND VALUE CHAIN Multimediedesigner uddannelsen 2. semester Torsdag d. 21. februar 2002 Morten Bach Jensen / mbj@itu.dk AGENDA 09.00 10.15 Forelæsning Konkurrence Strategi 10.15

Læs mere

DANSK PROFESSIONEL FODBOLD - UDFORDRINGER OG KOMMERCIELLE MULIGHEDER

DANSK PROFESSIONEL FODBOLD - UDFORDRINGER OG KOMMERCIELLE MULIGHEDER DANSK PROFESSIONEL FODBOLD - UDFORDRINGER OG KOMMERCIELLE MULIGHEDER Thomas Christensen Bestyrelsesformand i Divisionsforeningen & adm. direktør i OB Indhold 1. Kommerciel platform og udfordringer 2. Fan

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Sociale Medier. som salgs- og marketingværktøj MARTIN OLESEN, PATCHWORK. Commercial in Confidence

Sociale Medier. som salgs- og marketingværktøj MARTIN OLESEN, PATCHWORK. Commercial in Confidence Sociale Medier som salgs- og marketingværktøj MARTIN OLESEN, PATCHWORK QUIZ 14.346? 1. Antallet af videoer uploadet til YouTube pr. minut? 2. Antallet af Facebook kommentarer pr. sekund? 3. Antallet af

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 - Udkast - Foto: Thomas Petri København er tre gange kåret af et internationalt magasin som verdens bedste by at bo og leve i. Det er der mange gode grunde til. Blandt

Læs mere

Guidelines for brugen af. sociale medier i Børn og Unge

Guidelines for brugen af. sociale medier i Børn og Unge Guidelines for brugen af sociale medier i Børn og Unge Guidelines for brugen af sociale medier i børn og unge 2 Sociale medier som Facebook og Twitter fylder stadig mere i danskernes hverdag. Antallet

Læs mere

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Som forældre er det vigtigt at du: Accepterer at medierne er kommet for at blive og er en del af børn og unges virkelighed. Så vis dem

Læs mere

Morgendagens musikforbrugere - Fra monolog til dialog

Morgendagens musikforbrugere - Fra monolog til dialog Morgendagens musikforbrugere - Fra monolog til dialog John R. Kristensen Adm. direktør, Gramex 9. oktober 2013 Copyright John R. Kristensen Hvilken branche og firma står bag denne reklame? Om Gramex Gramex

Læs mere

Agenda. Trendanalysen 2010. TNS Media. Morten Kromann-Larsen. Mindshare og Børsen TNS

Agenda. Trendanalysen 2010. TNS Media. Morten Kromann-Larsen. Mindshare og Børsen TNS Trendanalysen 2010 Agenda 1. Trendanalysen 2010 om undersøgelsen 2. Tilbageblik Trends 2009 3. Forventninger til 2010 4. Mediaplanerne - forventningerne til mediamarkedet 5. Konklusion Trendanalysen 2010

Læs mere

INSPIRATION TIL INVITATION

INSPIRATION TIL INVITATION INSPIRATION TIL INVITATION Når vi inviterer andre til at se på produkter / forretningsmulighed, er det afgørende, at de mærker du blot ønsker at VISE dem, hvad du personligt brænder for. Vores opgave er

Læs mere

VÆKST GENNEM ET STÆRKT BRAND

VÆKST GENNEM ET STÆRKT BRAND HELENE VENGE VÆKST GENNEM ET STÆRKT BRAND VÆKSTDAGEN 10. FEBRUAR 2011 +45 2929 8755 hv@helenevenge.com helenevenge.com 2 Dette er realiteterne... Der starter hvert år 15-20.000 nye virksomheder 1/4 lukker

Læs mere

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk - handler om at få eller beholde den fulde appetit på livet. At udleve sit fulde potentiale. Her er værktøjer til at tage det første skridt

Læs mere

Kom flyvende fra start

Kom flyvende fra start Kom flyvende fra start Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Iværksætter her på Vækstfabrikken Kernekunderne: Lokale virksomheder eller mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 10 års erfaring

Læs mere

Gads Forlag Koordinering, kvalitetssikring og dokumentation 2. Forandringsledelse

Gads Forlag Koordinering, kvalitetssikring og dokumentation 2. Forandringsledelse Forandringsledelse af VS (januar 2014) Hvad er forandringsledelse? Forandringsledelse er den ledelse, der foregår hele vejen gennem en forandringsproces på arbejdspladsen. Som en del af et lederteam kan

Læs mere

Strategisk lederkommunikation

Strategisk lederkommunikation Strategisk lederkommunikation Introduktion til kommunikationsplanlægning Hvorfor skal jeg lave en kommunikationsplan? Med en kommunikationsplan kan du planlægge og styre din kommunikation, så sandsynligheden

Læs mere

Kom flyvende fra start

Kom flyvende fra start Kom flyvende fra start Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Kernekunderne: Iværksættere og lokale mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 10 års erfaring med salg og marketing Har arbejdet

Læs mere

Guide. For lærere i Slagelse Kommune KLÆDT PÅ TIL DIGITAL DANNELSE

Guide. For lærere i Slagelse Kommune KLÆDT PÅ TIL DIGITAL DANNELSE Guide For lærere i Slagelse Kommune KLÆDT PÅ TIL DIGITAL DANNELSE Facebookvenner med eleverne? Ja og nej! Der kan være flere grunde til at være venner med sine elever på nettet, men først og fremmest bør

Læs mere