retail bulletin Bruno Christensens November 2013 Når magien mangler er der kun prisen der tæller! Vil showrooms erstatte den sælgende butik?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "retail bulletin Bruno Christensens November 2013 Når magien mangler er der kun prisen der tæller! Vil showrooms erstatte den sælgende butik?"

Transkript

1 Bruno Christensens November retail bulletin Digitale medie - Hvorledes vil de påvirke salget? Vil showrooms erstatte den sælgende butik? Netto vil åbne flere butikker Når magien mangler er der kun prisen der tæller! Peter Høgsted skal genskabe troen på Coop som Danmarks største og mest lønsomme detailhandelsvirksomhed. Kan han det? Får han lov til det? Hvem vinder og hvem taber kampen om dagligvaremarkedet? - Læs her om de 21 spørgsmål og svar, der giver et godt billede af de ændringer, der kan forventes, og ikke mindst hvilke kæder, der i de kommende år forventes at sætte dagsordenen, som alle øvrige vil tilpasse sig. Dagligvarekæderne i Danmark beskyldes for at tænke kortsigtet, samtidig med at de store dagligvareaktører ikke finder industrien innovativ. Verdens største Walmart udviklede tilbage i 1990erne et partnerskabsprogram med P & G, der fortsat bør inspirere alle øvrige. Hvorfor vil Outletcentre i Danmark aldrig blive den store succes? Planerne er mange for nye outlet- Centre, men virkeligheden viser, at det danske detailhandelsmarked ikke er en god investering for denne type af centre Hvorfor ikke?

2 November 1 Peter Høgsted skal give Coop ny dynamik. Kan han det Får han lov til det? Forventningerne er store til den nye topleder i Coop. Peter Høgsberg kommer med en god og bred detailhandelserfaring i bagagen. Han har erhvervet sin erfaring fra henholdsvis Ikea og engelske Kingfisher. Peter Høgsberg er ikke bange for at gå helt nye veje, og han er kendt for at være utraditionel i sin måde at tackle udfordringerne på. Set i lyset af de store forventninger vil vi kunne forvente en række tiltag, der har til formål at synliggøre, at Coop har fået en ny ledelse. Hvor meget skal der til for at fastholde motivationen ude i butikkerne? Er der nye millioner til investering i nedslidte butikker? Hvor langt rækker tålmodigheden hos FDB? Peter Høgsberg vil have succes, og han er ganske afgjort ikke en administrator, men derimod snarere en iværksættertype, hvor tålmodigheden har trange kår. Naturligvis kan Coop udbygge sin position på det danske dagligvaremarked, og naturligvis kan lønsomheden forbedres. Spørgsmålet er blot hvorvidt den dynamiske købmand får lov til at overtrumfe politikeren og systemet? Ingen tvivl om, at vi de næste 12 måneder vil se flere aktiviteter ude i butikkerne end vi har set de forudgående 5 år. H & M er på vej med nyt sortiment på sportsområde Mærket S vil i løbet af kort tid blive et nyt brand, som vi skal til at forholde os til. Det er H & M, der nu bebuder lanceringen af et helt nyt sortiment indenfor sportstøj og tilbehør. Med 3000 butikker globalt vil et hvilket som helst nyt produkt skabe ravage i alle brancher, og i dette tilfælde må sportskæder som Intersport, Sportmaster, Din Sportspartner og Stadium vurdere, hvilke modtræk de kan finde på. H & M sætter fokus på innovationen, og det er et vigtigt budskab til enhver detaillist, der har planer om at gøre det samme i morgen, som man gjorde i går. Innovation er forskellen på de, der går frem, og de, der står tilbage uden de loyale kunder. Måske bør vi erindre os Einsteins ord: Kreativitet er vigtigere end viden.

3 November 2 Burberry mister topchef til Apple Angela Ahrendts er navnet på den kvinde, der de seneste otte år har revolutioneret Burberry. Omsætningen er mere end fordoblet. Aktiekursen er tredoblet, og vigtigst af alt: Burberry fremstår i dag som et af verdens mest beundrede luksusbrands. Angela Ahrendts skal til Apple, hvor hun skal have ansvaret for Apples detailbutikker og online salg. Apple er verdens mest værdifulde brand, der alene siden 2012 har øget sin værdi med 28%. Angela Ahrendts overtager en butikskæde, der er kendt for at have det største salg i verden pr. kvm. Hvis vi kombinerer Apples nuværende brandværdi med de holdninger og erfaringer, som Angela Ahrendts medbringer, bør vi forvente noget ekstraordinært, der atter vi få verden til at gå bagover i beundring over Apple, og de produkter, der hidtil har domineret markedet. Apple er verdensmester i innovation, og inspirerer som sådant resten af verdens detaillister. Showroom vil ikke erstatte rigtige butikker Eurostat viser ifølge en ny rapport, at Danmark sammen med Sverige er blandt de mest e-handlende i Europa. På denne baggrund har A & B Analyse offentliggjort en rapport, der konkluderer, at flere og flere produkter fremover vil blive præsenteret i showroom, og derefter solgt via nettet. Konsekvensen af denne udvikling vil af nogle blive udlagt som om, at vi som forbrugere vil opleve, at traditionelle butikker erstattes af showroom. Steder hvor vi blot ser varerne for derefter at gå hjem og køber varerne via nettet. Ingen tvivl om, at der sker mange ting i øjeblikket i kølvandet på udbredelse af den nye teknologi, men det vil være for sensationspræget at udnævne showroom til at være den nye tids indkøbssteder. Internettet har sine begrænsninger, og de store væksttal, som vi ser i dag fra FDIH Foreningen af Internet Handel forventes at kulminere omkring , hvorefter udviklingen stabiliseres og følger samme udvikling som øvrige salgskanaler. Som forbrugere med vore sociale gen vil vi ikke undvære de oplevelsesrige butikker. Nemlig.com skaber ikke forbrugerrevolution Torsdag den 31. oktober lancerede den internetbaserede dagligvarebutik nemlig.com at de nu ville tilbyde 1200 varenumre til samme priser som Netto. Alle medier kastede sig over nyheden, og TV2 ønskede at gøre det til en forbrugerrevolution. Jeg havde fornøjelsen at blive spurgt såvel af TV2 News, hvor der var tale om direkte TV, som af TV2 Nyhederne, hvor indslaget blev båndet. TV 2 Nyhederne ønskede ikke at bruge mine udtalelser omkring dagens nyheder, idet jeg gav udtryk for, at nyheden hovedsageligt bestod af varm luft og slet ikke kunne bære den sensation, som TV2 gerne ville gøre det til.

4 November 3 Hvem vinder og hvem taber kampen om de danske dagligvareforbrugere? 21 spørgsmål og svar, der giver et i nogenlunde præcist billede af, hvad der vil ske i dansk detailhandel og specielt i dagligvarehandelen i de kommende år. Forventningerne er baseret på mere end 47 års erfaringer som aktiv analytiker og rådgiver for detaillister i og udenfor Danmarks grænser. Hvor længe vil discountbutikkerne fortsætte med at erobre markedsandele? Det forventes at hovedparten af dagligvarer uanset kædenavn vil blive solgt til de priser, der er gældende for samme produktkategori i discountbutikkerne. Med andre ord vil 85% af alle dagligvarer blive solgt til samme pris nemlig det niveau, der er gældende i discountbutikkerne. Discountkæderne vil fortsætte deres fremmarch i såvel antal som i vundne markedsandele nogle år endnu. Det forventes først en afmatning i antal ny åbninger efter Discountkæderne vil i 2020 tegne sig for 45-50% af det totale dagligvaresalg. Hvilke kæder vinder discountkrigen? Det forventes at Netto også i 2020 vil fremstå som den største discountkæde i Danmark. Rema vil fortsætte med at rekruttere butiksledere, der gerne vil have et selvstændigt job med mulighed for en god indtjening. Rema vil derfor også fortsætte med at øge antallet af butikker frem mod Lidl har i dag branchens bedste butiksnet. Der er tale om store overskuelige butikker. Vareudvalget er på visse områder tilpasset det danske marked. Det forventes ikke at Kiwi kommer til at spille nogen rolle uanset at man får etableret nye butikker. Kiwi har ikke et koncept og en gennemslagskraft, der kan matche de øvrige discountkæder. Lidl har succes og fremgang overalt i Europa, og det forventes også at kæden fortsat vil markere sig med åbning af nye butikker. Vinderne bliver Netto, Rema og Lidl med Aldi som outsider. Hvorfor udvider dagligvarebutikker med discountsortiment Alle dagligvarebutikker i Danmark er udsat for så hård en priskonkurrence fra de fremstormende discountbutikker, at man ikke har råd til andet end at tilbyde butikkens kunder et tilsvarende sortiment baseret på samme prisniveau som det, der er gældende for discountbutikkerne. Dagligvarebutikkerne udvider med discountvarer for at kunne fastholde kunderne. Kun et fåtal af danske dagligvarebutikker uden for de største byområder kan overleve uden at tilbyde forbrugerne et discountsortiment.

5 November 4 Hvorfor øger discountbutikker med øget serviceniveau og ferskvarer Discountbutikkerne har opbygget deres attraktivitet omkring lave priser for et begrænset vareudvalg af de mest købte produkter. I takt med udviklingen i samfundet har forbrugerne fået nye behov, der bla. kan relateres til ferskvarer. Discountbutikkerne har hos størsteparten af forbrugerne opnået en tillid, der gør det muligt at sælge andre produkter end de gængse discountprodukter indenfor tør-kolonial. Discountbutikkerne udvider deres vareudbud med flere ferskvareprodukter for at fastholde kunderne, og derved forhindre at disse efterfølgende behøver at aflægge besøg i det større supermarked. Hvorfor sker den største innovation i discountbutikkerne Discountbutikkerne ejer i dag 45% af det samlede dagligvareforbrug og det er stigende. Discountbutikkerne ejer det billigste distributionssystem. Discountbutikkerne har i kraft af det begrænsede vareudvalg den største indkøbsstyrke for de nævnte produkter. Discountbutikkerne har hver uge besøg af mere end halvdelen af den danske befolkning. Discountbutikkerne er de, der er bedst til at innovere, og forklaringen er den enkle, at man i kraft af den store omsætning har de bedste muligheder for at skabe mersalg. Hvilke af discountkæder vil tiltrække de bedste købmænd? Rema vil ganske afgjort tiltrække de bedste købmænd, individualister og iværksættere i kraft af den model man her arbejder ud fra. Hver enkelt Rema butik har sin egen købmand, der har indskudt en kapital for at få mulighed for at drive butikken. Rema købmændene føler sig som selvstændige, og kan hver især høste belønningen af deres indsats i form af et større økonomisk udbytte. Motivationen hos Rema købmændene er større end den man kan opnå hos de butikschefer, der er ansat i de øvrige discountkæder. At være leder i en discountbutik er ikke et af detailhandelens prestigejobs. Det er derimod jobbet som Rema-købmænd, der griner hele vejen til banken. Vil Coop og Dansk Supermarked fortsætte med at erobre markedsandele fra købmændene? De danske købmænd Superbest og Spar har gennem de senere år mistet såvel dynamik som handlekraft, hvilket må tilskrives samarbejdsproblemer kæderne imellem og i forholdet til grossisten Dagrofa. Dagrofa har hidtil haft Skandinavisk Tobak og KFI som ejere. Ejerskabet vil fremover være hos Norges Gruppen. Konsekvensen heraf vil være, at danske købmænd skal tjene norske kapitalinteresser og følgelig styres fra Norge. Dagrofa har gennem de senere år opkøbt en række supermarkeder fra selvstændige købmænd, hvilket betyder, at Norges Gruppen ved ejerskabet af Dagrofa samtidig bliver ejere af en større supermarkedskæde. De selvstændige danske købmænd er en uddøende race, og derfor må vi forvente, at gruppen som helhed mindskes år for år. Det forventes at Coop og Dansk Supermarked fortsat vil erobre markedsandele fra købmændene.

6 November 5 Vil Dansk Supermarked være i stand til at indtage positionen som Danmarks største? Coop er i kastet ud i en ledelsesmæssige krise, der nåede sit højdepunkt, da man i sommeren afskedigede den administrerende direktør. Ny direktør i Coop Peter Høgsted bliver mødt med forventningerne om at kunne skabe ny fremgang og vækst for Coop. Det vurderes at hans personlige gåpåmod og ukonventionelle tilgang til udfordringen vil skabe ny motivation i butikkerne, der i sidste ende vil blive omsat til større salg. Coop er ledelsesmæssigt ikke på samme niveau som Dansk Supermarked, der i dag har en ny internationalt orienteret ledelse. Det anses for sandsynligt, at Dansk Supermarked i de kommende år vil vokse mere og hurtigere end Coop uden dog at overgå Coop. Det forventes at Dansk Supermarked vil nærme sig Coop, men ikke vokse sig større end inden Vil handel via nettet få nogen betydning for salget af dagligvarer? Dagligvarer solgt via nettet forventes ikke at spille nogen større rolle i det samlede distributionsmønster. De store aktører - Coop og Dansk Supermarked - vil hver på deres side udvikle deres eget netsalg, og for dem begge gælder det, at de vil sætte alt ind på, at få kunderne til at besøge de fysiske butikker fremfor at handle via nettet. Nemlig.com lancerer historien om, at de fremover vil matche Nettos priser. Det vurderes ikke at Nemlig.com på afgørende vis vil ændre billedet. Nethandelen med dagligvarer forventes ikke at overstige 10% Vil vi se mobile dagligvarebutikker i provinsen? Efterhånden som butiksnettet bliver mere og mere grovmasket vil vi se flere og flere butiksløse samfund. I kølvandet på butikslukningerne vil der opstå nye forretningsmæssige muligheder, og en af disse kan være en kæde af mobile dagligvarebutikker efter samme princip som Hjem-Is bilerne. Det vil være sandsynligt, at vi inden 2020 vil se lanceringen af et koncept inden for dagligvarer, der er baseret på omkringkørende salgsvogne. Vil Norgesgruppens køb af Dagrofa ændre konkurrencesituationen? Norgesgruppen har gennem flere års samarbejde med Dagrofa om Kiwi-konceptet indhentet viden om det danske dagligvaremarked. Hvad man ikke har, er erfaring i, at skulle tilfredsstille danske købmænds ønsker om øget konkurrenceevne. Direktør for Norges Gruppen Tommy Korneliussen mener at købmændene skal blive bedre til at smile og til at give service, og udtaler seriøst, at dette er nøglen til at slå Coop og Dansk Supermarked. Det forventes ikke, at Norgesgruppen kommer til at ændre købmændenes situation. Det vil fortsat være købmændene der taber markedsandele, og det vil Norges Gruppen ikke kunne ændre uanset hvor meget man får købmændene til at smile.

7 November 6 Vil selvstændige danske købmænd etablere ny grossistvirksomhed inden 2020? Norgesgruppen vil via sit køb af Dagrofa blive købmændenes grossist. De danske købmænd forventer bedre indkøbsbetingelser og lavere priser, hvilket alt andet lige vil gøre dem mere konkurrencedygtige i forhold til de egentlige discountkæder. I det omfang at Norgesgruppen ikke kan leve op til købmændenes forventninger, vil vi med stor sandsynlighed se en udbrydergruppe blandt købmændene, der vil etablere eget indkøbsselskab og derved i praksis danne en ny grossistvirksomhed. Forventningerne vil være, at vi inden år 2020 har set dannelsen af en ny indkøbsforening eller grossistvirksomhed til varetagelse af købmændenes interesser. Vil der ske en tilgang af nye selvstændige købmænd til branchen? Det mest indlysende svar vil være Nej. Men ser man bort fra de økonomiske muligheder for at blive selvstændig detaillist, og den generelle udvikling i samfundet, der reducerer antallet af selvstændige detaillister. Er der begyndende tegn på en udvikling, hvor flere unge mennesker fravælger funktionærjobbet til fordel for, at få foden under eget bord, og i den forbindelse også beskæftige sig med handel. Forventningerne vil være, at der inden 2020 er sket en mentalitetsændring i befolkningen, hvor det at være individualist og eje sin egen virksomhed atter bliver in. Vil dagligvarekæderne udvide deres sortiment med flere egne mærker Meget tyder på, at vi i de kommende år vil se en udvidelse af antallet af produkter specialfremstillet til kæderne. Årsagen hertil skal findes i kædernes behov for at differentiere sig fra konkurrenterne, og på denne måde undgå en direkte konfrontation på prisen. De fleste dagligvarekæder vil vælge at udvide med produkter til en lavere pris end den tilsvarende mærkevare. Nogle få kæder som eksempelvis Føtex og Bilka vil vælge at tilbyde kunderne produkter i en bedre kvalitet og til en højere pris end mærkevaren. Sammenfattende vil forbrugerne se flere af kædernes egne mærker på hylderne. Vil mindre danske fødevareproducenter få mere plads på hylderne i dagligvarebutikkerne? Den generelle udvikling i samfundet går mod flere lokalt-producerede fødevarer, hvilket naturligt medfører helt nye afsætningsmuligheder for de mindre og mellemstore danske fødevareproducenter. Forventningerne vil være, at de større danske dagligvarekæder forlader princippet om kun at sælge produkter, der er på hylderne i alle kædens butikker over hele landet. En optimering af de mange muligheder, der er for at differentiere butikkerne, vil medføre en vis grad af decentralisering af indkøbsfunktionen til fordel for den enkelte butik og dens muligheder for at udnytte det lokale marked. De mindre fødevareproducenter står foran en periode med gode muligheder for at kunne afsætte deres produkter i butikker tilhørende en landsdækkende kæde.

8 November 7 Vil gældende planlov blive liberaliseret inden 2020? Så længe Miljøministeren bærer navnet Auken vil den nuværende Planlov eksistere i den form vi kender den i dag. Vurderingen vil være at en borgerlig regering uden afgørende indflydelse fra det Konservative Folkeparti vil følge de anbefalinger, der kommer fra Produktivitetskommisionen, der i øvrigt er lig med de anbefalinger, der i mange år forud er kommet fra OECD økonomerne, nemlig at Planloven forhindrer etablering af flere nye lavprisvarehuse, hvilket ifølge de pågældende økonomer ville give en øget produktivitet med lavere forbrugerpriser til følge. Det forventes at en borgerlig regering vil beskære Planloven i en sådan grad, at den ikke længere har nogen betydning - senest i Har lukkeloven udelukkende været til fordel for lavprisvarehuse og butikscentre? Det faktum at vi ikke længere har en lukkelov har medført ændringer i detailhandelen, hvor markedsandelene er skiftet fra søndags-lukkede butikker til søndags-åbne, og hvor de større butikscentre har tiltrukket kunder og omsætning på bekostning af bymidtens specialbutikker. Ser vi os omkring i provinsen er der mange eksempler på at mindre butikker har opnået store salgsmæssige fordele ved at holde deres butikker åbne om søndagen, hvilket ikke mindst kan tilskrives den ekstra opmærksomhed, der er blevet om de søndags-åbne butikker. På kort sigt vil de ekstra lønomkostninger hos de fleste ikke blive opvejet af øget salg På lang sigt derimod er slaget om åbningstiderne et spørgsmål om at vinde markedsandele. Lukkeloven er og bliver til fordel for størsteparten af de butikker, der holder åbent om søndagen. Vinderne er bl.a. discountbutikkerne. Taberne er de søndags-lukkede butikker. Vil gågaderne overleve konkurrencen fra centrene? Gågaderne i de 25 største byer i Danmark vil overleve konkurrencen fra de nye centerdannelser, der er beliggende udenfor bymidten, men det vil ikke ske uden sværdslag, og resultatet vil blive en ændret gågade i forhold til i dag. De danske gågader er de fleste steder et billede af det detailhandelsudbud, som vi alle kender. I dag er dagligvarebutikkerne væk fra gågaden. Det samme gælder møbler og alt til boligen og hvidevarer. Elektronikbutikkerne er blevet store varehuse, der er placeret uden for bymidten ved siden af de kæmpestore legetøjs- og sportsudstyrsbutikker. Bymidten og dermed gågaden er i færd med at udvikle sig til, at blive udfyldt af cafeer, tøjbutikker, skobutikker, optikere, smykkebutikker o.l. Det vil være nødvendigt at nytænke gågaden, og i så henseende må man fokusere på forannævnte, der er de aktuelle årsager til, at gågaden mister omsætning. De tilbageblevne butikker er ikke målet for familiens søndagsudflugt. Det er derimod centrene. Gågaderne kan overleve i de byer, hvor de folkevalgte politikere prioriterer shopping miljø på niveau med skoler, børnehaver, ældrepleje m.m. Det vil ikke ske alle steder, og derfor vil nogle af de store og mellemstore provinsbyer kunne imødese en butiksløs bymidte. Gågaderne vil undergå store forandringer, og i nogle byer vil de blive butiksløse. Forventningerne vil være, at gågaderne vil overleve i de 25 største byer i Danmark. Dagligvarebutikkerne vil være en gevinst for bymidten under forudsætning af, at der er tilfredsstillende adgangs- og parkeringsforhold.

9 November 8 Vil der opstå butiksløse samfund i Danmark? Ja der er ingen tvivl om, at vi allerede har butiksløse samfund, og flere vil følge efter. Mange mindre bysamfund har i dag en dagligvarebutik, der udover dagligvarer også tilbyder services, der tidligere blev varetaget af posthus og apotek - eller pakkeindleveringssted. Der er butiksløse samfund i dag i, og der vil blive flere af samme slags i årene frem mod Vil grænsehandelen fortsat være et problem i 2020? Grænsehandel eksisterer overalt i den frie verden, og vil uden tvivl fortsætte med at eksistere. Butikkerne syd for den danske grænse vil fortsat eksistere, og danske forbrugere vil fortsætte med at køre til Flensborg for at fylde bagagerummet. Fra tid til anden vil der fra politisk side blive talt med store ord om behovet for sænkning af danske afgifter osv.. Forventningerne er, at der altid vil eksistere handel over grænserne, og landenes forskelligartede afgiftssystemer vil gøre det muligt at sælge samme produkt til forskellige priser. Vil vi se nye samhandelsformer mellem kæderne og mærkevareproducenterne? Sandsynligheden taler for, at begrebet stordrift i de kommende år for en del kæder i dagligvarehandelen får en helt ny betydning, idet den kendte indkøbsform med centrale indkøbere, der kan bestemme alt, tilhører en tid, hvor alt gik ud på at masseproducere og massesælge. I dag er der et langt større behov for at individualisere produktion og salg, og dette vil medføre en ny kædeorganisation med decentralisering af visse indkøbsfunktioner. På kort sigt vil vi ikke se ændringer i samhandelen mellem mærkevareproducenter og kæder, men på lang sigt vil vi med stor sikkerhed se nye organisationsformer, hvor indkøbet rykker meget tættere på såvel butik som kunder. Digitale medier vil finde sit naturlige leje I dag findes der tre udbydere indenfor området online køb af fastfood og sushi Just-Eta, E-takeway.dk og Hungry DK. De melder alle tre om tocifrede væksttal, og tror på en fortsat vækst indenfor dette forretningsområde. I storbyerne vil der blandt de unge være et marked for denne type af salg. Kommer vi ud i de mellemstore og mindre provinsbyer er kundemassen ikke stor nok. Konklusionen er den, at de digitale medier i årene fremover vil indtage en naturlig plads i det samlede afsætningsbillede, men nogen revolution bliver der næppe tale om. De oplevelsesrige spisesteder vil fortsat være prioritet nr. 1.

10 November 9 Partnering skal give økonomiske fordele i dag Danske detailkæder er generelt ikke særligt gode til at samarbejde. De tænker og optræder for Kortsigtet, og har fokus på at opnå ensidige gevinster, og ikke på hvordan man sammen kan skabe værdi for begge parter udtaler Lars Esbjerg, der er lektor ved Aarhus Universitet. Lars Esbjerg har uden tvivl ret, når man fra skrivebordet i ro og mag kan anlægge en teoretisk analyse. I den virkelige verden er der ikke ret mange detaillister og kædeledere, der kan tillade sig at tænke på andet end egne gevinster, og kun et fåtal har råd til at tænke langsigtet. Lars Esbjerg drager sammenligninger til England, hvilket kan være meget naturligt. Men uvæsentligt er det ikke, at engelsk dagligvarehandel aldrig på samme måde som danske dagligvarekæder er blevet presset af discountbutikkerne. Dansk dagligvarehandel er mere sammenligneligt med Tyskland end Englandhvad angår konkurrenceniveau i dagligvarehandelen. Det var tilbage i 1980erne at købmand Sam Walton på en fisketur med øverste chef for P & G fødte Ideen til en ny form for samarbejde mellem de to giganter. Samarbejdet skulle i praksis udmøntes i udveksling af data, således P & G som leverandør blev bedre til at sikre de rigtige produkter til de rigtige butikker med de lavest mulige omkostninger. Walmart-P & G partnerskabet blev en model for resten af verden, og har siden da udviklet sig på mange andre områder. Aldi øger markedsføring og salg af mærkevarer. Dansk Supermarked efterlyser mere innovation fra mærkevareleverandørerne, der svarer igen ved at bede om bedre forhold vedrørende lancering af nye produkter. Begge parter detaillister og mærkevareleverandører skal på en og samme tid tænke såvel kortsigtet som langsigtet. I Dagligvarehandelen er det hver eneste dag kampen om det næste butiksbesøg det gælder, og derfor skal partnering-begrebet have som målsætning at give synlige økonomiske fordele straks. Et partnerskab mellem leverandører og detaillister er ikke at betragte som en vennetjeneste, og kan derfor kun fungere så længe, som der er økonomiske fordele for begge parter. Ingen kan forlange, at den enkelte kæde skal tænke i fordele for hele branchen. Derfor bliver enhver beslutning og handling truffet ud fra en ensidig vurdering. Sådan er det og sådan må det være. Partnering er forretning! Bilka future store sætter nye standarder Bilka er på vej med en helt ny udgave af et lavprisvarehus. Bilka future store åbner først i Vejle, hvorefter ændringerne implementeres i de øvrige Bilka 'er. Flere spændende fødevarer i Bilka fra danske fødevareproducenter og resten af verden. Innovationen sker og den sker når og hvor det kan betale sig. Bilka Future store kan blive det oplevelses-center, som vi har ventet på i mange år.

11 November 10 Netto kæde med internationalt format 1250 Netto butikker skal årligt øges med nye, og på den måde vil udviklingen i de næste mange år være præget af en vækst-kultur. De europæiske markeder, hvor Netto er i dag Polen Tyskland Sverige indeholder et betydeligt vækstpotentiale for Netto. Hertil kommer en række nye markeder i Europa. Netto har et koncept med et internationalt format. Størrelsen af den fremtidige succes afhænger af ledelsens evne til at innovere indenfor butiksoplevelser og fødevarer. Netto er fyrtårnet i dansk dagligvarehandel. Flere sindssygt suveræne oplevelser Hvis man tilhører den gruppe af forbrugere, der gerne vil opleve besøget i supermarkedet som en inspirerende oplevelse er der ingen tvivl om, at man skal investere i en rejse til USA. Her fornægter salgsglæden og entusiasmen sig ikke, når det gælder om at skabe magiske øjeblikke for kunderne. Amerikanske kæder som Whole Food, Wegmanns, Diebergs, Publix m.fl. er blandt verdens bedste, når det gælder evnen til at give de besøgende oplevelser, som de aldrig glemmer. I Danmark har vi set hvorledes Bahne er brudt ud af det traditionelle isenkram-mønster og skabt et helt nyt bolig-universe. Senest har Inspirationskæden med nye butikker i Hillerød og Sønderborg taget afsked med tidligere tiders butiksinteriør domineret af gule tilbudsskilte. Nu kommer Bilka future Store, hvor der satses på at give forbrugerne helt nye og anderledes fødevareoplevelser. Bilka har det hele lidt til og meget mere. Bilka har potentiale til at skabe flere, større og bedre butiksoplevelser end nogen anden dansk butikskæde. Meget tyder på, at vi står foran en helt ny periode i dansk detailhandel, hvor man ikke længere taler om oplevelser på det teoretiske plan, men derimod vil se, smage, dufte, høre og føle de nye tiltag i butikkerne. Discount har vi kendt i Danmark siden slutningen af 1970erne. Elektronisk handel er vi i færd med at opleve i øjeblikket, hvor vi fortsat ser en vækst. Det nye i detailhandelen bliver butikker, der satser på at overvælde forbrugerne med sindssygt suveræne oplevelser, således som Steve Jobs formulerede det, da han satte gang i projektet med at lave Apple butikker. Der bliver øget efterspørgsel efter kreative købmænd, der har en passion for at give butikkens kunder sindssygt suveræne oplevelser. Bilka, Inspiration og Bahne kan sammen med Louis Vuitton, Gucci og Prada være dem, der inspirerer andre til at gå i samme retning.

12 November 11 En nål i høstakken måske kan det blive noget stort Alle bruger store dele af dagen på at lede efter den ide, der kan gøre forskellen mellem det ordinære og det unikke. De største forandringer i verden sker i øjeblikket på det teknologiske område, hvor intet menneske er i stand til at sige, hvad det næste store bliver. Alle er dog enige om, at vi kommer til at opleve flere og større ændringer end vi i øjeblikket kan fatte. Jagten på den berømte nål i høstakken er en helt afgørende disciplin for alle virksomheder, der har ambitioner om, at ville spille en betydende rolle i de kommende år. Der er flere muligheder end nogensinde tidligere. Forudsætningen for at kunne optimere på de mange muligheder er en målrettet vedvarende indsats. Der skal være en stærk tro på, at det gode købmandskab og dynamiske salgsarbejde skaber flere lønsomme og begejstrede kunder end de sædvanlige gule prisskilte. Jagten på at finde Nålen i høstakken er en daglig udfordring. For mange danske hoteller evner ikke at tjene penge Alle taler om hvor positivt hotelmarkedet udvikler sig baseret på væksten i antal solgte værelser. Kun de færreste berører emnet indtjening. Måske fordi den ikke er tilfredsstillende. Det faktum, at man med en vækst i antal solgte værelser ikke ser en tilsvarende øgning i indtjeningen, kan forklares ved to ting. Dels sælger hotellerne deres værelser igennem bookingportaler, der opkræver en afgift for at formidle salget, og dels har ikke alle hoteller været i stand til at justere omkostningerne til den lavere indtjening på værelsessalget. Samtidig skal man også medtage i billedet, at der er stor forskel på at drive hotel i Købehavn contra provinsen. Der vil være behov for at kunne gøre brug af en langt mere fleksibel bemandingsordning, således at man på det enkelte hotel bruger lønkroner ud fra behovet, og ikke som i dag, hvor lønkronerne er en fast omkostning. I detailhandelen er den næste store ting: OPLEVELSER. Meget peger i retning af, at hotelbranchen skal opprioritere samme begreb i form af mere service, og herunder nytænke hele konceptet omkring møder og konferencer. Den danske hotelbranche har på lige fod med alle øvrige brancher i erhvervslivet behov for at tænke anderledes. Der skal også her ledes efter Nålen i høstakken. Et godt råd, der altid virker: Giv kunderne sindssygt suveræne oplevelser, og gem bort de gule prisskilte.

13 November 12 Outlet centrene kommer men overlever de også? Ringsted har et rigtigt outlet center efter international model. City 2 i Taastrup får et nyt outletcenter i Kolding vil meget gerne have et outletcenter inde midt i byen. Billund vil også gerne åbne et outletcenter. Factory outlets er en USA-opfindelse, og er konceptmæssigt baseret som et udsalg fra producenter af sidste sæsons mode til nedsatte priser. Factory outlets placeres km fra de nærmeste forhandlere. Ingen af disse kriterier vil være opfyldt i Danmark, og på den baggrund kan man stille spørgsmål ved selve konceptet. Bliver de danske outlets mere og andet end discountbutikker, og vil disse kunne overleve en skærpet konkurrence fra den øvrige detailhandel og nethandel? I Ringsted Outlet center er en tredjedel af centrets butikker fortsat ikke udlejet. Danmark er et lille land med et tæt butiksnet, hvilket taler imod outletcentre med de stærke internationale mærkevarer som førende lejere. Outletcentre i Danmark er ren discount, og som sådant spås de ikke nogen særlig glorværdig fremtid tværtimod. Købmændene vil ikke have flere dagligvarebutikker De danske købmænd - repræsenteret ved DSK - udtaler via formanden købmand Lisbeth Dalgaard, at kommunalpolitikerne skal holde igen med at give tilladelse til åbning af nye dagligvarebutikker. Lisbeth Dalgaard mener der gives tilladelse til at åbne for mange dagligvarebutikker i kommunerne. Lytter man til økonomerne i OECD og Produktivitetskommisionen så er budskabet til politikerne: Sørg for endnu mere konkurrence, således danskerne kan få lavere priser på dagligvarer. Dansk dagligvarehandel i 1950erne og 1960erne var uden kæder og uden ugens tilbud. Et af de vareområder, som købmændene havde en god fortjeneste på at sælge, var den friskbrændte kaffe. Af samme grund kæmpede DSK imod indførelsen af vakuumpakket kaffe, idet man vidste at købmændenes fortjeneste herved ville blive beskåret. Det er mere end 50 år siden. Kan købmændene holde til at gå imod den naturlige udvikling med åbning af flere dagligvarebutikker? Konkurrence er godt bare det ikke er hos os! Udviklingen viser at vi får mange flere dagligvarebutikker end vi har i dag, og de vil tilbyde et begrænset vareudvalg til discountpriser.

14 November 13 Vi venter på det amerikanske opsving Analytikerne fra Danske Bank giver i magasinet Investering udsendt i oktober en vurdering af den økonomiske situation i USA. Meldingen lyder: Det går fremad. Ifølge økonomerne skal vi derfor i begyndelsen af første kvartal 2014 se mere tydelige tegn på et kommende amerikansk opsving. Når det amerikanske opsving for alvor er slået igennem, vil vi alle registrere det i form af ny tro på fremtiden med deraf følgende øget investeringslyst. Vi danskere er dejlige optimister For mange danske forbrugere er den økonomiske krise overstået. Boligmarkedet er i bedring, og huspriserne viser de fleste steder i landet en opadgående tendens. Forbruget er stigende til trods for at forbrugertilliden faldt en smule i september. Jo højere humøret er jo mere køber vi, og jo bedre bliver den samlede økonomi. Nærlæser man derimod Jyllands Postens Økonometer, der er baseret på 11 nøgletal, får man et mere afdæmpet billede af den økonomske udvikling. Intet er sikkert endnu. Vi har ingen garanti for, at alt atter er på rette vej. Medens vi venter, gælder det om at fastholde fokus: Vedblive at nedbringe omkostningerne, samtidig med at salgs- og markedsføringsindsatsen fastholdes på højest mulige niveau. På trods af alle de økonomiske nøgletal er der en klar tendens at spore i danske fødevarebutikker. flere og flere forbrugere efterspørger bedre kvalitet og mere service. Et godt råd: Tag udgangspunkt i optimismen, og sørg for at dine kunder hver eneste dag får den optimale kvalitetsoplevelse. Sælg gode oplevelser. Med venlig hilsen Bruno Christensen * Næste retail bulletin udsendes i januar 2014

Spørgeramme til leverandører

Spørgeramme til leverandører Spørgeramme til leverandører Information til intervieweren: Vær opmærksom på, at svaret kan variere, afhængig af hvilke leverandører, der er tale om. Det er derfor vigtigt at få præciseret, hvilken type

Læs mere

Workshop 3 Udnyt dit brandpotentiale DLF Juni 2012

Workshop 3 Udnyt dit brandpotentiale DLF Juni 2012 Workshop 3 Udnyt dit brandpotentiale DLF Juni 2012 1 Livet som brand er ikke altid lige let Stigende private label andel Stigende discount andel Økonomisk krise Nye afgifter Øget prispres, hvis volumen

Læs mere

Fusionen mellem Dagrofa A/S og KC Storkøb, Korup A/S

Fusionen mellem Dagrofa A/S og KC Storkøb, Korup A/S Side 1 af 6 Fusionen mellem Dagrofa A/S og KC Storkøb, Korup A/S Journal nr.3:1120-0401-20/service/osk Rådsmødet den 29. august 2001 Beslutning vedrørende virksomhedsovertagelse jf. konkurrencelovens 12

Læs mere

Per Nyborg. dansk byplan den 31. august 2017

Per Nyborg. dansk byplan den 31. august 2017 Per Nyborg dansk byplan den 31. august 2017 Eksempler på kommuner og ministerier Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Lyngby-Taarbæk Kommune Rødovre Kommune Brøndby Kommune Aalborg Kommune Aarhus Kommune

Læs mere

Fremtidens Detailhandel - Høringsnotat

Fremtidens Detailhandel - Høringsnotat Dato: 10. april 2014 Fremtidens Detailhandel - Høringsnotat Den eksterne høring af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens analyse, Fremtidens detailhandel, blev afsluttet 14. marts. I alt 17 virksomheder,

Læs mere

Kampen om hyldepladsen

Kampen om hyldepladsen Kampen om hyldepladsen Copyright Tænk som detaillist Copyright FÅ DEM IND I BUTIKKEN SÆLG TIL DEM TJEN PÅ DEM FÅ DEM TIL AT KOMME IGEN Copyright Copyright SALG Copyright VINDER Copyright Copyright Copyright

Læs mere

Overvejelser ved valg af grossist og detailhandel Grossist

Overvejelser ved valg af grossist og detailhandel Grossist Overvejelser ved valg af grossist og detailhandel Grossist Detailhandel Har grossisten et solidt og geografisk bredt net af butikker som kunder? Passer vore varer ind i grossistens sortiment (pris, kvalitet,

Læs mere

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min.

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min. Bilag til: HHX Afsætning A Eksamen nr. 1 Forberedelsestid: 30 min. - Se video: Intro - Forbered opgaven - Se video: Eksamen 1 - Diskuter elevens præstation og giv en karakter - Se video: Votering - Konkluder

Læs mere

Foretræde for Folketingets Miljøudvalg 14. marts 2013

Foretræde for Folketingets Miljøudvalg 14. marts 2013 Miljøudvalget 2012-13 L 147 Bilag 11 Offentligt Foretræde for Folketingets Miljøudvalg 14. marts 2013 Vedr. L147 (Forslag til lov om ændring af lov om planlægning underpunkt: ændring af regler om planlægning

Læs mere

Markedsføring af dansk oksekød kan producenten tjene flere penge" v. Karsten Borrisholt, Varechef i Irma

Markedsføring af dansk oksekød kan producenten tjene flere penge v. Karsten Borrisholt, Varechef i Irma Markedsføring af dansk oksekød kan producenten tjene flere penge" v. Karsten Borrisholt, Varechef i Irma Naturligvis kan producenten det!!! Hvis han har det til salg, som kunden efterspørger Har han det?????

Læs mere

Personalepolitik afgør kampen om forbrugerne

Personalepolitik afgør kampen om forbrugerne Erhverv Personalepolitik afgør kampen om forbrugerne Brancheanalyse. Det traditionelle supermarked er ude i en overlevelseskamp - Vinderen i de kommende års udskilningsløb er stor, har en klar profil og

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Det betaler sig at løbe en risiko. Februar 2015

VÆKST BAROMETER. Det betaler sig at løbe en risiko. Februar 2015 VÆKST BAROMETER Februar 2015 Det betaler sig at løbe en risiko Halvdelen af de virksomheder, som ofte løber en risiko, ender med at tjene flere penge. Kun få ender med at tabe penge på deres satsning.

Læs mere

retail bulletin September 2013 Ensidig fokusering på lavere priser gør alle til dårligere sælgere, og det er præcis det modsatte vi har behov for

retail bulletin September 2013 Ensidig fokusering på lavere priser gør alle til dårligere sælgere, og det er præcis det modsatte vi har behov for September Ensidig fokusering på lavere priser gør alle til dårligere sælgere, og det er præcis det modsatte vi har behov for September 2 Vækst i virksomheder kræver øget fokus på salget En økonomisk krise

Læs mere

ØKOLOGISK MARKEDSNOTAT

ØKOLOGISK MARKEDSNOTAT ØKOLOGISK MARKEDSNOTAT MAJ 2015 Økologisk Landsforening Silkeborgvej 260 8230 Åbyhøj okologi.dk 87 32 27 00 INDHOLD»» Udviklingen i det økologiske marked 4»» Den økologiske markedsandel pr. varegruppe

Læs mere

Økologisk Markedsnotat

Økologisk Markedsnotat Økologisk Markedsnotat Juni 2014 [Skriv her] Silkeborgvej 260-8230 Åbyhøj - www.okologi.dk - 87 32 27 00 Indholdsfortegnelse Udviklingen i det økologiske marked... 3 Den økologiske markedsandel for 23

Læs mere

Hvordan bruger vi Skovlunde Centret?

Hvordan bruger vi Skovlunde Centret? Hvordan bruger vi Centret? Præsentation af brugerundersøgelse 12. juni 213 Baggrund for undersøgelsen Centret er en vigtig del af s sjæl Før i tiden var spændende at købe ind i centeret, og man kunne få

Læs mere

FRA DISTRIBUTION TIL HANDLING Tilbudsavisens plads i det samlede mediebillede. 1 Gennemført af

FRA DISTRIBUTION TIL HANDLING Tilbudsavisens plads i det samlede mediebillede. 1 Gennemført af FRA DISTRIBUTION TIL HANDLING Tilbudsavisens plads i det samlede mediebillede 1 TILBUDSAVISEN PLADS I DET SAMLEDE MEDIEBILLEDE Post Danmark har bedt IUM om at belyse tilbudsavisens plads i det samlede

Læs mere

kvanti øgelse tativ REGIONALE FØDEVAREVIRKSOMHEDER? KVANTITATIV UNDERSØGELSE AARHUS UNIVERSITET Vi investerer i din fremtid

kvanti øgelse tativ REGIONALE FØDEVAREVIRKSOMHEDER? KVANTITATIV UNDERSØGELSE AARHUS UNIVERSITET Vi investerer i din fremtid AFSNITSNAVN HVORFOR VOKSER SMÅ OG MELLEMSTORE 1 unders kvanti øgelse tativ au AARHUS UNIVERSITET HVORFOR VOKSER SMÅ OG MELLEMSTORE KVANTITATIV UNDERSØGELSE Af Lars Esbjerg, Helle Alsted Søndergaard og

Læs mere

Amtstue Allé. Detailhandelsmæssig betydning

Amtstue Allé. Detailhandelsmæssig betydning Amtstue Allé Detailhandelsmæssig betydning Oktober 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Betydningen af en åbning af Amtstue Allé 3 2. Detailhandelen i Ringsted bymidte 7 Betydningen af en åbning af Amtstue Allé

Læs mere

Nye former for bymidtesamarbejde. Konference om vækst og udvikling i de mindre byer og i provinsbyerne gennem byfornyelse Randers, 28SEP16

Nye former for bymidtesamarbejde. Konference om vækst og udvikling i de mindre byer og i provinsbyerne gennem byfornyelse Randers, 28SEP16 Nye former for bymidtesamarbejde Konference om vækst og udvikling i de mindre byer og i provinsbyerne gennem byfornyelse Randers, 28SEP16 Julie Holck Cand.mag., Ph.D.: Butikkerne og de levende byer Indehaver

Læs mere

Netto A/S' overtagelse af SUMA Dagligvarer A/S

Netto A/S' overtagelse af SUMA Dagligvarer A/S Netto A/S' overtagelse af SUMA Dagligvarer A/S Journal nr.3:1120-0401-10, ahj/service 28. marts 2001 Beslutning vedrørende virksomhedsovertagelse jf. konkurrencelovens 12 c, stk. 7 Resumé 1. Advokat Lasse

Læs mere

April 28, 2014. Kapitel 14_Place_sammen.notebook. #afs1. Centralt indhold og pointer gengives. Fagudtryk sættes ind i wiki (sekretær)

April 28, 2014. Kapitel 14_Place_sammen.notebook. #afs1. Centralt indhold og pointer gengives. Fagudtryk sættes ind i wiki (sekretær) #afs1 Centralt indhold og pointer gengives Fagudtryk sættes ind i wiki (sekretær) 1 Kapitel 14_Place_sammen.notebook April 28, 2014 Place = Distribution Distribution & Beliggenhed Hvilke led skal være

Læs mere

Transaktionen udgør en fusion omfattet af fusionsbegrebet, jf. konkurrencelovens 12 a, stk. 1, nr. 2.

Transaktionen udgør en fusion omfattet af fusionsbegrebet, jf. konkurrencelovens 12 a, stk. 1, nr. 2. 02-05-2012 BYS 4/0120-0401-0102 /HK og RFW Dagrofa A/S overtagelse af Nærum Stormarked A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 30. marts 2012 en almindelig anmeldelse af Dagrofa A/S overtagelse

Læs mere

Om denne. nemlig i serviceerhvervene. Rapporten giver også nogle fingerpeg om, hvad der kan gøres for at indfri potentialet.

Om denne. nemlig i serviceerhvervene. Rapporten giver også nogle fingerpeg om, hvad der kan gøres for at indfri potentialet. Danmarks produktivitet hvor er problemerne? Om denne folder // Denne folder giver den korte version af Produktivitetskommissionens første analyserapport. Her undersøger Kommissionen, hvor problemerne med

Læs mere

Per Nyborg Hillerød, den 28. september 2006

Per Nyborg Hillerød, den 28. september 2006 Per Nyborg Hillerød, den 28. september 2006 Detailhandelsudviklingen i Hovedstadsområdet det Jeg vil komme ind på.. 1. Strukturen i Hovedstadsområdet det 2. Hvad er der påp vej? 3. Hvad efterspørger rger

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 22 Bilag 2 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 22 Bilag 2 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 22 Bilag 2 Offentligt Hvem er Steen & Strøm? Steen & Strøm er Skandinaviens største operatør inden for udvikling og management af shoppingcentre Steen & Strøms

Læs mere

Rema 1000, Farum Hovedgade 50. Konsekvenser ved etablering af en discountbutik

Rema 1000, Farum Hovedgade 50. Konsekvenser ved etablering af en discountbutik Rema 1000, Farum Hovedgade 50 Konsekvenser ved etablering af en discountbutik August 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Vurderinger og konsekvenser 3 2. Konkurrencesituationen 9 3. Befolknings- og forbrugsforhold

Læs mere

STANDARD ÅBNER SJÆLDENT NYE DØRE

STANDARD ÅBNER SJÆLDENT NYE DØRE Nyhed December 2009 STANDARD ÅBNER SJÆLDENT NYE DØRE Nyhed 1 / 4 STANDARD ÅBNER SJÆLDENT NYE DØRE Døråbning som disciplin I en tid, hvor behovet for at kapre nye kunder er større end nogensinde, får disciplinen

Læs mere

Et globalt industrikonglomerat

Et globalt industrikonglomerat Et globalt industrikonglomerat i Aarhus Sydbank: 2014 hvad nu? 31. marts 2014 Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen Schouw & Co. introduktion AT A GLANCE 135+ års historie 125 år i emballage (senest mælkekartoner)

Læs mere

Tanker om VVS branchen. Tanker omkring VVS branchen med tilhørende guide for udvikling af branchens mest betydende butikskæde

Tanker om VVS branchen. Tanker omkring VVS branchen med tilhørende guide for udvikling af branchens mest betydende butikskæde Tanker omkring VVS branchen med tilhørende guide for udvikling af branchens mest betydende butikskæde Tanker omkring VVS branchen med tilhørende guide for udvikling af branchens bedste butikskæde INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Rema 1000, Kvistgård. Konsekvenser ved etablering af en discountbutik

Rema 1000, Kvistgård. Konsekvenser ved etablering af en discountbutik Rema 1000, Kvistgård Konsekvenser ved etablering af en discountbutik Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Vurderinger og konsekvenser 3 2. Konkurrencesituationen 9 3. Befolknings- og forbrugsforhold 12

Læs mere

For at styrke eksisterende og allerede planlagte centerområder udlægges der ingen nye områder i forslag til Kommuneplan 2015.

For at styrke eksisterende og allerede planlagte centerområder udlægges der ingen nye områder i forslag til Kommuneplan 2015. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Bilag 9: Detailhandelsudviklingen i København 2008-2014 Udviklingen inden for den fysiske detailhandel har de seneste år været præget

Læs mere

15 måneders strategi/plan for Slipsefyr.dk

15 måneders strategi/plan for Slipsefyr.dk 15 måneders strategi/plan for Slipsefyr.dk Step 1 (Oktober- december 2014): Positionerne på det danske og især det svenske marked skal styrkes op mod jul/nytår, der er en af de helt store højtider for

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby

DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby 2. april 2004 SEK Sag 3/1120-0401-0060 /LOB/SKN Afgørelse vedr. SuperGros A/S' overtagelse af Chr. Kjærgaard A/S aktiviteter Resumé

Læs mere

UNIFIED NETWORK. vækst gennem indsigt

UNIFIED NETWORK. vækst gennem indsigt UNIFIED NETWORK Unified Network Unified Network arbejder med vækstkultur vi klargør og motiverer virksomhedernes vækstfundament, nemlig menneskerne i organisationen. Hvorfor gøre noget? Hvis sygefraværet

Læs mere

Internettet som salgskanal ikke kannibal

Internettet som salgskanal ikke kannibal Internettet som salgskanal ikke kannibal Læs tt-artiklen i e-page her Nervøsiteten for at kannibalisere detailleddet har begrænset nethandlen. Men der er ved at ske et skifte. Flere og flere aktører begynder

Læs mere

Agenda. 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning

Agenda. 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning Agenda Program Facilitator 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning 9:10-9:30 Introduktion til projektet og de overordnede mål herunder: Vækstpotentiale i erhvervet Specielle forhold

Læs mere

Strategisk ledelse i skrumpende markeder

Strategisk ledelse i skrumpende markeder Strategisk ledelse i skrumpende markeder Uanset den konkrete situation ligger ansvaret for virksomhedens fremtid hos den øverste ledelse. Her er det vigtigt at være sig bevidst, om de afgørende strategiske

Læs mere

Danskernes e-julehandel i 2013 Gang i e-julegavehandlen

Danskernes e-julehandel i 2013 Gang i e-julegavehandlen Notat Danskernes e-julehandel i 2013 Traditionen tro er julehandlen gået i gang, og danskerne bruger meget tid og mange penge på at købe julegaver til familie og venner. Dansk Erhverv har, på baggrund

Læs mere

rtagelse 18/11/12 af samtlige aktier i Fog Anlæg A/S samt herunder Fog Fødev arer A/S

rtagelse 18/11/12 af samtlige aktier i Fog Anlæg A/S samt herunder Fog Fødev arer A/S Dagrofa A/S` overtagelse af samtlige aktier i Fog Anlæg A/S samt herunder Fog Fødevarer A/S Journal nr. 4/0120-0401-0028/BYS/ULHE Konkurrencestyrelsen har behandlet fusionsanmeldelsen af Dagrofa A/S` overtagelse

Læs mere

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Peter Bernt Jensen, konsulent pebj@di.dk, 3377 3421 NOVEMBER 2017 Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Fødevarebranchen er god til robotter og automatisering, men kan blive endnu bedre til

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG. Byen. At handle i byen

TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG. Byen. At handle i byen TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG Byen At handle i byen Mads, Jacob H. og Mette 1a 11-10-2013 Titelblad Teknisk Gymnasium Sønderjylland Byen At handle i byen Sider i alt: Af Mads Knapp, Jacob Hjorth og Mette

Læs mere

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI UDVIKLER, TÆNKER NYT OG SIKRER EN BÆREDYGTIG FREMTID Vi er aktivt med til at løse den klimamæssige udfordring I alle dele af EWII arbejder vi strategisk og

Læs mere

Fødevareindustrien. et godt bud på vækstmuligheder for Danmark

Fødevareindustrien. et godt bud på vækstmuligheder for Danmark Fødevareindustrien et godt bud på vækstmuligheder for Danmark Vidste du at: Fødevarebranchen bidrager med 150.000 arbejdspladser. Det svarer til 5 6 pct. af den samlede arbejdsstyrke i Danmark. Fødevarebranchen

Læs mere

Digitalt salg skaber flere arbejdspladser

Digitalt salg skaber flere arbejdspladser Januar 2013 Digitalt salg skaber flere arbejdspladser AF KONSULENT JES LERCHE RATZER, JELR@DI.DK Mindre og mellemstore virksomheder, der anvender digitale salgskanaler skaber flere job. Alligevel udnytter

Læs mere

Undersøgelse: de danske fødevarevirksomheder sover tornerosesøvn

Undersøgelse: de danske fødevarevirksomheder sover tornerosesøvn Undersøgelse: de danske fødevarevirksomheder sover tornerosesøvn Februar 2008 2 1. Baggrund Operate A/S har via en webbaseret spørgeskemaundersøgelse samt telefoniske opfølgning undersøgt, hvordan de små

Læs mere

Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016

Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016 Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016 Kære alle, Det er første år jeg står som formand for Sønderborg Handel og skal aflægge beretning, og en erkendelse som formand er, at mange har en mening og

Læs mere

Detailhandlen i byerne. Tal, Tendenser og Erfaringer. Kristian Løbner Projektleder, detailhandelsudvikling 18 JUNI 2015 DETAILHANDLEN I BYERNE

Detailhandlen i byerne. Tal, Tendenser og Erfaringer. Kristian Løbner Projektleder, detailhandelsudvikling 18 JUNI 2015 DETAILHANDLEN I BYERNE Detailhandlen i byerne Tal, Tendenser og Erfaringer Kristian Løbner Projektleder, detailhandelsudvikling 1 1. Bymidterne er udfordet Detailhandlens udvikling 130 Siden 2007 er omsætningen i detailhandlen

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Konjunktur for 2. kvartal 2015: Stabil vækstoptimisme i Region Syddanmark. April 2015

VÆKST BAROMETER. Konjunktur for 2. kvartal 2015: Stabil vækstoptimisme i Region Syddanmark. April 2015 VÆKST BAROMETER April Konjunktur for 2. kvartal : Stabil vækstoptimisme i Region Syddanmark Konjunktur. Vækstoptimismen er høj i Region Syddanmark. Virksomhederne forventer uændret eller stigende omsætning

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

International e-handel Intentioner er godt, handling er bedre

International e-handel Intentioner er godt, handling er bedre International e-handel Intentioner er godt, handling er bedre Oktober 2014 Analysens indhold 1. Hovedkonklusioner 3 2. Introduktion til analysen 5 3. Markedet 9 4. Vækststrategier 12 5. Markedsudvikling

Læs mere

Coop og økologien Madmanifestet og ny økovision

Coop og økologien Madmanifestet og ny økovision Klik for at redigere i masteren Coop og økologien Madmanifestet og ny økovision Thomas Roland Afdelingschef, Coop Ansvarlighed Danskerne Klik for at bruger redigere få penge i masteren på mad Modsætninger

Læs mere

ØKOLOGISK MARKEDSNOTAT

ØKOLOGISK MARKEDSNOTAT ØKOLOGISK MARKEDSNOTAT 2016 INDHOLD»» Udviklingen i det økologiske marked 4»» Den økologiske markedsandel pr. varegruppe 6»» Den økologiske omsætning 8»» Salget fordelt på salgskanaler 12»» Salget fordelt

Læs mere

Detailhandel i vejle amt i fremtiden

Detailhandel i vejle amt i fremtiden Detailhandel i vejle amt i fremtiden Privat forbrug 1846-2004 i Danmark Mængdeindeks 8000 7000 6000 5000 4000 3000 2000 1000 0 1846 1857 1868 1879 1890 1901 1912 1923 1934 1945 1956 1967 1978 1989 2000

Læs mere

Analyse af strukturreformens betydning for brugen af udbud i kommunerne

Analyse af strukturreformens betydning for brugen af udbud i kommunerne Analyse af strukturreformens betydning for brugen af udbud i kommunerne Resultat: Flere større udbud i kommunerne To tredjedele af de tekniske chefer i de kommuner, som skal lægges sammen, forventer, at

Læs mere

Øjebliksbillede 3. kvartal 2014

Øjebliksbillede 3. kvartal 2014 Øjebliksbillede 3. kvartal 2014 DB Øjebliksbillede for 3. kvartal 2014 Introduktion 3. kvartal har ligesom de foregående kvartaler været præget af ekstrem lav vækst i alle dele af økonomien. BNP-væksten

Læs mere

Introduktion til vores nye 2021-strategi

Introduktion til vores nye 2021-strategi Introduktion til vores nye 2021-strategi Indhold Introduktion 1 Vejen mod 2021 Vores udgangspunkt 3 Syv spor Sådan når vi vores mål 2 For enden af vejen Vores målsætninger 4 Ballast til rejsen Kapitaludvidelse

Læs mere

Hvad driver forbrugerne: - Butikker eller brands?

Hvad driver forbrugerne: - Butikker eller brands? Hvad driver forbrugerne: - Butikker eller brands? Ny mærkevare- og detailundersøgelse fra TNS Gallup viser, at nogle brands er så stærke, at kunderne er villige til at skifte dagligvarebutik for at kunne

Læs mere

Noterne er primært et supplement til oplægsholdernes præsentation samt uddrag af efterfølgende diskussion!

Noterne er primært et supplement til oplægsholdernes præsentation samt uddrag af efterfølgende diskussion! Noterne er primært et supplement til oplægsholdernes præsentation samt uddrag af efterfølgende diskussion! Karl Sperling - Aalborg Universitet Velkomst og kort introduktion til PRINCIP-projektet. Se flere

Læs mere

Nr. Virksomhed Engroshandel Detailhandel Servicevirksom hed X X

Nr. Virksomhed Engroshandel Detailhandel Servicevirksom hed X X Kapitel 8 Udviklingen i salgs- og servicesektoren Handelsvirksomheder og servicevirksomheder Opgave 8.1 1. Hvilke virksomheder er engroshandelsvirksomheder? + 2. Hvilke er detailforretninger? + 3. Og hvilke

Læs mere

Jagten på talent. Hvad gør årets gazeller rigtigt?

Jagten på talent. Hvad gør årets gazeller rigtigt? Jagten på talent Hvad gør årets gazeller rigtigt? Vi fungerer godt i en krisetid, da vi er svaret på krisen Gazelleejer Hvad kan vi lære af årets gazelleundersøgelse? Gazellerne har opskriften på at fordoble

Læs mere

SuperBest Online. Dansk Erhverv Torsdag 24. oktober 2013

SuperBest Online. Dansk Erhverv Torsdag 24. oktober 2013 SuperBest Online Dansk Erhverv Torsdag 24. oktober 2013 E-handel Danskerne købte for i alt 54,7 mia. kr. på nettet i 2012 hvilket er rekord Hvilke forbrugerretninger og trends ser vi i markedet? Socio

Læs mere

September 2014 Detailhandlen i provinsbyerne Tal, tendenser og erfaringer

September 2014 Detailhandlen i provinsbyerne Tal, tendenser og erfaringer September 2014 Detailhandlen i provinsbyerne Tal, tendenser og erfaringer Notat 2 Detailhandel i Provinsbyerne Detailhandel i Provinsbyerne 3 detailhandlen i provinsbyerne Provinsbyerne i Danmark er under

Læs mere

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale 3 sikre steps til din virksomheds vækst Hvis du er iværksætter, selvstændig eller virksomhedsejer har du sandsynligvis stiftet bekendtskab med en forretningsplan. En del interessenter som banken, potentielle

Læs mere

Vejen. Danish Crown. Danmarks nye fødevarecentrum. Det skal være nemt at etablere fødevarevirksomhed. Fire grunde til, at du ikke kommer uden om Vejen

Vejen. Danish Crown. Danmarks nye fødevarecentrum. Det skal være nemt at etablere fødevarevirksomhed. Fire grunde til, at du ikke kommer uden om Vejen Vejen fødevarecentrum Det skal være nemt at etablere fødevarevirksomhed Side 3 Fire grunde til, at du ikke kommer uden om Vejen Side 4 Derfor valgte vi Vejen: Danish Crown SPF-Danmark og Eurofins fortæller

Læs mere

DinnerdeLuxe. En virksomhedscase

DinnerdeLuxe. En virksomhedscase DinnerdeLuxe En virksomhedscase Indhold Introduktion til casen. 3 Om DinnerdeLuxe. 3 Vigtige partnerskaber. 4 Introduktion til casen DinnerdeLuxe Aps er en dansk virksomhed, og denne eksempelcase handler

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Hvem vi er. Hvad vi tror på. Vores mennesker

Hvem vi er. Hvad vi tror på. Vores mennesker Prioriteringer for 2014-2019 Hvem vi er Vi er den største politiske familie i Europa og vi er drevet af en centrum-højre-vision Vi er Det Europæiske Folkepartis Gruppe i Europa-Parlamentet. Hvad vi tror

Læs mere

Fortsat tro på vækst i omsætning

Fortsat tro på vækst i omsætning Fortsat tro på vækst i omsætning og flere job Konjunktur for 3. kvartal De små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark har overvejende positive til omsætning og ansættelser i 3. kvartal. De positive

Læs mere

Odense 12. juni 2015

Odense 12. juni 2015 Louise Tarp Odense 12. juni 2015 Eksempler kommuner og ministerier Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Lyngby-Taarbæk Kommune Rødovre Kommune Brøndby Kommune Aalborg Kommune Aarhus Kommune Odense

Læs mere

Ringsted Kommunes erhvervspolitik

Ringsted Kommunes erhvervspolitik Ringsted Kommunes erhvervspolitik Vi vil noget sammen også på erhvervsområdet! Ringsted Kommune blev i 2010 kåret til årets erhvervskommune i Danmark af Dagbladet Børsen. Samme år blev vi af Dansk Industri

Læs mere

Udsigt til billigere mode på nettet

Udsigt til billigere mode på nettet LØRDAG 27. SEPTEMBER NR. 39 / 2014 LØRDAG Udsigt til billigere mode på nettet Onlinegiganten Boozt.com med Hermann Haraldsson i spidsen udfordrer konkurrenterne om det nordiske herredømme. Foreløbig kan

Læs mere

Økonomisk analyse. Danskerne og grænsehandel. Highlights

Økonomisk analyse. Danskerne og grænsehandel. Highlights Økonomisk analyse 4. oktober 2011 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V Danskerne og grænsehandel T +45 3339 4000 E info@lf.dk F +45 3339 4141 W www.lf.dk Highlights Nye tal fra Landbrug & Fødevarer viser,

Læs mere

Fødevarebranchen er ramt af krisen og ændret forbrugeradfærd

Fødevarebranchen er ramt af krisen og ændret forbrugeradfærd Organisation for erhvervslivet juni Fødevarebranchen er ramt af krisen og ændret forbrugeradfærd AF KONSULENT LARS ZØFTING-LARSEN, LZL@DI.DK OG KONSULENT PETER BERNT JENSEN, PEBJ@DI.DK Danske fødevarevirksomheder

Læs mere

VVM-redegørelse Butikscenter på Herlev Hovedgade 17

VVM-redegørelse Butikscenter på Herlev Hovedgade 17 VVM-redegørelse Butikscenter på Herlev Hovedgade 17 Baggrundsrapporter Teknisk Forvaltning Indhold Baggrundsrapporter til VVM-redegørelse og miljøvurdering for butikscenter på Herlev Hovedgade 17. 1. ICP

Læs mere

Oplev større effekt, når flere medier spiller sammen. September 2013

Oplev større effekt, når flere medier spiller sammen. September 2013 Oplev større effekt, når flere medier spiller sammen September 2013 2.400.000.000 kr. Hvor er reklamer mindst forstyrrende? Tilbudsaviser i din postkasse Aviser Butiksvinduer Busreklamer Udendørs plakater

Læs mere

Sociale investeringer betaler sig. for individet, samfundet og investorerne

Sociale investeringer betaler sig. for individet, samfundet og investorerne Sociale investeringer betaler sig for individet, samfundet og investorerne Fremtidens udfordringer kræver nye løsninger Det danske velfærdssamfund står over for en række store udfordringer ikke mindst

Læs mere

FOLKETS HUS - 10. JANUAR 2012 STRUER KOMMUNE DETAILHANDELSANALYSE

FOLKETS HUS - 10. JANUAR 2012 STRUER KOMMUNE DETAILHANDELSANALYSE FOLKETS HUS - 10. JANUAR 2012 STRUER KOMMUNE 3 DETAILHANDLEN I STRUER KOMMUNE ER UNDERSØGT I EFTERÅRET 2011 HVAD ER STATUS OG UDFORDRINGER FOR DETAILHANDLEN? HVORDAN KAN DETAILHANDLEN I STRUER STYRKES?

Læs mere

Detailhandlen efter krisen

Detailhandlen efter krisen Detailhandlen efter krisen Af analysekonsulent Malthe Munkøe og chefkonsulent Mette Feifer Resume Detailhandlen blev hårdt ramt af krisen. I løbet af 2008 faldt omsætningen med omkring 9 pct. Detailomsætningen

Læs mere

Kære Jacob. Tak for din henvendelse.

Kære Jacob. Tak for din henvendelse. Kære Jacob Tak for din henvendelse. Hvordan forklarer I, at de ældre og handicappede, som er nødsaget til at benytte den kommunale dagligvarelevering, skal betale overpriser ift. almindelige kunder? Det

Læs mere

Solrød Center. Konsekvenser af etablering af discountbutik

Solrød Center. Konsekvenser af etablering af discountbutik Solrød Center Konsekvenser af etablering af discountbutik Juli 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Vurderinger og konsekvenser 3 2. Detailhandelen i Solrød kommune 10 3. Befolknings- og forbrugsforhold i Solrød

Læs mere

Grænsehandel omfang, udvikling og konsekvenser

Grænsehandel omfang, udvikling og konsekvenser Grænsehandel omfang, udvikling og konsekvenser I dette notat kan du danne dig et hurtigt overblik over grænsehandelens omfang, udviklingen i grænsehandelen samt DSK s vurdering af grænsehandelens konsekvenser

Læs mere

VÆKSTmidt og VÆKSTmidt Accelerator

VÆKSTmidt og VÆKSTmidt Accelerator VÆKSTmidt og VÆKSTmidt Accelerator Formål At skabe flere internationalt orienterede virksomheder, der realiserer et internationalt vækstpotentiale og sætter virksomhederne i stand til at: Udvikle klare

Læs mere

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI Hill & Knowlton for Ekokem Rapport August 2016 SUMMARY Lavt kendskab, men stor interesse Det uhjulpede kendskab det vil sige andelen der kender til cirkulær økonomi uden

Læs mere

Overvægten af virksomheder, der mener, at Danmarks økonomiske situation er værre. på nuværende tidspunkt sammenlignet med samme tidspunkt sidste

Overvægten af virksomheder, der mener, at Danmarks økonomiske situation er værre. på nuværende tidspunkt sammenlignet med samme tidspunkt sidste Forårsfornemmelser hos små og mellemstore virksomheder Efter et kvartal, hvor humøret hos de små og mellemstore virksomheder var i frit fald, begynder forårsoptimismen så småt at spire ude hos landets

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER

MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER NATIONALPARK VADEHAVET LOKALOMRÅDET SEPTEMBER 2017 FORMÅL OG METODE Formål Danmarks Nationalparker overvejer at udvikle lokale nationalparkfødevarer

Læs mere

Kort præsentation. Afsætning af økologi. Tredje generation fra Løgismose. Teori og praksis. Bæredygtighed og økologi.

Kort præsentation. Afsætning af økologi. Tredje generation fra Løgismose. Teori og praksis. Bæredygtighed og økologi. Kort præsentation Afsætning af økologi Tredje generation fra Løgismose Teori og praksis Bæredygtighed og økologi Løgismose Gods Overblikket Efterspørgselskurven Realpris >< optimalpris To mulige veje Pris

Læs mere

DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby

DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby 2. april 2004 SEK Sag 3/1120-0401-0059 / LOB/SKN Afgørelse vedr. SuperGros A/S' overtagelse af Sam-Gros A/S' logistikfunktion Resumé

Læs mere

Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail. ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is

Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail. ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail Underdirektør i Netto ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is Flere gode fødevarer, tak! Vi skal have vækst

Læs mere

T

T Børsen 1217 København K www.danskerhverv.dk info@danskerhverv.dk T. + 45 3374 6000 Notat Ny analyse om omnichannel Af: Matthias Lumby Vesterdal, politisk konsulent En stor del af danskernes indkøbsrejser

Læs mere

VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION

VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION Marts 215 VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION AF CHEFKONSULENT HANNE MERETE LASSEN HAML@DI.DK Mange danske virksomheder arbejder med innovation for at styrke deres konkurrenceevne og indtjening.

Læs mere

Prospekttillæg 2009 Zepto Computers A/S Certified Adviser for ZEPTO Computers A/S:

Prospekttillæg 2009 Zepto Computers A/S Certified Adviser for ZEPTO Computers A/S: Prospekttillæg 2009 Zepto Computers A/S Certified Adviser for ZEPTO Computers A/S: 1 Indholdsfortegnelse Side 1 Prospekttillæg... 3 2 Ansvar og erklæringer... 6 2.1 Ledelsens erklæring...6 2 1 Prospekttillæg

Læs mere

Sammen kan vi inspirere verden.

Sammen kan vi inspirere verden. Sammen kan vi inspirere verden. Leander A/S er en international virksomhed, der er kendetegnet ved en række unikke produkter, en stærk designfilosofi, passionerede medarbejdere og et kæmpe potentiale.

Læs mere

Danmark som gigabit-samfund. 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig

Danmark som gigabit-samfund. 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig Danmark som gigabit-samfund 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig Danmark som gigabit-samfund Danmark er én af frontløberne i Europa, når det gælder mobil- og bredbåndsdækning. Over 90 pct. af alle

Læs mere

De danske virksomheder trodser krisen og giver deres ansatte gaver for mere end 920 mio. kr. om året 1.

De danske virksomheder trodser krisen og giver deres ansatte gaver for mere end 920 mio. kr. om året 1. De danske virksomheder trodser krisen og giver deres ansatte gaver for mere end 920 mio. kr. om året 1. 82 % af de danske virksomheder bruger penge på deres ansatte og forretningsforbindelser til julegaver

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Faldende vækstoptimisme trods bedre eksportudsigt. Februar 2013

VÆKST BAROMETER. Faldende vækstoptimisme trods bedre eksportudsigt. Februar 2013 VÆKST BAROMETER Februar 3 Faldende vækstoptimisme trods bedre eksportudsigt Det tegner til et køligt forår, hvor overtallet af virksomheder, som tror på stigende omsætning generelt svinder ind. Der er

Læs mere

Øjebliksbillede 1. kvartal 2015

Øjebliksbillede 1. kvartal 2015 Øjebliksbillede 1. kvartal 2015 DB Øjebliksbillede for 1. kvartal 2015 Introduktion Dansk økonomi ser ud til at være kommet i omdrejninger efter flere års stilstand. På trods af en relativ beskeden vækst

Læs mere

VERDEN OMKRING JYSK. Kunder 2. Konkurrenter 3. Leverandører 4. Nye markeder 5. Finanskrisen 6. Møde med konkurrencemyndighederne 7.

VERDEN OMKRING JYSK. Kunder 2. Konkurrenter 3. Leverandører 4. Nye markeder 5. Finanskrisen 6. Møde med konkurrencemyndighederne 7. VERDEN OMKRING JYSK Kunder 2 Konkurrenter 3 Oms 3,9b Leverandører 4 Nye markeder 5 Finanskrisen 6 Møde med konkurrencemyndighederne 7 1 KUNDER JYSKs kunder består af B-t-C-kunder og B-t-B-kunder. B-t-C

Læs mere