ekskluderet fra undersøgelsen, idet databasen ikke har besvaret databasesekretariatets henvendelser.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ekskluderet fra undersøgelsen, idet databasen ikke har besvaret databasesekretariatets henvendelser."

Transkript

1 N O T A T Undersøgelse af de Kliniske Kvalitetsdatabasers dækningsgrad 2007 På regionssundhedsdirektørmødet i november 2007 tiltrådte regionssundhedsdirektørerne den endelige udmøntning af regionernes fælles databasepulje I forlængelse heraf besluttede kredsen i lighed med foregående år, at Danske Regioners Databasesekretariat skulle gennemføre en undersøgelse af de støttede kliniske databasers dækningsgrad og datakomplethed i Undersøgelsens formål er at tilvejebringe et overblik over de afdelinger, som ikke indberetter i tilstrækkelig grad til databaserne. Dermed kan de enkelte regioner arbejde målrettet efter at sikre den nødvendige opbakning til databaserne Sag nr. 08/595 Dokumentnr /08 Line Sønderby Christensen Tel lch@regioner.dk I det følgende redegøres for undersøgelsens overordnede resultater. Undersøgelsens datagrundlag og opbygning Undersøgelsen omfatter i alt 28 databaser, som har modtaget støtte fra Regioners fælles databasepulje i Databasesekretariatet har udarbejdet et spørgeskema til databaserne, hvor de er blevet bedt om at svare på, hvilke af de indberettende afdelinger der har en dækningsgrad på mindre end 90 % samt hvilke afdelinger, der har en datakomplethed på mindre end 80 %. Dækningsgraden er defineret som værende andelen af patienter, der er indberettet til databasen i forhold til samtlige patienter, der opfylder inklusionskriterierne 2. 1 Oprindeligt omfattede undersøgelsen 29 databaser, men Dansk Hjertestop Register er ekskluderet fra undersøgelsen, idet databasen ikke har besvaret databasesekretariatets henvendelser. 2 Opmærksomheden skal henledes på, at der ikke findes én entydig rigtig måde, hvorpå dækningsgraden kan opgøres. Det hænger sammen med, at det på forskellige sygdomsområder typisk vil være forskellige nationale registre, der har den mest komplette registrering af antallet af patienter. Således vil det for nogle databaser være mest relevant at finde dækningsgraden ved at sammenligne antallet af registrerede patienter i databasen med antallet af registrerede patienter i LPR. For andre databaser vil det være mest relevant at sammenkøre med f.eks. cancerregistret.

2 Datakompletheden er defineret som den andel af de obligatoriske dataelementer/oplysninger, der i gennemsnit er indberettet pr. patient. Side 2 Databasesekretariatet har bedt databaserne basere deres oplysninger på de seneste opgørelser over dækningsgrad og datakomplethed. Såfremt databaserne ikke er i besiddelse af sådanne opgørelser, har databasesekretariatet ikke fremsat krav om, at disse oplysninger skal fremskaffes. Det hænger sammen med, at samkøring med andre registre, som f.eks. Landspatient Registret (LPR), er omkostningstungt, og et sådant krav ville derfor presse databasernes budgetter unødigt. I disse tilfælde er databaserne i stedet blevet bedt om at give et skøn over dækningsgraden. I det følgende vil det eksplicit fremgå, om oplysninger er databaserede eller baserede på et skøn. På baggrund af databasernes svar, har databasesekretariatet inddelt databaserne i tre overordnede kategorier i forhold til databasernes dækningsgrad/datakomplethed samt deres driftsstatus. Følgende kategorisering er foretaget.: Etablerede databaser med tilnærmelsesvis fuldkommen dataindsamling. Databaser i denne kategori er kendetegnet ved, at alle indberettende afdelinger har fuld dækningsgrad (dvs. større end 90 %) og fuld datakomplethed (dvs. større end 80 %). Etablerede databaser med ufuldkommen dataindsamling. Databaser i denne kategori er kendetegnet ved, at mindst én indberettende afdeling har en dækningsgrad, som er mindre end 90 % og/eller en datakomplethed, der er mindre end 80 % 3. Databaser under etablering. Denne kategori samler databaser, som endnu ikke er i en stabil driftsfase, hvorfor det, i de fleste tilfælde, ikke er muligt at opgøre dækningsgrad og datakomplethed. Databaser i denne kategori kan yderligere underinddeles i: o Nyoprettede databaser, hvor etableringen er under planlægning o Databaser, der gennemfører pilotprojekter o Databaser, hvor indberetninger er begyndt efter den 1. juni Opmærksomheden henledes på, at denne definition ikke tager hensyn til den enkelte afdelings tyngde i forhold til den samlede patientmasse. Dvs. at falder en database ind under denne kategori, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at databasen på landsplan har en dækningsgrad, der er mindre end 90 %. Det vil f.eks. ikke være tilfældet, hvis det er en afdeling med få patienter, der forårsager, at databasen placeres i denne kategori. Grunden til, at netop denne inddeling anvendes, skal ses i sammenhæng med, at undersøgelsen netop har til formål at identificere de afdelinger, som ikke indberetter data i et tilstrækkeligt omfang. Hensigten hermed er, at der efterfølgende skal følges op på dette lokalt, sådan at alle afdelinger indberetter de fornødne data.

3 Af de 28 databaser lever seks databaser op til de fastsatte standarder i kategorien etablerede databaser med tilnærmelsesvis fuldkommen dataindsamling, mens 22 databaser kategoriseres som etablerede databaser med ufuldkommen dataindsamling. Ingen databaser kategoriseres som værende under etablering 4. Side 3 Grafisk tegner der sig følgende billede af kategoriseringen af de Kliniske Kvalitetsdatabaser i 2006 og 2007: Fordeling af databaser på kategori Antal databaser Databaser med tilnærmelsesvis fuldkommen dataindsamling Databaser med ufuldkommen dataindsamling 1 Databaser under etablering Seks databaser i 2007 mod syv databaser i 2006 lever op til basiskravene om en dækningsgrad over 90 % og en datakomplethed over 80 %. I 2006 indgik Dansk Hjertestop Register dog i denne kategori, men da databasen er ekskluderet fra undersøgelsen i 2007, kan antallet af databaser, der lever op til basiskravene, betragtes som uændret fra 2006 til 2007, selvom basiskravene i 2007 er skærpet. For at nuancere billedet af de databaser, der falder i kategorien ufuldkommen dataindsamling skal opmærksomheden henledes på, at ni databaser er tæt på at kvalificere sig til kategorien tilnærmelsesvis fuldkommen dataindsamling. De har således en gennemsnitlig dækningsgrad tæt på/over 90 % samt en gennemsnitlig datakomplethed tæt på/over 80 %, hvor kun enkelte afdelinger falder under grænsen. Én database 5, som i 2006 var kategoriseret som en database med tilnærmelsesvis fuldkommen dataindsamling, falder nu i kategorien ufuldkommen dataindsamling. Dette skyldes, at datakompletheden for 10 % af variablene er 4 Diabase, Dansk Ganzkirurgi Register og Dansk Discusprotese Register er under etablering men hører under hhv. Dansk Diabetes Database og Den Ortopædiske Fællesdatabase, som er i drift. Disse databaser indgår derfor ikke som selvstændige databaser i undersøgelsen. 5 Tidlig Graviditet og Abort (TiGrAb)

4 under 80 %. Én database 6, som i 2006 tilhørte kategorien ufuldkommen dataindsamling, kvalificerer sig nu til kategorien tilnærmelsesvis fuldkommen dataindsamling. Side 4 Størstedelen af databaserne har forbedret både dækningsgrad og datakomplethed i forhold til niveauet i Mange databaser kæmper dog stadig med enkelte enheder/afdelinger, der ikke indberetter, hvilket er problematisk. Sundhedsdirektørernes hjælp efterspørges til at få disse afdelinger til at indberette tilstrækkeligt. For et overblik over alle afdelinger fordelt på region, der ikke indberetter tilstrækkeligt, henvises til den separate rapport udformet for hver region, hvor afdelingsspecifikke opgørelser over dækningsgrad og datakomplethed for 2007 fremgår. Som appendiks hertil findes en samlet opgørelse over alle afdelinger i de enkelte regioner, der bør rapportere til databaserne. Nogle databaser beskriver, at problemer med overgang til IT-systemer i 2007 har påvirket dækningsgraden og datakompletheden negativt, men at efterregistrering sandsynligvis vil forbedre dækningsgraden og datakompletheden. I bilag 1 ses en samlet oversigt over de enkelte databasers dækningsgrad og datakomplethed. Oversigten beskriver også, om den enkelte databases opgørelse er baseret på skøn. Etablerede databaser med tilnærmelsesvis fuldkommen dataindsamling Under kategorien Etablerede databaser med tilnærmelsesvis fuldkommen dataindsamling hører databaser, hvor alle indberettende afdelinger har en dækningsgrad på mere end 90 % samt en datakomplethed på mere end 80 %. Ud af de i alt 28 kliniske kvalitetsdatabaser, der indgår i undersøgelsen, tilhører 6 databaser denne kategori. Dansk Blære Cancer Register (DBCR) Databasen har været i drift siden januar 2004 og monitorerer og kvalitetssikrer behandlingen af blærekræft. Databasen indhenter data digitalt fra Patobanken, og der er ingen manuel dataindhentning fra hospitalerne. Dækningsgraden for alle afdelinger er derfor 100 %. Datakompletheden skønnes til at være omkring %. Dansk Database for Hepatitis B og C (DANHEP) 6 Dansk Lunge Cancer Register (DLCR)

5 Databasen har været i drift siden 1. januar 2002 og har til formål at kvalitetssikre behandlingen af patienter med kronisk hepatitis B og C, samt at kortlægge sygdommens incidens. Databasen modtager indberetninger fra 15 afdelinger. Databasen skønner, at dækningsgraden er over 90 % for alle afdelinger. Datakompletheden er skønnet til at være over 80 % for alle afdelinger. Databasen afventer stadig mulighed for at sammenkøre data fra DANHEP med LPR eller andre tilsvarende registre via KCØ. Side 5 Dansk Lunge Cancer Register Databasen har været i drift siden 1. januar 2000 og monitorerer og kvalitetssikrer behandlingen af lungecancer. Databasen modtager indberetninger fra landets 41 udredende og behandlende afdelinger. Databasen kan ikke opgøre dækningsgraden samt lave afdelingsspecifikke opgørelser, da SST s Cancerregister (CR) er ikke fuldt opdateret siden Denne opdatering afventes. Databasen skønner, at dækningsgraden på landsplan er over 90 %. Dette estimat skal dog tages med forbehold, og databasen oplyser, at der er regionale forskelle. Datakompletheden oplyses til at være tæt på 100 % på landsplan. Dansk Nefrologisk Selskabs Landsregister Databasen har været i drift siden 1. januar 1990 og monitorerer og kvalitetssikrer behandlingen af kronisk nyresvigt med dialyse og nyretransplantation. Databasen modtager indberetninger fra 15 nefrologiske afdelinger. Databasen oplyser, at dækningsgraden er på 100 %. Datakompletheden er 100 % med undtagelse af de biokemiske variabler, hvor datakompletheden kan variere. DECV-Databasen Dansk esophagus-, cardia- og ventrikelcancer Databasen har været i drift siden 1. juni 2003 og monitorerer og kvalitetssikrer behandlingen af patienter med kræft i esophagus, cardia og ventrikel (den øvre del af mavetarmkanalen). Landets fem centre (Rigshospitalet, Gentofte, Odense, Århus og Ålborg), der udreder og opererer disse patienter, indberetter til databasen. Dækningsgraden og datakomplethed er for de fem centre opgjort til ca. 100 %. Det er dog ikke alle patienter, der henvises til centrene, fordi nogle ikke-behandlende afdelinger beholder disse patienter, hvormed patienterne ikke registreres i DECV-databasen. Det forventes, at dette ændrer sig med implementeringen af kræftplanen.

6 Landsregistret Karbase Databasen har været i drift siden 1. januar 1996 og monitorerer og kvalitetssikrer al operativ behandling på alle ni karkirurgiske afdelinger i Danmark. Databasen har i flere år ønsket at samkøre data med LPR-data, men hidtil har ressourceproblemer hos KCØ forhindret samkøring samt opgørelse af fejl- og mangellister mv. Databasen oplyser, at dækningsgraden er skønnet til at være over 90 % på baggrund af udtræk lavet i forbindelse med kirurgiprojektet. Datakompletheden er skønnet til at være %, og der er fundet nær 100 % komplethed ved stikprøvekontrol. Side 6 Etablerede databaser med ufuldkommen dataindsamling Under kategorien Etablerede databaser med ufuldkommen dataindsamling indgår databaser, hvor mindst en af de indberettende afdelinger har en dækningsgrad, som er mindre end 90 % og/eller en datakomplethed, som er mindre end 80 %. Ud af de i alt 28 kliniske kvalitetsdatabaser, der indgår i undersøgelsen, tilhører 22 databaser denne kategori. Databasen kan alligevel have en dækningsgrad, der på landsplan er over den fastsatte minimumsværdi, men hvor nogle enkelte afdelinger/enheder rapporter under minimumsværdien. BupBase en kvalitetsdatabase for børne- og ungdomspsykiatri Databasen har været i drift siden 1. januar 2004 og monitorerer og kvalitetssikrer behandlingen af alle sygdomsgrupper inden for specialet børne- og ungdomspsykiatri. Databasen modtager indberetninger fra 14 afdelinger, som udfører behandlinger på området samt fra enheden Skolepsykiatrisk Center 7. Børne- og ungdomspsykiatrisk Afdeling på Bornholm Sygehus har startet indberetning fra 1. januar 2008 og er således ikke medtaget i opgørelsen for Den gennemsnitlige dækningsgrad for databasen er opgjort til 88 %, hvor syv afdelinger har en dækningsgrad under 90 % (66 % - 85 %). Det er en forbedring i forhold til 2006, hvor den gennemsnitlige dækningsgrad var 79 %, og hvor 10 afdelinger havde en dækningsgrad under 90 %. Alle afdelinger har en datakomplethed på 100 %. Databasen arbejder aktivt på at belyse fejlkilder i forbindelse med opgørelse af dækningsgraden. Dermed er databasen tæt på kategorien tilnærmelsesvis fuldkommen dataindsamling. DANBIO-DRD databasen 7 Et børnepsykiatrisk ambulatorium under Københavns Kommune

7 Databasen har været i drift siden den 1. januar 1999, men har først modtaget støtte fra 2006, hvor databasen også blev godkendt som klinisk kvalitetsdatabase af Sundhedsstyrelsen. DANBIO overvåger behandlingerne af danske patienter med kronisk leddegigt, der behandles med biologiske præparater, herunder deres effekt, kvalitet og bivirkninger. 31 reumatologiske afdelinger indberetter til DAN- BIO. Dækningsgraden er opgjort ud fra af antallet af patienter registreret mindst én gang med vurdering af behandlingsresultater i et datavindue pr. 1. juni 2006 og frem til udgangen af 2007, sammenholdt med afdelingernes egne opgørelser baseret på medicinudlevering. Den samlede dækningsgrad i 2007 var over 90 %, hvor kun tre ud af de 31 afdelinger havde en dækningsgrad under 90 %. For én af disse afdelinger gør sig gældende, at registrering helt er ophørt. Databasen har oplevet en løbende forbedring af dækningsgraderne siden 2002, og der følges op på afdelinger med dækningsgrad under 90 %. Datakompletheden opgøres løbende vha. online rapporter og beskriver datakompletheden for en række parametre. Datakompletheden for alle afdelinger er over 80 %. Dermed er databasen er tæt på kategorien tilnærmelsesvis fuldkommen. Side 7 Danish Breast Cancer Cooperative Group (DBCG) DBCG har været i drift siden 1. juni Databasen monitorerer og kvalitetssikrer diagnostik og behandling af brystkræft på landsplan. 28 afdelinger indberetter til DBCG. Alle indberettende afdelinger har en dækningsgrad over 90 %. Dette er eftervist ved samkøring med CR samt Patobank senest i december Datakompletheden er over 80 % for alle afdelinger, når det gælder registreringer ved diagnose, operation og medicinsk behandling. For én enkelt afdeling, er datakompletheden under 80 %, når det gælder kontrolopfølgning af patienter i lavrisikogruppen. Dermed er databasen er tæt på kategorien tilnærmelsesvis fuldkommen. Dansk Anæstesi Database (DAD) Databasen har været i drift siden 25. oktober 2004 og monitorerer og kvalitetssikrer anæstesier på de danske hospitaler. Databasen er stadig under implementering, idet 26 af landets 59 afdelinger afventer DAD3 eller har valgt en integrationsløsning, således at data kan overføres direkte fra afdelingernes egne administrative systemer til DAD 8. KCØ forventer, at IT-platformen til at modtage indberetning fra afdelingerne er klar inden sommerferien Databasen mod- 8 Jf. DAD bevilling fra IT-udviklingspuljen i 2007

8 tager indberetninger fra 29 ud af de 59 afdelinger. Én afdeling har påbegyndt indtastning i 2007, mens tre afdelinger midlertidigt har stoppet indtastning eller endnu ikke er påbegyndt indtastning. DAD har ikke mulighed for at opgøre den nøjagtige dækningsgrad og datakomplethed for DAD har på baggrund af udtræk fra AP og CPR-registret skønnet, at alle afdelinger på nær to, der indtaster direkte i DAD, har en dækningsgrad > 90 %. Med udgangspunkt i databasens 15 indikatorer og mangellister fra AP for de enkelte indikatorer er foretaget et kvalificeret skøn af datakompletheden. Denne vurderes at være % for 13 indikatorer, mens der på flere afdelinger er problemer med at opnå tilstrækkelig datakomplethed for to indikatorer (manglende præoperative oplysninger og anæstesi til risikopatient). DAD intensiverer indsatsen med at få en tilstrækkelig datakomplethed for disse indikatorer i Side 8 Dansk Diabetes Database (DDD) Dansk Diabetes Database monitorer og kvalitetssikrer behandlingen af diabetes. Databasen består af tre delområder: Voksendiabetes (NIP-sygdomsområde), Børne- og Ungdomsdiabetes (Dansk Register for Børne- og Ungdomsdiabetes) samt Diabetiske øjenkomplikationer (DiaBase). Voksendiabetes har været i drift siden 2005, mens Dansk Register for Børne- og Ungdomsdiabetes har været i drift siden 1. januar 1996 (blev omlagt til KMS-database april 2006). DiaBase er under etablering og gik i drift i efteråret Opgørelser fra hvert delområde er som følgende: Voksendiabetes: Databasen modtager indberetninger fra alle regioner, men der er stadig enkelte enheder i to regioner, der ikke indberetter. Databasen modtager desuden indberetninger fra almen praksis 9. Dækningsgraden for 2007 er opgjort ved at sammenholde enhedernes egne opgørelser med PAS og esundhed (almen praksis er ikke medtaget). Da kodning af diagnoser i disse systemer kan være forbundet med fejl, betragtes opgørelserne som et skøn. Databasen arbejder på fremtidigt at opgøre dækningsgraden ved hjælp af andre metoder. Den gennemsnitlige dækningsgrad er 63,1 %, dog med store regionale forskellige. To regioner har en dækningsgrad over 90 %, mens dækningsgraden for tre regioner er under 90 % (hhv. 50,6 %, 47 % og 32,9 %). Datakompletheden er ikke oplyst. 9 Indberetning af kvalitetsdata fra almen praksis er en frivillig ordning

9 Dansk Register for Børne- og Ungdomsdiabetes: Databasen er landsdækkende og modtager indberetninger fra 18 børneafdelinger. Databasen har flere formål og opgør derfor dækningsgrad og datakomplethed for tre områder (incidensindberetning, metabolisk regulering samt nyrepåvirkning). Dækningsgraden er for alle områder opgjort til 99 % ved samkørsel med LPR 10. Datakompletheden varierer således, at denne for incidensindberetning er over 80 % 11. For metabolisk regulering gælder, at seks afdelinger har en datakomplethed under 80 % (57 % - 77 %), mens det for nyrepåvirkning gælder, at 17 afdelinger har en datakomplethed under 80 % (0 % - 79 %) 12. Side 9 Diabase: Databasen er under etablering. Dansk Galde Database (DGD) Databasen har været i drift siden 1. januar 2005 og monitorerer og kvalitetssikrer behandlingen af galdesten. 32 sygehusafdelinger samt 10 privathospitaler indberetter til databasen. Dækningsgraden opgøres ved samkøring mellem LPR og KMS, og opgørelsen er baseret på data fra 1. januar juni Den samlede dækningsgrad er 84,4 % inklusiv privathospitaler/klinikker, hvilket er en forbedring i forhold til 2006, hvor dækningsgraden var 72 %. Databasesekretariatet estimerer, at dækningsgraden fraregnet private hospitaler/klinikker er ca. 85 %, hvilket er en forbedring i forhold til 2006, hvor denne var 76 %. 11 afdelinger har en dækningsgrad under 90 % (36,6 87,1 %). Datakompletheden er ikke opgjort på afdelingsniveau, men på landsplan er denne opgjort til 88,5 %. Dansk Gynækologisk Cancer Database Databasen har været i drift siden 1. januar 2005 og monitorerer og kvalitetssikrer behandlingen af gynækologisk cancer, herunder ovariecancer, corpuscancer og cervixcancer. Databasen modtager indberetninger fra landets 22 patologiske afdelinger, ni onkologiske afdelinger og 28 gynækologiske afdelinger samt gynækologisk afdeling på privathospitalet Hamlet. Den samlede dækningsgrad er opgjort til 93,6 %, hvor kun tre ud af de 60 indberettende afdelinger 10 Der gøres opmærksom på, at opgørelsen af dækningsgraden for metabolisk regulering samt nyrepåvirkning er baseret på data fra perioden Der gøres opmærksom på, at opgørelsen af datakompletheden for incidensindberetning er baseret på data fra perioden Den dårlige datakomplethed kan måske forklares ved, at patienterne selv skal sende 2. prøve hjemmefra. Mange patienter sender ikke denne prøve.

10 har en dækningsgrad under 90 %. Den samlede datakomplethed er opgjort 94,5 %. Dermed er databasen tæt på kategorien tilnærmelsesvis fuldkommen. Side 10 Dansk Hernie Database Databasen har været i drift siden 1. januar 1998 og registrerer operationer for lyskebrok. Databasen modtager indberetninger fra 42 sygehusafdelinger samt 12 private sygehuse/-klinikker. Databasen har selv opgjort afdelingsspecifikke dækningsgrader for operationer for hhv. ventralhernier og ingivnalhernier 13. For operation for ventralhernie gælder, at 25 sygehusafdelinger samt seks private sygehuse/- klinikker har en dækningsgrad under 90 %. Heraf har 14 en dækningsgrad på 0 %. For operation for ingvinalhernier gælder, at 16 sygehusafdelinger samt syv private sygehuse/-klinikker har en dækningsgrad under 90 %. Heraf har fem en dækningsgrad på 0 %. Databasens samlede datakomplethed er over 80 %. Dansk Hjerteregister (DHR) Databasen har været i drift siden 1, januar 2002 og monitorerer og kvalitetssikrer invasive hjerteundersøgelser og behandlinger (koronararteriografier (KAG), ballon-udvidelser (PCI), by-pass operationer (CABG) og hjerteklapoperationer). Landets fem hjertecentre og otte satellitenheder samt ét privathospital indberetter til databasen. Dækningsgraden opgøres ved at sammenholde data fra DHR med LPR. Denne er > 90 % for alle indberettende afdelinger. Datakompletheden er opgjort særskilt for KAG, PCI, CABG og hjerteklapoperationer. Enkelte afdelinger har indenfor de fire områder en datakomplethed under 80 % for enkelte variable, men den samlede datakomplethed er opgjort til > 95 %. Dermed er databasen tæt på kategorien tilnærmelsesvis fuldkommen dataindsamling. Dansk Hysterektomi Database (DHD) Databasen har været i drift siden 1. oktober 2003 og monitorerer og kvalitetssikrer hysterektomier på godartet (benign) indikation. Databasen modtager indberetninger fra i alt 29 afdelinger. Private hospitaler/klinikker indberetter også til databasen, men disse er ikke medtaget i opgørelsen over databasens dækningsgrad og datakomplethed. Databasens dækningsgrad er på landsplan 96 %, hvoraf tre af- 13 Databasen har en aftale med Enhed for Klinisk Kvalitet (EKK) om, at EKK skal foretage denne opgørelse, men EKK havde ikke på tidspunktet for udarbejdelsen af denne rapport foretaget opgørelsen.

11 delinger ligger under 90 % (62 87 %). Det er en forbedring i forhold til 2006, hvor fem afdelinger havde en dækningsgrad under 90 %. Databasens datakomplethed er på landsplan opgjort til 96 %, hvor alle afdelinger ligger over 80 %. Dermed er databasen tæt på kategorien tilnærmelsesvis fuldkommen dataindsamling. Side 11 Dansk Kolorektal Cancer Database Databasen har været i drift siden 1. maj 2001 og monitorerer og kvalitetssikrer behandlingen af patienter med kolorektal kræft (kræft i tyk- og endetarm). Dækningsgrad og datakomplethed er opgjort for 30 afdelinger. Databasen ønsker sundhedsdirektørernes hjælp til at få alle afdelinger til at indberette tilstrækkeligt. Især opleves problemer med utilstrækkelig indberetning fra afdelinger, som er fusioneret, eller som er ophørt med at behandle. Databasens samlede dækningsgrad er opgjort til 93,6 % baseret på sammenligning med LPR. Ni afdelinger har en dækningsgrad under 90 %. Den samlede datakomplethed er 100 % for alle, som har fået registreret deres behandling, men for helbredstilstand og livsstilsfaktorer er den samlede datakomplethed kun 76 %, hvor 15 afdelinger har en datakomplethed under 80 %. Dansk Transfusionsdatabase (DTDB) Dansk Transfusions Database har været i drift siden 11. april 2000 og monitorer og kvalitetssikrer transfusion af blodkomponenter. Databasen modtager indberetninger fra 23 ud af 24 afdelinger, hæmatologiske ambulatorier og dialyseambulatorier. Én afdeling starter indberetning i Dækningsgrad og datakomplethed er opgjort for 2006, idet data for 2007 endnu ikke er blevet indberettet af alle afdelinger. Databasen opgiver, at dækningsgraden for 2006 er ca. 100 % ved sammenligning med LPR. For de sygehusejere, der har leveret data til DTDB, opgøres datakompletheden til 100 %, idet alle variable principielt er komplette i de fødesystemer som leverer inddata til DTDB. Dermed er databasen tæt på kategorien tilnærmelsesvis fuldkommen dataindsamling. Dansk Urogynækologisk Database Databasen har været i drift siden 6. april Databasen har haft en indledende pilotdrift fra 1. august 2005, hvilken blev justeret, og en ny pilotdrift trådte i kraft 1. januar Databasen monitorerer og kvalitetssikrer urogynækologiske operationer, hvilket omfatter urininkontinens, genital prolaps samt rekonstruktiv kirurgi efter

12 større fødselslæsioner. I databasens årsrapport for 2007 har det kun været muligt at estimere dækningsgrad og datakomplethed for inkontinensoperationer 14. Ni afdelinger ud af landets 29 afdelinger indberetter endnu ikke til databasen på inkontinensområdet. Da der pågår omlægninger og sammenlægninger af afdelinger, ændrer antallet af indberettende afdelinger sig løbende. Dækningsgraden for inkontinens er opgjort til 33,1 % på landsplan. Den lave dækningsgrad skyldes især, at ni afdelinger endnu ikke indberetter til databasen. Den gennemsnitlige datakomplethed for 12 centrale variable for inkontinens er 51,3 % (15,4 % - 80 %). Databasen ønsker at revidere/erstatte nogle af indikatorerne, da der på forskellige afdelinger er forskelligartet praksis omkring anvendelsen af visse indikatorer. Side 12 Den Hæmatologiske fællesdatabase Databasen har været i drift siden 2. april 2005 og monitorerer og kvalitetssikrer behandlingen af ondartede (maligne) hæmatologiske sygdomme (lymfomer, akut leukæmi og myelomatose). Databasen er en fusion af LYFO, AML Databasen og Myelomatose Databasen. Alle 13 hæmatologiske afdelinger i Danmark indberetter til databasen. Dækningsgraden er for 12 afdelinger opgjort til > 90 %, mens én afdeling har en dækningsgrad på 40 %. Datakompletheden for alle 13 afdelinger er > 80 %. Dermed er databasen tæt på kategorien tilnærmelsesvis fuldkommen dataindsamling. Den Ortopædiske Fællesdatabase Databasen har været i drift siden 1. januar Databasen består af 4 underregistre, som monitorerer og kvalitetssikrer behandlingen af patienter, som får foretaget hofte-, knæ-, og skulderalloplastik, samt korsbåndsrekonstruktion, Underregistrenes dækningsgrad er opgjort på baggrund af sammenligning med LPR. Opgørelser fra hvert underregister er som følgende: Dansk Hoftealloplastik Register: 44 afdelinger indberetter til Den Ortopædiske Fællesdatabase, heraf otte privathospitaler. Ti afdelinger har en dækningsgrad under 90 % (0-81 %). Datakompletheden er for alle afdelinger over 80 %. 14 Dette skyldes, at et LPR-udtræk foretaget af CSC-Scandihealth svarende til de typiske inkontinens- og prolapsoperationskoder kun indeholdte koder svarende til inkontinensoperationer.

13 Dansk Knæalloplastik Register: 40 afdelinger indberetter til Den Ortopædiske Fællesdatabase, heraf syv privathospitaler. 16 afdelinger har en dækningsgrad under 90 % (0 89 %). Datakompletheden er for alle afdelinger over 80 %. Dansk Skulderalloplastik Register: 30 afdelinger indberetter til Den Ortopædiske Fællesdatabase, heraf 2 privathospitaler. 11 afdelinger har en dækningsgrad under 90 % (0 83 %). For 7 afdelinger er datakompletheden ikke angivet. For de resterende 23 afdelinger, er datakompletheden over 80 %. Dansk Korsbånds Register: 42 afdelinger indberetter til Den Ortopædiske Fællesdatabase, heraf 11 privathospitaler. 20 afdelinger har en dækningsgrad under 90 % (0 89 %). For 4 afdelinger er datakompletheden ikke angivet, men for de resterende afdelinger er denne over 80 %. Side 13 Database for klinisk kvalitet i ambulant psykiatrisk behandling (DIPSY) Databasen i sin oprindelige form har været i drift siden 1. maj 2001, men denne er afviklet. Fra er DIPSY integreret med Landspatientregisteret (LPR). Indberetning er obligatorisk fra DIPSY monitorerer og kvalitetssikrer behandlingen af psykiatriske sygdomme, der kan behandles helt eller delvist i ambulant regi. Databasen er landsdækkende og modtager indberetninger fra 61 afdelinger. 33 afdelinger har en dækningsgrad under 90 % (0 89 %), mens otte afdelinger har en datakomplethed under 80 % (0 79 %). Den gennemsnitlige datakomplethed er over 80 %. HyskoBase Databasen har været i drift siden 1. januar 2002 og monitorerer og kvalitetssikrer hysteroskopiske indgreb, som er operationer indenfor gynækologien foretaget ved hjælp af kikkertmetoden. I 2007 er HyskoBase overgået til et LPR-baseret koncept med flere nyoprettede diagnose- og tillægskoder, men udarbejdelsen af HyskoBasens tilhørende analyseportal er forsinket grundet IT problemer (jf. skrivelse fra KCØ maj 2008). HyskoBasen har derfor ikke mulighed for at opgøre databasens dækningsgrad og datakomplethed for 2007, før Analyseportalen er færdigudviklet. Klinisk Vene Database Databasen overgik til drift den 15. december Databasen har været igennem en testfase inden overgangen til drift. Databasen monitorer og kvalitetssikrer behandlingen af varicer (åreknuder på be-

14 nene) på såvel offentlige som private klinikker og praktiserende speciallæger. Databasen modtager indberetninger fra alle 20 offentlige sygehuse, som opererer åreknuder. 30 praktiserende speciallæger samt fra fire privathospitaler indberetter til databasen. Databasen har opgjort dækningsgraden for hele Det betyder, at de afdelinger, der først er påbegyndt indtastning i løbet af 2007, vil fremstår med en lav dækningsgrad, selvom indberetningen forløber fint. Det vil fremgå af de regionsspecifikke opgørelser, hvilke afdelinger der først har påbegyndt indtastning i offentlige sygehuse har en dækningsgrad under 90 % (0 89 %), mens 27 praktiserende speciallæger og fire privathospitaler har en dækningsgrad under 90 %. Datakompletheden for de indberettende enheder er over 80 %, da indtastningspunkterne er obligatoriske. Side 14 Landsdækkende database for Geriatri (LDG) Databasen har været i drift siden 1. januar 2006 og monitorerer og kvalitetssikrer geriatrien og geriatrisk rehabilitering. Databasen modtager indberetninger fra 16 geriatriske afdelinger. Ti afdelinger har en dækningsgrad under 90 % (21 87 %), mens tre afdelinger har en datakomplethed under 80 % (73 70 %). Datakompletheden er beregnet på vurdering af ADL (Almindelig Daglig Livsførelse), da denne indikator har størst klinisk betydning og kan måles for alle patienter. Prosbase Databasen har været i drift siden 1. januar 2004 og monitorerer og kvalitetssikrer den operative behandling af godartet forstørret blærehalskirtel. Databasen modtager indberetninger fra 17 ud af 24 afdelinger, idet syv afdelinger endnu ikke indberetter til databasen. Alle privathospitaler/-klinikker og garantiklinikker, der foretager operativ behandling af godartet forstørret blærehalskirtel, bør indberette til databasen. Databasen har anført ti privathospitaler/klinikker, som bør indberette til Prosbase, men kun to af disse er påbegyndt indberetning. Dækningsgraden udregnes ved samkørsel med LPR. Den samlede dækningsgrad er ikke angivet, men databasen oplyser, at syv afdelinger har en dækningsgrad og datakomplethed på 0 %, mens det samme gør sig gældende for otte privathospitaler/- klinikker. Databasen oplyser, at dækningsgraden skal tages med forbehold, da komplethedsgraden først kan vurderes efter 2. kvartal 2008, fordi der skal gå seks måneder inden den afsluttende kontrol. Databasen har ikke oplyst datakompletheden.

15 Sclerosebehandlingsregistret Databasen har været i drift siden 1996 og monitorerer og kvalitetssikrer behandlingen af dissemineret sclerose, der modtager immunmodulerende og immunosuppresiv behandling. Databasen modtager indberetning fra 14 neurologiske afdelinger, hvilket udgør alle afdelinger, der udfører behandlinger på sygdomsområdet. 1. december 2007 overgik databasen til indtastning i det nye web-baserede register, og i løbet af 2008 vil data alle patienter overgå til web-baseret indtastning. 6 afdelinger har en dækningsgrad under 90 % (65 70 %). Da databasens sekretariat har en stor mængde uindtastede kontrolskemaer, er det ikke muligt at lave en opgørelse over afdelingsspecifik datakomplethed for Datakompletheden vil blive opgjort for 2008, hvor flere afdelinger er overgået til web-baseret indtastning. Side 15 Tidlig Graviditet og Abort (TiGrAb-KD) Databasen har været i drift siden 1. januar og monitorerer og kvalitetssikrer behandlingen af patienter med provokeret abort, spontan abort, missed abortion og ekstrauterin graviditet. Alle landets gynækologisk-obstetriske afdelinger rapporterer til databasen. Databasen indhenter data fra LPR, og dækningsgraden er derfor 100 %. Datakompletheden opgøres ved at sammenholde diagnosekoder, operationskoder og behandlingskoder for forskellige variable. For 10 % af variablene, er datakompletheden mindre end 80 %. 15 Databasen har kørt som pilotprojekt fra 2002

16 Side 16 Database Dansk Hjertestopregister Bilag 1: Oversigt over de enkelte databasers dækningsgrad og datakomplethed Dækningsgrad 16 Datakomplethed Opgørelsesmetode Kommentar 17 Dækningsgrad Datakomplethed Etablerede databaser med tilnærmelsesvis fuldkommen dataindsamling Dansk Blære Cancer Register (DBCR) Dansk Database for Kronisk Hepatitis B og C DECV Databasen Esophagus-, cardia- og ventrikelcancer Dansk Nefrologisk Selskabs Landsregister Dansk Lunge Cancer Register (DLCR) Landsregistret Karbase > 90 % > 80 % Opgørelse Skøn > 90 % > 80 % Skøn Skøn > 90 % > 80 % Opgørelse Opgørelse > 90 % > 80 % Opgørelse Opgørelse Databasen har ikke besvaret spørgeskemaet. > 90 % > 80 % Skøn Opgørelse Dækningsgrad og > 90 % > 80 % Skøn Skøn Etablerede databaser med ufuldkommen dataindsamling datakomplethed er ikke opgjort på afdelingsniveau BupBase < 90 % > 80 % Opgørelse Opgørelse Den gennemsnitlige dækningsgrad 16 Opmærksomheden henledes på, at en dækningsgrad større end 90 % betyder, at samtlige afdelinger/enheder indberetter mere end 90 % af patienterne. Dvs. at hvis bare én afdeling/enhed ikke har indberettet eller har indberettet mindre en 90 % af patienterne, får databasen markeringen < 90 %. En database kan dermed godt have et landsgennemsnit på over 90 %, men blive registreret som under 90 %, fordi enkelte afdelinger/enheder ikke har indberettet eller har indberettet en dækningsgrad under 90 %. Der tages heller ikke hensyn til den enkelte afdeling/enheds tyngde i forhold til den samlede patientmasse. 17 Samme problematik gør sig gældende for datakompletheden som for dækningsgraden (jf. ovenstående)

17 er 88 % DANBIO < 90 % > 80 % Opgørelse Opgørelse På landsplan er Danish Breast Cancer Cooperative Group (DBCG) Dansk Anæstesi Database (DAD) Dansk Galdedatabase Dansk Gynækologisk Cancer Database Dansk Hernie Database Dansk Hjerteregister Dansk Hysterektomi Database Dansk Kolorektal Cancer Da- dækningsgraden > 90 %, men 3 afdelinger ud af 31 er < 90 % > 90 % < 80 % Opgørelse Opgørelse Kun 1 afdeling har en datakomplethed < 80 % < 90 % < 80 % Skøn Skøn Databasen er stadig under implementering, idet DAD3 samt integrationsløsning afventes < 90 % > 80 % Opgørelse Opgørelse Den gennemsnitlige dækningsgrad er 84,4 % inkl. privathospitaler. Datakompletheden er 88,5 %. < 90 % > 80 % Opgørelse Opgørelse 3 afdelinger har en dækningsgrad < 90 %. < 90 % > 80 % Skøn Opgørelse Der er behov for, at sygehusafdelinger og private sygehuse indberetter tilstrækkeligt til databasen > 90 % < 80 % Opgørelse Opgørelse Den samlede datakomplethed er over 95 %, men for enkelte variable er datakompletheden < 80 % < 90 % > 80 % Opgørelse Opgørelse 3 afdelinger har en dækningsgrad < 90 % < 90 % < 80 % Opgørelse Opgørelse Databasen efterspørger sundheds- Side 17

18 tabase direktørernes hjælp til at sikre tilstrækkelig indberetning. Side 18 Dansk Transfusionsdatabase < 90 % < 80 % Opgørelse Opgørelse Den gennemsnitlige dækningsgrad og datakomplethed er 100 %, men 1 afdeling indberetter endnu ikke til databasen. Dansk Urogynækologisk Database < 90 % < 80 % Opgørelse Opgørelse Dækningsgrad og datakomplethed er kun opgjort for inkontinens. Den Fælles Diabetesdatabase < 90 % < 80 % Opgørelse/Skøn Opgørelse Databasen dækker tre delområder. Den Hæmatologiske Fællesdatabase < 90 % > 80 % Opgørelse Opgørelse Kun 1 afdeling har en dækningsgrad < 90 %. Den Ortopædiske Fællesdatabase < 90 % < 80 % Opgørelse Opgørelse Databasen består af 4 underregistre. DIPSY < 90 % < 80 % Opgørelse Opgørelse Den gennemsnitlige datakomplethed er > 80 % HyskoBase Ikke opgjort Ikke opgjort - - Afventer Analyseportalen Klinisk Vene Database < 90 % < 80 % Opgørelse Opgørelse Overgik til drift 1. januar 2006 Landsdækkende database for Geriatri (LDG) < 90 % < 80 % Opgørelse Opgørelse 10 afd. har en dækningsgrad < 90 %, mens 3 afd. har en datakomplethed < 80 % Prosbase < 90 % < 80 % Opgørelse Opgørelse 7 offentlige sygehuse indberetter endnu ikke til databasen. Sclerosebehandlingsregistret < 90 % Ikke opgjort Opgørelse - Datakompletheden er ikke opgjort på

19 afdelingsniveau for 2007 Tidlig Graviditet og Abort (TiGrAb) > 90 % < 80 % Opgørelse Opgørelse For 10 % af variablene er datakompletheden under 80 % Databaser under etablering Ingen databaser befinder sig i denne kategori i 2007 Side 19

På denne baggrund har Lægemiddelstyrelsen udarbejdet nedenstående redegørelse, se bilag 1.

På denne baggrund har Lægemiddelstyrelsen udarbejdet nedenstående redegørelse, se bilag 1. Til: Fra Kopi til: Bivirkningsrådet MAFO, KMA, MDN, BLR, LIMI, HGJ, AGR, FOS JYL, KJ 1.0 Indledning Sigtet med dette notat er at give Bivirkningsrådet en uddybende orientering omkring udvalgte initiativer

Læs mere

Til: Bilag 1. Kongeindikatoren for klinisk kvalitet

Til: Bilag 1. Kongeindikatoren for klinisk kvalitet Center for Sundhed Kvalitet & Patientsikkerhed Til: Bilag 1 Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38665060 Mail csu@regionh.dk Dato: 19. december 2015 JU Kongeindikatoren

Læs mere

Kvalitetsregistre i Danmark Organisation Sygdomsområder Lovgivning Offentliggørelse IT systemer i anvendelse

Kvalitetsregistre i Danmark Organisation Sygdomsområder Lovgivning Offentliggørelse IT systemer i anvendelse Kvalitetsregistre i Danmark Organisation Sygdomsområder Lovgivning Offentliggørelse IT systemer i anvendelse 2002-2006 Kvalitetsregistre Store sygdomme Solidarisk finans Formidling: Offentliggørelse /offentligheden/public

Læs mere

Oversigt over prioriterede databaser/dmcg'ere i regi af RKKP, samt 2018-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne/dmcg'ere

Oversigt over prioriterede databaser/dmcg'ere i regi af RKKP, samt 2018-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne/dmcg'ere Oversigt over prioriterede databaser/dmcg'ere i regi af RKKP, samt 2018-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne/dmcg'ere Nedenfor følger oversigt over bevilligede ydelser og midler til databaser

Læs mere

Oversigt over prioriterede databaser i regi af RKKP, samt 2019-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne.

Oversigt over prioriterede databaser i regi af RKKP, samt 2019-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne. Oversigt over prioriterede databaser i regi af RKKP, samt 2019-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne. Nedenfor følger oversigt over bevilligede ydelser og midler til databaser til 2019-drift.

Læs mere

Oversigt over prioriterede databaser i regi af RKKP, samt 2019-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne.

Oversigt over prioriterede databaser i regi af RKKP, samt 2019-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne. Oversigt over prioriterede databaser i regi af RKKP, samt 2019-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne. Nedenfor følger oversigt over bevilligede ydelser og midler til databaser til 2019-drift.

Læs mere

Scoring af RKKP's landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i relation til implementering af LPR3 som datakilde

Scoring af RKKP's landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i relation til implementering af LPR3 som datakilde Scoring af RKKP's landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i relation til implementering af LPR3 som datakilde 06.02.2019 1-16-4-236-18 Jesper Kjær Hansen E-mail: jekjha@rkkp.dk Version 28. marts 2019

Læs mere

Tabel 2.a: Databaser, der fra 2015 blev givet 3-årige bevillingstilsagn uden specielle betingelser

Tabel 2.a: Databaser, der fra 2015 blev givet 3-årige bevillingstilsagn uden specielle betingelser Behandlingen af ansøgninger om støtte fra Regionernes Udviklingspulje for Klinisk Kvalitet 2017 er afsluttet, og de endelige prioriteringer ligger nu fast. Af oversigten fremgår om databasen er bevilliget

Læs mere

Oversigt over prioriterede databaser i regi af RKKP, samt 2015-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne.

Oversigt over prioriterede databaser i regi af RKKP, samt 2015-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne. Oversigt over prioriterede databaser i regi af RKKP, samt 2015-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne. Behandlingen af ansøgninger om støtte fra Regionernes Udviklingspulje for Klinisk Kvalitet

Læs mere

Oversigt over prioriterede databaser i regi af RKKP, samt 2015-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne.

Oversigt over prioriterede databaser i regi af RKKP, samt 2015-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne. Oversigt over prioriterede databaser i regi af RKKP, samt 2015-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne. Behandlingen af ansøgninger om støtte fra Regionernes Udviklingspulje for Klinisk Kvalitet

Læs mere

Kontrol eller udvikling? Erfaringer fra Dansk Lunge Cancer Register

Kontrol eller udvikling? Erfaringer fra Dansk Lunge Cancer Register Kontrol eller udvikling? Erfaringer fra Dansk Lunge Cancer Register Foreningen af Speciallæger årsmøde 5. oktober 2012, Vejle Erik Jakobsen, Kvaliteten af sundhedsydelser Kan brugen af kliniske databaser

Læs mere

kliniske databaser Jan Mainz Psykiatrien i Region Nordjylland, Syddansk Universitet Det Nationale Indikatorprojekt Jan Mainz, Syddansk Universitet

kliniske databaser Jan Mainz Psykiatrien i Region Nordjylland, Syddansk Universitet Det Nationale Indikatorprojekt Jan Mainz, Syddansk Universitet Jan Mainz, Syddansk Universitet National kvalitetsudvikling I Danmark på grundlag af kliniske databaser Jan Mainz Professor, ledende overlæge, Ph.D Psykiatrien i Region Nordjylland, Syddansk Universitet

Læs mere

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register Det Nationale Indikatorprojekt og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 4. KVARTAL 2009 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 14. januar 2010 Rapport udarbejdet for DLCR af: Anders

Læs mere

Fælles national diabetesdatabase

Fælles national diabetesdatabase Fælles national diabetesdatabase i en EPJ-tid Projektleder Lasse Nørgaard Nationalt kompetencecenter for landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser, region øst (KCØ) E-mail: ln25@bbh.hosp.dk EPJ-Observatoriets

Læs mere

Brug af data fra kliniske kvalitetsdatabaser i Region H

Brug af data fra kliniske kvalitetsdatabaser i Region H Brug af data fra kliniske kvalitetsdatabaser i Region H E-sundhedsobservatoriet årsmøde d. 12. oktober 2010 Jan Utzon, overlæge Enhed for Udvikling og Kvalitet Disposition: * Baggrund for projektet * Rapportens

Læs mere

Overlevelse og komorbiditet - en undersøgelse fra Dansk Lunge Cancer Register

Overlevelse og komorbiditet - en undersøgelse fra Dansk Lunge Cancer Register Overlevelse og komorbiditet - en undersøgelse fra Dansk Lunge Cancer Register Kræft og komorbiditet alle skal have del i de gode resultater 6. marts 2013 Kosmopol, København Erik Jakobsen, Leder I hovedpunkter

Læs mere

Brug af kliniske kvalitetsdata. Jens Hillingsø, klinikchef, overlæge, ph.d., MPG Kirurgisk Klinik Ctx, Rigshospitalet

Brug af kliniske kvalitetsdata. Jens Hillingsø, klinikchef, overlæge, ph.d., MPG Kirurgisk Klinik Ctx, Rigshospitalet Brug af kliniske kvalitetsdata Jens Hillingsø, klinikchef, overlæge, ph.d., MPG Kirurgisk Klinik Ctx, Rigshospitalet Kvalitetsbegrebet Kvalitet Kvalitet: Egenskab ved en ydelse eller et produkt, der betinger

Læs mere

3.1.1 APOPLEKSI Standard

3.1.1 APOPLEKSI Standard 3.1.1 APOPLEKSI Udredning, behandling, pleje og rehabilitering af patienter med akut apopleksi foregår i henhold til klinisk, evidensbaseret praksis formuleret på baggrund af Referenceprogram for behandling

Læs mere

Monitorering af hjertepakker 1. kvartal 2016

Monitorering af hjertepakker 1. kvartal 2016 N O T A T Monitorering af hjertepakker 1. kvartal 10-06- e Nærværende notat indeholder Sundhedsstyrelsens kommentarer til data for den nationale monitorering af hjerteområdet for 1. kvartal. Monitoreringen

Læs mere

Akut Leukæmi Gruppen. Årsrapport 2012

Akut Leukæmi Gruppen. Årsrapport 2012 Akut Leukæmi Gruppen Årsrapport 2012 1. januar 2012 31. december 2012 Rapporten udgår fra Statistisk bearbejdning af data og epidemiologisk kommentering af resultater er udarbejdet af Kompetencecenter

Læs mere

Da disse to grupper af patienter ikke umiddelbart kan sammenlignes, har vi valgt at præsentere indikatormålingeme separat for hver gruppe.

Da disse to grupper af patienter ikke umiddelbart kan sammenlignes, har vi valgt at præsentere indikatormålingeme separat for hver gruppe. Sundhedsudvalget 2010-11 SUU alm. del Bilag 374 Offentligt C ' -C t D A N B I O ^i DANSK REUMATOLOGISK DATABASE Juli 2010 Til alle med interesse for behandling af patienter med kronisk leddegigt. Hermed

Læs mere

Sundhedsudvalget 23. september 2014

Sundhedsudvalget 23. september 2014 23. september 214 Sundhedsplanmål 4: Første kontakt inden 14 dage, tærskelværdi 8 Første kontakt inden 14 dage for 8 % af ikke-akutte patienter. 1 8 6 4 2 3. kvt. 12 2. kvt. 14 2 4 6 8 1 47% 4 33% Seneste

Læs mere

Region Syddanmark, samlet 84% kvt kvt. 16

Region Syddanmark, samlet 84% kvt kvt. 16 Sundhedsplanmål 3: Pakkeforløb for kræftpatienter 14. juni 16 Region Syddanmark monitorerer pakkeforløb for kræftpatienter på regionens sygehuse på baggrund af aftale mellem Regeringen og Danske Regioner.

Læs mere

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register Det Nationale Indikatorprojekt og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 1. KVARTAL 2011 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 27. april 2011 Rapport udarbejdet for DLCR af: Anders

Læs mere

Region Syddanmark, samlet 83% kvt kvt. 16

Region Syddanmark, samlet 83% kvt kvt. 16 Sundhedsplanmål 3: Pakkeforløb for kræftpatienter Region Syddanmark monitorerer pakkeforløb for kræftpatienter på regionens sygehuse på baggrund af aftale mellem Regeringen og Danske Regioner. Et pakkeforløb

Læs mere

DMCG.dk Repræsentantskabsmøde Torsdag d. 29. august 2013

DMCG.dk Repræsentantskabsmøde Torsdag d. 29. august 2013 Den Nationale Kliniske Kræftdatabase (DNKK) Implementering i Dansk Lunge Cancer Register Erik Jakobsen, Odense Universitetshospital DMCG.dk Repræsentantskabsmøde Torsdag d. 29. august 2013 05-09-2013 Hvorfor

Læs mere

2. møde i RKKP s faglige følgegruppe vedr. LPR3

2. møde i RKKP s faglige følgegruppe vedr. LPR3 Følgegruppe vedr. LPR3 d. 26. marts 2019 2. møde i RKKP s faglige følgegruppe vedr. LPR3 v/projektleder Jesper Kjær Hansen på vegne af projektgruppen for LPR3 i RKKP Dagsorden 1. Velkomst og præsentationsrunde

Læs mere

Alment praktiserende lægers kontakt med patienter med type-2 diabetes

Alment praktiserende lægers kontakt med patienter med type-2 diabetes Synlighed om resultater i sundhedsvæsenet ASU 27. feb. 21 Kort om: Alment praktiserende lægers kontakt med patienter med type-2 diabetes Hovedkonklusioner Almen praksis er hyppigt i kontakt med patienter

Læs mere

DANSK LUNGE CANCER REGISTER. Deadline Deadline for indberetninger vedrørende 2009 til Det Nationale Indikatorprojekt og DLCR er i år

DANSK LUNGE CANCER REGISTER. Deadline Deadline for indberetninger vedrørende 2009 til Det Nationale Indikatorprojekt og DLCR er i år DANSK LUNGE CANCER REGISTER Nyhedsbrev ÅRGANG 10 NR. 1 JANUAR 2010 I DETTE NUMMER: Deadline 2010 Deadline for indberetninger vedrørende 2009 til Det Nationale Indikatorprojekt og DLCR er i år fredag den

Læs mere

MONITORERING AF KRÆFTOMRÅDET:

MONITORERING AF KRÆFTOMRÅDET: 878964649 8946 49841 64 684 645 6 4964 946 49 64 64 94 649 654 66546 649494 996 12 92 67 23 4987 987 87896 6 496 6494 878964649 8946 49841 64 684 6 4964 946 49 64 64 94 649 654 649494 996 12 92 67 23 4987

Læs mere

Malignt lymfom National Årsrapport 2012

Malignt lymfom National Årsrapport 2012 Malignt lymfom National Årsrapport 2012 1. januar 2012 31. december 2012 Rapporten udgår fra Statistisk bearbejdning af data og epidemiologisk kommentering af resultater er udarbejdet af Kompetencecenter

Læs mere

Monitorering af hjertepakker 4. kvartal 2015

Monitorering af hjertepakker 4. kvartal 2015 N O T A T Monitorering af hjertepakker 4. kvartal 10-03-2016 e Nærværende notat indeholder Sundhedsstyrelsens kommentarer til data for den nationale monitorering af hjerteområdet for 4. kvartal. Monitoreringen

Læs mere

Skizofrenidatabasen: Hvordan validiteten forsvandt ved overgangen til LPR og hvad vi gør for at genopbygge den

Skizofrenidatabasen: Hvordan validiteten forsvandt ved overgangen til LPR og hvad vi gør for at genopbygge den Skizofrenidatabasen: Hvordan validiteten forsvandt ved overgangen til LPR og hvad vi gør for at genopbygge den Lone Baandrup, læge, ph.d. Dokumentalist i skizofrenidatabasen Den Nationale Skizofrenidatabase

Læs mere

Tidlig Graviditet og Abort TiGrAb. Årsrapport 2018

Tidlig Graviditet og Abort TiGrAb. Årsrapport 2018 Tidlig Graviditet og Abort TiGrAb Landsdækkende klinisk kvalitetsdatabase Årsrapport 218 1. januar 218 31. december 218 Offentlig Version, 27/6 219 Indholdsfortegnelse Forord...2 Konklusioner og anbefalinger...3

Læs mere

Rapport fra Dansk Børnecancer Register (DBCR)

Rapport fra Dansk Børnecancer Register (DBCR) Rapport fra Dansk Børnecancer Register (DBCR) Arbejdet med at samle alle danske børnecancerpatienter i Dansk Børnecancer Register (DBCR) blev påbegyndt 1/9 2004 ved stud. med. Agnethe Vale Nielsen (under

Læs mere

Akut Leukæmi Gruppen Årsrapport 2014

Akut Leukæmi Gruppen Årsrapport 2014 Akut Leukæmi Gruppen Årsrapport 2014 1. januar 2014 31. december 2014 Rapporten udgår fra Statistisk bearbejdning af data og epidemiologisk kommentering af resultater er udarbejdet af Kompetencecenter

Læs mere

MONITORERING AF SUNDHEDSAFTALERNE

MONITORERING AF SUNDHEDSAFTALERNE MONITORERING AF SUNDHEDSAFTALERNE Sundhedsstyrelsen har i samarbejde med Danske Regioner/regioner, KL/kommuner, PLO og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse udviklet en række indikatorer, der kan bruges

Læs mere

Registre. Øjvind Lidegaard Gynækologisk klinik Rigshospitalet

Registre. Øjvind Lidegaard Gynækologisk klinik Rigshospitalet Registre Øjvind Lidegaard Gynækologisk klinik Rigshospitalet Registre Landspatientregisteret (LPR) National Registry of Patients IVF-registeret (IVFR) IVF Registry Cancerregisteret (CR) National Cancer

Læs mere

Aftale mellem Danske Regioner og Privathospitaler og Klinikker (BPK) vedr. aftaler om det udvidede frie sygehusvalg og aftaler om ret

Aftale mellem Danske Regioner og Privathospitaler og Klinikker (BPK) vedr. aftaler om det udvidede frie sygehusvalg og aftaler om ret 17-06-2015 Sag nr. 15/618 Aftale mellem Danske Regioner og Privathospitaler og Klinikker (BPK) vedr. aftaler om det udvidede frie sygehusvalg og aftaler om ret til hurtig udredning. De nuværende aftaler

Læs mere

RM Info vejledning for Den Ortopædiske Fællesdatabase

RM Info vejledning for Den Ortopædiske Fællesdatabase RM Info vejledning for Den Ortopædiske Fællesdatabase RM Info kan anvendes til at se indikatorresultater, mangellister med komplethed, samt trække afdelings data for Den Ortopædiske Fællesdatabase, herunder

Læs mere

Skema for indberetning af kontaktpersonordningen efter ny opgørelsesmetode

Skema for indberetning af kontaktpersonordningen efter ny opgørelsesmetode Skema for indberetning af kontaktpersonordningen efter ny opgørelsesmetode Region: Syddanmark Indlagte patienter Ambulante Andel af patienter med kontaktperson på 3. dagen Andel af patienter tildelt Andel

Læs mere

Kan kvalitet reduceres til ét tal?

Kan kvalitet reduceres til ét tal? Kan kvalitet reduceres til ét tal? Årsmøde i Dansk Selskab for Kvalitet i Sundhedssektoren Lørdag d. 11. januar 2014,Nyborg Erik Jakobsen, Kan kvalitet reduceres til ét tal? Kan kvalitet reduceres til

Læs mere

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register Det Nationale Indikatorprojekt og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 4. KVARTAL 2011 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 26. januar 2012 Rapport udarbejdet for DLCR af: Anders

Læs mere

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register Det Nationale Indikatorprojekt og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 2. KVARTAL 2011 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 23. august 2011 Erstatter version af 13. juli 2011,

Læs mere

Rapporten udgår fra. Databasens kliniske epidemiolog er cand.scient., Ph.d., Else Helene Ibfelt, KCEB-Øst.

Rapporten udgår fra. Databasens kliniske epidemiolog er cand.scient., Ph.d., Else Helene Ibfelt, KCEB-Øst. 1. januar 2013 31. december 2013 Rapporten udgår fra Statistisk bearbejdning af data og epidemiologisk kommentering af resultater er udarbejdet af Kompetencecenter for Klinisk Epidemiologi og Biostatistik

Læs mere

RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME

RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME FEBRUAR 2015 RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME Årsrapport 2014 RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHAND- LING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME

Læs mere

Nye tal fra Sundhedsstyrelsen 2007 : 19

Nye tal fra Sundhedsstyrelsen 2007 : 19 OPFØLGNING PÅ VENTRIKELRESEKTION FOR CANCER I DANMARK 2004-2007 Nye tal fra Sundhedsstyrelsen 2007 : 19 Redaktion: Sundhedsstyrelsen Monitorering og Evaluering Islands Brygge 67 2300 København S. Telefon:

Læs mere

Status på ventetid på hjerteundersøgelse og behandling i Danmark hvordan går det efter indførelse af hjertepakkerne

Status på ventetid på hjerteundersøgelse og behandling i Danmark hvordan går det efter indførelse af hjertepakkerne Sundhedsudvalget 2010-11 SUU alm. del Bilag 111 Offentligt 16. december 2010 Status på ventetid på hjerteundersøgelse og behandling i Danmark hvordan går det efter indførelse af hjertepakkerne Ventelisteundersøgelse

Læs mere

Dansk Neuro Onkologisk Register

Dansk Neuro Onkologisk Register Dansk Neuro Onkologisk Register Kvartalsrapport over udvalgte indikatorer 4. kvartal 2012 DNOR data frosset 7. januar 2013. Data fra Landspatientregisteret modtaget 16. januar 2013. Rapport færdiggjort

Læs mere

Årsrapport 2012: second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling

Årsrapport 2012: second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Årsrapport 2012: second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling 2013 Årsrapport 2012: Second Opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København

Læs mere

MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET

MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET Maj 2015 MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET Årsopgørelse for 2014 MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET Årsopgørelse for 2014 Sundhedsstyrelsen, 2014 Du kan frit referere teksten i publikationen,

Læs mere

Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007.

Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007. NOTAT Dato: 9. maj 2007 Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007. En gennemførelse af de principper og sigtelinjer, der er indeholdt i sygehusplan

Læs mere

Status på opfyldelse af kvalitetsmål

Status på opfyldelse af kvalitetsmål Status på opfyldelse af kvalitetsmål Den patientoplevede kvalitet Kvalitetsmål 1 Patientoplevet kvalitet, ambulatorier Ambulante patienter skal have et godt samlet indtryk af ambulatoriet. Indikatoren

Læs mere

Monitorering af hjertepakker 4. kvartal 2016

Monitorering af hjertepakker 4. kvartal 2016 N O T A T Monitorering af hjertepakker 4. kvartal Task Force for Patientforløb for Kræft- og Hjerteområdet har besluttet at nedlægge eksisterende pakkeforløb for hjerteområdet inklusiv tilhørende registrerings-

Læs mere

Erfaringer med landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser

Erfaringer med landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser Erfaringer med landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser Projektleder Lasse Nørgaard Nationalt kompetencecenter for landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser, region øst (KCØ) E-mail: ln25@bbh.hosp.dk

Læs mere

Udvalget vedr. kvalitet, prioritering og sundhedsplan 28. maj 2013

Udvalget vedr. kvalitet, prioritering og sundhedsplan 28. maj 2013 28. maj 13 Kvalitetsmål 4b: Tildelt kontaktperson, Tærskelværdi 95% Patienter skal have tilbudt en kontaktperson, hvis behandlingsforløbet strækker sig over mere end to dage. Tildeling af kontaktperson

Læs mere

Malignt lymfom. National Årsrapport 2012

Malignt lymfom. National Årsrapport 2012 Malignt lymfom National Årsrapport 2012 1. januar 2012 31. december 2012 Rapporten udgår fra Statistisk bearbejdning af data og epidemiologisk kommentering af resultater er udarbejdet af Kompetencecenter

Læs mere

Malignt Lymfom og CLL. National årsrapport 2014

Malignt Lymfom og CLL. National årsrapport 2014 Malignt Lymfom og CLL National årsrapport 2014 1. januar 2014 31. december 2014 Rapporten udgår fra Statistisk bearbejdning af data og epidemiologisk kommentering af resultater er udarbejdet af Kompetencecenter

Læs mere

Monitorering af forløbstider på kræftområdet

Monitorering af forløbstider på kræftområdet Monitorering af forløbstider på kræftområdet ÅRSOPGØRELSEN FOR 2015 2016 SIDE 1/36 Monitorering af forløbstider på kræftområdet Sundhedsstyrelsen, 2016. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

DHR DANSK HJERTEREGISTER Å RSBERETNING 200 8

DHR DANSK HJERTEREGISTER Å RSBERETNING 200 8 DHR DANSK HJERTEREGISTER Å RSBERETNING 200 8 1 DANSK HJERTEREGISTER ÅRSBERETNING 2008 Dansk Hjerteregisters bestyrelse og Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet Rapporten er udarbejdet

Læs mere

Dansk Akut Leukæmi Database

Dansk Akut Leukæmi Database Dansk Akut Leukæmi Database Årsrapport 2015 1. januar 2015 31. december 2015 Rapporten udgår fra Statistisk bearbejdning af data og epidemiologisk kommentering af resultater er udarbejdet af Kompetencecenter

Læs mere

Dansk Neuro Onkologisk Register

Dansk Neuro Onkologisk Register Dansk Neuro Onkologisk Register Kvartalsrapport over udvalgte indikatorer 1. 2011 Data opdateret 1 april 2011. Rapport udarbejdet af Jan Nielsen Biostatistiker Kompetence Center Syd for Landsdækkende Kliniske

Læs mere

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 1. KVARTAL 2015

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 1. KVARTAL 2015 MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 1. KVARTAL 2015 1. Baggrund Hvert kvartal offentliggør Statens Serum Institut forløbstider for alle pakkeforløb via esundhed.dk. Monitorering af pakkeforløb for kræft

Læs mere

Sundhedsudvalget (2. samling) SUU alm. del - Bilag 240 Offentligt

Sundhedsudvalget (2. samling) SUU alm. del - Bilag 240 Offentligt Sundhedsudvalget (2. samling) SUU alm. del - Bilag 240 Offentligt N O T A T Notat vedrørende interne ventetider for 8 udvalgte kræftoperationer, 1. halvår 2007* (foreløbig opgørelse). I dette notat vises

Læs mere

Årsrapport. Klinisk Vene Database KVD. v/styregruppen

Årsrapport. Klinisk Vene Database KVD. v/styregruppen Årsrapport 2006 Klinisk Vene Database KVD v/styregruppen Indholdsfortegnelse Forord og resume s. 3 Formål s. 4 Baggrund s. 4 Organisation s. 5 Datagrundlag og metode s. 5 Indikatorer og kvalitetsmål s.

Læs mere

Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom

Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom ÅRSRAPPORT 2016 2017 Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom Årsrapport 2016 Sundhedsstyrelsen,

Læs mere

Overvejelser om et Cancer comorbiditetsambulatorium (CCA)

Overvejelser om et Cancer comorbiditetsambulatorium (CCA) Overvejelser om et Cancer comorbiditetsambulatorium (CCA) Et samarbejde imellem Geriatri og cancerbehandlere 1 Lars-Erik Matzen Ledende overlæge Geriatrisk afdeling G Odense Universitetshospital Den ældre

Læs mere

DHR DANSK HJERTEREGISTER Å RSBERETNING 2006

DHR DANSK HJERTEREGISTER Å RSBERETNING 2006 DHR DANSK HJERTEREGISTER Å RSBERETNING 2006 ÅRSBERETNING 2014 DANSK HJERTEREGISTER ÅRSBERETNING 2014 Dansk Hjerteregisters bestyrelse og Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet Beretningen

Læs mere

Indberetning til. Dansk Lunge Cancer Register. Manual

Indberetning til. Dansk Lunge Cancer Register. Manual Indberetning til Dansk Lunge Cancer Register Manual Forord Hermed den nye udgave af manualen for indberetningen til Dansk Lunge Cancer Register (DLCR). DLCR er nu en del af Den Nationale Kliniske Kræftdatabase

Læs mere

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 4. KVARTAL 2015

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 4. KVARTAL 2015 MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT Baggrund Hvert kvartal offentliggør Statens Serum Institut forløbstider for alle pakkeforløb via esundhed.dk. Monitorering af pakkeforløb for kræft er indtil videre

Læs mere

Monitorering af pakkeforløb for kræft 2.-4. kvartal 2008

Monitorering af pakkeforløb for kræft 2.-4. kvartal 2008 Sundhedsudvalget 28-9 SUU alm. del Bilag 421 Offentligt Monitorering af pakkeforløb for kræft 2.-4. kvartal 28 Monitorering af pakkeforløb for kræft, 2.-4. kvartal 28 Uddrag og citater er kun tilladt med

Læs mere

30-dages, 1- og 5-års mortaliteten for lungekræft før og nu

30-dages, 1- og 5-års mortaliteten for lungekræft før og nu 30-dages, 1- og 5-års mortaliteten for lungekræft før og nu Kræftkirurgi mere end et håndværk 6. marts 2012 Axelborg, København Erik Jakobsen, Leder Dansk Lunge Cancer Register Landsdækkende godkendt og

Læs mere

Dansk register for Akut Koronart Syndrom

Dansk register for Akut Koronart Syndrom Dansk register for Akut Koronart Syndrom (DanAKS) Tillæg til dokumentalistrapport dataadgange Version 1.0 Maj/juni 2018 Dansk register for Akut Koronart Syndrom Tillæg til dokumentalistrapport Version

Læs mere

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 3. KVARTAL 2015

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 3. KVARTAL 2015 Kræftens Bekæmpelse, Dokumentation & Kvalitet 30. november MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT Baggrund Hvert kvartal offentliggør Statens Serum Institut forløbstider for alle pakkeforløb via esundhed.dk.

Læs mere

Endelig er siden 1999 sket en registrering af familier med arvelig bryst-æggestokkræft, pr. 1-1-2011 i alt ca. 6.000 familier.

Endelig er siden 1999 sket en registrering af familier med arvelig bryst-æggestokkræft, pr. 1-1-2011 i alt ca. 6.000 familier. 1 DBCG 1.1 Indledning DBCG (Danish Breast Cancer Cooperative Group) er en tværfaglig landsdækkende organisation, som blev etableret i 1977 på initiativ af Dansk Kirurgisk Selskab. Formålet var på landsplan

Læs mere

GAPS. ABT Projekt: Genanvendelse af administrative patientdata til måling af den sundhedsfaglige kvalitet. E-sundhedsobservatoriets årsmøde 2010

GAPS. ABT Projekt: Genanvendelse af administrative patientdata til måling af den sundhedsfaglige kvalitet. E-sundhedsobservatoriets årsmøde 2010 ABT Projekt: Genanvendelse af administrative patientdata til måling af den sundhedsfaglige kvalitet GAPS E-sundhedsobservatoriets årsmøde 2010 Enhed for klinisk kvalitet (EKK) En del at kompetancecenter

Læs mere

O P F Ø L G N IN G P Å P O L I T I S K E M Å L S Æ T N IN G E R J U N I

O P F Ø L G N IN G P Å P O L I T I S K E M Å L S Æ T N IN G E R J U N I OPFØLGNING PÅ POLITISKE MÅLSÆTNINGER J U N I 17 INDLEDNING Opfølgningen på politiske målsætninger gennemføres, som besluttet af Forretningsudvalget den 8. februar, i måneder, hvor der ikke forelægges kvartalsrapporteringer.

Læs mere

Vejledning i brug af DLCR Afrapporteringsportal

Vejledning i brug af DLCR Afrapporteringsportal Afdeling: Kompetencecenter Syd for Landsdækkende Udarbejdet af: Jesper Kjær Hansen Kliniske Databaser Journal nr.: 2-93-00113-2008 E-mail: jesper.kjaer.hansen@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 12. november

Læs mere

Pilotprojektet. Formål. Hvorfor DNKK? National Databasedag, torsdag d. 11. april 2013

Pilotprojektet. Formål. Hvorfor DNKK? National Databasedag, torsdag d. 11. april 2013 Den Nationale Kliniske Kræftdatabase (DNKK) Muligheder og barrierer i genbrug af data Erik Jakobsen, Odense Universitetshospital National Databasedag, torsdag d. 11. april 2013 Hvorfor DNKK? Dobbeltregistrering

Læs mere

Møde den i det tværsektorielle forum for KOL: Resumé af NIP-KOL audit i Region Nordjylland den

Møde den i det tværsektorielle forum for KOL: Resumé af NIP-KOL audit i Region Nordjylland den Møde den 27.09.10 i det tværsektorielle forum for KOL: Resumé af NIP-KOL audit i Region Nordjylland den 26.08.10 ved specialkonsulent Hanne Jensen, Kvalitetskontoret Det Nationale Indikatorprojekt NIP

Læs mere

Årsrapport 2011: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING

Årsrapport 2011: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING Årsrapport 2011: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING 2012 Årsrapport 2011: Second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København

Læs mere

Social ulighed i kræftbehandling

Social ulighed i kræftbehandling Social ulighed i kræftbehandling 1 Hvad ved vi om social positions betydning for overlevelse efter en kræftsygdom i Danmark Resultater baseret på data fra kliniske kræftdatabaser Susanne Oksbjerg Dalton

Læs mere

retsinformation.dk - BEK nr 459 af 16/05/2006

retsinformation.dk - BEK nr 459 af 16/05/2006 Side 1 af 5 Den fulde tekst Bekendtgørelse om godkendelse af landsdækkende og regionale kliniske kvalitetsdatabaser I medfør af 2, 3, stk. 1 og 5, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 900 af 10. november 2003

Læs mere

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 2. KVARTAL 2015

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 2. KVARTAL 2015 Kræftens Bekæmpelse, Dokumentation & Kvalitet 3 august MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT Baggrund Hvert kva offentliggør Statens Serum Institut forløbstider for alle pakkeforløb via esundhed.dk. Monitorering

Læs mere

Notat til FU om den månedlige overholdelse af standardforløbstider, August 2015

Notat til FU om den månedlige overholdelse af standardforløbstider, August 2015 Dato: 27-07- 2015 Brevid: 2465835 Notat til FU om den månedlige overholdelse af standardforløbstider, August 2015 Som opfølgning på de nationale krav til overholdelse af standardforløbstider for kræft-

Læs mere

Patientansvarlig læge

Patientansvarlig læge Patientansvarlig læge Amager og Hvidovre Hospital Else Smith 21. September 2017 Patientansvarlig læge nationalt og regionalt Den 6. april 2017 offentliggjorde Danske Regioner Hvidbog for den patientansvarlige

Læs mere

Skema for indberetning af kontaktpersonordningen efter ny opgørelsesmetode

Skema for indberetning af kontaktpersonordningen efter ny opgørelsesmetode Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: politik Sagsbeh.: SUMJMY Sags nr.: 0901693 Dok. Nr.: 653372 Dato: 21. maj 2012 Skema for indberetning af kontaktpersonordningen efter ny opgørelsesmetode

Læs mere

O P F Ø L G N IN G P Å P O L I T I S K E M Å L S Æ T N IN G E R A P R I L

O P F Ø L G N IN G P Å P O L I T I S K E M Å L S Æ T N IN G E R A P R I L OPFØLGNING PÅ POLITISKE MÅLSÆTNINGER AP R I L 2 1 7 INDLEDNING Opfølgningen på politiske målsætninger gennemføres, som besluttet af Forretningsudvalget den 8. februar, i måneder, hvor der ikke forelægges

Læs mere

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 1. KVARTAL 2016

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 1. KVARTAL 2016 MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 1. KVARTAL 2016 1. Baggrund Hvert kvartal offentliggør Statens Serum Institut forløbstider for alle pakkeforløb via esundhed.dk. Monitorering af pakkeforløb for kræft

Læs mere

Indberetning i DLCR. Besøgsrunde 2008/9

Indberetning i DLCR. Besøgsrunde 2008/9 Indberetning i DLCR Besøgsrunde 2008/9 Dagens emner Baggrund for og formål med mødet i dag Resultater DLCR Indberetning i DLCR Problemer, spørgsmål og ønsker! Det Nationale indikator projekt MIS Kræft

Læs mere

Malignt Lymfom og CLL. National årsrapport 2015

Malignt Lymfom og CLL. National årsrapport 2015 Malignt Lymfom og CLL National årsrapport 2015 1. januar 2015 31. december 2015 Rapporten udgår fra Statistisk bearbejdning af data og epidemiologisk kommentering af resultater er udarbejdet af Kompetencecenter

Læs mere

Sundhedsstyrelsens kommentarer til monitorering af hjertepakker 2. kvartal 2014

Sundhedsstyrelsens kommentarer til monitorering af hjertepakker 2. kvartal 2014 N o t a t Sundhedsstyrelsens kommentarer til monitorering af hjertepakker 2. kvartal Dette notat indeholder Sundhedsstyrelsens kommentarer til data for den nationale moni. kvartal. Monitoreringen gør det

Læs mere

Data fra monitorering af udrednings- og behandlingsretten for psykiatriske patienter, 3. kvartal 2015

Data fra monitorering af udrednings- og behandlingsretten for psykiatriske patienter, 3. kvartal 2015 Sundheds- og Ældreministeriet Dato: 3. december 15 Faktaark: Hurtig udredning og behandling til tiden, 3. kvartal 15 Data fra monitorering af udrednings- og behandlingsretten for psykiatriske patienter,

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af landsdækkende og regionale kliniske kvalitetsdatabaser

Bekendtgørelse om godkendelse af landsdækkende og regionale kliniske kvalitetsdatabaser BEK nr 851 af 02/07/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 16. november 2017 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., Statens Serum Institut, j.nr. 15/04514 Senere ændringer

Læs mere

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har i brev af 19. november 2013 bedt Danske Regioner om en redegørelse vedr. håndtering af henvendelser

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har i brev af 19. november 2013 bedt Danske Regioner om en redegørelse vedr. håndtering af henvendelser N O T A T Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Regionernes svar på ministerens spørgsmål vedr. håndtering af henvendelser fra patienter med alvorlige formodede bivirkninger ved HPV-vaccination. 16-12-2013

Læs mere

Faktaark: Hurtig udredning og behandling til tiden, 2. kvartal Data fra monitorering af udredningsretten for fysiske sygdomme, 2.

Faktaark: Hurtig udredning og behandling til tiden, 2. kvartal Data fra monitorering af udredningsretten for fysiske sygdomme, 2. Sundheds- og Ældreministeriet Dato: 11. september 2015 Faktaark: Hurtig udredning og behandling til tiden, 2. kvartal 2015 Data fra monitorering af udredningsretten for fysiske sygdomme, 2. kvartal 2015

Læs mere

Status for opfyldelse af akut udredning og behandling af kræft hoved-halskræft, lungekræft, tarmkræft, brystkræft og de gynækologiske kræftformer.

Status for opfyldelse af akut udredning og behandling af kræft hoved-halskræft, lungekræft, tarmkræft, brystkræft og de gynækologiske kræftformer. Koncern Plan og Udvikling Enhed for Hospitals- og Psykiatriplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 48 20 50 00 Direkte 4820 5425 Web www.regionh.dk Dato 14. august 2008 Journal

Læs mere

Kræftens Bekæmpelse, Dokumentation & Kvalitet 31. august 2017

Kræftens Bekæmpelse, Dokumentation & Kvalitet 31. august 2017 MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 2. KVARTAL 2017 1. Baggrund Hvert kvartal offentliggør Sundhedsdatastyrelsen forløbstider for alle pakkeforløb via esundhed.dk. Monitorering af pakkeforløb for kræft

Læs mere

Rådgivning om eksperimentel behandling - for mennesker med livstruende sygdom

Rådgivning om eksperimentel behandling - for mennesker med livstruende sygdom 2019 Rådgivning om eksperimentel behandling - for mennesker med livstruende sygdom ÅRSRAPPORT 2018 Rådgivning om eksperimentel behandling - for mennesker med livstruende sygdom Side 2/14 Rådgivning om

Læs mere

Service og kvalitet Sygehus Vendsyssel

Service og kvalitet Sygehus Vendsyssel Service og kvalitet Sygehus Vendsyssel KornceRN Økonomi / Sundhedsøkonomi Den sundhedspolitiske dagsorden er pt. præget af et øget fokus på service og kvalitet. Dette er også afspejlet i Økonomiaftalen

Læs mere