Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden"

Transkript

1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 13 Mødedato: Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ulrik Kragh (Deltog ikke i mødet.), Bjarne Sørensen, Byrådet (Deltog ikke i mødet.), Anders Samuelsen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Tilpasning af anlægsbevilling til Naturbørnehave, Daginstituion Torsted 2 BS Tilpasning af anlægsbevilling til helhedsløsning for Hybenvejkvarteret (vuggestue og børnehave) 3 BS Bevilling til anlæg på Dagtilbudsområdet i forbindelse med udbudte projekter juni BS Tillægsbevilling vedrørende tilskud fra Nordplus til Gedved Skole 5 BS Forsøg med erhvervsklasse- et samarbejde mellem 10. Klasse-Centret, VIA Erhvervsuddannelser og UU Horsens-Hedensted 6 BS Dispensationsansøgninger for fritagelse for det obligatoriske frokostmåltid i daginstitutioner

2 1 BS Tilpasning af anlægsbevilling til Naturbørnehave, Daginstituion Torsted Resumé Byrådet godkendte den 23. februar 2010, at der etableres en natur-/udelivsbørnehave i Daginstitution Torsted. Side 2/15 Der søges tillægsbevilling på 1,2 mio. kr. til afholdelse af omkostningerne i forbindelse med oprensning og bortskafning af olieforurenet jord. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der meddeles et rådighedsbeløb og en anlægsbevilling i 2010 på 1,2 mio. kr. til konto Daginstitution Torsted til oprensning og bortskafning af forurenet jord. 2. rådighedsbeløbet på 1,2 mio. kr. finansieres via "Pulje som følge af 7,5 % reduktion af bevilling på anlægsarbejder". Tidligere beslutning Børne- og Skoleudvalg den 21. juni 2010 kl Beslutning Ulrik Kragh, Bjarne Sørensen og Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Byrådet godkendte den 23. februar 2010, at der etableres en natur-/udelivsbørnehave i Daginstitution Torsted. I forbindelse med projekteringen er der konstateret en massiv olieforurening efter 2 nedgravende oliebeholdere på grunden. Nærmere undersøgelse af forureningsgraden er gennemført. 3/4 dele af jorden omkring oliebeholderne er svært forurenet og skal tranporteres til RGS 90, eller tilsvarende deponi. Den resterende del er let forurenet og skal eller kan transporteres til deponi ved Århus Havn Øst.

3 Side 3/15 Omkostningerne i forbindelse med registering, opgravning og bortskafning af den forurende jord, som er kalkuleret til i alt ca. 1,2 mio. kr., søges afholdt via en tillægsbevilling.

4 2 BS Tilpasning af anlægsbevilling til helhedsløsning for Hybenvejkvarteret (vuggestue og børnehave) Resumé Byrådet godkendte den 27. april 2010, at der optages et rådighedsbeløb og en anlægsbevilling på 20,5 mio.kr. til institutionsbyggeri på Hybenvej. Der søges tillægsbevilling på 0,5 mio. kr. til afholdelse af udgifter til pælefundering. Side 4/15 Sagen afgøres af Byrådet Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der meddeles et rådighedsbeløb og en anlægsbevilling i 2010 på 0,5 mio. kr. til konto "Institutionsbyggeri på Hybenvej" til afholdelse af omkostninger i forbindelse med pælefundering. 2. Rådighedsbeløbet finansieres via "Pulje som følge af 7,5 % reduktion af bevillinger på anlægsarbejder". Tidligere beslutning Børne- og Skoleudvalg den 21. juni 2010 kl Beslutning Ulrik Kragh, Bjarne Sørensen og Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Byrådet godkendte den 27. april 2010, at der gennemføres en om- og tilbygning af Red Barnets vuggestue således, at der skabes en samlet helhedsløsning på Hybenvej. I forbindelse med projekteringen konstateredes det, at 3/4 af den planlagte tilbygning på m2 fordrer en pælefundering, idet overside at det "bæredygtige lag" jf. den Geotekniske rapport befinder sig ca. 5-8 meter under terræn. Ekstra omkostningerne til pælefundering af 3/4 af tilbygningen kalkuleredes til ca. 1,5 mio. kr. Licitationsresultatet viser i midlertidig, at udgifterne til pælefundering delvis kan holdes inden for det oprindelige budget på 20,5 mio. kr.

5 Der søges derfor om en tillægsbevilling på 0,5 mio. kr. til dækning af omkostninger i forbindelse med pælefundering. Side 5/15

6 Side 6/15 3 BS Bevilling til anlæg på Dagtilbudsområdet i forbindelse med udbudte projekter juni Resumé Med baggrund i foreliggende licitationsresultater er der behov for et rådighedsbeløb og en anlægsbevilling til dagtilbudsområdet. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der meddeles et rådighedsbeløb og en anlægsbevilling på 3,1 mio. kr. i 2010 til konto xxxx Realisering af udbudte anlægsprojekter. 2. rådighedsbeløbet finansieres af "puljen som følge af 7,5 % reduktion af bevilling på anlægsarbejder". 3. borgmesteren handler ud fra ovenstående ramme med henblik på at realisere projekter på Dagtilbudsområdet i indeværende år og på den måde leve op til bestemmelserne om kvalitetsfondsmidler. Tidligere beslutning Børne- og Skoleudvalg den 21. juni 2010 kl Beslutning Ulrik Kragh, Bjarne Sørensen og Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Licitationsresultatet for udbudte anlægsprojekter på Dagtilbudsområdet viser, at der er behov for en pulje til realisering af projekterne. Der pågår i øjeblikket forhandlinger med de lavest bydende entreprenører med henblik på at reducere overskridelsen inden for de fastlagte rammer og forudsætninger for projekterne".

7 Side 7/15 Med henvisning hertil og behovet for at kunne fastholde den planlagte tidsplan for ombygningen søges således rådighedsbeløb og anlægsbeløb finansieret af "puljen som følge af 7,5 % reduktion af bevilling på anlægsarbejder".

8 Side 8/15 4 BS Tillægsbevilling vedrørende tilskud fra Nordplus til Gedved Skole Resumé Gedved Skole har efter ansøgning fået tilsagn om økonomisk støtte fra Nordplus under Nordisk Ministerråd til rejse til Grønland i forbindelse med 7. årgangs samarbejde med Fjordskolen i Sdr. Strømfjord. Tilsagnet er på euro svarende til kr. og givet fra fonden Nordplus Junior. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der gives indtægtsbevilling i 2010 på kr. til Gedved Skole. 2. der gives udgiftsbevilling i 2010 på kr. til Gedved Skole Tidligere beslutning Børne- og Skoleudvalg den 21. juni 2010 kl Økonomiudvalg den 21. juni 2010 kl Sagens behandling udsattes. Bjarne Sørensen og Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Beslutning Ulrik Kragh, Bjarne Sørensen og Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Nuværende 7. årgang på Gedved Skole har gennem flere år haft et samarbejde med Fjordskolen i Sdr. Strømfjord og afslutter dette skoleår med et besøg i Grønland. I starten har børnene som introduktion skrevet breve til hinanden. Efter selve projektet startede i august 2009 er der kommunikeret omkring bl.a. fritidsliv, familiens motionsvaner, familiens kostvaner, stamtræ, livshistorier m.m. Der kommunikeres også om de faglige og tværfaglige projekter, der laves på skolen. Disse er projekter, som børnene forbereder til fremlæggelse, når de kommer på besøg.

9 Side 9/15 Formål for børnene fra Gedved Skole: at opnå en øget viden om kulturelle forskelle på fritidsaktiviteter i Gedved og Sdr. Strømfjord set i et historisk og kulturelt perspektiv at opleve kulturelle forskelle og ligheder på sundhedsfremmende aktivitetstilbud at opnå kendskab til grønlandske børns levevilkår og familieforhold set i et historisk perspektiv at undersøge og efterfølgende opleve fælles aktiviteter med fokus på idræt, bevægelse og sundhed at få kendskab til, at den følelsesmæssige "sundhed" hænger sammen med det fysiske velvære og omvendt at opleve det grønlandske samfund, som historisk har hængt sammen med Danmark i århundreder at opleve de kulturelle forskelle på baggrund af natur, klima og geografi. Formål for børnene på Fjordskolen: at opnå en øget viden om kulturelle forskelle på fritidsaktiviteter i Gedved og Sdr. Strømfjord set i et historisk og kulturelt perspektiv at opleve kulturelle forskelle og ligheder på sundhedsfremmende aktivitetstilbud at lære danske unge på egen alder at kende at undersøge og efterfølgende opleve fælles aktiviteter med fokus på idræt, bevægelse og sundhed at få kendskab til, at den følelsesmæssige "sundhed" hænger sammen med det fysiske velvære og omvendt.

10 Side 10/15 5 BS Forsøg med erhvervsklasse- et samarbejde mellem 10. Klasse-Centret, VIA Erhvervsuddannelser og UU Horsens-Hedensted Resumé 10. Klasse-Centret har søgt og fået bevilget støtte fra Undervisningsministeriets pulje til "Skoleudvikling" på kr. Projektet indeholder et samarbejde mellem 10. Klasse- Centret, VIA Erhvervsuddannelse og UU Horsens-Hedensted, hvor der afprøves et samarbejde om en erhvervsklasse. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der i 2011 gives indtægtsbevilling på kr. til Klasse- Centret 2. der i 2011 gives udgiftsbevilling på kr. til Klasse- Centret Tidligere beslutning Børne- og Skoleudvalg den 21. juni 2010 kl Økonomiudvalg den 21. juni 2010 kl Sagens behandling udsattes. Bjarne Sørensen og Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Beslutning Ulrik Kragh, Bjarne Sørensen og Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Formålet med projektet er at skabe nye rammer og muligheder for en gruppe af elever, der ikke udnytter deres potentiale fuldt ud gennem de udbudte linjer på 10. Klasse-Centret. Forsøgsarbejdes skal desuden afprøve nye metoder og indsatser i overgangen fra folkeskole til erhvervsuddannelse, således at frafald og unødige omvalg undgås.

11 Side 11/15 Indsatsen indgår i de overordnede planer vedrørende implementering af Ungepakken med tilhørende lovgivning og dermed udvikling af uddannelsesparathed hos den udvalgte målgruppe af elever i 10. klasse. Hovedaktørerne i projektet er 10. Klasse-Centret, VIA Erhvervsuddannelser og UU Horsens-Hedensted samt erhvervsvirksomheder i Horsens. Forsøgsarbejdet kan deles op i et firedelt forløb: 1. Introduktion og udredning og accept af elever og forældre 2. Kombinationsforløb med undervisning på 10. Klasse Centret og brobygning undervisning i dansk, matematik og engelsk samt værkstedstræning/ praktik 3. Grundforløb med støtte. i dette forløb indgår mentorer og andre støtteforanstaltninger. 4. Udskoling til praktiskplads/erhvervsuddannelse og opfølgning Ungdomsuddannelse eller job med uddannelsesperspektiv eleverne, der skal deltage i projektet, udvælges med udgangspunkt i deres uddannelsesplaner og gennem samtaler og test under introforløbet i 10. Klasse-Centret.

12 Side 12/15 6 BS Dispensationsansøgninger for fritagelse for det obligatoriske frokostmåltid i daginstitutioner Resumé Forældrebestyrelserne i Daginstitution Stensballe og Daginstitution Midtby har sendt ansøgninger om dispensation fra den 1. august 2010 fra nuværende frokostordning i børnehaverne fra den 1. august Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Børne- og Skoleudvalget drøfter, om udvalget vil indstille, at ansøgningerne kan imødekommes. Tidligere beslutning Børne- og Skoleudvalg den 21. juni 2010 kl Børne- og Skoleudvalget indstiller, at ansøgningerne om dispensation fra den obligatoriske frokostordning ikke imødekommes. Begrundelsen for afslag på dispensationsansøgningerne er: at Horsens Kommune ved imødekommelse eventuelt pådrager sig økonomiske forpligtelser i forhold til indgåede kontrakter og i forhold til medarbejdere ansat til varetagelse af opgaver med det obligatoriske frokostmåltid at en takstændring i forældrebetalingen først kan få effekt fra 1. december Ovenstående begrundes endvidere med, at eventuelle yderligere ansøgninger om dispensation skal have samme behandling som nærværende ansøgninger. Det præciseres, at begge institutioner har mulighed for at vælge en anden leverandør eller en "smør-selv-ordning". Økonomiudvalg den 21. juni 2010 kl Sagens behandling udsattes. Bjarne Sørensen og Anders Samuelsen deltog ikke i mødet.

13 Beslutning Side 13/15 Indstillingen fra Børne og Skoleudvalget tiltrådtes. Ulrik Kragh, Bjarne Sørensen og Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Folketinget vedtog den 25. november 2008 Forslag til lov om frokostmåltid i daginstitutioner m.v. Loven fastsatte, at kommunerne senest den 1. januar 2010 skulle tilbyde frokostmåltid i alle daginstitutioner som en del af dagtilbudsydelsen. Samtidig justeredes loftet for forældrenes egenbetaling, således at den maksimale forældrebetalingsandel i daginstitutioner forhøjes til 30 procent af de budgetterede bruttodriftsudgifter, og det lovpligtige kommunale tilskud fastsættes til mindst 70 procent af de budgetterede bruttodriftsudgifter. Betalingen for frokostmåltidet vil blive opkrævet i forbindelse med den almindelige betaling til daginstitutionen. Formålet med at indføre et fælles sundt frokostmåltid i daginstitutionen var at medvirke til at fremme gode kostvaner i en tidlig alder og forebygge overvægt blandt de 0-6 årige børn, ligesom et sundt frokostmåltid skaber et godt udgangspunkt for børnenes trivsel, udvikling og læring i daginstitutionen. Herudover skal et sundt frokostmåltid til børn i daginstitutioner understøtte travle børnefamilier, så de ikke hver dag skal smøre madpakker til deres børn. Byrådet besluttede den 26. maj 2009 at udbyde opgaven vedrørende levering af sundt frokostmåltid i dagtilbud det enkelte dagtilbud får mulighed for at tilmelde sig udbuddet eller selv at varetage ordningen alle køkkener opgraderes, således at de pr. 1. januar 2010 som minimum vil kunne godkendes som modtagekøkkener, der kan håndtere såvel eksternt leveret frokostmåltid som "smør-selv-frokost" den enkelte forældrebestyrelse - inden for de afsatte økonomiske rammer til det sunde frokostmåltid i dagtilbud i Horsens Kommune og inden for rammerne for den decentrale beslutningskompetence i Horsens Kommune - beslutter, hvilken type frokostordning, der ønskes indført i de enkelte huse i daginstitutionen Forældrebestyrelserne i Daginstitution Stensballe og Daginstitution Midtby valgte leverandøren firmaet "Mad til Alle". Der har i perioden fra den 1. januar 2010 til juni 2010 været opstartsvanskeligheder for firmaet "Mad til Alle", hvilket der er blevet arbejdet med fra såvel firmaets side som fra kommunens side - herunder institutionerne. På baggrund af det har firmaet "Mad til Alle" f.eks. tilbudt en mulighed for, at de tilmeldte 9 daginstitutioner kan frasige dem som leverandør pr. 1. august 2010.

14 Side 14/15 På baggrund af ovennævnte gives forældrebestyrelserne i daginstitutioner en mulighed for at vælge en anden frokostordning (f.eks. smør-selv-frokost, levering fra et etableret produktionskøkken eller fra en anden leverandør). Forældrebestyrelserne i Daginstitution Stensballe og Daginstitution Midtby har fremsendt ansøgninger om at blive frigjort af ordningen med firmaet "Mad til Alle" og samtidig fremsendt ansøgning om at blive fritaget for den besluttede ordning om, at der er obligatorisk frokostmåltid i alle daginstitutioner i Horsens Kommune. Folketinget har den 4. juni vedtaget en ny lov, der træder i kraft den 1. januar 2011, der ændrer på vilkårene for en frokostordning i dagtilbud. Det betyder bl.a., at kommunalbestyrelsen skal sikre, at der er et fleksibelt frokosttilbud til alle, men at forældrene har mulighed for at fravælge det. Dette valg skal foretages i sidste halvdel af 2010 og med virkning senest den 1. august Dispensationen fra det obligatoriske frokostmåltid kan gives med den konsekvens, at alle daginstitutioner skal have mulighed for at melde fra. I forhold til de indgåede aftaler med leverandører og ansættelser i køkkener vil kommunen være forpligtet på de kontraktlige forpligtelser og de ansættelsesmæssige vilkår for det personale, der er ansat til at varetage opgaven omkring frokostmåltidet. Bilag Daginstitution Stensballe søger dispensation fra Dagtilbudslovens paragraf 16 a om det obligatoriske frokostmåltid indtil lovens fulde ikrafttræden 31 Bestyrelsen i daginstitution Stensballe - opsigelse af aftale med Mad til alle Dispensationsansøgning fra daginstitution Midt Udtalelse - MED udvalg, daginstitution Midt Udtalelse fra lederen af daginstitution Midt

15 Side 15/15 Ole Pilgaard Andersen Underskrift Jan Trøjborg Underskrift Hans Bang-Hansen Underskrift Allan Kristensen Underskrift Ellen T. Schmidt Underskrift Peter Sørensen Underskrift

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-16.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Budgetopfølgning pr. 31. januar 2011 2 BE Beskæftigelsesankenævnets

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Notat Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Nedenstående oversigtsskema er udarbejdet ud fra Sundhedsministeriets Orientering

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Børne- og Kulturforvaltningen Børne- og Skoleudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 17-08-2010 Dato: 05-07-2010 Sag nr.: KB 173 Sagsbehandler: Pia Mehlsen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.45 Fraværende: Mødested: 1.238 Lene Offersen, Byrådet (Afbud), Andreas Boesen (Afbud), Paw Amdisen (Afbud), Torben Engholm (Afbud)

Læs mere

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år Pkt.nr. 8 Fleksibel frokostordning for kommunale og selvejende dagtilbud Sagsnr.: Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Social- og Sundhedsudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget

Læs mere

Frokostmåltid i daginstitutioner notat til behandling af sagen om frokosttilbud i daginstitutioner i Norddjurs kommune.

Frokostmåltid i daginstitutioner notat til behandling af sagen om frokosttilbud i daginstitutioner i Norddjurs kommune. Frokostmåltid i daginstitutioner notat til behandling af sagen om frokosttilbud i daginstitutioner i Norddjurs kommune. Med beslutningen om at indføre et sundt frokostmåltid i daginstitutionerne kan kommunalbestyrelsen

Læs mere

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 Fraværende: Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Øvrige bemærkninger: Anders Samuelsen deltog ikke

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

RETNINGSLINIER. Frokostordning i daginstitutioner

RETNINGSLINIER. Frokostordning i daginstitutioner Børn & Kultur Dagtilbud Oktober 2014 RETNINGSLINIER Frokostordning i daginstitutioner LOVGIVNING Folketinget vedtog den 4. juni 2010 lov om fleksibel frokostordning i daginstitutioner. Med denne lov er

Læs mere

Frokostordninger i daginstitutioner i Slagelse Kommune

Frokostordninger i daginstitutioner i Slagelse Kommune Center for Dagtilbud Frokostordninger i daginstitutioner i Slagelse Kommune 12. september 2014 Indhold a. Lov om frokostordninger i daginstitutioner... 2 b. Frokostordningen i Slagelse Kommune... 2 c.

Læs mere

Bæredygtighedsudvalg

Bæredygtighedsudvalg REFERAT Bæredygtighedsudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Torben Engholm Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BD Vedtagelse af revideret Delegationsplan

Læs mere

Frokostordninger i daginstitutioner i Slagelse Kommune

Frokostordninger i daginstitutioner i Slagelse Kommune Center for Dagtilbud Frokostordninger i daginstitutioner i Slagelse Kommune August 2018 Indhold a. Lov om frokostordninger i daginstitutioner... 2 b. Frokostordningen i Slagelse Kommune... 2 c. Muligheder

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 7. september 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Frokostordninger. Retningslinjer for valg af frokostordninger

Frokostordninger. Retningslinjer for valg af frokostordninger Retningslinjer for valg af frokostordninger 2017-2019 1. september 2016 Indholdsfortegnelse 1. Lovgivningen... 3 2. Kommunalt arrangeret frokostordning... 4 2.1. Kommunalt arrangeret frokostordning (2.10-6

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Referat mandag den 20. september 2010 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Til orientering...2 3. TM - Cykelsti Kr. Sonnerup - Dyvelslyst...3

Læs mere

Mange af de 0-6-årige børn spiser 80 % af dagens måltider i daginstitutionen, det stiller krav til madens kvalitet.

Mange af de 0-6-årige børn spiser 80 % af dagens måltider i daginstitutionen, det stiller krav til madens kvalitet. NOTAT Fakta om køkkenombygninger og frokostordninger Siden Folketingets første beslutning i november 2008 om, at alle børn skulle have et sundt frokostmåltid, har udviklingen omkring børnemaden ikke stået

Læs mere

Fravalg af kommunal frokostordning

Fravalg af kommunal frokostordning Fravalg af kommunal frokostordning i dagtilbud i 2016 2016 Sags-id: 16.06.10-P21-1-09 Baggrund Med loven om frokostordning i dagtilbud i 2009 var det et ønske fra Folketingets side om at sikre, at alle

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg Dagsorden Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 15 Mødedato: 13. september 2010 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Anlægsregnskab for anlægsprojekt "Nim Børnehus",

Læs mere

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 19. september 2018 Mødested: Kirstinebjergskolen, afd. Indre Ringvej Mødetidspunkt: Kl. 8:00-12:00 Medlemmer:

Læs mere

Viberedens forældre skal vælge den kommunale frokostordning til eller fra

Viberedens forældre skal vælge den kommunale frokostordning til eller fra Viberedens forældre skal vælge den kommunale frokostordning til eller fra AFGIV STEMME SENEST onsdag den 12. juni klokken 17.00 Bestyrelsen for Vibereden har på bestyrelsesmødet den 30. maj besluttet at

Læs mere

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Anlægsinvesteringer

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Frokostordninger i daginstitutioner i Slagelse Kommune

Frokostordninger i daginstitutioner i Slagelse Kommune Center for Dagtilbud Frokostordninger i daginstitutioner i Slagelse Kommune 06. september 2016 Indhold a. Lov om frokostordninger i daginstitutioner... 2 b. Frokostordningen i Slagelse Kommune... 2 c.

Læs mere

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013 Center for Børn og Undervisning 16. juli 2013 Frokostordning til børnehavebørn 2014 Som en del af budgetaftalen for 2013 blev det aftalt, at der udarbejdes oplæg til frokostordninger til børnehavebørn.

Læs mere

Orientering om Lov om fleksibel frokostordning i daginstitutioner m.v.

Orientering om Lov om fleksibel frokostordning i daginstitutioner m.v. Til alle kommunalbestyrelser m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orientering om Lov om fleksibel frokostordning i daginstitutioner m.v. Folketinget har den 4. juni 2010 vedtaget L 212

Læs mere

Byrådet. Tillægsdagsorden. Dato: Tirsdag den 30. august 2011. Mødetidspunkt: 18:00

Byrådet. Tillægsdagsorden. Dato: Tirsdag den 30. august 2011. Mødetidspunkt: 18:00 Tillægsdagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Byrådssal Michael Ziegler (borgmester) (C), Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Daniel Donoso

Læs mere

1. Indholdet i lovændringen om frokostmåltid i daginstitutioner

1. Indholdet i lovændringen om frokostmåltid i daginstitutioner Til samtlige kommuner m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orientering om lov om frokostmåltid i daginstitutioner mv. Folketinget har den 25. november 2008 vedtaget L 16 Forslag til lov

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1.

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-8-18 Etablering Kommunale dagplejere pr. 1. august 2018 Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om

Læs mere

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Etablering Kommunal dagpleje Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om dimensionering og organisering. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-9-17

Læs mere

Bæredygtighedsudvalg

Bæredygtighedsudvalg REFERAT Bæredygtighedsudvalg Møde nr.: 3 Mødedato: Mødevarighed: 12.30-14.45 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BD Kvalitetskontrakt 2010 Horsens Kommune 2 BD Sundhedsvision

Læs mere

TIL- OG FRAVALG AF DEN KOMMUNALE FROKOSTORDNING

TIL- OG FRAVALG AF DEN KOMMUNALE FROKOSTORDNING TIL- OG FRAVALG AF DEN KOMMUNALE FROKOSTORDNING 2013 1 Det obligatoriske frokostmåltid Lov nr.631 af 11.juni 2010 om fleksible frokostordninger i daginstitutioner m.v. blev vedtaget i Folketinget den 4.juni

Læs mere

Sundt frokostmåltid til alle børn i dagtilbud Forslag til frokosttilbud til børnehavebørn i Ishøj Kommunes dagtilbud

Sundt frokostmåltid til alle børn i dagtilbud Forslag til frokosttilbud til børnehavebørn i Ishøj Kommunes dagtilbud Sundt frokostmåltid til alle børn i dagtilbud Forslag til frokosttilbud til børnehavebørn i Ishøj Kommunes dagtilbud 6. august 2010 Børne- og Undervisningsudvalget behandlede 7. juni 2010 to sager vedrørende

Læs mere

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Ferie og Musik på Endelave, ansøgning om tilskud

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 9 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Paw Amdisen (Afbud), Tommy Lund Christensen (Afbud), Lene Offersen (Afbud) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Svar på ofte stillede spørgsmål DISPENSATION FRA ANSØGNINGSFRISTEN... 2 KAN KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTAGE ÆNDRINGER I TAKSTER OG TILSKUD FØR KOMMUNEN HAR

Læs mere

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed:

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: REFERAT Byrådet Konstituering Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: 18.00-18.25 Fraværende: Mødested: Byrådssalen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 Valg af borgmester 2 Valg af 1. og

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

Fakta om frokostordningen ifølge dagtilbudsloven

Fakta om frokostordningen ifølge dagtilbudsloven Fakta om frokostordningen ifølge dagtilbudsloven Alle børn i kommunale, selvejende og private dagtilbud skal have et sundt frokostmåltid hver dag. Kommunalbestyrelsen skal mindst hvert andet år og højst

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 14. maj 2014. Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 14. maj 2014. Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 14. maj 2014 Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Kunstgræsbane i Hvalsø - Frigivelse af midler...2 3. KF - Eventuelt...5

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). 1: Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes

Læs mere

Orientering om den politiske aftale 'Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser for fremtiden'

Orientering om den politiske aftale 'Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser for fremtiden' Punkt 5. Orientering om den politiske aftale 'Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser for fremtiden' 2018-093756 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, redegørelse for aftalen

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune Styrelsesvedtægt Daginstitutioner i Assens Kommune Af 18.9.2007 Revideret 1.12.2008 Revideret 1.8.2011 Formåll Styrelsesvedtægten fastlægger rammerne for forældrebestyrelsesarbejde i dagtilbud jf. Dagtilbudslovens

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.09.16-P24-1-15 Dato:27.4.2016 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Denne FAQ har til formål at besvare de typiske spørgsmål, som kommunerne stiller vedr. frokostordninger i daginstitutioner.

Denne FAQ har til formål at besvare de typiske spørgsmål, som kommunerne stiller vedr. frokostordninger i daginstitutioner. N O TAT FAQ om frokostordninger i daginstitutioner Denne FAQ har til formål at besvare de typiske spørgsmål, som kommunerne stiller vedr. frokostordninger i daginstitutioner. Lov nr. 631 af 11. juni 2010

Læs mere

Tema: Sund Frokost i Dagtilbud i Horsens Kommune. Institutionsforum 18. Maj 2009

Tema: Sund Frokost i Dagtilbud i Horsens Kommune. Institutionsforum 18. Maj 2009 Tema: Sund Frokost i Dagtilbud i Horsens Kommune Institutionsforum 18. Maj 2009 Program: Temadrøftelse om det sunde frokostmåltid 1. Rammer for det sunde frokostmåltid v/ Kjeld Kristensen 2. Børneudvalgets

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 12 Mødedato: Mødevarighed: 15.00-17.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Lene Offersen, Byrådet (Lene Offersen deltog i mødet fra kl. 15.50

Læs mere

Generel ramme og vejledninger for forældrearrangerede frokostordninger i Vejen Kommune

Generel ramme og vejledninger for forældrearrangerede frokostordninger i Vejen Kommune Generel ramme og vejledninger for forældrearrangerede frokostordninger i Vejen Kommune I henhold til dagtilbudslovens 16b Stk. 5. skal Kommunalbestyrelsen mindst hvert andet år og højst én gang om året

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

Ministeren for Børn og Undervisning. Børne- og Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K. Aarhus Kommune

Ministeren for Børn og Undervisning. Børne- og Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K. Aarhus Kommune Ministeren for Børn og Undervisning Børne- og Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Den 17. september 2012 Aarhus Kommune Ansøgning om dispensation vedrørende delvis fravalg

Læs mere

Sag nr. 19/5116. Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal

Sag nr. 19/5116. Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal Sag nr. 19/5116 Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal Egedal Kommune Center for Skole og Dagtilbud April 2019 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Formål Kapital 2 Ungdomsskolebestyrelsens

Læs mere

Oplæg vedr. Madordning i FMK fra den 01.01.2010

Oplæg vedr. Madordning i FMK fra den 01.01.2010 Oplæg vedr. Madordning i FMK fra den 01.01.2010 Hvorledes FMK kan implementere et sundt frokostmåltid, der sikrer børnene et næringsmæssige optimalt måltid i henhold til de gældende anbefalinger! Lovgrundlag:

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme REFERAT Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 4 Mødedato: 24.09.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.45 Mødested: Mødelokale 4 Charlotte Juhl Andersen, Hans Bang-Hansen, Jytte Holm, Lisbeth Skibsted

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 8. juni 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 10. juni 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 17 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Dorthe Mogensen (Afbud.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Skole IT Anlæg 2 BS Tilskud

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Baggrund Siden 2006 har det været lovpligtigt at udarbejde kvalitetsrapporter en gang om året. Rapporten er en del af Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Referat. Uddannelsesråd Rebild

Referat. Uddannelsesråd Rebild Mødedato: Mødetidspunkt: 16:30 Sted: Referat Mødelokale K8, Kælderen, Østre Allé 6, Støvring Møde slut: 17.20 Fraværende: Henrik Christensen. 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 8 Godkendelse af

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Kompetenceplan for Børne- og Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter Dagtilbudsloven Beskrivelse/ Indhold

Kompetenceplan for Børne- og Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter Dagtilbudsloven Beskrivelse/ Indhold Dagtilbudsloven Kompetenceplan for Børne- og Undervissudvalget overblik over kompetencer efter Dagtilbudsloven Formål og ansvar 3 Kommunalbestyrelsen har ansvaret for dagtilbud n BilagØU_140120_pkt.10.03

Læs mere

Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018

Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018 Økonomi og Administration Sagsnr. 00.30.00-Ø00-24-16 Dato:27.4.2017 Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018 Folkeskolereformen og SFO Målet for skolerne i Horsens Kommune er, at alle elever

Læs mere

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser I forbindelse med budgetforliget for 2018 blev der afsat 10 mio. kr. fordelt med 7,1 mio. kr. i 2018 og 2,9 mio. kr. i 2019 til kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Læs mere

Det forventes, at en eventuel frokostordning vil kunne træde i kraft tidligst den 1.april 2013.

Det forventes, at en eventuel frokostordning vil kunne træde i kraft tidligst den 1.april 2013. Fleksible frokostordninger i Nordkaperen Det er inden udgangen af november, at der skal afholdes valg om der ønskes eller ikke ønskes etableret en frokostordning i dit barns/børns børnehus. Forældrebestyrelsen

Læs mere

2009/1 LSF 212 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016. Fremsat den 23. april 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag.

2009/1 LSF 212 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016. Fremsat den 23. april 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag. 2009/1 LSF 212 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Socialministeriet Journalnummer: Socialmin., j.nr. 2010-831 Fremsat den 23. april 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag til

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 2. november 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Resumée. Uddannelsesparath ed og de unges overgang til ungdomsuddannels e. Analyse af det samlede ungdomsuddannelsesområde Juni 2011

Resumée. Uddannelsesparath ed og de unges overgang til ungdomsuddannels e. Analyse af det samlede ungdomsuddannelsesområde Juni 2011 Resumée é Uddannelsesparath ed og de unges overgang til ungdomsuddannels e Analyse af det samlede ungdomsuddannelsesområde Juni 2011 2 RESUMÉ af Uddannelsesparathed og de unges overgang til ungdomsuddannelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 18. maj 2017 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg Dagsorden Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 11. juni 2012 Mødetid: 15.00 Mødested: ASV, Tordenskjoldsgade Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Børne- og Skoleudvalgets budgetopfølgning pr.

Læs mere

Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune

Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune Rammer, tidsfrister og retningslinjer for frokostordning i daginstitutioner i Ringsted Kommune Loven om fleksible frokostordninger træder i kraft d. 1. januar 2011. Lover giver kommunerne pligt til at

Læs mere

Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner

Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner I dette materiale gennemgås baggrunden for indførelse af den fleksible frokostordning i daginstitutioner,

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kommunalbestyrelsen Mødedato: Tirsdag den 26. januar 2016 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Medlemmer: Kommunalbestyrelsens mødesal Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Anders

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde IT projektrum Tirsdag 24.01.2017 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Opfølgning på Kvalitetsrapport 2014/2015 2 Udtræden af skolebestyrelse 3 Økonomiske uregelmæssigheder

Læs mere

Tilsyn med de kommunale daginstitutioner i Horsens Kommune, januar 2018

Tilsyn med de kommunale daginstitutioner i Horsens Kommune, januar 2018 Tilsyn med de kommunale daginstitutioner i Horsens Kommune, januar 2018 Fremlæggelse af læreplaner Evaluering af APV jf. Afholdelse af valg til for bestyrelsen læreplaner arbejdsmiljølovgivning frokostordning

Læs mere

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag.

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag. Folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, vil det være med en ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler. Regeringen har vedtaget en folkeskolereform,

Læs mere

Indstilling. Tilpasning af mulighederne for madordninger i daginstitutioner mod fuld forældrebetaling. Til Århus Byråd Via Magistraten.

Indstilling. Tilpasning af mulighederne for madordninger i daginstitutioner mod fuld forældrebetaling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Børn og Unge Den 24. januar 2006 Tilpasning af mulighederne for madordninger i daginstitutioner mod fuld forældrebetaling 1. Resume Folketinget vedtog den 17.

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 22. april 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22. Om kvalitetsstandarder En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget. Mødet holdes på Hovedbiblioteket

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget. Mødet holdes på Hovedbiblioteket TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 9. marts 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mødet holdes på Hovedbiblioteket Allan S.

Læs mere

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Ekstraordinært åbent møde Tilstede Ulrik Falk-Sørensen (F) - formand Jesper Würtzen (A) - næstformand Doris Børger (A)

Læs mere

Møde nr.: 5 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Deltog ikke i mødet.),

Møde nr.: 5 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Deltog ikke i mødet.), REFERAT Børneudvalget Møde nr.: 5 Mødedato: 11.05.2009 Fraværende: Mødevarighed: 14.00-00.00 Bjarne Sørensen, Byrådet (Deltog ikke i mødet.), Mødested: Mødelokale 1 Torkild Skifter (Deltog ikke i mødet.)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Forslag. Lov om ændring af lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Fremsat den {FREMSAT} af socialminister Benedikte Kiær Forslag til Lov om ændring af lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) (Fleksibel frokostordning

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejdet

Principper for skolehjemsamarbejdet Principper for skolehjemsamarbejdet Skole-hjemsamarbejdet tager udgangspunkt i folkeskolelovens formål: 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder

Læs mere

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder Referat Økonomiudvalget 30-04-2014 Dato 30. april 2014 Tid 16:15 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit S. Hansen (A) - Formand Lars Møller (V) Bjarne Kvist (A)

Læs mere