Socialpædagogiske opholdssteder. Internt skoletilbud. Erhvervsskole SABRO VED AARHUS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Socialpædagogiske opholdssteder. Internt skoletilbud. Erhvervsskole SABRO VED AARHUS"

Transkript

1 SABRO VED AARHUS Socialpædagogiske opholdssteder Internt skoletilbud Erhvervsskole 2015 BAKKEGÅRDEN - FÅRUPLUND - OASEN - BASEN - BANGHOLMSKOLEN - ERHVERVSSKOLEN

2 Overblik over Fonden Bakkegården: Godkendelsen af de enkelte afdelingers tilbud er meget fleksible. Hver af vore afdelinger kan derfor tilbyde følgende: Opholdssted Udslusning Efterværn AFDELINGER: - Bakkegården - Fåruplund - Oasen - Basen 107 Botilbud Aflastning Observation Udredning Afgiftning 101 Alternativ afsoning 78 Særligt tilrettelagte projektforløb Intern skole SKOLETILBUD: - Bangholmskolen - Erhvervsskolen Erhvervsskole Dagbehandling Arbejdspraktik Beskyttet beskæftigelse 103

3 De forskellige afdelinger under fonden modtager bl.a. unge med følgende problemstillinger: ADHD Omsorgssvigt Tilknytningsforstyrrelse Indlæringsvanskeligheder Mangelfulde sociale færdigheder Tourette syndrom Asperger syndrom Kriminalitetstruede Misbrugstruede Impulsstyrede Udadreagerende Tidligere anbragte unge Ungdomssanktioner Anbringelse sker jf. Servicelovens 52, 58, 76 eller 107. Ved ungdomssanktioner jf. Straffelovens 74 a. Vi kan tilbyde fleksible løsninger mhp. at møde kommunernes behov. Hvis du har brug for yderligere information, kan du kontakte lederne på de enkelte afdelinger (se mobilnumre på de følgende sider), eller du kan kontakte forstander Kim Hedegaard på: Visitationsprocedure: Udgangspunktet for en succesfuld anbringelse er en grundig visitation. Fondens visitationsudvalg består af én leder fra hvert opholdssted, skoleleder, samt en repræsentant fra fondens ledelse. Dette er med henblik på at finde det bedst egnede tilbud til den enkelte unge. Hvis den unge er skolepligtig, er indskrivning på Bangholmskolen afhængig af godkendelse fra PPR Aarhus. Vi har brug for følgende oplysninger omkring den unge: En opdateret 50 undersøgelse. En tydelig beskrivelse fra anbringende kommune, af hvad opgaven går ud på. Alle relevante sagsakter f.eks. statusrapporter fra tidligere anbringelser el. lign. Psykologiske undersøgelser. Psykiatriske udredninger. Hvis den unge skal indskrives på Bangholmskolen, har vi desuden brug for følgende: Tidligere elevplaner. PPR udtalelse. Klassetrin.

4 BAKKEGÅRDEN Gammel Viborgvej Sabro - Mobil: / lp@fondenbakkegaarden.dk Bakkegården er fondens ældste afdeling med plads til ti drenge i alderen år. Bakkegårdens målgruppe er børn og unge med gennemgribende udviklingsforstyrrelser, socialt utilpassede, begyndende misbrug samt unge med ungdomssanktion. En del af de unge der bor på Bakkegården er ligeledes diagnosticeret med ADHD og modtager behandling for samme. Med udgangspunkt i en anerkendende tilgang, tilrettelægges der en målrettet indsats, som er tilpasset den unge mhp. at øge den unges selvstændighed, ansvarlighed og sociale forståelse. Gennem udviklingssamtaler inddrages den unge i denne proces. Metoderne på Bakkegården er specifik omsorg, struktur, genkendelighed samt individuelle udviklingsplaner. Bakkehuset er Bakkegårdens udslusningsenhed. Det er en selvstændig lejlighed, med 3 pladser, som er beliggende i en sidebygning til Bakkegården. Aldersgruppe: år. Derudover råder Bakkehuset over endnu et værelse, hvor de unge modtager ekstra støtte i en overgangsfase fra et ophold enten på Bakkegården, eller fra en anden afdeling, da det er vores erfaring at de unge skal forberedes på, samt støttes og trænes i hvordan det er at bo i en decideret udslusning. På Bakkehuset ydes der støtte til uddannelse, fritid, arbejde samt de daglige gøremål. Der arbejdes sideløbende med socialisering, således de unge rustes til et liv udenfor institutionsmiljøet. FÅ R U P LU N D Gammel Viborgvej Sabro - Mobil: / kh@fondenbakkegaarden.dk Fåruplund har i starten af 2014 gennemgået en omfattende renovering. Målgruppen for Fåruplund er unge i alderen år, med introvert adfærd på baggrund af psykosociale vanskeligheder. Der er 4 pladser på afdelingen. Den pædagogiske tilgang på Fåruplund tager udgangspunkt i en anerkendende tilgang. Dagligdagen er præget af medinddragelse og frihed under ansvar, men med en tydelig struktur fra personalets side med henblik på at skabe et trygt og udviklingsorienteret miljø. Vi har fokus på botræning, ADL-træning, støtte ift. uddannelse/beskæftigelse, styrkelse af relationer og netværk samt at øge livskvaliteten for den enkelte. Målet er, at de unge tager ansvar for deres eget liv og for fællesskabet i en sådan grad, at de bliver i stand til at flytte i egen bolig. Udviklingen sker i et tæt samarbejde med de unge, og dokumenteres ved hjælp af udviklingsplaner, progressionsplaner og statusrapporter. Opholdet kan forlænges efter det fyldte 23. år jf. SEL 107.

5 OASEN Gammel Viborgvej Sabro - Mobil: / lp@fondenbakkegaarden.dk Oasen og Basen rummer samlet set 9 pladser, og vi indskriver unge piger og drenge i alderen år. I det daglige pædagogiske udviklingsarbejde ønsker vi på Oasen, at skabe rammer hvori den unge kan vende den negative udvikling til en positiv udvikling, så den unge tilegner sig kompetencer og bliver rustet til, at tage ansvar for sig selv og møde de krav og normer, som samfundet i dag stiller. Oasens dagligdag er præget af samvær, relation og udviklingssamtaler, hvor den unge stimuleres til, at tage ansvar og forholde sig til rammer, tydelig grænsesætning og struktur, samt medvirke til aktiviteter, leg og udfordringer, sammen med en professionel anerkendende, vedholdende og motiverende medarbejdergruppe der går forrest og skaber rum for den enkelte unges behov for udvikling. Medarbejderne på Oasen er alle pædagogisk uddannede eller er, som minimum i gang med en pædagogisk eller beslægtet uddannelse og alle har solid erfaring i arbejdet med udsatte unge. Medarbejderne modtager løbende ledelsesmæssig coaching og har jævnligt supervisionsforløb. BASEN Gammel Viborgvej Sabro - Mobil: / lp@fondenbakkegaarden.dk Oasen og Basen rummer samlet set 9 pladser, og vi indskriver unge piger og drenge i alderen år. Den overordnede pædagogik og de gældende faglige værdier er således de samme som Oasens. De unge vi indskriver på Basen forventes således at have en relativ erkendelse af deres anbringelse, med en tilhørende motivation og interesse for at tage ansvar for deres egen udvikling. Afdelingens dagligdag er præget af samvær, relation og udviklingssamtaler, hvor den unge stimuleres til, at tage ansvar og forholde sig til rammer, tydelig grænsesætning og struktur, samt medvirke til aktiviteter, leg og udfordringer, sammen med en professionel vedholdende og motiverende medarbejdergruppe der går forrest og skaber rum for den enkelte unges behov for udvikling. Trinbrættet er et selvstændigt hus tilknyttet både Oasen og Basen, hvor de unge der aldersmæssigt og udviklingsmæssigt er nået længere frem, over tid har mulighed for, at prøve kræfter med mere selvstændige rammer og mere frihed under ansvar. (aldersgruppe typisk fra år)

6 BA N G H O L M S KO L E N Gammel Viborgvej Sabro - Mobil: / sp@fondenbakkegaarden.dk Bangholmskolen er fondens interne specialundervisningstilbud som varetager undervisningen af piger og drenge fra 5. til 10. klasse, Bangholmsskolen har undervisningsoverenskomst med Aarhus Kommunes Skoleforvaltning. Bangholmskolen modtager også eksterne / hjemmeboende elever. Bangholmskolen arbejder i henhold til folkeskoleloven og følger undervisningsministeriets overordnede læseplaner og tilrettelæggelsen af de enkelte lektioner sker ud fra årsplaner og individuelle elevplaner. Målet med undervisningen er at klargøre eleverne til folkeskolens afgangsprøve. Undervisningen bygger på elevens faktiske faglige og udviklingsmæssige niveau. Når alder og det faglige niveau er til det, flyttes eleverne til prøveklassen, hvor der arbejdes intensivt med pensum, så eleverne bliver fortrolige med, hvad der kræves i en prøvesituation. Eleverne på skolen har ofte oplevet mange nederlag tidligere i deres skolegang og der arbejdes derfor grundlæggende med at skabe fornyet lyst til læring. Mange unge som pludselig oplever at blive taget seriøst i undervisningen kan flytte sig fagligt på kort tid. Derfor arbejder vi på Bangholmskolen med at tilpasse den enkeltes undervisningsplan og opsætte nye mål. Klassestørrelsen er 2-4 elever og med denne organisering sikres gode muligheder for at imødekomme den enkelte elev og tilrettelægge et målrettet undervisningsforløb. Undervisningen omfatter, ud over den almindelige skoledagligdag, også muligheden for værkstedstimer og arbejdspraktikforløb. E R H V E RVS S KO L E N Gammel Viborgvej Sabro - Mobil: sp@fondenbakkegaarden.dk Erhvervsskolen er fondens dagbehandlingstilbud for årige unge, der alle har det til fælles at de profiterer af et praktisk orienteret forløb. Erhvervsskolen modtager unge der efter endt grundskole er uafklarede om muligheder for fremtiden. De unge tilbydes praktisk undervisning på vores tømre-, smede- og autoværksted samt grøn linje og køkken linje. Dette kan evt. kombineres med specialundervisning i dansk, engelsk, og matematik i vores interne skole. Værkstedsundervisningen er praksisorienteret og skal hjælpe eleverne til at afprøve deres evner i et håndværkermiljø, med mulighed for at komme tæt på forskellige faggrupper. Vi lægger vægt på at de unge møder de krav, normer og arbejdsrutiner som almindeligvis er på en arbejdsplads. Derfor støttes de unge i at udvikle færdigheder, modenhed og ansvarlighed. Derudover lærer den unge værktøjsforståelse og arbejdsmiljø samt sikkerhed. Erhvervsskolen tilbyder også deciderede arbejdspraktikforløb mhp. brobygning til arbejdsmarkedet eller ordinær uddannelse. Skolen arbejder derfor tæt sammen med lokale virksomheder samt UU-vejledningen i forbindelse med praktikker og brobygningsforløb.

7 Under Fonden Bakkegården har vi følgende aktivitetstilbud: Interne Idrætshal Fodboldbane Beachvolley Gokart-bane Sø med fiskeri Ski- og sommerture Forhindringsbane Lydstudie Eksterne Fodboldklubber Fitnesscentre Motor cross klub Ungdomsklub Ungdomsskole Sejlsport Samt mange flere Fondens historie Fondens arbejde med unge mennesker i socialpædagogiske tilbud startede tilbage i 1997, hvor vi åbnede vores første afdeling, Bakkegården, der i dag er en del af en større organisation, som har flere afdelinger med hver deres speciale og målgruppe. Siden 1997 har vi bestræbt os på at holde fonden i en naturlig udvikling, så vi hele tiden får nye muligheder, der imødekommer de forskellige krav, som vores samarbejdspartnere efterspørger. Fonden har 26 faste døgnpladser. Aldersgruppen er år. Dertil kommer et varierende antal unge i ekstern udslusning, efterværn og 107 pladser. Besøg os på På vores hjemmeside kan du læse mere om fondens historie, pædagogik, mission og vision, opholdspriser og om de enkelte afdelingers målgrupper. Yderligere information om budgetter, normering mv., kan findes på: / / /fondenbakkegården

8 A N E R K E N D E L S E A N S V A R E N G A G E M E N T mod Viborg E45 Mundelstrup 8471 Sabro Viborgvej Afkørsel 47 Gl. Viborgvej mod Aarhus (10 km) A D M I N I S T R A T I O N E N FONDEN BAKKEGÅRDEN Gl. Viborgvej 66, 8471 Sabro, Telefon: / Forstander Kim Hedegaard kh@fondenbakkegaarden.dk Mobil: Økonomichef Bo Filthuth bf@fondenbakkegaarden.dk Mobil: Kontorassistent Birthe Pedersen bp@fondenbakkegaarden.dk Mobil: Kontorassistent Camilla Thorsgaard ct@fondenbakkegaarden.dk Mobil:

Socialpædagogiske opholdssteder. Internt skoletilbud. Internt erhvervsskole. Intern ART, PAU & misbrugsbehandling SABRO VED AARHUS

Socialpædagogiske opholdssteder. Internt skoletilbud. Internt erhvervsskole. Intern ART, PAU & misbrugsbehandling SABRO VED AARHUS SABRO VED AARHUS Socialpædagogiske opholdssteder Internt skoletilbud Internt erhvervsskole Intern ART, PAU & misbrugsbehandling 2019 BAKKEGÅRDEN - BAKKEHUSET - DYRBYGÅRD - FÅRUPLUND - ERHVERVSSKOLEN -

Læs mere

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER Skolen ved Sorte Hest er et selvejende skole og dagbehandlingstilbud for børn i den skolepligtige

Læs mere

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune Undervisningsoverenskomst mellem Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune og Dagskolen i Boserup Boserupvej 100 4000 Roskilde Undervisningsoverenskomsten er udarbejdet

Læs mere

Brydes en døgninstitution for unge under VIFU

Brydes en døgninstitution for unge under VIFU DØGN Brydes en døgninstitution for unge under VIFU DØGNANBRINGELSE INTERNE & EKSTERNE VÆRELSER EFTERVÆRN OMSORG KONTINUITET VEDHOLDENHED Fleksibel, målrettet og individuelt tilrettelagt døgnanbringelse

Læs mere

PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK.

PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK. PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK. Herunder kan Du særskilt visualiseret danne dig et indtryk af de tilbud, som vi aktuelt har indenfor rammerne af Behandlingsstederne Søbæk Jyderup Holbæk og Mørkøv

Læs mere

Lautrupgårdskolen. Vores målsætning: Alle på Lautrupgårdskolen er ligeværdige og skal respekteres som hele mennesker.

Lautrupgårdskolen. Vores målsætning: Alle på Lautrupgårdskolen er ligeværdige og skal respekteres som hele mennesker. Lautrupgårdskolen. Lautrupgårdskolen er en specialskole inden for rammerne af folkeskoleloven, hvor der er afsat ekstra ressourcer til eleverne. Vi arbejder med et anerkendende børnesyn i en tillids skabende

Læs mere

LOS OG FADD S SKOLEUNDERSØGELSE OG ANDRE AKTUELLE PROBLEMSTILLINGER. Mandag den 27. januar 2014. Geert Jørgensen

LOS OG FADD S SKOLEUNDERSØGELSE OG ANDRE AKTUELLE PROBLEMSTILLINGER. Mandag den 27. januar 2014. Geert Jørgensen LOS OG FADD S SKOLEUNDERSØGELSE OG ANDRE AKTUELLE PROBLEMSTILLINGER Mandag den 27. januar 2014 Geert Jørgensen INDHOLD Specialundervisning omfang og former Om anbragte børn og undervisning Om undersøgelsen

Læs mere

Overordnet målsætning for Gl. Hjortespringskole:

Overordnet målsætning for Gl. Hjortespringskole: Overordnet målsætning for Gl. Hjortespringskole: Med udgangspunkt i folkeskolens formålsparagraf, visionen for et godt børneliv i Herlev, værdigrundlaget for skolerne i Herlev samt et konkret udgangspunkt

Læs mere

Specialområde Kriminalitetstruede og Dømte Børn og Unge (DOK)

Specialområde Kriminalitetstruede og Dømte Børn og Unge (DOK) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Kriminalitetstruede og Dømte Børn og Unge (DOK) Målgruppe: Unge der har begået kriminalitet eller er i risiko for at komme ud i kriminalitet. Hemmedvej 1, 8585 Glesborg

Læs mere

TILSYNSFAGLIG UNDERVISNINGSDAG 2015 HANDOUT Tilbud Eksempler Principper

TILSYNSFAGLIG UNDERVISNINGSDAG 2015 HANDOUT Tilbud Eksempler Principper TILSYNSFAGLIG UNDERVISNINGSDAG 2015 HANDOUT Tilbud Eksempler Principper Eksempel A. Voksne, Tema 1., Uddannelse & Beskæftigelse Eksempel B. Voksne, Tema 2., Kompetencer Eksempel C. Børn & Unge, Tema 1.,

Læs mere

Specialafdeling Egely

Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely henvender sig til elever, der har brug for vidtgående specialundervisning samt en specialpædagogisk tilgang, der kan imødekomme de udfordringer eleverne kommer

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE UNGETEAMET. sammen møder vi udfordringerne. YDELSESKATALOG 2010/2011 til socialrådgivere og andre samarbejdspartnere

HOLSTEBRO KOMMUNE UNGETEAMET. sammen møder vi udfordringerne. YDELSESKATALOG 2010/2011 til socialrådgivere og andre samarbejdspartnere HOLSTEBRO KOMMUNE UNGETEAMET sammen møder vi udfordringerne YDELSESKATALOG 2010/2011 til socialrådgivere og andre samarbejdspartnere INDHOLDSFORTEGNELSE: Introduktion... 3 Ungeteamets kerneydelse... 3

Læs mere

OPHOLDSSTEDET SKARBYVEJ

OPHOLDSSTEDET SKARBYVEJ for socialt belastede unge i alderen 12-18 år ucceshistorier De unge på karbyvej har mere end rigeligt at slås med. På trods af det kæmper vi os i fællesskab til den ene succes efter den anden. Vi er stolte,

Læs mere

Anbragte børn og unge. Visitation til specialtilbud på interne skoler og dagbehandlingstilbud samt til kommunale specialtilbud

Anbragte børn og unge. Visitation til specialtilbud på interne skoler og dagbehandlingstilbud samt til kommunale specialtilbud Anbragte børn og unge. Visitation til specialtilbud på interne skoler og dagbehandlingstilbud samt til kommunale specialtilbud Vejledningsmateriale om god praksis i Lolland Kommune juni 2016 1/7 Indledning.

Læs mere

Servicedeklaration for Børneskolen, Filadelfia 2015

Servicedeklaration for Børneskolen, Filadelfia 2015 Praktiske oplysninger Dr. Sellsvej 23, 4293 Dianalund Tlf.: 58 27 12 30 Daglig leder: Jesper Thor Olsen Hjemmeside: www.boerneskolen.dk E-mail: boerneskolen@filadelfia.dk Servicedeklaration for Børneskolen,

Læs mere

Notat vedrørende folkeskolens varetagelse af elever med særlige behov, visitationsprocedure og beskrivelse af specialpædagogiske skoletilbud.

Notat vedrørende folkeskolens varetagelse af elever med særlige behov, visitationsprocedure og beskrivelse af specialpædagogiske skoletilbud. Børn & Kultur Notat vedrørende folkeskolens varetagelse af elever med særlige behov, visitationsprocedure og beskrivelse af specialpædagogiske skoletilbud. 1. Folkeskolens varetagelse af elever med særlige

Læs mere

ungdomssanktion Aktiv Weekend er et akkrediteret opholdssted, der modtager et alternativ til fængsel

ungdomssanktion Aktiv Weekend er et akkrediteret opholdssted, der modtager et alternativ til fængsel Aktiv Weekend er et akkrediteret opholdssted, der modtager unge, som af den ene eller anden grund har brug for at bo et andet sted end hjemme. Målet er at skabe de bedste rammer og give de bedste tilbud

Læs mere

Tilsynsrapport. Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier. Dato 27.11.2012. Dato for Tilsynsbesøg 27.11.2012

Tilsynsrapport. Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier. Dato 27.11.2012. Dato for Tilsynsbesøg 27.11.2012 Tilsynsrapport Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Tilbuddets navn Storskoven Dato 27.11.2012 Udarbejdet af Birgit Hindse Dato for Tilsynsbesøg 27.11.2012 Mødested Storskoven, Storskovvej

Læs mere

Indholdsfortegnelse Om Kanonskolen... 3 Undervisningsplanen... 7 Undervisningspersonalet... 10 Visitation... 12 Tilsynsførende myndighed...

Indholdsfortegnelse Om Kanonskolen... 3 Undervisningsplanen... 7 Undervisningspersonalet... 10 Visitation... 12 Tilsynsførende myndighed... Skolebeskrivelse Indholdsfortegnelse Om Kanonskolen... 3 Fakta... 3 Historie... 3 Fysiske rammer... 4 Kort om Kanonskolen... 4 Kanonskolens målsætning... 5 Elevernes skoleforudsætninger... 5 Skolens opbygning...

Læs mere

Arbejdsgrundlag. for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen. Inddeling og målgruppe

Arbejdsgrundlag. for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen. Inddeling og målgruppe Arbejdsgrundlag for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen Inddeling og målgruppe Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen er et specialundervisningstilbud til børn i Hvidovre Kommune. Målgruppen er

Læs mere

PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK

PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK PRÆSENTATION AF BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK 2018 2019 Herunder kan Du særskilt visualiseret danne dig et indtryk af de tilbud, som vi aktuelt har indenfor rammerne af Behandlingsstederne Søbæk Jyderup Holbæk

Læs mere

Specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune. 7. oktober 2014

Specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune. 7. oktober 2014 Specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune 7. oktober 2014 Inklusion - eksklusion Inklusion Elevens tilhørsforhold til klassen bevares: - Støtte på klassen - Støtte på/fra kompetencecenter Elevens tilhørsforhold

Læs mere

THORSHØJGÅRD. Døgn- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov

THORSHØJGÅRD. Døgn- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov THORSHØJGÅRD Døgn- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov THORSHØJGÅRD ER EN SELVEJENDE INSTITUTION UNDER LANDSFORENINGEN LIVSVÆRK Med udgangspunkt i et stærkt, fagligt og ligeværdigt fællesskab

Læs mere

Kvalitetsstandard. For Heltidsundervisningen i Ungnorddjurs

Kvalitetsstandard. For Heltidsundervisningen i Ungnorddjurs Kvalitetsstandard For Heltidsundervisningen i Ungnorddjurs Ungnorddjurs Åboulevarden 64 8500 Grenaa tlf : 89 59 25 50 www.ungnorddjurs.dk ung@ungnorddjurs.dk Heltidsundervisning i Ungnorddjurs Vision Heltidsundervisningen

Læs mere

Virksomhedsgrundlag. Heldagshuset. Oktober 2013

Virksomhedsgrundlag. Heldagshuset. Oktober 2013 Virksomhedsgrundlag Heldagshuset Oktober 2013 1 Målgruppe Målgruppen er normaltbegavede elever, der er præget af adfærdsmæssige, følelsesmæssige eller sociale problematikker; AKT-problematikker. Der er

Læs mere

Folkeskolerne i Lolland Kommune

Folkeskolerne i Lolland Kommune Lolland Kommune Skolesektoren Jernbanegade 7 4930 Maribo Telefon: 54676767 lolland@lolland.dk www.lolland.dk Folkeskolerne i Lolland Kommune - en pjece specielt henvendt til forældre til børn med et andet

Læs mere

Selvevaluering på RpR

Selvevaluering på RpR Side 1 af 6 Selvevaluering på RpR Roskilde private Realskole er gået over til Selvevaluering. Dette erstatter det tidligere tilsyn med skolen, som en ekstern tilsynsførende har udført, og udgivet rapporter

Læs mere

Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion

Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion Specialcenter Kongehøj er et af Aabenraa Kommunes tilbud til elever, der har særlige behov. Specialcenteret er en selvstændig afdeling af Kongehøjskolen.

Læs mere

Agernhuset. Beskrivelse af Agernhuset. Beskrivelse af elevgruppen

Agernhuset. Beskrivelse af Agernhuset. Beskrivelse af elevgruppen Agernhuset Beskrivelse af Agernhuset Agernhuset er beliggende i Sulsted, en lille landsby ca. 20 km nord for Aalborg. Agernhuset er en tidligere hovedbygning fra en nu nedlagt gård på ca. 400 kvm, med

Læs mere

Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet

Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet Helsehjemmet (herefter kaldet institutionen) er en selvejende institution med hjemsted

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22. Om kvalitetsstandarder En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til

Læs mere

> Opholdssted > Botilbud > 107 > STU > Intern skole > Efterværn.

> Opholdssted > Botilbud > 107 > STU > Intern skole > Efterværn. > Opholdssted > Botilbud > 107 > STU > Intern skole > Efterværn www.skroebelevhus.dk SKRØBELEVHUS SOM SAMARBEJDSPARTNER Hvordan kunne vi se os selv som jeres samarbejdspartner? I en tid hvor der er stor

Læs mere

HVORDAN STYRKER VI UNDERVISNINGEN AF DE BØRN, DER IKKE SKAL UNDERVISES I FOLKESKOLEN?

HVORDAN STYRKER VI UNDERVISNINGEN AF DE BØRN, DER IKKE SKAL UNDERVISES I FOLKESKOLEN? HVORDAN STYRKER VI UNDERVISNINGEN AF DE BØRN, DER IKKE SKAL UNDERVISES I FOLKESKOLEN? Konference på Christiansborg Onsdag den 25. september 2013 HVORDAN SER VI BØRNENE, ERFARINGER OG MULIGHEDER Geert Jørgensen,

Læs mere

Proces for etablering af undervisningstilbud til børn og unge ved anbringelser uden for Københavns kommunegrænse

Proces for etablering af undervisningstilbud til børn og unge ved anbringelser uden for Københavns kommunegrænse Proces for etablering af undervisningstilbud til børn og unge ved anbringelser uden for Københavns kommunegrænse Procesoverblik Frister for elevplaner/skoleudtalelser, PPV (til kvalitetssikring og godkendelse

Læs mere

Visitation til specialundervisning 2010/2011

Visitation til specialundervisning 2010/2011 Ishøj Kommune PPR Center Ishøj - Pædagogisk Psykologisk Rådgivning for Ishøj og Vallensbæk Visitation til specialundervisning 2010/2011 30. august 2010 Notatet er en justering af det tilsvarende notat

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger Hasle Skole har to specialklasser. Begge begyndt som børnehaveklasse i henholdsvis 2010 og 2011. Klasserne har

Læs mere

STU. Den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse Ved CSV-Odense-Vestfyn-Brangstrup

STU. Den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse Ved CSV-Odense-Vestfyn-Brangstrup STU Den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse Ved CSV-Odense-Vestfyn-Brangstrup Hvem er vi? Treårig ungdomsuddannelse Udannelsestilbud for 16-25-årige unge med vidt forskellige vanskeligheder Består

Læs mere

Englegårdskolen. Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer.

Englegårdskolen. Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer. Englegårdskolen Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer. Hersnap Bygade 14 5380 Dalby Tlf. 65 34 12 10 E-mail: info@englegaardskolen.dk Hjemmeside: www.englegaardskolen.dk

Læs mere

Bakkegården Informationsmøder

Bakkegården Informationsmøder Bakkegården Informationsmøder Program Hvad er Bakkegården? De unge Personale Organisation Mål og visioner Hvordan arbejder vi? Udvidelse med to afdelinger Nye kollegaer Muligheder for nye tiltag Et skridt

Læs mere

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Ungdomskollegiet Tårnly Egeskovvej 4 8800 Viborg www.taarnly.viborg.dk Tlf.nr.: 87 87 72 15 Mobil: 24941303 Mail: tarnly@viborg.dk

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger I skoleåret 2012-13 har vi på Viby Skole fem specialklasser. 3 klasser for elever med specifikke vanskeligheder

Læs mere

Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder. Målgruppe omfatter:

Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder. Målgruppe omfatter: YDELSESBESKRIVELSE Holmstrupgård Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder Holmstrupgårdvej 39, 8220 Brabrand Tel: 7847 8600 holmstrupgaard@ps.rm.dk www.holmstrupgaard.dk

Læs mere

Informationsfolder 1

Informationsfolder 1 Informationsfolder 1 Vi giver eleverne nye redskaber til livet Om Dannevirke Kostskole Dannevirke Kostskole åbnede dørene 1. august 1993. Vi har 25 års erfaring i at skabe trygge læringsmiljøer, hvor den

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den 1 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens

Læs mere

Amanda Kollegiet Ågerupvej 66 2750 Ballerup tlf.70272526

Amanda Kollegiet Ågerupvej 66 2750 Ballerup tlf.70272526 Juni 2011 Ungdomsproblemer.dk tilbyder et kollegielignende opholdssted efter servicelovens 142,6 tilbud. Der er plads til fire unge. Tilbuddet kan både benyttes af kommuner såvel som private. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Englegårdskolen. Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer.

Englegårdskolen. Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer. Englegårdskolen Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer. Hersnap Bygade 14 5380 Dalby Tlf. 65 34 12 10 E-mail: info@englegaardskolen.dk Hjemmeside: www.englegaardskolen.dk

Læs mere

Undervisningsoverenskomst. Nærværende overenskomst er indgået mellem Rebild Kommune og Institutionen i Rold Skov

Undervisningsoverenskomst. Nærværende overenskomst er indgået mellem Rebild Kommune og Institutionen i Rold Skov Undervisningsoverenskomst Nærværende overenskomst er indgået mellem Rebild Kommune og Institutionen i Rold Skov Indledning Overenskomsten er indgået i henhold til folkeskoleloven og specialundervisningsbekendtgørelsen.

Læs mere

Servicedeklaration for Stevnsfortet

Servicedeklaration for Stevnsfortet Servicedeklaration for Stevnsfortet 2016 Praktiske oplysninger Korsnæbsvej 63, 4673 Rødvig Stevns Tlf.: 56 50 73 70 Forstander Peter Jørgensen Hjemmeside: www.stevnsfort.dk E-mail: stevnsfortet@regionsjaelland.dk

Læs mere

- En helhedsorienteret STU

- En helhedsorienteret STU BESKÆFTIGELSE MENTORORDNING CAFÉ PRAKTIKKER SAMVÆR FRITIDSLIV VÆRKSTEDER UNDERVISNING - En helhedsorienteret STU ungelivet.dk 1 HVEM ER MÅLGRUPPE TIL UNGELIVET? Indenfor UngeLivets målgruppe kan ses følgende

Læs mere

Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder

Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder YDELSESBESKRIVELSE Holmstrupgård Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder Holmstrupgårdvej 39, 8220 Brabrand Tel: 7847 8600 holmstrupgaard@ps.rm.dk www.holmstrupgaard.dk

Læs mere

Storskoven. Vores værdigrundlag, hvor etik og moral kontinuerligt overvejes, er den unges eneste kvalitetssikring i en anbringelse

Storskoven. Vores værdigrundlag, hvor etik og moral kontinuerligt overvejes, er den unges eneste kvalitetssikring i en anbringelse Storskoven Vores værdigrundlag, hvor etik og moral kontinuerligt overvejes, er den unges eneste kvalitetssikring i en anbringelse Storskoven er et udviklingssted for unge i alderen 13 til 23 Storskoven

Læs mere

Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588

Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588 Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588 04-10-2018 1. Indledning

Læs mere

Sorø Kommune har etableret 4 særlige specialundervisningstilbud, kaldet Supercentre, som er oprettet efter Folkeskolelovens 20 stk. 2.

Sorø Kommune har etableret 4 særlige specialundervisningstilbud, kaldet Supercentre, som er oprettet efter Folkeskolelovens 20 stk. 2. Sorø Kommune Supercenter Smilehullet, Holbergskolen Holbergsvej 42 4293 Dianalund Tlf.:58264810 smilehullet@soroe.dk Sorø Kommune har etableret 4 særlige specialundervisningstilbud, kaldet Supercentre,

Læs mere

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune SK-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen

Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen 1 Parter og lovgivning Nærværende overenskomst er indgået mellem skole, Søstjerneskolen

Læs mere

d or livet Læring f StudieNor

d or livet Læring f StudieNor i d Stu d r o N e Læ r livet r o f ing Velkommen til StudieNord StudieNord er et uddannelses- og aktivitetstilbud for dig, som er i alderen 15-26 år. Ønsker du: At kvalificere dig til videre uddannelse

Læs mere

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte 107-botilbud på Munkegården, Avernakø Baggrund for 107-tilbud: Unge med særlige behov som følge af nedsat funktionsniveau eller særlige sociale problemer kan henvises til et midlertidigt botilbud gennem

Læs mere

KAN- OG SKAL-OPGAVER PÅ Skoleområdet (Albertslund Ungecenter)

KAN- OG SKAL-OPGAVER PÅ Skoleområdet (Albertslund Ungecenter) Analyse til Budget 2020 20. august 2019 KAN- OG SKAL-OPGAVER PÅ Skoleområdet (Albertslund Ungecenter) Baggrund I forbindelse med processen for budget 2019 har Kommunalbestyrelsen vedtaget en analyseplan

Læs mere

B. Tilsynsførende, navn og myndighed: C. Pædagogisk-psykologisk rådgivning:

B. Tilsynsførende, navn og myndighed: C. Pædagogisk-psykologisk rådgivning: Tilsyn med Tilsynet er gennemført med baggrund i nedenstående lovgivning og vejledning: Folkeskoleloven Bekendtgørelser om specialundervisning Overenskomsten med Odsherred Kommune Tilsynet med specialundervisning

Læs mere

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen.

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen. Evaluering af skolens samlede undervisning for Ringe Kost- og Realskole, Afdeling Kostskolen. Baggrund: I henhold til Lov om frie grundskoler 1 b. stk. 3, skal frie grundskoler regelmæssigt foretage en

Læs mere

Maglesøhus - Et døgntilbud til børn og unge med behandlingsbehov

Maglesøhus - Et døgntilbud til børn og unge med behandlingsbehov Tryghed, omsorg & beskyttelse Maglesøhus - Et døgntilbud til børn og unge med behandlingsbehov Maglesøhus er et privat bosted, behandlingssted samt botræningstilbud, til børn og unge i alderen 12-26 år.

Læs mere

vedr. Haderslev Realskole, Christiansfeldvej 20, 6100 Haderslev for skoleåret

vedr. Haderslev Realskole, Christiansfeldvej 20, 6100 Haderslev for skoleåret Børge Koch Teglgårdsvej 23 6100 Haderslev Tlf.: 72665250 E-mail: bfko@ucsyd.dk Haderslev, den 23. maj 2017 Tilsynserklæring vedr. Haderslev Realskole, Christiansfeldvej 20, 6100 Haderslev for skoleåret

Læs mere

ALENE KAN VI NOGET, SAMMEN KAN VI MERE AUTISMECENTER SKIVE

ALENE KAN VI NOGET, SAMMEN KAN VI MERE AUTISMECENTER SKIVE ALENE KAN VI NOGET, SAMMEN KAN VI MERE AUTISMECENTER SKIVE DAGTILBUD H C Ørsteds Vej 1 7800 Skive Tlf: 9915 7225 DØGNTILBUD Bilstrupvej 28 7800 Skive Tlf: 9915 7200 AutismeCenter Skive tilbyder aktivitets-

Læs mere

Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning. Ved Kristine Zacho Pedersen og Vicki Facius Danmarks Evalueringsinstitut, Odense 31.

Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning. Ved Kristine Zacho Pedersen og Vicki Facius Danmarks Evalueringsinstitut, Odense 31. Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning Ved Kristine Zacho Pedersen og Vicki Facius Danmarks Evalueringsinstitut, Odense 31. maj Jeg er selv meget stresset lige nu... Mine forældre er ret gamle,

Læs mere

Djurslandsskolen. En kommunal specialskole

Djurslandsskolen. En kommunal specialskole Djurslandsskolen En kommunal specialskole Indhold Denne folder beskriver Djurslandsskolens overordnede formål og organisation. Djurslandsskolen er en specialskole under Norddjurs kommune for børn med behov

Læs mere

FleXklassen - indhold

FleXklassen - indhold FleXklassen er en ny begyndelse på skolelivet for elever i 8. og 9. klasse. Vi har den nødvendige tid og mulighed for at bygge relationer ved en praktisk tilgang til undervisningen. FleXklassen FleXklassen

Læs mere

Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej

Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Bofællesskaberne Kærsangervej Kærsangervej 68, 68a og 36 8800 Viborg. Tlf. nr.: 87 87 73 14 Leder: Kim Ulrik Tranekjær

Læs mere

K-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

K-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune K-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

En helhedsplan på handicap- og socialpsykiatriområdet

En helhedsplan på handicap- og socialpsykiatriområdet En helhedsplan på handicap- og socialpsykiatriområdet Afdækningens resultater på socialpsykiatriområdet Nuværende boliger (kapacitet) Boligernes bygningsmæssige stand Målgrupper Medarbejdersammensætning

Læs mere

Visionen, missionen og mål for Den Sikrede Institution Kompasset

Visionen, missionen og mål for Den Sikrede Institution Kompasset Visionen, missionen og mål for Den Sikrede Institution Kompasset Den Sikrede Institution Kompasset Målgruppe: Børn og unge med behov for sikrede rammer Ydelser: Døgntilbud samt skole- og undervisningstilbud

Læs mere

Gårdskolen. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

Gårdskolen. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Gårdskolen - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af Gårdskolen. Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte Nørholm skole.

Læs mere

Kontaktklasserne. Arden Skole

Kontaktklasserne. Arden Skole Kontaktklasserne Arden Skole 1 Målgruppe Kontaktklasserne med tilhørende SFO er en del af Mariagerfjord Kommunes undervisningstilbud til elever med vanskeligheder indenfor Autismespektret og tilgrænsende

Læs mere

Strukturklasser og indskolingsklasser

Strukturklasser og indskolingsklasser Strukturklasser og indskolingsklasser - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Opholdsstedet Firkløveren Mølholtvej 68 9330 Dronninglund (Frederikshavn kommune) Att. Leder Charlotte Grønning

Læs mere

Tabelrapport til Evaluering af ungdomsskolens

Tabelrapport til Evaluering af ungdomsskolens Tabelrapport til Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning Tabelrapport til Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning 2010 Tabelrapport til Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning

Læs mere

UDDANNELSESPLAN for studerende ved Sygehusundervisningen

UDDANNELSESPLAN for studerende ved Sygehusundervisningen UDDANNELSESPLAN for studerende ved Sygehusundervisningen Skolen på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Skolen på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center er en del af Sygehusundervisningen som foregår på henholdsvis

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringe Kost- og Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringe Kost- og Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringe Kost- og Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 473014 Skolens navn: Ringe Kost- og Realskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Hovmosegaard - læring for livet

Hovmosegaard - læring for livet Om os Velkommen til Hovmosegaard - Vi er optaget af det, der virker i Allerød og i Farum er stiftet af og ejes af tidligere tømrermester Ole Hjort Jensen. Begge tilbud drives ud fra et socialøkonomisk

Læs mere

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Børne- og Kulturområdet Køgevej Roskilde Kommune

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Børne- og Kulturområdet Køgevej Roskilde Kommune Undervisningsoverenskomst mellem Roskilde Kommune Børne- og Kulturområdet Køgevej 80 4000 Roskilde Kommune og Roskilde Friskole Boserupvej 100 4000 Roskilde Undervisningsoverenskomsten er udarbejdet i

Læs mere

MIDDELFART UNGDOMSSKOLE TILBYDER... UNDERVISNING

MIDDELFART UNGDOMSSKOLE TILBYDER... UNDERVISNING MIDDELFART UNGDOMSSKOLE TILBYDER... UNDERVISNING Vores fire tilbud: Dagundervisning 10. klasse MUFU, Middelfart Ungdomsskoles Forberedende Uddannelses- og beskæftigelsesforløb Tilbud til sent ankomne tosprogede

Læs mere

Fortællingen om Aarhus

Fortællingen om Aarhus Program Velkommen v. Kurt Præsentation af HU v. Lone Grosen og Jens Erik Stryhn Hvad er HU s opgave? Hvem er HU til for? HU som netværksskaber/relationel koordinering HU og Min Vej et tværmagistralt samarbejde

Læs mere

Udarbejdet af Qeqqata Kommunia Området for Familie, Efteråret Netværksmødet - når forældre og professionelle samarbejder

Udarbejdet af Qeqqata Kommunia Området for Familie, Efteråret Netværksmødet - når forældre og professionelle samarbejder Udarbejdet af Qeqqata Kommunia Området for Familie, Efteråret 2011 Netværksmødet - når forældre og professionelle samarbejder Forord 3 Formål og værdier 4 Netværksmødet 5 Børn og unge med særlige behov

Læs mere

SkoleflexPLUS pr. forvaltning. Tilbageslusningsflex pr. forvaltning

SkoleflexPLUS pr. forvaltning. Tilbageslusningsflex pr. forvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Socialen Børne- og Ungdomsen NOTAT 6. marts 2019 RAMME FOR PILOTAFPRØVNING AF SKOLEFLEXPLUS Version 3, april 2019 Sagsnr. 2017-0012306 Dokumentnr. 2017-0012306-151 Nedenstående er en

Læs mere

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING Om Østre Gasværk Østre Gasværk er en selvstændig selvejende institution (Alment velgørende Fond), med

Læs mere

FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud

FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud Baseret på socialtilsynenes kvalitetsmodel til brug ved nygodkendelser af tilbud. Ansøger bedes beskrive hvordan de

Læs mere

Supercenter Sorø Borgerskole. Komplekse indlæringsvanskeligheder

Supercenter Sorø Borgerskole. Komplekse indlæringsvanskeligheder Supercenter Sorø Borgerskole Komplekse indlæringsvanskeligheder Sorø Kommune har etableret 4 særlige specialundervisningstilbud, kaldet Supercentre, som er oprettet efter Folkeskolelovens 20 stk. 2. Supercentrene

Læs mere

Anerkendelse fællesskab lyst til at lære SPECIALKLASSEN

Anerkendelse fællesskab lyst til at lære SPECIALKLASSEN Anerkendelse fællesskab lyst til at lære SPECIALKLASSEN Profil for specialklasserne på Specialklasserne på Haldum-Hinnerup er fortrinsvist et skoletilbud for børn og unge med generelle indlæringsvanskeligheder.

Læs mere

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011. Den interne skole på behandlingshjemmet Holmstrupgård

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011. Den interne skole på behandlingshjemmet Holmstrupgård BH Side 1 TILSYNSNOTAT Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011 Tilbudstype Navn på den interne skole Adresse Intern skole på behandlingshjem Den interne skole på behandlingshjemmet

Læs mere

Lindholm-klassen. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

Lindholm-klassen. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Lindholm-klassen - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af Lindholm-klassen. Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte

Læs mere

Forslag til ny organisering af specialklasserne for elever med generelle indlæringsvanskeligheder

Forslag til ny organisering af specialklasserne for elever med generelle indlæringsvanskeligheder Forslag til ny organisering af specialklasserne for elever med generelle indlæringsvanskeligheder herunder revideret forslag til målgruppebeskrivelser Formål og beskrivelse Udviklingen efter udlægningen

Læs mere

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune SK-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af kommunens SK-klasser. Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte

Læs mere

Indsatskatalog, Børne- og Ungecentret Norddjurs

Indsatskatalog, Børne- og Ungecentret Norddjurs Aflastning 0-18 år Målgruppe Børn og unge, som profiterer af en forebyggende og tidlig indsats for at undgå anbringelse på døgninstitution Børn og unge, der har behov for et kortvarigt ophold udenfor hjemmet

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Døgninstitutionen Tippen 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Døgninstitutionen Tippen 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Døgninstitutionen Tippen 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv

Læs mere

Lov om Social Service 85 /87

Lov om Social Service 85 /87 / Lov om Social Service 85 /87 Botilbud Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens formål og opbygning 4. Visitationspraksis og funktionsevnevurdering

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Tilbudstype og form Adresse Fonden Soloprojekt.dk Opholdsted henhold til

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn

Kvalitetsmodel for socialtilsyn Version iht. BEK nr. 1251 af 13/11/2017 Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal

Læs mere

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn.

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Bemærk: Dette forslag er udarbejdet på baggrund af den nye lovgivning pr. 1.1.2011, den såkaldte

Læs mere

THORSHØJGÅRD. Bo- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov

THORSHØJGÅRD. Bo- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov THORSHØJGÅRD Bo- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov INDHOLD THORSHØJGÅRD ER EN SELVEJENDE INSTITUTION UNDER LANDSFORENINGEN LIVSVÆRK Med udgangspunkt i et stærkt, fagligt og ligeværdigt fællesskab

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Dueslaget

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Dueslaget Tilsynsrapport For Opholdsstedet Dueslaget Uanmeldt tilsyn den 1. marts 2013 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie Winther og

Læs mere