Faaborg- Midtfyn. Valgprogram: Liberal Alliance vil:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Faaborg- Midtfyn. Valgprogram: Liberal Alliance vil:"

Transkript

1 Liberal Alliance er Danmarks eneste liberale parti vi vil sænke skatten for både borgere og virksomheder. Vi vil have færre forbud og regler og vi vil reformere arbejdsmarkedet, så Danmark bliver ved med at være et rigt og fremgangsrigt samfund. Vi arbejder for, at alle har frihed til at leve, som man selv vil, og for at vores samfund bliver præget af mere åbenhed og tolerance og mindre af lukkethed og fordomme. KV13 Faaborg- Midtfyn Valgprogram: Liberal Alliance vil: Lavere kommuneskat og afvikling af kommunale afgifter samt meget mere vækst. Kommuneskatten skal være så lav som muligt, mens den grundlæggende service over for borgerne skal være i orden. Overflødigt bureaukrati skal skæres væk, så der er plads til skattelettelser. Skattelettelser, og en fjernelse af urimelige afgifter, på alle niveauer, vil også kunne være med til at give vækst muligheder for erhvervslivet. Mere frit valg til borgerne. Vi skal lære af de bedste kommuner, når det gælder frit valg. Borgerne skal kunne vælge den løsning, der passer bedst når det for eksempel gælder børnepasning, skoler og ældrepleje. Mere privat, mindre papir. Mange flere kommunale ydelser skal udliciteres til private virksomheder. Det sparer den enkelte kommune for mange penge og giver bedre service til borgerne. Og så skal der ryddes ud i rådhusets papirbunker til gavn for både kommunale medarbejdere, virksomheder og borgere. Kommunen skal fokusere på vækst og udvikling ikke på administration og bureaukrati. Bedre og mere effektiv kommunal sektor. Liberal Alliance har tillid til, at de ansatte i daginstitutioner, skoler, plejehjem, og kommunekontorer er dygtige til at udføre deres arbejde. Derfor skal de ikke bruge deres arbejdstid på at udfylde skemaer og opfylde dokumentationskrav. Hvis vi fjerner alt det unødige papirarbejde, som fylder de kommunalt ansattes skriveborde, vil der blive langt mere tid til omsorg, undervisning og pleje. Vi vil simpelthen få mere service for pengene. At vise tillid til kommunalt ansatte er naturligvis ikke det samme som at lukke øjnene for fejl og dårlig service. Når der sker fejl, må man finde de ansvarlige og sørge for, at det ikke sker igen. Det kommunale selvstyre er grundlæggende et liberalt koncept. Og Liberal Alliance ønsker at styrke det både økonomisk og politisk.

2 Liberal Alliances lokale program profil: Liberal Alliance foretrækker en borgerlig liberal borgmester Vi har kandidaten. Skoler, børneinstitutioner, og plejecentre skal gives tilliden og ansvaret tilbage. (Allerede afprøvede projekter på området, rundt i landet, er meget positivt.) Vi skal blande os mindst muligt i folks liv og levned, alle skal have frihed og personligt ansvar tilbage. Liberal Alliance, Faaborg-Midtfyn, vil arbejde for: Demokrati med besluttende borgerinddragelse. Udfordrende personalepolitik, med færre regler og bureaukrati. Tværpolitisk samarbejde. Fuld erkendelse af det fælles ansvar og et næstekærligt udgangspunkt. Retssikkerhed med lige respekt for høj og lav, stor og lille. Central administration med decentral service til borgerne. Kulturel mangfoldighed på det folkelige som det elitære. Fokus på erhvervslivet fra kommunens side. Vigtigste spørgsmål til nuværende og kommende virksomheder: Hvad kan vi gøre for dig? Økonomisk balance og værdi for pengene. Bæredygtig miljøpolitik vore børn og børnebørn skal også kunne være her. Maksimal uddannelse / og brug af den bedst kendte viden. Følgende hovedtemaer omkring kommunestrukturen er vigtige for Liberal Alliance. Liberal Alliance ønsker indflydelse på: 1. - at kommunes interesser varetages på en økonomisk professionel måde, såvel politisk som administrativt. Den kommunale organisation skal inspireres til at tage ansvar for en effektiv brug af menneskelige og materielle ressourcer. - Man skal ikke kontrollere sig til til ansvar, frihed og udvikling. Alle udvalgs arbejder, bør have økonomiske rammer. Opgaver og ansvar vil altid ligge indenfor en økonomisk ramme, som fagudvalg og økonimiudvalg følger op på.

3 2. samlingen af administrationen i en rådhusfunktion. Nuværende rådhusfunktion er for lille. Den opdelte administration og strategien for samme skal gennemgå en økonomisk og praktisk vurdering, således at nye tiltag, evt. nyetablering af rådhus, gennemføres i enighed og med fornuft. En samling af administrationen vil sikre en effektiv ledelse. Vi skal undgå flere forsøgs ordninger. En eventuel genanvendelse af eksisterende bygningsmasse i kommunen, skal indgå i overvejelserne. Rådhuset bør ligge i et område hvor koncentrationen af borgere er størst. Konkret kan en anvendelse af Faaborg Sygehus, eller anden stor ledig bygningsmasse, som rådhus i nær kombination med en samlet sundhedsklinik vurderes. Umiddelbar virker Sygehus bygningerne af høj kvalitet og med tilstrækkelig plads til at samle kommunens administrative funktioner. En eventuel anvendelse som et midlertidigt asylcenter kan evt. give tid til at lave en langsigtet plan for anvendelsen. Det er vigtigt at man får bearbejdet tankerne, og vurderet, et sådan projekt objektivt. 3. ligeværdig vækststrategi for kommunen. Faaborg og Midtfyn skal have ligeværdig vækststrategi i kommunen. Kommunen skal udvikles med øje for alle de styrker, der ligger i de forskellige dele af kommunen. Faaborg-Midtfyn skal ikke have nogen udkant at borgerne sikres og høres, før endelige vedtagelser af den nye planer. Via net afstemninger og opsøgende arbejde vil vi bede borgerne og lokalrådene tilkendegive deres holdninger til spørgsmålene. Det er vigtigt at lokalområderne, forankres i fællesskaber og råd, der kan være til gavn for kommunestyret, mht. høringer og samarbejder. En forankring i et politisk udvalg er ønskeligt. 5. -at retssikkerheden overholdes i Faaborg-Midtfyn kommune Vi vil deltage i alle former for samarbejde, der kan øge borgernes retssikkerhed på tværs af interesser. Små aktører tæller lige så meget i kommunens branding og samlede renommé.

4 Liberal Alliances politiske profil: Økonomi og administration. Effektiv styring med den bedste kendte viden. Vi vil støtte ethvert initiativ der gør at vi får kommunen drevet så effektivt som muligt. Vi vil have en smidig og effektiv organisation. Vi vil ikke forandring for forandringernes skyld. Men vi vil ændre, hvis der er noget bedre at sætte i stedet. Kompetencerne i forvaltningerne skal bruges effektivt og skal tilføres udviklingsmuligheder. Efteruddannelser skal sikre, at vort personale levere kvalitet i arbejdet. Vi ønsker en fleksibel åben og effektiv forvaltning med tillid til, at vore dygtige medarbejdere kan deres kram. Vi vil fortsætte en udbudspolitik, så vi kan få afprøvet pris og kvalitet, hos alle, der leverer ydelser for kommunen. Udbud, bedst og billigst, men med kvalitet. Vi skal have værdi for pengene. Evt. udvidelse af BUM-modellen (Den der Udfører en opgave for kommunen må ikke være den samme som Bestiller og Modtager). Erhvervs- havne- turisme- bosætning- og kulturpolitik. Erhverv: Planudvalget skal sikres en aktiv rolle til at udnytte rammerne, så der gives størst mulig frihed for den enkelte, og så erhvervslivets ønsker og udvikling anerkendes. Erhvervspolitik med vækst strategi og med massiv markedsføring. Aktiv erhvervspolitik, med opsøgende arbejde via erhvervskontor. Vi ønsker en IT-målsætning/plan for kommunen, der er tydelig for alle.. Vi vil støtte erhvervstiltag: byggemodning og erhvervsvenlig politik, også for landbruget. Trafik og havn: Der skal løbende arbejdes med infrastrukturen eks. en hurtigrute imellem Faaborg, Ringe og Nyborg (behovsanalyse). Ærø: Sikring af færgeforbindelsen til Søby. Havne politik. Sammensætning af arbejdsgrupper, med nødvendig kompetence, for udvikling af havneområdet. Turisme: En overordnet turismepolitik for Faaborg-Midtfyn kommune har en politisk høj prioritet. Turisterhvervet skal prioriteres helt op og turistkontoret tilføres fornødne midler hertil.

5 Bosætning: Bosætningsstrategi = også de unge familiers paradis. Ø-politik, med aktiv involvering fra øerne. Aktiv lokalrådspolitik, i ord og handling. Ide-konkurrence: Udnyttelse af ledige erhvervs lokaler og tomme kommunale bygninger. Kultur: Fritids- og kulturpolitik: med aktiv indsats fra politisk hold, når frivillige ildsjæle ønsker at gøre en lokal indsats. I de store bycentre bør der etableres ungdoms- og medborgerhuse. Alle tiltag omkring kulturen imødeses positivt. Social og sundhedspolitik: Der skal føres en politik der yder den enkelte tryghed og værdighed. Der skal altid være midler fra den fælles kasse til vore svage, handicappede eller ældre medborgere, det er fælleskassens oprindelige formål og vores fælles ansvar at vi behandler borgerne ordentligt. Det kan sige med et andet ord: Næstekærlighed. Vi skal skabe flere varme hænder til plejeområdet: Vi skal sætte vor kommune fri af de overflødige skemaer og blanketter, som både vore ansatte og borgerne møder hver dag. På den måde vil vi gøre systemet mere smidigt og det vil blive nemmere for borgerne. Mindre papirarbejde vil også spare os for mange penge, som vi i stedet kan bruge på skoler, daginstitutioner og plejehjem. Ledelseskompetencerne skal være i top så de matcher personalets kompetencer. Vi vil sikre gode forhold for de ældre medborgere i kommunen. Vi er imod besparelser der gør gamle mennesker utrygge og deprimerede og medarbejderne frustrerede. Vi har ikke glemt hvem der skabte dette samfund. Vi vil sikre, at mennesker der har et psykisk eller fysisk handicap, støttes helt efter deres egne behov og ikke sættes i bås som særlige eller besværlige. Her ligger en opgave der endnu ikke er løst tilstrækkeligt menneskeligt. Sagsbehandling der ikke er ligeværdig er uværdig. Etablering af Sundhedshus Faaborg-Midtfyn, omkring dele af det nuværende Faaborg Sygehus. Øvrige projekter, skal undersøges. Brugere af det sociale system, skal behandles trygt og værdigt. Vi skal fremme det ligeværdige valg imellem privat og offentlig hjemmehjælp. Vi skal anerkende og fremme det frivillige sociale arbejde, besøgsvenner etc. Tidlig indsats overfor svage familier eller børn og unge prioriteres højt.

6 Børn/unge- og uddannelsespolitik. Vi vil gå foran for at hæve uddannelsesniveauet. Uddannelse og viden er en forudsætning for at vi kan give mennesker mulighed for at bevæge sig globalt og til at åbne vore egne døre for fremmede. De overordnede undervisningsmål og -strategier for hele kommunen, bør genovervejes og beskrives. Skolestrukturen skal vurderes og revideres løbende. Skoler og daginstitutioner: Arbejdsmarkedet udvikler sig stadigt mod krav og med fleksible muligheder for placering af arbejdstid. Dette gør det meget påkrævet at tænke i pasning og børneaktiviteter efter behov. Hvis der kan etableres private løsninger på pasning uden for normale arbejdstider, skal disse anerkendes og støtte på lige fod med den normale pasning. Alle lokalområder skal sikres den bedst opnåelige lokale løsning, i samarbejde med brugerne. Mobning i skolerne skal tages alvorligt og elimineres. Indførelse af lektiehjælp for elever med behov. Pasningsindsatsen, for de 0-3 årige, dagplejen og vuggestuer, skal koordineres således at forældrene får en fornuftig valgfrihed. Kommunale dagplejere skal have tryghed i ansættelserne. Indførelse af Børnehuset, hvor børn kan passes når dagplejemødrene er syge eller holder ferie. Ved etablering af vuggestuer er det vigtigt at der ansættes professionelt uddannet personale, der kan iagttage og gribe tidligt ind, når der observeres omsorgssvigt o.l., der senere kan få katastrofale følger for individet og koste samfundet mange penge at skulle forsøge at rette op på. Vuggestue etablering er et politisk tilvalg, der er den dyreste, men ikke nødvendigvis den bedste ordning for de 0-3 årige børn. Børnehavestrukturen i kommunen skal vurderes, evt. med et mellemkommunalt samarbejde. Vi ønsker mere undervisning, i dansk og matematik, og sætter elevens trivsel i højsædet. Opbakning til det store frivillige arbejde, der gøres i idrætsforeninger og andre kulturelle foreninger. Opbakning til Ungdoms Råd, i alle lokalområder. Bevarelse af gymnasierne i Faaborg og Ringe, med en fælles ledelse. Miljø politik. Vi vil arbejde reelt for et bæredygtigt miljø med inddragelse af de berørte interessenter indenfor landbrug, turisme, jagt og anden fritidsaktiviteter. Målet skal være en udvikling og bevarelse af en alsidig natur i et afvekslende landskab med aktive anvendelser. Teknik- og Plan politik. (Faaborg) Udbudsrunder iværksættes mere intensivt. Udstykningspolitik på såvel erhvervs- som boligområdet. Mere politik og mindre, embedsmands beslutning, er ønskelig. Smidig og ikke for restriktiv, sagsbehandling skal anvises, embedsværket. Attraktive bolig- og erhvervsgrunde skal planlægges og etableres så der er vare på hylderne. Naturplanlægning, via Naturplaner.

7 Bevarelse, renovering og vedligeholdelse af eksisterende bygningsmasse. Teknik- og planpolitik. (Ringe). Udbudsrunder iværksættes mere intensivt. Udstykningspolitik på såvel erhvervs- som boligområdet. Teknik- og planpolitik. (Midtfyn) Udviklings- og udstyknings planer for alle lokalområder, bør iværksættes snarest. På boligområdet. På erhvervsområdet. Specifikt i landområderne. Naturplanlægning, via Naturplaner. Faaborg Midtfyn Kommune Søren B Snedker

Profil. Det kommunale selvstyre er grundlæggende et liberalt koncept. Og Liberal Alliance ønsker at styrke det både økonomisk og politisk.

Profil. Det kommunale selvstyre er grundlæggende et liberalt koncept. Og Liberal Alliance ønsker at styrke det både økonomisk og politisk. Liberal Alliance er Danmarks eneste liberale parti vi vil sænke skatten for både borgere og virksomheder. Vi vil have færre forbud og regler og vi vil reformere arbejdsmarkedet, så Danmark bliver ved med

Læs mere

SOCIALDEMOKRATIET FREDERIKSHAVN KOMMUNE

SOCIALDEMOKRATIET FREDERIKSHAVN KOMMUNE NÅR DU SIGER VALGPROGRAM 2018-2021 SOCIALDEMOKRATIET FREDERIKSHAVN KOMMUNE VALGPROGRAM FOR BYRÅDSPERIODEN 2018-2021 Socialdemokratiet i går til valg med løftet om at fortsætte det brede samarbejde. Vi

Læs mere

TID TIL FORNYELSE. Venstre i Gentofte Parkovsvej 36 2820 Gentofte www.gentoftevenstre.dk T 70 22 99 22 F 70 22 22 99

TID TIL FORNYELSE. Venstre i Gentofte Parkovsvej 36 2820 Gentofte www.gentoftevenstre.dk T 70 22 99 22 F 70 22 22 99 TID TIL FORNYELSE Venstre i s valgprogram 2013 Venstre i Parkovsvej 36 2820 www.gentoftevenstre.dk T 70 22 99 22 F 70 22 22 99 Tid til fornyelse Venstre søger et bredt borgerligt samarbejde Venstre er

Læs mere

VENSTRE NORDFYN. Venstres valgprogram KV13

VENSTRE NORDFYN. Venstres valgprogram KV13 VENSTRE NORDFYN Venstres valgprogram KV13 FAMILIELIVET Venstre arbejder for mere målrettede indsatser i børn- og ungeinstitutionerne i Nordfyns Kommune. Samarbejdet mellem børn, forældre og institutioner

Læs mere

K o m m u n a l v a l g e t 2 0 0 9

K o m m u n a l v a l g e t 2 0 0 9 E r f a r i n g o g F o r n y e l s e 1. Jan Ferdinandsen Udvalgsformand Skibsmægler Politikerne skal styre beslutningsprocessen i kommunen. Min målsætning er at få opgraderet organisationen, for derigennem

Læs mere

FRIRUM SYDDJURS FRIRUM SYDDJURS

FRIRUM SYDDJURS FRIRUM SYDDJURS FRIRUM SYDDJURS FRIRUM SYDDJURS 2017 1 NOGET FOR BØRN OG UNGE NOGET FOR DE ERHVERVSAKTIVE NOGET FOR ÆLDRE MEDBORGERE NOGET FOR NATUR/KLIMA NOGET FOR ØKONOMI Den 21. november 2017 er der kommunalvalg i

Læs mere

Børnene først - Radikale principper for fremtidens folkeskole

Børnene først - Radikale principper for fremtidens folkeskole Børnene først - Radikale principper for fremtidens folkeskole I Radikale Venstre vil vi have en skole, hvor vores børn trives og udvikler sig. En skole der klæder vores børn på menneskeligt, socialt og

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Kend din byrådskandidat! Birgit Christensen (J)

Kend din byrådskandidat! Birgit Christensen (J) Kend din byrådskandidat! Birgit Christensen (J) Navn: Parti: Alder: Erhverv: Birgit Christensen Oplandslisten, liste J 63 år Uddannet socialrådgiver, er nu på efterløn Hvad har fået dig til at gå ind i

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik:

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik: Økonomisk politik: SKATTETRYK Venstre ønsker i denne valgperiode, at fastholde det nuværende kommunale skattetryk. Der er stadig en del opgaver, inden for kernevelfærden, der skal løses, og Venstre ønsker

Læs mere

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Frederikshavn Kommune skal være kendt som et sted, hvor nye ideer tages imod med åbne arme. Hvor kommunen er medspiller for borgere, erhvervsliv og civilsamfund.

Læs mere

KV17 12 Dogmer Bedre Næstved

KV17 12 Dogmer Bedre Næstved KV17 12 Dogmer Bedre Næstved Radikale Venstre, Næstved Kommune Det handler om mennesker, 10.10.2017 KV17 12 Dogmer Bedre Næstved Vi i Radikale Venstre i Næstved Kommune mener, at der er brug for nye tilgange

Læs mere

Nye ideer og bedre løsninger for Helsingør Kommune

Nye ideer og bedre løsninger for Helsingør Kommune Nye ideer og bedre løsninger for Helsingør Kommune Nye ideer og bedre løsninger Du skal snart til at sætte dit kryds og dermed bestemme, hvem der skal i byrådet. Jeg stolt af at stå i spidsen for en stærk

Læs mere

Frie Børnehaver og Fritidshjem. En selvejende skole. En tredje vej.. marts 2011

Frie Børnehaver og Fritidshjem. En selvejende skole. En tredje vej.. marts 2011 1 Frie Børnehaver og Fritidshjem En selvejende skole En tredje vej.. marts 2011 2 Baggrund Folkeskolen er kommet under pres, fordi flere ressourcestærke familier fravælger den og foretrækker de privatdrevne

Læs mere

Ældrepolitik. Mision, visioner, værdier, grundholdningen og mål på Ældreområdet

Ældrepolitik. Mision, visioner, værdier, grundholdningen og mål på Ældreområdet Ældrepolitik Mision, visioner, værdier, grundholdningen og mål på Ældreområdet Ældre & Omsorg Ældreområdet er under forandring, og kravene til ældreservice udvikler sig hastigt i disse år. Flere ældre

Læs mere

Venstres 5 politikområder til kommunal- og regionsvalget tirsdag den 19. november 2013

Venstres 5 politikområder til kommunal- og regionsvalget tirsdag den 19. november 2013 Venstres 5 politikområder til kommunal- og regionsvalget tirsdag den 19. november 2013 (politikområderne ej anført i prioritetsorden) Politikområde børn og unge : Side 2 Politikområde kultur og fritid

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

i Nyborg - Valgprogram 2009

i Nyborg - Valgprogram 2009 i Nyborg - Valgprogram 2009 Kultur og fritid Natur og miljø Økonomi Socialpolitik Trafik Nyborg - Kommunen i fremdrift Sundhed Ældre Erhverv Landdistrikter Energi Uddannelse Familie Værdier Visioner -

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale S 1 Velfærdspolitik Børne- og Ungepolitik Medborgerpolitik Miljøpolitik Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik

Læs mere

Vi bygger fremtidens Skive Kommune

Vi bygger fremtidens Skive Kommune Vi bygger fremtidens Skive Kommune Socialdemokraterne vil, at der sættes gang i Skive Kommune igen. Vores vision er et helt Skive hvor der er plads til alle og brug for alle. Vi er 48.000 borgere med en

Læs mere

Det Konservative Folkeparti i Silkeborg

Det Konservative Folkeparti i Silkeborg Det Konservative Folkeparti i Silkeborg Vi holder, hvad vi lover Regions- og kommunalvalg 2017 Indholdsfortegnelse 1. Erhvervslivet... 3 Arbejdspladser... 3 Vi skal styrke iværksætteri... 3 2. Kultur &

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale 1 Børne- og Ungepolitik for Ishøj Kommune Velfærdspolitik Borgmesteren har ordet I Ishøj Kommune har vi

Læs mere

KV17 mærkesagsmøde i Vordingborg. 15. Oktober

KV17 mærkesagsmøde i Vordingborg. 15. Oktober KV17 mærkesagsmøde i Vordingborg 15. Oktober 2016 12-15 sundhedspolitik Patienter skal have mulighed for at få ordineret alternativ behandling som i tyskland (landspolitik?) Der skal gøres en indsats for

Læs mere

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV SKAL VÆRE ET GODT STED AT BO OG ARBEJDE Ting der står øverst på vores program er f.eks.: Opgør med den hovedløse udlicitering. Vi skal tage arbejdet

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED

STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED Foto: Christian Rasmussen ENHEDSLISTEN I STRUER STÅR FOR BÆREDYGTIGHED Bæredygtighed handler ikke kun om forholdet mellem mennesker og natur, men også om forholdet mellem

Læs mere

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE PERSONALEPOLITIK 2017-2020 ESBJERG KOMMUNE 2 PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE 3 FORORD VISION FOR ESBJERG KOMMUNE DANMARKS BEDSTE ARBEJDSPLADS Personalepolitikken for Esbjerg Kommune indeholder de grundlæggende

Læs mere

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016 Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Udkast april 2016 1 1. Forord og vision for politikken Velkommen til Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Som navnet siger, er

Læs mere

Det bedste til de mindste. Liberal Alliances udspil om udvidet valgfrihed på daginstitutionsområdet

Det bedste til de mindste. Liberal Alliances udspil om udvidet valgfrihed på daginstitutionsområdet Det bedste til de mindste Liberal Alliances udspil om udvidet valgfrihed på daginstitutionsområdet 01 Lad forældrene vælge det bedste til deres børn Liberal Alliance vil indføre et fritvalgsbevis og fuld

Læs mere

Handicappolitik. Januar Norddjurs Kommune Torvet Grenaa Tlf:

Handicappolitik. Januar Norddjurs Kommune Torvet Grenaa Tlf: Handicappolitik Januar 2009 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Handicappolitik Overordnet politik Norddjurs Kommunes overordnede politik er at sikre ligeværd og lige

Læs mere

FÆLLES OM ALBERTSLUND

FÆLLES OM ALBERTSLUND FÆLLES OM ALBERTSLUND En politik for fællesskab, medborgerskab og ligeværdig deltagelse 2. UDKAST 1 FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

ET NYT VI. En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST

ET NYT VI. En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST ET NYT VI En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

Hvad indeholder personalepolitikken? Personalepolitikken er en ramme, som udgøres af et enkelt fundament og en række delpolitikker.

Hvad indeholder personalepolitikken? Personalepolitikken er en ramme, som udgøres af et enkelt fundament og en række delpolitikker. Forord Hvad skal vi bruge en personalepolitik til? Personalepolitikken i Frederikshavn Kommune er et fælles ansvar, som vi skal forpligte hinanden på. På samme måde som vi forpligter hinanden på, at vi

Læs mere

Scenariet HELHED. Fokusområde: Kvalitetssikring og sammenhæng i dagtilbud for de 0-6 årige i kommunen.

Scenariet HELHED. Fokusområde: Kvalitetssikring og sammenhæng i dagtilbud for de 0-6 årige i kommunen. Scenariet HELHED Kvalitetssikring og sammenhæng i dagtilbud for de 0-6 årige i kommunen. Der skal være sammenhæng i indsatser og tilbud, så børn og unge oplever en koordineret og tværfaglig indsats med

Læs mere

ÆLDRE- OG VÆRDIGHEDSPOLITIK

ÆLDRE- OG VÆRDIGHEDSPOLITIK ÆLDRE- OG VÆRDIGHEDSPOLITIK 2019-2022 Titel: Frederiksberg Kommunes Ældre- og Værdighedspolitik 2019-2022 Udgivet af: Frederiksberg Kommune Smallegade 1 2000 Frederiksberg December 2018 Foto: Grafisk design:

Læs mere

Sammenhængende Børnepolitik

Sammenhængende Børnepolitik Sammenhængende Børnepolitik Brønderslev Kommune 1. udgave 1.12.200 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 1.1. 1.2. 1.. 1.4. Baggrund Udarbejdelse og godkendelse Afgrænsning og sammenhæng til andre politikker

Læs mere

Integrationspolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab

Integrationspolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Udkast 18. marts 2015 Dok.nr.: 2014/0026876-47 Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Ledelsessekretariatet Integrationspolitik 2015-2018 Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Forord 2

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

FREMTIDENS ODDER. Valgprogram 2013 VENSTRE I ODDER

FREMTIDENS ODDER. Valgprogram 2013 VENSTRE I ODDER FREMTIDENS ODDER BOSÆTNING VENSTRE vil gøre Odder til Østjyllands mest attraktive bosætningskommune. VENSTRE har fokus på at øge bosætningen i kommunen samt skabe job og vækst. Flere børnefamilier og folk

Læs mere

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Fredensborg Kommunes Erhvervs- og Turismepolitik 2019-2023 Godkendt af Byrådet den xx Forord Vi er stolte over, at du nu sidder med Byrådets Erhvervs- og Turismepolitik

Læs mere

Vision Visionen er formuleret med udgangspunkt i, at borgere i Herning Kommune skal sikres ligestilling og ligebehandling.

Vision Visionen er formuleret med udgangspunkt i, at borgere i Herning Kommune skal sikres ligestilling og ligebehandling. Handicappolitik for Herning Kommune December 2007 Indledning Med opgave- og strukturreformens ikrafttræden 1. januar 2007 overtog Herning Kommune en lang række nye opgaver på handicapområdet fra Ringkjøbing

Læs mere

VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE

VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE VENSTRE ISHØJ KOMMUNAL- OG REGIONSVALGET 2013 Ishøj kommune skal være en kommune, som vi kan være bekendt og stolte af. Venstre vil gå forrest for at gøre

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune Borgerinddragelse og samskabelse - nye tendenser. Anne Tortzen

Vesthimmerlands Kommune Borgerinddragelse og samskabelse - nye tendenser. Anne Tortzen Vesthimmerlands Kommune Borgerinddragelse og samskabelse - nye tendenser Anne Tortzen Hvem er jeg? Forsker erhvervs Ph.d. Samskabelse i kommunale rammer Rådgiver om borgerinddragelse og samskabelse - Leder

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted...

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted... POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE Vi sætter os i borgerens sted... Målsætninger for administration og service i Randers Kommune Helhed og Sammenhæng Mødet med borgeren

Læs mere

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E VEDTAGET Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 4 Fælles om velfærd.................... 6 Faglig handlekraft....................

Læs mere

Formål med undersøgelsen

Formål med undersøgelsen Formål med undersøgelsen I august-september 2015 gennemførte Center for Byudvikling (Økonomiforvaltningen) i samarbejde med Københavns Borgerpanel en spørgeskemaundersøgelse blandt københavnerne om deres

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner.

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner. Projekt: HR-strategi Projektet er en toledet størrelse: Første del handler om at udvikle en strategi for HR (Human Ressources) en HR-strategi - for Frederikshavn Kommune, herunder definere, hvad vi i Frederikshavn

Læs mere

Den legende kommune. Udviklingsstrategi for Billund Kommune

Den legende kommune. Udviklingsstrategi for Billund Kommune ... 2 Den legende kommune Udviklingsstrategi for Billund Kommune I Billund gør vi os umage for at få det lokale til at spille sammen med det regionale, det nationale, og det globale. Vi vil inddrage relevante

Læs mere

Politisk struktur og ansvarsfordeling

Politisk struktur og ansvarsfordeling November 2014 Politisk struktur og ansvarsfordeling Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 79755000 Indhold Når forandringen blev sat i gang... 3 Det politiske fokus... 3 De politiske udvalg... 4 De stående

Læs mere

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget 2014-17 Dette oplæg giver information og inspiration til det borgermøde, som Furesø Kommune har inviteret til den 12. juni 2013. På borgermødet præsenteres

Læs mere

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Service og kvalitet Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Indledning Service og kvalitet er nøgleordene i Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune.

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Ældrepolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente, hvoraf en

Læs mere

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED 2017 VENSTRE I FREDERICIA Vision Fremtidens Fredericia skal være centrum for udvikling og vækst. Med stolthed skal vi i Fredericia gå endnu

Læs mere

Oversigt over ny og nuværende udvalgssammensætning mv. version 2 Sag: 00.00.00-A00-26-09 Fællessekretariatet 29-11-2013

Oversigt over ny og nuværende udvalgssammensætning mv. version 2 Sag: 00.00.00-A00-26-09 Fællessekretariatet 29-11-2013 Oversigt over ny og nuværende udvalgssammensætning mv. version 2 Sag: 00.00.00-A00-26-09 Fællessekretariatet 29-11-2013 I nedenstående skema er det illustreret hvilke opgaveområder, der er flyttet fra

Læs mere

Ungdomspolitik. Baggrund. En levende politik

Ungdomspolitik. Baggrund. En levende politik Ungdomspolitik Baggrund Ungdomspolitikken er en del af Den Sammenhængende Børnepolitik i Skanderborg Kommune og skal derfor ses i sammenhæng med Den bedste start på livet og Fremtidens Skole. I udarbejdelsen

Læs mere

Ungepolitik Ballerup Kommune

Ungepolitik Ballerup Kommune www.ballerup.dk Ungepolitik Ballerup Kommune Vi satser på mennesker Ny ungepolitik Den 26. januar 2009 vedtog Kommunalbestyrelsen den nye Ungepolitik Forud var gået en god, lang og grundig proces, hvor

Læs mere

Kommunalvalg Valgprogram for Det Konservative Folkeparti i Vordingborg Kommune

Kommunalvalg Valgprogram for Det Konservative Folkeparti i Vordingborg Kommune Kommunalvalg 2017 Valgprogram for Det Konservative Folkeparti i Vordingborg Kommune Stem Konservativt den 21. november 2017 Vi vil løfte ansvaret. Vi vil sikre Borgerlige stemmer der samarbejder. Forord

Læs mere

En fri folkeskole. Liberal Alliances forslag til en ny skolepolitik. Fremtidens frie folkeskole. Mere frihed styrker fagligheden.

En fri folkeskole. Liberal Alliances forslag til en ny skolepolitik. Fremtidens frie folkeskole. Mere frihed styrker fagligheden. En fri folkeskole Liberal Alliances forslag til en ny skolepolitik Fremtidens frie folkeskole Skolernes formål Liberal Alliance ønsker en folkeskole, hvor børnene er fagligt dygtige, tænker kreativt og

Læs mere

Mærkesager for Liberal Alliance Vordingborg

Mærkesager for Liberal Alliance Vordingborg Indledning Liberal Alliance ønsker at udbrede partiets fire mærkesager Lavere skat Gang i væksten Mindre bureaukrati Færre forbud mest muligt i vores nærområde Vordingborg Kommune. Det er også lokalt vi

Læs mere

TILLID, POLITIK OG LEDELSE

TILLID, POLITIK OG LEDELSE TILLID, POLITIK OG LEDELSE Peter Bjerre Mortensen, professor, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet Mail: peter@ps.au.dk Ledelseskommissionen: Hvorfor skal politikerne det? Tillid er normalt noget,

Læs mere

Hverdagens fællesskab

Hverdagens fællesskab Socialdemokratiet i Høje Taastrup Hverdagens fællesskab 2018 2021 Indholdsfortegnelse 1. Hverdagens fællesskab... 2 2. Børn, skolen og institutioner... 3 3. Ældre... 4 4. Sundhed for alle... 5 5. Social...

Læs mere

Sæt rammen! - om at skabe gode vilkår for samarbejdet

Sæt rammen! - om at skabe gode vilkår for samarbejdet Sæt rammen! - om at skabe gode vilkår for samarbejdet Johs. Bertelsen Frivilligt Forum - når samarbejde giver mening Frivilligt Forum, landsforeningen for de frivillige sociale organisationer Frivilligrådet

Læs mere

Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune

Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune 2 Forord I Vesthimmerlands Kommune betragter vi det som et fælles ansvar og en fælles opgave at skabe et inkluderende samfund med gode rammer for aktive

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019

PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019 PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019 HVORDAN BLIVER EN HELHEDSPLAN TIL? Helt overordnet er det Landsbyggefonden, der bestemmer, hvad en boligsocial helhedsplan skal indeholde.

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ÆLDREPOLITIK Ældrepolitik for Norddjurs Kommune 2017-2021 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Menneskesyn og kerneværdier 4 Det gode ældreliv er at kunne selv 6 Det gode ældreliv er at bestemme selv 8 Det gode

Læs mere

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE 2 FORORD Personalepolitikken for Esbjerg Kommune indeholder de grundlæggende holdninger og visioner på personaleområdet. Personalepolitikken er således det fælles grundlag

Læs mere

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Vedtaget af Byrådet den 5. september 2018 Indhold Forord...4 Vision...5 Om ældre/målgruppe for politikken... 6 Temaer...10 Fællesskab...12

Læs mere

Strategi og FN s 17 verdensmål

Strategi og FN s 17 verdensmål Strategi og FN s 17 verdensmål - Hvad har FN s verdensmål at gøre med dansk planlægning? Byggelovsdag 2018 Britt Vorgod Pedersen, Bychef Gladsaxe Kommune FN - 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling FN

Læs mere

Høringssvar til Erhvervs- og turismepolitikken for Rebild Kommune

Høringssvar til Erhvervs- og turismepolitikken for Rebild Kommune Notat Høringssvar til Erhvervs- og turismepolitikken for Rebild Kommune Der er indkommet 7 høringssvar fra følgende afsendere:. Rebild Erhvervsudviklingsråd. Louise Grønhøj 3. Jan Werner Jensen. Henrik

Læs mere

Principprogram Kommunalvalget 2013. Ikast - Brande. Politik handler om mennesker Alle mennesker

Principprogram Kommunalvalget 2013. Ikast - Brande. Politik handler om mennesker Alle mennesker Principprogram Kommunalvalget 2013 Ikast - Brande Politik handler om mennesker Alle mennesker Ikast - Brande Politik handler om mennesker De socialdemokratiske kandidater er hver for sig forskellige, men

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 2 Fælles om velfærd.................... 3 Faglig handlekraft....................

Læs mere

Borgerinddragelsen øges

Borgerinddragelsen øges Borgerinddragelsen øges men hvorfor skal en kommune inddrage civilsamfundet? Danske Ældreråd THOMAS P. BOJE INSTITUT FOR SAMFUNDSVIDENSKAB OG ERHVERV ROSKILDE UNIVERSITET DEN 8. MAJ 2018 Indhold Hvorfor

Læs mere

Hvem samarbejder og hvorfor? Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund

Hvem samarbejder og hvorfor? Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Hvem samarbejder og hvorfor? Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Hvilke undersøgelser? Tre spørgeskemaundersøgelser 1. Kommunale forvaltningers samarbejde med civile aktører

Læs mere

Valgprogram 2013-2017

Valgprogram 2013-2017 Valgprogram 2013-2017 Sammen om forandring Vi mærker det allerede nu, men også efter krisen vil meget forandre sig. Forudsætningerne for kommunens virke vil blive anderledes. Måden, kommunen skal arbejde

Læs mere

sl Der er behov for at udvikle velfærds- og serviceydelsernes kvalitet

sl Der er behov for at udvikle velfærds- og serviceydelsernes kvalitet Statsministeriet Statsminister Hr. Anders Fogh Rasmussen Prins Jørgens Gård 11 1218 København K Regeringens kvalitetsreform Kære Anders Fogh Rasmussen. Vedlagt fremsendes FOA Fag og Arbejdes oplæg/bemærkninger

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

1. Bosætning. 2 stevns kommune

1. Bosætning. 2 stevns kommune Vision Stevns Kommune vil være kendt som et stærkt lokalsamfund i Øresundsregionen - i storslået natur, en alsidig kultur og med god plads til både at bo og leve i. 1 stevns kommune 1. Bosætning Stevns

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune. Forord

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune. Forord Værdighedspolitik Halsnæs Kommune Forord I Halsnæs Kommune skal det være muligt at leve et værdigt liv, hele livet, også når man bliver ældre og måske får brug for hjælp. Med denne værdighedspolitik sætter

Læs mere

Værdighedspolitik for Furesø Kommunes Ældrepleje

Værdighedspolitik for Furesø Kommunes Ældrepleje april 2016 Værdighedspolitik for Furesø Kommunes Ældrepleje 1. Forord Værdighedspolitikken skal sikre bevarelse af værdighed i ældreplejen, og er den politisk besluttede ramme om alle indsatser og indgår

Læs mere

Høringsmateriale. Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014

Høringsmateriale. Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014 Høringsmateriale Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014 FORORD Fællesskabets børn morgendagens samfund Jeg er meget stolt af, at kunne præsentere Struer Kommunes sammenhængende børne- og ungepolitik,

Læs mere

Udkast til Ungdomspolitik

Udkast til Ungdomspolitik Udkast til Ungdomspolitik Baggrund Ungdomspolitikken er en del af Den Sammenhængende Børnepolitik i Skanderborg Kommune og skal derfor ses i sammenhæng med Den bedste start på livet og Fremtidens Skole.

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

Seniorpolitik 2017 og frem

Seniorpolitik 2017 og frem Forord Der er rigtig mange stærke seniorer, der holder sig raske hele livet. I fremtiden vil der på trods af teknologiske fremskridt og en generelt sundere livsstil være ældre borgere, som har brug for

Læs mere

PERSONALE- POLITIK. MARGINS 18.75 mm GRID 12 GUTTER 7.5 mm. GAP BETWEEN LINES AND OBJECTS 3.75 mm. POSITIVE LINES: THICK 2 pt LIGHT 0.

PERSONALE- POLITIK. MARGINS 18.75 mm GRID 12 GUTTER 7.5 mm. GAP BETWEEN LINES AND OBJECTS 3.75 mm. POSITIVE LINES: THICK 2 pt LIGHT 0. MARGINS 18.75 mm GRID 12 GUTTER 7.5 mm GAP BETWEEN LINES AND OBJECTS 3.75 mm NEGATIVE LINES: THICK 2 pt LIGHT 0.25 pt POSITIVE LINES: THICK 2 pt LIGHT 0.12 pt PERSONALE- POLITIK Om denne pjece Denne pjece

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Kalundborg kommune marts Handicappolitik

Kalundborg kommune marts Handicappolitik Kalundborg kommune marts 2009 Handicappolitik Grundlag og strategi: Kalundborg kommunes Handicappolitik opstiller en række prioriterede mål for udvalgte politikområder, hvilke tager udgangspunkt i FN s

Læs mere

Politik for tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab

Politik for tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Udkast 7. januar 2015 Dok.nr.: 2014/0026876 Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Ledelsessekretariatet Politik for tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Borger, netværk og civilsamfund

Læs mere

Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september 2013

Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september 2013 Enhedslisten Odense Byrådsgruppen Per Berga Rasmussen Egilsvej 54, 5210 Odense NV. Tlf. 20 97 32 55 E-mail: pbra@odense.dk Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september

Læs mere

Bland dig i byen. Kom med, borger. Mangfoldighed. er Ishøjs styrke. Ishøjs medborgerpolitik. Inkluder din nabo. Ishøj Kommune

Bland dig i byen. Kom med, borger. Mangfoldighed. er Ishøjs styrke. Ishøjs medborgerpolitik. Inkluder din nabo. Ishøj Kommune Bland dig i byen Kom med, borger Mangfoldighed er Ishøjs styrke Ishøjs medborgerpolitik Inkluder din nabo Ishøj Kommune 1 Forord et medborgerskab i Ishøj Medborgerpolitik Forord et medborgerskab i Ishøj...3

Læs mere

Høringssvar vedr. Tidlig indsats- og inklusionspakke fra Københavns Lærerforening

Høringssvar vedr. Tidlig indsats- og inklusionspakke fra Københavns Lærerforening www.blivhoert.kk.dk 23. september 2011 Høringssvar vedr. Tidlig indsats- og inklusionspakke fra Københavns Lærerforening GODE TAKTER OG MISLYDE Specialreform 2.0 er på mange måder et fremskridt. Først

Læs mere

Samarbejde med kommunen - samskabelse. Dannie Larsen Frivilligcentre og Selvhælp Danmark (FriSe)

Samarbejde med kommunen - samskabelse. Dannie Larsen Frivilligcentre og Selvhælp Danmark (FriSe) Samarbejde med kommunen - samskabelse Dannie Larsen Frivilligcentre og Selvhælp Danmark (FriSe) 71 Frivilligcentre fordelt på 64 kommuner Et stærkt og mangfoldigt civilsamfund, hvor alle har mulighed for

Læs mere

Integration i Gladsaxe Kommune

Integration i Gladsaxe Kommune Integration i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune har en målsætning om at medvirke til, at alle borgere i kommunen kan leve et selvstændigt, aktivt, sundt og ansvarligt liv til glæde for den enkelte og til

Læs mere

Frihed, ansvar og stærke fællesskaber. Det Konservative Folkepartis politikprogram til kommunalvalg 2013 i Esbjerg Kommune

Frihed, ansvar og stærke fællesskaber. Det Konservative Folkepartis politikprogram til kommunalvalg 2013 i Esbjerg Kommune Frihed, ansvar og stærke fællesskaber Det Konservative Folkepartis politikprogram til kommunalvalg 2013 i Esbjerg Kommune Vi lever i en kompliceret verden. Lad os derfor hjælpe hinanden med at få lidt

Læs mere