HF-terretninger NISSE- SJOV. HAPS, HAPS kebabanmeldelser fra Nordvest. Smøger og respekt! Kemitalenter eksperimenterer med flammefarver...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HF-terretninger NISSE- SJOV. HAPS, HAPS kebabanmeldelser fra Nordvest. Smøger og respekt! Kemitalenter eksperimenterer med flammefarver..."

Transkript

1 HAPS, HAPS kebabanmeldelser fra Nordvest Rygning: En del af Efterslægtens identitet? Kemitalenter eksperimenterer med flammefarver... NISSE- SJOV NR. 74 DECEMBER 2014 HF-terretninger Smøger og respekt!

2 leder REJSELIV Her kommer vi! Kære læsere Vi håber, I har haft en god start på det nye skoleår med fester, lektier og masser af hygge! 1.E, Efterskoleklassen, har fået muligheden for at producere dette nummer af skolebladet HF-terretninger. Vi er en klasse bestående af gamle efterskoleelever fra forskellige efterskoler i landet. Vi er mellem 16 og 19 år, og det et super fedt, fordi vi alle har noget til fælles. Vi er meget forskellige, og vi har gået på forskellige skoler, så vi har lært at tage ansvar for os selv og hinanden, uanset hvem vi er. Vi ønsker, I vil tage godt imod vores udgave af HF-terretninger. Det, vi særligt har lagt vægt på, er at skrive fede og spændende artikler. I vil i det her blad komme igennem emner som kravlenisser, rygning, 2 naturfagstalenter, og hvad er den bedste kebab? Vi håber, I vil nyde bladet og ha en god jul. Kom i gang med julehyggen start med at læse vores blad! Hilsen fra Efterskoleklasen, 1.E Sasha og Asta Forsidefotoet af 1.E er taget af Soluna fra klassen Hvor drog klasserne til? Skoleårets studieture I uge 41 drog hele seks klasser fra Efterslægten afsted på studieture. Her er listen over de forskellige klassers eksotiske rejsemål: Hvilket flag hører til de forskellige steder? Derudover tager World Aid-klassen (2.A) til Guatemala omkring uge 7. Krop og sundhedsklassen (2.d) Istanbul Sportsklassen (2.C) La Santa Sport, Lanzarote Standardklasse (2.F) Dublin Efterskoleklassen (2.E) Dublin Voksenklassen (2.H) Krakow Standardklasse (2.B) Istanbul DER GÅR RYGTER OM, AT HF-Centret Efterslægten engang var et sindssygehospital, og at de folk, der var på hospitalet, rent faktisk spøger om natten her på Efterslægten Ret uhyggeligt! 3

3 Naturvidenskabeligt talenthold, 2014 Hvad har flammefarver, kanelaldehyd, hovedpinepiller og lynnedslag med Efterslægten at gøre? Følelsen af selv at være fuldt ansvarlig for valg, forberedelse og fuldførelse af projektet er helt ubeskrivelig. Lærerne skal også have en stor ros for deres gåpåmod og uendelige forslag til forbedringer og udvidelser af forsøgene. kursist fra naturvidenskabeligt talenthold DER GÅR RYGTER OM, AT størstedelen af kursisterne på Efterslægten er piger. Mon vi piger skræmmer drengene væk? Eller vil de bare ikke have en gymnasial uddannelse? To engagerede lærere, med passion og overskud til at lære fra sig, underviser med en meget imødekommende attitude de kursister, som gerne vil noget mere eller bare prøve en idé af. Af Stine Marie og Lærke, 1.E De ekstra naturvidenskabelige lektioner kræver ikke, at man har et talent, som navnet ellers spøger med, men blot at man er villig til at Til CV-rytterne Forløbet afsluttes med en opsamling på, hvad kursistgrupperne har arbejdet med, og man modtager et diplom som bevis for ens deltagelse. lægge et par eftermiddagstimer på skolen og har motivation for at lære mere. Det er en positiv oplevelse at møde andre kursister fra Efterslægten gennem noget fagligt hvilket man i 1. HF som hovedregel kun gør i sin egen klasse. Og så er det desuden en rigtig hyggelig oplevelse at være i kemilokalet i det mørklæggende efterår. Imod al forventning hjælpes atmosfæren på vej af gratis kaffe/te og kage fra Café Nicole. Så selvom det kan føles sent at gå hjem fra sin skoledag kl. 17 på en almindelig onsdag, er det dét værd. Simon, som deltog i de fire undervisningsgange, fortæller: Det er nok snarere en workshop, hvor eleverne frit kan vælge at gå i dybden med emner, der interesserer dem, selvom det måske ikke er noget, der hører til i et specifikt fag. deltagende kursist definerer talentholdet Er fysik eller kemi noget for dig? Så meld dig til talentholdet næste efterår! Jeg forventede, at det ville være en form for ekstra undervisning i naturvidenskab, men det var meget mere end det. Den første dag blev der leget med tøris, alverdens kemikalier, flydende nitrogen og sågar en lille bombe blev det til. Det var fantastisk at se lærerne få fuldstændig frie hænder til at vise alt det, de ellers ikke har mulighed for at vise i timerne. Kursistgrupperne på holdet i år forsøgte sig med afbrænding af salte, lægemidler, elektricitet og at hæmme plantevækst med et stof fra kaneltræet. Nogle af forsøgene gik som smurt, andre havde lidt komplikationer undervejs. Men alting har i sidste ende udvidet kursisternes horisont, hvad angår naturvidenskab, Hvornår kommer talentholdet igen? Talentholdet for naturvidenskab kommer igen i efteråret Der vil komme opslag på skolen og Fronter angående emner og tilmelding. Heads up! hvilket vi takker de to undervisere Allan og Ole for. Simon afslutter med følgende udsagn om projektet: Jeg synes det er et virkelig godt initiativ, og jeg synes, det er utrolig flot, at skolen afsætter midlerne til det [ ], og at skolen virkelig går op i at motivere dens elever. Kursistudtalelse om Efterslægten: Et top nice sted at lære! Ud i det BLÅ med 1.E Af Ingeborg og Emilia fra 1.E I 1.E har vi været på en hel del ture med klassen, hvilket har gjort os mere sociale og givet os et super godt sammenhold. Det giver en hyggelig stemning at være på tur, og man kan lære hinanden at kende på en meget bedre måde, end hvis man bare sidder i frikvartererne og snakker. Vi synes, at vi lærer bedre, når vi går rundt og hører om diverse ting. Det er vores oplevelse, at det er mere lærerigt at gå rundt på tur med klassen, end at sidde indenfor i klassen, da vi får tingene at se med vores egne øjne. Det er svært at skulle koncentrere sig hele dagen på skolen, når man sidder 25 kursister i et varmt lokale. Så er det altså meget nemmere og sjovere at komme ud og se verden. Det giver en meget sløset fornemmelse at sidde og have teori hele dagen, man bliver meget træt af at sidde og lytte. Vi har været på Zoologisk Museum og på et renseanlæg. Her lærte vi meget om grundvandet og om, hvor meget vand man bruger, når man f.eks. er på toilettet. Derudover har vi været i biografen og på gåtur i Nordvest. Alle turene har været rigtig gode. På disse ture har vi lært hinandens grænser at kende. Vi har haft lærerne med på disse ture, og dem er vi personligt også kommet til at kende bedre. 4 5

4 Interview Livet som studerende på Efterslægten! Det er hørt på Efterslægten, at der er mange interessante mennesker! Af Caspar, Ditlev og Rasmus, 1.E Vi går nogle gange og grubler over, om der er nogen, som gør det samme som os, og om vi skiller os ud. Vi var interesserede i at vide, hvordan kursister gør i deres hverdag, og hvilke holdninger de har til bestemte emner om Efterslægten. Spørgsmål til rig og fattig kursist: Hvad gør du for at overleve på SU en? Rig kursist: Jeg bruger dem alle sammen, lige når jeg får dem. Interviewer: Hvad gør du så resten af måneden? Rig kursist: Jeg bruger mine andre penge (ha ha)! Fattig kursist: Jeg spiser for gammel leverpostej, spiser kernerne i æblerne og tager hjem til venner bare for at spise deres mad (ha ha) det gør jeg faktisk. Livet som studerende kan være hårdt, men prøv at holde humøret oppe, og spar hvor I kan! Vi spurgte 4 kursister fra A-klassen: Hvordan kommer du op om morgenen? Kursist #1: Jeg sætter en masse alarmer. Hvis jeg ikke kommer op, får jeg koldt vand i hovedet af mamma. Kursist #2: Jeg sætter alarmen! Går i skole uden at spise morgenmad. Okay, en gang imellem spiser jeg havregrød med æg. Kursist #3: Jeg tager altid et bad, hvis jeg ikke går i bad, kommer jeg ikke i skole, basta. Kursist #4: Jeg skynder mig med alt, jeg skal om morgenen (bælle kaffe), så jeg kan lægge mig i min seng og hvile mig i 10 minutter. De fleste af os møder klokken 8:00, hvilket kan være hårdt. Så man må gøre, hvad man kan for at komme op. Vi spurgte 22 kursister og 4 lærere om følgende: Synes du, at toilettet er rent? Ja: 57 % Nej: 43 % Selvom der ikke er et markant overtal på nogen af svarene, betyder det stadig, at halvdelen af de adspurgte ikke synes, toiletterne er rene nok. Vi spurgte 22 kursister, 4 lærere og en Café Nicole-medarbejder om følgende: Vil du gerne have kønsopdelt toiletter? Ja: 28,5 % Nej: 71,5 % Café Nicole: Nej, det er Fuck det Det ikke apartheid (griner). Selvom mange kursister finder det irriterende, at toiletterne ikke er kønsopdelte, siger størstedelen dog nej til at ændre det. Vi spurgte 28 kursister og 1 lærer om følgende: Synes du, der er nok fredagscafeer og fester på skolen? Ja: 5,5 % Nej: 94,5 % Her er et markant flertal af kursister, som mener, at der ikke er nok fredagscafeer og fester. Det kunne være noget, som skulle prioriteres højt og tages op i festudvalget og måske i kursistrådet! Vi spurgte 28 kursister om følgende: Kommer du til festerne når de er der? Ja: 90 % Nej:10 % Størstedelen af de adspurgte påstår, at de kommer til festerne, når de er der. Men mødetallet til festerne viser, at det ikke kan være alle, der er lige ærlige. 6 7

5 Efterslægten, smøger og respekt! Af Stine D. Pehrsson og Nina S. Svensson, 1.E 42 % af eleverne i klasserne på Efterslægten ryger. Hvad siger det om vores skole? Vi har været ude og undersøge, hvilke holdninger der findes til rygning på Efterslægten. Vi har både snakket med ikke-rygere og rygere, og så har vi også snakket med nogle piger, som Efterslægten er en stor, rummelig skole! er ude at besøge Efterslægten på brobygning. Vi snakkede med Sarah og Ri ha ne, som er brobyggere på Efterslægten. De to piger mener, at der er gode forhold for rygerne på Efterslægten, og at det er skønt, at der er en rygegård. Det er ikke alle skoler, der har det. Vi spurgte dem om, hvad de synes om skodspandene, altså dem der står skod tak på. Sarah og Rihane synes, det ville være smartere, hvis Efterslægten anskaffede sig nogle skodspande, som var uden låg, så det var lettere at få skodderne ned. Pigerne mener, at der er god plads til ikke-rygerne, og hvis man har et problem med rygning, kan man bare gå ned og stå ved cyklerne. Vi snakkede med brobyggerne om, hvad man kan gøre for at få folk til at stoppe med at ryge. De mener, at det er en god idé med mere information om konsekvenserne af rygning. E fterfølgende snakkede vi med tre drenge fra Pæd.2: Amin, Sabin og Osman.Alle tre drenge er ikkerygere. Drengene mener, at rygning skal forbydes på Efterslægten, da det Har du nogensinde tænkt over, hvem der rydder dine skodder op? Hvis ikke, så er det pedellerne, og det er altså noget af et skodjob. er usundt for alle også for dem der ikke ryger. De bliver nemlig udsat for uønsket passiv rygning. Pæd.- drengene mener, at der skal gøres en større indsats for, at kursisterne på Efterslægten stopper med at ryge. F.eks. kunne man lave nogle plakater, som kunne hænge rundt på skolen, eller man kunne få professionelle rygestopeksperter ud i klasserne. Drengene synes, der skulle laves et hyggerum på skolen, som kunne bruges i pauserne. Det ville også forhindre, at folk følte sig tvunget til at gå med ud i rygegården. Hver uge bruger skolens pedeller mellem 5 og 7 timer på at rydde op Skolens pedeller udtaler: Det er nederen at rydde op efter de unge. efter skolens rygere. De har bogstavlig talt fingrene i lorten, når de skal gå og samle skodder, tyggegummi og andet, der smides i rygegården, op efter skolens rygere. Pedellerne kan snildt se tingene fra rygernes øjne. De er enige med rygerne i, at de skodspande, skolen har, er upraktiske i forhold til, at det er den unge generation, der skal bruge faciliteterne. Dog ville pedellerne ønske, at skolens rygere kunne opleve, hvor ulækkert deres arbejde er. Det ville de kunne opleve ved, at ledelsen hver uge udnævnte en skodklasse. Alle rygerne i ugens skodklasse skulle så hjælpe pedellerne med at gøre rygegården ren. Vidste du at skolens pedeller bruger mellem 5 og 7 timer på at rydde op efter skolens rygere!? Drengene fra Pæd.2 mener, at rygning skal forbydes på Efterslægten. FF fællesskab og forskellighed Af Pauline og Victoria 1.E Vi har været heldige at få et interview med Laura og Lukas fra vores søsterklasse 2.E. Vi ville finde ud af, hvad der var SÅ specielt ved at gå i en efterskoleklasse, da 2.E har mere erfaring i forhold til os. Vi fandt bl.a. ud af, at sammenholdet og de sociale arrangementer er i centrum og har stor betydning for klassens kursister. Laura 2.E (t.v.) og Lukas 2.E (t.h.) Hvorfor valgte I Efterskoleklassen? Vi tænkte, at der var mere socialt samvær, og at aldersforskellen ikke var så stor i forhold til andre klasser. Man havde ligesom mere at snakke om, når man kom direkte fra efterskole, og man kunne dele sit savn efter efterskolen med andre, der havde det på samme måde. Hvordan er det så at gå i Efterskoleklassen (2.E)? s 8 9

6 s FF fællesskab og forskellighed... Vi er trygge ved hinanden og ikke bange for at sige noget forkert, da vi accepterer hinandens forskelligheder. Vi er mere sociale med hinanden end i mange andre klasser. Vi mødes ofte efter skole og holder en del fester med hinanden. Vi har meget med hinanden at gøre, trods forskelligheden. Beskriv Efterskoleklassen med tre ord? Sammenhold, forskellighed og engagement. Fordele og ulemper ved Efterskoleklassen? Fordel: Godt fællesskab. Ulempe: Uro i klassen på grund af det gode fællesskab. Haps, haps kebabs kebabanmeldelser Af Matias, Oliver & Asger, 1.E Anmeldelser af kebabsteder i det nærtliggende Nordvestkvarter. Hvor kan man få den bedste kebab? Hvad koster den? Og hvor lang tid tager det? Cowboy Burger 8 minutters gang fra skolen. Cowboy Burger Adresse: Frederikssundsvej 111, 2400 København NV Afstand: 600 m, 8 minutters gang fra skolen Tilberedelsestid: 7,5 minutter Pris: 20 kr. En vinder til dig, der vil gå lidt længere. Kategori Point (1-6) Brød 4 Kød 3 Dressing 5 Chili 5 Salat 3 Størrelse 4 Kvalitet 4 Utterslev Pizzaria Adresse: Utterslev Torv 18, 2400 København NV Afstand: 400 m, 5 minutters gang fra skolen Tilberedelsestid: 5 minutter Pris: 20 kr. Oplevelse: Turen på Utterslev Pizzaria var en smule skuffende. Kvaliteten var lav, men prisen var fornuftig 20 kr. Chilien var en tomatpure i forklædning og kunne drikkes rent på en varm sommerdag. Hvis du vil have mild chili, hurtig betjening og en kort gåtur, er stedet udmærket. Kategori Point (1-6) Brød 3 Kød 2 Dressing 3 Chili 2 Salat 4 Størrelse 2 Kvalitet 3 Karakter 3 Izmir Kebab 10 minutters gang fra skolen. Izmir Kebab Adresse: Frederikssundsvej 90, 2400 København NV Afstand: 850 m, 10 minutters gang fra skolen Tilberedelsestid: 6 minutter Pris: 20 kr. pænt indrettet, og kebaben levede op til den forventningsfulde atmosfære. Kategori Point (1-6) Brød 6 Kød 4 Dressing 4 Chili 5 Salat 5 Størrelse 4 Kvalitet 5 Oplevelse: Besøget hos Izmir Oplevelse: Pitakebaben på Cowboy Kebab var ren fornøjelse fra start Burger er en fantastisk kebab til en til slut. Efter kort ventetid sad vi Hjalp det at starte i Efterskoleklassen efter hjemkomsten fra svaret! Her får du flad 20 er. Brødet var veltilberedt, og alle tre med et smukt anrettet DER GÅR salaten smagte friskt. Dressingen pitabrød og fråde om ædespalten. efterskolen? RYGTER OM, AT er en udmærket creme fraichedressing, Brødet var dejlig luftigt og blødt, Ja, vi føler os mere accepterede, da kun seks personer og chilien gav varme i uden at være smattet. Kødet vi kan snakke og forstå hinanden, kyssede til introfesten kinderne. Desværre manglede Karakter 4,5 var af høj kvalitet, men vi savnede Karakter 4,5 når vi savner vores efterskoler. Hvilken kødet lidt saftighed og smag. lidt smag. Derudover var stedet skam! Utterslev Pizzeria 5 minutters gang fra skolen

7 På Efterslægten er der stor mangfoldighed. Kursistudtalelse om undervisningen: Imponerende lærere! Kalender for midt december til midt januar D. 12. december: juleafslutning 11:30-12:30 D. 22. december: sidste åbningsdag kontor, studievejledning, bibliotek og bogdepot D. 5. januar: kontor, studievejledning, bibliotek og bogdepot åbner igen D. 7. januar: første skoledag og velkomst for nye enkeltfagskursister kl. 11:30-12:00 og 17:00-17:30 D. 14. januar: samling i aulaen 11:15-11:45. SKRIV TIL REDAKTIONEN! Næste deadline: tirsdag d. 27. januar. Send til Miss News på HF-Centret Efterslægten, Hyrdevangen 62, 2400 København NV. Tlf.: Hjemmeside: Redaktion: 1.E ved Lena Tvorup Hedegaard og Mie Lykke Nielsen (ansv.h.), Tlf.: Layout: Karen Hedegaard. Tryk: Trundholm Tryk. Udkommer: 1000 eks. 4 gange årligt. Næste blad udkommer: februar 2015

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

SPØRGESKEMA OM TÆNDER OG TRIVSEL

SPØRGESKEMA OM TÆNDER OG TRIVSEL SPØRGESKEMA OM TÆNDER OG TRIVSEL Datoen i dag: / / dag måned år 1. Er du en dreng eller en pige? Dreng Pige 2. Hvornår blev du født? / / Alder dag måned år 3. Når du tænker på dine tænder eller din mund,

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING UNDERVISNINGSMILJØVURDERING 1. Er du en pige eller en dreng 47 % Pige 53% Dreng Thyland Idrætsefterskole december 2011 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i klassen? 6 Jeg er en af

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse 25. august 2005 Før du går i gang med at udfylde skemaet, skal du læse følgende igennem: Tag dig tid til at læse både spørgsmål og svarmuligheder godt igennem.

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole.

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU?

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? GLOSTRUP PRODUKTIONSHØJSKOLE - TORSDAG DEN 5. MARTS 2009 Dataindsamling ELEVER MED I UNDERØGELSEN RYGER IKKE-RYGER I ALT Antal drenge: 15 20 35 Antal piger: 11 7 18 Elever

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Bilag 1: Interview med Søren

Bilag 1: Interview med Søren 1 0 1 0 1 Bilag 1: Interview med Søren Søren, år. Søren er en dreng på år, som har boet på Birkedalen i to og et halv år. Søren oplevede, ligesom sin lillebror, at være i klemme mellem forældrene efter

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a.

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a. Kost og Motion Daglige repportager af Oliver og Tobias 4.a 4. udgave - Torsdag d. 14. okt. Foto: Oliver Artikler fra i dag: Foredrag Onsdag eftermiddag bød på et spændende foredrag om sund og usund kost...

Læs mere

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 SIDEN SIDST FK

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 SIDEN SIDST FK Højmarkskolen Højmarksvej 16 6670 Holsted tlf: 79 96 51 60 hoejmarkskolen@vejenkom.dk www.hoejmarkskolen.skoleintra.dk KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 KALENDER FOR : NOVEMBER

Læs mere

Trivselsevaluering 2010/11

Trivselsevaluering 2010/11 Trivselsevaluering 2010/11 Formål Vi har ønsket at sætte fokus på, i hvilken grad de værdier, skolen fremhæver som bærende, også opleves konkret i elevernes dagligdag. Ved at sætte fokus på elevernes trivsel

Læs mere

Nr. 1 2015. Godt at vide Den lille lette Forårs fornemmelser Vi er Frivillige

Nr. 1 2015. Godt at vide Den lille lette Forårs fornemmelser Vi er Frivillige Nr. 1 2015 Godt at vide Den lille lette Forårs fornemmelser Vi er Frivillige Indholdsfortegnelse Informa on Formandens ord 3 Kontakt informa oner 4 Konkurrence 5 Madholdet Gistrup e erår 2014 6 Forårets

Læs mere

Rapportering (undersøgelsens resultater)

Rapportering (undersøgelsens resultater) Det frie Gymnasium 2014/15 Bruger: CM Forside Hovedmenu Tidsregistrering Stamdata Log ud Kontakt Hjælp Søg Rapportering (undersøgelsens resultater) Tilbage Vis spørgeskema Rediger spørgeskema Spørgeskemaoplysninger

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE Knudsøskolen er den ene af Ry s to folkeskoler, beliggende ved kanten af Knudsø og omgivet af store grønne arealer. Skolen har 140 elever og er 1-sporet til og med

Læs mere

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Torsdag den 19.03 2009 Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Caféen med nye tilbud. Føl dig fri i Frisstadens fitness. Fra redaktionen: Så er torsdagen også ved at være færdig,

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Temauge. Kend din by. Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby. Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema

Temauge. Kend din by. Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby. Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema Temauge Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby Kend din by Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema Introduktion Vi har i uge 43 her på Kildeskolen beskæftiget os med vores

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 5 klasse, 6 klasse M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for

Læs mere

Brugertilfredshed. Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken

Brugertilfredshed. Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken Brugertilfredshed Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken 2012 1 Om undersøgelsen Spørgeskemaet blev udleveret i perioden 8. maj 2012 til 31. august 2012 i forbindelse med behandling på tandreguleringsklinikken.

Læs mere

EVALUERING AF SPØRGESKEMA VEDR. TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I BØRNEHØJDE PÅ SKOVGÅRDEN. ULTIMO 2011.

EVALUERING AF SPØRGESKEMA VEDR. TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I BØRNEHØJDE PÅ SKOVGÅRDEN. ULTIMO 2011. EVALUERING AF SPØRGESKEMA VEDR. TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I BØRNEHØJDE PÅ SKOVGÅRDEN. ULTIMO 2011. Undersøgelsen er foretaget med udgangspunkt i materialet fra www.termometeret.dk & DCUM. Eleverne har afkrydset

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Gruppeinterview med unge fra 8. klasse fra Maglehøjskolen 24. februar 2015

Gruppeinterview med unge fra 8. klasse fra Maglehøjskolen 24. februar 2015 1 Gruppeinterview med unge fra 8. klasse fra Maglehøjskolen 24. februar 2015 Deltagere 6 unge fra 8. klasse, 4 piger, 2 drenge. Tilstede Interviewe og referent ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

SFO Bakkeskolen. 1 S ide

SFO Bakkeskolen. 1 S ide 1 S ide Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Katrine og Christina, som har været studerende. Vi ønsker Katrine og Christina stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Samtidig

Læs mere

Samsø Efterskole. Undervisningsmiljøundersøgelse 2013. Datarapportering ASPEKT R&D A/S

Samsø Efterskole. Undervisningsmiljøundersøgelse 2013. Datarapportering ASPEKT R&D A/S Samsø Efterskole Undervisningsmiljøundersøgelse Datarapportering ASPEKT R&D A/S Sådan læses tabellerne Samsø Efterskole Undervisningsmiljøundersøgelse Ud af af efterskolens elever har helt eller delvist

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Vejlefjordskolens nyhedsbrev for februar 2012

Vejlefjordskolens nyhedsbrev for februar 2012 Adventist Heritage From: Erik Marcussen Sent: Monday, February 06, 2012 1:22 PM To: Adventist Heritage Subject: Vejlefjordposten februar 2012 Vejlefjordskolens nyhedsbrev for februar

Læs mere

Alle kan få brug for et råd

Alle kan få brug for et råd Alle kan få brug for et råd U-turns rådgivning er også åben for fædre, mødre, kærester, bonusforældre, søskende og andre mennesker, som er tæt på unge med rusmiddelproblemer, og som har behov for støtte.

Læs mere

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen.

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen. LÆSERÅD FOR BØRN Gennemgå de 26 læseråd med dit barn. Efter hvert punkt snakker I om hvordan det kan anvendes i forbindelse med læsning. Lyt til hinanden, og bliv enige før I går videre til næste punkt.

Læs mere

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM INDHOLD Introduktion til projektet DET AKTIVE BYRUM SIDE 1 Hvordan skaber man et sted for piger? SIDE 2 Min nye byrumsfacilitet

Læs mere

Undervisningsevaluering Kursus

Undervisningsevaluering Kursus Undervisningsevaluering Kursus Fag: Matematik A / Klasse: tgymaauo / Underviser: Peter Harremoes Antal besvarelser: ud af = / Dato:... Elevernes vurdering af undervisningen Grafen viser elevernes overordnede

Læs mere

Lærer på et handelsgymnasium Kristian Peter Poulsen

Lærer på et handelsgymnasium Kristian Peter Poulsen Jobopslag og tanker om jobbet 13 Lærer på et handelsgymnasium Kristian Peter Poulsen Når sommerferien står får døren, kan jeg se tilbage på et ualmindeligt lærerigt år som gymnasielærer. Et år, hvor jeg

Læs mere

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne?

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne? Hvor aktiv var du inden du blev syg? Før jeg fik konstateret brystkræft trænede jeg ca. fire gange om ugen. På daværende tidspunkt, bestod min træning af to gange løbetræning, to gange yoga og noget styrketræning

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014

SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014 SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014 Så er det lige før juleferien begynder - en tid, hvor der er nisser, mystik og spænding alle vegne. Hjertelig velkommen til Jul og Nytår. Julebehovspasning Da vi ingen tilmeldinger

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Kosten og dens betydning.

Kosten og dens betydning. MBK 31.august 2009. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår skader. For at yde må du

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Evaluering af projekt Mor i bevægelse. Hanne Kristine Hegaard Jordemoder, ph.d Forskningsenheden for Mor og Barns Sundhed, Rigshospitalet

Evaluering af projekt Mor i bevægelse. Hanne Kristine Hegaard Jordemoder, ph.d Forskningsenheden for Mor og Barns Sundhed, Rigshospitalet Evaluering af projekt Mor i bevægelse Hanne Kristine Hegaard Jordemoder, ph.d Forskningsenheden for Mor og Barns Sundhed, Rigshospitalet 1 Evaluering Interventionsgruppe (n=65) Matchet kontrolgruppe (n=89)

Læs mere

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 Lejr for børn med diagnoser og deres familier NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge OPLEV Dejlige fællesrum Familieværelser

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Evaluering af introugen 2014

Evaluering af introugen 2014 Evaluering af introugen 2014 Evaluering Mad på introturen Aktiviteter på introturen Jyttetid Modtagelse 9,0 8,0 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Præsentation af

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten Indholdsfortegnelse side 2: side 4: side 5: side 6: side 8: side 9: side 9: side 10: side 11: side 12: Skolelederen har ordet Kalenderen SMS-service på Intraen Huskeliste Forældremøderne Idrætsdagene på

Læs mere

Mariager Efterskole Undervisningsmiljøvurdering November 2006

Mariager Efterskole Undervisningsmiljøvurdering November 2006 Bilag 1 frekvensanalyse Baggrundsoplysninger Hvilken klasse går du i? 9.a 11.0 15,49 9.b 12.0 16,9 9.c 15.0 21,13 10.a 16.0 22,54 10.b 17.0 23,94 Hvilket køn: Dreng 37.0 52,11 Pige 34.0 47,89 Hvor godt

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Af Marie Sørensen, børnehaveklasseleder i samtale med Marianne Thrane - Det vigtigste er, at børn får en god og en glad skolestart, siger Marie Sørensen.

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011

Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011 Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011 Mariagerfjord Ungdomsråd og UngMariagerfjord byder alle velkommen til DUSKnetsamling i Hadsund, fredag d. 1. til søndag d. 3. april

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

farvel til curling-pædagogik af: Lisbeth Schmidt Mikkelsen, journalist Foto: Ole Joern/Red Star efterskolen no. 14 april 2011

farvel til curling-pædagogik af: Lisbeth Schmidt Mikkelsen, journalist Foto: Ole Joern/Red Star efterskolen no. 14 april 2011 farvel til curling-pædagogik af: Lisbeth Schmidt Mikkelsen, journalist pædagog 11 På Fanø Efterskole er det slut med at feje ujævnheder væk foran eleverne. I stedet hjælper kontaktlærerne eleverne til

Læs mere

Kæreste nej tak- opgaver

Kæreste nej tak- opgaver Kapitler Spørgsmål teori med eksempler side 2 Kapitel 1 Mikkel side 3 Kapitel 2 Sport side 4 Kapitel 3 Arbejde side 5 Kapitel 4 Posthuset side 6 Kapitel 5 Chefen side 7 Kapitel 6 Postbud side 8 Kapitel

Læs mere

Tværfagligt samarbejde til gavn for inklusion. Hvad gør vi i praksis?

Tværfagligt samarbejde til gavn for inklusion. Hvad gør vi i praksis? Tværfagligt samarbejde til gavn for inklusion Hvad gør vi i praksis? Samtaleformer - mødeformer Fokus på enighed Fokus på forskellighed Mange historier Ingen (enkelt) historie kan indfange hele det levede

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Fra privilegeret til pligtskyldig

Fra privilegeret til pligtskyldig Fra privilegeret til pligtskyldig Afslutningstale juni 2014 Kære elever! Tænk engang! Kan I forestille jer SKALs uden jer? Kan I overhovedet forestille jer andre end jer selv på etagerne og i spisesalen?

Læs mere

Evaluering af 'Mindfulness '

Evaluering af 'Mindfulness ' 4. oktober 211 Evaluering af 'Mindfulness ' I perioden 13-5-211 til 16-9-211 blev kurset 'Mindfulness ' afholdt for 41 deltagere. I forbindelse med kurset er der foretaget en evaluering. Resultaterne af

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Referat af kursistrådsmøde, Randers HF & VUC tirsdag den 24. februar 2015

Referat af kursistrådsmøde, Randers HF & VUC tirsdag den 24. februar 2015 Referat af kursistrådsmøde, Randers HF & VUC tirsdag den 24. februar 2015 Mødedeltagere: Christine Jensen(1.j), Frederik Sønderstrup(1.k), Melissa Jørgensen(1.k), Ismail Arslan(2.t), Lykke-Line Juncher(2.q),

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

TIL ALLE BØRN OG FORÆLDRE I 4,5 OG 6 KLASSE + NYHEDSBREV.

TIL ALLE BØRN OG FORÆLDRE I 4,5 OG 6 KLASSE + NYHEDSBREV. TIL ALLE BØRN OG FORÆLDRE I 4,5 OG 6 KLASSE + NYHEDSBREV. Ny tilmelding til Tweenklubben sæson jan. juni 2012. Andet halvår af Tweenklubbens sæson begynder pr. 2 jan. 2012. Og nu har du mulighed for at

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

Evaluering brobygning

Evaluering brobygning or_6739.mdb Evaluering brobygning November 2008 Sydvestjyllands Efterskole SELVEVALUERING 2008-09 Evaluering brobygning [ S Y D V E S T J Y L L A N D S E F T E R S K O L E N O V E M B E R 2 0 0 8 ] I ugerne

Læs mere

Mellemtrin. Verdens bedste skole

Mellemtrin. Verdens bedste skole Verdens bedste skole Verdens bedste skole Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Hvad er en opfindelse/ innovation? Verdens bedste skole - idéfasen Verdens bedste skole - udvikling Verdens bedste

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 24. År 2011 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Fax nummer: 79 94 73 36 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: Samuelsgaarden@varde.dk

Læs mere

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Når børnene går i 2. og 3. klasse, skal der ske noget mere i SFO en, der kan give dem ekstra udfordringer. Dette gør en eftermiddag i SFO mere spændene, attraktiv

Læs mere

Butikken hvor du kan leje et andet liv

Butikken hvor du kan leje et andet liv Butikken hvor du kan leje et andet liv I meget gamle dage ovre i London var der en lille butik i en kælder. London var langt,langt væk. Butikken lå i en sidegade, så der var mørkt og dystert i gaden. Den

Læs mere

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker Foto: Ajs Nielsen Flere og flere børn vokser op hos deres enlige mor, og de har ingen eller kun en meget sparsom kontakt med deres far.

Læs mere

Svarfordelingsrapport: UMV - 2015 - FULD

Svarfordelingsrapport: UMV - 2015 - FULD Rapporten er lavet d.02-03-205 Svarfordelingsrapport: UMV - 205 - FULD 02 Afgrænsninger Skabelon: Svarfordelingsrapport Områder: APV Trivsel Kortlægning: UMV - Elever - 205 Denne rapport: Elever Periode

Læs mere

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har'

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' 21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' Pernille Lærke Andersen fortæller om den dag, hun faldt om med en blodprop, og hele livet forandrede sig Af Karen Albertsen, 01. december

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering - Januar 2014

Undervisningsmiljøvurdering - Januar 2014 Undervisningsmiljøvurdering - Januar 2014 Hvorfor skal vi lave det For at sikre et godt undervisningsmiljø, der er sundheds- og sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Hvad er sundheds og sikkerhedsmæssigt forsvarligt-

Læs mere