HF-terretninger NISSE- SJOV. HAPS, HAPS kebabanmeldelser fra Nordvest. Smøger og respekt! Kemitalenter eksperimenterer med flammefarver...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HF-terretninger NISSE- SJOV. HAPS, HAPS kebabanmeldelser fra Nordvest. Smøger og respekt! Kemitalenter eksperimenterer med flammefarver..."

Transkript

1 HAPS, HAPS kebabanmeldelser fra Nordvest Rygning: En del af Efterslægtens identitet? Kemitalenter eksperimenterer med flammefarver... NISSE- SJOV NR. 74 DECEMBER 2014 HF-terretninger Smøger og respekt!

2 leder REJSELIV Her kommer vi! Kære læsere Vi håber, I har haft en god start på det nye skoleår med fester, lektier og masser af hygge! 1.E, Efterskoleklassen, har fået muligheden for at producere dette nummer af skolebladet HF-terretninger. Vi er en klasse bestående af gamle efterskoleelever fra forskellige efterskoler i landet. Vi er mellem 16 og 19 år, og det et super fedt, fordi vi alle har noget til fælles. Vi er meget forskellige, og vi har gået på forskellige skoler, så vi har lært at tage ansvar for os selv og hinanden, uanset hvem vi er. Vi ønsker, I vil tage godt imod vores udgave af HF-terretninger. Det, vi særligt har lagt vægt på, er at skrive fede og spændende artikler. I vil i det her blad komme igennem emner som kravlenisser, rygning, 2 naturfagstalenter, og hvad er den bedste kebab? Vi håber, I vil nyde bladet og ha en god jul. Kom i gang med julehyggen start med at læse vores blad! Hilsen fra Efterskoleklasen, 1.E Sasha og Asta Forsidefotoet af 1.E er taget af Soluna fra klassen Hvor drog klasserne til? Skoleårets studieture I uge 41 drog hele seks klasser fra Efterslægten afsted på studieture. Her er listen over de forskellige klassers eksotiske rejsemål: Hvilket flag hører til de forskellige steder? Derudover tager World Aid-klassen (2.A) til Guatemala omkring uge 7. Krop og sundhedsklassen (2.d) Istanbul Sportsklassen (2.C) La Santa Sport, Lanzarote Standardklasse (2.F) Dublin Efterskoleklassen (2.E) Dublin Voksenklassen (2.H) Krakow Standardklasse (2.B) Istanbul DER GÅR RYGTER OM, AT HF-Centret Efterslægten engang var et sindssygehospital, og at de folk, der var på hospitalet, rent faktisk spøger om natten her på Efterslægten Ret uhyggeligt! 3

3 Naturvidenskabeligt talenthold, 2014 Hvad har flammefarver, kanelaldehyd, hovedpinepiller og lynnedslag med Efterslægten at gøre? Følelsen af selv at være fuldt ansvarlig for valg, forberedelse og fuldførelse af projektet er helt ubeskrivelig. Lærerne skal også have en stor ros for deres gåpåmod og uendelige forslag til forbedringer og udvidelser af forsøgene. kursist fra naturvidenskabeligt talenthold DER GÅR RYGTER OM, AT størstedelen af kursisterne på Efterslægten er piger. Mon vi piger skræmmer drengene væk? Eller vil de bare ikke have en gymnasial uddannelse? To engagerede lærere, med passion og overskud til at lære fra sig, underviser med en meget imødekommende attitude de kursister, som gerne vil noget mere eller bare prøve en idé af. Af Stine Marie og Lærke, 1.E De ekstra naturvidenskabelige lektioner kræver ikke, at man har et talent, som navnet ellers spøger med, men blot at man er villig til at Til CV-rytterne Forløbet afsluttes med en opsamling på, hvad kursistgrupperne har arbejdet med, og man modtager et diplom som bevis for ens deltagelse. lægge et par eftermiddagstimer på skolen og har motivation for at lære mere. Det er en positiv oplevelse at møde andre kursister fra Efterslægten gennem noget fagligt hvilket man i 1. HF som hovedregel kun gør i sin egen klasse. Og så er det desuden en rigtig hyggelig oplevelse at være i kemilokalet i det mørklæggende efterår. Imod al forventning hjælpes atmosfæren på vej af gratis kaffe/te og kage fra Café Nicole. Så selvom det kan føles sent at gå hjem fra sin skoledag kl. 17 på en almindelig onsdag, er det dét værd. Simon, som deltog i de fire undervisningsgange, fortæller: Det er nok snarere en workshop, hvor eleverne frit kan vælge at gå i dybden med emner, der interesserer dem, selvom det måske ikke er noget, der hører til i et specifikt fag. deltagende kursist definerer talentholdet Er fysik eller kemi noget for dig? Så meld dig til talentholdet næste efterår! Jeg forventede, at det ville være en form for ekstra undervisning i naturvidenskab, men det var meget mere end det. Den første dag blev der leget med tøris, alverdens kemikalier, flydende nitrogen og sågar en lille bombe blev det til. Det var fantastisk at se lærerne få fuldstændig frie hænder til at vise alt det, de ellers ikke har mulighed for at vise i timerne. Kursistgrupperne på holdet i år forsøgte sig med afbrænding af salte, lægemidler, elektricitet og at hæmme plantevækst med et stof fra kaneltræet. Nogle af forsøgene gik som smurt, andre havde lidt komplikationer undervejs. Men alting har i sidste ende udvidet kursisternes horisont, hvad angår naturvidenskab, Hvornår kommer talentholdet igen? Talentholdet for naturvidenskab kommer igen i efteråret Der vil komme opslag på skolen og Fronter angående emner og tilmelding. Heads up! hvilket vi takker de to undervisere Allan og Ole for. Simon afslutter med følgende udsagn om projektet: Jeg synes det er et virkelig godt initiativ, og jeg synes, det er utrolig flot, at skolen afsætter midlerne til det [ ], og at skolen virkelig går op i at motivere dens elever. Kursistudtalelse om Efterslægten: Et top nice sted at lære! Ud i det BLÅ med 1.E Af Ingeborg og Emilia fra 1.E I 1.E har vi været på en hel del ture med klassen, hvilket har gjort os mere sociale og givet os et super godt sammenhold. Det giver en hyggelig stemning at være på tur, og man kan lære hinanden at kende på en meget bedre måde, end hvis man bare sidder i frikvartererne og snakker. Vi synes, at vi lærer bedre, når vi går rundt og hører om diverse ting. Det er vores oplevelse, at det er mere lærerigt at gå rundt på tur med klassen, end at sidde indenfor i klassen, da vi får tingene at se med vores egne øjne. Det er svært at skulle koncentrere sig hele dagen på skolen, når man sidder 25 kursister i et varmt lokale. Så er det altså meget nemmere og sjovere at komme ud og se verden. Det giver en meget sløset fornemmelse at sidde og have teori hele dagen, man bliver meget træt af at sidde og lytte. Vi har været på Zoologisk Museum og på et renseanlæg. Her lærte vi meget om grundvandet og om, hvor meget vand man bruger, når man f.eks. er på toilettet. Derudover har vi været i biografen og på gåtur i Nordvest. Alle turene har været rigtig gode. På disse ture har vi lært hinandens grænser at kende. Vi har haft lærerne med på disse ture, og dem er vi personligt også kommet til at kende bedre. 4 5

4 Interview Livet som studerende på Efterslægten! Det er hørt på Efterslægten, at der er mange interessante mennesker! Af Caspar, Ditlev og Rasmus, 1.E Vi går nogle gange og grubler over, om der er nogen, som gør det samme som os, og om vi skiller os ud. Vi var interesserede i at vide, hvordan kursister gør i deres hverdag, og hvilke holdninger de har til bestemte emner om Efterslægten. Spørgsmål til rig og fattig kursist: Hvad gør du for at overleve på SU en? Rig kursist: Jeg bruger dem alle sammen, lige når jeg får dem. Interviewer: Hvad gør du så resten af måneden? Rig kursist: Jeg bruger mine andre penge (ha ha)! Fattig kursist: Jeg spiser for gammel leverpostej, spiser kernerne i æblerne og tager hjem til venner bare for at spise deres mad (ha ha) det gør jeg faktisk. Livet som studerende kan være hårdt, men prøv at holde humøret oppe, og spar hvor I kan! Vi spurgte 4 kursister fra A-klassen: Hvordan kommer du op om morgenen? Kursist #1: Jeg sætter en masse alarmer. Hvis jeg ikke kommer op, får jeg koldt vand i hovedet af mamma. Kursist #2: Jeg sætter alarmen! Går i skole uden at spise morgenmad. Okay, en gang imellem spiser jeg havregrød med æg. Kursist #3: Jeg tager altid et bad, hvis jeg ikke går i bad, kommer jeg ikke i skole, basta. Kursist #4: Jeg skynder mig med alt, jeg skal om morgenen (bælle kaffe), så jeg kan lægge mig i min seng og hvile mig i 10 minutter. De fleste af os møder klokken 8:00, hvilket kan være hårdt. Så man må gøre, hvad man kan for at komme op. Vi spurgte 22 kursister og 4 lærere om følgende: Synes du, at toilettet er rent? Ja: 57 % Nej: 43 % Selvom der ikke er et markant overtal på nogen af svarene, betyder det stadig, at halvdelen af de adspurgte ikke synes, toiletterne er rene nok. Vi spurgte 22 kursister, 4 lærere og en Café Nicole-medarbejder om følgende: Vil du gerne have kønsopdelt toiletter? Ja: 28,5 % Nej: 71,5 % Café Nicole: Nej, det er Fuck det Det ikke apartheid (griner). Selvom mange kursister finder det irriterende, at toiletterne ikke er kønsopdelte, siger størstedelen dog nej til at ændre det. Vi spurgte 28 kursister og 1 lærer om følgende: Synes du, der er nok fredagscafeer og fester på skolen? Ja: 5,5 % Nej: 94,5 % Her er et markant flertal af kursister, som mener, at der ikke er nok fredagscafeer og fester. Det kunne være noget, som skulle prioriteres højt og tages op i festudvalget og måske i kursistrådet! Vi spurgte 28 kursister om følgende: Kommer du til festerne når de er der? Ja: 90 % Nej:10 % Størstedelen af de adspurgte påstår, at de kommer til festerne, når de er der. Men mødetallet til festerne viser, at det ikke kan være alle, der er lige ærlige. 6 7

5 Efterslægten, smøger og respekt! Af Stine D. Pehrsson og Nina S. Svensson, 1.E 42 % af eleverne i klasserne på Efterslægten ryger. Hvad siger det om vores skole? Vi har været ude og undersøge, hvilke holdninger der findes til rygning på Efterslægten. Vi har både snakket med ikke-rygere og rygere, og så har vi også snakket med nogle piger, som Efterslægten er en stor, rummelig skole! er ude at besøge Efterslægten på brobygning. Vi snakkede med Sarah og Ri ha ne, som er brobyggere på Efterslægten. De to piger mener, at der er gode forhold for rygerne på Efterslægten, og at det er skønt, at der er en rygegård. Det er ikke alle skoler, der har det. Vi spurgte dem om, hvad de synes om skodspandene, altså dem der står skod tak på. Sarah og Rihane synes, det ville være smartere, hvis Efterslægten anskaffede sig nogle skodspande, som var uden låg, så det var lettere at få skodderne ned. Pigerne mener, at der er god plads til ikke-rygerne, og hvis man har et problem med rygning, kan man bare gå ned og stå ved cyklerne. Vi snakkede med brobyggerne om, hvad man kan gøre for at få folk til at stoppe med at ryge. De mener, at det er en god idé med mere information om konsekvenserne af rygning. E fterfølgende snakkede vi med tre drenge fra Pæd.2: Amin, Sabin og Osman.Alle tre drenge er ikkerygere. Drengene mener, at rygning skal forbydes på Efterslægten, da det Har du nogensinde tænkt over, hvem der rydder dine skodder op? Hvis ikke, så er det pedellerne, og det er altså noget af et skodjob. er usundt for alle også for dem der ikke ryger. De bliver nemlig udsat for uønsket passiv rygning. Pæd.- drengene mener, at der skal gøres en større indsats for, at kursisterne på Efterslægten stopper med at ryge. F.eks. kunne man lave nogle plakater, som kunne hænge rundt på skolen, eller man kunne få professionelle rygestopeksperter ud i klasserne. Drengene synes, der skulle laves et hyggerum på skolen, som kunne bruges i pauserne. Det ville også forhindre, at folk følte sig tvunget til at gå med ud i rygegården. Hver uge bruger skolens pedeller mellem 5 og 7 timer på at rydde op Skolens pedeller udtaler: Det er nederen at rydde op efter de unge. efter skolens rygere. De har bogstavlig talt fingrene i lorten, når de skal gå og samle skodder, tyggegummi og andet, der smides i rygegården, op efter skolens rygere. Pedellerne kan snildt se tingene fra rygernes øjne. De er enige med rygerne i, at de skodspande, skolen har, er upraktiske i forhold til, at det er den unge generation, der skal bruge faciliteterne. Dog ville pedellerne ønske, at skolens rygere kunne opleve, hvor ulækkert deres arbejde er. Det ville de kunne opleve ved, at ledelsen hver uge udnævnte en skodklasse. Alle rygerne i ugens skodklasse skulle så hjælpe pedellerne med at gøre rygegården ren. Vidste du at skolens pedeller bruger mellem 5 og 7 timer på at rydde op efter skolens rygere!? Drengene fra Pæd.2 mener, at rygning skal forbydes på Efterslægten. FF fællesskab og forskellighed Af Pauline og Victoria 1.E Vi har været heldige at få et interview med Laura og Lukas fra vores søsterklasse 2.E. Vi ville finde ud af, hvad der var SÅ specielt ved at gå i en efterskoleklasse, da 2.E har mere erfaring i forhold til os. Vi fandt bl.a. ud af, at sammenholdet og de sociale arrangementer er i centrum og har stor betydning for klassens kursister. Laura 2.E (t.v.) og Lukas 2.E (t.h.) Hvorfor valgte I Efterskoleklassen? Vi tænkte, at der var mere socialt samvær, og at aldersforskellen ikke var så stor i forhold til andre klasser. Man havde ligesom mere at snakke om, når man kom direkte fra efterskole, og man kunne dele sit savn efter efterskolen med andre, der havde det på samme måde. Hvordan er det så at gå i Efterskoleklassen (2.E)? s 8 9

6 s FF fællesskab og forskellighed... Vi er trygge ved hinanden og ikke bange for at sige noget forkert, da vi accepterer hinandens forskelligheder. Vi er mere sociale med hinanden end i mange andre klasser. Vi mødes ofte efter skole og holder en del fester med hinanden. Vi har meget med hinanden at gøre, trods forskelligheden. Beskriv Efterskoleklassen med tre ord? Sammenhold, forskellighed og engagement. Fordele og ulemper ved Efterskoleklassen? Fordel: Godt fællesskab. Ulempe: Uro i klassen på grund af det gode fællesskab. Haps, haps kebabs kebabanmeldelser Af Matias, Oliver & Asger, 1.E Anmeldelser af kebabsteder i det nærtliggende Nordvestkvarter. Hvor kan man få den bedste kebab? Hvad koster den? Og hvor lang tid tager det? Cowboy Burger 8 minutters gang fra skolen. Cowboy Burger Adresse: Frederikssundsvej 111, 2400 København NV Afstand: 600 m, 8 minutters gang fra skolen Tilberedelsestid: 7,5 minutter Pris: 20 kr. En vinder til dig, der vil gå lidt længere. Kategori Point (1-6) Brød 4 Kød 3 Dressing 5 Chili 5 Salat 3 Størrelse 4 Kvalitet 4 Utterslev Pizzaria Adresse: Utterslev Torv 18, 2400 København NV Afstand: 400 m, 5 minutters gang fra skolen Tilberedelsestid: 5 minutter Pris: 20 kr. Oplevelse: Turen på Utterslev Pizzaria var en smule skuffende. Kvaliteten var lav, men prisen var fornuftig 20 kr. Chilien var en tomatpure i forklædning og kunne drikkes rent på en varm sommerdag. Hvis du vil have mild chili, hurtig betjening og en kort gåtur, er stedet udmærket. Kategori Point (1-6) Brød 3 Kød 2 Dressing 3 Chili 2 Salat 4 Størrelse 2 Kvalitet 3 Karakter 3 Izmir Kebab 10 minutters gang fra skolen. Izmir Kebab Adresse: Frederikssundsvej 90, 2400 København NV Afstand: 850 m, 10 minutters gang fra skolen Tilberedelsestid: 6 minutter Pris: 20 kr. pænt indrettet, og kebaben levede op til den forventningsfulde atmosfære. Kategori Point (1-6) Brød 6 Kød 4 Dressing 4 Chili 5 Salat 5 Størrelse 4 Kvalitet 5 Oplevelse: Besøget hos Izmir Oplevelse: Pitakebaben på Cowboy Kebab var ren fornøjelse fra start Burger er en fantastisk kebab til en til slut. Efter kort ventetid sad vi Hjalp det at starte i Efterskoleklassen efter hjemkomsten fra svaret! Her får du flad 20 er. Brødet var veltilberedt, og alle tre med et smukt anrettet DER GÅR salaten smagte friskt. Dressingen pitabrød og fråde om ædespalten. efterskolen? RYGTER OM, AT er en udmærket creme fraichedressing, Brødet var dejlig luftigt og blødt, Ja, vi føler os mere accepterede, da kun seks personer og chilien gav varme i uden at være smattet. Kødet vi kan snakke og forstå hinanden, kyssede til introfesten kinderne. Desværre manglede Karakter 4,5 var af høj kvalitet, men vi savnede Karakter 4,5 når vi savner vores efterskoler. Hvilken kødet lidt saftighed og smag. lidt smag. Derudover var stedet skam! Utterslev Pizzeria 5 minutters gang fra skolen

7 På Efterslægten er der stor mangfoldighed. Kursistudtalelse om undervisningen: Imponerende lærere! Kalender for midt december til midt januar D. 12. december: juleafslutning 11:30-12:30 D. 22. december: sidste åbningsdag kontor, studievejledning, bibliotek og bogdepot D. 5. januar: kontor, studievejledning, bibliotek og bogdepot åbner igen D. 7. januar: første skoledag og velkomst for nye enkeltfagskursister kl. 11:30-12:00 og 17:00-17:30 D. 14. januar: samling i aulaen 11:15-11:45. SKRIV TIL REDAKTIONEN! Næste deadline: tirsdag d. 27. januar. Send til Miss News på HF-Centret Efterslægten, Hyrdevangen 62, 2400 København NV. Tlf.: Hjemmeside: Redaktion: 1.E ved Lena Tvorup Hedegaard og Mie Lykke Nielsen (ansv.h.), Tlf.: Layout: Karen Hedegaard. Tryk: Trundholm Tryk. Udkommer: 1000 eks. 4 gange årligt. Næste blad udkommer: februar 2015

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING UNDERVISNINGSMILJØVURDERING 1. Er du en pige eller en dreng 47 % Pige 53% Dreng Thyland Idrætsefterskole december 2011 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i klassen? 6 Jeg er en af

Læs mere

1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD

1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD 1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD 2. Hvor gammel er du? 14 år 15 år 16 år 17 år 18 år 19 år 3. Hvilken klasse går du i? 8. 9. 10. 11. 4: Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

SPØRGESKEMA OM TÆNDER OG TRIVSEL

SPØRGESKEMA OM TÆNDER OG TRIVSEL SPØRGESKEMA OM TÆNDER OG TRIVSEL Datoen i dag: / / dag måned år 1. Er du en dreng eller en pige? Dreng Pige 2. Hvornår blev du født? / / Alder dag måned år 3. Når du tænker på dine tænder eller din mund,

Læs mere

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB UNGE LIGHED FÆLLESSKAB TEMA: Kærester 2. årgang Nr. 2 Juni 2016 mener: Vi unge med særlige behov bestemmer selv, om vi vil have en kæreste. Vi bestemmer selv, hvem vi har sex med. Vi bestemmer selv, hvem

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus

Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus Plan og mål for udviklingsarbejdet. Skoleåret 09/10 er det første skoleår hvor selvevalueringsobjektet tager udgangspunkt i elevernes fysiske

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

Opsummering af trivselsundersøgelsen

Opsummering af trivselsundersøgelsen Opsummering af trivselsundersøgelsen Den første tid på KG Kun 6% af eleverne oplevede IKKE, at de blev modtaget godt ved skoleårets begyndelse. I kommentarfeltet er det særlig introturene, som bemærkes

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole.

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter December 2011. Lukke/åbne tider omkring Jul og Nytår. Glædelig jul & godt nytår

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter December 2011. Lukke/åbne tider omkring Jul og Nytår. Glædelig jul & godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter December 2011 Glædelig jul & godt nytår Så blev det december og julen nærmer sig hastigt. Når jeg ser tilbage på året, så har vi lavet rigtig mange ting i klubben.

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

DCUM 2013/2014: Undervisningsmiljøundersøgelse på Horne Efterskole.

DCUM 2013/2014: Undervisningsmiljøundersøgelse på Horne Efterskole. DCUM 2013/2014: Undervisningsmiljøundersøgelse på Horne Efterskole. Besvarelser: I alt 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Spørgsmål 1 - Hvilken klasse går du i? 9. 51 40% 10. 78 60% 129 Spørgsmål 2 - Hvilket køn er du?

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

REBUS - Fælles uddannelse for folke- og skolebibliotekarer i Fredericia

REBUS - Fælles uddannelse for folke- og skolebibliotekarer i Fredericia Intern evalueringsopsamling Opsamling - EKSAMEN X = hold 1, hold 2, hold. Alle hold samlet 1. Formen: I hvilken har du oplevet, at eksamensformen har svaret til undervisningen på studieforløbet? I høj

Læs mere

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse 25. august 2005 Før du går i gang med at udfylde skemaet, skal du læse følgende igennem: Tag dig tid til at læse både spørgsmål og svarmuligheder godt igennem.

Læs mere

Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således:

Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således: Undervisningsmiljøvurdering Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således: Læs Først! Det er afgørende vigtigt, at det

Læs mere

Vi er nu færdige med spørgeskemaundersøgelsen og Ungdomsklubbens personale har behandlet materialet, som nu kan læses på vores hjemmeside.

Vi er nu færdige med spørgeskemaundersøgelsen og Ungdomsklubbens personale har behandlet materialet, som nu kan læses på vores hjemmeside. Hvordan har du det I TK s Ungdomsklub børnemiljøvurdering 2010 Samlet svar: Drenge & Piger Skema udleveret til: 80 medlemmer. Modtaget svar: 31 stk. svarende til 39 % Den videre proces. På baggrund af

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Elevvurdering af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen efterår 2008

Elevvurdering af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen efterår 2008 Elevvurdering af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen efterår 2008 Linje: Alle 7 Sådan udfylder du skemaet: Spørgeskemaet handler om det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø på

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Marts 2006 6. årgang nummer 3

Marts 2006 6. årgang nummer 3 Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: En aktiv måned Februar blev en måned med mange og forskellige aktiviteter på skolen. 8/9. og 9. klasserne havde projektuge og fremlagde deres undersøgelser. Børneseminaret

Læs mere

Spørgeskema vedrørende undervisningsmiljøet på Krumsø Fri- og Kostskole 2010

Spørgeskema vedrørende undervisningsmiljøet på Krumsø Fri- og Kostskole 2010 Spørgeskema vedrørende undervisningsmiljøet på Krumsø Fri- og Kostskole 2010 1. Krumsø Fri- og Kostskole 2. Klasse/hold 3. dreng: 76% pige: 18% 4. Hvor godt synes du selv du klarer dig i klassen En af

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU?

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? GLOSTRUP PRODUKTIONSHØJSKOLE - TORSDAG DEN 5. MARTS 2009 Dataindsamling ELEVER MED I UNDERØGELSEN RYGER IKKE-RYGER I ALT Antal drenge: 15 20 35 Antal piger: 11 7 18 Elever

Læs mere

Hold Øje uge 23. En helt fantastisk Grundlovsdag på BØF!

Hold Øje uge 23. En helt fantastisk Grundlovsdag på BØF! Hold Øje uge 23 En helt fantastisk Grundlovsdag på BØF! Hele skolen havde demokratidag torsdag. Alle klasser havde på sidste demokratidag (1. maj) udvalgt et tema, som de ville arbejde med. Nærmere bestemt

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Information til unge om depression

Information til unge om depression Information til unge om depression Sygdommen, behandling og forebyggelse Psykiatri og Social psykinfomidt.dk Indhold 03 Hvad er depression? 03 Hvad er tegnene på depression? 05 Hvorfor får nogle unge depression?

Læs mere

Elevbesvarelser 4.-6. klasse

Elevbesvarelser 4.-6. klasse Antal returnerede spørgeskemaer: 134 Hvor ofte spiser du noget i 10-pausen om formiddagen? 13% 30% 7% 19% 3 3-4 x om ugen 1-2 x om ugen Hvor ofte har du madpakke med? 90% 7% 2% 0% 3-4 x om ugen 1-2 x om

Læs mere

Evaluering af Styr Livet Kursus

Evaluering af Styr Livet Kursus Evaluering af Styr Livet Kursus 1. Skriv på et blad, hvad du har fået ud af kurset sæt det på plakaten! Jeg synes kurset indeholder mange gode redskaber til at lære sig selv at kende Jeg er blevet mere

Læs mere

Tallene i skemaet er i % og er resultatet af besvarelser fra 34 hold i almenundervisningen.

Tallene i skemaet er i % og er resultatet af besvarelser fra 34 hold i almenundervisningen. Svarskema Undervisningsmiljøundersøgelsen Guldborgsund Ungdomsskole Tallene i skemaet er i % og er resultatet af besvarelser fra 34 hold i almenundervisningen. Enkelte punkter er ikke besvaret og enkelte

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

Her ser I hvor mange elever (antal og omregnet i procent), der har sat kryds ved de enkelte svarmuligheder ved hvert spørgsmål.

Her ser I hvor mange elever (antal og omregnet i procent), der har sat kryds ved de enkelte svarmuligheder ved hvert spørgsmål. Resultatudtrækket er foretaget 24. oktober 2012 Følgende egne emner indgår i resultatvisningen: Udbytte af efterskoleopholdet Følgende institutioner indgår i resultatvisningen: Den Danske Husflidsefterskole

Læs mere

Hvor er det bedste sted at være på skolen og hvorfor? Er du pige eller dreng? Dreng 21 svar 49% Pige 21 svar 49%

Hvor er det bedste sted at være på skolen og hvorfor? Er du pige eller dreng? Dreng 21 svar 49% Pige 21 svar 49% Page 1 of 12 Elev APV 2010 Skrevet af JS Hvilken årgang går du i? Hvor er det bedste sted at være på skolen og hvorfor? Er du pige eller dreng? Dreng 21 svar 49% Pige 21 svar 49% Hvor godt eller dårligt

Læs mere

Trivselsundersøgelse for skolen på Skovgården 2017

Trivselsundersøgelse for skolen på Skovgården 2017 Trivselsundersøgelse for skolen på Skovgården 2017 Undersøgelsen er foretaget med udgangspunkt i et spørgeskema af en medarbejder i skolen, og der er hentet inspiration fra andre trivselsundersøgelser

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Elev APV Indledning

Elev APV Indledning Indledning I undersøgelsen af elevernes undervisningsmiljø er programmet Termometeret blevet brugt. Vi vil i den efterfølgende bearbejdning af undersøgelsen skitsere de forskellige svar eleverne har givet,

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Selvom du lever i et fast forhold kan ensomhed være en fast del af dit liv. I denne guide får du redskaber til at ændre ensomhed til samhørighed og få et bedre forhold

Læs mere

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan Bilag 7. Transskription af interview. Interview gennemført d. 8. Maj 2014, via Skype Beskrivelse af interview med Jonathan Interviewet med Jonathan blev udført den 09. Maj 2014, som et Skype-interview.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt.

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. På Nøvlingskov vil vi gerne skabe trivsel og gode rammer for undervisning, fællesskab og efterskoleliv. Derfor har vi

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse.

Tilfredshedsundersøgelse. Tilfredshedsundersøgelse. Vi har i år valgt at lave undersøgelsen med vægt på en anderledes uge nemlig vores årlige skitur til Skt. Johann i Østrig. Du kan i det nedenstående se, hvad eleverne blev spurgt

Læs mere

Forældre evaluering 2015

Forældre evaluering 2015 Forældre evaluering 2015 Hvordan har det været at have sin daglige gang i Børnehaven Toftebo. En glæde at se hvor glad ens barn er hver eneste dag i Toftebo. Alle voksne kender ens barn, det gør forældrene

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september:

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september: Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Resten af dette skoleår har vi bestemt at vi vil til at have noget fast på programmet de to første tirsdage i hver måned. Vi vil have hhv. et bevægelsestilbud

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Undervisningsevaluering Kursus

Undervisningsevaluering Kursus Undervisningsevaluering Kursus Fag: Matematik A / Klasse: tgymaauo / Underviser: Peter Harremoes Antal besvarelser: ud af = / Dato:... Elevernes vurdering af undervisningen Grafen viser elevernes overordnede

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

Grundskoleevaluering spørgsmål 3

Grundskoleevaluering spørgsmål 3 Grundskoleevaluering spørgsmål 3 3 Er du en pige eller en dreng? 9 10 10it Andel i % Piger 3 19 6 37% Drenge 11 26 10 63% Grundskoleevaluering spørgsmål 4 4 Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 30. januar 2015 Fredagsbrev nr. 809 Næste uge: 31. januar 03.februar 05.februar 05.februar UGE 7 Baunen udlejet Lærermøde 4.-5.kl. på Asnæs Bibliotek Fastelavn på skolen Bestyrelsesmøde

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

Projektgruppemøde MultiMinen (Mad og motion tilbud til overvægtige børn i indskolingen)

Projektgruppemøde MultiMinen (Mad og motion tilbud til overvægtige børn i indskolingen) Bilag 4 - LOGBOG Mandag den 6/9 Projektgruppemøde MultiMinen (Mad og motion tilbud til overvægtige børn i indskolingen) Deltagere: Birgitte Projektleder, halvdelen af tiden på MultiMinen Annette Træner

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 1.0 INDLEDNING 2 2.0 DET SOCIALE UNDERVISNINGSMILJØ 2 2.1 MOBNING 2 2.2 LÆRER/ELEV-FORHOLDET 4 2.3 ELEVERNES SOCIALE VELBEFINDENDE PÅ SKOLEN

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 SIDEN SIDST FK

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 SIDEN SIDST FK Højmarkskolen Højmarksvej 16 6670 Holsted tlf: 79 96 51 60 hoejmarkskolen@vejenkom.dk www.hoejmarkskolen.skoleintra.dk KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 KALENDER FOR : NOVEMBER

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Sommertræning SOMMER! Længe ventet for de fleste den er her nu! Så nyd det hver dag og vær god ved dig selv og din krop. Hvis du skal nyde den skønne danske sommer hjemme

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

Stjernebrevet. SFO1 Pavillonen oktober 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41

Stjernebrevet. SFO1 Pavillonen oktober 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Stjernebrevet SFO1 Pavillonen oktober 2012 Tlf. nummer: 36 37 83 41 Efteråret er så småt begyndt at trænge sig på og vi vil derfor for alvor begynde med inde-aktiviteterne i Pavillonen. Dette betyder blandt

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Termometeret En undersøgelse af undervisningsmiljøet på Studsgård Friskole 2007-08

Termometeret En undersøgelse af undervisningsmiljøet på Studsgård Friskole 2007-08 Termometeret En undersøgelse af undervisningsmiljøet på Studsgård Friskole 7-8.-3. klasse Generel tilfredshed Hvordan har du det med dine klassekammerater? Er du glad for at gå i skole? 8 7 4 6 3 2 1 godt

Læs mere

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten :

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten : Årshjulet: Vi har endnu ikke fået planlagt vores fælles årshjul for hele året, så derfor er der ikke en overordnet plan for hvilke temaer og aktiviteter året kommer til at bestå af. I får mere info om

Læs mere

Fredagsbrev uge 37. Kære forældre

Fredagsbrev uge 37. Kære forældre Fredagsbrev uge 37 Kære forældre Tak for sidst skal der lyde herfra for både høstmarkedet og det fælles forældremøde. Vores årlige høstmarked er nu forbi, alt er ryddet op, og vi er nu gået ind i en almindelig

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 10/11 Unge Hjem, efterskolen i Århus

Selvevaluering skoleåret 10/11 Unge Hjem, efterskolen i Århus Selvevaluering skoleåret 10/11 Unge Hjem, efterskolen i Århus Plan og mål for udviklingsarbejdet. Skoleåret 10/11 er det første skoleår hvor selvevalueringsobjektet tager udgangspunkt i elevernes fysiske

Læs mere

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a.

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a. Kost og Motion Daglige repportager af Oliver og Tobias 4.a 4. udgave - Torsdag d. 14. okt. Foto: Oliver Artikler fra i dag: Foredrag Onsdag eftermiddag bød på et spændende foredrag om sund og usund kost...

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

Interviewene er gennemført den 5.1.2014 for forældrefokusgrupperne og den 6.1.2014 for elevfokusgrupperne.

Interviewene er gennemført den 5.1.2014 for forældrefokusgrupperne og den 6.1.2014 for elevfokusgrupperne. UNDERVISNINGSMILJØ- VURDERING 2014 Denne Undervisningsmiljøvurdering er gennemført i samarbejde med Bøgetorp, som er et konsulentfirma, der blandt andet arbejder med strategi og udvikling. Selve vurderingen

Læs mere

Interview med pigerne

Interview med pigerne Interview med pigerne Interviewer: M = Michelle og J = Julie Informanter: K = Karla og S = Sofie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 M: For en god ordens skyld

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever

Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever Når jeg tænker på min skole, bliver jeg Når jeg tænker på min klasse, bliver jeg Når jeg har frikvarter, bliver jeg Når jeg laver lektier, bliver jeg Når

Læs mere

10 spørgsmål til pædagogen

10 spørgsmål til pædagogen 10 spørgsmål til pædagogen 1. Hvorfor er I så få på stuen om morgenen? Som det er nu hos os, er vi 2 voksne om morgenen kl. 8.30 i vuggestuen og 2 kl. 9 i børnehaverne, og det fungerer godt. For det meste

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Evaluering af projekt Mor i bevægelse. Hanne Kristine Hegaard Jordemoder, ph.d Forskningsenheden for Mor og Barns Sundhed, Rigshospitalet

Evaluering af projekt Mor i bevægelse. Hanne Kristine Hegaard Jordemoder, ph.d Forskningsenheden for Mor og Barns Sundhed, Rigshospitalet Evaluering af projekt Mor i bevægelse Hanne Kristine Hegaard Jordemoder, ph.d Forskningsenheden for Mor og Barns Sundhed, Rigshospitalet 1 Evaluering Interventionsgruppe (n=65) Matchet kontrolgruppe (n=89)

Læs mere

Alkoholdialog og motivation

Alkoholdialog og motivation Alkoholdialog og motivation Morten Sophus Clausen Psykolog Casper! Vi skal have en snak om alkohol. Jeg synes, du drikker for meget. Det typiske svar på den indgangsreplik vil nok være noget i retning

Læs mere

Det er godt klaret, at jeg er kommet hertil

Det er godt klaret, at jeg er kommet hertil Interview med kursister Morten, 3. år Det er godt klaret, at jeg er kommet hertil Inklusion på ungdomsuddannelser: Til sommer får de første kursister fra HF Inklusion hue på. Morten Pilemann er én af dem.

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 60 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 46% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Trivselsevaluering 2010/11

Trivselsevaluering 2010/11 Trivselsevaluering 2010/11 Formål Vi har ønsket at sætte fokus på, i hvilken grad de værdier, skolen fremhæver som bærende, også opleves konkret i elevernes dagligdag. Ved at sætte fokus på elevernes trivsel

Læs mere