Information til Banedanmarks leverandører: Procedure for sanktioner i Banedanmark ved sikkerhedsmæssige afvigelser m.m.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Information til Banedanmarks leverandører: Procedure for sanktioner i Banedanmark ved sikkerhedsmæssige afvigelser m.m."

Transkript

1 Information til Banedanmarks leverandører: Procedure for sanktioner i Banedanmark ved sikkerhedsmæssige afvigelser m.m. 1 GYLDIGHEDSOMRÅDE Dette dokument gælder for alle sikkerhedsmæssige afvigelser, som opstår under udførelse af arbejde under Banedanmarks sikkerhedsgodkendelse. Punkterne 1-6 omhandler alene jernbanesikkerhedsmæssige hændelser, som er underlagt K&S Jernbanesikkerheds jurisdiktion. I det afsluttende punkt 7 beskrives yderligere kontraktuelle krav, som ikke omhandler jernbanesikkerhed. Ansvaret for at påse overholdelse af disse regler varetages ikke af K&S Jernbanesikkerhed, men af det område i Banedanmark, der er ansvarlig for det pågældende projekt/den pågældende kontrakt. Ved sikkerhedsmæssige afvigelser forstås alle afvigelser, der kan påvirke jernbanesikkerheden. Det omfatter konkrete uheld, ulykker og sikkerhedsmæssige hændelser, samt manglende eller forsinkede svar på forespørgsler i forbindelse med undersøgelser, utilstrækkelig planlægning og manglende instruktion af personale, afgivelse af urigtige oplysninger mm. Dokumentet offentliggøres på Banedanmarks hjemmeside, og udsendes i øvrigt til samtlige nuværende entreprenører, som opfordres til at gennemlæse dokumentet grundigt. Eventuelle spørgsmål af jernbanesikkerhedmæssig art kan rettes til sektionschefen for Banedanmark, Kvalitet og Sikkerhed, Jernbanesikkerhed. 1.1 Lovhjemmel Den overordnede hjemmel til fastsættelse af disse retningslinjer findes i bek. nr. 13 af 14. januar 2007 om sikkerhedsgodkendelse som jernbaneinfrastrukturforvalter. Det er heri bl.a. fastsat, at indehaveren af en sikkerhedsgodkendelse, i dette tilfælde Banedanmark, har ansvaret for en sikker drift af jernbanesystemet ( 8), og at indehaveren endvidere har pligt til at udarbejde en jernbanesikkerhedspolitik og sikre, at denne overholdes ( 10). 2 UNDERSØGELSESVAGTER OG UNDERSØGELSESLEDERE Banedanmarks sikkerhedssystem benytter sig af undersøgelsesvagter, der foretager fysiske undersøgelser og observationer i marken samt undersøgelsesledere, der forestår den bag København Ø Side 1(7)

2 vedliggende undersøgelse og analyse af en konkret hændelse samt udarbejdelse af eventuel redegørelse eller rapport. Disse medarbejdere har pligt til at være opmærksomme på ethvert forhold og foretage de nødvendige og relevante undersøgelser for at fastlægge årsager til hændelser eller ulykker med henblik på forebyggende og/eller afhjælpende tiltag samt vurdere, om der er grundlag for at iværksætte en sanktion. Opmærksomheden skal udover alvorlighedsgraden ved afvigelsen - især henledes på følgende afvigelser (listen er ikke udtømmende): Adfærd, der kan bringe jernbanesikkerheden i fare. Manglende eller dårlig planlægning af arbejdet. Manglende styring af personalets kompetencer, sidemandsoplæring m.v. Mangelfuld instruktion af personale forud for eller under arbejdets udførelse. Overtrædelse af sikkerhedsbestemmelserne Manglende eller urigtigt svar i forbindelse med undersøgelser. Betænkeligt højt antal hændelser/overtrædelser. Hvis det i forbindelse med en undersøgelse vurderes, at en person ikke har den fornødne kompetence til at fortsætte sit virke, kan pågældende medarbejder udelukkes fra sikkerhedsarbejde, indtil sagen er undersøgt nærmere. Denne vurdering foretages af undersøgelseslederen i K&S Jernbanesikkerhed. Undersøgelsesvagten har dog kompetence til med omgående virkning at udelukke en medarbejder fra sikkerhedsarbejde i forbindelse med en hændelse. Årsagerne er typisk: Grove overtrædelser af sikkerhedsbestemmelserne Gentagne (også mindre alvorlige) overtrædelser af sikkerhedsbestemmelserne Psykisk påvirkning som beskyttelsesforanstaltning (for at hindre yderligere uheld som følge af traumatisk oplevelse) 3 KVALITET & SIKKERHED (K&S) JERNBANESIKKERHED 3.1 Sagsbehandling Alle hændelser, der kan have betydning for jernbanesikkerheden, registreres i Banedanmarks særlige system for afvigelser, Synergi. Hændelser, der vurderes ikke at have betydning for jernbanesikkerheden, undersøges ikke yderligere. Såfremt hændelsen imidlertid vurderes at have den fornødne betydning for jernbanesikkerheden, udarbejder undersøgelseslederen en redegørelse/ undersøgelsesrapport, hvorunder de involverede parter inddrages og høres i behørigt omfang. Undersøgelseslederen i K&S Jernbanesikkerhed vurderer på baggrund af denne redegørelse /undersøgelsesrapport samt eventuelle tidligere hændelser/afvigelser, hvorvidt der er 2100 København Ø Side 2(7)

3 grundlag for en sanktion. Undersøgelseslederen afstemmer dette med undersøgelsesledergruppen. Sanktioner indstilles af undersøgelseslederen til sektionschefen for K&S Jernbanesikkerhed for endelig godkendelse. Før der træffes afgørelse om en sanktion, skal forvaltningslovens regler om partshøring iagttages. Sektionschefen for K&S Jernbanesikkerhed underretter herefter den sikkerhedsansvarlige hos entreprenøren skriftligt om sanktionen. Samtidig med sanktionen modtager adressaten en begrundelse for sanktionen samt klagevejledning. Da der er tale om hændelser af jernbanesikkerhedsmæssig betydning, vil klage som udgangspunkt ikke have opsættende virkning for sanktionen. 3.2 Dokumentation Sagens akter arkiveres i de respektive journaliseringssystemer. Sanktionen noteres under den enkelte entreprenørs godkendelse med henvisning til journalnummer/synerginummer. På tilsvarende måde registreres sanktioner over for enkeltpersoner. 4 SANKTIONER GENERELT 4.1 Sanktionsmuligheder Banedanmark anvender følgende sanktioner over for enkeltpersoner samt entreprenører, såfremt jernbanesikkerheden bringes i fare: 1. Udelukkelse fra sikkerhedsarbejde. 2. Jernbanesikkerhedsmæssig advarsel 3. Fratagelse af kompetencer 4. Skærpet tilsyn. 5. Fratagelse af godkendelse til at udføre sikkerhedsmæssigt arbejde i en nærmere fastsat periode. Hver enkelt sanktion er beskrevet i afsnit Forhold, der kan medføre sanktioner Følgende forhold kan medføre en sanktion over for medarbejdere og entreprenører: Alvorlige sikkerhedsmæssige hændelser. Uheld eller ulykke. Overtrædelse af regler og retningslinjer. Dårlig eller manglende sikkerhedsplanlægning. Kritisabel sikkerhedsmæssig adfærd. Manglende svar i forbindelse med undersøgelser. Væsentlig tilsidesættelse af betingelserne for godkendelse som entreprenør. Afgivelse af urigtige oplysninger 2100 København Ø Side 3(7)

4 Alvorlighedsgraden vurderes af K&S Jernbanesikkerhed på grundlag af den udarbejdede redegørelse eller hændelsesrapport. Afgørelser efter ovenstående bestemmelser kan påklages til Trafikstyrelsen. 5 SANKTIONER OVER FOR MEDARBEJDERE 5.1 Baggrund Nedenstående gælder for eksterne medarbejdere, som arbejder under Banedanmarks sikkerhedsgodkendelse. Alle, som udfører sikkerhedsrelateret arbejde, har et legitimationskort, som er påført medarbejderens kompetencer. Kortet skal medbringes, når der udføres arbejde for Banedanmark. Lokomotivføreres kompetencer fremgår af disses lokomotivførercertifikat. Sektionschefen for Jernbanesikkerhed, en undersøgelsesleder samt en undersøgelsesvagt har - i varierende omfang - mandat til at suspendere en medarbejders sikkerhedskompetence midlertidigt, jf. punkt Medarbejder tildeles en jernbanesikkerhedsmæssig advarsel Har en medarbejder været involveret i/forårsaget en sikkerhedsmæssig hændelse, kan den pågældende tildeles en jernbanesikkerhedsmæssig advarsel. Vurderingen foretages af K&S Jernbanesikkerhed på baggrund af den udarbejdede redegørelse/hændelsesrapport. Ved gentagne advarsler skal medarbejderens sikkerhedsmæssige kompetencer vurderes. Såfremt omstændighederne taler derfor, kan pågældende medarbejder udelukkes fra sikkerhedsmæssigt arbejde for en nærmere angiven periode eller permanent. 5.3 Medarbejder udelukkes fra sikkerhedsmæssigt arbejde. I grovere tilfælde eller ved gentagne sikkerhedsmæssige hændelser kan en medarbejder fratages sin kompetence til at udføre sikkerhedsmæssigt arbejde for en periode eller permanent. Dette kan også ske uden en forudgående sikkerhedsmæssig advarsel. Perioden fastsættes efter en konkret vurdering af alle sagens elementer, herunder primært overtrædelsens beskaffenhed samt eventuelle tidligere overtrædelser. Det er K&S Jernbanesikkerhed, der vurderer, om der er tilstrækkeligt grundlag at inddrage en medarbejders sikkerhedsmæssige kompetencer. I sådanne tilfælde vil der være klageadgang til Trafikstyrelsen, og pågældende medarbejder vil i forbindelse med afgørelsen modtage klagevejledning herom København Ø Side 4(7)

5 5.4 Generhvervelse af kompetencer K&S Jernbanesikkerhed vurderer og fastsætter i samarbejde med HR Uddannelse efter en konkret vurdering om en medarbejder, der har været udelukket fra sikkerhedsmæssigt arbejde, kan få tilladelse til at genoptage sikkerhedsarbejdet. Der tages udgangspunkt i kravene til den pågældendes uddannelse/kompetence: Det faglige niveau (fastsættes typisk ved en særlig faglig prøve, medmindre det skønnes ubetænkeligt at undlade dette). Den pågældendes personprofil (ansvarsbevidsthed, overblik m.v.), jf. uddannelseskompendiet (vurderes bl.a. i forbindelse med samtale og hændelsens/hændelsernes karakter). Den pågældende underrettes skriftligt om afgørelsen tillige med dennes nærmeste leder eller den sikkerhedsansvarlige hos entreprenøren. Såfremt afgørelsen falder ud til ugunst for medarbejderen, vil der være klageadgang til Trafikstyrelsen. 6 SANKTIONER OVER FOR ENTREPRENØRER 6.1 Entreprenøren tildeles en jernbanesikkerhedsmæssig advarsel I forbindelse med overtrædelse af de i pkt nævnte forhold kan K&S Jernbanesikkerhed på baggrund af den udarbejdede redegørelse eller hændelsesrapport vurdere, om en entreprenør skal tildeles en advarsel. Som led i vurderingen og før afgørelsen træffes, bliver de involverede aktører partshørt i overensstemmelse med forvaltningslovens bestemmelser herom. En advarsel fremsendes skriftligt til entreprenøren. Advarslen betragtes af Banedanmark som en forvaltningsretlig afgørelse, hvorfor entreprenøren vil have klageadgang til Trafikstyrelsen. Ved gentagne advarsler skal entreprenørens generelle godkendelse til at udføre sikkerhedmæssigt arbejde for Banedanmark tages op til vurdering. Denne vurdering kan foretages efter anden advarsel, men skal altid foretages efter tredje advarsel. Såfremt der er meddelt 3 advarsler, vil vurderingen som udgangspunkt føre til skærpet tilsyn eller fratagelse af godkendelse til at udføre sikkerhedsmæssigt arbejde for Banedanmark. 6.2 Skærpet tilsyn I forbindelse med overtrædelse af de i pkt nævnte forhold kan K&S Jernbanesikkerhed på baggrund af den udarbejdede redegørelse eller hændelsesrapport vurdere, om en entreprenør i en periode af passende længde skal sættes under skærpet tilsyn. I forbindelse med denne vurdering bliver de involverede aktører partshørt. Denne mulighed kan også bruges til at indfase en entreprenør efter fratagelse af en godkendelse København Ø Side 5(7)

6 Skærpet tilsyn indebærer, at entreprenøren skal anmelde alt arbejde forud for udførelsen med angivelse af tid og sted, således at der kan gennemføres skærpet tilsyn med entreprenørens arbejde. K&S Jernbanesikkerhed aftaler i hvert enkelt tilfælde med kontraktholderen, hvordan det skærpede tilsyn skal gennemføres. En afgørelse om skærpet tilsyn meddeles entreprenøren skriftligt med klageadgang til Trafikstyrelsen. Tilsidesættelse af vilkårene for skærpet tilsyn vil som udgangspunkt medføre fratagelse af sikkerhedsgodkendelse, jf. pkt Entreprenøren fratages sin godkendelse til at udføre sikkerhedmæssigt arbejde. En entreprenør kan fratages sin godkendelse i følgende tilfælde: Efter gentagne advarsler jf. pkt. 6.1., eller Ved særligt grove tilfælde af forsæt eller grov uagtsomhed, der har bragt jernbanesikkerheden i fare eller medført uheld eller ulykke. Før en eventuel fratagelse vil entreprenøren blive partshørt. En fratagelse sker for en på forhånd fastsat periode på baggrund af en konkret og individuel vurdering. Perioden fastsættes oftest til måneder. Banedanmark forbeholder sig dog ret til at fratage en entreprenør hans godkendelse på ubestemt tid. Dette forudsættes dog kun at ske i sjældne undtagelsestilfælde. Vurderingen af om der er grundlag for at inddrage en entreprenørs godkendelse foretages af K&S Jernbanesikkerhed. I givet fald udfærdiger K&S Jernbanesikkerhed et indstillingsnotat, som sendes til Banedanmarks interne sikkerhedspanel, Safety Forum, hvis medlemmer tager endelig stilling til, om entreprenørens godkendelse skal inddrages. Herefter underrettes Entreprenøren skriftligt om afgørelsen, som kan påklages til Trafikstyrelsen. 7. Yderligere kontraktuelle krav til eksterne samarbejdspartnere og leverandører: Bortset fra ovennævnte katalog over sanktioner mv. i forbindelse med sikkerhedsmæssige afvigelser ønsker Banedanmark at henlede vore leverandørers opmærksomhed på nedenstående: I alle kontrakter, som Banedanmark indgår med eksterne leverandører, indgår der standardmæssigt vilkår om, at leverandøren skal overholde gældende dansk lovgivning, herunder først og fremmest arbejdsmiljøkrav m.v., jf. nedenstående, samt forpligtelser i henhold til internationale traktater, som Danmark har tiltrådt. Banedanmark forudsætter derfor som et generelt krav, at entreprenøren forpligter sig til at overholde Banedanmarks egne krav til social ansvarlighed, uanset om opgaven udføres af entreprenøren eller dennes underentreprenører. Det påhviler derfor entreprenøren at sørge for, at at underleverandører under udførelsen af arbejde for Banedanmark kontraktmæssigt forpligter sig til at efterleve samme regelsæt, herunder Banedanmarks alkohol- og rygepolitik, som er beskrevet på København Ø Side 6(7)

7 Der henvises til afsnittet samme sted om Banedanmarks standardmæssige csr-krav: som alle leverandører får udleveret i forbindelse med kontraktsindgåelse. Alle leverandører gøres særligt opmærksomme på kravene heri til overholdelse af ILO-konvention nr. 94 samt elevklausuler for at fremme uddannelse af faglært arbejde. Banedanmark ønsker at gøre alle samarbejdspartnere opmærksomme på, at tilsidesættelse af disse regelsæt betragtes som væsentlig misligholdelse, hvilket kan føre til kontraktens ophævelse. **** 2100 København Ø Side 7(7)

Retningslinjer for godkendelse af entreprenører, der leverer jernbanesikkerhedsmæssige ydelser til Banedanmark INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE

Retningslinjer for godkendelse af entreprenører, der leverer jernbanesikkerhedsmæssige ydelser til Banedanmark INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Generelt... 2 1.1 Gyldighed og varighed... 2 1.2 Formål... 2 2 Registrering... 2 2.1 Generelt... 2 2.2 Omfang af registrering... 2 2.2.1 Firmaoplysninger... 2 2.2.2 Jernbanesikkerhedsansvarlig...

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE

INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Generelt... 2 1.1 Gyldighed... 2 1.2 Formål... 2 1.3 Sikkerhedsydelse... 2 2 Registrering... 2 2.1 Generelt... 2 2.2 Omfang af registrering... 3 2.2.1 Firma oplysninger... 3

Læs mere

Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt

Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt RAVN Bane 2016 ApS Roholmsvej 12 F 2620 Albertslund Att.: Adm. dir. Jesper Ravn Fremsendt pr. mail til: jesper@ravn-bane.dk 15. april 2016 Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt Kære Jesper Ravn,

Læs mere

Retningslinjer for udstedelse af legitimationskort

Retningslinjer for udstedelse af legitimationskort Retningslinjer for udstedelse af legitimationskort BAGGRUND 1 Baggrunden for disse retningslinjer er, at personer, der skal færdes eller arbejde tættere end 4 meter fra nærmeste skinne i områder, hvor

Læs mere

Retningslinier for udstedelse af legitimationsskort, der giver adgang til færden og arbejde på Banedanmarks infrastrukturområder

Retningslinier for udstedelse af legitimationsskort, der giver adgang til færden og arbejde på Banedanmarks infrastrukturområder 1 BAGGRUND Baggrunden for disse retninglinjer er, at personer, der skal færdes eller arbejde tættere end 4 meter fra nærmeste skinne i områder, hvor der normalt ikke er offentlig adgang, skal være i besiddelse

Læs mere

Bliver du truet med at miste din autorisation?

Bliver du truet med at miste din autorisation? Bliver du truet med at miste din autorisation? I Social- og sundhedssektoren får vi rigtig mange henvendelser, der handler om, at ledere truer med at fratage social- og sundhedsassistenternes autorisation,

Læs mere

Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence

Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Generelt... 2 1.1 Målgruppe... 2 1.2 Fagligt ansvar... 2 1.3 Lærere og censorer... 2 2 Teoretisk efteruddannelse (EUSR)... 2 2.1 Mål... 2 2.2 Forudsætninger for deltagelse...

Læs mere

Retningslinjer for sanktionering af overtrædelse af Atea Danmarks interne regler, herunder code of conduct og compliance politik

Retningslinjer for sanktionering af overtrædelse af Atea Danmarks interne regler, herunder code of conduct og compliance politik Retningslinjer for sanktionering af overtrædelse af Atea Danmarks interne regler, herunder code of conduct og compliance politik Gældende fra september 2018 Anvendelse Retningslinjerne anvendes i ethvert

Læs mere

Vejledning af 31. januar 1994 om partshøring og begrundelse i afskedssager mv.

Vejledning af 31. januar 1994 om partshøring og begrundelse i afskedssager mv. Vejledning af 31. januar 1994 om partshøring og begrundelse i afskedssager mv. Finansministeriets vejledning om en række forvaltningsretlige regler af betydning i forbindelse med afsked o.lign. Vejedningen

Læs mere

Her er brevet:(se vedhæuede pdf Kasper Koed )

Her er brevet:(se vedhæuede pdf Kasper Koed ) fredag den 6. februar 2015 kl. 17.47.20 Centraleuropæisk normal=d Emne: Prioritet: Høj FW: fratagelse af kompetencer søndag den 7. december 2014 kl. 15.56.59 Centraleuropæisk normalcd Jesper Ravn Kære

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område I medfør af 68 d og 134 a, stk. 2, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december

Læs mere

Vejledning om meddelelse af zoneforbud efter ordensbekendtgørelsens

Vejledning om meddelelse af zoneforbud efter ordensbekendtgørelsens Civil- og Politiafdelingen Dato: 18. juni 2009 Kontor: Politikontoret Sagsnr.: 2009-945-1475 Dok.: THK40131 Vejledning om meddelelse af zoneforbud efter ordensbekendtgørelsens 6, stk. 4 Efter 6, stk. 4,

Læs mere

Lokomotivfører. Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence. HR sikkerhedsuddannelser Side 1

Lokomotivfører. Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence. HR sikkerhedsuddannelser Side 1 Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på Lokomotivfører - Efteruddannelse (EUSR)/ Prøver/Opfølgning på HR sikkerhedsuddannelser 19.01.2017 Side 1 Version Dato Udarbejdet af Godkendt

Læs mere

Whistleblowerordninger. Fælles retningslinjer for whistleblowerordningerne på Justitsministeriets område

Whistleblowerordninger. Fælles retningslinjer for whistleblowerordningerne på Justitsministeriets område Fælles retningslinjer for whistleblowerordningerne på Justitsministeriets område 1. marts 2019 Indhold Indledning 2 Hvem kan indgive oplysninger til whistleblowerordningerne? 3 Hvilke oplysninger er omfattet

Læs mere

KLAUSULER. Side 1 af marts TILTRÆDELSE AF FBSA CHARTER MV.

KLAUSULER. Side 1 af marts TILTRÆDELSE AF FBSA CHARTER MV. Side 1 af 5 KLAUSULER 1. TILTRÆDELSE AF FBSA CHARTER MV. Entreprenøren forpligter sig til at tiltræde [Charteret for Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar, FN's Global Compact eller lignende], eller

Læs mere

Bekendtgørelse om andre aktører

Bekendtgørelse om andre aktører BEK nr 1128 af 04/12/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 9. marts 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2012-0016993 Senere ændringer

Læs mere

Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H APRIL 2019 SOCIALE KLAUSULER. Side 1

Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H APRIL 2019 SOCIALE KLAUSULER. Side 1 Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H SOCIALE KLAUSULER APRIL 2019 Side 1 1. Grundlæggende principper i ILO-konventionen er gældende. Som en del af koncernen Aalborg

Læs mere

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Bilag K Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Københavns Kommune [Forvaltning] [Center] CVR.nr.: 64 94 22 12 [Adresse] (Herefter benævnt Kunden) og [Firmanavn] CVR.nr.: [CVR.nr.] [Adresse] [Postnummer

Læs mere

Jobcenteret fremsendte klagen til Beskæftigelsesankenævnet, som videresendte sagen til statsforvaltningen.

Jobcenteret fremsendte klagen til Beskæftigelsesankenævnet, som videresendte sagen til statsforvaltningen. Københavns Kommune. Meddelelse af fremmødeforbud Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at kommunen ved en afgørelse om at meddele en borger fremmødeforbud overskred grænserne for et lovligt skøn.

Læs mere

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 I medfør af 45, stk. 5, og 48 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Databehandleraftale Underleverandør

Databehandleraftale Underleverandør , Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag L 2 Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem: [Indsæt Leverandørens virksomhedsnavn] Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CVR.nr.: [Indsæt]

Læs mere

Ankestyrelsens brev til borgerens advokat Vedr. sagsnr Din henvendelse vedrørende Middelfart Kommune

Ankestyrelsens brev til borgerens advokat Vedr. sagsnr Din henvendelse vedrørende Middelfart Kommune Ankestyrelsens brev til borgerens advokat 2014-187674 Dato: 16-10-2017 Vedr. sagsnr. 100072 Din henvendelse vedrørende Middelfart Kommune Du har den 15. december 2014, som advokat for moderen til en dreng,

Læs mere

Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) Retningslinjer for efteruddannelse (EUSR) for lokomotivførere. Side 1

Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) Retningslinjer for efteruddannelse (EUSR) for lokomotivførere. Side 1 Retningslinjer for efteruddannelse (EUSR) for lokomotivførere Side 1 Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Områdechef for Organisationsudvikling, Katrine

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 1. pkt., 21 u, stk. 8, og 24 c, stk. 24, og 26, stk. 1, 1.pkt., i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

MELLEM. 2300 København S. (herefter SKI )

MELLEM. 2300 København S. (herefter SKI ) BRUGERTILSLUTNINGSAFTALE SKI. dk MELLEM Staten og Kommunernes Indkøbs Service A/S Zeppelinerhallen, Islands Brygge 55 2300 København S CVR 17472437, EAN 57900002758477 (herefter SKI ) og (Herefter Kunden

Læs mere

Databehandleraftale Leverandør

Databehandleraftale Leverandør , Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag L - 1 Leverandør Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem: Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CVR.nr.: 64 94 22

Læs mere

Sundbyhus Sundholmsvej 40A 2300 København S. Afgørelse om iværksættelse af påbud

Sundbyhus Sundholmsvej 40A 2300 København S. Afgørelse om iværksættelse af påbud Sundbyhus Sundholmsvej 40A 2300 København S Afgørelse om iværksættelse af påbud På baggrund af Socialtilsyn Hovedstadens tilsynsbesøg på Center Amager - Sundbyhus mandag den 10. juli 2017 træffes hermed

Læs mere

DISCIPLINÆR OG KLAGENÆVNET

DISCIPLINÆR OG KLAGENÆVNET DISCIPLINÆR OG KLAGENÆVNET FOR BESKIKKEDE BYGNINGSSAGKYNDIGE Forretningsorden for Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige Nærværende forretningsorden er udarbejdet i medfør af de

Læs mere

Tønder Kommune BILAG 10

Tønder Kommune BILAG 10 Tønder Kommune BILAG 10 Databehandleraftale mellem Tønder kommuner og Leverandør Side 1/14 DATABEHANDLERAFTALE Mellem Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder CVR. nr.: 29189781 (herefter Kommunen )

Læs mere

Notat. Planlovens 14. Dato: Sagsnr: Kontakt Mette Carstensen Byggesagsbehandler Direkte tlf

Notat. Planlovens 14. Dato: Sagsnr: Kontakt Mette Carstensen Byggesagsbehandler Direkte tlf Kontakt Mette Carstensen Byggesagsbehandler Direkte tlf. 48492482 Center for Teknik Team Byg Tlf. 4849 2490 Planlovens 14 tek-post@horsholm.dk horsholm.dk Hvilke regler er der for nedlæggelse af et forbud

Læs mere

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 I medfør af 45, stk. 5, og 48 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Klage over Energistyrelsens afgørelse af 17. december 2007 vedrørende energimærkning af ejendommen beliggende [...], E [...].

Klage over Energistyrelsens afgørelse af 17. december 2007 vedrørende energimærkning af ejendommen beliggende [...], E [...]. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Energistyrelsens afgørelse af 17. december 2007 vedrørende energimærkning af ejendommen beliggende [...], E [...]. Energiklagenævnet har ved brev

Læs mere

BEK nr 429 af 09/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. februar Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 429 af 09/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. februar Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 429 af 09/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. februar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 15-61-0024 Senere ændringer til

Læs mere

Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør

Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør DSB Risk Management Uddannelsesstandard Sølvgade 40 Ustd nr. 9-02 1349 Kbh. K Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør 1. Indledning Denne standard er udarbejdet som

Læs mere

Vedtægt for Roskilde Kommunes borgerrådgiver

Vedtægt for Roskilde Kommunes borgerrådgiver Vedtægt for Roskilde Kommunes borgerrådgiver Kapitel 1 Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion 1. Roskilde Kommune har etableret en borgerrådgiverfunktion, som er forankret direkte

Læs mere

Nyhedsbrev. Kvalitet & Sikkerhed, Infrauddannelser #3 / Juli 2014. Ugyldigt certifikat. for entreprenører, der leverer sikkerhedsydelser.

Nyhedsbrev. Kvalitet & Sikkerhed, Infrauddannelser #3 / Juli 2014. Ugyldigt certifikat. for entreprenører, der leverer sikkerhedsydelser. Nyhedsbrev for entreprenører, der leverer sikkerhedsydelser Kvalitet & Sikkerhed, Infrauddannelser #3 / Juli 2014 Indhold Dokumentation for Dette nyhedsbrev bedes fordelt til alt personale med lokomotivførerlicens.

Læs mere

EKSAMENSSNYD PROCEDURER OG SANKTIONER

EKSAMENSSNYD PROCEDURER OG SANKTIONER EKSAMENSSNYD PROCEDURER OG SANKTIONER Guide for universitetets medarbejdere Vidste du, at alle ansatte på AU, der konstaterer eller har begrundet mistanke om eksamenssnyd, har pligt til at indberette det?

Læs mere

Vi her Skrevet til vedrørende ejendommen matr.nr. beliggende_ kommunens j.nr._

Vi her Skrevet til vedrørende ejendommen matr.nr. beliggende_ kommunens j.nr._ STATsFoALTNiNGEN Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F Dato: 07-12~2015 Vi her Skrevet til vedrørende ejendommen matr.nr. beliggende_ kommunens j.nr._ Svar på klage Statsforvaltningen har behandlet

Læs mere

Styrelsen for Patientsikkerhed var den 18. oktober 2018 på tilsynsbesøg ved HabitusHuset Ny Mårumvej ApS.

Styrelsen for Patientsikkerhed var den 18. oktober 2018 på tilsynsbesøg ved HabitusHuset Ny Mårumvej ApS. HabitusHuset Ny Mårumvej ApS Ny Mårumvej 200 3230 Græsted Afgørelse om påbud til HabitusHuset Ny Mårumvej ApS Styrelsen for Patientsikkerhed var den 18. oktober 2018 på tilsynsbesøg ved HabitusHuset Ny

Læs mere

IT-sikkerhedspolitik for

IT-sikkerhedspolitik for Norddjurs Kommune IT-sikkerhedspolitik for Norddjurs Kommune Overordnet IT-sikkerhedspolitik 1.0 Politik 14-11-2006 Side 2 af 7 Overordnet IT-sikkerhedspolitik Indledning Dette dokument beskriver Norddjurs

Læs mere

VEJLEDNING OM. Fondsbestyrelsens redegørelse for god fondsledelse

VEJLEDNING OM. Fondsbestyrelsens redegørelse for god fondsledelse VEJLEDNING OM Fondsbestyrelsens redegørelse for god fondsledelse Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.0 Dato: December 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Redegørelse... 3 2.1. Generelt...

Læs mere

Revisionsvirksomhed. Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven. 1. Indledning. Erhvervsstyrelsen afholdte den 17. marts 2015 kontrolbesøg med.

Revisionsvirksomhed. Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven. 1. Indledning. Erhvervsstyrelsen afholdte den 17. marts 2015 kontrolbesøg med. Revisionsvirksomhed 20. april 2015 Sag 2015-1923 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen afholdte den 17. marts 2015 kontrolbesøg med. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus

Læs mere

I sag om aktindsigt har Statsforvaltningen udtalt, at der er notatpligt i relation til oplysning om anmelders navn

I sag om aktindsigt har Statsforvaltningen udtalt, at der er notatpligt i relation til oplysning om anmelders navn I sag om aktindsigt har Statsforvaltningen udtalt, at der er notatpligt i relation til oplysning om anmelders navn Statsforvaltningens udtalelse til borger: Henvendelse vedrørende oplysning om navn på

Læs mere

Lokomotivfører. Retningslinjer for ny- eller generhvervelse samt vedligehold af infrastrukturkendskab INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE

Lokomotivfører. Retningslinjer for ny- eller generhvervelse samt vedligehold af infrastrukturkendskab INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Generelt... 2 1.1 Krav og referencer... 2 1.2 Målgruppe... 2 1.3 Mål... 2 1.4 Vurdering af deltagerforudsætninger... 2 1.5 Fag- og kørelærer... 2 2 Nyerhvervelse... 3 2.1 Uddannelsens

Læs mere

Brug af sanktioner over for elever i de gymnasiale uddannelser. 19. februar 2015

Brug af sanktioner over for elever i de gymnasiale uddannelser. 19. februar 2015 2015-3 Brug af sanktioner over for elever i de gymnasiale uddannelser Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Undervisningsministeriet om anvendelsen af sanktioner over for elever i de gymnasiale

Læs mere

Eksamenssnyd Journalnr.: U0026-7-01-2-12 Ref.: LAEL Dato: 14. januar 2013

Eksamenssnyd Journalnr.: U0026-7-01-2-12 Ref.: LAEL Dato: 14. januar 2013 Eksamenssnyd og forstyrrende adfærd ved eksamen Ved eksamenssnyd forstås de tilfælde, hvor en eksaminand under en prøve Skaffer sig uretmæssig hjælp eller giver anden eksaminand hjælp til besvarelse, eller

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet

UDKAST. Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet UDKAST Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet I medfør af 147 a, 149, stk. 10 og 152 a, i lov om luftfart, jf. lovbekendtgørelse nr. 1036 af 29. august 2013, og 8 d, stk.

Læs mere

Redegørelse vedr. Banedanmarks opfølgning på Transportministeriets afgørelse i Jesper Ravns klage over Banedanmark

Redegørelse vedr. Banedanmarks opfølgning på Transportministeriets afgørelse i Jesper Ravns klage over Banedanmark Notat 25.02.2015 Redegørelse vedr. Banedanmarks opfølgning på Transportministeriets afgørelse i Jesper Ravns klage over Banedanmark Transportministeriets departement har den 11. februar 2015 truffet afgørelse

Læs mere

Betingelserne for meddelelse af advarsel.

Betingelserne for meddelelse af advarsel. Justitsministeriets cirkulæreskrivelse nr. 11075 af 12. februar 1990 til politimestrene (politidirektøren i København) om behandlingen af sager om meddelelse af advarsler i henhold til straffelovens 265

Læs mere

Lov om offentlighed i for valtningen nogle hovedprincipper(kl notat, 12. nov. 1996)

Lov om offentlighed i for valtningen nogle hovedprincipper(kl notat, 12. nov. 1996) N O T A T Lov om offentlighed i for valtningen nogle hovedprincipper(kl notat, 12. nov. 1996) 1. Indledning Dette notat tilstræber ikke at være nogen udtømmende vejledning om offentlighedsloven, men alene

Læs mere

Styrelsen for Patientsikkerhed har nu truffet endelig afgørelse i sagen med sagsnr /2.

Styrelsen for Patientsikkerhed har nu truffet endelig afgørelse i sagen med sagsnr /2. Fonden Skovhaven Hellegårdsvej 7 5700 Svendborg Afgørelse om påbud til Fonden Skovhaven Styrelsen for Patientsikkerhed har nu truffet endelig afgørelse i sagen med sagsnr. 5-9011-933/2. Styrelsen har den

Læs mere

SR/OR Godkendelseskrav

SR/OR Godkendelseskrav SR/OR Godkendelseskrav Retningslinjer for at blive godkendt til at levere jernbanesikkerhedsmæssige ydelser 30-10-2017 Ved Merethe Bork, Allan W. Larsen og Lauge K. Philipsen 1 Dagens læringsmål Målet

Læs mere

Whistleblowerpolitik

Whistleblowerpolitik Whistleblowerpolitik Formål Aalborg Kommune har etableret en whistleblowerordning, som har til formål: - at øge ansattes og samarbejdspartneres mulighed for at ytre sig om kritisable forhold i kommunen

Læs mere

Afgørelse om påbud til Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse

Afgørelse om påbud til Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse Herlufsvænge 14A 4700 4700 Næstved Afgørelse om påbud til Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse 10. maj 2019 Styrelsen for Patientsikkerhed har nu truffet endelig

Læs mere

Databehandleraftale. Mellem. Webdomain CVR (herefter "Databehandleren")

Databehandleraftale. Mellem. Webdomain CVR (herefter Databehandleren) Databehandleraftale Mellem Webdomain CVR 21548995 (herefter "Databehandleren") og CVR 39708914 flex-job.dk IVS Kundenummer 171742 (herefter den "Dataansvarlige") er der indgået nedenstående databehandleraftale

Læs mere

A: Mål B: Politik C: Strategi forretningsgang D: Aktivitetsskema. Mål

A: Mål B: Politik C: Strategi forretningsgang D: Aktivitetsskema. Mål Kvalitetskoncept Brabrand Boligforening Klager A: Mål B: Politik C: Strategi forretningsgang D: Aktivitetsskema Mål At skabe rammer og vilkår der sikrer, at flest mulige beboere får tilfredsstillende bo

Læs mere

Aftale vedrørende fælles dataansvar

Aftale vedrørende fælles dataansvar Aftale vedrørende fælles dataansvar Mellem Dataansvarlig 1 og Dataansvarlig 2 Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund CVR 28536364 Fælledvej 16 7200 Grindsted 1. Fælles dataansvar 1.1. Denne aftale fastsætter

Læs mere

1. Indledning. Retsplejelovens 114 har følgende ordlyd:

1. Indledning. Retsplejelovens 114 har følgende ordlyd: Civil- og Politiafdelingen Dato: 10. juli 2009 Kontor: Politikontoret Sagsnr.: 2009-945-1384 Dok.: LMD41023 Vejledning om politiets samarbejde med de sociale myndigheder og psykiatrien som led i indsatsen

Læs mere

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6 Side : 1/6 1. Anvendelsesområde 1.1 Denne generelle akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse på virksomheder, der ansøger om akkreditering af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond (herefter DANAK),

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område BEK nr 594 af 26/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 12. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS 20000-00069

Læs mere

På den baggrund er det Statsforvaltningens opfattelse, at der i den konkrete sag er truffet en lovlig afgørelse om afslag på aktindsigt.

På den baggrund er det Statsforvaltningens opfattelse, at der i den konkrete sag er truffet en lovlig afgørelse om afslag på aktindsigt. 2016-42186 Testresultater og testopgaver i relation til nationale test i skolerne ikke undergivet retten til aktindsigt Dato: 05-08-2016 Statsforvaltningens udtalelse til en borger: Henvendelse vedrørende

Læs mere

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Afholdt torsdag d. 28. januar 2016 hos Banedanmark Program for mødet 1) Velkomst og formål ved Martin Harrow, områdechef for Kvalitet

Læs mere

Statsforvaltningens brev til faglig organisation: Henvendelse vedrørende tjenstlig advarsel meddelt af Faaborg- Midtfyn Kommune

Statsforvaltningens brev til faglig organisation: Henvendelse vedrørende tjenstlig advarsel meddelt af Faaborg- Midtfyn Kommune Forvaltningslovens regler om partshøring overholdt2016-25277 Forvaltningslovens regler om partshøring overholdt i forbindelse med tildeling af tjenstlig advarsel Statsforvaltningens brev til faglig organisation:

Læs mere

Forslag. til. lov om håndhævelse af udbudsreglerne m.v.! Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde. Kapitel 2

Forslag. til. lov om håndhævelse af udbudsreglerne m.v.! Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde. Kapitel 2 Forslag lo. november 2009 til lov om håndhævelse af udbudsreglerne m.v.! Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde 1. Loven finder anvendelse ved håndhævelsen af: l) Fællesskabsretten vedrørende indgåelse af

Læs mere

1. Hjemmelsgrundlag for Trafikstyrelsen som myndighed

1. Hjemmelsgrundlag for Trafikstyrelsen som myndighed Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7221 8888 www.trafikstyrelsen.dk Ansvarsforhold i forhold til skader påført tredjemand i forbindelse med anlæg af Metro Cityringen. Dette notat gør rede

Læs mere

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Njalsgade 13 2300 København S CVR.nr.: 64 94 22 12 (Herefter benævnt Kunden) og [Firmanavn] CVR.nr.: [CVR.nr.]

Læs mere

Studieregler. Vi forudsætter derfor, at du arbejder med lyst og viser god vilje til at følge undervisningen.

Studieregler. Vi forudsætter derfor, at du arbejder med lyst og viser god vilje til at følge undervisningen. Da du er elev på et relativt stort HandelsGymnasium med ca. 450 elever, er det naturligt for os, at give dig nogle praktiske oplysninger i forbindelse med din uddannelse. Studieregler Du har - som alle

Læs mere

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter "Afgørelsen"):

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter Afgørelsen): METROPOL FREDERIKSBERGGADE 16 1459 KØBENHAVN K TELEFON: 33 11 45 45 TELEFAX: 33 11 80 81 www.nnlaw.dk OLE FINN NIELSEN JACOB NØRAGER-NIELSEN EIGIL LEGO ANDERSEN, DR. JUR. MORTEN ELDRUP-JØRGENSEN, MBA HENRIK

Læs mere

BEK nr 1035 af 23/06/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 30. juni Senere ændringer til forskriften BEK nr 178 af 09/02/2017

BEK nr 1035 af 23/06/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 30. juni Senere ændringer til forskriften BEK nr 178 af 09/02/2017 BEK nr 1035 af 23/06/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 30. juni 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 16-61-0036 Senere ændringer til

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Svendborg Kommune Ramsherred Svendborg CVR. nr.: (herefter Kommunen ) XXXXXX xxxxxx xxxx

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Svendborg Kommune Ramsherred Svendborg CVR. nr.: (herefter Kommunen ) XXXXXX xxxxxx xxxx DATABEHANDLERAFTALE Mellem Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg CVR. nr.: 29189730 (herefter Kommunen ) og XXXXXX xxxxxx xxxx CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren ) er der indgået nedenstående

Læs mere

Endelige afgørelse af klage over Lolland Kommunes afgørelse om istandsættelse og vedligeholdelse

Endelige afgørelse af klage over Lolland Kommunes afgørelse om istandsættelse og vedligeholdelse Dato 20. juni 2018 Sagsbehandler Julie Flagsø Mail juf@vd.dk Telefon +45 7244 3013 Dokument 18/05987-13 Side 1/5 Endelige afgørelse af klage over Lolland Kommunes afgørelse om istandsættelse og vedligeholdelse

Læs mere

Administrative retningslinjer for infrastrukturuddannelserne

Administrative retningslinjer for infrastrukturuddannelserne INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Kompetencer, Ansvar og referencer... 2 1.1 Kvalitet & Sikkerhed... 2 1.2 HR... 2 2 Gennemførelse af kurser... 2 2.1 Deltagerlister m.v.... 2 2.2 Kontroller ved kursusstart...

Læs mere

kendelse: Den 21. november 2016 blev der i sag nr.43/2016 Revisortilsynet, nu Erhvervsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt sålydende

kendelse: Den 21. november 2016 blev der i sag nr.43/2016 Revisortilsynet, nu Erhvervsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt sålydende Den 21. november 2016 blev der i sag nr.43/2016 Revisortilsynet, nu Erhvervsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 17. februar 2016 har Revisortilsynet, nu Erhvervsstyrelsen,

Læs mere

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Ankestyrelsens udtalelse til en journalist 2017-84059 Dato: 31-01-2018 Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Du har den 28. november 2017 klaget over Region Syddanmarks afgørelse

Læs mere

Retningslinjer for anvendelse af arbejdsklausuler i Svendborg Kommune

Retningslinjer for anvendelse af arbejdsklausuler i Svendborg Kommune Retningslinjer for anvendelse af arbejdsklausuler i Svendborg Kommune 1. Indledning På foranledning af Udvalget for Miljø og Teknik ultimo 2012 blev administrationen bedt om, at se nærmere på muligheden

Læs mere

Studie- og ordensregler m.v. for Kolding HF & VUC

Studie- og ordensregler m.v. for Kolding HF & VUC Studie- og ordensregler m.v. for Kolding HF & VUC Studie- og ordensreglerne har været behandlet i SU, PR, Kursistrådet og i skolens bestyrelse og træder i kraft den 1. januar 2018 Generelt Studie- og ordensreglerne

Læs mere

Regler om disciplinære foranstaltninger over for de studerende ved Syddansk Universitet

Regler om disciplinære foranstaltninger over for de studerende ved Syddansk Universitet Regler om disciplinære foranstaltninger over for de studerende ved Syddansk Universitet (se også vejledningen nedenfor) Fastsat i henhold til 14, stk. 6 i lov nr. 403 af 28. maj 2003 om universiteter (Universitetsloven).

Læs mere

TILSYN OG HÅNDHÆVELSE

TILSYN OG HÅNDHÆVELSE TILSYN OG HÅNDHÆVELSE 73, stk. 1: Kommunalbestyrelsen påser overholdelsen af denne lov., samt af fredningsbestemmelser Når der er konstateret et (muligt) ulovligt forhold er der en forpligtigelse til at

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om psykologer m.v.

Bekendtgørelse af lov om psykologer m.v. LBK nr 52 af 24/01/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 28. marts 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2018-570 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Leje og Leveringsbetingelser

Leje og Leveringsbetingelser Leje og Leveringsbetingelser Så længe lejemålet varer, bærer lejeren enhver risiko og ansvar for det lejede materiel Lejer er, ved tilbagelevering, forpligtet til at aflevere det lejede i samme stand (

Læs mere

Stormrådet VEJLEDNING. Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager

Stormrådet VEJLEDNING. Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager VEJLEDNING Stormrådet Dato: 5. maj 2015 Sag 14/09584-6 /SKI KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager Tlf. 41

Læs mere

Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet

Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet mellem Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø CVR nummer: 18 63 22 76 (herefter kaldet Banedanmark) og YY CVR nummer: (herefter kaldet ansøgeren)

Læs mere

Kvalitetsstandard. Norddjurs Kommune Myndighedsafdelingen juni 2012 BEHANDLING AF UNDERRETNINGER

Kvalitetsstandard. Norddjurs Kommune Myndighedsafdelingen juni 2012 BEHANDLING AF UNDERRETNINGER Norddjurs Kommune Myndighedsafdelingen juni 2012 Kvalitetsstandard BEHANDLING AF UNDERRETNINGER Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 11. oktober 2012 Acadre dok.: 141148-12 INDHOLD INDLEDNING 3 SERVICELOVENS

Læs mere

I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002 om folkeskolen fastsættes:

I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002 om folkeskolen fastsættes: Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 14. maj 2003 om foranstaltninger til sikring af undervisningens gennemførelse samt om skolens tilsyn med eleverne i skoletiden. I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning

Læs mere

Fællesbetingelser for samhandel med (FBS)

Fællesbetingelser for samhandel med (FBS) Fællesbetingelser for samhandel med (FBS) Indhold Kontaktinformation... 2 Præludium til samarbejde... 3 1. Generel adfærd og opførelse... 3 2. Kommunikation og information... 3 3. Autorisationer... 3 4.

Læs mere

Bekendtgørelse om kriminalforsorgens reaktioner ved overtrædelse af vilkår fastsat ved prøveløsladelse, betinget dom m.v.

Bekendtgørelse om kriminalforsorgens reaktioner ved overtrædelse af vilkår fastsat ved prøveløsladelse, betinget dom m.v. BEK nr 590 af 30/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 6. september 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 15-61-0076 Senere ændringer til

Læs mere

UDKAST TIL KONTRAKT. mellem. (I det følgende: Kommunen) (I det følgende: Leverandøren)

UDKAST TIL KONTRAKT. mellem. (I det følgende: Kommunen) (I det følgende: Leverandøren) Socialforvaltningen Bilag 1 UDKAST TIL KONTRAKT mellem Københavns Kommune Socialforvaltningen Bernstorffsgade 17 1592 København V og (Leverandør) (I det følgende: Kommunen) (I det følgende: Leverandøren)

Læs mere

Vilkår for deltagelse i DataHub'en MÆGLER

Vilkår for deltagelse i DataHub'en MÆGLER Vilkår for deltagelse i DataHub'en MÆGLER mellem 18. september 2012 LRO/HSF Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Som systemansvarlig operatør i Danmark med pligt til etablering og drift af en

Læs mere

Cirkulæreskrivelse om fælles dataansvar vedrørende Moderniseringsstyrelsens fællesoffentlige systemer

Cirkulæreskrivelse om fælles dataansvar vedrørende Moderniseringsstyrelsens fællesoffentlige systemer CIS nr 9223 af 23/03/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 14. maj 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Moderniseringsstyrelsen Senere ændringer til forskriften Ingen Cirkulæreskrivelse

Læs mere

Bilag 2. Figur A. Figur B

Bilag 2. Figur A. Figur B Bilag 1 Bilag 2 Figur A Figur B Figur C Figur D Bilag 3 Erhvervsstyrelsen har i 2011 iværksat 37 undersøgelser, hvoraf 19 af disse blev afgjort i 2011. Disse undersøgelser omfatter altså både påbegyndte

Læs mere

Pensionen har oplyst at skriftlig instruktion i brugen af de enkelte motionsredskaber er udarbejdet og hængt op hvilket jeg tager til efterretning.

Pensionen har oplyst at skriftlig instruktion i brugen af de enkelte motionsredskaber er udarbejdet og hængt op hvilket jeg tager til efterretning. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 20. august 2004 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 24. marts 2004 af Kontraktpensionen Fyn, og den 18. april 2005 afgav jeg den første opfølgningsrapport.

Læs mere

Vedrørende godtgørelse efter beskæftigelsesindsatslovens 83

Vedrørende godtgørelse efter beskæftigelsesindsatslovens 83 Borgerrådgiveren Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Brev er dags dato fremsendt pr. e-mail til bif@bif.kk.dk & kvalitetskontrolenheden@bif.kk.dk 30-04-2012 Sagsnr. 2011-168248 Vedrørende

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen 1. Indledning Disse generelle betingelser finder anvendelse såfremt der ikke er aftalt andre betingelser i den

Læs mere

Prisaftale på briller

Prisaftale på briller 09-12-2014 Jette Linnemann Direkte: 7257 7285 Mail: jli@jammerbugt.dk Prisaftale på briller Sagsnr.: 88.08.17-Ø54-1-14 Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Og 1: Kontrakt, type og formål. Denne

Læs mere

Du har på vegne af dine klienter S og L, klaget over Kommunens afgørelse af 19. juni 2014, om istandsættelse af den private fællesvej N vej 96-98.

Du har på vegne af dine klienter S og L, klaget over Kommunens afgørelse af 19. juni 2014, om istandsættelse af den private fællesvej N vej 96-98. Dato 11. september 2014 Dokument 14/10156 Side Klage over Kommunens afgørelse af 19. juni 2014 om istandsættelse Du har på vegne af dine klienter S og L, klaget over Kommunens afgørelse af 19. juni 2014,

Læs mere

Bekendtgørelse af anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om psykologer m.v.

Bekendtgørelse af anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om psykologer m.v. Givið út 29. september 2017 4. september 2017. Nr. 1060. Bekendtgørelse af anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om psykologer m.v. Herved bekendtgøres anordning nr. 1083 af 8. oktober 2014 om

Læs mere

Særbilag 1 Trepartsaftale

Særbilag 1 Trepartsaftale Staten og Kommunernes Indkøbsservice Zeppelinerhallen H. C. Hansens Gade 4, 2300 København S Telefon +45 33 42 70 00 CVR 17472437 EAN 5790000275847 til mellem Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S CVR

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Furesø Kommune Stiager Værløse CVR. nr.: (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Furesø Kommune Stiager Værløse CVR. nr.: (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem Furesø Kommune Stiager 2 3500 Værløse CVR. nr.: 29188327 (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren ) er der

Læs mere

Notat. De retlige rammer for kommunalt udpegede bestyrelsesmedlemmer

Notat. De retlige rammer for kommunalt udpegede bestyrelsesmedlemmer Notat Vedrørende: De retlige rammer for kommunalt udpegede bestyrelsesmedlemmer Notatet er afgrænset til kommunalt udpegede bestyrelsesmedlemmer i hhv. kommunale fællesskaber (godkendt efter 60 i kommunestyrelsesloven)

Læs mere

Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge

Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge Nærværende kontrakt er indgået mellem: Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 7 2860 Søborg (herefter Ordregiver) og < Indsæt leverandørens navn>

Læs mere