Formandsmøde DCU Sjælland 26. oktober 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formandsmøde DCU Sjælland 26. oktober 2016"

Transkript

1 Formandsmøde DCU Sjælland 26. oktober 2016 Fløng Forsamlingshus Tilstede: Følgende klubber var tilstede med mindst én repræsentant: Nakskov, Slagelse, Amager, Lolland-Falster, Hedehusene-Fløng, Holbæk, Audax Randonneurs, Rigspolitiets IF, CK Kronborg, Sydkysten, Køge, ABC, KCK-Herlev, DCR Ballerup, Roskilde, Hillerød, Ordrup CC, FBL, TCA, Brøndby, Brøndby Cykelmotion, Næstved, Fix Rødovre, Tissø, Greve, Politiets IF Kbh-Cykling, Værløse- Farum, Kalundborg. Desuden fra repræsentantskab: Henrik W. Jensen, Jørgen Guldborg, Søren Knudsen, Klaus Bach, Bo Belhage, Carsten Hansen, Charlotte Frank, Jørgen Hansen, Erik Steen Jørgensen og Henrik Sørensen. Fra kommissærudvalg: Ole Olsen. Hele distriktsbestyrelsen. Æresmedlem: Peder Toft og Jens Lindblom. Revisorer Helge Krogh og J. Anker Nielsen. Afbud fra: Holte CK og æresmedlem Allan Rasmussen. Dagsorden: Kort oprids af sæsonen 2016 Ny hjælperdatabase præsentation Øresunds Cup Nye regler for pointgivning og enkelte ændringer i forhold til oprykning Foreløbig terminsplan Minimumspræmieskala Nyt fra breddeudvalget motion også ved licensløb Økonomi orientering om distriktets økonomi IT-gebyr, genopretningsfond og repræsentantskabstilsyn Nyt om uddannelse og kurser Pointgivning og regler Eventuelt Punkt 1, Oprids af sæsonen: Carsten Hansen, Konkurrenceudvalget: Vi synes generelt, at vi har haft en fantastisk sæson. Det hele er forløbet stort set gnidningsløst. Vores fornemmelse er også, at vi er kommet godt i gang med det nye system. Nu skal vi også lige have Jylland/Fyn med. I klubberne skal I være skarpe på at lave de rigtige profiler. Rytterne skal huske at registrere sig i de kategorier, de gerne vil køre altså landevej, cross, bane, mtb osv. Og i de rigtige klasser. Det fungerer bedst, når vi ikke skal gøre det for dem i dommervognen til cykelløbene.

2 Vi har haft nogle store arrangementer i år. Det største var DM i Vordingborg et arrangement, vi har fået en del roser for. Desuden har vi kun oplevet én aflysning af et cykelløb i denne sæson. Hasse Larsen, ABC: Folk, der kører på cykel er nogle svin. Fremover bliver vi nødt til at indskærpe, at folk skal rydde op efter sig, når de er til cykelløb. Det er et kæmpeproblem for os klubber, der arrangerer cykelløb. Klaus Bach: Det er et område, vi har fokus på i hele DCU. Endnu er det ikke skrevet ind i Love og Regler, men den opgave er lagt over til Teknisk Kommission at få det indføjet. I denne sæson har det været indskærpet overfor kommissærer, at tage fat i ryttere, som smider affald i naturen. Hasse Larsen, ABC: Men det er bestemt ikke så meget under cykelløbene jeg tænker på. Det er først og fremmest før og efter løbet. Når folk er kørt hjem. René Lynge, KCK-Herlev: Problemet er faktisk størst der, hvor folk parkerer. Vi får problemer med beboerne bagefter. Hasse Larsen, ABC: Vi måtte flytte vores rute på grund af klager over svineri. Det bør fortælles til forældre til børneryttere også. Klaus Bach: Vi må tænke godt over, hvordan og hvor vi skrevet ind, så vi får gjort noget konkret ved det. Vi må sørge for, at det indskærpes overfor alle inden næste sæson. Pia Sys Michelsen, Værløse-Farum: Man kan godt sige det pænt. Særligt i de enkelte klubber. Henrik Kartin, HFCK: Opdragelsen skal lige præcis foregå ude i klubberne. Det er vores ansvar, at vores ryttere opfører sig ordentligt. Henrik Mielke, Roskilde: Det er ikke kun et cykelsportsproblem. Det er et generelt samfundsproblem, at folk smider alt muligt i naturen. Ole Olsen, Kommissærudvalget: Fra kommissærerne har jeg det budskab, at skulle vi ikke lige se, om vi i næste sæson kan gøre det bare lidt bedre. Vi husker alle den frygtelige ulykke i Sorø for få år siden, hvor rytterne lå i den forkerte side af vejen. Det sker fortsat og i næste sæson vil vi sætte overfor det. Vi kan jo begynde med at stoppe cykelløbene fra 1. april 2017.

3 Lone Billehøj, Amager: Hvorfor ikke bare pille rytteren ud? Ole Olsen, Kommissærudvalget: Husk på, at vi kører bag feltet og det er altså svært for os at komme op i feltet og i det hele taget at se helt specifikt, hvilken rytter, der har overtrådt reglerne. Rudi Brems, KCK-Herlev: Vi har BMW Marshalls og det fungerer altså. Kunne man sætte en kommissær på motorcykel? I øvrigt vil vi gerne skrive i propositionerne, at man skal holde sig i højre vejbane, men hvem skal håndhæve reglerne? Henrik Mielke, Roskilde CR: Ulykken i sin tid i A-klassen var forfærdelig. Det skulle vi helst undgå i fremtiden. Hvis kommissærerne vil gøre noget, er de nødt til at sige, at det gælder ALLE klasser. Jesper Adolphsen, Ordrup: Alle ryttere ved godt, hvordan de skal køre. Jeg kan ikke se anden udvej end, at I skal tage rytteren ud og så vitterligt også gøre det. Så får det forhåbentlig en effekt. Måske rammer det ikke alle skyldige første gang, men det får en effekt. Christian Poulsen, DCR: I sidevind må det være let nok at se, hvem der kører i venstre side. Christian Brandt, FBL: De farlige situationer opstår i sidevinden. Måske skal man allerede tænke sikkerhed, når man vælger sin rute. Her kan en del måske undgås. Ib Lisson, Tissø: Man kan hjælpe sig selv ret meget ved at få ensrettet vejene. Punkt 2 Ny hjælperdatabase Bo Belhage: Vi skal have nogle cykelløb i fremtiden og vi skal have nogen til at arrangere dem. I forhold til at få hjælp ved cykelløb er det kun gået én vej de seneste 10 år det er ned ad bakke, og det er ret uheldigt for en organisation som vores, der er afhængig af hjælp. Det er kun få klubber, som i år ikke har pebet lidt over, at det har været svært at få hjælp til at arrangere cykelløb. Derfor har vi lavet en hjælperdatabase og DCU s bestyrelse er blevet præsenteret for den. Man får en central database, hvor klubberne kan se, hvem og hvor mange, der har forpligtet sig til at hjælpe ved deres cykelløb. Systemet hænger sammen med egen tilmelding. Har man ikke klikket to hjælperdage af, kan man ikke melde sig til cykelløb. Den, der har klikket har ansvaret for, om bedstemor eller hvem det nu er også møder op på aftalt sted til aftalt tid. Rudi Brems, KCK-Herlev: Hvem skal tjekke, om folk så også kommer?

4 Bo Belhage, Konkurrenceudvalget: Hvis en person ikke er mødt op, så tager det et splitsekund at sørge for, at den ansvarlige rytter ikke kan melde sig til flere cykelløb. Johannes Risbjerg, Politiets Idrætsforening: Jeg vil nødig arrangere cykelløb med en mormor på 75, der ikke ved, hvordan man gør. Når jeg arrangerer cykelløb bruger jeg en fast stamme af hjælpere, som ved præcis, hvad det går ud på. Jeg vil helst ikke lave cykelløb med folk jeg ikke kender og ikke ved, om de har det rette kendskab til opgaven. Lars Busk, Køge CR: Hvem gælder det for? Bo Belhage: Man skal være fyldt 18 år altså være myndig. Henrik Kartin, HFCK: Jeg vil anbefale, at I gør det meget specifikt før I lancerer det. Hvad betyder det for rytteren, hvis hans far ikke kommer, fx? Bo Belhage: Så får rytteren ikke flere cykelløb. Henrik Kartin, HFCK: Risikerer I ikke, at veteranerne så hellere vil køre motionsløb, hvor der ikke er den slags forpligtelser? Bo Belhage: Det mener vi ikke. VI mener, at vi i forvejen nærmest lemlæster de få frivillige ledere, vi har. Vi er nødt til at gøre noget og sikre, at der kommer flere. Henrik Mielke, Roskilde CR: Jeg er bange for, at det vil blive et system med mange undtagelser. Hvad vil man fx gøre med teams, hvor det typisk er en teamleder/træner, der tilmelder rytterne til løb? Bo Belhage: Hvis rytteren er myndig skal han sørge for hjælp. Så må teamlederen sørge for det. Christian Brandt, FBL: Jeg kan godt lide tankerne. Min erfaring med ryttere på kontrakt er dog, at det så skal stå i kontrakterne, for ellers gør rytteren det ikke. I FBL har vi et system, der ligner det. Jeg tror, at hjælp kommer fordi man identificerer sig med sin klub. Jeg tror, at tvang kan give problemer og man skal måske endda samtidig også hjælpe ved sin egen klubs løb. Desværre ser jeg udfordringer med at få systemet introduceret smertefrit. Casper Nielsen, HFCK: Jeg skal skaffe hjælpere til vores cykelløb. Jeg kan ikke stå med 7-8 mand søndag morgen, som ikke kan finde ud af det. Jeg gider ikke det system der. Per Onink, CK Fix: Når vi arrangerer cykelløb er vores egne ryttere forpligtet til at stille med to hjælpere. Det virker og det er en god idé.

5 Jesper Adolphsen, Ordrup: Jeg synes også, at det er en rigtig god idé. Hvis vi ikke skal til at gå efter laveste fællesnævner, når vi arrangerer cykelløb, er vi nødt til at foretage nogle ændringer i tilgangen til det. Martin Ellegaard, CC Hillerød: Vi er ikke blandt de klubber, som klager. Vi har et internt system, som virker. Jeg frygter, at man kan ødelægge nogle velfungerende klubbers system, hvis man indfører det der. Ukendt (referent fik ikke fat i navnet): For os var det Trafikofficials, som var et problem. Flagposter kan vi godt skaffe. Lasse Kaspersen, Slagelse: Det er en god tanke, at man giver til fællesskabet. I Slagelse kan man ikke deltage i klubbens løb uden at stille med to hjælpere. Jeg har et par gange været i Jylland og hjælpe, fordi nogen har skrevet på facebook, at de manglede hjælpere. Johannes Risbjerg, Politiets Idrætsforening: VI kører selv et system og jeg kan stå inde for det. Dét vil jeg foretrække fremfor det der. Hasse Larsen, ABC: Det skal være helt skarpt, hvis det skal kunne fungere. Mindre klubber har problemer, for de skal skaffe samme mængde hjælpere som de store velfungerende klubber. Så jeg synes, at det er en god solidarisk løsning. Christian Brandt, FBL: Er det ikke bedre, at de klubber, hvor det fungerer, skal ud til de andre klubber og lære fra sig? Morten Andersson, Amager: Man kan altså planlægge sig ud af meget. Får man ordentlig besked om veldefinerede opgaver, er det vores erfaring, at man gerne vil hjælpe. Pia Sys Michelsen, VFC: De hjælpere vi får fat i, er nogen, som vi kender og som kender stedet. Kunne man ikke begynde med frivillighed? Så tror jeg, at man kan planlægge sig ud af problemer. Frivillighed, database og kommunikation tror jeg er vejen frem. Bo Belhage: Man kan begynde med frivillighed og se, om det er godt nok. Der SKAL bare ske noget, for det går ikke, som det har fungeret hidtil. Henrik Mielke, Roskilde CR: Vores erfaring siger, at hvis man begynder at arbejde med halve dage i stedet for hele dage, er det nemmere at få hjælp. Rudi Brems, KCK-Herlev: Vi oplever mest problemet med Trafikofficials. Kunne man som distrikt lave en kampagne og tilbyde kurset fx på universiteter. Jeg tænker, at der kan være mange der, som gerne vil tjene lidt ekstra penge?

6 Carsten Hansen, distriktsbestyrelsen: Det er ikke for sjov, at vi vil lave det her. Vi har oplevet mange klubber, som vil aflyse cykelløb fordi de ikke kan skaffe hjælpere. Christian Poulsen, DCR Ballerup: Jeg er mest bekymret for TO-systemet. Det er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Vi ser Ironman osv presse priserne op. Så bliver det for dyrt for klubberne, som i forvejen har svært ved at tjene penge på at arrangere cykelløb. Det skal man tage alvorligt, for det kan blive enden på vores cykelsport. Carsten Ritter, Forretningsfører: Jeg har fornylig mødtes med DIF om det her. Der er en regel for, hvem der må hyre TO ere og hvad de må koste. Christian Poulsen, DCR Ballerup: Mange klubber har ikke TO ere. Kunne man begynde at uddanne nogen flere? Henrik Mielke, Roskilde CR: Hvis vi skal arbejde med regler, kunne det måske være en idé at alle klubber har et antal TO ere. På den seneste liste, jeg har set, er det bestemt ikke alle klubber, der har. Klaus Bach, formand distriktsbestyrelsen: Konklusionen må være, at der er brugbare idéer i databasen, men ikke opbakning i dens nuværende form. Vi arbejder videre frem mod en holdbar løsning. Punkt 3 Øresunds Cup Bo Belhage, distriktsbestyrelsen: Vi vil gerne introducere jer for et nyt koncept, nemlig Øresunds Cup, som vi allerede har talt med nogle af jer om. Vi har aftalt et samarbejde med svenskerne, med Skånes cykelforbund, om en løbsserie med fire løbsweekender, to på Sjælland og to i Sverige. Forhåbentlig med finale på Amager på en afspærret rute på 21 kilometer. Cykelløb for alle klasser. Man får point helt som vanligt i både Sverige og Danmark, og så vil der også være et samlet cupregnskab. Henrik Kartin, HFCK: Er det et rigtigt sted at sætte ind nu? Vi sidder og taler om mangel på ressourcer. Bo Belhage, distriksbestyrelsen: Nu kan jeg slet ikke følge dig. Hasse Larsen, ABC: Hvad sker der hvis man rykker op undervejs og kører i en ny klasse? Bo Belhage, distriktsbestyrelsen: Der vil være pointgivning helt som vanligt. Morten Andersson, Amager: Jeg synes, at det er en fantastisk idé. Jeg håber bare, at der vil være ensartede regler med hensyn til børn, hvor gearingerne mig bekendt ikke er de samme.

7 Bo Belhage: Det skal der være. Henrik Mielke, Roskilde CR: Det giver god dynamik. Jeg synes, det er et godt initiativ, som lyder rigtigt spændende. Punkt 4, Nye regler for pointgivning og enkelte ændringer i forhold til oprykning Carsten Hansen, distriktsbestyrelsen: Punktet skulle have været vist frem for jer i dag, men fordi det først bliver introduceret i Jylland/Fyn i forbindelse med årsmødet til november, har vi aftalt med dem, at vi venter til årsmødet. Punkt 5, Foreløbig terminsplan: Terminsplanen omdelt og fremlagt i korte træk Henrik Mielke, Roskide CR: Jeg er ked af at se, at der ikke er blevet plads til et Stjerneløb. Det må være udtryk for, at DCU ikke ønsker at opretholde det traditionsrige løb fremadrettet. Vi må tage til efterretning, at man ikke ønsker at støtte op om vores løb fremadrettet. Vi oplever, at man ikke er interesseret i, at der skal være et stjerneløb. Charlotte Frank, distriktsbestyrelsen: Vi har lyttet til landstrænerne, som ønskede en Post Cup i den weekend, hvor I gerne vil have Stjerneløb. De ønsker ikke et cykelløb for inviterede på kun 60 kilometer. Carsten Hansen, distriktsbestyrelsen: Det er ikke en beslutning, distriktet egentlig er involveret i. Henrik Mielke, Roskilde CR: Det siger jeg heller ikke, men vi noterer, at DCU åbenbart ikke ønsker Stjerneløbet. Lars Busk, Køge CR: VI har indgivet tre ønsker til terminsplanen, men fået et fjerde og jeg kan ikke på stående fod sige, at det er OK for os. Charlotte Frank, distriktsbestyrelsen: Jeg kigger på det. Punkt 6, Minimumspræmieskala: Bestyrelsens forslag til ny præmieskala omdelt og fremlagt. Christian Poulsen, DCR Ballerup: Jeg synes, det er besværligt, at man låser præmierækken fast efter antal tilmeldte inklusiv efteranmeldelser. Det betyder, at vi som arrangør skal have en kuvert

8 med kontanter til ekstra præmier. Hvis man låste præmierækken fast, når tilmeldingsfristen er udløbet og ikke tæller efteranmeldelser med. Charlotte Frank, distriktsbestyrelsen: Hvis I har ønsker om sådan noget, skal det indgives som forslag til årsmødet. Carsten Hansen, distriktsbestyrelsen: I forvejen har vi allerede andre regler end Jylland/Fyn. Hvis vi ændrer og laver præmierække uden eftertilmeldinger, bliver vi mere upopulære. Præmierækken i Jylland/Fyn er bedre end vores i forvejen. Henrik Mielke, Roskilde CR: Jeg kan godt se idéen, for det er en flad fornemmelse at skulle aflevere en kuvert på 50 kroner, når man i virkeligheden skulle have givet en pokal. Når man ser, hvor mange der er til start, har man nok pokaler. Når man ser hvor mange tilmeldte, er der ikke nok. Ib Lisson, Tissø: Jeg vil gerne bakke op om Christian Poulsen her. Det er også rigtigt, hvad Mielke siger, at hvis vi bruger antal fremmødte ryttere til at fastsætte præmieskalaen, har vi pokaler nok. Hasse Larsen, ABC: Vi giver pokaler med tekst på. Der går altså mange penge til gravering. Christian Brandt, FBL: Det er altså noget af det mest bagatelagtige, jeg nogensinde har hørt. Punkt 7: Nyt fra Breddeudvalget: Klaus Bach, formand for distriktsbestyrelsen: Vi har overtaget DCU s tidstagningsvogne og skal nu se, om ikke vi kan gøre det til en god forretning at sende dem ud til cykelløb. Jeg har i sinde at træde ned som formand ved næste årsmøde. I stedet vil jeg gerne give den en skalle i breddeudvalget. Vi prøver at optimere motion ved licensløb og på den måde hente flere penge til klubberne. Vi kan godt bruge flere hænder, så hvis I kender nogen, må I gerne give lyd. Vi vil lave egen hjemmeside til bredden og en facebook-gruppe. Rudi Brems, KCK-Herlev: Hvad giver det til klubberne at have motion med i licensløbene? Klaus Bach: Det skal vi måske spørge de klubber, om som gjorde det i Christian Brandt, FBL: Vi havde omkring 90 motionister til start og jeg kan i hvert fald sige, at det var bedre end ikke at gøre det. Men jeg er ikke lige inde i tallene. Til gengæld vil jeg sige, at vi brugte motionstidstagsning og det har fejlet to ud af to gange. Klaus Bach: Vi har nu lagt tidstagning over i vores eget system. Vi vil også investere i flere antenner.

9 Bo Belhage, distriktsbestyrelsen: Man skal bare vide, at en bilig chip aldrig bliver perfekt. Den kan bruges ved motionsløb, hvor folk kommer ind spredt, men når man spurter i et motionsrace og flere kommer ind samtidig, er det langt fra præcist. Vi testede i blandt andet Hvidovre og Amager. Det virker nu, men tidsplaceringen bliver aldrig bedre end et sekund. Henrik Mielke, Roskilde CR: De kvinder, vi har fået ind i klubben, som har prøvet disse løb, har rost det rigtigt meget. Det gælder fx Hvidovres cykelløb. Det er den slags ting, der skal til for at få kvinder ind i sporten. Christian Brandt, FBL: Vores erfaring er også, at det kan lade sig gøre. Man skal bare gøre sig klart, at man skal tidligt i gang. Motionskvinderne vil vide det i god tid. Man skal ramme de rigtige kvindecyklings fora og så skal man tidligt i gang. Punkt 8, Økonomi: Jørgen Hansen, kasserer, distriktsbestyrelsen: Overordnet set har vi øgede indtægter, først og fremmest i forbindelse med stigning i startgebyret. Desværre har vi også øget vores omkostninger, så det resulterer i et mindre underskud, som jeg vil fremlægge på årsmødet. Forøgelsen af omkostningerne er blandt andet til en printer til at printe licenskort, det er møder og seminarer. Der er en stor post vedrørende dommervognen, der er steget fra kr. til Også afregningen til kommissærer og andre er steget en del. Jeg mener, at man skal se på de personaleomkostninger i fremtiden. Det gælder chauffører, kommissærer, hjemtagere og forretningsfører. Vi har et udestående med DCU, som vi forventer kommer hjem i løbet af kort tid. Alt i alt har vi en likvid beholdning på cirka kroner, så det ser ikke helt skidt ud. Benny Niebling, Brøndby: Går basisklubbernes kontingent til distriktet eller til DCU? Jørgen Hansen, kasserer: Kontingentet går til DCU. Punkt 9: Gebyrer, genoprettelsesfond og repræsentantskabstilsyn: Bo Belhage, distriktsbestyrelsen: Jeg vil blot informere jer om, at man på Midtvejskongressen i juni vedtog at etablere en såkaldt genoprettelsesfond. Startgebyret vil i 2017 stige med 5 kroner og børneryttere og 15 kr. for alle andre. Pengene vil ryge direkte i en særlig kasse og skal bruges til at tilbagebetale DCU s lån til Danmarks Idrætsforbund. På den måde vil gælden være betalt tilbage på cirka tre år.

10 Ukendt (referent, fik ikke fat i navnet): Hvorfor er der ikke sponsorer på vores tilmeldingsside det må da kunne give nogle indtægter? Bo Belhage: Det er en god idé, men ikke noget vi har haft ressourcer til at gøre noget ved. Henrik Mielke, Roskilde CR: Man kan få professionelle til det. Problemet med dem er, at de typisk tager sig godt betalt for det, måske op mod 50 procent af indtægten. Henrik Kartin, HFCK: Bo Belhage er der en strategi for, hvad man gør, hvis du stopper, for dit arbejde med databasen fylder jo ret meget? Bo Belhage: Systemet er såkaldt Open source det vil sige, at der er mange mennesker, som kan arbejde i det og finde ud af det. Klaus Bach: Som formand er det også noget, jeg har haft fokus på. Nu er vi i en situation, hvor vi kan begynde at udvikle på det og det er der også andre end Bo, som kan. Bo Belhage: Jeg skal også fortælle jer om repræsentantskabstilsyn. Fra Midtvejskongressen var betingelsen for genoprettelsesfonden, at repræsentantskabet kan få lov til at følge med i, hvordan det går med pengene. Den opgave fik vores revisor Helge Krogh. Han skal holde øje med, at pengene ender det rigtige sted hele tiden. Punkt 10: Nyt om uddannelse og kurser: Der er ingen breddekonsulent ansat i DCU for tiden, så der er ikke sket så meget på uddannelsesfronten i efteråret. Nu har vi sat os ned og er gået i gang med en kursusplan. Vi regner med, at den kan ligge klar i slutningen af november. Klaus Bach fremlægger en række kurser, som tænkes udbudt i Rudi Brems, KCK-Herlev: Jeg tror på, at fx universiteter kunne være et godt sted at finde Trafikofficials, fordi de studerende formentlig gerne vil tjene lidt ekstra penge. Klaus Bach: Det er muligt. Jeg har også kontakt til Ældre Sagen, fordi der måske kan være nogle pensionister, som er friske nok. Så vi skal finde ud af hvordan vi evt. kan bruge dem. Punkt 11, Point og regler: Carsten Hansen, Konkurrenceudvalget, distriktsbestyrelsen: Vi har valgt, at vi ikke længere vil give dispensationer til gadeløb og kriterier. Disse løb er ikke pointgivende. Det var vi besluttet ud fra en tese om, at det er for nemt at arrangere gadeløb/kriterium og der derfor er for mange klubber, som gør det og pludselig har vi alt for få landevejsløb.

11 Med hensyn til polititilladelser, vil vi gerne have en kopi af dem. I må meget gerne sende dem ind på kontoret til Carsten Ritter, når I har modtaget dem. I øvrigt kan vi godt bruge flere kræfter i dommervognen hen over sommeren. Vi vil også gerne introducere en frivillighedsfest for jer. Vi prøvede lidt forud for denne sæson, nu melder vi datoen ud i bedre tid. 4. marts. Geografi er indtil videre ukendt. Henrik Mielke. Roskilde CR: BMX kommer ind under DCU fra 1/ Hvad betyder det for distrikterne? Carsten Hansen: Ja, det er korrekt. De første formænd bliver valgt i forbindelse med årsmøderne. Fra 1/ er BMX fuldgyldigt medlem af DCU. Henrik Kartin, HFCK: I forhold til den udmeldingen for lidt siden om, at kriterier og gadeløb ikke giver point, skal jeg lige vide, om I dermed har trukket tæppet væk under vores cykelløb? Vi har nemlig hverken økonomi eller størrelse til at lave et større cykelløb, der kræver flere ressourcer. Carsten Hansen: Vi kan ikke præsentere forslaget endeligt endnu. Vi må tage det på årsmødet. Henrik Mielke, Roskilde CR: I Belgien kører de temmeligt mange gadeløb og dernede kører de altså stærkt på cykel. Hvad er problemet og hvorfor må de ikke give point? Carsten Hansen: Vi oplever at flere og flere klubber dropper at lave et rigtigt landevejsløb og i stedet laver et gadeløb. Er det dét vi vil? Henrik Mielke, Roskilde CR: Jeg synes, at det er en gammel tilgang til det. Som klubber skal vi måske så stille et andet forslag? Christian Brandt, FBL: Jeg kommer fra en klub, der arrangerer gadeløb eller kriterium. Jeg synes, at det er ligegyldigt med point, hvis løbet er fedt. Men jeg vil gerne vide præcist, hvad jeg skal gøre eller ikke gøre. Casper Nielsen, HFCK: Hvis rytterne opfatter det som et stort problem kun at køre 45 minutter eller en time, ville de vel ikke melde sig til. Henrik Kartin, HFCK: Det er vel med til at bringe variation i sæsonen. Der er også ryttere, som ikke gider køre enkeltstart. Carsten Hansen, distriktsbestyrelsen: OK, der er behov for, at vi lige tænker os om. Ib Lisson, Tissø: Vi må have tre gadeløb, der giver point. Flere synes jeg ikke, der bør være.

12 Lars Schmidt, Sydkysten: Jeg vil støtte op om Henrik. Nogle af de bedste cykelløb i år var FBL og Hvidovre. Der var masser af tilskuere og det var god træning. Pia Sys Michelsen, VFC: Jeg har ikke været i cykelsporten længe, men jeg troede, at gadeløbene med korte ruter rent lavpraktisk bare var en god idé. Vi kunne lide den. Det var godt at se på. Lars Schmidt, Sydkysten: Det er et problem, hvis vi som klubber mener én ting og distriktet går imod. Klaus Bach, formand, distriktsbestyrelsen: Det gør vi heller ikke. Vi har hørt, hvad I siger. Nu går vi tilbage og tænker os om. Christian Brandt, FBL: Kan man sætte en begrænsning på antallet af gadeløb og så lade det være terminsplanlæggerens ansvar at finde de rigtige? For vi må heller ikke udvande cykelsæsonen. Punkt 12 Eventuelt: Henrik Mielke, Roskilde CR: Cykelsport er en verdensklasseforbund. Vi modtager mange midler fra Team Danmark, men alligevel opleves vi som forbund som ret amatøragtigt. Jeg kunne godt tænke mig en debat blandt klubberne om, hvordan vi forholder os til det. Jeg vil gerne have, at vi på årsmødet tager en debat om, hvad vi vil gøre ved det. Klaus Bach, formand, distriktsbestyrelsen: Jeg vil gerne tage den med videre, for det er ikke sjovt det her. Lige nu bruger vi meget tid på genopretning. Jeg kommer fra MTB og sidder egentlig som ansvarlig for den nedsmeltning, der sker i MTB lige nu. Jeg forstår det ikke. Èn ting er økonomi det skal vi få vendt og det er der dygtige folk til. Men vi skal også have vendt stemningen. Den næste direktør vi ansætter skal også kunne løfte stemningen. Henrik Kartin, HFCK: Jeg vil gerne bakke Mielke op. Der er behov for, at vi får sat os ned og taler sammen. De tre timer vi sidder sammen to gange årligt, er simpelthen ikke nok. Benny Stillhoff Nielsen, Holbæk Cykelsport: Jeg har ikke svaret på, hvad der skal gøres, men jeg tror at det er vigtigt, at vi gør noget. Henrik Mielke, Roskilde CR: Det er et alt for stort emne at tage op nu. Mit ønske er, at det bliver et punkt på årsmødet. Jørgen Hansen, kasserer, distriktsbestyrelsen: Jeg smækker ikke med døren, men jeg stopper nu som kasserer efter fem år i distriktet. Vi er ved at lægge en del af mit arbejde over til Carsten Ritter på kontoret og så håber jeg, at man finder en anden kasserer.

13 Klaus Bach: Ja, vi lægger de daglige driftsopgaver over til Carsten, så jobbet som kasserer forhåbentlig bliver mindre tidskrævende. Jørgen skal vi nok få takket og taget afsked med på årsmødet. For referatet: Carsten Ritter

DCU Distrikt Sjælland Referat af formøde 22. oktober 2014

DCU Distrikt Sjælland Referat af formøde 22. oktober 2014 Tilstede: Se deltagerliste sidst i dokumentet. 1. Indskrivning 2. Velkomst Bo Belhage (BB) bød velkommen. 3. Mødeleder Torben Ridder blev valgt. 4. Generel orientering fra Bo Belhage (BB) 12 klubber har

Læs mere

Bestyrelsesmøde 7. november 2016

Bestyrelsesmøde 7. november 2016 Bestyrelsesmøde 7. november 2016 Deltagere: Klaus Bach (KB), Charlotte Frank (CF), Jørgen Hansen (JH), Carsten Hansen (CH), Bo Belhage (BB), Martin Eckhof (ME), Carsten Ritter (CRI) og gæster Lars Gronemann

Læs mere

Vi mindedes Palle Lykke, Ole Dehn, Arne Lykkegaard og Henning Kjær Jørgensen, som er gået bort i løbet af året.

Vi mindedes Palle Lykke, Ole Dehn, Arne Lykkegaard og Henning Kjær Jørgensen, som er gået bort i løbet af året. Årsmøde DCU Distrikt Sjælland 2013 Referat. Vi mindedes Palle Lykke, Ole Dehn, Arne Lykkegaard og Henning Kjær Jørgensen, som er gået bort i løbet af året. Pkt. 1 Valg af dirigent: Alan Lange Pkt. 2 navne

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Punkt 3 Administrationen 3.1 Status (orientering) HJJ er i dialog med landstræner for MTB mhp. at få en ansættelseskontrakt

Bestyrelsesmøde. Punkt 3 Administrationen 3.1 Status (orientering) HJJ er i dialog med landstræner for MTB mhp. at få en ansættelseskontrakt Referat Bestyrelsesmøde Tid: Søndag 6. november 2016 kl. 08.30-10.00 Sted: Scandic Bygholm Park, Schüttesvej 6, 8700 Horsens Deltagere: Allan Eg (AE), Henrik Jess Jensen (HJJ), Jakob Knudsen (JK), Klaus

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat

Bestyrelsesmøde. Referat Referat Bestyrelsesmøde Tid: 13. februar kl. 17.00 Sted: DCU, Idrættens Hus, Brøndby, Deltagere: Charlotte Frank (CF), Klaus Bach (KB), Bo Belhage (BB), Carsten Hansen (CH), Jens Rønnemoes Pedersen (JRP),

Læs mere

DMI JUBILÆUMS CUP 1. AFDELING TORSDAG DEN 2. MAJ 2019 SMØRUM, KØBENHAVN TEKNISK ARRANGØR: RIGSPOLITIETS IDRÆTSFORENING

DMI JUBILÆUMS CUP 1. AFDELING TORSDAG DEN 2. MAJ 2019 SMØRUM, KØBENHAVN TEKNISK ARRANGØR: RIGSPOLITIETS IDRÆTSFORENING DMI JUBILÆUMS CUP 1. AFDELING TORSDAG DEN 2. MAJ 2019 SMØRUM, KØBENHAVN TEKNISK ARRANGØR: RIGSPOLITIETS IDRÆTSFORENING DMI JUBILÆUMS CUP 1. AFDELING 2. MAJ 2019 VELKOMMEN TIL 1. AFDELING AF DMI JUBILÆUMS

Læs mere

Velkommen til. El-installatør Claus Dalsgaard præsenterer 4000 meter holdforfølgelsescup. I Ballerup Super Arena torsdag 27.

Velkommen til. El-installatør Claus Dalsgaard præsenterer 4000 meter holdforfølgelsescup. I Ballerup Super Arena torsdag 27. Velkommen til El-installatør Claus Dalsgaard præsenterer 4000 meter holdforfølgelsescup I Ballerup Super Arena torsdag kl: 19.00-22.00 Løbsdag: torsdag kl: 19.00-22.00 Kl: 19.00 1. Start Damer Pointløb

Læs mere

DCU Distrikt Sjælland Referat af formandsmøde 25. marts 2015

DCU Distrikt Sjælland Referat af formandsmøde 25. marts 2015 1. Situationen omkring direktørskifte DCU s formand Niels Sørensen (NS) gav en kort redegørelse for baggrunden for det afbrudte samarbejde med direktør David Gullberg. 2. Velkomst ved Klaus Bach (KB) KB

Læs mere

Velkommen til. 2. stævne og Claus Dalsgaards 4000m Holdmatch. I Ballerup Super Arena torsdag 23. oktober 2014. kl: 18.30-22.00

Velkommen til. 2. stævne og Claus Dalsgaards 4000m Holdmatch. I Ballerup Super Arena torsdag 23. oktober 2014. kl: 18.30-22.00 Velkommen til 2. stævne og Claus Dalsgaards 4000m I Ballerup Super Arena torsdag kl: 18.30-22.00 Løbsdag: torsdag kl: 18.30-22.00 Kl: 18.30 1. Start Hold 4000m Holdforfølgelsesløb 1. Heat Team Vivelo IBT

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. november 2017: Opsamling fra evalueringsmøde den 7. november 2017 mødeleder Gregers.

Bestyrelsesmøde den 19. november 2017: Opsamling fra evalueringsmøde den 7. november 2017 mødeleder Gregers. Bestyrelsesmøde den 19. november 2017: Opsamling fra evalueringsmøde den 7. november 2017 mødeleder Gregers. 1. Velkomst ved Bestyrelsen (Øjvind) Øjvind bød velkommen. Info om vintertræning 2017-2018 (1/10

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Tilstedeværende: Christian Høybye (CH), André W. Kobberholm (AWK), Mikkel Z. Pedersen (MZP), Louise G. Thystrup (LGT)

Tilstedeværende: Christian Høybye (CH), André W. Kobberholm (AWK), Mikkel Z. Pedersen (MZP), Louise G. Thystrup (LGT) Referat af bestyrelsesmøde 11/3-2015 Tilstedeværende: Christian Høybye (CH), André W. Kobberholm (AWK), Mikkel Z. Pedersen (MZP), Louise G. Thystrup (LGT) Fraværende: Søren B. Sparre (arbejde), Jonas Andersson

Læs mere

Velkommen til. DM omnium U19, Derny- Pace og U17 Parløb. I Ballerup Super Arena torsdag 04. december 2014. kl: 18.30-22.00

Velkommen til. DM omnium U19, Derny- Pace og U17 Parløb. I Ballerup Super Arena torsdag 04. december 2014. kl: 18.30-22.00 Velkommen til DM omnium U19, Derny- Pace og U17 I Ballerup Super Arena torsdag 0 kl: 18.30-22.00 Løbsdag: torsdag 0 kl: 18.30-22.00 Kl: 18.30 1. Start DM Omnium U-19 DM Omnium U19. 1.afdeling Omgang på

Læs mere

DCU Distrikt Sjælland Referat af årsmøde 22. november 2014

DCU Distrikt Sjælland Referat af årsmøde 22. november 2014 Tilstede: Amager CR, CK Kronborg, CC Hillerød, CK Fix, DBC, DMK, Greve CC, HFCK, Kalundborg CC, KCK, LFCK, Næstved BC, Politiets IF Kbh., Roskilde CR, Roskilde MTB, Slagelse CR, Sorø BC, Tissø CR, VFC,

Læs mere

DM i Omnium for herre elite og dame elite

DM i Omnium for herre elite og dame elite Dansk Bicycle Club præsenterer: Billede Foto: Juel FT DM i Omnium for herre elite og dame elite Torsdag d. 17. december 2015 kl. 18.00 Ballerup Super Arena DM Omnium reglement Gælder både Damer og Herrer

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00

Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00 Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00 1. Valg af dirigent og referent Niels Jensen blev valgt som dirigent. Ask Nørgaard blev valgt som referent. Dirigenten

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 1. marts 2010.

Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 1. marts 2010. 2010 Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 1. marts 2010. 1) Valg af dirigent. Som dirigent blev valgt Karsten Andersen, der kunne konstatere at generalforsamlingen var indkaldt med

Læs mere

NBC NYHEDSBREV AUGUST 2018

NBC NYHEDSBREV AUGUST 2018 NBC NYHEDSBREV AUGUST 2018 SOMMER Det er sagt før, men SIKKE EN SOMMER! Alle, der har været på landevejen uden følgebil, har nok oplevet at måtte imødegå dehydrering ved at lægge til ved en kirkes vandpost,

Læs mere

UV-RUGBY UDVALGETS ÅRSMØDE. Referat. Tobias Hansen

UV-RUGBY UDVALGETS ÅRSMØDE. Referat. Tobias Hansen UV-RUGBY UDVALGETS ÅRSMØDE Referat Tobias Hansen tobiashansen@hotmail.com Tilstedeværende* Jonas Hoff (Amager/udvalgsmedlem), Tobias Hansen (Amager), Jonas Funch (Amager), William Siefert (Køge), Henrik

Læs mere

Referat årsmøde Distrikt Sjælland 21. november 2015

Referat årsmøde Distrikt Sjælland 21. november 2015 Referat årsmøde Distrikt Sjælland 21. november 2015 Tilstede: Slagelse CR, Holte CK, Værløse-Farum CK, Roskilde CR, ABC, Næstved BC, Sorø BC, PI København, Team Fox Brainstormers, CK Kronborg, DBC, TCA,

Læs mere

Klub information Revideret 16/2 2017

Klub information Revideret 16/2 2017 Klub information Revideret 16/2 2017 Kontingentsatser for distriktets klubber Distrikt Jylland-Fyn 2017: Basisklub: Kr. 1.000,-. (Basisklub kontingent opkræves af DCU i 2017) Sportsklub: Kr. 4.500,-. *

Læs mere

Velkommen til. EM Derny, 50km Int. Parløb og 3.stævne 1. November. I Ballerup Super Arena lørdag 01. november kl:

Velkommen til. EM Derny, 50km Int. Parløb og 3.stævne 1. November. I Ballerup Super Arena lørdag 01. november kl: Velkommen til EM Derny, 50km Int. Parløb og 3.stævne 1. I Ballerup Super Arena lørdag 0 kl: 10.00-22.25 Løbsdag: lørdag 0 kl: 10.00-22.25 Kl: 10.00 1. Indl. Heat Derny Heat 1 Indledende Heat - EM Derny-Pace

Læs mere

De Barske s årsmøde 2017 d. 13. januar 2018 kl til sent.

De Barske s årsmøde 2017 d. 13. januar 2018 kl til sent. De Barske s årsmøde 2017 d. 13. januar 2018 kl. 20.20 til sent. Deltagere: Jan, Svend-Erik, Ebbe, John, Arne, Leif, Anne-Mette og Jens 1. valg af dirigent Svend-Erik 2. valg af referent Anne-Mette 3. Godkendelse

Læs mere

Referat fra Sydkredsens B&U udvalgs møde d. 7. marts i OO s klubhus.

Referat fra Sydkredsens B&U udvalgs møde d. 7. marts i OO s klubhus. Referat fra Sydkredsens B&U udvalgs møde d. 7. marts i OO s klubhus. Mødedeltagere: Kurt Andersen (KA) - Faaborg/formand, Inge Thorsen (IT) OO/næstformand, Bent Mikkelsen(BM) Faaborg/U1, Merete Spangsberg

Læs mere

Fjordager Idrætsforenings Tempoløb 2011

Fjordager Idrætsforenings Tempoløb 2011 Fjordager Idrætsforenings Tempoløb 2011 Resultatliste rækkefølge Samlet KV3 36-45 år KV6 56-65 år 1 0-18 år 2 19-35 år 3 36-45 år 4 46-55 år 5 56-65 år 6 66-99 år LICENS Resultatliste samlet Placering

Læs mere

Ryttermøde mandag d

Ryttermøde mandag d Ryttermøde mandag d. 7.10.13 Referat Afslutningsløb/Klubmesterskab Forløbet af afslutningsløbet blev, af flere årsager, desværre lidt kaotisk. Dels pga. en punktering på masteromgangen og dels pga. et

Læs mere

Danmarks Cykle Union - Motion Medlem af Danmarks Cykle Union (DCU) og Danmarks idrætsforbund (DIF

Danmarks Cykle Union - Motion Medlem af Danmarks Cykle Union (DCU) og Danmarks idrætsforbund (DIF Til Klubberne Esbjerg, den 28. marts 2013 Referat fra områdemødet i Sjælland/Øerne den 12. marts 2013 Fremmødte klubber: - ARD Danmark, Ølsemagle Motion, Ishøj Motions Cykel Club, Brøndby Cykel Motion,

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 3. marts 2014.

Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 3. marts 2014. 2014 Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 3. marts 2014. 1) Valg af dirigent. Som dirigent blev valgt Karsten Andersen, der kunne konstatere at generalforsamlingen var indkaldt med

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

1. Velkomst SK-formand Hans Storm bød velkommen til fredagens møde, som omhandlede overgangen til Danmarks Cykle Union.

1. Velkomst SK-formand Hans Storm bød velkommen til fredagens møde, som omhandlede overgangen til Danmarks Cykle Union. Referat fra Klublederseminar 2015 Møde: både fredag og lørdag Mødedato: den 6. og 7. november 2015 Til stede: BMX-klubber, SU-formand, SK og sportssekretær Ikke til stede: Referent: Martin Gunnar Thenning

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 1 OKT 2007 kl.1900 Klubhuset Højdevangen 25 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af foreningens reviderede

Læs mere

Resultat 1. Dec DM i Parløb elite og 1000m U19

Resultat 1. Dec DM i Parløb elite og 1000m U19 Resultat 1. Dec 2016 - DM i Parløb elite og 1000m U19 I Ballerup Super Arena torsdag 01. december 2016 kl: 18.30-22.30 1. december 2016 Side 1 af 10 Kl: 18.30 1. Start DM 1000m U19 DM 1000 m U19 2 ryttere

Læs mere

Referat for MCV generalforsamling 19.02.2013 kl. 1900 i klublokalerne

Referat for MCV generalforsamling 19.02.2013 kl. 1900 i klublokalerne Referat for MCV generalforsamling 19.02.2013 kl. 1900 i klublokalerne 1. Valg af dirigent. Søren Opstiller Søren Valgt 28 stemmeberettige er til stede til denne generalforsamling Afbud fra 8 medlemmer

Læs mere

Team Rødovre Cykelklub

Team Rødovre Cykelklub Team Rødovre Cykelklub REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING 30 MARTS 2011 Onsdag den 30. marts 2011 kl. 19.00, afholdtes ordinær generalforsamling i Team Rødovre Cykelklub i klublokalet Milestedet Nørrekær

Læs mere

Velkommen til. DM omnium U19, Derny- Pace og U17 Parløb. I Ballerup Super Arena torsdag 04. december kl:

Velkommen til. DM omnium U19, Derny- Pace og U17 Parløb. I Ballerup Super Arena torsdag 04. december kl: Velkommen til DM omnium U19, Derny- Pace I Ballerup Super Arena torsdag 04. december 2014 kl: 18.30-22.00 4. december 2014 Side 1 af 11 Kl: 18.30 1. Start DM Omnium U-19 DM Omnium U19. 1.afdeling Omgang

Læs mere

Fælles valgmøde for Murersektionens regionsudvalg i Hovedstaden, Nordsjælland og Østsjælland

Fælles valgmøde for Murersektionens regionsudvalg i Hovedstaden, Nordsjælland og Østsjælland Fælles valgmøde for Murersektionens regionsudvalg i Hovedstaden, Nordsjælland og Østsjælland Torsdag den 8. november 2018 kl. 11.00 på KolleKolle, Frederiksborgvej 105, 3500 Værløse Dette valgmøde ligger

Læs mere

Resultat oversigt for. DBC Derny Mesterskab og Uoff. DM i Keirin. I Ballerup Super Arena torsdag 03. december 2015. kl: 18.15-22.

Resultat oversigt for. DBC Derny Mesterskab og Uoff. DM i Keirin. I Ballerup Super Arena torsdag 03. december 2015. kl: 18.15-22. Resultat oversigt for DBC Derny Mesterskab og Uoff. I Ballerup Super Arena torsdag 3. december 5 kl: 8.5 -. 3. december 5 Side af 3 Løbsdag: torsdag 3. december 5 kl: 8.5 -. Kl: 8.5. Start Åben Supersprint

Læs mere

Velkommen til Åbningsstævne 9. Oktober 2014 I Ballerup Super Arena torsdag 09. oktober 2014 kl: 18.30-22.00

Velkommen til Åbningsstævne 9. Oktober 2014 I Ballerup Super Arena torsdag 09. oktober 2014 kl: 18.30-22.00 Velkommen til Åbningsstævne 9. Oktober 2014 I Ballerup Super Arena torsdag 09. oktober 2014 kl: 18.30-22.00 9. oktober 2014 Side 1 af 12 Kl: 18.30 1. Start Klasse A - BaneCup Bane-Cup - 16 omg. Scratch

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde.

Referat af bestyrelsesmøde. Referat af bestyrelsesmøde. Dato og tid: Sted: 9. oktober 2013, kl. 16.30 Ribegade 17, 4th 2100 Ø (hos Tina Fehrn) Deltagere: Jan Kristoffersen (JK) David Hansen (DH) Tina Fehrn (TF) - REF Ole Meilby (OM)

Læs mere

Godkendelse af dagorden Da bestyrelsen ikke er beslutningsdygtig, udskydes beslutningspunkter til oktober.

Godkendelse af dagorden Da bestyrelsen ikke er beslutningsdygtig, udskydes beslutningspunkter til oktober. REFERAT Bestyrelsesmøde Tid: Tirsdag d. 16. september 2014, kl. 9.00-16.00 Sted: Idrættens Hus Deltagere: Niels Sørensen (NS), Henrik Jess Jensen (HJJ), Bo Belhage (BB), David Gullberg (DG), Brian Samuelsson

Læs mere

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Torsdag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Marianne, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Morten, Pia 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

REFERAT DCUs BESTYRELSESMØDE

REFERAT DCUs BESTYRELSESMØDE REFERAT DCUs BESTYRELSESMØDE Dato: Tirsdag d. 10. december 2013 kl. 09.00-16.00 Sted: DCUs lokaler, Idrættens Hus Deltagere: Niels Sørensen (NS), Torben Kristensen (TK), Jakob Knudsen (JK), Henrik Jess

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i CMO

Referat af ordinær generalforsamling i CMO Referat af ordinær generalforsamling i CMO Afholdt lørdag den 1. februar i selskabslokalerne hos Alfred og Camilla på Rugårdsvej På grund af stor tilslutning til generalforsamlingen, 50 tilmeldte ud af

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Mødet blev afholdt kl. 19.00 i Samlingssalen, H. C. Andersens vej 24, Næstved. Formand Jesper Poulsen bød velkommen til

Læs mere

Medlemsmøde i Næsby Cykel Motion. Tilbageblik på 2014 og kig ind i 2015

Medlemsmøde i Næsby Cykel Motion. Tilbageblik på 2014 og kig ind i 2015 Medlemsmøde i Næsby Cykel Motion Tilbageblik på 2014 og kig ind i 2015 1 Sunday, March 15, 2015 Agenda 1 Valg af ordstyrer 2 2 Aflæggelse af forretningsudvalgets beretning for 2014 2.1 Billeder tilbageblik

Læs mere

Velkommen til. 2. stævne og Claus Dalsgaards 4000m Holdmatch. I Ballerup Super Arena torsdag 23. oktober kl:

Velkommen til. 2. stævne og Claus Dalsgaards 4000m Holdmatch. I Ballerup Super Arena torsdag 23. oktober kl: Velkommen til 2. stævne og Claus Dalsgaards 4000m Holdmatch I Ballerup Super Arena torsdag 23. oktober 2014 kl: 18.30-22.00 23. oktober 2014 Side 1 af 11 Kl: 18.30 1. Start Hold 4000m Holdforfølgelsesløb

Læs mere

Technical Guide. for SjællandsCuppen 2019

Technical Guide. for SjællandsCuppen 2019 for Afd. 1 Køge, 7. april Afd. 2 Kalundborg, 28. april Afd. 3 Sorø, 2. juni Afd. 4 Sydhavs, 23. juni Afd. 5 Roskilde, 21. september 2019 Indholdsfortegnelse 1 Information omkring løbsserien... 3 1.1 Hovedændringer

Læs mere

Startpenge og distriktsafregning 2019; Endagsløb landevej (linjeløb, tempoløb, gadeløb o. lign):

Startpenge og distriktsafregning 2019; Endagsløb landevej (linjeløb, tempoløb, gadeløb o. lign): Startpenge og distriktsafregning 2019; Endagsløb landevej (linjeløb, tempoløb, gadeløb o. lign): Klasse: JF Max Startgebyr: SJ Max Startgebyr: A MED service Kr. 140,- Kr. 140,- + 30,- neutral Eftertilmelding

Læs mere

Næste års lange fællesture:

Næste års lange fællesture: Stormøde - landevej November 2014 Dagsorden: Velkomst Niels Chr. - oplæg Cl vintertræning Næste års lange fællesture? Tur Cl Harzen og Mallorca? Træningslejr (som i år Cl EbeltoO eller andet sted)? Fællesture

Læs mere

De Danske Politimesterskaber LANDEVEJSCYKLING Den 5. og 6. juli Præmierække på !

De Danske Politimesterskaber LANDEVEJSCYKLING Den 5. og 6. juli Præmierække på ! De Danske Politimesterskaber LANDEVEJSCYKLING Den 5. og 6. juli 2017 Præmierække på 25.000! Onsdag den 5. juli kl 14.00 ENKELTSTART Torsdag den 6. juli kl. 10.00 LINJELØB Teknisk arrangør: Rigspolitiets

Læs mere

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Dagsorden for den ordinære generalforsamling var følgende: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 22. oktober 2018

BESTYRELSESMØDE 22. oktober 2018 1 BESTYRELSESMØDE 22. oktober 2018 TILSTEDE: Anders M., Kalle, Anders K., Morten, Bo Rasmussen, Gitte Jürs, Flemming, Bo Røse, Sandra, Heidi Slente, Tine AFBUD Tina, Isa Referent Tine 1. Godkendelse af

Læs mere

20 60.80 Leif P. Nielsen 51 14/Aug/84 Brøndby

20 60.80 Leif P. Nielsen 51 14/Aug/84 Brøndby Allle tiders bedste mænd 100m 1 12.10 Jakob Kjeldgaard 12/Aug/86 Rundforbi 2 12.60 Erik Klitgaard 66 01/Jul/92 Ballerup (-1.3) 3 13.06 Jens Buch Jensen 43 17/Sep/87 Wien 4 13.50 Erik Andersen 47 27/Aug/89

Læs mere

Eftertilmelding: (Tilladt) Dobbelt startgebyr + servicegebyr. Kr. 15,- DCU. + Kr. 22,- Distrikt = Kr. 37,- pr. rytter. Kr.

Eftertilmelding: (Tilladt) Dobbelt startgebyr + servicegebyr. Kr. 15,- DCU. + Kr. 22,- Distrikt = Kr. 37,- pr. rytter. Kr. Startpenge og distriktsafregning 2017; Endagsløb landevej (linjeløb, tempoløb, gadeløb o. lign): Klasse: A-klassen med service A-klassen uden service Senior/Junior klasser JF Startgebyr Kr. 95,- + kr.

Læs mere

www.riberoklub.dk Nyhedsbrev nr. 1, 10/3 2013 Det meste er som det plejer, men der er også meget, der er forandret i roklubben!

www.riberoklub.dk Nyhedsbrev nr. 1, 10/3 2013 Det meste er som det plejer, men der er også meget, der er forandret i roklubben! Det meste er som det plejer, men der er også meget, der er forandret i roklubben! Alt det nye bliver præsenteret på MEDLEMSMØDET ALLEREDE NU PÅ TIRSDAG DEN 12. MARTS KL. 19.00-21.00 I KLUBHUSET. Dagsorden

Læs mere

B&U DM 2015 Omnium. Hermed byder Cykling Odense velkommen til Omnium DM 2015

B&U DM 2015 Omnium. Hermed byder Cykling Odense velkommen til Omnium DM 2015 B&U DM 2015 Omnium. Hermed byder Cykling Odense velkommen til Omnium DM 2015 Løbet køres efter UCI s regler, hvilket betyder at der gives 40 point for en sejr, 38 til nr. 2-36 til nr. 3 o.s.v. nummer 20

Læs mere

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Startet kl. 20.25 afsluttet kl. 21.10. Der var 21 medlemmer der deltog, inklusiv medlemmerne i bestyrelsen. Valg af dirigent Per Larsen Beretninger Formand

Læs mere

Referat fra Repræsentantskabsmøde i Dansk Styrkeløft Forbund den 23. marts 2014

Referat fra Repræsentantskabsmøde i Dansk Styrkeløft Forbund den 23. marts 2014 Referat fra i Dansk Styrkeløft Forbund den Mødet blev afholdt på Scandic Hotel, Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV. Valg af dirigent; Bestyrelsen foreslog Søren Lind, som blev valgt uden modkandidater. Søren

Læs mere

Roskilde OK s Klubhus, Nordpilen, Bjældevej 20, 4000 Roskilde Mødedato/tid: Mandag d. 19. januar 2015, kl. 17:30 21:30

Roskilde OK s Klubhus, Nordpilen, Bjældevej 20, 4000 Roskilde Mødedato/tid: Mandag d. 19. januar 2015, kl. 17:30 21:30 Til: Østkredsens Klubber Kredsudvalg, Øst DOF kontor Referat af Østkredsens Klubledermøde 1/2015 Mødested: Roskilde OK s Klubhus, Nordpilen, Bjældevej 20, 4000 Roskilde Mødedato/tid: Mandag d. 19. januar

Læs mere

V.I.F. Fodboldafdelingen

V.I.F. Fodboldafdelingen Referat af træner-/ledermødet mandag den 24. august 2015 Dagsorden 1. Nyt fra bestyrelsen v/jesper 2. Nyt fra ungdomsudvalget a. Hvad har vi indtil nu arbejdet med i ungdomsudvalget: i. Status (Allan)

Læs mere

Resultat Åbningsløb 13 Oktober 2016

Resultat Åbningsløb 13 Oktober 2016 Resultat Åbningsløb 13 Oktober 2016 I Ballerup Super Arena torsdag 13. oktober 2016 kl: 18.00-22.00 13. oktober 2016 Side 1 af 13 Kl: 18.30 1. Start Dernypace EM Derny-pace- EM Optakt 20 km = 80 omgange

Læs mere

Velkomst samt dagsorden Charlotte bød velkommen og fremlagde dagsorden

Velkomst samt dagsorden Charlotte bød velkommen og fremlagde dagsorden Distrikt Sjællands ÅRSMØDE lørdag den 16. marts 2019 kl. 9:00, I Idrættens Hus Velkomst samt dagsorden Charlotte bød velkommen og fremlagde dagsorden 1. Valg af dirigent Palle Larsen valgt og konstaterede

Læs mere

Riffelsektionsmøde. TID: Tirsdag den 26. september Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby

Riffelsektionsmøde. TID: Tirsdag den 26. september Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Riffelsektionsmøde TID: Tirsdag den 26. september 2017-17.00 22.00 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: Peter Hansen (PH) Ib Hansen (IH) Anders Sode (AS) Flemming Brandenborg

Læs mere

Ad 1. Efter at Captain bød velkommen, blev Erik Enggaard foreslået og valgt som dirigent/ordstyrer.

Ad 1. Efter at Captain bød velkommen, blev Erik Enggaard foreslået og valgt som dirigent/ordstyrer. MS Generalforsamling, afholdt torsdag den 25. oktober 2018. Dagsorden (iflg. Vedtægterne): 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af revideret regnskab til godkendelse 4. Indkomne

Læs mere

PACT Bestyrelsesmøde. Den 07.09 2015 Kl. 18:00-20:00

PACT Bestyrelsesmøde. Den 07.09 2015 Kl. 18:00-20:00 PACT Bestyrelsesmøde Den 07.09 2015 Kl. 18:00-20:00 Emne Diskussions Formål Kommentar /Baggrundsdokumenter 1. Valg af ordstyrer og referent Ordstyrer: Paul Referent: Gert Deltagere: Kirsten, Henrik, Rikke,

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Dobbelt startgebyr + servicegebyr. Kr. 15,- DCU. + Kr. 22,- Distrikt = Kr. 37,- pr. rytter. Kr. 15,- DCU. + Kr. 22,- Distrikt = Kr. 37,- pr.

Dobbelt startgebyr + servicegebyr. Kr. 15,- DCU. + Kr. 22,- Distrikt = Kr. 37,- pr. rytter. Kr. 15,- DCU. + Kr. 22,- Distrikt = Kr. 37,- pr. Startpenge og distriktsafregning 2017; Endagsløb landevej (linjeløb, tempoløb, gadeløb o. lign): Klasse: A-klassen med service A-klassen uden service Senior/Junior klasser JF Startgebyr Kr. 95,- + kr.

Læs mere

Resultater Ballerup Super Arena

Resultater Ballerup Super Arena Resultater 24.11.16 Ballerup Super Arena Udskilningsløb - Kategori B Nummer Navn Klub Udskilt Placering 17 Matias Greve cykling odense 22 1 63 Frederik Wandahl roskilde cykle ring 21 2 109 Benjamin Hertz

Læs mere

FAQ. Hvad er en Basis-, Sports- og Eliteklub? Hvad er en Motionslicens? Hvad er en Konkurrencelicens?

FAQ. Hvad er en Basis-, Sports- og Eliteklub? Hvad er en Motionslicens? Hvad er en Konkurrencelicens? FAQ Hvad er en Basis-, Sports- og Eliteklub? Hvad er en Motionslicens? Hvad er en Konkurrencelicens? Indholdsfortegnelse Vejledning til DCU s klubstruktur og licenssystem Danmarks Cykle Unions klubstruktur...

Læs mere

Vores medlemmer har deltaget i en masse cykel løb. Af de fineste resultater kan nævnes:

Vores medlemmer har deltaget i en masse cykel løb. Af de fineste resultater kan nævnes: Mountainbike Club Vejle CVR.: 34151830 (Gammelt cvr: 30436245) Generalforsamling tirsdag d. 4. februar 2014 Sted: Klublokalerne Til stede: 30 medlemmer og bestyrelsen 1. Valg af dirigent Til dirigent blev

Læs mere

Formandens beretning til GF 2012-Enduroklub Danmark.

Formandens beretning til GF 2012-Enduroklub Danmark. Formandens beretning til GF 2012-Enduroklub Danmark. Frederiksberg December 2012 Formanden vil gerne starte med at sige STORT TAK til alle de medlemmer som har deltaget i at hjælpe til med alle mulige

Læs mere

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering.

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering. Horsens d. 27.6.2014 Referat af bestyrelsesmøde den 16.juni 2014 Fra klokken 19.00 til 21.30 På Sundbakken 10 Deltagere :Svend Smedegaard, Carl Erik Carlsen, Henrik Frederiksen, Ole Harby, Anne Skjerning,

Læs mere

REFERAT AF DCU s MIDTVEJSKONGRES 2013. LØRDAG DEN 22. JUNI Kl. 17.00-19.30 PÅ HOTEL KONG VALDEMAR I VORDINGBORG

REFERAT AF DCU s MIDTVEJSKONGRES 2013. LØRDAG DEN 22. JUNI Kl. 17.00-19.30 PÅ HOTEL KONG VALDEMAR I VORDINGBORG REFERAT AF DCU s MIDTVEJSKONGRES 2013 LØRDAG DEN 22. JUNI Kl. 17.00-19.30 PÅ HOTEL KONG VALDEMAR I VORDINGBORG DCUs formand Niels Sørensen bød forsamlingen velkommen og indstillede herefter på bestyrelsens

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra Generalforsamling i SVOO Tirsdag den 21.marts 2017 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere. Frank Gamsbøl blev valgt til dirigent, og fastslog at generalforsamlingen var lovligt indkaldt

Læs mere

JUNIOR DM Damer 2004. Scratchløb over 7.5 km (=23 omg.) Dansk Mester - Scratchløb. 1 Mie Bekker Lacota 2 Maria Bornak 3 Trine S.

JUNIOR DM Damer 2004. Scratchløb over 7.5 km (=23 omg.) Dansk Mester - Scratchløb. 1 Mie Bekker Lacota 2 Maria Bornak 3 Trine S. JUNIOR DM Damer 2004 Scratchløb over 7.5 km (=23 omg.) Nr. Navn Klub Placering 25 Mie Bekker Lacota ABC 1 26 Maria Bornak Hillerød 2 27 Trine S. Hansen VFC 3 28 Anne-Sofie Hansen VFC 6 29 Josephine Hall

Læs mere

VM STAFETTEN RUDERSDAL

VM STAFETTEN RUDERSDAL VM STAFETTEN RUDERSDAL CYKLING FOR ALLE SLIDE BAGGRUNDEN Cykling i Danmark anno 205 Mødet med Borgmester Jens Ive VM 20 og aktivering af VM Ruten Ønsket om Ruderdals eget store cykelevent Cykling i Rudersdal

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

FREMTIDENS ORGANISERING AF DANMARK CYKLE UNION

FREMTIDENS ORGANISERING AF DANMARK CYKLE UNION 2014 FREMTIDENS ORGANISERING AF DANMARK CYKLE UNION DANMARKS CYKLE UNION November 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE BAGGRUND 2 VISION & STRATEGI 3 VISION 3 STRATEGI 3 HVAD HAR VÆRET I FOKUS 3 PROCES 4 TIDSPLANEN

Læs mere

Schæferhundeklubben Kreds 29 Tølløse

Schæferhundeklubben Kreds 29 Tølløse Bestyrelsesmøde Dato: 1/10, 2012 kl. 19.00 Tilstede: Leif Christensen, Lene Hansen, Jens Brøndum, Pernille Skovgaard, Leif Jørgensen, Hanne Schrøderog Merete Frank Christensen. Referent: Merete Frank Christensen.

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Den 24. juni 2010/ik Referat Bestyrelsesmøde 06-2010 22. juni 2010 Idrættens Hus kl. 18:00 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra møde 05-2010 2.2. Møde med Undervandsrugby. Henrik

Læs mere

Hilsen fra kassereren

Hilsen fra kassereren Godt nytår Så er vi i gang med 2009, godt i gang endda. Vi vil fra bestyrelsens side sige stor tak til alle hjælpere som har brugt kostbar fritid på at hjælpe med at holde klubben i gang. Det sætter vi

Læs mere

TIL STEDE: AFBUD Referent. 1. Nyt fra Bo Lodder til jul overdrages efter aftale til. 2. Svømmerrepræsentantens punkt.

TIL STEDE: AFBUD Referent. 1. Nyt fra Bo Lodder til jul overdrages efter aftale til. 2. Svømmerrepræsentantens punkt. SVØMMEKLUBBEN SYD BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2017 TIL STEDE: AFBUD Referent Tina, Jakob, Sandra, Anders K., Bo Røse, Lars, Flemming, Isa, Tine Anders M., Bo Rasmussen Tine 1. Nyt fra Bo Lodder til jul

Læs mere

Børne- og ungeklub/næstformand i KIF

Børne- og ungeklub/næstformand i KIF Bestyrelsesmøde KIF d. 23-4-2013 Punkt. 1 Til stede var: Tut Feveile Brigitte Kjeldstrøm Sigrid Andersen Tina Quaade Per Vanmann Suzanne Tone Hansen Karina Nielsen Rene Rasmussen Konni Brandt Jesper Skjold

Læs mere

Dansk Bicycle Club præsenterer: Uofficielt DM i Holdsprint og parløb for eliten

Dansk Bicycle Club præsenterer: Uofficielt DM i Holdsprint og parløb for eliten Dansk Bicycle Club præsenterer: Uofficielt DM i Holdsprint og parløb for eliten Billede Tirsdag d. 19. november 2015 kl. 18.30 Ballerup Super Arena 1. start kl. 18.30 Holdsprint - kvalifikation - Åben

Læs mere

NEWSLETTER. 1. Valg af dirigent og referent Til dirigent valgtes Bjarne Godtfredsen og som referent valgtes Peter Munkholm

NEWSLETTER. 1. Valg af dirigent og referent Til dirigent valgtes Bjarne Godtfredsen og som referent valgtes Peter Munkholm DANSK MINI RACING UNION mail NEWSLETTER DMRU Mail Newsletter ses bedst med Adobe Acrobat Reader 5.0 nr.2/04 DMRU Delegeretforsamling i Kolding 28.11.2004 Tilstede: Peter Munkholm, Kolding Jan Juul, Ikast

Læs mere

BESTYRELSESMØDE PLØKS, SKOVLUNDE KLATREKLUB

BESTYRELSESMØDE PLØKS, SKOVLUNDE KLATREKLUB BESTYRELSESMØDE PLØKS, SKOVLUNDE KLATREKLUB 22. MARTS 2017 0.0 Deltagere og dagsorden Til stede: Per, Henrik,, Heidi, Mads, Christian Afbud: Pelle, William, Rasmus Agenda udsendt af formanden inden mødet:

Læs mere

Referat fra Repræsentantskabsmøde d. 14. november 2009.

Referat fra Repræsentantskabsmøde d. 14. november 2009. Referat fra Repræsentantskabsmøde d. 14. november 2009. Tilstedeværende: Område Nord/Midt: John Sørensen, Erling Pedersen Område Sydjylland/Fyn: Søren Boysen, HP Andersen, Arne Simonsen, Ole Sand (til

Læs mere

Velkommen til. EM Derny, 50km Int. Parløb og 3.stævne 1. November. I Ballerup Super Arena lørdag 01. november 2014. kl: 10.00-22.

Velkommen til. EM Derny, 50km Int. Parløb og 3.stævne 1. November. I Ballerup Super Arena lørdag 01. november 2014. kl: 10.00-22. Velkommen til EM Derny, 50km Int. Parløb og 3.stævne 1. November I Ballerup Super Arena lørdag 01. november 2014 kl: 10.00-22.25 1. november 2014 Side 1 af 8 Kl: 10.00 1. Indl. Heat Derny Heat 1 Indledende

Læs mere

Velkommen. Herreklubben Nivå Golf Klub. Generalforsamling 2013

Velkommen. Herreklubben Nivå Golf Klub. Generalforsamling 2013 Velkommen Herreklubben Nivå Golf Klub Generalforsamling 2013 NCC 2013-04-18 1 Agenda Velkommen & Indskrivning Generalforsamling Spisning NCC 2013-04-18 2 Dirigent / Beretning 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

Faktaark vedr. kontingent, startpenge, distriktsafregning og præmier

Faktaark vedr. kontingent, startpenge, distriktsafregning og præmier Faktaark vedr. kontingent, startpenge, distriktsafregning og præmier Kontingentsatser for klubber Jylland/Fyn 2018 Basisklub: Kr. 1.000,- Sportsklub: Kr. 4.500,- * Eliteklub: Kr. 6.000,- ** * 1.500,- af

Læs mere

Technical Guide for JT All In Racing BMX Cup 2016

Technical Guide for JT All In Racing BMX Cup 2016 for JT All In Racing BMX Cup 2016 Dansk BMX National Cup 2016 Indholdsfortegnelse 1 Information omkring løbsserien... 3 1.1 Løbsansvarlige... 3 1.2 Baner og dato... 3 2 Regler, klasser, tilmelding og registrering...

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Der er ingen indvendinger fra distrikterne til forslaget. Bestyrelsen drøftede forslaget.

Bestyrelsesmøde. Der er ingen indvendinger fra distrikterne til forslaget. Bestyrelsen drøftede forslaget. Bestyrelsesmøde Tid: Tirsdag den 8. december 2015, kl. 09.00 16.00 Sted: DCUs kontor, Idrættens Hus Deltagere: Niels Sørensen (NS), Henrik Jess Jensen (HJJ), Torben Kristensen (TKR), Klaus Bach (KB), Jakob

Læs mere

DM weekend 14. - 15. november 2015

DM weekend 14. - 15. november 2015 DM weekend 14. - 15. november 2015 Junior DM omnium Veteraner - 14. nov. 1 Kristian Kaimer Eriksen ABC 51 Bo Wacker Roskilde Cykel Ring 2 Julius Johansen CC Hillerød 52 Brian Wulff Frederiksen Greve CC

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN Til stede var: Bestyrelsen undtaget Ib Nielsen der er sygemeldt. Der var afbud fra begge suppleanter Kristian Legaard

Læs mere

Ansøgning om DM 2015, Rønde

Ansøgning om DM 2015, Rønde Ansøgning om DM 2015, Rønde Opløbsstrækningen set fra toppen af Rønde Hovedgade Arrangør CK Djurs Indholdsfortegnelse Ansøgning Ruter Logistik Løbsudvalg Budget Hvorfor DM i Rønde? Ansøgning om DM 2015

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april Kl.18.00-21.00 1. Godkendelse af referat fra sidste møde Der er ingen bemærkninger til sidste referat 2. Bemærkninger til dagsordenen Mortens punkt under eventuelt

Læs mere

Beretning fra turneringsudvalget:

Beretning fra turneringsudvalget: Beretning fra turneringsudvalget: Set fra min pind som formand for Turneringsudvalget har det været en god sæson. Det har været lidt nemmere at få enderne til at hænge sammen i år, men det har også meget

Læs mere

Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2019 (3. marts kl )

Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2019 (3. marts kl ) Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2019 (3. marts kl. 10.00) Årsmøde 2019 blev afholdt Søndag d. 3Marts 2019 kl. 10.00 i Gildesalen Tjørnevej 50, Mejdal 7500 Holstebro DAGSORDEN JVF. ARBEJDSGRUNDLAGET: 1. Valg

Læs mere

REFERAT. Godkendelse af dagorden

REFERAT. Godkendelse af dagorden REFERAT Bestyrelsesmøde Tid: Lørdag d. 10. januar 2015, kl. 10.00-15.00 Sted: Hotel Medi, Ikast (Rådhusstræde 8, 7430 Ikast) Deltagere: Niels Sørensen (NS), Henrik Jess Jensen (HJJ), Torben Kristensen

Læs mere