3D Cad Pladekonstruktion.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3D Cad Pladekonstruktion."

Transkript

1 -1-3D Cad Pladekonstruktion. Dette materiale er udarbejdet til at gennemgå løsningen af de 3D pladekonstruktioner der er valgt at konstruere på AMU målet Manuel og 3D Cad baseret pladeudfoldning. materialet er udarbejdet som en meget forenklet gennemgang til løsning af disse opgaver og uden hensyn til de mange andre funktoner du kan finde i Templaten Sheet Metal (mm).ipt 1. Oprettelse af Projekt. 2. Konstruktion af keglestub. 3. Konstruktion af knærør. 4. Opgaver.

2 -2- Oprettelse af Projekt. Vi starter med at oprette og navngive et projekt til at styre vores pladekonstruktioner, dette er specielt vigtigt da der her generes en projektfil til at styre evt. parametriske bindinger mellem alle vores parter. 1. Vælg Projekt øverst til venstre på skærmen. 2. Klik på New for at oprette et nyt Projekt. 3. Klik på New Sigel User Project. 4. Navngiv Projektet 3D pladekonstruktion og klik på browser ikonet.

3 -3-5. Vælg en placering til projektet 3D pladekonstruktion (her er valgt Lokal disk C:) 6. Vælg Opret en ny mappe og navngiv mappen 3D pladekonstruktion. 7. Klik på den ny mappe 3D pladekonstruktion og vælg OK. 8. Afslut med Finish. Der er nu oprette et nyt projekt til at styre alle de filer vores plade konstruktion kommer til at indeholde og vi er klar til at komme i gang.

4 -4- Konstruktion af keglestub. 1. Klik på New øverst til venstre på skærmen. 2. Vælg fanebladet Metric og åben en ny Template Sheet Metal (mm).ipt Denne template er opsat med ISO standarder og giver mulighed for en lang række værktøjer til 3D pladekonstruktion. 3. Som det kan ses øverst i Ribbon (værktøjsbjælken) er der ingen forskel på at konstruere en Sketch i Sheet Metal (mm).ipt og så en almindelig Standard (mm).ipt

5 -5-4. Den keglestub vi skal konstruere skal bestå af en grund diameter på 600 mm og en top diameter på 300 mm, højden af keglestubben er 500 mm, vi vælger at valse keglestubben. 5. Klik på Circle for først at optegne grunddiameteren på XY planet. Placere markøren i nærheden af 0,0,0 på skærmen (der hvor de to akser skære hinanden) når den grønne markering er synlig, venstreklikkes på musen. 6. Træk musen væk fra 0 punktet og skriv 600 i PopUp boksen og afslut med Enter. Vi har nu tegnet cirklen der senere bliver bund diameter i keglestubben. 7. Klik på Finsh Sketch for at afslutte cirklen til bund diameteren.

6 -6-8. Når vi har afslutter Sketchen får vi mulighed for at vælge en lang række værktøjer til 3D pladekonstruktion øverst i værktøjsbjælken (Ribbon). Vi vil dog kun anvende nogle få til at konstruere opgaven keglestub og knærør. 9. Først skal vi have opsat nogle egenskaber for den pladekonstruktion der skal opbygges. Klik på Sheet Metal Default. 10. Vi vælger udelukkende kun at ændre på pladetykkelsen i dette materiale, som det kan ses i feltet Thickness er standarden sat til 0.5 mm den vil vi nu ændre til 2 mm. Fjern fluebenet i Use Thickness from Rule og skriv 2 i Thickness. Afslut med OK.

7 Vi er nu klar til at tegne topdiameteren og skal have placeret en Sketch 500 mm over bund diameteren. Klik på plus ud for Origin og vælg herefter XY Plane. Dette er planet vi tegnede bund diameteren på. Planet skal nu hæves de 500 mm som er keglestubbens højde. 12. XY planet bliver nu synligt på skærmen (lyse op). Klik på Plane og hold venstre musetast nede samtidig med du trækker musen opad, slip muse tasten og skriv nu 500 mm i feltet og afslut med grøn flueben som vist nedenfor. Dette er nu afstanden mellem bund- og top diameter.

8 På skærmen ses nu det nye Work Plane afsat 500 mm over XY planet, dette er planet vi skal Sketche top diameteren på. 14. Klik på Create 2D Sketch øverst til venstre i Ribbon og klik på kanten af det nye Work Plane. 15. Vi skal nu gentage proceduren fra pkt. 6. Klik på center punkt, træk musen væk og skriv 300 i PopUp menuen, tryk Enter og afslut med Finish Sketch.

9 Man kan tydeligt se de to diameter og allerede fornemme keglestubben, det ny plan der blev afsat i en distancen på 500 mm er synligt, dette kan du gøre usynligt ved at klikke på planets kant (når planet lyser op), højre klik og vælg Visibility. 17. Vi er nu klar til at opbygge en 3D plade konstruktion imellem de to Sketch (cirkler for bund- og top diameter). Klik på Lofted Flange. Denne funktion opbygger en 2 mm pladekonstruktion som valgt i Sheet Metal Default mellem de to Sketch. Dette behøver ikke være lukkede Sketch som her, men i stedet for cirkler blot linjer, buer eller andre geometrier. VIGTIGT. Dette værktøj kan opbygge en pladekonstruktion mellem to 2D Sketch geometrier uanset om disse er åbne, eller som her lukkede cirkler (geometrier). Åbne geometrier som firkant til rund hvor denne udføres i to dele kommer senere i materialet som opgave 2.

10 I dialogboksen Lofted Flange bliver du bedt om at udvælge de to geometrier der skal opbygges en pladekonstruktion imellem, Profile 1 og Profile 2. rækkefølgen når disse udpeges er ligegyldig. Klik på de 2 cirkler på skærmen (bunddiameteren og topdiameteren). Disse er i dialogboksen henholdsvis Profile 1 og Profile Når du har udpeget de to geometrier kan der vælges mellem en del måder at foretage indstillingen af pladekonstruktionen på. Vi vælger her at bukke 3D pladekonstruktionen op, med en bukke vinkel på 5 grader. Klik på den lille pil nedad i Face Control og vælg Facet Angel.

11 I den nye dialogboksen Lofted Flange vælges bukkevinklen til 5 grader i Facet Angel og plade tykkelse udad. Bukke radius lig pladetykkelse Bend Radius. Afslut med OK 21. Den færdige plade konstruktion ser nu ud som nedenstående og er reelt en færdig keglestub opbygget i 2 mm plade.

12 Vi skal nu have keglestubben skåret op, da den på nuværende tidspunkt er en lukket plade konstruktion som naturligvis ikke kan udfoldes. Vi vælger at skære mellem to punkter hvilket betyder vi skal have en Sketch på den flade vi vil skære op. Klik på Create 2D Sketch øverst til venstre i Ribbon. 23. Klik nu på en af fladerne på keglestubben. Dette bliver senere den flade vi skære keglestubben op på. Vælg Point øverst i Ribbon Placer nu de to punkter midt på linjerne som vist nedenfor, læg mærke til at markøren angiver et grønt mærke når du er omtrent ved midtpunktet. Udpeg når du ser markeringen og gentag i den anden ende af keglestubben og afslut med Finish Sketch.

13 Vi har nu de to punkter vi vil skære imellem placeret på keglestubben. Vælg Rib øverst i Ribbon. 25. Vi har valgt at skære keglestubben op mellem to punkter, klik på pil nedad i Rib Type i dialogboksen og vælg funktionen Point to Point. 26. Klik på Rip Face og udpeg fladen hvorpå vi placerede de to punkter, Klik herefter på Rip Point og udpeg de to punkter vi tidligere placerede på fladen, Gap Value står til GapSize hvilket vil sige lig pladetykkelse dette vælger vi her, denne kan hvis det ønskes, ændres ved at indtaste en ny værdi. Vi vælger tilsidst at placer snittet i midten. Klik OK.

14 Keglestubben er nu klar til at blive udfoldet. Klik på Create Flat Pattern øverst til højre i Ribbon. Tilbage til foldet model Klik på Go to Foled Part. Vores plade konstruktion er nu færdig og udfoldet som vist nedenfor med angivelse af bukkelinjer. Prøv nu at se et forslag til bukke rækkefølgen ved at klikke på Bend Order Annotation, denne afsluttes igen ved at trykke på Esc tasten.

15 -15- Gem keglestubben. Oprettelse af skære filer. 1. For at oprette en skærefil skal keglestubben lægges over på et stykke tegnepapir udfoldet. Klik på New øverst til højre på skærmen. 2. Find nu Templaten ISO.idw i dialogboksen med Metriske Templater og åben Template for tegnepapir. Vi får nu den ISO standarden af et stykke standard papir vist med tegningshoved og tegningsramme, dette har vi ikke brug for på en skærefil da det udelukkende er konturlinjerne vi ønsker som skærelinjer i dette her tilfælde.

16 Åben nu Shett:1 over i Browseren (plus). Højreklik på Default Border og vælg Delete for at fjerne tegningsrammen, gentag proceduren i ISO for at fjerne tegningshoved. Vi har nu et blankt stykke papir hvorpå vi kan placere keglestubben udfoldet. 4. Klik på Base øverst til vestre i Ribbon.

17 I Dialogboksen Drawing View skal vi nu have fundet den part vi ønsker at lave en skærefil af (Inventor åbner automatisk den sidst gemte fil) ellers klik på forstørrelses glasset for at finde den ønskede fil. 6. Klik på Flat Pattern i Sheet Metal View for at vise keglestubben udfoldet.

18 I feltet Orientation kan vælges mellem forskellige måder at vende den udfoldede part på, vi vælger her Default. (prøv at klikke på nogle andre valg muligheder). 8. Scala forholdet vælges ved at klikke i feltet Scale, vi vælger her et scala forhold på 0,2, tast 0,2 i feltet eller skriv 1:5. 9. Vi er nu klar til placere den udfoldede keglestub på tegnepapiret, klik et tilfældigt sted (venstre musetast).

19 Den udfolde keglestub kan flyttes ved at klikke på den grønne ramme omkring afbildningen og holde venstre musetast nede samtidig med musen flyttes, placer nu udfoldningen ca. midt på papiret, som vist nedenunder. 11. Vi skal nu have filen eksporteret i et DXF format som er det mest anvende format til skærefiler. Klik på Save og Save Copy As

20 I dialogboksen Save Copy As navngives filen og der vælges DXF Files(*.dxf) i Filtype.(filen bliver automatisk gemt i mappen 3D pladekonstruktion da det er det aktive projekt som vi tidligere oprettede). Klik på Options 13. Vi vælger at eksportere filen i formatet AutoCAD 2007 DXF format, vælg formatet og klik næste.

21 I dialogboksen Export Destination sættes et fluebenet i Model Geometri Only, dette vil udelukkende med tage kontur geometri. Klik på Udfør. 15. Klik på Save, udfoldningen er nu gemt som en skærefil i DXF format.

22 -22- Konstruktion af knærør. 1. Start med at konstruere et rør med udv. diameter på 150 mm og en højde på 300 efter samme princip som vi konstruerede keglestuben. Vi vælger at valse røret i dette tilfælde som vist nedenfor ved at vælge Die Formed. 2. Når rør er opbygget skal dette også skæres op funktionen (Rip). Åben Origin ovre i Browseren og klik på XZ plan, dette lyser nu op over på røret.

23 Klik på Plane øverst i Ribbon, og placere nu musen på den krumme flade af røret når det nye plan vi ønsker at udføre en Rip på lyser op vestre klikkes på musen for at oprette et plan der tangere røret. Vi har nu et nyt plan som vi kan Sketche på og afsætte de to punkter til Rip funktions Point to Point 4. Når der lagt en Sketch på det nye plan vælges Project Cut Edges. Læg mærke til at der nu er blevet projekteret en streg hvor røret tangerede planet. Denne stregs endepunkter kan vælges som point i Rip funktionen hvilket betyder det ikke er nødvendigt at påsætte de to punkter her. Udfør en Rip med et Gap lig plade tykkelse.

24 Røret kan nu udfoldes (dette er dog kun en rektangulær plade) Røret mangler nu kun at blive skåret i 45 grader smig. Klik på XY Plane hold Ctrl tasten nede og klik på Work Plane2 disse lyser nu op, hvor de to plan krydser hinanden skal vi have oprette en Akse vi kan rotere et plan omkring. Klik på Akse når de to plan er markeret over i browseren som vist nedenfor. 6. Klik på Akse for at oprette aksen vi skal rotere et plan omkring. 7. Aksen er nu oprettet og vi er klar til at oprette et plan i 45 grade som vi kan skære røret i smig ud fra.

25 Klik på Plane i Ribbon. 9. Klik nu på den akse vi har oprettet og derefter XY Plane over i Browseren. Der oprettes nu et plan hvor vi vælger en vinkel på 45 grader. Tast 45 i PopUp menuen som vist nedenfor og afslut med grønt flueben. Vi har nu et plan afsat i de 45 grader og mangler kun at anvende værktøjet Split for at fjerne overflødigt materiale. (Normalt vil man have foretaget dette smig spejlvendt for at få svejsningen så kort som muligt, princippet er det samme)

26 Nu skal røret skæres op. Vælg fanebladet Model øverst på skærmen og klik på Split i Ribbon. 11. Som Split Tool udpeges det 45 graders plan (udpeg kanten) klik herefter på Trim Solid knappen, vi kan nu se den røde pil der indikere hvad der bliver fjernet. Når det ser ud som vist nedenfor afsluttes med OK. 12. Det ene rør til knærøret er nu færdiggjort og kan udfoldes.

27 -27- Opgaver. Opgave 1 Konstruer det andet rør til knærøret (samme mål). Dette rør skal konstrueres således skæringen (Rip) placeres korrekt og svejsningen bliver så kort som muligt.

28 -28- Opgave 2 Konstruer en firkant til rund overgang. Firkant mål udv. 600 x 400 mm, diameter i toppen ø75 mm. Som placeres i midten af firkant, Højden er 500 mm.

Autodesk Inventor 10. Ståleje. Frede Uhrskov

Autodesk Inventor 10. Ståleje. Frede Uhrskov Autodesk Inventor 10 Ståleje Frede Uhrskov Forord Dette hæfte er en opdatering og omskrivning af samme hæfte til Release 5, 5.3, 6, 8 og 9. Da der er tale om en lang række ændringer i opbygningen af emnet,

Læs mere

Denne øvelsesrække bringer brugeren igennem en lang række forskellige elementer i Inventor 2016.

Denne øvelsesrække bringer brugeren igennem en lang række forskellige elementer i Inventor 2016. Inventor 2016 Koblingsled Frede Uhrskov Forord Denne øvelsesrække bringer brugeren igennem en lang række forskellige elementer i Inventor 2016. Øvelserne kræver ikke forudgående kendskab til Inventor,

Læs mere

Frit efter Henning P, Ishøj

Frit efter Henning P, Ishøj Frit efter Henning P, Ishøj INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 Start af Inventor.... 3 Opsætning:... 4 Oprette en tegning i Inventor:... 5 Gemme funktionen... 9 Åbne og starte på samme tegning:...

Læs mere

MicroStation 3D for begyndere

MicroStation 3D for begyndere MicroStation 3D for begyndere Indledning Indhold Indledning... 1 Terræn model... 2 FÅ VIST TERRÆN MODELLEN MED FLADER PÅ... 3 Drapere raster refererence over terrænet... 4 NU ER DU IGEN KLAR TIL AT FÅ

Læs mere

Autodesk Inventor 2014. Sheet Metal. Carsten John Jacobsen

Autodesk Inventor 2014. Sheet Metal. Carsten John Jacobsen Autodesk Inventor 2014 Sheet Metal Carsten John Jacobsen CJJ SHEET METAL Autodesk Inventor 2014 - Sheet Metal Carsten John Jacobsen 1. Udgave, 1. Oplag 2013 ISBN 978-87-92926-41-8 Copyright 2013 Carsten

Læs mere

Inventor Professionel Vejledning

Inventor Professionel Vejledning Inventor Professionel 2018 - Vejledning Autodesk Inventor for uddannelsesinstitutioner http://www.autodesk.com/education/freesoftware/inventor-professional Opret dig først som bruger med navn og e-mail.

Læs mere

Undervisningsmateriale til AMU målet 48061

Undervisningsmateriale til AMU målet 48061 1 Undervisningsmateriale til AMU målet 48061 Titel. Tekn. Dok. Komplekse samlingskonstruktioner. Varighed. 3 dage. Mål. Deltagerne kan i et relevant 3D Cad program fra idefasen til design og konstruktion

Læs mere

3 Tilføj printer "HP-GL/2 devices, ADI 4.3 - for Autodesk by HP" 5 Klik "Printer ikonet" - Print/Plot configuration

3 Tilføj printer HP-GL/2 devices, ADI 4.3 - for Autodesk by HP 5 Klik Printer ikonet - Print/Plot configuration Plot filer fra AutoCad 14. 1 Åben Autocad 14 2 Klik "Filer" og vælg "Printer setup" 3 Tilføj printer "HP-GL/2 devices, ADI 4.3 - for Autodesk by HP" 4 Klik "Ok" 5 Klik "Printer ikonet" - Print/Plot configuration

Læs mere

Workshop G3 MicroStation V8 XM edtion nye værktøjer 1

Workshop G3 MicroStation V8 XM edtion nye værktøjer 1 Workshop G3 MicroStation V8 XM edtion nye værktøjer 1 FØR I BEGYNDER......1 ELEMENT SELECTION...2 TEGNEVÆRKTØJER...4 ARRAY / ALONG ELEMENT...4 STRETCH...6 MOVE TO CONTACT...7 BREAK ELEMENT...8 COPY FENCE

Læs mere

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Orddeling Automatisk orddeling Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Manuel orddeling Vælg [Orddeling] Klik [Manuelt] For hvert ord, som vises, kan der gøres følgende: Accepter det foreslåede orddelingssted

Læs mere

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen Opret og vedligehold af på markedspladsen Hvad Kommentar Tast Opret på markedspladsen Åben markedspladsen. I venstre side findes r, når du står i fanen Varesøgning Stå i fanen Mine, og tryk på Tilføj Tryk

Læs mere

Begyndermanual og introduktion til

Begyndermanual og introduktion til Begyndermanual og introduktion til Design 3D parametrisk CAD www.nettocad.dk mail@a-engineering.dk Tlf. 61337807 1 Part Workspace Zoom værktøjer De gule ikoner viser dine konstruktioner fra forskellige

Læs mere

Sheet Metal Autodesk Inventor 2013

Sheet Metal Autodesk Inventor 2013 Sheet Metal Autodesk Inventor 2013 Forlaget Uhrskov Autodesk Inventor 2013 Sheet Metal Carsten John Jacobsen CJJ SHEET METAL Autodesk Inventor 2013 - Sheet Metal Carsten John Jacobsen 1. Udgave, 1. Oplag

Læs mere

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Opret kategorier 1. For at kunne bruge kategorier på nyheder og arrangementer skal man først oprette en række kategorier,

Læs mere

Brug af Zeiss DuraMax

Brug af Zeiss DuraMax Brug af Zeiss DuraMax Indhold Opstart af Duramax... 3 Brug af eksisterende Measurement Plan (Program)... 4 Opmåling af emne... 4 Udprintning... 6 Import af CAD model... 7 Klargør solid til måling... 8

Læs mere

Undervisningsmateriale til AMU målet Tekn. Dok. Konstruktion af overflademodeller

Undervisningsmateriale til AMU målet Tekn. Dok. Konstruktion af overflademodeller Side 1 Undervisningsmateriale til AMU målet 48060 Tekn. Dok. Konstruktion af overflademodeller Titel. Tekn. Dok. Konstruktion af overflademodeller. Varighed. 3 dage. Mål. Deltagerne kan i et relevant 3D

Læs mere

Start af programmet. 01 Start af programmet

Start af programmet. 01 Start af programmet 1 01 Start af programmet Inventor 2011 - Del 1 Start af programmet Første gang Inventor 2011 startes efter installation af programmet, vil du måske se denne informationsboks. Hvis boksen ikke viser sig

Læs mere

Solid Edge 2D Drafting

Solid Edge 2D Drafting Solid Edge 2D version 106 - tutorial: Solid edge 2d er et gratis tegneprogram, der er genialt til Teknologi. Det kan bruges til at tegne maskintegninger med mål, til at tegne skitser til fysik-afleveringer,

Læs mere

Vester Kopi A/S - Plotservice

Vester Kopi A/S - Plotservice Vester Kopi A/S - Plotservice Vejledning til AutoCad 2000 i forbindelse med plotservice Indhold: Plotter konfiguration i AutoCad 2000 1 Indstillinger i AutoCad 2000 4 Farveplot 6 Plotfiler i AutoCad 2000

Læs mere

Undervisningsmateriale til AMU målet 48202

Undervisningsmateriale til AMU målet 48202 1 Undervisningsmateriale til AMU målet 48202 Titel. 3D-CAD: Parametrisk konstruktion og konfigurationer. Varighed. 3 dage. Mål. Deltagerne kan i et relevant 3D-Cad program udarbejde den opsætning af parametre

Læs mere

Dannelse af PDF-dokumenter

Dannelse af PDF-dokumenter Dannelse af PDF-dokumenter Indhold Generere PDF-dokumenter... 2 Håndtering af PDF-dokumentet... 8 Hvordan indsætter man sidetal i PDF-dokumentet?... 8 Hvordan laver man bookmarks i PDF-dokumentet?... 8

Læs mere

Sheet Metal Autodesk Inventor 2013

Sheet Metal Autodesk Inventor 2013 Sheet Metal Autodesk Inventor 2013 Forlaget Uhrskov Autodesk Inventor 2013 Sheet Metal Carsten John Jacobsen CJJ SHEET METAL Autodesk Inventor 2013 - Sheet Metal Carsten John Jacobsen 1. Udgave, 1. Oplag

Læs mere

Inventor Del 1

Inventor Del 1 Inventor 2011 - Del 1 Sketch Konstruktion af Part Du skal nu prøve at konstruere den Part, du ser afbildet herunder. De dimensioner, der er vist på Parten, er kun til orientering, så du kan tegne den.

Læs mere

Start SketchUp vælg File Open og åben filen Milimeters.skp under Templates

Start SketchUp vælg File Open og åben filen Milimeters.skp under Templates For at få SketchUp til at virke skal programmet først sættes op Start SketchUp vælg File Open og åben filen Milimeters.skp under Templates Herefter vælges Window -> Entity Info Kontroller at units er i

Læs mere

Workshop G8 Tasks og Templates

Workshop G8 Tasks og Templates Workshop G8 Tasks og Templates FØR I BEGYNDER...... 2-1 TEMPLATES... 2-2 Øvelse template til alm. attributter... 2-2 Øvelse Skraverings template... 2-4 VED ELEMENTET HVAD DET ER FOR ÉN?... 2-4 Øvelse ændre

Læs mere

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Microsoft PowerPoint 2010 Opbyg dias... 3 Sidehoved og sidefod... 3 Afspil diasshow... 4 Vis dias... 4 Formatering og baggrund... 5 Overgang... 6 Animation... 7 Indspil tidsindstilling... 8 Gentagen visning...

Læs mere

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site.

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. 1 Opstart af et site Opret hovedmappen Opret grafikmappen Opret dit site Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. Opret en mappe indeni den første og kald den grafik. Heri lægges alle dine grafikfiler.

Læs mere

Kom-i-gang vejledning opmålingsprogram

Kom-i-gang vejledning opmålingsprogram Kom-i-gang vejledning opmålingsprogram Billedprislisten Udarbejdet af EG Byg & Installation den 12. marts 2010 Opdateret den 18. februar 2011 Indholdsfortegnelse 1 Gulve... 3 1.1 Opmåling af gulvflade...

Læs mere

Kompendium til Geogebra

Kompendium til Geogebra Kompendium til Geogebra Hardsyssel Efterskole Matematik 8. Klasse Side 1 af 12 Kompendium til Geogebra 1. Generel præsentation af Geogebra 1.1 Download af programmet Geogebra kan gratis downloades fra

Læs mere

Inventor Ståleje. Frede Uhrskov

Inventor Ståleje. Frede Uhrskov Inventor 2016 Ståleje Frede Uhrskov Inventor 2016 - Ståleje 1. Udgave, 1. Oplag 2015 ISBN 978-87-92926-64-7 Copyright 2015 Forlaget Uhrskov Forfatter: Frede Uhrskov Læreruddannet fra Jelling Seminarium

Læs mere

Organisér dine referencer

Organisér dine referencer Organisér dine referencer Indhold Ved import af referencer... 2 Opret en Folder... 3 Opret en undermappe... 4 Fjern/søg efter dubletter... 5 Fjern dubletter/søg efter dubletter i specifik Folder... 5 Vedhæfte

Læs mere

Anvendelse af favoritliste på markedspladsen

Anvendelse af favoritliste på markedspladsen Anvendelse af på markedspladsen Hvad Kommentar Tast Opret på markedspladsen Åben markedspladsen. I venstre side findes r, når du står i fanen Varesøgning Stå i fanen mine, og tryk på Tilføj Tryk på Skriv

Læs mere

Open Office Tekst

Open Office Tekst Side 1 af 17 Open Office 3.4.1 Tekst Vejledning ver. 1.07 Anvendes og udvikles løbende ved en på Præsthøjgården Side 2 af 17 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 4 1.1. Indledning... 4 1.2. Lidt om

Læs mere

Vejledning Bilindretning

Vejledning Bilindretning http://vanconfig.raaco.com Klik for at acceptere installation af TurnTool værktøj. Start med at lave en ny konfiguration ved at klikke på Start indretning. Du har mulighed for at vælge disse sprog og valuta

Læs mere

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Åbn Word 2003 Skriv: Blomsterhuset A/S - tryk enter en gang Skriv: Blomster for alle - tryk enter 5 gange Skriv: I anledning af at - tryk

Læs mere

W6 - Model- og Tegningskomposition

W6 - Model- og Tegningskomposition W6 - Model- og Tegningskomposition Introduktion Dette er en kort introduktion til de nye værktøjer for tegningskomposition i 3D. Du vil komme til at arbejde med Clip Volume, Dynamic Views, Saved Views,

Læs mere

Rybners Teknisk Skole. Tømrer afdeling. Frank Kleemann Aarestrup

Rybners Teknisk Skole. Tømrer afdeling. Frank Kleemann Aarestrup Rybners Teknisk Skole Tømrer afdeling Frank Kleemann Aarestrup Opstart Start programmet og vælg Template måleenhed Millimeters Start Sketchup Velkommen til Sketchup brugerflade! Sketchup Opstart 2 Introduktion

Læs mere

Brugervejledning til EasyBusiness

Brugervejledning til EasyBusiness Brugervejledning til EasyBusiness Indholdsfortegnelse: 1. Sådan logger man på EasyBusiness 2. Sådan foretager man en søgning 3. Hvordan gemmes og åbnes en søgning? 4. Hvordan downloader man gemte søgninger?

Læs mere

Trimble Business Center 2.60

Trimble Business Center 2.60 Trimble Business Center 2.60 Oprettelse af 2D linjeføring udfra dxf-fil - Samt overførsel og afsætning på controller Februar 2012 Jens Esbech GEOTEAM A/S je@geoteam.dk Denne vejledning omhandler: 1) Hvordan

Læs mere

Nspire 4.2 kom godt i gang

Nspire 4.2 kom godt i gang Nspire 4.2 kom godt i gang Disse 3 knapper åbner nyt dokument, henter eksisterende dokument og gemmer det åbne dokument Her kan dokumentet lukkes Indstillinger Indstillinger 1. Først skal vi have den rigtige

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

Workshop G4 MicroStation V8 XM edtion nye værktøjer 2

Workshop G4 MicroStation V8 XM edtion nye værktøjer 2 Workshop G4 MicroStation V8 XM edtion nye værktøjer 2 FØR I BEGYNDER......1 ACCUDRAW...2 ROTATE VIEW...2 ROTATE ELEMENT...2 ANDRE NYE ACCUDRAW SHORTCUTS...2 SHORTCUTS...3 DE VIGTIGSTE...3 CTRL OG EN FUNKTIONSTAST

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Bemærk F7 slår Grid af og på og F9 slår Snap af og på. Snap- og Grid-afstandene kan senere ændres.

Bemærk F7 slår Grid af og på og F9 slår Snap af og på. Snap- og Grid-afstandene kan senere ændres. Opgave 1. Isometri Vigtige kommandoer i denne øvelse: SNAP GRID ELLIPSE/ISOCIRCLE TRIM BREAK ERASE LINE COPY Fig 1. Opgaven er en øvelse i tegning af isometriske billeder ved hjælp af AutoCAD s Isoplanefaciliteter.

Læs mere

Microsoft Word 2007. thoremil.dk

Microsoft Word 2007. thoremil.dk Microsoft Word 2007 Indskrivning... 3 Gem og udskriv... 4 Åbn og Luk... 5 Tastatur... 6 Mus... 9 Indsæt specielle tegn og symboler... 10 Formatering af tegn... 11 Formatering af afsnit... 12 Punktopstilling...

Læs mere

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007 Microsoft PowerPoint 2007 Opbyg dias... 3 Sidehoved og sidefod... 3 Afspil diasshow... 4 Vis dias... 4 Formatering og baggrund... 5 Overgang... 6 Animation... 7 Indspil tidsindstilling... 8 Gentagen visning...

Læs mere

Microsoft Word 2010 Huskesedler

Microsoft Word 2010 Huskesedler Microsoft Word 2010 Huskesedler Indskrivning... 3 Gem og udskriv... 4 Åbn og Luk... 5 Tastatur... 6 Mus... 9 Indsæt specielle tegn og symboler... 10 Formatering af tegn... 11 Formatering af afsnit... 12

Læs mere

Brugervejledning til laserskærer

Brugervejledning til laserskærer Brugervejledning til laserskærer Version 2.0 Af Troels Andersen 19/3-2014 Rettet af Maria Elisabeth Oskarsdottir 27/4-2015 20106140@post.au.dk 10428@post.au.dk troels_andersen@hotmail.com 1 Installering

Læs mere

Selection Udvælgelse. For at markere mere end en polygon, holdes Ctrl samtidig. Klik på næste polygon. Gentag for i alt 5 polygoner.

Selection Udvælgelse. For at markere mere end en polygon, holdes Ctrl samtidig. Klik på næste polygon. Gentag for i alt 5 polygoner. Selection Udvælgelse Der er flere metoder til at udvælge data i GIS. I de følgende opgaver arbejdes med 3 kategorier: Select med mus Select med udtryk Select med Spatial Query Åbn filen Markblok.shp fra

Læs mere

Adgang til WebGraf. 1. Start Microsoft Internet Explorer. 2. Skriv: http://kort.ge.dk

Adgang til WebGraf. 1. Start Microsoft Internet Explorer. 2. Skriv: http://kort.ge.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Opslag af område via oversigtskort... 6 Zoom funktioner.. 7 Panorere på skærmen. 8 Information

Læs mere

Billedbehandling med XnView.

Billedbehandling med XnView. Billedbehandling med XnView. 2009 Dag 1: På skrivebordet finder du ikonet for Denne computer højreklik på ikonet og vælg Stifinder på pop-op skiltet. Nu viser Stifinderen de drev der findes på denne computer

Læs mere

Nero Cover designer. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion.

Nero Cover designer. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion. Nero Cover designer. Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Start Nero og vælg i sidepanelet til venstre(åbnes ved

Læs mere

Dannelse af PDF-dokumenter

Dannelse af PDF-dokumenter Dannelse af PDF-dokumenter Indhold Generere PDF-dokumenter... 2 Håndtering af PDF-dokumentet... 6 Hvordan indsætter man sidetal i PDF-dokumentet?... 6 Hvordan laver man bookmarks i PDF-dokumentet?... 7

Læs mere

Brug Photo Story 3 en let introduktion

Brug Photo Story 3 en let introduktion Brug Photo Story 3 en let introduktion Denne vejledning forudsætter at programmet Photo Story 3 er installeret på din computer. Se andetsteds for vejledning i at installere programmet, der kan findes gratis

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

NVivo-øvelser for PC. Når NVivo er åbent, kan importen ske på to måder:

NVivo-øvelser for PC. Når NVivo er åbent, kan importen ske på to måder: NVivo-øvelser for PC Før du går i gang med øvelserne, er det selvsagt nødvendigt at importere øvelsesmaterialet ind i NVivo. Der er her tale om fire nytårstaler (fra 1994, 2002, 2010 og 2012) som Word-dokumenter.

Læs mere

Klik på menupunktet Format og herunder Units (eller skriv units på kommandolinien)

Klik på menupunktet Format og herunder Units (eller skriv units på kommandolinien) Kogebog til opsætning af standardtegning i AutoCAD RTS/HED side 1 Formål med standardtegning Når man åbner en ny tom tegning i AutoCAD, er den allerede fyldt med informationer om lag, målsætningsstandarder

Læs mere

Illustrator CC F u F ture tur Co C mpany an - y www. w future tur co c mpany an. y dk

Illustrator CC F u F ture tur Co C mpany an - y www. w future tur co c mpany an. y dk FutureCompany - www.futurecompany.dk Illustrator CC Tegning med Pen Tool Side 2 af 2 Kombinationspunkter Med hjørnepunkter laver man et skarpt knæk på en kurve bestående af rette linjer. Med buepunkter

Læs mere

Mediator 9. Materiale til elever. Version: August 2012

Mediator 9. Materiale til elever. Version: August 2012 Mediator 9 Materiale til elever Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Farveliste til kopiering/udlevering...4 Mediator - et eksemplarisk forløb...5 Dataindsamling...5 Start programmet...5 Intro...8

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Organisér og del dine referencer

Organisér og del dine referencer Organisér og del dine referencer Indhold Ved import af referencer... 2 Opret en Folder... 3 Opret en undermappe... 4 Fjern/søg efter dubletter... 5 Fjern dubletter/søg efter dubletter i specifik Folder...

Læs mere

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Snemand Frost 1 / 6

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Snemand Frost 1 / 6 Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Snemand Frost 1 / 6 Åbn Word. bunden af skærmen vises her: (hold musen stille mens der peges på tekstboks, og der fremkommer en lille tekst: Tekstboks) klik på tekstboksikonet

Læs mere

Du skal nu se om din mail er kommet hjem til dig. Klik på Indbakken.

Du skal nu se om din mail er kommet hjem til dig. Klik på Indbakken. 27 Åbn en e-mail. Du skal nu se om din mail er kommet hjem til dig. Klik på Indbakken. Hvis der ikke er kommet ny post, klik på Send/mod, i den øverste linje, så leder mailprogrammet efter ny mail. Nye

Læs mere

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning indhold: introduktion Side 2 Funktionsliste Side 3 Få adgang til systemet Side 4 opload dine billeder Side 5 Sådan bruges systemet Side 6 Gem dine eksempler

Læs mere

AutoCAD 2012. 2D øvelser til bygningstegning. Frede Uhrskov

AutoCAD 2012. 2D øvelser til bygningstegning. Frede Uhrskov AutoCAD 2012 2D øvelser til bygningstegning Frede Uhrskov Forord Øvelserne er opbygget som detaljerede indtastningsøvelser, og som indlæring kan de ikke stå alene, men da det også er vigtigt at få succes

Læs mere

Prepress Serigrafi Grafisk Tekniker Grundforløb. Opgave: Klistermærker i flere farver

Prepress Serigrafi Grafisk Tekniker Grundforløb. Opgave: Klistermærker i flere farver Grafisk Tekniker Grundforløb Opgave: Klistermærker i flere farver I denne opgave skal der skabes et antal klistermærker i flere farver. Temaet er frit. Husk at der i serigrafi skal laves ramme for hver

Læs mere

Kom it. lavet af Martin Hejgaard Sørensen. Vi skal i denne øvelse tegne et kattebur dvs. et bur til at transportere en kat.

Kom it. lavet af Martin Hejgaard Sørensen. Vi skal i denne øvelse tegne et kattebur dvs. et bur til at transportere en kat. Vi skal i denne øvelse tegne et kattebur dvs. et bur til at transportere en kat. Vi skal først have SketchUp sat op så vi kan tegne fornuftigt. Hvis vi ikke har den venstre toolbar skal vi have den slået

Læs mere

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud.

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud. NOTAT Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud. Denne vejledning beskriver, hvordan der kan tegnes kort til brug for ansøgning om privat skovtilskud. Naturplanlægning, naturprojekter

Læs mere

Vejledning til online-redigering i Danmarks Arealinformation

Vejledning til online-redigering i Danmarks Arealinformation Vejledning til online-redigering i Danmarks Arealinformation Redigeringsfunktioner i Danmarks Arealinformation Med denne vejledning vil Danmarks Miljøportal give en kort introduktion til de mest brugte

Læs mere

Revit LT 2013 Parcelhus

Revit LT 2013 Parcelhus Revit LT 2013 Parcelhus Frede Uhrskov Forord Dette kursus gennemgår de helt grundlæggende elementer i Revit LT 2013. For at få det rette udbytte af Revit LT 2013, er det meget vigtigt, at man følger et

Læs mere

Brugervejledning til EasyBusiness

Brugervejledning til EasyBusiness Brugervejledning til EasyBusiness Indholdsfortegnelse: 1. Sådan logger man på EasyBusiness 1 2. Sådan foretager man en søgning 2 3. Hvordan gemmes og åbnes en søgning? 3 4. Hvordan danner man en pdf fil?

Læs mere

Tillæg til ViTal v.4.5.5. Nyheder i ViTal

Tillæg til ViTal v.4.5.5. Nyheder i ViTal Tillæg til ViTal v.4.5.5 Nyheder i ViTal Oplæseroversigten er udvidet så den indeholder: Flag og sprognavn for hver oplæser. Dialogboksen Oplæseroversigt kan justeres i størrelsen. Favoritliste som hjælper

Læs mere

Vejledning i brug af Kommunen på kort

Vejledning i brug af Kommunen på kort Vejledning i brug af Kommunen på kort Indhold Adgang til Kommunen på kort... 2 Værktøjslinjen den øverste sorte del... 3 Navn... 3 Indstillinger... 3 Hjælp... 3 Kortvindue og infolinje... 3 Målforhold...

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ HUSK ingen www i adressen, skriv blot

Læs mere

Grafisk Tekniker Digitalprint. Print af klistermærker med skærelinjer

Grafisk Tekniker Digitalprint. Print af klistermærker med skærelinjer Grafisk Tekniker Digitalprint Print af klistermærker med skærelinjer En serie af forskellige klistermærker skal printes. Der printes flere styk af hvert klistermærke udskydningen (opsætningen) sker i printerprogrammet

Læs mere

Greenshot. Indhold Greenshot Klik på det ønskede emne for at springe direkte til emnet.

Greenshot. Indhold Greenshot Klik på det ønskede emne for at springe direkte til emnet. Greenshot Programmet Greenshot kan bruges til at lave skærmklip, dvs. kopiere hele eller dele af et skærmbillede og bruge det et andet sted. Derudover indeholder Greenshot en billededitor, hvor man kan

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

Vejledning til Photo Story 3

Vejledning til Photo Story 3 Vejledning til Photo Story 3 Start på billedfortælling Når du har startet programmet, får du dette vindue. Du får 3 valg: 1. Opret en ny fortælling. 2. Redigere et projekt 3. Afspille en fortælling. Den

Læs mere

Quick guide til Condes 8.

Quick guide til Condes 8. Quick guide til Condes 8. Quick guide til Condes 8.... 1 Starte Condes:... 2 Opret poster.... 6 Opdatere post detaljer:... 7 Finjustere postcirklen.... 8 Flytte postnummer... 9 Sætte poster sammen til

Læs mere

The GIMP. The GIMP til windows kan hentes fra siden: http://gimp win.sourceforge.net/stable.html

The GIMP. The GIMP til windows kan hentes fra siden: http://gimp win.sourceforge.net/stable.html The GIMP The GIMP er et gratis grafikprogram som kan hentes på nettet. Alle nye opdateringer af programmet bliver lagt på nettet, så snart de er færdige. Tilbehør (bl.a. særlige funktioner) kan også hentes

Læs mere

CAD-tegninger som grundlag for geometri

CAD-tegninger som grundlag for geometri CAD-tegninger som grundlag for geometri SimDXF er et simpelt værktøj til import af cad tegninger i DXF-format som grundlag for opbygning af den geometriske beskrivelse af bygningsmodeller i BSim2000. Der

Læs mere

SMARTBOARD. Hvordan fungerer det? Et kursusmateriale

SMARTBOARD. Hvordan fungerer det? Et kursusmateriale SMARTBOARD Hvordan fungerer det? Et kursusmateriale Materialet må ikke kopieres eller på anden måde videredistribueres Opgave 1 Det grundlæggende a) Skriv med håndskrift på tavlen følgende brug pen eller

Læs mere

Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation

Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation Følgende funktioner virker anderledes i HTML5-versionen end i Silverlight-versionen: 1) Vælg/tænd kortlag... 2 2) Tilføj kortlag fra Lagkatalog...

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 122 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 122 Side 1 Side 1 Denne opgave/vejledning skal komme til at se sådan ud. Baggrundsbilledet skal være i en størrelse der er 658 x 271 pixel. Bladet er et foto for sig som skal maskes af og baggrunden gøres gennemsigtig.

Læs mere

Kopi af Ny samling. Undervisningsbanken

Kopi af Ny samling. Undervisningsbanken Kopi af Ny samling Undervisningsbanken Erhvervsskolernes forlag Munkehatten 28 5220: Odense SØ Telefon 63 15 17 00 Telefax 63 15 17 33 E-mail ef@ef.dk Internet www.ef.dk Copyright Illustrationer i form

Læs mere

Setup Guide Do It Now Work Smarter

Setup Guide Do It Now Work Smarter Setup Guide Do It Now Work Smarter Best Practice Education +45 4070 3035 um@bestpractice.dk Indbakke: Fjern læserude og første linje i mails 1. Vælg Vis (View) i Startside menuen 2. Vælg Læserude (Reading

Læs mere

Kom i gang med Course Tool 1.2

Kom i gang med Course Tool 1.2 Kom i gang med Course Tool 1.2 Indhold Indledning...2 Pris beregning...2 Anvendelse...2 Open Source...2 Anbefalinger...2 Installation...3 USB-Pen...3 Download Libre Office (Draw)...3 Indstil makrosikkerhed...4

Læs mere

Håndtering af prisfiler fra Mekonomen

Håndtering af prisfiler fra Mekonomen Håndtering af prisfiler fra Mekonomen Når der er prisopdateringer fra Mekonomen, vil du modtage en mail med prisfilerne vedhæftet. I denne modtagne mail fra Mekonem vil der være en kort beskrivelse af,

Læs mere

Word-5: Tabeller og hængende indrykning

Word-5: Tabeller og hængende indrykning Word-5: Tabeller og hængende indrykning Tabel-funktionen i Word laver en slags skemaer. Word er jo et amerikansk program og på deres sprog hedder skema: table. Det er nok sådan udtrykket er opstået, da

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Indhold Indledning... 2 A3 plakat fra tom side... 3

Indhold Indledning... 2 A3 plakat fra tom side... 3 Indhold Indledning... 2 A3 plakat fra tom side... 3 Tekst...4 Tabel...5 WordArt...5 Streger og pile...6 Autofigurer...6 Designobjekter...6 Billeder...7 Flytte objekter...7 Rotere objekter...7 Placering

Læs mere

Kommuniker: Symbolskrivning 2 Kom godt i gang med tavler 4

Kommuniker: Symbolskrivning 2 Kom godt i gang med tavler 4 Opret en menutavle på en anden platform Denne aktivitet viser, hvordan du kan oprette et miljø med en ekstra platform med en menutavle, hvordan du kan justere tavle- og platformsudseende, og hvordan du

Læs mere

Autodesk Inventor 2015 Koblingsled

Autodesk Inventor 2015 Koblingsled Autodesk Inventor 2015 Koblingsled Frede Uhrskov AutoCAD-litteratur fra Forlaget Uhrskov res hjemmeside eller på nedenstående adresse. Inventor 2015 Koblingsled Frede Uhrskov Forord Denne øvelsesrække

Læs mere

Tastemanual til Webbyggeren

Tastemanual til Webbyggeren Tastemanual til Webbyggeren Denne tastemanual er opbygget således, at eleverne skal lave deres hjemmeside i en allerede konstrueret hjemmesideskabelon, som de kan arbejde videre i, lægge tekst ind i, ændre

Læs mere

Huskesedler rapportskrivning Grundforløb

Huskesedler rapportskrivning Grundforløb Indhold Stikordsregister... 2 Indsæt... 3 Afsnit... 4 Typografi... 5 Billede... 6 WordArt/vandmærke... 7 Sidehoved og fod... 8 Sidelayout... 9 Tabel... 10 Tabel Kanter og skygger... 11 Fodnoter... 12 Indholdsfortegnelse...

Læs mere