Forslaget indeholder i 105, nr. 4-5 forslag til ændringer af proceduren i forbindelse med nedklassificering af offentlige veje til private.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslaget indeholder i 105, nr. 4-5 forslag til ændringer af proceduren i forbindelse med nedklassificering af offentlige veje til private."

Transkript

1 Fra: PER HOLM KNUDSEN Emne: Vedr.: VS: Spørgsmål vedr. nedklassificering af kommuneveje Dato: 15. mar CET Til: Bent Høgh Mahler (Favrskov Kommune) Cc: Borgmester Nils Borring Niels Flade Nielsen Anne Neergaard Kurt Andreassen Niels Kallehave Peder Meyhoff Grethe Villadsen "Anders G. Christensen" 2 bilag, 60,3 KB Kære Bent Høgh Mahler Tak for dit svar, som delvist beskriver, hvordan kommunen er blevet rådgivet, en efter min mening ikke speciel god rådgivning, hvilket jeg skal komme tilbage til. 1) Først og fremmest så har jeg ikke fået det meste af det materiale, som jeg udbad mig med henvisning til lov om offentlighed i forvaltningen. Det gælder: a) Favrskov kommunes spørgsmål til ekstern jurist/rådgiver samt dennes/disses svar - dvs. ikke et svar, der er fremstillet efter mine spørgsmål, men den rådgivning, som du henviser til i din s 3. marts 2016 "samt efter vejledning af ekstern jurist/rådgiver og udtalelse fra Vejdirektoratet." b) udtalelse fra Vejdirektoratet. Jeg kvitterer for annoncen i FavrskovPosten. c) Jeg skal samtidig med henvisning til lov om offentlighed i forvaltningen bede om det opslag, der bragtes "12. juli 2012 via kommunens hjemmeside". 2) Du har tilsendt mig et notat fra LE34 ( ), men det er jo et notat der er udarbejdet lang tid efter kommunens første beslutning ? Af notatet fremgår det, at "Offentliggørelse (f.eks. på hjemmesiden) af påtænkt beslutning ( 90, stk. 7)." lige som LE34 i sit svar på mine spørgsmål henviser til bemærkninger i notat L48 5. november 2011 "Det forudsættes,at offentliggørelsen i almindelighed sker på kommunens hjemmeside". Denne passus ser imidlertid ud til at være fjernet i L48 Bilag16 - november "Hjemmeside" er da heller ikke nævnt i den endelige lovtekst, hvor det hedder "kundgøres i de stedlige blade efter vejbestyrelsens bestemmelse,". Der findes fortsat mange mennesker, der ikke har computer og/eller som ikke er fortrolige med internettet. Trafikudvalget (Omtryk) L 48 Bilag 16 Offentligt Særligt om nedklassificering af offentlige veje til private [6] Forslaget indeholder i 105, nr. 4-5 forslag til ændringer af proceduren i forbindelse med nedklassificering af offentlige veje til private. Ved en nedklassificering nedlægges en vej som offentlig vej, men opretholdes som privat fællesvej eller privat vej. Ved en vejs nedklassificering til privat fællesvej, bliver vejen omfattet af privatvejslovens bestemmelser, herunder om grundejernes pligt til vedligeholdelse. Der er ikke nødvendigvis tale om, at ejendomsretten overgår til grundejerne. Privatvejsloven indeholder ikke bestemmelser om, hvem der skal eje en privat fællesvejs areal, men kommunen skal ved nedklassificeringen beslutte, hvem der skal eje vejarealet, og hvem der skal have vejret til vejen. Ejerne af private fællesveje har ingen forpligtelser til vedligeholdelse m.v. efter privatvejsloven.

2 vedligeholdelse m.v. efter privatvejsloven. De foreslåede ændringer af proceduren betyder, at kommunerne skal offentliggøre planer om nedklassificering af kommuneveje til private mindst 4 år før nedklassificering, at kommunerne skal udfærdige tilstandsrapporter, der dokumenterer, at vejene er i god og forsvarlig stand til den fremtidige brug, at grundejere, der ikke er enige i tilstandsvurderingerne kan klage over dem. Formålet med forslaget er at give grundejerne en bedre retsstilling på området. Dels ved at give grundejerne tid og mulighed for at kunne indrette sig på at overtage både det praktiske og økonomiske ansvar for vejens vedligeholdelse, dels at sikre grundejerne imod at skulle overtage forpligtelsen til vedligeholdelse af dårligt vedligeholdte veje. Af notatet til Trafikudvalget fremgår det tydeligt, at hensigten med at have en 4-årsfrist er at forbedre grundejernes retsstilling og at give dem mulighed for at forberede sig på den evt. nedklassicificering. Derfor giver bestemmelsen i andet punktum i 90 stk. 5: "Ejere og brugere af ejendomme, der må skønnes at blive berørt af beslutningen, skal samtidig underrettes om denne. Kundgørelsen mv. skal indeholde oplysning om bestemmelserne i stk. 2 og 6 samt 91. osse god mening. Hvis ejere og brrugere ikke underrettes samtidigt med kundgørelsen, så har de ingen forberedelsestid - og så giver 4 års fristen slet ingen mening. Jeg skal ikke kunne sige det, men jeg kunne få den tanke, at LE34 er blevet vildledt af en lidt dårligt formuleret bestemmelse i 90 stk. 10. Jeg må samtidig bemærker, at det ser ud til, at LE34 i deres notat af ikke ser ud til at have opdaget ordet "samtidig" i 90 stk. 5, hvorfor det bliver lidt snik-snak. Der er jo tale om et privat firma, der ville kunne pådrage sig et erstatningsansvar, hvis de har rådgivet misvisende. Til din orientering vedlægger jeg Initiativgruppen Tommesensvejs beskrivelse af en korrekt nedklassificeringsprocedure. IGT - Beslut ces (52,9 KB) 3) Jeg må sige, at jeg efterhånden er noget forvirret over, hvilken byrådsbeslutning Favrskov kommune tager som udgangspunkt for den i 90 stk. 5 og stk. 7 nævnte påtænkte beslutning (modsat reelle beslutning). I af 3. februar skriver Karin Gadegaard Mohr: "Byrådet godkendte , at der igangsattes en nedklassificerings- og harmoniseringsproces..."

3 I af 26. februar 2016 skriver du som svar på mit spørgsmål: Hvilken dato jvnf. vejlovens 90 stk. 1 er efter Favrskov kommunes opfattelse startdatoen for den påtænkte omklassificering? "Sagen er vedtaget på byrådsmødet 26. juni 2012" i din seneste af 14. marts 2016, at "byrådsmødet 29. januar 2013" er udgangspunkt for kundgørelsen i FavrskovPosten og FavrskovAvisen. Så fra hvilken byrådsbeslutning løber 4 årsfristen fra? 4) Jeg må som grundejer være overordentlig stærkt forundret over Favrskov kommunes annonce i FavrskovPosten 5. februar 2013, som jeg ikke har set før, idet jeg maksimalt skimmer FavrskovPosten, som jo først og fremmest er et annonceblad. Det fremgår ikke af annoncen hvilke veje, der er tale om, og det fremgår slet ikke af annoncen, hvor man evt. kan finde oplysninger om den påtænkte nedklassicifisering. Hvordan nogle "borgere og grundejerforeninger" var blevet bekendt med byrådets beslutning den 26. juni 2012, og at den lå på kommunens hjemmeside, kunne være interessant at vide? Jeg fandt først ud af, at et eller andet muligvis var under opsejling i august Med venlig hilsen PER HOLM KNUDSEN PSYKOTERAPEUT & SEXOLOG Tommesensvej 2 DK 8450 Hammel Tlf. (+45) Mobil (+45) Den 14/03/2016 kl skrev Bent Høgh Mahler (Favrskov Kommune): Kære Per Holm Knudsen Med henvisning til din sidste henvendelse af 3. marts 2016 kan jeg som svar på dine uddybende spørgsmål oplyse følgende: Ad spm 1. - Offentliggørelsen af den påtænkte beslutning er som du også skriver sket jf. LBK nr af 3. november 2011 og 90, stk. 5, i følgende stedlige blade: Favrskov Posten og Favrskov Avisen jfr. vedhæftede bilag. Byrådet godkendte den 26. juni 2012, at der foretages en omklassificering af vejnettet i henhold til en nærmere specificeret vejliste, hvilket blev offentliggjort på hjemmesiden jf. vedlagte. I forbindelse med denne offentliggørelse indløb forskellige tilkendegivelser fra borgere og grundejerforeninger, hvilket resulterede i nogle principielle tilretninger af vejlisten, således at tilkendegivelser om boligveje med trafik til mindre kommunale institutioner og/eller til mindre erhvervsvirksomheder blev imødekommet i en række tilfælde jævnfør byrådsmødet 29. januar 2013, hvilket blev annonceret i de stedlige blade den 5. februar 2013 jf. vedlagte.

4 Ad spm 2. - Som svar på dit spørgsmål, som jeg også i tidligere mails har redegjort for, er vedhæftet svar fra vores eksterne rådgiver LE34, som vi har rådført os med gennem hele processen. Ad spm 3.- En høring vedrørende selve nedklassificeringen og vejbestyrelsens (Favrskov Kommune) påtænkte beslutninger om opretholdelse af den enkelte vej som privat fællesvej, skal ske efter 90 stk.1 i LBK nr.1048 af 3. november 2011 (se endvidere vedlagte Procedure for nedklassificering fra LE34). En sådan høring er foreløbig planlagt til medio Jeg håber hermed at have svaret på dine spørgsmål. Som tidligere nævnt, vil dine henvendelser indgå i den videre sagsbehandling. Venlig hilsen Bent Høgh Mahler Projektkoordinator Trafik og Veje Direkte: Mobil: EAN-nr Hovednummer: Skovvej 20, 8382 Hinnerup Besøgsadresse: Torvegade 7, 8450 Hammel, DK <image002.png> Sendt fra min ipad Start på videresendt besked: Fra: PER HOLM KNUDSEN <iper@psyx.dk> Dato: 3. marts 2016 kl CET Til: "Bent Høgh Mahler (Favrskov Kommune)" <BHM@favrskov.dk> Cc: Borgmester Nils Borring <borgmester@favrskov.dk> Emne: Vedr.: VS: VS: Spørgsmål vedr. nedklassificering af kommuneveje Kære Bent Høgh Mahler Tak for dit svar, som jeg opfatter som et klassisk ikke-svar. Jeg skal derfor tillade mig dels at uddybe mine spørgsmål, dels med henvisning til lov om offentlighed i forvaltningen bede om Favrskov kommunes spørgsmål til ekstern jurist/rådgiver samt dennes/disses svar, dels Favrskov kommunes spørgsmål til Vejdirektoratet og dels Vejdirektoratets udtalelse. 1) Du skriver i dit svar af 26/02/2016 følgende til mig: "Beslutningen skal offentliggøres umiddelbart efter byrådsbeslutning, hvilket skete 12. juli 2012 via kommunens hjemmeside tillige med de stedlige blade 5. februar 2013." (Min fremhævelse). Den beslutning du henviser til er byrådets pkt. 110 af 26. juni Jeg går ud fra, at du med "Beslutningen skal offentliggøres umiddelbart efter byrådsbeslutning," henviser til LBK nr 1048 af 03/11/ stk. 5? I denne bestemmelse (stk. 5) står der "skal kundgøres i de stedlige blade efter vejbestyrelsens bestemmelse". Kommunens hjemmeside er ikke et "stedligt blad". Offentliggørelsen i stedlige blade sker først 7 1/2 måned efter byrådsbeslutningen, hvilket ikke kan siges at være "umiddelbart efter". Jeg fik ikke svar på hvilke blade beslutningen blev kundgjort i? Jeg fik ikke svar på, hvorfor der gik 7 1/2 måned fra byrådsbeslutning til offentliggørelse? Det skal jeg venligst udbede mig - jeg har mine anelser, men det kan kun være mine private formodninger. Hvis din bemærkning: "Beslutningen skal offentliggøres umiddelbart efter byrådsbeslutning," ikke henviser til

5 LBK nr 1048 af 03/11/ stk. 5 - bedes du henvise til, hvilken bestemmelse du refererer til? 2) Hvis jeg har ret i min formodning om, at din bemærkning om at "Beslutningen skal offentliggøres umiddelbart efter byrådsbeslutning," refererer til første punktum i 90 stk. 5, der lyder: "Vejbestyrelsens påtænkte beslutninger efter stk. 1-4 skal kundgøres i de stedlige blade efter vejbestyrelsens bestemmelse." Så lyder andet punktum i 90 stk. 5: "Ejere og brugere af ejendomme, der må skønnes at blive berørt af beslutningen, skal samtidig underrettes om denne. Kundgørelsen mv. skal indeholde oplysning om bestemmelserne i stk. 2 og 6 samt 91. Det kan umuligt læses som andet end, at ejere og brugere skal underrettes samtidig med kundgørelsen i de stedlige blade således, at ejere og brugere dels kan forberede sig på påtænkte ændringer af deres vejs klassifikation, dels har mulighed for at gøre indsigelser mod de påtænkte omklassificeringer. 3) Du henviser i dit sidste svar til "Da der jo er høringer involveret" - hvilke høringer, hvornår påtænkes disse høringer, og hvem skal der høres? Efter hvilke bestemmelser i LBK nr 1048 af 03/11/2011? Med venlig hilsen PER HOLM KNUDSEN PSYKOTERAPEUT & SEXOLOG Tommesensvej 2 DK 8450 Hammel Tlf. (+45) Mobil (+45) Den 03/03/2016 kl skrev Bent Høgh Mahler (Favrskov Kommune): Kære Per Holm Knudsen Med henvisning til dine supplerende spørgsmål i mail af 27. februar 2016 kan jeg oplyse følgende: Da der jo er høringer involveret, og udfaldet af disse afgør, hvorvidt en vej omklassificeres eller ej, giver påtænkt beslutning mening. Med hensyn til offentliggørelsen af byrådets påtænkte beslutning må jeg endnu engang henvise til det tidligere svar jævnfør dit spm. 6 i mail af 26. februar 2016 hvoraf det fremgår, at fremgangsmåden for så vidt angår informationen er sket i henhold til den tidligere vejlovs 90 stk. 5 og 7 samt efter vejledning af ekstern jurist/rådgiver og udtalelse fra Vejdirektoratet. Venlig hilsen Bent Høgh Mahler Projektkoordinator Trafik og Veje Direkte: Mobil: EAN-nr Hovednummer: Skovvej 20, 8382 Hinnerup Besøgsadresse: Torvegade 7, 8450 Hammel, DK <image001.png> Fra: PER HOLM KNUDSEN <iper@psyx.dk>

6 Dato: 27. februar 2016 kl CET Til: Bent Høgh Mahler (Favrskov Kommune) Emne: Vedr.: VS: Spørgsmål vedr. nedklassificering af kommuneveje Kære Bent Høgh Mahler Vedr. spm. 1 - så lyder Byrådets pkt. 169 ( ) sådan: "Teknik- og kulturdirektøren indstiller til Byrådet: 1. At godkende, at der igangsættes en nedklassificerings- og harmoniseringsproces efter de fremlagte retningslinjer, med henblik på ny politisk behandling primo 2012, hvor præcis nedklassificeringsliste med vejnavne og længder fremlægges til beslutning." Som bilag vedlægges "Nedklassificering af vejen - kort af hele kommunen " Byrådet godkender TUs/ØUs indstilling. For mig at se, er der her tale om en "påtænkt nedklassificering" jvnf. 90 stk. 1 og stk. 5. Du (kommunen) mener dog, at den påtænkte nedklassificering vedtages på byrådsmødet skønt der i sagsfremstillingen pkt. 110 står: "22. november 2011 godkendte Byrådet, at der skulle igangsættes en omklassificerings- og harmoniseringsproces... " - men det er måske et spørgsmål om, hvad der lægges i begrebet "påtænke". Hvor om alting er, så har Favrskov kommune jo ikke opfyldt bestemmelsen i 90 stk. 5 om "Ejere og brugere af ejendomme, der må skønnes at blive berørt af beslutningen, skal samtidig underrettes om denne." Dvs. samtidig med offentliggørelsen i dagspressen senest 5. februar I øvrigt forkommer det lidt besynderligt, at offentliggørelsen i dagspressen først sker 1/2 år efter byrådets vedtagelse? Hvad er årsagen til, at Favrskov kommune her over 3 år efter endnu ikke har opfyldt bestemmelsen i 90 stk. 5 om "Ejere og brugere af ejendomme, der må skønnes at blive berørt af beslutningen, skal samtidig underrettes om denne."? Med venlig hilsen PER HOLM KNUDSEN PSYKOTERAPEUT & SEXOLOG Tommesensvej 2 DK 8450 Hammel Tlf. (+45) Mobil (+45) Den 26/02/2016 kl skrev Bent Høgh Mahler (Favrskov Kommune): Kære Per Holm Knudsen Med henvisning til dine spørgsmål i mail af 24. februar 2016 kan jeg oplyse følgende: Sagen er startet op på baggrund af Byrådets beslutning af 12. oktober 2010 i forbindelse med "budget " samt beslutning af 22. november 2011 jævnfør punktet på dagsordenen om "Harmonisering af private fællesveje" Ad spm 1. - Sagen er vedtaget på byrådsmødet 26. juni 2012 Ad spm 2,3 og 4. - Beslutningen skal offentliggøres umiddelbart efter byrådsbeslutning, hvilket skete 12. juli

7 2012 via kommunens hjemmeside tillige med de stedlige blade 5. februar 2013 Ad spm 5. - Der kan tidligst træffes beslutning 12. juli 2016 og senest 12. juli 2018 Ad spm 6. - Ja. Offentliggørelsen er sket efter 90 stk. 7 og jævnfør fristen som beskrevet i 90 stk. 5. Fremgangsmåden for så vidt angår informationen er sket i henhold til den tidligere vejlov, da sagen er startet, da denne var gældende, og i øvrigt i henhold til vejledning fra ekstern rådgiver. Herudover har vi noteret os, at Vejdirektoratet, som er øverste administrative myndighed på området, har udtalt, at fremgangsmåden er i overensstemmelse med loven Ad spm 7a. - Vejen har fra sagens begyndelse været med på listen over veje, som forventedes nedklassificeret. I forbindelse med den offentlige annoncering af den påtænkte omklassificering indløb forskellige tilkendegivelser fra borgere og grundejerforeninger, hvilket resulterede i nogle principielle tilretninger af vejlisten, således at tilkendegivelser om boligveje med trafik til bl.a. mindre kommunale institutioner blev imødekommet i en række tilfælde jævnfør byrådsmødet I mellemtiden er den kommunale børnehave på Ditzelsvej lukket, hvorfor vejen derfor på ny er medtaget på listen over de veje, som forventes omklassificeres til private fællesveje jævnfør byrådsbeslutningen af 25. august 2015 Problematikken er vendt med ekstern rådgiver, og ifølge denne er proceduren fulgt, da Ditzelsvej var på den oprindelige liste, som blev offentliggjort ved sagens start (26. juni 2012) Ad spm 7b. - De berørte grundejere kan efter en nedklassificering af vejen anmode kommunen om at få foretaget en trafiktælling med henblik på at få registret eventuel uvedkommende trafik Med hensyn til ønske om link til lovgivningen, som anvendes i processen, samt datoer for beslutningerne er der allerede taget tiltag hertil Venlig hilsen Bent Høgh Mahler Projektkoordinator Trafik og Veje Direkte: Mobil: EAN-nr Hovednummer: Skovvej 20, 8382 Hinnerup Besøgsadresse: Torvegade 7, 8450 Hammel, DK -----Oprindelig meddelelse----- Fra: PER HOLM KNUDSEN [mailto:iper@psyx.dk] Sendt: 24. februar :54 Til: Favrskov (Favrskov Kommune) Emne: Spørgsmål vedr. nedklassificering af kommuneveje Favrskov kommune Teknisk forvaltning Vedlagt nogle spørgsmål vedr. nedklassificering af kommuneveje som jeg gerne vil have belyst. <Nedklassificering.pdf> For en ordens skyld vedlægger jeg dette link, for så vidt forvaltningen ikke er bekendt med det: DEBAT: Ryk tilbage til start

8 Med venlig hilsen PER HOLM KNUDSEN PSYKOTERAPEUT & SEXOLOG Tommesensvej 2 DK 8450 Hammel Tlf. (+45) Mobil (+45) <Kopi af Information til borgerne i Favrskov Posten 5. februar pdf><Procedure for nedklassificering 1.0.docx>< pdf>

Afgørelse vedrørende tilstandsrapport Kildevældet og Bækkevej

Afgørelse vedrørende tilstandsrapport Kildevældet og Bækkevej Dato 9. januar 2017 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/12215-17 Side 1/5 Afgørelse vedrørende tilstandsrapport Kildevældet og Bækkevej Vejdirektoratet

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10696-8 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af Elkjærvej 6-16 Vejdirektoratet har

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10584-6 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af Kidbækvej Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10857-5 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af en strækning af Fælledvej Vejdirektoratet

Læs mere

Favrskov Kommune har valgt at behandle din anmodning om dokumenter og oplysninger som en anmodning om aktindsigt.

Favrskov Kommune har valgt at behandle din anmodning om dokumenter og oplysninger som en anmodning om aktindsigt. Initiativgruppen Tommesensvej initiativgruppen@tommesensvej.dk Favrskov Kommune Teknik og Kultur Sekretariatet Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Afgørelse aktindsigt

Læs mere

Der har de seneste dage været en del presseomtale i vejsagen (omklassificering).

Der har de seneste dage været en del presseomtale i vejsagen (omklassificering). Kære Teknik- og Miljøudvalg (kopi til byrådet m.fl.) Der har de seneste dage været en del presseomtale i vejsagen (omklassificering). Kritikken handler om følgende: Der er fremsat kritik af, at de foreløbige

Læs mere

Omklassificering af veje sagsgang hovedforløb

Omklassificering af veje sagsgang hovedforløb Bilag 1 til foranalyse: Omklassificering af veje sagsgang hovedforløb Omklassificering af veje sagsgang hovedforløb Hovedforløbet/sagsgangen for omklassificering af kommunens veje er omfattende. Dels fordi

Læs mere

Forslag. Forslag til lov om private fællesveje

Forslag. Forslag til lov om private fællesveje Lov nr. 1537 af 21. december 2010 om private fællesveje Fremsat den 5. november 2010 af transportministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Forslag til lov om private fællesveje Kapitel 16 Ikrafttræden

Læs mere

Styregruppen for Kildevej har aftalt et møde med Holstebro Kommune den 7. juli 2016, hvorfor du stiller følgende spørgsmål:

Styregruppen for Kildevej har aftalt et møde med Holstebro Kommune den 7. juli 2016, hvorfor du stiller følgende spørgsmål: Dato 6. juli 2016 Sagsbehandler Ivan Skaaning Hansen Mail ih@vd.dk Telefon +4 7244 3112 Dokument 16/0917-2 Side 1/ Nedklassificering af Kildevej i Holstebro Du har i e-mail af. juli 2016 bedt Vejdirektoratet

Læs mere

Vores afgørelse Randers Kommunes afgørelse om at nedklassificere Slotsvang fra kommunevej til privat fællesvej

Vores afgørelse Randers Kommunes afgørelse om at nedklassificere Slotsvang fra kommunevej til privat fællesvej Dato 19. maj 2015 Sagsbehandler Freshta Amiri Mail fam@vd.dk Telefon +45 7244 3038 Dokument 15/02880-11 Side 1/7 Nedklassificering af Slotsvang fra kommunevej til privat fællesvej B har i mail af 10. februar

Læs mere

Vi skal derfor anmode kommunen om at genoptage sagen til fornyet behandling og træffe en ny lovlig afgørelse.

Vi skal derfor anmode kommunen om at genoptage sagen til fornyet behandling og træffe en ny lovlig afgørelse. Dato 2. december 2014 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon 7244 3119 Dokument 14/15740-7 Side 1/5 Godkendelse af udlæg af privat fællesvej, matr. nr. 1 c Snejbjerg By, Snejbjerg

Læs mere

Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej

Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej Torsten Forsberg Center for Teknik og Miljø Trafik og Ressourcer 10. april 2019 Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej Byrådet i Gribskov Kommune har truffet foreløbig

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 14. juni / x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 14. juni / x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 14. juni 2013 13/05042-15 x x x NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE Vejdirektoratet har den 1. marts 2013 fra Kommunen modtaget klager, der vedrører Kommunens

Læs mere

Skovhegnet nedklassificeres til privat fællesvej

Skovhegnet nedklassificeres til privat fællesvej 1 of 10 Skovhegnet nedklassificeres til privat fællesvej Syddjurs Kommune, Udvalget for natur, teknik og miljø har bestemt, at der skal ske en harmonisering af boligveje i kommunen. Nogle boligveje har

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2011 10/07895 NEDLÆGGELSE AF VEJAREAL Vejdirektoratet har behandlet din klage af 21. juni 2010 på vegne af klagerne, N vej 6, over Kommunens afgørelse

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. april / Søren Peter Kongsted

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. april / Søren Peter Kongsted DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. april 2013 12/05101-22 Søren Peter Kongsted spk@vd.dk 7244 3113 OMLÆGNING AF NY VEJADGANG I brev af 10. maj 2012 har du på vegne af ejeren af R vej 41, klaget

Læs mere

Borgermøde om nedklassificering af kommunale veje til private fællesveje

Borgermøde om nedklassificering af kommunale veje til private fællesveje Borgermøde om nedklassificering af kommunale veje til private fællesveje Ulstrup 25. maj 2016 Aftenens program I kl. 19.00 Velkommen v. Nils Borring, borgmester kl. 19.05 Baggrund og proces v. Kurt Andreassen,

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. juli 2011 11/01539 STATUS FOR OFFENTLIG VEJ - INGEN AFGØRELSE En kommunes oplysning om en vejs status som offentlig var ikke en forvaltningsretlig afgørelse,

Læs mere

Ved brev af 13. januar 2011 har du klaget over Kommunens tilladelse af 17. december 2010 til at nedlægge den private fællessti mellem F vej 71 og 73.

Ved brev af 13. januar 2011 har du klaget over Kommunens tilladelse af 17. december 2010 til at nedlægge den private fællessti mellem F vej 71 og 73. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. maj 2011 11/01025 NEDLÆG. AF PRIVAT FÆLLESSTI Ved brev af 13. januar 2011 har du klaget over Kommunens tilladelse af 17. december 2010 til at nedlægge den private

Læs mere

Vi har senest modtaget jeres bemærkninger af 11. august 2014 til Kommunens udtalelse af 5. august 2014.

Vi har senest modtaget jeres bemærkninger af 11. august 2014 til Kommunens udtalelse af 5. august 2014. Dato 16. september 2014 Dokument 14/07355 Side Vejen Kommunes afslag på at nedlægge den private fællesvej Å vej 1-3 Vejdirektoratet har behandlet jeres klage af 21. maj 2014. Det fremgår af sagens oplysninger,

Læs mere

På mødet blev der stillet en lang række spørgsmål. Spørgsmål og svar følger herunder inddelt efter emner.

På mødet blev der stillet en lang række spørgsmål. Spørgsmål og svar følger herunder inddelt efter emner. Referat fra borgermøde i InSide 21. januar 2016 Torsdag 21. januar 2016 var der borgermøde i Hammel om serviceordninger i forbindelse med omklassificering af offentlige veje til private fællesveje i Favrskov

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 15. november 2010 Mødetidspunkt Mødelokale 188

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 15. november 2010 Mødetidspunkt Mødelokale 188 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 15. november 2010 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Teknisk udvalg den 15. november 2010 kl. 12.00 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Åben del 3 1.

Læs mere

AFGØRELSE - KLAGE OVER VEDLIGEHOLDELSE AF VEJAREAL UD FOR BJERGVEJ 13

AFGØRELSE - KLAGE OVER VEDLIGEHOLDELSE AF VEJAREAL UD FOR BJERGVEJ 13 Dato 6. november 2015 Sagsbehandler Tim Winther Christensen Mail twc@vd.dk Telefon +45 7244 3662 Dokument 15/13913-7 Side 1/5 AFGØRELSE - KLAGE OVER VEDLIGEHOLDELSE AF VEJAREAL UD FOR BJERGVEJ 13 Vejdirektoratet

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 6. juni 2013 13/01731-17 x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 6. juni 2013 13/01731-17 x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 6. juni 2013 13/01731-17 x x x NEDLÆGGELSE AF VEJAREAL Vejdirektoratet har behandlet jeres klage af 30. januar 2013 på vegne af C. I har klaget over Kommunens afgørelse

Læs mere

Afgørelse af klage over manglende og mangelfuld aktindsigt

Afgørelse af klage over manglende og mangelfuld aktindsigt Dato 30. november 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10158-20 Side 1/6 Afgørelse af klage over manglende og mangelfuld aktindsigt Du har i forbindelse

Læs mere

Afgørelse af klage over påbud om at istandsætte vejareal og fjerne genstande ud for Kjærstrupvej

Afgørelse af klage over påbud om at istandsætte vejareal og fjerne genstande ud for Kjærstrupvej Dato 28. maj 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon 7244 3065 Dokument 15/07286-9 Side 1/6 Afgørelse af klage over påbud om at istandsætte vejareal og fjerne genstande ud for Kjærstrupvej

Læs mere

kommunen skjuler det reelle ønske, hvilket er at bevare flest mulige veje på private hænder for at spare penge

kommunen skjuler det reelle ønske, hvilket er at bevare flest mulige veje på private hænder for at spare penge Peter Rydder Trondhjemsgade 8 8200 Aarhus N Dato 16. november 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 15/08838-17 Side 1/7 Afslag på trafiktælling på Oslogade

Læs mere

Udsendt til vejberettigede naboejendomme - jfr. adresseliste. Den 6. juli 2017

Udsendt til vejberettigede naboejendomme - jfr. adresseliste. Den 6. juli 2017 Udsendt til vejberettigede naboejendomme - jfr. adresseliste Den 6. juli 2017 Omlægning af del af Mejerivej og nedklassificering af del af Præstestien høring Vedr. ejendommen: Skive Kommune har fra fa.

Læs mere

KLAGE OVER SAGSBEHANDLING VED AREALOVERFØRSEL OG AKTINDSIGT

KLAGE OVER SAGSBEHANDLING VED AREALOVERFØRSEL OG AKTINDSIGT DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. februar 2014 14/01667-20 x x x KLAGE OVER SAGSBEHANDLING VED AREALOVERFØRSEL OG AKTINDSIGT Vejdirektoratet har modtaget jeres brev af 29. januar 2014. I har

Læs mere

Notat om lovgivning for optagelse af private fællesveje som offentlige og istandsættelse af private fællesveje

Notat om lovgivning for optagelse af private fællesveje som offentlige og istandsættelse af private fællesveje Notat 26. maj 2015 Sagsbeh.:SV J.nr.: 05.02.00-P21-56-15 Vej og Park Notat om lovgivning for optagelse af private fællesveje som offentlige og istandsættelse af private fællesveje Nærværende notat beskriver

Læs mere

Den private fællesvej, som vi vil optage som en offentlig vej, er markeret med gult på vores oversigtskort af 14. december 2017.

Den private fællesvej, som vi vil optage som en offentlig vej, er markeret med gult på vores oversigtskort af 14. december 2017. TEKNIK & MILJØ Vej og Park Dato: 15. december 2017 Sagsnr.: 17/15711 Kontaktperson: Carsten Wagner Sørensen Dir. tlf.: 7996 6212 Fax: 7539 3444 E-mail: cws@vejen.dk EAN-nr.: 5798005410157 Afgørelsesannonce

Læs mere

Ikke aktindsigt i s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21.

Ikke aktindsigt i  s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21. 2016-15 Ikke aktindsigt i e-mails i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden 21. marts 2016 En tidligere regionsrådsformand havde givet Statsforvaltningen,

Læs mere

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse 11. marts 2015 om istandsættelse af Kærløkken

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse 11. marts 2015 om istandsættelse af Kærløkken Dato 15. juni 2015 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon Dokument 15/06153-4 Side 1/5 Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse 11. marts 2015 om istandsættelse af Kærløkken

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 5. februar 2013 11/16848 EGENBETALING AF VEJBELYSNING I brev af 26. oktober 2011 har grundejerforeningen klaget over Kommunens afgørelse af 29. september 2011 om

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. december 2012 11/15362 NEDLÆGGELSE AF STIAREAL I brev af 27. september 2011 har advokaten på vegne af klagerne klaget over Kommunes afslag af 31. august 2011

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. oktober 2012 12/04094 ISTANDSÆTTELSE AF PRIVAT FÆLLESVEJ Vejdirektoratet har behandlet din klage af 16. januar 2012 over Kommunens afgørelse af 23. december

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Teknik- og Miljøudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Teknik- og Miljøudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Teknik- og Miljøudvalget Mødedato: Torsdag den 6. marts 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 214, Mødelokale Jan Jakobsen, Anders Krantz, Arne S. Hansen, Brian

Læs mere

Samlet for Teknik- og Miljøudvalg 2.600 5.200 5.200 5.200

Samlet for Teknik- og Miljøudvalg 2.600 5.200 5.200 5.200 Center Tekst der beskriver forslaget 202 203 204 205 2.0 Teknik og Miljø Teknik & Miljø Privatisering af offentlige boligveje 0 0 0 0 Teknik & Miljø Privatisering af vejbelysning på private fællesveje

Læs mere

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej Dato 9. december 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/15959-8 Side 1/5 Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej I har i brev

Læs mere

VIBORG KOMMUNE. Grundejerforeningen Møgelkær v. formand Peter Slej Nybo Liseborgvej 98 8800 Viborg

VIBORG KOMMUNE. Grundejerforeningen Møgelkær v. formand Peter Slej Nybo Liseborgvej 98 8800 Viborg . VIBORG KOMMUNE Grundejerforeningen Møgelkær v. formand Peter Slej Nybo Liseborgvej 98 8800 Viborg Teknik & Miljø Natur og Vand Søvej 2 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Fax.: 87761284 naturogvand@viborg.dk

Læs mere

at det tillige er tilsynets opfattelse, at en kommune skal ændre en praksis, der ikke har været lovlig.

at det tillige er tilsynets opfattelse, at en kommune skal ændre en praksis, der ikke har været lovlig. NOTAT Juridisk Afdeling er, af Teknisk Forvaltning, blevet bedt om en juridisk vurdering af spørgsmålet om betalingen af driften for gadebelysning på private fællesveje i Tønder Kommune. Det følger af

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 5. september 2012 11/06546 ISTANDSÆTTELSE AF PRIVAT FÆLLESVEJ Vejdirektoratet henviser til korrespondance vedrørende din klage af 12. april 2011 over Kommunens

Læs mere

NOTAT OM GRUNDLAGET FOR AT AFREGNE FORTOVSTAKSTERNE FOR 2018 OG FOR OPKRÆVNING AF ADMINISTRATIONSTILLÆG EFTER VEJLOVEN

NOTAT OM GRUNDLAGET FOR AT AFREGNE FORTOVSTAKSTERNE FOR 2018 OG FOR OPKRÆVNING AF ADMINISTRATIONSTILLÆG EFTER VEJLOVEN ADVOKATPARTNERSELSKAB WWW.NNLAW.DK FREDERIKSBERGGADE 16 1459 KØBENHAVN K CVR. NR. 32 30 33 74 TEL +45 33 11 45 45 FAX +45 33 11 80 81 LFB@NNLAW.DK 12. SEPTEMBER 2018 REF. 66.249 NOTAT OM GRUNDLAGET FOR

Læs mere

Afgørelse af klage over afslag på ansøgning om nedlæggelse af privat fællesvej

Afgørelse af klage over afslag på ansøgning om nedlæggelse af privat fællesvej Dato 28. juli 2014 Dokument 13/21309 Side Afgørelse af klage over afslag på ansøgning om nedlæggelse af privat fællesvej Vejdirektoratet har behandlet jeres klage over Kommunens afgørelse af 2. oktober

Læs mere

Statsforvaltningens brev af til en journalist

Statsforvaltningens brev af til en journalist Statsforvaltningens brev af 1.10.2010 til en journalist 01-10- 2010 TILSYNET MED KOMMUNERNE Du har ved e-mail af 24. og 28. september 2009 klaget over Varde Kommunes afslag på aktindsigt i dokument nr.

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. september 2012 12/03928 BETALING FOR VEJBELYSNING Vejdirektoratet har behandlet din klage af 18. april 2012 over Kommunens afgørelse af 10. april 2012 om overdragelse

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. september 2012 12/06521 BETALING FOR VEJBELYSNING Vejdirektoratet har behandlet din klage af 21. juni 2012, hvor du som formand for foreningen klager over Kommunens

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 27. juni / x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 27. juni / x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 27. juni 2013 13/11032-5 x x x ISTANDSÆTTELSE AF PRIVAT FÆLLESVEJ Vejdirektoratet har behandlet klage af 20. maj 2013 fra klagerne, L vej 33. De har klaget over

Læs mere

Kommunevejen fortsætter i en privat fællesvej. LandSyd søgte derfor videre om tilladelse til at nedlægge den tilknyttede private fællesvej.

Kommunevejen fortsætter i en privat fællesvej. LandSyd søgte derfor videre om tilladelse til at nedlægge den tilknyttede private fællesvej. TEKNIK & MILJØ Vej og Park Dato: 1. november 2016 Sagsnr.: 12/20575 Kontaktperson: Carsten Wagner Sørensen Dir. tlf.: 7996 6212 Fax: 7539 3444 E-mail: cws@vejen.dk EAN-nr.: 5798005410157 Annonce Annonce

Læs mere

Private fællesveje i området bliver administreret efter reglerne i privatvejslovens afsnit III (byreglerne), jf. privatvejslovens 3, stk. 1.

Private fællesveje i området bliver administreret efter reglerne i privatvejslovens afsnit III (byreglerne), jf. privatvejslovens 3, stk. 1. Dato 8. april 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 15/16754-18 Side 1/6 Spærring af vejadgang til Vestre Strandvej 6 I brev af 20. november 2015 har Landinspektører

Læs mere

ISTANDSÆTTELSE AF PRIVAT FÆLLESVEJ.

ISTANDSÆTTELSE AF PRIVAT FÆLLESVEJ. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. september 2011 10/13150 ISTANDSÆTTELSE AF PRIVAT FÆLLESVEJ. Principperne for udgiftsfordelingen var begrundet i saglige hensyn. Kommunen kunne antage at en låge

Læs mere

INITIATIVGRUPPEN TOMMESENSVEJ

INITIATIVGRUPPEN TOMMESENSVEJ INITIATIVGRUPPEN TOMMESENSVEJ http://tommesensvej.dk initiativgruppen@tommesensvej.dk Referat fra møde i InSide den 3. november 2016 Der var mødt 18 beboere fra Tommesensvej. Derudover deltog fra Initiativgruppen:

Læs mere

Afgørelse af klager over udgiftsfordeling til vejsynskendelse privat fællesvej mellem Alkærlundvej og Risbjergvej kommunens sags ID 2015/14053

Afgørelse af klager over udgiftsfordeling til vejsynskendelse privat fællesvej mellem Alkærlundvej og Risbjergvej kommunens sags ID 2015/14053 Dato 2. december 2016 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon 7244 3065 Dokument 16/12073 og 16/13306 Side 1/5 Afgørelse af klager over udgiftsfordeling til vejsynskendelse privat fællesvej

Læs mere

Silkeborg Kommunes afgørelse af 20. april 2017 er ugyldig på grund af utilstrækkelig begrundelse for, at den private fællesvej skal nedlægges.

Silkeborg Kommunes afgørelse af 20. april 2017 er ugyldig på grund af utilstrækkelig begrundelse for, at den private fællesvej skal nedlægges. Dato 27. juni 2018 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 17/07567-33 Side 1/7 Klage over Silkeborg Kommunes afgørelse af 20. april 2017 vedrørende nedlæggelse af den

Læs mere

Vejledning til Vejloven

Vejledning til Vejloven Vejledning til Vejloven Klage til Vejdirektoratet December 2015 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K Telefon +45 7244 3333 vd@vd.dk vejdirektoratet.dk SE 60729018 EAN 5798000893450 Klage

Læs mere

Hertil kommer, at du ønsker, at kommunen udsteder et påbud til Hyldebo Grundejerforening om at etablere en midlertidig adgang.

Hertil kommer, at du ønsker, at kommunen udsteder et påbud til Hyldebo Grundejerforening om at etablere en midlertidig adgang. Dato 17. maj 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 16/02002-12 Side 1/5 Medd. klager, at afgør. er lovlig I brev af 5. februar 2016 har du på vegne af L

Læs mere

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Ankestyrelsens udtalelse til en journalist 2017-84059 Dato: 31-01-2018 Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Du har den 28. november 2017 klaget over Region Syddanmarks afgørelse

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 15. februar 2013 12/13320 AFVISNING AF KLAGE OG VEJLEDNING OM DOBBELTKOTELETBEN Vejdirektoratet har behandlet din forespørgsel af 15. november 2012. Du har henvendt

Læs mere

Høring vedr. nedlæggelse af offentlig vej - parkeringsareal ved Rådhusvej

Høring vedr. nedlæggelse af offentlig vej - parkeringsareal ved Rådhusvej Torsten Forsberg Center for Teknik og Miljø Trafik og Ressourcer 10. april 2019 Høring vedr. nedlæggelse af offentlig vej - parkeringsareal ved Rådhusvej Byrådet i Gribskov Kommune har truffet foreløbig

Læs mere

Vintervedligeholdelse og renholdelse Efter den nye lovs 79 vil kun ejere af tilgrænsende ejendomme med vejret til private fællesveje i byområder

Vintervedligeholdelse og renholdelse Efter den nye lovs 79 vil kun ejere af tilgrænsende ejendomme med vejret til private fællesveje i byområder Den nye privatvejslov v/cand.jur. Grethe Lykke Skov, Lindberg Consulting ApS (gls@lindbergconsulting.dk) og cand.jur. René Aggersbjerg, Landinspektørfirmaet LE 34 A/S (rag@le34.dk) Den nye privatvejslov,

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. september 2012 12/03537 OVERKØRSEL OG LUKNING AF VEJ Vejdirektoratet har behandlet klagen af 9. april 2012 fra klagerne over Kommunens afgørelser vedr. overkørsel

Læs mere

Den del af Sekærvej, som foreslås nedklassificeret til en privat fællesvej, er skitseret med gult på vores oversigtskort af 25. juni 2018.

Den del af Sekærvej, som foreslås nedklassificeret til en privat fællesvej, er skitseret med gult på vores oversigtskort af 25. juni 2018. TEKNIK & MILJØ Vej og Park Dato: 26. juni 2018 Sagsnr.: 18/19738 Kontaktperson: Carsten Wagner Sørensen Dir. tlf.: 7996 6212 Fax: 7539 3444 E-mail: cws@vejen.dk EAN-nr.: 5798005410157 Høringsannonce Annonce

Læs mere

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet.

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Køge Kommune korrekt har undtaget erklæringer fra aktindsigt. Erklæringerne var ikke omfattet af Offentlighedsloven. 18-06- 2009 TILSYNET Statsforvaltning

Læs mere

Klage over Viborg Kommunes omlægning af privat fællesvej på landet, Viborg Endelig afgørelse

Klage over Viborg Kommunes omlægning af privat fællesvej på landet, Viborg Endelig afgørelse Dato 2. marts 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/15512-21 Side 1/6 Klage over Viborg Kommunes omlægning af privat fællesvej på landet, Viborg Endelig afgørelse

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 9. april 2010 09/07866 EKSPROPRIATION TIL OFFENTLIG VEJ Vejdirektoratet har behandlet en klage fra advokaten på vegne af K og N C T over Kommunens afgørelse af

Læs mere

Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens sagsnr. 16/12698

Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens sagsnr. 16/12698 Dato 15. december 2016 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/11187-14 Side 1/6 Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens

Læs mere

Høring i.f.m. ansøgning om omlægning af privat fællesvej over Vesterled 6, Kvorning.

Høring i.f.m. ansøgning om omlægning af privat fællesvej over Vesterled 6, Kvorning. Teknik & Miljø Trafik og Veje Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 trafikogveje@viborg.dk www.viborg.dk Høring i.f.m. ansøgning om omlægning af privat fællesvej over Vesterled 6, Kvorning. Ejerene

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/05281 VEJBELYSNING PÅ PRIVAT FÆLLESVEJ Vejdirektoratet har behandlet klagen fra klager over Kommunens afgørelse af 22. maj 2012 vedrørende betaling

Læs mere

Nedlæggelse af Markedspladsen som offentlig p-plads

Nedlæggelse af Markedspladsen som offentlig p-plads Dato 17. marts 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 15/11122-15 Side 1/5 Nedlæggelse af Markedspladsen som offentlig p-plads I e-mail af 30. juli 2015 har

Læs mere

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven.

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. 10-06- 2009 A har ved brev af x. xx 200x med bilag rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

Opklassificering af Banevolden til offentlig vej

Opklassificering af Banevolden til offentlig vej Dato 22. august 2017 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 16/14618 Side 1/6 Opklassificering af Banevolden til offentlig vej I e-mail af 5. november 2016 har I,

Læs mere

2007-10-11. Gentofte Kommune. Vedr. lovligheden af beslutninger truffet i kommunalbestyrelsen og økonomiudvalget.

2007-10-11. Gentofte Kommune. Vedr. lovligheden af beslutninger truffet i kommunalbestyrelsen og økonomiudvalget. 2007-10-11. Gentofte Kommune. Vedr. lovligheden af beslutninger truffet i kommunalbestyrelsen og økonomiudvalget. Resumé: udtalt, at det forhold, at et på mødet omdelt afstemningstema ikke har været tilgængeligt

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedrørende Sønderborg Kommunes afgørelse om delvis aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en journalist. Henvendelse vedrørende Sønderborg Kommunes afgørelse om delvis aktindsigt 2016-22035 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 01-06-2016 Tilsynet Henvendelse vedrørende Sønderborg Kommunes afgørelse om delvis aktindsigt Du har som journalist på JydskeVestKysten den 7.

Læs mere

Statsforvaltningens brev til Region. Vedrørende Region Syddanmarks sagsbehandlingstid regionens sagsnr. 16/15387

Statsforvaltningens brev til Region. Vedrørende Region Syddanmarks sagsbehandlingstid regionens sagsnr. 16/15387 2015-71331 Statsforvaltningens brev til Region Syddanmark Dato: 31-10-2016 Vedrørende Region Syddanmarks sagsbehandlingstid regionens sagsnr. 16/15387 Statsforvaltningen har den 13. juli 2016 anmodet Region

Læs mere

Byrådsmedlem Frank Nørgaard har anmodet om, at følgende behandles på byrådsmøde:

Byrådsmedlem Frank Nørgaard har anmodet om, at følgende behandles på byrådsmøde: Notat Vedrørende: Notat til spørgsmål fra Frank Nørgaard og Kasper Fuhr Christensen vedr. forvaltningens ressourceforbrug til behandling af byrådsmedlemmers henvendelser Sagsnavn: Anmodning fra Frank Nørgaard,

Læs mere

Jeres argumenter I har klaget over to forhold, hvor I mener, at kommunen har overtrådt privatvejsloven.

Jeres argumenter I har klaget over to forhold, hvor I mener, at kommunen har overtrådt privatvejsloven. Dato 27. april 2016 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/04503-20 Side 1/5 Afgørelse af klage over fordeling af udgifter til vedligeholdelse af N.W. Gadesvej

Læs mere

Klage over påbud om fjernelse af træ ud for Bindeleddet 7, Knebel Afgørelse i genoptagelsessag

Klage over påbud om fjernelse af træ ud for Bindeleddet 7, Knebel Afgørelse i genoptagelsessag Dato 11. marts 2015 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon 7244 3135 Dokument 14/03405-40 Side 1/7 Klage over påbud om fjernelse af træ ud for Bindeleddet 7, Knebel Afgørelse i genoptagelsessag

Læs mere

Der søges indsigt i - Kontrakter - Notater - Korrespondance - Mødereferater o.lign.

Der søges indsigt i - Kontrakter - Notater - Korrespondance - Mødereferater o.lign. Ankestyrelsens brev til Vallensbæk Kommune [A]s anmodning om aktindsigt 17. december 2018 [A] har bl.a. den 28. november 2018 skrevet til Vallensbæk Kommune om kommunens afgørelse af 18. juli 2018 om aktindsigt.

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 15. juni 2011 10/16469 Lovligheden af ændring af ordning om renholdelse og vintervedligeholdelse Vejdirektoratet har behandlet klage af 16. marts 2011 fra A over

Læs mere

Din klage Du klager over, at Kommunen den 27. februar 2014 har meddelt dig et påbud om at fjerne et træ placeret i vejareal ud for din ejendom, B 7.

Din klage Du klager over, at Kommunen den 27. februar 2014 har meddelt dig et påbud om at fjerne et træ placeret i vejareal ud for din ejendom, B 7. Dato 9. oktober 2014 Dokument 14/03405 Side Påbud om fjernelse af træ ud for B 7 Vejdirektoratet har behandlet din klage af 4. marts 2014, hvor du klager over Kommunens påbud af 27. februar 2014 om fjernelse

Læs mere

Keld Hansen får tilladelse til at omlægge den private fællesvej og etablere en overkørsel til Tvedvej.

Keld Hansen får tilladelse til at omlægge den private fællesvej og etablere en overkørsel til Tvedvej. TEKNIK & MILJØ Vej og Park Dato: 21. oktober 2016 Sagsnr.: 16/10502 Kontaktperson: Carsten Wagner Sørensen Dir. tlf.: 7996 6212 Fax: 7539 3444 E-mail: cws@vejen.dk EAN-nr.: 5798005410157 Annonce Annonce

Læs mere

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018 2018-11 Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger En borger klagede til ombudsmanden over det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Ombudsmanden udtalte, at en sagsbehandlingstid

Læs mere

Advokaten mener, at hans klients partsrettigheder gentagne gange er blevet alvorligt overtrådt, og at afgørelsen derfor er ulovlig.

Advokaten mener, at hans klients partsrettigheder gentagne gange er blevet alvorligt overtrådt, og at afgørelsen derfor er ulovlig. Dato 6. oktober 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/13707-4 Side 1/6 Afgørelse af klage over tildeling af vejret mv. til Hybenrosevej Vejdirektoratet

Læs mere

Afgørelse af om henvendelse fra Radio24Syv om indsigt i redegørelse, indberetning mv. vedr. varetægtsfængslet medarbejder

Afgørelse af om henvendelse fra Radio24Syv om indsigt i redegørelse, indberetning mv. vedr. varetægtsfængslet medarbejder KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik Radio24Syv Att. Sofie Rye 12-02-2016 Sagsnr. 2016-0028243 Dokumentnr. 2016-0028243-11 Afgørelse af 12-02-2016 om henvendelse fra Radio24Syv om

Læs mere

Nedlæggelse og omlægning af den private fællesvej Værftsvej

Nedlæggelse og omlægning af den private fællesvej Værftsvej Dato 17. december 2015 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 15/11660-19 Side 1/6 Nedlæggelse og omlægning af den private fællesvej Værftsvej Vejdirektoratet

Læs mere

Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall

Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall Dato 2. oktober 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 15/07542-23 Side 1/5 Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall I brev af 5. maj 2015 har du klaget over

Læs mere

Klage over Randers Kommunes afgørelse om nedlæggelse af den private fællesvej G-vej

Klage over Randers Kommunes afgørelse om nedlæggelse af den private fællesvej G-vej Dato 23. juli 2018 Sagsbehandler Lene Merete Priess Mail lemp@vd.dk Telefon +45 7244 3209 Dokument 18/09267-5 Side 1/6 Klage over Randers Kommunes afgørelse om nedlæggelse af den private fællesvej G-vej

Læs mere

Indstilling. Vejnedlæggelser - dele af kommunevejene Finsensgade, Skarøvænget, Skæringvej samt privat fællesvej på matr.nr. 13d Mejlby By, Mejlby

Indstilling. Vejnedlæggelser - dele af kommunevejene Finsensgade, Skarøvænget, Skæringvej samt privat fællesvej på matr.nr. 13d Mejlby By, Mejlby Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. marts 2007. Vejnedlæggelser - dele af kommunevejene Finsensgade, Skarøvænget, Skæringvej samt privat fællesvej på matr.nr. 13d Mejlby

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 6. august 2012 12/05626 BET. FOR VEJBELYS. Vejdirektoratet har behandlet din klage af 29. maj 2012 over Kommunens afgørelse af 22. maj 2012 vedrørende betaling

Læs mere

Din henvendelse om aktindsigt mv. i forbindelse med behandling af udkast til lokalplan 1023

Din henvendelse om aktindsigt mv. i forbindelse med behandling af udkast til lokalplan 1023 09-03- 2009 TILSYNET Din henvendelse om aktindsigt mv. i forbindelse med behandling af udkast til lokalplan 1023 Du har ved mail af 14. januar 2008 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland,

Læs mere

Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet. Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende aktindsigt

Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet. Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende aktindsigt Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet Ankestyrelsens brev til en borger Dato: 12-06-2017 Henvendelse vedrørende aktindsigt Slagelse Kommune har den 1. juli 2016 fremsendt en klage af 20. juni 2016

Læs mere