Dansk kl. Fremstilling og planlægning af kampagne til en udvalgt målgruppe, herunder en kampagnefilm. Kompetencemål efter 9.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dansk kl. Fremstilling og planlægning af kampagne til en udvalgt målgruppe, herunder en kampagnefilm. Kompetencemål efter 9."

Transkript

1 KAMPAGNE - FORLØBSBESKRIVELSE FAG OG KLASSETRIN Dansk kl. FAGFAGLIGT OMRÅDE Fremstilling og planlægning af kampagne til en udvalgt målgruppe, herunder en kampagnefilm. FRA FFM KOMPETENCEMÅL/MÅLPAR//LÆRINGSMÅL Kompetencemål efter 9. kl Kompetenceområde Fremstilling: Eleven kan udtrykke sig forståeligt, klart og varieret i skrift, tale, lyd og billede i en form, der passer til genre og situation Kompetenceområde Kommunikation: Eleven kan deltage reflekteret i kommunikation i komplekse formelle og sociale situationer Innovation og entreprenørskab - citat fra afsnit i læseplanen i dansk: I kompetenceområdet fremstilling skal eleverne udvikle kreativitet og handlekompetence. Eleverne skal arbejde med at igangsætte og gennemføre undersøgelsesprocesser og udfolde idéer til løsning af problemer igennem kreative og innovative processer. I arbejdet med kompetenceområdet fremstilling er fokus på, hvordan eleverne kan skabe, præsentere og lancere produkter, som har en værdi for andre.

2 OVERORDNET IDE MED eller PROBLEMSTILLING OMKRING FORLØBET Eleverne skal planlægge, fremstille og gennemføre en kampagne, der tager udgangspunkt i problemet; at tonen kan være barsk blandt unge mennesker på de sociale medier. Eleverne skal undersøge problemets omfang og karakter blandt dem selv og deres jævnaldrende på deres egen skole, og de skal fremstille et konkret kampagneprodukt, som kunne tænkes at påvirke problemet i positiv retning. De skal være med til at udvælge, hvilke kampagneprodukter, som de mener, vil virke. FORUDSÆTNINGER FOR FORLØBET Eleverne har forud for dette 21-støttende forløb været igennem en række stilladserende delforløb der har klædt dem på til at kunne udtrykke sig gennem forskellige typer af medier, genrer og materialer i fagene Dansk og Håndværk og Design. Der er således ikke yderligere stilladsering omkring det produkt, de skal producere. Den skal findes et andet sted, eller de skal have kompetencerne i forvejen. De kan fx tidligere have arbejdet med virkemidler og materialekendskab i forhold til produkter som: Plakater, Film, foldere, pjecer, klistermærker ( folie) fysiske objekter som nøgleringe, armbånd, kuglepen. 21 SKILLS der er særligt i spil It og læring: Potentielt kan brugen af it-værktøjer og fremstillingen af digitale produkter fylde meget under dette forløb. Niveauet afhænger af om digitale værktøjer anvendes til at fremstille produkterne med. Læreren kan være med til at sætte niveauet ved at udvælge, hvilke slags produkter der skal fremstillet på forhånd fx bruge imovie til at producere en kampagnefilm, pic collage til at producere en plakat eller et designprogram til at designe klistermærker. I et kampagne, hvor produkterne ofte skal massefremstilles, er det tit en fordel, at det produceres digitalt. Problemløsning og innovation: En kampagne tager udgangspunkt i et problem - noget som kunne være anderledes eller bedre. I kampagnetænkningen ligger der således indbygget problemløsning. I dette forløb er problemet givet på forhånd - der er ofte en barsk tone mellem unge på de sociale medier. Eleverne har dog potentielt stor indflydelse på udformningen af den overordnede kampagnestrategi, udvælgelse af kampagneprodukter og den kreative fremstillingsproces, så de på den måde udfordres til at tænke innovativt. Kompetent kommunikation: En kampagnes primære formål er at påvirke en udvalgt modtagergruppens adfærd eller holdninger, så på den måde udvikler eleverne deres kompetence i forhold til at kommunikere kompetent. Dette kampagneforløb er tænkt til at skulle gennemføres i virkeligheden blandt de unge selv og deres kammerater. Kampagnen kommunikeres gennem mange modaliteter, og vil i sin helhed være multimodal.

3 LÆRINGS-STI GENNEM DE I FORSKELLIGE TYPER AF LÆRINGSAKTIVITETER I FCL-ZONERNE PRÆSENTATION TEKNOLOGIER 21 SKILLS Briefing : Eleverne får præsenteret ide og proces for kampagneforløbet. Eleverne bliver præsenteret for den overordnede ide: I skal være med til at producere en kampagne for at få jer unge til at kommunikere mindre barskt med hinanden på de sociale medier. Det er nemlig et problem, er det ikke? Hvordan? Hvad oplever I? Deres forforståelse for kampagner. Ved I hvad en kampagne er? Vise eksempler og forklaring fx kampagnen Tal ordentligt Hvordan skal det foregå? Læreren giver eleverne overblik over forløbets faser/dele. Klassen skal sammen lave en kampagne-synops. Klassen skal fx sammen finde kampagnens budskab og udarbejde slogan og logo. Senere bliver de delt ud i mindre grupper, som skal udvikle og producere et af kampagnens delprodukter. De skal teste produktet på målgruppen og rette til efter det. Praktisk organisering: fx hvor arbejder vi og hvor gemmes dokumenter. Eleverne får at vide at de skal arbejde sammen i grupper, og at de har fælles ansvar i gruppen for at løse opgaven. Til oplæg kunne bruges: PowerPoint Prezi Padlet Google Slide Til rammesætning kunne bruges: Tiki-Toki Mindmeister Trello When-in-time Til fastholdelse af processen kunne bruges: Dropbox Google Docs Kompetent kommunikation Eleverne får præsenteret formål og kommunikationsformer plus målgruppe. Selvevaluering Her præsenteres eleverne for mål og vurderingskriterier for et kampagneforløb. Kollaboration Denne kompetence kommer i spil gennem hele forløbet da deres gruppearbejde er en del af deres rammer. It og læring Eleverne skal fremstille en kampagne der henvender sig til en bestemt brugergruppe. De skal gennem forløbet bruge it til at undersøge og producere data og det til sidst det endelige produkt. Der er gennem hele forløbet derfor et særligt fokus på it og læring.

4 UNDERSØGELSE TEKNOLOGIER 21 SKILLS Første research: Hvad er problemet egentlig med tonen på de sociale medier? Afdækning af problemets størrelse. Hvor mange har oplevet det? Eller kender nogen som har? Har I nogle eksempler? Fx Spørgeskema om problemets omfang blandt elever på skolen Hvad er konsekvensen af problemet - at blive talt grimt og nedsættende til på de sociale medier? Er der noget, som har fået dig til at stoppe med at tale grimt/hårdt til nogen? Hvorfor tror I, at nogen taler grimt til andre? Hvorfor er der nogen, som ikke taler grimt? Til strukturering af information kunne bruges: Mindmeister Popplet Padlet Til dataindsamling kunne bruges: Excel Survey Pollmaker Sokrative Audacity Soundcloud Til visualisering af info kunne bruges: Wordle Tagxedo Visual Easel.ly Excel Google Sheets Videnskonstruktion Eleverne skal tilegne sig ny viden om livet på de sociale medier. De skal gennem undersøgelse finde frem til eksisterende data, og måske selv generere ny data for at få indsigt i problemets omfang og problemstillinger. UDVIKLING TEKNOLOGIER 21 SKILLS Brainstorm på følgende spørgsmål: Hvordan kan vi få unge til ikke at tale grimt og nedsættende til andre? Hvis vi gerne vil have unge mennesker til at tale bedre til hinanden, hvad kunne man så gøre? Til idégenerering kunne bruges: Mindmeister Popplet Padlet Titanpad Til idéudvælgelse kunne bruges: Tagxedo Mentimeter, Pollmaker Kahoot Problemløsning og innovation Eleverne kommer med løsningsforslag til problemer fra den virkelig verden som skal som kan udføres.

5 UNDERSØGELSE TEKNOLOGIER 21 SKILLS Research: Analysere/undersøge andre kampagner med det formål at blive bevidst om, hvad der virker godt, og hvad der virker mindre godt. Eleverne kan deles op i mindre grupper, som hver får tildelt en eksisterende kampagne. Her er nogle eksempler på kampagner, som kan bruges: Digital mobning Tal ordentligt Fraværskampagne med Rasmus Bjerg Rygning Uge 6 Liv i lungerne Trafik Undersøgelses-spørgsmål: Kampagnens budskab Hvad er kampagnens budskab? Til strukturering af information: Mindmeister Popplet Padlet Til dataindsamling: Excel Survey Pollmaker Sokrative Audacity Soundcloud Til visualisering af info: Wordle Tagxedo Visual Easel.ly Excel Videnskonstruktion : Eleverne skal tilegne sig ny viden gennem analyse og vurdering. De skal bruge deres viden til at analysere og vurdere sig frem til hvilke indholdselementer og virkemidler de skal bruge i deres egen kampagne. Beskriv målgruppen: alder, køn, interesser, uddannelse. Udarbejd evt. en persona for målgruppen. Hvad er kampagnens blikfang? Har den et slogan? Hvilket? Hvordan HVordan passer det til budskab og målgruppe? Har den et logo? Hvordan passer det til budskab og målgruppe? Hvad er kampagnens kommunikative stil? Hvordan kommunikeres med målgruppen: gennem humor, ironi,

6 alvor? HVordan passer det til målgruppe og budskab? Appelformer Hvilke retoriske appelformer benyttes? Logos, patos og etos Hvilken produkter består kampagnen af? Film, nøgleringe, plakater, klistermærker, postkort mv radiospots, pressemeddelelse, pjecer. Passer de valgte produkter til budskab og målgruppe? Kunne kampagnen med fordel bestå af andre produkter? Hvilke medier formidles kampagnen i gennem? Tv, Facebook, printes ud og hænges i det offentlige rum, YouTube, SMS? Overvej om de valgte medier passer til budskab og målgruppe. Sammenfatning. På hvilke måder er kampagnen vellykket, og på hvilke måde kunne den forbedres/udvides? PRÆSENTATION TEKNOLOGIER 21 SKILLS Eleverne præsenterer deres undersøgelse og i fællesskab udarbejder de nogle succeskriterier for en god kampagne. Oplæg: PowerPoint Prezi Padlet Google Slide Kompetent kommunikation Eleverne skal fremlægge deres undersøgelse, og de skal understøtte den med facts og eksempler.

7 UDVIKLING TEKNOLOGIER 21 SKILLS Klassen skal i fællesskab udarbejde en synopsis for kampagnen for den gode tone på de sociale medier. Kampagnens budskab? Beskriv kampagnens tema og budskab: hvilken holdning udviser kampagnen til emnet. Budskabet kaldes også for kampagnens formål.. Beskriv kampagnens succeskriterium: hvad vil I opnå med kampagnen? Kan det måles i tal, omtale mv.? Beskriv målgruppen: alder, køn, interesser, uddannelse. Udarbejd evt. en persona for målgruppen. Hvad er kampagnens blikfang? Formuler et slogan, en oneliner, for kampagnen, der i få ord fanger målgruppen og budskabet. Formuler evt. en runner til sloganet: en efterfølgende slaglinje til sloganet. Udarbejd et logo, der visuelt fanger målgruppen og budskabet, og som et let at huske (gengive) og forstå. Idéudvælgelse: Wordle Tagxedo Mentimeter Pollmaker Kahoot Videnskonstruktion Eleverne skal nu på baggrund af deres tilegnede viden, både inde for problematikken og genren kampagne, nu udvikle en indholdmæssig skitse og en forløbsproces for kampagnen. Problemløsning og innovation Eleverne arbejder med at problem fra den virkelig verden, og prøver at komme med en nyskabende løsning på problematikken. De udfører til sidst opgaven i den virkelig verden, ved at sætte kampagnen i gang. Hvad er kampagnens visuelle stil? Hvilket miljø skal stilen ramme: hiphop, skole, urbanitet (bymiljø), natur, klassisk osv.? Vælg farver og streger der passer til miljøet. Vælg skrifttype, tegning/fotos der passer til miljøet. Overvej om den valgte visuelle stil passer til de valgte medier.

8 Hvad er kampagnens kommunikative stil? Hvordan vil I kommunikere med jeres målgruppe: gennem humor, ironi, alvor? Hvilke retoriske appelformer vil I benytte? Hvilken produkter skal kampagnen bestå af? Film, nøgleringe, folie, plakater, klistermærker, postkort mv radiospots, pressemeddelelse, Argumenter for hvordan hvert produkt passer til budskab og målgruppe. Klassen udvælger 2-4 produkter, som skal formidle kampagnen. Eleverne vælger sig ind på de udvalgte produkter, som skal fremstilles. På hvilke medier skal kampagnen udkomme? Overvej hvilke medier som målgruppen benytter: tv, Facebook, udprint/ophængning, YouTube, SMS. Hvor skal de udvalgte produkter formidles? Hvornår og hvordan skal kampagnen afvikles? Tidsplan for kampagnes afvikling. Hvordan vil I gøre det? I hvilken rækkefølge skal det foregå? I hvilken rækkefølge skal medierne anvendes i kampagnen? Skal der bruges PR: pressemeddelelser mv

9 PRODUKTION TEKNOLOGIER 21 SKILLS Eleverne går i gang med produktionen af de udvalgte produkter. Det er væsentligt at elevernes produktion stilladseres fagligt. De kan enten tidligere have produceret et lignende produkter, eller de må tilegne sig viden om hvilke virkemidler som vil være hensigtsmæssige at bruge i spil i forhold til det konkret produkt. Plakater ( Tegneprogram og Print) Kampagnefilm ( Video) Nøglering ( Lasercutter ) Klistermærker ( Folieskærer) Radio/TV-spots Selvevaluering Eleverne planlægger selv deres arbejdsproces. Kollaboration Når eleverne arbejder sammen i grupper om at skabe et produkt er de i høj grad afhængige af hinandens arbejde. FEEDBACK TEKNOLOGIER 21 SKILLS Produktet skal afprøves på målgruppen/testgruppe undervejs, og der gives mulighed for, at eleverne kan redigere og forfine deres produkt. Mundtlig - dokumenteret i lyd/foto/video: Soundcloud, Audacity, Fotobabble Pic Collage, Instagram Screen-O-Matic Explain Everything Skriftlig - samarbejds- og kommentarfunktion: Google Docs, Popplet Thinglink, Mindmeister, Prezi Selvevaluering Eleverne kender deres mål og vurderingskriterier Eleverne planlægger selv deres arbejdsprocesser Eleverne får og giver feedback i deres arbejdsprocess

10 PRODUKTION TEKNOLOGIER 21 SKILLS Eleverne videreudvikler/reviderer deres produkter, så de ikke længere er prototyper, men er klar til at være en del af den færdige kampagne. Plakater ( Tegneprogram og Print) Kampagnefilm ( Video) Nøglering ( Lasercutter ) Klistermærker ( Folieskærer) Radio/TV-spots Selvevaluering Eleverne planlægger selv deres arbejdsproces. PRÆSENTATION TEKNOLOGIER 21 SKILLS Kampagnen skal sættes i gang og præsenteres for målgruppen. Præsentation af hvornår og hvordan kampagnen skal afvikles. Tidsplan for kampagnes afvikling. Hvordan eleverne vil udføre kampagnen. I hvilken rækkefølge det skal foregå. I hvilken rækkefølge medierne skal anvendes i kampagnen. Kompetent kommunikation Eleverne skaber omfattende og multimodal kommunikation til et bestemt målgruppe. FEEDBACK TEKNOLOGIER 21 SKILLS Eleverne modtager feedback fra de personer der har været udsat af kampagnen, og undersøger om kampagnens har virket og i hvilken grad. Herefter evalueres kampagnen på klassen. Selvevaluering Eleverne kender deres mål og vurderingskriterier Eleverne planlægger selv deres arbejdsprocesser Eleverne får og giver feedback i deres arbejdsprocess

Kom godt i gang. Guide til at arbejde med det 21. århundredes kompetencer

Kom godt i gang. Guide til at arbejde med det 21. århundredes kompetencer 21SKILLS.DK CFU, DK Kom godt i gang Guide til at arbejde med det 21. århundredes kompetencer Arbejde med det 21. århundredes kompetencer Arbejd sammen! Den bedste måde at få det 21. århundredes kompetencer

Læs mere

Guide til elevnøgler

Guide til elevnøgler 21SKILLS.DK Guide til elevnøgler Forslag til konkret arbejde Arbejd sammen! Den bedste måde at få de 21. århundredes kompetencer ind under huden er gennem erfaring og diskussion. Lærerens arbejde med de

Læs mere

KOLLABORATION NEJ 1 NEJ 2 NEJ 3 NEJ 4. Skal eleverne arbejde. Skal eleverne have fælles ansvar? Skal eleverne træffe væsentlige

KOLLABORATION NEJ 1 NEJ 2 NEJ 3 NEJ 4. Skal eleverne arbejde. Skal eleverne have fælles ansvar? Skal eleverne træffe væsentlige KOLLABORATION Skal eleverne arbejde parvis eller i grupper? 1 Eleverne arbejder ikke sammen parvis eller i grupper. Skal eleverne have fælles ansvar? 2 Eleverne arbejder sammen, men har ikke fælles ansvar.

Læs mere

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser til konkurrence for X. IT klasser Indledning Konkurrencen for 7.-9. klasser på X:IT skoler har to formål: Dels skal konkurrencen være med til at fastholde elevernes interesse for projektet og de røgfri

Læs mere

Dansklærernes dag 2015. et læringsperspektiv

Dansklærernes dag 2015. et læringsperspektiv Dansklærernes dag 2015 14. april 2015 Titelproducent Eleven som et læringsperspektiv Slides på www.jeppe.bundsgaard.net Professor, ph.d. Jeppe Bundsgaard Indhold En meget central del af dansk handler om

Læs mere

Padlet. som fremstillings- og vidensdelingsværktøj i forbindelse med et danskforløb om forfatterskab i 9. klasse

Padlet. som fremstillings- og vidensdelingsværktøj i forbindelse med et danskforløb om forfatterskab i 9. klasse Padlet som fremstillings- og vidensdelingsværktøj i forbindelse med et danskforløb om forfatterskab i 9. klasse Indholdsfortegnelse Intro Mål Fra Fælles mål Kompetenceområder Faglige mål Teknologiske mål

Læs mere

klassetrin Vejledning til elev-nøglen.

klassetrin Vejledning til elev-nøglen. 6.- 10. klassetrin Vejledning til elev-nøglen. I denne vejledning vil du til nøglen Kollaboration finde følgende: Elev-nøgler forklaret i elevsprog. En uddybende forklaring og en vejledning til hvordan

Læs mere

Fagbeskrivelse for Krea

Fagbeskrivelse for Krea Fagbeskrivelse for Krea Formålet med faget krea på Vejrumbro Fri er at eleverne bliver i stand til at forstå og anvende billedsprog i deres hverdag. Faget skal give eleverne lyst til at udtrykke sig gennem

Læs mere

KOLLABORATION. Vejledning til elevnøgle, klasse

KOLLABORATION. Vejledning til elevnøgle, klasse Vejledning til elevnøgle, 6.-10. klasse I denne vejledning vil du finde følgende: Elevnøgler forklaret i elevsprog. Vejledning og uddybende forklaring til, hvordan man sammen med eleverne kan tale om,

Læs mere

Introduktion til undervisning i innovation og iværksættermesse

Introduktion til undervisning i innovation og iværksættermesse Introduktion til undervisning i innovation og iværksættermesse Introduktion Firemodellen bruges til at strukturere undervisningen i innovation. Modellen består af fire dele, der gennemføres i rækkefølge.

Læs mere

Der er givet bud på konkrete færdigheds- og vidensmål af processuel karakter, som direkte har relevans i de enkelte fag.

Der er givet bud på konkrete færdigheds- og vidensmål af processuel karakter, som direkte har relevans i de enkelte fag. Målsætning I denne fase foldes målet for forløbet ud. Læreren kan orientere sig i et udpluk af forenklede fælles mål, samt de fire elevpositioner, for på den måde at forankre forløbet i en legitim læringsproces.

Læs mere

UU længere forløb. Planlægning af tema Fag: UU Klasse: 4.b

UU længere forløb. Planlægning af tema Fag: UU Klasse: 4.b UU længere forløb Planlægning af tema Fag: UU Klasse: 4.b Mål: Eleverne skal opleve, mærke og indse, at de har medansvar for og medindflydelse på at udarbejde en værdifuld løsning til en problemstilling

Læs mere

På kant med EU. Østarbejderne kommer - lærervejledning

På kant med EU. Østarbejderne kommer - lærervejledning På kant med EU Østarbejderne kommer - lærervejledning Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer i kritisk

Læs mere

eleverne trænes i kreative, innovative og entreprenante arbejdsmetoder

eleverne trænes i kreative, innovative og entreprenante arbejdsmetoder Inno-elev SÅDAN KOMMER DU I GANG! Drejebog til undervisningsforløb i innovative arbejdsmetoder Projektleder: Annie Bekke Kjær Faglig projektleder: Alan Proschowsky Inno-Agent: Lene Gundersen Inno-Agent:

Læs mere

Tværgående Enhed for Læring Sagsbehandler: Karsten Bjerg Düring og Marianne Hyltoft Sagsnr P Dato:

Tværgående Enhed for Læring Sagsbehandler: Karsten Bjerg Düring og Marianne Hyltoft Sagsnr P Dato: Tværgående Enhed for Læring Sagsbehandler: Karsten Bjerg Düring og Marianne Hyltoft Sagsnr. 17.00.00-P20-14-17 Dato:7.6.2017 Det 21. århundredes kompetencer og STEAM-strategi Det 21. århundredes samfund

Læs mere

Innovation og entreprenørskab som aktiv del af valgfaget billedkunst

Innovation og entreprenørskab som aktiv del af valgfaget billedkunst Innovation og entreprenørskab som aktiv del af valgfaget billedkunst Udarbejdet af lærer Anne Mette Olesen Fag Klassetrin Kompetenceområde Færdigheds- og vidensmålpar Billedkunst valgfag + tværgående tema

Læs mere

Billedkunst (valgfag) Fælles Mål

Billedkunst (valgfag) Fælles Mål Billedkunst (valgfag) Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Fælles Mål efter klassetrin Efter 7.-8. klassetrin 4 Fælles Mål Billedkunst (valgfag) 2 1 Fagets formål Eleverne skal i faget

Læs mere

Hvis den næste 1time og 25 minutter skal indfri forventningerne, har

Hvis den næste 1time og 25 minutter skal indfri forventningerne, har FÆLLES MÅL - Dansk Hvis den næste 1time og 25 minutter skal indfri forventningerne, har I Fået større viden og forståelse af målenes opbygningen og indhold i dansk Tænkt over sammenhængen mellem jeres

Læs mere

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd.

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd. Formål med faget kunst/kunstnerisk udfoldelse Formålet med faget Kunst er at eleverne bliver i stand til at genkende og bruge skaberkraften i sig selv. At de ved hjælp af viden om forskellige kunstarter

Læs mere

Robotter med følelser

Robotter med følelser Robotter med følelser Studieretningsforløb Studieretning nr 3: Teknologi A, Informationsteknologi B og Programmering C Fag: Studieområdet Teknologi Dansk Kommunikation/IT Engelsk Projektperiode: 21. oktober

Læs mere

Workshop Multimodale tekster. Samarbejdsprojekt Thisted Bibliotek og PLC på Thisted Kommunes folkeskoler

Workshop Multimodale tekster. Samarbejdsprojekt Thisted Bibliotek og PLC på Thisted Kommunes folkeskoler Workshop Multimodale tekster Samarbejdsprojekt Thisted Bibliotek og PLC på Thisted Kommunes folkeskoler Dagens program 8.00: Velkommen og introduktion til projektet, multimodalitet og 21th Century Learning

Læs mere

FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE LÆRERVEJLEDNING. MATFLIP Et undervisningsmateriale for 8. klasse MATEMATIK

FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE LÆRERVEJLEDNING. MATFLIP Et undervisningsmateriale for 8. klasse MATEMATIK FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE LÆRERVEJLEDNING MATFLIP Et undervisningsmateriale for 8. klasse MATEMATIK ISBN 978-87-90386-83-2 Copyright 2016 Fotografisk, mekanisk eller anden gengivelse

Læs mere

1. Danskforløb om argumenterende tekster

1. Danskforløb om argumenterende tekster 1. Danskforløb om argumenterende tekster I det følgende beskrives et eksempel på, hvordan man kan arbejde med feedback i et konkret forløb om produktion af opinionstekster tekster i 8. klasse 6. Forløbet

Læs mere

6. Resultat Elevernes digitale egenproduktion kvalificerer elevernes faglige læreprocesser og læringsresultater

6. Resultat Elevernes digitale egenproduktion kvalificerer elevernes faglige læreprocesser og læringsresultater 6. Resultat Elevernes digitale egenproduktion kvalificerer elevernes faglige læreprocesser og læringsresultater Når lærerne udarbejder didaktiske rammer hvor eleverne arbejder selvstændigt i inden for

Læs mere

5 veje til at understøtte fagligt udbytte af digital teknologi i undervisningen

5 veje til at understøtte fagligt udbytte af digital teknologi i undervisningen 5 veje til at understøtte fagligt udbytte af digital teknologi i undervisningen Indhold 3 Hvorfor denne guide? 4 Inddrag elevers viden, erfaringer og ideer, når I drøfter jeres strategi for digitale teknologier

Læs mere

TEMA. Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet.

TEMA. Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet. TEMA Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet. Det er vigtigt, at temaet: Er bredt, så eleverne kan følge egne interesser

Læs mere

DET 21. ÅRHUNDREDES KOMPETENCER

DET 21. ÅRHUNDREDES KOMPETENCER DET 21. ÅRHUNDREDES KOMPETENCER Kompetence KARAKTERSTYRKE Personlige kvaliteter, som er centrale for at individet kan være personligt effektiv i en kompleks verden, herunder: Mod, vedholdenhed, udholdenhed,

Læs mere

TOOLCAMP. Til dommerne

TOOLCAMP. Til dommerne TOOLCAMP Til dommerne SAMARBEJDE VURDERINGSKRITERIER Skal eleverne arbejde parvis eller i grupper? 1 Eleverne arbejder ikke sammen parvis eller i grupper. Har eleverne fælles ansvar? 2 Eleverne arbejder

Læs mere

Læseplan for valgfaget medier

Læseplan for valgfaget medier Læseplan for valgfaget medier Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Medieproduktion 4 Medieanalyse 6 Indledning Faget medier som valgfag er etårigt og kan vælges i 7./8./9. klasse.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2017/2018 Institution Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium, Esbjerg Kommunikation & it C Jane Larsen

Læs mere

Målstyret undervisning Dansk udskoling

Målstyret undervisning Dansk udskoling ffm.emu.dk Målstyret undervisning Dansk udskoling 22. april 2015 Inger-Lise Lund illu@ucc.dk Forenklede Fælles Mål udskoling A Gennemgang af målhierarki ffm.emu.dk C Danskhed og national identitet Danas

Læs mere

Elevnøgler. - inspiration til elevindragelse

Elevnøgler. - inspiration til elevindragelse Elevnøgler - inspiration til elevindragelse Kompetencerne i elevsprog At arbejde med det 21. århundredes kompetencer med eleverne er ikke en nødvendighed. Man kan sagtens planlægge undervisning og læringsaktiviter

Læs mere

Podcastanmeldelse produceret i GarageBand

Podcastanmeldelse produceret i GarageBand Indledning Podcastanmeldelse produceret i GarageBand Her følger en lærervejledning, et undervisningsforløb og en beskrivelse af kriterier for undervisningsforløbet. Afsnittene skal forklare, hvordan lærer

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 11/12 HTX

Læs mere

På kant med EU. Mennesker på flugt - lærervejledning

På kant med EU. Mennesker på flugt - lærervejledning Mennesker på flugt - lærervejledning På kant med EU Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer i kritisk

Læs mere

Skriv til en målgruppe

Skriv til en målgruppe #26 Opgaveark Dansk, 3.-5. klasse Omfang: 1-2 lektioner Skriv til en målgruppe Målgruppeøvelserne handler om at finde ud af, hvad en målgruppe er og at gøre eleverne dygtigere til at målrette emnevalget

Læs mere

I forløbet arbejdes der med danskfagets færdigheds- og vidensmål inden for kompetenceområderne fremstilling og kommunikation.

I forløbet arbejdes der med danskfagets færdigheds- og vidensmål inden for kompetenceområderne fremstilling og kommunikation. Danskforløb 1.-2. klassetrin: Folder til nye elever på skolen Forløbet er entreprenørielt ved fokusering på, at eleverne udvikler ideer på baggrund af viden og erfaringer, og at de gennem deres handlinger

Læs mere

foreløbige resultater fortsat Birgitte Holm Sørensen Aalborg Universitet

foreløbige resultater fortsat Birgitte Holm Sørensen Aalborg Universitet foreløbige resultater fortsat Birgitte Holm Sørensen Aalborg Universitet 5. Resultat Elevernes egenproduktion med it kvalificerer elevernes faglige læreprocesser og læringsresultater når lærerne udarbejder

Læs mere

Baggrund for indsatsen

Baggrund for indsatsen Baggrund for indsatsen - Ønske blandt lederne i Dagtilbud EVA 2014; De 3 tilgange Niels Ejby Ernst: stimulere børn i deres nysgerrighed og forsøg på at forstå naturen Generelt om læring/trivsel og børns

Læs mere

Det didaktiske projekt BILLEDER SOM SALGSTEKNIK

Det didaktiske projekt BILLEDER SOM SALGSTEKNIK Det didaktiske projekt BILLEDER SOM SALGSTEKNIK Jeg har her udarbejdet et undervisningsforløb, der henvender sig til en 5. Klasse i Billedkunst. I dette forløb har 5. klasse to samlede lektioner om ugen.

Læs mere

UPCOMING LÆRERVEJLEDNING GRUNDSKOLE

UPCOMING LÆRERVEJLEDNING GRUNDSKOLE UPCOMING LÆRERVEJLEDNING GRUNDSKOLE 1 UPCOMING Klassetrin Varighed Fag Pris 8.-10. klasse. 2½ time Dansk, men med engelsk som supplement. Forløbet kan dog varieres efter de enkelte fag, så klassen udelukkende

Læs mere

Børnenes Egen U-landskalender: Lav en digital lågekalender

Børnenes Egen U-landskalender: Lav en digital lågekalender Side 1/5 Fag/klassetrin: Dansk, 1.-4. klasse Omfang: 2-8 lektioner. Målpar, læringsmål, tegn på læring: Se skema nedenfor. Formål: Formålet er at producere egne digitale u-landskalendere, som eleverne

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 14 HTX

Læs mere

Opdateret maj Læseplan for valgfaget medier

Opdateret maj Læseplan for valgfaget medier Læseplan for valgfaget medier Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Medieproduktion 4 Medieanalyse 6 Indledning Faget medier som valgfag er etårigt og kan vælges i 7./8./9. klasse.

Læs mere

Præsentation af din by/ hjemegn Uldjyder og Højlandsfolk - 5.f Ikast Østre Skole og 5.b Hvinningdalskolen

Præsentation af din by/ hjemegn Uldjyder og Højlandsfolk - 5.f Ikast Østre Skole og 5.b Hvinningdalskolen Præsentation af din by/ hjemegn Uldjyder og Højlandsfolk - 5.f Ikast Østre Skole og 5.b Hvinningdalskolen Et samarbejde på tværs af kommunegrænser ved brug af Skype Timeforbrug ca. 17 timer over 3 uger

Læs mere

Skriv til en målgruppe

Skriv til en målgruppe Opgaveark Dansk, 3.-5.- klasse Omfang: 1-2 lektioner Skriv til en målgruppe Målgruppeøvelserne handler om at finde ud af, hvad en målgruppe er og om at gøre eleverne dygtigere til at målrette deres emnevalg

Læs mere

Velkommen hjem i Minecraft

Velkommen hjem i Minecraft Et undervisningsforløb om fremtidens bolig / Håndværk og design/dansk 5.-8. klasse / Lærervejledning Velkommen hjem i Minecraft Dette materiale er udarbejdet af Dansk Arkitektur Center til forberedelse

Læs mere

LISE - Camp Fase 3b LISE. Læring Innovation Science Esbjerg. Drejebog til Campforløb hvor innovative og naturvidenskabelige arbejdsmetoder er i fokus.

LISE - Camp Fase 3b LISE. Læring Innovation Science Esbjerg. Drejebog til Campforløb hvor innovative og naturvidenskabelige arbejdsmetoder er i fokus. LISE - Camp Fase 3b LISE Læring Innovation Science Esbjerg Drejebog til Campforløb hvor innovative og naturvidenskabelige arbejdsmetoder er i fokus. 1 Dag 4 Materialer: Post - It, LISE Øvelser og - Ark

Læs mere

Danish Entrepreneurship Award

Danish Entrepreneurship Award Danish Entrepreneurship Award - Videopitchkonkurrencen Guide og bedømmelseskriterier Danish Entrepreneurship Award - Videopitchkonkurrencen Er jeres team med i Idékonkurrencen til Danish Entrepreneurship

Læs mere

Kemi, fordi? Lærervejledning: Fremstilling af creme

Kemi, fordi? Lærervejledning: Fremstilling af creme Kemi, fordi? Lærervejledning: Fremstilling af creme 2 Introduktion til undervisningsforløb I dette undervisningsforløb skal eleverne arbejde i en innovativ proces med at fremstille en creme, der løser

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Det Naturvidenskabelige Gymnasium på Hotel- og

Læs mere

Bliv opfinder! Et spændende og anderledes tilbud til kommende 6. og 7. klasses elever i Vejen kommune

Bliv opfinder! Et spændende og anderledes tilbud til kommende 6. og 7. klasses elever i Vejen kommune Bliv opfinder! Et spændende og anderledes tilbud til kommende 6. og 7. klasses elever i Vejen kommune Innovation og folkeskolereformen Ved at være med i Edison arbejder man med innovation, som er et af

Læs mere

Håndværk og design. Måloversigt

Håndværk og design. Måloversigt og design Måloversigt Denne side er helt bevidst uden indhold Fagformål Eleverne skal i faget håndværk og design gennem praktiske og sansemæssige erfaringer udvikle håndværksmæssige kompe tencer til at

Læs mere

Fælles mål 2014. Fokus på It i folkeskolen 1994. Fokus på It i folkeskolen 2014. Fokus på It i folkeskolen 2004. Læringsperspektivet i Fælles Mål

Fælles mål 2014. Fokus på It i folkeskolen 1994. Fokus på It i folkeskolen 2014. Fokus på It i folkeskolen 2004. Læringsperspektivet i Fælles Mål 7-05-0 Eleverne ved noget om Harald Blåtand Fælles 0 It og mediedag Eleverne har fornemmelser for indbyggertal i Europas hovedstæder Fokus på It i folkeskolen 99 lighed Alm. pæd Teknologisk perspektiv

Læs mere

MaxiMat det digitale matematiksystem

MaxiMat det digitale matematiksystem MaxiMat det digitale matematiksystem 0.-10. klasse 4. og 7. er udkommet 1., 5. og 8. klasse er klar til skolestart 2014 MaxiMat er et fleksibelt digitalt matematiksystem, der fuldt udbygget indeholder

Læs mere

Vejledning til undervisere

Vejledning til undervisere Vejledning til undervisere Introduktion Formålet med BrickBacker er at tilbyde et digitalt undervisningsmateriale, der kan anvendes i faget Håndværk og Design. Ud fra en designbaseret læringstilgang definerer

Læs mere

Næstved Sprog- og Integrationscenter

Næstved Sprog- og Integrationscenter Næstved Sprog- og Integrationscenter 19. september 2015 Didaktik med digitale ressourcer Find slides på jeppe.bundsgaard.net Professor Jeppe Bundsgaard Program Kl. 9 Didaktik og it Kl. 10.15 Oplæg til

Læs mere

INKLUSION GENNEM IT. Læsevejleder Iben Brink Haahr Højby Skole, Odense

INKLUSION GENNEM IT. Læsevejleder Iben Brink Haahr Højby Skole, Odense INKLUSION GENNEM IT Læsevejleder Iben Brink Haahr Højby Skole, Odense OM MIG... Iben Brink Haahr Lærerudd i 1997 Dansk- og klasselærer i 1a Læsevejleder Læse- skriveudvikling IT i faget Supplerende undervisning

Læs mere

Tegn på læring til de 4 læringsmål

Tegn på læring til de 4 læringsmål Plot 6, kapitel 1 At spejle sig Side 10-55 Oplevelse og indlevelse fase 1 Eleven kan læse med fordobling at læse på, mellem og bag linjerne Eleven kan udtrykke en æstetisk s stemning måder at udtrykke

Læs mere

Innovation i historiefaget. Københavns åbne Gymnasium

Innovation i historiefaget. Københavns åbne Gymnasium Innovation i historiefaget Københavns åbne Gymnasium Hvordan lærer du bedst? Københavns åbne Gymnasium Tænk over spørgsmålet i 2 min. Find sammen med én, der har samme farve trøje som dig og diskuter spørgsmålet.

Læs mere

StoryGames lærervejledning. Til fremtidens historiefortællere TIL FREMTIDENS HISTORIEFORTÆLLERE. Vejledning

StoryGames lærervejledning. Til fremtidens historiefortællere TIL FREMTIDENS HISTORIEFORTÆLLERE. Vejledning StoryGames lærervejledning Til fremtidens historiefortællere TIL FREMTIDENS HISTORIEFORTÆLLERE Vejledning 2016 Lærervejledning Til fremtidens historiefortællere Velkommen til StoryGames 2016 4 Temaet for

Læs mere

WWW.REDENUNG.DK/GRAAZONER SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL

WWW.REDENUNG.DK/GRAAZONER SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL Skemaerne viser udvalgte kompetencemål, som helt eller delvis kan opfyldes gennem Gråzoner-forløbet. Der er ved hvert færdighedsmål udvalgt de mest relevante dele

Læs mere

Mindmapping i undervisningen. Inspiration til at inddrage værktøjet MindMeister i din undervisning

Mindmapping i undervisningen. Inspiration til at inddrage værktøjet MindMeister i din undervisning Mindmapping i undervisningen Inspiration til at inddrage værktøjet MindMeister i din undervisning Indhold Dette hæfte er lavet på baggrund af interview med Anette Dalskov, underviser på HHX, Aarhus Business

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for 0-18 år Vejen kommune. Udkast til digitaliseringsstrategi 0-18 år Vejen Kommune 2016

Digitaliseringsstrategi for 0-18 år Vejen kommune. Udkast til digitaliseringsstrategi 0-18 år Vejen Kommune 2016 Udkast til digitaliseringsstrategi 0-18 år Vejen Kommune 2016 1 Indhold Indledning... 3 Formål... 3 Vision... 3 Mål... 3 Digital dannelse... 4 Digital dannelse i forskellige perspektiver... 5 Digital dannelse

Læs mere

SOCIALE MEDIER, SOCIALE VIRKELIGHEDER

SOCIALE MEDIER, SOCIALE VIRKELIGHEDER SOCIALE MEDIER, SOCIALE VIRKELIGHEDER VEJLEDNING, SAMFUNDSFAG OM TEMAET Børn og unge færdes i stigende grad i sociale online foras, de danner netværksrelationer og fællesskaber og får serveret deres nyheds-

Læs mere

SYNLIG LÆRING OG LÆRINGSMÅL I MATEMATIK. Sommeruni 2015. Louise Falkenberg og Eva Rønn

SYNLIG LÆRING OG LÆRINGSMÅL I MATEMATIK. Sommeruni 2015. Louise Falkenberg og Eva Rønn SYNLIG LÆRING OG LÆRINGSMÅL I MATEMATIK Sommeruni 2015 Louise Falkenberg og Eva Rønn UCC PRÆSENTATION Eva Rønn, UCC, er@ucc.dk Louise Falkenberg, UCC, lofa@ucc.dk PROGRAM Mandag d. 3/8 Formiddag (kaffepause

Læs mere

Deltagermanual - DGI Gadeidræt. Vi uddanner forbilleder. Event Maker. dgi.dk/gadeidræt

Deltagermanual - DGI Gadeidræt. Vi uddanner forbilleder. Event Maker. dgi.dk/gadeidræt Deltagermanual - DGI Gadeidræt Vi uddanner forbilleder Event Maker dgi.dk/gadeidræt Event Maker-uddannelse - Deltagermanual Udgiver: DGI Gadeidræt Tekst: DGI Gadeidræt Foto: DGI Arkiv Layout: DGI Marketing

Læs mere

Didaktisk design i dansk

Didaktisk design i dansk Didaktisk design i dansk i gang med det digitale Rasmus Fink Lorentzen, ph.d.-stipendiat, VIA UC/IUP (DPU) ralo@viauc.dk Rasmus Fink Lorentzen, ph.d.-stip., Kilde: Politiken februar15 om Technucation Agenda

Læs mere

Virale piger. Pigerettet undervisningsforløb i kommunikation/it A. Mercantec

Virale piger. Pigerettet undervisningsforløb i kommunikation/it A. Mercantec + Virale piger Pigerettet undervisningsforløb i kommunikation/it A Mercantec + Status Brobygning uge 8 Undervisningsforløb i 1.g Brobygning efterår 2014 Undervisningsforløb i 2.g efterår 2014 Pige med

Læs mere

Børnenes Egen U-landskalender Lav en flot, digital lågekalender

Børnenes Egen U-landskalender Lav en flot, digital lågekalender Månestenen #29 Opgaveark Dansk, 1.-5. klasse Omfang: 2-8 lektioner Børnenes Egen U-landskalender Lav en flot, digital lågekalender Her får du tips til, hvordan I arbejder bedst med værktøjet til den digitale

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 10/11 HTX

Læs mere

På kant med EU. Fred, forsoning og terror - lærervejledning

På kant med EU. Fred, forsoning og terror - lærervejledning På kant med EU Fred, forsoning og terror - lærervejledning Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer i

Læs mere

ENDNU ET MEEBOOK- FORLØB TIL OPGAVE 10.

ENDNU ET MEEBOOK- FORLØB TIL OPGAVE 10. ENDNU ET MEEBOOK- FORLØB TIL OPGAVE 10. Forfattere: Anders Peter Hansen, Nele Line Loftlund Lilholm, Nikolaj Rostrup, Ole Kjær Thomasen side 1 KAPITEL 1 LÆRERVEJLEDNING Til læreren Forløbet sammensætter

Læs mere

Håndværk og design KiU modul 2

Håndværk og design KiU modul 2 Håndværk og design KiU modul 2 Modultype, sæt kryds: Basis, nationalt udarb.: Modulomfang: 10 ECTS Basis, lokalt udarb.: Særligt tilrettelagt modul X Modulbetegnelse (navn): Modul 2. Kompetencer i håndværk

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

HÅNDVÆRK & DESIGN - et nyt fag

HÅNDVÆRK & DESIGN - et nyt fag HÅNDVÆRK & DESIGN - et nyt fag DESIGN I DIALOG MED STEDET På denne workshop skal I arbejde med, hvordan man i dialog med et udvalgt sted og andre dogmer, kan inddrage arbejdet med forskellige designparametre

Læs mere

Opdateret maj Læseplan for valgfaget billedkunst

Opdateret maj Læseplan for valgfaget billedkunst Læseplan for valgfaget billedkunst Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Billedkommunikation 4 Billedanalyse 6 Indledning Faget billedkunst som valgfag er etårigt og kan placeres i

Læs mere

Håndværk og design Fælles Mål

Håndværk og design Fælles Mål Håndværk og design Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter klassetrin Efter 3./4./5./6. klassetrin 5 Fælles Mål Håndværk og design 2 1 Fagets formål Eleverne

Læs mere

BILLEDKUNST OG INNOVATION

BILLEDKUNST OG INNOVATION BILLEDKUNST OG INNOVATION Udsmykning og innovative billedprocesser Fagfestival i Brønderslev Kommune Tirsdag den 5. august 2019 Kl. 12.30 15.00 ved Hanne Bøgesvang LU i Aalborg Workshoppens program: Velkommen

Læs mere

Sådan gør du - fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi. BIG BANG 2016 Side 1

Sådan gør du - fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi. BIG BANG 2016 Side 1 Sådan gør du - fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi BIG BANG 2016 Side 1 Mål for dagen Opnå overblik over forløbet i den fælles prøve Blive klædt på til at formulere naturfaglige problemstillinger

Læs mere

P.S. Krøyer - sikken fest!

P.S. Krøyer - sikken fest! Pædagogisk vejledning P.S. Krøyer - sikken fest! Tema: billedkunst, kulturhistorie, kunsthistorie, biografi Fag: Dansk, billedkunst som valgfag Målgruppe: 8-10. Klasse Hip, hip, hurra, billedet er fra

Læs mere

5 7. klasse. Virksomhed og skolebod - MC Elle og Soul-Kitchen

5 7. klasse. Virksomhed og skolebod - MC Elle og Soul-Kitchen 5 7. klasse. Virksomhed og skolebod - MC Elle og Soul-Kitchen På Ellemarkskolen har 7. klasse normalt skolebod en gang om året. Her tjener de penge til deres kommende lejrskole. I dette skoleår har skoleboden

Læs mere

KREATIV BRUG AF IPADS I DAGTILBUD

KREATIV BRUG AF IPADS I DAGTILBUD KREATIV BRUG AF IPADS I DAGTILBUD Ved Jette Aabo Frydendahl Cand. it og lektor Via University College MIN OPGAVE I DAG Med de nye teknologier har vi fået unikke muligheder for at skabe læringsmiljøer,

Læs mere

Fællesskab. din by. Lærervejledning. Formål. Udskoling

Fællesskab. din by. Lærervejledning. Formål. Udskoling Arkitekturundervisning i hele Danmark Foto: Ulrike Brandi Licht Udskoling Hvordan kan man skabe et nyt byrum, der giver plads til fællesskab og inviterer til aktivitet på tværs af generationer? Formål

Læs mere

Fremtidens kompetencer Hvilke egenskaber skal fremtidens børn og elever besidde?

Fremtidens kompetencer Hvilke egenskaber skal fremtidens børn og elever besidde? Fremtidens kompetencer Hvilke egenskaber skal fremtidens børn og elever besidde? Fremtidens kompetencer: Vigtige pointer i relation til det 21. århundredes kompetencer: Overordnede formål er at give alle

Læs mere

Lær Dhakas børn at kende. - et forløb om børns levevilkår i Bangladeshs hovedstad Dhaka

Lær Dhakas børn at kende. - et forløb om børns levevilkår i Bangladeshs hovedstad Dhaka Opgaveark Dansk og Natur/Teknologi, 1.-5. klasse Omfang: 2-4 lektioner (Plus 2-4 lektioner, hvis I bruger tillægsopgaverne) Lær Dhakas børn at kende - et forløb om børns levevilkår i Bangladeshs hovedstad

Læs mere

SPIL med tidsplan. Formål: Kernestof: Vejledning til opgaven:

SPIL med tidsplan. Formål: Kernestof: Vejledning til opgaven: Side 1 SPIL med tidsplan Formål: arbejde selvstændigt og sammen med andre i større problembaserede projektforløb og anvende metode til at planlægge, gennemføre og evaluere projektforløbet dokumentere og

Læs mere

Camp. - Idegenerering og ideudvikling i udskolingen

Camp. - Idegenerering og ideudvikling i udskolingen Camp - Idegenerering og ideudvikling i udskolingen Introduktion Dette undervisningsforløb er tilrettelagt til at vare seks timer, hvilket gør det anvendeligt til fagdage eller lignende, hvor eleverne skal

Læs mere

Kompetenceområde Efter 9. klassetrin I undervisningen; materialer

Kompetenceområde Efter 9. klassetrin I undervisningen; materialer Årsplan i faget dansk for 8. klasse, 2019-20. Trelleborg Friskole. Kompetenceområde Efter 9. klassetrin I undervisningen; materialer Læsning Fremstilling Fortolkning Eleven kan styre og regulere sin læseproces

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Det Naturvidenskabelige Gymnasium på Hotel- og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 10/11 HTX

Læs mere

Tutorials vha. MovieCut (skoletube/pc), overbygningen

Tutorials vha. MovieCut (skoletube/pc), overbygningen Tutorials vha. MovieCut (skoletube/pc), overbygningen RAMMESÆTNING I dette forløb lærer eleverne at arbejde med film og i særdeleshed filmværktøjet MovieCut fra Skoletube. Mere specifikt skal eleverne

Læs mere

Projektforløb med innovativ sigte. Arbejdsformer som understøtter produktiv læring.

Projektforløb med innovativ sigte. Arbejdsformer som understøtter produktiv læring. Studieplan for studieområdet på HHX 2017-2020 HHXG3cg19 Opdateret august 2019 Forløb og placering SO1 Innovation 1. semester Uge 46 Fag og timer Tema Indhold Arbejdsformer, metode og produkt Virksomheds-

Læs mere

Introduktion til lærerspørgeskema. Lærerspørgeskema til hovedundersøgelsen November Fortroligt ICILS-materiale Må ikke citeres eller refereres

Introduktion til lærerspørgeskema. Lærerspørgeskema til hovedundersøgelsen November Fortroligt ICILS-materiale Må ikke citeres eller refereres IEA International Computer and information Literacy Study Lærerspørgeskema til hovedundersøgelsen November 2017 Fortroligt ICILS-materiale Må ikke citeres eller refereres Introduktion til lærerspørgeskema

Læs mere

På kant med EU. Et udemokratisk kapitalistisk projekt - lærervejledning

På kant med EU. Et udemokratisk kapitalistisk projekt - lærervejledning På kant med EU Et udemokratisk kapitalistisk projekt - lærervejledning Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer

Læs mere

Indledning. Mål. Målgruppe

Indledning. Mål. Målgruppe 1 2 Indledning I henhold til Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020 er fire forudsætninger afgørende for, at børn og unge kan begå sig i en digital fremtid 1 : I en tidlig alder at blive

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 10/11 HTX

Læs mere

Vejledning til kompetencemålsprøve. - For studerende

Vejledning til kompetencemålsprøve. - For studerende Vejledning til kompetencemålsprøve - For studerende Kompetencemålsprøven Hvert praktikniveau afsluttes med en kompetencemålsprøve. På praktikniveau 1 og 3 er kompetencemålsprøven ekstern og på praktikniveau

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Det Naturvidenskabelige Gymnasium på Hotel- og

Læs mere

Præsentation for Danske Regioner Regionsrådsvalg 2013 kampagne Strategisk og kreativt oplæg Anbefaling på medievalg

Præsentation for Danske Regioner Regionsrådsvalg 2013 kampagne Strategisk og kreativt oplæg Anbefaling på medievalg Præsentation for Danske Regioner Regionsrådsvalg 2013 kampagne Strategisk og kreativt oplæg Anbefaling på medievalg PrimeTime Kommunikation A/S Onsdag 20. december 2012 Baggrund for kampagnen > Regionsrådsvalg

Læs mere