Ændring i opgørelsen af dagpengemodtagere og ledige på kontanthjælp

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ændring i opgørelsen af dagpengemodtagere og ledige på kontanthjælp"

Transkript

1 Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Cecilie Olsen 3. juni 008 Ændring i opgørelsen af dagpengemodtagere og ledige på kontanthjælp Resumé: I dette papir arbejdes der videre med ledighedsbegrebet jf. CEO doc. Papiret omhandler opdelingen af dagpengemodtagere og kontanthjælp (Uldp og Ulu (ny serie)). CEO doc Nøgleord: ledighed, arbejdsmarked Modelgruppepapirer er interne arbejdspapirer. De konklusioner, der drages i papirerne, er ikke endelige og kan vfre Fndret inden opstillingen af nye modelversioner. Det henstilles derfor, at der kun citeres fra modelgruppepapirerne efter aftale med Danmarks Statistik.

2 1. Indledning I papiret CEO doc blev to ud af de tre problemer mht. ændringen i opgørelsen af arbejdsløsheden løst. Der blev defineret en ny variabel til at håndtere ledige på feriedagpenge (Ufdp). Kontanthjælpsmodtagere i match-gruppe 4 og 5 (Ulu_match45) var en dobbelttælling mellem ledighed og kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 1-5 (Ul og Ulu). Den nye ledighedsopgørelse erstatter Ul med Ulny, som er blevet indført i den nye modelversion (April 008) på baggrund af nævnte papir. Som det blev nævnt i sidste papir er ledighedsopgørelsen 1 ændret, da tiden har været moden til, at kilder og begreber ændrer form. At ændringerne er foretage netop nu skyldes, at der er kommet en ny og mere opdateret datakilde til opgørelse af de ledige kontanthjælpsmodtagere. En ændring i Ul (ledige) vil medføre en ændring i Uldp og Ulu, da følgende relation gør sig gældende: Ul = Uldp +Ulu (dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere). I dette papir vil problemer omkring de dagpengeberettigede ledige (Ulfhk) blive løst. De nuværende relationer er blevet forenklet, så bl.a. de forsikrede ledige mm. udelades af relationerne og medfører en pænere relation for dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere. Forenkling af de nuværende relationer 3 er ikke nødvendige, men kan være ønskværdige. Det har ligeledes været besværligt at opdatere variablerne i de nuværende relationer, hvor en forenkling vil gøre det væsentlig nemmere at opdatere databanken. Afsnit omhandler de to nye relationer. De nuværende relationer beskrives kort. Der er seks relationer nu, som vil blive erstattet af to relationer i den nye model-version (April 008). I afsnit 3 beskrives tilbageføringen af den nye serie for ledige på kontanthjælp (Ulu) og ledige på dagpenge (Uldp). Der tilbageføres fra 000 til 1975, da resten af data findes i Statistikbanken. Afsnit 4 er en kort gennemgang af aldersopdelingen af ledige på kontanthjælp, feriedagpenge og dagpenge. 1 Læs mere i Nyt fra Danmarks Statistik Ledigheden falder fortsat (Nr. 79, 8. februar 008) og i Kommentar til Nyt fra Danmarks Statistik Ændring i opgørelsen af arbejdsløsheden (Nr. 79, 8. februar 008). Denne kilde baseres på oplysninger om personernes præcise matchkategori, og om de rent faktisk har fået udbetalt kontanthjælp eller starthjælp. Desuden fratrækkes eventuelle timer kontanthjælpsmodtageren har deltaget i aktivering. 3 Der er foreslået at bruge opdelingen på "forsikret" og "ikke forsikret". Det vil sige, at Ulu = "ikke forsikret" eller Uldp = "forsikret" Ulfdp 4000, hvor 4000 er skønnet for forsikrede uden dagpengeret. Uldp er ledige på dagpenge og Ulfdp er forsikrede dagpengeberettigede.

3 3 I afsnit 5 gennemgås de ændringer, der er foretaget i den nye modelversion (April 008). Det er bl.a. Uldp som erstatter Ulfhk.. Nye relationer De nuværende relationer, som bl.a. indeholder deltidsforsikrede ledige, forsikrede ledige uden dagpengeret, forsikrede dagpengeberettigede og forsikrede ledige i alt, skal forenkles, så der ikke længere kan skelnes mellem forsikrede og ikke forsikrede personer 4. Disse forenklinger er gode, men omkostningerne er, at opdelingen på forsikrede og ikke-forsikrede ledige opgives. Der er imidlertid tvivl om kvaliteten af den information, som mistes og der skal ikke herske tvivl om gevinsten ved forenklingen af både model og databank (og i sær ved det kommende datarevisionsarbejde). En forenkling vil betyde, at de nuværende relationer udgår (se den stiplede boks) og der indføres en simpel relation: Ul = Ulfdp + Ulu, hvor f et udelades og relationen bliver Ul = Uldp + Ulu. Uldp indføres i dens nye modelversion, April 008. f et udelades for at undgå forvekslinger med tildligere modelversioners variabler og for at understrege, at ledige med arbejdsløshedsforsikring ikke er indregnet i opgørelsen. Der har blandt brugerne længe været utilfredshed med de nuværende relationer (i den stiplede boks). Derudover er det besværligt at opdatere variablerne i de nuværende relationer, hvor en forenkling vil gøre det væsentlig nemmere at opdatere. De seks nedenstående udtryk er de gamle relationer, der vil blive væsentlig forenklet i den kommende modelversion. De fire første relationer er en del af den primære statistik, mens de sidste to udtryk er beregnet: Ulf = bulf Ul Ulfd = bulfd Ulf Ulfu = bulfu ( Ulf Ulfd ) Ulu = Ulfu + Ul Ulf Ulfhk = Ulf 0,5 Ulfd Ulfu Ulfdp = Ul Ulu Ulf bulf Ulfd bulfd Ulfu bulfu Forsikrede ledige i alt Omregningsfaktor i Ulf-relationen Deltidsforsikrede ledige Omregningsfaktor i Ulfd-relationen Forsikrede ledige uden dagpengeret Omregningsfaktor i Ulfu-relationen 4 Der er mindre justeringer i antallet af ledige på dagpenge, men har ikke den store betydning, hvilke betyder, at det samlede ledighedsniveau stort set ikke påvirkes. Disse justeringerne har dog andre betydninger, såsom ændringer i beregningen af fuldtidsledigheden for de deltidsforsikrede og ændringer i datakilden for samtlige dagpengemodtagere. Endelig kan ledige personer fra og med januar 008 fortsætte på dagpenge ved aktiveringsforløb af højst fire ugers varighed, hvorved de fortsat kan blive indberettet som ledige.

4 4 Ulfhk Ulfdp Dagpengeberettigede ledige (fuldtidsledige) Forsikrede dagpengeberettigede Dvs. Ulf, Ulfd, Ulfu og Ulfhk udgår. De ovenstående udtryk bliver erstattet af følgende: Uldp = kuldp Ul Ulu = Ul Uldp Uldp kuldp Ul Ulu Ledige på dagpenge Omregningsfaktor i Uldp-relationen Ledige (fuldtidsledige) i alt Ledige på kontanthjælp I figur 1 ses den nye og gamle serie for ledige på kontanthjælp i perioden Ledigheden for den nye serie ligger ca..500 personer over ledige på kontanthjælp for den gamle serie i perioden og i 001. I perioden er der næsten ingen forskel mellem de to serier. Figur 1. Gammel og ny opgørelse af ledige på kontanthjælp 001 til Ulu (Ny serie) Ulu (Gammel serie) I figur ses den nye og gamle serie for ledige personer på dagpenge i perioden Serierne adskiller sig ikke meget fra hinanden. I perioden ligger Ulfhk øverst og adskiller sig fra Uldp med ca personer. Uldp adskiller sig fra Ulfhk i 004 med ca. 300 personer, hvor Uldp adskiller sig fra Ulfhk i perioden med hele personer. I 001 ligger Ulfhk øverst igen, men adskiller sig kun med ca. 400 personer.

5 5 Figur. Gammel og ny opgørelse af ledige på dagpenge 001 til ulfhk Uldp (residualt) I princippet burde forskellen mellem Ulfhk og Uldp være.500 personer, som vist i figur 1, men imidlertid er forskellen kun på ca personer. Det skyldes, at de deltidsledige på dagpenge kun vægtes med det halve i Ulfhk. 3. Tilbageføring Der skal ske en tilbageførsel af Ulu (ny serie) og Uldp i perioden I perioden findes der allerede data i Statistikbanken for de to ovenstående variabler. En ny serie for Ulu kan laves rimeligt simpelt ved blot at kæde med den gamle serie for Ulu. Det betyder, at der fremkommer en ny serie for Ulu i hele perioden Uldp beregnes residualt (Uldp = Ulny Ulu (ny serie)) i perioden ud fra det nye ledighedsbegreb og den nye serie for Ulu jf. beskrivelse af Ulny i CEO doc) I det følgende er de nye relationer opskrevet: Ulu (ny serie) = Ulu (gammel serie) (kædning) Uldp = Ulny Ulu (ny serie) Ulny Ledighed opgjort efter den nye metode, hvor feriedagpenge- og kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 4 og 5 ikke er inkluderet.

6 6 Uldp Ulu (ny serie) Ulu (gammel serie) Ledige på dagpenge Ledige på kontanthjælp Ledige på kontanthjælp, gammel opgørelsesmetode I bilag 1 findes der data for Ulny, Ul Ulfhk, Ulu (gammel serie), Uldp og Ulu (ny serie) for perioden Der er andre muligheder for tilbageføring end den valgte. Alternativerne er opstillet i nedenstående fodnote 5. I bilag er alternativ 3 afprøvet og dokumenteret. Alternativ 3 handler om at beregne Ulu residualt og hente Uldp fra Socialstatistikken, da det kunne være en bedre dataserie jf. bilag for yderligere information. Konklusion på alternativer er, at alternativ 1 ikke udføres, da metoden er for upræcis. Alternativ og 3 er gode alternativer, hvor alternativ 3 som sagt er afprøvet, da tallene er kildebelagt inkl. aldersfordelig (dvs. aldersfordelingen også kan dannes for Ulu). Alternativ er ikke blevet afprøvet. I figur 3 ses den nye og gamle serie for ledige på kontanthjælp i perioden Den nye serie for Ulu ligger næsten i hele perioden personer over niveauet for den gamle serie for Ulu. Fra handler det om personer. I perioden er det mellem og i perioden handler det om personer. Den lodrette linie indikerer, hvor kædningen mellem Ulu (gammel serie) og Ulu (ny serie) begynder. 5 Alternativ 1: Brug opdelingen på "forsikret" og "ikke forsikret". Ulu = "ikke forsikret" eller Uldp = "forsikret" Ulfdp 4000, hvor 4000 er skønnet for forsikrede uden dagpengeret. Statistikbanken rækker tilbage til 1996, herefter skal der benyttes Statiatiske Efterretninger. Alternativ : I SE:arbejdsmarked for ledighed på månedlig basis tabel (nuværende kilde til Ulu). Her findes opdelingen på feriedagpenge, kontanthjælp og dagpenge, dog ikke sådan at de tre komponenter summer til den samlede ledighed. Metoden kan være, at diskrepansen fordeles proportionalt på kontanthjælp og dagpenge (dermed fås en bedre opgørelse af Ulu og Uldp end hidtil). Alternativ 3: Serien for Uldp findes også i Socialstatistikken tilbage til 1984, dvs. Uldp = Uldp_ss (evt. ved kædning i 000 Ulu = Ulny Uldp

7 7 Figur Gammel og ny opgørelse af ledige på kontanthjælp 1975 til Ulu (Ny serie) Ulu (Gammel serie) I figur 4 ses den nye og gamle serie for ledige personer på dagpenge (Uldp og Ulfhk) i perioden Serierne adskiller sig ikke meget fra hinanden. Uldp ligger i perioden over Ulfhk med ca personer. I er der næsten ikke nogen forskel mellem de to serier. Den største forskel findes i perioden på næsten personer, hvor serien for Ulfhk ligger øverst. Der er næsten heller ingen forskel mellem serierne i perioden Figur 4. Gammel og ny opgørelse af ledige på dagpenge 1975 til ulfhk Uldp (residualt)

8 8 4. Alderstrin Der skal ske en aldersopdeling af de ledige. AMFORA 6 har deadline 30. juni 008 for beregninger, derfor kan de første leveringer ske i juli og de følgende måneder. I juli kan der dannes tabeller på 1. års alderstrin og i efteråret kan data tilbageføres. Derfor er vi endnu engang i klemme og må vi selv lave data. 1. års alderstrin må approksimeres med de nuværende aldersfordelinger. 5. Øvrige ændringer Den nye serie for ledige på dagpenge (Uldp) indføres i modellen og erstatter den gamle variabel Ulfhk. Den bruges i flere sammenhænge, som kan ses i de følgende relationer: Tyd / Ulfhk btyd1 = lah1 ( 1 tsda) 0, 001 btyd1 Tyd lah1 tsda Arbejdsløshedsdagpengenes kompensationsgrad for en arbejder i industrien Arbejdsløshedsdagpenge Hjælpevariabel for årsløn Sats for arbejdsmarkedsbidrag Tyd = 0, 001 ttyd1 ptty1 Ulfhk ttyd1 ptty1 Gennemsnitlig årlig sats for arbejdsløshedsdagpenge, reguleret for lønudviklingen Indeks til regulering af overførselsindkomster bq1 Safma = tafma1 ptty1 Qw1 1 + Ulfhk + Umf + Uef + Qs1 0, 001 Safma tafma1 Qw1 bq1 Umf Uef Qs1 Sociale bidrag fra medlemmer til arbejdsløshedsforsikring Sats for Safma Beskæftigede lønmodtagere i alt Deltidsfrekvens for lønmodtagere i erhvervene under et Personer på arbejdsmarkedsorlov Efterlønsmodtagere (inkl. overgangsydelsesmodtagere) Antal selvstændige i alt bq1 Safme = tafme ptty1 bsafme1 Qw1 1 + Ulfhk + Umf + Qs1 0, 001 Samfe tafme bsafme1 Sociale bidrag fra medlemmer til efterlønsordning Sats for Safme Deltagelsesgrad i efterlønsordning 6 Arbejdsmarkedspolitiske foranstaltninger

9 9 bq1 Tpatpi = kbatpi ( 1 tsda) Qw1 1 + kkbatpiul ( Ulfhk + Ulu) 0, 001 Tpatpi kbatpi kkbatpiul Indbetalinger til ATP Korrektionsfaktor i Tpatpi-relationen Korrektionsfaktor for lediges ATP-bidrag i Tpatpi-relationen Som hovedregel skal Uldp erstattes af Ulfhk. I de følgende relationer, som er indarbejdet i den nye modelversion, er Uldp blot erstattet af Ulfhk 7 : Tyd / Uldp btyd1 = lah1 ( 1 tsda) 0, 001 Tyd = 0, 001 ttyd1 ptty1 Uldp bq1 Safma = tafma1 ptty1 Qw1 1 + Uldp + Umf + Uef + Qs1 0, 001 bq1 Safme = tafme ptty1 bsafme1 Qw1 1 + Uldp + Umf + Qs1 0, 001 bq1 Tpatpi = kbatpi ( 1 tsda) Qw1 1 + kkbatpiul ( Uldp + Ulu) 0, 001 Den opmærksomme læser vil straks se, at fuldtidsmodtagere af feriedagpenge (Ufdp) mangler i relationerne for bidrag til a-kasse, efterløn og ATP. Relationerne skal ændres i den kommende modelversion, hvor de skal se ud på følgende måde: bq1 Safma = tafma1 ptty1 Qw1 1 + Uldp + Ufdp + Umf + Uef + Qs1 0, 001 bq1 Safme = tafme ptty1 bsafme1 Qw1 1 + Uldp + Ufdp + Umf + Qs1 0, 001 bq1 Tpatpi = kbatpi ( 1 tsda) Qw1 1 + kkbatpiul ( Uldp + Ufdp + Ulu) 0, Konklusion Dagpengeberettigede fuldtidsledige (Ulfhk) er erstattet af en ny variabel Uldp (ledige på dagpenge). 7 Det betyder samtidig, at konstruktionen af bsafme1 og kkbatpiul skal eftergås. Underopdelingen af ledighed er forholdsvis nem at indarbejde i modellens relationer, da Ulfhk blot erstattes af Uldp. Det vil være lidt sværere at gennemføre ændringen på datasiden (hovedprogram, Load5 og Uadam). Specielt er Tony ikke helt sikker på, hvordan vi skal udrede de tidligere revisioner af Ulu og Ukxa (hhv. ledige på kontanthjælp og øvrige kontanthjælpsmodtagere uden for arbejdsstyrken) som følge af den generelle ændring i ledighedsdefinitionen.

10 10 I papiret er tidsserier for ledige på dagpenge og kontanthjælp (Uldp og Ulu (ny serie)) tilbageført til Tilbageførslen er sket tilfredsstillende og der er ingen mærkelige udsving i tidsserierne.

11 11 7. Bilag Bilag 1 I perioden er Uldp beregnet residualt (Uldp = Ulny Ulu (ny serie)). I den efterfølgende periode (001-07) er Uldp hentet fra Danmarks Statistiks Statistikbank. I hele perioden ( ) er Ulfhk og Ulu (gammel serie) fundet vha. lidt besværlige omveje, spørg evt. Tony. I perioden er Ulu (ny serie) tilbageført vha. simpel kædning mellem Ulu (ny serie) og Ulu (gammel serie). I den efterfølgende periode (000-07) er Ulu (ny serie) hentet fra Danmarks Statistiks Statistikbank. Bilag 1. Ledighedstal, i antal personer Ledighed (ny metode) Ulny Ledighed (gamle metode) Ul Ledige på dagpenge (gamle metode) Ulfhk Ledige på kontanthjælp Ulu (gammel serie) Ledige på dagpenge (ny metode) Uldp Ledige på kontanthjælp Ulu (ny serie) Ul er i perioden hentet i databanken Uadam. I perioden er det gamle ledighedsbegreb lig med det nye ledighedsbegreb (Ulny). Perioden efter, dvs , er Ulny beregnet residualt (Ulny = Ul Ufdp - Ulu_match45), hvor Ufdp er fuldtidsmodtagere af feriedagpenge og Ulu_match45 er ledige kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 4 og 5. I den sidste del af perioden, dvs , er Ulny hentet fra Statistikbanken. I papiret CEO doc er der redegjort for Ulny og Ul.

12 1 Bilag I ovenstående dannes serien for Ulu, hvorimod der i det nedenstående dannes serien for Uldp. I Socialstatistikken findes Uldp_ss tilbage til Se følgende relationer: Uldp = Uldp_ss Ulu = Ulny Uldp Usl er serien for dagpengemodtagere (dvs. Usl = Uldp) i perioden og er fra den sammenhængende Socialstatistik. Serien indeholder delvist feriedagpenge-modtagere (nemlig dem som er i beskæftigelse før og efter ferieperioden, hvor dem som er i ledighed før og efter ferie ikke er med. Det skal hermed forsøges om det er en meget bedre serie at benytte. Mulighederne er følgende de betegnes a, b og c: a. Antager vi, at feriedagpenge ikke er med i Usl b. Antager vi, at feriedagpenge er med i Usl c. Antager vi, at 60% af feriedagpenge er med i Usl Mulighed (b) er sandsynligvis den bedste mulighed, men det skal afprøves om den er bedre end den allerede benytte, hvor Uldp beregnes residualt (Uldp = Ulny Ulu (ny serie)). Det mest rigtige metode ligger mellem 0 og 100 % af feriedagpengene. Her vælges 60%, jf. mulighed (c). I figur 5 og 6 er de tre muligheder og det nuværende forslag afbilledet og viser, at den implicitte sats for dagpengene er mest stabilt med det nuværnde forslag. Figur 5. Kontanthjælpsmodtagere opgjort efter forskellige metoder, 1975 til uldp_a uldp_b uldp_c Ulny

13 13 Bilag. Kontanthjælpsmodtagere opgjort efter forskellige metoder, 1975 til 007 Uldp_A Uldp_B Uldp_C Ulu_A (residualt) Ulu_B (residualt) Ulu_C (residualt) Figur Den implicitte sats for dagpenge ttyd1 ttyd1_ss ttyd1_a

Ændring i opgørelsen af arbejdsløshed

Ændring i opgørelsen af arbejdsløshed Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Cecilie Olsen 11. april 2008 Ændring i opgørelsen af arbejdsløshed Resumé: Dette papir har til formål at tilbageføre tidsserien for det nye ledighedstal efter

Læs mere

Bidragssatser i ADAM

Bidragssatser i ADAM Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Nikolaj M. D. Hansen 3. april 2018 Bidragssatser i ADAM Resumé: Antagelsen om bidragssatser har tidligere været, at de har været konstante og dermed uden betydning

Læs mere

Dagpengenes kompensationsgrad

Dagpengenes kompensationsgrad Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Britt Gyde Sønnichsen 31. marts 217 Dagpengenes kompensationsgrad Resumé: Dagpengenes kompensationsgrad skaber problemer for lønrelationen i de seneste år,

Læs mere

Ledigheden i Syddanmark bliver ved med at falde Danmarks Statistik introducerer ny opgørelsesmetode

Ledigheden i Syddanmark bliver ved med at falde Danmarks Statistik introducerer ny opgørelsesmetode 28. februar 2008 Pressemeddelelse: Ledigheden i Syddanmark bliver ved med at falde Danmarks Statistik introducerer ny opgørelsesmetode Danmarks Statistik introducerer en ny opgørelsesmetode for ledighedstallene.

Læs mere

Aktivering, uddannelse og offentlige overførsler

Aktivering, uddannelse og offentlige overførsler Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir [udkast] Morten Werner 16. september 2004 Aktivering, uddannelse og offentlige overførsler Resumé: Forslag til endogenisering af offentlige overførsler til

Læs mere

Udvidet ledighedsbegreb og kompensationsgrad

Udvidet ledighedsbegreb og kompensationsgrad Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Michael Osterwald-Lenum 1. maj 2009 1 Udvidet ledighedsbegreb og kompensationsgrad Resumé: I papiret opstilles forskellige udvidede ledighedsbegreber, som

Læs mere

Data for arbejdstid og timeløn

Data for arbejdstid og timeløn Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Asger Olsen 7. februar 1994 Data for arbejdstid og timeløn Resumé: Datakonstruktionen af Hgn og lna eftergås. Hgn bør nok rettes i årene før 1966. hgn.jao

Læs mere

Ny serie for ejendomsskatter på husholdninger

Ny serie for ejendomsskatter på husholdninger Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Ralph Bøge Jensen 30. januar 2013 Ny serie for ejendomsskatter på husholdninger Resumé: I denne note fremlægges et forslag til hvordan en ny serie for ejendomsskatter

Læs mere

Personer i arbejdsmarkedsordninger (II)

Personer i arbejdsmarkedsordninger (II) Danmarks Statistik MODELGRUPPEN *Arbejdspapir Sofie Andersen 13. september 13 Personer i arbejdsmarkedsordninger (II) Resumé: Formuleringen af personer i arbejdsmarkedsordninger ændres for at stabilisere

Læs mere

Hvorfor fitter lønrelationen ikke mere?

Hvorfor fitter lønrelationen ikke mere? Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Dan Knudsen 25. september 2017 Hvorfor fitter lønrelationen ikke mere? Resumé: Lønrelationen overvurderer lønstigningerne i de seneste år. Der kan for det

Læs mere

Dokumentation for ny kilde til realkredit-data

Dokumentation for ny kilde til realkredit-data Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Nikolaj Mose Hansen 12. oktober 215 Jes Asger Olsen Dokumentation for ny kilde til realkredit-data Resumé: Dette papir dokumenterer ændringer i forbindelse

Læs mere

Om datagrundlaget for offentlig produktion og offentligt forbrug efter Nationalregnskabets hovedrevision 2014

Om datagrundlaget for offentlig produktion og offentligt forbrug efter Nationalregnskabets hovedrevision 2014 Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Jacob Nørregård Rasmussen 27. februar 2015 Om datagrundlaget for offentlig produktion og offentligt forbrug efter Nationalregnskabets hovedrevision 2014 Resumé:

Læs mere

Den offentlige og private sektors investeringer i ADAMBK

Den offentlige og private sektors investeringer i ADAMBK Danmarks Statistik MODELGRUPPEN [UDKAST] Arbejdspapir Peter Rørmose Jensen 27. oktober 23 Den offentlige og private sektors investeringer i ADAMBK Resumé: Ved en gennemgang af de sektormæssigt fordelte

Læs mere

Reestimation af lønrelationen til modelversion Oktober 15

Reestimation af lønrelationen til modelversion Oktober 15 Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Ivanna Blagova 20. april 2016 Reestimation af lønrelationen til modelversion Oktober 15 Resumé: Lønrelationen reestimeres til Okt15 med 2012 inkluderet og

Læs mere

Note om fremadrettede forventninger i ADAMs løndannelse

Note om fremadrettede forventninger i ADAMs løndannelse Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir Peter Agger Troelsen 17. juni 2015 Note om fremadrettede forventninger i ADAMs løndannelse Resumé: Vi modellerer ADAM med fremadrettede forventninger i løndannelsen,

Læs mere

Reestimation af uddannelsessøgende

Reestimation af uddannelsessøgende Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir * Nina Bech Runebo 19. maj 21 Reestimation af uddannelsessøgende Resumé: I papiret reestimeres ligningen for uddannelsessøgende. Reestimationen giver ikke pæne

Læs mere

Aktivitet og ydelse. Befolknings- og arbejdsmarkedsregnskab i Adam juli 2017

Aktivitet og ydelse. Befolknings- og arbejdsmarkedsregnskab i Adam juli 2017 Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Tony Maarsleth Kristensen Britt Gyde Sønnichsen 10. september 2017 Aktivitet og ydelse. Befolknings- og arbejdsmarkedsregnskab i Adam juli 2017 Resumé: Adams

Læs mere

Konjunkturafhængighed i arbejdsudbuddet

Konjunkturafhængighed i arbejdsudbuddet Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir Rasmus Holm Madsen 10. februar 2004 (UDKAST) Konjunkturafhængighed i arbejdsudbuddet Resumé: I papiret foreslås nogle småjusteringer i den model for deltagelsesbeslutningen,

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Oktober 9 Arbejdsløsheden i Århus Kommune, september 9 Det samlede antal ledige i Århus Kommune er i september 9 på 5.335 fuldtidsledige, hvilket er en

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Procent Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Arbejdsløsheden i Aarhus Kommune, juni 1 Det gennemsnitlige antal bruttoledige i pct. af arbejdsstyrken ligger for Aarhus Kommune på 5,7 %. Hele

Læs mere

Databrud i RAS Danmarks Statistik

Databrud i RAS Danmarks Statistik Databrud i RAS Danmarks Statistik 2004 I 2004 ændres prioriteringsrækkefølgen mellem modtagere af tjenestemandspension og uddannelsessøgende, således at en tilstand som uddannelsessøgende priorieres højere

Læs mere

Nutidsværdi af kapitalpensioner og finansiel formue i ADAM

Nutidsværdi af kapitalpensioner og finansiel formue i ADAM Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Henrik Christian Olesen 16 februar 2001 Nutidsværdi af kapitalpensioner og finansiel formue i ADAM Resumé: Papiret giver nogle simple sammenhænge mellem nutidsværdien

Læs mere

ARBEJDSMARKEDET Ledighed og Indsats bilag 2 November 2016 Indhold:

ARBEJDSMARKEDET Ledighed og Indsats bilag 2 November 2016 Indhold: ARBEJDSMARKEDET Ledighed og Indsats bilag 2 November 2016 Indhold: Arbejdsmarked Ledigheden Lønmodtager beskæftigelsen Efterspørgsel på arbejdskraft Arbejdsmarkedsregnskabet Ledighedstal for Randers september

Læs mere

FORSIKREDE LEDIGE AKTIVERES IKKE TIL TIDEN

FORSIKREDE LEDIGE AKTIVERES IKKE TIL TIDEN 15. august 2008 af Jes Vilhelmsen direkte tlf. 33557721 Resumé: FORSIKREDE LEDIGE AKTIVERES IKKE TIL TIDEN AE s beregninger viser, at hver tredje forsikrede ledig ikke påbegyndte deres første aktiveringsforløb

Læs mere

Svar til FM om pensionsdata

Svar til FM om pensionsdata Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Michael Osterwald-Lenum 17. august 2015 1 Svar til FM om pensionsdata Resumé: Papiret svarer på fire spørgsmål fra FM. 1 Behandlet på modelgruppemødet 2015.10.19.

Læs mere

Out-of-sample forecast samt reestimation af ADAMs lønligning

Out-of-sample forecast samt reestimation af ADAMs lønligning Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Peter Agger Troelsen 31. oktober 2013 Out-of-sample forecast samt reestimation af ADAMs lønligning Resumé: Papiret reestimerer ADAMs lønligning og vurderer

Læs mere

Nøgletalsrapport for

Nøgletalsrapport for 1. UDGAVE Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland Nøgletalsrapport for gruppe 4 3. kvartal 2007 Side 1 af 32 Indhold Forord 4 Målinger vedrørende ministerens fokusområder Mål 1A* Arbejdskraftreserven:

Læs mere

ARBEJDSMARKEDET Ledighed og Indsats bilag 2 Januar Indhold:

ARBEJDSMARKEDET Ledighed og Indsats bilag 2 Januar Indhold: ARBEJDSMARKEDET Ledighed og Indsats bilag 2 Januar 2017-2 Indhold: Arbejdsmarked Ledigheden november 2016 Lønmodtagerbeskæftigelsen oktober 2016 Efterspørgsel på arbejdskraft 3. kvartal 2016 Arbejdsmarkedsregnskabet

Læs mere

ARBEJDSMARKEDET Ledighed og Indsats bilag 2 Januar 2017 Indhold:

ARBEJDSMARKEDET Ledighed og Indsats bilag 2 Januar 2017 Indhold: ARBEJDSMARKEDET Ledighed og Indsats bilag 2 Januar 2017 Indhold: Arbejdsmarked Ledigheden oktober 2016 Lønmodtager beskæftigelsen september 2016 Efterspørgsel på arbejdskraft 3. kvartal 2016 Arbejdsmarkedsregnskabet

Læs mere

Offentlige investeringer i kædede værdier for endelige år

Offentlige investeringer i kædede værdier for endelige år Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Michael Osterwald-Lenum 28. april 2010 1 Offentlige investeringer i kædede værdier for endelige år Resumé: Aktuelt fokus på de offentlige investeringer i kædede

Læs mere

A. Baggrund for ny ledighedsstatistik

A. Baggrund for ny ledighedsstatistik Danmarks Statistik 27. Februar 2008 Arbejdsmarked MZI Overgang til ny månedlig ledighedsstatistik fra januar 2008 Indhold: A. Baggrund for ny ledighedsstatistik Samlet estimat Ændringer af kildedata (1a,

Læs mere

Deltidsfrekvenser. Resumé:

Deltidsfrekvenser. Resumé: Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Peter Agger Troelsen Arbejdspapir* 2. oktober 214 Deltidsfrekvenser Resumé: ADAMs deltidsfrekvenser - andelen af deltidsbeskæftigede ud af den samlede beskæftigelse - har

Læs mere

Nutidsværdi af kapitalpensioner og finansiel formue II

Nutidsværdi af kapitalpensioner og finansiel formue II Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Henrik Olesen 16. Maj 2001 Nutidsværdi af kapitalpensioner og finansiel formue II Resumé: Ideen i papiret er at beregne nutidsværdien af pensionsindbetalinger

Læs mere

Tjek af prisindekset på enfamiliehuse

Tjek af prisindekset på enfamiliehuse Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Tanja Tan Quach 27. august 2008 Tjek af prisindekset på enfamiliehuse Resumé: papiret sammenlignes Told & Skats prisindeksserie med Danmarks Statistiks statiske

Læs mere

Nye arbejdstimetal og gennemsnitlig arbejdstid i ADAM

Nye arbejdstimetal og gennemsnitlig arbejdstid i ADAM Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Rasmus Holm Madsen 8. januar 2004 Nye arbejdstimetal og gennemsnitlig arbejdstid i ADAM Resumé: I dette papir ses på, hvordan de nye arbejdstimetal kan indarbejdes

Læs mere

Opdatering af Ha og Hdag

Opdatering af Ha og Hdag Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Sofie Andersen 22. august 2013 Opdatering af Ha og Hdag Resumé: Ha og Hdag opdateres med en 37 timers arbejdsuge og de nyeste helligdage Soa22813 Nøgleord:

Læs mere

Arbejdsudbuddets betydning for fortrængningstiden i ADAM

Arbejdsudbuddets betydning for fortrængningstiden i ADAM Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Laurits Rømer Hjorth 6. august 15 Arbejdsudbuddets betydning for fortrængningstiden i ADAM Resumé: I dette papir vises fortrængningstiden for to typer af stød

Læs mere

Er der tegn på skjult ledighed?

Er der tegn på skjult ledighed? Er der tegn på skjult ledighed? Nyt kapitel Den interviewbaserede Arbejdskraftundersøgelse (AKU) kunne indikere, at en del af ledighedsstigningen siden tilbageslaget i 28 ikke bliver fanget i den officielle

Læs mere

Opsamling på nationalregnskabets hovedrevision, november 2016

Opsamling på nationalregnskabets hovedrevision, november 2016 Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Jacob Nørregård Rasmussen 14. marts 2017 Opsamling på nationalregnskabets hovedrevision, november 2016 Resumé: Der samles op på ændringerne i nationalregnskabet

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 166 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 166 Offentligt Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 166 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 31. maj 2016 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 166 (Alm. del) af 23. februar 2016

Læs mere

Forsikring mod ledighed

Forsikring mod ledighed Forsikring mod ledighed Et fleksibelt arbejdsmarked hviler blandt andet på, at der er økonomisk tryghed i tilfælde af ledighed. Dagpengesystemet er derfor et væsentligt element i den danske model, som

Læs mere

LEDIGHEDENS UDVIKLING OG STRUKTUR

LEDIGHEDENS UDVIKLING OG STRUKTUR LEDIGHEDENS UDVIKLING OG STRUKTUR September 212 LEDIGHEDENS UDVIKLING OG STRUKTUR Dansk Arbejdsgiverforening Ansvarsh. red. Jørgen Bang-Petersen Grafisk produktion: DA Forlag Tryk: DA Forlag Udgivet: September

Læs mere

Sipur 4-ever!!!!! Danmarks Statistik. Lena Larsen 28. april Resumé:

Sipur 4-ever!!!!! Danmarks Statistik. Lena Larsen 28. april Resumé: Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Lena Larsen 28. april 1998 Sipur 4-ever!!!!! Resumé: Ved hjælp af afgiftsmatricen for 1992 og subsidietabellen, opstilles en ny relation for Sipur. LLR28498.wp

Læs mere

Aldersopsparing i ADAM

Aldersopsparing i ADAM Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Michael Osterwald-Lenum 26. marts 2014 1 Aldersopsparing i ADAM Resumé: Aldersopsparing er den nye kapitalpension, dog uden udskudt skat. Papiret beskriver

Læs mere

Data for banker og sparekassers rentestrømme

Data for banker og sparekassers rentestrømme Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir Henrik Christian Olesen 3. december 1997* Data for banker og sparekassers rentestrømme Resumé: Papiret diskuterer opdateringen af banker og sparekassers rentestrømme,

Læs mere

Reestimation af importligningerne i 2000-priser

Reestimation af importligningerne i 2000-priser Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir Nina Boberg 10. december 2007 Reestimation af importligningerne i 2000-priser Resumé: I papiret reestimeres ligningerne for ADAMs konkurrende import, fmzrelationerne.

Læs mere

Arbejdsmarkedet i april 2004

Arbejdsmarkedet i april 2004 Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir[Udkast] Rasmus H. Madsen og Morten Werner 29. marts 4 Arbejdsmarkedet i april 4 Resumé: Der gives en meget overordnet beskrivelse af arbejdsmarkedet i den kommende

Læs mere

Omskrivning af ligningerne for statens indenlandske og udenlandske gæld

Omskrivning af ligningerne for statens indenlandske og udenlandske gæld Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Jacob Nørregård Rasmussen 4. september 2013 Omskrivning af ligningerne for statens indenlandske og udenlandske gæld Resumé: En skitse til formulering af samspillet

Læs mere

Forholdet mellem kapitalværdi og kapitalmængde I

Forholdet mellem kapitalværdi og kapitalmængde I Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Tony Maarsleth Kristensen 22. september 1997 Forholdet mellem kapitalværdi og kapitalmængde I Resumé: Forholdet mellem kapitalværdi og kapitalmængde indgår

Læs mere

Danmarks Statistiks forskellige ledighedsbegreber

Danmarks Statistiks forskellige ledighedsbegreber Danmarks Statistik, Arbejdsmarked Maj 2012 Danmarks Statistiks forskellige ledighedsbegreber Sammenfatning Danmarks Statistik udgiver løbende to ledighedsstatistikker. Den månedlige registerbaserede ledighedsstatistik,

Læs mere

Sammenligning af faktorblok og aggregeret produktionsfunktion for private byerhverv

Sammenligning af faktorblok og aggregeret produktionsfunktion for private byerhverv Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Dan Knudsen Arbejdspapir* 1. september 2008 Sammenligning af faktorblok og aggregeret produktionsfunktion for private byerhverv Resumé: Vi afgrænser private byerhverv til

Læs mere

Note om pensionsmodellens data i ADAM-okt15

Note om pensionsmodellens data i ADAM-okt15 Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Dan Knudsen 12.september 2016 Michael Osterwald Lenum Note om pensionsmodellens data i ADAM-okt15 Resumé: Ved beregning af pensionsformuernes afkast og kursudvikling

Læs mere

LEDIGHED OG INDSATS. Nr. 5 august 2014 Indhold: Ledighed og målgrupper Ledighedstal for Randers Kontanthjælpsmodtagere Forsikrede ledige

LEDIGHED OG INDSATS. Nr. 5 august 2014 Indhold: Ledighed og målgrupper Ledighedstal for Randers Kontanthjælpsmodtagere Forsikrede ledige LEDIGHED OG INDSATS Orientering om ledighed, beskæftigelse, ministermål og jobcentrets resultater. Nr. 5 august 2014 Indhold: Ledighed og målgrupper Ledighedstal for Randers Kontanthjælpsmodtagere Forsikrede

Læs mere

STATISTISKE EFTERRETNINGER ARBEJDSMARKED

STATISTISKE EFTERRETNINGER ARBEJDSMARKED STATISTISKE EFTERRETNINGER ARBEJDSMARKED 2019:2 10. april 2019 Offentligt forsørgede 16-64-årige 2018 Resumé: I løbet af 2018 var der i gennemsnit 702.600 fuldtidspersoner på 16-64 år, på offentlig forsørgelse,

Læs mere

Sammenligning af tal for investeringer og afskrivninger i ADAM og NR.

Sammenligning af tal for investeringer og afskrivninger i ADAM og NR. Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Lena Larsen 7. november 1996 Sammenligning af tal for investeringer og afskrivninger i ADAM og NR. Resumé: Papiret præsenterer grafer, der sammenligner bruttoinvesteringerne

Læs mere

Stadigt færre offentligt forsørgede

Stadigt færre offentligt forsørgede Fakta om økonomi 23. juni 2016 Ref.: Økonomi & Analyse, LO Stadigt færre offentligt forsørgede Tal for offentligt forsørgede for 1. kvartal 2016 viser, at den faldende tendens de senere år fortsætter.

Læs mere

Forbrug og selskabernes formue

Forbrug og selskabernes formue Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Ralph Bøge Jensen 5. juli 213 Dan Knudsen Forbrug og selskabernes formue Resumé: Dette papir behandler en af de udfordringer, der er opstået ved at opsætte

Læs mere

Der foretages endvidere en såkaldt overlapsbehandling, der sikrer, at ingen ledig indgår i statistikken med mere end 37 timer pr. uge.

Der foretages endvidere en såkaldt overlapsbehandling, der sikrer, at ingen ledig indgår i statistikken med mere end 37 timer pr. uge. Notat Vedrørende: Ledighedsstatistik og sæsonkorrektion Sagsnavn: Arbejdsmarked, Statistik og Analyser 2015 Sagsnummer: 15.20.00-G01-15-15 Skrevet af: Morten Fich og Troels Rasmussen E-mail: Morten.Brorson.Fich@randers.dk

Læs mere

Pensioner og disponibel indkomst i ADAM

Pensioner og disponibel indkomst i ADAM Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Henrik Christian Olesen 4. juni 1997 Pensioner og disponibel indkomst i ADAM Resumé: Virkningen på disponibel indkomst af at øge pensionsindbetalingerne undersøges.

Læs mere

Eksportørgevinst i eksportrelationen

Eksportørgevinst i eksportrelationen Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Ivanna Blagova 4. maj 2016 Eksportørgevinst i eksportrelationen Resumé: Nogle muligheder for at inkludere eksportørgevinst i eksportrelationen er undersøgt.

Læs mere

Kvartalsrapport Jobcenter Odense 3. kvartal 2007

Kvartalsrapport Jobcenter Odense 3. kvartal 2007 Kvartalsrapport 3. kvartal 7 Side 1 af 17 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Generelt om situationen på arbejdsmarkedet...4 3. Hovedkonklusioner for...5 4. Resultater af beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Opdatering af Eksporttal til FUSK

Opdatering af Eksporttal til FUSK Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir Lars Brømsøe Termansen 4. februar 24 Tony Maarsleth Kristensen Opdatering af Eksporttal til FUSK Resumé: OECD præsenterer endnu engang en forringelse af databanken.

Læs mere

En sammenligning af 5 reestimationer af lønrelationen

En sammenligning af 5 reestimationer af lønrelationen Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Peter Agger Troelsen 4. februar 2014 En sammenligning af 5 reestimationer af lønrelationen Resumé: ADAMs lønrelation reestimeres på 5 måder med alternative

Læs mere

Incitamenter til beskæftigelse

Incitamenter til beskæftigelse Incitamenter til beskæftigelse Dansk økonomi er kendetegnet ved, at mange deltager aktivt på arbejdsmarkedet. Langt de fleste i de erhvervsaktive aldre er således i job. Der er dog også mennesker, som

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitiske foranstaltninger i København 3. kvartal 1998

Arbejdsmarkedspolitiske foranstaltninger i København 3. kvartal 1998 Nr. 7. 17. marts 1999 INDHOLD...Side Eventuel henvendelse tlf.: 33 66 28 39 Arbejdsmarkedspolitiske foranstaltninger i København 3. kvartal 1998... 1 Bent Regner Andersen... 33 66 28 16 Arbejdsmarkedspolitiske

Læs mere

Indførelse af eksogen variabel i byrhh-relationen

Indførelse af eksogen variabel i byrhh-relationen Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Nikolaj Mose Hansen 9. oktober 2015 Indførelse af eksogen variabel i byrhh-relationen Resumé: Dette papir dokumenterer indførelsen af eksogen variabel i relationen

Læs mere

Reestimation af ligningerne for transporterhvervenes energianvendelse i EMMA

Reestimation af ligningerne for transporterhvervenes energianvendelse i EMMA Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Lars Brømsøe Termansen 1. marts 1999 Reestimation af ligningerne for transporterhvervenes energianvendelse i EMMA Resumé: I dette papir beskrives kort datakonstruktionen

Læs mere

Kursen på statens obligationsgæld

Kursen på statens obligationsgæld Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Jacob Nørregård Rasmussen 21. august 2013 Kursen på statens obligationsgæld Resumé: Kursen på statens obligationsgæld beregnes i ADAM som forholdet mellem

Læs mere

Ralph Bøge Jensen 20. december 2010. Lønligningen. Resumé:

Ralph Bøge Jensen 20. december 2010. Lønligningen. Resumé: Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Ralph Bøge Jensen 20. december 2010 Lønligningen Resumé: Dette papir skal ses som et supplement til den nye Dec09- ADAM dokumentation, hvor nogle af de beregninger,

Læs mere

Pinsepakken og boligmodellen

Pinsepakken og boligmodellen Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Tony Maarsleth Kristensen 18. november 1999 Pinsepakken og boligmodellen Resumé: Med pinsepakken afskaffes beskatningen af lejeværdien af egen bolig. I stedet

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitiske foranstaltninger i København 4. kvartal 1998

Arbejdsmarkedspolitiske foranstaltninger i København 4. kvartal 1998 Nr. 11. 12. maj 1999 INDHOLD...Side Eventuel henvendelse tlf.: 33 66 28 39 Arbejdsmarkedspolitiske foranstaltninger i København 4. kvartal 1998... 1 Bent Regner Andersen... 33 66 28 16 Arbejdsmarkedspolitiske

Læs mere

Variable for den offentlige sektor i Okt14 input- vs. outputbaseret

Variable for den offentlige sektor i Okt14 input- vs. outputbaseret Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir Nina Gustafsson 5. september 2014 Variable for den offentlige sektor i Okt14 input- vs. outputbaseret Resumé: I forbindelse med hovedrevisionen af Nationalregnskabet

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Oktober Arbejdsløsheden i Århus Kommune,. kvartal Ledigheden i Århus Kommune er på 1, % af arbejdsstyrken, hvilket er samme niveau som på landsplan (1,%).

Læs mere

Over på kontanthjælp: Gevinsten fra de gode år er næsten væk

Over på kontanthjælp: Gevinsten fra de gode år er næsten væk Over 12. på kontanthjælp: Gevinsten fra de gode år er næsten væk På trods af, at den registrerede arbejdsløshed er faldet siden juli 21, er antallet af kontanthjælpsmodtagere vokset. Samlet er der nu over

Læs mere

Stadig flere danskere befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet

Stadig flere danskere befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet Arbejdsmarked: let af marginaliserede er steget markant siden 29 Stadig flere danskere befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet let af marginaliserede steg med 5.3 fra 4. kvartal 211 til 1. kvartal 212.

Læs mere

Ledige kommer i arbejde, når der er job at få

Ledige kommer i arbejde, når der er job at få Ledige kommer i arbejde, når der er job at få Langtidsledige har markant nemmere ved at finde arbejde, når beskæftigelsen er høj. I 08, da beskæftigelse lå på sit højeste, kom hver anden langtidsledig

Læs mere

Reestimation af sektorprisrelationerne til brug for ADAM oktober 2012

Reestimation af sektorprisrelationerne til brug for ADAM oktober 2012 Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Marcus Mølbak Ingholt 24. maj 22 Reestimation af sektorprisrelationerne til brug for ADAM oktober 22 Resumé: I dette modelgruppepapir reestimeres ADAM's sektorprisrelationer

Læs mere

Krisen har sendt flere på offentlig forsørgelse

Krisen har sendt flere på offentlig forsørgelse Krisen har sendt 120.000 flere på offentlig forsørgelse I de gode år fra 2004 til 2008 faldt antallet af overførelsesmodtagere i den arbejdsdygtige alder med ca. 111.000 personer. Der kom ikke blot færre

Læs mere

Ligningsændringer vedr. LD

Ligningsændringer vedr. LD Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Michael Osterwald-Lenum 3. august 2017 1 Ligningsændringer vedr. LD Resumé: Papiret præciserer en række ændringer i ADAMs ligninger vedrørende Lønmodtagernes

Læs mere

Data for boligbeholdning og afskrivninger.

Data for boligbeholdning og afskrivninger. Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Henrik C. Olesen Lena Larsen 30. september 1996 Data for boligbeholdning og afskrivninger. Resumé: Papiret gennemgår, hvordan dataserier for boligbeholdningen

Læs mere

Selskabsskatterelationen i april 2007

Selskabsskatterelationen i april 2007 Danmarks Statistik MODELGRUPPEN arbejdspapir* Tony M. Kristensen 2. oktober 2007 Selskabsskatterelationen i april 2007 Resumé: I papirets første afsnit beskrives selskabsskatterelationen, som den ser ud

Læs mere

STATISTISKE EFTERRETNINGER ARBEJDSMARKED

STATISTISKE EFTERRETNINGER ARBEJDSMARKED STATISTISKE EFTERRETNINGER ARBEJDSMARKED 2018:3 20. april 2018 Offentligt forsørgede 16-64-årige 2017 Resumé: I løbet af 2017 var der i gennemsnit 731.700 fuldtidspersoner på 16-64 år, på offentlig forsørgelse,

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Februar 9 Arbejdsløsheden i Århus Kommune,. kvartal Faldet i ledigheden er ophørt og på vej opad. I december var ledigheden vokset med 1 personer svarende

Læs mere

JANUAR MÅNED. LEDIGHED OG INDSATS 2013 Nr. 1

JANUAR MÅNED. LEDIGHED OG INDSATS 2013 Nr. 1 JANUAR MÅNED Indhold: Ledighedstal Udviklingen i langtidsledigheden Beskæftigelsen (ikke opdateret) Efterspørgselen på arbejdskraft (ikke opdateret) Arbejdsfordelinger Opfølgning på ministermål (ikke data

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitiske foranstaltninger i København kvartal 1997

Arbejdsmarkedspolitiske foranstaltninger i København kvartal 1997 Nr. 19. 28. august 1998 INDHOLD...Side Eventuel henvendelse tlf.: 33 66 28 39 Arbejdsmarkedspolitiske foranstaltninger i København 1.-4. kvartal 1997... 1 Bent Regner Andersen... 33 66 28 16 Arbejdsmarkedspolitiske

Læs mere

Reformulering af lagerrelationen

Reformulering af lagerrelationen Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir Jacob Nørregård Rasmussen 27. april 2009 Reformulering af lagerrelationen Resumé: Vi omformulerer lagerrelationen, hvor et skøn på lagerbeholdningen indgår.

Læs mere

Indkomstoverførsler og ny modelversion

Indkomstoverførsler og ny modelversion Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Tony Maarsleth Kristensen 4. februar 1997 Indkomstoverførsler og ny modelversion Resumé: Med udgangspunkt i et oplæg fra Finansministeriet gennemgås relationerne

Læs mere

Modellering af PSO i Adam oktober 2014

Modellering af PSO i Adam oktober 2014 Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Ralph Bøge Jensen Tony Maarsleth Kristensen. november 24 Modellering af PSO i Adam oktober 24 Resumé: I dette papir dokumenteres behandlingen af PSO-afgiften

Læs mere

Fordelingsnøgler for spz erne i foreløbige år

Fordelingsnøgler for spz erne i foreløbige år Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Nicoline Wiborg Nagel 9. august 2018 Tony Maarsleth Kristensen Fordelingsnøgler for spz erne i foreløbige år Resumé: For nuværende fremskrives værdien for

Læs mere

Ivanna Blagova 23. maj Boligpriserne

Ivanna Blagova 23. maj Boligpriserne Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Ivanna Blagova 23. maj 2016 Boligpriserne Resumé: ADAMs boligprisindeks er DSTs prisindeks for 1-familiehuse. DSTs boligprisindeks, der dækker hele landet,

Læs mere

Kontanthjælpsreform. d. 28.08.2014

Kontanthjælpsreform. d. 28.08.2014 d. 28.8.214 Kontanthjælpsreform Ledigheden er faldet fra 213 til 214. Dette skyldes bl.a. at færre bliver kategorisereret som arbejdsmarkedsparate og flere som ikke-arbejdsmarkedsparate under den nye kontanthjælpsreform.

Læs mere

Analyse: Udviklingen i tilgang til sygedagpenge

Analyse: Udviklingen i tilgang til sygedagpenge Analyse: Udviklingen i tilgang til sygedagpenge Maj 218 1. Indledning og sammenfatning I efteråret 216 viste en opfølgning på reformen af sygedagpenge fra 214, at udgifterne til sygedagpenge var højere

Læs mere

Udviklingstendenser på det sjællandske arbejdsmarked

Udviklingstendenser på det sjællandske arbejdsmarked Arbejdsmarkedskontor Øst Marts 2015 Udviklingstendenser på det sjællandske arbejdsmarked Der er delvist positive udviklingstendenser på arbejdsmarkedet i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) Sjællands

Læs mere

Arbejdsløsheden marts og april 2008

Arbejdsløsheden marts og april 2008 4. 18. august 2008 Arbejdsløsheden marts og april 2008 Gennem marts og april 2008 faldt det sæsonkorrigerede antal ledige i København med 1.100 eller 11 pct. I resten af Hovedstadsregionen og på landsplan

Læs mere

Nyrup fik 10 gange så mange ud af arbejdsløshedskøen som Fogh/Løkke

Nyrup fik 10 gange så mange ud af arbejdsløshedskøen som Fogh/Løkke Udviklingen i ledigheden fra 198 og frem til i dag Nyrup fik 1 gange så mange ud af arbejdsløshedskøen som Fogh/Løkke Der har de seneste dage hersket uklarhed i debatten om, hvordan udviklingen i ledigheden

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 07/05/14 med data til og med april måned Generelt DATAKILDER: Tabel 1.1 Tabel 1.2 Tabel 1.3 Mål 1 Mål 2 Mål 3 Mål

Læs mere

AUGUST MÅNED. LEDIGHED OG INDSATS 2012 Nr. 8

AUGUST MÅNED. LEDIGHED OG INDSATS 2012 Nr. 8 AUGUST MÅNED Indhold: Ledighedstal Udviklingen i langtidsledigheden Beskæftigelsen (ikke opdateret) Efterspørgselen på arbejdskraft (ikke opdateret) Arbejdsfordelinger Opfølgning på ministermål (ikke opdateret)

Læs mere

Fisher prisindeks for vareimporten,

Fisher prisindeks for vareimporten, Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Michael Osterwald-Lenum 22. december 2014 1 Fisher prisindeks for vareimporten, 1966-1987 Resumé: Papiret præsenterer beregninger af prisindeks for aggregatet

Læs mere

Boligforbrug på nye kapitaltal

Boligforbrug på nye kapitaltal Danmarks Statistik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Henrik Christian Olesen 16. juli 1997 Lena Larsen Boligforbrug på nye kapitaltal Resumé: I papiret gives et forslag til en ny specifikation af relationen for

Læs mere

ARBEJDSMARKEDET Ledighed og Indsats bilag 2 August 2016 Indhold:

ARBEJDSMARKEDET Ledighed og Indsats bilag 2 August 2016 Indhold: ARBEJDSMARKEDET Ledighed og Indsats bilag 2 August 2016 Indhold: Arbejdsmarked Ledigheden Lønmodtager beskæftigelsen Efterspørgsel på arbejdskraft Arbejdsfordelinger Ledighedstal for Randers juni 2016

Læs mere