STRATEGI OG HANDLINGSPLAN FOR ZEALANDDENMARK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STRATEGI OG HANDLINGSPLAN FOR ZEALANDDENMARK"

Transkript

1 STRATEGI OG HANDLINGSPLAN FOR ZEALANDDENMARK BRUXELLES DECEMBER 2016

2 1. Baggrund Som forberedelse til den forestående forhandling om sammenlægning af Region Hovedstaden og Region Sjællands EU-repræsentationer er det afgørende for ZealandDenmark at skærpe sin profil og konsolidere sine styrkepositioner. Indeværende strategi har til formål at indkredse ZealandDenmarks DNA og skabe retning for EU-indsatsen i transitionsåret 2017 og fusionsåret Strategien blev vedtaget på styregruppemødet den 11. november 2016 og indeholder forslag til en overordnet vision og mission, en beskrivelse af styrkepositioner, produkter og serviceydelser samt en handlingsplan Vision Vi arbejder for at skabe vækst og beskæftigelse i Region Sjælland og de sjællandske kommuner og bidrager til at gøre Greater Copenhagen til et attraktiv sted at bo, arbejde og drive virksomhed. 3. Mission Vi skaber resultater ved at understøtte Region Sjælland og kommunernes strategiske målsætninger gennem handlingsorienteret rådgivning og initiering af EU-projektdeltagelse, interessevaretagelse, netværksdannelse, videndeling og fremme af europæisk samarbejde. Fokus for vores indsatser er i prioriterede rækkefølge at: 1. Understøtte Region Sjælland og kommunernes arbejde med at hjemtage EU-midler (50% af fire årsværk) 2. Kommunikere budskabet om Greater Copenhagen og Femern Bælt til interessenter i Bruxelles og Europa (20% af fire årsværk) 3. Udgøre en Bruxelles-baseret videnspartner, der opbygger konkrete netværk for ejerkredsen (20% af fire årsværk) 3.1 Principper Vi finder innovative løsninger og skaber resultater Vi arbejder tæt på aktører i Region Sjælland, der kan og vil arbejde internationalt Vi udvider den regionale spillebane Vi bygger bro mellem interessenter Vi er nysgerrige, undersøgende og kreative 3.2 Policy-specialiseringer Sundhed og velfærdsinnovation (50%) Erhvervsudvikling, arbejdsmarked og uddannelse (25%) Bioøkonomi, ressourceeffektivitet og energi (15%)

3 Model 1: Vejledende vægtning af arbejdsopgaver og policy specialiseringer i ZealandDenmarks samlede indsats 30% 12% 12% 2 13% 8% 3% 3% 5% 5% Sundhed og velfærdsinnovation Bioøkonomi, ressourceeffektivitet og energi Erhvervsudvikling, arbejdsmarked og uddannelse Understøtte hjemtag Kommunikere Greater Copenhagen og Femern Bælt Udgøre Bruxellesbaseret videnspartner 4. Styrkepositioner og arbejdsområder ZealandDenmark har identificeret følgende fire tilstedeværende styrkepositioner, som vi vil foreslå yderligere konsolideret og institutionaliseret frem mod fusionen: Hjemtag af viden og EU-midler til kvalificering og budgetudvidelse af regionale indsatser Forstærke faglige kommunale praksisfællesskaber om EU-projektudvikling Kommunikation og public affairs (Greater Copenhagen og Femern Bælt) Solide Bruxelles-baserede netværk inden for de prioriterede policy-specialiseringer 5. Produkter og serviceydelser På baggrund af den forestående budgetbesparelse fra den kommunale ejerkreds og et EU-team bestående af fire årsværk vil ZealandDenmarks ressourcer fremadrettet blive målrettet de stærkeste projektudviklingsaktører. Hertil vil blive udviklet en servicemodel over for kommuner med henholdsvis lav, medium og høj international projektkapacitet. Derudover vil ZealandDenmarks serviceydelser blive opdelt i nedenstående faste ydelser og tilkøbsydelser, som der vil blive opstillet kriterier for.

4 5. 1 Faste serviceydelser Formidle målgruppespecifikke EU-informationer og projektmuligheder inden for policyspecialiseringerne og på udvalgte regionale indsatsområder Identificere samarbejdspartnere og fyrtårne Opbygge og udvikle solide vidensnetværk inden for de prioriterede policy specialiseringer Varetage sjællandske interesser over for interessenter i EU-systemet med særligt fokus på Femern Bælt-forbindelsen og muligheder for at hjemtage midler Brande Greater Copenhagen og aktører som attraktive samarbejdspartnere Bidrage til projektansøgninger på sundheds- og uddannelsesområdet Yde vejledning og sparring inden for fundraising og ansøgning Tilkøbsydelser Udvikle og arrangere studieture i Bruxelles Facilitere kompetenceudviklingsforløb med henblik på øget EU-projektdeltagelse Hjælpe med at udvikle internationale strategier Udarbejde projektansøgninger Varetage kommunikationsindsatsen for EU-projekter 6. Handlingsplan Handlingsplanen er struktureret efter de tre vedtagne indsatsområder for ZealandDenmark i perioden : 1) Understøtte Region Sjælland og kommunernes arbejde med at hjemtage EU-midler 2) Kommunikere budskabet om Greater Copenhagen og Femern Bælt til interessenter i Bruxelles og Europa 3) Udgøre en Bruxelles-baseret videnspartner, der opbygger konkrete netværk for ejerkredsen I tråd med effektkædemodellen anvises aktiviteter, resultater og effekter inden for indsatsområderne. Model 2: Effektkædemodellen

5 Fokusområde 1: ZealandDenmark skal være indgangen at sikre HJEMTAG af EU-midler til Region Sjællands geografi Fremover ønsker Styregruppen, at ZealandDenmark som førsteprioritet danner grundlag for at øge hjemtaget af EU-midler. Det indebærer, at kontoret fremover vil fokusere sine aktiviteter dels på aktører, der kan og vil indgå i europæiske projekter, dels på de i strategien nævnte policy-specialiseringer (erhvervsudvikling, arbejdsmarked og uddannelse; bioøkonomi, ressourceeffektivitet og energi; sundhed og velfærdsinnovation), der på den ene side tager udgangspunkt i ReVUS-prioriteterne og kommunernes udviklingsstrategier og på den anden side tager højde for mulighederne for EU-finansiering. 4 ZealandDenmark vil på denne baggrund indgå samarbejdsaftaler med de stærkeste projektudviklingsaktører inden for de udvalgte policy specialiseringer, herunder samarbejde med de afdelinger, der har et stærkt og projektorienteret fokus i kommuner, region og hos udviklingsaktører som UCSJ, Erhvervsakademi Sjælland, RUC, Symbiosecenteret i Kalundborg, Gate 21, DTU, Væksthus Sjælland, CAPNOVA, STRING og øvrige Femern Bæltaktører. Resultaterne af de gensidigt forpligtende samarbejdsaftaler afhænger af begge parters overholdelse af de indgåede aftaler om projektdeltagelse og ressourceforbrug i samarbejdsaftalerne. Den opsøgende indsats for at sikre højere virksomhedsdeltagelse i EU-projekter har siden 2015 været en del af CAPNOVAs opgaveportefølje og finansieret af deres grundfinansiering. ZealandDenmark deltager i en arbejdsgruppe omkring dette arbejde, bidrager til identificering af relevante virksomheder og bringer nyt om virksomhedsrettede finansieringsmuligheder fra Bruxelles. Den virksomhedsrettede EEN-opgave varetages af Væksthus Sjælland og CAPNOVA i fællesskab og er ikke integreret i ZealandDenmarks opgaveportefølje, som det er tilfældet for flere af de andre regionale EU-kontorer i Bruxelles. Det ændrede fokus betyder samtidig, at den opsøgende projektudviklingsindsats for aktører med begrænset internationalt fokus og projektkapacitet nedtones. Der vil imidlertid blive afholdt to årlige projektudviklingsseminarer for kommuner og andre mindre aktive regionale aktører med interesse for at øge deres kapacitet. Derudover vil ZealandDenmark løbende afholde møder med fagmedarbejderne i Innovation og Vækst i Region Sjælland om at skabe merværdi for udvalgte regionale indsatser via EU-programmer, viden og partnerskaber. EU-programmer og finansieringsinstrumenter med den højeste chance for at opnå finansiering for aktører i Region Sjælland vurderes at være Interreg A, B og C samt ERASMUS+, LIFE, ELENA og COSME. Kontorets hjemmeside bruges til at formidle projektmuligheder og partnersøgninger til aktører i Greater Copenhagen-geografien.

6 Ressourceforbrug Aktiviteter Resultater Effekter af fire årsværk 50 % Identificere muligheder for hjemtag Der er opnået støtte til: Øget hjemtag af EU-midler inden for udvalgte indsatser i ReVUS og yde EUvejledning til operatørerne. Indgå gensidigt forpligtende Fire nye Interreg-projekter 20 Erasmus+-projekter Et LIFE-projekt Et Horizon2020-projekt af EU-midler til aktører i region og kommuner samarbejdsaftaler med de aktører, der kan og vil indgå i EU-projekter. Der er indledt forhandlinger med EIB om et ELENA-projekt. 5 Afholde minimum to årlige projektudviklingsseminarer for kommuner og andre aktørers projektudviklere. Etablere integreret samarbejde med Copenhagen EU Office om bioøkonomi, ressourceeffektivitet og energi. Der er identificeret et fyrtårnsprojekt til finansiering i Horizon2020. ITHACA-projektet er gennemført tilfredsstillende og har ført til et nyt EU-projekt. Informere om projektmuligheder og partnersøgninger på zealanddenmark.eu. Varetage Region Sjællands opgaver i ITHACA-projektet (om etablering af innovationsøkossystem på sundhedsområdet), hvor regionen er Lead partner på kommunikation og modtager en million kroner over tre år. Deltage i arbejdsgruppe med CAPNOVA og Væksthus om hjemtag af EU-midler under SMVinstrumentet, Horizon2020 og EUROSTARS, samt gennem EENnetværket.

7 Fokusområde 2: ZealandDenmark kommunikerer budskabet om Greater Copenhagen og Femern Bælt-forbindelsen til interessenter i Bruxelles og Europa Strategisk kommunikation er et af ZealandDenmarks styrkeområder, og kontoret har et solidt fundament for at udvide sine kommunikations- og public affairs-aktiviteter i Bruxelles til at omfatte hele Greater Copenhagengeografien. Public affairs-indsatsen indskrives i STRING-samarbejdet, mens kommunikationsindsatsen også vedrører de i strategien nævnte policy-specialiseringer (erhvervsudvikling, arbejdsmarked og uddannelse; bioøkonomi, ressourceeffektivitet og energi; sundhed og velfærdsinnovation). ZealandDenmark har et stærkt netværk af kontakter i EU-systemet og vil frem over brande sine aktiviteter systematisk som en del af Greater Copenhagen-samarbejdet i tæt samarbejde med Greater Copenhagensekretariatet i København, Copenhagen Capacity samt Copenhagen EU Office. Der arbejdes desuden for at gøre zealanddenmark.eu til Greater Copenhagens fælles EU-kommunikationskanal. 6 Ressourceforbrug Aktiviteter Resultater Effekter af fire årsværk 20% Udarbejde en fælles kommunikationsstrategi for Greater Copenhagen i Bruxelles i samarbejde med Copenhagen Capacity, Greater Copenhagensekretariatet, Copenhagen EU- Office og CREO.dk. 15 internationale nøgleinteressenter har opnået kendskab til Greater Copenhagen. 15 nøgleinteressenter i EUsystemet har opnået kendskab til Femern Bæltforbindelsens prioriteter og interesser. Udvikle og positionere zealanddenmark.eu som den fælles EU-formidlingskanal om projektmuligheder for aktører i hele Greater Copenhagengeografien. Udarbejde ZealandEurope/Greater Copenhagen-brochure for at identificere regionens styrkepositioner. Udvikle og udmønte STRING/Femern public affairsstrategi gennem en intern Bruxelles-baseret arbejdsgruppe drevet af ZealandDenmark som et særligt styrkeområde i Greater Copenhagen-samarbejdet. Etablere Fehmarnbelt Friends i samarbejde med STRING som projektejer og de regionale EUkontorer inden for korridoren. Antallet af ZealandDenmarks følgere på twitter er øget med 80 procent. Antallet af abonnenter på ZealandDenmarks nyhedsbrev er øget med 25 procent. To nøglebudskaber for EUbranding og -lobbyindsatsen på tværs af STRINGpartnere, der skal sikre hjemtag af midler til Femern Bælt-forbindelsen, er blevet formuleret. Mindst tre danske MEP ere er blevet rekrutteret til Fehmarnbelt Friends. Greater Copenhagen er positioneret som en attraktiv metropolregion, der indgår i attraktive projekter og samarbejder. ZealandDenmark og Copenhagen EU Office fremstår som en enhed. Femern A/S modtager fortsat tilskud til finansiering af jernbanedelen af Femern Bæltforbindelsen fra nyt EU-budget efter Øvrige aktører modtager tilskud til Femern-relaterede projekter.

8 Fokusområde 3: ZealandDenmark skal være Bruxelles-baseret videnspartner, der kan opbygge konkrete netværk for ejerkredsen ZealandDenmark vil opbygge et tættere og lærende samarbejde med fagmedarbejdere i Region Sjælland om de tre udvalgte annonceringsindsatser i ReVUS og Investeringsplanen og inden for de prioriterede policy-områder (erhvervsudvikling, arbejdsmarked og uddannelse; bioøkonomi, ressourceeffektivitet og energi; sundhed og velfærdsinnovation). Ressourceforbrug Aktiviteter Resultater Effekter af fire årsværk 20% Deltage aktivt i relevante Bruxelles-baserede netværk og events som ERRIN, CORAL og ReSET, der understøtter vidensopbygning og partnerskaber inden for de tre policy-specialiseringer. Mindst tre fagmedarbejdere i IV, der arbejder med de udvalgte IP-annonceringer, som ZealandDenmark skal understøtte, har fået støtte til at undersøge det internationale potentiale for annonceringerne og styrket deres evne til at søge viden blandt internationale partnere. Etablere tæt samarbejde med fagmedarbejdere i Innovation og Vækst og facilitere kontakt til højniveau-vidensbaser i Bruxelles og Europa inden for Zealand Denmarks tre policyspecialiseringer. Facilitere at projektpartnere i region og kommuner præsenterer deres projektideer og løsninger på netværksmøder og seminarer i Bruxelles. Deltage aktivt i det nationale EU-DK Support-netværk. Task Force 19 er blevet sat i forbindelse med mindst to europæiske aktører med værdifuld viden om og/eller erfaringer med at øge effekten af offentlige investeringer. De sjællandske kommuner, der kan og vil indgå i EUprojekter, og andre regionale aktører har styrket deres europæiske netværk og evne til at indhente relevant viden fra EU. Regionale annonceringsindsatser er blevet gearet til at indgå i EU-projekter. Samarbejdet og synergien mellem ReVUS og ZealandDenmark udgør et stærkt strategisk udgangspunkt for ZealandDenmark. 7 To innovative løsninger er importeret fra europæiske samarbejdspartnere. Brugertilfredsheden med den viden, der stilles til rådighed ved henvendelser, har nået 80 procent.

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI STRATEGI / 13-05-2019 SIDE 1 AF 6 STRATEGI 2019-2020 SIDE 2 AF 6 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. MISSION... 4 3. MÅL... 4 4. FORUDSÆTNINGER... 4 5. AKTIVITETSOMRÅDER... 4 5.1 Projektudvikling... 5 5.2 Interessevaretagelse...

Læs mere

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret Strategi 2015-18 1. Indledning... 3 2. Indsatsområder og mål... 4 3. Aktivitetsområder... 4 4. Organisering... 5 Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio.

Læs mere

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder 14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2562639 Resume CAPNOVA ansøger om tilskud til projektet Innovations- og fundraisingvejledning til mindre

Læs mere

Særlige opgaver i 2014

Særlige opgaver i 2014 Introduktion ZealandDenmark EU Office har som formål at skabe synergi, vidensoverførsel og samspil mellem EU's aktiviteter, på den ene side, og de regionale og kommunale opgaver på den anden. EU's 2020-strategi

Læs mere

Basisdokument for det fælles EU-kontor i Bruxelles. Et samarbejde mellem Kommunerne, Region Sjælland og Vækstforum

Basisdokument for det fælles EU-kontor i Bruxelles. Et samarbejde mellem Kommunerne, Region Sjælland og Vækstforum Basisdokument for det fælles EU-kontor i Bruxelles Et samarbejde mellem Kommunerne, Region Sjælland og Vækstforum Vedtaget den 30. november 2007 1 Grundlag for det fælles EU-kontors virke...3 Beskrivelse...3

Læs mere

1. Indledning Vision, mission, mål Aktivitetsområder Effektkæde for Copenhagen EU Office...5

1. Indledning Vision, mission, mål Aktivitetsområder Effektkæde for Copenhagen EU Office...5 STRATEGI 2017-20 1. Indledning...1 2. Vision, mission, mål... 2 3. Aktivitetsområder...3 4. Effektkæde for Copenhagen EU Office...5 1. INDLEDNING Copenhagen EU Office er det fælles EU-kontor i Bruxelles

Læs mere

Oktober 2018 GRUNDLAG FOR AFTALE OM ETABLERING AF GREATER COPENHAGEN EU OFFICE

Oktober 2018 GRUNDLAG FOR AFTALE OM ETABLERING AF GREATER COPENHAGEN EU OFFICE Oktober 2018 GRUNDLAG FOR AFTALE OM ETABLERING AF GREATER COPENHAGEN EU OFFICE DET GAMLE AFTALEGRUNDLAG FOR FUSION AFTALE FRA MAJ 2018 Etablering af Greater Copenhagen EU Office pr. d. 1.1.2019 ved en

Læs mere

Beslutningsgrundlag for sammenlægning af creodk og Copenhagen EU Office

Beslutningsgrundlag for sammenlægning af creodk og Copenhagen EU Office Beslutningsgrundlag for sammenlægning af creodk og Copenhagen EU Office Indhold Dette sammenlægningsnotat danner sammen med forslag til vedtægter beslutningsgrundlaget for sammenlægning af de to EU-kontorer

Læs mere

Guldborgsund Økonomiudvalg i Bruxelles V. Mathias Sandum, Anna Wittenberg og Esther Davidsen. Din adgang til viden, støtte og netværk i Europa

Guldborgsund Økonomiudvalg i Bruxelles V. Mathias Sandum, Anna Wittenberg og Esther Davidsen. Din adgang til viden, støtte og netværk i Europa Guldborgsund Økonomiudvalg i Bruxelles V. Mathias Sandum, Anna Wittenberg og Esther Davidsen Din adgang til viden, støtte og netværk i Europa PROGRAM Mandag den 7. november 11.00 Vestagers Kabinet og Europa

Læs mere

ZealandDenmark EU Office Handlingsplan 2015-16. EU som løftestang for vækst og udvikling i Region Sjælland

ZealandDenmark EU Office Handlingsplan 2015-16. EU som løftestang for vækst og udvikling i Region Sjælland ZealandDenmark EU Office Handlingsplan 2015-16 EU som løftestang for vækst og udvikling i Region Sjælland Handlingsplan 2015-16 Region Sjælland og de 17 kommuner har vedtaget tre nye store strategier,

Læs mere

KKR Syddanmark november Status for SDEO/Rasmus Anker-Møller

KKR Syddanmark november Status for SDEO/Rasmus Anker-Møller KKR Syddanmark november 2014 Status for SDEO/Rasmus Anker-Møller 1 Kort om SDEO Formål: vækst, innovation og udvikling i Syddanmark Målgruppe: virksomheder, regionen, kommuner, offentlige institutioner,

Læs mere

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER 20 17 KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER INTRODUKTION ALLE KOMMUNER I SYDDANMARK KAN INDGÅ I INTERNATIONALT SAMARBEJDE OGSÅ DIN Hensigten med denne vejledning er at gøre de europæiske muligheder

Læs mere

Grønne projektmuligheder i Horizon 2020 for kommuner

Grønne projektmuligheder i Horizon 2020 for kommuner 25. april 2018 Grønne projektmuligheder i Horizon 2020 for kommuner / Lars Schovsbo, CPH EU Office /Lasse Holm Grønning, CPH EU Office /Simon Horsholt, ZealandDenmark EU Office Horizon 2020 og kommuner

Læs mere

Copenhagen EU Office

Copenhagen EU Office Copenhagen EU Office Et nyt tilbud for hovedstadsregionens kommuner og virksomheder v. Chefkonsulent Henrik Madsen Region Hovedstaden 4. december 2014 Greater Copenhagen hele Danmarks hovedstad Copenhagen-metropolen

Læs mere

HANDLINGSPLAN North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels North Denmark-Brussels

HANDLINGSPLAN North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels North Denmark-Brussels HANDLINGSPLAN 2017-2018 orth Denmark-Brussels orth Denmark-Brussels Handlingsplan 2017-2018 Handlingsplanen for 2017-2018 omsætter strategien for Norddanmarks EU-kontor til konkrete indsatser, som skal

Læs mere

14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network

14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network 14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network Åbent Forberedelsessekretariatet for Vækstforum Sjælland Brevid: 3087592 Resume Der søges om 700.000 kr. til projektet: Indstationering af en medarbejder fra

Læs mere

creodk Capital Region Denmark EU Office Rue du Luxembourg 3 B-1000 Bruxelles creodk@regionh.dk tel.: +45 45 11 02 98 www.creodk.eu

creodk Capital Region Denmark EU Office Rue du Luxembourg 3 B-1000 Bruxelles creodk@regionh.dk tel.: +45 45 11 02 98 www.creodk.eu Strategi 2012-2015 creodk Capital Region Denmark EU Office Rue du Luxembourg 3 B-1000 Bruxelles creodk@regionh.dk tel.: +45 45 11 02 98 www.creodk.eu Design: Refleks / refleksdesign.dk Fotos: Vincent Lestienne

Læs mere

Opfølgning på målsætningerne 4, 9 og 10 Den løbende opfølgning på målsætningerne i ReVUS følger en fastlagt plan.

Opfølgning på målsætningerne 4, 9 og 10 Den løbende opfølgning på målsætningerne i ReVUS følger en fastlagt plan. Opfølgning på målsætningerne 4, 9 og 10 Den løbende opfølgning på målsætningerne i ReVUS følger en fastlagt plan. Til mødet i Vækstforum i december 2015 skal der gives en status på målsætningerne 4, 9

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding Kort om EU-kontoret Baggrund Norddanmarks EU-kontor har eksisteret siden 1990 og er ejet og finansieret af de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland, University College Nordjylland, Aalborg Universitet

Læs mere

Aktivitetsplan 2016-2017

Aktivitetsplan 2016-2017 Aktivitetsplan 2016-2017 December 2015 OVERSIGT: AKTIVITETER 2016-17 INTERESSEVARETAGELSE OG POLICY Rådgive om input til arbejdsprogrammer og det strategiske program med henblik på aftryk. Tidlig information

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

VORES TILBUD TIL SYDDANSKE KOMMUNER

VORES TILBUD TIL SYDDANSKE KOMMUNER VORES TILBUD TIL SYDDANSKE KOMMUNER South Denmark European Office Vi sætter Syddanske kommuner på EU-kurs Det Syddanske EU-Kontor (SDEO) planlægger og leverer målrettede samarbejdsforløb der opkvalificerer

Læs mere

UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for

UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for 2012-2013 Baggrund Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark blev stiftet den 1. januar 2007 efter en forudgående

Læs mere

Forslag til aktiviteter som kan indgå i handlingsplan 2015-16 for den regionale vækst- og udviklingsstrategi

Forslag til aktiviteter som kan indgå i handlingsplan 2015-16 for den regionale vækst- og udviklingsstrategi Forslag til aktiviteter som kan indgå i handlingsplan 2015-16 for den regionale vækst- og udviklingsstrategi Dato: 10. marts 2015 Brevid: 2453034 Behandling i Udvalget for europæiske relationer, 16. marts

Læs mere

Den internationale handlingsplan (forside)

Den internationale handlingsplan (forside) Den internationale handlingsplan 2012-2013 (forside) 1 Indholdsfortegnelse Indledning s. 3 Temaer 1. Kompetence og uddannelse - Slip internationaliseringen løs s. 4 2. Grøn satsning s. 4 3. Sundhed s.

Læs mere

COPENHAGEN REGIONAL EU-OFFICE

COPENHAGEN REGIONAL EU-OFFICE Det fælles regionale EU-kontor COPENHAGEN REGIONAL EU-OFFICE V/ Vicedirektør Kristian Johnsen SMV-arrangement om EU-funding og Horizon2020 VÆKSTHUS HOVEDSTADSREGIONEN 17. juni 2014 Mødelokale M1, Fruebjergvej

Læs mere

Model for internationaliseringsstrategi

Model for internationaliseringsstrategi Model for internationaliseringsstrategi Detaljering af den internationale strategi Ambition, fokusområder og implementeringsplan for internationalisering Indhold 1. Forord 2. Mission og vision på det internationale

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

INTERNATIONALE KOMMUNER

INTERNATIONALE KOMMUNER INTERNATIONALE KOMMUNER 2017 DIN INDGANG TIL EU ALLE SYDDANSKE KOMMUNER HAR MULIGHED FOR AT ARBEJDE MED EU OGSÅ DEN, DU BOR ELLER ARBEJDER I. Hvad end det gælder projekter eller partnerskaber om energi,

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE 2015 MELLEM BUSINESS FREDERICIA OG FREDERICIA KOMMUNE

SAMARBEJDSAFTALE 2015 MELLEM BUSINESS FREDERICIA OG FREDERICIA KOMMUNE SAMARBEJDSAFTALE 2015 MELLEM BUSINESS FREDERICIA OG FREDERICIA KOMMUNE Januar 2015 1. Aftalens parter Aftalens parter er Fredericia Kommune og Business Fredericia. 2. Formål Formålet med samarbejdsaftalen

Læs mere

Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor

Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. november 2016 Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor 2017-2020 Det midtjyske EU-kontors bestyrelse har vedtaget

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Opfølgning på investeringer fra de regionale udviklingsmidler

Opfølgning på investeringer fra de regionale udviklingsmidler Eventuelle er i forhold til påkrævede Handlingsplanstema 1: Fokuseret erhvervsudvikling skaber virksomheder i vækst Vækstaftale 1 - Tiltrække virksomheder og investeringer Leadpartner er Copenhagen Capacity

Læs mere

Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2016

Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2016 Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2016 Mål og formål med handlingsplanen Formålet med handlingsplanen er at konkretisere de indsatser, der skal være fokus på og som skal omsættes, for at nå Komiteens

Læs mere

Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads

Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads EU-audit Management, regnskab og audit Lobbyak viteter Projektafslutning Projek dé Screening af idé Livscyklus for deltagelse i EU-projekter. Bruxelles-Kontoret

Læs mere

Strategi for internationalt samarbejde 2020

Strategi for internationalt samarbejde 2020 Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 6. junij 2016 Strategi for internationalt samarbejde 2020 Esbjerg Kommune 2016 I Vision 2020 og Vækststrategi 2020 er det et mål, at Esbjerg Kommune bliver mere international.

Læs mere

Initiativer og udviklingsmuligheder i Hovedstadsregionen. ved Kristian Johnsen, udviklingschef for regional udvikling, Region Hovedstaden

Initiativer og udviklingsmuligheder i Hovedstadsregionen. ved Kristian Johnsen, udviklingschef for regional udvikling, Region Hovedstaden Initiativer og udviklingsmuligheder i Hovedstadsregionen ved Kristian Johnsen, udviklingschef for regional udvikling, Region Hovedstaden Den nye regionale rolle er i vid udstrækning en udviklingsopgave

Læs mere

Status på resultatkontrakt for SDEO

Status på resultatkontrakt for SDEO 18-11-2014 Notat på resultatkontrakt for SDEO Dette notat beskriver status for SDEO s opfyldelse af den toårige resultatkontrakt indgået mellem SDEO og Kommunekontaktråd Syddanmark (KKR), Syddansk Vækstforum,

Læs mere

KKR HOVEDSTADEN VED BORGMESTER STEEN CHRISTIANSEN OG BORGMESTER JOHN ENGELHARDT, KKR HOVEDSTADENS FORMANDSKAB

KKR HOVEDSTADEN VED BORGMESTER STEEN CHRISTIANSEN OG BORGMESTER JOHN ENGELHARDT, KKR HOVEDSTADENS FORMANDSKAB KKR HOVEDSTADEN VED BORGMESTER STEEN CHRISTIANSEN OG BORGMESTER JOHN ENGELHARDT, KKR HOVEDSTADENS FORMANDSKAB KKR Nordjylland 11 kommuner De 5 KKR er KKR Midtjylland 19 kommuner KKR Hovedstaden 29 kommuner

Læs mere

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling WWW.DANISHSOIL.ORG Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership 19-08-2015 Sag.nr.: 14/170 Dokumentnr. 39659/15 Sagsbehandler Christian Andersen Tel. 35298175 Email: Can@regioner.dk Indstilling

Læs mere

Uddannelsesråd Lolland-Falster

Uddannelsesråd Lolland-Falster STRATEGI Uddannelsesråd Lolland-Falster UDDANNELSESRÅD LOLLAND-FALSTER 2016 INDLEDNING Uddannelse og uddannelsesinstitutioner har afgørende betydning for landsdelen; De understøtter erhvervslivets adgang

Læs mere

Titel Annoncering efter idéer til: Pilotprojekt for konsolidering af Logistics Cluster Zealand.

Titel Annoncering efter idéer til: Pilotprojekt for konsolidering af Logistics Cluster Zealand. ANNONCERING EFTER IDEER Titel Annoncering efter idéer til: Pilotprojekt for konsolidering af Logistics Cluster Zealand. Rammesætning Inden for investeringsplanens fokusområde logistik- og transportklynge

Læs mere

Samarbejdsaftale 2017 mellem Gribskov Kommune og Gribskov Erhvervscenter A/S

Samarbejdsaftale 2017 mellem Gribskov Kommune og Gribskov Erhvervscenter A/S Samarbejdsaftale 2017 mellem Gribskov Kommune og Gribskov Erhvervscenter A/S Formål Formålet med denne samarbejdsaftale er, at klarlægge hvilke opgaver Gribskov Erhvervscenter A/S udfører for Gribskov

Læs mere

HANDLINGSPLAN

HANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN 2017-18 1. Indledning...1 2. Aktiviteter og indsatser...3 2.1 Projektudvikling... 3 2.2 Interessevaretagelse... 4 2.3 Netværksopbygning... 5 2.4 Positionering... 6 2.5 Kompetenceudvikling...

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Region Hovedstaden. CopenhagenElectric - det regionale elbilsekretariat

Region Hovedstaden. CopenhagenElectric - det regionale elbilsekretariat Region Hovedstaden CopenhagenElectric - det regionale elbilsekretariat Indledning I Region Hovedstaden ser vi elbilen som en central brik i omstillingen til et grønnere samfund, der er uafhængigt af fossile

Læs mere

Rammer for handlingsplanen

Rammer for handlingsplanen Strategisk fokus for samarbejder Rammer for handlingsplanen Der er fire filtre, som alle skal være opfyldt for at et samarbejde kan udvikles. Hvis dette er opfyldt, kan et samarbejde påbegyndes, og her

Læs mere

Hørsholm den 20. april Årsmøde. Copenhagen EU Office

Hørsholm den 20. april Årsmøde. Copenhagen EU Office Hørsholm den 20. april 2016 Årsmøde Copenhagen EU Office PROGRAM FOR ÅRSMØDE Dato: 20. april 2016 Tidspunkt: kl. 12.30-14.00 Sted: Søhuset i Hørsholm, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm. 1. Velkomst v/ Jannich

Læs mere

Central Denmark EU Office STRATEGI 2015 CENTRAL DENMARK EU OFFICE

Central Denmark EU Office STRATEGI 2015 CENTRAL DENMARK EU OFFICE Central Denmark EU Office STRATEGI 2015 CENTRAL DENMARK EU OFFICE HURTIGT OVERBLIK OVER STRATEGIEN MISSION Vi er Midtjyllands spydspids og repræsentation i Bruxelles samt videnbase for etablering af værdiskabende

Læs mere

Opretholdelse af nuværende niveau for erhvervsservice.

Opretholdelse af nuværende niveau for erhvervsservice. Redegørelse for budgetudvidelser 2016-2019 - Erhverv Med vedtagelsen af den nye Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik 2015-2018 og Handlingsplan 2015-2018 er der skabt et politisk og administrativt fundament

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC Kommunikationsstrategi 2008-2012 Professionshøjskolen UCC Indledning Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er

Læs mere

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi.

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. 1. UDVIDELSE Udvidelsen af netværket til at omfatte engagerede nordjyske virksomheder og samtlige nordjyske kommuner. En gradvis

Læs mere

Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2015

Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2015 Bilag 3 Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2015 Mål og formål med handlingsplanen Formålet med handlingsplanen er at konkretisere de indsatser, der skal være fokus på og som skal omsættes, for at nå Komiteens

Læs mere

Danish Food Cluster er en landsdækkende organisation og inddrager alle relevante parter i udviklingsprojektet.

Danish Food Cluster er en landsdækkende organisation og inddrager alle relevante parter i udviklingsprojektet. Connector Ansøgning af Connector i forlængelse af Brobygger 1.0 og Brobygger 2.0, til videreudvikling og konsolidering af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland og betydelig

Læs mere

Fundraising og EU projekter i kommunerne

Fundraising og EU projekter i kommunerne Fundraising og EU projekter i kommunerne Lotte Jensen www.upfronteurope.dk www.upfrontnet.dk 1 Fundraising? Fundraising er målrettede aktiviteter, som en kommune sætter i værk for at skaffe midler og ressourcer

Læs mere

AKTI VITETS PLAN 2015

AKTI VITETS PLAN 2015 AKTI V ITETS PLAN 2015 OVERSIGT OVER AKTIVITETER 2015 INTERESSEVARETAGELSE Videregive partnerskabet early warnings om Horizon 2020 arbejdsprogram for 2016-17. Følge udarbejdelsen af det kommende Horizon

Læs mere

KKR Den 23. februar 2015 COPENHAGEN EU OFFICE

KKR Den 23. februar 2015 COPENHAGEN EU OFFICE KKR Den 23. februar 2015 Organisation og finansiering GENERAL- FORSAMLING BESTYRELSE BRX NETVÆRK Bestyrelse : Marianne Stendell, RegH (formand) Finn Rudaizky, RegH Per Roswall, RegH DK BRUXELLES NETVÆRK

Læs mere

CISUs STRATEGI 2014 2017

CISUs STRATEGI 2014 2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26. april 2014. Vores strategi for 2014-17 beskriver, hvordan CISU sammen med medlemsorganisationerne

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Vi forstår os selv som en integreret del af én af Europas

Læs mere

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Varig og bæredygtig vækst i gartneriklyngen. Det er formålet med Den Grønne Vækstklynge. Projekt igangsat af Udvikling Odense og Dansk Gartneri, og bakkes op af en

Læs mere

KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor.

KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor. KORAs strategi Juni 2016 KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor. KORA er en uafhængig statslig institution, som udfører sin faglige

Læs mere

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 mellem Favrskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup og Favrskov Erhvervsråd Bogøvej 15 8382 Hinnerup 1 Indledning Det samlede erhvervsservicetilbud

Læs mere

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen International strategi for Hotel- og Restaurantskolen November 2017 Hvorfor internationalisering på Hotel- og Restaurantskolen? Hotel- og Restaurantskolen skal være en erhvervsskole med et internationalt

Læs mere

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion.

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion. Sendes pr. e-mail: vusmidt@ru.rm.dk Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Side 1 af 5 Vækst- og udviklingsstrategi Aarhus Kommunes høringssvar Aarhus Kommune har modtaget forslag

Læs mere

InnoBYG. -Innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri

InnoBYG. -Innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri InnoBYG -Innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri Velkommen til InnoBYG Byggebranchens innovationsnetværk for bæredygtigt byggeri Styrelsen for Forskning og Innovation medfinansierer InnoBYG samler

Læs mere

2 s 0 t 1 r 1 a - t 1 e 4 gi 1

2 s 0 t 1 r 1 a - t 1 e 4 gi 1 strategi 2011-14 1 1 baggrund og opbygning Foreningen Midtjyllands EU-kontor Central Denmark EU Office (CDEU) blev etableret den 24. november 2006. Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen står

Læs mere

Vækstaftaler

Vækstaftaler Vækstaftaler 2017-2019 Som et led i udmøntningen af den regionale vækst- og udviklingsstrategi (ReVUS) ønsker Vækstforum at indgå tre vækstaftaler, som skal være med til at løse komplekse vækstudfordringer

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi

Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi 2019-2022 VIRKSOMHEDER ARBEJDSMARKED VÆKSTOMRÅDER SAMMENHÆNG Oktober 2018 Forord sammen skaber vi en attraktiv region I går det godt. De fleste virksomheder

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

KL s EU-temadag 7. december 2015

KL s EU-temadag 7. december 2015 KL s EU-temadag 7. december 2015 De danske kommuner Aktuelle kommunalrelevante EU-dagsordener og muligheder Kl. 9.00-16.00 i KL-Huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S KL s EU-temadag mandag den 7.

Læs mere

Sekretariatets indstilling Det indstilles, at Vækstforum bevilger 3,8 mio. kr. til projektet, finansieret af de regionale udviklingsmidler.

Sekretariatets indstilling Det indstilles, at Vækstforum bevilger 3,8 mio. kr. til projektet, finansieret af de regionale udviklingsmidler. 1. Støtteordninger RESUMÉ Stamdata Journalnummer Ansøger: Indsatsområde Fokusområde: 2012-146314 Væksthus Nordjylland Kompetenceudvikling Strategi og marked Historik Vækstforum reserverede på sit møde

Læs mere

Erhvervsstyrelsen og ny politik.. v. Anders Hoffmann Vicedirektør, Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen og ny politik.. v. Anders Hoffmann Vicedirektør, Erhvervsstyrelsen Erhvervsstyrelsen og ny politik.. v. Anders Hoffmann Vicedirektør, Erhvervsstyrelsen Den nye styrelse: Mission og vision Mission I partnerskab med andre gør vi det enkelt og attraktivt at drive virksomhed

Læs mere

Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 FORSLAG Offentlig høring 21. juni 2011 14. oktober 2011

Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 FORSLAG Offentlig høring 21. juni 2011 14. oktober 2011 Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 FORSLAG Offentlig høring 21. juni 2011 14. oktober 2011 Indledning Regionsrådet ønsker med Lokal Agenda 21-strategien for 2012 2015 at fokusere og skabe yderligere sammenhæng

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Indkaldelse af ansøgninger vedrørende projekt Vækst og innovation via klimatilpasning

Annoncering efter ansøgninger Indkaldelse af ansøgninger vedrørende projekt Vækst og innovation via klimatilpasning Side 1 af 8 Titel Udfordring Annoncering efter ansøgninger Indkaldelse af ansøgninger vedrørende projekt Vækst og innovation via klimatilpasning For at imødegå klimaforandringerne skal kommunerne over

Læs mere

1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder

1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder 1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder RESUMÉ Stamdata Journalnummer Ansøger: Indsatsområde Fokusområde: 2011-155143 Væksthus Nordjylland Virksomhedsrettet Kompetenceudvikling

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2014-2015

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2014-2015 SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2014-2015 Aftalens parter Vordingborg Kommune Vordingborg Erhverv A/S Valdemarsgade 43 Marienbergvej 132, st. 4760 Vordingborg 4760

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder 13. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.3.1.2: Indsats vedr. innovationssamarbejder Udfordring Innovation er en central drivkraft for virksomheders vækst, udvikling og konkurrenceevne. Danske virksomheder

Læs mere

BilagØU_110919_pkt.09_03 ØRESUNDSBROEN KØBENHAVN KØBENHAVNS LUFTHAVN (CPH) ØRESTAD HVIDOVRE KOMMUNE VESTEGNEN

BilagØU_110919_pkt.09_03 ØRESUNDSBROEN KØBENHAVN KØBENHAVNS LUFTHAVN (CPH) ØRESTAD HVIDOVRE KOMMUNE VESTEGNEN KØBENHAVN KØBENHAVNS LUFTHAVN (CPH) ØRESTAD ØRESUNDSBROEN HVIDOVRE KOMMUNE VESTEGNEN Hvidovre Erhvervspolitik 2011-2014 1 Pejlemærker for en proaktiv erhvervspolitik i Hvidovre Kommune Vi tager aktivt

Læs mere

DBDHS VISION GO-TO-PLATFORMEN FOR FJERNVARME! DBDH STRATEGI Netværk Eksport Kommunikation Politik

DBDHS VISION GO-TO-PLATFORMEN FOR FJERNVARME! DBDH STRATEGI Netværk Eksport Kommunikation Politik DBDHS VISION GO-TO-PLATFORMEN FOR FJERNVARME! DBDH STRATEGI 2019-2022 Netværk Eksport Kommunikation Politik DBDH STRATEGI 2019-2022 STRATEGIEN 2019-2022 DBDH arbejder med en 4-årig strategiperiode. I denne

Læs mere

Dagsorden. Møde i Vækstforum Sjælland onsdag den 14. marts 2018 kl. 17:00. Indholdsfortegnelse åbent møde

Dagsorden. Møde i Vækstforum Sjælland onsdag den 14. marts 2018 kl. 17:00. Indholdsfortegnelse åbent møde Dagsorden Møde i Vækstforum Sjælland onsdag den 14. marts 2018 kl. 17:00 Indholdsfortegnelse åbent møde 1. Godkendelse af dagsorden 2 2. Konstituering af Vækstforum 3 3. Formandskab 5 4. Forsøgsordning

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014 Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling December 2014 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt samarbejde i Nordjylland om vækst og udvikling Etableres af de 11 nordjyske kommuner

Læs mere

Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015

Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015 Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015 Udarbejdet pba af Forretningsudvalgets anbefaling til Regionsrådets møde 28/4-15 En ny regional vækst- og udviklingsstrategi

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

. Udmøntning af midler til grøn satsning 2014

. Udmøntning af midler til grøn satsning 2014 . Udmøntning af midler til grøn satsning 2014 Forretningsudvalget Brevid: 2374669 Resume Der fremlægges aktiviteter, som udmønter Regionsrådets midler til grøn Sagsfremstilling Der er i regionens budget

Læs mere

Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015

Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 Bilag til LA 21-strategi og handlingsplan sendes i høring Dato: 10. maj 2011 Brevid: 1372548 Forslag til Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 Administrationen Alléen 15 4180 Sorø Tlf.: 70 15 50 00 linnyb@regionsjaelland.dk

Læs mere

Vækstfabrikkerne. Projektets baggrund, indhold og status

Vækstfabrikkerne. Projektets baggrund, indhold og status Vækstfabrikkerne Projektets baggrund, indhold og status Agenda 1 Formål og baggrund Målsætninger, erhvervspolitisk rationale og finansiering Værdiskabelse for iværksættere og andre aktører Indhold Faglige

Læs mere

M u l i g h e d e r i E u r o p a

M u l i g h e d e r i E u r o p a Muligheder i Europa Ydelser NordDanmark en aktiv del af EU NordDanmarks EU-kontors vigtigste opgaver er at skabe kontakter og finansieringsmuligheder for norddanske virksomheder og offentlige institutioner

Læs mere

Erfaringer med internationalisering i Slagelse Kommune 2009-2013

Erfaringer med internationalisering i Slagelse Kommune 2009-2013 Erfaringer med internationalisering i Slagelse Kommune 2009-2013 Internationalisering i kommuneplanen Et af kommunens mål er at arbejde mere internationalt som organisation. Det skal være naturligt for

Læs mere

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører.

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Kultur- og Fritidspolitik 2011-2015 - Handleplaner Kultur- og Fritidspolitikken er en samling af hele Kultur- og Fritidsudvalgets arbejdsområde. Der er oplagte synergier mellem

Læs mere

Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi

Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi 2019-2022 VIRKSOMHEDER ARBEJDSMARKED VÆKSTOMRÅDER SAMMENHÆNG Oktober 2018 Forord sammen skaber vi en attraktiv region I Region Sjælland går det godt. De fleste

Læs mere

Politisk beslutningsgrundlag vedr. etablering af fælles regionalt EUkontor

Politisk beslutningsgrundlag vedr. etablering af fælles regionalt EUkontor NOTAT Bilag 1 Politisk beslutningsgrundlag vedr. etablering af fælles regionalt EUkontor 1.0. Baggrund Regionsrådsformanden, formanden for KKR Hovedstaden og Københavns Kommunes overborgmester blev den

Læs mere

Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 FORSLAG Offentlig høring 21. juni 2011 9. september 2011

Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 FORSLAG Offentlig høring 21. juni 2011 9. september 2011 Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 FORSLAG Offentlig høring 21. juni 2011 9. september 2011 Indledning Regionsrådet ønsker med LA21 strategien for 2012 2015 at fokusere og skabe yderligere sammenhæng i

Læs mere