TILSKUD aktiviteter fordelt på alle fag. Digitalt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TILSKUD 4.000. aktiviteter fordelt på alle fag. Digitalt"

Transkript

1 TILSKUD aktiviteter fordelt på alle fag Digitalt interak og lærings tivt u for 0.-4 nivers. klasse

2 Har du svaret på spørgsmålene? DIGITALT LÆRINGSUNIVERS Villeby er et stærkt interaktivt, digitalt suppleringsmateriale, som henvender sig til klasse. Med digitale læringselementer kan du nemt variere din undervisning og sikre en høj grad af interaktivitet. Pædagogisk-didaktiske forløb som indeholder film, faktatekster, historier, opgaver, musik, farver, billeder og evalueringsopgaver præger portalen. Villeby egner sig utrolig godt til at introducere, evaluere eller træne et bestemt område. Villeby kan ligeledes støtte differentiering af undervisningen og anvendes i lektiecafeer eller hjemme. Villeby er uafhængig af software og bogsystemer. Pluk de ting, som støtter netop dit didaktiske behov. Vælger du padder eller krybdyr?

3 FAG FRA KLASSETRIN BIBLIOTEK I Villeby finder du undervisning til alle fag fra 0. til 4. klasse. Indholdet kan med fordel bruges som supplement til den almindelige undervisning, men mange områder kan sagtens stå alene. Forenklede Fælles Mål, lærervejledninger og ekstra arbejdsark er en integreret del i alle fag. Udover fagene finder du et alsidigt bibliotek inddelt efter lixniveau og varighed. Til hver bog er knyttet før- og efterlæsningsopgaver samt en lærervejledning. Der gives ydermere mulighed for at få læst samtlige bøger op. Dette fungerer fortrinligt både på klasseniveau, og når eleverne skal arbejde individuelt. DANSK MATEMATIK MUSIK ENGELSK HISTORIE Genrer, sprog, grammatik, læsestrategier, faglig læsning og bibliotek. Tal, plus, minus, gange, division, at måle, tid og klokken, geometri, statistik samt hverdagsmatematiske tekstopgaver. Noder, dur og mol, orkester, flerstemmig sang og instrumenter. Ord, sætninger, film og musik indenfor alle de nære emner. Istid, stenalder, bronzealder, jernalder og vikingetid. MusIk LEG OG DANS NATUR OG TEKNIK MADKUNDSKAB KRISTENDOMSKUNDSKAB BILLEDKUNST Redskaber og forklaringer til massage, bevægelse og høj puls. 40 dyrefilm med tilhørende opgaver, dinosaurusforløb, viden om universet, børns anatomi og bæredygtighed. Mad, næringsstoffer, opskrifter og mærkning af varer. Introduktion til og fortællinger fra kristendom og andre religioner og livsopfattelser. Derudover også livsfilosofi og etik. Skagensmalerne, guldalderen og mange andre danske billedkunstnere.

4 InteraktIvItet Forenklede Fælles Mål I Villeby arbejder vi med dialogisk interaktivitet. Efter eleverne har tillært sig viden inden for et bestemt område, har de mulighed for at gennemføre en evalueringsopgave. I de fleste tilfælde vil eleverne få feedback om, hvorledes de har klaret sig. Forenklede Fælles Mål I flere af undervisningsforløbene lægger Villebys struktur op til, at du som lærer introducerer et område, hvorefter eleven spiller og øver sig og til sidst får en test. Men da eleven også kan navigere rundt i Villeby på egen hånd, indeholder sitet en høj grad af kontrollerende interaktivitet, som betyder, at eleven selv kan vælge stien i et læringsforløb. forenklede Fælles Mål Alle læringsaktiviteter i hovedfagene er knyttet til forenklede Fælles Mål. På opgaveniveau kan du nemt få vist de forenklede Fælles Mål, som opgaven støtter. Ønsker du omvendt at arbejde ud fra et bestemt kompetencemål, får du hurtigt en overskuelig liste med de opgaver, der er kædet til det valgte trinmål. Det gør det utrolig nemt at få et overblik over indholdet i hvert fag. Eleven I fokus Det er muligt for eleverne at producere sine egne opgaver. Eleven kan lave sin egen reklame eller et interview og supplere med et selvvalgt billede og tekst. I musik er der mulighed for at styre, hvilke instrumenter som skal spille i det digitale band, for derigennem at opnå forskellige udtryk. Hele universet rummer ligeledes en række arbejdsark, som hjælper eleven i at fastholde den viden, han eller hun har erhvervet, fx om spindlere i natur og teknik. Niveauopdelte tekster og opgaver støtter ydermere elevdifferentiering i klasseværelset. NYE TILTAG Dagligt opdaterer og vedligeholder redaktionen siden med mere indhold fx arbejdsark, spil, film og musiknumre. Spil og opgaver udvikles af vores faste programmører, nye forenklede Fælles Mål opdateres og alle opgaver tagges med passende kompetencemål og en række skuespillere og børn lægger løbende stemmer indholdet.

5 TOSPROGEDE ELEVER Villeby har et brugervenligt, integreret sprogstøttemodul til tosprogede elever. Sprogstøtten aktiveres let af den enkelte elev og kan give hurtig hjælp både til elev og forældre. Villeby tilbyder ydermere modersmålsundervisning med udgangspunkt i bogstaver, sætninger, originallitteratur og musik samt en række spil og aktiviteter. Sprogstøtte: Polsk, somali, arabisk, urdu, sorani, tamil. Vietnamesisk og tyrkisk er under udvikling. Modersmålsundervisning: Polsk, somali, tamil. Tyrkisk er under udvikling. AKTIV KLASSE AKTIV KLASSE er et smart og nyudviklet quiz-koncept, hvor læreren leder aktiviteten på en elektronisk tavle. Eleverne kan bruge enten tablets, pc er eller smartphones til at registrere svar med. Quizzen kan gennemføres både individuelt eller i grupper. Villeby har allerede produceret flere quizzer, som er lige til at gå til. Alternativt kan læreren selv oprette spørgsmål og svarmuligheder. Det er intuitivt, som resten af villeby.dk. ELEVLOG Igennem en række forskellige opgaver kan læreren, som noget nyt, følge eleverne individuelt. I menuen til venstre på forsiden, finder du Klasseniveau, som er inddelt i fag og niveau. Klasseniveau indeholder en række tests, som eleverne løser individuelt. Resultaterne kan læreren nemt tilgå via sit uni-login. Svarer vi A? Er I klar? Dér stod det!

6 TILSKUD VILLEBY TIL HALV PRIS! IPAD OG ANDRE TABLETS Få refunderet 50% af prisen i form af TILSKUD. I år er der afsat 65 millioner kroner til at støtte skolernes indkøb af tilskudsberettigede digitale læringsmidler. Midlerne skal anvendes inden 31/ Der skal ikke indsendes ansøgning inden indkøb. Tilskuddet refunderes på baggrund af faktura. Villeby er registreret på Materialeplatformen. Byparken indeholder undervisning til fagene matematik, natur og teknologi, engelsk, historie, billedkunst samt et bibliotek inddelt efter lixniveau. Dansk forventes klar april Skolevejen vil blive videreudviklet i løbet af LICENSER Elever og lærere kan få adgang til Villeby med uni-login, såfremt skolen har købt et abonnement. Se vores priser via linket på forsiden, eller ring og få et tilbud. TEKNIK er web-baseret og fungerer på alle interaktive tavler eller via projektor. Fungerer både på PC og MAC og i en mindre verison til ipad. Læreren behøver blot netadgang og en browser, så er de klar til at bruge Villeby. Ingen software skal downloades. TILSKU D SPØ RGSMÅL? Salg og support eller Redaktion eller Facebook facebook.com/villeby Like os på Facebook!

7 Det er et spændende og alsidigt interaktivt materiale, som kan bruges både til lærerstyret undervisning på de Det er et spændende og alsidigt interaktivt materiale, tavler og til individuel som kan bruges elektroniske både til lærerstyret undervisning påundervisning. Villeby.dk har fungeret rigtigt godt i min klasse, da det er Lise Bregnhøj, anmelderundervisning. Folkeskolen.dk de elektroniske tavler og til individuel intuitivt for eleverne de ved, hvad de skal gøre, og der er Lise Bregnhøj, anmelder Folkeskolen.dk fine forklarende tegninger hele vejen igennem. Når vi fælles i klassen har arbejdet med et emne, kan Villeby.dk understøtte denne læring ved, at de konkret kan arbejde med opgaver bagefter. Enkelte elever har fortsat været usikre og har så enten kunne lave opgaverne igen, eller prøvet kræfter Det er sjovt og hyggeligt, Jeg var nødt til at høre godt efter for at kunne svare rigtigt pået andet niveau for derved at få selvtilliden op. med og man lærer en hel masse. spørgsmålene, for så kom ham den sjove mand, og jeg fik smileys Susanne Andersen, Vibeholmskolen, Ishøj Elev 2. klasse, folkeskolen.dk det kan jeg godt lide! Elev 1. klasse, folkeskolen.dk Jeg har brugt Villeby.dk som supplement til min daglige Jeg var nødt til at høre godt efter for at undervisning. Nogle elever har arbejdet med bøgerne i klassen, kunne svare rigtigt på spørgsmålene, for så mens jeg med mindre Jeg grupper har brugt Villeby.dk det kom ham den sjove mand, og jeg fik smileys har brugt Villeby.dk som på supplement til min daglige underinteraktive board. Det visning. har givetnogle os enelever god dialog om blandt andet det kan jeg godt lide! har arbejdet med bøgerne i klassen, mens grammatik og har styrket til elevernes niveau. Elev 1. klasse, folkeskolen.dk jeg mit medkendskab mindre grupper har brugt Villeby.dk på det interaktive At jeg kan vælge mellem danske begreber, er enom blandt andet grammaboard. Det og harlantinske givet os en god dialog stor styrke, synes jeg. Universet let tilgængeligt, farverigt og tik, og harer styrket mit kendskab til elevernes niveau. At jeg kan fyldt med gode forklaringer, selv kan træne vælge således mellem eleverne danske og lantinske begreber, er en stor styrke, de områder, hvor de trænger til lidt ekstra. er let tilgængeligt, farverigt ogdet er med sjovt, at man kan vælge mellem så meget. synes jeg. Universet fyldt Nina Nobelius Sassersen, Højagerskolen, 2. klasse, folkeskolen.dk gode forklaringer, Ballerup således eleverne selv kan træne Elev de områder, hvor de trænger til lidt ekstra. Nina Nobelius Sassersen, Højagerskolen, Ballerup Det er sjovt, at man kan vælge mellem så meget. Elev 2. klasse, folkeskolen.dk Mail: Salg: Redaktion: monotone.dk Villeby Gothersgade 11, 3. tv København K

Cooperative Learning i børnehaveklassen.

Cooperative Learning i børnehaveklassen. Cooperative Learning i børnehaveklassen. Af Jette Stenlev Første gang offentliggjort i Skolestart nr. 1, 2007 Flere og flere lærere også i skolens yngste klasser begynder at anvende Cooperative Learning

Læs mere

Digitale læringsportaler

Digitale læringsportaler Digitale læringsportaler Min livline Erik Tang, Skovgårdsskolen Enhver lærers drøm Helle Wirensoe, Krogløvskolen Undlader ofte at bruge bøgerne René Köpfli, Hals Skole Et virkeligt godt redskab Louise

Læs mere

Lærervejledning 4-6 klasse

Lærervejledning 4-6 klasse Lærervejledning 4-6 klasse Indholdsfortegnelse 1. Introduktion...3 1.1. Hvad er Hexaville...3 1.2. Strukturen i Hexaville...3 1.3. Læringsprincipperne for Hexaville...4 2. Hexaville universet...4 3. Programmet

Læs mere

Den sønderjyske historiekanon - lærervejledning til ungdomsuddannelserne

Den sønderjyske historiekanon - lærervejledning til ungdomsuddannelserne Den sønderjyske historiekanon - lærervejledning til ungdomsuddannelserne Hvem bestemmer, hvordan historien fortælles? Hvordan kan historie fortælles fra en regional frem for en national vinkel? Og hvordan

Læs mere

Undervisningsmaterialer udviklet til GRUNDSKOLEN

Undervisningsmaterialer udviklet til GRUNDSKOLEN Entreprenørskab er, når der bliver handlet på muligheder og gode ideer, og disse bliver omsat til værdi for andre. Værdien kan være af økonomisk, kulturel eller social art. Undervisningsmaterialer udviklet

Læs mere

Hvorfor og hvordan udvikler vi vores pædagogiske praksis gennem inddragelse af digitale redskaber

Hvorfor og hvordan udvikler vi vores pædagogiske praksis gennem inddragelse af digitale redskaber Hvorfor og hvordan udvikler vi vores pædagogiske praksis gennem inddragelse af digitale redskaber - nytænkning og videreudvikling i det pædagogiske arbejde Juni 2014 Der var engang.. I 2010 begyndte Selvejerområdet

Læs mere

Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket

Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket 2009 Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket i Esbjerg Stine Hove Nielsen Danmarks Biblioteksskole Aalborg 2 Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv.

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad

Læs mere

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform Egebækskolen Den nye folkeskolereform 1 Kære Alle I juni 2013 blev der som bekendt indgået aftale om en ny skolereform. Reformen træder i kraft 1. august 2014. Formålet med reformen er blandt andet, at

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

fagspecifikke kurser kundespecifikke kurser webinar kursus katalog - 2013

fagspecifikke kurser kundespecifikke kurser webinar kursus katalog - 2013 fagspecifikke kurser kundespecifikke kurser webinar kursus katalog - 2013 KURSUS KATAlog Velkommen til AVkURSUS UddAnnelSeSkAtAlog for SkoleåRet 2013-2014 indholdsfortegnelse AV CENTERs uddannelsesafdeling

Læs mere

Programmer og websites, der henvender sig til eller er oplagte i undervisningen af: Elever med andet modersmål end dansk

Programmer og websites, der henvender sig til eller er oplagte i undervisningen af: Elever med andet modersmål end dansk Programmer og websites, der henvender sig til eller er oplagte i undervisningen af: Elever med andet modersmål end dansk Udvalgte programmer fra Mikro Værkstedet Læsehuset De yngste elever Her er både

Læs mere

Stian Holes Garmanns hemmelighed

Stian Holes Garmanns hemmelighed Opgave- og aktivitetsbog til Stian Holes Garmanns hemmelighed Udarbejdet af Morten Torndahl ~ 1 ~ Indholdsfortegnelse Indledning 3 Garmanns hemmelighed 3 Trinmål 4 Bogens opbygning 5 Differentiering 5

Læs mere

SPROG KLAR TALE I LEKTIECAFEEN. Inspirationshæfte til frivillige lektiehjælpere

SPROG KLAR TALE I LEKTIECAFEEN. Inspirationshæfte til frivillige lektiehjælpere SPROG KLAR TALE I LEKTIECAFEEN Inspirationshæfte til frivillige lektiehjælpere 2014 Udgivet af Brug for alle unge Undervisningsministeriet 2014 www.bfau.dk Redaktion Dorthea Funder Kaas, Brug for alle

Læs mere

LEG, LÆRING OG LEKTIER

LEG, LÆRING OG LEKTIER LEG, LÆRING OG LEKTIER INDHOLD Forord 3 En lektiecafé er mere end 2+2 4 Til fodbold i Herning 6 Foreningsliv på nydansk Københavns Internationale Forening 10 På biblioteket i Vollsmose 14 IT som motivation

Læs mere

Din og min nye skole

Din og min nye skole Din og min nye skole Folkeskolereformen i Mariagerfjord Kommune Læring i centrum Når klokken ringer ind til en ny skoledag den 11. august 2014, så bliver det til en ny, mere spændende og alsidig skoledag.

Læs mere

Den sønderjyske historiekanon - lærervejledning til grundskolen

Den sønderjyske historiekanon - lærervejledning til grundskolen Den sønderjyske historiekanon - lærervejledning til grundskolen Hvem bestemmer, hvordan historien fortælles? Hvordan kan historie fortælles fra en regional frem for en national vinkel? Og hvordan vil en

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Læremiddelvurdering af Mingoville og Globetrekking AF: ELSEBETH HURUP, UC LILLEBÆLT og JETTE RISGAARDS, CENTER FOR INFORMATIK, KØBENHAVNS KOMMUNE

Læremiddelvurdering af Mingoville og Globetrekking AF: ELSEBETH HURUP, UC LILLEBÆLT og JETTE RISGAARDS, CENTER FOR INFORMATIK, KØBENHAVNS KOMMUNE Læremiddelvurdering af Mingoville og Globetrekking AF: ELSEBETH HURUP, UC LILLEBÆLT og JETTE RISGAARDS, CENTER FOR INFORMATIK, KØBENHAVNS KOMMUNE I de reviderede Fælles Mål, gældende fra 2009, understreges

Læs mere

Raketten - indskoling på Vestre Skole

Raketten - indskoling på Vestre Skole Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 210 Offentligt Sådan hjælper du dit barn på vej I faget matematik Hjælp barnet til at blive opmærksom på alle de tal, der er omkring det i hverdagen

Læs mere

NATIONAL TEST DANSK, LÆSNING 2., 4., 6. OG 8. KLASSE

NATIONAL TEST DANSK, LÆSNING 2., 4., 6. OG 8. KLASSE NATIONAL TEST DANSK, LÆSNING 2., 4., 6. OG 8. KLASSE abcdef ijklmno rstuvxy æøå Inspiration og vejledning Testen i dansk, læsning De nationale test i dansk, læsning er it-baserede test, der tegner et billede

Læs mere

Lær at lave/forstå en hjemmeside

Lær at lave/forstå en hjemmeside Lær at lave/forstå en hjemmeside Trin: Fag: Tid: 6. klasse (mellemtrinnet) Dansk Historie N/T 8-10 lektioner + tid til at skrive tekster I dette forløb skal eleverne lære, hvordan man opbygger en hjemmeside.

Læs mere

Ny strategiplan skal danne udgangspunkt for skolernes arbejde med hand- Fælles Mål 2009 og specielt i Faghæfte 48 er kravene

Ny strategiplan skal danne udgangspunkt for skolernes arbejde med hand- Fælles Mål 2009 og specielt i Faghæfte 48 er kravene SÅDAN GØR VI Februar 2012 Tema: Pædagogisk it Nomadisk læring med Google Apps Side 3 En strategi for it-indsatsen Temadag om ledelsesopgaven Side 5 Computere i stedet for bøger Side 6 Sådan gør vi Udsendes

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Projektet er støttet af:

Projektet er støttet af: Projektet er støttet af: Hvordan kan folkebiblioteket få en rolle i forhold til skolereformen? Hvordan kan vi arbejde med unges digitale dannelse? Hvordan designer vi læringsforløb målrettet understøttende

Læs mere

De Pædagogiske Læringscentre i Hvidovre Kommune 2014-2017

De Pædagogiske Læringscentre i Hvidovre Kommune 2014-2017 Vision og handleplan for De Pædagogiske Læringscentre i Hvidovre Kommune 2014-2017 Børne- og Velfærdsforvaltningen Efteråret 2014 Indholdsfortegnelse Det Pædagogiske Læringscenter: Når skolereformen omsættes

Læs mere

sarahpilki@gmail.com engelsk 2009-2010 billedkunst Sarah Pilkington tlf: 3514 6246 natur og teknik 3. kl. supplerende årsplaner

sarahpilki@gmail.com engelsk 2009-2010 billedkunst Sarah Pilkington tlf: 3514 6246 natur og teknik 3. kl. supplerende årsplaner 3. kl. supplerende årsplaner 2009-2010 engelsk billedkunst natur og teknik Sarah Pilkington sarahpilki@gmail.com tlf: 3514 6246 Supplerende årsplan i engelsk 3. kl. 2009-2010 Mål Undervisningstilgang Formålet

Læs mere

Evaluering kort og godt

Evaluering kort og godt Evaluering kort og godt Om målsætning, dokumentation & elevplaner Dette hæfte er et supplement til filmen "Når evaluering er læring Kan bestilles til alle lærere i grundskolen Dette hæfte er et supplement

Læs mere

resultaterne og sammenholde dem med hinanden.

resultaterne og sammenholde dem med hinanden. ! "#$%!& ' ( ( ' Hvordan har du fattet interesse for at undervise dine kollegaer i dansk som 2. sprog? Det er meget tilfældighedernes spil. Det startede med, at Lise Thorn bad mig om at tage på et kursus,

Læs mere