Beslutning i BEPU, ØU og KB Status og opfølgning Bemærkninger. Forslag nr., emne og forslagsstiller. 1. Dragør sejlskibsby,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beslutning i BEPU, ØU og KB Status og opfølgning Bemærkninger. Forslag nr., emne og forslagsstiller. 1. Dragør sejlskibsby,"

Transkript

1 Udvikling af Dragør Havn projektforslag, projekter og gennemførelse Status pr jj , rev , Sagsnr. 13/1526 (fælles sag), 14/638, 14/1974, 14/2179, 14/2862, 14/3036, 14/3464, 15/361 Projektforslag 1 13 hidrører fra KB s indkaldelse af idéer og forslag til udvikling af Dragør Havn. Projekt 14 omfatter omlægning af færgearealet, som 1. etape af realiseringen af kommuneplanens helhedsplan for havnens udvikling. Projekt 15 omfatter diverse havne-infrastruktur, herunder ændring af havneindløb og moler, gennemgravning af Sandtangen og uddybning af havnebassin. Projekt 16 omfatter genplacering og udvikling af eksisterende havneerhverv. Forslag nr., emne og 1. Dragør sejlskibsby, Jan Engell og Axel Bendtsen Forslaget om Dragør sejlskibsby som overordnet strategisk ramme for havnens udvikling, blev ikke godkendt. KB : Følgende forslag faldet: Der igangsættes en udredning under involvering af frivillige hvor det er relevant vedrørende muligheden for at indgive ansøgning om udpegning af Dragør havn og by som UNESCO-kulturmiljø. Følgende forslag blev godkendt: Kommunalbestyrelsen afventer de videre drøftelser af UNESCOinitiativer indtil Lokalplan 70 er nærmere udmøntet. BEPU : Følgende forslag blev godkendt: Der igangsættes en udredning under involvering af frivillige hvor det er relevant vedrørende muligheden for at komme i betragtning som ny hjemhavn for Georg Stage og at tiltrække søfartsrelaterede ungdomsuddannelser. Henvendelser til om beslutningerne. Videre initiativer vedrørende Georg Stage sker i regi af et turist-projekt mv. Der er efterfølgende afholdt møde med repræsentant fra Georg Stage den , og forslag om mulighed for valg af Dragør Havn som hjemhavn blev behandlet på BEPU den , hvor det besluttedes at aflægge besøg til efteråret med henblik på videre stillingtagen til om der skal arbejdes videre med projektet. Et planlagt besøg blev imidlertid ikke gennemført, da der ikke er aktuelle flytteplaner for Georg Stage. Kommuneplanens helhedsplan for havnen, samt udpegningen af by/havn som kulturmiljø, vil fortsat danne ramme for havneplanlægningen og gennemførelse af projekter.

2 2. Gennemførelse af Tænketankens projekt for bådeværftsgrunden, Hvalsø Holding A/S Der skal arbejdes videre med forslag fra Dragør Bådeværft (Forslag 4) Der kan arbejdes videre med Forslag 2 såfremt Forslag 4A, efter en uddybning og konkretisering, ikke kan godkendes ved en fornyet politisk behandling. Den overordnede disponering i Tænketankens forslag er fulgt op i kommuneplanens helhedsplan for havnens udvikling. 3. Udvikling af bådeværftsgrunden, med fokus på kulturarv og turisme. Der skal ikke arbejdes videre med forslaget. Der henvises til beslutningen vedrørende Forslag 4 og Forslag 2. Poul Himmelstrup og Dragør Bådeværft 4. Udvikling af bådeværftsgrunden med fokus på renovering af nuværende bebyggelse og videre-udlejning til maritime formål. Dragør Bådeværft Sagsnr. 14/1974, 15/361 Godkendt, under forudsætning af fornyet politisk behandling når der foreligger konkrete forslag fra nuværende lejer og til udmøntning af beslutningen. BEPU : Det anbefales overfor ØU, - at der skal arbejdes videre med forslaget, - at en evt. forlængelse af lejekontrakten ikke må være til hinder for kommunens fremtidige udvikling af havneområdet, - at fremleje ikke er en mulighed.. Kontakt til med henblik på konkretisering af forslaget. Der har været dialogmøde med. Supplerende materiale modtaget til genbehandlingen i BEPU Konkret stillingtagen til evt. ændrede kontraktforhold vil i givet fald ske ved en efterfølgende politisk behandling af det samlede projekt, blandt andet på baggrund af nærmere dokumentation for projektets enkeltelementer.

3 4. (fortsat) ØU : Sagen blev udsat til ØU den med henblik på yderligere drøftelser mellem partierne om udmøntning af erhvervsdelen i Lokalplan 70. ØU : Der skal ikke arbejdes videre med forslag fra bådeværftet om bl.a. udvidelse af aktiviteterne på arealet og forlængelse af lejekontrakt. Forvaltningen skal i stedet komme med oplæg mhp. udbud af det østlige byggefelt, og efterfølgende udbud af det vestlige byggefelt. BEPU og ØU : Der besluttes proces for den videre realisering af helhedsplanen for Dragør Havn, hvori indgår dialog med de nuværende erhverv på havnen, herunder Dragør Bådeværft, om mulighederne for re-lokalisering i det østlige byggefelt. KB : Lukket sag om lejevilkår ved relokalisering. Proces er iværksat. Dialog med bl.a. Dragør Bådeværft i juni 2015 om relokalisering. Se i øvrigt projekt 16.

4 5. Køb af grund mhp. opførelse af kontorbyggeri i det vestlige byggefelt. Secu A/S Stillingtagen til realisering af byggefelt A2 ved Skurbyen udskydes til en senere etape i udbygningen. Forslaget kan indgå i den senere lokalplanlægning. Stillingtagen til den detaljerede indretning af det vestlige byggefelt A2 i Lokalplan 70 vil ske ved lokalplanlægning. Herefter kan tages stilling til evt. leje eller køb af grundarealer. 6. Bevaring af grønne arealer, begrænsning af vestlige byggefelt. Danmarks Naturfredningsforening, Lokalafdeling Amager Spørgsmålet om den detaljerede afgrænsning af Byggefelt A2 afklares i forbindelse med den senere planlægning for denne etape.. 7. Etablering af havnebad mv. Café Espersen, suppleret af havneadministrationen Forslaget til etablering af et havnebad, i form af et brodæk mv. ved ydersiden af Søndre Mole, videresendes til behandling i Havnens Brugerbestyrelse med henblik på udarbejdelse af projekt til nærmere godkendelse. Muligheden for indpumpning af sand ved ydersiden af Dragør Forts dækmole ved havneindløbet undersøges nærmere.. Der arbejdes videre med forslagene i samarbejde med havneadministrationen / BBH. Herefter genbehandling i BEPU. Forslaget om havnebad er konkretiseret i samarbejde med havneadministrationen, i form af forslag om brodæk mv. ved ydersiden af Sdr. Mole. Supplerende badefaciliteter er drøftet ved dialogmøde. Med hensyn til forslaget om rekreativ anvendelse, musikscene mv. kan henvises til Forslag 11.

5 8. Etablering af et maritimt hus Dragør Ungdomsskole Sagsnr. 14/638 BEPU : Der skal arbejdes videre med projekt Maritimt hus på Dragør havn, i lyset af projektets aktualitet i sammenhæng med skolereformen, idet forvaltningen samtidig undersøger ungdomsskolens muligheder for et vandsamarbejde med klubberne og foreningerne i området. Et enigt udvalg ønsker placering af det maritime hus på Sandtangen, i en mere sydøstlig retning, med udgangspunkt i forvaltningens Model 1. Adgangen til vandet skal ske mod syd. Sagen om det maritime hus afventer nærmere oplysninger om tid og pris for klargøring af bundforhold syd for sandtangen, og at en evt. midlertidig løsning undersøges mhp. etablering i indeværende år. Ungdomsskolens undersøgelse af samarbejdsmuligheder med havnens søsportsklubber mv. tages til efterretning. Det maritime hus blev etableret ved fortgraven til Dragør Fort i juni-august og indviet den og indgår herefter dels som et fritidstilbud for Ungdomsskolens blå udeskole og dels som ramme for friluftsaktiviteter for folkeskoleelever. Lejeaftale med Dragør Fort er indgået for foreløbig 2 år. Der skal herefter tages stilling til forlængelse eller flytning af maritimt hus til anden placering. Det maritime hus blev indviet i eftersommeren 2014 incl. ny kajakbro mv - og ibrugtaget også som led i implementeringen af skolereformen. Overdækning er gennemført i 2015, og de sidste udestående bygningstiltag afsluttes i Ved 1. behandlingen af den samlede sag i BEPU den godkendtes en placering på Sandtangens østlige del med adgang til vandet mod syd. Efterfølgende viste det sig, at bundforholdene ikke umiddelbart kan forenes med børneaktiviteter. En midlertidig løsning for placering af det maritime hus samt mulighederne for fjernelse af tangaflejringen blev derfor undersøgt. Dette mundede ud i en lejeaftale med ejeren af Dragør Fort for del af fortgraven, samt forberedelse af et anlægsprojekt for oprensning og uddybning af havnebassinet syd for Sandtangen. Forslag til start på anlægsprojekt for moleændringer og bassinuddybning mv. indgik ved behandlingen af Budget 2015, men anlægsbeløb blev ikke afsat (se projekt 15). KB : Det blev besluttet: - at det maritime hus placeres midlertidigt på lystbådehavnens bådoplægsareal ved Prins Knuds Dæmning, og at placeringen godkendes i forhold til Byplanvedtægt 10 og Kommuneplan 2009,

6 8. (fortsat) - at der gives en anlægsbevilling og at rådighedsbeløbet på kr frigives, - at forslag til lejekontrakt vedrørende benyttelse af del af Dragør Forts voldgrav samt mindre landareal, godkendes, og at lejeudgiften afholdes inden for driftsbudgettet for skoler, - at der udarbejdes forslag til anlægsprojekt (A-skema til Budget 2015) vedrørende oprensning af tangaflejring syd for sandtangen og gennemgravning af sandtangen, i overensstemmelse med kommuneplanens havneplan. Spørgsmålet om oprensning ved Sandtangen indgår i budgetoplæg til Budget 2016, som den af udvikling af havnens infrastruktur (se projekt 15) 9. Etablering af glaspusteri Rikke Bruzelius og Jan Vejle Kan ikke pt imødekommes, men der iværksættes udbud, hvis der opstår en ledig grund ud mod Fiskerikajen.. Indretning af glaspusteri i Dragør Bådeværfts eksisterende bygninger indgår i seneste forslag fra bådeværftet (Forslag 4). 10. Forslag om ny spejderhytte og faciliteter på havnen for spejdere Blushøjspejdernes bestyrelse De lokale spejdergrupper tilbydes mulighed for etablering af grejbank i tilknytning til det maritime hus., med henvisning til evt. samarbejde med det maritime hus. Forslagene blev drøftet på dialogmøde, herunder muligheden af et samarbejde med Forslag 8. Etablering af en ny spejderhytte på havnen for de sammenlagte spejdergrupper findes ikke realistisk.

7 11. Forslag om overdækkede opholdsarealer og offentligt toilet mv. Lisbeth Petersen, fulgt op af administrationen efter dialogmøde Sagsnr. 14/3036, 14/2862, 14/ Forslag til overdækning af grillpladsen i lystbådehavnen videresendes til behandling i bl.a. Havnens Brugerbestyrelse med henblik på udarbejdelse af projekt til nærmere godkendelse i forhold til fredningsbestemmelser mv. 2. Der skal være mulighed for etablering af sol-sejl på sandtangen og lystbådehavnens grønning. 3. Der skal arbejdes for etablering af et offentligt toilet på den indre del af sandtangen, der både henvender sig til havnens gæster, andre besøgende og det maritime hus. Placering klarlægges senere. 4. Muligheden for på kort sigt at opstille et festivaltoilet godkendes. e. Der er udarbejdet skitseforslag til overdækning af grillplads til videre behandling i BBH. Der er pt ikke finansiering til gennemførelse. Som led i Projekt 14 om omlægning af færgearealet indgår opførelse af et nyt offentligt toilet mellem turistbuslomme og Sandtangen. Toiletbygning på Forsvarets areal ved Fælledvej/ Fasanstien er overdraget Dragør Kommune og flyttet til havnen. Toilettet er etableret og åbnet. Forslagene blev drøftet på dialogmøde, hvor konkrete løsninger fremkom, som efterfølgende er blevet undersøgt. 12. Forslag om vandland og restaurant mv. Henrik Kassebeer Det meddeles, at forslaget ikke pt findes realistisk i forhold til plangrundlaget..

8 13. Forslag om husbåde og hotelskibe Aqua Domus Aps Sagsnr. 14/2179 Der arbejdes videre med etablering af såvel husbåde som hotelskibe ved den sydlige del af sandtangen. Forvaltningen anmodes om at fremkomme med placeringsforslag, herunder placering af tilhørende serviceanlæg. Placering af husbåde og hotelskibe i Dragør havn forudsætter i givet fald udarbejdelse af lokalplan. BEPU : Som reaktion på invitation til besigtigelse af husbåde i Nykøbing Sjælland, besluttede BEPU: Forvaltningen udsender forslag til dato og indkaldelse til besigtigelses tur, og Kommunalbestyrelsen inviteres til at deltage. BEPU : Det besluttedes at arbejde videre med forslaget, ved at sende det til høring i havnens brugerbestyrelse om stillingtagen til både husbåde og flotel.. Der har været afholdt dialogmøde med om den konkrete indpasning af husbåde med tilhørende serviceanlæg (grejskure, forsyningsinstallationer, parkering mv.) på den udpegede lokalitet, samt om aftalemæssige og finansieringsmæssige forhold mv. Forvaltningen har indhentet erfaringer fra Københavns Havn mht. aftalemæssige og finansieringsmæssige forhold mv. Besigtigelsestur for BEPU- og KBmedlemmer den til havnelokaliteter med husbåde (Københavns Havn og Nykøbing Sjælland) Situationen omkring bundforholdene syd for Sandtangen er indgået i drøftelserne, jfr. Projekt 8 og 15. Forslag til start på anlægsprojekt for moleændringer og bassinuddybning mv. indgik ved behandlingen af Budget 2015, men anlægsbeløb blev ikke afsat (se projekt 15). Oprensning/bassinuddybning indgår i budgetoplæg om diverse infrastrukturanlæg til Budget Som opfølgning på BEPUbeslutning af har havnens brugerbestyrelse fra møde den fremsendt høringssvar, hvor det ikke kan anbefales, at der arbejdes videre med planerne om etablering af hverken husbåde eller flotel ved sandtangen, og der kan heller ikke anvises alternative placeringer. BEPU : Høringssvar fra brugerbestyrelsen foreligger. Det besluttes at stille husbådssagen i bero, indtil resultatet af udbud af det østlige byggefelt i Lokalplan 70 foreligger.

9 Projekt nr. og projektindhold 14. Omlægning af færgearealet som 1. etape i gennemførelse af helhedsplanen for havnens udvikling, herunder bl.a. nedrivning af færgebygning, anlæg af ny adgangsvej med turistbus-lomme, asfaltbelægning og opstribning af p-båse, ændret belysning, offentligt toilet skater-areal ved legepladsen omlægning af grusstier og grøft på lystbådehavnens grønning. Der er givet projektgodkendelse og anlægsbevilling i Status om gennemførelsen er givet ved flere meddelelsessager overfor BEPU, senest ved mødet den Der blev i 2013 foretaget midlertidig opstribning af p-båse. Telthal for fa. SYC med tilhørende udeareal er flyttet til østområdet, og færgebygningen er nedrevet og asfaltbelægning retableret her. Herefter er der gennemført opbrydning af asfalt, udlægning af muld og asfaltering, for ændret adgangsvej og turistbuslomme samt skaterareal. Ny kantning af vejarealer, fortove, heller, justering af regnvandsbrønde og etablering af offentligt toilet er gennemført vinteren 2014/15 og er færdiggjort i foråret 2015 med nyt asfaltslidlag, p-båseafstribning, ny belysning, bolværksbænke på p-plads samt grøft langs grønningen. Justering af grusstier mv. gennemføres efterfølgende. Arbejdet er udført af kommunens Vej- og Gartnerafdeling, i samarbejde med eksterne entreprenører i nødvendigt omfang. Oplægning af både for vinteren 2014/2015 tilpasset de nye afgrænsninger i området. Med hensyn til nyt offentligt toilet ved turistbuslommen se Forslag 11.3.

10 Projekt nr. og indhold 15. Ændringer i havnens infrastruktur / havnebygværker mv. i overensstemmelse med helhedsplanen for havnens udvikling, herunder bl.a. Ombygning af moler så der bliver ét havneindløb, Gennemgravning af Sandtangen så der opnås sammenhængende bassiner, Oprensning og uddybning af havnebassinet syd for Sandtangen Udvikling af havnens faciliteter i øvrigt. Ændringerne indgår i den godkendte helhedsplan for havnens udvikling i Kommuneplan BEPU : Behandling af forslag fra A-gruppen om det videre arbejde med havnens infrastruktur. Det blev besluttet, - at forvaltningen udarbejder forslag med prisoverslag og tidsplan for udvidelse af Dragør Havn, samt moleændringer og gennemgravning af sandtangen mellem den tidligere færgehavn og lystbådehavnen, - at finansiering af dette projekt medtages i budgetlægningsprocessen for 2016, og at etaperne udføres under hensyn til muligheden for at kunne iværksætte byggeri i forlængelse af et udbud, - at det i forbindelse med projekteringen undersøges, hvorvidt der kan anlægges yderligere et antal bådpladser i lystbådehavnen, og - at der før anlæg gennemføres høring af havnens brugerbestyrelse. Ved behandlingen af Budget 2015 forelå A-skema vedrørende opstart på projekterne, men der blev ved budgetvedtagelsen ikke afsat beløb hertil. I oplæg til Budget 2016 indgik en bred vifte af forslag til ændring i havnebygværker og udvikling af servicefaciliteter. I det vedtagede Budget 2016 er der afsat 10 mio. kr. over de næste 4 år til udvikling af havnens faciliteter, fx: - Genplacering af havnekontor - Etablering af supplerende bådebro ved Sandtangen - Genopretningsprojekter - Grej- og masteskure, toilet- og badefaciliteter mv. De konkrete delprojekter skal efterfølgende prioriteres. Der er gennemført forskellige serviceforbedringer på havnens områder, herunder ny flydende servicebro for brændstofpåfyldning mv. i den tidligere færgehavn og opholdsareal ved søndre mole. Udbygning af havnens infrastruktur og servicefaciliteter indgår i den samlede sag om realisering af helhedsplanen for havnens udvikling.

11 Projekt nr. og indhold 16. Eksisterende havneerhverv, genplacering og udvikling Fælles initiativ fra Erhvervsforeningen Dragør Havn BEPU : Behandling af forslag fra Liste T om rammerne for de erhvervsdrivende på havnen. Det besluttedes at tilstræbe en fleksibilitet i et kommende udbud, så der gives muligheder for tilpasning og aktivitetsudvidelser mv. Bådeværftet og de øvrige erhvervsdrivende på havnen har holdt info-møde med KB den BEPU og ØU : Der besluttes proces for den videre realisering af helhedsplanen for Dragør Havn, hvori indgår dialog med de nuværende erhverv på havnen, om mulighederne for relokalisering i det østlige byggefelt. Proces er iværksat. Dialog med med de stedlige havneerhverv i juni 2015 om relokaliseringsmuligheder. KB : Lukket sag om lejevilkår ved relokalisering.

Udvikling af Dragør Havn høringssvar med idéer og forslag Status pr jj , rev ,

Udvikling af Dragør Havn høringssvar med idéer og forslag Status pr jj , rev , Udvikling af Dragør Havn høringssvar med idéer og forslag Status pr. 1.12.2015 jj 15.10.2014, rev. 4.12.2015, Sagsnr. 13/1526 (fælles sag), 14/638, 14/1974, 14/2179, 14/2862, 14/3036, 14/3464, 15/361 Forslagene

Læs mere

Forslag nr., emne og forslagsstiller. Beslutning i BEPU, ØU og KB Status og opfølgning Bemærkninger

Forslag nr., emne og forslagsstiller. Beslutning i BEPU, ØU og KB Status og opfølgning Bemærkninger Udvikling af Dragør Havn projektforslag, projekter og gennemførelse Status pr. 20.4.2015 jj 15.10.2014, rev. 23.4.2015 Sagsnr. 13/1526 (fælles sag), 14/638, 14/1974, 14/2179, 14/2862, 14/3036, 14/3464,

Læs mere

PLANLÆGNINGSNOTAT NR

PLANLÆGNINGSNOTAT NR PLANLÆGNINGSNOTAT NR. 03.13 Vedr.: Udvikling af Dragør Havn af interessetilkendegivelser og analyse i forhold til gældende plangrundlag Dato: 3.9.2013 Sagsbehandler: jj Journalnr.: 13/1526 Baggrund Økonomi-

Læs mere

PLANLÆGNINGSNOTAT NR

PLANLÆGNINGSNOTAT NR PLANLÆGNINGSNOTAT NR. 02.17 Vedr.: Bebyggelse i Madsens Krog, Dragør havn Forhistorie og planforudsætninger Dato: 20.10.2017, rev 23.7.2018 Sagsbehandler: jj / hr Sagsnr.: 17/186 16/3238 Dette notat omhandler

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE * PLAN OG TEKNIK * PLAN- OG BYGGESAGSAFDELINGEN

DRAGØR KOMMUNE * PLAN OG TEKNIK * PLAN- OG BYGGESAGSAFDELINGEN 1 Dato:18.02.2016 Sagsbehandler:HR Journalnr.:15/361 Vedr.: Realisering af helhedsplan for havnen Sammenfatning af høringssvar og analyse i forhold til gældende plangrundlag og budget 2016-19 Baggrund:

Læs mere

Oplæg til drøftelse af vestligt byggefelt på Dragør Havn. Vestligt byggefelt. Røgeriet. Bådeværft. Skurby. Toilet og bad. Adgangsvej.

Oplæg til drøftelse af vestligt byggefelt på Dragør Havn. Vestligt byggefelt. Røgeriet. Bådeværft. Skurby. Toilet og bad. Adgangsvej. Oplæg til drøftelse af vestligt byggefelt på Dragør Havn Arealer i vestligt byggefelt jvf. lokalplan 70 Forslag til overordnet disposition Oplæg til funktioner og erhverv Skurby Bådeværft Røgeriet Toilet

Læs mere

Det forlængede jolleskur foreslås udført tilsvarende det nuværende, bræddebeklædt og med tegltag.

Det forlængede jolleskur foreslås udført tilsvarende det nuværende, bræddebeklædt og med tegltag. 22/6/2017 2017 01 10 17:00 (688) Dragør Kommune 5 JOLLESKUR I "MADSENS KROG", DRAGØR HAVN Sagsid.: 16/3238 UDSKRIV #5 RESUMÉ: Behandling af ansøgning fra Dragør Sejlklub om opførelse af et jolleskur til

Læs mere

DISPONERING AF AREALER OG FACILITETER I MADSENS KROG - FORTSAT. Sagsid.: 17/186 RESUMÉ:

DISPONERING AF AREALER OG FACILITETER I MADSENS KROG - FORTSAT. Sagsid.: 17/186 RESUMÉ: 15 DISPONERING AF AREALER OG FACILITETER I MADSENS KROG - FORTSAT Sagsid.: 17/186 UDSKRIV #15 RESUMÉ: BEPU har ønsket at forbedre vilkårene for klubberne i Madsens Krog, herunder med etablering af bedre

Læs mere

Klubberne bakker fortsat op om en disponering af arealerne i Madsens Krog med følgende tre spor.

Klubberne bakker fortsat op om en disponering af arealerne i Madsens Krog med følgende tre spor. 19.3.2019 Referat - Dragør Kommune 2 LOKALPLAN I MADSENS KROG, DRAGØR HAVN Sagsid.: 17/186 UDSKRIV #2 RESUMÉ: Forvaltningens dialog med fritidsklubberne i Madsens Krog om arealer og faciliteter er resulteret

Læs mere

PLANLÆGNINGSNOTAT NR

PLANLÆGNINGSNOTAT NR PLANLÆGNINGSNOTAT NR. 06.08 Vedr.: HAVNEPLANLÆGNING Afrapportering fra Havneprojektgruppen, som oplæg til temadrøftelse i Økonomi- og Planudvalget den 19.11.2008 Dato: 7.11.2008, rev. 12.11.2008 Sagsbehandler:

Læs mere

Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 12 til Kommuneplanrevision 2005. Erhvervsudvikling på Dragør Havn

Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 12 til Kommuneplanrevision 2005. Erhvervsudvikling på Dragør Havn Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 12 til Kommuneplanrevision 2005 Erhvervsudvikling på Dragør Havn Planen er udarbejdet af Dragør Kommune, Plan og Teknik i maj/juni 2009 2 Erhvervsudvikling på Dragør Havn

Læs mere

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé 9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé Økonomiudvalget besluttede den 8. december 2014: at der - under inddragelse af Den Selvejende Institution Kolding Lystbådehavn - arbejdes

Læs mere

INTERNT NOTAT. Dragør Kommune Plan og Teknik Kirkevej Dragør. Udvikling af Dragør Havn

INTERNT NOTAT. Dragør Kommune Plan og Teknik Kirkevej Dragør. Udvikling af Dragør Havn INTERNT NOTAT Sag Emne Udvikling af Dragør Havn Udkast til projektplan og projektansøgning til RealDania om infrastrukturprojekter på Dragør Havn Dragør Kommune Plan og Teknik Kirkevej 7 2791 Dragør Tlf:

Læs mere

NOTAT. Dragør Kommune Plan og Teknik Kirkevej Dragør. Madsens Krog, møde med fritidsklubberne. Beslutningsreferat fra møde den 26.

NOTAT. Dragør Kommune Plan og Teknik Kirkevej Dragør. Madsens Krog, møde med fritidsklubberne. Beslutningsreferat fra møde den 26. NOTAT Sag Madsens Krog, møde med fritidsklubberne Beslutningsreferat fra møde den 26. juni 2018 Dragør Kommune Plan og Teknik Kirkevej 7 2791 Dragør Tlf: 3289 0100 Dato 27.06.2018 Sagsnr. 17/186 Mødested:

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN

KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN Baggrund Byrådet blev ved temamøde i juni måned 2014 præsenteret for en gennemgang af alle gældende planer for havneområdet. På temamødet blev drøftet,

Læs mere

Potentialer i Bork 11. august et bidrag til udvikling af Bork Havn

Potentialer i Bork 11. august et bidrag til udvikling af Bork Havn otentialer i Bork 11. august 2016 otentialeplan - Bork Havn Bork Havn i billeder Adgangsvej til Bryggen Surferstranden syd for havnen Lystbådehavnen Bryggen Fiskehuset Legeplads ved Bryggen Det gule hus

Læs mere

Vedbæk Havn 11. november 2010 Udbygning af havnen og tilhørende faciliteter på land

Vedbæk Havn 11. november 2010 Udbygning af havnen og tilhørende faciliteter på land Vedbæk Havn 11. november 2010 Udbygning af havnen og tilhørende faciliteter på land - Kort beskrivelse af omfanget af udbygningsplanerne Udvidelsen af Vedbæk Havn omfatter fl ere elementer: En havneudvidelse.

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 8. november 2013.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 8. november 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 8. november 2013 Detailplan for FTL-havnens østside Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Forslag til anvendelse

Læs mere

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK Dagsorden 1) Velkommen og introduktion til havnegruppen 2) Gennemgang af eksisterende planer og visioner 3) Allerede igangsatte initiativer og projekter 4) Synspunkter

Læs mere

Aftale om rammerne for udvidelsen af Vedbæk Havn

Aftale om rammerne for udvidelsen af Vedbæk Havn Aftale om rammerne for udvidelsen af Vedbæk Havn Den 28. marts 2012 vedtog Kommunalbestyrelsen, at 13. august 2012 Sekretariatet 1) forslag til tillæg til Kommuneplan 2009 med VVM-redegørelse og miljøvurdering

Læs mere

Havnen Status Havnebassiner og moler Landarealer og -anlæg

Havnen Status Havnebassiner og moler Landarealer og -anlæg Havnen Status Havnebassiner og moler Dragør Havn strækker sig fra Nordre Mole i nord til og med fortgraven omkring Dragør Fort i syd. Området omfatter den gamle havn (1) med fiskerihavn og lystbådehavn

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 28 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thomas B. Thriges Gade Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog:

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog: 1 Referat fra møde i torsdag den 22. marts 2012 kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog: David Rehling, formand Birgitte Rinhart Hanne Stockbridge Kenneth Gøtterup Axel Bendtsen Martin

Læs mere

Kommuneplan for Langeland Kommune

Kommuneplan for Langeland Kommune Kommuneplan 2009 2021 for Langeland Kommune 1. Rudkøbing Havneområder 1.H.1 Lystbådehavnen 1.H.2 Trafikhavnen Fremtidig anvendelse Bebyggelsens art og ydre fremtræden Lystbåde og fiskerihavn med faciliteter

Læs mere

1. Rudkøbing Havneområder

1. Rudkøbing Havneområder 1. Rudkøbing Havneområder 1.H.1 Lystbådehavnen 1.H.2 Trafikhavnen Fremtidig anvendelse Bebyggelsens art og ydre fremtræden Lystbåde og fiskerihavn med faciliteter i form af klubhuse, bygninger til grej

Læs mere

Beredskab hjemtag den forventede besparelse på sammenlægning af beredskaber Budgettet tilpasses.

Beredskab hjemtag den forventede besparelse på sammenlægning af beredskaber Budgettet tilpasses. Udmøntningsplan for budget 2016-2019 Afstemningsbilag linienr. BEPU 1 2 3 4 20 21 24 25 Skemapolitiskforslag nr. BEPU,R,03 BEPU,R,05 BEPU,R,06 BEPU,R,07 forslag nr. 1 Politisk forslag nr. 2 forslag nr.

Læs mere

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Dagsorden 1) Velkommen ved John Harpøth formand for Klima- og Miljøudvalget 2) Baggrund for projektplanlægningen/ V. Holbæk Kommune 3) Indhold i planlægningen/ V. Holbæk Kommune 4) Den videre planproces/

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Til Byrådet via Magistraten. Århus Kommune. Den 14. oktober Ny lokalplan til erstatning for gældende lokalplan Filmby Århus. 1. Resumé.

Til Byrådet via Magistraten. Århus Kommune. Den 14. oktober Ny lokalplan til erstatning for gældende lokalplan Filmby Århus. 1. Resumé. Til Byrådet via Magistraten Den 14. oktober 2006 Århus Kommune Kultur og Borgerservice Ny lokalplan til erstatning for gældende lokalplan 643 - Filmby Århus. 1. Resumé. Udviklingen i filmerhvervet siden

Læs mere

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK MØDE I DEN POLITISKE HAVNEGRUPPE 6. MARTS 2019

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK MØDE I DEN POLITISKE HAVNEGRUPPE 6. MARTS 2019 BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK MØDE I DEN POLITISKE HAVNEGRUPPE 6. MARTS 2019 Dagsorden 1) Oplæg om Kystlivscentret og samarbejde ved maritim udvikling, v. Ture Møller, Carsten Hvid, Martin Andersen

Læs mere

FORSLAG. Kommuneplantillæg nr. 9 for Kommuneplan Sillerslev Havn Oktober 2016 Morsø Kommune - KOMMUNEPLANTILLÆG

FORSLAG. Kommuneplantillæg nr. 9 for Kommuneplan Sillerslev Havn Oktober 2016 Morsø Kommune -   KOMMUNEPLANTILLÆG FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 9 for Kommuneplan 2013-2015 Sillerslev Havn Oktober 2016 Morsø Kommune - www.morsoe.dk KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at ændre kommuneplanen? kan

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Den Blå Foreningsby på Amager Strand

Den Blå Foreningsby på Amager Strand Den Blå Foreningsby på Amager Strand Januar 2013 Den Blå Foreningsby Øresund bådebro Jollerampe Fremtidig byggemulighed Til Helgoland Øresundsstien Udarbejdet af JJW arkitekter med støtte fra Amager Øst

Læs mere

Planstrategi 2015 og Kommuneplan 2017

Planstrategi 2015 og Kommuneplan 2017 Planstrategi 2015 og Kommuneplan 2017 J.nr.: 01.02.03.P15 Sagsnr.: 15/985 RESUMÉ: Denne sag omhandler tilbagemeldinger fra høringen af planstrategi 2015, og indstiller samtidigt Planstrategi 2015 til godkendelse.

Læs mere

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK HAVNEGRUPPEMØDE 24.9.2015

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK HAVNEGRUPPEMØDE 24.9.2015 BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK HAVNEGRUPPEMØDE 24.9.2015 Dagsorden 1) Orientering om borgermøde på biblioteket den 20.8 2) Status på igangsatte initiativer: - Wakeboardbane - Filmtorvet - Husbåde

Læs mere

Bestyrelsesvedtægt for kommunale lystbådehavne og fiskerihavne i Vordingborg Kommune. Vedtægt

Bestyrelsesvedtægt for kommunale lystbådehavne og fiskerihavne i Vordingborg Kommune. Vedtægt [1] Vedtægt I. Havnenes styrelse 1 De kommunale lystbådehavne og fiskerihavne i Vordingborg kommune drives som udgangspunkt efter de principper, som er beskrevet i notat om Fremtidens havne og maritime

Læs mere

ODENSE LETBANE 1. ETAPE

ODENSE LETBANE 1. ETAPE 1 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ODENSE LETBANE 1. ETAPE 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Byplanudvalget den 21-06-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Byplanudvalget Protokol Torsdag den 21. juni 2012 kl. 16:00 afholdt Byplanudvalget ekstraordinært møde i Kommunalbestyrelsens spisestue/rådhus.

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 21-06-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Torsdag den 21. juni 2012 kl. 16:00 afholdt Økonomiudvalget ekstraordinært møde i Kommunalbestyrelsens spisestue/rådhus.

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Orientering

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 16. marts 2015 Tid Kl. 16.00 Sted Næstved Havn, Vestre Kaj 16 Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn.

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. Pkt.nr. 7 Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. 323372 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til ansøgningerne,

Læs mere

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK HAVNEGRUPPEMØDE

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK HAVNEGRUPPEMØDE BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK HAVNEGRUPPEMØDE 28.4.2016 Dagsorden 1) Opfølgning på sidste møde 2) Statusgennemgang projektønsker på hagerne 3) Drøftelse af næste procesfase 4) Husbåde, drøfte ny

Læs mere

Referat fra dialogmøde d. 22. juni 2015 om lejemålene Gl. Havn 12 og Areal til telthal på Dragør Havn

Referat fra dialogmøde d. 22. juni 2015 om lejemålene Gl. Havn 12 og Areal til telthal på Dragør Havn Referat Sag: Realisering af helhedsplan for Dragør havn (15/361) Plan og Teknik Kirkevej 7 2791 Dragør Tlf.: 32 89 01 00 CVR: 12881517 www.dragoer.dk Referat fra dialogmøde d. 22. juni 2015 om lejemålene

Læs mere

Bevillingsoversigt - Anlæg

Bevillingsoversigt - Anlæg Eksisterende anlægsbudget (inkl. Overførsel fra tidligere år) 81.796 16.050 15.020 25.300 0 Nye anlægsønsker 0 19.300 36.900 38.300 68.300 Forslag til finansiering af ønsker 0 0-500 -8.000 0 Brugerfinansieret

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015. Informationsmøde den 27. april 2015 1

Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015. Informationsmøde den 27. april 2015 1 Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015 Informationsmøde den 27. april 2015 1 Dagsorden 1. Velkomst 2. Helhedsplan - baggrund - omfang - tidsplan - økonomi 3. Genhusningsplaner 4. Organisation

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 33 Område ved Tværkajen, Havnegade og Londongade Ændring af kommuneplanområde 1 Skibhuskvarteret Skibhusene Vollsmose Stige Ø Hvad er en

Læs mere

Boligselskabet Danbo informerer

Boligselskabet Danbo informerer Boligselskabet Danbo informerer Herunder kan du læse en kort orientering om emner, der har været behandlet på bestyrelsesmøderne i perioden 01.03.2015 til 01.06.2015. 1 Lærkevej projektet Projektet på

Læs mere

Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet

Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet Orientering udbuds- og planproces for Skolen på Grundtvigsvej Frederiksberg 09.10.2013 Baggrund Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Møde med virksomheder og brugere på havneområderne den 25. februar Plan- og Udviklingsafdelingen

Møde med virksomheder og brugere på havneområderne den 25. februar Plan- og Udviklingsafdelingen Møde med virksomheder og brugere på havneområderne den 25. februar 2009. Plan- og Udviklingsafdelingen Formål med mødet: 1. Give jer en status hvad er der sket siden vinderforslaget Lyset over Kerteminde

Læs mere

Odense Letbane 1. etape

Odense Letbane 1. etape 1 Forslag til tillæg nr. 18 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Letbane 1. etape 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune

Læs mere

Kommuneplan Tillæg nr. 2 for et område på Hov Havn Rammeområde 5 BE 1, 5 BE 2 og 5 HA 1

Kommuneplan Tillæg nr. 2 for et område på Hov Havn Rammeområde 5 BE 1, 5 BE 2 og 5 HA 1 Kommuneplan 2013-2025 Tillæg nr. 2 for et område på Hov Havn Rammeområde 5 BE 1, 5 BE 2 og 5 HA 1 Juni 2014 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING... 2 Baggrund for kommuneplantillægget...

Læs mere

PLANLÆGNINGSNOTAT NR

PLANLÆGNINGSNOTAT NR PLANLÆGNINGSNOTAT NR. 01.17 Vedr.: KOMMUNEPLANREVISION 2017 Høringssvar til planforslaget. Sammenfatninger, kommentarer, vurderinger og indstillinger til BEPU / ØU / KB Dato: 12.10.2017 Sagsbehandler:

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 5

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 5 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 5 Syddansk Universitet med friarealer Ændring af kommuneplanområde 4 Rosengård Holluf Pile Tornbjergvej - Fraugde Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

Forventet forbrug/regnskab Anlægsudgifter

Forventet forbrug/regnskab Anlægsudgifter NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen TMF-Sekretariat og byggesager TEU, Anlæg Teknik- og Miljøforvaltningen har gennemgået igangværende anlæg. Gennemgangen har givet anledning til følgende bemærkninger.

Læs mere

Referat fra Havnebestyrelsen

Referat fra Havnebestyrelsen Referat fra Havnebestyrelsen Mødedato 24.juni 2013 Tid 10.00 Sted Havnekontoret, Vestre Kaj 16 Medlemmer Karsten Nonbo (V) Michael Rex (A) Niels D. Kelberg (O) Otto V. Poulsen (V) Per Sørensen (A) Tilforordnede

Læs mere

Byggeprogram og anlægsbevilling. (vejledning)

Byggeprogram og anlægsbevilling. (vejledning) Byggeprogram og anlægsbevilling (vejledning) Senest ajourført den 4. november 2008 BYGGEPROGRAM OG ANLÆGSBEVILLING 1. KOMPETENCE- OG OPGAVEFORDELING I HENHOLD TIL BYGGEREGULATIVET Byggeprogram Byggeregulativets

Læs mere

Ny skurby - Sammenstilling af indkomne ansøgninger i forhold til kriterier stillet af Dragør Kommune

Ny skurby - Sammenstilling af indkomne ansøgninger i forhold til kriterier stillet af Dragør Kommune Ny skurby - Sammenstilling af indkomne ansøgninger i forhold til kriterier stillet af Dragør Kommune Baggrund: Dragør Kommune har afsøgt, om der findes en privat projektejer/virksomhed, som kan udvikle

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010 Til: Økonomiudvalget Dato: 24. februar 2010 Sagsbeh.: Tom Hougaard Knudsen Journalnr.: 10/4568 Følgende

Læs mere

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune Møde nr. 02-2017 Onsdag den 29. november 2017 I mødet deltog: Fra TGU: Jørgen Ahler, Jytte von Seelen, Benny Vittrup, Poul Lindholt Mikkelsen. Fra Teknik og Miljø (TM): Anders Debel, Annette Vognbjerg

Læs mere

Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Asger Jorns Allé i Ørestad Syd

Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Asger Jorns Allé i Ørestad Syd Udkast 12. juni 2015 Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Asger Jorns Allé i Ørestad Syd mellem Udviklingsselskabet By og Havn I/S og Københavns Kommune Indhold ASGER JORNS ALLÉ SOM AKTIV HOVEDGADE...

Læs mere

Fraværende: Ingen. Dagsorden :

Fraværende: Ingen. Dagsorden : Referat af BBH-mødet den 7 december 2005. Mødedeltagere: Arne Holten (AH), Werner Knudsen (WK), Erik Nicolaisen (EN), Niels Andersen (NA), Carl Larsen (CL) og Richard Barth (RB). Mødet blev overværet af

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Referat mandag den 20. september 2010 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Til orientering...2 3. TM - Cykelsti Kr. Sonnerup - Dyvelslyst...3

Læs mere

Fraværende: Arne Holten (AH) 1. Godkendelse af dagsorden 1. Nyt punkt 9. Ansøgning fra Museum Amager om afgift fritagelse for museets fartøj Ravnen

Fraværende: Arne Holten (AH) 1. Godkendelse af dagsorden 1. Nyt punkt 9. Ansøgning fra Museum Amager om afgift fritagelse for museets fartøj Ravnen Møde i Dragør havns Brugerbestyrelse den 18. august 2009. Mødedeltagere: Erik Nicolaisen (EN), Bente Walløe Poulsen (BWP), Richard Barth (RB), Jørgen Riber (JR), Theis Wieder (TW), Jess Brønden(JB). Mødet

Læs mere

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Plannavn Titel Undertitel Dato for offentliggørelse af forslag KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Havneomdannelse - Hvalpsund Havn 6. november 2013

Læs mere

Referat fra Havnebestyrelsen

Referat fra Havnebestyrelsen Referat fra Havnebestyrelsen Mødedato 19. marts 2014 Tid 15.00 bustur 17.00 havnebestyrelsesmøde Sted Næstved Havn, Vestre Kaj 16 Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto

Læs mere

Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning.

Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning. Pkt.nr. 11 Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr. 0768. Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning. 384729 Indstilling: Kultur og Fritidsforvaltningen indstiller

Læs mere

Teknisk Udvalg. Referat

Teknisk Udvalg. Referat Referat Mødedato: Fredag den 13. november 2015 Mødetidspunkt 14:00 : Sluttidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Bemærkninger : M.1.17/rådhuset Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Johannes

Læs mere

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK MØDE I DEN POLITISKE HAVNEGRUPPE 16. JANUAR 2019

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK MØDE I DEN POLITISKE HAVNEGRUPPE 16. JANUAR 2019 BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK MØDE I DEN POLITISKE HAVNEGRUPPE 16. JANUAR 2019 Dagsorden 1) Offentligt borgermøde 17.1. 2) Forespørgsel om etablering af wake-boardbane 3) Projektliste, oversigt over

Læs mere

Hjørring Kommuneplan 2016

Hjørring Kommuneplan 2016 Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 18 - Løkken Moleleje og arealer omkring molelejet 3 Beskrivelse 4 Rammer 6 600.3150.65 - Havneerhverv, Løkken Moleleje

Læs mere

Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning

Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning Pkt.nr. 8 Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr. 5336. Licitationsresultat og bevillingsansøgning. 358614 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget og Teknisk

Læs mere

Status for kommunale grunde reserveret til billige boliger

Status for kommunale grunde reserveret til billige boliger KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til ØU Status for kommunale grunde reserveret til billige boliger Baggrund På ØU-mødet d. 2. oktober drøftedes billige boliger, og der

Læs mere

Fra strategi til rammer og virkelighed. Henrik B. Aagaard, Leder af Plan, Teknik & Miljø, Vejle Kommune

Fra strategi til rammer og virkelighed. Henrik B. Aagaard, Leder af Plan, Teknik & Miljø, Vejle Kommune Fra strategi til rammer og virkelighed Henrik B. Aagaard, Leder af Plan, Teknik & Miljø, Vejle Kommune Havneområdet frem til 2006 O m r å d e v e d Ve j l e L y s t b å d e h a v n O m r å d e v e d Ve

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Kommune- & Byplan. Ansøgning om ny helhedsplan 2015 for Dokken-området, Dokken Towers. Planforhold.

Notat. Teknik & Miljø Kommune- & Byplan. Ansøgning om ny helhedsplan 2015 for Dokken-området, Dokken Towers. Planforhold. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 16. september 2015 Login mohou/jap Notat Ansøgning om ny helhedsplan 2015 for Dokken-området, Dokken Towers. Planforhold. Dette notat redegør for planlægningsmæssige forhold

Læs mere

Debatoplæg Udvidelse af Sæby Havn

Debatoplæg Udvidelse af Sæby Havn Debatoplæg Udvidelse af Sæby Havn Kom med ideer og forslag til miljørapport og planforslag fra den 15.06.2018 til den 31.07.2018 Frederikshavn Kommune og Kystdirektoratet indkalder ideer og forslag i forbindelse

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for Højbjerg Bibliotek Til: Kulturudvalget den Kopi til: Forslag til proces for Højbjerg Bibliotek Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 1.

Læs mere

Området i dag. De nuværende rammebestemmelser. De fremtidige rammebestemmelser

Området i dag. De nuværende rammebestemmelser. De fremtidige rammebestemmelser Indholdsfortegnelse Beskrivelse 3 Rammer 5 Kommuneplanramme 600.3150.65 - Havneerhverv, Løkken 6 Kommuneplanramme 600.5119.72 - Rekreative arealer, Løkken 8 Kommuneplanramme 600.5190.73 - Rekreative arealer,

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 27. Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 27. Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 27 Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007. Mødet begyndte kl. 15.30 og sluttede kl. 15.55. John Køhler mødte kl. 15.35 efter behandlingen

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 8

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 8 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 8 Stor udvalgsvarebutik i bymidten Ændring af kommuneplanområde 0 Bymidten Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

Budgetstrategi Budget Januar 2018

Budgetstrategi Budget Januar 2018 Budgetstrategi Budget 2019-22 Januar 2018 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2019-22 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Forårsseminar den 20-21. april 2018 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 5

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Indholdsfortegnelse 51. Drøftelse af visioner, strategi og udvikling i børne- og skoleudvalget 52. Dialogstruktur 53. Juniorklub

Læs mere

Referat fra Havnebestyrelsen

Referat fra Havnebestyrelsen Referat fra Havnebestyrelsen Mødedato 19. november 2012 Tid 13.00 Sted Havnekontoret, Vestre Kaj 16 Medlemmer Karsten Nonbo (V) Michael Rex (A) Niels D. Kelberg (O) Otto V. Poulsen (V) Per Sørensen (A)

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 23. til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune

Forslag til tillæg nr. 23. til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 23 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Sukkerkogeriet Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Plan for det fortsatte arbejde med de fem byudviklingsområder i Kommuneplan 2014 og udviklingen i byggesagsbehandlingen

Plan for det fortsatte arbejde med de fem byudviklingsområder i Kommuneplan 2014 og udviklingen i byggesagsbehandlingen HCO/24. august 2015 Plan for det fortsatte arbejde med de fem byudviklingsområder i Kommuneplan 2014 og udviklingen i byggesagsbehandlingen Kort status for de fem udviklingsområder pr. juni 2015 Rødovre

Læs mere

17 STK. 4 UDVALG DE 17 VERDENSMÅL. teknik & miljø INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE

17 STK. 4 UDVALG DE 17 VERDENSMÅL. teknik & miljø INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 17 STK. 4 UDVALG 2019 DE 17 VERDENSMÅL KOMMISSORIUM OG PROCES Kommissorium og procesplan er godkendt at Kommunalbestyrelsen på dets møde den 28. marts 2019. teknik & miljø

Læs mere

I forhold til anlægsoversigten, der blev fremlagt ved budgetseminaret i juni 2015, er der sket væsentlige ændringer i budgetlægningen:

I forhold til anlægsoversigten, der blev fremlagt ved budgetseminaret i juni 2015, er der sket væsentlige ændringer i budgetlægningen: Oplæg til anlægsbudget for 2016-2019 efter sommerens budgetopfølgning I dette notat fremlægges oplæg til anlægsbudget for 2016-2019 efter indarbejdelse af ændringer på baggrund af budgetopfølgningen på

Læs mere

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej 5. Mødedeltagere:

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej 5. Mødedeltagere: 1 Referat fra møde i tirsdag den 20. maj 2014 kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej 5. Mødedeltagere: Ole H. Hansen David Rehling Martin Borg Axel Bendtsen Bente Poulsen Henning Sørensen Lars Greisen Birgitte

Læs mere

Fase * 2008 *

Fase * 2008 * Sydhavnen. Udkast til tids- og procesplan for det videre arbejde. 21. maj 2007 Udgangspunkt: Beslutning i kommunalbestyrelsen om at færgerne ikke flyttes. Fase 1. 2007 * 2008 *. 2009 Nødvendige undersøgelser

Læs mere

Anlægsprojekter afsat i Budget 2016

Anlægsprojekter afsat i Budget 2016 Anlægsprojekter afsat i Budget 2016 I det efterfølgende fremgår anlægsprojekter, hvortil der er afsat budgetbeløb i det vedtagne budget for 2016. Når et anlægsprojekt skal igangsættes, skal der fremsendes

Læs mere

A1 BEPU 12 x Etablering af ventilationsanlæg på Dragør Skole

A1 BEPU 12 x Etablering af ventilationsanlæg på Dragør Skole Anlægs- Løbenr. Udvalg Sektor Investeringbesparelse Titel 2020 2021 2022 2023 Afholdes senere A1 BEPU 12 x Etablering af ventilationsanlæg på Dragør Skole - 1.500.000 - - A2 BEPU 12 x Fast belægning på

Læs mere

HAVNENYT EFTERÅRET 2013

HAVNENYT EFTERÅRET 2013 HAVNENYT EFTERÅRET 2013 HAVHINGSTEN besøgte også Dragør Havn i sommer. Havhingsten der i 2008 sejlede fra Dublin til Roskilde. Besætningen kan variere fra 60 til 70 mand. Der er 55 årer ombord og sejlarealet

Læs mere

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi Januar 2019 Budgetnotat 1: Budgetstrategi 2020-27 0 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2020-27 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 4 Fase 3: Borgmesterens budgetoplæg

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-03-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind, Nørager

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-03-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind, Nørager REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind, Nørager Møde slut: 16:30 Indholdsfortegnelse Side 1. Sortebakkehallen - udvidelse af anlægsprojekt 209 Underskriftsside

Læs mere

Notat. 1. Resume. 2. Baggrund. Rådmandsmøde. Kopi til: Aarhus Kommune. Dato 22. januar 2013

Notat. 1. Resume. 2. Baggrund. Rådmandsmøde. Kopi til: Aarhus Kommune. Dato 22. januar 2013 Notat Emne: Til: Kopi til: Rådmandsmøde Dato 22. januar 2013 Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice 1. Resume Med forligspartiernes vedtagelse af Sport & Fritidspolitikken 2013-2016 blev der i efteråret

Læs mere