Referat af KFUM og KFUK i Danmarks Landsmøde 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af KFUM og KFUK i Danmarks Landsmøde 2016"

Transkript

1 Referat af KFUM og KFUK i Danmarks Landsmøde 2016 Sted: Hotel Nyborg Strand Deltagere: 321 deltagere, heraf 180 delegerede. 59 KFUM og KFUK-foreninger var fysisk repræsenteret. I alt 71 foreninger var repræsenteret, når fuldmagter medregnes. Referatet er et beslutningsreferat, hvor de væsentligste emner i debatterne også er medtaget. Der henvises derudover til Landsmødebilagene samt de forslag, der efterfølgende blev indsendt. Det er også muligt via Landskontoret at rekvirere en fuld lydoptagelse af alle debatterne på Landsmødet. 0. Velkomst Formandskabet bød velkommen. Hovedbestyrelsen (HB) blev præsenteret på scenen 1. Valg af Landsmødets to dirigenter, referenter og stemmetællere samt godkendelse af forretningsorden for Landsmødet. Dirigenter Hovedbestyrelsen indstillede Marianne Mølbæk, Kolding, og Bjarke Friis, Esbjerg, som dirigenter. Begge blev valgt uden modkandidater. Dirigenterne konstaterede Landsmødets lovlige indvarsling i Markant nr. 2 (maj 2016) og i FAZE nr. 2 (maj 2016). Referenter De landsansatte udviklingskonsulenter blev valgt som referenter. Stemmetællere En gruppe af primært lokalt ansatte i KFUM og KFUK blev valgt som stemmetællere med Christian Bendixen som ansvarlig. Redaktionsudvalg Connie Ejskær Braüner, Gitte Malene Berle Falsig, Lasse Nicky Nybo (formand for udvalget), Nina Frøjk Hansen samt dirigenterne blev valgt som redaktionsudvalg. Forretningsordenen Dirigenterne gennemgik forretningsordenen, som efterfølgende blev godkendt. Med forretningsordenens godkendelse besluttede Landsmødet, at de Hovedbestyrelseskandidater, der rettidigt var opstillet, allerede var valgt. 2. Hovedbestyrelsens beretning for Henriette Lynderup Kirkeskov og Jens Christian Kirk fremlagde Hovedbestyrelsens beretning med input fra formændene fra de fem landsudvalg.

2 Slides var udsendt på forhånd til Landsmødets deltagere. Beretningen blev afviklet ud fra tre temaer: 1) Hovedbestyrelsens og landsbevægelsens arbejde i perioden ) Vores blik på KFUM og KFUK anno på vejen mod Vision ) KFUM og KFUK i samfundet omkring os Derudover var der seks spørgsmål, som Landsmødet debatterede. Uddrag af input til nogle af spørgsmålene: Skal vi lave Wonderful Days oftere end hvert tredje år? Det blev fremhævet, at det er vigtigt, at der også er energi til sommerlejrene, og at de fleste ressourcer bør bruges lokalt. Modsat blev det påpeget, at hvis vi vil have flere deltagere, kræver det nok, at vi afvikler festivalen hvert år, fordi det skaber traditioner. Hovedbestyrelsen tager inputtet med videre. Der er dog allerede truffet beslutning om, at næste Wonderful Days er om tre år i Hvordan styrker vi samspillet mellem lokalforeninger og landsbevægelse i arbejdet med Vision 2025? Landsbevægelsen (Hovedbestyrelsen og konsulenter) skal ringe til os og tiltvinge sig adgang: Ring og spørg: Hvornår skal vi komme, og hvad kan I bruge os til? Vi vil gerne have besøg, men glemmer selv, at det er en mulighed. Vi er en meget lille forening. Det opleves som et kæmpe pres, at vi ikke slår til, fordi der ikke er frivillige nok. Det vi har brug for er at blive anerkendt for at vi er gode til Ten Sing og det er okay vi ikke laver mere. o Kommentar fra HB: Foreninger skal prioritere og udvikle sig fra det niveau, de står på. Vi kunne godt savne noget udvalgsåbenhed, som jeg tror vil gøre bevægelsen stærkere. Udvalg skal ikke kun centreres omkring Aarhus. Vi skal have hele organisationen med. Hvilke udfordringer har vi omkring medlemskab, og hvordan løser vi dem? Det er svært at få frivillige til at blive medlemmer som noget af det første. Der skal skabes værdi for dem først. Vi skal anerkende, at der er brug for en prøveperiode for at finde ud af, hvad det er vi kan, der er så specielt. Vi har mange gode tilbud på landsplan og har mange lister med deltagere. Vi skal blive bedre til at samarbejde nationalt og lokalt, så det bliver lettere for lokalforeninger at gribe deltagerne. Der skal ikke bare udsendes liste, men måske udarbejdes materiale, der gør det let. Der er masser af muligheder i samarbejde med folkekirken, minikonfirmander og konfirmander. Hvad skal vi stå for og være kendt for? At være en kristen og rummelig forening er noget af det, der kunne være fedt. Næstekærlighed, og at vi er dem, der gør noget for lokalsamfundet. Det er også positivt med klummer og kronikker fra HB og generalsekretær i aviser. At vi tør fortælle om Gud og Jesus, og bede Fadervor. Det fællesskab, der er i KFUM og KFUK at man kan flytte til den anden ende af landet og så vide, hvor man finder det fællesskab.

3 At børn og unge kan komme til os og møde voksne, der tør være relevante for deres liv. At vi er gode til festival og lejre. Øvrige kommentarer til beretningen: Savnede mere skriftlig beretning. Fedt at HB har prioriteret at komme ud og være med til events på distriktsplan og landsplan. Det giver sammenhold og styrker fællesskab. Beretningen blev godkendt. 3. Årsregnskaber for 2014 og 2015 Kassereren fremlagde det reviderede regnskab for KFUM og KFUK i Danmark for 2014 og 2015 og orienterede om KFUM og KFUK s forretninger. Kassereren fremhævede, at resultatet generelt ser bedre ud end det budget, der blev vedtaget på sidste Landsmøde. Det er pga. arv og nedlagte foreninger. Regnskaberne blev godkendt. 4. Visioner og målsætninger 4.1 Vedtagelse af Strategi Formanden fremlagde Hovedbestyrelsens forslag til strategi for KFUM og KFUK i Skjern-Astrup-Rækker Mølle fremlagde et ændringsforslag til strategien. Forslaget tilføjer et fjerne punkt til strategien med overskriften Større sammenhængskraft. Forslagets ordlyd: Vi vil skabe større sammenhængskraft i KFUM og KFUK, hvor foreninger, landsbevægelse og stab arbejder bedre sammen. Forslagsstilleren fremhævede, at hvis vi ikke har sammenhængskraft i KFUM og KFUK, hvor foreninger, landsbevægelse og stab arbejder bedre sammen, er der risiko for, at vi ikke opnår flere medlemmer og ikke bliver stærkere. Kommentarer til begge forslag: Vi har også brug for at se på, hvad der allerede virker og få det talt op. Lokalt klubarbejde har vi indirekte talt ned de sidste år, ikke med vilje, men vi har ofte talt om at søsætte nye klubforme. o HB svarer: Velkendte koncepter og klubaktiviteter bringes frem som noget, der skal arbejdes videre med. Der er stor anerkendelse for det, der allerede fungerer godt. Vi giver et bud på hvordan vi kan være relevante for børn og unge ift. hvad der fylder for dem. Der står, at børn og unge skal tage ansvar. Er aktiviteten så kun god, hvis den skaber ansvar eller er det ok at børn og unge bare kommer til en aktivitet? o HB svarer: Vi skal blive bedre til at gøre noget MED nogen og ikke bare FOR nogen. Alle tre målsætninger i Hovedbestyrelsens forslag samt målsætningen i forslaget fra KFUM og KFUK i Skjern-Astrup-Rækker Mølle blev vedtaget.

4 5. Behandling af indsendte forslag og forslag fremsat af Hovedbestyrelsen 5.1 Indførelse af Velkomstmedlemskab Kassereren motiverede Hovedbestyrelsens forslag om velkomstmedlemsskab. Der blev stillet en række spørgsmål i forhold til hvordan velkomstmedlemskabet konkret vil skulle bruges. Kassereren og formanden svarede og præciserede, at organisationsbidraget vil være 75 kr., mens prisen på velkomstmedlemskabet vil være 125 kr. velkomstmedlemmer har samme juridiske rettigheder som øvrige medlemmer. velkomstmedlemskabet er først og fremmest vigtigt ift. nationale events, efterskolerejser, Efterskolefestival mv. Der skal vi kunne melde en ensartet pris ud. man opfordres til også at benytte velkomstmedlemskabet til nye medlemmer lokalt, men det kan man selv afgøre i hver forening. man er kun velkomstmedlem det første år. der er ikke planlagt en medfølgende velkomstpakke, men man opfordres til at tænke i det lokalt. det er et VELKOMSTmedlemsskab og dermed en stor opfordring til at tage godt imod og sørge for at velkomstmedlemmer får lyst til at fortsætte som medlemmer. Vi skal gøre det nemt at række armene ud og derefter give lyst til at blive hængende. Der blev stemt samlet om begge dele i forslaget, og hele forslaget blev vedtaget. 5.2 Valg af to foreningsrepræsentanter til Udviklingspuljen Kandidaterne gav en kort motivation. Torkild Larsen, Aulum, og Kristian Kruse, Frederiksbjerg, blev valgt til Udviklingspuljen. Per Jeppesen, Ikast, blev valgt som suppleant. 6. Fastsættelse af organisationsbidrag 6.1 Fastsættelse af organisationsbidrag Hovedbestyrelsen begrundede forslaget om at nedsætte organisationsbidraget for medlemmer under 30 år yderligere til 75 kr. med, at der skal bruges flest muligt penge til aktiviteter i foreningerne. Der var ingen spørgsmål eller kommentarer. Forslaget blev vedtaget. 6.2 Vedtagelse af budgetter for 2017 og 2018 Kassereren fremlagde budgetforslaget. I kommentarer fra salen blev det fremhævet, at det er i orden at budgettere med underskud, når egenkapitalen er stor. Det blev også nævnt, at det er en ny praksis at resultatet af Unitas Rejser budgetteres som en indtægt. Det har før været besluttet ikke at gøre det.

5 - Kassereren svarede: Unitas Rejser er de sidste år blevet bedre til at styre deres budgetter. Vi vil gerne stole på vores forretninger. Vi budgettere med en indtægt fra Unitas Rejser, men den indtægtsføres over 3 år, hvorfor det er 1/3 pr år. Budgetforslaget blev vedtaget. 7. Valg af 10 medlemmer til Hovedbestyrelsen Fem kvindelige og tre mandlige kandidater var jævnfør forretningsordenen valgt på forhånd. Tre mandlige kandidater blev opstillet på Landsmødet: - Michael Bager, KFUM og KFUK i Næstved (ikke til stede) - Michael Wendel, KFUM og KFUK i Slagelse - Steffen Krøyer, KFUM og KFUK i Thisted Michael Bager og Steffen Krøyer blev valgt til Hovedbestyrelsen. Suppleant blev Michael Wendel. Den samlede Hovedbestyrelse er dermed: Henriette Lynderup Kirkeskov, Jens Christian H. Kirk, Jesper Bjørner Damgaard, Maria Haahr Jensen, Maria Klaris Søgaard, Michael Bager, Nina Frøjk Hansen, Rune Hoff Lauridsen, Signe Bækgaard Madsen, Steffen Krøyer, Annelene Højvang Larsen (medarbejderrepræsentant), Torben Søndergaard Kristensen (Y s Men repræsentant). 8. Valg af suppleanter Se punkt Ændringer i Grundlov for KFUM og KFUK i Danmark (jvf. dog 7) 9.1 De tre forslag til Grundlovsændring vedr. formålsparagraf blev fremlagt. Repræsentanten fra Hovedbestyrelsen fremhævede ift. forslag 9.1.a: Man skal læse hele sætningen... ikke blot en del af det Vi flytter fokus fra os (afsenderorienteret) til de børn og unge, vi ønsker skal møde den kristne tro (modtagerorienteret). Tro er ikke bare forkyndelse, det er at møde og forholde sig til det. Repræsentanten fra KFUM og KFUK på Frederiksbjerg og KFUM og KFUK i Aarhus Midtby fremhævede ift. forslag 9.1.b: Det er kristendom til tiden Vi har tilføjet ordet opleve, da man ikke kan møde en relevans Ordet forkyndelse er ikke et tidssvarende ord Repræsentanten fra KFUM og KFUK foreningerne i Aulum, Bording, Hammerum/Gjellerup, Herning, Ikast, Kølkær, Snejbjerg, Skibbild-Nøvling, Sunds, Timring, Tjørring og Vorgod fremhævede ift. forslag 9.1.c:

6 Vi vil gerne lægge vægt på at vi gerne VIL forkynde Formålet skal kunne genkendes af bagland, os i organisationen og i fremtiden Det er vigtigt at der er sammenhæng med grundloven Der var mange, der ønskede at kommentere på forslagene. Uddrag fra debatten: Der blev talt for, at ordet forkyndelse er vigtigt at have med og der blev spurgt til, hvad det næste var, man ville fjerne. Andre fremhævede at ordet forkyndelse i dag enten slet ikke forstås eller ligefrem har en negativ betydning, og at formålet skal være nemt at forstå. Der blev spurgt til, hvem målgruppen er for en formålsparagraf. Forslagsstillerne var meget enige om, at den skal kommunikere til vores bagland, os selv/medlemmerne, andre organisationer og til folk, der er nysgerrige i forhold til vores organisation/eventuelle nye medlemmer. Hovedbestyrelsen argumenterede for, at forslag A uden ordet opleve var bedst, fordi opleve kan være et anstrengt ord, og at A og B også har den fordel, at formålet er kort og dermed nemt at huske/kommunikere. Aarhus-foreningerne fremhævede til gældgæld, at ordet opleve indeholder noget aktivt og åbent. Folk skal føle noget og mærke, at det gør noget ved dem. Det blev debatteret, om det er en fordel eller en ulempe med en formulering, der kan opleves mere bred i sin tolkningsmulighed. Der blev spurgt til, om aktiviteter for kristne og muslimer ikke kunne rummes i forslag C, men det blev slået fast, at det kan de sagtens. Andre kommentarer fra salen: I forhold til folkeskolesamarbejdet er det vigtigt, hvad vi kalder det, vi gør. Vi skal ikke spænde ben for samarbejdet. Vi oplever, at mange unge ikke definere sig som kristne, men de er ikke ateister. De vil gerne diskutere den kristne tro. Vi bruger ikke det nuværende formål. Vi skal nå nye målgrupper ifølge visionen. Dér vil forslag 9.1.a el. 9.1.b være klart bedre. Bredde er godt. Nye frivillige tjekker op på hjemmesiden og bliver forskrækket over formuleringen i formålet. Sidste indlæg fra forslagsstillerne: HB: Alle forslag er gode. Teologisk set er forkyndelse ikke det afgørende. Det er mødet til gengæld. Vi skal ikke være afsenderfokuseret men modtagerfokuseret. Midtjyske foreninger: HB s forslag har for mange tolkningsmuligheder, derfor har vi lagt mere til. Vi må gerne være en modpol, gøre lidt oprør. Aarhus Midtby/Frederiksbjerg: Er meget enig med HB. Vi foreslår ordlyden opleve dens relevans, som viser at deltagerne er aktive. Vi synes, vi skal bruge vores formålsparagraf mere, end vi gør nu, og derfor bør formålsparagraffen være mere up-to-date. Der blev først stemt om afstemningsrækkefølgen jævnfør forretningsordenen. Første afstemningsrunde gav ikke nogen forslag et flertal. Forslag 9.b blev vedtaget med 73% for, 24,6% imod og 0,2% blanke. Formanden kvitterede for en god debat.

7 9.2 De tre forslag til Grundlovsændring vedr. lederskab blev fremlagt. Repræsentanten fra Hovedbestyrelsen fremhævede ift. forslag 9.2.a: I KFUM og KFUK siger man ja til formålet. Det skylder vi hinanden og de nye ledere at have en samtale om. Det med lederskab er ikke juridisk. Det er noget, vi skal snakke om. Vi skal være åbne for dem, der kommer fra andre kirkelige sammenhænge. Den lokale forening skal stå for at tage de samtaler, der skal tages med nye ledere. Det behøver ikke kun være bestyrelsen. Det vurderes lokalt, hvem der skal tage samtalen. Næstformanden tilføjede: Vi har lavet frivillig-undersøgelser. Der er rigtig mange, der har meldt tilbage, at den juridiske lederaftale ikke er et værktøj, der bruges. Det mener HB er problematisk. Repræsentanten fra KFUM og KFUK på Frederiksbjerg og KFUM og KFUK i Aarhus Midtby bekendtgjorde, at forslag 9.2.b trækkes tilbage: Vi har en stor diversitet i ledere. Nogle falder udenfor. Vi har valgt at trække vores forslag, da det blev skrevet før HB havde lavet sin strategiplan. Vi vil i stedet gerne bakke op om HBs forslag. Der opfordres til at tale om frivillige i KFUM og KFUK. Vi mangler ord til at tale om frivillige. Der er nogen, der ikke har brug for at være medlem fra start. Vi opfordrer til, at alle tager aktivt del i debatten om frivillige. Repræsentanten fra KFUM og KFUK foreningerne i Aulum, Bording, Hammerum/Gjellerup, Ikast, Kølkær, Snejbjerg, Skibbild-Nøvling, Sunds, Timring, Tjørring og Vorgod fremhævede ift. forslag 9.2.b: Den nuværende model har svagheder i forhold til ledere. De lokale bestyrelser skal tage hånd om det, da det ikke skal være på landsplan, at samtalen bliver taget. Det er vigtigt at fastholde det skriftlige i lederaftalen. Efter summetid kom der bl.a. følgende kommentarer fra salen: Vi vil gerne se en konkret velkomstfolder, før vi kan stemme om den. Man kan overveje, om vi skal køre videre med den nuværende lederaftale, indtil vi er skarpe på forskellen mellem leder og frivillig. At skulle underskrive en lederaftale kan dræne og tage pusten fra en, når man skal være leder. Der er mange, der kan blive skræmt væk af, at man skal være døbt. Kan man være leder, hvis man er nytilkommen kristen eller ikke sikker på at være troende? Vi skal dyrke samtalen. Mere end selve underskriften på lederaftalen. Meget af det, der er gået igen i KFUM og KFUK s historie, er, at der skal være kristne ledere. Det er dem, der er tæt på vores børn og de unge. Det er helt fundamentalt, at vi har et kristent lederskab. I dag kan man se på Portalen hvem der har lederaftale? Hvordan kan vi fremadrettet se det derpå hvem der har fået en samtale? Derudover var det tydeligt, at der er brug for en afklaring på, hvad vi mener med ledere og frivillige og lignende begreber. Hovedbestyrelsen påtog sig at sikre en afklaring.

8 Sidste indlæg fra forslagsstillerne: HB: Ja, man kan godt være leder uden at være døbt. Men man kan ikke være leder uden at sige ja til at ville efterleve visionen og formålet, der siger, at vi skal møde børn og unge med den kristne tro. Vi skal sikre, at vi har en fortløbende samtale. Det gør vi ved at have en aktiv samtale, der leder til det. Midtjyske foreninger: Der er flere roller i opgaven som leder, der kan tage pusten fra én, en det at sætte en underskrift. Man kan godt være en god leder, hvis man ikke er kristen - men hovedparten skal være det. Der skal være helt styr på, hvad der skal stå i grundloven. Det virker famlende, det der foreslås. Der blev først stemt om afstemningsrækkefølgen jævnfør forretningsordenen. Der var flertal for først at stemme om forslag 9.2.a. Forslag 9.2.a blev ikke vedtaget, da 2/3 flertal var krævet. Der var 59,2% for, 33,9% imod og 6,9% blanke. Forslag 9.2.c blev heller ikke vedtaget, da 2/3 flertal var krævet. Der var 49,4% for, 31,1% imod, 15,5% blanke og 1 ugyldig stemme. Der blev dermed ikke ændret i grundloven ift. lederskab/lederaftale. Dermed bortfaldt forslagene om konsekvensrettelser til grundloven (landsmødehæftet side 49). 9.3 Forslag til Grundlovsændring i forlængelse af nye DUF-krav Forslaget blev kort motiveret af Hovedbestyrelsen, hvorefter der var kommentarer fra salen. Et uddrag af kommentarerne: Har HB taget stilling til om DUF skal definere vores minimumskrav som forening? DUF går ind og indskrænker vores definition af at være forening. o Formandens svar: Vi pejler efter DUF s anbefalinger, fordi det er vi nødt til at orientere os efter for at få mulighed for at søge tilskud hos DUF. Men også fordi vi synes det er en fin hensigtserklæring at arbejde efter at leve op til minimumskrav ift. aktiviteter. En forening nævnte, at de føler sig ramt. Vi har 70 medlemmer, men vi har ingen aktiviteter for unge mellem og kæmper med børneklubben. Det handler om identitet. Det forpligter os på at vi skal lave aktiviteter for vores målgruppe, og det er den udfordring, vi stiller os selv. Formanden sagde opsummerede, at foreningerne opfordres til at arbejde for at leve op til den eksisterende grundlov og til at bakke op om tilføjelsen. Ændring blev vedtaget med 95,2% for og 4,8% imod. Ændring blev vedtaget med 67,7% for og 26,3% imod. Ændring blev vedtaget med 99,4 % for og 0,6% imod.

9 10. Behandling af resolutioner og udtalelser 10.1 Resolutionsforslag: Forslag om nyt introkursus i KFUM og KFUK Resolutionens ordlyd: KFUM og KFUK udvikler og indfører et nyt introkursus for alle nye frivillige og ledere. Forslagsstillerne fra KFUM og KFUK i Aarhus Midtby motiverede forslaget. HB samt Udvalget for Uddannelse og Udvikling bakkede op om forslaget. Forslaget blev vedtaget Resolutionsforslag: Forflyttelse af lokationen til landsmødet Resolutionens ordlyd: Landsmødet foreslår Hovedbestyrelsen for KFUM og KFUK i Danmark at Landsmødet 2018 afholdes et sted, hvor deltagerprisen bliver lavere. Det kunne være en højskole eller lignende. Forslagsstillerne fra KFUM og KFUK i Esbjerg motiverede forslaget med, at en lavere pris vil give større mangfoldighed og give flere unge mulighed for at tage med på Landsmøderne. HB takkede for forslaget og gav udtryk for, at man gerne undersøger mere prisbillige alternativer til Nyborg Strand, hvor der stadig er gode faciliteter, men tidligere forsøg har ikke båret frugt. Forslaget blev ikke vedtaget a Resolutionsforslag: Tilføjelse til "Præcisering af reglerne for medlemskab" og 10.3.b Præcisering af reglerne for medlemskab Resolutionens ordlyd: B: Vi vil opfordre HB til at arbejde for, at det bliver muligt for lokalbestyrelser/distrikter/hb at dispensere fra reglen om medlemskab til frivillige og ledere, når der er et behov for det. Den ansvarlige bestyrelse skal lave en vurdering i hver enkelt situation. A: Vi ser gerne, at dette resulterer i et ændringsforslag til grundlov for KFUM og KFUK i Danmark på næste landsmøde. Forslagsstillerne fra KFUM og KFUK i Vinderup (10.3.a) samt KFUM og KFUK på Frederiksbjerg (10.3.b) motiverede forslagene, der var stort set identiske a skærpede 10.3.b til at være en opfodring til en kommende grundlovsændring. HB kommenterede og udtrykte bekymring for signalet i at dispensere for medlemskab, men takkede for mandatet til at arbejdere videre med forventningerne til KFUM og KFUKs ledere og mente, at debatten tidligere på landsmødet havde vist dette behov. Forslagsstillerne fra KFUM og KFUK i Vinderup argumenterede med, at man allerede dispenserer mange steder, og derfor lige så godt kunne stadfæste den praksis i grundloven. Der blev først stemt om 10.3.a. Forslaget blev ikke vedtaget. Resolutionsforslag 10.3.b opnåede flertal og blev dermed vedtaget.

10 10.4 Resolutionsforslag: Revurdering og tilpasning af distriktsgrænser Resolutionens ordlyd: Hovedbestyrelsen skal tage initiativ til, at distriktsgrænserne revurderes og tilpasses i forhold til de nuværende samarbejdsmuligheder. Forslagsstillerne fra KFUM og KFUK i Roskilde, KFUK og KFUM's Hovedforening og KFUM og KFUK i Aarhus Midtby motiverede forslaget og understregede, at det ikke er distrikternes rolle der skal ændres, men deres grænser. Der var en kort debat. Forslaget blev vedtaget Resolutionsforslag: Genindførelse af Provokatour Resolutionens ordlyd: Vi vil opfordre Udvalget for Uddannelse og Udvikling til at genindføre Provokatour for at give unge i KFUM og KFUK mulighed for personlig udvikling og engagement ift. frivillighed. Forslagsstillerne Marie Schmidt Klemmensen, Anne Simonsen, Astrid Andreassen og Emilie Agergaard (tidligere Provokatourdeltagere) motiverede forslaget. Udvalget for Uddannelse og Udvikling kommenterede: Vi vil gerne sende mange flere afsted, og derfor må vi ændre lidt på tilbuddet. Provokatour er en dyrt tilbud, da det ikke lever op til DUF s regler for tilskud til kurser i udlandet. Derfor vil vi gerne fremover satse på Globetrotter. Elementer fra Provokatour vil fremover være at finde i Globetrotter. Udvalget for Globale Fællesskaber kommenterede: Det har stor betydning at man kan få 75 % af udgifterne refunderet, og det gør noget ved deltagerprisen. GF har et stort ønske om at så mange som muligt kommer ud i verden. Andre kommentarer fra salen: Kan det være muligt at tilbyde begge kurser? Kan man ikke fundraise fra andre steder til Provokatour? Kan kurset afholdes i Danmark, så det bliver billigere? Lyt til de unge, og hold fast i kernen fra Provokatour. Mange gav eksempler på, at de eller andre i foreningen havde haft helt uovertrufne oplevelser ved at være med på Provokatour. Hovedbestyrelsen påpegede, at en resolution ikke må have økonomiske konsekvenser for budgettet, og at man har fuld tillid til udvalgets beslutning. Forslagsstillerne gav en sidste bemærkning: Ønsket er, at Provokatour skal være noget for sig selv, og ikke det samme som Globetrotter. Vi har været afsted på begge kurser og begge er gode hver for sig. Resolutionen blev vedtaget med 78 stemmer for, 38 stemmer i mod og 32 blanke stemmer.

11 11. Eventuelt Der blev givet en række korte kommentarer og påmindelser: Husk Nordisk Lejr næste år. Husk Familiefestivalerne næste år der bliver én i Jylland og én på Sjælland. Husk at I kan give unge en stor oplevelse gennem udveksling i andre lande. Efterskolefestivalen efterlyste frivillige undervisere alle mulige kompetencer efterspørges. Et medlem takkede Hovedbestyrelsen for sit arbejde og for at sætte vigtige ting på dagsorden. Alle blev opfordret til at tage formålsparagraffen til sig og tænke mere i relevans. Hvordan holder vi fast i de medlemmer, der hvert år melder sig ud af KFUM og KFUK? Ros til Brug din stemme Formanden takkede de afgående Hovedbestyrelsesmedlemmer: Christina Hausgaard Gregersen, Karsten Fyhn, Søren Jellesmark Schurmann, Thomas Felter og Thor Heldager Strange. Dirigenterne takkede af. Godkendt 25/ af: BJARKE FRIIS MARIANNE MØLBÆK dirigent på landsmøde 2016 dirigent på landsmøde 2016 HENRIETTE LYNDERUP KIRKESKOV formand JESPER BJØRNER DAMGAARD kasserer MARIA KLARIS SØGAARD NINA FRØJK HANSEN SIGNE BÆKGAARD MADSEN ANNELENE HØJVANG LARSEN JENS CHRISTIAN H. KIRK næstformand MARIA HAAHR JENSEN MICHAEL BAGER RUNE HOFF LAURIDSEN STEFFEN KRØYER TORBEN S. KRISTENSEN observant, repr. for Y s Men

Forslag til foreningslove for KFUM og KFUK i Viborg

Forslag til foreningslove for KFUM og KFUK i Viborg Forslag til foreningslove for KFUM og KFUK i Viborg 1 Navn KFUM og KFUK i Viborg Stiftet år og dato: Fællesforening 01.01.1962 KFUM 21.11.1902 KFUK 02.01.1884 Hjemstedskommune: Viborg Distrikt: Distrikt

Læs mere

Foreningslove for KFUM og KFUK i Vejle

Foreningslove for KFUM og KFUK i Vejle Foreningslove for KFUM og KFUK i Vejle 1 Navn: KFUM og KFUK i Vejle Stiftet år og dato: KFUM 19. februar 1883. KFUK 28. november 1883 Hjemstedskommune: Vejle Distrikt: Trekanten KFUMs motto: "At de alle

Læs mere

Referat af KFUM og KFUKs landsmøde på Hotel Nyborg Strand 2012. 1

Referat af KFUM og KFUKs landsmøde på Hotel Nyborg Strand 2012. 1 Referat af KFUM og KFUKs landsmøde på Hotel Nyborg Strand 2012. 1 Punkt 1: Valg af landsmødets to dirigenter, referenter og stemmetællere, samt godkendelse af forretningsorden forlandsmødet Valg af dirigenter

Læs mere

Valg til Hovedbestyrelsen

Valg til Hovedbestyrelsen PUNKT 7+8 Valg til Hovedbestyrelsen Til Hovedbestyrelsen for KFUM og KFUK i Danmark er opstillet følgende kandidater, der præsenteres på de følgende sider. Jens Christian Kirk, KFUM og KFUK i Snejbjerg

Læs mere

Foreningslove for KFUM og KFUK i Kolding

Foreningslove for KFUM og KFUK i Kolding Foreningslove for KFUM og KFUK i Kolding 1 Navn KFUM og KFUK i Kolding (110500) Stiftet år og dato Fællesforening 19.02.2001 KFUM 09.02.1884 Sogn: Kristkirkens Sogn Hjemstedskommune: Kolding Distrikt:

Læs mere

Foreningslove for KFUM og KFUK i Ikast

Foreningslove for KFUM og KFUK i Ikast Foreningslove for KFUM og KFUK i Ikast 1 Navn KFUM og KFUK i Ikast Stiftet år og dato: Fællesforening KFUM slutning Januar 1897 KFUK 7. marts 1897 Hjemstedskommune: Ikast-Brande Distrikt: Midtjylland KFUMs

Læs mere

Foreningslove for KFUM og KFUK i Vejle

Foreningslove for KFUM og KFUK i Vejle 1 NAVN KFUM og KFUK i Vejle Dato og stiftelsesår for KFUK i Vejle: 28. november 1883. KFUK s motto: "Ikke ved magt og ikke ved styrke, men ved min Ånd, siger Hærskarers Herre" (Zak. 4,6) Dato og stiftelsesår

Læs mere

Grundlov. for KFUM og KFUK i Danmark

Grundlov. for KFUM og KFUK i Danmark Grundlov for KFUM og KFUK i Danmark 2012 International basis og motto KFUMs basis fra 1855 KFUM har til formål at forene unge mænd, som tror på Jesus Kristus som deres Gud og Frelser i overensstemmelse

Læs mere

Landsmøde 2014. PUNKT 7 + 8 Valg til Hovedbestyrelsen

Landsmøde 2014. PUNKT 7 + 8 Valg til Hovedbestyrelsen PUNKT 7 + 8 Valg til Hovedbestyrelsen Til Hovedbestyrelsen for KFUM og KFUK i Danmark er opstillet følgende kandidater, der præsenteres på de følgende sider. Bjarke Buhl, KFUM og KFUK i Hammerum/Gjellerup

Læs mere

Referat af KFUM og KFUK Aalborgs generalforsamling 2018

Referat af KFUM og KFUK Aalborgs generalforsamling 2018 Referat af KFUM og KFUK Aalborgs generalforsamling 2018 Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent. 2) Årsberetninger fra bestyrelsen, klubber og udvalg. 3) Fremlæggelse af det reviderede regnskab for

Læs mere

Referat fra Stormøde i Distrikt Aarhus 2015 - Lørdag den 7. marts kl. 13.00, Nørre Allé 29

Referat fra Stormøde i Distrikt Aarhus 2015 - Lørdag den 7. marts kl. 13.00, Nørre Allé 29 Referat fra Stormøde i Distrikt Aarhus 2015 - Lørdag den 7. marts kl. 13.00, Nørre Allé 29 Beslutningsreferat med uddrag fra diskussionerne Deltagere: 57 stemmeberettigede Indledning v/ Morten Hougaard

Læs mere

Referat fra Landsmødet 2008

Referat fra Landsmødet 2008 Landsmødet blev afholdt på Vildbjerg Sports- og Kulturcenter 11.-13. april 2008. 1. Valg af landsmødets to dirigenter, referenter og stemmetællere samt godkendelse af forretningsorden for Landsmødet Ole

Læs mere

Referat af generalforsamling, Viborg KFUM og KFUK d. 8. marts 2017.

Referat af generalforsamling, Viborg KFUM og KFUK d. 8. marts 2017. Referat af generalforsamling, Viborg KFUM og KFUK d. 8. marts 2017. 1. Valg af dirigent, referent. Jan Carstens blev valgt som dirigent. Han konstaterede, at generalforsamlingen var rettidigt indkaldt

Læs mere

Referat fra Landsmødet 2010

Referat fra Landsmødet 2010 Referat fra Landsmødet 2010 Landsmødet blev afholdt på Nyborg Strand 30. april 2. maj 2010. 1. Valg af Landsmødets to dirigenter, referenter og stemmetællere samt godkendelse af forretningsorden for Landsmødet

Læs mere

Nye aktivitetsprofiler udlever Vision 2025

Nye aktivitetsprofiler udlever Vision 2025 Punkt 4.1 Nye aktivitetsprofiler udlever Vision 2025 FORSLAG: KFUM og KFUK i Danmark prioriterer frem mod 2025 sine aktiviteter inden for fem aktivitetsprofiler: Musik og Performance Festivaler og lejre

Læs mere

REFERAT. DUF delegeretmøde 4. december 2010 i CPH Conference i København. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden

REFERAT. DUF delegeretmøde 4. december 2010 i CPH Conference i København. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden REFERAT DUF delegeretmøde 4. december 2010 i CPH Conference i København 1. Åbning af delegeretmødet Martin Justesen bød velkommen til DUFs delegeretmøde 2010. 2. Vedtagelse af forretningsorden Martin Justesen

Læs mere

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL. 19.00 PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST GRUNDEJERFORENINGEN FASANVÆNGET 2980 KOKKEDAL REFERAT Deltagere/stemmer Til stede fra Bestyrelsen

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød

Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød a. Valg af dirigent, stemmetællere og referent.... 2 b. Kredsbestyrelsens

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling torsdag 21. marts 2013 kl i Grøndal Centret i mødelokale 1+2 på 1. sal.

Referat af ordinær generalforsamling torsdag 21. marts 2013 kl i Grøndal Centret i mødelokale 1+2 på 1. sal. Referat af ordinær generalforsamling torsdag 21. marts 2013 kl. 19.00 i Grøndal Centret i mødelokale 1+2 på 1. sal. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmeudvalg 3. Bestyrelsens beretning for

Læs mere

Vedtægter for. Indre Mission i Herning. Indre Mission i Herning

Vedtægter for. Indre Mission i Herning. Indre Mission i Herning Vedtægter for Indre Mission i Herning Indre Mission i Herning VEDTÆGTER FOR INDRE MISSION I HERNING 1 navn og hjemsted 1.1 Samfundets navn er Indre Mission i Herning, kaldet IM Herning. 1.2 Samfundets

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler

Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler Punkt: Dagsorden: 1 Valg af dirigent Referat: Dirigent Jannie Trabjerg Roskilde Tekniske Skole: Generalforsamlingen er lovligt

Læs mere

PUNKT 4.1 Nye aktivitetsprofiler udlever Vision 2025

PUNKT 4.1 Nye aktivitetsprofiler udlever Vision 2025 PUNKT 4.1 Nye aktivitetsprofiler udlever Vision 2025 FORSLAG: KFUM og KFUK i Danmark prioriterer frem mod 2025 sine aktiviteter inden for tre aktivitetsprofiler: Lokale aktivitetsmiljøer Festivaler og

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DANSKE NATURISTER DEN 4. FEBRUAR 2007 I ÅRHUS. 2. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning til godkendelse

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DANSKE NATURISTER DEN 4. FEBRUAR 2007 I ÅRHUS. 2. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning til godkendelse REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DANSKE NATURISTER DEN 4. FEBRUAR 2007 I ÅRHUS. Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning til godkendelse 3. Fremlæggelse af revideret

Læs mere

FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT

FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT Dagsorden 1. Velkomst og åbning (Kenn Andreasen) Kenn Andreasen bød de fremmødte velkommen. Valg af dirigent (Kenn Andreasen) Bestyrelsen

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012 ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012 Søndag d. 9. september 2012, kl. 13.00-17.30 i Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6, 1. sal, 1007 København K. REFERAT Dagsorden

Læs mere

Arbejdsdrøftelse 2017

Arbejdsdrøftelse 2017 Arbejdsdrøftelse 2017 I år skal der arbejdes med foreningens vision for 2017-2018. Du kan her læse hvilke visioner bestryelsen har haft i tankerne. HVILKE DELE AF VISIONEN KOMMER TIL AT PÅVIRKE DIG, OG

Læs mere

MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7

MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7 MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7 MØDE: Generalforsamling DATO: torsdag 23. marts 2017 TIDSPUNKT: 19:30 REFERENT: DELTAGERE: AFBUD: Henrik Møller Hansen Per Madsen Michael Ryding Marcus Gøgsig Henrik Møller Hansen

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Socialpædagogerne Lillebælt den 30. oktober Dagsorden: Velkomst af kredsformand Hanne Ellegaard

Referat fra generalforsamling i Socialpædagogerne Lillebælt den 30. oktober Dagsorden: Velkomst af kredsformand Hanne Ellegaard Referat fra generalforsamling i Socialpædagogerne Lillebælt den 30. oktober 2017. Dagsorden: Velkomst af kredsformand Hanne Ellegaard 1. Valg af dirigenter 2. Valg af referenter 3. Valg af stemmetællere

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR»

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Dato: 16. april 2015 Sted: Varde Fritidscenter, Lerpøtvej 55, 6800 Varde Dagsorden for generalforsamlingen: 1. Valg

Læs mere

Vision: at påvirke den sygeplejefaglige udvikling med udgangspunkt i patientens perspektiv.

Vision: at påvirke den sygeplejefaglige udvikling med udgangspunkt i patientens perspektiv. Referat fra Generalforsamling Fagligt Selskab for udviklingssygeplejersker og kliniske oversygeplejersker Den 29. september 2009 på Helnan Marselis Hotel, Århus. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg

Læs mere

Vedtægter for Indre Missions samfund i Voel.

Vedtægter for Indre Missions samfund i Voel. Vedtægter for Indre Missions samfund i Voel. Voel Missionshus 1 Navn og hjemsted: 1.1 Samfundets navn er Voel Indre Mission, kaldet Voel IM. 1.2 Samfundets hjemsted er Gjern kommune. 1.3 Samfundet er i

Læs mere

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Haveforeningen Solvangs ordinære generalforsamling blev afholdt den tirsdag den 26. marts 2013 på Stationen i Viborg

Læs mere

Bilagssamling til repræsentantskabsmødets. Punkt 3 Dagsorden og forretningsorden. Punkt 7 Handleplan/Arbejdsplan. Punkt 9 Indkomne forslag

Bilagssamling til repræsentantskabsmødets. Punkt 3 Dagsorden og forretningsorden. Punkt 7 Handleplan/Arbejdsplan. Punkt 9 Indkomne forslag Bilagssamling til repræsentantskabsmødets Punkt 3 Dagsorden og forretningsorden Punkt 7 Handleplan/Arbejdsplan Punkt 9 Indkomne forslag Dagsorden For repræsentantskabsmøde d. 28. april 2014 i DANSKE ÆLDRERÅD

Læs mere

Referat Ekstraordinær generalforsamling Egense Sejlklub søndag den 5. marts 2017 vedr. vedtægtsændringer og eksklusion

Referat Ekstraordinær generalforsamling Egense Sejlklub søndag den 5. marts 2017 vedr. vedtægtsændringer og eksklusion Referat Ekstraordinær generalforsamling Egense Sejlklub søndag den 5. marts 2017 vedr. vedtægtsændringer og eksklusion Formanden bød velkommen og takkede for fremmødet som talte 67 aktive medlemmer og

Læs mere

Referat af generalforsamling for KFUM og KFUK i Vejle torsdag 15. marts 2018 kl

Referat af generalforsamling for KFUM og KFUK i Vejle torsdag 15. marts 2018 kl Referat af generalforsamling for KFUM og KFUK i Vejle torsdag 15. marts 2018 kl. 19.00 Dagsorden: 1 Valg og dirigent og referent 2 Formandens beretning 3 Fremlæggelse af revideret regnskab for det forgangne

Læs mere

Eurasier Klub Danmark

Eurasier Klub Danmark Eurasier Klub Danmark Stiftet den 09. september 2007 Samarbejdende specialklub med Dansk Kennel Klub Referat af: Generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Tid: 31. maj 2014, kl. 17.00 Sted: Kennel Tværskov,

Læs mere

Odense Lærerforenings ordinære generalforsamling fredag den 14. marts 2014

Odense Lærerforenings ordinære generalforsamling fredag den 14. marts 2014 Odense Lærerforenings ordinære generalforsamling fredag den 14. marts 2014 **** Beslutningsreferat **** 1. Valg af dirigent Anne-Mette Jensen foreslog afdelingsleder i Danmarks Lærerforening, Palle Rom,

Læs mere

Hovedbestyrelsens forslag til toårsmål

Hovedbestyrelsens forslag til toårsmål PUNKT 4.1 Hovedbestyrelsens forslag til toårsmål 2018-20 PUNKT 4.1 Landsmødeguide del 2 KFUM OG KFUK i DAnmark 16 Lokale aktivitetsmiljøer Frivillighed Sammenhængskraft TOÅRSMÅL 2018-20 BAGGRUND Landsmødet

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

VEDTÆGTER for Indre Missions kristne fællesskab i Dejbjerg Missionshus

VEDTÆGTER for Indre Missions kristne fællesskab i Dejbjerg Missionshus VEDTÆGTER for Indre Missions kristne fællesskab i Dejbjerg Missionshus 1 Navn og Hjemsted 1.1 Indre Missions kristne Fællesskab i Dejbjerg Missionshus benævnes herefter Det kristne Fællesskab i Dejbjerg

Læs mere

Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold)

Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold) Vedtægter, Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold) Stiftet 6. september 1916 Eksisterende vedtægter Ændringsforslag ved GF 11. marts 2014 1. Navn Foreningens navn er: Borup Idrætsforening

Læs mere

ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider

ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider Referat af Ordinært Kredsrepræsentantskabsmøde afholdt på Håndværkeren den 10. marts 2016 kl. 18.00 Grønne Kolonihaver

Læs mere

BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUNDS 14. ORDINÆRE KONGRES DEN NOVEMBER 2018 REFERAT

BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUNDS 14. ORDINÆRE KONGRES DEN NOVEMBER 2018 REFERAT BUPL den 9. december 2018 BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUNDS 14. ORDINÆRE KONGRES DEN 29. 30. NOVEMBER 2018 REFERAT Indhold Indledning 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse af formalia:

Læs mere

REFERAT Roskilde Køge Afdeling Dato 27.02.2014 26. februar 2014 Referent Ernst Theill

REFERAT Roskilde Køge Afdeling Dato 27.02.2014 26. februar 2014 Referent Ernst Theill REFERAT Roskilde Køge Afdeling Dato 27.02.2014 26. februar 2014 Referent Ernst Theill Fremmødte: 34 Antal stemmeberettigede: 33 Velkomst Formand Nicolai Schiørring (NS) bød velkommen. 1. Valg af dirigent

Læs mere

Grundejerforeningen Kildebrøndegaard

Grundejerforeningen Kildebrøndegaard Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Mandag den 22. april 2013 kl. 19.00 Greve Borgerhus, Greveager 9, 2670 Greve Dagsorden. 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af regnskab til

Læs mere

GENERALFORSAMLING i LyLe - Patientforeningen for Lymfekræft, Leukæmi og MDS Bemærkninger

GENERALFORSAMLING i LyLe - Patientforeningen for Lymfekræft, Leukæmi og MDS Bemærkninger GENERALFORSAMLING i LyLe - Patientforeningen for Lymfekræft, Leukæmi og MDS Bemærkninger Tid: Lørdag 14. april 2018 kl. 17.00 Da det forudgående temamøde grundet sygemeldinger fra flere indlægsholdere

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 1. Valg af dirigent og referent 2. Fremlæggelse af medlemsopgørelse og registrering af fremmødte medlemmer 3. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Vedtægter for Indre Mission i Herlev.

Vedtægter for Indre Mission i Herlev. Indre Mission i Herlev Bethania Herlevgårdsvej 28 2730 Herlev Vedtægter for Indre Mission i Herlev. 1 Navn og hjemsted. 1.1 Indre Mission i Herlev er en forening, der driver sit arbejde ud fra Missionshuset

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/ Fangel Kro og Hotel v. Odense.

Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/ Fangel Kro og Hotel v. Odense. Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/1 2008 Fangel Kro og Hotel v. Odense. Der var 20 fremmødte medlemmer. Dagsorden: 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Afstemning om vedtægtsændringer,

Læs mere

Referat: Generalforsamling 2018, d. 10. februar 2018

Referat: Generalforsamling 2018, d. 10. februar 2018 Referat: Generalforsamling 2018, d. 10. februar 2018 Antal fremmødte: 8 fremmødte; heraf 7 medlemmer, som er stemmeberettigede. Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referent og minimum 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Vedtægter for Kalaallit Røde Korsiat Landsforeningen

Vedtægter for Kalaallit Røde Korsiat Landsforeningen Vedtægter for Kalaallit Røde Korsiat Landsforeningen 1. KALAALLIT RØDE KORSIAT OG RØDE KORS BEVÆGELSEN Foreningen Kalaallit Røde Korsiat er en selvstændig organisation under Røde Kors i Danmark. Kalaallit

Læs mere

VEDTÆGTER, Amnesty International, dansk afdeling

VEDTÆGTER, Amnesty International, dansk afdeling VEDTÆGTER, Amnesty International, dansk afdeling Som vedtaget på landsmødet den 5. maj 2013 1 Foreningens navn Foreningens navn er Amnesty International, dansk afdeling (i det følgende kaldet foreningen).

Læs mere

Referat fra Stormøde i Distrikt Aarhus Lørdag den 2. marts kl , Nørre Allé 29

Referat fra Stormøde i Distrikt Aarhus Lørdag den 2. marts kl , Nørre Allé 29 Referat fra Stormøde i Distrikt Aarhus 2013 - Lørdag den 2. marts kl. 13.00, Nørre Allé 29 Beslutningsreferat med uddrag fra diskussionerne Deltagere: 58 stemmeberettigede og fem ikke stemmeberettigede.

Læs mere

Referat generalforsamling 5. februar 2014

Referat generalforsamling 5. februar 2014 Referat generalforsamling 5. februar 2014 Referat fra: Ordinær generalforsamling i Odense Kajakklub onsdag d. 5/2 2014 Ved generalforsamlingens start var der 87 fremmødte. Dagsorden ifølge vedtægternes

Læs mere

Generalforsamling 2016

Generalforsamling 2016 Indledning ved Louise Gottenborg Generalforsamling 2016 Pkt. 1: Valg af dirigent, referent og stemmetællere Dirigent: Bente Larsen Referent: Lilian Nielsen Stemmetællere: Karin Knudsen og Grethe Horshauge

Læs mere

Protokol for generalforsamlingen i Bibliotekarforbundet 25. oktober 2014 i Nyborg

Protokol for generalforsamlingen i Bibliotekarforbundet 25. oktober 2014 i Nyborg Protokol for generalforsamlingen i Bibliotekarforbundet 25. oktober 2014 i Nyborg Punkt 1 Valg af dirigent Søren Kløjgaard indstillede på hovedbestyrelsens vegne advokat Henrik Oehlenschläger som dirigent.

Læs mere

Referat af DSK generalforsamling 2017

Referat af DSK generalforsamling 2017 Referat af DSK generalforsamling 2017 1. Velkomst Rikke Troelsen bød velkommen og Marie Vithen præsenterede ansatte fra DS. 2. Valg af dirigent og referent og to stemmetællere Lone Lomholt konstaterede,

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Sjælland I daglig tale anvendes betegnelsen "SIND Sjælland eller "SIND Region Sjælland Stk.

Læs mere

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere.

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere. 1 Dagsorden og referat fra generalforsamling lørdag den 21. maj 2015 Adresse: Overgade 48, 5000 Odense C, 1. sal Møntergårdens nye udstillingsbygning. Velkomst ved rådmand Jane Jegin, By - og Kulturforvaltningen

Læs mere

FCKFC generalforsamling 26. marts 2008 kl. 19.00 PARKEN. Referat

FCKFC generalforsamling 26. marts 2008 kl. 19.00 PARKEN. Referat Side 1 af 5 Referat Dagsorden 1. Valg af dirigent bestyrelsen indstiller Carsten Mollerup 2. Årsberetning bestyrelsens beretning v/formanden 3. Regnskab gennemgang og godkendelse af regnskab for 2007 v/kassereren

Læs mere

Vedtægter For Indre Missions Unge I Viborg

Vedtægter For Indre Missions Unge I Viborg Vedtægter For Indre Missions Unge I Viborg Indholdsfortegnelse 1 Navn...2 2 Formål...2 3 Tilhørsforhold...2 4 Aktiviteter...2 5 Bidragyderkreds...2 6 Generalforsamling...2 7 Ekstraordinær generalforsamling...3

Læs mere

Forslag til kontingentstigning fra bestyrelsen i Letbaner.DK

Forslag til kontingentstigning fra bestyrelsen i Letbaner.DK Forslag 1. Forslag til kontingentstigning fra bestyrelsen i Letbaner.DK Bestyrelsen foreslår at kontingentet hæves fra nuværende 150 kr. til 200 kr. gældende fra og med 2019. Stigningen begrundes med generelle

Læs mere

Protokol i henhold til program og afstemningsmateriale. Camilla Gregersen bød velkommen og indstillede de tre dirigenter:

Protokol i henhold til program og afstemningsmateriale. Camilla Gregersen bød velkommen og indstillede de tre dirigenter: DM s kongres 2019 Protokol i henhold til program og afstemningsmateriale Valg af dirigenter mm. Camilla Gregersen bød velkommen og indstillede de tre dirigenter: Poul Kattler, DM-medlem Anders Ehlers Dam,

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011

Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011 Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011 Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning 3. Forslag til vedtægtsændring 4. Forslag fra bestyrelsen

Læs mere

Formand for DKGs bestyrelse, Betty Grønne Ahrenfeldt, bød velkommen!

Formand for DKGs bestyrelse, Betty Grønne Ahrenfeldt, bød velkommen! GENERALFORSAMLING Danmarks Kristelige Gymnasiastbevægelse Lørdag den 26. april 2014 kl. 16.30, Nørre Allé 29, 8000 Aarhus C REFERAT Formand for DKGs bestyrelse, Betty Grønne Ahrenfeldt, bød velkommen!

Læs mere

Love og vedtægter for Skjern Bykirke

Love og vedtægter for Skjern Bykirke Love og vedtægter for Skjern Bykirke 1 Oprettelse og hjemsted Skjern Bykirke er oprettet i 2006 som valgmenighed med navnet Skjern Valgmenighed. Menigheden ændrer status fra valgmenighed til evangelisk-luthersk

Læs mere

Vi har holdt 5 bestyrelsesmøder i løbet af året, og referaterne er lagt ind på hjemmesiden.

Vi har holdt 5 bestyrelsesmøder i løbet af året, og referaterne er lagt ind på hjemmesiden. Generalforsamling i SAS løb og motion Onsdag den 10. februar 2010. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Åbning af mødet og godkendelse af indkaldelsen 3. Valg af mødesekretær 4. Beretning 5. Regnskab 6. Fremlæggelse

Læs mere

Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs landsmøde 14. 16. november 2008 på Hotel Nyborg Strand

Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs landsmøde 14. 16. november 2008 på Hotel Nyborg Strand Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs landsmøde 14. 16. november 2008 på Hotel Nyborg Strand Dette referat skal udsendes senest 2 måneder efter landsmødets afholdelse jf. forbundsvedtægt K, stk.

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018

Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018 Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018 Der var mødt 63 medlemmer af repræsentantskabet inkl. medlemmer af hovedbestyrelsen op til mødet ud af 121 medlemmer. _ Fra hovedbestyrelsen:

Læs mere

Ny bestyrelse efter Generalforsamlingen den 12. dec.

Ny bestyrelse efter Generalforsamlingen den 12. dec. MOGENSTRU UP SYDSJÆLLANDS GOLFKLUB MOGENSTRUP Ny bestyrelse efter Generalforsamlingen den 12. dec. 18. NYHEDSBREV 14. december 2011 Ad. 5. Forslag fra bestyrelsen: Ad. 5.1 Forslag til vedtægtsændringer

Læs mere

REFERAT. DUF delegeretmøde 1. december 2018 På Nyborg Strand. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden

REFERAT. DUF delegeretmøde 1. december 2018 På Nyborg Strand. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden REFERAT DUF delegeretmøde 1. december 2018 På Nyborg Strand 1. Åbning af delegeretmødet Kasper Sand Kjær bød velkommen til DUFs delegeretmøde 2018. 2. Vedtagelse af forretningsorden Kasper Sand Kjær fremlagde

Læs mere

Generalforsamling 2016

Generalforsamling 2016 Generalforsamling 2016 Der var fremmødt 24 stemmeberettigede. 1. Valg af to stemmetællere. Lejf Brogaard og Marianne Grøn blev valgt. 2. Valg af Dirigent. Kaj Kristensen blev valgt 3. Valg af referent.

Læs mere

Kongressen punkt for punkt time for time

Kongressen punkt for punkt time for time Kongressen punkt for punkt time for time Velkommen til FOA kongressen 2013! Måske er det din første kongres i FOA, måske er du en erfaren kongresdelegeret. Uanset hvad, kan det være nyttigt med denne guide,

Læs mere

Referat fra Silverstar Linedancers generalforsamling 29. november 2015

Referat fra Silverstar Linedancers generalforsamling 29. november 2015 Referat fra Silverstar Linedancers generalforsamling 29. november 2015 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Formandens beretning 4. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab 5. Kassereren

Læs mere

Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard Nielsen og Per Stig Andersen. Herudover var fremmødt Flemming Hedegaard Petersen og Henning Schmidt.

Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard Nielsen og Per Stig Andersen. Herudover var fremmødt Flemming Hedegaard Petersen og Henning Schmidt. Referat af generalforsamling mandag d. 9. marts 2015 kl. 1700 i Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afviklet hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen. Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard

Læs mere

Forretningsorden. for. Bestyrelsen for Mandø Fællesråd.

Forretningsorden. for. Bestyrelsen for Mandø Fællesråd. Forretningsorden for Bestyrelsen for Mandø Fællesråd. 1. Bestyrelsens konstituering 1.1 Valg næstformand, sekretær og kasserer. (Valg af formand sker på Fællesrådets generalforsamling.) Bestyrelsen vælger

Læs mere

Vedtægter for Folkekirkens Nødhjælps Ungdom, NU

Vedtægter for Folkekirkens Nødhjælps Ungdom, NU Vedtægter, pr. April 2018 Vedtægter for Folkekirkens Nødhjælps Ungdom, NU 1. Navn 1. Organisationens navn er Folkekirkens Nødhjælps Ungdom, der forkortes NU. 2. Formål 1. Folkekirkens Nødhjælps Ungdom

Læs mere

Referat fra HK Trafik og Jernbane. Jernbanekredsens ordinære generalforsamling. Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl

Referat fra HK Trafik og Jernbane. Jernbanekredsens ordinære generalforsamling. Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl Referat fra HK Trafik og Jernbane Jernbanekredsens ordinære generalforsamling Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl. 16.00 Sted: Mødecenter Odense Buchwalds gade 48 5000 Odense C Dagsorden: 1. Åbning

Læs mere

Generalforsamling Ordrup Præmie Grunde

Generalforsamling Ordrup Præmie Grunde Generalforsamling Ordrup Præmie Grunde Dato: Søndag 28. maj 2017. Tid: Kl. 10.00. Sted: Cafeen i Ordrup. Tilstede: 47 medlemmer samt 2 parceller repræsenteret v/fuldmagt Pkt Dagsorden Valg af a) dirigent

Læs mere

NORDDJURS GOLFKLUB Ordinær generalforsamling Dato: 27.11.2014

NORDDJURS GOLFKLUB Ordinær generalforsamling Dato: 27.11.2014 NORDDJURS GOLFKLUB Ordinær generalforsamling Dato: 27.11.2014 Tidspunkt: Kl. 19.30 Lokale: Klubhuset Ordstyrer: Peter Hjulmand Referent: Rita Kirkegaard Deltagerantal 80 Hvoraf 80 er stemmeberettigede.

Læs mere

Generalforsamling den 7. marts 2016 kl

Generalforsamling den 7. marts 2016 kl Referat fra generalforsamling i Ishøj GolfKlub den 7. marts 2016 kl. 19. Afholdt på Kanehøjgaard, Køgevej 275, 2635 Ishøj Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning om

Læs mere

Generalforsamling 2015

Generalforsamling 2015 Generalforsamling 2015 Fredag den 8. maj 2015, kl. 11.30 12.00. Dokk1, Havnen, Aarhus Referat 1. Valg af dirigent Hovedbestyrelsen foreslår, at kommunaldirektør Søren Lund Hansen vælges som dirigent. Søren

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Schæferhundeklubben Kreds 62 Vallensbæk

Referat af ordinær generalforsamling Schæferhundeklubben Kreds 62 Vallensbæk Referat af ordinær generalforsamling Schæferhundeklubben Kreds 62 Vallensbæk afholdt den 27. januar 2018 klokken 11:00 Lundbækvej 9, 2665 Vallensbæk Strand 37 stemmeberettigede medlemmer var fremmødt samt

Læs mere

Referat fra IMCC Lokalafdeling Odense

Referat fra IMCC Lokalafdeling Odense Referat fra IMCC Lokalafdeling Odense ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2014 IMCC Lokalafdeling Odense ORDINÆR GENERALFORSAMLING Onsdag 12. November 2014 kl. 18-19.30 1. Formalia a. Velkomst Formændene byder velkommen

Læs mere

Vedtægter. for. Myrup Bylaug

Vedtægter. for. Myrup Bylaug Vedtægter for Myrup Bylaug Stiftet den 6. april 2000 Vedtægter sidst revideret den 16. marts 2013 Se hjemmeside vedr. Myrup: http://www.lokalby.dk/ Formål 1 Foreningens navn er Myrup Bylaug, og dens område

Læs mere

Referat af IMCC Aalborgs ordinære generalforsamling 2013

Referat af IMCC Aalborgs ordinære generalforsamling 2013 Referat af IMCC Aalborgs ordinære generalforsamling 2013 Dagsorden 1. Valg af dirigent, referent og stemmetæller. 2. Godkendelse af dagsorden og forretningsorden for generalforsamlingen. 3. Aflæggelse

Læs mere

Vedtægter for Søhøjlandets Kirke

Vedtægter for Søhøjlandets Kirke Vedtægter for Søhøjlandets Kirke en Evangelisk Luthersk Frimenighed 1 Navn og hjemsted Menighedens navn er Søhøjlandets Kirke, og er oprettet i 2008 som valgmenighed med navnet Søhøjlandets Valgmenighed.

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset Generalforsamling Torsdag den 24. september 2015 kl. 19.00 i Cafe Niffen i klubhuset Referat Formanden Tina Høilund Pedersen bød velkommen til generalforsamlingen, nr. 76 i rækken og gik over til dagsordenen.

Læs mere

Dansk Cøliaki Forening

Dansk Cøliaki Forening REFERAT Generalforsamling 2017 Dato: 25.03.2017 Sted: Brogaarden, Middelfart Foreningens formand Dorte Hagedorn åbnede generalforsamlingen og bød deltagerne velkommen. 1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN Generalforsamlingen

Læs mere

2. Valg af dirigent Lars B. Larsen er af landsbestyrelsen opstillet til dirigent, det er enstemmigt vedtaget.

2. Valg af dirigent Lars B. Larsen er af landsbestyrelsen opstillet til dirigent, det er enstemmigt vedtaget. 1. Velkommen Indledning med prologen til Romerbrevet. Paulus er Jesu Kristi tjener, han kommer for at tjene Kristus. Vi skal ikke tjene for at mennesker skal synes godt om os, men vi skal tjene Gud til

Læs mere

- formidle kaldet til forbøn, offer og tjeneste i tværkulturel mission i Danmark og udlandet.

- formidle kaldet til forbøn, offer og tjeneste i tværkulturel mission i Danmark og udlandet. Vedtægter for Kristeligt Forbund for Studerende 1 NAVN Kristeligt Forbund for Studerende (KFS) stiftedes den 14. september 1956 under navnet Credokredsen. Senere ændredes navnet i 1962 til Kristeligt Forbund

Læs mere

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl Referat Jersie Strands Grundejerforening Deltagere: 13 stemmeberettigede grundejere, heraf 3 personer med fuldmagt fra hver 1 grundejer - i alt 16 stemmeberettigede. 0. Velkommen Formanden, Søren Kunst,

Læs mere

Stiftende generalforsamling kreds 7

Stiftende generalforsamling kreds 7 2. Valg af referent 1. Valg af dirigent og stemmetællere Dagsorden Velkomst Referat d. 24.4.20 14 Stiftende generalforsamling kreds 7 5. Regnskabsaflæggelse* 6. Indkomne forslag 7. Valg af kredsformand

Læs mere

FOR. 9.3 Ved opløsning af samfundet tilfalder alle midler Kirkelig Forening for den Indre Mission i Danmark.

FOR. 9.3 Ved opløsning af samfundet tilfalder alle midler Kirkelig Forening for den Indre Mission i Danmark. 9.3 Ved opløsning af samfundet tilfalder alle midler Kirkelig Forening for den Indre Mission i Danmark. Nærværende vedtægter: er vedtaget af generalforsamlingen den 26. januar 2010. Dirigent Formand Peter

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 2 Guide Dirigent på foreningens generalforsamling

Læs mere

1. Navn og hjemsted Stk. 1 Børnefrø Skarrild-Karstoft er hjemmehørende i Herning kommune.

1. Navn og hjemsted Stk. 1 Børnefrø Skarrild-Karstoft er hjemmehørende i Herning kommune. Gamle vedtægter 1. Navn og hjemsted Børnefrø er hjemmehørende i Herning Kommune. Børnefrø er tilsluttet Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) og er forpligtet på DFS vedtægter. Børnefrø er udløber

Læs mere

Referat fra Generalforsamling

Referat fra Generalforsamling Indledning ved Louise Gottenborg Pkt. 1: Valg af dirigent, referent og stemmetællere Dirigent: Bente Larsen Referent: Lilian Nielsen Stemmetællere: Thomas Østergård, Peter Vestergård, Helle Wedel Generalforsamlingen

Læs mere

Der blev spurgt til annoncer fra to sælgere, som er imod, at der bringes annoncer i Hus Forbi.

Der blev spurgt til annoncer fra to sælgere, som er imod, at der bringes annoncer i Hus Forbi. Generalforsamling 2013 referat Generalforsamling i Foreningen Hus Forbi, 2013 Referat 1) Formand Ole Skou bød velkommen og foreslog daglig leder Rasmus Wexøe Kristensen som dirigent. Rasmus blev valgt.

Læs mere

Generalforsamling i Dansk Sociologforening

Generalforsamling i Dansk Sociologforening Generalforsamling i Dansk Sociologforening Mandag d. 23. februar 2015 Kl. 19:45-21:30 på Københavns Universitet, Sociologisk Institut, Center for Sundhed og Samfund, Øster Farimagsgade 5, 1353 København

Læs mere