Skriftlig beretning for perioden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skriftlig beretning for perioden"

Transkript

1 Skriftlig beretning for perioden Den 19. marts 2013 holder social og sundhedssektoren generalforsamling. Det er så 4 år siden, at en ny bestyrelse for sektoren blev valg. Almindeligvis arbejder sektoren i nuet og kigger fremad, da det er svært at ændre på fortiden. Men ved at kigge tilbage og se på, hvad sektoren har beskæftiget sig med, øget indflydelse på og sat i gang, alene og/eller sammen med andre, viser det sig, at vi på sektorens områder, har udrettet en del. Et arbejde som til tider, har været udfordrende på grund af presset på sundhedsvæsnet og fagene. Andre opgaver er blevet oplevet, som positive og med masser af medvind. Bestyrelsesarbejdet I 2011 blev antallet af bestyrelsesmøder nedsat til 4 møder om året og en 2 dages konference. Det har været en udfordring, at der går så lang tid imellem møderne. Forandring og hastigheden på forandringerne ude på arbejdspladserne er ekstrem. Det har derfor været svært for bestyrelsen, at være på forkant med ændringerne og udfordringerne på vores arbejdspladser. Bestyrelsen var i forbindelse med konferencen i 2011 på Velfare Tech i Odense for at høre og se om den nyeste udvikling indenfor velfærdsteknologien indenfor social- og sundhedsområdet. I samme forbindelse var der arrangeret en dialog med repræsentanter fra ældrerådet og en repræsentant fra en handicaporganisation om, hvordan de så fremtiden og om indførelsen velfærdsteknologi. Ligesom de fortalte om vigtigheden af, at sundhedspersonalet har en rigtig/positiv indstilling til udviklingen, således at implementeringen af velfærdsteknologi hos borgeren bliver vellykket. Ved konferencen i 2012 behandlede vi KL (kommunernes landsorganisation) og Danske regioner visioner for fremtidens sundhedsvæsen. KL har lavet debatoplæg, som hedder Det nære sundhedsvæsen og Danske Regioners bud hedder Det hele sundhedsvæsen. Bestyrelsen drøftede og udarbejdede herefter en handleplan i forhold til, hvordan medlemmerne af sektoren kan blive klædt på til fremtidens udfordringer og sikre fastholdelse af faggrupper på alle områder. Bestyrelsen diskuterer og drøfter aktuelle problemstillinger, såsom rehabilitering, tendensen til at plejecentene vælger social- og sundhedshjælperne fra samt frivillige.

2 Det regionale samarbejde Social- og sundhedssektoren er en del af det regionale samarbejde i Hovedstaden. Det står i Forbundsloven, men er også udbytterigt for vores medlemmer i Regionen. Vi kan tale med en tunge og der er mere vægt bag, når vi henvender os til embedsmænd, direktioner eller politikkere på vegne af alle de sundhedsfaglige FOA ansatte i Region H. Vi videndeler og sætter fælles aktiviteter og undersøgelser i gang. Medicinvejledning er stadig et fokus område. Vi har været i dialog med lægemiddelskomiteen og direktionen sidst har vi henvendt os til sundhedsudvalget. Vi er stadig undrende over, at man kompetenceudvikler social- og sundhedsassistenter, men så alligevel fravælger områder, da man mener, at faggruppen ikke længere kan håndtere opgaven. På det lungemedicinske område, har vi undersøgt ligheder og forskelle på kompetencer i specialet. Vi har afholdt temaaftner for medlemmer indenfor specialet med oplæg af professor og klinisk vejleder samt diskuteret, hvad FOA skal have fokus på i fremtiden. Den 1.januar 2012 er Region H blevet ansættelsesmyndighed for social- og sundhedsassistent elever. Den regionale sektorbestyrelse havde i den anledning anmodet om et møde omkring uddannelse af praktikvejleder og udfordringer omkring praktikpladser/større dementering. Region H er enig med FOA i, at højne og ensrette uddannelsesniveauet for praktikvejlederene. Alle social- og sundhedsassistenter og FTR indenfor Region H holder møde 4 gange årligt med sektorformændene. For nyligt er FOA Roskilde og FOA 1 (organiserer portører) ligeledes kommet ind i det regionale samarbejde. EPN European Practical Nurses Et internationalt samarbejde mellem vores søsterorganisation på Island og Færøerne, samt i Norge, Finland, Luxemburg og Danmark. FOA SOSU afdelingen i København var i september 2012 vært for den faglige konference, som afholdes hvert andet år medlemslandene imellem. Temaet på konferencen var velfærdsteknologi. Der var oplægsholdere fra Norge, Island og Danmark. FOA Nordsjælland blev i forbindelse med konferencen optaget som medlem. Det danske medlemskab er herefter repræsenteret med FOA SOSU i København og FOA Nordsjælland.

3 Medlemsarrangementer nye tiltag Et af de tiltag, der har været i de sidste 4 år er, at sektoren har afholdt faglige tema aftener og social arrangementer, hvor der har været stor tilslutning. Bestyrelsen har den holdning, at vi vil bestræbe os på, at det er personer indenfor vores faggruppe, der kommer og deler deres viden med os andre på tema aftenerne. FOA Frederikssund har været medarrangør og/eller været inviteret til nogle af aftenerne. Af faglige emner på tema aftenerne kan nævnes: Skizofreni, KOL, Når 2 bliver til en, Edens og Mate Mio, stemmehøring og selvskadende adfærd. Vores sociale arrangementer ud af huset har de sidste 2 år været sket i et samarbejde med de 2 andre sektorer. Vi har været på Arbejdermuseet, i Folketinget og i det nye DR på Amager og Politimuseet. Begge tiltag hvor gamle og nye kollegaer mødes og FOA møder deres medlemmer. Social- og sundhedssektorens faggrupper var/er under pres vi havde inviteret formanden for social- og sundhedssektoren i Forbundet, Karen Stæhr, til at komme en varm sommerdag og give sine bud på, hvor faggrupperne er på vej hen. Ved årsmødet i 2012 havde de 3 sektorer valgt at holde et fælles årsmøde for alle medlemmer. Dacapo Teatret var inviteret for lave en interaktiv dialog-teaterforestilling, hvor forskellige emner blev behandlet: forandringer på arbejdspladen, at forstå og misforstå hinanden, at turde være uenige og stadig respektere hinanden, tage medansvar og det daglige arbejdsmiljø. Elever og skolearbejde Forbundet har sat fokus på elever og skolearbejdet, hvilket også har sat sine spor i sektorens arbejde. Vi mener, at det er en meget vigtig opgave, at synliggøre FOA på skolen og hos eleverne. Hvis vi kan skabe medlemskab tidligt i deres møde med faget, ved vi, at de er loyale overfor os senere i deres karriereforløb i faget. Skolebesøg foregår hver anden torsdag på SOPU skolen i Hillerød. Eleverne gæster vores stand ved kantinen. 4 personer kan sagtens være beskæftiget i de 2 timer, vi er på skolen. A- kassen deltager ved skolestart og skoleslut. Gennem FOA Nordsjælland kan eleverne købe bøger med 25 % rabat. Vi var den første FOA afdeling i landet, som indførte elektronisk bogsalg. Eleverne kan bestille og betale deres bøger og medlemskab over nettet. Indførelsen er til glæde og gavn for både elever og afdelingen. For at ensrette skolearbejdet, er det blevet besluttet, at eleverne ud over rygsæk og penalhus

4 også skal have et USB stik. Derudover får social- og sundhedsassistent eleverne også en sundhedsfaglig ordbog gratis med, ved deres bogkøb. I forbindelse med elevernes bogkøb holder vi et informationsmøde om, hvad FOA Nordsjælland kan tilbyde og bruges til under deres uddannelse. Ved afslutningerne på social- og sundhedshjælper og assistent uddannelserne er FOA til stede på SOPU skolen og overrækker en rose med et tillykke kort samt invitation til møde for ny-uddannede. FOA kommer på klassebesøg på grundforløbene og fortæller om Den danske model, arbejdsmiljø og FOA. 2 weekender om året (fra gang årligt) arrangerer Forbundet landselevaktiviteter, en lørdag-søndag, hvor 200 elever fra hele landet er samlet. Sektoren har deltaget de sidste år med ca. 20 elever fra SOPU i Hillerød. På aktiviteten vælges, der repræsentanter fra SOPU, som deltager i den centrale landselevbestyrelse. FOA Nordsjælland er repræsenteret ved at have 1 elev, som medlem i landselevbestyrelsen. FOA Nordsjælland deltog på uddannelsesmessen i Frederiksborghallen efteråret 2011 og I 2012 brugte vi temaet Den danske model for at komme i dialog med de unge mennesker. Sektoren sidder i planlægningsgruppen for de regionale SKILLs mesterskaber (DM i SOSU). 3 elever fra SOPU skolen deltog i mesterskaberne. Alt skolearbejde foregår i et tæt samarbejde med FOA Frederikssund. Den reviderede social og sundhedsuddannelse Den 1. januar 2013 trådte den reviderede social- og sundhedsuddannelse i kraft. Det har været en lang proces, hvor parterne (her i blandt FOA) ikke altid har været enige - og sidst men ikke mindst, skulle den også godkendes af undervisningsministeriet. Baggrunden for revisionen var, at uddannelsen ikke længere levede op til de ønsker og krav, der er på sundhedsområdet. Uddannelseslængden er stadig den samme Trin 1 (social-og sundhedshjælper) 14 måneder Trin 2 (social-og sundhedsassistent) 20 måneder og adgangskravene er ligeledes de samme. Uddannelsen veksler også stadig mellem skoleperioder og praktik. Der er sket ændringer både i skolefagene og i praktikken. Nye obligatoriske områdefag og speciale valgfag. Nye og flere mål, som skulle være mere målbare. At skabe sammenhæng mellem praktikdelen og skoledelen har også været et mål for den reviderede uddannelse. En opgave som det lokale uddannelses udvalg (LUU) arbejder med og er ved at beskrive.

5 Praktikvejleder Et fokus område, da vi forhandlede lokalløn i 2010 de har en kæmpe og værdifuld funktion, som sektoren syntes, de skal anerkendes for. Et andet tiltag var, at holde faglige temaeftermiddage. Vi inviterede praktikvejlederne, de uddannelsesansvarlige og tillidsrepræsentanterne. Ved de første 2 arrangementer var der trafikkaos ved afdelingen på grund af den store tilslutning. En aktivitet, som sker i samarbejdet med FOA Frederikssund og som vi håber, at vi i fremtiden, kan holde 2 gange årligt. Lokal Uddannelses Udvalg (LUU og AMU LUU) Humanica og SOSU København har fusioneret og der er oprettet (LUU) for social- og sundhedsuddannelserne og et lokalt uddannelses udvalg (LUU) for arbejdsmarkedsuddannelsen (AMU), som repræsenterer pædagogisk, socialog sundhedsområdet indenfor FOAs fagområder. Sektoren er både repræsenteret i LUU og AMU. Det har været udfordrende, at få udvalgene til at være velfungerende. I udvalgene har der ikke været repræsentanter fra kommunerne i Nordsjælland på trods af, at udvalgene har rykket flere gange. I LUU har vi arbejdet med: - Revidering af social- og sundhedsuddannelserne - Cafe møde - Lokal uddannelsesplan AMU Her har vi samarbejde med FOA SOSU udarbejdet et 6 ugers selvvalgt kursus for ledige (kurser, der er målrettet mod de kompetencer, som arbejdsgiveren efterspørger). Desværre har det vist sig, at det er svært at få ledige indenfor vores sektor til at søge disse kurser. En af de andre udfordringer, der er indenfor AMU, er at vores medlemmer ikke søger de individuelle kurser, der udbydes. Kursusafdelingen oplever, at de må aflyse de udbudte kursustilbud pga. manglende søgning. GVU (fra ufaglært til faglært på rekord tid) er kommet under kursusafdelingen. Den bliver udbudt, som et specielt tilrettelagt forløb med 1 uges realkompetence-vurdering (RKV), hvor uddannelsens længde og indhold bliver vurderet. Forløbet kan variere fra få dage til 26 uger. Det mest almindelige forløb ligger på ca. 16 uger. Der foretages RKV 3 gange årligt og der er uddannelsesstart 2 gange årligt. FOA har lagt pres på SOPU uddannelsesafdeling og været en aktiv medspiller til, at få tilrettelagt tilbuddene således, at de også er et tilbud for vores medlemmer.

6 Rotationsprojektet/stillinger Sektoren har arbejdet målrettet for at informere medlemmer, arbejdsgivere og tillidsvalgte omkring rotations muligheder. Kort beskrevet er det en mulighed for, at sende en medarbejder på uddannelse med fuld løn og i fraværsperioden, kan en ledig komme i arbejde på overenskomstmæssig løn med tilskud. Aleris har sendt ikke-uddannede på GVU uddannelse. Psykiatrien har tilbudt social- og sundhedsassistenter at blive sygeplejesker. Social- og sundhedsassistenter på plejecentrerne i Helsingør kommune er i gang med at blive kompetenceudviklet indenfor medicinadministration. Fredensborg kommune har valgt at uddanne 20 social- og sundhedshjælpere til social- og sundhedsassistenter. FOAs inddragelse i projekterne har været forskellig. Vi arbejder på, at både de ansatte, der går på uddannelse, de ansatte, der er tilbage på arbejdspladserne og rotationsvikarerne, skal have nogle gode betingelser i ansættelsen. Det er vigtigt at alle arbejder i samme retning, hvis jobrotation skal være en succes/gevinst for alle. Overenskomstforhandlinger 2010 og 2011 I de forgangne perioder har der været forhandlet og aftalt OK 12 på det private område. På det offentlige område, er forhandlerne ved at være afsluttet, så de er klar den 1. april TR, FTR og sektorerne afholdte medlemsmøder og gav medlemmerne mulighed for at indgive deres overenskomstkrav elektronisk. Arbejdet omkring indsamling og indsendelse af overenskomst krav skete i tæt samarbejde med det fagpolitiske sekretariat for løn- og overenskomst. Bestyrelsen besluttede atter, at samarbejde med de andre FOA afdelinger i Region Hovedstaden omkring indhentning af de specielle krav for de regionalansatte. De specielle krav fra de 4 FOA afdelinger i Region Hovedstaden blev indsendt samlet til Forbundet. Resultatet på begge områder ser ud til, at være sølle, hvor vi får svært bare at oppebære vores levestandard.

7 Fagene og faglighed Sundhedsvæsenet er i en rivende udvikling: Store specialiserede hospitaler - accelererende patient forløb - færdigbehandling af patienter i kommunen - flere ældre, kronikere, demente og psykiatriske borgere og hele rehabiliteringen. Samtidig skal færre løfte flere opgaver, hvor der er fokus på kompetencer, kvalitet samt patientsikkerhed. I somatikken er det i de fleste tilfælde lykkes at fastholde stillinger for socialog sundhedsassistenterne på hospitalerne. I socialpsykiatrien ansættes, der flere pædagoger på bekostning af social- og sundhedsassistenter. Inden for kommunerne oplever FOA også en forskydning af fordelingen af social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter. Der er efterspørgsel på social- og sundhedsassistenternes kompetencer i forhold til opgaveflytning fra hospitalerne til kommunerne og flere ældre med multi sygdomme. Rehabiliteringen har bevirket, at de lettere plejeopgaver og opgaver med praktisk bistand er blevet reduceret, hvilket har betydning for social- og sundhedshjælpernes stillinger. I nogle kommuner har sygeplejersker og terapeuter sat sig tungt på rehabiliteringen. På alle de nævnte områder forsøger sektoren lokalet og centralt at påvirke udviklingen. Sektoren har omkring årsskiftet 2011/2012 anmodet ældrecheferne og de uddannelsesansvarlige (gælder også det private område) om et møde angående ændringer og udfordringer indenfor sundhedsvæsenet. FOAs hovedbudskab var, at det krævede kompetenceudvikling for FOAs faggrupper at løfte de nye opgaver. Det var tillige FOAs oplevelse, at nogle kommuner har haft fokus på kompetenceudvikling og derfor har sendt dele af deres faggrupper af sted, så de står bedre rustet til udviklingen/fremtiden. I denne forandringernes tid oplever vi også, at medlemmer får frataget kompetencer eller de ikke er en ønsket faggruppe. Sektoren har flere gange i samarbejde med tillidsrepræsentanterne været ude og haft en dialog med ledelsen omkring problemstillingen. FOA er af den opfattelse, at der er brug for alle faggruppernes kompetencer i fremtiden dog skal vi kunne tænke innovation og forandringsparathed.

8 Afslutning Social og sundhedssektoren har 16 forskellige faggrupper, som er ansat på mange områder i det danske sundhedsvæsen. I gør en kæmpe indsats, får tingene til at ske I er fundamentet mørtlen mellem murstenene - uden jer ville det ikke fungere så optimalt, som det alligevel gør, på trods af nedskæringerne og organisationsforandringer. En stor anerkendelse for jeres indsats. Tillidsrepræsentanterne er uundværlige at have ude på arbejdspladserne. I er FOAs forlængede arm og varetager medlemmernes interesser i samarbejdet med afdelingen. Tak for jeres arrangement og videbegærlighed. Tak til bestyrelsen for jeres kvalificerede input, vores faglige diskussioner og respekt for den åbenhed og tillid, vi har fået skabt i bestyrelsen. Slutteligt en tak til sektor sekretær Helle Skjødt hun får enderne til at hænge sammen. Ser frem til at se rigtig mange af sektorens medlemmer til generalforsamlingen den 19. marts Denne dag vil fokus være på de tiltag og udfordringer, der ligger i fremtiden samt valg af faggrupperepræsentanter for 15 forskellige faggrupper. At skulle fatte sig i korthed, er ikke nemt og måtte opgives undervejs. Mange hilsner På vegne af Social- og sundhedsbestyrelsen i FOA Nordsjælland. Vinni Jakobsen Sektorformand

I forbindelse med den skriftlige beretning har jeg fundet både den skriftlige og mundtlige beretning frem fra sidste generalforsamling.

I forbindelse med den skriftlige beretning har jeg fundet både den skriftlige og mundtlige beretning frem fra sidste generalforsamling. Skriftlig beretning for perioden 2009 / 2011 I forbindelse med den skriftlige beretning har jeg fundet både den skriftlige og mundtlige beretning frem fra sidste generalforsamling. Emner og fokus områder

Læs mere

Social- og sundhedsassistenter Faggruppelandsmøde i Kolding den maj 2012

Social- og sundhedsassistenter Faggruppelandsmøde i Kolding den maj 2012 Referat fra Social- og sundhedsassistenter Faggruppelandsmøde i Kolding den 15. - 16. maj 2012 DAG 1 Velkomst til faggruppelandsmøde Der er 8-10 nye deltagere på mødet i år Valg af ordstyrer og referent:

Læs mere

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca.

Læs mere

SAMMEN GØR VI FORSKELLEN FOA NORDSJÆLLAND BERETNING SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN

SAMMEN GØR VI FORSKELLEN FOA NORDSJÆLLAND BERETNING SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN SAMMEN GØR VI FORSKELLEN FOA NORDSJÆLLAND BERETNING 2015-2017 SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN Skriftlig beretning for social- og sundhedssektoren for 2015-2017 Den 23. marts 2017 holder social- og sundhedssektoren

Læs mere

Beretning fra social- og sundhedssektoren til generalforsamling 28. oktober 2015

Beretning fra social- og sundhedssektoren til generalforsamling 28. oktober 2015 Beretning fra social- og sundhedssektoren til generalforsamling 28. oktober 2015 Dette er den første generalforsamling efter at vi for 2 år siden vedtog, at afholde generalforsamling hvert 2. år. Beretningen

Læs mere

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem REFERAT Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

TR møde Odense. Sektor. 27. november Karen Stæhr

TR møde Odense. Sektor. 27. november Karen Stæhr TR møde Odense 27. november 2008 Jeg vil komme ind på; overenskomst 08 faglighed contra besparelser autorisation rekruttering og fastholdelse hvad gør FOA på vej mod årsmøde 2010 fag og organisering Overenskomst

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

Lokale uddannelsesplaner

Lokale uddannelsesplaner Lokale uddannelsesplaner For social- og sundhedsuddannelserne 2013 KURSER AKADEMIUDDANNELSE N Socia l- og sundh ed hjælp ser Social- og sundhedsassistent Ambulancebehandler Grundforløbet Pædagogisk assistent

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 195.000 medlemmer

Læs mere

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet. Onsdag 5. juni kl Deltagere:

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet. Onsdag 5. juni kl Deltagere: Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Onsdag 5. juni kl. 8.30-11.30 Deltagere: Ilse Irene Rasmussen, Johnny Nielsen, Bente Juulsgård, Irene Winther, Lotte Helbo Kristiansen, Nana Skjødt, Birgit

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Revision af Social- og sundhedsuddannelsen. Nanna Højlund Temadag for praktikvejledere SOSU-afdelingen 12. April 2012

Revision af Social- og sundhedsuddannelsen. Nanna Højlund Temadag for praktikvejledere SOSU-afdelingen 12. April 2012 Revision af Social- og sundhedsuddannelsen Nanna Højlund Temadag for praktikvejledere SOSU-afdelingen 12. April 2012 Mit oplæg (ca. 1½ t) Generelt om revision af social- og sundhedsuddannelsens Kompetencemål,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Bliv SOSU og gør en forskel

Bliv SOSU og gør en forskel Bliv SOSU og gør en forskel For mig findes der ikke noget mere bekræftende end at se den glæde jeg frembringer hos den enkelte borger. Og jeg gør jo bare mit arbejde. Og nogle gange lidt mere Hver eneste

Læs mere

Referat fra mødet i LUU tirsdag den , kl på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk.

Referat fra mødet i LUU tirsdag den , kl på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. Tilstede: Ulla Dalby, Kjeld Saul, Pia Lindquist Nielsen, Birthe Kristensen, Christina Graungaard, Birgit Hansen, Bodil Jørgensen, Lise Rasmussen, Carsten Madsen, Anette Aagaard Jensen, Bodil Marker, Anne

Læs mere

Undersøgelse af FOA s plejegruppe på det lungemedicinske speciale

Undersøgelse af FOA s plejegruppe på det lungemedicinske speciale Undersøgelse af FOA s plejegruppe på det lungemedicinske speciale i forhold til brugen af kompetencer og graden af uddannelse og udviklingsmål Forord FOA ønsker at sætte fokus på fagligheden og faglig

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Forretningsordenen godkendes med enkelte kommentarer.

Forretningsordenen godkendes med enkelte kommentarer. Referat LUU-møde Tidspunkt Torsdag d. 28. juni 2018 kl. 9-13 Sted SOPU København, Skelbækgade 1, 1717 Kbh. V., lokale 1.12 1. Velkomst til det nye udvalg - Valg og konstituering af formandskab - Godkendelse

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

SOCIAL-SUNDHED. Demens. Guide til kompetence udvikling

SOCIAL-SUNDHED. Demens. Guide til kompetence udvikling SOCIAL-SUNDHED Demens Guide til kompetence udvikling Indhold Forord 3 6 veje til mere viden om demens 4 AMU-uddannelser 5 Sammensatte AMU-forløb 7 Særlige efteruddannelsesforløb tilpasset den enkelte kommune

Læs mere

Referat LUU-møde. Mødedeltagere Ikke tilgængeligt Afbud. Ikke tilgængeligt Tidspunkt Onsdag d. 3.maj 2017 kl Sted SOPU, Skelbækgade 1, Kbh V.

Referat LUU-møde. Mødedeltagere Ikke tilgængeligt Afbud. Ikke tilgængeligt Tidspunkt Onsdag d. 3.maj 2017 kl Sted SOPU, Skelbækgade 1, Kbh V. Referat LUU-møde Mødedeltagere Ikke tilgængeligt Afbud Ikke tilgængeligt Tidspunkt Onsdag d. 3.maj 2017 kl. 12-16 Sted SOPU, Skelbækgade 1, Kbh V. Emne/Dagsordenspunkt Beslutning/opfølgning Tidshorisont/

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

KANTINELEDER. i Kost- og Servicesektoren

KANTINELEDER. i Kost- og Servicesektoren F O A F A G O G A R B E J D E KANTINELEDER i Kost- og Servicesektoren Vil du have indflydelse på din overenskomst? Vil du være med til at udvikle dit fag? Føler du dig alene? Har du ordentlige fysiske

Læs mere

Tirsdag d.29.september 2015 kl

Tirsdag d.29.september 2015 kl FOA FAG OG ARBEJDE SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN SOSU. 04/2015 FIU 9501-15-08-01 INDKALDELSE TIL BESTYRELSESMØDE Tirsdag d.29.september 2015 kl.9.00-15.30 Idrætscenter Vendsyssel, Stadionvej 17, 9760 Vrå

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Referat af ordinær generalforsamling Faggruppeklubben Social og Sundhedshjælpere og Hjemmehjælpere Tirsdag den 26. februar 2013 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg

Læs mere

info dag/rhe

info dag/rhe SOSU 2017 Social og sundhedshjælperuddannelse Ny uddannelse Social og sundhedsuddannelse En uddannelse bliver til to Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent Social- og sundhedshjælperuddannelse

Læs mere

Referat Sygehjælpere

Referat Sygehjælpere Referat Sygehjælpere 1. Velkomst og præsentation Navneopråb, liste rundt til mailadresser og præsentationsrunde med navn og hvor vi kommer fra. Særlig velkomst til de nye faggrupperepræsentanter. 2. Valg

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Der er opgaver nok at tage fat på derude, uanset hvilket område der peges på.

Der er opgaver nok at tage fat på derude, uanset hvilket område der peges på. Beretning 2014. Det er i dag den 15. april 2015, det første kvartal er allerede gået i det nye år, men i dag skal vi have et tilbageblik på 2014. Et tilbageblik på det, som både var godt og mindre godt.

Læs mere

a. Netværk på tværs 9. maj, orientering fra Jesper - Fortsætter det gode arbejde og fastholder planerne 9. maj. Taget til efterretning

a. Netværk på tværs 9. maj, orientering fra Jesper - Fortsætter det gode arbejde og fastholder planerne 9. maj. Taget til efterretning Nordjylland Sektorbestyrelsesmøde, Social og sundhedsområdet Dato: Tirsdag den 20. februar 2018 Sted: FOA Nordjylland, Østerport 2, 9000 Aalborg mødelokale 210 Tid: Kl. 09:00 15:30 FIUSYS: 9501-18-24-18

Læs mere

Revision af Social- og sundhedsuddannelsen. Nanna Højlund Temadag FOA Sønderborg 10. September 2012

Revision af Social- og sundhedsuddannelsen. Nanna Højlund Temadag FOA Sønderborg 10. September 2012 Revision af Social- og sundhedsuddannelsen Nanna Højlund Temadag FOA Sønderborg 10. September 2012 Mit oplæg Hvad er en erhvervsuddannelse og hvordan er den styret? Generelt om revision af social- og sundhedsuddannelsens

Læs mere

Til tillidsrepræsentanten. Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse

Til tillidsrepræsentanten. Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse Til tillidsrepræsentanten F O A F A G O G A R B E J D E Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse Velkommen på holdet! En pjece til dig, der skal starte på FOAs

Læs mere

Fremtidens sundhedsvæsen

Fremtidens sundhedsvæsen SOCIAL-SUNDHED Fremtidens sundhedsvæsen Hvor er social- og sundhedsassistenterne? Indhold Resumé fra konference for tillidsvalgte på sygehusområdet i Socialog sundhedssektoren 8. marts 2016 3 Social- og

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Revision af Social- og sundhedsuddannelsen. Nanna Højlund Temadag FOA Nordsjælland og FOA Frederikssund April 2012

Revision af Social- og sundhedsuddannelsen. Nanna Højlund Temadag FOA Nordsjælland og FOA Frederikssund April 2012 Revision af Social- og sundhedsuddannelsen Nanna Højlund Temadag FOA Nordsjælland og FOA Frederikssund April 2012 Mit oplæg (ca. 1½ t) Hvad er en erhvervsuddannelse og hvordan er den styret? Generelt om

Læs mere

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre.

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. Vi skal huske at fejre både de store og de små sejre - som aldrig bliver nævnt i aviserne. Som for

Læs mere

Faggruppelandsmøde. Dato: maj 2015

Faggruppelandsmøde. Dato: maj 2015 Faggruppelandsmøde Dato: 19. - 20. maj 2015 Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation 2. Valg af mødeleder og referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Arbejdsfællesskaber: Somatik, Det nære sundhedsvæsen,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Faggruppen for Handicaphjælpere

Faggruppen for Handicaphjælpere Faggruppen for Handicaphjælpere Tirsdag d. 15. maj Dagsorden: Kl. 10-12 1. Velkomst til faggruppelandsmødet Præsentationsrunde Præsentation og sidste nyt 2. Godkendelse af dagsorden og evt. forretningsorden

Læs mere

Referat af Generalforsamlingen for Social- og Sundhedssektoren den 29. april 2014.

Referat af Generalforsamlingen for Social- og Sundhedssektoren den 29. april 2014. Referat af Generalforsamlingen for Social- og Sundhedssektoren den 29. april 2014. Velkomst Formand, Laila Rødebæk Olsen byder forsamlingen velkommen. Dirigent Sektorbestyrelsen indstiller Ann Marit Nielsen,

Læs mere

GVU på SOPU. GVU på SOPU starter med RKV. Social og sundhedshjælper: RKV forløb på 5 dage Pædagogisk assistent: RKV forløb på 10 dage

GVU på SOPU. GVU på SOPU starter med RKV. Social og sundhedshjælper: RKV forløb på 5 dage Pædagogisk assistent: RKV forløb på 10 dage RKV Uddannelsesplan, tilrettelæggelsesformen i dag Undervisningsmetoder Undervisningen, to faggrupper i samme lokale Fordele og ulemper ved turboforløb GVU på SOPU starter med RKV Social og sundhedshjælper:

Læs mere

Pædagogisk sektors skriftlige beretning

Pædagogisk sektors skriftlige beretning Pædagogisk sektors skriftlige beretning 2009-2011 2 år er allerede gået siden sidste generalforsamling i marts 2009. Som altid kan der være fornuft i at se på tiden der gik. Vigtigere er det at være opmærksomme

Læs mere

HK Kommunals uddannelsespolitik Vedtaget på forbundssektorbestyrelsens møde den 28. januar 2014

HK Kommunals uddannelsespolitik Vedtaget på forbundssektorbestyrelsens møde den 28. januar 2014 HK Kommunals uddannelsespolitik Vedtaget på forbundssektorbestyrelsens møde den 28. januar 2014 Indledning Flere af HK Kommunals medlemmer skal have uddannelse på et højere niveau. Af hensyn til den enkelte

Læs mere

FOA: Teknik- og servicesektoren. Mundtlig bere t n i n g

FOA: Teknik- og servicesektoren. Mundtlig bere t n i n g FOA: Teknik- og servicesektoren Mundtlig bere t n i n g Grafisk tilrettelæggelse af omslag: Joe Anderson Forsidefoto: Niels Åge Skovbo Layout og indhold: Teknik- og servicesektoren Oplag: 300 Tryk: FOAs

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 200.000 medlemmer

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. Den 10. marts 2015 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved. 1. Tilføjelser til dagsorden

Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. Den 10. marts 2015 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved. 1. Tilføjelser til dagsorden Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor Den 10. marts 2015 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved 1. Tilføjelser til dagsorden Intet 2. Valg af referent Annette Bendix Sørensen 3. Overenskomst

Læs mere

7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOAafdeling

7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOAafdeling 6. oktober 2016 Lokalløn 7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOA-afdeling til at aftale løn ved deres nuværende ansættelse, og 36 procent af medlemmerne

Læs mere

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Fra skolen: Afbud: Drøftelsespunkter

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Fra skolen: Afbud: Drøftelsespunkter Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Irene Winter, Bente Juulsgaard, Kasper Soelberg, Ilse Rasmussen Fra skolen: Else Ravn Rasmussen, Lotte Herskind, Lonnie

Læs mere

Dagsorden til møde i LUU

Dagsorden til møde i LUU Dagsorden til møde i LUU Dato: Tirsdag den 20. december 2011 kl. 9.00 13.00 i mødelokale 1 Deltagere: Medlemmer: Erna Leth, Region Midtjylland (EL) Birthe Foldbjerg, Ikast-Brande kommune (BF) Grethe Nielsen,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Faggruppen for Neurofysiologiassistenter

Faggruppen for Neurofysiologiassistenter Faggruppen for Neurofysiologiassistenter Dagsorden: 1. Velkomst til faggruppelandsmødet 2. Valg af ordstyrer og referent, Lene er ordstyrer, Tove er mødeleder, Bente er referent (Anne supplerer) Vi har

Læs mere

FOA Social- og Sundhedsafdelingens Strategi for medlemsorganisering og fastholdelse

FOA Social- og Sundhedsafdelingens Strategi for medlemsorganisering og fastholdelse FOA Social- og Sundhedsafdelingens Strategi for medlemsorganisering og fastholdelse Indledning: Vi har udarbejdet en strategi for: medlemsorganisering og fastholdelse, hvor der er blevet lagt vægt på en

Læs mere

Værdighed i ældreplejen

Værdighed i ældreplejen SOCIAL-SUNDHED Værdighed i ældreplejen Sæt handling bag ordene Indhold Forord Værdighedspolitik i alle kommuner Snak om værdighed på arbejdspladsen Overvej om værdighedspolitik og ressourcer stemmer overens

Læs mere

En undersøgelse af, hvordan vi bedst arbejder med fag og faglighed. SOSU faggruppelandsmøde, maj 2016 Tom Bjerregaard, FOA kampagne og analyse

En undersøgelse af, hvordan vi bedst arbejder med fag og faglighed. SOSU faggruppelandsmøde, maj 2016 Tom Bjerregaard, FOA kampagne og analyse En undersøgelse af, hvordan vi bedst arbejder med fag og faglighed SOSU faggruppelandsmøde, maj 2016 Tom Bjerregaard, FOA kampagne og analyse Jeres opgave: Bring diskussion ind i jeres faggruppe så vil

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Beretning generalforsamling pædagogisk sektor FOA Fag og Arbejde Frederikssund Afdeling

Beretning generalforsamling pædagogisk sektor FOA Fag og Arbejde Frederikssund Afdeling Beretning generalforsamling pædagogisk sektor FOA Fag og Arbejde Frederikssund Afdeling Generalforsamlingsperiode: 20. marts 2010 marts 2012. Så skal vi til det igen der er allerede gået 2 år siden vi

Læs mere

Beretning 2013 fra social og sundhedssektoren.

Beretning 2013 fra social og sundhedssektoren. Beretning 2013 fra social og sundhedssektoren. Endnu en gang velkommen til Jer alle. Som traditionen tro, har jeg i samarbejde med sektorbestyrelsen skrevet en beretning for 2013. En beretning som gerne

Læs mere

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Sikkerhedsrepræsentanten

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Sikkerhedsrepræsentanten uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Sikkerhedsrepræsentanten Uddannelsesveje - FIU 2001 Sikkerhedsrepræsentanten er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansatte. Pjecen sætter fokus dels på FOAs egne

Læs mere

Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg. Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015

Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg. Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015 Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015 Program 13.00 13.10 Velkomst og status på reformen v/ Nanna Højlund, formand PASS 13.10 14.15 Form

Læs mere

Kan du få voksenelevløn?

Kan du få voksenelevløn? A-KASSE Kan du få voksenelevløn? Ledige over 25 år, der vil tage en sundhedshjælperuddannelse eller en socialog sundhedsassistentuddannelse APRIL 2017 Voksenelevordningen Er du fyldt 25 år og ønsker uddannelse

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl i lokale 206, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl i lokale 206, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 8/2014 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-14-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl. 08.30 i lokale 206, Østerport

Læs mere

På vej mod ny psykiatriplan

På vej mod ny psykiatriplan På vej mod ny psykiatriplan Fastholdelse, rekruttering og kompetenceudvikling Psykiatri- og Socialudvalg 23/4/2019 Oplæg v. Anders Meinert Indledning Hvis vi skal lykkes med ny psykiatriplan er det en

Læs mere

På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter.

På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter. Mundtlig beretning 2019 På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter. For at det skal være et rigtig eventyr, så skal det være fortalt

Læs mere

Referat fra mødet. Dato: Onsdag den 17. september 2014 kl til Emne: Referat fra mødet

Referat fra mødet. Dato: Onsdag den 17. september 2014 kl til Emne: Referat fra mødet Referat fra mødet Udvalg: PASS Dato: Onsdag den 17. september 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen,

Læs mere

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 12.02.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland - mødelokale 1 + 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anita Herold Gudmundsson, Rie Hestehave,

Læs mere

Hvorfor interprofessionel læring og samarbejde?

Hvorfor interprofessionel læring og samarbejde? Hvorfor interprofessionel læring og samarbejde? I dag er det ikke nok at være en faglig dygtig sundhedsprofessionel. Den sundhedsprofessionelle skal kunne indgå i et tværprofessionelt - og tværsektorielt

Læs mere

Fra ufaglært til faglært på rekordtid

Fra ufaglært til faglært på rekordtid Fra ufaglært til faglært på rekordtid Program Generelt om Grunduddannelse for voksne (GVU) - hvad er GVU? - hvilke kriterier skal GVU-ansøgerne opfylde? - hvordan er processen? Hvad er GVU? Med en GVU

Læs mere

Kan du få voksenelevløn?

Kan du få voksenelevløn? A-KASSE Kan du få voksenelevløn? Ledige over 25 år, der vil tage en social- og sundhedsuddannelse MAJ 2015 Voksenelevordningen Er du fyldt 25 år og ønsker uddannelse til: Social- og sundhedshjælper Social-

Læs mere

Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur

Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur SOSU Sjællands forventninger til placering af hovedudbudssteder i år 215 SOSU Sjælland 1 blev etableret som en ny selvejende erhvervsskole 1. januar 21.

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og Sundhedssektoren FOA er dit sikkerhedsnet. FOA forhandler

Læs mere

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads er udgivet af Forbundet af Offentligt

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland

Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland Side 1 Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland Afholdt onsdag den 15. marts 2017 kl. 17.00 21.00 i FOAs lokaler, Stenhusvej 35, 4300 Holbæk. Generalforsamlingen startede

Læs mere

OK 13. Afdeling: PMF Fyn, 906. Tema Krav Bemærkninger. KRAV, DER ØNSKES FORHANDLET OG AFTALT FÆLLES FOR FOA s OVERENSKOMSTER

OK 13. Afdeling: PMF Fyn, 906. Tema Krav Bemærkninger. KRAV, DER ØNSKES FORHANDLET OG AFTALT FÆLLES FOR FOA s OVERENSKOMSTER OK 13 Afdeling: PMF Fyn, 906 KRAV, DER ØNSKES FORHANDLET OG AFTALT FÆLLES FOR FOA s OVERENSKOMSTER Tema Krav Bemærkninger Anerkendende ledelse, evt. som fælles tværgående projekt Begrebet anerkendende

Læs mere

Lederstrategi. November 2002. Danske Fysioterapeuter

Lederstrategi. November 2002. Danske Fysioterapeuter Lederstrategi November 2002 Danske Fysioterapeuter DANSKE FYSIOTERAPEUTERS LEDERSTRATEGI 1. Politik...3 2. Lederens rolle og ansvar...3 3. Strategi...5 4. Mål og handling...6 5. Evaluering...8 Danske Fysioterapeuters

Læs mere

FAGGRUPPELANDSMØDE DEN maj 2011 R E F E R A T

FAGGRUPPELANDSMØDE DEN maj 2011 R E F E R A T Social- og sundhedssektoren FAGGRUPPELANDSMØDE DEN 17. 18. maj 2011 R E F E R A T Plejere 17. maj 1. Velkomst og præsentation Præsentationsrunde Vi holdt en kort præsentation og 13 var fremmødt af de 14

Læs mere

Temaeftermiddag for praktikken

Temaeftermiddag for praktikken Temaeftermiddag for praktikken Social og sundhedsuddannelsen under erhvervsuddannelse lov og bekendtgørelse Oktober 2008 EUD lov og bek. v. Gitte B Jensen Side 1 Temaeftermiddag for praktikken Lov og indgangene

Læs mere

V I G Ø R D I G S T Æ R K E R E

V I G Ø R D I G S T Æ R K E R E V I G Ø R D I G S T Æ R K E R E Forbundet af Offentligt Ansatte Forbundet af Offentligt Ansatte, FOA, er Danmarks tredje største fagforbund med næsten 200.000 medlemmer. Fælles for alle FOAs medlemmer

Læs mere

Årsmøde. FOA Lillebælt social og sundhedssektoren 2015

Årsmøde. FOA Lillebælt social og sundhedssektoren 2015 Årsmøde FOA Lillebælt social og sundhedssektoren 2015 Demografien ændrer sig i DK, der bliver flere ældre og det giver øget pres på plejens område. Rehabilitering er en af vejene til at afhjælpe det stigende

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Faggruppelandsmøde for. Beskæftigelsesvejledere

Faggruppelandsmøde for. Beskæftigelsesvejledere Faggruppelandsmøde for Beskæftigelsesvejledere Dagsorden: Onsdag d. 22. maj 2013: 1. Fælles velkomst... 2 2. Fællesmøde... 2 Overenskomst 13... 2 3. Velkomst og præsentation i egen faggruppe... 2 4. Valg

Læs mere

Konfliktvejledning. For elever og FOA-medlemmer på kurser eller anden uddannelse

Konfliktvejledning. For elever og FOA-medlemmer på kurser eller anden uddannelse Konfliktvejledning For elever og FOA-medlemmer på kurser eller anden uddannelse FOA Overenskomst og FOA Faglig, 26. marts 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Konfliktvejledning... 3 Kapitel 1: er... 4 1.1 Indledning...

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014.

Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014. 24-11-2014 Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014. Selandia Park 8, Demonstrationsstuen, 4100 Ringsted. Referent: Merete Frank Christensen Velkomst/Marianne Frederiksen. FOA har opfordret skolen til at

Læs mere

Beretning Social- og sundhed / Kost - og servicesektoren

Beretning Social- og sundhed / Kost - og servicesektoren Beretning 2016 Social- og sundhed / Kost - og servicesektoren Beretning 2016 2016 blev året, hvor der skulle vælges ny præsident i USA. Det blev Donald Trump hvilket efter min opfattelse til dags dato,

Læs mere

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail:

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail: Lene Lindberg Medlemsskaber der bør overflyttes... Jeg ser frem til en uge, hvor vi sætter medlemskab i fagforeningen på dagsorden. Vi kommer med et tilbud til de af jeres kollegaer, som står i Krifa eller

Læs mere

Grete Bækgaard Thomsen sundhedschef, Lemvig Kommune (GBT) John Christensen - fagchef Sundhed og Omsorg, Ringkøbing-Skjern Kommune (JC)

Grete Bækgaard Thomsen sundhedschef, Lemvig Kommune (GBT) John Christensen - fagchef Sundhed og Omsorg, Ringkøbing-Skjern Kommune (JC) Referat Møde: Sted: Social & SundhedsSkolen Herning og sundheds - og ældrechefer ved kommunerne: Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Herning Mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen,

Læs mere

VISION 2020. Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020

VISION 2020. Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020 Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020 Introduktion Med etablering af Nordsjællands Hospital i 2013 har vi samlet den sundhedsfaglige ekspertise i Nordsjælland for at sikre den bedst

Læs mere

Kære FOA medlemmer tillykke med jeres nye overenskomst. Sådan starter afdelingsformanden. Jensen, sit indlæg i Dagbladet den 4. maj.

Kære FOA medlemmer tillykke med jeres nye overenskomst. Sådan starter afdelingsformanden. Jensen, sit indlæg i Dagbladet den 4. maj. Kære FOA medlemmer tillykke med jeres nye overenskomst. Sådan starter afdelingsformanden i Roskilde, Bo Viktor Jensen, sit indlæg i Dagbladet den 4. maj. Vi i FOA Køge ønsker også vores medlemmer tillykke,

Læs mere

Beretning Social- og sundhedssektoren/ Kost- og servicesektoren

Beretning Social- og sundhedssektoren/ Kost- og servicesektoren Beretning 2017 Social- og sundhedssektoren/ Kost- og servicesektoren Beretning 2017. I 2017 havde vi kommunal - og Regionsrådsvalg. Med det også nye ansigter på flere poster. Der blev sagt farvel til Bent

Læs mere

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram for HK Kommunal 2016-2020 Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram som styringsredskab HK Kommunals målprogram understøtter de fælles mål,

Læs mere

Tillykke med valget!

Tillykke med valget! Tillykke med valget! Kære nyvalgt tillidsrepræsentant Tillykke med valget som tillidsrepræsentant (TR) i BUPL Hovedstaden og for dine kollegaer på din arbejdsplads. Vilkårene på institutionsområdet er

Læs mere

Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann.

Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann. Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann. Velkomst ved Lis Jensen. Karen kommer kl. 10 og fortæller om trepartsforhandlingerne. PKT: godkendelse af referat fra sidste møde. TR-tillæg

Læs mere

Det siger medlemmer, der arbejder i ældreplejen, om flytning af opgaver mellem faggrupper

Det siger medlemmer, der arbejder i ældreplejen, om flytning af opgaver mellem faggrupper FOA Kampagne og Analyse 25. oktober 2012 Det siger medlemmer, der arbejder i ældreplejen, om flytning af opgaver mellem faggrupper FOA har i perioden 28. august til 6. september 2012 gennemført en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Uddannelsesordning for Social- og sundhedsuddannelsen

Uddannelsesordning for Social- og sundhedsuddannelsen Uddannelsesordning for sundhedsuddannelsen Udstedelsesdato: 15. marts 2010 Udstedt af det faglige udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen i henhold til følgende

Læs mere

Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017.

Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017. Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017. BESTYRELSENS BERETNING 2016: Ja, så er der gået et år igen, det er ikke helt til at forstå, at det er et år siden, men tiden løber hurtigt. Det er

Læs mere

FOA s Faggruppelandsmøde på Nyborg strand den maj 2015

FOA s Faggruppelandsmøde på Nyborg strand den maj 2015 REFERAT FOA s Faggruppelandsmøde på Nyborg strand den 19. - 20. maj 2015 Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation 2. Valg af mødeleder og referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Arbejdsfællesskaber: Somatik,

Læs mere

Det siger FOAs tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter om ansatte i løntilskud

Det siger FOAs tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter om ansatte i løntilskud FOA Kampagne og Analyse 14. juni 2012 Det siger FOAs tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter om ansatte i løntilskud FOA har i perioden 15.-29. marts 2012 gennemført en elektronisk spørgeskemaundersøgelse

Læs mere