FOA s Faggruppelandsmøde på Nyborg strand den maj 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FOA s Faggruppelandsmøde på Nyborg strand den maj 2015"

Transkript

1 REFERAT FOA s Faggruppelandsmøde på Nyborg strand den maj 2015 Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation 2. Valg af mødeleder og referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Arbejdsfællesskaber: Somatik, Det nære sundhedsvæsen, Psykiatrien og Ledere (se særskilt bilag) 5. Fælles oplæg for alle faggrupper i plenum 6. Landet rundt 7. Utilsigtede hændelser 8. Evt. suppleringsvalg til det faglige udvalg 9. Evaluering 10. Eventuelt og tak for denne gang Velkomst og præsentation Ved Vibeke Jensen fra FOA Ålborg. Efterspørger at der på deltagerlisten står, hvor man kommer fra (arbejdsfællesskab). Desuden redegøres der for det supp. valg, som skal foretages, da Else fra Odense, som blev valgt sidste år, ikke mere er faggrupperepræsentant. Redegjorde for hvordan der var indkaldt dagen forud for i dag til at planlægge dagen i dag og i morgen. Hvis det skal give mening, så må der nødvendigvis gives tid til faglig fordybelse i forhold til de forskellige områder (somatik, primær og psykiatri). Da vi ikke har så meget tid, så vælger vi, at de enkelte deltagere kan fremkomme med de gode historier. Anni Schacht fra FOA Århus præsenterede sig og kom ind på, at vi som social- og sundhedsassistenter godt kunne fylde mere tid på faggruppelandsmødet. Ena Drimer kommer fra FOA Sønderjylland og har været med i faggruppe i en del år og var valgt til at sidde med i den lille gruppe til at planlægge dagene.

2 Der blev spurgt ind til, at alle deltagere har meldt sig til arbejdsfællesskaber, og de, der ikke har meldt sig til de forskellige grupper, blev skrevet til. Der blev fra flere sider fremhævet forskellige problemstillinger vedr. tilmelding. 2. Valg af mødeleder og referent Anni Schacht blev valgt som ordstyrer, Vibeke som mødeleder og Ena Drimer valgt som referent. Herefter var der præsentationsrunde, hvor alle præsenterede sig. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 4. Arbejdsfællesskaber: Somatik, Det nære sundhedsvæsen, Psykiatrien og ledere 5. Fælles oplæg for alle i plenum 6. Landet rundt Arne: Det er tankevækkende, at der er så mange fra somatik, der melder sig på banen med kommentarerne om, hvordan det går for vores faggruppe. Elin: påpeger at der er et stort potentiale i rehabilitering. Tatiana: Fortæller at social- og sundhedsassistenterne på Hillerød Sygehus forestår mammografi screening. Ønskes der oplysninger om, hvad for en uddannelse de har fået til at agere i deres dagligdag på RTG afd., kan der rettes henvendelse til FTR Ingrid Thrane, som har mail ingrid.lissiannethrane@region.dk. Endvidere fortæller Tatiana, at social- og sundhedsassistenter på sygehuset selvstændigt koordinerer social- og sundhedsassistentelevernes praktikperiode. Der er til denne funktion udarbejdet en funktionsbeskrivelse. Ligeledes er der udarbejdet en funktionsbeskrivelse for de social- og sundhedsassistenter, som arbejder i akut modtagelsen. Afslutningsvis er der på regionsplan - i samarbejde med flere hospitaler - udarbejdet en vision med faglige kompetencer for social og sundhedsassistenter som er ansat på ortopædkir. afd. samt på lungemedicinske afd.

3 Ena: Arbejder i hjemmeplejen i Aabenraa Kommune. Her har man i ca. 1½ år arbejdet med at skabe mere kvalitet i forhold til opgavevaretagelsen mellem social- og sundhedsassistenter og elevers praktik i kommunen. Det foregår ved, at der er omorganiseret på vejledningsområdet, så der er ansat 8 social- og sundhedsassistenter som praktikkoordinatorer. Hver praktikkoordinator koordinerer med de lokale vejledere på plejecentrene og i hjemmeplejen om de elever, de får tildelt. Hver praktikkoordinator og vejleder må koordinere dette med 49% af deres arbejdstidsbrøk om ugen på elevarbejde. Vejlederne planlægger deres arbejdstid med arbejdstidsplanlæggeren. Praktikkoordinatorerne planlægger selv deres arbejdstid med hinanden. Ligeledes er der på forflytningsområdet nu ansat 9 social- og sundhedsassistenter og hjælpere i hjemmeplejen, som arbejder med forflytning. De planlægger og forestår obligatorisk 2 x 2 timers undervisning til alt personale, som er ansat i kommunen. De bestiller APV-hjælpemidler til de borgere, der måtte have brug for det. De koordinerer i samarbejde med visitationen i.f.t. at gøre hjem klar, så de opfylder APV-krav, når borgere udskrives fra sygehuset. De vejleder og underviser hjemmeplejens personale i brug af hjælpemidler samt rådgiver ved specifikke problemstillinger. Ligeledes undervises - den første onsdag i måneden i to timer - nyt personale i forflytning. Forflytningsvejlederne må anvende 49% af deres arbejdstid på denne funktion. Der er flere, der har dobbeltfunktioner. På plejecentrerne er der ligeledes en forflytningsvejleder, som har den samme funktion som i hjemmeplejen. Disse må også anvende max. 49% af deres arbejdstid på funktionen. For begge funktioner er der oprettet et fagligt netværk, som mødes på planlagte datoer. Der er for begge funktioner udarbejdet en funktionsbeskrivelse, som giver funktionstillæg. En social- og sundhedsassistent har ansøgt om kompetencemidler til akademiuddannelse i ledelse og fået dette bevilget. En social- og sundhedshjælper i hjemmeplejen har søgt orlov til at uddanne sig til social- og sundhedsassistent. Hun har søgt orlov, og det er aftalt, at hun kan få sin lønanciennitet med som social- og sundhedshjælper, og hun kommer tilbage i samme hjemmeplejegruppe. Har deltaget på en af de to vejlederdage, som FOA har arrangeret i Kolding. (Det andet var på Sjælland). Det var en helt fantastisk dag. Masser af gode oplæg og god deltagelse af mange vejledere fra FOA s område på sygehuse, psykiatriske arbejdspladser og primær. Jeg glæder mig til næste vejlederdag. Elin: Fortæller at der på Viborg Sygehus bliver oprettet et KUA modul. Personalet har selv valgt indhold i kurset. Det er sosu Århus, der forestår undervisningen. Det er 3. gang, det bliver oprettet. Fortæller endvidere at Sosu Århus opretter kurser på tværs af sektor grænser. Der er 15 fra regionen og 15 fra kommunen, der skal deltage i kurset, som omhandler at lette pt. overgang fra sygehus til hjemmet.

4 Arne: Fortæller at der i Varde er oprettet korttidspladser/akutpladser, som bemandes med social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker og terapeuter. Der er efterspurgt ekstra uddannelse, men det imødekommes ikke, så det bliver sidemandsoplæring. Derfor er der usikkerhed om den givne kvalitet. Det er fra 1/ vedtaget, at social- og sundhedshjælpere ikke må udføre sundhedslovs-opgaver. Mange søger derfor ind som social- og sundhedsassistentelever. Det kan være svært med de øgede krav som social- og sundhedsassistenter. Vi skal passe på, at vi ikke får fagligheden ned ved at presse folk ind i uddannelse, som de ikke magter. Fra dagen i går Louise: Efterspørger om slides kan komme hurtig ud på mail. Der efterspørges mere tid. Bente: Det var rigtig godt med psykiatrigruppen. Det var for lidt tid til at diskutere Karen Stæhrs oplæg. Ikke tid til debat. Elin: De greb det lidt forkert an i gruppen med somatik. Gruppediskussion var godt, men ikke så godt med oplægsholder, at man ikke kan diskutere og spørge ind til. Annelise: For lidt udbytte af dette landsmøde, for lidt tid til egen gruppe. Foreslår at man laver en ny struktur. Karen Stæhr og Martin var en gentagelse. Dette var hendes oplevelse. Lone: Når man sidder som faggrupperepræsentant, så repræsenterer man alle faggrupper (somatik, psykiatri og primær), så mister man information om de andre grupper. Så lav en ny struktur med at vælge 3 repræsentanter i alle lokale FOA afd. 7. Utilsigtet hændelse Anni Schacht: fortæller om to sager fra disciplinærudvalg. Slår til lyd for at det er vigtigt at dokumentere sine handlinger, så kunne mange sager undgås i udvalget. Det drejer sig om en sag, hvor en borger ikke lukker op. Dem, der kommer hos borgeren, tænker, at borgeren er på besøg hos familie. Og efter 3 dage låser en søn sig ind og finder sin far død. Det drejer sig om 2 sygeplejersker, 2 social- og sundhedsassistenter og 1 social- og sundhedshjælper, der fik en påtale. Ingen dokumenterer, at de ikke finder borgeren hjemme, da han ikke lukker døren op. En anden sag fra sygehus. En borger bliver indlagt pga. en pneumoni. En læge fortæller, at hun bliver hurtig udskrevet. En social- og sundhedsassistent er ikke opmærksom på, at borgeren skal have en trykaflastende madras og tænker, at borgeren hurtig skal udskrives. Hun får ikke dokumenteret, at

5 borgeren skal have et vendeskema, eller at der skal bestilles madras. Borgeren udvikler et meget større tryksår. Hun får en påtale. Der er en god diskussion af emnet om, at det er vigtig at dokumentere sine handlinger, også hvis man ikke har nået at udføre en given opgave. Så er det næste vagts opgave at få udført en handling. Specielle og specifikke handlinger skal sættes på en køreliste. Elin spørger hvor mange disciplinærsager, der er om året. Der er nedsat to grupper af 2 social- og sundhedsassistenter til at gennemgå de 4-15 sager, der er årligt. Der er ingen, der har fået frataget deres autorisation. Vibeke: Snakker om at det er vigtig at dokumentere de utilsigtede hændelser. Vibeke fortæller, at det kan undre, at der i en periode i Ålborg var mange utilsigtede hændelser for social- og sundhedsassistenter og næsten ingen for sygeplejersker. Grunden hertil var, at sygeplejersker ikke skrev om egne faggrupper. Anni Schacht kunne fortælle om lignende oplevelse fra Århus. I Århus kommune kan man komme til en tjenstlig samtale pga. af utilsigtet hændelse. Anni Schacht siger, vi skal være opmærksomme på, at det er en givtig lærling at lære af fejl. Fortæller at det fungerer godt på sygehusene. Lene: Det er vigtigt, at alle fejl indberettes, så man kan lære af fejl, at det ikke skal ses som at dolke en kollega. Jane. Det er vigtig at lære af fejl, og at man kan samle flere utilsigtede hændelser i grupper og så have fokus på dette til f.eks. personalemøde. Arne: Der er stadig en angst for at indgive utilsigtede hændelser. Så man har problemet, at der ingen læring sker. Vigtig med dialog om vigtigheden af at indgive. Kirsten: Vigtig at kunne sige fra på opgaver, man ikke er sikker på at kunne udføre korrekt. Elin: Oplever at der i regionen måske er nogle gode redskaber, som gør, at der bliver indberettet flere fra regionen end fra kommunen. Louise: Vigtig med en god dialog og at der er procedurer på at indberette UTH. Brugt 2 år på igen at have fokus på, hvad man kan lære af UTH. Vibeke: UTH er til at lære af. Den, der oplever, skal indberette. Der har været usikkerhed i handicap afd. om, hvem der måtte indberette. Efter en dialog om at alle måtte indberette, så vendte bøtten, og så kom der UTH fra alle faggrupper. Annette Holstebro: Alle indberetter UTH. Mange UTH fra et plejecenter medførte, at der kom 2 i aftenvagt, og herefter faldt UTH. Annelise: Fremhæver at UTH kommer med på MED udvalgsmøder og der bliver diskuteret fejl.

6 8. Evt. suppleringsvalg til det faglige udvalg Lone og Pernille er på valg. De præsenterer sig selv, og der vælges efterfølgende. Lone fik 11 stemmer og Pernille fik 20, og hermed er hun valgt. 9. Evaluering 10. Eventuelt Vibeke, Anni og Ena sagde farvel og tak for denne gang. Det blev ytret fra mange sider, at vi ganske enkelt ikke har nok tid til at være sammen i faggruppen. Det blev foreslået fra mange sider, at der bliver opdelt i 3 grupper med deltagelse fra somatik, psykiatrisk område og primær. Der skal vælges 3 faggrupperepræsentanter i hver FOA afd., som så kan dække hvert område. Som faggrupperepræsentant kan man ikke varetage andres fagområde. Så der ønskes en organisatorisk anden opdeling og afvikling af faggruppelandsmødet, så vi kan få mere fokus på vores faglighed. Til sidst blev der så venligt gjort opmærksom på, at vi som faggruppe ikke var kommet til det næste møde i arbejdsfællesskaber med de andre faggrupper. Men så beviser det kun, at vi ikke har tid nok. Karen Stæhr kommer på besøg. Karen vil tale om vores udd. om ønsket om at skærpe udd. som en selvstændig udd. Der kommer mange flere tiltag. Det er et oplæg fra kommunen og danske regioner. Nogle bevæggrunde er, at patienten kommer hurtigere hjem. Hvis man har arbejdet mange år som social- og sundhedshjælpere, så kan de være svære at lære et nyt arbejdsområde som sos.ass. Så den er mere målrettet sundhedslovsydelser. Arbejdet er ikke færdigt, der er arbejdet med emnet ved 2 møder. Noget at det, de taler om, er, at det tværsektorielle arbejde at binde patientforløb sammen. Der bliver spurgt om, hvad vi mener om det. Bente siger, at man skal tænke ind, at praktikken skal være længere. Lone: Det kan være med til at styrke vores faglige identitet, så det lyder positivt. Majbrit: Det lyder spændende, men håber, at niveauet bliver højnet både teoretisk og praktisk. Karen: Siger at det er normeret til 3,3 år, som social- og sundhedsassistent uddannelse.

7 Anni: hvorfor er det 2,8 år for længden er det for at det er kortere uddannelse. Dorte: fra fagforbundet. Det er ikke afgørende for længden. Der skal skabes en uddannelse, men at man ikke skal starte med at gøre sig klart, hvad man vil, så længe uddannelsen ikke er klarlagt på nuværende tidspunkt. Ena: spørger ind til adgangskrav for at starte på uddannelse. Elin: Kommer der efteruddannelse for de gamle uddannelser. Kirsten: det lyder godt. Det er med til at højne vores niveau. Hanne: Lyder godt, men at praktikperioden skal være til sidst, så man ikke skræmmer nogle væk. Lene: Synes det lyder godt og håber specialeområder bliver tilgodeset med større opmærksomhed. Annette: Rart at det bliver en selvstændig uddannelse, så det kan give mere respekt om vores uddannelse. Jane: Tænker at det er super. Oplever i hjemmeplejen, at der mange sprogproblemer ved andre etniske elever, så det skal styrkes. Gerne stopprøver undervejs. Lis: Rigtig godt, men større samarbejde med skolerne. Og gerne mere sygdomslære. Majbrit: Var i praktik i Finland, der kunne man vælge at specialisere sig. Lars: Uddannelsen bliver mere anerkendt. Mere opmærksomhed på hvad det er for et arbejdsfelt, man skal arbejde i, inden man skal i praktik. Annelise: Tænkte at man kunne indtænke specialemoduler. Lone: Hvorfor er der ikke karakterer på AMU-kurser. Karen vil ikke kunne opfylde alle ønsker. Det er godt, at det er arbejdsgiver, der ønsker en udvikling. Ønsker ikke nordiske regler. Man skal arbejde op i en tragt og ikke ned. Man skal kunne tale og skrive sproget for at kunne komme ind på uddannelser. Der er lige lavet en ny undersøgelse om genindlæggelse af patienter. Det er vigtigt, at vi kan forbygge dette. Vi skal kigge på vores egen faglighed og ikke på andres. Faggruppernes fremtid Det aftales, at der laves grupper med deltagere fra det arbejdsområde, man kommer fra. Der er 10 repræsentanter fra somatik, 14 repræsentanter fra primær og 5 repræsentanter fra psykiatrien. Efterfølgende blev det aftalt, at hver gruppe skulle arbejde med de tre spørgsmål.

8 Drøftelse af faggruppernes samspil i faggrupperne Hvorledes vil faggruppen styrke arbejdet med faget Hvilke idéer og initiativer har faggruppen diskuteret Hvad vil i det kommende år være særligt fokus på Skal leveres på 5 min. i plenum.

Social- og sundhedsassistenter Faggruppelandsmøde i Kolding den maj 2012

Social- og sundhedsassistenter Faggruppelandsmøde i Kolding den maj 2012 Referat fra Social- og sundhedsassistenter Faggruppelandsmøde i Kolding den 15. - 16. maj 2012 DAG 1 Velkomst til faggruppelandsmøde Der er 8-10 nye deltagere på mødet i år Valg af ordstyrer og referent:

Læs mere

Faggruppelandsmøde. Dato: maj 2015

Faggruppelandsmøde. Dato: maj 2015 Faggruppelandsmøde Dato: 19. - 20. maj 2015 Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation 2. Valg af mødeleder og referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Arbejdsfællesskaber: Somatik, Det nære sundhedsvæsen,

Læs mere

Referat Sygehjælpere

Referat Sygehjælpere Referat Sygehjælpere 1. Velkomst og præsentation Navneopråb, liste rundt til mailadresser og præsentationsrunde med navn og hvor vi kommer fra. Særlig velkomst til de nye faggrupperepræsentanter. 2. Valg

Læs mere

Tirsdag d.29.september 2015 kl

Tirsdag d.29.september 2015 kl FOA FAG OG ARBEJDE SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN SOSU. 04/2015 FIU 9501-15-08-01 INDKALDELSE TIL BESTYRELSESMØDE Tirsdag d.29.september 2015 kl.9.00-15.30 Idrætscenter Vendsyssel, Stadionvej 17, 9760 Vrå

Læs mere

Faggruppelandsmøde for. Ledende værkstedsassistenter

Faggruppelandsmøde for. Ledende værkstedsassistenter Dagsorden: Faggruppelandsmøde for Ledende værkstedsassistenter Onsdag d. 22. maj 2013: 1. Fælles velkomst for alle faggrupper... 2 2. Fællesmøde... 2 Overenskomst 13... 2 3. Velkomst, v/det faglige udvalg...

Læs mere

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet. Onsdag 5. juni kl Deltagere:

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet. Onsdag 5. juni kl Deltagere: Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Onsdag 5. juni kl. 8.30-11.30 Deltagere: Ilse Irene Rasmussen, Johnny Nielsen, Bente Juulsgård, Irene Winther, Lotte Helbo Kristiansen, Nana Skjødt, Birgit

Læs mere

Faggruppen for Neurofysiologiassistenter

Faggruppen for Neurofysiologiassistenter Faggruppen for Neurofysiologiassistenter Dagsorden: 1. Velkomst til faggruppelandsmødet 2. Valg af ordstyrer og referent, Lene er ordstyrer, Tove er mødeleder, Bente er referent (Anne supplerer) Vi har

Læs mere

Plejehjemsassistenter

Plejehjemsassistenter Faggruppelandsmøde Dato: 19. - 20. maj 2015 Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation Velkomst ved det Faglige udvalg, samt kort præsentation af den enkelte deltager. 2. Valg af mødeleder og referent 3. Godkendelse

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter

Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter Social- og sundhedssektoren April 2010 Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation v/tove Rygaard 2. Mødets konstituering, herunder godkendelse af

Læs mere

Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann.

Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann. Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann. Velkomst ved Lis Jensen. Karen kommer kl. 10 og fortæller om trepartsforhandlingerne. PKT: godkendelse af referat fra sidste møde. TR-tillæg

Læs mere

Tilsynsførende assistenter

Tilsynsførende assistenter Faggruppelandsmøde Dato: 19. - 20. maj 2015 Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation 2. Valg af mødeleder og referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Arbejdsfællesskaber: Somatik, Det nære sundhedsvæsen,

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 20. januar 2012

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 20. januar 2012 Referat fra Skolepraktikrådsmøde 20. januar 2012 Fra praksis: Annette Dippel Larsen, Birgitte Sandahl Bogner, Stefi Olesen, Susanne Pallesen, Anne-Marie Sørensen, Vera Larsen, Ruth Schriver Fra skolen:

Læs mere

Neurofysiologi-assistenter

Neurofysiologi-assistenter Faggruppelandsmøde Dato: 19. - 20. maj 2015 Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation 2. Valg af mødeleder og referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Arbejdsfællesskaber: Somatik, Det nære sundhedsvæsen,

Læs mere

FAGGRUPPELANDSMØDE DEN maj 2011 R E F E R A T

FAGGRUPPELANDSMØDE DEN maj 2011 R E F E R A T Social- og sundhedssektoren FAGGRUPPELANDSMØDE DEN 17. 18. maj 2011 R E F E R A T Plejere 17. maj 1. Velkomst og præsentation Præsentationsrunde Vi holdt en kort præsentation og 13 var fremmødt af de 14

Læs mere

Referat Faggruppelandsmøde

Referat Faggruppelandsmøde Referat Faggruppelandsmøde 5. og 6. april 2016 Tirsdag den 5. april 2016 1. Velkomst og præsentation kl. 10.00 10.15 Sektorformand Henning Hansen bød velkommen til faggruppelandsmødet. 2. Valg af mødeleder

Læs mere

Tekniske hjælpemidler

Tekniske hjælpemidler 21. marts 2018 Tekniske hjælpemidler 3 ud af 10 (27 %) af FOAs medlemmer i Social- og Sundhedssektoren, som bruger tekniske hjælpemidler i deres arbejde, anvender ugentligt eller oftere et hjælpemiddel

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale

Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale Social- og sundhedssektoren April 2010 Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation Deltagere: Niels-Ole Hartmann FOA Esbjerg Frank Bruno Madsen FOA

Læs mere

Faggruppelandsmøde for. Beskæftigelsesvejledere

Faggruppelandsmøde for. Beskæftigelsesvejledere Faggruppelandsmøde for Beskæftigelsesvejledere Dagsorden: Onsdag d. 22. maj 2013: 1. Fælles velkomst... 2 2. Fællesmøde... 2 Overenskomst 13... 2 3. Velkomst og præsentation i egen faggruppe... 2 4. Valg

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012 Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012 Fra praksis: Line Kristensen, Susanne Pallesen, Annette Dippel, Birgitte Sandahl, Annemarie Sørensen, Fra skolen: Vibeke Nielsen, Else Ravn Rasmussen,

Læs mere

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016.

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Til stede: Camilla

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Fra praksis Susanne Pallesen, Irene Winther, Annette Dippel Larsen, Bente Juulsgaard, Birgit Søndergaard, Ruth Skriver Fra skolen Else Ravn Rasmussen,

Læs mere

Til LUU AMU 2. december 2015

Til LUU AMU 2. december 2015 Til LUU AMU 2. december 2015 Referat fra møde i LUU AMU, den 10. november 2015 Tilstede: Lars Thaarbøl, Ea Kristensen, Ulla Mikkelsen, Birgit Hansen, Anne-Lise Hansen, Pia Scheuer, Susanne Møller, Hanne

Læs mere

Referat af Generalforsamlingen for Social- og Sundhedssektoren den 29. april 2014.

Referat af Generalforsamlingen for Social- og Sundhedssektoren den 29. april 2014. Referat af Generalforsamlingen for Social- og Sundhedssektoren den 29. april 2014. Velkomst Formand, Laila Rødebæk Olsen byder forsamlingen velkommen. Dirigent Sektorbestyrelsen indstiller Ann Marit Nielsen,

Læs mere

Referat fra SOSU LUU møde den 13/6, Selandia Park 6, Ringsted; Lokale U5.

Referat fra SOSU LUU møde den 13/6, Selandia Park 6, Ringsted; Lokale U5. Referat fra SOSU LUU møde den 13/6, 2018. Selandia Park 6, Ringsted; Lokale U5. Tilstede: Inge Noack, Charlotte Vagner Christensen, Katrine Harrekilde, Bente Lyngbo, Dorte Ørum, Heidi Lemb, Lisbeth Trebbien;

Læs mere

Kost og Service - Kantineledere

Kost og Service - Kantineledere Faggruppelandsmøde Dato: 22.-23. april 2015 Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation 2. Valg af mødeleder og referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Fællesoplæg v. den centrale sektor 5. Fælles spor for

Læs mere

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt.

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Nordjylland Sektorbestyrelsesmøde, Social og sundhedsområdet Dato: 29. august 2017 Sted: FOA Nordjylland, Aalborg lokale Kronen Tid: kl. 09.00 15.00 FIUSYS: 9501-17-24-02 Deltagere: Helle Johansen, Maria

Læs mere

Evaluering af ammekursus 2010/2011

Evaluering af ammekursus 2010/2011 Evaluering af ammekursus 2010/2011 Indledning Tværfagligt ammekursus blev etableret i 2004. Baggrunden var, at det var blevet muligt at gå til eksamen i Danmark og få den internationale certifikation til

Læs mere

1. Velkomst Særligt velkommen til Linn Agnethe Bertelsen som er retur fra barsel. 2. Godkendelse af dagsorden

1. Velkomst Særligt velkommen til Linn Agnethe Bertelsen som er retur fra barsel. 2. Godkendelse af dagsorden 1 Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Fredag 23. maj 2014 Deltagere: Ilse Rasmussen, Linn Agnethe Bertelsen, Kasper Soelberg, Bente Juulsgard, Inger Marie Jaillet, Johnny Nielsen, Irene

Læs mere

Guide til forflytningsvejlederen. Til forflytningsvejledere i ældreplejen, på sygehuse og i leve- og bomiljøer

Guide til forflytningsvejlederen. Til forflytningsvejledere i ældreplejen, på sygehuse og i leve- og bomiljøer Guide til forflytningsvejlederen Til forflytningsvejledere i ældreplejen, på sygehuse og i leve- og bomiljøer INDHOLD Forflytningsvejlederens rolle Side 3 Hvilke opgaver har en forflytningsvejleder Side

Læs mere

Faggruppen for Ledere og mellemledere

Faggruppen for Ledere og mellemledere Faggruppen for Ledere og mellemledere Dag 1. Dagsorden: 1. Velkomst til faggruppelandsmødet Velkomst v. Conni Kraul. Præsentation af deltagerne i gruppen. 2. Valg af ordstyrer og referent Rosa Demuth er

Læs mere

SKOLE-PRAKTIKMØDE SOSU ASSISTENTER

SKOLE-PRAKTIKMØDE SOSU ASSISTENTER SKOLE-PRAKTIKMØDE SOSU ASSISTENTER Tidspunkt: 3. september 2009 Deltagere: Arbejdsgivere, praktikansvarlige og skolen Referent: Anne Høyrup Referat AD 1. orientering vedrørende SOSU uddannelsen Fællestaxameteret

Læs mere

DAGSORDEN. Kommune crawl blev ikke til mere, da der ikke var nogle tilmeldinger. Vidensdelings gruppe. Birtes hængeparti. Der er lidt undervejs.

DAGSORDEN. Kommune crawl blev ikke til mere, da der ikke var nogle tilmeldinger. Vidensdelings gruppe. Birtes hængeparti. Der er lidt undervejs. LokalMED - Sted: Mødelokalet Tid: Onsdag den 9. maj kl. 11 14.30 Medarbejderne har formøde fra 11 12. Der serveres lidt spiseligt. Medlemmer Susan Bach - TR Gitte Hviid medarbejderrep. Lotte Lønsgren AMR

Læs mere

Referat fra møde i LUA

Referat fra møde i LUA Referat fra møde i LUA Dato: Fredag d. 2. oktober 2015 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1 Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentant fra Hospitalsenheden Vest: Erna Leth; suppleant for Bente

Læs mere

Patientsikkerhed i Næstved kommune. Årsberetning Om utilsigtede hændelser

Patientsikkerhed i Næstved kommune. Årsberetning Om utilsigtede hændelser Patientsikkerhed i Næstved kommune Årsberetning 2016 Om utilsigtede hændelser Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Organisering.. 3 3.0 Opgørelse over rapporteringer i 2016....4 4.0 Bidrag til Patientsombuddets

Læs mere

Guide til forflytningsvejlederen

Guide til forflytningsvejlederen Guide til forflytningsvejlederen Træk, skub eller rul Brug hjælpemidler Lad borgerne bruge deres egne ressourcer Indhold Du skal vejlede og påvirke holdninger side 3 Undgå ekspertrollen side 4 Sæt forflytning

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for plejehjemsassistenter

Referat af faggruppelandsmøde for plejehjemsassistenter Social- og sundhedssektoren April 2010 Referat af faggruppelandsmøde for plejehjemsassistenter Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation Kort præsentation af fagligt udvalg og alle faggruppedeltagerne. Jean

Læs mere

Referat netværksmøde for kliniske undervisere d

Referat netværksmøde for kliniske undervisere d Referat netværksmøde for kliniske undervisere d. 18.09.17 Referent: Stine Ordstyrer: Esra 1. Uddannelsesleder Ane kruse holder oplæg fra 9-10 Ane beretter om skolens tanker omkring opbygningen af dokument

Læs mere

3. Godkendelse af dagsorden Godkendt med tilføjelse af en drøftelse omkring det udspil, som er kommet angående satspuljer

3. Godkendelse af dagsorden Godkendt med tilføjelse af en drøftelse omkring det udspil, som er kommet angående satspuljer Referat fra bestyrelsesmøde i faggruppe for Familiepleje- og tilsynskonsulenter Fredag den 24. november 2017 kl. 10 DS Toldbodgade: Tilstede: Rikke, Signe, Jess, Lene, Jette, Pia og Susan. Dagsorden: 1.

Læs mere

Social & SundhedsSkolen Herning og sundheds - og ældrechefer ved kommunerne: Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Herning

Social & SundhedsSkolen Herning og sundheds - og ældrechefer ved kommunerne: Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Herning Referat Møde: Sted: Social & SundhedsSkolen Herning og sundheds - og ældrechefer ved kommunerne: Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Herning Mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen,

Læs mere

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet BESLUTNINGER Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet * Der afholdes formøde for politikere kl. 13.00-14.00 i mødelokale H3 *

Læs mere

Fremskudt visitation

Fremskudt visitation Fremskudt visitation Midtvejsevaluering Indholdsfortegnelse 1 Antal kontakter... 1 2 Gennemgang af succeskriterier fra projektbeskrivelsen... 1 2.1 Målrettet visitation til kommunens tilbud efter udskrivning...

Læs mere

Referat Det sygeplejefaglige Råd. Referat. Tid: Fredag den 1. april kl Mødelokale: Udvalgsværelse 2, Regionshospitalet Herning

Referat Det sygeplejefaglige Råd. Referat. Tid: Fredag den 1. april kl Mødelokale: Udvalgsværelse 2, Regionshospitalet Herning Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Referat Det sygeplejefaglige Råd Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tid: Fredag den 1. april kl. 9.30 12.00

Læs mere

Emne: Referat fra mødet onsdag den 2. november 2011, kl. 12.30 15.30

Emne: Referat fra mødet onsdag den 2. november 2011, kl. 12.30 15.30 Referat Udvalg: Portøruddannelsesnævnet Emne: Referat fra mødet onsdag den 2. november 2011, kl. 12.30 15.30 Til stede: Erik Brouer, Region Hovedstaden (formand) Janne Uth, Region Sjælland (medlem) Steen

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Plejecenter Glesborg Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 2 4. Samlet vurdering... 3 5. Anbefalinger...

Læs mere

Guide til forflytningsvejlederen. Til forflytningsvejledere i ældreplejen, på sygehuse og i leve- og bomiljøer

Guide til forflytningsvejlederen. Til forflytningsvejledere i ældreplejen, på sygehuse og i leve- og bomiljøer Guide til forflytningsvejlederen Til forflytningsvejledere i ældreplejen, på sygehuse og i leve- og bomiljøer INDHOLD Forflytningsvejlederens rolle Side 3 Hvilke opgaver har en forflytningsvejleder Side

Læs mere

Dagsorden. Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011

Dagsorden. Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011 Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011 Fra praksis Annette Dippel Larsen, Ruth Skriver, Mette Kitnæs, Anne-Marie Sørensen, Stefi Olesen, Vera Larsen, Susanne Pallesen, Birgit Søndergaard Fra

Læs mere

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje 354 gæster var mødt op til temadagen om muligheder og udfordringer for fremtidens sygepleje. Temadagen blev afholdt den 1. december på Comwell Middelfart og

Læs mere

Psykiatri og social Administrationen, Planlægning Tingvej 15 Postboks 36 8800 Viborg

Psykiatri og social Administrationen, Planlægning Tingvej 15 Postboks 36 8800 Viborg Psykiatri og social Administrationen, Planlægning Tingvej 15 Postboks 36 8800 Viborg Den 26. maj 2010 Ref.: RSA/EW Medlems nr.: Sagsnr.: Høringssvar vedr. masterplan for Århus Universitetshospital, Risskov

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 2/2014 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-14-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl. 08.30 i mødelokale 206, Østerport

Læs mere

Patientsikkerhed i Næstved kommune. Årsberetning Om utilsigtede hændelser

Patientsikkerhed i Næstved kommune. Årsberetning Om utilsigtede hændelser Patientsikkerhed i Næstved kommune Årsberetning 2017 Om utilsigtede hændelser Indhold 1.0 Indledning. 3 2.0 Organisering.. 3 3.0 Opgørelse over rapporteringer i 2017.....4 4.0 Bidrag til Styrelsen for

Læs mere

Bilag. Bilag 10. Samarbejdsaftale. 3. praktikperiode i Social- og sundhedsassistentuddannelsen

Bilag. Bilag 10. Samarbejdsaftale. 3. praktikperiode i Social- og sundhedsassistentuddannelsen Bilag Bilag 10 Samarbejdsaftale 3. praktikperiode i Social- og sundhedsassistentuddannelsen Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Overordnet organisering af 3. praktikperiode... 2 2.1 Sygehuspraktikken...

Læs mere

Bydækkende netværk for uddannelsesansvarlige. / 30. november 2017

Bydækkende netværk for uddannelsesansvarlige. / 30. november 2017 Bydækkende netværk for uddannelsesansvarlige / 30. november 2017 Dagens program 09.00: Velkommen 09.15: Hvad skal fremtidens medarbejder kunne og hvordan påvirker det arbejdet med uddannelse? 10.00: Pause

Læs mere

1. februar 2016 Praktikvejledning af SOSU-elever 4. januar 2016 10 dage e16sa01022

1. februar 2016 Praktikvejledning af SOSU-elever 4. januar 2016 10 dage e16sa01022 Kursuskalender Forår 2016 Ældrepleje, sygepleje og sundhed i kommunerne Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. se mere på sosuaarhus.dk Startdato

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

Velkommen til en detaljeret beskrivelse af tværsektorielt kompetenceudviklingskursus i Geriatri

Velkommen til en detaljeret beskrivelse af tværsektorielt kompetenceudviklingskursus i Geriatri Velkommen til en detaljeret beskrivelse af tværsektorielt kompetenceudviklingskursus i Geriatri Dette informationsmateriale beskriver baggrunden for tværsektorielt kompetenceudvikling i geriatri, kursets

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl i lokale 206, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl i lokale 206, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 8/2014 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-14-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl. 08.30 i lokale 206, Østerport

Læs mere

Margit Schrøder, Projektleder Pernille Van Randwijk, Koordinerende klinisk vejleder Mette Olsen, nyuddannet sygeplejerske

Margit Schrøder, Projektleder Pernille Van Randwijk, Koordinerende klinisk vejleder Mette Olsen, nyuddannet sygeplejerske Margit Schrøder, Projektleder Pernille Van Randwijk, Koordinerende klinisk vejleder Mette Olsen, nyuddannet sygeplejerske Fremtidens kliniske uddannelse, marts 2011 Sygeplejestuderende modul 11-12 Afd.

Læs mere

Siden sidst

Siden sidst sammenomvelfaerd.nu Siden sidst Siden sidst Sammen om Velfærd er godt i gang Det tværgående samarbejde skal fylde mere i grunduddannelserne Vejledere og undervisere er nøglepersoner En kort status på de

Læs mere

Referat Faggruppelandsmøde

Referat Faggruppelandsmøde Referat Faggruppelandsmøde 5.- 6. april 2016 Den 5. april 2016 1. Velkomst og præsentation 10.00-10.25 Faggruppeformand Betina Schwertfeger bød velkommen til faggruppelandsmødet Kort præsentation af alle,

Læs mere

REFERAT Sektorbestyrelsesmøde den 11. juni 2012 Social- og Sundhedssektoren.

REFERAT Sektorbestyrelsesmøde den 11. juni 2012 Social- og Sundhedssektoren. REFERAT Sektorbestyrelsesmøde den 11. juni 2012 Social- og Sundhedssektoren. Til stede: Afbud: Hanne Kjeldsen, Jane Buchholzer, Anne Grethe Andersen, Elin Gundorf, Inge Nielsen, Anni V. Jensen, Søren Dalsgaard

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 9. december 2013, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 9. december 2013, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 10/2013 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-13-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 9. december 2013, kl. 08.30 i mødelokale Kronen, Baghuset,

Læs mere

Pkt 1. Valg af dirigent: Malene Grønvaldt. Pkt 2. Valg af referent: Anne Grethe Andersen. Pkt 3. Godkendelse af dagsorden: Godkendt uden bemærkninger.

Pkt 1. Valg af dirigent: Malene Grønvaldt. Pkt 2. Valg af referent: Anne Grethe Andersen. Pkt 3. Godkendelse af dagsorden: Godkendt uden bemærkninger. Til stede: Afbud: Hanne Kjeldsen, Jane Buchholzer, Anja Conradsen, Helle Kristensen, Anne Grethe Andersen, Elin Gundorf, Conny Feddern, Malene Grønvaldt, Niels Aakjær, Majbrit Mejrsk og Rikke Lundal Nielsen.

Læs mere

Den studerendes plan for 3. praktik, inkl. udtalelse Rev

Den studerendes plan for 3. praktik, inkl. udtalelse Rev Den studerendes plan for 3. praktik, inkl. udtalelse Rev. 05.05.16 Praktiksted Praktikvejleder Studerende Praktikansvarlig underviser 3. praktikperiode Skole- og fritidspædagogik Pædagoger med denne specialisering

Læs mere

Ordinær general forsamling i EFS Dysfagi d. 5. september 2017

Ordinær general forsamling i EFS Dysfagi d. 5. september 2017 Ordinær general forsamling i EFS Dysfagi d. 5. september 2017 Dagsorden for generalforsamling EFS-Dysfagi kl. 11.00 12.30 1. Velkomst v/annette Kjærsgaard 2. Valg af ordstyrer, referent og stemmeudvalg

Læs mere

Dagsorden og Referat. Afbud: Tina, Torben, Mogens. BBO Lene. Referent: Mødeleder: Kopi til: Sags Id Afd.

Dagsorden og Referat. Afbud: Tina, Torben, Mogens. BBO Lene. Referent: Mødeleder: Kopi til: Sags Id Afd. Dagsorden og Referat Vedrørende: Referat skolebestyrelse Mødedato: 25092017 Kl. 17-20 Deltagere: Tina, Mikkel, Emil, Mette J, Mette W, Rikke, Stinne, Lars, Charlotte, Torben, Birgitte, Erik, Lene, Henrik,

Læs mere

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB Region Sjælland Psykiatrien Vest Psykiatrisk Akut Modtagelse (PAM) Fælledvej indgang 42 4200 Slagelse Tlf. 58 55 93

Læs mere

Referat af SD inspirationsmøde.

Referat af SD inspirationsmøde. Referat af SD inspirationsmøde. Tidspunkt: Onsdag den 13. maj kl. 12.30 16.00 2017 Sted: Mødelokale E 306, Campus Haderslev, Lembckesvej 7, 6100 Haderslev, UC Syddanmark Deltagere: Afbud: Bente Reggelsen

Læs mere

Sundhedsvæsenets opbygning

Sundhedsvæsenets opbygning Sundhedsvæsenets opbygning Sundhedsvæsenet I Danmark har alle lige adgang til at benytte sundhedsvæsenets ydelser. Man kan i Danmark benytte sundhedsvæsenets ydelser uanset ens økonomiske situation. Også

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 20.02.2019 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland, lokale I og II Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Rie Hestehave, Ann-Mari Simonsen, Ingrid

Læs mere

1. Kliniske forløb. 2. Stedets data. Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune PH aktiv

1. Kliniske forløb. 2. Stedets data. Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune PH aktiv 1. Kliniske forløb Det kliniske undervisningssted kan opfylde kravene til klinisk undervisning i et eller flere af følgende moduler. Vi vil bede jer sætte kryds ved de forløb I mener at kunne dække som

Læs mere

Afrapportering af utilsigtede hændelser i Glostrup Kommune 2013 og 2014

Afrapportering af utilsigtede hændelser i Glostrup Kommune 2013 og 2014 Indledning Glostrup Kommune er igennem Sundhedsloven forpligtet til at arbejde med utilsigtede hændelser (UTH): LBK nr. 913 af 13/07/2010. Der er rapporteringspligt for alle UTH, der sker i forbindelse

Læs mere

Portører. Faggruppelandsmøde. Dato: 19. - 20. maj 2015

Portører. Faggruppelandsmøde. Dato: 19. - 20. maj 2015 Faggruppelandsmøde Dato: 19. - 20. maj 2015 Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation 2. Valg af mødeleder og referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Arbejdsfællesskaber: Somatik, Det nære sundhedsvæsen,

Læs mere

Powerpoint fra oplægget medsendes dette referat samt offentliggøres på skolens hjemmeside.

Powerpoint fra oplægget medsendes dette referat samt offentliggøres på skolens hjemmeside. Referat fra lokalt uddannelsesudvalg (LUU) For det pædagogiske område 10. maj 2011 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Merete Lorentsen, Vibeke Kristensen, Karin Mathiesen, Jørgen Nielsen, Jonna Lauritsen,

Læs mere

Strategi for kompetenceudvikling i sygepleje 2015 og fremad

Strategi for kompetenceudvikling i sygepleje 2015 og fremad Strategi for kompetenceudvikling i sygepleje 2015 og fremad Status og vejen frem DSFR møde den 22. maj 2015 22/5/2015/Janet Hansen 1 Dagens program 8.40 Nugældende strategi Ide, mål og kendetegn ved mål

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Årsberetning 2010. Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland

Hospitalsenheden Vest. Årsberetning 2010. Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest Årsberetning 2010 Samarbejdsgruppen Gør et godt samarbejde bedre Vestklyngen, Region Midtjylland Staben Kvalitet og Udvikling Januar 2011 Indhold Side Baggrund... 3 Formål med samarbejdsgruppen

Læs mere

REFERAT 27/1-15 LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune. Afbud:

REFERAT 27/1-15 LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune. Afbud: REFERAT 27/1-15 LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Mona Ø Klit Region

Læs mere

Referat Faggruppelandsmøde

Referat Faggruppelandsmøde Referat Faggruppelandsmøde 5.- 6. april 2016 5. april 2016 1. Velkomst og præsentation 10.00-10.20 Faggruppeformand Per Cramer Steffensen byder faggruppen velkommen. Herefter præsentationsrunde. 2. Valg

Læs mere

REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013

REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013 REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013 LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Til stede: Eva Pedersen Viborg Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Lone G. Kolbæk Region Midt, Regionshospital

Læs mere

sosu uddannelsen i vejen 1

sosu uddannelsen i vejen 1 sosu uddannelsen i vejen 1 FÆLLESSKAB livskvalitet nærvær PLEJE sosu uddannelsen RESPEKT sundhed OMSORG 2 INDHOLD 4 mød amalia, social-og sundhedshjælper elev 5 Mød Maja, social- og sundhedsassistent elev

Læs mere

Overgange i patientens/borgerens forløb i uddannelsen til social- og sundhedsassistent

Overgange i patientens/borgerens forløb i uddannelsen til social- og sundhedsassistent Overgange i patientens/borgerens forløb i uddannelsen til social- og sundhedsassistent Et idékatalog til forløb på tværs i det sammenhængende sundhedsvæsen - inspiration til tilrettelæggelse af 3. praktik

Læs mere

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE Anbefalinger til de involverede aktører Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse 1 INDHOLD Forord...3 Rammer for uddannelsen...4 Elevens samarbejdspartnere

Læs mere

KOMPETENCEUDVIKLING RÅDGIVNING UDDANNELSE

KOMPETENCEUDVIKLING RÅDGIVNING UDDANNELSE KOMPETENCEUDVIKLING RÅDGIVNING UDDANNELSE Forflytning i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Indhold Bestil et af Arbejdsmiljø Københavns gratis tilbud på forflytningsområdet! 3 Kompetenceudvikling til arbejdspladsen

Læs mere

Referat fra pædagogisk netværksmøde

Referat fra pædagogisk netværksmøde Pædagogisk netværk FOA Nordjylland FIU.SYS.NR: 9501-17-24-00 Referat fra pædagogisk netværksmøde Tirsdag den 6. juni 2017, kl. 09.00-15.30 FOA Nordjylland, Sydhavnsvej 13, 1., 7700 Thisted Bestyrelsen:

Læs mere

Forretningsordenen godkendes med enkelte kommentarer.

Forretningsordenen godkendes med enkelte kommentarer. Referat LUU-møde Tidspunkt Torsdag d. 28. juni 2018 kl. 9-13 Sted SOPU København, Skelbækgade 1, 1717 Kbh. V., lokale 1.12 1. Velkomst til det nye udvalg - Valg og konstituering af formandskab - Godkendelse

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Vi er en Dusordning med pt 237 børn fordelt i 3 huse, som består af;

Praktikstedsbeskrivelse. Vi er en Dusordning med pt 237 børn fordelt i 3 huse, som består af; 1 Dussen Gl. Lindholm skole Lindholmsvej 65 9400 Nørresundby Tlf 96 32 17 38 Hjemmeside gllindholm-skole@aalborg.dk Dusfællesleder Charlotte Dencker Cde-kultur@aalborg.dk Praktikstedsbeskrivelse Præsentation

Læs mere

Valg af dirigent: Jane Buchholzer. Valg af referent: Lone Jensen.

Valg af dirigent: Jane Buchholzer. Valg af referent: Lone Jensen. Til stede: Hanne Kjeldsen, Jane Buchholzer, Helle Kristensen (gik kl. 13.45), Anne Grethe Andersen, Elin Gundorf, Conny Feddern, Kirsten Wurcel, Malene Grønvaldt (gik kl. 13.45), Niels Aakjær, Majbrit

Læs mere

Referat for møde i LUA

Referat for møde i LUA Referat for møde i LUA Dato: Mandag den 15. maj kl. 14.00 16.00 i mødelokale 1 på Social & Sundhedsskolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Susanne Andersen, suppleant for formanden for LUA Tania

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

Områder som har positiv betydning for patientsikkerheden i det tværsektorielle samarbejde

Områder som har positiv betydning for patientsikkerheden i det tværsektorielle samarbejde Områder som har positiv betydning for patientsikkerheden i det tværsektorielle samarbejde Denne oversigt er udarbejdet for at danne et overblik over de områder som har særlig betydning for at skabe patientsikre

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013 Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 013 Institution: Dixensminde Nr. Målsætning Handleplan (indikator/aktivitet/handling) Direktionens mål 3. At Dixensminde arbejder Institutionens MED udvalg udarbejder

Læs mere

Dagplejerne. Faggruppelandsmøde Dato: maj

Dagplejerne. Faggruppelandsmøde Dato: maj Faggruppelandsmøde 2015 Dato: 11. 12. maj Dagsorden/referat: 11. maj 1. Velkomst og præsentation 2. Valg af mødeledere, ordstyrere og referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Hverdagsglimt a. Fleksibel

Læs mere

Opsamling fra sidste møde vedr. Kost- og servicesektoren og Social- og sundhedssektoren tages under punkt 10.

Opsamling fra sidste møde vedr. Kost- og servicesektoren og Social- og sundhedssektoren tages under punkt 10. Til stede: Afbud: Malene Grønvaldt, Elin Gundorf, Laila Andersen. Dagsorden: Pkt 1. Valg af dirigent: Lene Vester. Pkt 2. Pkt 3. Valg af referent: Jane Buchholzer. Godkendelse af dagsorden: Opsamling fra

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 20.11.2018 kl. 8:30 Sted: Mødelokale I og II FOA Nordsjælland Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

Referat fra møde i LUU - PA

Referat fra møde i LUU - PA Referat fra møde i LUU - PA Dato: Onsdag den 21. oktober 2015 Kl. 10.00 14.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole Koch,

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for handicaphjælpere

Referat af faggruppelandsmøde for handicaphjælpere Social- og sundhedssektoren april 2010 Referat af faggruppelandsmøde for handicaphjælpere 1. Velkomst og præsentation. Kort runde, samt velkommen. Vi er 3 handicapledsagere og 13 handicaphjælpere samt

Læs mere

Midler til løft af ældreområdet

Midler til løft af ældreområdet Midler til løft af ældreområdet 1. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats Formålet med indsatsen Planlagte aktiviteter Initiativets målgruppe Økonomi Styrke rehabilieringsindsatsen Forbedring

Læs mere

Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord

Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord Referat af møde i Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord 24.11.2015 Mødested: Kursuslokalet Indgang 8 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Mødeleder: Susanne Jensen Referent : Lis Hvass Markusen Deltagere:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor 20. marts 2014 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Dagsorden: 1. Præsentationsrunde, da vi har indbudt valgte faggruppe repræsentanter der skal deltage

Læs mere

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune.

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune. Referat fra lokalt uddannelsesudvalg (LUU) For det pædagogiske område 8. september 2011 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Karin Mathiesen, Jørgen Nielsen, Jonna Lauritsen, Birgit Nielsen, Kenneth

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Medicinsk Sengeafsnit Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9202 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PRÆSENTATION

Læs mere