Statens Arkiver. Gotisk skrift: Kirkebøger mm. hvilke er bevaret?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Statens Arkiver. Gotisk skrift: Kirkebøger mm. hvilke er bevaret?"

Transkript

1 Statens Arkiver Statens arkiver indgang til kilder og arkivalier. Vejledning til de mest brugte arkivalier m.m. findes øverst på siden. Statens Arkiver ArkivalierOnline. Her kan man læse i scannede kirkebøger, folketællinger, skifter, borgerlige vielser i Københavns amt. lægsruller m.m. DAISY = søgbar database over arkivalier i Statens Arkiver. t/udgivelser_fra_statens_arkiver_til _download r Gotisk skrift: arkivet/introduktion_til_gotisk_skri ft_for_arkivbrugere Arkivskaber = f.eks. præstearkiv eller amtmand Arkivserie = f.eks. kirkebog, pasprotokol, personregister mm. For at slå op i de sønderjyske personregistre skal man skrive f.eks. Sønderborg personregister. Herefter åbner en ny side med information om arkivskaberen og kilderne, samt hvorvidt disse er scannede. Statens Arkiver har for de enkelte arkiver udgivet en række foldere og andet trykt vejledningsmateriale, som frit kan downloades. Bemærk, at en del af dette materiale er af ældre dato og ikke længere bliver opdateret. Statens Arkiver pt. ligger kun en kildepakke om krigen Rigsarkivet i Aabenraa (tidligere: Landsarkivet for Sønderjylland) kontaktoplysninger, åbningstider og arrangementer - herunder foredrag og kurser i brug af kilderne. Dansk Data Arkiv afdeling under Statens Arkiver. Her findes søgbare databaser med afskrifter af folketællinger, kirkebøger, udvandrede, indvandrere, Dannebrogsmænd og meget andet. Der kommer løbende nyt materiale. Statens Arkiv har lavet en introduktion til gotisk skrift - her er bl.a. et mini-kursus i gotisk skrift under "e-learning" og oversigter over bogstavernes forskellige skrivemåder. Et norsk on-line kursus i gotisk skrift. Kurset tager udgangspunkt i scannede protokoller og dokumenter fra bl.a. skolevæsen, militær, retssystem m.m. Tilmelding er ikke nødvendig. Kirkebøger mm. hvilke er bevaret? En online registratur med bl.a. oversigt over bevarede kirkebøger i de danske sogne. Der er desuden meget andet interessant på siden bl.a. en anden indgang til en række arkivalier i Statens Arkiver. Side 1.

2 1. verdenskrig: rne/sonderborg-slot/09e- Faldne _NY.html#.VH913017zmQ Museum Sønderjylland Sønderborg Slot, Landsarkivet for Sønderjylland (nu: Rigsarkivet i Aabenraa) samt en arbejdsgruppe bestående af frivillige, aktive slægtsforskere gennemgik i 2012 en række kilder for at identificere de faldne og savnede soldater fra 1. verdenskrig. Der er udarbejdet en række pdf-filer, der sorteret på forskellig måde /find_faldne.asp Arbejdet med listen fortsættes og filerne opdateres jævnligt. NB: Filerne er sidst opdateret november Ovennævnte liste er juli 2014 overført til Dansk Data Arkiv, en afdeling under Statens Arkiver. Her er listen tilgængelig som søgbar database på samme måde som de indtastede folketællinger. NB: Listen er sidst opdateret juli Daglige nyheder med 100 års forsinkelse og omtale af dagens faldne. Der er tilknyttet en åben facebook-siden. Bag siden står en lang række historisk og kulturhistorisk institutioner, bl.a. Museum Sønderjylland Sønderborg Slot, Historisk Arkiv for Haderslev Kommune, LASS Lokalhistoriske Arkiver og Samlinger i Sønderjylland, Rigsarkivet i Aabenraa (tidligere: Landsarkivet for Sønderjylland), Arkivet og Studieafdelingen for Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig m.fl. Samme side: Her findes et link til en pdf-fil med link til digitale kilder til soldaterne i 1. verdenskrig. Foreninger med fokus på slægtsforskning: der fortrinsvis har arrangementer i Sønderborg og Aabenraa. Foreningen arrangerer foredrag, kurser og møder med emner indenfor slægtsforskning. Møderne er åbne for alle interesserede. Foreningen er repræsenteret i Brugerrådet på Landsarkivet for Sønderjylland. Sammenslutningen af Slægtshistoriske Foreninger i Danmark det er dog kun medlemmerne, der opføres på listen. Der findes også foreninger i Haderslev og Esbjerg. Slægt og Data DIS-Danmark. Landets nok mest brugte hjemmeside for slægtsforskere. Her findes fora, der bruges af masser af venlige slægtsforskere, der er villige til at give tips og hjælp. Opret dig evt. som bruger og få adgang til ca. 70 % af forum. Side 2.

3 Link-samlinger med fokus på slægtsforskning: Underlige dage, datoer og ord: En slags online-leksikon med oplysninger om næsten alt indenfor slægtsforskning. Opdateres jævnligt med nye links og henvisninger. En side under foreningen Slægt og Data - DIS-Danmark, men er åben for alle. Stednavne: Oversigt over kirkeårets dage og fester. ealogi/tid/liste.htm Gammel tidsregning find datoen efter oplysning om ealogi/tid/index.htm ugedage eller latinske navne i kirkebøger før ca formuleringer, mål og vægt, særlige udtryk mm. Ordbog for slægtsforskere med latinske ord, særlige Meget nyttigt opslagsværk. Åbner som pdf-fil. Ordbog over det danske sprog. Samling af gamle ord og vendinger. ase/index.php esvig.html Slesvigske stednavne. Dækker både nord- og sydslesvig. Der kan søges på både danske og tyske stednavne. Dansk side med mange stednavne der kan både søges efter enkelte stednavne og efter stednavne i et bestemt sogn. Navne på sogne, kommuner og trafiksteder i nord- og mellemslesvig. Oversigtskort klik på et amt og et nyt kort med alle herreder og sogne i amtet åbnes. Skifter: erne_links En oversigt over mange sider med uddrag af skifter for hele landet. Her er muligt at søge efter bestemte navne i det område man interesserer sig for. Udtræk af fortrinsvis midt- og nordjyske skifter. Udtræk af skifter på Fyn. Kirkegårde gravsten som kilde: Der findes flere større og mindre sider med fotos af gravsten i hele Danmark. De kendteste er: Side 3.

4 Lokale arkiver og Stadsarkiver mm: ne/isl-lokalhistorie/09a00-lassarkiver.html Lokalarkiver i hele landet, som er medlemmer af SLA (Sammenslutningen af Lokalarkiver). Lokalarkiverne i Sønderjylland. Odense Stadsarkivet og Lokalhistorisk Bibliotek. Det Danske Udvandrerarkiv. Database over den direkte udvandring via København Udvandrede via Vejle kan findes på i de såkaldte Vejlelister. Esbjerg Byhistorisk Arkiv med en række databaser over bl.a. skattelister og mandtalslister. Direkte link: Århus-området. Link til Studieafdelingen og Arkivet (Forskningsafdeling ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig), som bl.a. har en del materiale om danske sydslevigere. Diverse private danske sider: En privat hjemmeside med meget forskelligt materiale om personer fra Marstal på Ærø. Dele af siden kræver et brugernavn, men det er gratis. En privat hjemmeside med mange affotograferede arkivalier og registre fra hele landet. Privat hjemmeside, der samler bidrag, afskrifter og meget andet for det gamle Sønderborg Amt - primært Nordals. Slægtsforskning udenfor Danmark: Mormonernes store database over personer fra hele verden. Databasen er åben for alle. Tjek altid selv oplysningerne i de originale kilder, da der kan optræde mange læse-, skrive- og forståelses-fejl i indtastningerne. Cyndi's list har næsten links til slægtsforskning verden over. Side 4.

5 Tyskland. En tysk hjemmeside for en sammenslutning af slægtsforskere og lokalhistorikere i og omkring Flensborg, der forsker både nord og syd for den dansk-tyske grænse. Via en mailadresse på siden kan en efterlysning sendes ud til arbejdsgruppens medlemmer, som vil kontakte afsenderen, hvis de kan hjælpe. En del af medlemmerne taler og skriver dansk. Link til Studieafdelingen og Arkivet (Forskningsafdeling ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig), som bl.a. har en del materiale om danske sydslevigere. Oversigt over arkiver i Slesvig-Holsten Genealogienetz - Dem Deutschen Genealogieserver. Links til bl.a. søgbart register over dødsannoncer i aviser, og div. "Ortsfamilienbücher" og adressebøger. hp?ar_id= halt.htm /index.htm rg/passenger b.aspx?dbid= Link til slægtsforskningsforeninger i Tyskland. Stadsarkivet i Flensborg. Indgang til oversigt over tyske kirkebøger. Siden er under opbygning. Tysksproget. Links til "Deutsches Steckbrief Register" med register over dokumenter, efterlysninger, signalementer m.m. over vagabonder, tiggere, tatere m.m. fra Australien. Masser af links til: Databaser og søgemaskiner, familie træer, personlige samt kommercielle hjemmesider, m.m. Siden dækker ikke kun Australien, men har også relationer til England og Irland. USA / Amerika. Mulighed for at søge i passagerlister over personer, der indvandrede til USA. Siden kræver at man logger ind, men ellers er det gratis. Det er muligt at købe kopier af de originale dokumenter. Social Security Death Index, der indeholder fødselsdato, navn, dødsdato og sidste bopæl for døde amerikanere i perioden fra ca til NB: Del af Ancestry en betalingsdatabase. Wolhynien, Ukraine, Russisk Polen mm. Tysksproget side om slægtsforskning i Wolhynien / Ukraine. Engelsksproget betalingsside med fora, hvor man kan få tips og hjælp til søgning af slægtninge i området omkring russisk Polen og Volhynien. Side 5.

6 =meldingar /_cdweb/index.htm 54wrjpu55))/swedish/default.aspx Norge. DIS-Norge en søsterorganisation til DIS-Danmark Norske databaser og digitaliserede kilder. Siden er bestemt værd at besøge, hvis man har aner fra Norge. Sverige. Scannede svenske kirkebøger og husforhør - kræver abonnement. Svenske stednavne (Ortnamnsregistret) Ligesom man i Danmark skal kende amt og sogn, skal man, når man laver slægtsforskning i Sverige, vide i hvilket len og sogn, man skal lede. Her er Ortnamnsregistret (stednavneregistret) en rigtig god hjælp. "Demografisk Database Södra Sverige" - Database med oplysninger fra kirkebøger fra Skåne, Halland og Blekinge. Slægtsforskningsprogrammer: ejer/programmer Her gennemgås mange af de programmer, som kan erhverves i Danmark, samt div. andre gode hjælpeprogrammer. Der findes utroligt mange programmer til slægtsforskning og registrering af slægtsforskning. Herunder er kun nævnt et meget lille udpluk. Der findes programmer, der lægges på brugerens egen maskine og programmer der alene bruges via internettet Family Tree Maker. Brothers Keepers danske website. Winfamilys danske website. MyHeritage danske website. Udarbejdet december 2014 af: Hanne Christensen Sekretær,. Mail: skriver@shfs.dk Side 6.

Slægtshistoriske Centre hvad kan vi bruge dem til?

Slægtshistoriske Centre hvad kan vi bruge dem til? Slægtshistoriske Centre hvad kan vi bruge dem til? De fleste af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Helliges menigheder har et slægtshistorisk center i kirkebygningen men hvad kan vi som slægtsforskere bruge

Læs mere

Adresse til brug for slægtsforskning 1. sep

Adresse til brug for slægtsforskning 1. sep Adresse til brug for slægtsforskning 1. sep. 2017. Samlet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen. 1. Slægtshistorisk forening for Storkøbenhavn www.genealogi-kbh.dk Se slægtsforskning. Under punktet Hent & Print

Læs mere

Adresse til brug for slægtsforskning 20. sept

Adresse til brug for slægtsforskning 20. sept Adresse til brug for slægtsforskning 20. sept. 2019. Samlet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen. 1. Slægtshistorisk forening for Storkøbenhavn www.genealogi-kbh.dk Se slægtsforskning. Under punktet Hent &

Læs mere

Adresse til brug for slægtsforskning 8. dec

Adresse til brug for slægtsforskning 8. dec Adresse til brug for slægtsforskning 8. dec. 2018. Samlet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen. 1. Slægtshistorisk forening for Storkøbenhavn www.genealogi-kbh.dk Se slægtsforskning. Under punktet Hent & Print

Læs mere

Slægtsforskning. Sådan ser forsiden ud, når man starter på hjemmesiden www.sa.dk:

Slægtsforskning. Sådan ser forsiden ud, når man starter på hjemmesiden www.sa.dk: Slægtsforskning Kilder Der er mange muligheder for at finde information om slægten. En vigtig og spændende kilde er fortællinger og oplysninger fra ældre familiemedlemmer. Kirkebøger og folketællinger

Læs mere

Undervisningssæt København november 2007 Erik Kann

Undervisningssæt København november 2007 Erik Kann Undervisningssæt København november 2007 Erik Kann Dette undervisningssæt behandler det rent praktiske arbejde som slægtsforsker på nettet. Der er i foreningen tidligere foretaget gennemgang af søgemetodik

Læs mere

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas?

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas? LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efterår 2017. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Tirsdag den 5. september 2017, Sønderborg Bibliotek, kl. 19.00-ca. 21.00:

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for forår 2019. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Vær opmærksom på, at foreningens møder fortrinsvis afholdes i lokaler i Multikulturhuset,

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efterår 2018. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Vær opmærksom på, at foreningens møder fortrinsvis afholdes i lokaler i Multikulturhuset,

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

Nyheder fra Familysearch februar 2017

Nyheder fra Familysearch februar 2017 Nyheder fra Familysearch februar 2017 Danske folketællinger 1840-1930 tilgængelige på Familysearch.org Danske folketællinger 1840-1930 er nu indekserede, og er lagt på Familysearch. Desuden er FT1835 for

Læs mere

Slægtsforskning i Sønderjylland

Slægtsforskning i Sønderjylland Slægtsforskning i Sønderjylland v. Arkivar Mai-Brit Lauritsen, Landsarkivet for Sønderjylland www.sa.dk Formålet med i dag Formålet med foredraget i dag er at give inspiration til, hvordan man kan komme

Læs mere

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl i Odense

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl i Odense Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl. 14.00-16.00 i Odense Deltagere: Kirsten Sanders (KS) Svend-Erik Christiansen (SEC) Jesper Skov (JS) Anton Blaabjerg (AB) Helle

Læs mere

Om at finde personer i 1900-tallet

Om at finde personer i 1900-tallet Om at finde personer i 1900-tallet PER ANDERSEN WWW.FAMILIESOGNING.DK Tiden går med.. Arbejder i DIS-Danmarks bibliotek i Albertslund (bibliotek.dis-danmark.dk) Med-redaktør på Slægt & Data Moderator for

Læs mere

LASS Nyhedsbrev februar 2017.

LASS Nyhedsbrev februar 2017. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Konstituering: Formand: Næstformand:

Læs mere

Side. 1. Tavlhøjcenteret

Side. 1. Tavlhøjcenteret Side. 1 22 Tavlhøjcenteret Side. 2 Fæster ved godserne Mange af vore forfædre havde fæstet en ejendom ved en godsejer, det være sig ved et privat gods, krongods eller ryttergods. Godserne tog sig af mange

Læs mere

Rigsarkivets flerstrengede strategi for opbygning af digitale ressourcer Katrine Tovgaard-Olsen Allan Vestergaard Rigsarkivet

Rigsarkivets flerstrengede strategi for opbygning af digitale ressourcer Katrine Tovgaard-Olsen Allan Vestergaard Rigsarkivet Rigsarkivets flerstrengede strategi for opbygning af digitale ressourcer Katrine Tovgaard-Olsen Allan Vestergaard Rigsarkivet www.ddd.dda.dk Rigsarkivets mål er, at sætte data i spil så de skaber mest

Læs mere

Slægtsforskning på internettet

Slægtsforskning på internettet Slægtsforskning på internettet Kirkebøger og folketællinger i indscannet version http://www.sa.dk/ao/ Denne side, der hører under Rigsarkivet, indeholder scannede gengivelser af de originale kirkebøger

Læs mere

De næste møder i LASS:

De næste møder i LASS: LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

GITTE CHRISTENSEN OG KATHRINE TOBIASEN Slægtsforskning på nettet

GITTE CHRISTENSEN OG KATHRINE TOBIASEN Slægtsforskning på nettet GITTE CHRISTENSEN OG KATHRINE TOBIASEN Slægtsforskning på nettet INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7 KAPITEL ET... 9 Kilder og kildekritik I gang med slægtsforskning... 10 Kirkebøger og folketællinger...

Læs mere

- # - - # - Ad 2: Kurser & møder i LASS: Se nærmere omtale af kurserne samt praktiske oplysninger i programmet eller i kalenderen på

- # - - # - Ad 2: Kurser & møder i LASS: Se nærmere omtale af kurserne samt praktiske oplysninger i programmet eller i kalenderen på LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Referat af Årsmødet er lagt på websitet

Læs mere

Michael Dupont. Daisy og AO

Michael Dupont. Daisy og AO Michael Dupont Daisy og AO Hvad kan vi nå? Hvordan du finder det rigtige arkivalie AO Daisy Lidt om Arkivloven Andre gode steder på nettet Hvordan du finder det rigtige arkivalie Vigtigt, før du søger

Læs mere

Om at finde personer i 1900-tallet

Om at finde personer i 1900-tallet Om at finde personer i 1900-tallet PER ANDERSEN WWW.FAMILIESOGNING.DK Tiden går med.. Bestyrelsesmedlem, DIS-Danmark DIS-Danmarks bibliotek i Albertslund (bibliotek.dis-danmark.dk) Medredaktør på Slægtsforskeren

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Medlemsbrev & program efterår 2015. Medlemsbrev som mail Slægtshistorisk Forening Sønderjyllands medlemsbrev udsendes denne gang ikke som normalt med post sammen

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efteråret 2016.

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efteråret 2016. Tirsdag den 23. august 2016, Sønderborg Bibliotek, kl. 19.00-ca. 21.00: Slægtsforskere hjælper hinanden: andre Torsdag den 8. september 2016, Sønderborg Bibliotek, kl. 19.00-ca. 21.00: Slægtsforskere andre

Læs mere

Om at finde personer i 1900-tallet

Om at finde personer i 1900-tallet Om at finde personer i 1900-tallet PER ANDERSEN WWW.FAMILIESOGNING.DK Tiden går med.. Bestyrelsesmedlem, DIS-Danmark DIS-Danmarks bibliotek i Albertslund (bibliotek.dis-danmark.dk) Medredaktør på Slægtsforskeren

Læs mere

Om at finde personer i 1900-tallet

Om at finde personer i 1900-tallet Om at finde personer i 1900-tallet PER ANDERSEN WWW.FAMILIESOGNING.DK Per Andersen www.familiesogning.dk per@andersen1.dk Agenda Hvad er specielt ved 1900-tallet? Folkeregister Folketællinger Aviser og

Læs mere

DET NYE ARKIVALIERONLINE. - inspiration til noget af dét, du måske IKKE har prøvet før

DET NYE ARKIVALIERONLINE. - inspiration til noget af dét, du måske IKKE har prøvet før DET NYE ARKIVALIERONLINE - inspiration til noget af dét, du måske IKKE har prøvet før FIND DIN SLÆGT De bedste kilder til slægtsforskning - udover kirkebøger og folketællinger - finder du samlet her. NYT

Læs mere

Vejledning. Kom godt i gang som frivillig indtaster

Vejledning. Kom godt i gang som frivillig indtaster Vejledning Kom godt i gang som frivillig indtaster RIGSARKIVET SIDE 2 Bliv frivillig Denne vejledning er skrevet til dig, der har lyst til at gøre en indsats som frivillig og skrive af fra historiske dokumenter,

Læs mere

Fra spørgsmål til arkivalier

Fra spørgsmål til arkivalier Fra spørgsmål til arkivalier - Om Daisy, guider og registraturer Folder nr. 05 Rigsarkivet Søgning efter arkivalier På et arkiv kan det til tider opleves som en indviklet proces at komme fra spørgsmål

Læs mere

Velkommen som DIS-Danmark medlem

Velkommen som DIS-Danmark medlem Velkommen som DIS-Danmark medlem 3. udgave april 2013 DIS-Danmark Indholdsfortegnelse Velkommen som medlem i DIS-Danmark... 4 Hvad er DIS-Danmark?... 4 Generelt... 4 Lokalforeningerne... 4 Medlemsbladet

Læs mere

1 Bilag. 1.1 Observationer

1 Bilag. 1.1 Observationer 1 Bilag 1.1 Observationer Workshoppene havde ofte en ensformig rutine. Derfor er det fravalgt, at gentage de forskellige handlinger og fremgangsmåder, som de øvede slægtsforskere tog i brug, når de skulle

Læs mere

LASS Nyhedsbrev januar 2016.

LASS Nyhedsbrev januar 2016. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Byarkivet i Horsens. Arkiver og deres anvendelse

Byarkivet i Horsens. Arkiver og deres anvendelse Byarkivet i Horsens Arkiver og deres anvendelse Arkiverne Rigsarkivet Valdemar 4. Atterdag (1300-tallet): 1. egentlige regeringsarkiv (Vordingborg slot) Midt 1400-tallet: nyere materiale blev samlet på

Læs mere

Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017

Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017 Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017 www.sa.dk Rigsarkivets Mission Fremtiden tro bevarer og formidler vi autentisk dokumentation til en virkelig

Læs mere

LASS Nyhedsbrev marts 2017.

LASS Nyhedsbrev marts 2017. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Referat af Årsmødet forventes lagt på

Læs mere

Her kan søges batch numre til søgning i family-search www.hammerum-herred.dk

Her kan søges batch numre til søgning i family-search www.hammerum-herred.dk Internetadresser for slægtsforskere Kirkebøger, folketællinger og andre kilder Arkivalieronline www.arkivalieronline.dk Indscannede kirkebøger og folketællinger. Fra 2011 også materiale fra brandforsikringer,

Læs mere

Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv

Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv The medium is the message Marshall McLuhan: : Understanding Media. 1964 De kulturbevarende institutioner (ABM) ARKIVE R -Offentlig e - Private Biblioteker - Bibliotekslov en Museer - Museumslov en Private

Læs mere

Sådan finder du. Skifter fra provinsen før 1919 på Arkivalieronline

Sådan finder du. Skifter fra provinsen før 1919 på Arkivalieronline Sådan finder du Skifter fra provinsen før 1919 på Arkivalieronline RIGSARKIVET SIDE 2 TRIN 1: Vælg Find din slægt for at finde skifter På Arkivalieronline kan du finde skifter fra forskellige myndigheder

Læs mere

Om at finde personer i 1900-tallet

Om at finde personer i 1900-tallet Om at finde personer i 1900-tallet PER ANDERSEN WWW.FAMILIESOGNING.DK Agenda Hvad er specielt ved 1900-tallet? Folkeregister Folketællinger Aviser og vejvisere Søgemaskiner Lokalarkiver Detektiven og eksempler

Læs mere

Om at finde personer i 1900-tallet

Om at finde personer i 1900-tallet Om at finde personer i 1900-tallet PER ANDERSEN WWW.FAMILIESOGNING.DK Om mig.. Næstformand, Danske Slægtsforskere Slægtsforskernes Bibliotek i Albertslund (bibliotek.dis-danmark.dk) Medredaktør på Slægtsforskeren

Læs mere

Per Andersen

Per Andersen Per Andersen pan@slaegt.dk Tiden går med. Næstformand i Danske Slægtsforskere Leder af Slægtsforskernes Bibliotek (Albertslund) Medredaktør på Slægtsforskeren Med-moderator for Facebook-gruppen Slægtsforskning

Læs mere

DET NYE ARKIVALIERONLINE

DET NYE ARKIVALIERONLINE Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE - især om folketællinger Hvorfor nyt Arkivalieronline (AO)? Vi har været nødt til at sætte den nye arkivalieronline i drift nu. Grunden er, at systemerne

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

Fordele fælder og finurligheder. Kirsten Sanders

Fordele fælder og finurligheder. Kirsten Sanders Fordele fælder og finurligheder Kirsten Sanders Søgeportaler Ddd.dda.dk Danishfamilysearch.dk Familysearch.org Myheritage.dk Ancestry.com Google.dk Sa.dk Ao.salldata.dk ddd.dda.dk Primært til søgning i

Læs mere

De næste møder i LASS:

De næste møder i LASS: LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE

Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE Hvorfor nyt AO? Vi har været nødt til at sætte den nye arkivalieronline i drift nu. Grunden er, at systemerne bagved skal opdateres og vedligeholdes.

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde, til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde, til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS styrelse har den 4. december 2018

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland. Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland lørdag den 23.

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland. Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland lørdag den 23. Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland lørdag den 23. februar 2013 Der var mødt 45 personer op til generalforsamlingen. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning.

Læs mere

SLÆGTSFORSKNING PÅ NETTET

SLÆGTSFORSKNING PÅ NETTET SLÆGTSFORSKNING PÅ NETTET Jeg vil gerne fortælle lidt om slægtsforskning på nettet. Bagefter vil Dagny fortælle lidt om Rosendalslægtens forfædre. Vores interesse for slægtsforskning startede vel for omkring

Læs mere

DAISY eksempler på søgning

DAISY eksempler på søgning side 1 af DAISY eksempler på søgning Ulrich Alster Klug 2011 dannebrog@dk-yeoman.dk www.dannebrog.biz Mange synes, det er svært at søge i DAISY, og derfor vil jeg i denne note give nogle eksempler på,

Læs mere

Godsarkivalier på Internettet. John Rasmussen

Godsarkivalier på Internettet. John Rasmussen Godsarkivalier på Internettet John Rasmussen Godsarkiver Fæster ved godserne Hvad skal vi vide Internettet Hvilket gods skal vi søge oplysninger i Hvilke godsarkivalier findes på landsarkiverne Se arkivalierne

Læs mere

DET NYE ARKIVALIERONLINE

DET NYE ARKIVALIERONLINE Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE - Især om kirkebøger Hvorfor nyt AO? Vi har været nødt til at sætte den nye arkivalieronline i drift nu. Grunden er, at systemerne bagved skal opdateres

Læs mere

Velkommen som medlem af DIS-Danmark Slægt & Data

Velkommen som medlem af DIS-Danmark Slægt & Data Velkommen som medlem af DIS-Danmark Slægt & Data 4. udgave marts 2016 DIS-Danmark Indholdsfortegnelse Velkommen som medlem i DIS-Danmark Slægt & Data... 4 Hvad er DIS-Danmark Slægt & Data?... 4 Lokalforeningerne...

Læs mere

BEGRAVELSESPROTOKOLLER SOM SUPPLEMENT TIL KIRKEBØGER, ISÆR HVIS DISSE MANGLER FOR DET ØNSKEDE SOGN

BEGRAVELSESPROTOKOLLER SOM SUPPLEMENT TIL KIRKEBØGER, ISÆR HVIS DISSE MANGLER FOR DET ØNSKEDE SOGN BEGRAVELSESPROTOKOLLER SOM SUPPLEMENT TIL KIRKEBØGER, ISÆR HVIS DISSE MANGLER FOR DET ØNSKEDE SOGN DISPOSITION 1. Indledning 2. Begravelser i kirker og på kirkegårde 3. Landet: eksempel fra Gelsted sogn

Læs mere

www.ao.salldata.dk Kirkebøger, Folketællinger, Borgerlige vielser Sønderjyske personregistre, Fødselsstiftelsen Skifter, Bygningshistorie, Brandforsikringer Lægdsruller, Erindringsmedaljer 1848-1850,1864

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Skøde- og panteprotokoller

Skøde- og panteprotokoller Skøde- og panteprotokoller 5. okt. 2015 Slægtshistorisk Forening for Aalborgegnen Side 1 Aftaler om køb og salg af jord og ejendomme skal nedfældes i skøder og tinglyses. Tinglysningen finder sted i retterne

Læs mere

Den Dovne Internetsurfers Guide til Slægtsforskning. Michael Erichsen, DIS-Nordsjælland, Januar 2006

Den Dovne Internetsurfers Guide til Slægtsforskning. Michael Erichsen, DIS-Nordsjælland, Januar 2006 Den Dovne Internetsurfers Guide til Slægtsforskning Michael Erichsen, DIS-Nordsjælland, Januar 2006 Dagens Tekst Et konkret eksempel Kildetyper Søgeteknikker Websteder Værktøjskassen GEDCOM Haps et websted

Læs mere

1 Brandforsikring og ildebrand

1 Brandforsikring og ildebrand 1 Brandforsikring og ildebrand Ulrich Alster Klug, 2014 ulrich@dannebrog.biz 1.1 Brandforsikring for Sjælland scannes til AO Brandforsikringsarkivalier, nemlig brandforsikringsprotokoller og brandtaxationsprotokoller

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Referat af Generalforsamling 25. februar 2017.

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Referat af Generalforsamling 25. februar 2017. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab til godkendelse på generalforsamlingen. 4. Behandling af indkomne forslag. 5. Fastsættelse af

Læs mere

Sønderjylland 1914-1918. - en digital portal til 1. Verdenskrig

Sønderjylland 1914-1918. - en digital portal til 1. Verdenskrig Sønderjylland 1914-1918 - en digital portal til 1. Verdenskrig 2. udgave Udgivet af aktører og samarbejdspartnere, februar 2014 Tekst Anders Hell Hansen, Martin Bo Nørregård og Louise Klinge Tegninger

Læs mere

Der er liv i interessen for kulturarven på Bornholm

Der er liv i interessen for kulturarven på Bornholm Der er liv i interessen for kulturarven på Bornholm Museer, arkiver, byforeninger og private formidler i stigende grad kulturhistorien på Internettet. Det sker via hjemmesider, og de sociale medier, især

Læs mere

Alt, hvad der er af arkivalier i landsarkiverne i Åbenrå, Viborg og Odense samt Rigsarkivet og Erhvervsarkivet, kan lokaliseres gennem DAISY.

Alt, hvad der er af arkivalier i landsarkiverne i Åbenrå, Viborg og Odense samt Rigsarkivet og Erhvervsarkivet, kan lokaliseres gennem DAISY. Arkivdatabasen DAISY Hvad er DAISY? DAISY står for Dansk Arkivalie Informations System, og startede i 2001 som et redskab til brug for arkiverne. Siden 2007 har vi kunnet bestille arkivalierne gennem DAISY,

Læs mere

Billeder af opslag i Arkivalier Online brugt i Legacy

Billeder af opslag i Arkivalier Online brugt i Legacy Billeder af opslag i Arkivalier Online brugt i Legacy Indhold Hvor skal billederne ligge?...1 Legacy...2 Kirkebogskilder...3 Fødsel...3 Hvad skal du bruge det til?...7 Fylder det meget på computeren?...7

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland. Referat af generalforsamling 21. februar 2015

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland. Referat af generalforsamling 21. februar 2015 Mødt: ca. 60 medlemmer inkl. bestyrelsen. Slægtshistorisk Forening Sønderjylland. Referat af generalforsamling lørdag den 21. februar 2015, Sønderborg. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning.

Læs mere

Slægtshistorisk Forening for Vestegnen Nyhedsbrev august 2016

Slægtshistorisk Forening for Vestegnen Nyhedsbrev august 2016 Slægtshistorisk Forening for Vestegnen Nyhedsbrev august 2016 Velkommen til vores første aften efter sommerferien. Så tager vi nu hul på en frisk sæson med slægtsforskning. Tirsdag den 6. september 2016

Læs mere

Slægtsforskning. Slægt- og Lokalhistorisk forening Djursland Januar/Februar 2017

Slægtsforskning. Slægt- og Lokalhistorisk forening Djursland Januar/Februar 2017 Slægtsforskning Slægt- og Lokalhistorisk forening Djursland Januar/Februar 2017 Foreningens Program Tirsdag 10 jan.: Kursus 1 Tirsdag 17 jan.: Grenaa i 1970 erne Torsdag 24 jan.: Kursus 2 Tirsdag 7 feb.:

Læs mere

Rigsarkivets mange tilbud. Af Michael Dupont

Rigsarkivets mange tilbud. Af Michael Dupont Rigsarkivets mange tilbud Af Michael Dupont Hvad kan vi nå? Hvordan du finder det rigtige arkivalie Grundlæggende om AO Grundlæggende om Daisy Kort om faderskabssager Kort om lægdsruller Arkivloven Hvordan

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2011 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Der er liv i interessen for kulturarven på Bornholm

Der er liv i interessen for kulturarven på Bornholm Der er liv i interessen for kulturarven på Bornholm Museer, arkiver, byforeninger og private formidler i stigende grad kulturhistorien på Internettet. Det sker via hjemmesider, og de sociale medier, især

Læs mere

Mormonkirkens store database.

Mormonkirkens store database. 1 Mormonkirkens store database. www.familysearch.org Af A.M. Krogh-Thomsen. 27. April 2013. Ny. udgave! 1. Vi er vant til at der jævnlig kommer ændringer. Den 15. apr. kom der igen en stor ændring og forbedring

Læs mere

Forfædrene i hus og hjem

Forfædrene i hus og hjem Disposition: Indledning Ejendomsarkivalier Eksempel fra Fyn Afslutning Jytte Skaaning og Bente Klercke Rasmussen: Find din slægt - og gør den levende. Håndbog i slægtshistorie. 2003 og 2006. side 195-211

Læs mere

Ansøgning om tilskud til etablering og drift af Studiecentrum for Sønderjyllands Historie

Ansøgning om tilskud til etablering og drift af Studiecentrum for Sønderjyllands Historie Studiecentrum for Sønderjyllands Historie i Aabenraa * Landsarkivet * Haderslevvej 45 * 6200 Aabenraa Aabenraa, den 6. februar 2013 Aabenraa Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Skelbækvej 2 6200 Aabenraa

Læs mere

Fraværende: Jytte Skaaning (Slægtshistorisk Forening), Michael Bregnsbo (SDU), og Mette Fløjborg (DIS- Danmark)

Fraværende: Jytte Skaaning (Slægtshistorisk Forening), Michael Bregnsbo (SDU), og Mette Fløjborg (DIS- Danmark) Referat fra Brugerrådsmøde på Landsarkivet for Fyn 13.3.2015 Til stede: Kenneth Jørgensen (brugerrådsrepræsentant), Finn Hannesborg (brugerrådsrep.), Johnny Wøllekær (Historiens Hus, Odense), Ellen Warring

Læs mere

Ejendomshistorie. I dag ser vi på Realregisteret, samt Skøde og Panteprotokol

Ejendomshistorie. I dag ser vi på Realregisteret, samt Skøde og Panteprotokol Ejendomshistorie 1 Ejendomshistorie Hvis vi vil lave en ejendomshistorie er der flere arkivalier vi skal ind og undersøge! Realregister, Skøde og Panteprotokoller, Skifter, fæstebreve, aftægtskontrakter,

Læs mere

LASS kursusprogram for 2015

LASS kursusprogram for 2015 700 Aabenraa, den 16. december 2014 LASS kursusprogram for 2015 Var 2014 det store jubilæumsår for arkiverne i Sønderjylland, så bliver 2015 det helt store kursusår. Arkibas 5 kræver for de fleste en introduktion

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for forår 2018. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Vær opmærksom på, at foreningens møder fortrinsvis afholdes i lokaler i Multikulturhuset,

Læs mere

Der var spørgsmål til Daisys søgemuligheder og AO-fejlrettelser. Spørgsmålene vil blive behandlet under de andre dagsordenpunkter.

Der var spørgsmål til Daisys søgemuligheder og AO-fejlrettelser. Spørgsmålene vil blive behandlet under de andre dagsordenpunkter. 1 Møde i Arkivalieronlines brugerråd Rigsarkivet, København 29. november 2016 kl. 13.30-16.00 Deltagere: Jesper Skov (DIS Danmark) Svend Erik Christiansen (Sammenslutningen af lokalhistoriske arkiver)

Læs mere

1. Dansk Demografisk Database

1. Dansk Demografisk Database 1. Dansk Demografisk Database Ulrich Alster Klug 2008. 1.1. Dansk Data Arkiv Dansk Data Arkiv er et af statens arkiver. Det har bl.a. til formål at gøre oplysninger fra statens andre arkiver tilgængelige

Læs mere

Mormonkirkens store database.

Mormonkirkens store database. Mormonkirkens store database. 1 www.familysearch.org Af A.M. Krogh-Thomsen5 5. aug. 2015. 1. Vi er vant til at der jævnlig kommer ændringer. Det vil der sikkert blive ved med, så det er spændende at følge

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Side. 1. Skærbækhus Slægtsforskning

Side. 1. Skærbækhus Slægtsforskning Side. 1 Skærbækhus Slægtsforskning Hæfte 26 Den 06 02 2018 Side. 2 Salldata.dk Hjemmesiden www.salldata.dk har en del forskellige arkivalier som vi slægtsforskere kan bruge. I min forskning har jeg mest

Læs mere

Statens Arkivers brugerundersøgelse

Statens Arkivers brugerundersøgelse 2013 Statens Arkivers brugerundersøgelse Mai-Brit Lauritsen Statens Arkiver 13-12-2013 0 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Brugerprofil... 3 3. Brugernes erfaring og tilfredshed med læsesalens

Læs mere

Diskussion af de kommunale arkivaliers tilgængelighed

Diskussion af de kommunale arkivaliers tilgængelighed Diskussion af de kommunale arkivaliers tilgængelighed - M E D H E N B L I K P Å A T Ø G E B O R G E R N E S M U L I G H E D E R F O R B E N Y T T E L S E A F S A M L I N G E R N E Masterafhandling af Heidi

Læs mere

Brugerundersøgelse i Københavns Stadsarkiv 2016

Brugerundersøgelse i Københavns Stadsarkiv 2016 Brugerundersøgelse i Københavns Stadsarkiv 2016 10. -24. oktober 2016 afholdt Københavns Stadsarkiv en brugerundersøgelse. Det er første gang i en længere årrække at stadsarkivet afholder en brugerundersøgelse,

Læs mere

Møde i Arkivalieronlines brugerråd Rigsarkivet, Viborg d. 6. juni 2017 kl

Møde i Arkivalieronlines brugerråd Rigsarkivet, Viborg d. 6. juni 2017 kl Møde i Arkivalieronlines brugerråd Rigsarkivet, Viborg d. 6. juni 2017 kl. 14.00-16.30 Deltagere: Svend Erik Christiansen (Sammenslutningen af lokalhistoriske arkiver) (SEC) Georg Brandt Christensen (udpeget

Læs mere

Tavlhøj åben datastue 2008

Tavlhøj åben datastue 2008 Tavlhøj åben datastue 2008 Hvad er slægtsforskning Slægtsforskning og computer? Side 2 Hvad er slægtsforskning At finde frem til vores familie såvel i nutiden som i fortiden. At finde ud af hvordan lever

Læs mere

Hvordan søger jeg i Slægtsforskernes Bibliotek?

Hvordan søger jeg i Slægtsforskernes Bibliotek? Hvordan søger jeg i Slægtsforskernes Bibliotek? Slægtsforskernes Bibliotek (DIS Bibliotek) råder over omkring 20.000 bøger og andre værker med relevans for slægtsforskere, såsom slægtstavler, biografier,

Læs mere

Folketællinger 1787-1950 Folder nr.

Folketællinger 1787-1950 Folder nr. Folketællinger 1787-1950 Folder nr. 01 Rigsarkivet Folketællinger Hvad er en folketælling? En folketælling er en grundlæggende registrering af befolkningen efter bopæl i et givet år. Folketællinger giver

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING VEJLEDNING TIL KURSISTER PÅ UDDANNELSER

GENEREL VEJLEDNING VEJLEDNING TIL KURSISTER PÅ UDDANNELSER GENEREL VEJLEDNING VEJLEDNING TIL KURSISTER PÅ UDDANNELSER Indhold Adgang til læringsportalen... 3 Mit overblik... 3 Design din egen forside... 4 Skift mailadresse og password... 4 Fanerne på forsiden...

Læs mere

Mormonkirkens store database.

Mormonkirkens store database. 1 Mormonkirkens store database. http://www.familysearch.org Af A.M. Krogh-Thomsen. 8. November 2011. Ny. udgave! I mange år har vi danskere haft adgang til Mormonkirkens Store hjemmeside, der i dag indeholder

Læs mere

Retsbetjente indtil 1919

Retsbetjente indtil 1919 Retsbetjente indtil 1919 Ulrich Alster Klug www.dannebrog.biz dannebrog@dk-yeoman.dk 2012. Hvad var retsbetjente? Retsbetjentene kaldes de betjente (dvs. de servicerende ansatte), som var uddannet indenfor

Læs mere

Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015.

Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015. Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015. Mødt 26 (heraf 8 fra Styrelsen). Referent: Hanne Christensen, webmaster for LASS. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Godkendelse af afholdelse af årsmødet. 3.

Læs mere

Generelt om hjemmesiden.

Generelt om hjemmesiden. Velkomsthilsen til dig der er ny på DOF Fyn webben. Kære nye bruger. Velkommen til den nye hjemmeside for DOF Fyn. Vi vil her give dig en guide til siden, som vi håber at du får gavn af. Generelt om hjemmesiden.

Læs mere

Vordingborg Bibliotek Præstø Bibliotek Møn Bibliotek

Vordingborg Bibliotek Præstø Bibliotek Møn Bibliotek IT - KURSER oktober - januar 2010/2011 2 Vordingborg Bibliotek Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag

Læs mere

Foredrag d. 6.marts med Henning Bender. Har vi altid været danske?

Foredrag d. 6.marts med Henning Bender. Har vi altid været danske? Foredrag d. 6.marts med Henning Bender. Har vi altid været danske? En aften med en veltalende og veloplagt, Henning Bender, mag. art. En fortælling om den svenske indvandring til Danmark. HB. fortalte,

Læs mere

Er arkivets samlinger dækkende? SLA s årsmøde 2015 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv

Er arkivets samlinger dækkende? SLA s årsmøde 2015 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv Er arkivets samlinger dækkende? SLA s årsmøde 2015 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv Hvad er vi? Hvad er et lokalarkiv? Et lokalarkiv indsamler arkivalier, billeder m.m. af ikkestatslig proveniens

Læs mere