Vækstforums Fødevareråd. Referat fra fødevarerådets 11. møde, den 30. januar Mødet blev afholdt hos Arla Foods i Viby.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vækstforums Fødevareråd. Referat fra fødevarerådets 11. møde, den 30. januar Mødet blev afholdt hos Arla Foods i Viby."

Transkript

1 Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel Referat fra fødevarerådets 11. møde, den 30. januar Mødet blev afholdt hos Arla Foods i Viby. Til stede: Anne Gitte Elbronn, Anne Maria Hansen, Bo Ekstrand, Fie Graugaard, Greta Jakobsen, Inge Wittrup, Lars Esbjerg, Lars Visbech Sørensen, Mads Nysted, Rene Damkjer. Fra sekretariatet deltog Erik Sejersen, Lars Haahr Jensen og Anja Rasmussen. Dato Sagsbehandler Anja Elisa Rasmussen Anja.Rasmussen@ru.rm.dk Tel Sagsnr Side 1 Afbud fra: Anders Mikkelsen, Bente Sloth, Dorte Storper, Ejnar Schultz, Steen Hartmann, Aase Lydiksen. Formanden bød velkommen dels til oplægsholder Niels Gerner fra Foodbest-sekretariatet (punkt 1.1.) og dels til nyt medlem af rådet Fie Graugaard fra Hanegal, udpeget af Økologisk Landsforening. 1. Orientering 1.1. Oplæg om Foodbest og Food KIC Niels Gerner fra Foodbest sekretariatet var inviteret til at give et oplæg om Foodbests forberedelsesarbejde ift. udbud af et europæisk KIC på fødevareområdet. Den overordnede vision for et FoodKIC er at skabe et kommercielt output ud fra de globale udfordringer inden for fødevareområdet i forhold til Food Security, Sustainability, Food and Health. Rådet takkede for præsentation og udtrykte stor interesse i at følge forberedelsesarbejdet nøje. Bilag: Niels Gerners oplæg er vedhæftet Nyt fra rådet Dansk Erhverv er blevet anmodet om at udpege en ny repræsentant til fødevarerådet som afløser for Peter Holm Petersen, som i november 2011 valgte at træde ud af rådet. Der er endnu ikke udpeget en ny repræsentant.

2 1.3. Status for de tre projekter, som rådet gav en faglig vurdering på mødet i november Kommentarerne fra fødevarerådet til de tre projekter Madlandet i vest, FOOD Festival 2012 og 2013 og Vestkystens Fiskeriklynge Konsumfisk indgik i Vækstforums behandling af alle tre projekter på mødet den 12. december På baggrund af en positiv indstilling fra Vækstforum behandlede Regionsrådet FOOD Festival 2012 og 2013 og Vestkystens Fiskerisamarbejde på mødet 25. januar og bevilgede støtte til begge projekter. Regionsrådet bevilgede 1 mio. kr. til FOOD Festivalen i 2012, med mulighed for yderligere 1 mio. kr. i 2013, såfremt evalueringen af FOOD Festivalen 2012 er positiv. Madlandet i vest behandles på Regionsrådsmødet den 22. februar. Sekretariatet har været i tæt dialog med ansøgerne bag projektet, bl.a. henset til at der har vist sig ændringer i kravene til medfinansiering under en af de ansøgte bekendtgørelser. Ansøger har derfor efterfølgende foretaget de nødvendige ændringer og skaffet privat medfinansiering. Det er desuden aftalt med ansøger, at der afsættes midler til ekstern evaluering af projektet, men at den nærmere beskrivelse af evalueringsdesign mv. sker i dialog med sekretariatet. Dette bliver et gennemgående krav til samtlige Grøn Vækst fødevareprojekter. Side Status for FOOD Festival 2012 i Aarhus Lars Haahr Jensen orienterede om status for styregruppens arbejde med planlægning af festivalen. Der afholdes møde for partnerne bag festivalen primo februar, hvor der planlægges kommunikationsstrategi. Det skal sikres, at festivalen bliver meget mere synlig - herunder i hele regionen og på landsplan, og at alle relevante aktører og frivillige inddrages på et tidligt tidspunkt. Ambitionen er at få besøgende på festivalen. Rådet understregede vigtigheden af, at festivalen synliggøres som en national og regional aktivitet med regional medfinansiering. Region Midtjylland planlægger snarest at udsende en pressemeddelelse om festivalen. Et internt arbejdspapir med foreløbige aktiviteter og involverede aktører i festivalen blev omdelt på mødet Midtvejsevaluering af klog hverdagsmad i 2012 Erik Sejersen orienterede om arbejdet med udbud af midtvejsevalueringen, herunder finansieringen. Overordnet er rationalet bag en midtvejsevaluering frem for en slutevaluering, at evalueringen dermed bedre kan bidrage dels til evt. strategiske korrektioner midtvejs i programmet, og dels fungere som input til og platform for arbejdet med fødevaresatsningen efter udløbet af indeværende handlingsplanperiode med udgangen af Finansieringen af evalueringen ligger ikke helt fast endnu. Der afholdes møder mellem FFI, FØDEVAREmidt og sekretariatet om finansieringen.

3 Evt. Yderligere tre punkter blev vendt under orientering: - Den Regionale Udviklingsplan (RUP) i offentlig høring Region Midtjyllands har netop sendt forslag til den nye regionale udviklingsplan (RUP) 2012 i offentlig høring. Den regionale udviklingsplan rummer en vision om, at Region Midtjylland i 2030 er en international vækstregion i et sammenhængende Danmark. RUP en blev omdelt på mødet til orientering. RUP en kan downloades her: - Kort nyt fra operatørerne Af hensyn til tidshorisonten på rådsmødet var der ikke afsat et særskilt punkt til kort nyt fra FFI og FØDEVAREmidt. FFI gav på forespørgsel en kort status for de mange projekter og aktiviteter, der er i gang. Det blev aftalt, at begge operatører eftersender en kort skriftlig statusredegørelse til referatet, jvf. nedenfor: Side 3 FFI God søgning på differentieringspuljen. Der er bevilget nogle gode projekter både mht. geografisk spredning og forskellige projekter. I 2012 er der bevilliget et projekt vedr. sporbarhed af kød via dna. Der er bevilliget ca. 20 mio. kr. fra puljen pt. Der begynder at komme konkrete ting, der kan komme showcases på - bl.a. smagsprøver af vegetabilsk "kød" til åbningen af Agro Food Park. Der mangler at blive bevilget 3-4 ph.d.-forløb ud af de 10 forløb, der er målet. Opstart af de første bevilgede erhvervsrettede ph.d.er. Næste ansøgningsrunde kommer i februar måned. Workshops/konferencer osv. Nogle er lagt, så det giver synergi ift. FOOD festival. FFI s næste internationale konference bliver f.eks. afholdt i forbindelse med FOOD festival. Der er afholdt 3 workshops for fødevarenetværkene i Region Midtjylland, hvor projektlederne får viden om motivation af netværk, ledelse og kendskab til hinandens aktiviteter. Der afholdes en Innovationskonference med deadline i februar, pris overrækkes på FoodExpo Herning (dette ligger udover resultatkontraktens krav). Der er kommet 18 ansøgninger indenfor fødevareområdet. KIC med til at få Region Midtjylland med i buddet samt indflydelse på aktiviteterne Arrangerer ture til Sial og European Seafood Der arbejdes på at lave et venture arrangement i forbindelse med FOOD fødevarefestivalen til september.

4 Bilag med oversigt over hidtil bevilgede projekter følger til næste møde. FØDEVAREmidt Har afklaret hvordan der kan gives tilskud til landbrugsprodukter, forarbejdning og afsætning o Ikke støtte til primærproduktion = aktiviteter indenfor primærproduktion f.eks. valg af sorter og forædling, såning, dyrkning, høst, avl, dyrehold, slyngning af honning, malkning, klipning af uld, tørring, opbevaring på bedrift indtil første salg. emballering på bedrift nødvendig for første salg. o Støtte til forarbejdning (Produktet skifter karakter, industrilignende anlæg/proces, flere fuldtidsansatte udelukkende til forarbejdning m. kompetencer i relation til forarbejdning). o Støtte til afsætning (Produktet skifter karakter, konceptudvikling i forhold til kundegruppe, kundefokus, afsætningsafdeling m. typiske afsætningsopgaver, bringer produktet ud over første afsætningsled efter primærproduktion, ansatte m. typiske afsætningskompetencer. Arbejder stadig på hvordan vi håndterer fiskeprodukter. Stor aktivitet vedr. virksomheder mange udviklingsplaner i gang dog skal de fleste virksomheder modnes, og det tager derfor tid og ressourcer, før det bliver til ansøgninger. Nyt rådgivningstiltag o Arbejder på at finde virksomheder til nyt rådgivningstiltag. o Formål: Imødekomme fødevarebranchens specielle struktur, således at SMV ers og SV ers styrker bringes i spil og der skabes en dynamik, der fører til innovation, forretningsudvikling og vækst for både SMV er og SV er. o SMV er samarbejder med SV er (en slags konsulentrolle) vedr. løsning af udviklingsopgave. o FM udarbejder udviklingsplan og søger støtte til konsulentindsats o Der tilknyttes kompetencekonsulenter o Proceskonsulent tilknyttes Side 4 FVmidts samlede aktiviteter er sammenfattet her: I alt PAKKER Virksomhedsbesøg Udviklingsplaner Ansøgninger + bevillinger Startevalueringer Slutevalueringer

5 NYE RÅDGIVNINGSTILTAG Udvikling og beskrivelse Afprøvning Se endvidere bilag fra FØDEVAREmidt (oversigt over hidtil bevilgede projekter). - Uklarhed over støttemuligheder til fiskeri og lange sagsbehandlingstider Rådet savner en afklaring af, hvorvidt virksomheder inden for fiskeri og akvakultur er støtteberettigede i forhold til de aktiviteter, der er iværksat under fødevaresatsningen, og som er medfinansieret af EU s Regionalfond. Der savnes endvidere en mere smidig og kortvarig sagsbehandling af de projekter, der medfinansieres med EU s Regionalfondsmidler. Det blev aftalt, at sekretariatet hurtigst muligt vender tilbage med en afklaring over for rådet. (Ref.: Pt. er sekretariatet i dialog med Erhvervsstyrelsen og NaturErhvervstyrelsen samt operatørerne). Side 5 2. Invitation til Vækstforum om at indgå i partnerskabet omkring Foodbest På baggrund af Niels Gerners oplæg under punkt 1.1. samt medsendte bilag drøftede rådet invitationen til at indtræde i partnerskabet omkring Foodbest med henblik på at indgå i forberedelsesarbejdet for at tiltrække et europæisk fødevare KIC (Knowledge and Innovation Community), med væsentlig forankring i Danmark/Sverige. Som forberedelse til sagsbehandlingen i Vækstforum havde sekretariatet gennemført en række aktiviteter med det formål at få en indikation på interessen og behovet for Foodbest-initiativet hos udvalgte virksomheder samt hos viden- og innovationsmiljøerne i Region Midtjylland. Bl.a. blev der den 26. januar afholdt et regionalt strategiseminar, hvor repræsentanter for forskellige regionale aktører var inviteret: Fødevarerådet (formanden), FFI, Agro Food Park, Videncenter for Landbrug, Foodnetwork, AgroTech, FØDEVAREmidt, Teknologisk Institut, Aarhus Universitet, VIFU, Agro Business Park, Danish Crown, Danisco, Arla Foods. FFI har løbende været inddraget i processen. Tilbagemeldingerne fra de regionale aktører har været entydigt positiv, når det gælder den strategiske betydning af et regionalt engagement i Foodbest partnerskabet. Et evt. regionalt engagement skal bidrage til at styrke en national indsats for at tiltrække Food KIC aktiviteter og midler til erhverv, uddannelse og forsknings- og innovationsmiljøerne med særlig fokus på de regionale/nationale styrker og specialer.

6 Fødevarerådet pegede på en særlig regional rolle og forpligtelse mht. at få små og mellemstore virksomheder gjort opmærksomme på og involveret i Foodbest aktiviteterne. Desuden tilsluttede man sig følgende forhold, der blev fremhævet under det regionale strategiseminar i forhold til en regional deltagelse i projektet: Der skal skabes synergi mellem den regionale fødevaresatsning og Foodbest dels i forhold til fødevaresatsningens nuværende initiativer og dels i forhold til Vækstforums fremtidige strategi og handlingsplan på fødevareområdet. Den regionale indsats under Foodbest skal arbejde med at sikre bedre adgang til international viden og samarbejde, bedre kandidater inden for fødevareområdet, bedre dialog mellem universiteter og virksomheder, bedre interdisciplinært samarbejde samt bedre rammebetingelser og incitamenter for entreprenørskab og ventureselskabers involvering i fødevarevirksomheder. Det er afgørende, at virksomhederne inddrages aktivt og tidligt i udformningen af indsatsen. Side 6 Resultatet af en regional medfinansiering og indtrædelse i Foodbest bør være, at der - uanset udfaldet af Kommissionens afgørelser vedr. KIC s i foråret kan opnås betydelige resultater for regionens virksomheder og videnaktører ved deltagelse i det forberedende Foodbest samarbejde. 3. Status for Grøn Vækst Programmet Lars Haahr Jensen gav en orientering om udmøntningen af Grøn Vækst Programmet. - Budgettet og programmet er blevet tilrettet som følge af NaturErhvervstyrelsens udmelding af en indikativ ramme på 46,2 mio. kr. fra EU til det midtjyske program den 4. november Programmet med tilrettet budget er sendt til godkendelse i NaturErhvervstyrelsen i december 2011 og afventer fortsat svar. Tre ud af fem bekendtgørelser vedr. programmet har været i høring, og de sidste to kommer forventeligt i høring i februar NaturErhvervstyrelsen offentliggør sideløbende med vedtagelsen af nye bekendtgørelser også nye vejledninger og ansøgningsskemaer, som skal benyttes. Region Midtjylland har på sin hjemmeside i detaljer offentliggjort programmets rammer, oplysninger om ordningerne, procedurer mv. Programgruppen vil i maj 2012 revurdere budgetfordelingen, således at der sikres hurtigst muligt afløb af EU-midlerne under den indikative ramme.

7 Fødevareprojekterne kan finansieres primært indenfor en ramme på i alt 26 mio. kr. (netværksordningen samt udviklings- og demonstration), men der kan tænkes i finansiering fra alle fem ordninger til et fødevareprojekt, hvis dette er relevant. Jf. programgruppens vurdering af, om programmet kan forventes at få fuldt afløb inden udgangen af 2012, eller om der er tale om at omfordele finansieringsbudgettet imellem ordningerne/indsatserne, opfordrer sekretariatet ansøgere til at søge ind i løbet af foråret Sekretariatet har allerede været i kontakt med mange potentielle ansøgere. Ligeledes er FFI i kontakt med potentielle ansøgere. Ansøgninger modtages løbende af Vækstforums sekretariat og fremsendes efter behandling i Vækstforum til NaturErhvervsstyrelsen i henhold til styrelsens ansøgningsfrister. Oversigt over ansøgningsfrister i 2012: Side 7 Regional ansøgers frist for fremsendelse til sekretariatet: Behandles i Vækstforum Behandlingen afsluttes i Regionsrådet Sagen videresendes til NaturErhvervstyrelsen senest 12. jan feb marts maj feb april maj juli april juni august oktober 2012 Ansøgningsmateriale m.v. vedrørende Grøn Vækst Programmet kan findes på regionens hjemmeside: b8n+v%c3%a6kst+-+landdistriktsprojekter Kontaktperson i sekretariatet er Lars Dyrløv Madsen. 4. Faglig vurdering af ansøgninger under Innovationspuljen Punktet blev behandlet som et lukket punkt, se særskilt referat fra punktet. 5. Næste møde Foreløbige punkter til næste møde den 17. april: Kort nyt fra operatørerne Innovationspuljen (Faglig vurdering af ansøgninger) Grøn Vækst (Faglig vurdering af ansøgninger) Uddannelsesanalysen status på opfølgende aktiviteter Evaluering 2012 (status frem mod evaluators aflevering af rapport i juni)

8 6. Evt. Fødevarerådets mødeplan apr. NNF, Holstebro Vært: Steen Hartmann 14. jun. Højmarklaboratoriet, Højmark Vært: Greta Jakobsen 29. aug. Teknologisk Institut, Aarhus Vært: Anne Maria Hansen 7. nov. Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, Foulum Vært: Bo Ekstrand Side 8

Vækstforums Fødevareråd. Dagsorden til fødevarerådets 11. møde, 30. januar 2012

Vækstforums Fødevareråd. Dagsorden til fødevarerådets 11. møde, 30. januar 2012 Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden til fødevarerådets 11. møde,

Læs mere

Regionshuset Referat fra fødevarerådets 16. møde, den 1. februar Oplæg om FoodNetwork- Fødevaresektorens Innovations- netværk

Regionshuset Referat fra fødevarerådets 16. møde, den 1. februar Oplæg om FoodNetwork- Fødevaresektorens Innovations- netværk Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra fødevarerådets 16. møde, den 1. februar 2013

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd

Vækstforums Fødevareråd Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra fødevarerådets 7. møde,

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd. Referat fra fødevarerådets 12. møde, 17. april 2012 Mødet blev holdt i Nupark, Holstebro.

Vækstforums Fødevareråd. Referat fra fødevarerådets 12. møde, 17. april 2012 Mødet blev holdt i Nupark, Holstebro. Vækstforums Fødevareråd 1 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra fødevarerådets 12. møde, 17. april 2012 Mødet blev holdt i Nupark, Holstebro. Dato 27-04-2012 Deltagere:

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd Møde nr. 13. Dagsorden til fødevarerådets møde den 19. juni 2012

Vækstforums Fødevareråd Møde nr. 13. Dagsorden til fødevarerådets møde den 19. juni 2012 Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Møde nr. 13 Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden til fødevarerådets møde den 19.

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd

Vækstforums Fødevareråd Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden til fødevarerådets 15. møde, den 7. november

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd. Referat fra fødevarerådets møde 15. september 2010 Gl. Skovridergaard, Silkeborg, kl

Vækstforums Fødevareråd. Referat fra fødevarerådets møde 15. september 2010 Gl. Skovridergaard, Silkeborg, kl Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Vækstforums Fødevareråd Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra fødevarerådets møde 15. september 2010 Gl. Skovridergaard, Silkeborg, kl. 10-15.30 Til

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd. Dagsorden til fødevarerådets møde nr. 16 den 1. februar 2013, kl

Vækstforums Fødevareråd. Dagsorden til fødevarerådets møde nr. 16 den 1. februar 2013, kl Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden til fødevarerådets møde nr. 16 den 1. februar

Læs mere

Til medlemmerne af Vækstforums Fødevareråd

Til medlemmerne af Vækstforums Fødevareråd Regionshuset Viborg Til medlemmerne af Vækstforums Fødevareråd Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden til fødevarerådets 17. møde,

Læs mere

Referat af regionalt strategiseminar om Foodbest/Food KIC den 26. januar 2012

Referat af regionalt strategiseminar om Foodbest/Food KIC den 26. januar 2012 Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat af regionalt strategiseminar om Foodbest/Food KIC den 26. januar 2012

Læs mere

Fra regional styrkeposition til nationalt klyngeinitiativ

Fra regional styrkeposition til nationalt klyngeinitiativ Fra regional styrkeposition til nationalt klyngeinitiativ Svensk RegLab besøg, Agro Food Park, 3. september 2014 Chefkonsulent Lars Haahr Jensen www.regionmidtjylland.dk Menu Case: Agro Food Park og Danish

Læs mere

Annoncering efter operatør

Annoncering efter operatør Regionshuset Viborg Regional Udvikling Annoncering efter operatør Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Operatør til initiativet: Øget samspil og synergi

Læs mere

Status FFI Fødevarerådet Lars Visbech Sørensen, Formand FFI.

Status FFI Fødevarerådet Lars Visbech Sørensen, Formand FFI. Status FFI 6.2.2015 Fødevarerådet Lars Visbech Sørensen, Formand FFI Future Food Innovation Skabe vækst og arbejdspladser i Region Midtjylland udvikle nye fødevarer, emballage eller teknologi i samarbejdsrelationer.

Læs mere

Midtvejsevaluering, forlængelse af og merbevilling til. innovationsmiljøet Future Food Innovation

Midtvejsevaluering, forlængelse af og merbevilling til. innovationsmiljøet Future Food Innovation Midtvejsevaluering, forlængelse af og merbevilling til innovationsmiljøet Future Food Innovation Feb. 2013/GB Indledning Som led i Vækstforums strategiske indsats for at skabe gode vilkår for innovation

Læs mere

Innovation i fødevaresektoren! Indkaldelse af projektidéer til innovationspulje

Innovation i fødevaresektoren! Indkaldelse af projektidéer til innovationspulje Innovation i fødevaresektoren! Indkaldelse af projektidéer til innovationspulje Kriterier og ansøgningsproces 1. Indledning En af de primære udfordringer for det regionale fødevareerhverv ligger i at etablere

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd. Referat fra fødevarerådets 9. møde, 28. september 2011 kl

Vækstforums Fødevareråd. Referat fra fødevarerådets 9. møde, 28. september 2011 kl Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra fødevarerådets 9. møde,

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd. Dagsorden til fødevarerådets 9. møde, 28. september 2011

Vækstforums Fødevareråd. Dagsorden til fødevarerådets 9. møde, 28. september 2011 Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Vækstforums Fødevareråd Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden til fødevarerådets 9. møde, 28. september 2011 Mødet holdes onsdag 28. september kl. 9.00

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd

Vækstforums Fødevareråd Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Vækstforums Fødevareråd Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden til fødevarerådets 7. møde, den 31. marts 2011 Hermed vedlagt dagsorden med bilag til fødevarerådets

Læs mere

www.futurefoodinnovation.dk

www.futurefoodinnovation.dk Værdi Hvilken værdi vil vi skabe: At styrke den innovationsbaserede vækst i fødevarebranchen, hvor viden, virksomheder og brugere bringes sammen på nye måder, så de kan udvikle, afprøve og dokumentere

Læs mere

Klog hverdagsmad som sund forretning strategiproces. Fødevarerådets 8. møde, 26. maj 2011

Klog hverdagsmad som sund forretning strategiproces. Fødevarerådets 8. møde, 26. maj 2011 Klog hverdagsmad som sund forretning strategiproces Fødevarerådets 8. møde, 26. maj 2011 Disposition Bag om Klog hverdagsmad.. Profil Igangsatte initiativer Fødevarerådet - baggrund og rolle De nuværende

Læs mere

www.futurefoodinnovation.dk Vækst skaber nye fødevare

www.futurefoodinnovation.dk Vækst skaber nye fødevare Vækst skaber nye fødevare Gyda Bay Innovationschef Future Food Innovation Cand. Scient. Biologi Aarhus Uni. 11 år Østjysk Innovation Bestyrelsen 20 high tech opstarts virk. Hovedansvarlig for Business

Læs mere

Vækstforum NOTAT. Grøn Vækst Hovedindhold og sammenhænge til den regionale udvikling

Vækstforum NOTAT. Grøn Vækst Hovedindhold og sammenhænge til den regionale udvikling Regionshuset Viborg Vækstforum Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk NOTAT Grøn Vækst Hovedindhold og sammenhænge til

Læs mere

Andre tilknyttede initiativer og finansieringsmuligheder. Iværksætteri. Team VækstDanmark. InnoBooster. Kapitalformidling. Kompetenceudvikling

Andre tilknyttede initiativer og finansieringsmuligheder. Iværksætteri. Team VækstDanmark. InnoBooster. Kapitalformidling. Kompetenceudvikling Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annoncering efter operatør til Vækstforums initiativ på fødevareområdet: "Innovationssamarbejde

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Turisme Holstebro Kommune. - VIFUs rolle i fødevaresatsningen mandag den 31. marts 2014

Udvalget for Erhverv og Turisme Holstebro Kommune. - VIFUs rolle i fødevaresatsningen mandag den 31. marts 2014 Udvalget for Erhverv og Turisme Holstebro Kommune - VIFUs rolle i fødevaresatsningen mandag den 31. marts 2014 VIFU SÆTTER NORDVESTJYLLAND PÅ LANDKORTET Viden skaber vækst VIFU knytter tråde til Universiteter

Læs mere

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl Region Midtjylland Regional Udvikling Dagsorden til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl. 13-17 på Dansk Skaldyrcenter Øroddevej 80, 7900 Nykøbing Mors tlf. 96 69 02 83 Indholdsfortegnelse

Læs mere

NOTAT. Landdistriktsprogrammet organisering og økonomi for den regionale og lokale indsats for udvikling i landdistrikterne

NOTAT. Landdistriktsprogrammet organisering og økonomi for den regionale og lokale indsats for udvikling i landdistrikterne Regionshuset Viborg Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk NOTAT Landdistriktsprogrammet 2007-2013 - organisering

Læs mere

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne Dato 10-08-2007 1. Beskrivelse af opgaven Vækstforum for Region

Læs mere

GUDP Handlingsplan 2017

GUDP Handlingsplan 2017 GUDP Handlingsplan 2017 Indledning Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) præsenterer hermed sin Handlingsplan 2017. Handlingsplanen sætter rammerne for GUDP s indsats i 2017, herunder ansøgningsfrister

Læs mere

Indstilling. Projekt Østjyllands Spisekammer Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Projekt Østjyllands Spisekammer Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. juni 2013 Projekt Østjyllands Spisekammer 2013-2015 1. Resume Projekt Østjyllands Spisekammer sigter på at styrke Østjyllands fødevaresektor

Læs mere

Perspektiver for fødevareerhvervet i Region Midtjylland Djursland Udviklingsråd, 13. maj 2016

Perspektiver for fødevareerhvervet i Region Midtjylland Djursland Udviklingsråd, 13. maj 2016 Perspektiver for fødevareerhvervet i Region Midtjylland Djursland Udviklingsråd, 13. maj 2016 Chefkonsulent Lars Haahr Jensen www.regionmidtjylland.dk Menu Lidt fra den store verden Fødevareerhvervet i

Læs mere

Resultatkontrakt. 15. september 2014 31. december 2015 Journalnummer: 1-33-76-21-7-14. Kontraktens parter. Resumé

Resultatkontrakt. 15. september 2014 31. december 2015 Journalnummer: 1-33-76-21-7-14. Kontraktens parter. Resumé Resultatkontrakt Vedrørende Styrkelse af fødevarebranchens innovationskultur: Future Food Innovation 2015 - Innovationssamarbejder (EU-medfinansieret) 15. september 2014 31. december 2015 Journalnummer:

Læs mere

1. Velkomst v/ Sophie Hæstorp Andersen, Formand for Vækstforum Hovedstaden

1. Velkomst v/ Sophie Hæstorp Andersen, Formand for Vækstforum Hovedstaden Vækstforum Hovedstaden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød T +45 3866 5000 E vaekstforum@regionh.dk W regionh.dk/vaekstforum/menu/ Referat fra Vækstforums møde den 15. august 2014 kl. 9.00-12.00 Mødested:

Læs mere

Forretningsudvikling og øget branding - fødevareområdet

Forretningsudvikling og øget branding - fødevareområdet Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 9. maj 2016 Forretningsudvikling og øget branding - fødevareområdet Etablering af en lokal udviklingsplatform for forretningsudvikling

Læs mere

Annoncering: Partnere til vækstforums initiativ "Udvikling af Lokale Udviklingsplatforme for fødevarer"

Annoncering: Partnere til vækstforums initiativ Udvikling af Lokale Udviklingsplatforme for fødevarer Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annoncering: Partnere til vækstforums initiativ "Udvikling af Lokale Udviklingsplatforme

Læs mere

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland 1. Baggrund Vækstforum søger efter en operatør til at udmønte Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Læs mere

Hvilken værdi: Skabe vækst og arbejdspladser i Region Midtjylland

Hvilken værdi: Skabe vækst og arbejdspladser i Region Midtjylland Future Food Innovation Hvilken værdi: Skabe vækst og arbejdspladser i Region Midtjylland Formål At styrke den innovationsbaserede vækst i fødevarebranchen, hvor viden, virksomheder og brugere bringes sammen

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder 13. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.3.1.2: Indsats vedr. innovationssamarbejder Udfordring Innovation er en central drivkraft for virksomheders vækst, udvikling og konkurrenceevne. Danske virksomheder

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet: Udviklingsprogram for underleverandører i vindmølleindustrien

Annoncering efter operatør til initiativet: Udviklingsprogram for underleverandører i vindmølleindustrien Annoncering efter operatør til initiativet: Udviklingsprogram for underleverandører i vindmølleindustrien Regionshuset Viborg Regional Udvikling Energi & Miljø Indholdsfortegnelse 1. Baggrund...3 2. Opgavebeskrivelse

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Konceptudvikling Food Universe Journalnummer: Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende. Konceptudvikling Food Universe Journalnummer: Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Konceptudvikling Food Universe 1.1.2013 31.12.2014 Journalnummer: 1-33-76-23-15-12 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg

Læs mere

Besøg af fødevareminister Aarhus d. 10. februar 2014

Besøg af fødevareminister Aarhus d. 10. februar 2014 Program Besøg af fødevareminister Dan Jørgensen i Aarhus d. 10. februar 2014 Side 1 af 5 deltager i besøget fra kl. 9. Oplægsholdere er skraveret med gråt. Overordnet tema: Udviklingen af Danmark som et

Læs mere

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Att. Formand Jakob Riis. Region Midtjyllands kommentarer til høringssvar fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Att. Formand Jakob Riis. Region Midtjyllands kommentarer til høringssvar fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Regionshuset Viborg Regional Udvikling Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Att. Formand Jakob Riis Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Region Midtjyllands

Læs mere

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling WWW.DANISHSOIL.ORG Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership 19-08-2015 Sag.nr.: 14/170 Dokumentnr. 39659/15 Sagsbehandler Christian Andersen Tel. 35298175 Email: Can@regioner.dk Indstilling

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Enterprise Europe Network 01/01/2013 31/12/2014. Journalnummer: 1-15-2-76-10-08. Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende. Enterprise Europe Network 01/01/2013 31/12/2014. Journalnummer: 1-15-2-76-10-08. Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Enterprise Europe Network 01/01/2013 31/12/2014 Journalnummer: 1152761008 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Eannr:

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Enterprise Europe Network 01/01/2013 31/12/2014. Journalnummer: 1-15-2-76-10-08. Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende. Enterprise Europe Network 01/01/2013 31/12/2014. Journalnummer: 1-15-2-76-10-08. Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Enterprise Europe Network 01/01/2013 31/12/2014 Journalnummer: 1152761008 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Eannr:

Læs mere

Referat til mødet i Vækstforum den 12. december 2011 kl. 10:00 i Regionshuset i Viborg

Referat til mødet i Vækstforum den 12. december 2011 kl. 10:00 i Regionshuset i Viborg Page 1 of 40 Tilbage til oversigten Udskriv Referat til mødet i Vækstforum den 12. december 2011 kl. 10:00 i Regionshuset i Viborg Pkt. Tekst 1 Godkendelse af referat * 2 Gensidig orientering * 3 Opfølgning

Læs mere

Grønt Udviklings og Demonstrationsprogram (GUDP) præsenterer hermed sin Handlingsplan 2016.

Grønt Udviklings og Demonstrationsprogram (GUDP) præsenterer hermed sin Handlingsplan 2016. HANDLINGSPLAN 2016 INDLEDNING Grønt Udviklings og Demonstrationsprogram (GUDP) præsenterer hermed sin Handlingsplan 2016. Handlingsplanen sætter rammerne for GUDP s indsats i 2016, herunder ansøgningsfrister

Læs mere

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Procesbeskrivelse for udarbejdelse af 1. generation af Den regionale udviklingsplan for Region Midtjylland Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728

Læs mere

GRØNT UDVIKLINGS- OG DEMONSTRATIONSPROGRAM HANDLINGSPLAN 2014

GRØNT UDVIKLINGS- OG DEMONSTRATIONSPROGRAM HANDLINGSPLAN 2014 GRØNT UDVIKLINGS- OG DEMONSTRATIONSPROGRAM INDLEDNING Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) præsenterer hermed sin Handlingsplan 2014, som er godkendt af fødevareministeren den 8. januar 2014.

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Konceptudvikling Food Universe Journalnummer: Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende. Konceptudvikling Food Universe Journalnummer: Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Konceptudvikling Food Universe 1.1.2013 31.12.2014 Journalnummer: 1-33-76-23-15-12 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg

Læs mere

Annoncering efter operatør til Vækstforums program "Midtnet Kina innovationssamarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner i perioden 2016-18.

Annoncering efter operatør til Vækstforums program Midtnet Kina innovationssamarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner i perioden 2016-18. Regionshuset Viborg Regional Udvikling Internationalt Kontor Skottenborg 26 DK-8000 Viborg www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til Vækstforums program "Midtnet Kina innovationssamarbejde

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. marts 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale C, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Danish Food Cluster er en landsdækkende organisation og inddrager alle relevante parter i udviklingsprojektet.

Danish Food Cluster er en landsdækkende organisation og inddrager alle relevante parter i udviklingsprojektet. Connector Ansøgning af Connector i forlængelse af Brobygger 1.0 og Brobygger 2.0, til videreudvikling og konsolidering af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland og betydelig

Læs mere

GRØNT UDVIKLINGS- OG DEMONSTRATIONSPROGRAM HANDLINGSPLAN 2013

GRØNT UDVIKLINGS- OG DEMONSTRATIONSPROGRAM HANDLINGSPLAN 2013 GRØNT UDVIKLINGS- OG DEMONSTRATIONSPROGRAM INDLEDNING Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) præsenterer hermed sin Handlingsplan 2013, som er godkendt af fødevareministeren den 21. marts 2013.

Læs mere

Agro Food Park Præsentation. Fødevarerådet i Region Midtjylland den 26. april 2010

Agro Food Park Præsentation. Fødevarerådet i Region Midtjylland den 26. april 2010 Agro Food Park Præsentation Fødevarerådet i Region Midtjylland den 26. april 2010 Åbningen 09.09.09 130 deltagere deltog Hvad er Agro Food Park? Et internationalt kraftcenter for innovation og videnspredning

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd. Dagsorden til fødevarerådets 10. møde, 23. november 2011

Vækstforums Fødevareråd. Dagsorden til fødevarerådets 10. møde, 23. november 2011 Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden til fødevarerådets 10. møde,

Læs mere

SPIR. Strategic Platforms for Innovation and Research. Opslag Det Biobaserede Samfund. V. Direktør Svend Erik Sørensen, Danish Crown A/S

SPIR. Strategic Platforms for Innovation and Research. Opslag Det Biobaserede Samfund. V. Direktør Svend Erik Sørensen, Danish Crown A/S SPIR Strategic Platforms for Innovation and Research Opslag 2012 - Det Biobaserede Samfund V. Direktør Svend Erik Sørensen, Danish Crown A/S Mandag d. 19. marts 2012, Nationalmuseet Festsalen Vision Skabe

Læs mere

Region Midtjylland. Dagsorden. til møde i Vækstforums Fødevareråd 29. juni 2016 kl

Region Midtjylland. Dagsorden. til møde i Vækstforums Fødevareråd 29. juni 2016 kl Region Midtjylland 24. juni 2016 /ANJRAS Dagsorden til møde i Vækstforums Fødevareråd 29. juni 2016 kl. 10.00-13.00 på Gl. Skovridergaard Marienlundsvej 36, 8600 Silkeborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Præsentation Fødevarerådet

Præsentation Fødevarerådet Præsentation Fødevarerådet Britt Sandvad bs@vifu.net 9612 7624 Nupark 17. marts 2012 PRÆSENTATION AF VIFU Videncenter for fødevareudvikling VIFU er generator for innovation og vækst ved at bygge bro imellem

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

KULTURREGION STORSTRØM

KULTURREGION STORSTRØM Referat- møde i Den Politiske Styregruppe 16. januar 2013 kl. 16.00-18.00 Faxe Kommune, mødelokale 2, Frederiksgade 9, 4690 Haslev Deltagere: Den Politiske Styregruppe Birthe Helth, Anne Grethe Kamilles,

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. juni 2010, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale D, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Bent

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Cirkulær økonomi i byggebranchen", i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, Cirkulær økonomi i byggebranchen, i InnoBYG Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Cirkulær økonomi i byggebranchen", i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte strategiske projekter er: Cirkulær Økonomi i byggebranchen

Læs mere

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Vækstforum 1. december 2015 Ansøgning: Team Vækst Danmark Sagsnr.: 15/39035 SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Indstilling: Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet:

Læs mere

Uddannelsespolitik. for Region Midtjylland. Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk

Uddannelsespolitik. for Region Midtjylland. Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk Uddannelsespolitik for Region Midtjylland Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk 2 Uddannelsespolitik for Region Midtjylland Vedtaget af Regionsrådet den 21. januar 2009 Denne folder fortæller

Læs mere

Innovationspuljen i Midtnet Kina

Innovationspuljen i Midtnet Kina Innovationspuljen i Midtnet Kina 4,3 millioner kroner til at realisere SMV ers gode idéer til produkter og løsninger til det kinesiske marked Puljen er åben fra 1. januar 2017 Baggrunden for Midtnet Kina

Læs mere

International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer

International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer - Ansøgning til Vækstforum i Region Midtjylland om støtte til afvikling i 2012 og 2013 Baggrund Der er i øjeblikket en enestående

Læs mere

Innovationsfonden, Region Midtjylland og. Væksthus Midtjylland

Innovationsfonden, Region Midtjylland og. Væksthus Midtjylland STRATEGISK SAMARBEJDSAFTALE MELLEM Innovationsfonden, Region Midtjylland og Væksthus Midtjylland Innovationsfonden Østergade 26a 1100 København K CVR: 29035695 Region Midtjylland Skottenborg 24 8800 Viborg

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 9. marts 2012, fra kl. 9.00 til 12.00 efterfulgt af frokost og rundvisning Viborg Rådhus mødelokale M5, Prinsens Allé 5, 8800 Viborg Deltagere:

Læs mere

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED DU KAN BRUGE FOODNETWORK TIL... 210 mm MATCHMAKING Vi finder den rigtige samarbejdspartner til dig både danske og udenlandske Vi bygger bro mellem

Læs mere

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. marts KLYNGEmidt - Netværksinitiativ. 1. januar december Journalnummer:

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. marts KLYNGEmidt - Netværksinitiativ. 1. januar december Journalnummer: Resultatkontrakt Opfølgning pr. 1. marts 2010 KLYNGEmidt - Netværksinitiativ 1. januar 2009-31. december 2011 Journalnummer: 1-33-76-23-55-08 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland (RM) Regional

Læs mere

GUDP Handlingsplan 2018

GUDP Handlingsplan 2018 GUDP Handlingsplan 2018 1 INDLEDNING Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) præsenterer hermed sin handlingsplan for 2018. Handlingsplanen sætter rammen for GUDP s indsats i 2018, herunder ansøgningsrunder

Læs mere

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram. Handlingsplan Bæredygtighed, effektivitet og værdiløft i fødevareerhvervet

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram. Handlingsplan Bæredygtighed, effektivitet og værdiløft i fødevareerhvervet Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram Handlingsplan 2012 Bæredygtighed, effektivitet og værdiløft i fødevareerhvervet Indledning Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) præsenterer hermed

Læs mere

Internt referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 27. oktober 2015 kl hos Væksthus Midtjylland, Åbogade 15, 8200 Aarhus N.

Internt referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 27. oktober 2015 kl hos Væksthus Midtjylland, Åbogade 15, 8200 Aarhus N. Internt referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 27. oktober 2015 kl. 9.00 11.00 hos Væksthus Midtjylland, Åbogade 15, 8200 Aarhus N. I mødet deltog både ny observatør fra Erhvervsstyrelsen,

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Enterprise Europe Network 01/01/ /12/2014. Journalnummer: Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende. Enterprise Europe Network 01/01/ /12/2014. Journalnummer: Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Enterprise Europe Network 01/01/2013 31/12/2014 Journalnummer: 1152761008 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Eannr:

Læs mere

Vækstforums indsatsområde Landdistrikter -Iværksætteri og virksomhedsudvikling i landdistrikter. Baggrund

Vækstforums indsatsområde Landdistrikter -Iværksætteri og virksomhedsudvikling i landdistrikter. Baggrund Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Vækstforums indsatsområde Landdistrikter -Iværksætteri og virksomhedsudvikling i landdistrikter Baggrund En af forudsætningerne

Læs mere

PRÆKVALIFIKATION TIL PARALLELOPDRAG VISIONS- OG UDVIKLINGSPLAN

PRÆKVALIFIKATION TIL PARALLELOPDRAG VISIONS- OG UDVIKLINGSPLAN PRÆKVALIFIKATION TIL PARALLELOPDRAG VISIONS- OG UDVIKLINGSPLAN 2 PRÆKVALIFIKATION TIL PARALLELOPDRAG: VISIONS- OG UDVIKLINGSPLAN FOR AGRO FOOD PARK I AARHUS Agro Food Park A/S og Realdania indbyder hermed

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Fastholdelse af udenlandske studerende

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Fastholdelse af udenlandske studerende Region Midtjylland Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Fastholdelse af udenlandske studerende Bilag til Regionsrådets møde den 17. december 2008 Punkt nr. 7 Fastholdelse

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Brug af droner i byggebranchen", i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, Brug af droner i byggebranchen, i InnoBYG Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Brug af droner i byggebranchen", i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte strategiske projekter er: Brug af droner i byggebranchen

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Business Relations+ MARKET Vækst gennem øget erhvervsturisme til Midtjylland (Herning)

Resultatkontrakt. Vedrørende. Business Relations+ MARKET Vækst gennem øget erhvervsturisme til Midtjylland (Herning) Resultatkontrakt Vedrørende Business Relations+ MARKET Vækst gennem øget erhvervsturisme til Midtjylland (Herning) For perioden 1. oktober 2011 31. december 2014 (Vækstforum tager i 2014 stilling til muligheden

Læs mere

Innovationspuljen i Midtnet Kina

Innovationspuljen i Midtnet Kina Innovationspuljen i Midtnet Kina 4,3 millioner kroner til at realisere SMV ers gode idéer til produkter og løsninger til det kinesiske marked Puljen er åben fra 1. januar 2017 Baggrunden for Midtnet Kina

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

Erhvervs- og landdistriktsudvalget

Erhvervs- og landdistriktsudvalget 161 Erhvervs- og landdistriktsudvalget Bevillingsområde: Erhvervsservice og iværksætteri 162 163 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. fra elektronisk høring i Vækstforum 6. juni 2012 kl. 09:30. Viborg, den 11.

Region Midtjylland Regional Udvikling. Referat. fra elektronisk høring i Vækstforum 6. juni 2012 kl. 09:30. Viborg, den 11. Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 11. juni 2012 /JETSAL Refer fra elektronisk høring i Vækstforum 6. juni 2012 kl. 09:30 Der er indkommet høringssvar fra: Harald Mikkelsen, rektor Henning

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD 1. AFTALENS PARTER... 2 2. PRÆAMBEL... 2 3. AFTALENS INDHOLD... 2 3.1. Samarbejde om beskæftigelsesmuligheder for kandidater... 3

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Rethink Business nedrivning af huse (Genbyg Skive) 1. august 2013 31. december 2014 Journalnummer: 1-33-76-21-4-12

Resultatkontrakt. Vedrørende. Rethink Business nedrivning af huse (Genbyg Skive) 1. august 2013 31. december 2014 Journalnummer: 1-33-76-21-4-12 Resultatkontrakt Vedrørende Rethink Business nedrivning af huse (Genbyg Skive) 1. august 2013 31. december 2014 Journalnummer: 1-33-76-21-4-12 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland Regional Udvikling

Læs mere

OM REG LABS FOKUSANALYSER

OM REG LABS FOKUSANALYSER OM REG LABS FOKUSANALYSER REG LABS FOKUSANALYSER HIDTIL: Traditionelle erhverv i videnøkonomien Uddannelsesinstitutioners samspil med erhvervslivet Universiteter som regionale vækstmotorer Fremtidens iværksætterpolitik

Læs mere

BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet

BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet Anbefalinger til realisering af Strategi -2018, jf. strategiske spor Den politiske styregruppe nedsatte i oktober 2015 tre arbejdsgrupper, der skulle komme med anbefalinger til realiseringen af Business

Læs mere

Annoncering efter operatør sker med udgangspunkt i Regionsrådets og Vækstforums Vækst- og Udviklingsstrategi 2015-2025 og Vækstplan 2016-2020.

Annoncering efter operatør sker med udgangspunkt i Regionsrådets og Vækstforums Vækst- og Udviklingsstrategi 2015-2025 og Vækstplan 2016-2020. Regionshuset Viborg Regional Udvikling Internationalt Kontor Skottenborg 26 DK-8000 Viborg www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til Vækstforums program "Midtnet Kina innovationssamarbejde

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Rammer for handlingsplanen

Rammer for handlingsplanen Strategisk fokus for samarbejder Rammer for handlingsplanen Der er fire filtre, som alle skal være opfyldt for at et samarbejde kan udvikles. Hvis dette er opfyldt, kan et samarbejde påbegyndes, og her

Læs mere

Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor

Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. november 2016 Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor 2017-2020 Det midtjyske EU-kontors bestyrelse har vedtaget

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 8. april 2016, fra kl. 9.00 til 11.00 Scandic Silkeborg, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg. Deltagere: Kommunaldirektørerne

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 14. december 2016 kl hos Erhvervsstyrelsen,

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 14. december 2016 kl hos Erhvervsstyrelsen, Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 14. december 2016 kl. 13.00-15.00 hos Erhvervsstyrelsen, Vejlsøvej 29, 8600 Silkeborg. Mødet indledtes med en velkomst v. regionalchef Preben Gregersen,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte projekter er: Bæredygtigt Byggeri Ansøgte beløb skal være mellem 50.000 og 500.000 kr. Der skal minimum

Læs mere

MILJØ- OG GRØN VÆKSTUDVALGET

MILJØ- OG GRØN VÆKSTUDVALGET Den 13. november 2012 MILJØ- OG GRØN VÆKSTUDVALGET SAG NR. 1 BEVILLING AF ERHVERVSFREMMEMIDLER TIL ERHVERVSPROJEKTER ADMINISTRATIONENS INDSTILLING 1. at regionsrådet efter indstilling fra Vækstforum bevilger

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende Udviklingen af MCH TimeWorld. 1. maj december 2013 Journalnummer: Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende Udviklingen af MCH TimeWorld. 1. maj december 2013 Journalnummer: Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Udviklingen af MCH TimeWorld 1. maj 2011 31. december 2013 Journalnummer: 1-33-76-23-14-08 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26

Læs mere