DOMMERBETÆNKNING. PAVILLONSCENE TIL KULTURMØDET MORS 2015 Åben idekonkurrence INDLEDNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DOMMERBETÆNKNING. PAVILLONSCENE TIL KULTURMØDET MORS 2015 Åben idekonkurrence INDLEDNING"

Transkript

1 DOMMERBETÆNKNING PAVILLONSCENE TIL KULTURMØDET MORS 2015 Åben idekonkurrence INDLEDNING Hermed præsenteres resultatet af den åbne konkurrence om en midlertidig pavillonscene til Kulturmødet Mors Konkurrencen blev udskrevet den 29. maj 2015 som en 72-timers idékonkurrence. Formålet med pavillonscenen er at tilføje en almindelig bygade et åbent byhus og gadescene, som kan formidle nye former for samvær, som er fleksibel over for forskellige former for pop up-events og som kan tilbyde de lokale at invitere forbipasserende indenfor til en kop kaffe. Der indkom i alt 36 forslag, som på trods af den meget korte konkurrenceperiode bød på mangfoldighed i udformning og dermed gav dommerkomiteen et rigtigt godt grundlag for bedømmelsen. En enig dommerkomite valgte forslag 22/01138, fordi det på en overbevisende måde fortolker opgaven, og fordi pavillonscenen teknisk set er enkel at realisere. Forslaget er udarbejdet af arkitekterne MAA Morten Bang og Christopher Ketil Dehn Carlsen. Arkitekterne skal nu viderebearbejde vinderforslaget og sørge for dets realisering frem til åbningen af Kulturmødet Mors den 20. august Derudover blev der tildelt en 2. og 3. præmie. At tegne en pavillonscene til Kulturmødet Mors er en opgave med mange facetter og overvejelser - både med hensyn til koncept, til den konkrete udformning og til de tekniske løsninger. I det følgende gennemgås de overvejelser, som komiteen har drøftet i forbindelse med bedømmelsen af de indkomne forslag samt en individuel beskrivelse af de tre præmierede forslag. Tak til alle deltagerne for indlevering af pavilloner, som i deres idérigdom og høje arkitektoniske niveau har bidraget til en meget spændende proces. Og tak til dem, der med økonomisk støtte gør hele projektet muligt at realisere: Kulturmødet Mors, Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur samt Arkitektforeningen. Sign. dommerkomiteen Nykøbing Mors, den 8. juni 2015

2 2/9 GENERELT OM FORSLAGENE Opgaven, som konkurrencedeltagerne blev stillet over for, lød på udformning af en m2 stor pavillonscene, som skal placeres i Nykøbing Mors i Filtenborggade, hvor den støder til Gasværksvej. Pavillonscenen skal være fleksibel i brug - både som mødested og som scene til mindre koncerter og teatergrupper med 5-6 personer. Desuden skal pavillonen være enkel at opføre og skal kunne skilles ad, så den eventuelt kan genopstilles andre steder. Pavillonen skal forholde sig til gaden og gadens huse og skala. De tekniske krav foreskriver, at pavillonscenen skal være selvstabiliserende og kunne modstå stærke vindforhold på stedet. Derudover skulle deltagerne forholde sig til den afmålte tidsplan og økonomi til udførelsen. Koncept for pavillonscenen At sætte scenen involverer normalt en aktiv part og en modtagende part. Scenen repræsenterer retten til at sætte fokus på et vigtigt spørgsmål, sætte noget i spil eller give retning på en problemstilling. Men når man kobler ordet kulturmøde på, skubber man dominansforholdet lidt i baggrundet, og man forestiller sig en mere ligeværdig relation, et mere åbent forhold mellem forskellige kulturer og kulturopfattelser og en dialogisk relation mellem forskellige værdisæt og holdninger. Kulturmødet er demokratisk i den forstand, at det muliggør relationen mellem det ophøjede og det hverdagsagtige, mellem det mærkelige og det kunstnerisk sublime og mellem det farligt fremmede og det trygge kendte. I denne sammenhæng er gaden valgt som ramme. Den rummer to centrale byfunktioner - på den ene side befordrer den bevægelsen gennem byen, og på den anden side er gaden et vigtigt rum for indsigt og gensidig udveksling af ideer, synspunkter og væremåder. Sammen med byens pladser og torve repræsenterer gaden et rum for udveksling af kulturelle koder og for gensidig læring. Derfor er det vigtigt, at kulturmødet på Mors ønsker at styrke netop den rolle, som gaden spiller. De 36 forslag tematiserer kulturmødet forskelligt. Rigtigt mange besvarelser bygger på den klassiske adskillelse af scene og publikumsområde, som er fint besvaret i for eksempel forslag 8/77331, 14/37715, 18/20105 og 34/ Andre arbejder med et mere ligeværdigt møde eller sågar integrerer relationen mellem scene og publikum og aktiverer gaderummet. De repræsenterer løsninger, som bringer en stor nærhed mellem deltagerne - mellem kunstnere, publikum, gadens beboere og øvrige brugere. Fine forslag i den gruppe er 6/05757, 21/24126, 22/01138 og 29/1G84T. Designtypologier Typologisk lader forslagene sig gruppere i tre. Den første gruppe er fortolkninger af det arketypiske hus. Flere har ladet sig inspirere af husenes form og skala, og forslagene gentænker denne typologi i lette materialer og arbejder med transparens mellem inde og ude. Flere forslag har også integreret muligheder både for intime møder og dialog, og for at pavillonen kan anvendes som scene. Fine eksempler er forslagene 11/67676, 14/37715, 16/47372, 21/24126 og 22/01138.

3 3/9 Den anden gruppe er pavillonen som struktur. Det omfatter fleksible montager af kasser eller rør med mange forslag til løsninger, der lægger vægt på foranderlighed. Inspiration til flere af disse er blandt andet hentet i avantgardearkitekters konceptprojekter fra 60 erne, hvor det tredimensionelle grid muliggør, at strukturen kan forandre sig og programmerne kan tilføjes efter behov. Et fint eksempel på denne typologi er forslag 29/1G84T. Den sidste typologi omsætter kulturmødet til et felt af scener og siddemuligheder. I disse forslag lægges vægt på samspillet mellem scene og gaden, idet der arbejdes med flytbare plateauer eller mobile enheder, der kan opstilles på forskellig måde. Derimod lægger forslagene mindre vægt på ly for regn og sol. Tektoniske løsninger Konkurrencens krav om funktionalitet, montage, fleksibilitet, genanvendelse og pris har stillet forslagsstillerne over for en række valg med hensyn til konstruktionsprincipper, modulopbygning, materialer og produktionsmetoder. Et flertal af forslagene arbejder med modulsystemer, hvor der kan ske en addition af ensartede elementer. Det drejer sig om konstruktive kubiske elementer til den bærende vægkonstruktion, vægmoduler opbygget af selvbærende plader i stål eller træ og rørkonstruktioner beklædt med plader eller stof. Gode eksempler er forslag 8/77331 og 14/ Dertil kommer forslag med parametriske strukturer, som ved hjælp af CNC-værktøjer kan omsætte standardplader til rumlige konstruktionssystemer. Gode eksempler er forslag 20/32241 og 22/ Enkelte forslag arbejder med lette konstruktioner, hvor pavillonen forarbejdes af byggematerialer som pil, tang og rør. Der argumenteres for, at opførelsen på stedet i sig selv vil kunne være en attraktion, men dommerkomiteen vurderer, at udførelsen slet ikke vil kunne nås inden for den snævre tidsramme. Se forslag 1/54215, 13/20079, 36/ Sammenfatning Dommerkomiteen har ved gennemgangen af de mange forskelligartede forslag haft rig lejlighed til kvalificeret at få belyst opgavens mange muligheder inden for rammerne af de stillede krav. Dommerkomiteens sammensætning af en politiker, en kunstner og to arkitekter har givet en livlig og konstruktiv debat med flere forskellige vinklinger på den stillede opgaves kompleksitet og konceptuelle muligheder. Alle de indkomne forslag er blevet drøftet grundigt. Dommerkomiteen har i drøftelserne og den endelige vurdering været optaget af forslag, som integrerer relationen mellem scene og publikum og på aktivering af gaderummet. I forhold til konteksten har dommerkomiteen vurderet, at de forslag som tager afsæt i det arketypiske hus, men som i væsentligt omfang nyfortolker dette funktionelt, æstetisk og tektonisk, er det stærkeste hovedgreb. Derudover har der været fokus på forslag, som indeholder enkle og montagevenlige løsninger.

4 4/9 Dommerkomiteen har enstemmigt valgt forslag 22/01138 som vinder af konkurrencen. Forslaget indfrier alle konkurrencens krav på en overbevisende måde - både de funktionelle, de arkitektoniske og de byggetekniske krav. Forslaget fortolker kulturmødet på eksemplarisk vis og inddrager gaderummet som en del af pavillonscenens rum. Det vurderes, at forslagets enkle konstruktion vil kunne forarbejdes med CNC-udskæring og dermed opnå enkle og meget tætte og stabile samlinger. 2. præmien tildeles forslag 14/ Forslaget udmærker sig med sin æstetisk smukke og humoristiske fremtoning og sin enkle opbygning af et stålskellet beklædt med ensartede malede træplader. 3. præmien tildeles forslag 18/20105 som er konceptuelt stærkt. Det nyfortolker relationen mellem scene og publikum, og det tilbyder æstetisk smukke og enkle tekniske løsninger på den stillede opgave. FORSLAG 22/ præmie kr. Udarbejdet af Tegnestuen LOKAL v. Morten Bang, arkitekt MAA og Christopher Ketil Dehn Carlsen, arkitekt MAA Forslaget fremstår med et enkelt og stærkt udtryk, der med en velvalgt abstraktion i form, konstruktion og materialer mimer typologien af de omkringliggende saddeltagshuse. Skalamæssigt tilpasser pavillonen sig Kulturvejens facadehøjder og i samspillet hermed skabes en fin interaktion mellem kultur og folkelighed.

5 5/9 Den velproportionerede og bærende konstruktion består af kertospær koblet med facade- og tagelementer udformet som tredimensionelle gitre i birkefinér. På gulvfladen gentages gitrenes rumlighed som sammenstillede faste podier til ophold, udstilling eller optræden. Det enkle gavlhusmotiv beklædes, som et telt, med semitransparent tekstil, og den eksisterende asfaltbelægning flyder med ind som pavillonscenens uhøjtidelige scenegulv. Pavillonscenen favner således både det midlertidige, kulturen og det stedsbestemte og genkendelige i sit udtryk. Det indre scenerum er både intimt, varmt og rummeligt, og trækonstruktionens gitre sikrer et smukt varieret dagslysindtag og fine muligheder for at arbejde med stemningsskabende lyssætning både inde og ude. Om dagen eksponeres aktiviteter og udstillinger i pavillonscenen som skygger bag den semitransparente facade, mens pavillonscenen ved aftenstide kan stå som et lysende ikon for kulturvejens aktiviteter. Væggenes gitterkonstruktion tænkes anvendt som udstillingsmulighed for lokale kunstnere, præsentation af informationsmateriale og en visuel historik over afholdte events i form af udstillede artefakter. Der er disponeret med mindre indgange på begge sider af pavillonscenen, der styrker oplevelsen af det intime rum og sikrer et godt flow ved velbesøgte events. Med et enkelt greb kan pavillonscenens ene gavlfacade køres ud i gaden som en tribune, der inddrager gaderummet og ændrer den intime pavillonscene til en åben byrumsscene. Denne indbyggede rumlige fleksibilitet giver mulighed for et tæt samspil mellem tilskuer og optrædende og åbner for talrige muligheder for at skabe optimale rammer omkring de forskellige events. Alt efter behov kan de respektive udøvende vælge at skærme af - eller åbne op mod gaderummet. Forslaget opfylder til fulde ønsket om et arkitektonisk/kunstnerisk spændende bud på en pavillonscene, der kan fungere som et åbent byhus og gadescene under kulturmødet. Forslagets ambition om at skabe rammerne for at en udveksling af kunst og holdninger kan foregå i sociale og folkelige omgivelser vurderes at være indfriet på bedste vis. Funktionaliteten vurderes som værende feltets bedste, og pavillonscenen kan anvendes lokalt i mange andre kulturelle sammenhænge. Forslaget er meget professionelt udført og veldokumenteret i tekst, tegninger og overslag. Dommerkomitéen vurderer, at forslaget vil kunne realiseres inden for den økonomiske ramme, såvel som at kravet om mobilitet er løst med den enkle fingertappede trækonstruktion. I den videre bearbejdning bør der dog søges en alternativ løsning på fastgørelse af tekstilet, der i højere grad sikrer genanvendelse.

6 6/9 FORSLAG 14/ præmie kr. Udarbejdet af Marie Joo Thorup, stud.arch. MAA og Troels Skov-Carlsen, stud. arch. MAA Nomaden er et både humoristisk, elegant og poetisk bud på den midlertidige pavillonscene med stor signalværdi i både farvevalg og udtryk. En enkel og let aflæseligt bærende stålkonstruktion med reference til bygningsstilladset udgør pavillonens kubiske ramme, der monteres med en beklædning af ensartede malede træplader. Træpladerne hægtes enkeltvis på stålskellettet med mulighed for at ændre facadeudtrykket med varierende åben- og lukkethed. Den samlede konstruktion fremstår gennemfarvet i en lys rosa nuance. Forslaget forholder sig skalamæssigt til de omkringliggende nabohuse og har samtidig en størrelse og et udtryk, der fylder gaderummet op. Den åbne facadestruktur med små indkig mellem træpanelerne gør pavillonscenen interessant og levende fra alle sider, og der differentieres fint mellem bagindgangen fra Filtenborggade og hovedindgangen mod Gasværksvej. Nomaden kan ved et enkelt velkendt greb scenetæppet ændres fra et intimt og skærmet rum til en åben scene, som henvender sig mod gaderummet. Konstruktionen rummer en fin detalje med de mange små hylder, sættekassen, der kan fyldes med informationer og artefakter fra de forskellige events. På denne måde fastholdes og formidles kulturmødet på en sjov og uhøjtidelig måde.

7 7/9 Forslaget er veldokumenteret i tekst og tegninger og rummer høj arkitektonisk og kunstnerisk værdi de charmerende collager er i sig selv små kunstværker. Dommerkomitéen er dog ikke overbevist om, at pavillonen med den viste stålkonstruktion og gennemfarvede elementer kan realiseres inden for rammen, og fleksibiliteten vurderes tillige at være begrænset i forhold til ønsket om bredden af anvendelse også efter Kulturmødet. FORSLAG 18/ præmie kr. Udarbejdet af Malene Knudsen, stud.arch. MAA og Carl Theodor Sachs, stud.arch. Forslaget fremstår med en konceptuelt stærk og dristig idé i form af en nyfortolkning af den klassiske sceneopsætning, udformet som en kubisk pavillon med et cirkulært scenerum, flankeret af vertikale vinklede lodrette kulisser. Pavillonscenen er elegant og luftig i sit udtryk og inddrager publikum og byens rum som en aktiv del af kulissen. Pavillonscenen udføres som en bærende stålkonstruktion, der omkranser en let hævet cirkulær scene i polycarbonat og siddeplateau udført i træ. Lodrette flader i polycarbonat fastmonteres på stålkonstruktionen, og en hvid sejldug spændes ud over kubens tagflade med en forsænkning over det cirkulære scenerum. Udformningen af scenen rummer en fin detalje, idet den semitransparente scene oplyser siddeplateauet nedefra og får publikumsområdet til at svæve.

8 8/9 Den åbne pavillonscene er synlig fra alle sider og eksponerer alle aktiviteter ligeværdigt mod de tilstødende gaderum. Det er dog svært at vurdere pavillonens volumen og samspil med nabohusene ud fra tegningsmaterialet. Forslaget fremhæves for at være et smukt og kunstnerisk bud på løsning af opgaven og rummer fine betragtninger om interaktionen mellem performer og publikum. Dommerkomitéen vurderer dog, at pavillonscenen er for stationær i sin udformning og mangler den ønskede rumlige fleksibilitet, der kan danne ramme om events med behov for et mere intimt og/eller afskærmet scenerum. Den forholdsvist åbne konstruktion vil være udfordret af vind og vejr, og de vinklede kulisser, der opdeler publikum i små lommer, kan være til gene for udsynet, når der afholdes større arrangementer. KONKURRENCEFAKTA Konkurrenceudskriver: Kulturmødet Mors i samarbejde med Arkitektforeningen og Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur. Konkurrenceprogrammet udarbejdet af: Kulturmødet Mors ved rådgiver Boris Brorman og Arkitektforeningen. Konkurrenceperiode: 72 timer fra 29. maj kl juni 2015 kl Antal forslag: 36. Alle forslag blev optaget til bedømmelse. Dommerkomité: Hans Ejner Bertelsen, borgmester, formand for dommerkomiteen, Morsø Kommune, Gitta Malling, leder af Limfjordsteatret, Nykøbing Mors. Fagdommere udpeget af Arkitektforeningen: Hans Kiib, arkitekt MAA og Liv Bach Henriksen, arkitekt MAA Rådgiver for dommerkomiteen: Boris Brorman Jensen, arkitekt MAA Dommerkomiteens sekretær: Arkitekt MAA Bettina Mylin, Arkitektforeningens Konkurrenceafdeling. Bedømmelseskriterier: Forslagene blev vurderet på deres arkitektoniske, funktionelle og tekniske løsninger i forhold til konkurrenceprogrammets ønsker og krav, og at de ville kunne realiseres inden for den beskrevne økonomiske ramme. Bedømmelsesperiode: 2. juni 8. juni Samlet præmiesum: kr. Bedømmelsesforløb: Dommerkomiteen afholdt ét bedømmelsesmøde.

9 9/9 Dommerne havde forud for mødet forberedt sig og shortlistet forslagene, hvorefter de på bedømmelsesmødet skiftevis præsenterede samtlige 36 indkomne forslag med en indstilling over for den samlede dommerkomité. Følgende 15 forslag var med i dommernes indledende indstilling: 6, 8, 9, 11, 13, 14, 16, 17, 18, 22, 27, 31, 34, 35 og 36 Efter gennemgangen af samtlige forslag diskuterede og vurderede dommerkomiteen følgende forslag: 8, 11, 14, 16, 18, 21, 22, 29 og 34. Afslutningsvist blev der truffet beslutning om, hvilke forslag der skulle præmieres. Konkurrenceresultat og fordeling af præmiesum: 1. præmie ( kr.): Forslag 22/ præmie ( kr.): Forslag 14/ præmie ( kr.): Forslag 18/20105 Offentliggørelse af konkurrencens resultat: 17. juni Se alle indsendte forslag på Redaktion: Arkitektforeningens Konkurrenceafdeling

En ny tilflytter. benene eller blive underholdt af de mange festlige aktiviteter. Midlertidigt byrum

En ny tilflytter. benene eller blive underholdt af de mange festlige aktiviteter. Midlertidigt byrum Nomaden Nomaden er flyttet til den smalle gade i den lille købstad. På den 400 meter lange kulturvej har Nomaden slået sig ned i mellem to byhuse det gule og det røde. Det er i forbindelse med det store

Læs mere

PAVILLON TIL GL. HOLTEGAARDS BAROKHAVE Åben projektkonkurrence

PAVILLON TIL GL. HOLTEGAARDS BAROKHAVE Åben projektkonkurrence PAVILLON TIL GL. HOLTEGAARDS BAROKHAVE Åben projektkonkurrence Konkurrenceprogram Orangerie Januar 2015 INDHOLD INTRODUKTION s. 3 1. OM GL. HOLTEGAARD & BAROKHAVEN s. 4 2. KONKURRENCEOPGAVEN & PLACERING

Læs mere

Det klassiske i det moderne

Det klassiske i det moderne Det klassiske i det moderne Nedenstående illustration viser entasis forslag til infi ll i Åbenrå 16. Husene i Åbenrå er klassisk udformede med facader opbygget i en fast rytme med pille-vindue-pille. Infi

Læs mere

minipavillon 2015 dommerbetænkning Åben arkitektkonkurrence for børn Arkitektforeningen København

minipavillon 2015 dommerbetænkning Åben arkitektkonkurrence for børn Arkitektforeningen København minipavillon 2015 dommerbetænkning Åben arkitektkonkurrence for børn Arkitektforeningen København minipavillon 2015 dommerbetænkning Åben arkitektkonkurrence for børn Arkitektforeningen København Arkitektforeningens

Læs mere

På spørgsmål fra HK kan ovenstående sammensætning og antal godt anbefales.

På spørgsmål fra HK kan ovenstående sammensætning og antal godt anbefales. Sags-nr. 2177-001-00 Side 1 / 5 Dato 2017-03-21 Notat Sag Søndergade fra gågade til væregade, projektkonkurrence Emne Notat vedr. dommerhverv Notat nr. Udført af Bettina Mylin Fordeling Lene Stegemejer

Læs mere

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt Danø arkitektur September 2016 Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt 23.09.2016 DANØ arkitektur & Danø arkitektur September 2016 Ry torv med Torvehal - ophold og aktivitet - mangfoldighed - følelse

Læs mere

Dommerbetænkning Bygningsintegreret kunst på Skanderborg Fælled

Dommerbetænkning Bygningsintegreret kunst på Skanderborg Fælled Dommerbetænkning Bygningsintegreret kunst på Skanderborg Fælled Forslag v/ Bo Mølgaard, Anne-Marie Pedersen og Vibeke Tøjner Dato 26.05.15 Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf. 8794 7000 www.skanderborg.dk

Læs mere

UDSIGTSPOSTER I SVANNINGE BJERGE

UDSIGTSPOSTER I SVANNINGE BJERGE UDSIGTSPOSTER I SVANNINGE BJERGE Åben konkurrence for arkitektstuderende 2013 1 INDBYDELSE, BAGGRUND OG MÅL Bikubenfonden indbyder til deltagelse i konkurrencen om udformning af en serie udsigtsposter

Læs mere

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD Nyhavns huse står på nordsiden af kanalen, side om side med den kendte smalle, lodrette takt, med forskellige højder og farver. Her

Læs mere

Indstilling. Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum. Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice. Den 24.april 2006.

Indstilling. Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum. Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice. Den 24.april 2006. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice Den 24.april 2006 Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum 1. Resume ARoS-Aarhus Kunstmuseum har via fonden Realdania skaffet finansiering

Læs mere

HAVEJE-ATELLIERNE 27681

HAVEJE-ATELLIERNE 27681 HAVEJE-ATELLIERNE 27681 BESKRIVELSE HAVEJE-ATELLIERNE INTENTION En spændende udviklings proces er i gang( ) Variation, kreativitet og liv på gaden. Et sted der er rart at være for dem der bor der, og tiltrækker

Læs mere

EASA 2017 Idekonkurrenceprogram

EASA 2017 Idekonkurrenceprogram EASA 2017 Idekonkurrenceprogram Kanalbyen ved Lillebælt Idekonkurrence - Æstetisk opgradering af C- Byen og dele af Grow Your City Fotoet viser C-byen Kanalbyen ved Lillebælt 1 1. Baggrund C-byen er et

Læs mere

ÅBEN PROJEKTKONKURRENCE OM SIVEGADEN I ØRESTAD CITY JUNI 2011

ÅBEN PROJEKTKONKURRENCE OM SIVEGADEN I ØRESTAD CITY JUNI 2011 ÅBEN PROJEKTKONKURRENCE OM SIVEGADEN I ØRESTAD CITY JUNI 2011 DOMMERBETÆNKNING By & Havn Grundejerforeningen Ørestad City Vandlauget i Ørestad Metroselskabet SIDE 2 INDHOLD 1. Indledning SIDE 3 2. Formål

Læs mere

Pavillon MAA 1:1 i Kongens Have Åben projektkonkurrence Arkitektforeningen 2013

Pavillon MAA 1:1 i Kongens Have Åben projektkonkurrence Arkitektforeningen 2013 Åben projektkonkurrence Arkitektforeningen 2013 Åben projektkonkurrence Arkitektforeningen 2013 2 Foto: Wikimedia Commons Indbydelse, baggrund & mål Akademisk Arkitektforening indbyder i samarbejde med

Læs mere

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 BESKRIVELSE Idegrundlaget Projektet tager udgangspunkt i at skabe funktionalitet såvel som fleksibilitet,

Læs mere

Gennemførelsen af nærværende idekonkurrence er det næste trin frem mod tilblivelsen af det endelige projekt.

Gennemførelsen af nærværende idekonkurrence er det næste trin frem mod tilblivelsen af det endelige projekt. Region Sjælland Offentlig idekonkurrence Side: 2 af 9 1 Indledning Det forestående byggeri til psykiatri-funktioner i Slagelse forventes at blive det største af sin art i nyere tid i Danmark og byggeriet

Læs mere

Byens rum Torvet, Nykøbing Sj.

Byens rum Torvet, Nykøbing Sj. Byens rum Torvet, Nykøbing Sj. Lokale og Anlægsfonden STØTTER EKSEMPELBYGGERIER INDENFOR IDRÆT, KULTUR OG FRILUFTSLIV UDVIKLER NYSKABENDE PROJEKTER RÅDGIVER IFM. UDVIKLINGS PLANLÆGNINGS- OG BYGGEPROJEKTER

Læs mere

SPACEPLATES ORANGERIE Tekst og billeder Kendingstal: 01123

SPACEPLATES ORANGERIE Tekst og billeder Kendingstal: 01123 Botanisk tegning af appelsinfrugten Cezanne Princip-model Søpindsvin IDÉ OG PLACERING SPACEPLATES ORANGERIE består af fire kugler, som gennemskærer hinanden som et stilleben af Cezanne, eller som en klase

Læs mere

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID VISIONER OG FOKUS PUNKTER VISIONER I Remisen i Tølløse ligger et kæmpe potentiale. Alene bygningens særegne arkitektur og historie

Læs mere

istedgade Ansøgning om midler til kunst i Istedgade

istedgade Ansøgning om midler til kunst i Istedgade istedgade Ansøgning om midler til kunst i Istedgade September 2013 Indledning Istedgade er en af de mest specielle gader i København. Den har altid haft en særlig plads i Københavnernes bevidsthed. Mange

Læs mere

PAVILLON TIL GL. HOLTEGAARDS BAROKHAVE ORANGERIE Åben projektkonkurrence OFFENTLIGGØRELSE AF KONKURRENCEN 18. FEBRUAR 2015

PAVILLON TIL GL. HOLTEGAARDS BAROKHAVE ORANGERIE Åben projektkonkurrence OFFENTLIGGØRELSE AF KONKURRENCEN 18. FEBRUAR 2015 PAVILLON TIL GL. HOLTEGAARDS BAROKHAVE ORANGERIE Åben projektkonkurrence OFFENTLIGGØRELSE AF KONKURRENCEN 18. FEBRUAR 2015 INDLEDNING Kunsthallen Gl. Holtegaard indbød i samarbejde med Statens Kunstfonds

Læs mere

thurøvej

thurøvej thurøvej 13-15 Skitseforslag 03.02.2015 1 EKSISTERENDE FORHOLD Frederiksberg er en tæt og stort set færdig bygget by, og kommunegrænsen er hele vejen omkranset af København. Derfor er det på Frederiksberg

Læs mere

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN 1 Det Maritime Museum AQUARIUS Tungevågen INDHOLDSFORTEGNELSE 3 4. ARKITEKTONISK, URBANT OG LANDSKABELIGT KONCEPT 5-7. CONCEPTUELLE DIAGRAMMER 8. MASTERPLAN OG TVÆRSNIT 9. PLAN -1, +1 10. ARKITEKTUR OG

Læs mere

Designmaster Aalborg Stadion

Designmaster Aalborg Stadion Designmaster Aalborg Stadion 1 Indholdsfortegnelse > Side 3 til 5 - Arkitektens tanker om A-mast > Side 6 til 7 - Galleriet > Side 8 - Luftfoto Aalborg Stadion > Side 9 - Beskrivelse > Side 10 - Projektøren

Læs mere

Træhuse den sunde og smukke bolig. Seniorboliger

Træhuse den sunde og smukke bolig. Seniorboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Seniorboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træhuse. For et træhus giver

Læs mere

MINIPAVILLON 2015 I KONGENS HAVE Åben arkitekturkonkurrence for børn Arkitektforeningen København

MINIPAVILLON 2015 I KONGENS HAVE Åben arkitekturkonkurrence for børn Arkitektforeningen København MINIPAVILLON 2015 I KONGENS HAVE Åben arkitekturkonkurrence for børn Arkitektforeningen København indbydelse side 3 Opgaven side 5 Arkitektur og funktion Udformning og konstruktion Konkurrencens forløb

Læs mere

PLAN + OPSTALTER 1:100

PLAN + OPSTALTER 1:100 INTRO: Pavillonen er den første i en serie på tre pavilloner, med hver deres unikke tema, som skal opføres i Gl. Holtegaards bakokhave de næste tre år. Temaet for denne pavillon er Orangeri. Beskæftigelsen

Læs mere

Niels Brocks internationale gymnasium. INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010

Niels Brocks internationale gymnasium. INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010 Niels Brocks internationale gymnasium INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010 INDHOLD Indretningskonceptet skal understøtte Niels Brocks internationale gymnasiums image, værdier og mål - og være identitetsskabende

Læs mere

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej side 0 forside Arkitektur og bygningsbeskrivelse Byggeriet fremstår som en række bygninger, der tilsammen danner en vinkelbygning på hjørnet af Provstevej

Læs mere

OPDATERING AF CHRISTIANSGAVE

OPDATERING AF CHRISTIANSGAVE Århusgade 88, 2. 2100 København K DK - Denmark Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Vibesgate 17 N-0356 Oslo NO - Norway Phone: +47 91 89 30 17 www.signal-arki.no OPDATERING AF CHRISTIANSGAVE LIDT

Læs mere

Menighedshus ved Ansgar kirke. Bilag til forenklet startredegørelse.

Menighedshus ved Ansgar kirke. Bilag til forenklet startredegørelse. #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til By- og Landskabsudvalget Kopi til Indtast Kopi til Fra Ulla Kristensen Sagsnr./Dok.nr. 2018-035720 / 2018-035720-4 Byens Fysik, BLF By-

Læs mere

DOMMERBETÆNKNING DEN GRØNNE AMBASSADE, BISPETORVET AARHUS Åben projektkonkurrence INDLEDNING

DOMMERBETÆNKNING DEN GRØNNE AMBASSADE, BISPETORVET AARHUS Åben projektkonkurrence INDLEDNING DOMMERBETÆNKNING DEN GRØNNE AMBASSADE, BISPETORVET AARHUS Åben projektkonkurrence INDLEDNING Hermed præsenteres resultatet af den åbne konkurrence om en spændende arkitektonisk ramme til Den Grønne Ambassade,

Læs mere

Pavillon til Gl. Holtegaards Barokhave Menageri (Åben projektkonkurrence november 2015)

Pavillon til Gl. Holtegaards Barokhave Menageri (Åben projektkonkurrence november 2015) Pavillon til Gl. Holtegaards Barokhave Menageri (Åben projektkonkurrence november 2015) Pavillon til Gl. Holtegaards Barokhave Menageri (Åben projektkonkurrence november 2015) Udvælgelse af område i barokhaven

Læs mere

Kultur. Hverdag. Læring. Det lokale. Bevægelse. Det globale. Samvær

Kultur. Hverdag. Læring. Det lokale. Bevægelse. Det globale. Samvær Børneverden Undervisere Læring Kunst Det lokale Hverdag Kunstnere Voksne Fest Voksenverden Børn Samvær Bevægelse Det globale Kultur Udtryk Forskere Kildevæld Kulturcenter Laboratorium for udvikling af

Læs mere

LEGEPLADS PÅ TORVET I HERNING Maj 2019

LEGEPLADS PÅ TORVET I HERNING Maj 2019 Bedømmelsesnotat LEGEPLADS PÅ TORVET I HERNING Maj 2019 Udarbejdet af: Herning Kommune By, Erhverv og Kultur Torvet 5 7400 Herning Og Herning City Østergade 21. 2. sal 7400 Herning PROJEKTERNE Alle projekterne

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

SKULPTURELLE GRUNDSTRUKTURER I PRÆFABRIKERET BETON

SKULPTURELLE GRUNDSTRUKTURER I PRÆFABRIKERET BETON Dommerkomitéens betænkning Idékonkurrence for arkitektstuderende SKULPTURELLE GRUNDSTRUKTURER I PRÆFABRIKERET BETON Udskrevet af Betonelement-Foreningen Maj 2003 Udgivet af BETONELEMENT-FORENINGEN Kejsergade

Læs mere

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv KULTURCENTER Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv IDÉOPLÆG Hvad drømmer du om? Det spørgsmål stillede Områdefornyelsen borgerne på Ydre Østerbro til borgermødet Kulturcenter for

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

AKTIVE FORSAMLINGSHUSE

AKTIVE FORSAMLINGSHUSE AKTIVE FORSAMLINGSHUSE Projektbeskrivelse og vejledning til ansøgning forsamlingshuse I dag lever mange af de danske forsamlingshuse en hensygnende tilværelse. Men Lokale- og Anlægsfonden mener, at en

Læs mere

A D E P T RADIOHUSET GENNEMRENOVERET MED STOR RESPEKT FOR VILHELM LAURITZENS UNIVERS PRESSEMEDDELELSE 20. NOVEMBER 2014

A D E P T RADIOHUSET GENNEMRENOVERET MED STOR RESPEKT FOR VILHELM LAURITZENS UNIVERS PRESSEMEDDELELSE 20. NOVEMBER 2014 RADIOHUSET GENNEMRENOVERET MED STOR RESPEKT FOR VILHELM LAURITZENS UNIVERS I Vilhelm Lauritzens fredede Radiohus på Rosenørns Allé har Nationalmuseet netop genåbnet Musikmuseet i nye rammer. De smukke

Læs mere

Kulturtovet idéoplæg

Kulturtovet idéoplæg Kulturtovet idéoplæg 21.10.2018 Indhold Kulturaksen - - en del af Kulturaksen - Ideen om Kulturaksen - som hængsel - Forskellige rumlige oplevelser - Sammenhæng i Kulturaksen - Forudsætninger - Udfordringer

Læs mere

City of Westminster College

City of Westminster College CASE City of LOKATION: City of, London, England. Arkitekt/ designer: schmidt hammer lassen architects. City of designet af schmidt hammer lassen architects På Paddington Green Campus i London, ligger schmidt

Læs mere

Toftegårds Plads en ny vision

Toftegårds Plads en ny vision Louise Vogel Kielgast 19-01-2017 1 Toftegårds Plads en ny vision Opsamling fra konference Making Cities for People Indledning Dette notat er en opsamling på konferencen En ny vision for Toftegårds Plads

Læs mere

side 1 af 8 STØVRING BYTORV

side 1 af 8 STØVRING BYTORV 042015 side 1 af 8 STØVRING BYTORV Pladsen idé vision Velkommen til Støvring Bytorv. Visionen med nærværende projektforslag har været at skabe et nyt bytorv med en klar rumlig og funktionel identitet,

Læs mere

EUROPAN 12 EUROPAN DENMARK SØGER VISIONÆRE KOMMUNER TIL AT DELTAGE I EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BÆREDYGTIG BYUDVIKLING

EUROPAN 12 EUROPAN DENMARK SØGER VISIONÆRE KOMMUNER TIL AT DELTAGE I EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BÆREDYGTIG BYUDVIKLING EUROPAN DENMARK SØGER VISIONÆRE KOMMUNER TIL AT DELTAGE I EUROPAN 12 EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BÆREDYGTIG BYUDVIKLING Strandgade 27B 1401 København K www.dac.dk SEKRETARIATETET FOR EUROPAN

Læs mere

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Appendiks 1.12 Helbredsgreb Glostrup Hospital 01.02.2012 Helhedsgreb for Glostrup hospital 01.02.2012 msel0015 Byggeafdelingen

Læs mere

ucc plandisponering hulen

ucc plandisponering hulen plandisponering vandhullet hulen bjergtoppen laboratoriet bålstedet EKSTERNE FUNKTIONER INTERNE FUNKTIONER dato: 19.02.2013 vandhullet - uformelt SAMVÆR - FÆLLESSKAB - udveksling af erfaringer og ideer

Læs mere

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION 1. KUNSTSTRATEGI 2018-2020 PRÆSENTATION 1 KUNSTSTRATEGI 2018-2020 København har et rigt kunstliv med masser af etablerede gallerier, udstillings- og undervisningssteder, kunsthaller og museer, og nye er

Læs mere

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 TobaksBYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 Tobaksbyen//23. April 2015//skala arkitekter 2 Identitet, Tæthed & Variation Fremtidens Tobaksbyen er placeret i et dynamisk felt mellem villakvarterer, industri/erhverv

Læs mere

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG FORELØBIG HELHEDSPLAN ARKITEKTBILAG 02 AUGUST 2017 UDDRAG AF UDVALGTE SIDER KONTEKST 3-4 etagers boligblokke Røde/gule murede facader Røde saddeltage Hvide vinduer

Læs mere

FB44 DEN FLYDENDE LÆSESAL

FB44 DEN FLYDENDE LÆSESAL FB44 DEN FLYDENDE LÆSESAL OM PROJEKTET OMKRING FB44 Studerende i København oplever hyppigt at måtte gå forgæves, når de opsøger læsesale til faglig fordybelse, da byens læsesale ofte er fyldte. Sideløbende

Læs mere

Optimering af sfo/indskoling

Optimering af sfo/indskoling Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Århusgade 88, 2.sal 2100 København Ø Denmark CVR/VAT: 25 31 93 62 Optimering af sfo/indskoling ESPERGÆRDESKOLE, afd. tibberup, mørdrup, grydemosen, gl.espergærde

Læs mere

Nye tider Nye haller. Invitation til deltagelse

Nye tider Nye haller. Invitation til deltagelse Nye tider Nye haller Invitation til deltagelse Invitation til deltagelse i Nye tider Nye haller... side 3 Nye tider stiller nye krav til nye idrætshaller... side 3 Hvordan gør vi?... side 4 Den overordnede

Læs mere

DEN GRØNNE AMBASSADE 2015.08.12 DEN GRØNNE AMBASSADE SIDE 1 AF 6. Er skalérbar. Den er fleksibel. Tager sit udgangspunkt i det gamle danske bulhus

DEN GRØNNE AMBASSADE 2015.08.12 DEN GRØNNE AMBASSADE SIDE 1 AF 6. Er skalérbar. Den er fleksibel. Tager sit udgangspunkt i det gamle danske bulhus DEN GRØNNE AMBASSADE Er skalérbar Den er fleksibel Tager sit udgangspunkt i det gamle danske bulhus Hylder de japanske indflydelser i dansk arkitektur Er ikke et ikon, men en praktisk bygning som skal

Læs mere

VIND ET GAVEKORT REDAKTIONSLOKALE OG VIND 1000,- TIL ARCHI TEGN [KÅRK] KONKURRENCE INDRET KÅRKS LOKALE. http://kaark.aarch.dk

VIND ET GAVEKORT REDAKTIONSLOKALE OG VIND 1000,- TIL ARCHI TEGN [KÅRK] KONKURRENCE INDRET KÅRKS LOKALE. http://kaark.aarch.dk VIND ET GAVEKORT INDRET KÅRKS REDAKTIONSLOKALE OG VIND 1000,- TIL ARCHI TEGN [KÅRK] KONKURRENCE INDRET KÅRKS LOKALE http://kaark.aarch.dk side_2 Indledning Kårk genopstod sidste semester efter længere

Læs mere

Dommerbetænkning Vedr. Konkurrence for midtbyen i Nykøbing Falster :

Dommerbetænkning Vedr. Konkurrence for midtbyen i Nykøbing Falster : Nykøbing F 11.12.17 Dommerbetænkning Vedr. Konkurrence for midtbyen i Nykøbing Falster : Dommerkomiteen har hermed fornøjelsen af præsentere de indkomne forslag til konkurrencen om Nykøbing Falster Midtby.

Læs mere

Notat. Arkitekturen. Ørkenfortet, ombygning fra kontor til hotel. Argumentation for fuld tagetage. Projekt. Notatnr. Dato 26. april 2018.

Notat. Arkitekturen. Ørkenfortet, ombygning fra kontor til hotel. Argumentation for fuld tagetage. Projekt. Notatnr. Dato 26. april 2018. henninglarsen.com Notat Projekt Ørkenfortet, ombygning fra kontor til hotel Notatnr. Dato 26. april 2018 Emne Argumentation for fuld tagetage Fra LS Lars Steffensen, HL Til PJN Peter Juul Nielsen, TMF,

Læs mere

ET STED MELLEM HIMMEL OG STUE

ET STED MELLEM HIMMEL OG STUE ET STED MELLEM HIMMEL OG STUE Situationsplan 1:100 Et vigtigt greb i processen af hvilket som helst projekt og til ethvert formål er analyse og ideologi. Via programmet og sitet får vi vigtige oplysninger

Læs mere

Grand Vue Holtegaard

Grand Vue Holtegaard Grand Vue Holtegaard Grand Vue Holtegaard indfinder sig arkitektonisk midt i symmetrien i Gl. Holtegaard komplekset, nærmere betegnet placeret imellem hovedbygningen og det barokke haveanlæg. Med forslaget

Læs mere

forklare forskellen mellem forklare forskellen mellem Eleven bør være i stand til at skelne mellem sin egen subjektive smag inden for kunst og æstetik

forklare forskellen mellem forklare forskellen mellem Eleven bør være i stand til at skelne mellem sin egen subjektive smag inden for kunst og æstetik Billedkunst Faglige mål med kommentarer fra vejledningen 2017 B STX C STX Kommentarer undersøge en problemstilling gennem en vekselvirkning mellem praksis, analyse og teori undersøge en problemstilling

Læs mere

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf Sorø Kunstmuseum Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf På en flot sommerdag i juni drager Byens Netværk af sted til Sorø for at besøge Sorø Kunstmuseum, der for nylig har

Læs mere

Fremtidens skole. Vinderne

Fremtidens skole. Vinderne Fremtidens skole Vinderne Dommerne har lagt vægt på, at jeres bud på fremtidens skole er originalt, og at I kan vise, at I har tænkt over, hvordan undervisningen i skolen foregår i fremtiden. Dommerne

Læs mere

Pavillon MAA 2015 dommerbetænkning Åben projektkonkurrence Arkitektforeningen

Pavillon MAA 2015 dommerbetænkning Åben projektkonkurrence Arkitektforeningen Pavillon MAA 2015 dommerbetænkning Åben projektkonkurrence Arkitektforeningen Pavillon MAA 2015 i kongens have Åben projektkonkurrence Arkitektforeningen Redaktion: Arkitektforeningens Konkurrenceafdeling

Læs mere

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen 18. aug. 18. okt. 2 0 1 2 Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen Velkommen til udstillingen Art Together Udstillingen præsenterer værker af Billedkunstner Marianne Johansen og arkitekt og billedkunster

Læs mere

lundhilds Tegnestue tegnestue PROFILBROCHURE

lundhilds Tegnestue tegnestue PROFILBROCHURE lundhilds Tegnestue tegnestue PROFILBROCHURE lundhilds tegnestue bygaden 70 8700 horsens tel 44490054 www.lundhild.dk info@lundhild.dk Hvordan skal din bolig være? Fra drøm til virkelighed... lundhilds

Læs mere

Fra idrætshal til lokalt mødested for kultur, idræt og foreningsliv

Fra idrætshal til lokalt mødested for kultur, idræt og foreningsliv Fra idrætshal til lokalt mødested for kultur, idræt og foreningsliv DGI Facilitetsudvikling. BF 2017 Der er ingen grund til at bygge noget, hvis der ikke er nogen der vil, kan eller har mulighed for at

Læs mere

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN VORES VISION DET VI DRØMMER OM AT OPNÅ VISION EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN > at være et førende ud- og dannelsessted for unge fra hele Norden > at fremme den interkulturelle

Læs mere

Dansk Talentakademi: Vision for Campus

Dansk Talentakademi: Vision for Campus Dansk Talentakademi: Vision for Campus vedtaget af bestyrelsen September 2014 Indledning Dansk Talentakademi tilbyder undervisning til ca. 150 elever fordelt på fem linjer: Musik Kunst og Design Dans Musical

Læs mere

Indstillingspunkt 2 anbefales med den ændring, at der maksimalt kan bygges i to etager.

Indstillingspunkt 2 anbefales med den ændring, at der maksimalt kan bygges i to etager. 15-03-2016 Side 5 4. ØU - Arkitektkonkurrence for Degnejorden Sagsnr.: 13/18661 Resumé: har besluttet, at der skal gennemføres en arkitektkonkurrence for udviklingen af Degnejorden. Torsdag den 11. februar

Læs mere

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering - Arkitektskolen Philip de Langes Allé, 1435 Kbh.

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering - Arkitektskolen Philip de Langes Allé, 1435 Kbh. EN KUNSTNERISK UDVIKLINGSVIRKSOMHED 2012-2015 v. Professor Jan Søndergaard, partner KHR Arkitekter AS og tilknytted forskningsassistent, maa Ida Garvik 0. KUV - Realiseringens Kunst v professor Jan Søndergaard

Læs mere

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur skal hermed komme med sine kommentarer til lokalplanlægning vedrørende Ørkenfortets omdannelse.

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur skal hermed komme med sine kommentarer til lokalplanlægning vedrørende Ørkenfortets omdannelse. Til Københavns Kommune København 27. september 2018 Vedr.: Forslag til tillæg nr. 3 til Lokalplan nr. 183 vedr. Ørkenfortet Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur skal hermed komme med sine kommentarer

Læs mere

ANNA KLINDT RY BORGER- OG KULTURHUS RY FOR GÆSTFRIT BORGERFÆLLESSKAB SAMMEN KAN VI... Ideoplæg Opslagstavle med vision for Posthusgruden

ANNA KLINDT RY BORGER- OG KULTURHUS RY FOR GÆSTFRIT BORGERFÆLLESSKAB SAMMEN KAN VI... Ideoplæg Opslagstavle med vision for Posthusgruden ANNA KLINDT RY BORGER- OG KULTURHUS RY FOR GÆSTFRIT BORGERFÆLLESSKAB SAMMEN KAN VI... Ideoplæg 2016 - Opslagstavle med vision for Posthusgruden Indhold Vision Beskrivelse Referencebilleder Illustrationsplan

Læs mere

BYENS HUS. NOTAT Ejendomme og Energi. Bedømmelsesudvalgets anbefalinger til dispositionsforslag. Fra: CEIS Peter Sommerfeld 17.

BYENS HUS. NOTAT Ejendomme og Energi. Bedømmelsesudvalgets anbefalinger til dispositionsforslag. Fra: CEIS Peter Sommerfeld 17. BYENS HUS Bedømmelsesudvalgets anbefalinger til dispositionsforslag NOTAT Ejendomme og Energi Bedømmelsesudvalg Thomas Lykke Pedersen Ulla Hardy-Hansen Per Frost Henriksen Lars Simonsen Tinne Borch Jacobsen

Læs mere

O R A N G E R I E T 32263

O R A N G E R I E T 32263 ORANGERIET DEL 1 1 Gl.Holtegaard har, udover sin symmetriske pragt, utrolige smukke elementer der tildeler den kontrollede have sin unikke karakter. Haven, har med sin historiske reference fra senbarokken,

Læs mere

06101 DEN GRØNNE AMBASSADE

06101 DEN GRØNNE AMBASSADE 06101 DEN GRØNNE AMBASSADE KONCEPT Den Grønne Ambassade ( SPIREKASSEN ) Projektet tager sit afsæt i samlingssted/ sammenslutning / samskabelse. Det formaliserede og det uformelle møde mellem mennesker.

Læs mere

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Familieboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træ huse. For et træhus

Læs mere

Cederfeldsgade, Aarup

Cederfeldsgade, Aarup Cederfeldsgade, Aarup Vurderingskriterier Arkitektonisk kvalitet Vurdering Projektet rummer ikke særlige arkitektoniske kvaliteter, der kan fremhæves, og der er ikke tale om en særlig arkitektur, hvor

Læs mere

GREENHOUSE DEN GRØNNE AMBASSADE KENDINGSTAL: 15018

GREENHOUSE DEN GRØNNE AMBASSADE KENDINGSTAL: 15018 DEN GRØNNE AMBASSADE KENDINGSTAL: 15018 STORE TORV EKSISTERENDE FORHOLD DOMKIRKEN INDLEDNING I forbindelse med projektet Smag på Aarhus og under mottoet byen der er lige til at spise inviterer Aarhus Kommune

Læs mere

Villa. Din drømmebolig? NORDIC. Pris eksklusiv byggegrund Villa Nordic Brochure. Forbehold for ændringer

Villa. Din drømmebolig? NORDIC. Pris eksklusiv byggegrund Villa Nordic Brochure. Forbehold for ændringer Villa NORDIC r Prise fra Din drømmebolig? 0.00 5 7.3 Kr. 1 rdig æ f le *) Nøg g i l bo *) Pris eksklusiv byggegrund Villa Nordic Brochure. Forbehold for ændringer Villa Nordics boligkoncept Villa Nordic

Læs mere

Desislava Mincheva Ida Willadsen Bang Kjeldsen den regulerende by. Program

Desislava Mincheva Ida Willadsen Bang Kjeldsen den regulerende by. Program Desislava Mincheva 140232 Ida Willadsen Bang Kjeldsen 915843 den regulerende by Program Kandidatprogram Kunst og Arkitektur Institut for Bygningskunst og Kultur Forår 2019 Vejleder: Peter Bertram Indhold

Læs mere

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1 S. 1 PARKERING PÅ TERRÆN UD IND PARKERING PÅ TERRÆN _MÅLSÆTNING ÅBENHED Det nye parkeringshus for skal være rummelig med god plads og med et godt overblik, så bygningen kommer til at fremstå som et attraktivt

Læs mere

IDÉKATALOG. Flerfunktionelle affaldssorteringsløsninger. I samarbejde med Københavns Kommune. arki_lab

IDÉKATALOG. Flerfunktionelle affaldssorteringsløsninger. I samarbejde med Københavns Kommune. arki_lab Designing Cities With People IDÉKATALOG Flerfunktionelle affaldssorteringsløsninger I samarbejde med Københavns Kommune ApS Designing Cities With People www.arkilab.dk mail@arkilab.dk. ApS Birkegade 4

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

NY DISPONERING AF TORVET I NYKØBING SJÆLLAND ET LEVENDE TORV BÅDE SOMMER OG VINTER KENDINGSTAL: 28313

NY DISPONERING AF TORVET I NYKØBING SJÆLLAND ET LEVENDE TORV BÅDE SOMMER OG VINTER KENDINGSTAL: 28313 NY DISPONERING AF TORVET I NYKØBING SJÆLLAND ET LEVENDE TORV BÅDE SOMMER OG VINTER KENDINGSTAL: 28313 NYKØBING TORV - DET NYE GREB Vi ønsker med få og enkle midler at skabe et helt nyt torv i Nykøbing.

Læs mere

Skitseforslag. Belysning af parkeringsplads ved Multiarena. ÅF Lighting

Skitseforslag. Belysning af parkeringsplads ved Multiarena. ÅF Lighting Belysning af parkeringsplads ved Multiarena ÅF Lighting 05-04-2016 Introduktion De eksisterende idrætshaller ved Næstved Stadion blev i 2015 udvidet med den nyopførte Arena Næstved, som er Sydsjællands

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

1. Opdragsgiver. 3. Konkurrencemateriale. 2. Konkurrenceform

1. Opdragsgiver. 3. Konkurrencemateriale. 2. Konkurrenceform I oktober 2003 udskrev Fonden Realdania idekonkurrencen Bevaringsværdige gårdejendomme nye anvendelsesformer. Vinderne af fase I er nu udpeget og inviteres hermed til at deltage i konkurrencens fase 2.

Læs mere

AKTIVE FORSAMLINGSHUSE

AKTIVE FORSAMLINGSHUSE AKTIVE FORSAMLINGSHUSE Projektbeskrivelse og vejledning til ansøgning arkitekter I dag lever mange af de danske forsamlingshuse en hensygnende tilværelse. Men Lokale- og Anlægsfonden mener, at en del af

Læs mere

Troldtekt Produktnyheder

Troldtekt Produktnyheder Troldtekt Produktnyheder 2 TROLDTEKT PRODUKTNYHEDER Troldtekt contrast - eksklusiv boligakustik Troldtekt lancerer nu en løsning til boligejere, der holder af smukke linjer, god akustik og træets naturlige

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Økonomiudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 24-11-2010 Dato: 11-11-2010 Sag nr.: ØU 273 Sagsbehandler: Ditte Bendix Lanng Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget Kommunalbestyrelsen

Læs mere

EUROPAN 13 EUROPAN ER EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BYUDVIKLING I ET BÆREDYGTIGHEDSPERSPEKTIV

EUROPAN 13 EUROPAN ER EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BYUDVIKLING I ET BÆREDYGTIGHEDSPERSPEKTIV EUROPAN DENMARK SØGER VISIONÆRE KOMMUNER EUROPAN 13 EUROPAN ER EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BYUDVIKLING I ET BÆREDYGTIGHEDSPERSPEKTIV EUROPAN 13 VIL BELYSE HVORDAN EUROPAS BYER KAN TILPASSES

Læs mere

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 9 Forslag til ændringer På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen 5 præcisering af fordeling

Læs mere

Stilblade. Temaer. Enfamiliehuse. Garager og carporte

Stilblade. Temaer. Enfamiliehuse. Garager og carporte Stilblade Temaer Enfamiliehuse Garager og carporte Stilblade-temaer Som supplement til stilbladene for enfamiliehuse er der i dette hæfte lavet stilblade for tværgående temaer, der er relevante for enfamiliehuse

Læs mere

BILAG 1 POST HOTEL NYE KVISTE

BILAG 1 POST HOTEL NYE KVISTE BILAG 1 POST HOTEL NYE KVISTE Perspektiv fra nord Perspektiv fra øst Perspektiv fra sydvest Eksisterende kviste og taghætter Illustration - Eksisterende tagkvist Illustration - Ny kvist Kviste i øvre tagflader

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej Projektudvikling entreprenør arkitekt Domicil på Skanderborgvej 2 Domicil på Skanderborgvej 3 ÅRHUS CENTRUM ÅRHUS H RINGVEJEN O2

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

MIDLERTIDIG KUNSTPAVILLON I NY CARLSBERG GLYPTOTEKS HAVE. HAFNIA Architects

MIDLERTIDIG KUNSTPAVILLON I NY CARLSBERG GLYPTOTEKS HAVE. HAFNIA Architects MIDLERTIDIG KUNSTPAVILLON I NY CARLSBERG GLYPTOTEKS HAVE HAFNIA Architects 01 02 03 04 Visualisering 01 - Midlertidig bygning 02 - Nye udstillingsmuligheder + = 04 - Minimal påvirkning af haven 03- Æstetisk

Læs mere

Ansøgning til Københavns Kommunes Legat til Stadens Forskønnelse og Almene Bedste

Ansøgning til Københavns Kommunes Legat til Stadens Forskønnelse og Almene Bedste Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Presse Rådhuset Rådhuspladsen 1 1550 København V Att: Nanna Bugge København 11. august 2017 Ansøgning til Københavns Kommunes Legat til Stadens Forskønnelse

Læs mere